Guide til pålidelig dampspærre til trægulve

For at sikre en pålidelig beskyttelse af loftet mod fugt, skal vand og dampisolering udføres. Det første materiale beskytter mod fugt i en flydende form, og den anden tillader ikke et par at ødelægge strukturen. Dampbarriere til loft med træloft er særligt relevant, når det er planlagt at varme det, det vil sige en overgang mellem positive og negative temperaturer (kondensatpunkt) i tykkelsen af ​​konstruktionen.

Hvor ligger isolationen

Dette spørgsmål er meget vigtigt, fordi hvis du lægger materialet på det forkerte sted, vil det ikke fungere eller vil være, men forkert. Det er vigtigt at huske en regel: En dampspærre er altid placeret på siden af ​​varm luft, og vandtætningen er på siden af ​​kold luft. Disse materialer arbejder typisk sammen for at give pålidelig beskyttelse af loftet i huset mod enhver form for fugt.

Dampisoleringsfilm er lagt over gulvisolering

Det viser sig således, at dampisoleringen af ​​trægulvet i første sal skal udføres efter montering af isoleringsmaterialet, og der bør anbringes beskyttelse mod fugt i luften for gulvflader eller loftsrum under.

Paroizolyatsionny film af interfloor og garret overlappings holde inden for en varmelegemevarmer

Hvis du lægger materialet korrekt, kan du ikke bekymre dig om strukturenes sikkerhed.

Dampbarriere funktioner

Dampbarriere, når de monteres i loftets eller gulvets design i huset, udfører ikke kun ovennævnte formål. Lægemateriale giver dig mulighed for at tale om følgende:

 • Takdesignet ud over beskyttelse mod fugt modtager beskyttelse mod de fleste former for organisk skade (skimmel, råd, svamp), som kræver varme og fugtige betingelser for reproduktion.
 • At lægge filmen i kælderloftet, loftet eller i gulvkonstruktionerne kan øge levetiden for træ betydeligt, reducere reparationshyppigheden (betydelige besparelser i drift);
 • moderne materialer er i stand til at skabe yderligere beskyttelse af loftet i tilfælde af brand og øge dets brandmodstand, hvilket er vigtigt, så folk i huset har tid til at evakuere;
 • lægemateriale, der har et godt levetid - en enkelt begivenhed, der ofte erstatter dampspærren, er ikke nødvendig, laget svigter ikke.

Varianter af dampspærre loft

Pålidelig dampbarriere er i stand til at slippe af med mange problemer med gulve og tagdækning. Valget af materiale i et privat hus afhænger af fremtidens ejeres økonomiske muligheder og ønsker. Tidligere blev der som vand og dampisolering næsten overalt anvendt polyethylenfilm, men det er ikke i stand til fuldt ud at udføre begge funktioner, når de ligger i gulvet.

Det er bedre at give præference til mere moderne materialer, hvilket sikrer høj kvalitet beskyttelse af loftet og gulve i huset. Der er flere former for frigivelse af materialer. Følgende typer af mastik til belægningsstrukturer er repræsenteret på markedet:

 • kold asfalt;
 • Hot bitumenbaseret;
 • polyvinylchlorid;
 • bitumenbaseret lingo-sulfonat;
 • gummi;
 • bitumenbaserede komfurer.

Behandling af loftet i huset med sådanne materialer kompliceres af, at vanddampisoleringen af ​​gulvene påføres på en vandret overflade, der er højere end en persons højde. Arbejderen bliver nødt til at være konstant med hovedet op. Sådanne arbejdsvilkår reducerer kvaliteten væsentligt. For at sikre pålidelig beskyttelse anbefales det at overveje en sådan mulighed som dampbarriamembraner (ikke forveksles med dampdiffusionsmembraner, der spiller rollen som hydrobeskyttelse og frigør vanddamp udefra).

Moderne membraner til beskyttelse af loftet og gulvene i huset omfatter følgende typer materialer:

 • Variable damptransmission membraner. De kan arbejde for at forhindre passage af fugtig luft i begge retninger. En sådan hydro- og dampisolering af lofter tillader ikke at bekymre sig, når luftfugtighedsforholdene ændrer sig i rummet, vil filmen kunne tilpasse sig det selvstændigt.

Adaptiv film har mulighed for variabel damptransmission

 • Membraner med begrænset dampgennemtrængelighed. Deres evne til at fjerne fugt er strengt reguleret og afhænger af valg af materiale. De er konfigureret til at fjerne overskydende fugt fra rummets rumfang.

  Filmen med begrænset dampgennemtrængelighed er velegnet til boliger med ikke-permanent bopæl

 • Membraner med aluminiumsfolie. Anvendelsen af ​​sådanne materialer vil tilvejebringe en høj grad af beskyttelse af de bærende strukturer i huset fra damp. Ud over fjernelse af fugt giver sådan hydro- og dampisolering dig mulighed for at opbevare varmen indendørs. Det reflekteres fra folieoverfladen og forlader ikke rummets rumfang. Især er denne ejendom vigtig i reparation og opførelse af bade, badeværelser og andre rum, hvor du vil opretholde forhøjet lufttemperatur.

  Varmreflekterende dampspærre bevarer varme indendørs

 • Funktioner af træ loft dampspærre

  Installation af ethvert materiale er ret simpelt. På grund af mangfoldigheden er det svært at bringe en universel vej. Oftest giver fabrikanten nøjagtige anbefalinger om brugen af ​​materialet og kravene til udførelsen af ​​arbejdet.

  Producenter producerer ofte både hydro- og dampbeskyttelse. Det er bedst at vælge to film (dampspærre og vandtætning) fra et firma til isolering af isolering og træ fra fugt. Dette vil give mulighed for at tale om pålidelig beskyttelse og overholdelse af teknologi.

  Loftsdampbarriere

  Med hensyn til fastgørelsen af ​​materialet inde i rummet (og det er altid fastgjort nøjagtigt indefra, beskytter elementerne fra værelsens varme luft, uanset hvilken konstruktion der er færdig), kan vi citere følgende anbefalinger til hjemmeproducenter:

  • Glem ikke om loftets flerlagsdesign. Hvis du lægger lagene fast fra indersiden opad, får du følgende rækkefølge: dækning, dampspærre, gulvramme, isolering, vandtætning, gulvdesign. Denne ordre er egnet til interfloor og loftet gulve. Når du lægger materialet på loftet, ændres placeringen af ​​dampspærren, isoleringen og hydrobeskyttelsen mod hinanden ikke.
  • Før overfladen lægges, skal overfladen primeres med formuleringer, der indeholder antiseptiske komponenter.
  • Det er kun muligt at feste de efterfølgende lag efter fuld tørring af en primer.
  • Dampbarrieren skal gå på væggen ikke mindre end 20 cm. Det er også nødvendigt at sikre overlapning af materialevaser (minimum 10 cm) og limning af leddet og fastgørelsespunkterne til rammen med tape.
  • På toppen af ​​dampspærren monteres kassen, som monteres på loftbeklædning. Kassen kan enten være træ- eller metalprofil.

  Dampbarriere til et loft i et træloft - hvordan man gør det effektivt og hurtigt

  Et af de vigtigste krav til opførelsen af ​​huset er tilstedeværelsen af ​​dampspærre til loftet i trægulve. Den videre drift af bygningen afhænger i vid udstrækning af kvaliteten. Derfor er det vigtigt at lave det rigtige valg af materialer og vide, hvordan man laver en dampbarriere af højeste kvalitet.

  Ved opbygning eller reparation af et hus tages der særligt hensyn til dampspærren. Det sørger for langsigtet drift af loftet og beskytter loftet fra kondens og fugtophobning. Takket være moderne materialer og teknologier kan arbejdet med dampspærren udføres uafhængigt og på kortest mulig tid.

  Menneskelig aktivitet involverer processer, hvor meget damp og fugt frigives. For eksempel tager du et bad eller bad, madlavning og meget mere. Vanddamp frigives også ved brug af varme, vaskemaskine eller opvaskemaskine. Alle disse faktorer fører til en forøgelse af luftfugtigheden i rummet.

  Som du ved, stiger vanddamp til loftet i overensstemmelse med fysiske love. Dampbarrieren udfører følgende funktioner:

  • forlænger levetiden for tagmaterialer, der anvendes til anbringelse af trægulve;
  • mangel på fugt på loftet gulvet tillader ikke skimmel og svampe at danne;
  • hjælper med at bevare varmen ved at udføre det isolerende lags funktion
  • øger brandets sikkerhed i loftet.

  Hvis du korrekt udfører dampspærren af ​​højkvalitets byggematerialer i overensstemmelse med lægningsteknologien, vil den fungere i mange år uden behov for vedligeholdelse.

  For at beskytte loftkvaliteten er du nødt til at nærme sig arrangementet på en omfattende måde. Det er nødvendigt at lave flere tekniske lag for at beskytte mod damp og kondensat, varmebevarelse, nemlig varme, damp og vandtætning. Til arrangementet af de isolerende lag anvendes forskellige rullede materialer, som har lignende karakteristika og kan anvendes til forskellige lag.

  For at vælge det rigtige materiale skal du finde ud af, hvilke typer dampspærre materialer der findes, og hvilke egenskaber der er forbundet med dem.

  Polyethylenfilm anses for at være et universelt materiale til at arrangere dampspærren. På grund af forstærkning med en speciel maske eller klud har filmen høj styrke. Der findes to typer dampspærre: perforeret og ikke-perforeret. Til ydeevne betyder det ikke noget. Overlappe plastfilm og fastgør leddene med et specielt forbindelsesbånd.

  En god paraisolator er foliecoated polyethylenfilm. På den ene side har den en metaloverflade og er forstærket med et specielt mesh. Takket være denne funktion udfører filmen to funktioner på én gang - beskytter mod damp og opretholder varme. Ved montering af loftet lægges materialet med metalsiden nedad. Varmen, der kommer fra rummet, afspejles fra overfladen og vender tilbage. Det er således muligt at reducere varmetabet væsentligt.

  Polypropylenfilm har et fugtabsorberende lag, som er en cellulose-viskose fiber. Kondensation og fordampning afregnes ikke på overfladen, men absorberes af fiberen. Således kan fugt ikke komme ind i lagene af isolering. Da der er et mellemrum mellem damp- og varmeisoleringslaget, fordampes fugtigheden gradvist fuldstændigt.

  En dampspærre, som bliver mere og mere populær, er en vandtætningsmembran. Dette materiale skelnes ved høj dampgennemtrængelighed. Membranen har en belægning, der absorberer fugt. Som et resultat af denne fordampning absorberes kondensat af membranen og trænger ikke ind i de isolerende lag.

  Moderne materiale izospan

  De moderne dampbarriere materialer fremstillet ved hjælp af de nyeste teknologier omfatter penoterm eller izospan. Dens sammensætning omfatter et lag af aluminium og folie, skum skum. Penotherm har følgende fordele:

  • absorberer ikke fugt
  • høj varmeoverføringsresistens;
  • lav ledningsevne
  • pålidelighed og holdbarhed.

  Af de moderne dampisolatorer kan man kalde izovek, isolayk "B", yutafol "Silver". Loftdampbarrieren kan laves med billige materialer, såsom pap, papir og økologi, som er imprægneret med voks eller tørringsolie.

  Efter at have studeret egenskaberne ved forskellige typer isolatorer, kan du fortsætte med valg af materiale til dampspærren i trægulve. Der er enkelt- og dobbeltlags dampisolatorer. Den bedste mulighed er en film med to lag eller membran. Fordelen ved et tolags materiale er, at det har en grov side. Det er på den, at fugt efterfølgende indsamles, så materialet placeres inde i rummet med den fluffede side. Den akkumulerede fugt bliver derefter forvitret på grund af afstanden mellem loftet og dampspærren. Trelagsfilmen har et lag mellem de glatte og de grove lag i form af glasfiber, der tjener som en ekstra beskyttelse.

  Den billigste version af dampspærre - polyethylenfilm

  Hvis vi analyserer, hvilke dampisolatorer der tilbydes på markedet, er de bedste muligheder de følgende moderne materialer:

  Ovennævnte materialer er kun anbefalinger. Hver ejer foretager sit valg efter sine egne præferencer og økonomiske muligheder.

  Polyethylenfilm er den billigste løsning, men den har flere ulemper:

  • kort levetid
  • skaber en drivhuseffekt
  • kondensat kan samle sig på forskellige steder.

  Når man vælger en dampisolator, skal der lægges særlig vægt på den kvalitet, som dampspærrenes langsigtede service og dermed den samlede overlap vil afhænge af.

  Loftkonstruktionen består af flere lag, der hver især udfører visse funktioner. Det ligner en "pie". Loftdampbarrieren udføres inde fra huset, når der lægges isolering. Hvis i det område, hvor huset er placeret, om vinteren falder temperaturen under -30 grader, anbefales det at montere dampspærre laget ovenfra og nedenunder. Dette vil give mulighed for at beskytte træets loft mod damp og holde varmen.

  Dampbarriere lægges i kassen

  Overlapning af træ kan arrangeres både i et træhus og i et hus af andre materialer som et alternativ til armeret betonplader. Fordelen ved træstrukturer i deres miljøpræstationer. Effekten af ​​fugt for dem er destruktive: træet begynder at rådne, skimmel og svampe vises. Derudover er betydeligt varmetab mulig. Særligt vigtigt er loftets dampspærre i opvarmede værelser og værelser, der er placeret under mulige vandlækage (badeværelse, køkken). Apparatets dampbarrierelag på loftet giver dig mulighed for yderligere at beskytte lokalerne mod blæser og vind.

  Dampspærren skal lægges i kassen, hvor varmeisolatoren også lægges. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at montere batten. Ved fremstillingen skal der tages højde for størrelsen og formen af ​​det anvendte varmelegeme. Det er vigtigt, at varmeisolatoren passer tæt til loftkassen, uden at skabe huller og sprækker, der kan blive koldbroer.

  Rammen er fastgjort til loftet med plastikskiver og skruer. Træelementer skal behandles med brandhæmmende og antiseptisk materiale for at beskytte mod skimmel, meldug og øge brandsikkerheden. Når kassen er bygget, skabes et varmeisolerende lag. Efter isolering er loftet isoleret.

  At lægge en dampbarriere involverer den fasede implementering af:

  1. 1. Dampisolatoren er fastgjort med beslag på det ekstreme element af batten. Det bør efterlades i slutningen af ​​kvoten på væggen ca. 20 cm.
  2. 2. Derpå rulles dampspærringsfilmen fra rullen til den modsatte side og skæres også med et tillæg på 20 cm.
  3. 3. Filmen skal fastgøres langs hele omkredsen og på muffens mellemskinner. En stribe er ikke nok til at lukke hele loftet, derfor skal filmen lægges med strimler med en overlap på 15-20 cm. Strimlernes kanter skal fastgøres med et dampspærrebånd eller tape.

  Når du lægger dampspærren, er det nødvendigt at forlade et mellemrum mellem dampspærrelaget og loftet for at skabe ventilation.

  For at reparere filmen skal du rundt omkretsen

  Dette er et af de grundlæggende regler for at skabe høj kvalitet dampspærre. Til disse formål er der monteret en modgitter omkring hele rammen. Det gentager konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse skal være 30-40 cm. Tællergitteret er fastgjort med selvdrejende skruer.

  At lave en dampspærre er en nem proces, men for at opnå højkvalitetsisolering fra damp bør der tages hensyn til flere faktorer:

  • Før arbejdet skal alle overflader rengøres af snavs og støv; fundne huller skal være dækket af fugemasse;
  • Filmen lægges over loftet uden unødig spænding, det burde smage lidt;
  • den ru side skal rettes inde i rummet, folie ud;
  • når overlappende led skal fastgøres med scotch tape eller dobbeltsidet tape;
  • Når du klæber klæder med en hæftemaskine, skal du lægge stykker pap eller tungt materiale under klammerne;
  • For at sikre tætheden af ​​dampspærrenes placering til dørene og vinduerne er det nødvendigt at klæbe med specialtape;
  • i hjørnerne er det bedre at lægge fast materiale, dette vil kvalitativt blokere hjørnet;
  • For bedre tætning og eliminering af hullerne i lærredet er det bedre at lægge sammen med indfangningen af ​​væggene.

  Således, hvis du korrekt og korrekt damp barriere loftet, vil det beskytte trægulve i huset fra fugt, skimmelsvamp og svampe.

  Højkvalitets dampspærre udvider trægulvernes levetid og opretholder varmen i huset.

  Det er vigtigt ikke at forveksle med valget af materiale. Det skal opfylde alle krav til dampspærre.

  Nøjagtigheden af ​​dampspærren til loft i hårdttræsgulv

  Næsten alle typer isolering skal beskyttes mod fugtindtrængning og fordampning. At udstyre barrieren mod damp bør ikke være "tilfældigt", da dampspærrenes rolle ikke er mindre end vandtætning. Det er vigtigt at kende subtiliteterne i enhedens dampspærre for loftet i trægulve, da de anvendes til konstruktion af materialer med øget følsomhed over for fugtighed.

  Særlige egenskaber

  I ethvert rum, især boliger, dannes vanddamp. Dette er en uundgåelig proces, da mad er kogt, vaskeri udføres, og vådt rengøring sker i værelserne. I denne henseende er dampspærre for loft og tag en nødvendighed.

  Hvad angår bygningerne af belukket beton, hævder dampbarrieren indenfor forhøjelse af fugtighedsniveauet af blokkene ifølge nogle eksperter, hvilket forringer deres varmeafskærmningsegenskaber.

  Damp stiger tæt på loftet, og mere præcist til bjælkerne, takket være dets sikkerhed og stabilitet sikret. For at passere gennem bjælkerne er urealistisk, bliver beklædningen af ​​isolering en hindring for dampene, og de slår sig ned i ham, ødelægger den først og derefter forårsager råtningen af ​​alle træelementer. Som følge heraf går hele dekorationen ned i afløbet på grund af rotting ned.

  Hvis du forstår terminologien i detaljer, er en dampspærre for et loft i et træloft et sæt foranstaltninger, der tager sigte på at forhindre rydning af gulve, reducerer muligheden for en muggen svamp og hjælper også med at øge sikkerhedsniveauet i dit hjem.

  Ved implementeringen af ​​loftets dampspærre skal du overveje en række funktioner:

  • Loftet indeholder flere lag, hvilket betyder, at alt det vigtigste arbejde udføres på loftet
  • hvis det er nødvendigt, er det også muligt at beskytte trægulve og at fylde alle hullerne med specielle forbindelser;
  • Installation af dampspærre er kun mulig efter, at overfladen tørrer helt ud.

  materialer

  For at beskytte loftet skal enheden behandles grundigt.

  For at udstyre isoleringslaget anvendes forskellige materialer med lignende egenskaber. For at vælge et sådant materiale korrekt, lad os undersøge dets klassificering.

  Universal materiale - dampspærrefilm. Da den er forstærket med stof eller mesh, har den en høj holdbarhed. To typer dampspærre er perforeret: perforeret og ikke-perforeret. Og for operationelle egenskaber spiller den ikke en stor rolle.

  Den foliebelagte film har en metaloverflade, som ikke kun kan beskytte mod damp, men også for at spare på varme. Dette materiale er korrekt lagt ned metal side. Således er varmetabet væsentligt reduceret.

  Polypropylenfilm er også efterspurgt på markedet. De har et specielt lag for at absorbere fugt. Den består af fibre af viskose og cellulose. Når kondensat ophobes på overfladen absorberes fugt af dette lag. I isoleringslaget er penetrationen umulig.

  Derefter opstår der fordampning på grund af ventilation mellem dampspærren og isoleringen. Det anbefales at anvende en film af denne type i rum med et støt høj luftfugtighedsniveau.

  På den anden side har filmen betydelige ulemper:

  • skabe en drivhuseffekt
  • kort driftsperiode
  • kondensatakkumulering på forskellige steder.

  Asphamin kan også indgå i antallet af dampbarriere materialer. Dens grundlag er pap, mættet med bitumen mastik. Han har dårlig båndbredde. Efter installation er det nødvendigt at ventilere rummet. Dette materiale er efterspørgslen hovedsagelig på grund af dets lave omkostninger.

  Populariteten af ​​åndedrætsmembraner vokser. Det er et uvævet dobbelt materiale, der beskytter strukturer mod kondens og damp. De har høj dampevne. Lav sådan isolation fra materiale med speciel struktur. I dette tilfælde påvirker temperatur- og fugtighedsniveauet i rummet dampkapaciteten.

  Membraner kan opdeles i flere typer:

  • Med aluminiumsfolie. Frigør ikke varme fra rummet. Perfekt til badeværelse eller bad.
  • Med variabel evne til at springe over par. Det giver dig mulighed for ikke at bekymre dig om svingninger i luftfugtigheden i rummet, det virker og tilpasser sig forskellige processer.
  • Med begrænset dampgennemtrængelighed. Ofte bruges i huset, hvor ejerne ikke bor permanent.

  Praksis tyder på, at dampbarriamembranen er meget mere effektiv og pålidelig end konventionel film. Derudover er det lettere at arbejde med (stak). For at organisere en pålidelig barriere for damp, er det nok at lægge kun et lag.

  En alternativ beskyttelse kan kaldes en speciel lak eller mastik. Også som en dampbarriere kan man se tagmateriale og tagfelter.

  Dampbarrierematerialer kan også klassificeres efter følgende princip:

  • Standard. Princippet om anvendelse af sådanne materialer ligger i, at de ikke tillader et par at trænge ind i isoleringen. Den største placering af sådanne dampisolatorer er inde i husstrukturen.
  • Isolatorer med et reflekterende lag. Disse omfatter membrantype materialer, som er beskyttet mod eksponering for vanddamp og kan også afspejle varme.
  • Med kontrol over den fugtighed, der passerer. Denne mulighed bliver relevant i sommerhuset, når rummet ikke bruges om vinteren eller bruges sjældent.
  • Materialer med variabelt niveau af permeabilitet. Denne mulighed er egnet til genopretning af gulve mellem gulve.

  Hvilken man skal vælge?

  Både globale og producenter af materialer fra Den Russiske Føderation tilbyder deres kunder en bred vifte af dampbarriere typer. Hver af dem, der udfører sin hovedfunktion, tillader at løse en ekstra arbejdsgruppe.

  Før du vælger en bestemt type, er det værd at udforske alle materialets egenskaber. Det er også nyttigt at tage højde for budgettets størrelse for arbejdet.

  Når du vælger, bør du overveje et par punkter:

  • Funktionen af ​​det rum, hvor materialet vil blive brugt. Hvis det er et bad, er det nok nok en plastikfilm.
  • Hvis du planlægger at installere et lag på loftet i et privat hus, så kan du give fortrins til dyrere materialer.
  • Klimaforhold i området. I kolde områder bør en fugtig isolator ikke anvendes, da overophedning af tagets tag naturligvis ikke truer. I et varmt klima er valget bedre at stoppe på materialet med en høj evne til at passere luft.

  Ud over de angivne genstande skal dampspærrematerialet opfylde følgende kriterier:

  • nem installation (sandt hvis du beslutter dig for at installere med dine egne hænder uden at tiltrække hyrede fagfolk);
  • højt niveau af styrke (selv med en stærk mekanisk effekt, materialet bør ikke blive beskadiget);
  • elasticitetsniveau (det er især vigtigt, når filmen er spændt og fastgjort: materialet skal omfavne selvdrejende skruer og ikke rive).

  I træhusbygningsindustrien anbefaler bygningseksperter at bruge disse typer dampspærre materialer:

  • Penofol A - materialet er let at installere, det har et selvklæbende lag;
  • Penofol B - med foliebelagt
  • Penofol C - med selvklæbende lag;
  • isospan B - med en tolags struktur og muligheden for kondensatfordampning;
  • Aukraft - består af tre lag, der er velegnet til værelser med høj fugtighed.

  Med installationsprocessen forstås det videre.

  montering

  Dampspærren skal laves inde fra rummet sammen med isolering.

  Hvis i den region, hvor bygningen er placeret, er vinterluftemperaturen lavere end -30, så er det lettere at montere dampbarrierelaget både ovenfra og nedenunder. Dette er en form for beskyttelse af gulve fra damp og samtidig en måde at holde den varm.

  Og lad os nu se nærmere på installationsprocessen.

  Folkemusik

  I oldtiden brugt de nordlige folk, der beboede Finlands territorium, at beskytte loftet i badet, en "ånde" membran - bark.

  På nuværende tidspunkt er det først og fremmest bedre at lægge dampbarrierematerialet på samme tid som isoleringsmaterialet i kassen. Derfor skal det i første omgang monteres. Derefter er loftrammen fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer og plastdykler. Efter monteringen af ​​batten er der skabt et varmeisolerende lag, så er loftet straks isoleret. Bemærk at hvert træelement skal behandles med en antiseptisk opløsning og brandhæmmende middel.

  Installationsproceduren indeholder flere trin:

  • Dampbarrierematerialet bør ikke fastspidses, men fastgøres med hæfteklammer til det yderste element i batten. Sørg for at tage højde for vægge inden for 15 - 20 cm.
  • Det er bedre at udfolde filmen til den modsatte side og skære med samme tillæg.
  • Materialet skal fastgøres ikke kun langs omkredsen, men også på mellemliggende skinner. Det er ikke nok en strimmel til at lukke loftet helt, derfor er det nødvendigt at stable film med overlappende strimler på 15-20 cm. Det anbefales at fastgøre kanterne med tape eller specialtape.
  • For at sikre et normalt niveau af ventilation, skal du lægge en afstand mellem den og loftet, når du sætter en dampspærre.

  Det sidste punkt kan sikkert placeres blandt de vigtigste regler for installation af højkvalitets dampspærre. Med samme formål skal du installere et tællergitter i hele rammen. Det er næsten identisk med konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse er ca. 40 cm. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer.

  Noget mere værd at overveje dampisolering til bade og saunaer. I disse rum er fugtigheden altid øget, og luften er en kontinuerlig damp. Hvis dampbadets vægge ikke er beskyttet, vil de før eller senere gennemgå svampesygdomme eller rådne.

  For at beskytte badets træstrukturer anbefales det ikke at anvende en dampspærre fremstillet af polyethylen, da dette materiale ikke er i stand til at modstå høje temperaturbelastninger.

  For at reparere dampspærren skal du bruge følgende sæt værktøjer:

  • selve materialet (under hensyntagen til dets evner og behov);
  • hæftemaskine / konstruktion hæftemaskine (til negle hæfteklammer);
  • nedstryger;
  • saks til skæring af metal;
  • scotch tape;
  • selvskærende skruer;
  • skruetrækker;
  • negle med en bred hætte;
  • hammer.

  Vi har angivet de værktøjer, der vil være nyttige under forskellige måder at installere. Og din opgave er at vælge, hvad der er nødvendigt for en bestemt situation.

  producenter

  Og nu er det værd at analysere flere virksomheder, der er førende på markedet for dampbarriere materialer.

  Så det første sted i vores unikke rating er taget af firmaet "Ursa PureOne". Ifølge versionen af ​​"Test Purchase" -programmet er isoleringsmaterialerne fra dette firma anerkendt som det bedste i Den Russiske Føderation.

  For det andet sætter eksperter virksomheden "Technonikol." De nyeste teknologier anvendes til fremstilling af materialer, og kvaliteten har været på et højt niveau i mange år.

  Ecolife-selskabet producerer materialer til beskyttelse mod fugt såvel som mod forekomst af tagtakskondensat i både boliger og industrielle lokaler. Den eneste ulempe er, at dette materiale er kategorisk ikke egnet til brug som et midlertidigt tag.

  Det polske firma Fakro har fundet anerkendelse fra den indenlandske forbruger. Dens produkter er modstandsdygtige over for lave temperaturer, hvilket gør det muligt at installere arbejdet hele året rundt.

  Ondutis producerer et billigt materiale med specielle fugtbestandige bånd til sammenføjning af klæder.

  Virksomheden "Hex" producerer materiale under mærket "Izospan." Tilbyder købere af film og membraner i ruller af forskellig størrelse. Det bruges i kapitalbyggeri.

  Tyvek (Tyvek) er en high performance nonwoven stof membran fremstillet i Luxembourg. Beskytter ikke kun damp, men også stærk vind.

  DELTA - dampspærre fremstillet i Tyskland. Beskytter bygningskonstruktioner og isolering fra vind og damp.

  Professionelle tips

  At lægge en dampbarriere kan ikke kaldes en ekstremt vanskelig proces, men for at gøre jobbet kvalitativt, skal du læse en række ekspertanbefalinger:

  • Før dampspærren installeres, fjern alt snavs og støv fra alle overflader, dække alle huller med tætningsmiddel;
  • læg filmen, ikke strække den unødigt, den skal ligge, lidt svag;
  • Hvis lærredet er fastgjort med en hæftemaskine, er det bedre at lægge pap eller andet tæt materiale under hæfteklammerne;
  • fast materiale skal lægges i hjørnerne for at dække hjørnet;
  • for helt at eliminere kløften, samt øge niveauet af forsegling, lægge lærredet, fange væggene;
  • passe på materialet, ikke pierce det med negle;
  • Lav et ventilationsgab mellem filmen og loftet;
  • læg en dampspærring ikke tæt på varmeapparatet.

  Pas på: Efter at isoleringsmaterialet er lagt, skal du kontrollere om leddene og installationerne af forbindelsesbokse, elektriske kabler og rørledninger er stramme.

  Og de vigtigste råd: hvis producenten har udarbejdet instruktionerne, skal du studere det i detaljer inden lægningen. Alle materialer har deres egenskaber, for at gøre alt rigtigt - ignorér ikke dem.

  Det sker også, at loftet allerede har arkiveret og glemte at sætte dampspærren eller vidste slet ikke om det. For panik er det naturligvis ikke det værd. Men for at finde ud af, præcis hvilket materiale der blev brugt til arkivering, har du brug for det. Hvis dette er gipsvæg, kan du sige, at du er heldig - det absorberer fugt ganske godt.

  Hvis spånplader blev brugt, er der heller ingen grund til at bekymre sig. Dette er et tæt materiale, hvor lim anvendes som bindende element. I princippet er almindelig maling også et godt forsvar.

  Hvis du omhyggeligt følger råd fra eksperter, er det muligt, især ikke generer at installere en dampspærre i huset på loftet og på loftet. Føreren forstår, at damp- og loftsdampen er nødvendig for at skabe komfort og et fremragende mikroklima i huset.

  Sådan forhindrer du fejl ved installation af en dampspærre, kan du se i den næste video.

  Dampbarriere til loftloft loft: hvilket materiale du skal vælge

  Dampbarriere til loftet - beskyttelse af husets struktur mod dampindtrængning For at beskytte husets struktur og sikre et stabilt temperaturregime bruges de nødvendige materialer i konstruktionen, hvilket vil give husene en pålidelig beskyttelse. Dampbarriere til loftet - dette er en af ​​måderne at slippe af med rummet fra den resulterende damp og fugt. Til forskellige formål anvendes forskellige typer dampspærresystemer. Materialet skal vælges afhængigt af kravene til dampbarriere. Dampbarriere til træloft er en pålidelig måde at beskytte huset mod udefrakommende og indre påvirkninger.

  Dampisoleringsmateriale til loftet: et overblik over populære arter

  Dampbarriere materialer har forskellige egenskaber. Valg af materiale afhænger af det enkelte hus og de forventede resultater.

  Alle isoleringsforanstaltninger forekommer sammen med isolerings- og vandtætningsarbejder. Det samlede resultat afhænger af den vellykkede udførelse af hver type arbejde: pålidelig beskyttelse af huset mod varmetab, beskyttelse af loftet mod indtrængning af fugt.

  De materialer, der anvendes til dampspærre, ligner meget dem, der anvendes til vandtætningsarbejder. Dybest set anvendes forskellige typer materialer i rullform.

  Valget af materiale til dampspærren afhænger af husstypen og det forventede resultat.

  Typer af materialer:

  • Polyethylenfilm. Filmens alsidighed gør det muligt at bruge det til forskellige typer arbejde. Filmen er et slidstærkt materiale, forstærket mesh og stof giver det ekstra styrke. Filmen er perforeret og ikke-perforeret. De besidder lige så gode egenskaber og er som følge heraf udskiftelige.
  • Foliefilm. På den ene side har filmen et forstærket mesh, på den anden side - en metalcoating. På grund af dette opnås flere mål på én gang: en dampspærring og et lag til varmebegejelse skabes. For at varmen ikke forlod rummet, sættes filmen ned i et metalliseret lag.
  • Polypropylenfilm. På den ene side er filmen udstyret med et lag, der består af cellulose-viskose fiber, som er ansvarlig for vandabsorption. Laget absorberer det dannede kondensat og tillader ikke fugt at sive ind i isoleringen. Hvis ventilationen er ordnet korrekt, fordamper fugt simpelthen.
  • Membraner. De kan bestå af dampspærre og vandtætningsmaterialer. De adskiller sig fra andre materialer i yderligere funktion af damppermeabilitet. Samtidig forhindrer en speciel belægning, som absorberer fugt, at det trænger ind i det termiske isoleringslag.

  Hvert materiale har god kvalitet og udfører sine funktioner på et højt niveau.

  Damp loft dampspærre (video)

  Moderne typer dampspærre til loft

  Et stort antal materialer præsenteres på det moderne byggemarked, som bruges til at beskytte husets struktur mod fugt og dampkondensation for at forhindre fugt i at komme ind i isoleringslaget.

  Typer af dampbarriere:

  • Penotherm eller izospan. Den består af skum, forskummet, et lag af aluminiumsfolie, som er ansvarlig for dampspærren. Materialet absorberer ikke fugt, er holdbart og pålideligt. Temperaturen af ​​dens applikation når 150 grader, den er lav ledende, har en høj modstand mod varmeoverførsel.
  • Polyethylenfilm. Enkel polyethylen bruges ofte til dampspærre. Det beskytter træet mod råtning og befugtning, og isolering - mod fugtindtrængning. Brug materialet omkring omkredsen af ​​rummet ikke, da der vil være drivhuseffekt.
  • Aluminiumsfolie. Når du skal dække, skal du omhyggeligt håndtere materialet. Folie er et pålideligt materiale, som modstår korrosion, afspejler varme og returnerer det inde i rummet.

  Du bør ikke spare på dampspærren til loftet, det er bedre at gøre det en gang og vælge et dyrere materiale, men du ved at det vil vare mere end et år.

  Materialerne er egnede til belægning som et billigt dampbarriere materiale - økologi, pap eller papir imprægneret med linolie eller voks.

  Ved lægning er det vigtigt at følge lagernes korrekte placering: Den glatte side skal placeres i retning af fugt, den porøse - i retning af isoleringen.

  Når man vælger materialer, er det vigtigt at tage højde for deres kvalitet; ordningen fungerer her, jo dyrere materialet er, jo bedre er dets dampbarriere.

  Damploft dampspærre: Arbejdsstadier

  Før du går videre til gennemgangen af ​​dampspærren i udkastet til loftet, skal du forstå, hvad dette koncept bærer. Udkast lofter i forskellige typer af bygninger varierer, afhængigt af om de bruges i opførelsen af ​​bygningen: beton pits eller træ bjælker.

  Udkastet loftet er loftet bygget af bygherrer under opførelsen af ​​bygningen. Afhængig af de anvendte materialer har overlapningerne forskellige funktionelle belastninger.

  Trækonstruktion er forskellig fra beton, har sine egne egenskaber og egenskaber.

  Funktioner i udkastet loftet

  Baseret på type og formål med udkastet til loftet vil valget af dampbarriere materiale afhænge

  • Designet er baseret på træbjælker.
  • Loftets design er bunden af ​​loftet.
  • Loftet er dannet på grundlag af udkastet til loftet.

  Ved opbygning af et udkastloft er det nødvendigt at klart afgøre, hvilket funktionelt ansvar der vil blive tildelt det. Dens forberedelse, kvalitet og pris af materialer vil afhænge af det.

  Routing Ceiling Tips

  • Fastgør dampspærrematerialet til bjælkerne.
  • Udfyld et ikke kantet bord med et bestemt trin.
  • Sengisolering.
  • Læg gulvet på anden sal med træplader.
  • Juster og læg ind decorlaget.

  Ved afslutning af trækloftet er dampspærrematerialet som regel fastgjort til bjælkerne

  Hvert materiale har vigtige funktioner, så færdiggørelsen skal ske trinvis.

  Der er flere måder at dampbarriere et kladde til et træhus. En af dem er den enkleste. Det ligger i, at en strandpromenade er fastgjort til bunden af ​​bjælkerne. Dampisoleringsmaterialer skal lægges oven på strukturen. Den anden metode indebærer fastgørelse af kraniale stænger. På dem holder trækbeklædningen inde. Derefter kan dampspærren placeres under eller over strukturen.

  Hvilken dampbarriere er bedst til loftet?

  Efter at have studeret egenskaberne ved hvert materiale, der anvendes til loftets dampspærre, er det muligt at drage konklusioner om den bedste mulighed for boligbyggeri med trægulve. Hvilket materiale at sætte, beslutte ejerne af huset.

  For boliger er brugen af ​​flerlagsmembraner den bedste mulighed for dampspærre.

  Dette materiale har en høj kvalitet struktur, der garanterer høje resultater og en lang levetid.

  Strukturen af ​​flerlagsmembranen

  • Den glatte fest, der holder i festen til en varmelegeme.
  • Den uslebne side bestående af sprøjteviscosefibre. Det skal lægges i retning af rummet.

  Dampbarriere membran - det bedste materiale til at beskytte loftet fra damp

  Dampbarriemembranen virker som følger: Den fleecy side bevarer vandmolekylerne med rigelig fugtning af luft. Over tid fordamper vandet, hvilket forhindrer kondensation.

  For at installationen var bekvem, skal du bruge en film med tre lag. Denne type isolering anvendes, hvis tagene har en skråning, hvilket medfører ekstra belastning på dampspærresystemet. Mellem det glatte og ru lag er et lag glasfiber, som giver ekstra beskyttelse.

  Polyethylenfilm er en billig type dampspærre materiale. En sådan belægning har en række negative egenskaber: det skaber en drivhuseffekt, bliver hurtigt ubrugelig, materialet giver ikke fordampning af fugt, så kondensat kan akkumulere på forskellige steder.

  Ved valg af materialer er det vigtigt at overveje deres kvalitet nøje. Laying, arkivering og dets levetid afhænger af det.

  Dampisoleringsmaterialer (video)

  Det er vigtigt at nærme sig valget af dampspærre materialer til loftet med stort ansvar. Det er på kvaliteten af ​​de udvalgte materialer, der afhænger af pålidelig beskyttelse af strukturen mod temperaturændringer, kondensering og vandakkumulering på upassende steder. Det moderne byggemarked tilbyder en bred vifte af højtydende materialer. Deres pris svarer til de funktioner, de udfører - jo mere pålidelige og bedre materiale, desto dyrere koster det.

  Hvilken dampbarriere til et loft i et træloft er bedre - udsigt, egenskaber

  Med udseendet af nye byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer på markedet er komfortniveauet i boliger blevet betydeligt steget. Et af de nye produkter kan kaldes en dampbarriere membran, som hjælper med at opnå det optimale niveau af fugtisolering, lofter og tagdækning.

  Formål med dampspærre

  Mange hjemmænd spørger spørgsmålet om, hvorvidt en dampbarriere på loftet. At bo i et rum fører til en konstant stigning i luftfugtigheden. Denne kendsgerning forklares ved regelmæssig brug af vand og madlavning. Som følge af sådanne aktiviteter stiger våd damp, som er meget lettere end luft. Hvis der ikke var nogen lofter på vejen, ville fugtet have forladt lokalet uhindret.

  Dette kan imidlertid ikke være, derfor overtager overskydende fugt og har en ødelæggende virkning på træ, metal, fibrøse og porøse materialer, der er direkte indbefattet i flerskiktsstrukturen på et hvilket som helst gulv. Som et resultat fremstår der fugt mellem materialerne, hvilket uundgåeligt forårsager dannelsen af ​​mug, svamp og rot. Sådanne processer reducerer de grundlæggende operationelle egenskaber ved loftet: styrke og holdbarhed. Derudover forværres indeklimaet, der opstår ubehagelige lugte, som negativt påvirker menneskers sundhed.

  Imidlertid kan fugt i rummet være dannet af andre grunde. Vi taler især om krænkelse af konstruktionsteknologi eller fejltagelser i designfasen. I dette tilfælde løses problemet ved tvungen ventilation.

  Brug af dampspærre membraner hjælper med at forhindre for tidlig ødelæggelse af byggeri, efterbehandling og varmeisolerende materialer. En membran er et materiale bestående af flere lag, som hver især er tildelt en specifik funktion. Sådan beskyttelse vil være ret dyrt, så med et budgetunderskud kan du søge efter andre muligheder.

  Varianter af materialer

  Dampspærre og vandtætning er helt forskellige begreber, så det er vigtigt at forstå, hvordan loftdampbarrieren fungerer. En fejlagtig opfattelse anses for at den sædvanlige plastfilm kan løse problemet med overskydende fugt. Dette materiale beskytter på en sikker måde vægge og lofter mod indtrængen af ​​damp og vand. Imidlertid vil kondensat ophobes på overfladen af ​​polyethylen, som sikkert falder på beklædningsmaterialet, der dækker polyethylenfilmen. Som følge heraf bliver foringen deformeret og ødelagt, hvorfra udseendet af rummet lider.

  Moderne dampspærre materialer kan passere en vis mængde fugt, som følge af væggene og gulvene lider ikke af dette negative. Evnen til at styre dampens udledning fra lokalerne giver en stor fordel for sådanne materialer over andre analoger.

  Blandt det store antal producenter af dampbarrieremateriale er det svært at bestemme, hvilken dampspærring der er bedst for loftet på et træhus. Der er flere populære mærker: TechnoNIKOL, Nanoizol, Izospan, Penofol, Tyvek.

  Moderne dampbarriere er repræsenteret af flere typer:

  • Flerlagsmembran.
  • Foliemateriale.
  • Perforeret forstærket polyethylenfilm.
  • Polypropylenfilm.
  • Flydende mastiks.

  Beskyt trægulve kan være et af disse materialer. Alle af dem er testet i praksis og har meget positiv feedback. Det er dog bedre at ikke bruge en belægningsdampbarriere til boliger, det er den bedste mulighed for udendørs beton- og murstenstrukturer samt for industrielle lokaler.

  Dampspærren i et træloft har nogle specielle egenskaber, især følgende:

  • Isolering anbefales at blive lagt mellem loftsbjælkerne, og materialer kan anvendes i plader eller ruller.
  • Dampbarrierematerialet er monteret på flere måder: direkte før isoleringsmaterialet, efter det eller på begge sider. Valget bestemmes af egenskaberne af den valgte dampbarriere.
  • Dampisoleringsmateriale dækker hele overfladen af ​​loftet, herunder bjælker.
  • Beskyttelse mod damp bør danne et fast stof. Ved anvendelse af flere segmenter fastgøres leddene sammen sikkert.
  • Dampbarrierematerialets kanter skal fastpresses og fastgøres på væggene, ikke i loftet.

  Polypropylen og polyethylenfilm

  Den billigste løsning af alle ovennævnte materialer er tynde polyethylen- og polypropylenfilm. Men lave omkostninger betyder ikke dårlig kvalitet og lav effektivitet, sådanne materialer giver kontrolleret frigivelse af damp fra rummet.

  Polyethylenforstærket film kan bestå af to typer: perforeret og flerlagsfolie. Begge varianter anvendes med stor succes til at skabe en dampbarriere i huse med trælofter. Foliemateriale parallelt udfører en varmereflekterende funktion. Som følge heraf forbliver varmen i rummet, hvilket giver mulighed for nogle besparelser ved opvarmning.

  Polypropylenfilmen inkorporerer hygroskopiske fibre, så den samtidig passerer damp og absorberer fugt. Således trænger fugtigheden ind i fibrene, og gradvist fordampning kommer ud.

  Polyethylen- og polypropylenfilm præsenteres for forbrugeren i rullform, som bestemmer metoden til deres installation. Løsningen på spørgsmålet om hvordan man laver en loftsdampbarriere involverer følgende trin:

  • Filmen skæres i stykker af en vis længde.
  • Læg lærredet på loftet, hvilket gør en overlap på ca. 15 cm.
  • Leddene er hermetisk forseglede med et bredt selvklæbende tape.
  • Kanten af ​​dampbarrierematerialet er fastgjort ved hjælp af en metalprofil eller bygningsbeslag.

  Den bedste dampspærring i denne gruppe af materialer har "Izospan B". På trods af den fremragende dampbæreevne har denne izospan til loftet i et træhus en ret betydelig ulempe - de laveste styrkeegenskaber. Denne egenskab komplicerer installationsarbejdet meget. Når du bruger "Izospan In", skal du være forsigtig og forsigtig.

  Materialet "Isospan B" er et tolags polypropylen ikke-vævet stof. Dens øverste lag har en glat overflade, bundlaget er fibrøst og groft. Den villi tillader ikke kondensat at trænge ind i isoleringen og til loftet. Hvis du vælger dette materiale til at arrangere dampbarrierelaget, skal du kende en funktion: dens installation udføres foran isoleringen. I tilfælde af dampspærre i loftet i et træhus er først og fremmest filmen "Izospan B" lagt og styrer den glatte side nedad.

  Processen er som følger:

  • Rullen udpakes og rulles ud. Mål og skær stykker af en vis størrelse.
  • Strimlerne er lagt, hvilket gør en overlapning på 15-20 cm i vandret og lodret retning.
  • Elementerne til fastgørelse af lærredet vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det dekorative loft vil blive lavet. For f.eks. Gipslofter anvendes metalprofiler; i et loft foret med clapboard anvendes træplader.
  • Uanset fremstillingsmaterialet anbefales det at købe skruer med anti-korrosionsbelægning.
  • Lofterne af kludene er forseglet med tape, og dette skal gøres ret tæt.
  • Isoleringen er fastgjort til loftet med plastskålformede dowels eller galvaniserede selvdrejende skruer.
  • På toppen af ​​isoleringen er der installeret et andet lag af dampspærre "Izospan B".
  • I slutningen af ​​installationen af ​​efterbehandlingmaterialet. Samtidig skal der være fri plads på ca. 4 mm mellem dampspærrematerialet og den dekorative struktur.

  Folie dampspærre

  Folie dampspærre materialer består af flere lag, som følge af, at flere funktioner samtidig udføres for at skabe et behageligt mikroklima i et beboelsesområde. Vi taler især om dampspærre, isolering og lydabsorption.

  Når man vælger et sådant materiale til beskyttelse af fugt og et par trægulve, får forbrugeren en ret økonomisk løsning. Populære mærker i dette område er Alukraft, Armofal og Penofol. For at forstå, hvilken dampspærre der er bedre for loftet, bør du se nærmere på de vigtigste mærker.

  De vigtigste egenskaber og fordele ved dampspærren "Alukraft"

  En af de bedste muligheder betragtes som Aurokraft dampspærre materiale med en tre-lags struktur. Det øverste lag er aluminiumsfolie, bundlaget er kraftpapir, og forbindelsen mellem dem er smeltet polyethylen. En funktion af aluminiumsfolie i dette materiale er høj trækstyrke, som tilvejebringes af papirbasis. I dette tilfælde passerer materialet par og afspejler samtidig varmestrømmen, derfor vender varmen tilbage til rummet.

  Materialet i dette mærke kan kaldes en glimrende mulighed for at skabe en dampbarriere i bad og sauna med mursten, beton og trævægge. Med hensyn til loftet på et privat hus med trægulve er Alucraft den bedste løsning i dette tilfælde.

  Alle materialer med et folielag udgør ikke en fare for menneskers sundhed. De har ikke en tendens til at udstede skadelige stoffer, når de opvarmes eller under påvirkning af solstråling. Desuden er folie dampspærren til loftet karakteriseret ved en overkommelig pris. Materialet rulles op i ruller, hvilket forenkler transporten til stedet og installationsarbejdet.

  Beskrivelse af loftsdampbarrieren "Armofol"

  Materialerne i dette mærke er opdelt i to typer, man har ensidigt folie, de andre har en folie på begge sider.

  Dampspærren "Armofol A" er en rulle af materialer med et folielag baseret på glasfibernet. Hovedformålet er dampspærren og varmeisoleringen af ​​værelser med høj fugtighed og høje temperaturværdier. Disse faciliteter omfatter bad, sauna og catering. Herudover kan Armofol A bruges til at skabe en dampbarriere i private huse med trælofter.

  "Armofol B" er et rullet materiale bestående af tre lag, hvoraf to er fremstillet ved brug af folie, et glasnet virker som det tredje lag. Høj effektivitet er kendt for dampbarriere og loftsisolering såvel som på træloft.

  Et særpræg ved det rullede materiale "Armofol C" med et folielag er tilstedeværelsen af ​​en selvklæbende base. Ulempen ved en sådan dampbarriere til et loft i et træloft kan kaldes et fald i effektivitet, når den er monteret på ujævne overflader.

  Andre mærker af dette mærke har en højere omkostning, så de bruges ganske sjældent i den private sektor. De er mere egnede til industrielle lokaler, hvor luftrummet er fyldt med dampe af syrer, alkalier og andre aggressive kemikalier.

  Karakteristika og de tilstødende øjeblikke for dampspærren "Penofol"

  Materialer af dette mærke er meget populære for at skabe en dampbarriere i loftet i et træhus. I strukturen af ​​sådanne dampbarrierematerialer er der en tynd aluminiumfilm og polyethylenskum. Modifikation "A" har et folielag, materialer i gruppe "B" har to lag af holdbar folie, modeller af gruppe "C" har en ekstra klæbende understøtning.

  For at løse problemet med, hvordan man korrekt opretter en loftsdampbarriere, skal du overholde følgende regler:

  • Folielaget skal vendes inde i rummet til kilder til varme og våd damp.
  • Klæder anbefales at blive lagt ende til ende, forsøger at undgå huller.
  • Leddene er forseglet med klæbende aluminiumsbånd.
  • For at skabe yderligere varmeisolering udføres læggning af lærred med en overlapning på 10 cm.
  • Ved brug af materialer med dobbeltsidet foliering skal der udvises forsigtighed og omhu med tæt placeret ledninger med dårlig kvalitet. Det er vigtigt at huske, at folie er en fremragende ledende elektricitet.

  Paroizolyatsionny membran til træoverlappning af loft

  Den mest effektive og samtidig dyre løsning på spørgsmålet om hvilken dampbarriere til et loft i trægulve kan vælges er en diffus membran. Dette materiale er tilgængeligt i to typer: ensidet og dobbeltsidet. Når du bruger den første mulighed, skal du omhyggeligt udføre installationen, da sådant materiale kun passerer våde dampe i en retning. Derfor bør vi ikke forveksle hvilken side der skal støde op til lejefladen, og hvilken side skal være fastgjort til isoleringen. Dobbeltsidet materiale tillader damp i begge retninger, så installationen er ikke særlig vanskelig.

  Når man beslutter hvilken dampspærre der skal vælges til loftet, skal man vide, at membranerne kan være enkeltlag og tolag. I det første tilfælde er en særpræg funktion det lave og enkle driftsprincip. Den anden mulighed er karakteriseret ved evnen til at akkumulere fugt inde i stoffet og gradvist bringe det ud.

  Særlig opmærksomhed i denne produktkategori tiltrækker "intellektuel" membran. Et sådant materiale absorberer samtidigt damp og tjener som en slags hydrobarriere, der regulerer fugtighedsniveauet i rummet. Dette er den bedste mulighed for dampspærren i trælofter i private huse, men deres omkostninger er ret høje, så de fleste forbrugere har ikke råd til sådanne materialer.

  TechnoNicol loftmembran

  Ledende position blandt dampbarrierematerialer er membranen "TechnoNicol". Hendes mærke "Optima" er fantastisk til dampspærre i et hus med træbjælker. Strukturen af ​​dette materiale indeholder tre lag, hvoraf to er lavet af polypropylen, mellemlaget mellem dem er en højteknologisk, dampgennemtrængelig funktionel film. I de fleste tilfælde præsenteres membranerne i dette mærke i rullform op til 1,5 meter bred og 50 meter lang. Materialet er den bedste løsning, når du opretter en dampspærre på gulve af enhver type. Den kan bruges både indendørs og for at beskytte bygningens ydre overflader.

  Installation af dampspærre på loftet af træloftet udføres som følger:

  • Membranen bør lægges oven på isoleringen og dirigere den glatte side ind i rummet.
  • Båndene kan arrangeres i parallel eller vinkelret retning i forhold til hinanden.
  • Installation af strimler udføres med en overlapning på 10-15 cm.
  • Til fastgørelse af membranen anbefales det at anvende galvaniserede selvtagsskruer med en bred hætte eller specialbeslag, der har en korrosionsbestandig belægning.
  • Steder ledd klud hermetisk lim montering tape med selvklæbende side.
  • Membrandukets kanter bøjes på væggen ved 15-20 cm og fastgøres med en træplade eller metalprofil.
  • Omkredsen af ​​dampspærren limes også med monteringsbånd.
  • På steder, hvor membranen kommer i kontakt med bjælker, rør og ventilationskanaler, skal man tage sig af. Det er vigtigt, at dampspærren ikke har folder og sager.
  • Et mellemrum for ventilation på ca. 3-4 cm skal overlades mellem dampbarriamembranen og det dekorative loft.

  Ud over de vigtigste mærker, der er noteret på markedet, findes der andre materialer til loftdampbarrieren. Deres kvalitetskarakteristika og effektivitet er også på et højt niveau.