Lofter fra gipsvæg (80 billeder)

Designet af gipsplader er et af de sværeste, men interessante opgaver under renoveringen af ​​en lejlighed. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du ikke går vild i forskellige designmuligheder, tænk belysningen korrekt og designe designet, så det til sidst bliver en klar endelig akkord til dit opdaterede interiør.

Hvad er typer af designs

Gipsvæg er et ideelt materiale, hvis du hurtigt vil lave et smukt loft. Det er brandsikkert, perfekt til både udjævning og opbygning af volumetriske former. Gipsens fysiske bøjelighed gør det muligt at skære ud nogen form, bore huller uden frygt for udseende af revner, chips, ridser. Individuelle elementer er fastgjort med skruer eller specielle bøjler på en metalramme, hvor det er meget nemt at skjule (og om nødvendigt udskifte) elektriske ledninger. Afhængigt af formernes kompleksitet kan gipslofterne være enkeltniveau, flerniveau og krøllet.

Enkelt niveau lofter

Deres største fordel er enkelhed og pålidelighed. Dette er den bedste mulighed for små værelser. Den eneste undtagelse er badeværelset og køkkenet: høj luftfugtighed i disse rum har en ødelæggende virkning på materialet. I andre tilfælde er det nok en gang at afslutte loftet med tynde gipsplader (GCR) for at få en helt flad overflade i årtier. I fremtiden kan du dekorere det efter eget valg: maler det med vandbaseret maling eller alkyd emalje, dækk det med dekorative kittet, lav håndmalet, pasta over med tapet. Hvis vægernes højde er mindre end 3 meter, anbefales det at fokusere på lys nuancer, da mættede og mørke farver visuelt reducerer rummet.

Multi-niveau lofter

I kombination med lyse belysning ser to- og tre-niveau konstruktioner af gipsvæg usædvanligt luksuriøse ud. Vanskelig geometri, bølger, zigzags, stiliseret indretning, skifte af matte elementer med glatte stretchindsatser eller 3D tapet - alt dette er kun en del af designer fantasi. Farve lysdioder, krystal lysekroner, krystaller, små spejle hjælper dem med at opnå en dejlig effekt. Klassiske flertallede lofter kan harmonisk supplere indretningen af ​​receptionen, kunstgallerier, teatre, restauranter. Fantasy reliefs vil dekorere legerum til børn, rummelige stuer, soveværelser.

Buede lofter

For at klippe ud gipsen og korrekt montere ikke-standardelementer (blomster, blade, sommerfugle, krøller, skyer, måned, stjerner) kræves der særlige færdigheder. Ikke desto mindre vil dette design erobre den unikke skønhed både børn og voksne. Det er ønskeligt, at loftsfarvepaletten ekko design af væggene og møblerne, og mønstrene er lavet i samme stil.

Gipsplader loftsbelysning

Belysning har en væsentlig rolle inden for indretning og traditionelt er de fleste pærer placeret i loftet. Gipspladskonstruktioner i denne henseende er meget bekvemme - du kan installere alle lysende genstande i dem uden risiko for brand.

lysekroner

Lysekronen er normalt placeret i centrum af sammensætningen og er den lyseste lyskilde. Mønstret loft kan skabe et interessant spil skygger. De sædvanlige pærer med en spiral skrues ind i de frie patroner.

lysdioder

Der er både hvid og farvet - i hele spektret af regnbue nuancer. Fordelene ved LED'er er lavt strømforbrug, lang levetid (fra 30 til 100.000 timer), sikkerhed (lav spænding, varme ikke op over 60 ° C), miljøvenlighed (i modsætning til fluorescerende lamper).

projektører

Den mest moderne, sikker og billig løsning. Inde i tilfælde af metal, keramik og holdbart glas - miniature, men meget lyse LED'er. Der er flade (faste) spotlights og bevægelige lys, som kan roteres for at lede lysstrømmen til en genstand. Sidstnævnte er monteret på specielle små beslag.

Design af gipsloft - foto

Når man planlægger loftets design, er det værd at overveje rummets funktionelle formål, placering af møbler i dem og udsmykningen af ​​væggene. Dette vil medvirke til at ordne rummet ordentligt og gemme dig fra fejl. Interessante ideer til hver type værelse er præsenteret i fotogalleriet.

Gipsplankloft i køkkenet

Under påvirkning af fugt og damp kan GCL suge og begynde at deformere. For at undgå disse virkninger er det nødvendigt at anvende vandafvisende emalje på loftet eller lim den over med PVC-film. En anden mulighed er at bruge gips kun til delvis efterbehandling, f.eks. Over spisepladsen, hvis køkkenet har et stort areal og er godt ventileret.

Gipsplankloft i stuen

Stue - det perfekte sted for dristige designbeslutninger. Volumetriske gipsplader lofter vil være et godt supplement til enhver stil. Aristokratisk viktoriansk, blid Provence, elegante klassikere understreger symmetriske hvælvinger, buer og stuck. I munter land eller rummelig hems kan du vedhæfte gipsbjælker. Til en tilbageholden moderne eller lakonisk japansk stil vil strenge geometriske former gøre.

Hvis du placerer loftets øverste niveau i midten i en smal ramme på det lavere niveau, vil stuen virke højere og lettere. Men samtidig er det værd at nægte den hængende lysekrone til fordel for en bred flad baldakin.

Vi monterer loftet af gipsplader: hvilken gipsvæg er bedre at bruge til loftet

Gipsvæg er et af de mest alsidige materialer. Med sin hjælp med samme succes kan du justere buede vægge eller sætte skillevægge, bygge en niche, lave en bue eller en kant. Gipsplader lader dig lukke uregelmæssigheder, og det er meget lettere at arbejde med dem end med gips, så de installerer ofte gipsplader i loftet. Derudover giver dette materiale ubegrænset plads til designer fantasi: Det kan bruges til at bygge flere niveauer af usædvanlig form, til at lave specielle nicher til lamper og meget mere.

Få vigtige punkter

Ved installation skal du kende nogle vigtige nuancer:

 • For at installere gipspladerne i loftet skal du bruge den rigtige profil: UD og CD. Den passer ikke til metalprodukter, der anvendes til opførelse af skillevægge og vægge.

Den optimale gipspladetykkelse til loftet er 9,5 mm. Det er dette materiale, som har tilstrækkelig styrke til ikke at sænke under sin egen vægt, men det overbelaster ikke overbelastningen. Men du kan bruge standard væggipspladetykkelse på 12, 5 mm.

 • Hvis afstanden fra gipspladerne til bundloftet er lille (op til 12 cm), anvendes direkte suspensioner. Vedhæft multi-level design, fjernet fra loftet med mere end 12 cm, er det nødvendigt for spring bøjler med et klip. Med deres hjælp kan du installere ark selv i en afstand af 1 m fra bunden.
 • Minimumsafstanden fra bundfladen er 5 cm. Hvis der anvendes indbyggede armaturer, øges denne afstand til 8-12 cm afhængigt af størrelsen af ​​belysningsarmaturerne.

Nødvendige materialer og værktøjer

At arbejde skal du forberede. For at lave loftet på gips, har du brug for følgende værktøjer:

 • saks til metal;
 • bore;
 • niveau;
 • spatel;
 • gipskniv;
 • skruetrækker;
 • sandpapir;
 • en hammer;
 • målebånd;
 • en blyant.

Loftsmateriale:

 • profiler guider (UD);
 • bæreprofiler (CD);
 • gipsplader;
 • krabbe stik;
 • suspensioner (med stor afstand til loftet - fjederspændinger med et klip);
 • selvskærende skruer;
 • skruer;
 • dyvler.

Restriktioner for brugen af ​​GCR

Gipsvæg til loftet bruges til opførelse af suspenderede strukturer. De er meget populære på grund af det faktum, at de skjuler uregelmæssighederne godt, giver rummet mulighed for at blive indrettet på en original måde, ikke kræver omhyggelig overfladebehandling, opstilles hurtigt og giver mulighed for betydelige besparelser. Der er dog flere punkter, der kan negere disse fordele:

 1. Loftshøjde. Typiske huse har ikke høj loftshøjde. I de fleste tilfælde er denne parameter i området 2,5-2,7 m. Ofte er konstruktionen af ​​en multi-level struktur uønsket af denne grund.
 2. Naboer på toppen. Hvis lejere på gulvet ovenfor ofte fylder dig, så må du ikke bruge gipsvæg til loftet. Dette materiale er følsomt for vandets virkninger, selv vandtætte modifikationer svulmer og deformeres efter alvorlig oversvømmelse, og så skal hele loftet kræve udskiftning.
 3. Af ovennævnte årsag anbefales det ikke at bruge GKL til badeværelset og køkkenet.

Forberedende fase

Arbejdet begynder med beregningen af ​​de nødvendige materialer.

 • Først udfør en skitse af loftet struktur.
 • Derefter beregne, hvor meget materiale der skal bruges.
 • Med de modtagne data sendes de til en byggematerialebutik, hvor de køber alt på listen. Det anbefales at tage materialer med en lille margen, ca. 10%. På samme tidspunkt er det bestemt, hvilken gipsvæg der er bedre at købe: ren eller fugtbestandig.
 • Nu gå videre til loftets opbygning. Find først den laveste vinkel. Afstanden, hvorfra loftet er planlagt at blive sænket, aftager fra det og sætter et punkt, hvorfra en linje trækkes langs omkredsen på væggene. Vejledningsprofiler installeres her.
 • Træk derefter markeringen under bæreprofilerne. Afstanden mellem dem skal være 60 cm. Fra de ekstreme profiler til væggen skal afstanden være den samme, så markeringen er bedre fra midten.
 • På de resulterende vandrette linjer markeres det sted, hvor suspensionen vil blive installeret. Trinet mellem dem er 50 cm.

Profilfastgørelse

Vi fortsætter til installationen af ​​suspensioner, guide og carrier profil.

 • For det første er suspensioner på de markerede punkter fastgjort til loftet. Dowels skal gå lige lodret opad, ikke i en vinkel. Derefter hæng vingerne af suspensionen nedad. Pladens standardlængde er 12 cm. Hvis afstanden fra gipsvæggen til loftet er mindre, bliver overskydende længde efter installation af profilen skåret med metal saks eller blot vendt op.
 • Så fortsæt til installationen af ​​guideprofilen rundt om rummet. Det skal være godt fastgjort i væggen. Installer profilen på dowels.

Trinnet mellem fastgørelseselementerne er ikke mere end 50 cm, men samtidig kan der ikke være mindre end 3 dowels per profil.

 • Nu kan du installere bæreprofilen. Det glider ind i sporets riller og niveauet kontrolleres for ensartetheden af ​​installationen. Derefter selvskærende skruer til metal (det er mest hensigtsmæssigt at bruge selvdrejende skruer med en bore ende) fastgør loftprofilen til suspensionerne. Hver plade vil tage 4 skruer med en pressevasker. Det er nødvendigt at vride tæt, så designet ikke hænger ud.

Monter gipsvæggen på rammen

Hvis rammen er monteret korrekt, er det ikke særlig vanskeligt at fastsætte GCR'en. Plader til installation skal udarbejdes, ofte skal de skæres til den ønskede størrelse.

 • På arket gør markering.
 • Så linjer de det flere gange med en skarp gipskniv. For at gøre klippet lige, skal du køre en kniv langs linjalen. For at bladet skal dykke ind i et ark med halv tykkelse, er det nødvendigt at holde kniven flere gange langs linjen.
 • GCR er anbragt på en plan overflade (for eksempel et bord), så snittet falder på kanten og afbryder det. Bevægelsen skal være skarp og stærk, så kanten bliver glat.

Det vil være svært at arbejde alene, da gipsplader skal hæves til loftet og holdes i en bestemt højde. For at gøre dette har du brug for hjælpere eller en særlig elevator. Arkene er fastgjort til lejeprofilerne med specielle skruer til gipsvægge hver 15 cm. Ved tilslutning af ark må dannelsen af ​​lige kryds ikke tillades: GCR'er skal fastgøres i en racket.

Når alle gipspladerne bliver fastgjort i loftet, kan du begynde færdiggørelsen. Ofte foreslås det at bruge vandbaseret maling til loftet, men gipsvæggen kan også være dækket med tapet eller andre materialer kan bruges til at give et attraktivt udseende til boligen.

Moderne loft på gips: enhed og værdighed

Loftet lavet af gipsplader gør interiøret i dit værelse interessant og unikt. Gipsvæg har i lang tid erhvervet status som et uerstatteligt materiale, når man udfører reparationer i en lejlighed. Gipsvæg er anderledes, fordi du kan gøre smukke buer og nicher ud af det, niveauer væggene. Ved hjælp af gipsvæg kan du afslutte loftet, og det ser fint ud. Ved hjælp af gipsvæg er det helt muligt at niveauere overfladen med den mindste indsats. Designet af gipsplader giver dig mulighed for at oversætte alle de mest kreative og dristige design ideer til virkelighed.

Sådan installeres loftet af gips

Gipsplanklofter betragtes som alsidige, ret simple materialer, der hjælper med at udføre det unikke design i ethvert rum. På grund af at installationen af ​​ark HL er ret simpel, er det helt muligt at lave det selv.

Monter loften på gipset nemt, så det kan gøres med dine egne hænder

For at udføre arbejdet skal du forberede materialer og værktøjer:

 • Gipsplader;
 • profiler;
 • suspension;
 • Selvdrejende skruer;
 • Korset;
 • Puncher;
 • Niveau og andre.

Det er vigtigt! Når du køber materiale, skal du sørge for at købe det med en margen.

Når du udfører arbejdet, skal du først lave en markering, og derefter reparere vægprofilen. Så skal du samle rammen og ansøge om denne suspension. Det er værd at bemærke, at suspensionerne på de nærliggende skinner skulle gå i et skakbræt mønster. Efter fastgørelsen af ​​suspensionerne er det nødvendigt at montere profilerne og fastsætte loftsarket på en sådan måde, at de passer godt ind.

Maleri loftet af gips: gør det rigtige

Loftoverfladen betragtes som en af ​​de vigtigste elementer i interiøret, fordi når du kommer ind i huset, fanger det straks øjet. Loftet er et stort rum til realisering af alle dine vildeste ideer.

Den bedste mulighed for at arrangere loftet anses for at være gipsvæg, fordi dette materiale er anderledes:

 • Evnen til at skabe arkitektoniske løsninger
 • Miljøsikkerhed;
 • Fremragende lydisoleringsegenskaber.

Efter installation af loftet på gipsplader kan det let omhygges i den ønskede farve.

Gipsvæg kan bruges til maling, fordi du på denne måde kan give overfladen en unik farve og diversificere dit interiør. Maling gipsvæg udføres efter en række forberedende arbejde, nemlig primer, kitt og polering overfladen. Alle disse procedurer udføres for at detektere mindre overfladefejl og om nødvendigt at fjerne dem. Til maling af loftet af gipsplader, der er ideelt til vandbaseret og vanddispersionsmaling. Vanddispersionsmaling er karakteriseret ved større holdbarhed, vandbestandighed og holder i lang tid sin oprindelige farve.

Maleri loftet er meget brugt til moderne trendy interiør og klassisk version.

Installation af lofter fra HL ifølge Knauf-teknologi

Installation af et gipsloft ved hjælp af Knauf-teknologi betragtes som en af ​​de mest praktiske og gode måder at installere denne type loft på. GVL-ark Knauf passer perfekt ind i det indre af ethvert rum og er kendetegnet ved høj styrke, så det kan vare i lang tid uden at deformere overfladen. Denne installationsmetode tager lidt tid og fritid, men som et resultat bliver loftet lige fremragende.

Det er bedst at installere GKL loftteknologi Knauf

For at udføre installationen af ​​byggeri kræver GKL loft:

 • guider;
 • fastsættelse;
 • Suspenderede elementer;
 • Knauf Drywall;
 • Profilforbindelser.

Installationsarbejdet skal udføres under færdiggørelsen. Før du monterer gipsloftet, skal du sørge for at overhøre overfladen grundigt. Så skal du markere, sætte guiderne og fastgør rammen. Du skal vedhæfte profilen til metalrammen og derefter fortsætte til installationen af ​​gipsplader. Når installationen af ​​gipspladen er afsluttet, udføres afslutningen af ​​leddene. Det bedste materiale til finishen vil være gips, som er forseglede samlinger. Efter tørring sættes alle led i overfladen.

Installation af gipsplader lofter skal udføres i overensstemmelse med SNiP, samt tage hensyn til specialregler og forskrifter.

Facing loftet og gipsplader vægge giver dig mulighed for at skabe en unik overflade, samt bringe til det indre af huset en unik sofistikation.

Stilfulde lamper i GKL loftet

Stilfulde raffinerede lofter med to niveauer med belysning ser bare perfekt ud og hjælper med at give rummet en særlig elegance og originalitet, uanset stilistisk beslutning. De mest populære og eftertragtede spotlights er monteret i gips. Denne type lyskilder med kompetent arrangement gør det muligt at opnå høj kvalitet, unik belysning i hele rummet.

Lampene i GKL-loftet hjælper dig med at gøre rummet stilfuldt og hyggeligt.

Designet af spotlights er meget enkelt, og sådanne belysningsudstyr er kendetegnet ved:

 • Høj magt;
 • funktionalitet;
 • Stilfuldt design.

Spotlights vil se godt ud på loftet, lavet af gipsplader og to niveauer af loftet.

Lamper monteret på loftet af gipsvæg kan være af forskellige typer og er udstyret med forskellige typer lamper, nemlig:

 • Ordinære glødelamper;
 • Energibesparelse;
 • LED;
 • Halogen.

Smukke lamper vil gøre dit værelse ikke kun usædvanligt, men også bidrage til at opnå bedre belysning af rummet.

Hver type lampe har sine egne specifikke egenskaber, og dette skal tages i betragtning ved planlægning af et belysningssystem. Loftsmonterede spotlights kan være åbne eller lukkede. Eksponerede lamper kan kun anvendes i tørre boligarealer, fordi de ikke er beskyttet mod fugt. Vedlagte lys er monteret i en specialkasse, der giver beskyttelse mod fugt og forurening, så de kan bruges i absolut ethvert rum.

Det er vigtigt! Spotlights i boliger er overlegen med hensyn til komfort til andre armaturer, det vigtigste er at vælge og samle dem korrekt.

Moderne gips gipsloft

Mange tror, ​​at gipsvæg bruges til at niveauere loftet og ikke har brug for gips overhovedet, men det er ikke helt sandt.

Når du plaster gipsloft, kan du desuden lave små og originale mønstre

Før du bruger gipset, skal du bruge kittet:

 • Forsegle sømme
 • Dæmper monteringsstedet for skruerne;
 • Håndter hjørner godt.

Gennemførelse af gipsplade af gipsplader, er det værd at huske på, at tykkelsen af ​​de påførte materialer ikke var meget stor, og den skal også omhyggeligt udjævnes ved hjælp af en spatel. Behandling af loftet, lavet af gipsplader, er en ganske kompliceret og tidskrævende proces, så det er vigtigt at have visse færdigheder.

Sådan udføres GCR beregningen i loftet

For nylig er det blevet meget populært at hæve et træloft, fordi det ser godt ud. Nu er der mange forskellige materialer, så loftfyldstoffet giver dig mulighed for at skabe en efterligning af naturlige materialer.

Du kan lave et fremragende flydende loft ved hjælp af gipsvæg, som er løs på væggene.

Det giver således:

 • Høj styrke;
 • holdbarhed;
 • pålidelighed;
 • Fremragende udseende.

Et flydende loft ser meget interessant og unikt ud, baseret på det mest almindelige gipsplankloft, men i dette tilfælde er det løst fastgjort til væggen. I nichen, som er dannet som følge af installationen af ​​det svævende loft, er LED-belysning indbygget.

Installation af gipsplankloft (video)

For at kunne installere et gipsloft med høj kvalitet er det nødvendigt at udføre en designberegning på forhånd. Der er en speciel regnemaskine, takket være hvilken alle vil være i stand til at lave beregninger alene, er det nok bare at indtaste de nødvendige oplysninger og målinger. Det unikke højkvalitetsgipsloft hjælper med til at skabe en unik atmosfære i huset og bringe sofistikering og luksus til det.

Gipsplader. Loftgips gør det selv

Denne artikel fortsætter temaet for installation af gipsvæg med egne hænder. Tidligere har vi gennemgået typer og formål med gipsvæg, fundamentet for gipsvægmonteringsteknologi og installation af gipsvæg på vægge. Så jeg vil fortælle dig, hvordan du laver et gipsloft med dine egne hænder. Vi overvejer de generelle bestemmelser, som du skal vide, når du installerer gipsvæg på loftet. Vi vil også analysere varianterne af gipsloftrammen, hvordan markeringerne for profiler og gipsplader i loftet udføres, installation og fastgørelse af arkene.

Indhold: (skjul)

Almindelige bestemmelser

Måske den mest populære blandt loftlofterne sikkert tog gips. Og der er flere grunde til dette:

 1. Evne til at justere enhver ujævn overlapning.
 2. Lav vægt af hele strukturen.
 3. Kan fastgøres til enhver gulvkonstruktion: træ, beton, metal.
 4. Installationshastighed: For et værelse på 10-30 m2 vil to personer tilbringe 1-2 dage.
 5. Evnen til at gøre spotbelysning
 6. God crack modstand, underlagt alle regler.

Husk dog: Gipsplader gipsplader tager altid mindst 50 mm fra rummets højde. dvs. bør anvendes omhyggeligt i værelser mindre end 2,50 m.

Lad os forsøge at finde ud af, hvordan man monterer gipsvæg på loftet for at indhente alle de godbidder for dig selv.

Det er vigtigt! Den fælles opfattelse, at der er brug for 9 mm gips til lofter - fejlagtigt skal 12,5 mm ark også anvendes til lofter! Dette er oplysninger fra producenten, og ikke af sælgeren i butikken, som ikke er sandsynligt at øve ved hjælp af GCR.

På samme måde som gipsplader på metalprofiler er rammen til loftet UD- og CD-profiler.

To typer loftrammer

Dette er et one-tier system af profiler og to-tier.

Det er vigtigt! Forsæt ikke niveauer i profiler med antallet af overflader, der er synlige på det færdige loft. Hvis førstnævnte er en konstruktiv løsning, er multi-niveau lofter ofte design teknikker. Vi vil overveje dem i en separat artikel.

I et enkeltniveau system er cd'erne anbragt i trin 400, 500 eller 600 mm og er fastgjort med bøjler direkte til gulvet. Alle cd-profiler er på samme niveau.

Hoved- eller bæreprofilerne er CD, og ​​guider til dem - UD. UD er fastgjort til væggene omkring loftets omkreds, vi driver cd'en i guider og fastgør dem til suspensionerne.

I et to-tier-system er hoved CD'erne (nederste) også placeret i 400, 500 eller 600 mm trin, men er fastgjort til hjælpeprofilprofilerne (øverste), der ligger i trin på 1 m over hoved-cd'erne. Den øverste række er allerede fastgjort til loftet ved hjælp af suspensioner i horisonten, og den nederste række til den øverste er fastgjort med specielle beslag.

Fordelen ved denne metode: Et mindre antal profiler skal indstilles i flyet (kun de øverste, og de er to gange mindre), et sådant system er mere sprængtæt.

Minus: mange flere profiler og parenteser, mere plads vil blive taget fra rummets højde (30 mm).

Jeg vil forsøge at forklare ligheder og forskelle i installationen af ​​et- og to-niveau system.

Bestemmelse af placeringen af ​​ark på loftet

Hvis vi på væggen fremstiller fabriks kanterne af plader lodret, og vi arrangerer pladerne af disse grunde, så i loftet kan pladerne placeres i alle retninger. For at binde til retningen af ​​lyskilden (som ved lægning af laminat), vil vi ikke, i håb om, at leddene ikke bliver synlige, og overfladen bliver jævn og jævn.

Gipspladen har en bredde på 1,2 m, en længde på 2,5 eller 3 meter. Så det giver mening at arrangere arkene, så der er så lidt som muligt meter af leddene, for det er netop det svage punkt i gipsvægssystemer.

Hvis længden af ​​arkene ikke overlapper den korte side af loftet, og det er nødvendigt at lave tværgående led, skal de placeres i køreretning. Det vil sige, at tværgående led ikke bør fortsætte på tilstødende ark. Indsnittet mellem de tværgående samlinger på tilstødende ark skal være mindst 400 mm.

Bestemmelse af placeringen af ​​cd-profiler

CD-profiler til fastgørelse af gipsvæg på væggen blev sat til 400 eller 600 mm, dvs. flere bredder af arket. På loftet er der flere muligheder:

1. Vi placerer cd'en (rød) 600 mm langs arkene, og for at understøtte store spændinger laver vi CD-hoppere (grøn) i 600 mm trin (ca.). Tværgående samlinger skal organiseres, så de falder på lintellerne (gul). Rammen ser således ud som firkanter 600 * 600.

2. Vi sætter cd-profilerne (rød) gennem 400 mm, også langs arkene. Der er ikke brug for jumpers, med undtagelse af tværgående led (gul).

3. CD-profiler (rød) placeres gennem 500 mm, dvs. flere længder af ark 2,5 m eller 3 m. Kun cd'er er placeret ikke langs, men på tværs af arkene: dvs. Fabrikanten har ingen støtte.

Alle disse tre ordninger er ret levedygtige. Jeg anbefaler at vælge en profil layout ordningen baseret på loftets dimensioner og design funktioner i loftet. Det er også bedre at tage højde for, at længden af ​​profiler er 3 eller 4 meter: brugen af ​​solide profiler med minimalskraber kan være afgørende for placeringen af ​​profiler på loftet.

Hvis overlapningen er forstærket beton, vil en af ​​de tre ordninger fungere godt. Hvis i den første ordning er det nødvendigt at fastsætte (og købe) et stort antal hoppere, er det nødvendigt at fastsætte mange suspensioner i den anden ordning, så ser vi nogle gyldne gennemsnit i den tredje ordning.

Loftmærkning

I dette tilfælde er der ikke noget sted at skynde sig. Mærkets nøjagtighed afhænger af ensartetheden og fladheden af ​​hele loftet. Denne procedure tager ca. en tredjedel af den samlede installationstid.

Markeringen af ​​loftet begynder med en "skrælning" af et vandret plan langs omkredsen.

Dette kan gøres: lath niveau, vandniveau (slange) eller laser niveau.

 • Rack niveau vil give en stor fejl på grund af det faktum, at du gentagne gange skal omarrangere den.
 • Vandslangen vil give mindre fejl, især hvis slangens længde tillader ikke at omarrangere den ene ende, det vil sige at der er et basispunkt.
 • Laserteknologi giver naturligvis en fordel med hensyn til hastighed og nøjagtighed, men jeg vil ikke beskrive brugen af ​​en laser: hvem har det, han ved hvem der ikke har det, det er ubrugeligt.

Vandniveau krav

 1. Vandniveauet skal være af et gennemsigtigt, fleksibelt rør med en diameter på 6-8 mm. Længden er fortrinsvis to til tre meter længere end rummets diagonale. Slangens hovedlængde skal ligge og ikke strækkes i luften.
 2. Væsken i røret skal have den samme temperatur over hele længden, det vil sige, det er umuligt at tilføje den manglende mængde vand af en anden temperatur og densitet. Jeg siger "flydende", fordi det ville være ideelt at fylde med alkohol, ikke vand.
 3. Luftbobler kan give en meget stor fejl. De kan køres ud ved at løfte de to ender af slangen så højt som muligt over midten. Fyldning af slangen udføres bedst to til tre timer før arbejdet med det. Menisci (overfladen af ​​vandet i røret) bør ideelt set være den samme højde, uanset bevægelsen af ​​rørets ender.
 4. Ofte udfyldes vandniveauet med kolber. Det anbefales på det kraftigste ikke at bruge dem: For det første distraherer den anvendte skala kun for det andet det mindre tværsnitsareal på det sted, hvor toppen af ​​væsken er, jo mere mærkbar bevægelsen af ​​menisken langs højden. Men de forenkler påfyldning og transport af slangen.

Vi slog horisonten

For det første slår vi af horisonten i den højde, hvor den er praktisk: normalt i øjenhøjde, fordi det er nødvendigt at se på menisken strengt vandret. Faktum er, at med vandstanden er det meget ubelejligt at hoppe på stiger og afføring for øjeblikkeligt at slå af loftplanet, og hvis vi sænker loftet til minimale afstand, er det også teknologisk vanskeligt.

Det er ønskeligt at markere alle mærker med udtrykkelige cirkler for ikke at miste dem.

På et vilkårligt punkt på væggen i øjnens højde sætter vi et mærke. Vandniveauet overfører vi dette mærke på alle hjørner og på vægge med et interval på 600 mm. Fortrinsvis holder en person konstant en ende ved den første basismærke, og den anden person sætter hvilemærkerne.

Vi klemmer de to ender af slangen, således at vandet ikke overlader, bringe begge meniscus til det omtrentlige punkt af mærket, åbner rørets ender. Markøren løser røret mod væggen, og personen ved basispunktet hæver eller sænker hans kant for at bringe menisken under basismærket. Hvis vandet begynder at strømme, skal den anden ende sænkes. Når vandet ligger ned, kan du sætte et mærke på væggen. Når alle mærker er, skal du kontrollere et par vilkårlige par mærker: alt skal komme sammen.

Bestem højden af ​​loftet

Nu med et målebånd finder vi det laveste punkt i loftet. Herved kommer vi tilbage på tykkelsen af ​​alle design af profiler. Med et enkeltniveau system, ca. 40 mm, med et to-niveau system, 30 mm mere: 70 mm. Hvis du har til hensigt at lægge isolering, så trækker du tilbage til isoleringens tykkelse, fordi minvatu crumple upraktisk (isolering afhænger af tykkelsen og ikke på mængden af ​​uld).

Markér højden af ​​bunden af ​​føringsprofilerne UD. Med målebånd måler vi de samme afstande fra vores "horisont", dvs. Vi overfører mærker til den højde, vi har brug for.

Fix omkredsen

Der er ingen særpræg ved montering af væggrænsen. Forskellen er, at for loftet UD bærer en konstant belastning fra væggen af ​​gipsvæggen, og på væggen UD er der flere guider end luftfartsselskaber. Under alle omstændigheder skal du montere grundigt i trin på ca. 400 mm. Glem ikke lydisoleringsbåndet.

Link til en del af en artikel om gipsplader gipsplader vægge, som beskriver perimeter forankring.

Fastsættelse af suspensioner

Vi overfører loftet til loftet med placeringen af ​​alle profiler på loftet. Det er bedre at bruge farvebåndet.

Et par vigtige punkter:

1. Vi styrer de aksiale dimensioner for ikke at skære arkene!

2. Hvis der ikke er nogen retvinkler i loftet, tager vi den længste væg som basis, og fra den, strengt parallelt eller vinkelret markerer placeringen af ​​cd-profilerne.

3. Vi har ikke suspensioner i krydset af profiler!

Hvis afstanden fra loftet til cd-profilerne ikke er mere end 100 mm, så bruger vi U-formede beslag.

Vi har allerede behandlet dem i denne del af artiklen.

Hvis afstanden er mere end 100 mm, så bruger vi de såkaldte fasthængere.

Princippet om hurtig suspension: nålen med den ønskede længde er fastgjort til loftet. På nålen sætter vi suspensionen selv. Når CD-profilen allerede er afviklet i guiderne, snor suspensionen ind i den. Ved at trykke på foråret afslører vi bunden af ​​profilen under snoren. I profilen er suspensionen fastgjort af to "lopper", ellers kan den hoppe ud i det mest uophørlige øjeblik.

Fastgørelsesmidler til suspensioner vælges på basis af basen. Hvis træet, så skruerne på træet, hvis betonen derefter dowels hurtig installation eller kileformet hardware. I en hulplade ville det være meget bedre at holde fastgørelseselementer 40-50 mm lange end længere.

Quick-fit dowel wedge-formet metalanker

Suspensioner skal fastsættes i trin på op til 600-700 mm. Dette trin skal give tilstrækkelig stivhed til cd-profilen.

Installer cd-profiler

To-tier system

Skær cd'en i længderetningen og læg dem på tværs af placeringen af ​​hovedprofilerne på UD-profilen omkring omkredsen. Det er ønskeligt, at de øvre cd'er ikke splejses, dvs. var solide profiler. Fastgør dem til suspensionerne i flyet. Hvis disse er P-patches, så fortsætter vi som med væggene: Vi strækker ledningen, vi sætter nelliker i P-patches for at tage profilerne fra ledningen for at eliminere sagging. Hvis hurtigbøjlerne på nålene, så er der ikke behov for knopper, kan du straks sætte det rigtige niveau. Det vigtigste er, at ikke en af ​​profilerne trækker sløret af. Fastgør top-cd'en til UD-profilerne omkring omkredsens omkreds.


Installation af top-, hjælpeprofiler

Når den øverste række er udsat, starter vi de nederste cd-profiler i UD'ens styringer. Ved krydset er to niveauer forbundet her med sådanne beslag.


Beslag til tilslutning af to niveauer af profiler


System samling

Enkelt niveau system

I et single-level profil system, drejer vi straks cd'erne ind i UD guiderne. Vi fastgør cd'en til suspensioner med 9,5 mm skruer - "lopper". Først fastsætter vi profilen på en loppe på hver side, og allerede når alle profilerne er fikset og flyet er tjekket, tilføjer vi en anden på loppen.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at lave hoppere med en hældning på 600-1000 mm, hvis der ikke er nogen gipsvæg, der ligger i fyldningsfasen. Jumpers gøres bedre ved hjælp af "krabber".

Hvis arkene er placeret langs profilerne, så laver vi under hver enkelt krydsning jumpers fra cd.

Hvis arkene er anbragt på tværs af profiler, der er lagt med et trin på 500 mm, er der ikke behov for yderligere hoppere. Sideleddet af arkene skal falde midt i profilen.

Fastgørelsesark

Ark måle og skære. Hvis du er en glad ejer af et loft med lige vinkler, så er alt det enkelt: klipp et ark med den ønskede længde og bredde. De resterende ark er kun i længden. Men sådanne tilfælde er af en eller anden grund få. Rummets geometri er normalt en visuel hjælpegruppe Lobachevsky.

Hvis der ikke er nogen ret vinkel på loftet, så skærer vi vinklen c2 af. Altid den sværeste i mærkning er det første ark. Først måler længden af ​​ark 1 på fabrikskant. Så måler vi to vinkelrette størrelser: 1200 mm til venstre på diagrammet og C1 til højre. Vi styrer længden af ​​cd'en.

Det sidste ark på loftet er normalt lettere at markere, selvom mærkningssekvensen er den samme.

Hvis alle vinkler ikke er lige, så skal du også markere arket, så det er nødvendigt at kontrollere diagonalerne. Ved måling af loftet skal du sørge for at målebåndet er strakt. Markup rækkefølge:

 1. Vi udsætter AB længde langs fabrikens kant;
 2. Solens radius tegner en bue fra punkt B;
 3. DC-radius tegner en bue fra punkt D;
 4. Ved krydset mellem to buer vil der være et punkt C;
 5. Kontroller begge diagonaler: foretag om nødvendigt justeringer.

Forudsat at profilerne langs linjen AB er vinkelret på væggen på siden AD, på de andre plader er det tilstrækkeligt at måle to størrelser: længden af ​​fabrikskanterne,

Hvis størrelsen er gået forkert, og en slids på 1-2 cm bliver tilbage, kan du sætte et stykke cd i UD omkring omkredsen under kanten af ​​arket. Derefter er det ikke nødvendigt at vride sig til selve kanten af ​​arket, der er stadig ringe mening fra skruen. Og det resterende hul kan fyldes med skum og kitt.

Vi fastgør ark

For at lette installationen er det praktisk at bruge "moppen". En moppe er en T-formet understøtning af stænger eller tvetvredede cd'er. Den vandrette del er mindst 1 m, moppens højde er 1-2 cm mere end højden fra gulvet til gipsvæggen for at understøtte arket under rammen. En sådan mopp erstatter en atlantisk assistent. Men under alle omstændigheder er mindre end to personer til brug for denne operation ikke rationel.

Arkene er fastgjort med TN-25 skruer med en pitch på 15-20 cm til alle profiler, jumpers og perimeter.


Skrue TN-25 til fastgørelse af gipsvæg

Gipsvæg Afslutning

Yderligere behandling af gipsvæg på loftet er nøjagtigt det samme som på væggene: Vi forsegler de langsgående og tværgående led på arkene, kittet, jorden og malingen eller pastaen over tapetet.

Jeg tror, ​​at denne artikel vil hjælpe dig med at afslutte loftet med gips. Venligst send din kommentar om denne artikel ved at klikke på knappen nedenfor.

Hvis du har spørgsmål eller problemer med at færdiggøre med gipsvæg, skal du bruge overskriften Spørgsmål og svar, og Builder Club-specialisterne hjælper dig :)

Sådan laver du et gipsplankloft

Gipsvæg er et efterbehandling materiale bestående af to lag tykt pap og en kerne fyldt med gips blandet med andre fyldstoffer. Kombinationen af ​​lysstyrke og modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger gør materialet praktisk til efterbehandling af lofter. Det er relativt nemt at lave et klassisk gipstak på et niveau. Det kræver deltagelse af mindst to personer og minimal viden om byggeteknologi.

Sådan laver du et gipsplankloft

Fordele og ulemper

Arbejder med gipsplader har en række fordele, der gør reparationsprocessen mere praktisk.

 1. Alsidighed: Afslutningsarbejde i forskellige retninger kan udføres med basen fra dette materiale.
 2. Anstændig varme- og lydisolering, evnen til at forbedre disse egenskaber med yderligere udvidelser.
 3. Nem at indlejre belysningsenheder.
 4. Ledninger og andre kommunikations- og infrastrukturer er let gemt under et sådant loft.

Ordningen med et loftsgipsplank

Det er nødvendigt at tage højde for nogle af de vanskeligheder, der vil hjemsøge en person, der arbejder med sådant materiale.

 1. Der er behov for højkvalitetsbehandling af sømme.
 2. Alene, en del af arbejdet er svært at udføre uden erfaring, hjælp fra en anden person er nyttig.
 3. Selv små fejl i beregningerne kan føre til revner og deformation af strukturen.
 4. Loftet taber en del af sin højde.

Arealet og højden af ​​gipsplankloftet

Nødvendige materialer

Gipsplader (gipsplader) og metalprofiler - disse er de vigtigste materialer, der anvendes ved afslutning af loftet ved hjælp af metoden beskrevet i artiklen. De har en række sorter, deres valg afhænger af værts specifikke behov og rummets egenskaber.

Installation af gipsplader på loftet: værktøj

Tabel nr. 1. Typer af gipsvæg anvendes i udsmykning af boliger.

Gipsvægens bredde er standardiseret og er 120 cm. Længden varierer mellem 200-300 cm, det vil sige et materiale med tre forskellige længdeegenskaber præsenteres på markedet. Tykkelsen varierer mellem 6,5 mm og 12,5 mm.

Størrelser af gipsplader

Gipsvæggen varierer også efter type kant. Det kan være lige, tyndt, afrundet, halvcirkulært.

Falske lofter

Rammens ramme består af to typer metalprofiler og yderligere fastgørelsesdele.

Gipsplankloftramme

Tabel nr. 2. Materialer til montering af gipsplankloft.

Guide Profile (UD)

Hovedprofil (CD)

Single Level Connector ("Crab")

Følgende hjælpematerialer og værktøjer vil være nyttige til udførelsen af ​​arbejdet:

 • konstruktion niveau, vand eller laser;
 • selvdrejende skruer (herunder med en pressevasker);
 • whipping ledning;

Beater Cord KAPRO 215

Beregninger og markering

For det første ser vi efter den nederste vinkel på udkastet i rummet. Fra denne vinkel er markeret den afstand, hvormed loftet kommer fra gipspladen. Mindsteafstanden mellem lofter og gipsplader er 5 cm, men hvis yderligere kommunikation, ventilation og bunden af ​​tunge belysningsanordninger ligger i mellemrummet, kan afstanden stige til 10-30 cm.

Layout for hævet loft

Fra det punkt, der er markeret i hjørnet, trækker et niveau en linje af samme højde omkring rummets omkreds. Vand- eller bobleniveauer er velegnede til små værelser, men i rummelige værelser kan deres brug føre til fejl, så det er bedre at bruge et laserniveau. Linjens mærkning udføres ved hjælp af en lakledning: den strækker sig mellem to punkter i væggenes hjørner og frigives, og en klar retlinie forbliver på overfladen.

Loftbjælke malingskabel

Endvidere er på udkastet loftet markeret fastgørelsesstedet for de langsgående profiler. Afstanden mellem dem skal være et flertal af GCR'ens bredde. Da bredden er standardiseret og er 120 cm, vil den bedste mulighed være at montere profilerne hver 40 cm: to profiler langs kanterne på gipspladen og en langs dens center. På linjer trukket langs loftslængden er fastgørelsespunkterne for suspensioner markeret med et interval på 40-50 centimeter.

Eksempel på markeret loft

Gipsplader er lagt ud i overensstemmelse med den accepterede plan for dens installation: om det bliver skåret eller ej, i længderetningen eller på tværs af den vil blive lagt osv.

Oprettelse af rammen

Trin 1. På linjen trukket langs omkredsen med et trin på højst 40 cm, bores huller. UD-profilen er bragt på væggen og fastgjort til den ved hjælp af dowels-negle.

Trin 2. Derefter installeres suspensionerne. De fastgør kun de vigtigste langsgående loftsprofiler og er ikke nødvendige til tværgående elementer. Hver ophængning til loftet er fastgjort med to dowels-negle (hvis der findes et hul i pladen, når du opdager suspensionen, så bruges en ankerkile til sikker fastgørelse, som er hamret med en hammer).

Anker kile 6x40 loft

Anker kile installationssekvens

Installation af UD-profiler og suspensioner

Det er vigtigt! Dowels til fastsættelse af suspensioner skal have så stor spacer som muligt, ellers vil de ikke blive fastgjort sikkert i loftbetonet og vil falde ind i dets tomme rum.

Trin 3. Inden du installerer lofts-cd-profilerne, skal du definere et fladt vandret plan over hele arbejdsområdet. Dette gøres ved hjælp af strakte kapron tråde. Så at tråden er strammet pålideligt og ikke bøjes, kan du hente den op med fastgørelsesbeslag, som til dette formål er bøjet opad og dermed bevarer spændingen (trådene).

Vi udskærer suspensionerne før montering

Trin 4. Den langsgående CD-profil fastgøres først mellem de modsatte UD-strukturer (indsat i deres riller). Endvidere er det konsekvent fastgjort i suspensioner. Bøjlerne "slukkes" sænkes, de vikles om profilen og skrues med små selvdrejende skruer.

Trin 5. Tværgående profiler er placeret i en afstand af 50-60 cm fra hinanden. De er fastgjort til UD-designens ender, og langs længden er de fastgjort med langsgående profiler ved hjælp af enkeltniveau-stik. Forbindelserne er indsat i hver samling af længde- og tværgående profiler, greb leddene og skruet på alle sider med selvdrejende skruer.

Installation af tværgående profiler er muligvis ikke nødvendig i tilfælde, hvor loftet afregnes i et meget lille rum - f.eks. I et kombineret badeværelse eller en lille korridor.

Tip! CD-profiler og gips må ikke medtages i UD-profilens stød. Det er nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem bygningerne for at sikre luftudveksling mellem rummets rum og det indvendige loft. Disse spalter vil også kompensere for temperaturdeformationen af ​​metal- og gipspladerne.

Trin 6. Den resulterende ramme skal trækkes ned på hver side. Dette vil trække alle suspensioner til deres fulde længde og tillade dig at finde uregelmæssigheder i rammens plan.

Arbejde med gipsvæg

Før du installerer gipsvæggen, skal du færdiggøre overheadpladsen. Alle ledninger er anbragt i korrugerede rør, konturer for installation af belysningsanordninger er skitseret, og hullerne til dem skæres ud i gipsvæggen, der udføres ventilation og isolering er lagt. Nedenfor er en algoritme af handlinger og anbefalinger om installation af GCR.

Tabel nr. 3. Installation af plader af gipsvæg trin for trin.

Afslutningsarbejde

Efter at have dækket hele rammen med gips, kan strukturen stå i en to-dages periode. Dette er nødvendigt for erhvervelse af materiel fugtighed og stuetemperatur. Efter denne periode kan du udføre efterbehandling.

Trin 1. Det er nødvendigt at anvende en primer på arkene, hvilket giver dem ekstra beskyttelse mod fugt. Det er vigtigt at sikre primerens indtrængning i alle led, da de vil være de mest sårbare steder i driften af ​​loftet.

Trin 2. Med en spatel sættes leddene mellem pladerne, hvor der ofte anvendes en hurtigtørrende gipsblanding ("Knauf Fugenfüller" eller dens analoger). Det er obligatorisk at klæbe forstærkningsnet på alle leddene. Hvis der ved krydset er to fabrikkanter, anvendes der et forstærkningsnet med en bredde på 80-100 mm. Hvis en eller begge kanter af gipspladen skubbes i en vinkel på 45 grader, skæres gitteret langs, så det ikke strækker sig ud over flyet, eller der anvendes et gitter med standardbredde, men så skal du kaste hele overfladen af ​​gipspladen 1-2 mm tykkere.

Vær opmærksom! Nettet skal altid være mellem lagene af kittet. Oftest på sådanne gitter i ruller er der en klæbebase: den er nødvendig for at lette opbevaring og brug. Du kan ikke holde gitteret på leddene og lægge et lag gips ovenpå. For det første er 60% af fyldningen af ​​kittet påført, så er nettet nedsænket i blandingen, glattet, og resten af ​​fordybningen er fyldt.

Gipsplade loft finish

Trin 3. Grooves fra skruerne. De samme "Fugenfüller" forseglede riller fra skruerne. En smal trowel (ikke mere end 60-80 mm) udføres i flere retninger, således at kittet fylder hele rillen. Når "Fugenfüller" tørrer, vil den blive trukket ind - det er normalt. Genfordybning kan allerede lukke den sædvanlige efterbehandlingstætning ("Knauf Satengips", "Knauf Finish" og så videre.).

Trin 4. Efter tørring, stoppose. Her kan du bruge et større værktøj og kitt, der har en længere tørretid og øger styrken af ​​leddet. Skruernes hoveder er også fyldt med kitteløsning.

Trin 5. Til sidst ved hjælp af sandpapir gnides alle uregelmæssigheder.

Hvis designplanlægning kræver det, kan du efter at have tømt og udjævne overfladen begynde at male, hvidvask eller anvende tapet på loftet. Hvis du planlægger at installere et loft på flere niveauer, kan du fortsætte med arrangementet af dets efterfølgende niveauer.

Plast badeværelse loft

Trinvise instruktioner til montering af loftet i badeværelset af plastpaneler findes her. Vi anbefaler også at læse om, hvordan du tømmer et gipspladloft med dine egne hænder.

GCR'ens loft: fordele og ulemper

Når spørgsmålet opstår om reparation af loftet, ved ikke alle, hvad det betyder, at det er bedre at bruge. Der er tre hovedmåder til at gøre overfladen smidig og smuk: niveau med gips, strækfilmen (strækloft), udfør installationen af ​​gipsplader. Denne artikel fortæller om den sidste metode.

Særlige egenskaber

Designere bruger ofte gips, fordi med det kan du skabe de mest bizarre former og mængder. Dette materiale er også velegnet til klassiske elskere, der kan lide enkle, ideelt endda lofter. Dækning løser også problemet med maskering af forskellige kommunikationer.

For at forstå, hvad der udgør dette mystiske materiale, behøver du kun nøje læse titlen. Dette er gips, der er klistret over med plader af pap på begge sider. Det er med dette, at dets fordele og ulemper er forbundet.

Gips er et ret skrøbeligt materiale. Ved arbejde med det er det vigtigt at overholde visse forholdsregler. Det kan ikke lægges på kanten, og hvis det falder, så er det sandsynligt, at revner og revner ikke kan undgås. Men den samme egenskab giver dig mulighed for nemt at skære arkene og skabe komplekse former. Hvis en sådan skrøbelighed er kritisk for dig, skal du vælge et mere holdbart analogt GCR-benævnt gipsfiberark (GVL).

På dette byggesprog er dette materiale beregnet til "tør" indretning. dvs. for sin installation er der ikke behov for særlige blandinger, heller ikke lim eller beton. Selvom det i de rå form ark ikke forlader. De er jorden, puttied til maling eller tapet.

Producenter producerer gipsplader af forskellig tykkelse. Den bedste mulighed for loftet er plader på 9 - 9,5 mm, for vægge vælger mere tæt KGL - fra 12 mm.

Klassificeringen af ​​gipslofter udføres efter to kriterier: af tekniske egenskaber og af antal niveauer. Det første øjeblik giver dig mulighed for at finde ud af, hvilket materiale der er egnet til at løse dine problemer. Den anden viser, hvor mange forskellige løsninger der kan findes ved hjælp af KGL til loftindretning.

Ifølge de tekniske egenskaber er der 4 typer gipsvægge:

 • GKL - gipsplader. Dette er det nemmeste og mest populære materiale. Han betragtes som den mest budgetmæssige.
 • GKLV - gipsplastatur fugtbestandigt. Det er mere modstandsdygtigt mod fugt, men tror ikke, at det kan bruges sikkert i fugtige og dårligt ventilerede områder. Ved konstant kontakt med vand og damp kan den hurtigt deformere og blive ubrugelig.
 • GKLO - gipspladerplader. Den finder anvendelse i forskellige rum, hvor der kræves et øget niveau af brandbeskyttelse. Hovedgrupperne omfatter industrielle lokaler, steder med massiv indsamling af mennesker, træhuse, kedler, kedelrum, spilrum. Materiale fås i grå og pink farver.
 • GKLVO - gipsplader fugtbestandigt brandsikkert. Som navnet antyder, kombinerer denne art alle de to tidligere brødres positive egenskaber. Med mange fordele har han en betydelig ulempe - den høje pris. Derfor anvendes dette materiale ekstremt sjældent i lokaler. Det vigtigste anvendelsesområde er produktions- og lagerfaciliteter, hvor der er høj luftfugtighed, og overholdelse af brandsikkerhedskrav er påkrævet.

Med antallet af niveauer er der 3 typer gipslofter.

Enkelt niveau

De er en perfekt flad overflade, der passer til elskere af klassisk og minimalisme. Det er ret vanskeligt at skelne en konstruktion ud fra et sædvanligt gipsloft. Fordelen ved denne metode er evnen til at oprette forskellige scenarier til belysning og masking kommunikation bag GCR ark. På grund af belysningen af ​​forskellige dele af rummet skabes de nødvendige effekter, og rummet er zoneinddeling.

En sådan struktur kan fastgøres på to måder: på specielle aluminiumskinner eller direkte på loftet. Den anden metode er gyldig, når overlapningen er lavet af planker eller bjælker og ikke har alvorlige fejl og fremspring. Det andet navn på et sådant loft er "hemmed in", fordi det er hæmmet direkte på den eksisterende gamle etage.

duplex

Dette er en mere kompleks modifikation af det hængende gipsplankloft. Der er mange design muligheder. Dette er opførelsen af ​​en ekstra ramme langs omkredsen og udvælgelsen af ​​den centrale del med en lysekrone og alle slags glatte buede eller knuste linjer, der afviger i højden.

Et vigtigt aspekt her er lofthøjden. Det første niveau vil "spise" 5-7 cm, det andet bliver endnu lavere med 5-10 cm. Hvis du har højt til loftet, som i gamle "stalinistiske" huse eller rummet har imponerende dimensioner, så kan du nemt installere et todelt loftsloft. I andre tilfælde er det bedre at konsultere designeren eller vælge en anden dækningsindstilling.

flere niveauer

De, der ikke er vant til at være tilfredse med standardløsninger, kan designere tilbyde utænkelige layouter med flere niveauer. Nogle gange er det ikke nok at løse visse design eller tekniske opgaver på 2 niveauer. Derefter konstrueres konstruktioner med en mere kompleks konfiguration. Det er meget svært at udføre en sådan installation selv, det kræver professionel viden og færdigheder.

Ved hjælp af gipsvæg kan du skabe komplekse sammensætninger. Men det skal huske på, at jo mindre rummets størrelse er, jo enklere skal designet være. Ellers vil opførelsen af ​​flere niveauer gøre det tungere og visuelt reducere et allerede lille rum.

design

Angiv alle mulige former for gipslofter umuligt. Fantasieflytningen mellem designere og kunder skaber sådanne fancy mønstre og dekorationer, som de simpelthen ikke kan systematiseres.

Der er flere hovedområder, der er relevante i dag:

 • Classic. Disse er enkeltniveau eller enkle to-niveau lofter, hvis geometri er underlagt traditionelle kanoner. Klassikerne er de korrekte linjer, den begrænsede farveskala og eventuelle "shouting" detaljer.
 • Mønstret. Formen og linjerne kan skabes både på bekostning af forskellige farver eller efterbehandling materialer og på bekostning af niveauer. Sådanne muligheder er gode til zoneinddeling. Mønstre kan bruges til dekorative formål. En blomst, en sommerfugl eller en flydende fugl kan opdatere ethvert interiør og skabe en romantisk stemning.
 • Regnede. Hvis du vil ændre geometrikken i rummet, kan dette lettes ved at skabe forskellige geometriske former i loftet. Må ikke blive båret væk mere - betyder ikke bedre.

Genskab (eller spørg designer) i programmet til 3D-modellering af det endelige resultat. Måske vil du afvise det på projektfasen.

 • Med spotlights. En række forskellige former og modeller giver dig mulighed for at skabe stilfulde interiører og give ensartet belysning i hele rummet. Den største fordel ved punktlys - de overbelaster ikke pladsen. Om dagen er de praktisk talt usynlige, og i mørket skaber de et blødt omsluttende lys.

Hvor mange af dem vil være på dit loft, er det op til dig. Du kan gøre højdepunktet i en bestemt zone jævnt fordelt lamperne over hele overfladen eller arrangere dem omkring en traditionel lysekrone.

 • LED baggrundsbelysning. Sådan belysning kan installeres selv på et loft på et niveau. En mulighed er at skjule baggrundsbelysningen over basispladen. Det høje loft er skabt på denne måde. Den samme teknik giver dig mulighed for visuelt at øge rummet, gøre lofterne højere.

Til forskellige værelser

Valget af en bestemt loftmodel afhænger af formålet med rummet, dets stil og område. Selv om der er universelle muligheder i form af et enkelt eller to niveau loft med en ramme, der er egnet til gangen og til soveværelset.

 • Køkken. Når man anvender loftet i køkkenet, er det vigtigt at tage sig af en god hætte. Hvis strukturen konstant bliver damp, kan den deformeres. I en vis grad kan fugtresistent gips løse problemet, men det vil ikke vare længe med konstant kontakt med varm damp.

Med hensyn til designet kan det være en god løsning. Du kan fremhæve spisestue og arbejdsområde. Her kan du "spille" med formularen, men tegningerne er bedst tilbage til børnehaven.

 • Entréhallen. Ofte er der ingen vinduer i korridoren, så problemet med belysning her er særligt akut. Hvis du kun bruger en lyspære i gangen, som det er fastsat i de fleste typiske lejligheder, så vil et lille værelse se mindre og mindre ud.

Placer spejle på væggene, de vil afspejle lys og visuelt udvide rummet. Placer spotlights på gipsplankloftet omkring omkredsen. I dette tilfælde kan du undvære en central belysningsenhed.

 • Room. Det er uhensigtsmæssigt at rådgive et bestemt design eller form af loftet til et værelse, da hver har sine egne begreber komfort, skønhed og stil. Det er kun nødvendigt at bemærke, at dette materiale er ideelt både til børnehaven og soveværelset, da det er absolut ikke-giftigt og i stand til at passere luft. Hvis du pludselig ikke kan lide skyggen, kan du nemt male belægningen igen.
 • Loft og kælder. Brug af gipsvæg i sådanne rum kan kompliceres ved høj luftfugtighed. Du kan løse problemet, hvis du bruger en forbedret form for KGL (GFL). På grund af visse tilsætningsstoffer er det mere modstandsdygtig overfor fugt. Et problem kan også løses ved god varmeisolering og et forbedret ventilationssystem.

Tips og tricks

Nogle tips om brugen af ​​et gipsloft:

 • Vær ikke bange for at oprette eksperimenter i din egen lejlighed. Hvis du vælger gipsvæg som et loftmateriale, så prøv at finde en formular, der vil fremhæve alle fordele og skjule alle ulemperne ved rummet.
 • Husk at for at installere alene er et sådant loft næsten umuligt. I det mindste skal du bruge hjælp fra en ven, der vil holde og fodre de rigtige værktøjer. De skal i øvrigt også købe.
 • Tykkelsen af ​​gipspladen til loftet skal være 9,5 mm. Denne størrelse er optimal (forholdsvis lette ark, som kan modstå de tilsvarende belastninger).
 • Gipsvæg er et skrøbeligt materiale. Sæt det ikke på kanten og lad det ikke falde. Materialet skal også opbevares vandret.
 • Vælg gipsvæg baseret på rummets egenskaber. Til stuen med pejs, er en brandsikker version nødvendig, til badeværelset - fugtbestandigt.
 • Brug ikke gipsvæg i den nye bygning i de første 2 års drift. Efter at huset er krympet, kan pladerne bevæge sig, hvilket fører til revner i gulvet.
 • Hvis det er meningen at udføre forskellige meddelelser (rør fra udstødningsbeholdere, kabler osv.), Gem dem bag loftet før installationen. Dette kan være en ekstra boks eller andet niveau.

Smukke eksempler i interiøret

Der er mange succesfulde eksempler på designgipslofter. Du kan helt gentage dit yndlingsdesign eller bruge det som inspirationskilde. Hvad det vil være - med klare geometriske former, med et floral ornament, multilevel med en kompleks sammensætning eller elegant omdannet til en bue - det er op til dig at bestemme. Her er blot nogle få smukke eksempler på, hvordan gipsvæg kan blive i en mesters dygtige hænder.