Interfloor Cake Device

Overlapningen mellem gulvene spiller rollen som både loftet og gulvet på øverste etage. Lyd- og dampisoleringen mellem værelserne og pålideligheden afhænger af, hvordan interfloor-overlapningskagen fungerer korrekt. Strukturen kan indeholde armeret betonplader, monolitisk betonmørtel eller træbjælker.

Trægulve har deres egne ulemper - de er brandfarlige, de kan rådne eller blive påvirket af insekter og har derfor brug for særlig ekstra behandling. Men de har også betydelige fordele - de kan monteres uden konstruktionskran og andre specielle midler næsten overalt, og overlapningen selv er let og økonomisk nok.

Typer af konstruktion til trægulve

Overlapningsdesignet vil afhænge af dets længde og maksimale belastningskrav. Overlapningen af ​​anden sal kan arrangeres på træbjælker, kanter eller kombineret i et design og bjælker og kanter.

Den mest pålidelige betragtes stadig som traditionelle strålebjælker, men det er også den dyreste med hensyn til omkostningerne ved materialer. Længden af ​​loftet fra 6 til 15 m er tilladt. Hvis anden etage er beregnet til boliger, skal bjælkensektion være mindst 150 mm.

Overlapningen på ribbenene med en pitch på 30-60 cm passer vel til et rammebolig med en spændvidde på op til 5 m, og i tilfælde af to-Taura-ribben - op til 12 m. Rektangulære træprodukter bruges som ribbenene. For at sikre korrekt stivhed tilsættes stålbånd til konstruktionen, som anvendes til dressing i form af bindebånd.

Beam-ribbet design giver dig mulighed for at øge det tilladte spændvidde på op til 15 m. Stråler i dette tilfælde er placeret med en stor tonehøjde og forstærket vinkelret på dem med ribben. Til parring anvendes metal klemmer, monteringsbeslag og gevindbeslag.

I et sådant system er forbruget af træmaterialer mindre, så dette design synes at være mere attraktivt økonomisk. Men i dette tilfælde er antallet af fastgørelsesdele og monteringsmaterialer såvel som det anvendte arbejde vanskeligt at sige, at en sådan konstruktion bliver billigere.

Gulvisolering

Vigtige nuancer, der skal overvejes, inden arbejdet påbegyndes:

 • Afstanden til skorstenen til nærmeste stråle skal være mindst 40 cm for at sikre brandsikkerhed.
 • Træet skal være helt tørt. Ellers skal den stå på et stand på et tørt og ventileret sted i seks måneder.
 • Alle bjælker skal behandles med antiseptiske beskyttelsesmidler mod svampe, råd og insekter.

Pai trægulve mellem gulvene indeholder 6 lag:

 • Bjælker er lagt eller ribber er fastgjort, afhængigt af den valgte konstruktion.
 • Længere fra siden af ​​loftet på den nederste etage er fyldt. Denne ru overflade af loftet bliver grundlaget for yderligere lag af lag af "kagen".
 • Det næste lag er varme og lydisolering - det kan være mineraluld, ekspanderet ler, slagge, sand eller skum og så videre.
 • Efter det kryber vandtætningsmaterialet, hvis rolle kan udføre tæt polyethylen eller valset gummi.
 • På træbjælker (hvis dette design er valgt) laver de en rulle af udkastet og afslutningsgulvet.
 • Fra loftets side er en dampspærre lagt med en skinnende side ud.
 • Herefter kan du afslutte loftet med udvalgte materialer.

Tørgulv i et træhus - installationsanvisninger

Ønsket om miljøsikkerhed bringer byborne tættere på naturen. Og i stigende grad er byggematerialet træ. Og det er forståeligt. Træhuset har mange fordele i forhold til sten eller bygget af kunstige materialer ifølge moderne teknologi. En af de vigtigste dele af huset er den rigtigt lagt gulv.

Gør gulvene i et træhus med egne hænder

Hvorfor er gulvkvalitet så vigtig?

Når man bygger et hus, er det ikke kun skønheden der er taget hånd om, men også det faktum, at det er varmt og hyggeligt. Vægisolering er stadig halvdelen af ​​kampen. Huset skal beskyttes mod nedkøling. Træ er et naturligt materiale, der er underkastet forfald, så også pålidelig isolering fra fugt er vigtig. Og endelig skal det se smukt ud og passe indretningen af ​​rummet. For at alle målene skal nås, er det ikke nok at lægge brædderne på en konkret base.

Gulvet i huset skal være glat, varmt, smukt og holdbart. Alle disse kvaliteter opnås ved at lægge gulvet i flere lag:

 • basen;
 • varme- og dampbarriere;
 • hårdt gulv;
 • retfærdig belægning.

Lag af kage beton gulv

Betonbund i et træhus

Ligner en lagkage, er det ikke? Derfor kaldes det gulvkagen. Dens ordentlige arrangement vil bidrage til at undgå:

 • højt energiforbrug til hjemmeopvarmning;
 • overdreven fugtighed, hvilket uundgåeligt vil føre til udseendet af skimmel og mugg
 • rotting af interne træstrukturer.

Typer af gulve og deres funktioner

Vælg gulvet og lav gulvet i et træhus

Huse kan have forskellige designs. Det skal overvejes, når der arrangeres gulve. At lægge gulvet i første sal afhænger af om der er en kælder, eller den lægges direkte på fundamentet. Her har du brug for pålidelig varme- og dampbeskyttelse.

For interfloor lofter er lydisolering vigtigere, da de nederste og øverste etager bærer hovedbelastningen på varmebevarelse og fugtbeskyttelse.

Billedet er et eksempel på et loft

Loftet skal også adskilles fra opholdsstuen med et varmeisoleret gulv for at undgå varmetab ved overlapning af overetagen.

Gulv muligheder

Typer af gulve til træhuse

Gulvet kan være træ eller beton. Valget afhænger af ejerens vilje og den tekniske gennemførlighed.

Træets bund - fordele og ulemper

Trægulve i et privat hus

Det ser ud til, at svaret er enkelt - der skulle være et trægulv i et træhus. Det er lettere, billigere og hurtigere at gøre uden at ty til de professionelle bygherrer. Designet vil være ret nemt, og det vil ligge et hvilket som helst fundament. Igen - dette er en miljøvenlig mulighed, og det passer godt med indretningen.

Trægulve er tilbøjelige til at forfalde, især hvis en beskyttende belægning ikke er blevet påført.

Der er dog flere "men". Trægulvet varer maksimalt 10 år. Træet har tendens til at rådne, uanset hvordan du beskytter det mod ydre påvirkninger. Derudover vil træbladeblade også gøre deres arbejde. For et trægulv er vigtig konstant fugtighed i huset - ikke mere end 60%. Ellers begynder gulvet at deformere og rådne. At lægge trægulvet skal udføres med stor omhu, så det senere ikke krøller og knuser.

Beton gulv

Dens største fordel er holdbarhed. Du kan lægge en overfladebelægning på det - laminat, linoleum, keramisk flise. Dette er imidlertid en temmelig tung konstruktion, som ikke alle fundament vil modstå. Beton bruges kun til at lægge gulvet i nederste etage.

I moderne træhuse er der som regel et kældergulv, hvor der er et kedelrum, værksted eller andre udhus. For overlapningen mellem kælderen og første sal er det bedre at bruge betonplader. Dette er en dyrere mulighed end træ logs, men mere pålidelige.

Krav til gulve i et træhus

Valget af varme og vandtætning

Som isolering kan du vælge flere materialer. Den mest miljøvenlige er claydite. Det er billigt, ikke brændbart, rotter ikke, det danner ikke skimmel. Men dets isolerende kvaliteter efterlader meget at ønske.

På et foto varmeapparat udvidet ler

Et andet miljøvenligt materiale er savsmuld. Ved motorsavens bænke kan de produceres praktisk taget gratis. De har en lav varmeledningsevne, der er egnet til isolering loftsgulve. Ulemperne indbefatter deres evne til at falde i volumen med tiden, eksponering for fugt og som følge heraf dannelsen af ​​svampe. For at reducere disse risici kan du bruge tilsætningsstoffer - ler, cement, kalk eller borsyre som et antiseptisk middel.

Sav som en varmelegeme

Minvat (eller glasuld) er også en budgetmulighed. Det brænder ikke, holder varmen godt og har høje lydisoleringsegenskaber. Men dets installation kræver overholdelse af en bestemt teknologi, og det kan desuden forårsage allergi og hudirritation.

Minvaty udseende

Polyfoam - en af ​​de mest bekvemme i alle henseender muligheder. Det er billigt, har gode varmeisoleringskomponenter, er let at installere. I henhold til det kan du lave en tæt forstærket beklædning. Fra samme serie - ekstruderet polystyrenskum er det mere modstandsdygtigt mod fugt.

Skum til isolering

imprægnering

Dette er en lige så vigtig del af gulvkagen. Den nemmeste mulighed er en plastikfilm.

Den anden mulighed er de okleechny rullede materialer bestående af et vandtæt materiale med den bituminøse og polymere struktur påført den. Dens anvendelse er berettiget, hvor grundvandet kommer tæt på overfladen. Oftest bruges ruberoid til dette formål.

Den mest teknologisk avancerede og dyreste løsning er en membranbelægning. Det er en selvklæbende film, der består af tre lag - en stiv plastfilm, et bitumen-polymer og et klæbende lag. Det er praktisk at bruge til at skabe vandtætning i værelser med en kompleks konfiguration.

Profileret membran vandtætning

Trægulvkage

De grundlæggende principper for at skabe en gulvkage lavet af træ er den nøjagtige beregning og afstemning af alle parametre. Ikke mindre vigtigt er valget af træ. Normalt anvendes følgende typer konstruktioner i det:

 • fyr kan kun bruges, hvis brættet ikke er meget harpiksholdigt. Denne etage vil bringe rummet en meget behagelig lugt af fyrretræer;

Trægulv

Massiv ahorn gulve

Solid Larch Gulve

Træet skal behandles med antiseptisk materiale fra rotting og flammehæmmende, hvilket reducerer dets antændelighed.

Neomid Base Eco Proff - dybt penetrerende universelt antiseptisk middel

Gulvbelægning

Ved at lægge træstrukturen på fundamentet er den tæt fastgjort med den og med vægkonstruktionerne på væggene. Ulempen ved denne metode er, at i tilfælde af deformation af den samlede struktur (og det er uundgåeligt under forskelle i temperatur og fugtighed), kan gulvet skævt.

Beam installation

Hvis huset er en sæsonbestemt bolig, kan du lave et enkeltlags gulv. For et bolighus mere egnet to-lag - ru og ren.

Bjælker justeres og fastgøres med fundamentet. Afstanden mellem dem er 2,5-3 meter. For at skabe en dobbelt etage er der lagt logger oven på bjælkerne - stænger 5-6 cm tykke. Lægningstrinnet er 60-70 cm. Der er lavet et hårdt gulvbelægning. Det skal skæres og oshkurit. Der kan være små huller mellem brædderne, som vil blive dækket af hydro- og termisk isolering. De isolerende lag tilpasses igen stængerne, som tjener som basis for færdiglaget. Deres højde bør ikke være mere end 2-3 cm, hvilket vil give ventilation mellem lagene. Du kan vælge en finish til din smag - træ, laminat eller linoleum.

Hvad er den nødvendige afstand mellem gulvlagene

Læg på supportposter

Trægulv på bjælkerne på murstenskolonnerne. ordning

Stillingerne under logfilerne

At lægge gulvet på stillingerne vil være mere acceptabelt. I dette tilfælde er der ingen klæbning af kagen på gulvet med væggene, der er et mellemrum mellem dem. Dette design kaldes "flydende". Det er velegnet til boliger, hvor der ikke er kælder.

Installation af supportposter og logfiler

Monteringssekvens og installationshøjde på indlægene

Arbejdsordre

 1. Mærkning under stolpen (trin 60-70 cm) og prøveudtagning omkring en halv meter. Desuden er det ikke nødvendigt at vælge hele jorden i husets område, så det senere ikke falder i søvn tilbage til et bestemt niveau, så der ikke er noget udkast under gulvet.
 2. Tilbagefyldning og spænding af bunden under stolpen - det skal være hårdt.
 3. Kolonnerne er lavet af bagt mursten eller hældt med beton. I sidstnævnte tilfælde skal du lave et forarbejde. Deres øvre del er kalibreret af niveau.

Ensartede distribuerede logstøtter

For nivellering skal du bruge foringer på indlægene.

Det er mere hensigtsmæssigt at udlægge støtter først omkring omkredsen, og kun så i midten. På toppen af ​​dem lagtes to lag vandtætning - tagmateriale. På understøtningerne lagde logfiler ud af en bar eller log. Yderligere samling af gulvet udføres på samme måde som installationen på bjælkerne. Rummet mellem den hældte jord og undergulvet er dækket af isoleringsmateriale, hvilket giver 5 cm fri til ventilation.

Gulvkage på en betonbase

Betonbase kan lægges på jorden. Der er praktisk taget ingen kontraindikation til at arrangere et sådant gulv - hverken terrænens seismicitet eller grundvandet eller fryseniveauet har nogen betydning.

Lag af kage er arrangeret i følgende rækkefølge.

Niveau af betonbasemærkning

Trin 1. Rengøring af stedet fra jordens frugtbare lag, udjævning og komprimering af jordbunden.

I billedet tampe jorden

Trin 2. Fyldning - sand og knust sten. For det første hældes sandet i et lag på 8 cm, du kan bruge nogen. Laget er også rammed. Den knuste sten skal være fraktioner på mindst 30-50 mm, højden af ​​sengetøj skal være 7-10 cm. Skallet skal udjævnes. Du kan ikke ramme det.

Rådet for at forbedre betongulvets vandtætningsegenskaber

Trin 3. En betonplade er lavet oven på de spikede lag. Højden af ​​mørtellaget er 5-7 cm. Du kan lave en forstærket plade. For at gøre dette, lægges der forstærket mesh på inden for hældning på ruderne.

Ordningen for anlægget af betonggulvet på jorden. En konkret base hældes over grus-sandblandingen.

Hældning af et betonggulv over jorden

Trin 4. På screed stakken vandtætning. Til dette brug tagmateriale eller film. Strimlerne overlappes og fastgøres med konstruktionsbånd. Vandtætningsmateriale skal gå på væggen ved 20-25 cm.

Trin 5. Lægning af plader eller strimler af varmeisolering er lavet ende-til-ende, de skal presses tæt på hinanden.

I fotoisoleringen over isoleringsfilm

Anbefaling til beton gulvisolering

Trin 6. En film spredes over isoleringslaget igen. Dobbelt beskyttelse af isoleringslaget fra fugtindtrængning nedenfra og ovenfra forhindrer dets for tidlige skade.

Læg filmen med en overlap på op til 15 cm og lim leddene med kanaltape

Trin 7. Det næste lag er en forstærket efterbehandling. Til den endelige og perfekte justering af gulvet er udsatte fyrtårne. Screedopløsningen er lavet af fint - 5-10 mm - knust sten og flodsand. Forstærket med trådnet med stænger 3-4 mm, lagtykkelse - 7-10 cm.

Video - screed på penoplex

Trin 8. På efterbehandlingsplankens støbegulv.

Trægulvets design, når de ligger på en betonbase

Trin 9. Gulvbelægning kan være alt.

På et sådant tærtegulv kan du sikkert lægge husets indre vægge. Derfor skal forstærkningen udføres med et gitter, og ikke med separat forstærkning.

Funktioner af enheden beton gulv

 1. Det er nødvendigt at begynde at lave gulvkagen hurtigere end væggene i huset bliver bygget.
 2. Betonplade skal hældes ad gangen, ellers vil gulvet vise sig at være af ringe kvalitet.
 3. I løbet af ugen efter hældning skal den konstant spildes med vand for at undgå dannelsen af ​​mikrokasser.
 4. Fuld drift er mulig ikke tidligere end to uger efter hældning.

Video - Betonbund på jorden

Gulvkage

Det vil ikke være så flerlagret, dets hovedopgave er at reducere hørbarheden mellem gulve. På den anden side skal overlapningen være holdbar for at modstå vægten af ​​indvendige skillevægge, teknikudstyr og møbler.

Den mest hensigtsmæssige vil være stråle design. Af den måde kan det blive slået i det indre af første sal. Under alle omstændigheder er der brug for en dobbelt etage - udkast og efterbehandling.

For at konstruktionen skal være stærk, skal bjælkensektion være mindst 15 cm. Bjælkens længde er lavet af massivt træ - fra 2,5 til 3,6 m fra limet træ - fra 4,2 til 6 m.

Ordning af færdig og udkast trægulv med isolering

Ved opførelsen af ​​de vigtige trinbjælker. Hvis de er placeret i en afstand på mere end 1,5 m fra hinanden, er det nødvendigt at lægge tømmer på dem, så gulvbrædderne ikke bøjes.

Afstand mellem bjælker afhængigt af deres sektion

Arbejdsordre

Trin 1. Udgravning af træ i vægstrålen og montering af bjælker i dem. Endene af skal pakkes med ruberoid. Fastgør dem med ankerbolte.

Teknologien til konstruktion af bjælker i et træhus ved at skære dem ind i husets øvre krone

Skæreparametre til fastgørelse af gulvbjælker til den øvre trimbjælke

Video - Beregning af interfloor bjælker

Video - Metode til montering af gulvbjælker

Trin 2. Lægning af undergulvet fra loftet.

Udkast til arkivering på bjælker

Trin 3. Vejen til varmeisolering.

Trin 4. Det er nødvendigt at lægge et lag af vandtætning over termisk isolering - en film eller rullet gummi. Den er fastgjort med en konstruktion hæftemaskine.

Gabet mellem isolering og vandtætning forbedrer kendetegnene ved "pie"

Trin 5. Top finish er lagt, og derefter gulvbelægningen.

Bjælkelaget er bekvemt, fordi rummet mellem dem kan skjule alle tekniske kommunikationer - kabler, rør, og så videre. Sådanne gulve er den bedste mulighed for et træhus.

Et smukt lige varmt tørt gulv er ikke bare æstetisk tiltalende. Det er varmt i huset og dets beboers sundhed.

lofter

Den ydre skønhed af loftdækslet er kun den synlige del af den. For et behageligt ophold i rummet er det nødvendigt, at træloftet er lavet i henhold til reglerne. Så det skal isoleres, have et lydisoleringslag og beskyttet af dampspærre. Alt dette vil sikre en lang levetid og det rigtige mikroklima i huset. Artiklen vil diskutere enheden af ​​et træloft med egne hænder.

Indhold:

Korrekt udført træloft består af isolering, membran og beklædningsmateriale. Lad os overveje hvert lag af "tærte" konstruktionen separat.

Enheden dampspærre træ loft

 • Dampspærren i trægulve er et vigtigt punkt i opførelsen eller reparationen af ​​huse og lejligheder. Det er designet til at beskytte isoleringen mod kondensatdannelsen og dermed udvide dens drift uden at miste vigtige egenskaber. Takket være moderne rullede materialer tager denne proces ikke meget tid, og gør det nemt med egne hænder.
 • Selv når trælagene behandles med beskyttelsesforbindelser, begynder damp, som uundgåeligt dannes i boligområder, at ødelægge dem. En wadded isolering kan blive våd. Det er især farligt, hvis almindeligt savsmuld blev brugt til opvarmning (hvilket er ret almindeligt), er der stor sandsynlighed for formdannelse i dem. Derfor anbefales det at lave en dampbarriere ikke kun i badeværelser og køkkener, men også i alle værelser.
 • I dag er der membranstoffer, som ikke kun beskytter mod damp, men også skaber et varmeisolerende lag. Og til et hus med et ikke-isoleret loftsrum, anbefales det at anvende specielle hydro- og vindtæt membraner.

Tip: Det er vigtigt at lave en dampbarriere så høj kvalitet som muligt. Ikke alene forlader de nødvendige kvoter, men også størrelsen af ​​alle leddene. Med en betydelig forskel i temperaturen inde i huset og udenfor dannes der partialtryk. Hvilket driver dampen med mere kraft til at køre op og kigger efter alle hullerne i loftet for dens indtrængning.

Dampbarriere til trælofter

Faktisk er membranstoffer identiske i sammensætning og lige så velegnede til trægulve såvel som til beton eller metal. Selv i fase med forberedende arbejde er det nødvendigt at finde ud af, hvilken type behov der er behov for i et bestemt tilfælde og i hvilken priskategori. For dampspærre, afhængig af formålet med rummet, skal du bruge plastfolie eller reflekterende åndbare materialer.

 • Filmen. På grund af sin lave pris og tilgængelighed er det meget populært. Det bruges til opførelse af landejendomme, bade og reparation af lejligheder i huse med trælofter. Ved installation er det nødvendigt at konstant overvåge dens spænding, så der ikke er nogen sag. Hertil kommer, at for at sikre ventilation, bliver nødt til at forlade huller. Ellers dannes kondensat i isoleringen. De fleste dampspærrefilm har forskellige sider, en af ​​dem er ru og den anden er glat. Ved montering skal det sikres, at den glatte side vender udad.
 • Membranen. Dette er et moderne højteknologisk materiale. Hun, der beskytter mod damp, udfører også funktionen som en hydrobarriere. De er opdelt i 4 hovedkategorier: ensidet, dobbeltsidet, enkeltlag og flerlags.
 • Reflekterende materialer. Denne art omfatter ganske få arter. Men den mest populære og berømte er kraftpapir og folie. Sidstnævnte bruges i saunaer og bad, til langvarig opbevaring af høje temperaturer. I karakteristika for folie dampspærring er det angivet, at det kan modstå op til 120 grader uden at ændre de fysiske og mekaniske egenskaber.

Dampbarriere træloft gør det selv

 • Dampbarriere kan udføres før eller efter isolering. I hvert tilfælde er der fordele og ulemper.
 • Så hvis isoleringen vil være lavet af blødt eller bulkmateriale, så skal du først strække det nederste isolerende lag. Derudover vil der ikke falde noget på dit hoved og øjne. Derfor, når man bygger et nyt hus, vælges denne særlige sekvens.
 • En anden ting, hvis reparationer udføres eller der ikke er adgang til det øverste rum. Derefter installeres dampspærren efter isoleringslaget.
 • Til arbejde har du brug for en byggestifter, tape, skruetrækker og fastgøringsprofiler (eller lameller).
 • Først måles bredden af ​​loftet, dampspærren måles og afskæres med kvoter på hver side af 10-15 cm. Fra vinklen påføres den på træoverlapningen og fastgøres med en hæftemaskine. For at undgå skævhed anbefales det at fastgøre den modsatte vinkel på samme side.
 • Vi må ikke glemme, at lærredet strækkes med maksimal spænding.
 • Når hjørnerne på den ene side er fast, løber hæftemaskinen langs hele længden, hvorefter strammer stoffet så meget som muligt, begynder de at klamre sig til den anden side.
 • Det næste lærred er fastgjort på samme princip med en overlapning af de foregående 10 cm.
 • Efter at hele loftet er passeret, er alle dannede tværsnævninger tapet med tape.
 • Derefter tages der tilberedte lameller og skrues til bjælkerne, hvorved fikseringspunkterne styrkes med en hæftemaskine. På dette arrangement er dampspærren klar.
 • Under arbejdet er det undertiden muligt at rive den allerede strakte dampspærre. Du kan ikke forlade det, men du skal lave en patch. Et stykke er skåret af stoffet med tillæg på 10-15 cm. Det er placeret inde i hullet, alle kanter er belagt med superlim. Over snittet er stadig tapet.

Producenter af dampspærre materialer

 • Penofol. Kompositlamineret materiale fra skummet polyethylen, hvoraf den ene eller begge sider er dækket af et folielag. Han håndterer tre opgaver på én gang: varme, damp og vandtætning af rummet. Der er flere sorter:
  • "Penofol A" hoved i linjen, hvis hovedfunktion er dampspærre. Det har en foliecoating. Den mest budgetmulighed
  • "Penofol B" har samme egenskaber som den forrige, men det er folie på begge sider;
  • "Penofol S" en af ​​siderne er selvklæbende;
  • Perforeret "Penofol" har høje varmeisoleringsegenskaber.
 • Izospan. Membrandugen udgivet i ruller. Afhængigt af mærkning bruges den til rummets indre dampspærre eller til vindbeskyttelse af ydervægge under beklædningen. Det har en front og sømy side. Man beskytter mod dampindtrængning, og den anden forhindrer ikke indtrængen af ​​overskydende fugt. Således skaber rummet et gunstigt mikroklima og kan ikke bekymre sig om sikkerheden af ​​strukturer og materialer. I dag er det det mest populære materiale til dampspærre i et træloft.
 • Alukraft. Hovedlaget er polyethylen, på den ene side er det dækket af foliecoating, og på den anden side er det dækket af kraftpapir. Perfekt til loftklap.
 • Armofol. Det er fundamentalt forskelligt fra tidligere modeller, da det består af glasnet. Det er uerstatteligt for dampspærre i værelser med høj luftfugtighed og temperatur (bade, pools, badeværelser). Til salg finder du dette materiale med selvklæbende overflade.

Hvordan man laver en træpladeisolering

Loftisoleringsmetoder er opdelt i to typer: værker udføres fra siden af ​​stuen eller udenfor (fra loftet eller i øverste etage). Afgørende, som i tilfælde af dampbarriere, vil være de betingelser, hvor arbejdet foregår. Enten er dette et hus under opførelse eller reparationer i en lejlighed med et træloft.

Når isolering fra siden af ​​rummet bliver nødt til at væsentligt ofre højden af ​​loftet. Hvis termisk isolering udføres på et uopvarmet loftloft, er der behov for yderligere vandtætning af materialet.

Opvarmning af loftet på loftet vil kagen se sådan ud:

 • tagmateriale;
 • kasse;
 • dampbarriere materiale til udvendige vægge;
 • varmeisolering;
 • Dampbarriere for lokaler (sædvanligvis mærket "B");
 • fin finish.

Opvarmning af et træloft med polyfoam

På grund af sin lave vægt, lave omkostninger, nem installation og gode varmeisoleringsegenskaber, bruges det ofte til at isolere loftet udefra. Men på grund af lav miljøvenlighed anbefales det ikke at blive brugt inde i boligen.

Arbejdsfaser

 • Praktisk, hvis skumpladens størrelse falder sammen med afstanden mellem trælagene. I dette tilfælde vil isoleringsprocessen være hurtig og uden unødvendigt affald. Men hvis det er nødvendigt at justere materialet i størrelse, skal man huske på, at selv om det er skåret let, blæser bladet meget hurtigt. Og så er det meget svært at slippe af med det affald, der danner under dette.
 • Polyfoam er fastgjort til loftet med en speciel lim, der ligner flisebelagt i konsistens. Den påføres på flere steder eller dækker hele overfladen. Når du holder en plade, skal du holde den nede i nogle minutter.
 • For større pålidelighed kan den fastgøres til 5 point med skruer og svampe. Hvis leddene dannes, er de dækket af skum.

Opvarmning af et træloft med ecowool

Dette moderne miljøvenlige materiale er baseret på cellulose med forskellige tilsætningsstoffer. Kernen er genbrugspapir. Men output er isolerende materiale med fremragende ydeevne. Det bruges ofte til isolering af gulvet og hele huset. Det er miljøvenligt, billigt, og et team af fagfolk med en speciel blæserpistol i 1 arbejdsdag er i stand til at varme kassen hjemme i 150 kvadrater.

Arbejdsfaser

 • For at isolere den vandrette loftoverflade er det ikke nødvendigt at ansætte specialister eller leje dyrt blæserudstyr.
 • Herunder skal loftet allerede være dækket af brædder og have en dampspærre. Ecowool hældes direkte ud af posen, jævnt fordelt og så tæt som muligt tampet. Jo bedre at gøre dette, desto mindre vil sandsynligheden for yderligere krympning være. Det er nødvendigt at falde i søvn i flere lag, og hver af dem skal ramme. Alt på det virker ved opvarmning er færdig.

Opvarmning af et træloft med udvidet ler

Dette er et gammelt materiale af bagt ler. Det har høje varmeisoleringsegenskaber og lav vægt. Den bruges overalt, herunder fremstilling af ekspanderede lerbetonblokke til opførelse af huse, der kendetegnes af deres energieffektive egenskaber.

Arbejdsfaser

 • Som med enhver løs isolering udføres arbejdet fra anden sal eller loft. Claydite udhældes på de forberedte og lukkede lag. Jo mindre dens størrelse jo bedre. Da den er tættere på hinanden, forlader mindre luftrum.
 • Efter genopfyldning er rammed. Og så kan du gå på to måder. Hvis loftet er isoleret i et landhus, så er tilbagefyldning tilstrækkelig, og du kan lægge gulvet. For et landhus, hvis bjælker er holdbare og kan modstå en masse vægt, anbefales det at lave en betonplade med forstærkningsnet.

Opvarmning af træloft med savsmuld

De vælges af tilhængere af naturlige materialer eller dem, der ønsker at spare. Denne metode er mere arbejdskrævende, da det kræver forberedende arbejde. Men generelt har han været testet i årevis og fortjener retmæssigt opmærksomhed.

Arbejdsfaser

 • Først skal du forberede en blanding af savsmuld og cement til isolering. For at gøre dette er det bedst at vælge mellemstore chips, og ikke savsmuld. Det er ønskeligt, at materialet allerede var forældet og behandlet med en antiseptisk sammensætning. Oftest udsættes chipsene for en dag i en vandig opløsning af kobbersulfat og tørres derefter godt.
 • Beregn den ønskede mængde savsmuld er enkel. Det er nok at formere det isolerende lag på 15-20 cm på loftet.
 • Forbered nu cementmælk. I en bekvem beholder blandes cement med vand i et forhold på 1:10. Efter opløsningen er klar, hæld chips ind i den og bland den til glat.
 • Når blandingen er tilberedt, skal loftet allerede være klar til isolering. For at gøre dette skal du afmontere gulvet fra loftet, rense hele rummet mellem lagene og behandle træelementerne i strukturen med specielle sammensætninger. I bunden passer et enkelt lærred tykt film. Overlapninger er limet.
 • Isolerende masse passer jævnt mellem lags og rammed. Når den er helt tør, kan du gå på den.

Dette er den billigste måde at isolere et træloft på. Savsmuld eller spåner gives gratis på alle savværker, og cementforbruget er meget lille.

Opvarmning af træstrøm i lejligheden med mineraluld

Mineraluld er den mest populære måde at isolere et træloft på. Det kræver ikke forberedelse af sammensætningen, dens varme- og lydisoleringsegenskaber er højere end pladekorrektorer. Det er miljøvenligt og overkommeligt. Omkostningerne afhænger af tæthed, så i ruller er den blødeste og billigste bomuldsuld til salg. Men installationen bliver vanskeligere. Følgelig kan de dyrere hårde måtter af høj densitet, men endog en person varme dem.

Tip: På trods af mineraluldens økologi anbefales det kun at arbejde med det i beskyttelses tøj og åndedrætsværn. I kontakt med huden forårsager partikler af materialet alvorlig kløe, hvilket vil være meget vanskeligt at vaske af. Og tøjet, efter at have arbejdet med ham, bliver smidt væk.

Arbejdsfaser

 • Pladernes bredde er 60 cm, som normalt er lig med bredden af ​​afstanden mellem lagene. Derfor er de simpelthen indsat i dette rum. Pladens tykkelse er 5 cm, 3 eller 4 lag er lavet til isolering. De er placeret i forskudt rækkefølge for at eliminere dannelsen af ​​revner, og i tilfælde af isolering af loftet - koldbroer.
 • Efter installation er den stramt fast med en dampbarriere klud fra siden af ​​boligen, således at mineralulden ikke svækker.

Træloft efterbehandling

Før du begynder at afslutte loftet, skal du overveje funktionerne i trækonstruktioner:

 • ikke kun nye bygninger giver naturlig krympning. Men også når de skifter årstider, kan de "gå". Dette skyldes træets træk for at absorbere fugt eller give det væk. Hvorfor er der ofte revner på overfladen (en undtagelse er limet lamineret træ). Derfor, når kittet træ loft er sandsynligt at revne;
 • hvis huset er bygget længe nok, så væggene "ånde". Og det angiver ikke altid de fremragende dampgennemtrængelige egenskaber ved træ, men også det faktum, at der opstod revner i loftet eller væggene. I den kolde årstid kan det påvirke strækloftet negativt.
 • Træloftet tilhører den brandfarlige klasse, og derfor anbefales det at anvende materialer med høje brandhæmmende egenskaber eller behandlede antipyretiske materialer.
 • hårdttræ gulve gøre en grænse for den mulige belastning på dem. For eksempel anbefales det kun at bade et bad på første sal.

Men generelt begrænser træloftet ikke sin efterbehandling. Det er tilladt at anvende alle de samme materialer som til betongulve. Men flere og flere moderne designs er designet til at understrege skønheden i træet, og ikke at skjule det.

Træloft foto

 • Den nemmeste måde at skære et træloft med en ophængt struktur på. Det vil skjule alle uregelmæssigheder i basen, og på grund af strukturens mobilitet er det ikke nødvendigt at bekymre sig om krympningen af ​​huset. Derudover vil det skjule alle kommunikationer og gøre yderligere vejrtrækning. Men det vil sænke loftets højde med 10 cm.
 • Stræklofter har de samme fordele, som på trods af deres kunstige oprindelse passer harmonisk ind i moderne træhuse. Sandt nok vil deres installation kræve at skjule ledningerne under loftet, hvilket ikke anbefales i træhuse. Det er vigtigt, at alle ledninger er skjult i en beskyttende korrugering.
 • Når opgaven er at skabe en atmosfære med et smukt træloft, skal du bruge dekorative bjælker. De er lette falske konstruktioner hule inde, hvilket vil tillade at skjule kommunikation i dem. De er lavet af naturlige materialer eller plastik. Efterbehandling dem vil dekorere træet loft, så du kan forlade på gulvbrædderne. En række af deres designs vil ikke være svært at vælge den rigtige løsning. Fastgøring sker på skruerne ved hjælp af stænger.
 • Men de mest populære både i landhuse og i landhuse er vægpanelet. Den kommer i et andet prisklasse, som afhænger af træets type og kvaliteten af ​​materialet (tilstedeværelsen af ​​knuder). Trods det faktum, at trimning af loftet ser ud til at være en forældet version, med nogle designtricks åbner det op i et nyt lys. For eksempel, når man male det ikke med lak, men med hvid maling, ser den frisk, moderne ud og kan udvide rummet. Det ser også smukke ud i kombination med massive bjælker. Takket være låsemetoden til tilslutning er dens installation enkel og hurtig at udføre. Resultatet er en glat, smuk træfinish.
 • Ofte til et træloft vælges gipsplader. Den har specielle ildfaste plader, som, selvom det er dyrere end normalt, anbefales til brug i sådanne tilfælde. Derudover er det et miljøvenligt materiale med høj dampgennemtrængelige egenskaber. Det er plastik, der er egnet til at dække afrundede loftkonstruktioner. Det er valgt, når det er nødvendigt at indføre et strejf af moderne bydesign i det indre af et træhus. Det ser godt ud i kombination med træloftelementer.
 • Hvis du bruger billige bord til loftet, men du vil bare have et træloft, så kan du købe et blokhus. Det efterligner en overflade fra de afrundede logs eller en bar. Et panel har en lindring af to eller tre planker. Den er lavet af massivt naturligt træ, derfor er det alsidigt i brug (egnet til at dække loftet på verandaen eller i lysthuset). I det indre af et sådant loft ser primitivt og meget atmosfærisk ud. Men den høje pris på et sådant træloft gør det mindre populært i sammenligning med clapboard. Fastgør det til kassen, panelerne selv er låst med låse.

Hardwood Cake: Klassificering. Overlappe til stueetagen og interfloor strukturer. Konjugering af bjælker med væg

På trods af betonens popularitet anvendes træ ofte til opførelse af boliger til byggeri af gulve. Selvom dette materiale er blevet brugt i flere årtusinder, har det hidtil ikke mistet dets relevans. Overlapningen er i princippet en temmelig enkel konstruktion, men det er stadig bedre at forstå detaljeret, hvilken type der passer til hver enkelt sag.

Samlet overlapning

Styrken af ​​hårdttræsgulv

Du kan fremhæve sådanne fordele som:

 • deres pris sammenlignet med beton monolitiske eller hule er minimal;
 • for deres enhed behøver ikke særligt udstyr, og uden professionelle bygherrer kan undvære. Alt du behøver er evnen til at arbejde med værktøjer som en hammer og en sav;
 • Bæreevne er tilstrækkelig til opfattelsen af ​​belastninger, selv fra temmelig massive møbler;
 • i forhold til samme beton har træet en meget større lyd- og varmeisoleringskapacitet;

Vær opmærksom!
I tilfælde af interløbende trægulve er isolering ikke særlig vigtig, fordi både de øvre og nedre værelser opvarmes.
Men for gulvet på første sal med et uopvarmet kælder trægulv gulv ville være et glimrende valg.

 • lav vægt giver dig mulighed for at gøre alt arbejdet med dine egne hænder, det maksimale du har brug for - 1-2 assistenter;
 • Der er et lille plus fra et æstetisk synspunkt. For eksempel kan loftbjælker ikke maskeres bag et falsk loft, men omdannes til en indvendig detalje.

Tabell sammenligning

Selvfølgelig var der nogle mangler:

 • træ, på trods af obligatorisk behandling af antiseptika og antipyretiske, stadig mindre holdbare end beton. Selvom et sådant design under normale driftsforhold kunne tjene godt i 50 år eller derover;
 • Med hensyn til brandsikkerhed er træet heller ikke det bedste valg;
 • træ er meget mere modtageligt for fugt niveauer.

De stemmede mangler spiller dog ikke en særlig rolle, underlagt overholdelse af reglerne for enhedens overlapning og normal drift. Så dette er et godt valg for en boligbygning.

klassifikation

Udformningen af ​​enhver overlap består af understøtningselementer (bjælker eller kanter) og gulve (gulv i rum). Også i færd med at udføre arbejdet er stablede lag af hydro- og dampspærre samt et lag af isolerende materiale.

Men der er visse forskelle, og på et konstruktivt grundlag er det muligt at skelne mellem sådanne typer af gulve som:

 • stråle - kan betragtes som den enkleste løsning. Den enkleste tærte af gulvet på træbjælkerne kan kun repræsenteres som en strandpromenade over tykke barer. Bjælker vil have hele belastningen (permanent og midlertidig), så skridtet afhænger af deres sektion;

Træbjælke

 • Ribbed - hovedforskellen fra bjælken er, at de understøttende elementers rolle er tildelt til tykke brede brædder (sektion omkring 5x20 cm). Et andet vigtigt punkt - disse kort er installeret med et meget mindre trin. Hvis der for bjælker kan afstanden være op til 1,5 m, så i tilfælde af ribbet overlapning reduceres trinnet til ca. 50 cm;

Fragment af ribbet gulv

 • beam-ribbed - en kombination af ovennævnte strukturer er vellykket, både bjælker og ribben anvendes. Først lægges bjælkerne, så i tværretningen, ribbenene (tykke brædder). Af fordelene kan vi bemærke den høje stivhed af den resulterende ramme, foruden kan du let reducere tværsnittet af bjælkerne eller øge trinet mellem dem. Men ulemperne bør bemærkes en stor tykkelse af strukturen, den kan "spise" op til 20-30 rumhøjder.

Vær opmærksom!
Det er ikke nødvendigt at placere kanterne oven på bjælkerne.
Det er tilladt at montere dem i tværretningen mellem bjælkerne selv med stålhjørner.

Mere om design og opførelse af gulve

Gulvets design kan variere afhængigt af placeringen. For eksempel omfatter kagen af ​​gulvet i første sal på træbjælker normalt et lag varmeisolator, fordi rummet nedenfor ikke opvarmes. Men i tilfælde af interfloor lofter, kan du undvære dem. Så det er nødvendigt at forstå designet af "kagen" til forskellige tilfælde.

Gulvbelægning til første sal

For sine enheder kan både stråle og ribbet konstruktioner anvendes.

Før du begynder arbejdet på gulvet, skal du passe på det forberedende arbejde - hvis der ikke er nogen kælder, skal du arbejde:

 • Først skal du fjerne jorden i rummet til en dybde på mindst 50-70 cm;
 • så skal du hælde et lag sand eller små knust sten, omhyggeligt justere og komprimere den;
 • Det afsluttende trin i det forberedende arbejde er opførelsen af ​​murstenskolonner omkring omkredsen af ​​rummet med et trin på 0,7-1,5 m.

Forskellige design af trægulve i stueetagen

Vær opmærksom!
Hvis du planlægger at sammenkoble bjælker (kanter) direkte med væggene, er det ønskeligt at udføre deres beregning af styrke og stivhed.
Det er uønsket at blokere for store spændinger uden ekstra understøtninger.

Med hensyn til den tilladte værdi af spændingen afhænger meget af typen af ​​overlapning:

 • stråle-ribbet strukturer på grund af øget stivhed kan anvendes til spændinger op til 15 m;
 • enkle træbjælker kan også blokere et spændvidde på 15 m, men dette vil kræve en stigning i deres tværsnit;
 • Som for ribbede strukturer kan spændingen betragtes som optimal op til 5-6 m, hvis ribben er formet som en I-bjælke og forstærket med metal, så øges det maksimale tilladte spændvidde til 12 m.

Afhængigheden af ​​spændvidden på bjælkens sektion

Trægulertærte i logfilerne vil omfatte:

 • bjælkerne selv
 • kranestænger;
 • hårdt gulv;
 • 2 vandtætningslag (du kan bruge almindelig glassin);
 • efterbehandling gulv.

En af varianterne af pajens overlapning på første sal

Kranbjælkerne er fastgjort på begge sider af bjælken med selvdrejende skruer, uden disse stænger vil det ikke være muligt at lægge en undergulv. For enheden af ​​et træk gulvbrædder eller tykke krydsfiner kan anvendes, de er også fastgjort til kranierne med selvskærende skruer.

Før isolering på undergulvbelægningslaget lægges. Så er der en varmeisolator (ethvert tilgængeligt materiale, der er ingen specielle begrænsninger, så basaltuld og skumtrimning er også egnet). En dampspærre placeres oven på bjælkerne, og først efterfølgende lægges det færdige gulv.

Du kan lidt komplicere design og brug bjælker Derevyagina. I dette tilfælde bliver gulvkagen i træhuset noget mere kompliceret.

Nøgleforskellen i dette design er, at strålen består af 2 dele, mellem hvilke der er lagt en solid underetage (krydsfiner eller OSB-plader kan bruges). På toppen af ​​undergulvet, lige over den nederste del af strålen, er dens øverste del lagt, og styrken af ​​samlingen opnås ved hjælp af dykker.

Men kageisoleringsgulvet i et træhus ved brug af sådanne bjælker forbliver uændret - det samme lag af varmeisolator mellem hydro- og dampspærre.

Dette design tager meget mere tid end normalt. Men de varmeisolerende egenskaber vil være i højden, og stivhed og holdbarhed af problemerne vil helt sikkert ikke opstå.

En af mulighederne for Derevyagina strålen

Interfloor overlapninger

Den nemmeste måde at slå loftet bjælker i design af rummet. Dette vil gøre det muligt at forenkle opførelsen af ​​loftet så meget som muligt, i dette tilfælde behøver du kun at installere bjælkerne, og du kan gå videre til plankens gulvbelægning.

Vær opmærksom!
Trægulv er som regel arrangeret med et dobbeltlag.
Først er der et træk gulv fra sædvanlige brædder, og så allerede retfærdigt.

Det er muligt at forlade bjælker helt åben som et element af interiøret.

Når man vælger til fordel for strålekonstruktion, skal der tages hensyn til skridtet mellem bjælkerne. Hvis det er stort nok, skal loggen være lagt i tværretningen, ellers vil gulvbrædderne bøje for meget under belastning.

Overlapningskagen på træbjælkerne omfatter udformningen af ​​udkastet, de resterende elementer forbliver de samme (damp og vandtætning, varmeisolerende lag).

Med hensyn til udkastet loftet, kan du gå på flere måder:

 • hvis du ikke planlægger at lægge isolationslaget mellem kanterne af rammen af ​​loftet, så kan rammen til det hængende loft fastgøres direkte til bunden af ​​bjælkerne;
 • Hvis der er behov for isolering, er der i bunden af ​​loftrammen beklædt med OSB-ark, hvorefter vandtætningen lægges i de resulterende celler, et varmeisolatorlag, et dampspærrelag over det og selve gulvet er lagt.

En af varianterne af gulvpladen

Vær opmærksom!
På grund af det faktum, at trægulve ikke er kontinuerlige, kan de forkæle næsten alle kommunikationer (ledninger osv.).

Hvad angår loftet i huset, kan du bruge næsten enhver mulighed. Både gipsvæg og vægpanel vil gøre (træloft i træhus vil se endnu mere hensigtsmæssigt). Loftet i et træhus ud over de allerede beskrevne lag omfatter også en ramme til et retfærdigt loft og selve loftet.

På billedet er rammens ramme fastgjort direkte til loftet

Rammen er normalt lavet af enten en metalprofil eller af tynde træstænger. Et sådant ophængt loft vil reducere højden af ​​rummet med et par centimeter, hvilket vil være visuelt umærkeligt.

Konjugering af bjælker med væg

Parring af gulvbjælker og vægge afhænger i vid udstrækning af materialet, samt på hvilken type gulv er arrangeret.

Sådanne muligheder er mulige:

 • hvis huset er træ, så i bjælkerne på væggene, kan du simpelthen vælge sporene til bjælkerne / kanterne af loftet, hvorefter rammelementerne simpelthen indsættes i dem;
 • hvis væggene er mursten eller beton, så kan de gennembore redenet 2/3 tykkelsen af ​​væggen. Derefter skæres enden af ​​strålen ned i en vinkel på 60 °, og træet er forsigtigt vandtæt. Efter at strålen er sat ind i rillen, er det frie rum omkring det fyldt med en mineraluld eller et andet varmeisolerende materiale;

Varianter af grænseflader til en stråle med en væg

 • Som en universel måde at fastgøre bjælker / kanter af loftet til væggen kan der betragtes særlige metalbeslag, som er fastgjort til væggen med kraftige skruer;
 • installation af loftsbjælker kan betragtes som den enkleste, selv under konstruktionen er der sædvanligvis arrangeret en lille kant på væggen, og hele instruktionen er reduceret til blot at hvile gulvbjælkerne på den.

Forskellige muligheder for montering af strålen på væggen

I slutningen

Trægulve kan med rette betragtes som det bedste valg til et privat hus. Let fremstilling, lav pris, holdbarhed og fremragende varmeisolering - kun en lille del af fordelene ved sådanne strukturer. Det er også vigtigt, at med enheden af ​​sådanne konstruktioner vil der absolut ikke være nogen problemer.

Videoen i denne artikel viser i detaljer processen med at opbygge et rammebolig, herunder opførelse af gulve.

Cold Attic Overhead Cake

Tag med koldt loft

De fleste hældte tage i vores land har i deres konstruktion en kold loftsrum. Dette navn skyldes lufttemperaturen på loftet, som ikke bør afvige meget fra lufttemperaturen udenfor huset. Med en sådan indretning loftet er der dannet en tilstrækkelig stor bufferluftszone, som giver dig mulighed for effektivt at regulere temperaturen på loftet med det rette arrangement.

Koldt loft design

Under bygningen af ​​tagets tag tænker mange på at lave en kolde loftsrum eller loftsrum under det? Den nemmeste måde at organisere et tag med en kold loftsrum. Opførelsen af ​​loftet vil være flere gange dyrere og vil kræve mere arbejde. Selvom det er ubestrideligt, at loftet vil udvide levestuen betydeligt.

Tag med koldt loft har følgende hovedkomponenter i deres kage:

 1. tagdækning;
 2. Garret ydre vægge (gælder for gaveltager med gavler);
 3. isoleret gulv mellem stuen og loftet.

Ventilation leveres af taggrunde og højderygsprodukter. Luften, der passerer gennem tagskæggets huller, hedder tilførselsluft, og luften, som strømmer ud gennem højderyggen, er udstødningsluft. Derudover kan du gøre ventilation gennem dormer vinduerne på gavlene eller bakkerne på taget. Vinduerne er udstyret med louvres for muligheden for at justere intensiteten af ​​ventilationen.

Dormer vinduer er placeret på modsatte hældninger af taget, så der ikke er nogen uventilerede områder.

Dormer vinduer kan være rektangulære, trekantede og halvcirkelformede. Deres nederste del skal være i højden af ​​ikke mere end 0,8-1,0 m fra loftet på loftet på loftet, og den øverste del må ikke være lavere end 1,75 m fra gulvet på loftet. De kan også fungere som en udgang til husets tag til inspektion af tag-, ventilations- og skorstenen.

Damp og varmeisolering af en kold loft

For tag med koldt loftsrum er det vigtigt at minimere varmetab gennem loftet. Både til træ- og armeret betonoverlapning er dampspærre obligatorisk. Det passer til selve overlapningen og beskytter isoleringen mod dampe, der kan kondensere i isolatoren, der passerer gennem loftet på boligen. Pladematerialer og bulkmaterialer kan bruges som isolering. Loftspis består af dampspærre, loftbjælker og isolering.

I loftloftet anvendes følgende typer varmeisolatorer ofte:

 • polystyrenskum og skumplader;
 • mineraluldskort eller måtter;
 • ekspanderede lergranuler;
 • brændstof eller granulat slagge
 • savsmuld med lime eller ler;
 • pimpsten.

Tykkelsen af ​​det krævede isolationslag vælges afhængigt af den estimerede vintertemperatur ved hjælp af nedenstående tabel.

Vintertemperaturen beregnes i henhold til SNiP 2.01.01-82 (konstruktionsklimatologi og geofysik) eller udvalgt efter region i Den Russiske Føderation fra de tilsvarende klimakort.

Isolering er placeret mellem lofterne eller bjælkerne i loftet, og ovenfra gør de en strandpromenade til loftet. Lags er normalt 50 mm tykke, og gulvplanker er 25-35 mm tykke.

For ventilerede loftsrum betragtes bløde eller halvfaste varmeisolerende materialer som det mest optimale.

Loftet vandtætningsenhed

Vandtæt tag med en kold loftsrum, ifølge mange eksperter, et kontroversielt problem. Nogle siger, at vandtætning skal være til stede under tagdækningsmaterialet, og en person anbefaler stærkt, at det bliver forladt. Meget afhænger af typen af ​​tagmateriale og takets hældningsvinkel.

Metal tag er mest modtagelige for korrosion, der forekommer, når det er muligt, små lækager eller kondens. Derfor gør vi endnu en gang opmærksom på, at ventilation spiller en af ​​hovedrollerne i kampen mod det dannede kondensat.

Eksperter anbefaler at installere superdiffusion membraner til fladt metal tag. Det forhindrer fugt i at komme ind på ydersiden af ​​taget, når der blæser sne eller regn. Uanset hvor godt taget blev lagt, er der altid mulighed for minimal lækage. Det er derfor, lidt overbetalende, får du ekstra beskyttelse mod fugt på isoleringen i loftet på det kolde loft.

Mulig lækage eller kondensat, når det injiceres i hydrofobe isolatorer, reducerer deres isolerende egenskaber betydeligt.

Hvis skifer f.eks. Anvendes som tagdækning, kan vandtætningen overlades. Der er også et bølgepulver med kondensbelægning på markedet, der kan rumme op til 1 liter vand pr. 1 m 2. Vi anbefaler altid altid at bruge vandtætningsmembraner, da dette er den billigste og enkleste ekstra måde at beskytte dit tag mod mulige lækager.

Ved installation af vandtætningsmembraner ved brug af et tællergitter. Det udfører funktionen af ​​en fastgørelsesskinne og giver på grund af sin højde den nødvendige clearance for udluftning af underetagen. Enheden af ​​en lathing af en kold loftsrum adskiller sig intet fra de opvarmede tage. Dimensionen af ​​batten og dens trin bestemmer hvilken type tagdækning der skal installeres.

Temperatur tilstand af en kold loftsrum

For at forhindre is og isikler på taget, er det nødvendigt at opretholde de korrekte temperatur- og fugtighedsforhold på loftet. Ved utilstrækkelig tykkelse af det isolerende materiale sker signifikant varmetab gennem overlapningen. Varmluft, opvarmning af tagbeklædning forårsager smeltning af sneen og dannelse af frost. Korrekt valgt isoleringslag kan undgås.

For at vurdere effektiviteten af ​​isolatoren kan du bruge en temperaturmåling af det øverste lag af isolering. Elektronisk termometer er nedsænket i en varmelegeme til 10-20 mm. Aflæsningerne skal svare til værdierne i nedenstående tabel.

Som du kan se, er enheden af ​​en kage af en kold loftsrum ikke forskellig i specielt konstruktiv kompleksitet. Hovedopgaven er at tilvejebringe den nødvendige ventilationsintensitet og tykkelse af det varmeisolerende lag i loftloftet.

Relaterede nyheder

Venner, jeg har brug for rådgivning - hvordan man arrangerer en pie overlapning under en kold loftsrum.

indledende:
Hus 1 etage 10 * 12metrov. Vægge 375 GB. Taghætte, tagbeklædning. Den overlappende træ opvarmede - bjælker 200 * 100mm, et trin på 60 cm.

Jeg planlægger at lægge bomuldsuld mellem 150-200 mm tykt mellem bjælkerne (hvilken vil du rådgive?). Bjælker nedenunder vil blive hemmed med en kontinuerlig tommer, så gennem stængerne vil vi have en gruppe af virksomheder.
Loftet gulve - tomme "med ventilationsvinduer", ikke kontinuerlig. Så den faktiske mængde af den kolde loftet - spærre-vandtætning-kasse-decking.

Spørgsmål - fra siden af ​​værelset skal der ligne en kage:
GK, luftgab (hvor mange cm?), Dampbarriere (målrettet af hæfteklammer til bjælker?), Tommer, bomuld, tommer.

Hvad er der galt? Hvad er meningen med dampspærren under bomuld? Hvorfor kan ikke bare film?

Og generelt ville det være rart at samle mini-FAK'er (fra kanoniske udarbejdede ordninger) til isolering af forskellige typer overlapninger, og det er svært at samle partikler af inkonsekvent information i hvert emne.

Super old-timers forum

Du sagde Tak: 4.228

Takket 4.738 gange i 3.198 indlæg

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

luftgab (hvor mange cm?)

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Hvad er meningen med dampspærren under bomuld?

Lad ikke damp ud af huset i bomuld.

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Hvorfor kan ikke bare film?

Du kan. Enhver konstruktion PE-film tillader ikke damp.

Denne bruger sagde takk SON for denne nyttige post:

Adresse: Kharkov

Du sagde Tak: 569

Takket 1.113 gange i 830 indlæg

Jeg planlægger at lægge bomuldsuld mellem 150-200 mm tykt mellem bjælkerne (hvilken vil du rådgive?)

Sæt 250 mm glasuld (ikke fortryde det, der kan være betydeligt varmetab gennem loftet). Kan Isover Profi. 200 mm mellem bjælkerne og 50 mm under bjælkerne.
Hvis det ikke er meget sandsynligt, at der under bjælker ligger frost på loftet i bjælken. Over for dette på forskellige steder.
Dampbarrieren er placeret mellem rummet og isoleringen.

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Hvorfor vælger alle massivt de magiske membraner fanatisk for nogle indikatorer, hvis du bare kan lægge den mest almindelige PE film under bomuldsulden?
Hvorfor købe nogle dyre membraner igen under MCH eller et professionelt ark over en kolde loftsrum, hvis der kun er én opgave - ikke at tillade mulige lækager på isoleringen, der ligger under (nogle få meter i loftet)?

1. En dampspærre er billigere end en film og vigtigst af alt. Han forstærkede, ikke strakt!
2. Pie (fra top til bund), jeg selv (B-Tile) designet dette til en en-etages bygning baseret på erhvervserfaring og observation af huse:
- bord 30 (25) x 100 mm i solidt, efter et par år mellem dem et hul i en finger;
- SDL-membran med to lag, såsom "Vetrobaryer", er billigere, det bærer ikke belastninger, så det ikke kan trække vejret med bomuldsuldfibre
- tømmer 50x50 mm. På tværs. gulvbjælker med en afstand mellem dem på 590 mm, fordi Vådemåtte 600 mm bred;
- bjælker af to parrede bjælker 50x200 mm, i alt 100x200, kraftigere end kun 100x200, mellem dem 200 mm uld i måtter;
- igen på tværs af bjælker tømmer 50x50 mm, med en afstand mellem dem på 590 mm og uld;
- En dampbarriere, fortrinsvis med aluminiumsfolie, Utah R110, tapet med K-2 overlapning og derefter plasteret med overlapning på væggene, dette er meget godt. Vigtigt !!
- igen slår brættet 30 (25) x100 mm over barrieren over barrieren og to mellem dem, dvs. gennem 500 mm;
Poluchaetstsa 300 mm vejrforurening, for Tyskland / Polen / Skandinavien er normen, jeg kender mange, der i løbet af MCH efter et par års drift 150-200 mm lavet "har altid været så hårde og ikke har klaget", tilføjede de 50-100 mm

Dernæst vil jeg slå mig selv foring.
I tilfælde af GK fortsætter vi med at gøre dette:
- Vi strækker ledningen i et fleksibelt metalrør under fremtiden "lysekrone", fastgør den. Til kassen, rør ikke PB !!
- Vi løser U-obraki og på dem en profil for en gruppe af virksomheder. På træskedes mount GK Det er umuligt, at der findes permanente revner.
- GK

PS
Hvorfor skal jeg lave basalt bomuld med en tæthed på 35 kg / m3 i horisonten? det er muligt og glasuld, deres termiske ledningsevne er omtrent det samme, men basalt er tungere, derfor er lydisoleringen bedre, og den sidder meget mindre.

Senest redigeret af Roof; 04/12/2015 kl. 13:39.

Hvorfor vælger alle massivt fanatisk magiske membraner for nogle indikatorer,

Der er simpelthen membraner, der giver damp ind, men holder vand.
Faktisk i arrangementet af mansards, hvor der ikke er adgang til taget indefra.
På et koldt loft er det let at finde en lækage og reparere den.
Filmen under metallet, ud over beskyttelse mod lækager, reducerer Trohi støj under regn.

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Venner, jeg har brug for rådgivning - hvordan man arrangerer en pie overlapning under en kold loftsrum.

indledende:
Hus 1 etage 10 * 12metrov. Vægge 375 GB. Taghætte, tagbeklædning. Den overlappende træ opvarmede - bjælker 200 * 100mm, et trin på 60 cm.

Jeg planlægger at lægge bomuldsuld mellem 150-200 mm tykt mellem bjælkerne (hvilken vil du rådgive?). Bjælker nedenunder vil blive hemmed med en kontinuerlig tommer, så gennem stængerne vil vi have en gruppe af virksomheder.
Loftet gulve - tomme "med ventilationsvinduer", ikke kontinuerlig. Så den faktiske mængde af den kolde loftet - spærre-vandtætning-kasse-decking.

Spørgsmål - fra siden af ​​værelset skal der ligne en kage:
GK, luftgab (hvor mange cm?), Dampbarriere (målrettet af hæfteklammer til bjælker?), Tommer, bomuld, tommer.

Hvad er der galt? Hvad er meningen med dampspærren under bomuld? Hvorfor kan ikke bare film?

Og generelt ville det være rart at samle mini-FAK'er (fra kanoniske udarbejdede ordninger) til isolering af forskellige typer overlapninger, og det er svært at samle partikler af inkonsekvent information i hvert emne.

Ordningen med isolering af gulvet mellem bjælker:

Mineraluld er bedre at vælge blandt førende producenter, for eksempel Urs Geo M11, PureOne 37RN

Ordningen med isolering af gulvet mellem bjælker:

Mineraluld er bedre at vælge blandt førende producenter, for eksempel Urs Geo M11, PureOne 37RN

Smilede. og hvor overlapper interflooren. Spørgsmålet handlede om overlapningen under det kolde loft. Lish ville være uansvarlig fyldning gjort, skærmen vil udholde

Tilføjet efter 4 minutter

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

OK. Hvis vi abstraherer fra alle andre knuder og materialer og tager et betonbund, der adskiller et varmt rum og en kold loftsrum, så kan du simpelthen sætte PE-film under bomuldsulden?
Og hvis det er muligt, skal du derefter placere filmen under ulden, spile den til bjælkerne, eller placere filmen under loftspladen (dvs. stop par, der stiger fra et varmt rum, før loftspladen eller lige før ulden)?

Jeg har allerede skrevet ovenfor.
PE film kan være, men ikke nødvendigt, bedre Parobaryer, dette er den samme film, men REINFORCED. for nem installation og mindre sagging

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Er det muligt at sy GK på stængerne, boltet til en solid fil med et bord af gulvbjælker (kort sagt, i stedet for en metalprofil, kan du sy en gips på en bar)?

Vil der være et sted, hvor filmen og bestyrelsen kommer i kontakt?

Figuren afbildes skematisk. Vil gå. Film hvor man skal skulptur - under civillov til at skyde søjlerne eller straks under ulden til bjælkerne at skyde?

Ovenfor har jeg beskrevet i detaljer, hvad der var grunden, læs igen. Til hvem jeg skrev. Og om de samme stænger.

Denne bruger sagde Tak Kryshnik for denne nyttige post:

Du sagde Tak: 89

Takket 50 gange i 16 indlæg

Kære takspecialister, hvordan vil du kommentere dette?
Regnemaskinen viser, at brugen af ​​dampspærre vil give kondensat i området af fuglen mellem bomuldsulden og loftsbunden, og brugen af ​​PE-film udelukker generelt dugpunktet fra overlapningen.

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Bindemidlet er klart.
Rummet under bjælkerne og i nærheden af ​​Mauerlat (150 * 100 højden) mine bygherrer kommer til at lægge belukket beton skåret i størrelse. Efter arkivering under loftet bjælker. Det vil vise ud af kabinetter af GB sektion ca.: højde 70 mm * 120 mm.
Right?
Hvor skal man lægge et stykke ruberoid ud under Mauerlat? Trim i en flush eller bøj den op, skyde med hæfteklammer og læg GB som jeg har beskrevet ovenfor?

Først skære Yai bygherrer eller arkitekt, hvis ikke specificeret Armpoyas.
Under mauer og under alle bærebaner / vægge (som i billedet) i huse med GB skal der være enten armeret armpojaer (prioritet) eller en armhule med 5-6 rækker solid mursten!
ps skær ruberoid langs mauer.
pps ruberoid (to lag skal være under klipperen) i går, i fem år nu har vi ikke brugt det, nye teknologier bliver styret

Meddelelse fra Stanislav_ilyichevsk

Rummet under bjælkerne og i nærheden af ​​Mauerlat (150 * 100 højden) mine bygherrer kommer til at lægge belukket beton skåret i størrelse. Efter arkivering under loftet bjælker. Det vil vise ud af kabinetter af GB sektion ca.: højde 70 mm * 120 mm.
Right?

Hvorfor.
Rummet bag mauer ligger udenfor med bomuld.
Siphon vores fsYo! Træet skal trække vejret!

Først skære Yai bygherrer eller arkitekt, hvis ikke specificeret Armpoyas.
Under mauer og under alle bærebaner / vægge (som i billedet) i huse med GB skal der være enten armeret armpojaer (prioritet) eller en armhule med 5-6 rækker solid mursten!
ps skær ruberoid langs mauer.
pps ruberoid (to lag skal være under klipperen) i går, i fem år nu har vi ikke brugt det, nye teknologier bliver styret

Easy!
Armopoyas til rådighed, 20 * 20 cm. Det er i "forskalling" fra tynde blokke! Det er simpelthen ikke synligt under ruberoidet.
Han tog en techno-nikolevsky euro-ruberoid. Meget fedt. FIG ved. Jeg håber alt går fint.

Tilføjet efter 10 minutter

Hvorfor.
Rummet bag mauer ligger udenfor med bomuld.
Siphon vores fsYo! Træet skal trække vejret!

Dette er den del af rummet, der betyder? Jeg syder en 25 mm bord under loftsbjælkerne. Alligevel forbliver der et hul omkring omkredsen ved krydset af væggene og arkivering. Ja, og hvordan man kan tømme væggene over bomuldsuld. Vi besluttede at klippe ud GB-blokkene og lægge maur på begge sider.

Hvis du er en bruger

Hvis du er en virksomhed

Opvarmning af et garret med uopvarmet loftsrum

Udgivelsesdato: 11/08/2013

Mange vil blive overrasket: "Og her er opvarmning på loftsbunden? Dette er et websted om windows! " Ja, det er, men uanset hvor stor, høj kvalitet, multi-kamre plast eller trævinduer blev ikke du har installeret, hvis dit tag (loft gulv) utilstrækkelig isolerede, alle dine varme (i henhold til fysikkens love, klatring op), og følgelig penge vil flyve væk gennem loftet til gaden. Og det vil være som i ordspillet til "Our Rashi" -helten, da han hang opvarmere på gaden og sagde: "Det er varmt udenfor, det er varmt hjemme." Du vil ikke have det her. Derfor udpegede jeg en særskilt artikel om dette emne. At opvarmning af loftet gulvet blev valgt, fordi i Rusland det store flertal af enetages huse til uopvarmet loftsrum, og sandsynligvis alle ejere af disse huse alligevel, før eller senere, tænkte, at en del af taget isolering. I denne artikel vil vi beskrive, hvordan du løser dette problem med dine egne hænder kvalitativt, billigt og miljøvenligt, holder alt varmt i den kølige årstid og kølig i frituren hjemme.

I første omgang er det nødvendigt at bestemme isoleringsmaterialet og hvordan det er moderigtigt at sige størrelsen / sammensætningen af ​​"kagen". For området i Stavropol Territory er en tykkelse på 150 cm isolering tilstrækkelig (for flere nordlige og koldere områder er det nødvendigt at øge lagtykkelsen op til 250 cm). Dette er kun tykkelsen af ​​standard gulvbjælken. Efter isolering i fremtiden vil det være muligt at smide arkene af krydsfiner eller OSB-plader, så du vil gøre dig til en komfortabel loftsofa med et gulv, der kan bruges efter eget valg som f.eks. Et lager. Den følgende opvarmning "tærte" (startende fra loftet) har vist sig meget godt:

 • dekorative loft;
 • kasse;
 • dampbarriere;
 • gulvbjælker + 100 cm almindelig mineraluld + 50 cm basaltuld;
 • hydroisolering, når det er muligt.

Dampspærren skal lægges i henhold til de eksisterende anvisninger med højre side til varmeren. Hvis du f.eks. Bruger materialet "Izospan B", så lægges det med den glatte side til isoleringen. Det er bydende nødvendigt, at damp øjeblikkeligt og for de overlappende bjælker, der giver beskyttelse mod dampen kommer fra inde i bygningen, både varmelegemet (i større eller mindre grad alt mineralulden følsomme over for fugt, og mister deres egenskaber varmeisolering når de udsættes for fugt) og de træbjælker. Det er bedre at købe vata i ruller, da processen med at lægge mellem bjælkerne er stærkt forenklet ved at rulle rullen og justere bredden til størrelsen af ​​mellemrummet ved at skære med en konventionel byggekniv. Bredden af ​​materialet skal være 1-3 cm længere end afstanden mellem loftbjælkerne for at sikre den bedste sammenføjning og forhindre hulrum. Som den første 100 cm isolering anbefaler vi brugen af ​​rullet isolering "heat knauf cottage" (heat knauf cottage), sammenlignet med andre materialer det:

 • sikkert for helbredet (som fabrikanten hævder);
 • Det er ikke prikket, når man lægger det (det er sandt at røre ved som et får), men det er dog tilrådeligt at bruge handsker og en slags maske (for det meste købt i apotek er meget praktisk og praktisk).
 • ikke brandfarlig
 • mindre bange for fugt og tiltrækker ikke gnavere;
 • har en høj lydisolering.

Netop fordi dette materiale har forbedrede egenskaber, er det ikke stikkende og sikkert for helbredet, det blev valgt blandt et stort antal konkurrenter. Bemærk venligst at det er nødvendigt at købe isolering med mærket "hytte" og ikke "sommerhus" og "hus". Lad det koste lidt mere end sine brødre i serien, men samtidig får du højere varmeisoleringsegenskaber og forbedret lydisolering.

Det endelige isoleringslag vil være 50 cm mineraluld baseret på basalt (rock). Hvorfor denne isolering? Svaret er indeholdt i produktionen af ​​denne uld og dens fysiske egenskaber:

 • Tykkelsen af ​​fiberen er endnu tyndere end den af ​​konventionel mineraluld baseret på glasfiber, hvilket giver endnu større isolering og støjisolering;
 • næsten ikke-krympende materiale;
 • Vata har en høj modstand mod fugt, kemiske og biologiske effekter;
 • tiltrækker ikke gnavere og rotner ikke;
 • brænder ikke.

I princippet, hvis dit budget ikke er så stort (med lige store størrelser, koster almindelig mineraluld mindre end basalt), kan du kun bruge en billig isolering. Det sidste lag af varmekagen "kage" anbefales at bruge vandtæt materiale, hvis det er svært at finde en enkelt vandtætning. Dette er nødvendigt på grund af at al bomuldsuld ikke klare sig godt med vinden, og uanset hvor modstandsdygtigt de er for fugt, er det stadig bedre at isolere dem fra vand.

I tagkonstruktionen er det også nødvendigt at tilvejebringe:

 • god ventilation af loftet (i dette tilfælde kan du ikke bruge det sidste isolerende lag over isoleringen);
 • Tilstedeværelsen af ​​vandtætning mellem taget og bjælkets tagre;
 • Alle led af damp-, vand- og vindisoleringsmaterialer skal forbindes med tape (helst bilateralt og modstandsdygtigt over for aggressive miljøpåvirkninger), og deres overlapning, når de stables på hinanden, skal være mindst 10 cm.

Den ovenfor beskrevne "kage" bærer en lille belastning på loftet, har et godt prisforhold og er let at indstille. Hvis dit loft gulv kan tåle en større belastning, og du ønsker at få poistene miljøvenlige og varm tag, så bør du overveje muligheden for isolering loftet gulvet ekspanderet ler eller en blanding af savsmuld blandet med kalk (sådan blanding ikke brænder og er ikke bange for gnavere) eller drysset med sand, slagge. Disse metoder er blevet testet opvarmning tid, men leverer tag og hæld dem mere besværlige, og laget skal være omkring 30 cm. Nu, blandt mange håndværkere meget populær metode til isolering skum eller ekstruderet polystyren (Epps) med fugning samling skum. Denne metode er imidlertid bedre ikke at overveje. Ja, varmeledningsevne i disse materialer er lavere end for mineraluld, og de er bange for vand og fugt, men de udleder skadelige stoffer letantændelige (hvor forbrænding heraf meget giftig substans, alt fordi stadig frisk i hukommelsen af ​​tilfældet med brand i underholdning virksomheder "Lame hest", hvor folk havde nok til at indånde røg fra brændende isolering flere gange under en ild, som senere førte til døden), er dette en dyrere mulighed end bomuldsuld. Plus, skumplast er en yndlingsdelikatesse for gnavere (Gud forbyder at de begynder på det sted, hvor skummet er lagt), og det er meget vanskeligere at lægge plader på taget end at rulle bomullsruller. Som for resten, som sædvanligt! Valget er dit. )