Armaturer til lofter

I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

Særlige egenskaber

Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

Efter tilknytning er der følgende grupper:

 • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
 • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

 • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

 • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
 • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.
 • Fluorescerende. Funktionsprincippet for en sådan lampe er unik. Den elektriske impuls omdannes til ultraviolet lys i kviksølvdamp, og videre er det, takket være den matte belægning af lyspærens ydre skal, omdannet til en almindelig strøm af lys, der er kendt for det menneskelige øje til læsning eller arbejde. Sådanne lamper tjener i lang tid og giver et diffust lys af høj kvalitet omkring rummet. Som regel er de også energibesparende. Nogle belysningsanordninger har evnen til at styre lysretningen i forbindelse med dette udsender statiske og bevægelige lamper til et strækloft. Statisk kan derfor ikke bevæge sig og forblive i en position, og de bevægelige har omdrejningsmekanismer, hvorved du selvstændigt kan lede lampen til det ønskede område.

form

Belysningsarmaturer til hævede lofter kan have standardformer og asymmetriske, og både krop og pære kan variere i udseende. Herved afhænger af lysets spredning og dens fordeling i rummet. Kroppen er typisk rund eller oval, da det er lettere at ordne og det er mere præcist. Det sker, at den ovale form har en vis bezel lavet af farvet glas eller plastik, så lyset "smager" smukt i rummet.

For elskere af klare hjørner og korrekte linjer kan du hente kvadratiske eller rektangulære lamper. De kan gå i spidsen med lærredet eller gå ud over det. Konvekse glas- eller krystalfirkantlamper på bekostning af fire sider skaber diffuse refleksioner, der vil tilføre romantik til atmosfæren i rummet. Der er lamper med en rund krop, men med et helt asymmetrisk arrangement af reflekterende spejlplader eller konvekse kuglelamper. I et ord kan du finde forskellige former for belysningsarmaturer i belysningsbutikkerne. Det vigtigste ved valg af dem er, at de svarer til loftområdet og ikke ser prætentiøst og smagløst ud.

Design tanke står ikke stille, så nye typer og former for lamper vises. En usædvanlig løsning ville være at installere lineære belysningsarmaturer. Deres egenskab er, at designet giver dig mulighed for at lave lange strimler af ensartet lys af forskellige former og bredder. Lampene kan enten være i niveau med et strækloft, der skaber en glat overflade eller går ud over det.

dimensioner

Hver type belysningsarmatur har sine egne standardparametre og dimensioner, baseret på hvilke du kan beregne fremtidens belysningssystem i rummet. Når man vælger størrelsen, skal man forstå, at store lamper er tungere, så du bliver nødt til at øge loftets monteringshøjde, da det kan sænke fra 5 til 7 centimeter fra installerede lamper. Derfor er det bedst at installere spotlights, da de bliver lettere, mindre i diameter end en enkelt lysekrone, og de ser også smukkere og æstetisk glædeligt ud på loftets skinnende overflade.

Spotlights har følgende parametre: i længden - 25-30 mm, diameter - 80-100 mm. Højden afhænger af lampens placering: intern eller ekstern. Som regel er det ikke mindre end 30-40 mm.

farve

En moderne butik af belysningsenheder kan tilbyde lamper til lofter i helt forskellige farver og nuancer. Desuden er det muligt at vælge lampens krop til loftets farve. Standardfarverne på armaturernes boldeelementer var hvide, sorte, guld og sølv, men nu er hele sortimentet leveret i et meget bredere sortiment. Det er også interessant, at lysflussens farve også kan vælges uafhængigt. Hvis du vil dekorere børnenes værelse, kan du indsætte et par lyserøde, blå eller lilla LED-lamper, som vil blødgøre aftenbelysningen og fordybe dig i afslapningstilstand og afslapning.

Eller der er mulighed for at installere en LED stripe med et kontrolpanel, hvorigennem du kan skifte lys nuancer hver dag eller nat. Det er værd at overveje, at farven aktivt påvirker den menneskelige tilstand, så du ikke bør overbelaste rummet med forskellige farvestrømme. Det er bedre at vælge toner under hensyntagen til, at farvebelysning ikke bør overstige 30% af det samlede antal lamper.

Til forskellige værelser

Hvis du installerer lamper i forskellige rum, skal du også vælge dem for det pågældende rum, for eksempel er badeværelset med høj luftfugtighed, og køkkenet er meget varmere end i andre værelser i huset eller lejligheden. Når du installerer spotlights eller cascading lamper på loftet i badeværelset, skal du huske at de skal være forseglede, ikke være bange for vand samt høj luftfugtighed i rummet. Den bedste løsning er halogenlamper med en effekt på ikke mere end 35 W, da jo lavere effekt er, desto mindre skade vil lampen forårsage i løbet af kortslutning.

For køkkenrummet er det vigtigste, at armaturerne ikke har en effekt på mere end 45 W, da belægningen ved kraftig opvarmning (fra 60 grader) mister sin form og lugt af plast. Det er også nødvendigt at have en side, der vil skjule lampens monteringsring. Hvis en lysekrone er installeret i køkkenet, er det nødvendigt, at glasset er frostet, så lysstrømmene vil diffunde og vil ikke overophede spændingsloftmaterialet. Nogle gange, for at undgå problemer med overophedning, lav en belægning af stofmateriale. Det ser ud som det almindelige strækloft, men har fremragende egenskaber.

I hallen eller soveværelset bør strømmen også ikke overstige 35-40 watt. Det kan være både LED- og halogenlamper med energibesparende funktion. Ordinære lysekroner er også velegnede til sådanne rum, men med frostet spredningsglas.

Gangen er normalt forbundet med en korridor, så dette er et langstrakt rum. Det er bedst at installere en spotlight her for korrekt distribution af lys. Lamper skal have lignende egenskaber som i hallen eller soveværelset. De kan være placeret både på omkredsen og bølgerne. Eller du kan installere flere kaskadelamper med bevægelige lamper og rette hver til det rigtige sted i korridoren, og da strækloftet har en glimrende reflekterende overflade, behøver du ikke mange lamper.

Hvordan ordner man ordentligt?

Før loftet installeres, er det bedst at tegne belysningen, så det bliver meget nemmere at beregne det nødvendige antal lyspærer samt den nøjagtige placering af slots i lærredet. Der er en række generelle regler, der hjælper korrekt og smukt at distribuere lamperne i loftet.

 • Det er meget vigtigt, at afstanden fra væggen til lampen er mindst 15-20 centimeter.
 • Store lamper eller en lysekrone bør hænge i midten af ​​rummet eller tættere på arbejdsområdet.
 • Som en regel giver 1 punkt lampe belysning til 1 kvadratmeter.

For hvert værelse og værelse er der det mest foretrukne arrangement af belysningslygter. I soveværelset i midten kan du hænge en lille lysekrone, og omkring det placere spotlights, eller placere små lamper i en cirkel rundt om hele omkredsen af ​​rummet eller lige over sengen.

Hvis rummet har ikke-standard dimensioner, ville bølgeledningen af ​​spotlights være en glimrende løsning, så det viser sig at lyse hvert hjørne af rummet.

Til stuen kan loftlyset tage forskellige former. For eksempel kan du placere lampen i et rektangulært mønster, så rummet ekspanderer visuelt. Eller kombinér lysekronen med spotlysets vinklede placering - så lokalet vil tændes på hvert sted. For at udvide rummet skaber de også en gipsvægsplatform i midten eller langs rummets omkreds og fastgør lamper på den og derved trækker rummet ud og bliver visuelt højere.

I børnenes værelse er der undertiden kombineret spotlights med LED-belysning omkring omkredsen. Meget ofte bånd kommer i forskellige farver. For ikke at spilde tid på at vælge en skygge, kan du desuden købe en farvehåndteringskonsol. Således vil det være muligt at skabe en efterligning af den stjerneklare himmel, hvis der er et blåt lys omkring omkredsen, og små spotlights vil blive anbragt på selve loftet.

For køkkenpladsen er det meget vigtigt, at lyset var lyst nok og selv. Masters anbefaler at bruge spotlights til at opdele køkkenet i arbejdsområder. Du kan arrangere dem nøjagtigt efter hinanden, langs parallelle vægge eller bølgelignende langs hele omkredsen af ​​loftet. Hvis køkkenet er stort, er det bedre at bygge lamper først omkring rummets omkreds og derefter lave et rektangel midt i 6 eller 8 spotlights.

Hvordan ændres?

Under den lange drift af loftlyset er der situationer, hvor det er nødvendigt at udskifte pæren eller selve lampen. Du kan kontakte mesteren, der installerede dem, eller du kan ændre alt hvad du behøver og alene.

Som du ved, er lampen gemt i en speciel platform bag selve belægningen, og den holdes ikke af spændedækslet, men ved ringplatformen. Progressive og glatte bevægelser, forsøger ikke at røre loftet, så der ikke er spor tilbage, frakobl lampen fra den ene side. I denne mekanisme er der en fastgørelsesfjeder, der skal holdes, så den ikke gennemborer loftpladen. Efter at en forår strækker sig ud over hullet, er det muligt at fjerne hele lampen.

Derefter er det helt afbrudt fra strømforsyningen (du skal først slukke for strømforsyningen i panelet). Så skifter lampen til en ny instans. Tilslutningen til ledningerne kan du sætte den i det originale hul og holde fjederen igen. Herefter er lampen klar til drift.

Hvis det kun er nødvendigt at ændre en blæst pære, men ikke hele lampen, skal følgende trin udføres:

 • Det første skridt er at afbryde netværket for at undgå en ulykke. Derefter skal du afmontere hovedindvendingen, som fastgør lampen, tag så fat i basen og forsigtigt mod uret, sluk den brugte lyspære (hvis den er gevind) eller tag den ud af patronen.
 • Derefter tages en brugbar lampe og skrues med uret i stikkontakten eller indsættes i patronen, det afhænger af lampens type.
 • Hvis det er nødvendigt at udskifte hele lysekronen i loftet, er den også delikat afbrudt fra armaturet og netforsyningen, og derefter fjernet fra den bærende krog. Ny lysekrone hænger i omvendt rækkefølge.

Hvordan vælger man?

Normalt tager processen med at installere et strækloft og armaturer en lille smule tid i forhold til forberedelsesfasen, nemlig valg af loftdæksel og armaturer, der egner sig til et bestemt rum. Først skal du overveje designet af rummet, højden og bredden af ​​rummet. Hvis dimensionerne tillader, kan du føje til lysekrone spotlights indbygget i loftet, så rummet vil være så belyst som muligt.

I så fald er lofterne lavt, så er en kompakt lysekrone med almindelige pærer fint, men vigtigst af alt må deres effekt ikke være højere end 45 W, og de skal være 30 cm fra overfladen. Lyset skal falde ned, ikke til loftets overflade. Nogle gange for en visuel forøgelse i rummets højde gør de et lagdelt loft eller suspenderes. Til denne mulighed kan du hente LED stripen, som er skjult på leddene og belyser rummet som fra loftet. I øvrigt er det muligt at få monteringen af ​​belysningsarmaturer som gave fra firmaet, hvis du bestiller loftets design og installation af lamper i flere rum.

I dag vælger mastrene at vælge spot- eller sporlys til små rum, ligesom ved en sådan belysning er det muligt at opnå en forøgelse i rummet på grund af lys. Når du vælger inventar, skal du sørge for strukturens kvalitet og integritet, ellers er der risiko for at hænge strækloftet på en revnet eller revnet skarphed hjørne af lampens krop. Du skal også forsøge at hente lys til den samlede geometri af tilbehør i rummet. Hvis alle husholdningsartikler er afrundede, vil vinkel- eller trekantede lamper krænke rummets overordnede koncept. Det er værd at vælge lamper også af hensyn til funktionaliteten af ​​en spændeklud. Hvis det er vævet, udvides rækkevidden af ​​søgninger betydeligt, da stoffet tolereres godt af varmen fra lyspærerne. Hvad angår polyvinylchlorid, bør du vælge lamper med mindre strøm, som tidligere nævnt. Den bedste løsning er halogen eller LED-enheder.

Hvilket er bedre?

Det er svært at sige, hvilke lamper der er bedre eller værre for et strækloft, men nogle typer har flere værdifulde fordele, der kan spille en afgørende rolle ved valg. De fleste mestere råder over at fremhæve spotlights i stedet for massive og voluminøse lysekroner. Dette skyldes primært, at hver belysningsenhed har sin egen størrelse på indersiden, som er skjult i loftnichen. Som følge heraf er det nødvendigt at nedsætte loftets overordnede højde for indbyggede armaturer. Størrelsen af ​​nichen afhænger af typen af ​​armatur, det vil sige, jo mere du har brug for at skjule legemet af belysningsenheden, jo lavere er dækningen.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Strek-loftslygter

Hvordan ikke at ødelægge loftet

Der er specifikke krav til brug af spotlights i hævede lofter. At bære dem ud i loftet vil fungere i rette tid.

Hvis lampen har en lampe indeni (pæren er i loftet), og dette er en halogenpære:

 • effektgrænse 35 watt;
 • brug en termisk ring;
 • Lampen skal have en aluminium reflektor.

For at forhindre loftet i at blive tændt indefra - brug lamper med en aluminium reflektor. Ofte køber kunderne spejlede lamper og tænker på, at de ikke tændes. Desværre lader de helt i lyset og belyser loftet.

Eventyr til dovne loft kunstnere

"Kun specielle spotlights kan installeres i PVC-panelet", for eksempel med en CFL-lampe. Tro ikke! - dette skyldes modviljen til at lægge ekstra indsats eller med ønsket om at tjene på deres lamper

Korrekte armaturer til hævede lofter kan købes til en rimelig pris i onlinebutikken BasicDecor.

Sådan vælges en loftlampe til loftlampen

Hvad er kriterierne for at vælge loftet for lysekronen?

Når du vælger en belysningsenhed, skal du være opmærksom på dens forskellige elementer - størrelse, antal lamper, montering. Men det vigtigste er loftet. Det er han, som beskytter vores øjne mod direkte stråler af lys og bestemmer belysningenes natur.

Hvad er kriterierne for at vælge loftet for lysekronen? Der er flere af dem. Først og fremmest skal du være opmærksom på diameteren af ​​boringen.

Det er direkte forbundet med den base, hvor pæren vil blive skruet. Hovedstandarderne for baserne er E-14, E-27 og G-4. Hvis du vil bruge andre pærer, spørg på forhånd hvad den ønskede diameter af boringen.

Blandt de tekniske egenskaber er også værd at bemærke den type montering af loftet til lysekronen. Fastgørelser af højkvalitetsprodukter adskiller sig ofte fra fastgørelser af billige kinesiske produkter, ikke kun i udseende, men også i pålidelighed og holdbarhed.

Vi vender nu til æstetiske egenskaber. Hvad er kriterierne for at vælge loftet for lysekronen her?

Først skal du bestemme hvilken type loft du har brug for - lukket eller åbent. Det første forsigtigt spredte lys og er ikke en direkte strålings kilde. Brug sådan bedre i gangene og badeværelserne, men hvis du ønsker det, kan du arrangere dem og andre lokaler.

Hvis du skal bruge den anden type, skal du bestemme på forhånd, hvor loftet vil blive rettet. Når du tænder det, får du strålerne til at afspejle lyset i rummet. Direkte ned, lav et særskilt lyst oplyst område.

Dette er især nødvendigt på kontoret eller i køkkenet. Desuden kan denne teknik let opdele rummet i zoner. Men sørg for, at de direkte stråler ikke skinner direkte i ansigtet.

Det andet spørgsmål, som du skal svare på dig selv, er: Hvilket dækning skal du vælge - gennemsigtig eller mat?

Den første spredter lyset værre, så det kan kun beskytte vores øjne, hvis det er lavet af et materiale med mørke nuancer. Du kan også dvæle på gennemsigtigt reliefglas - det bryder lyset og dekorerer rummet med udsøgte mønstre. Denne funktion er imidlertid temmelig dekorativ, og hvis du vil have lyset i rummet, der skal diffunderes godt nok og ikke ramt i øjet, skal du foretrække den matte version.

Endelig, lad os tale om loftets materiale. Det mest almindelige er glas. Det ser mere raffineret og mere elegant ud af alle, og har også det bredeste udvalg i tekstur og farve.

At passe på glasset er ret simpelt. Den eneste ulempe er skrøbelighed. Derfor er det bedre ikke at bruge det hos børn.

Det andet udbredte materiale er plastik. Ifølge de æstetiske egenskaber nærmer den sig glasset, men er underordnet det i forfining. Imidlertid er plastloftlamper helt sikkert, da det er næsten umuligt at bryde det.

Stof nuancer anses for at være den mest komfortable - de diffunderer helt lyset, og du kan nemt vælge materialet til tekstilvarer. Men pleje af sådanne produkter er meget besværlig: stoffet absorberer fedt, støv og lugt. Anvendelsen af ​​sådanne produkter i køkkenet anbefales ikke.

Metal loft lamper har kun en ulempe: de er helt uigennemsigtig. Samtidig er de holdbare, pålidelige og nemme at rengøre. Derudover er der modeller med huller i loftet, hvilket giver yderligere diffust lys.

I onlinebutikken "Light Suite" finder du lysekroner med en række nuancer. Den eneste betingelse, der observeres overalt, er den høje kvalitet af alle produkter.

En af de vigtigste komponenter i et harmonisk interiørrum er korrekt belysning. Loftkroner, der adskiller sig i design, formål og stil, er oftest de vigtigste kilder til lys i lejligheder. At vælge mellem et stort udvalg, er vigtigt at huske på både den æstetiske side af problemet og den tekniske.

Lysekrone Typer

Lysekroner har to forskellige måder at fastsætte:

 • Hook (suspenderet) metode indebærer en suspension, og derfor er lampens placering kun mulig i en vis afstand fra loftet. Lysekronen er monteret på en krog monteret i beton. Denne mulighed er perfekt til rummelige værelser med højt nok lofter. Suspended lysekrone skaber en ret lys og høj kvalitet belysning.
 • Loftmetode er at montere direkte på loftets overflade ved hjælp af en speciel strimmel eller platform. Sådanne lysekroner ser mere kompakte ud, og repræsenterer flere lampeskærme, der er i stand til at dreje i forskellige retninger. Anvendelsen af ​​mere relevant for værelser med beskedne dimensioner. En af sorterne af disse lysekroner er loftlamper, lavet i forskellige geometriske former. De, der har et ensartet diffust lys, vil se godt ud i gangen, børnehave. Da dækslet beskytter lampen mod fugtindtrængning, kan du bruge et loftslys på badeværelset.

Hvordan man vælger en lysekrone

Når du vælger en lysekrone, skal du absolut være opmærksom på følgende punkter:

 • magt afhængig af størrelsen af ​​rummet,
 • zoneinddeling og andre lyskilder
 • design funktioner i loftet.

Korrekt belysning kræver glødelamper med en samlet effekt på mindst 300 watt pr. 20 kvadratmeter. Når man vælger en lysekrone, er det nødvendigt at kende rummets rum for at beregne det nødvendige antal lamper for tilstrækkelig belysning.

Det er vigtigt at overveje placeringen af ​​loftet. Opad skaber de diffust lys, hvilket er godt for store rum. Loftslys, skruet ned, har et mere direkte lys, egnet til kontorer og soveværelser.

Indretningens farveskema påvirker også belysningen betydeligt. Mørke farver afspejler lille lys og kræver mere lyskraft.

Valg af lysekrone til en anden stil

Sortimentet er meget forskelligt, men de mest populære er flere typer lysekroner.

klassisk

Traditionelt design gør dem meget populære.

Påfør metal, glas, stof til produktion af lofter. Klassiske takkroner kan dekorere ethvert interiør, hvilket gør det mere elegant. Lofter, oftest af rolige farver, kan være af forskellige størrelser og former med smedet elementer.

krystal

Disse produkter er kendt for deres særlige skønhed, elegance og højtidelighed.

Krystal, der har en fantastisk gnistre, giver lampen en ekstraordinær luksus, spektakulære elegance. Væsentlig størrelse og konkret vægt tyder på brugen af ​​rummelige værelser. En af modetrendsne - farverig krystal.

moderne

Moderne glæder sig over brugen af ​​følgende ret overkommelige materialer: metal, glas, plast, læder, spejle. Loftslamper har et let dæmpet blødt lys. I det moderne interiør vil lysekronerne lavet i jugendstilen blive flotte, da de har et ret raffineret og ædelt udseende.

Typer af lamper til takkroner

Udover traditionelle glødelamper er brugen af ​​lyskilder også luminescerende og halogen, som forbruges meget mindre, og belysningsniveauet er næsten det samme som det første.

LED'ernes popularitet på grund af effektivitet, sikkerhed, lang levetid. Selv om de har en højere pris, er brugen af ​​moderne lamper forståelig. Lysekroner, iriserende med alle mulige farver, er lavet ved hjælp af LED lamper.

Nogle nyttige tips

Det rigtige valg vil hjælpe kendskabet til nogle nuancer:

 • For et farvet loft er lamper med lyspærer, der skinner ned og forhindrer maling fading bedre egnet;
 • glans på loftet øger lyset;
 • Nedhængt loft design er ikke designet til tunge lysekroner, der kan beskadige det.

De nye indretningstilstande skabt af designerne er ikke i stand til at erstatte klassikeren, som altid foretrækkes. Loftlysekrone, som er et vigtigt klassisk element, vil altid være en kilde til komfort og bekvemmelighed.

At vælge en lysekrone er altid en ansvarlig beslutning, da lysets kilde kan ændre ethvert interiør efter anerkendelse.

For at understrege husets design, tilføj elegance til et enkelt værelse og bare juble dig selv, bør du købe en lysekrone ikke ved den sædvanlige metode til binding, men efter at have studeret produkterne. På markedet for sådanne enheder i dag kan du finde en bred vifte af lamper, der er lavet i forskellige stilarter og udstyret med de nyeste teknologier. Derfor kræver spørgsmålet om hvordan man vælger en lysekrone en meget seriøs tilgang for at undgå fejl.

design

Hvad består en lysekrone af? Hvis du forstår strukturen i de fleste belysningsenheder, kan du straks bestemme hvilken model der kræves.

 • Lampens hovedlegeme er en suspension eller base med en base, hvor hornene er rettet. Nedenfor er patronerne, hvor diffusoren og selve lampen er monteret. På toppen af ​​lysekronen er der en dæksel, der dækker de elektriske ledninger og ledninger til hjemmet.
 • Reflektor må ikke være i alle lysekroner. Hovedformålet med spejlfladen er at sprede lysfløjen i rummet. Til gengæld omfatter linsens opgave en ensartet fordeling af lys.
 • Lampeskærme og loft, hvad angår design, den vigtigste del af lysekronen. Hvis de er lavet af billig plast, ser lampen ud som en dårlig kvalitet. Ud over glas kan elementer også være lavet af klud, for eksempel silke. Dette skaber brandfare, men en bona fide producent minimerer altid lampens kontakt med lampeskærmen. Coziness lavet af papir og træ er også tilføjet til lejligheden. I et stort rum skal du have en bred lampeskærm eller flere lampeskærme.

dimensioner

For at forstå, hvordan man vælger den rigtige lysekrone til ethvert rum, skal man først finde ud af rummet i rummet.

I denne proces spiller husets dimensioner en stor rolle, for det er uønsket for lysekronen at gøre det indre redundant eller tværtimod at forblive uhyggeligt i sin generelle form. Proportionalitet gør det også muligt at opnå en optimal lysstrøm under specifikke forhold. Når man køber en armatur, er de relevante parametre således højde, antal horn, diameter.

Af hensyn til køberne er der udviklet en simpel formel, der gør det muligt for os at forstå, hvilken størrelse lysekrone der kræves til en lejlighed. Det er nødvendigt at tilføje bredden og længden af ​​rummet, angivet i meter, og formere dem med 10. Få den ønskede diameter på enheden i cm.

Ud over det samlede areal glem ikke at tage højde for lofterne og rummets form.

For eksempel kan du vælge en krystal lysekrone i et værelse med høj højde lofter. Suspended lamper fylder det meste af rummet, så de er ikke egnede til en lejlighed med 2,5 meter højde. Før du hænger lysekronen, skal du sørge for at du ikke rører ved hendes hoved eller hånd.

Lofter er perfekt kombineret kun med flade loftlysekroner. Sådanne modeller øger visuelt territoriet og tilføjer endda luft. Du kan også købe en lampe med små nuancer, der styrer lysstrømmen opad.

Det smalle rum er godt kombineret med en langstrakt armatur. Han klarer opgaven med høj kvalitet belysning, og det går også godt med yderligere gulvlamper, lamper og væglamper. Det firkantede værelse kræver en lysekrone i midten af ​​rummet, så lyset går jævnt ind i alle hjørner.

Hvis din armatur er fokuseret på højden af ​​et standardloft, skal du blot forlænge ledningen. Det vigtigste er at gøre dine øjne behagelige, og den nederste del af rummet forbliver ikke i mørket. Overvej også, at en hall kombineret med et køkken eller andre forenede zoner skal have mindst to kilder til lys.

Strøm og tekniske detaljer

Ud over lampens størrelse er det vigtigt at overveje dens effekt. Herved afhænger i vid udstrækning af, om du har brug for en ekstra belysningskilde til et bestemt område. Hvis lofterne i lejligheden ikke overstiger 3 meter, kan du bruge tipsene på glødelampens effekt:

 • rum hvor der er brug for lyst lys, dvs. stue og køkken, kræver omkring 20 watt pr 1 m1;
 • Det gennemsnitlige belysningsniveau er typisk for kontorer, badeværelser, babyværelser. 15018 watt pr. 1 m1 er tilstrækkeligt her;
 • dimmelygter kan efterlades i soveværelset, hvor de køber lamper med en hastighed på 10-12 watt pr. 1 m1.

Lysindretningens samlede effekt består af parametrene for alle pærerne.

Det viser sig, at i stuen har du brug for en lysekrone med en effekt på 150 til 300 watt, 120-150 watt er nok til køkkenet og 80-100 watt til badeværelset. Hvis du ikke præcist kan bestemme, kan du gøre strømmen lidt mere, men køb en switch med justerbar. Dette trick vil også tillade brugen af ​​lysekronen som natlys, hvis det er nødvendigt.

Det skal bemærkes, at når du køber en lysekrone, skal du være interesseret i niveauet af dets energiforbrug, tændingstilstande og patroner. Sidstnævnte elementer kan fremstilles både af plast og keramik. Derfor har patroner forskellige begrænsende opvarmningstemperaturer og forskellige muligheder for effekten af ​​passende lyspærer.

Før du køber, anbefaler eksperter også et kig indeni lampens bund. Nå, hvis alle forbindelserne er gevindskåret, og lodning vil erstatte nitterne. Dette vil lette reparationen, hvis det er nødvendigt.

Lysekronen skal naturligvis have faste interne ledninger samt en metalreflektor, der beskytter enheden mod overophedning. Ekstreme detaljer bestemmer ikke kun omkostningerne til belysningen, men også kvaliteten af ​​lyset i den. Beskyttelsen mod opvarmning er ikke nødvendig, hvis lampen i enheden er mindre end 40 watt.

Hvis lysekronen er suspenderet, skal du huske at tværsnittet af suspensionselementerne, dvs. deres tykkelse bør inspirere tilliden. Når krogen er lavet af blødt metal eller aluminium, er det højst sandsynligt, at det er en falsk lampe, fordi sikkerhedsmargenen leveres af stål. Glem ikke også at vurdere udseendet af alle dekorative elementer og lofter.

Ujævnigheden af ​​tråden og den buede bund bør ikke være. Og for fuldt ud at verificere enhedens ægthed kan du dreje den rundt om sin egen akse og se på niveauet for afbalancering.

mount

For at forstå spørgsmålet om hvordan man vælger den rigtige lysekrone, er det nødvendigt at bestemme sin type fastgørelse til loftet. I dag er det almindeligt at tildele loft- og vedhængslamper. Valget af en bestemt type afhænger ikke kun af smag præferencer, men også på lofter, deres efterbehandling, højde og materialer.

En pendant lampe kaldes også en klassiker.

Faktisk er dette en elegant lysekrone med snoet horn, der ser ganske imponerende ud, men med en god dekoration bevarer den elegance. Imidlertid er vedhængslister egnet, hvis du har et stort hus med højt til loftet, ellers vil dimensionerne være uberettiget. På grund af tilstedeværelsen af ​​en suspension, hvis rolle udføres af en fjeder, dekorativ stang eller kæde, er en sådan lysekrone placeret i en vis afstand fra loftet.

I et lille rum vil det visuelt reducere det ledige rum. Derfor er den bedste måde at bruge hængende lysekroner på er en hall eller en stor stue, men i intet tilfælde et kompakt køkken eller soveværelse.

Loftslys kommer til hjælp af små boligarealer. Som regel er disse plader eller lofter tæt på toppen af ​​rummet uden fjedre og kæder. Det er svært at komme til sådanne enheder, så de bliver ofte hængt i børnenes værelse.

De skaber heller ikke unødvendige skygger. Hvis du vælger en lysekrone, hvor lyset reflekteres fra loftet, skal du være opmærksom på muligheden for at justere lyspærer. I mørke interiører kan sådanne loftarmaturer skabe en følelse af dysterhed, så du vil helt sikkert have brug for en væglampe eller gulvlampe.

I dag er et elegant kuppelformet loft, som organisk supplerer et moderne interiør, særligt populært blandt designere. Samtidig er lyset rettet opad, og det giver komfort.

I dette tilfælde skal man huske på, at mørkt glas eller lys plast er mindre tilbøjelige til at transmittere lysstråler. Når du vælger et sådant loft, betyder loftet i lejligheden noget. For en betonbelægning er eksponering for lys f.eks. Ikke skræmmende, så du kan sætte nogle stærke lamper i lysekronen.

Hvad angår strækloftet eller træpladen, skal du bruge halogen- eller fluorescerende lamper. Korrekt valg af pærer letter driften af ​​enheden, fordi når lampen er brændt ud, er det nødvendigt at fjerne dækslet for at ændre det. Ulejligheden ved at skifte lyspærer er en af ​​de største ulemper ved taklyskronen.

Typer af pærer

Af stor betydning for lysekronens fremtid er hvilke typer lamper du planlægger at skrue. Forskellige nuancer af lys og dets lysstyrke bør være relateret til enhedens nuancer samt bestemme lampens højde og antallet af lampeskærme.

 • Den klassiske glødelampe giver en blød varm glød. Men det er meget varmt, så lysekroner lavet af plastik eller tekstiler kan lide eller endda tage i brand. Hvis du fejler strømmen, kan instrumentets hus eller dæksel hurtigt smelte eller knække. Men i dag tilbyder de et stort udvalg af sådanne pærer. Ud over de forskellige hætter kan man f.eks. Finde matte lamper, der giver blød belysning.
 • Halogen typen er karakteriseret ved høj farvekvalitet og lang varighed af arbejdet. Sådanne lamper er nødvendige i tilfælde af klar belysning og høj lysflow. De bruges sjældent i hjem, fordi de skaber en ubehagelig følelse for øjnene. Men halogenpærer er en god mulighed for lamper i haven eller sommerhuset.
 • Lysstofpærer er ganske økonomiske, men de har altid en kold hvid glød. Deres fordel er ensartet belysning med høj lysstyrke. Et sådant element kan sikkert skrues ind i køkkenekronen. Men for den permanente tilstedeværelse i rummet fungerer den luminescerende version ikke - øjnene bliver trætte. Ud over lamperne med den sædvanlige base findes fluorescerende lamper i form af et rør. Det er meget vigtigt ikke at snuble over en falsk, som ofte udsender et mærkeligt grønt lys, der er ubehageligt for øjet.

Zone "spænding"

Hvis du planlægger at strække loftet hjemme, skal du købe en lysekrone med mange forbehold. For det første bemærke, at belægningens PVC-film deformeres og strækker sig ved 80 ° C, så det nye armatur ikke bør frigive for meget varme til miljøet. Selvom du har et polyesterstof, vil det dramatisk ændre farve fra opvarmning.

Lysekronen er ikke fastgjort til strækloftet, men til udkastet, ved hjælp af en monteringskrog. Selvfølgelig er det bedre at købe en lampe på forhånd, så arbejdere kan klare det rigtige snit til lysekronen i belægningen. Enheder med meget komplekse monteringsordninger er ikke egnede, fordi de beskadiger spændingsbelægningen.

Ved køb af loft skal lysekronen arbejde hårdt. Strækloft skal skære igennem ret stærkt, da monteringspladen kræver meget plads. Når du laver fejl, kan lærredet sænke eller bare tabe æstetisk værdi.

Hvis du vil gå hjem glansende strækloft, skal du være opmærksom på, at det afspejler strålerne. Når diffust lys er nødvendigt, bør pærerne ikke forblive åbne øverst. I dette tilfælde ser krystal lysekroner ud, som skinner smukt med en sådan belægning.

Lampen i form af en halvkugle spiller også med glansen og forstørrer visuelt rummet, hæver loftet. Men lysekronen med lamper i form af stearinlys er kun egnet til matt linned. Multi-track modeller af vandret type ser godt ud med et lærred.

Over flyet af strækloftet er der som regel altid fri uventileret rum.

Der kan du skjule strømomformerne til lavspændingsenheder, men de vil hurtigt bryde. Så det er mere logisk at placere disse dele i bekvemme nicher med adgang til luft. Omformere er først og fremmest nødvendige for LED- og halogenlamper.

Hvis du er bange for at opvarme overfladen af ​​strækloftet, skal du vælge en lysekrone med nuancer eller horn, der ser ned og sidelæns.

Afstanden fra løgene til dækslet skal være 20 cm. Samtidig kan du give din fantasi gratis og købe en model med smuk dekoration. Silke, perler, farvede glasplanter - ethvert element kombineres med et lærred.

Når du stadig har brug for lysekroner med horn rettet opad, eller modeller uden lampeskærme og reflektorer, køb LED og energibesparende pærer. Takket være dem kan du beskytte strækloftet fra pletterne af brændt støv.

Kun de skal være placeret i en afstand på mindst 40 cm. Forresten, når man køber en lampe med reflektor, foretrækker stålplader placeret over lampen. Derefter vil lærredet ikke overophedes.

Halogenpærer til et strækloft skal have en minimumsstyrke på højst 35 W, fordi de opvarmer meget hurtigt. De er kun egnet til lodrette lysekroner med horn, der ser opad i tilfælde af højt til loftet. I en anden situation er det nødvendigt at skrue en sådan lampe kun i loftet nedad.

udseende

For at gøre lysekronen perfekt til indretningen af ​​din lejlighed, skal du være særlig opmærksom på form og farve. Som du ved, omfatter klassiske modeller flere pærer, og deres loftslamper er dekoreret med farvet glas.

På grund af bronze- eller metalbasen kan en sådan lampe genkendes som universal. Især godt med en lysekrone af et sådant design ser rolig stue. Hvad angår lamperne med en overvejende geometrisk form, kan de også være lavet af metal, glas og plast, og det giver dem mulighed for at tilpasse sig de moderne eller højteknologiske stilarter.

Ifølge deres former kan lysekroner opdeles i afrundede og aflange. Arrangementet af pærer er muligt, både langs en linje og i ond cirkel.

Hvis lamperne er arrangeret efter hinanden, vil armaturet sandsynligvis være lang. Nogle modeller når endda 3 meter. Fordelen ved disse lysekroner er, at de distribuerer lyset ret jævnt, hvilket betyder, at de er ideelle til smalle gange og accenter på spisebordet eller barbordet.

Lysekroner, løg, der er skruet rundt om cirklen, er mere traditionelle, derfor er deres sortiment meget bredere.

Lyspunktet afviger på siderne fra midten, og udadtil ser enheden ud som en flok druer eller bjergaske. Til stuer er sådanne lysekroner meget bekvemme på grund af dannelsen af ​​diffust lys. Derudover kan de nemt angive en separat zone i lejligheden, for eksempel et skrivebord.

Siden i dag er der mange stilarter at organisere hjemmet, er det bedre at vælge en lysekrone, ikke alt for kontrast til den generelle ide om dit interiør. Overvej et par eksempler.

 • Multifunktionelle og komfortable møbler, et minimum af indretning og aldring i væggenes design er karakteristika for en moderne stil, hvis hovedprincipper er bekvemmelighed og anvendelighed. I dette tilfælde kan du sikkert købe en lampe, der tilføjer charme og coquetry til det overordnede interiør. Hvis du nægter overdreven patos, skal du være opmærksom på krystalkroner med et lille antal vedhæng eller kugler.
 • Indehavere af rig fantasi vælger ofte eklekticisme for at skabe en stue med mange mønstre, originale indretninger og vintage møbler. Med så mange forskellige teksturer har indviklet interiør sjældent brug for en usædvanlig lampe. En simpel lakonisk lysekrone er perfekt til færdiggørelse af designet. Den anden mulighed er at vælge en belysningsenhed med lignende humør. For eksempel ser multi-farvede vedhæng på en lysekrone spektakulært ud, på grund af hvilket lys afspejles i flere nuancer.
 • Raffineret klassikisme er som regel til stede i rummelige lejligheder, hvis ejere elsker luksus og pålidelige materialer. Loftet i sådanne rum har ofte stucco og indebærer større lysmætning. Klassiske lysekroner er sjældent kedelige, så en stor installation skal krones med en sofistikeret krystalindretning. Du kan også købe en karobisk lysekrone, hvis lampeskærm har mere end et niveau og er udstyret med facetterede vedhæng til ekstra skønhed.
 • Neoklassicisme adskiller sig fra den tidligere stil af værelser med mindre patos og tilstedeværelsen af ​​komfort, som kombineres med præsentation. I sådanne interiører ser carob lysekronen godt ud, som har pendler og åbent detaljer. Det vigtigste er, at tilbehør ikke vejer ned designet, men tilføjer lethed og lysstyrke. Derfor bør lampen vælge en gennemsigtig eller solid.
 • Art Deco-stilen er karakteriseret ved en maskulin karakter og en vis brutalitet i interiøret. Overfladen af ​​lædermøbler, koncise former og monokrom finish kræver en simpel, men samtidig statuslysekrone. Selv en sådan selvforsynende lejlighed vil se positivt ud med en subtil og elegant lyskilde. Du kan købe en model med et strejf af luksus og en blid lampe, der ligner en blomst. I dette tilfælde er spørgsmålet om hvilken lysekrone der skal vælges i høj grad bestemt af beslutningen om at fokusere opmærksomheden på den. Den mest spektakulære kan betragtes som en kontrastfuld version med den originale farve eller usædvanlige tekstur.
 • Lejligheder i ånden i Contemporary er designet til et behageligt liv. Derfor er designet i dette tilfælde ret fastholdt, og møblerne er funktionelle til det maksimale. I dette tilfælde skal du, for at vælge en lysekrone, undersøge række moderne lampe og være opmærksom på enheder, hvor formularernes enkelhed erstatter alle patos.
 • Oprigtighed, enhed med natur og komfort karakteriserer den populære landestil i dag. Næsten ethvert objekt i et sådant interiør, hvis man ser på de tilsvarende billeder, har en henvisning enten til naturlige materialer eller til naturlige farvemaler. Meget effektivt i en sådan situation vil en lysekrone lavet af bøjningstype se ud. Der er et stort udvalg af rotting eller bøglampe på markedet i dag, som endda er dekoreret med fragmenter af dyrehorn. Desuden kan apparatet til belysning ligne en bunke med tørt løv eller en bunke af grene under loftet.
 • Frankrikes stil i det indre af huset er altid en tankevækkende delikatesse og et udtryk for god smag, selv i små ting. En elegant lysekrone, der kan efterligne en halvforkælet, delikat blomsterknopper, skal aflede det bløde og sikkert varme lys i en sådan lejlighed. Køber til hendes pærer, giver straks det kolde lys op.
 • Hvis du planlægger at opbygge et fusionshus, så er det usandsynligt, at spørgsmålet om hvilken lysekrone der skal vælges for lang tid. Faktum er, at dette interiør er kendetegnet ved en kombination af klassiske elementer med etniske eller moderne designfunktioner. Den kontroversielle karakter af denne tendens kan manifesteres af tilstedeværelsen i samme rum af afrikanske souvenirs og europæiske murfarver. Derfor har lysekronen i lejligheden en usædvanlig og opsigtsvækkende. Valget er enormt - fra forgyldt til bronzeblinkende. Både glas og keramiske loftlamper kan være til stede i armaturet.

Når du allerede har besluttet dig for designen af ​​dit hjem og lyskilden til det, skal du tænke på lysekronens farver. Ekspert anbefalinger anbefaler, at valget af en lampe med en nuance, som er den anden farve i det generelle interiør, er en win-win mulighed. Så for eksempel i et traditionelt interiør, er det mest sandsynligt, at belysningsenheden vil blive lavet i varme farver.

Det er ikke værd at eksperimentere med en farvet armatur, der udsender et bestemt lysområde. Det forkerte valg i dette tilfælde er fyldt med en ubehagelig visuel forandring af farver i loftet, tapet, møbler. Pick up lampen i tonen af ​​deres tapet er heller ikke det værd, fordi det påvirker det samlede interiør.

Farve lampeskærme og loftkroner spiller også en rolle. I dette tilfælde har designere en tendens til at tro på, at den observerede farve påvirker den menneskelige tilstand med konstant overvejelse.

 • En gul lampeskærm eller en gennemsigtig / hvid lampeskærm med en gullig glødelampe betragtes som den mest optimale og almindelige løsning, som har en positiv effekt på synet og ikke trætter en person om aftenen.
 • En hvid lampeskærm eller et gennemsigtigt dæksel med en fluorescerende lyspære afspejler normalt dagslys, hvilket forbedrer ydeevnen.
 • Tilstedeværelsen af ​​røde nuancer øger nervøsitetens spænding og blodtryk. En orange ton vil igen øge din appetit og øge din puls.
 • Grøn nuancer er et af de mest behagelige for det menneskelige øje. Denne farve vil reducere tryk, ro og tillade dig at arbejde godt og slappe af. Hvad angår blå toner, slapper de tværtimod af og til og med sænker respirationsrytmerne.
 • Violet dækning vil sandsynligvis undertrykke nervesystemet. Den blå lampeskygge påvirker også omtrent også, hvilket sænker enhver aktivitet hos personen.

Afhængighed af rummet

Selvfølgelig, når vi køber en lysekrone tænker vi altid på, hvor præcis det er at hænge det. Formålet med rummet, hvor armaturet er påkrævet, bestemmer enhedens størrelse, dens farve og lysstyrken.

 • Der kræves en lysekrone med et lyst og varmt lys i hallen for at fylde rummet med komfort. Til højt til loftet er en højtidelig lysekrone tilladt, i et klassisk interiør kan det være krystal. Standard i størrelse og form af hallen er oftest dekoreret med en loftslampe med nuancer (højst 6 stk.). Hvis der kræves harmonisk belysning til et udvidet rum, skal du købe små loftarmaturer og arrangere dem symmetrisk øverst. I alle tilfælde skal du ikke glemme muligheden for at justere belysningen med en lysdæmper.
 • Soveværelset er altid et sted at hvile. Lysekronen bør supplere det indre i en sådan situation og ikke gå tabt, men samtidig nødt til at slappe af. Den mest rentable er produktet med en lampeskærm, og det giver desuden et behageligt dæmpet lys. En god lysekrone til soveværelset er lavet af frostet glas eller krystal, malet i behagelige toner og har flere driftsformer. Det er også praktisk at købe en lampe med fjernbetjening. Hvis du ikke vil fjerne støv fra enheden næsten hver dag, besvare spørgsmålet, hvordan du vælger en lysekrone i soveværelset, giv fortrinsret til modeller med et minimum af krystalvedhæng og en ret kompakt størrelse.
 • Fervent og udsmykkede lysekrone værd at købe i børnehaven. Det er her, at dette tilbehør skal opretholde en sjov atmosfære. Men du bør aldrig glemme sikkerhed, så giv op modeller af krystal eller tyndt glas. Det er bedst at vælge plast eller tekstil loft. Samtidig foretrækkes loftslysekroner for suspenderede. Definitionen af ​​de ønskede farver bør overlades til barnet.
 • På gangen har du brug for en lysekrone med langsgående form, så den smalle korridor tændes jævnt. Det er ønskeligt, at lysets strømme blev rettet ikke til spejle, men hos personen selv. Derfor er det værd at købe modeller med vendepunkter, der ændrer belysningsvinklen. Ofte vælger korridoren en streng og beskeden lampe.
 • Et fælles problem er belysningen i køkkenet. Først skal du korrekt bestemme lysekronens materialer. Høj fugtighed og fedtdråber skaber fare for tekstil nuancer, så metal eller glas ville være at foretrække. Hvis køkkenet har lave lofter, kan du sikkert hænge en rund loftarmatur. Træarmaturer er kun tilladte, når de er belagt med lak eller maling. Lysekrone med smedede fragmenter skal have et toplag af mastik, der beskytter mod snavs. Ud over de æstetiske funktioner har lampen i køkkenet stadig mange opgaver i forbindelse med fordelingen af ​​lysflow. Derfor er det bedre at vælge modeller med forskellige tilstande og velkontrolleret effekt. I det smalle køkken bør man foretrække en langstrakt lysekrone eller en gruppe af små lamper. I et stort rum ville det være hensigtsmæssigt at se hængende stor model. Det er også værd at huske, at køkkenet sandsynligvis vil have brug for en kombination af belysning, dvs. har brug for ekstra enheder. Som regel skiller de spiseplads, komfur og frysere.

Dette kan være interessant:

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.