Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Armaturer til lofter

I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

Særlige egenskaber

Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

Efter tilknytning er der følgende grupper:

 • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
 • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

 • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

 • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
 • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.
 • Fluorescerende. Funktionsprincippet for en sådan lampe er unik. Den elektriske impuls omdannes til ultraviolet lys i kviksølvdamp, og videre er det, takket være den matte belægning af lyspærens ydre skal, omdannet til en almindelig strøm af lys, der er kendt for det menneskelige øje til læsning eller arbejde. Sådanne lamper tjener i lang tid og giver et diffust lys af høj kvalitet omkring rummet. Som regel er de også energibesparende. Nogle belysningsanordninger har evnen til at styre lysretningen i forbindelse med dette udsender statiske og bevægelige lamper til et strækloft. Statisk kan derfor ikke bevæge sig og forblive i en position, og de bevægelige har omdrejningsmekanismer, hvorved du selvstændigt kan lede lampen til det ønskede område.

form

Belysningsarmaturer til hævede lofter kan have standardformer og asymmetriske, og både krop og pære kan variere i udseende. Herved afhænger af lysets spredning og dens fordeling i rummet. Kroppen er typisk rund eller oval, da det er lettere at ordne og det er mere præcist. Det sker, at den ovale form har en vis bezel lavet af farvet glas eller plastik, så lyset "smager" smukt i rummet.

For elskere af klare hjørner og korrekte linjer kan du hente kvadratiske eller rektangulære lamper. De kan gå i spidsen med lærredet eller gå ud over det. Konvekse glas- eller krystalfirkantlamper på bekostning af fire sider skaber diffuse refleksioner, der vil tilføre romantik til atmosfæren i rummet. Der er lamper med en rund krop, men med et helt asymmetrisk arrangement af reflekterende spejlplader eller konvekse kuglelamper. I et ord kan du finde forskellige former for belysningsarmaturer i belysningsbutikkerne. Det vigtigste ved valg af dem er, at de svarer til loftområdet og ikke ser prætentiøst og smagløst ud.

Design tanke står ikke stille, så nye typer og former for lamper vises. En usædvanlig løsning ville være at installere lineære belysningsarmaturer. Deres egenskab er, at designet giver dig mulighed for at lave lange strimler af ensartet lys af forskellige former og bredder. Lampene kan enten være i niveau med et strækloft, der skaber en glat overflade eller går ud over det.

dimensioner

Hver type belysningsarmatur har sine egne standardparametre og dimensioner, baseret på hvilke du kan beregne fremtidens belysningssystem i rummet. Når man vælger størrelsen, skal man forstå, at store lamper er tungere, så du bliver nødt til at øge loftets monteringshøjde, da det kan sænke fra 5 til 7 centimeter fra installerede lamper. Derfor er det bedst at installere spotlights, da de bliver lettere, mindre i diameter end en enkelt lysekrone, og de ser også smukkere og æstetisk glædeligt ud på loftets skinnende overflade.

Spotlights har følgende parametre: i længden - 25-30 mm, diameter - 80-100 mm. Højden afhænger af lampens placering: intern eller ekstern. Som regel er det ikke mindre end 30-40 mm.

farve

En moderne butik af belysningsenheder kan tilbyde lamper til lofter i helt forskellige farver og nuancer. Desuden er det muligt at vælge lampens krop til loftets farve. Standardfarverne på armaturernes boldeelementer var hvide, sorte, guld og sølv, men nu er hele sortimentet leveret i et meget bredere sortiment. Det er også interessant, at lysflussens farve også kan vælges uafhængigt. Hvis du vil dekorere børnenes værelse, kan du indsætte et par lyserøde, blå eller lilla LED-lamper, som vil blødgøre aftenbelysningen og fordybe dig i afslapningstilstand og afslapning.

Eller der er mulighed for at installere en LED stripe med et kontrolpanel, hvorigennem du kan skifte lys nuancer hver dag eller nat. Det er værd at overveje, at farven aktivt påvirker den menneskelige tilstand, så du ikke bør overbelaste rummet med forskellige farvestrømme. Det er bedre at vælge toner under hensyntagen til, at farvebelysning ikke bør overstige 30% af det samlede antal lamper.

Til forskellige værelser

Hvis du installerer lamper i forskellige rum, skal du også vælge dem for det pågældende rum, for eksempel er badeværelset med høj luftfugtighed, og køkkenet er meget varmere end i andre værelser i huset eller lejligheden. Når du installerer spotlights eller cascading lamper på loftet i badeværelset, skal du huske at de skal være forseglede, ikke være bange for vand samt høj luftfugtighed i rummet. Den bedste løsning er halogenlamper med en effekt på ikke mere end 35 W, da jo lavere effekt er, desto mindre skade vil lampen forårsage i løbet af kortslutning.

For køkkenrummet er det vigtigste, at armaturerne ikke har en effekt på mere end 45 W, da belægningen ved kraftig opvarmning (fra 60 grader) mister sin form og lugt af plast. Det er også nødvendigt at have en side, der vil skjule lampens monteringsring. Hvis en lysekrone er installeret i køkkenet, er det nødvendigt, at glasset er frostet, så lysstrømmene vil diffunde og vil ikke overophede spændingsloftmaterialet. Nogle gange, for at undgå problemer med overophedning, lav en belægning af stofmateriale. Det ser ud som det almindelige strækloft, men har fremragende egenskaber.

I hallen eller soveværelset bør strømmen også ikke overstige 35-40 watt. Det kan være både LED- og halogenlamper med energibesparende funktion. Ordinære lysekroner er også velegnede til sådanne rum, men med frostet spredningsglas.

Gangen er normalt forbundet med en korridor, så dette er et langstrakt rum. Det er bedst at installere en spotlight her for korrekt distribution af lys. Lamper skal have lignende egenskaber som i hallen eller soveværelset. De kan være placeret både på omkredsen og bølgerne. Eller du kan installere flere kaskadelamper med bevægelige lamper og rette hver til det rigtige sted i korridoren, og da strækloftet har en glimrende reflekterende overflade, behøver du ikke mange lamper.

Hvordan ordner man ordentligt?

Før loftet installeres, er det bedst at tegne belysningen, så det bliver meget nemmere at beregne det nødvendige antal lyspærer samt den nøjagtige placering af slots i lærredet. Der er en række generelle regler, der hjælper korrekt og smukt at distribuere lamperne i loftet.

 • Det er meget vigtigt, at afstanden fra væggen til lampen er mindst 15-20 centimeter.
 • Store lamper eller en lysekrone bør hænge i midten af ​​rummet eller tættere på arbejdsområdet.
 • Som en regel giver 1 punkt lampe belysning til 1 kvadratmeter.

For hvert værelse og værelse er der det mest foretrukne arrangement af belysningslygter. I soveværelset i midten kan du hænge en lille lysekrone, og omkring det placere spotlights, eller placere små lamper i en cirkel rundt om hele omkredsen af ​​rummet eller lige over sengen.

Hvis rummet har ikke-standard dimensioner, ville bølgeledningen af ​​spotlights være en glimrende løsning, så det viser sig at lyse hvert hjørne af rummet.

Til stuen kan loftlyset tage forskellige former. For eksempel kan du placere lampen i et rektangulært mønster, så rummet ekspanderer visuelt. Eller kombinér lysekronen med spotlysets vinklede placering - så lokalet vil tændes på hvert sted. For at udvide rummet skaber de også en gipsvægsplatform i midten eller langs rummets omkreds og fastgør lamper på den og derved trækker rummet ud og bliver visuelt højere.

I børnenes værelse er der undertiden kombineret spotlights med LED-belysning omkring omkredsen. Meget ofte bånd kommer i forskellige farver. For ikke at spilde tid på at vælge en skygge, kan du desuden købe en farvehåndteringskonsol. Således vil det være muligt at skabe en efterligning af den stjerneklare himmel, hvis der er et blåt lys omkring omkredsen, og små spotlights vil blive anbragt på selve loftet.

For køkkenpladsen er det meget vigtigt, at lyset var lyst nok og selv. Masters anbefaler at bruge spotlights til at opdele køkkenet i arbejdsområder. Du kan arrangere dem nøjagtigt efter hinanden, langs parallelle vægge eller bølgelignende langs hele omkredsen af ​​loftet. Hvis køkkenet er stort, er det bedre at bygge lamper først omkring rummets omkreds og derefter lave et rektangel midt i 6 eller 8 spotlights.

Hvordan ændres?

Under den lange drift af loftlyset er der situationer, hvor det er nødvendigt at udskifte pæren eller selve lampen. Du kan kontakte mesteren, der installerede dem, eller du kan ændre alt hvad du behøver og alene.

Som du ved, er lampen gemt i en speciel platform bag selve belægningen, og den holdes ikke af spændedækslet, men ved ringplatformen. Progressive og glatte bevægelser, forsøger ikke at røre loftet, så der ikke er spor tilbage, frakobl lampen fra den ene side. I denne mekanisme er der en fastgørelsesfjeder, der skal holdes, så den ikke gennemborer loftpladen. Efter at en forår strækker sig ud over hullet, er det muligt at fjerne hele lampen.

Derefter er det helt afbrudt fra strømforsyningen (du skal først slukke for strømforsyningen i panelet). Så skifter lampen til en ny instans. Tilslutningen til ledningerne kan du sætte den i det originale hul og holde fjederen igen. Herefter er lampen klar til drift.

Hvis det kun er nødvendigt at ændre en blæst pære, men ikke hele lampen, skal følgende trin udføres:

 • Det første skridt er at afbryde netværket for at undgå en ulykke. Derefter skal du afmontere hovedindvendingen, som fastgør lampen, tag så fat i basen og forsigtigt mod uret, sluk den brugte lyspære (hvis den er gevind) eller tag den ud af patronen.
 • Derefter tages en brugbar lampe og skrues med uret i stikkontakten eller indsættes i patronen, det afhænger af lampens type.
 • Hvis det er nødvendigt at udskifte hele lysekronen i loftet, er den også delikat afbrudt fra armaturet og netforsyningen, og derefter fjernet fra den bærende krog. Ny lysekrone hænger i omvendt rækkefølge.

Hvordan vælger man?

Normalt tager processen med at installere et strækloft og armaturer en lille smule tid i forhold til forberedelsesfasen, nemlig valg af loftdæksel og armaturer, der egner sig til et bestemt rum. Først skal du overveje designet af rummet, højden og bredden af ​​rummet. Hvis dimensionerne tillader, kan du føje til lysekrone spotlights indbygget i loftet, så rummet vil være så belyst som muligt.

I så fald er lofterne lavt, så er en kompakt lysekrone med almindelige pærer fint, men vigtigst af alt må deres effekt ikke være højere end 45 W, og de skal være 30 cm fra overfladen. Lyset skal falde ned, ikke til loftets overflade. Nogle gange for en visuel forøgelse i rummets højde gør de et lagdelt loft eller suspenderes. Til denne mulighed kan du hente LED stripen, som er skjult på leddene og belyser rummet som fra loftet. I øvrigt er det muligt at få monteringen af ​​belysningsarmaturer som gave fra firmaet, hvis du bestiller loftets design og installation af lamper i flere rum.

I dag vælger mastrene at vælge spot- eller sporlys til små rum, ligesom ved en sådan belysning er det muligt at opnå en forøgelse i rummet på grund af lys. Når du vælger inventar, skal du sørge for strukturens kvalitet og integritet, ellers er der risiko for at hænge strækloftet på en revnet eller revnet skarphed hjørne af lampens krop. Du skal også forsøge at hente lys til den samlede geometri af tilbehør i rummet. Hvis alle husholdningsartikler er afrundede, vil vinkel- eller trekantede lamper krænke rummets overordnede koncept. Det er værd at vælge lamper også af hensyn til funktionaliteten af ​​en spændeklud. Hvis det er vævet, udvides rækkevidden af ​​søgninger betydeligt, da stoffet tolereres godt af varmen fra lyspærerne. Hvad angår polyvinylchlorid, bør du vælge lamper med mindre strøm, som tidligere nævnt. Den bedste løsning er halogen eller LED-enheder.

Hvilket er bedre?

Det er svært at sige, hvilke lamper der er bedre eller værre for et strækloft, men nogle typer har flere værdifulde fordele, der kan spille en afgørende rolle ved valg. De fleste mestere råder over at fremhæve spotlights i stedet for massive og voluminøse lysekroner. Dette skyldes primært, at hver belysningsenhed har sin egen størrelse på indersiden, som er skjult i loftnichen. Som følge heraf er det nødvendigt at nedsætte loftets overordnede højde for indbyggede armaturer. Størrelsen af ​​nichen afhænger af typen af ​​armatur, det vil sige, jo mere du har brug for at skjule legemet af belysningsenheden, jo lavere er dækningen.

Strek-loftslygter

Hvordan ikke at ødelægge loftet

Der er specifikke krav til brug af spotlights i hævede lofter. At bære dem ud i loftet vil fungere i rette tid.

Hvis lampen har en lampe indeni (pæren er i loftet), og dette er en halogenpære:

 • effektgrænse 35 watt;
 • brug en termisk ring;
 • Lampen skal have en aluminium reflektor.

For at forhindre loftet i at blive tændt indefra - brug lamper med en aluminium reflektor. Ofte køber kunderne spejlede lamper og tænker på, at de ikke tændes. Desværre lader de helt i lyset og belyser loftet.

Eventyr til dovne loft kunstnere

"Kun specielle spotlights kan installeres i PVC-panelet", for eksempel med en CFL-lampe. Tro ikke! - dette skyldes modviljen til at lægge ekstra indsats eller med ønsket om at tjene på deres lamper

Korrekte armaturer til hævede lofter kan købes til en rimelig pris i onlinebutikken BasicDecor.

Lysekroner til strækloft

Belysning design spiller en vigtig rolle i design af rummet. Omhyggeligt og kompetent organiseret belysning kan fremhæve værelsens værdighed og med fordel vise de succesfulde træk i interiøret.

Hvis lejligheden er planlagt til at reparere og indstille stræklofter, skal processen med at vælge belysningsarmaturer betragtes klogt. Lamper og lysekroner til et strækloft skal være i harmoni med hele indretningen af ​​rummet og skygge skønheden i stræklærredet.

Lysekrone til strækloft skal være i harmoni med interiøret

Til belysning kan bruges som en traditionel enkeltlampe - en lysekrone - og en hel gruppe punkter, eller en kombination af dem. Hvis du vælger det rette loftdesign, så behøver du ikke at installere mange elementer, der kan overbelaste rummet. For et jævnt satinloft kan en krystalkroner eller en lampe i form af en buket metaldele, suppleret med rhinestones og dioder, være en ideel følgesvend.

En gruppe af spotlights til satin stretch loft

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en lysekrone til et strækloft

Egenskaben af ​​det materiale, der bruges til at skabe strækloftet, er dets høje følsomhed over for varme. Hvis du installerer armaturet for tæt på overfladen, kan belægningen ændre farve (en sort eller gul plet vises på den) eller deformere.
For at undgå en sådan irritation er det nødvendigt at vælge belysningsenheder under hensyntagen til følgende regler:

 • Lampen skal være placeret i en afstand fra lærredet, så sidstnævnte ikke udsættes for varme. Lysekroner, der opvarmer under 60 ° C, vil ikke skade belægningen.

Lysekronen bør ikke opvarme det hængende loft.

 • Strømforsyninger, der bruges til at forbinde LED- og halogenlamper til netværket, må ikke placeres i mellemrummet mellem betonloftet og spændingsbelægningen. Apparater der bliver tilbage, vil hurtigt svigte, da de på grund af utilstrækkelig ventilation vil blive konstant overophedet. Det optimale sted at placere en strømforsyning er en ventilation niche. Trådene kan også lægges i den tekniske afstand mellem loft og beton.
 • Montering af lysekroner og lamper på strækloftet kan gøres på forskellige måder. Det er nødvendigt at vælge belysningsenhederne lige før installationen af ​​lærredet, så arbejderne kunne klippe materialet på det rigtige sted og forberede grundlaget for fastgørelse af lampen.

Montering af spotlights til strækloft

 • Glatte stretchlofter kan afspejle op til 80% af lyset, derfor anbefales det at vælge lamper med nuancer, der spredter lys. Strålerne fra lysekronerne med åbne lamper, der afspejler, kan skabe ubehag.

Til glatte stretchlofter passer lysekroner med diffust lys

Hvad er lysekroner

"Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette"

Vælg en lampe i soveværelset, i stuen eller i stuen, med fokus på rummets størrelse og design. For et lille værelse er en lysekrone placeret i midten af ​​loftet tilstrækkelig; i et rummeligt rum kan du have brug for et par lamper, der ligger lige i afstand fra væggene.

Lysekronestørrelsen til loftet afhænger af rummets størrelse

Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette. For værelser med lavtliggende loft (vægge op til 3 m høje) er vandrette dem bedre egnet, og i højt til loftet vil lodrette armaturer se godt ud.

Vandret lysekrone til ophængt loft egnet til ikke-høje rum

Der er også en tredje type armatur - lysekroner på stangen. Denne opfattelse har et tankevækkende design og kombinerer fordelene ved de to første. Højden af ​​sådanne enheder kan justeres, og det gør det muligt at installere dem på strækloftet, selv med glødelamper. Den samme egenskab gør det muligt at anvende sådanne lamper i et rum med ethvert loftniveau. Ændring af højden af ​​placeringen af ​​lysekronen er meget enkel, alle kan klare denne opgave. Der kræves ingen særlige færdigheder eller værktøjer til justering.

Lysekrone på stangen er justerbar i længden

Udgifterne til en lysekrone til et strækloft består af det materiale, der bruges til at gøre lampen, dens størrelse, form, design og design. Et godt valg kan kaldes en klassisk lysekrone med horn eller nuancer. Det er nødvendigt at sikre, at hornene ikke vender opad mod loftet, men er placeret vandret eller sænket - så de ikke opvarmer belægningen. Lamper af traditionel form kan dekoreres med forskellige elementer: farvet glas, perler, lampeskærm og andre.

Traditionel krystal lysekrone til strækloft

Krystallysekroner er især populære blandt ejere af stræklofter. Gennemsigtige elementer diffunderer jævnt og forsigtigt lys gennem rummet. Siden dag producerede lamper af denne type producerer, under hensyntagen til alle kravene i lysrum med spændingsstoffer, kan de bruges sikkert.

Den endelige beslutning om hvilken lampe, der skal købes, foretages af ejeren af ​​lokalerne. Svaret i hvert enkelt tilfælde er individuel og afhænger af dets præferencer og det forventede resultat. Lysekroner i klassisk stil ser godt ud på en baggrund af matt lærred, mens de på glans ser ud til at være dårlige. Horisontale lamper med en masse horn er næsten universelle: de passer godt i værelser med matte og blanke lofter. En god løsning er en krystal lysekrone i stuen og en flad firkantet form i soveværelset.

Firkantet lysekrone til ophængt loft

Lysekroner med horn, suspensioner eller loftlamper - hvad man skal vælge

Alle disse typer lamper er i købernes interesse, og hver af dem har sine egne karakteristika og fordele.

De mest populære lysekroner til hængende loft med et par horn. Den eneste begrænsning for rum med spændingsark er retningen af ​​hornene: de bør ikke styres opad. Specielt forsigtigt skal du følge denne regel, hvis du planlægger at bruge halogenlamper eller glødelamper - de kan ødelægge belægningen.

Rozhkovaya lysekrone på strækningen loftet

Det er også vigtigt at forstå, at det opadgående lys reflekteres i loftet og skaber cirkler - ikke alle vil lide denne effekt. Men hvis hornene sættes ned eller til siderne, opstår der heller ikke ubehagelige lyseffekter eller problemer som følge af overophedning af lærredet.

Carob lysekrone med nedadrettet lys

Lysekroner til et strækloft, der har form af en plade, er lakoniske og enkle, derfor er det nemt at vælge en passende model til ethvert værelse. Ved installation af lamper af denne type er det dog nødvendigt at placere en speciel reflektor over hver lampe i enheden. Det er ret svært at finde dem, og derfor bruges "plader" sjældent sammen med stræklofter.

Lysekroner med nuancer - tallerkener

Hvis du ønsker at købe en model, hvor loftet er placeret nederst på lamperne, bør du foretrække lange suspensioner - kun i dette tilfælde vil loftet være placeret på den anbefalede afstand fra lyskilde og varme.

Hvad er strukturen i strækloftets belysning i belysningen

Stretch canvas kan have en anden tekstur, og overfladefunktioner påvirker signifikant kvaliteten af ​​rumbelysningen.
For eksempel afspejler det blanke lærred 80% af lyset. Hvis planen er at installere et loft med denne type belægning, køb ikke lamper, hvor lyset er rettet opad - belysningen bliver for stærk, hvilket vil skære øjne.

For ejere af et sådant loft, ville en lysekrone med lukkede nuancer eller lamper med horn pegende ned eller til siden være den bedste løsning.

Lysekroner til blankt strækloft

Matt giver mere plads til valg - takket være deres tekstur er lyset rettet mod loftet forsigtigt og jævnt spredt gennem rummet. Og selve lyset er roligt og jævnt. Der er dog en lille ulempe for sådanne lærreder - at fokusere lyset i en zone vil mislykkes.

For et matteret loft, vil næsten enhver lysekrone gøre.

Hvad skal der være størrelsen på lysekronen

Når du søger efter en ny lampe, skal du være opmærksom ikke kun på dens design, men også på dens størrelse. Dimensioner af enheden skal svare til rummets rum. En lille lysekrone vil simpelthen gå tabt i et rummeligt rum, og en overdrevent stor vil tiltrække utilbørlig opmærksomhed, "knuse" på folket i den.

Den klogt valgte lampe vil harmonisk passe ind i situationen og skabe høj kvalitet belysning og ikke tiltrække for meget opmærksomhed.

Lysekronens dimensioner skal svare til størrelsen af ​​rummet.

Et par tip til at hjælpe dig med at vælge smukke og sikre lysekroner til dit strækloft:

 • Lampens højde (fra fastgørelsespunktet til det laveste punkt) må ikke overstige en fjerdedel af højden af ​​det rum, hvor det er planlagt at blive installeret. Det er ikke højden af ​​væggene, der skal tages i betragtning, men afstanden fra gulvet til niveauet af spændende lærred. For eksempel, hvis denne afstand er 260 cm, er værdien divideret med 4 65 cm, det er den maksimale mulige højde af lampen.

Lysekronens højde må ikke overstige 1/4 af lofthøjden.

 • Lysdiodens diameter skal også svare til rummets parametre. For at beregne den optimale størrelse kan du bruge følgende formel: Diameteren af ​​hele produktet (krop, loft eller horn) bør ikke være mere end en tredjedel af afstanden mellem de to nærmeste vægge. Eksempel: Hvis i et rektangulært rum er længden af ​​væggene 4,5 og 6 m, vil afstanden mellem de to nærmeste være 450 cm. At dele denne værdi med 3 giver 150 cm - det anbefales ikke at installere lamper med større diameter i rummet. I et firkantet rum beregner du værdien mellem to modsatte vægge.

Loftets diameter bør ikke være mere end 1/3 af loftets bredde.

Hvilket bjerg skal have lysekroner til stræklofter

Armaturet til lysekronen skal installeres på en betonbase, inden strækloftet er monteret. Valget af montering afhænger af typen af ​​lysekrone.

Installationen af ​​lysekronen til strækloftet kan udføres på 3 måder:

 • på monteringsbjælken;
 • på loftet krog;
 • på korspladen.

Hook montering

Den nemmeste og mest pålidelige måde at installere lampen på. Hvis indendørs under opførelsen af ​​huset slipper arbejderne ned, så er der ingen problemer med installationen af ​​armaturet. Og hvis bygningen er ny, og der ikke er nogen kroge i loftet, så skal du køre det selv.

Til dette formål har du brug for en krog, anker eller anker. Først bestemmer du den ønskede højde af krogen (den bør ikke være længere end afstanden mellem betonbunden og spændevasken). Herefter kroges krog ind i loftet.

Lysekrone monteringsskema til hængende loft på krogen

Installationen af ​​lysekronen finder sted efter at strækloftet er strakt. Krogen findes ved forsigtigt at mærke spændevævet på stedet for den tilsigtede placering. Efter at have fastslået det nøjagtige sted, er der ved hjælp af lim en plastring fastgjort til området på nettet omkring krogen. Efter klæbet tørrer stoffet inde i ringen forsigtigt. Gennem denne snit skal du tage kablet ud, tilslut lampen, hænge det på krogen.

Ankerkrog installation

For at hænge lysekronen var det mere bekvemt, bør du skrue alle lamperne ud af det og fjerne loftlamperne - produktet vil veje meget mindre, og det bliver lettere at udføre arbejdet.

Montering på baren

Hvis lysekronen er monteret på stangen, kommer den sidste med en lampe. Baren skal have specielle pinde, som den vil holde, eller gevindskår og huller. På baren skal du som regel installere små lysekroner.

Installation af lysekroner til strækloft på baren

 • På betonbunden af ​​loftet fastgør basen (sædvanligvis brugt til denne træstang). Under installationen skal du sørge for, at bunden af ​​stangen er i tråd med strækloftet, den maksimale forskel er 1 mm. Til fastgørelse af stangen ved hjælp af skruer. I træbunden laver de et hul, hvorigennem de trækker kablet.
 • Derefter udføre arbejde på installation af et strækloft.
 • Når alt er klar, tag en bar gennem en klud, markér stedet for en udgang af et kabel.
 • En varmebestandig ring limes til lærredets del under stangen. I det område, hvor installationen af ​​planken er planlagt, limes små stykker plastik, som beskytter banen mod rive.
 • Tøj snoet indsnits, træk kablet.
 • Baren inden installationen er rengjort, så der ikke er grus på den.
 • Stangen er fastgjort til stangen ved hjælp af skruer. Det er vigtigt kun at reparere det, hvor plastikstykkerne er klistret.
 • Ledningerne fører til lampen, kontrollerer dens ydeevne.
 • Grundlaget for belysningsindretningen på monteringsbjælken.

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til baren

Installation af en tværstang

Denne monteringsmetode er velegnet til installation af ikke for tung, men har store dimensioner af armaturer.

Processen med deres installation adskiller sig ikke fra de værker, der udføres under montering af monteringspladen, men de bruger ikke en stang, men et bredt bord eller et stykke krydsfiner, som falder i størrelse med en krydsformet stang.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Plastringe limes til loftet ved forskellige metoder: De bruger enten en stor ring eller flere almindelige i stedet for hver vedhæftning.

Det er nødvendigt at sikre, at planken passer snævert til loftets overflade, og der er ingen indrykning og forvrængninger.

Hvad skal der være en lampe til lysekroner på et strækloft

Det moderne marked tilbyder mange lyskilder, og i udvælgelsesprocessen kan du gå til en blindgyde. Hvilke lamper er bedre: halogen, opvarmning, LED? Kan de alle bruges til belysning af et værelse med et strækloft?

Hvis lysekronen med hornene vendt opad er valgt som belysningsenhed, er det vigtigt at holde den anbefalede afstand fra lyskilde til strækloft meget tydeligt.

Hertil kommer, at for hver type lampe er afstanden anderledes:

 • Glødelampe. Den mest enkle og budget, når den er tændt, opvarmer luften og kan derfor ødelægge overfladen af ​​strækloftet. At bruge dem i lysekroner er ikke den bedste løsning. Men hvis der ikke er nogen anden mulighed, skal armaturet placeres korrekt: Afstanden mellem bladet og den lodrette lampe skal være mindst 40 cm, i vandrette og nedadgående lamper - 25 cm. For kraftige lamper må ikke bruges - op til 60 watt maksimum. Hvis lysekronen til et strækloft har reflekser, der beskytter loftoverfladen, kan afstanden være mindre.

Sådan installeres loftet for loftslys på stræklofterne med egne hænder: video- og fotoinstruktioner

Forside »Publikationer» Sådan installeres loftet for gør-det-selv loftloftbelysningsarmaturer: video- og fotoinstruktioner

Når ordet "loft" indebærer hvælvet eller kuplet loft, som er rigt dekoreret med maleri. Over tid har dette ord opnået en anden betydning, nu er loftlyset kaldet en lukket lampe monteret på loftet og giver et diffust lys.

Indhold:

Indhold:

En lampe installeret i en sådan lampe kan lukkes fuldstændigt af en diffusor eller kun delvis, og det lys, der passerer gennem det, bliver blødere og fylder rummet med et naturligt lys.

Lofter er visse typer loftslamper, der har deres egne designfunktioner, anvendelsesområdet, eget plus og minus. De vil blive overvejet i dette materiale.

Hvordan er loftloftet

Elementer af design af lampe-loftet:

 • En reflektorskive lavet af metal, som er faste beslag.
 • Patron monteret på armaturets armatur. Antallet af patroner kan variere fra en til ni.
 • Diffuser - et element der beskytter lampen, spiller en dekorativ funktion og funktionen af ​​lysdisplayet.
 • Diffusere kan være af forskellige former og størrelser. Det mest almindelige materiale til produktion er varmebestandig gennemsigtig plast, frostet eller klart glas. Selv om der er diffusorer med stof eller papir diffusorer, der omslutter lampens metalramme.

I modelmodellen findes i øjeblikket mini-loft lamper, hvis diameter er kun et par centimeter. Sådanne lofter bruges til spotbelysning, i tilfælde hvor loftets designfunktioner gør det umuligt at bygge i spotlights.

Fordele og ulemper ved loftlys

Godbidder

 • Betydende pladsbesparelser. På grund af monteringsfunktionerne direkte til loftoverfladen, ville en sådan lampe være det bedste valg for lejligheder med lavt loft, hvor det ikke er muligt at placere en almindelig lysekrone eller hængende loft med indbyggede spotlights. Det er også den bedste løsning til at placere sådanne lamper - loftslys vil være i værelser, der ikke afviger i stor størrelse: hall korridor, badeværelse eller påklædningsværelse.
 • Mulighed for placering i værelser med høj luftfugtighed. Til belysning af badeværelser, brusere, puljer og saunaer er den optimale løsning et loftlys og forsænket lys. Lampene i loftet skal dog være så lukkede som muligt, dette skyldes sikkerhed og øger loftets levetid. Et vigtigt krav til armaturer placeret i vådrum er støv- og fugtighedsbeskyttelsesindekset, hvilket ikke har betydning under IP 54.

Vigtige oplysninger. Lampen anses for fuldstændig beskyttet mod fugt, hvis dens sikkerhedsindeks svarer til IP67 eller har et højere indeks.

 • Uden tvivl er den største fordel ved loftlyset dens funktionalitet, men det forhindrer ikke producenterne i at udvide området. For eksempel kan man i modellerne af sådanne lampeskærme finde både ascetiske former og temmelig originale modeller, som kan blive hovedindikatoren for hele interiøret.

ulemper

 • En af de største ulemper ved loftet kan betragtes som en del vanskeligheder med at erstatte en blæst pære. Til denne procedure er det nødvendigt at fjerne linsen, og i nogle modeller har den en betydelig vægt, og alene vil det være ret svært at gøre. Hvis lampen var i tændt tilstand, skal du også vente et stykke tid, indtil det er helt afkølet, ellers kan du blive brændt.

Hvordan man vælger lampe-loftet

Ved valg af armaturer er de vigtigste udvælgelseskriterier: armaturens funktionelle karakteristika, strukturelle og eksterne funktioner, type rum, som belysningen er valgt til. Loftlyset er ingen undtagelse.

Udnævnelse og design af værelset

Ved indretning vælger hver person en lampe, der fokuserer på din smag og det generelle koncept om reparation. Loftets farve og form kan være helt anderledes for det samme rum.

Men der er nogle uudtalte regler, som vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg og bedst supplere den generelle ide om rummet. For eksempel bør loftets farve kombineres med væggenes farve eller eventuelle indvendige elementer. Og hvis du vil fokusere på lampen, tværtimod, skal diffusorens farver skille sig ud mod loftets baggrund (se Design af gipsvægslofter i hallen: designmuligheder).

For at bruge loftet i køkkenet eller spisestuen er det mest optimale neutrale farver - hvid og gul. Dette vil medvirke til at undgå ændringer i lysets spektrum, hvilket igen kan påvirke udseendet af kogte retter negativt.

For eksempel kan blå og grøn, placeret i køkkenet, spille en grusom vittighed med produkterne, hvilket gør dem ikke appetitvækkende, men ved at arrangere sådanne farver i soveværelset kan du skabe en atmosfære af ro og ro.

For børneværelset er loftet det mest passende gule og oransje, og for stuen - rød, da dette værelse er designet til støjende kommunikation med venner og modtagelse af alle slags gæster (se lofter lavet af gipsplader i børnehave: design ideer).

Antallet af løg i loftet og deres type

Hvert loft har en grænse for muligvis brugt magt, som består af summen af ​​kraften af ​​alle pærerne. Denne begrænsning skyldes selve armaturets design - pærerne er placeret i diffusorens lukkede rum (helt eller delvis), og temperaturen dannet inde i loftet kan nå høje højder. Dette kan afhænge af lampens egen kraft og på deres nummer. Det er derfor, at når der vælges en loftslampe, skal der tages særlig hensyn til den tilladte effekt (se Tilslutning af lofter i overensstemmelse med sikkerhedsregler og foranstaltninger).

Vigtige oplysninger. Når du vælger et loft med løg, skal du være opmærksom på, at et par lamper giver mindre lumen (lysflow) end en lyspære, hvis effekt er lig med summen af ​​de to tidligere. Med andre ord vil en hundrede watt lampe placeret i loftet producere mere lys end to halvtreds watt lamper, mens diffusoren vil blive opvarmet meget mindre.

Til brug i sådanne lamper kan du vælge en række eksisterende pærer: glødelamper, fluorescerende, halogen og LED. Men når du vælger dem, bør du overveje den type overflade, som du planlægger at montere lampen på.

Loftet af beton, hængende loft lavet af gips- eller glas-magnesiumplader samt aluminiumstrukturer er ikke modtagelige for stærk opvarmning og har derfor ingen begrænsninger på den maksimale effekt og giver stort valg.

Men når man vælger varmeelementer til lofter, der er planlagt til at blive brugt på trægulve eller lofter, skal præferencer udelukkende gives til energibesparende lamper - LED eller fluorescerende.

Installations- og driftsregler for loftlamper

Ved valg af monteringsarmatur til loft skal du være opmærksom på det materiale, hvorfra loftet er lavet.

Så er loftet fastgjort til træloftet ved hjælp af skruer, og til montering i lofter af beton, skruer og dowels anvendes. Fastgørelsen til loftet af gipsplader afhænger af lampens vægt - et lille og let loft, der nemt kan fastgøres ankre, sommerfugle.

Et stort og tungt loft kræver forudgående arbejde. For at gøre dette, skal du installere en træbjælke, selv når du monterer rammen til et loft, eller styrker selve rammen på stederne i fastgørelsen.

Loftmonteringskema

Som tidligere nævnt er det største ubehag ved brug af loftlamper at erstatte blæste lamper. For at spare dig selv fra denne procedure så meget som muligt, kan du erstatte almindelige glødelamper med mere holdbare - energibesparende. Dette vil hjælpe dig med ikke kun at reducere udgifterne til styrker under driften af ​​lampe-loftet, men også betydeligt reducere omkostningerne ved elektricitet.

Metoden til regulering af loftet afhænger af dens designfunktioner. Så langt de fleste har den klassiske metode til kontrol - en stationær switch eller dimmir. Men på det moderne marked er der modeller, der er udstyret med en kontakt direkte på loftet, modeller med et fjernbetjeningspanel og endda udstyret med en bevægelsesføler.

Afslutningsvis

Måske har lampens loft ikke så mange former som klassiske lysekroner, men det forhindrer dem ikke i at være en fuld konkurrent i deres funktionalitet. Og ofte er kun denne type lampe i stand til at skabe den perfekte belysning, idet det originale design holdes uberørt og skaber behagelige forhold ved brug af rummet.


Det er muligt at dekorere strækloftet på en stilfuld og moderne måde ved hjælp af smukke spotlights. Spændingsflowet er ikke kun smukt og jævnt.


Du kan opnå en unik og samtidig interessant interiør i rummet ved hjælp af belysning design, nemlig forsænket armaturer til hængning.


I denne artikel vil vi tale om LED-spotlights til hængende lofter, samt andre belysningsmuligheder, der vil være fremragende.