Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Armaturer til lofter

I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

Særlige egenskaber

Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

Efter tilknytning er der følgende grupper:

 • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
 • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

 • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

 • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
 • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.

Lysekroner til strækloft

Belysning design spiller en vigtig rolle i design af rummet. Omhyggeligt og kompetent organiseret belysning kan fremhæve værelsens værdighed og med fordel vise de succesfulde træk i interiøret.

Hvis lejligheden er planlagt til at reparere og indstille stræklofter, skal processen med at vælge belysningsarmaturer betragtes klogt. Lamper og lysekroner til et strækloft skal være i harmoni med hele indretningen af ​​rummet og skygge skønheden i stræklærredet.

Lysekrone til strækloft skal være i harmoni med interiøret

Til belysning kan bruges som en traditionel enkeltlampe - en lysekrone - og en hel gruppe punkter, eller en kombination af dem. Hvis du vælger det rette loftdesign, så behøver du ikke at installere mange elementer, der kan overbelaste rummet. For et jævnt satinloft kan en krystalkroner eller en lampe i form af en buket metaldele, suppleret med rhinestones og dioder, være en ideel følgesvend.

En gruppe af spotlights til satin stretch loft

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en lysekrone til et strækloft

Egenskaben af ​​det materiale, der bruges til at skabe strækloftet, er dets høje følsomhed over for varme. Hvis du installerer armaturet for tæt på overfladen, kan belægningen ændre farve (en sort eller gul plet vises på den) eller deformere.
For at undgå en sådan irritation er det nødvendigt at vælge belysningsenheder under hensyntagen til følgende regler:

 • Lampen skal være placeret i en afstand fra lærredet, så sidstnævnte ikke udsættes for varme. Lysekroner, der opvarmer under 60 ° C, vil ikke skade belægningen.

Lysekronen bør ikke opvarme det hængende loft.

 • Strømforsyninger, der bruges til at forbinde LED- og halogenlamper til netværket, må ikke placeres i mellemrummet mellem betonloftet og spændingsbelægningen. Apparater der bliver tilbage, vil hurtigt svigte, da de på grund af utilstrækkelig ventilation vil blive konstant overophedet. Det optimale sted at placere en strømforsyning er en ventilation niche. Trådene kan også lægges i den tekniske afstand mellem loft og beton.
 • Montering af lysekroner og lamper på strækloftet kan gøres på forskellige måder. Det er nødvendigt at vælge belysningsenhederne lige før installationen af ​​lærredet, så arbejderne kunne klippe materialet på det rigtige sted og forberede grundlaget for fastgørelse af lampen.

Montering af spotlights til strækloft

 • Glatte stretchlofter kan afspejle op til 80% af lyset, derfor anbefales det at vælge lamper med nuancer, der spredter lys. Strålerne fra lysekronerne med åbne lamper, der afspejler, kan skabe ubehag.

Til glatte stretchlofter passer lysekroner med diffust lys

Hvad er lysekroner

"Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette"

Vælg en lampe i soveværelset, i stuen eller i stuen, med fokus på rummets størrelse og design. For et lille værelse er en lysekrone placeret i midten af ​​loftet tilstrækkelig; i et rummeligt rum kan du have brug for et par lamper, der ligger lige i afstand fra væggene.

Lysekronestørrelsen til loftet afhænger af rummets størrelse

Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette. For værelser med lavtliggende loft (vægge op til 3 m høje) er vandrette dem bedre egnet, og i højt til loftet vil lodrette armaturer se godt ud.

Vandret lysekrone til ophængt loft egnet til ikke-høje rum

Der er også en tredje type armatur - lysekroner på stangen. Denne opfattelse har et tankevækkende design og kombinerer fordelene ved de to første. Højden af ​​sådanne enheder kan justeres, og det gør det muligt at installere dem på strækloftet, selv med glødelamper. Den samme egenskab gør det muligt at anvende sådanne lamper i et rum med ethvert loftniveau. Ændring af højden af ​​placeringen af ​​lysekronen er meget enkel, alle kan klare denne opgave. Der kræves ingen særlige færdigheder eller værktøjer til justering.

Lysekrone på stangen er justerbar i længden

Udgifterne til en lysekrone til et strækloft består af det materiale, der bruges til at gøre lampen, dens størrelse, form, design og design. Et godt valg kan kaldes en klassisk lysekrone med horn eller nuancer. Det er nødvendigt at sikre, at hornene ikke vender opad mod loftet, men er placeret vandret eller sænket - så de ikke opvarmer belægningen. Lamper af traditionel form kan dekoreres med forskellige elementer: farvet glas, perler, lampeskærm og andre.

Traditionel krystal lysekrone til strækloft

Krystallysekroner er især populære blandt ejere af stræklofter. Gennemsigtige elementer diffunderer jævnt og forsigtigt lys gennem rummet. Siden dag producerede lamper af denne type producerer, under hensyntagen til alle kravene i lysrum med spændingsstoffer, kan de bruges sikkert.

Den endelige beslutning om hvilken lampe, der skal købes, foretages af ejeren af ​​lokalerne. Svaret i hvert enkelt tilfælde er individuel og afhænger af dets præferencer og det forventede resultat. Lysekroner i klassisk stil ser godt ud på en baggrund af matt lærred, mens de på glans ser ud til at være dårlige. Horisontale lamper med en masse horn er næsten universelle: de passer godt i værelser med matte og blanke lofter. En god løsning er en krystal lysekrone i stuen og en flad firkantet form i soveværelset.

Firkantet lysekrone til ophængt loft

Lysekroner med horn, suspensioner eller loftlamper - hvad man skal vælge

Alle disse typer lamper er i købernes interesse, og hver af dem har sine egne karakteristika og fordele.

De mest populære lysekroner til hængende loft med et par horn. Den eneste begrænsning for rum med spændingsark er retningen af ​​hornene: de bør ikke styres opad. Specielt forsigtigt skal du følge denne regel, hvis du planlægger at bruge halogenlamper eller glødelamper - de kan ødelægge belægningen.

Rozhkovaya lysekrone på strækningen loftet

Det er også vigtigt at forstå, at det opadgående lys reflekteres i loftet og skaber cirkler - ikke alle vil lide denne effekt. Men hvis hornene sættes ned eller til siderne, opstår der heller ikke ubehagelige lyseffekter eller problemer som følge af overophedning af lærredet.

Carob lysekrone med nedadrettet lys

Lysekroner til et strækloft, der har form af en plade, er lakoniske og enkle, derfor er det nemt at vælge en passende model til ethvert værelse. Ved installation af lamper af denne type er det dog nødvendigt at placere en speciel reflektor over hver lampe i enheden. Det er ret svært at finde dem, og derfor bruges "plader" sjældent sammen med stræklofter.

Lysekroner med nuancer - tallerkener

Hvis du ønsker at købe en model, hvor loftet er placeret nederst på lamperne, bør du foretrække lange suspensioner - kun i dette tilfælde vil loftet være placeret på den anbefalede afstand fra lyskilde og varme.

Hvad er strukturen i strækloftets belysning i belysningen

Stretch canvas kan have en anden tekstur, og overfladefunktioner påvirker signifikant kvaliteten af ​​rumbelysningen.
For eksempel afspejler det blanke lærred 80% af lyset. Hvis planen er at installere et loft med denne type belægning, køb ikke lamper, hvor lyset er rettet opad - belysningen bliver for stærk, hvilket vil skære øjne.

For ejere af et sådant loft, ville en lysekrone med lukkede nuancer eller lamper med horn pegende ned eller til siden være den bedste løsning.

Lysekroner til blankt strækloft

Matt giver mere plads til valg - takket være deres tekstur er lyset rettet mod loftet forsigtigt og jævnt spredt gennem rummet. Og selve lyset er roligt og jævnt. Der er dog en lille ulempe for sådanne lærreder - at fokusere lyset i en zone vil mislykkes.

For et matteret loft, vil næsten enhver lysekrone gøre.

Hvad skal der være størrelsen på lysekronen

Når du søger efter en ny lampe, skal du være opmærksom ikke kun på dens design, men også på dens størrelse. Dimensioner af enheden skal svare til rummets rum. En lille lysekrone vil simpelthen gå tabt i et rummeligt rum, og en overdrevent stor vil tiltrække utilbørlig opmærksomhed, "knuse" på folket i den.

Den klogt valgte lampe vil harmonisk passe ind i situationen og skabe høj kvalitet belysning og ikke tiltrække for meget opmærksomhed.

Lysekronens dimensioner skal svare til størrelsen af ​​rummet.

Et par tip til at hjælpe dig med at vælge smukke og sikre lysekroner til dit strækloft:

 • Lampens højde (fra fastgørelsespunktet til det laveste punkt) må ikke overstige en fjerdedel af højden af ​​det rum, hvor det er planlagt at blive installeret. Det er ikke højden af ​​væggene, der skal tages i betragtning, men afstanden fra gulvet til niveauet af spændende lærred. For eksempel, hvis denne afstand er 260 cm, er værdien divideret med 4 65 cm, det er den maksimale mulige højde af lampen.

Lysekronens højde må ikke overstige 1/4 af lofthøjden.

 • Lysdiodens diameter skal også svare til rummets parametre. For at beregne den optimale størrelse kan du bruge følgende formel: Diameteren af ​​hele produktet (krop, loft eller horn) bør ikke være mere end en tredjedel af afstanden mellem de to nærmeste vægge. Eksempel: Hvis i et rektangulært rum er længden af ​​væggene 4,5 og 6 m, vil afstanden mellem de to nærmeste være 450 cm. At dele denne værdi med 3 giver 150 cm - det anbefales ikke at installere lamper med større diameter i rummet. I et firkantet rum beregner du værdien mellem to modsatte vægge.

Loftets diameter bør ikke være mere end 1/3 af loftets bredde.

Hvilket bjerg skal have lysekroner til stræklofter

Armaturet til lysekronen skal installeres på en betonbase, inden strækloftet er monteret. Valget af montering afhænger af typen af ​​lysekrone.

Installationen af ​​lysekronen til strækloftet kan udføres på 3 måder:

 • på monteringsbjælken;
 • på loftet krog;
 • på korspladen.

Hook montering

Den nemmeste og mest pålidelige måde at installere lampen på. Hvis indendørs under opførelsen af ​​huset slipper arbejderne ned, så er der ingen problemer med installationen af ​​armaturet. Og hvis bygningen er ny, og der ikke er nogen kroge i loftet, så skal du køre det selv.

Til dette formål har du brug for en krog, anker eller anker. Først bestemmer du den ønskede højde af krogen (den bør ikke være længere end afstanden mellem betonbunden og spændevasken). Herefter kroges krog ind i loftet.

Lysekrone monteringsskema til hængende loft på krogen

Installationen af ​​lysekronen finder sted efter at strækloftet er strakt. Krogen findes ved forsigtigt at mærke spændevævet på stedet for den tilsigtede placering. Efter at have fastslået det nøjagtige sted, er der ved hjælp af lim en plastring fastgjort til området på nettet omkring krogen. Efter klæbet tørrer stoffet inde i ringen forsigtigt. Gennem denne snit skal du tage kablet ud, tilslut lampen, hænge det på krogen.

Ankerkrog installation

For at hænge lysekronen var det mere bekvemt, bør du skrue alle lamperne ud af det og fjerne loftlamperne - produktet vil veje meget mindre, og det bliver lettere at udføre arbejdet.

Montering på baren

Hvis lysekronen er monteret på stangen, kommer den sidste med en lampe. Baren skal have specielle pinde, som den vil holde, eller gevindskår og huller. På baren skal du som regel installere små lysekroner.

Installation af lysekroner til strækloft på baren

 • På betonbunden af ​​loftet fastgør basen (sædvanligvis brugt til denne træstang). Under installationen skal du sørge for, at bunden af ​​stangen er i tråd med strækloftet, den maksimale forskel er 1 mm. Til fastgørelse af stangen ved hjælp af skruer. I træbunden laver de et hul, hvorigennem de trækker kablet.
 • Derefter udføre arbejde på installation af et strækloft.
 • Når alt er klar, tag en bar gennem en klud, markér stedet for en udgang af et kabel.
 • En varmebestandig ring limes til lærredets del under stangen. I det område, hvor installationen af ​​planken er planlagt, limes små stykker plastik, som beskytter banen mod rive.
 • Tøj snoet indsnits, træk kablet.
 • Baren inden installationen er rengjort, så der ikke er grus på den.
 • Stangen er fastgjort til stangen ved hjælp af skruer. Det er vigtigt kun at reparere det, hvor plastikstykkerne er klistret.
 • Ledningerne fører til lampen, kontrollerer dens ydeevne.
 • Grundlaget for belysningsindretningen på monteringsbjælken.

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til baren

Installation af en tværstang

Denne monteringsmetode er velegnet til installation af ikke for tung, men har store dimensioner af armaturer.

Processen med deres installation adskiller sig ikke fra de værker, der udføres under montering af monteringspladen, men de bruger ikke en stang, men et bredt bord eller et stykke krydsfiner, som falder i størrelse med en krydsformet stang.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Plastringe limes til loftet ved forskellige metoder: De bruger enten en stor ring eller flere almindelige i stedet for hver vedhæftning.

Det er nødvendigt at sikre, at planken passer snævert til loftets overflade, og der er ingen indrykning og forvrængninger.

Hvad skal der være en lampe til lysekroner på et strækloft

Det moderne marked tilbyder mange lyskilder, og i udvælgelsesprocessen kan du gå til en blindgyde. Hvilke lamper er bedre: halogen, opvarmning, LED? Kan de alle bruges til belysning af et værelse med et strækloft?

Hvis lysekronen med hornene vendt opad er valgt som belysningsenhed, er det vigtigt at holde den anbefalede afstand fra lyskilde til strækloft meget tydeligt.

Hertil kommer, at for hver type lampe er afstanden anderledes:

 • Glødelampe. Den mest enkle og budget, når den er tændt, opvarmer luften og kan derfor ødelægge overfladen af ​​strækloftet. At bruge dem i lysekroner er ikke den bedste løsning. Men hvis der ikke er nogen anden mulighed, skal armaturet placeres korrekt: Afstanden mellem bladet og den lodrette lampe skal være mindst 40 cm, i vandrette og nedadgående lamper - 25 cm. For kraftige lamper må ikke bruges - op til 60 watt maksimum. Hvis lysekronen til et strækloft har reflekser, der beskytter loftoverfladen, kan afstanden være mindre.

Billeder og typer af armaturer til lofter

Streklofter kan udstyres med en række forskellige belysningsenheder, alt fra konventionelle armaturer til en lampe, og slutter med volumen lysekroner.

Typer af armaturer til strækloft

Oftest anvendes indbyggede armaturer til stræklofter, da deres specifikke form gør det muligt at bekvemt og usynligt at nysgerrige øjne placerer loftet mellem hovedloftet og overfladen af ​​spændingsvævet.

Afhængigt af rotationsfunktionerne er forsænket lys:

 • roterende - udstyret med et roterende hængsel på grund af omdrejning, hvor lyskilden fra den indskruede lampe kan styres i enhver retning;
 • Fast - fast armaturer, der leverer lys ned vinkelret på gulvet.

Størrelsen og formen af ​​disse typer lamper:

 • Standard - den nemmeste løsning i form af små lamper, ikke udragende ud over lærredets kant. De kan have en rund, firkantet, oval, rektangulær og trekantet form, mindre ofte præsenteres de i form af en stjerne, et hjerte og andre usædvanlige elementer;
 • langstrakte - i form af et stearinlys eller et glas, kan udstyres med en drejemekanisme, som giver dig mulighed for at installere dem i forskellige positioner: parallelt med loftet, diagonalt til gulvet og nøjagtigt ned;
 • volumetrisk - præsenteres i form af små lysekroner, kan udstyres med yderligere elementer i form af kæder, krøller, dekorative elementer, vævede mønstre mv.
 • sfærisk - designet i form af halvkugler, kan være lavet af gennemsigtigt og matteret glas, samt have en dekorativ belægning i form af krummer, perler eller gnistre;
 • Ikke-standardiserede modeller af en uregelmæssig asymmetrisk form tilhører denne kategori, de kan have forskellig tekstur og usædvanlig kreativ farve.

Afhængigt af den anvendte type lamper er lamper til stræklofter:

 • LED - enheden er baseret på en LED, der næsten ikke opvarmes, men samtidig giver en tilstrækkelig mængde lys;
 • dot - modellerne udviklet specielt til en spændeklæde. Grundlaget for sådanne lamper er fremstillet af et særligt varmeisolerende materiale, således at sådanne anordninger er så sikre og pålidelige som muligt;
 • energibesparende - sådan kan tilskrives almindelige forsænket lys, udstyret med lamper, husholderske.

Valget af form og stil af dekoration af lampen afhænger af det design, der anvendes i rummet og det tilgængelige interiør.

 • Hvad forskelligt lofter fra forskellige producenter, fortæl vores artikel.
 • Fra denne publikation lærer du, hvilke farveløsninger der er til rådighed for hævede lofter.
 • Tips til valg og fotografier af forskellige stræklofter på badeværelset venter på dig her.

Her er nogle eksempler på armaturer til hævede lofter:

Typer af lysekroner til strækloft

Strækloft kan suppleres med lysekroner af forskellige typer. Derfor er det for en ny dækning slet ikke nødvendigt at købe en ny lysekrone. Der er dog flere regler for installation af lysekroner på gardinloftet, som stadig er værd at overholde.

 • For det første kræves der en yderligere base i form af forankring, en krog eller en bulkbøjle af træ eller krydsfiner til kvalitetsfastgørelse af belysningsarmaturet. Monteringsformen vælges afhængigt af lysekrone.
 • For det andet skal der ved skæring af bladet anvendes en skarp konstruktionskniv til at skabe et hul til ledningerne for at undgå at strække stoffet og ikke beskadige belægningens kanter.

Hvordan vælger man en kvalitetslampe til et strækloft?

For at den valgte armatur kan tjene i lang tid og effektivt, udover det ikke beskadiger spændingsdækslet, når det vælges, er det nødvendigt at stole på følgende parametre:

 • Det er fint, hvis der er en separat ankerfastgørelse komplet med baldakinen, men hvis den ikke er der, kan en sådan tilsætning let købes separat;
 • Som for lamperne ville den bedste mulighed være energibesparende modeller med en kapacitet på ikke mere end 40 watt, da stærk opvarmning kan føre til deformation af spændingsbelægningen;
 • Det er vigtigt, at den valgte armatur har glatte afrundede kanter af bunden, dette vil beskytte loftets overgang med lærredet mod revner og tårer;
 • den foretrukne form af armaturer er loftlamper, glødelampe styrer nedad, da i dette tilfælde går varmen fra dem mod den side, der er modsat det spændte lærred;
 • Armaturer udstyret med halogenlamper anbefales at være desuden udstyret med varmebestandige tætninger monteret på bunden af ​​enheden.

Særlige armaturer til stræklofter er selvfølgelig udstyret med alle de ekstraudstyr, der er nødvendige til installation, men konventionelle belysningsarmaturer kan ikke monteres mindre kvalitativt, så det er ikke nødvendigt at bygge belysningen til dit hjem udelukkende på specielle modeller.

Installation af armaturer til strækloft

Faktisk har installationen af ​​armaturer til et strækloft ingen særlige vanskeligheder, så denne procedure kan udføres uafhængigt. Husk imidlertid, at mærkning og forberedelse til den videre installation af belysningsarmaturer begynder på scenen for montering af rammen til strækloftet.

Først bør du bestemme placeringen af ​​lamperne, for hvilke det er nødvendigt at bringe ledningerne og forsigtigt isolere dem. Nu skal du forberede fastgørelseselementer, afhængigt af typen af ​​armaturer, kan det være forankring eller kroge.

Direkte installation af lamper foretages efter stretching af stoffet.

For det første skæres hullerne til størrelsen af ​​lampens bund, hvorefter hullerne er formet med plastikringe for at sikre og holde banen i en bestemt position. Disse ringe tjener også som beskyttelse mod overophedning af stoffet.

Det er fortsat at fastgøre armaturerne på de forberedte skruer og sætte dem ind i loftet.

Strek-loftslygter

Hvordan ikke at ødelægge loftet

Der er specifikke krav til brug af spotlights i hævede lofter. At bære dem ud i loftet vil fungere i rette tid.

Hvis lampen har en lampe indeni (pæren er i loftet), og dette er en halogenpære:

 • effektgrænse 35 watt;
 • brug en termisk ring;
 • Lampen skal have en aluminium reflektor.

For at forhindre loftet i at blive tændt indefra - brug lamper med en aluminium reflektor. Ofte køber kunderne spejlede lamper og tænker på, at de ikke tændes. Desværre lader de helt i lyset og belyser loftet.

Eventyr til dovne loft kunstnere

"Kun specielle spotlights kan installeres i PVC-panelet", for eksempel med en CFL-lampe. Tro ikke! - dette skyldes modviljen til at lægge ekstra indsats eller med ønsket om at tjene på deres lamper

Korrekte armaturer til hævede lofter kan købes til en rimelig pris i onlinebutikken BasicDecor.

Indretning i loftet på badeværelset

Ved at udstyre sit hus søger en person at forudse alt: at opnå komfort og skønhed, funktionaliteten af ​​lokalerne, det praktiske af møbler og levesikkerheden. For alle disse punkter vil badeværelset få dig til at tænke. Det er værd at forstå, hvordan man gør badeværelset behageligt men sikkert; hvordan man bruger brusebadet, ikke være bange for at sprænge loftet lamper; hvilken slags armaturer er bedre at vælge på loftet.

Særlige egenskaber

Badeværelserne har oftest ikke naturligt lys. Det er nødvendigt at gøre alt for at det kunstige lys er behageligt for øjet, praktisk til fuld brug, så det er behageligt at se på lamperne. Ligger i varmt vand, vil jeg slappe af og hvile og ikke se på det lurvede loft og tænke, når jeg lukker ledningerne.

 • Det betyder, at skabe de betingelser for sikker brug af belysning i et vådt badeværelse er først og fremmest opgaven under reparationer. Elektriske lamper af høj kvalitet er nødvendigvis markeret med et IP-indeks bestående af to tal.

Det første ciffer bestemmer graden af ​​beskyttelse mod støv, den anden - fra fugt. Det andet ciffer er vigtigst. Vær opmærksom på spændingsmærkningen: på badeværelset er det bedre at vælge lamper med lav spænding.

 • Den anden opgave er at vælge de rigtige elektriske apparater. Vær opmærksom ikke kun på skønheden, men også på specifikationer. For værelser med høj luftfugtighed, brug lamper:
 1. hvis beskyttelsesgrad mindst er IP44
 2. klasse af beskyttelse mod elektrisk stød - 2;
 3. med lavspændingsenheder (op til 12 V);
 4. med anti-korrosionsbelægning af metalelementer.
 • Den tredje er at vælge typen af ​​belysning: loft eller væg, generelle eller lokale, forretningsmæssige eller dekorative. Hvis badeværelset er stort, kan du bruge alle typer.
 • Den fjerde er at vælge den rigtige armatur efter stil til et eksisterende rum.
 • Den femte er at installere armaturer korrekt. Hvis lyset ikke belyser spejlet, vil du ikke være i stand til omhyggeligt at udføre kosmetiske og hygiejniske procedurer. Når belysning svag strøm i badeværelset vil være ubehageligt. Når du bruger lamper med et blåt spektrum, vil du se en refleksion i spejlet, som du næppe vil lide.

Det er værd at være mere fortrolig med række loftslys. Loftsbelysning i badeværelset kan være en enkelt lampe (central belysning), flere lamper (spotlights) eller en kontur (rundt omkredsen, ved hjælp af små lyspærer).

Typer af lofter

For at oversætte dine ideer til reparation til virkelighed, tænk på, hvordan du vil se loftet. Så det var smukt, sikkert, det var ikke nødvendigt at omarbejde det på et år på grund af den dannede form, korrosion, smeltning og deformation af materialet, pletter, pletter, der konstant danner kondensat, ubehagelig lugt. Desuden er installationen af ​​et strakt eller ophængt loft normalt lavet af mindst to personer. Tænk over, om de har plads nok til at arbejde.

Glem ikke om emhætten - det er påkrævet på badeværelset.

Ved beregning af de anslåede omkostninger skal du overveje, om du har brug for en stor reparation, eller du kan komme forbi med "no frills" loftet. Moderne renovering behøver ikke at være dyrt. Du kan gøre den sædvanlige whitewash, farvning. Du kan indsætte over overfladen med vinyl tapet eller omslag med plastpaneler.

Hver af metoderne har sine fordele og ulemper.

renvaske

Fordele: billig og hurtig behandling.

Ulemper: skrøbelighed og enkelhed.

farve

Fordele: økonomisk mulighed, en bred vifte af farver, antisvamp beskyttelse.

Ulemper: Loftet skal være perfekt glat, kun egnet akryl vandbaseret maling til badeværelset, enkelhed.

Vinyl tapet

Fordele: En billig løsning, tapet er ikke bange for vand, da de er dækket af syntetisk film. Du kan gentage tapetet flere gange i ansigtsløftningen.

Ulemper: Loftet skal være glat, fri for fejl. Der må ikke være huller mellem tapeter af tapet, så formen ikke trænger ind.

Chipboard paneler

Fordele: holdbarhed (med passende pleje), æstetik og komfort, en behagelig lugt af træ.

Ulemper: Passer kun til værelser med god udstødning, sørg for at dække vandtæt lak, ubelejligt at montere i et lille rum.

PVC paneler

Fordele: billig, egnet til langvarig brug, farve sort, let pleje, fugt-resistent, nem at passe til ethvert design, let at installere.

Ulemper: med et svagt ekstrakt vil være vådt.

Suspended mineral fliser loft

Fordele: høj fugtighedsbestandighed (omhyggeligt vælg plader med denne egenskab), efter en lækage vil de ikke miste æstetisk udseende.

Ulemper: Manglen på farvediversitet, installationens kompleksitet, en temmelig dyr løsning.

Metallofter

Fordele: høj fugtbestandighed, pålidelighed, holdbarhed.

Ulemper: Manglende farve mangfoldighed, kondens opsamler og hurtigt stikker støv, kræver hyppig vask.

Suspended gipsplader lofter

Fordele: Tilgængelighed af specielle fugtbestandige plader til salg, miljøvenlighed, enkel installation, evnen til at skabe smukke fladniveau lofter af vådt gipsplader, let vedligeholdelse.

Ulemper: Ikke en dyr løsning, kræver visse færdigheder i arbejdet.

Rack lofter

Fordele: Aluminium eller stålplader ruster ikke, må ikke absorbere fugt, holdbar, brænd ikke, lys, der er en stor farve variation. De er glatte, bølgete eller perforerede, hvoraf du kan lave lofter i forskellige konfigurationer. Sådanne produkter er nemme at vaske, montere.

Ulemper: Indsaml kondensat med forkert udstødning.

Spejl loft

Fordele: Skønhed, visuel forøgelse i rummet, et bredt udvalg af modeller (farvefring og mønstre på glasset), forbedret belysning på grund af refleksion, enkel pleje.

Ulemper: Materiale skrøbelighed, en dyr løsning.

Glasloft

Fordele: Ikke bange for fugt, resistent over for høje temperaturer, miljøvenlige (bidrager ikke til dannelse af mug), er ikke giftig. Om nødvendigt kan du nemt udskifte enkelte plader. Farvet glas er meget smukt og giver lyd og unikhed.

Ulemper: Materialets skrøbelighed, glas med farvet glas er sværere at erstatte, høj pris.

Strekak

Fordele: æstetik, modernitet, den visuelle stigning i rummet på grund af den reflekterende effekt. Beskyttelse mod lækage (loftet kan modstå op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter, som kan tørres af mesterinstallatøren), antisvampeffekt, samler ikke kondensat, kan modstå temperaturer op til 50 grader, deformeres ikke. Det er let at passe på ham, et sådant loft kan være blankt eller mat, i forskellige farveskalaer såvel som med fotoudskrivning. Ulemper: dyrt, kræver professionel installation.

Uanset om du vil vælge et bad med hvidkalk eller strækloft, vil du stå over for spørgsmålet om installation af lamper.

model

Lamperne anvender lamper med forskellige driftsprincipper:

Lampetype

Godbidder

ulemper

Billig, nem at bruge

Overophedning (kan brænde dækslet), skrøbelighed

Mere holdbar, godt oplyst, lille i størrelse, billig

Overophedning, kælder individualitet, ultraviolet stråling

Lang levetid, lavt strømforbrug

Høj pris, svigt på grund af spændingsfald, ubehageligt farvespektrum (dødt lys)

Fremragende lys, lavt strømforbrug, lang levetid, varme ikke op

Dyrt at installere, du har brug for en ekstra transformer

Alle fire typer lamper kan bruges både i åbne (lysekroner, spotlights) og i lukkede (spotlights, loftlamper, bånd) lamper.

I det store og høje badeværelse kan du fokusere på loftlysekronen. Og det kan være en enkelt-eller multi-track lampe. Samtidig kan du tilbyde konturbelysning - LED-stripe, som appellerer til romantikere. Det vil skabe et særligt humør på grund af det rolige gule eller hvide lys, vil give en byrde af energi med sine mange farver.

Hvis området på dit badeværelse er omkring 3 kvadratmeter. m, det er nok at installere en loftsfaktura eller vedhængslampe. Denne lampe er fastgjort til loftet med dykker og skruer. Armaturet består af en metalreflektorskive, en patron, selve lampen og en diffusor, som gør lyset mere ensartet og beskytter lampen mod vand. Taklyset er godt, fordi dets forskellige modeller kan monteres både på selve loftfladen og på den ophængte konstruktion.

Det negative punkt er udskiftningen af ​​lampen, som det er nødvendigt at demontere linsen.

En god mulighed er pletter med flere lamper på en stang og en drejemekanisme for hver af dem. De kan placeres på en sådan måde, at lyset falder på både spejl og bad. I dette tilfælde tilbyder producenterne et stort udvalg af materialer til stængerne, som er monteret belysning. Stænger kan være forniklet og forkromet, kobber og kobber-bronze. Lys reflekteret fra metal vil være yderligere belysning på badeværelset.

Den stadig mere populære spotbelysning passer til enhver mulighed. Sådanne lamper er monteret i et ophængt eller ophængt loft. De kan placeres tilfældigt eller i form af tal. De kan være af forskellige størrelser, og det vil gøre dit loft mere attraktivt. Der kan være forskellige farver, hvis det er nødvendigt at løse en bestemt designidee.

Sådanne produkter kan også ikke blot være statiske, men også med en drejemekanisme. En del af lamperne kan sendes til vasken, den anden del - på bordet, den tredje - på boblebadet.

LED stripen er en kobberstrimmel, til hvilken små LED-pærer er fastgjort i en vis afstand fra hinanden. Hvis der i andre værelser både åbne og lukkede bånd kan anvendes, i badeværelset kun forseglet i et silikontub.

Ved hjælp af sådanne lamper dekorere normalt værelset. På loftet er de arrangeret i form af lige eller jævnt buede linjer. Den nemmeste installationsmulighed er at bruge et færdigt sæt, der omfatter et selvklæbende diodebånd, en strømforsyning og en controller.

Tips til valg

Valget af belysning i badeværelset er direkte afhængig af størrelsen.

I almindelige lejligheder kræver badeværelsesområdet simpelthen brug af minimalisme eller konstruktivisme i designet: et minimum af ting og farver, enkelhed og kortfattethed, rationalisme. I dette tilfælde skal du bruge loftet uden et ben på bundloftet eller en lysekrone på et kort ben. På det falske loft skal du bruge spotbelysning.

Et sådant bad kan dog også "genoplives" - ved at installere multi-farvede LED-strimler placeret på et gipsloft på flere niveauer.

Avantgarde-badeværelset giver dig mulighed for at bruge disse tricks.

I de større badeværelser vil det være interessant at se i den højteknologiske stil. Glansigt strækloft, nikkelbelagte eller kromlamper, matte mørke vægge, de nyeste typer af VVS - smukke og fashionable.

Art Deco badeværelset er en atmosfære af luksus og aristokrati: luksus keramiske fliser, massive dræn, hængende lysekroner og væg sconces på væggene, en overflod af spejle.

Det er ligegyldigt, om du ikke ved, hvilken stil dine ideer tilhører. Prøv at finde en passende farvekombination, opsamlingslamper - og dit brusebad bliver fra almindeligt til sådant, som kun eliteinstitutioner har råd til.

Hvordan placeres?

Efter at have defineret loftet og lamperne, bør du tænke på, hvordan man arrangerer dem: rundt omkretsen, i en cirkel, buet, kaotisk, oval, flertallet, tværgående. Og dette valg afhænger af antallet af lamper, det udsendte lysområde og størrelsen af ​​rummet.

I et lille rum er en lampe nok, som er placeret mellem døren og spejlet. For store rum skal du bestemme det nødvendige antal lamper.

Lampeffektstandarder pr. 1 kvm. m:

 • LED - 2,7 W;
 • energibesparelse - 4-6 W;
 • halogen - 10-20 W;
 • glødelamper - 25 watt.

Jo lettere designet er, jo mindre strøm er der brug for til belysning.

På grund af det høje fugtighedsniveau er der nogle begrænsninger i installation af armaturer på badeværelset. Du kan placere lysene lodret på 2,25 m fra gulvet, ikke tættere. Med et standardloft på 2,5-2,7 m forbliver 0,25-0,45 cm fra loftet. Suspenderede og strakte lofter, lysekroner, loftlamper, pletter skal placeres over badet og brusebad ikke lavere.

Forskellige typer armaturer vil kræve forskellige arrangementer: Et hængende eller vægmonteret loft med fugtisoleret hus er fastgjort til bundloftet; hængende lath og stretch lofter er lavet af forsænket spotlights. På panelet af PVC eller spånplader er monteret LED-bånd i en silikonepose (omkring omkredsen eller en given glat linie).

Afstanden fra væggen til spotlampen skal som regel være mindst 20 cm, og fra PVC af sømmen af ​​strækloftet til det forsænkede armatur - ikke mindre end 15 cm.

Det er vigtigt at vide, at et sted vil belyse ca. 2 kvadratmeter. m., og en punktlampe - omkring 1,5 kvadratmeter. m. Jo flere lamper, jo mindre kraft er hver af dem. Men samtidig bør de jævnt belyse alle områder af badeværelset. For at undgå blænding skal lamperne vinkelret på overfladerne med spejleffekt eller i vinkel.

Lav linjer til forskellige armaturgrupper med forskellige kontakter. Så du vil opnå et lysere lys over spejlet eller mere afslappet, når du tager et bad.

Lampene kan variere i omkostninger, såvel som lofter, det vigtigste - sikre sikkerhed. Først da vil den skabte skønhed være værdifuld.