Vi hænger en lysekrone på et strækloft - nye færdigheder hjemme håndværk

Hængende en lysekrone på et strækloft er ikke en nem opgave, men ret opløselige. Hovedprincippet - Vælg først en belysningsenhed med lamper, monter under den, forsyning af elektrisk ledninger, og så er vi forlovet med at strække lærredens PVC. Ellers kan skader ikke undgås.

fund

Uden at tillade overophedning af strækloftet, er det muligt at bevare sin kvalitet i mange år. Derfor er det vigtigt at købe armaturer til lysekronen før installationen og tænke på metoden til fastgørelse til loftet.

Typer af platforme under lysekronen
til strækloft

Der er flere typer fastgørelseselementer til stræklofter: baguette, sokkel, bump stop, hjørne, platform til fastgørelse af lysekrone, indbyggede lamper og gardiner, kontur til varmeledninger og ventilationsgitter (lad os tale om dette i andre artikler).

Vælg type af præcisering

Nogle advarsler vil hjælpe med at bestemme spørgsmålet om, hvordan man kan hænge en lysekrone på et nedhængt loft.

 1. Armaturets metalbase opvarmes stærkt og beskadiger PVC-folien. Det er bedre at vælge et andet grundlag.
 2. Armaturer, der peger opad, vil hurtigt opvarme væggen. Der er mange andre måder at sidde eller ned.
 3. Afstanden af ​​pæren til mindre end 20 cm fra spændvæggen truer med at overophedes.
 4. Skarpe elementer af armaturer kan beskadige PVC-arket under installationen. Præference bør gives til mere jævne og mindre varierede elementer.
 5. Glødelamper, der er klassificeret til mere end 40 watt, vil helt sikkert føre til overophedning. Ideelt - LED eller energibesparende pærer med en kapacitet på højst 35 watt.

Vi er fast besluttede med rammen

Ofte bruges to metoder til at installere belysningsrammen på det hængende stof - ved hjælp af en krog eller en bar. Hook betragtes som en enklere mulighed, men pålidelig nok. Baren er tilpasset en lang række lamper, men det tager længere tid at installere.

Fastgør lampen til længderetningen

En anden lille kendt, men den sikreste måde - på "sommerfuglen". At finde denne type ramme er ret svært, men indsatsen er det værd. Denne enhed giver dig mulighed for nemt at justere koblingens højde på grund af at møtrikkerne bevæger sig op / ned langs produktets udskårne ben. Velegnet til alle former for afklaring.

Elektriske ledninger

Hvis installationsrammen bliver placeret i det gamle sted, er det nok at kontrollere integriteten af ​​de eksisterende elektriske ledninger. At give et nyt punkt af afklaring er heller ikke svært.

For en korrekt ledning under lampen skal du kontakte en erfaren elektriker.

Fordelen ved spændvæggen i muligheden for at anvende den åbne version af overførslen af ​​ledninger. Derefter anbringes ledningerne i et bølgepapetrør for at undgå kortslutninger.

Monteringsteknik på vægrammen

Efter strækning af PVC-arket vil det være umuligt at ændre lysrammens type ramme. Det er af stor betydning ikke kun det valgte element af forbindelsen, men også hvordan det bruges korrekt.

Montering af lysekronen på krogen

Hook installation

Der er fire mulige teknikker til brug af krogen, afhængigt af rummets egenskaber.

 1. Anker. Der laves et hul i betonpladen med en perforator, hvor ankeret er indsat. En krog er skruet ind i den, før ærmet er rettet i arbejdstilstand. Plus - praktisk og hurtigt. Minus - Der kan være vanskeligheder med højdejustering af monteringen. Hyppige skruer med fast skrue løsner ærmet.
 2. Pass-through. Stikker gennem hul i loftspladen mellem gulve. Den første metalplade er placeret på gulvet i øverste etage, den anden - under loftet. En krog med en solid tråd sættes ind i ærmegabet og er fastgjort på begge sider med møtrikker. Plus - 100% styrke. Ulemper - bruges kun i private hjem, beskadiget vandtætningslag, varmelækage.
 3. Void. Velegnet til betonplader med rørhuler. Et lille hul er lavet i en sådan kanal, så sættes en stang af metalforstærkning ind i den. Ved hjælp af ståltråd skal der laves en krog med en ring i den anden ende. Armaturen udføres gennem den samme ring indlejret i en tom kanal. Plus - 100% pålidelighed. Minus er en tidskrævende monteringsproces.
 4. Brug af en plade. Ordningen er som følger: møtrik - krog med en solid gevind - metalplade - møtrik. Pladen er fastgjort til væggen ved hjælp af forankringsbolte. Plus - en god mulighed for træloftfliser. Minus - næppe egnet til beton.

Montering på monteringsplader

Denne type ramme er forbudt for utilstrækkeligt stærke gipsplader vægge. I tilfælde af betonplader er denne metode kun mulig ved brug af en ekstra krydsfinerindsats. Forbindelsesordningen vil da være som følger: Betonplade - anker - krydsfinerplatform - monteringsplade.

Tilslutning og installation

På installationstidspunktet er den første ting at slukke for el i rummet Afslutningsarbejde begynder med indsættelse af en termisk ring i et PVC-lag, der er afkølet og skåret et hul langs sin kontur. I den resulterende åbning sænkes elektriske ledninger.

Hængende lamper til væggen sker på den sædvanlige måde. Belysningsskabernes terminaler er forbundet med ledningerne. Skru pærer, tænd maskinen og se om faserne er valgt korrekt. Det sidste skridt er at installere basearmaturerne til loftet.

Det er klart, at den overordnede proces med fastsættelse af en lysekrone på en spændingsvæg er ret besværlig. Men forestil dig hvor stolt du vil være, hvis du mestrer denne nye forretning. Det vigtigste er at følge de angivne regler, og succes er garanteret.

Installation af platforme under lysekronen, lamper og cornice

Efter installation af rammen af ​​strækloftet fortsæt til næste trin.

Loftslayout under lamperne

Alt arbejde på forberedelse af fastgørelsesanordninger til lamper og ledninger udføres, før du strækker lærredet. Valgmuligheder for placeringen af ​​lamper kan være en enorm mængde. Overvej nogle af de mest populære og alsidige.

Fordelingen af ​​lamper i en cirkel i midten af ​​rummet. For at udføre markeringen skal vi have: et målebånd, en blyant, en maletråd og en selvdrejende skrue. Først skal du finde midten af ​​rummet. Dette gøres ved hjælp af en lakledning. Hvis rummet er rektangulært, så gør det ret simpelt. Spænd ledningen fra en vinkel til den modsatte diagonalt og afvis linjen på loftet. Gør det samme med et andet par vinkler. Krydset mellem diagonalerne vil være midt i rummet. Dernæst skal vi bestemme radius af cirklen, som vil blive monteret lamper. Vi måler det fra midten af ​​rummet i enhver retning. Derefter fastgør skruen i midten af ​​rummet og bind den ene ende af tråden til den. Den anden ende er viklet på en blyant, så blyanten er på vores tag, og tråden er strakt. Uden at tabe spændingen af ​​tråden tegner en fuld cirkel på loftet. For at beregne afstanden mellem lamperne, skal vi beregne længden af ​​cirklen. Dette gøres ved hjælp af en simpel formel fra en skolegeometriskurs: 2Pr, hvor R er cirklens radius, P = 3,14. Derefter opdele det resulterende tal med antallet af lamper og udskyde afstanden i en cirkel.

Overvej muligheden for at placere lamper buen overalt i rummet. For at lave en lysbuen har vi brug for mindst 4 lamper. Men husk, jo mere armaturer, jo glattere buen vil se ud. Først skal vi vælge et sted at installere de ekstreme platforme. Det skal tages i betragtning, at afstanden fra væggen til lampen ikke skal være mindre end 40 cm og højst 60 cm. Den hurtigste og nemmeste måde at tegne en buet på ville være at bruge en plastikpose. På grund af sin fleksibilitet er den perfekt til at trække glatte linjer. Sæt baguettes pisk i loftet, læg det i den rigtige retning og træk en linje. Afbøjning kan jævne bueens glathed. Derefter måler vi buen og deler det resulterende tal med antallet af armaturer minus en. Hvis figuren, som lamperne er placeret på, ikke er lukket (cirkel, oval, firkantet), vil afstanden mellem punkterne være en mindre end antallet af punkter selv. Bare for at tegne en buet på loftet, kan du bruge metoden til en cirkel. Tegn kun ikke hele cirklen, men kun en del af det.

Og den tredje mulighed: placeringen af ​​punktlys i en lige linje. Til markering har vi brug for en blyant, målebånd og malingskabel. Bemærk de ekstreme lys, givet symmetrien i rummet. Klik på malelinjen mellem dem. Beregn afstanden mellem punkterne også: Antal lamper minus en, vi får antallet af huller. Den samlede længde af linjen mellem lamperne er divideret med antallet af intervaller, det resulterende tal vil være vores afstand.

Installation af platforme til lamper

Til installation af armaturer anbefaler vi at bruge færdige fabrikkplatforme. Sådanne realkreditlån er af to typer: fast diameter og universal. Først billedet lidt billigere. Det anbefales at bruge dem, når lampens størrelse og model er kendt på forhånd. Den anden type platform er universelle realkreditlån. I de fleste tilfælde er de tilgængelige i størrelser fra 50 mm til 90 mm i trin på 5 mm. Bekvemmeligheden ved sådanne steder ligger i, at de kan monteres armaturer af alle modeller og størrelser. Hulet på den diameter, vi har brug for, skæres med en simpel konstruktionskniv, det skal gøres inden installationen af ​​platformen i loftet.

Til fastgørelse af pantet under lampen ved brug af konventionelle fleksible suspensioner, der primært er beregnet til installation af en profil til gips. Den største bekvemmelighed ved sådanne suspensioner ligger i deres fleksibilitet, men på samme tid i tilstrækkelig stivhed til at holde lampens vægt. På et tidspunkt har vi brug for en suspension. Sådan fastgøres suspensionen på platformen vist i nedenstående figur. Det skal bemærkes, at der til dette formål anvendes LN 3,5 * 9,5 selvdrejende skruer. Kun fire skruer på en platform er nok. Det er vigtigt at bruge skruer af en sådan længde, længere vil stikker ud fra platformens bagside og vil sikkert beskadige det strakte loft. For at fastgøre realkreditlånet i loftet anbefaler vi at bruge selvlukkende skruer med en pressevasker, sådanne skruer falder ikke gennem gimbalen.

Også nogle håndværkere til at installere armaturer bruger forskellige folkemægler - dette er stansebånd og forskellige kabler med et tværsnit på 4 mm og hjemmelavede pant i krydsfiner. Vi vil ikke beskrive alt dette, da alt dette ikke opfylder selv de grundlæggende krav til kvalitet.

Layout og installation af pant i lysekronen

For at installere enkle lysekroner, der vejer op til 10-12 kg, anvendes specielle støbte platforme. Sådanne platforme kommer i forskellige former: runde, firkantede, ovale. I princippet er der ingen forskel mellem dem. Så hvad man skal vælge er et spørgsmål om vane. Et tip: Vælg ikke for bløde og for skrøbelige områder, brug noget i mellem. Et overdrevent blødt pant kan bøje under vægten af ​​en lysekrone, det kan føre, når det opvarmes. Alt for hårdt og skrøbeligt over tid kan knække på steder, der fastgør lysekroner. Det er nødvendigt at vælge komponenter af høj kvalitet til ethvert trin i loftinstallationen.

Til installation af realkreditlån på loftet anvendes alle de samme fleksible suspensioner. Det eneste værd at overveje, når de køber dem, er, at suspensionerne skal være hårde. Til installation af platformen har vi brug for 2 suspensioner, eller rettere 4 halvdele. Til fastgørelse af dem på stedet anvendes alle de samme skruer LN 3,5 * 9,5. Vi anbefaler at bruge tre "frø" for hvert vedhæftningspunkt.

For at opnå den maksimale lyseffekt skal lysekronen placeres i midten af ​​rummet. Forskydning fra midten er tilladt, hvis spotlights bruges i forbindelse med lysekronen. For at finde midten af ​​rummet, brug maskeringsledningen. Træk tråden diagonalt fra det ene hjørne til det modsatte og repulser linjen. Gør det samme med det andet par hjørner. Krydsningen af ​​linjerne vil være det geometriske centrum af rummet. Selv i målefasen er det værd at finde ud af, om man skal gøre lysekronen midt i rummet eller ej?

Glem ikke at forlænge lysnettet for lysekronen. Brug et kabel lavet af samme metal som den gamle. Undgå at blande kobber og aluminium. For at forbinde ledningerne skal du bruge "Wago" hurtigkoblingsterminaler eller, hvis de mangler, konventionelle skrueterminaler. Brug ikke vendinger - sådan forbindelse er ikke pålidelig!

Ofte er der behov for at forbinde lysekronen til to nøgler. Her er en god video om dette emne:

Mærkning og montering profil under tagene

For at imødekomme tagene under gardiner eller lodrette persienner, har vi brug for en stiv base. Som sådan er det almindeligt at bruge enten en træstang 40 * 40 eller en metalprofil PP 60 * 27. Begge er gode til at installere tagskæggene på loftet. Men der er en vigtig nuance, når man bruger en træbjælke: det vides ikke, hvor godt baren blev tørret, og hvordan den vil opføre sig over tid.

For at beregne afstanden fra vinduet til tagene skal vi overveje tilstedeværelsen af ​​en radiator under vinduet. Dette er nødvendigt, så gardinerne ikke rører ved hende og passer ikke for tæt. For at gøre dette kan du bruge et laserniveau eller en plumb bob. Den mest hensigtsmæssige og mest præcise anvendelse til disse formål er en lodret linje. Sænk plumben på en streng fra loftet til batteriet, så han ikke ville røre ved det, men var i tilstrækkelig tæt afstand. På samme måde vil gardiner eller persienner hænge bagefter. Sæt et mærke på loftet - dette vil være bagsiden af ​​vores taggrunde. Efter måling af afstanden til væggen med et vindue skal du sætte to mærker på hjørnerne til venstre og højre af vinduet og bruge en lakledning til at slå af linjen. Derefter langs linjen fastgør vi suspensioner i trin på 50-60 cm mellem dem. Indrykket ved kanterne må ikke være over 10-15 cm. Herefter fastgøres profilen til disse suspensioner ved hjælp af et laserniveau eller en strakt tråd. Han skal være i samme plan med det fremtidige strækloft. Kanten af ​​profilen skal behandles med forstærkningsbånd for at undgå at skære lærredet.

Installation af realkreditlån under loftet

Streklofter er populære for deres skønhed, praktiske, uhøjtidelige pleje, holdbarhed, forskellige farver og teksturer. Men på grund af elasticitet og lav modstandsdygtighed mod mekaniske skader, kræver sådanne belægninger brugen af ​​yderligere elementer, som beskytter dem, når du installerer belysningsarmaturer og andre vedhæftede filer. Forpagtninger til stræklofter er simpelthen nødvendige, når de indbyggede belysningsenheder installeres. Nogle tjener som en base, andre beskytter kluden mod spredning og opvarmning på stedet for installation af lampen.

Hvad er et pant under spændingsdækslet

Lån til loftet er en nødvendig detalje, som giver dig mulighed for at styrke belægningen og skabe grundlag for installation af forskellige udstyr og tilbehør, som er hængt på loftoverfladen. Sådant udstyr omfatter indbyggede og monterede belysningsanordninger, traditionelle lysekroner, loftkorn over vinduerne, indretning, ventilationsgitter og elektriske diffusorer.

Nogle typer af realkreditlån kan laves uafhængigt af skrotmaterialer. Også på salg er færdige plastindlejrede dele, der er specielt designet til brug med lofter.

Dimensioner og konfiguration af disse produkter vælges afhængigt af størrelse og form af vedhæftede filer. Alle disse elementer er fastgjort til bundloftet på bøjler eller direkte på loftoverfladen. Fikseringsmetoden afhænger af den afstand, hvor strækloftet er installeret fra bunden.

Det er vigtigt! Brugen af ​​disse dele gør det muligt at beskytte stoffet og filmbelægningen mod skader og forlænge levetiden.

Lånematerialer

Lån under loftet er lavet af forskellige materialer afhængigt af elementets formål og design:

 • Oftest sælges der plastikdele. De er fremstillet af holdbar varmebestandig plastik, som beskytter lærredet mod opvarmning, når belysningsenheden er i drift.
 • Baser til lamper kan laves med egne hænder fra krydsfiner, gipsvæg eller OSB. Det er vigtigt at forsigtigt rengøre kanterne af produktet fra griser og skarpe hjørner for ikke at beskadige filmbelægningen.
 • Lejerelementer under tagskæggene er ofte lavet af træbjælker eller metalprofiler.

Hvis strækloftet er monteret i en betydelig afstand fra bunden, er hjælpeelementerne fastgjort til basisfladen på perforerede eller justerbare bøjler. Til fastsættelse af brugskruer og dowels. Med en lille afstand kan disse dele monteres direkte på basisfladen.

Advarsel! Alle realkreditlån skal monteres i samme plan med spændingsstofets overflade.

Installationen af ​​realkreditlån under strækloftet udføres før kludets installation i forbindelse med forberedelsen af ​​basisoverfladen, lægning af hjælpeprogrammer og installation af lejebaglerne.

Installation af realkreditlån

Inden du installerer realkreditlån til et strækloft, skal du tænke over og markere deres installationssteder på forhånd. Hvis vi taler om platforme til belysning, så til dette sted skal du lægge elektriske kabler.

Det er også vigtigt at vælge en egnet metode til fastgørelse af produktet til bunden for at sikre forbindelsens styrke og pålidelighed. Til beton og træoverflader passer skruer og dykker eller ankre.

Hvis bundloftet hænger sammen med gipsvæg, er det ubrugeligt at montere skruerne i det løse gips. De vil bryde under vægten af ​​et tungt produkt. I dette tilfælde udføres fastgørelsen kun på det sted, hvor de understøtende metalprofiler passerer bag gipspladen. Det er vigtigt at skrue skruerne for at fastgøre delen gennem gipspladen direkte ind i profilen.

Tip! For ikke at opleve en situation, når der ikke er nogen profil i stedet for installationen af ​​lampen bag GKL, skal du tænke på belysningsenhedernes placering på forhånd og sørge for ekstra skinner på disse steder.

Indlejret under det nedhængte loft

I dette tilfælde taler vi om stænger, loftsdæk og metalprofiler, hvormed hjørne og forbindende baguetter fastgøres, samt loftsrammer ved vinduerne.

Installationen af ​​disse produkter udføres inden installation af en spændingsbelægning i følgende rækkefølge:

 1. Markup udføres på basisoverfladen. Hjælpedelen justeres til den ønskede størrelse.
 2. Derefter bores hullerne til fastgørelseselementerne i det forberedte stykke metalprofil eller træ.
 3. Produktet påføres loftet for at overføre markeringen af ​​hullerne til bunden.
 4. Derefter bor hullet i loftet med en perforator og installer dowels i dem.
 5. Vi fastgør elementet til bunden og fastgør det med skruer.

Hvis spændestoffet er installeret i en betydelig afstand fra basisfladen, er det bedre at montere den forberedte del på en prækonstrueret ramme af en stang eller metalprofil. I dette tilfælde er perforerede bøjlerne ikke egnede, fordi de ikke giver den nødvendige stivhed ved fastgørelsen af ​​tagene.

Boliglån til spotbelysning

Færdige realkreditlån til spotlights af varmebestandig plast kan købes i butikken. Og der er universelle produkter, der passer til enheder med forskellige diametre, og elementer, der vælges strengt i overensstemmelse med lampens dimensioner.

Tip! Hvis enheden har ikke-standarddimensioner, kan platformen til den fremstilles uafhængigt af et stykke krydsfiner eller gipsvæg.

For at rette produktet på bunden bruger vi perforerede bøjler og skruer med dowels.

Vi arbejder i denne rækkefølge:

 • Efter mærkning af belysningsenhedernes installationssteder til bundloftets overflade, fastgøres de perforerede bøjler. For at gøre dette skal du bore huller i loftet, drive dowels derinde og fastgør hver suspension med to skruer. Perforerede ører foldes ned.
 • Herefter finder vi installationsmærket for strækloftets plan (det er vigtigt at baguetterne allerede er installeret). På dette sted vedhæfter vi plastplader til suspensionen. Til fastsættelse af brugskruer.
 • Vi kontrollerer igen, hvor præcist basen matchede niveauet for installationen af ​​strækloftet. Juster om nødvendigt sin position.
 • Efter installation af stoffet eller filmdækslet på bunden sondes og limes på denne plads termisk ring.
 • Materialet inde i ringen skæres gennem, belysningsarmaturet installeres og fastgøres til platformen.

Monteret under lysekronen

Installationen af ​​et realkreditlån under et nedhængt loft til en lysekrone udføres på forskellige måder afhængigt af den anvendte del.

Oftere brugt sådanne muligheder for fastsættelse af lysekronen til bunden:

 1. Lysarmaturet er hængt på en krog fastgjort i et betonloft. For at gøre dette, efter spænding af filmen, skæres der et hul i det, hvorigennem krogen skrues ind i bunden. Lysekrone hænger på krogen. Det er vigtigt, at diameteren af ​​hullet i belægningen er mindre end denne værdi på lyskildens dekorative skål.
 2. Hvis afstanden mellem bunden og spændingsfladen er lille, kan du hænge lysekronen på en forudfastsat stråle. Det kan være en tømmer- eller metalprofil. Efter belægningen er strålen probet, og der laves et hul på dette sted i filmen, hvorigennem lysekronen er fastgjort.
 3. Hvis vægten af ​​enheden er lille, kan du bruge en krydsfinerbase eller OSB som en platform, som er fastgjort til hovedloftet på bøjlerne. I dette tilfælde udføres installationen på samme måde som installation af spotlights. Det er værd at lave et hul i bunden på forhånd, hvorigennem at frigøre ledningen til tilslutning af lampen.

Også på salg er færdige realkreditlån til lysekroner. Disse produkter modstår 5-8 kg og har specielle huller til fastgørelsesanordninger. Dowels og suspensioner bruges til at fixere til basen.

Platform under lampen

Blandt det varierede område af webstedet "Loft-shop" præsenteres et bredt udvalg af platforme til lamper til lofter. Indbyggere i Moskva og en hvilken som helst region i Rusland kan købe fra os engros-og detailhandler nogen form for indlejrede dele til installation af belysningsenheder.

Fig.1. Mortgage med en suspension og værktøjer til deres installation

Værdien af ​​platformen under lampen

Lysekroner og spotlights, cornices og ventilationsgitter, brandalarm sensorer - alle elementer på strækloftet er fastgjort til bundbunden.

Deres fiksering udføres takket være indlejrede dele, kroge, suspensioner og platforme af forskellige former og konfigurationer.

Interessant at vide

Ud over hovedfunktionen udfører platformen under lampen yderligere: den absorberer overskydende varme fra lampen, beskytter loftet mod deformation og styrker hele systemet.

Fig.2. Installeret platform i loftrummet

Typer af platforme i vores katalog

Afhængigt af type og størrelse af belysningsenheden anvendes forskellige typer indlejrede dele. Blandt vores tilbud er sådanne produkter:

 • Platform til en spotlight. Et hvidt polymerprodukt bruges til at installere indlejrede pletter på et strækloft. Platforme med indvendige Ø 55 og 60, 70 og 75, 80 og 85, 90 og 112 mm har en fælg på ydersiden, hvilket gør den indlejrede del ubetydelig under vinylklædet.

Figur 3. Platform til en spotlight

 • Direkte suspensioner er perforerede galvaniserede strimler (60x27x0,8mm). Platformen er fastgjort til bundgulvet med suspensioner, der regulerer armaturets højde til loftets højde.

Figur 4. Direkte suspension med platforme

 • Eaves platform. For at montere loftkanten eller gardinskinnen på strækloftet sikkert og effektivt, er denne indlejrede del forudinstalleret med dimensioner på 7x10 cm og afrundede kanter, der ikke kan ødelægge vinylfilmen.

Figur 5. Platform til taggrene

 • Square universal platform. Installatører foretrækker at bruge universelle modeller. Takket være dem er der ingen grund til at fortsætte med at installere mange forskellige realkreditlån. Det er nok at tage et par trinvise dele. Der er platforme med dimensioner på 9 - 14 og 15 - 20 cm (i intervaller på 1 cm).

Figur 6. Square Universal Platforms

 • Runde universelle pant. Hvidstive dele tilbydes i en bred vifte af 5 - 10; 5,5 - 10,5; 6-11; 6,5-11,5; 12,5 - 15,5; 16,5 - 22,5 cm (med en gradation på 1 cm).

Figur 7. Runde universelle pant

For at installere en universel platform til en lampe, er dens trimning til størrelse udført på to måder: lodret og vandret. Efter at have valgt en ring med den krævede diameter på platformen, laves et snit langs rillen med en byggekniv, og hele indersiden fjernes. Den vandrette metode er designet til Ø 5,5 - 12,5 cm, andre dimensioner skæres lodret, mens overskuddet fjernes ved ekstrudering.

 • Typer af indlejrede dele til lysekroner. Lysekroner kan hænges på en krog eller monteres på runde og tværgående platforme af hvid plast. Den største størrelse på de runde installationspuder er 20 cm. De er bekvemt fastgjort til 4 punkter af støtte. Talrige huller i delene giver dig mulighed for yderligere at fastgøre platformen til loftet. Det indre hul har en diameter på 3 cm, så du kan bruge lysekroner med små dekorative kopper. Krydsplatforme er samlet fra to plader (6x40 cm). De kan bruges en efter en til små lysekroner Ø 20 - 30 cm, og to i samlingen er beregnet til lysekroner Ø 40 - 50 cm.

Figur 8. Monteret under lysekronen

Køb en platform under lampen til spændingsstrukturer

Alle indlejrede detaljer er visuelt præsenteret med billeder og beskrivelser i vores online katalog. Administrerende konsulenter er altid klar til at hjælpe med udvælgelsen og instruere om installationsproblemer.

Udover platforme til lamper har vi et stort udvalg af vinyl- og stofklæder, baguetter, belysningsarmaturer, arbejdsudstyr og færdiglavede loftslofter. Vores specialiserede butik arbejder for din bekvemmelighed og komfort!

Hvordan monteres platformen under lampen på loftet?

Spotlights - En populær version af enheder, der bruges til installation af et strækloft. Lysekroner installere mindre. Installation kræver specialiserede platforme. I de fleste tilfælde er de universelle. Lad os forstå deres typer og detaljer i installationen.

Typer af platforme

Universelle realkreditlån kan være runde og firkantede. De er designet til montering af indbyggede modeller af armaturer til understøttende strukturer. Universelle platforme har en trækform og består af et vist antal ringe, som følge af, at en reduktion i webens berøringsområde opnås, og risikoen for manifestation reduceres.

Runde universelle pant er tilgængelig i flere versioner og giver dig mulighed for at montere armaturer med en diameter på 5 - 22,5 cm. For at gøre dette skal du klippe ringen af ​​den ønskede størrelse. Samtidig skære det nødvendige antal ringe.

Runde universelle fane til lampen på loftet med forskellig diameter, det er reguleret af ringe

Square universal platform er designet til montering af armaturer, hvis størrelse er 15-20 centimeter. Installationsprincippet ligner den runde model. Separat det krævede antal ringe til den ønskede størrelse.

Afrimning sker med en konstruktionskniv langs en specialiseret rille. Afhængig af realkreditmodifikationen anvendes horisontale eller lodrette nedskæringer af det krævede antal ringe. I det første tilfælde udføres fjernelsen af ​​ekstruderingsmetoden og i den anden - ved skæring "i en cirkel".

Platforms med fast diameter vælges omhyggeligt. Det er tilrådeligt at tage lamper med dig for ikke at forveksle, da de ikke har flere ringe, og det vil ikke være muligt at justere størrelsen til den ønskede diameter ved at skære. Et plus er, at de er billigere end de universelle.

Universal pant til en lysekrone kan være runde, firkantede eller ovale. Diameteren på den første kan nå 21 cm. Fastgørelsen af ​​realkreditlånet udføres ved hjælp af perforeret tape eller specielle bøjler til gipsplader på fire støttepunkter. Til dette formål er der tilvejebragt steder med huller af åben type. Stivere og specialsæder giver en sikker og nem pasform.

Det er vigtigt! Jumperen på den universelle platform af denne type belysningsenhed er ikke beregnet til belastningen, kun ledningen er fastgjort til den.

Montering af lamper på loftet

Det består af følgende trin: udførelse af markup, installation af realkreditlån til belysningsenheder. Lad os se på hvert af stadierne.

Mærkning under armaturer på et strækloft

Sørg for at udføre alt arbejde inden installation af spændingsstof. Arrangere lamper kan være forskellige og mange muligheder.

Embedded for en lysekrone er et nødvendigt element til montering på et strækloft

Cirkel i midten

Mærket gøres ved hjælp af et målebånd, en malerør og en selvdrejende skrue. Først skal du finde midten af ​​rummet ved at strække de to tråde diagonalt. Herefter bestemmer du radiusen. Det er nødvendigt at måle det i alle retninger. Efter dette er gjort, skru skruen rent i midten og binde tråden til den. På den anden side af tråden fastgøres en blyant - det viser sig en enhed, der ligner et kompas, med hvilket en hel cirkel er tegnet. Dernæst har du brug for produktet ved beregningen af ​​længden af ​​cirklen og identifikationen af ​​afstanden mellem lamperne. Formlen er enkel: 2ПR, hvor P = 3, 14 og R er radius. Opdel det resulterende tal med antallet af spotlights og læg den resulterende afstand på den trækede cirkel.

Indkvartering overalt på værelset

For at skabe buen skal der være brug for en række fire punktlys. Husk på, at jo flere af dem jo mere glatte buen vil vise sig. Vælg et sted under hensyntagen til, at afstanden fra væggen til lampen skal overstige 40 centimeter. Den nemmeste måde at tegne en buet på med en baguette. Dette skyldes dets fleksibilitet.

Lige linje placering

Mængde og diameter kan variere. Markeringen er påført med blyant, målebånd og lakering. Indledningsvis markere placeringen af ​​de to ekstreme lamper, men samtidig overveje rummets symmetri. Udfør derefter markeringsmaskebåndet. For at opnå antallet af huller skal du trække en fra det samlede antal lamper. For at identificere afstanden er den totale afstand divideret med antallet af huller.

Installation af realkreditlån til lygter - driftsprincippet

Platformmontering

For at installere armaturerne skal du anvende et fabrikslån, der vælges afhængigt af de finansielle muligheder og modifikationer af belysningsenheder.

Fastgørelse af pantplatformen til en spotlight eller tungere versioner af belysningsudstyr udføres ved hjælp af almindelige fleksible suspensioner, som er fastgørelsesanordninger til plader af gipspladsprofil. De har på trods af fleksibiliteten god stivhed og er i stand til nemt at holde vægten og en spotlight og lysekroner. Fastgørelsen udføres på bekostning af selvdrejende skruer med en størrelse på 3,5 til 9,5 mm. Til et sted nok fire skruer.

Det er vigtigt! Fastgøring er kun nødvendig med skruer af denne længde, da de er større, vil de komme ud med en skarp kant fra bagsiden af ​​den specialiserede platform og beskadige det strakte loft, og hvis de er kortere, vil de simpelthen ikke holde strukturen. Det er nødvendigt at vælge selvdrejende skruer med en pressevasker, da de ikke falder gennem gimbalen.

Brug ikke improviserede midler til fastgørelse af spotlights og bygg ikke krydsfinerindsatser med egne hænder, da de kan beskadige stoffet.

Montering af pant til lysekroner i loftet

Embedded for lysekroner af en simpel type er forskellige fra dem, der er beregnet til spotlights, da vægten af ​​de første er omkring 12 kg. Når du vælger et støbt pantbrev, at det ikke er for blødt og skrøbeligt. Det er nødvendigt at vælge en, der vil være gennemsnitlig. Den bløde vil falde under vægten af ​​strukturen, og den hårde kan knække. Suspensioner til fastsættelse af lysekroner bør anvendes mere stive end for armaturer. Selvdæmpning bruger lignende.

I modsætning til andre lysarmaturer er lysekronen placeret i rummets centrale zone. Ofte bruges en kombineret type belysning: og lamper og lysekrone. Den første er placeret i hjørnerne eller omkredsen af ​​rummet, og den sidste - i midten. I nogle tilfælde ved hjælp af belysningsenheder udføres zoneinddeling af rummet: adskillelse af arbejdsområdet og spiseplads i køkkenet. Når det kombineres, overveje det faktum, at armaturerne til apparaterne er udvalgt efter deres type.

Kombineret type belysning ved hjælp af forskellige typer af realkreditlån

Belysningsplatforme er en nødvendig egenskab, når belysning er installeret på stræklofter. De præsenteres på markedet i forskellige typer og priskategorier. Du bør ikke spare, da belysningen og levetidernes levetid afhænger af kvaliteten. Eksklusive og originale belysningsenheder er flere gange dyrere end mængden af ​​besparelser på platformen. Desuden må du ikke bruge modeller og fastgørelsesdele uden fabrik. Det er ikke svært at vælge den ønskede indstilling og installere den korrekt, selv uden hjælp fra en guide, skal du blot følge vejledningen og anbefalingerne. Dette vil hjælpe video ideer og billeder præsenteret i artiklen.

Video råd om hvordan man installerer et pant under stræk loft lampe:

Tilbehør til stræklofter

Uafhængig installation af loftslofter ved første øjekast forekommer svært. Faktisk er dette arbejde ret simpelt, det vigtigste er at forstå metoderne og teknikkerne til installationen samt de komponenter, der bruges til det.

Tilbehør til stræklofter

Stretch loft enhed

Streklofter er en konstruktion af lærred, stramt strakt og sikret i specielle guideprofiler - baguetter. Lofter kan være enkelt- eller flerniveau, samt bestå af flere lærrede i forskellige farver og teksturer uden en højdeforskel. Til installation af alle disse elementer skal du bruge profiler af forskellige konfigurationer.

De vigtigste faser af installationen af ​​strækloftet

Installationen af ​​lysekroner og lamper på strækloftet udføres ved hjælp af en særlig teknologi, der bruger losseplatforme, termiske ringe og plader. Til kontur af lærredet omkring rørene til opvarmning er gas og vandforsyning også udstyret med udstyr, der gør det muligt at udføre installationen smukt og pålideligt. Alle disse detaljer og komponenter vil blive diskuteret nedenfor.

Metoder til fastgørelse af lærredet

Stræklofter kan monteres på forskellige måder. Installationsteknikker afhænger i høj grad af det anvendte stof: Til PVC-film anvendes nogle metoder til stoflofter - andre.

De mest populære fastgørelsessystemer:

 • harpun, brugt til PVC-film;
 • Klips, egnet til stoflofter;
 • shtapikovaya eller kile - den kan bruges til PVC-film med lav densitet og stofmalerier.

Stretch Ceiling Mounting Systems

For at fastgøre filmene på et harpunsystem er en harpoon, en fleksibel plastiklås, fusioneret på fabrikken på et ark, skåret til den nøjagtige størrelse. Guiderne er fastgjort til væggene eller loftet, opvarm lærredet til 55-65 grader, og før harpunet i sporet, indtil det klikker på plads. Monteringsstedet er dækket af et dekorativt overlæg. Dette system giver dig mulighed for at demontere og geninstallere stoffet, som giver dig mulighed for at dræne vand fra det, når det oversvømmes eller at reparere filmen hvis den er beskadiget.

Sample harpoon mount spænding loft

Til fastgørelse af stofklæder ved hjælp af et klipsystem, anvendes PVC-baguetter med et elastisk klip - et klip anvendes. Tekken er skåret ud med et lille tillæg, kantene føres forsigtigt inde i baguetten, hvor den er fastspændt og holdt fast. Ved at vippe klippet med en spatel, kan du fjerne lærredet og justere spændingen, som er praktisk under installationen. Efter afslutningen af ​​stretchen er det overskydende stof imidlertid afskåret, så geninstallation af stoflofter er næsten umuligt.

Etaper af fastgørelse af et strækloft med et klip

Shtapikovuyu system bruges ganske sjældent, fagfolk anser denne metode som håndværksmæssige og upålidelige. Med dette fastgørelsessystem bringes arket ind i den U-formede baguette og fastspændes der med en perle. Bunddæksel, lukning af fastgørelsesstedet. Samtidig er webspændingen svag, derfor er denne metode ikke egnet til store rum og tunge film. Det er ret vanskeligt at afmontere et sådant system uden at beskadige nettet. Derfor anbefales det ikke at bruge denne metode uden webfærdigheder.

Det er vigtigt! For hvert monteringssystem, der bruger forskellige guider, skal dette overvejes ved forberedelse til installation.

Tilbehør til stræklofter

Fra det korrekte valg af komponenter afhænger udseendet og pålideligheden af ​​loftets loftloft.

Komponenter kræves til installation og efterbehandling

Til installationen af ​​lærredet skal du bruge:

 • guider baguettes;
 • fastgørelsesanordninger;
 • platforme og ringe til lamper;
 • indsatser til rørledninger;
 • specialværktøj og fastgørelsesdele.

For at afhente dem korrekt skal du tydeligt forstå loftets design: rummets størrelse, antallet af niveauer, overgangenes placering, typen af ​​lærred, antal og placering af belysningsenheder. Alle disse funktioner skal vises på planen med angivelse af de nødvendige dimensioner.

Et eksempel på en skitse af et to-niveau strækloft

For den samme skitse udføre rækkefølgen af ​​lærredet. Dimensionel nøjagtighed er især vigtig for PVC-film: det er umuligt at ændre størrelsen til pasform efter svejsning af harpunet på dem.

Vær opmærksom! Størrelser af PVC canvases beregnes ud fra størrelsen af ​​de anvendte hjælpelinjer! En fejl på få centimeter kan ødelægge loftets udseende, så når man bestiller linned, er det vigtigt at kende ikke kun de nøjagtige dimensioner af rummet, men også den type baguetter, der anvendes.

Guide profiler - baguettes

Baguetter til stræklofter er plastik og aluminium. Til installation af stoflofter, brug af stive PVC-baguetter, som giver et pålideligt klip af lærredet med et klip. Baguetter til harpun- og kilesystemer kan laves af begge materialer. Valget afhænger af lærredets størrelse og vægt: aluminiumsprofiler er stærkere og mere holdbare, plastik er meget billigere. Efter aftale er profilerne opdelt i flere grupper.

Monteringsprofil til strækloft

Væg- og loftsprofiler sikrer, at væggen støder mod vægge. Forskellige baguetter er designet til forskellige monteringssystemer.

Wall baguettes fastgjort til væggen eller et andet lodret design, loft - til loftet eller vandret plan med skruer. For plastpose skal fastgørelsestrin ikke være mere end 10 cm, til aluminium - fra 15 til 50 cm, afhængigt af designet. Der er også universelle profiler, der kan monteres både på væggen og til loftet.

Illustrationerne viser flere typer baguette guider.

Væg plastprofil til harpunsystem

Monter lysekroner for at strække loftet

Stretch strukturer giver dig mulighed for at organisere et glat, glat og stilfuldt loft i rummet uden at udføre beskidt byggearbejde. Men spørgsmålet opstår ofte, om det er muligt at installere lamperne direkte på et sådant system, og i så fald hvordan man skal montere lysekronen på loftet.

For det første vil vi overveje, hvad dette design repræsenterer, og så analyserer vi, hvordan man holder en lysekrone på et strækloft, og hvordan man løser det.

Stræk loft design

Loftkonstruktionen er et stærkt strakt stof eller PVC-plade anbragt under bundloftet. Til strækning og fastgørelse af lærredet til væggen ved hjælp af forskellige typer fastgørelsesdele.

I harpun er fastgøring af hæftning eller kile fastgjort til baguetten placeret omkring rummets omkreds. Derfor er der altid tom plads mellem bunden og det hængende loft. Med et hæfte- eller kilefastgørelsessystem er denne afstand normalt 2-3 cm, med en harpun - 5-7 cm.

Størrelsen på tagpladsen afhænger af følgende forhold:

 • baguette størrelse;
 • behovet for at sende kommunikation
 • behovet for at installere belysning.

Tykkelsen af ​​luftgabet afhænger også af, hvor flad grundstrukturen er.

For at skabe smuk indendørs belysning anvendes forskellige typer lyskilder. De adskiller sig i formål, installationsmetode, strøm, vægt osv.

Lampevalg

Hvad skal man overveje, når man planlægger belysning:

 • For det første er kluden lavet af PVC film eller stof, der ikke er varmebestandige materialer, så du kan kun bruge lavenergilamper, så stoffet ikke overophedes;
 • For det andet er overfladen af ​​systemet ikke stiv, da lærredet er lavet af elastisk materiale, kun fastgjort omkring rummets omkreds;
 • For det tredje er kludens materiale tynd nok, derfor er det nødvendigt at bruge yderligere elementer for at kunne hænge lysekronen på en sådan måde.

Typer af armaturer til hængende loft

Industrien producerer tre typer loft lyskilder:

Suspension enheder er monteret på hængende lofter med suspensioner. Ledende ledninger, kæder, kabler mv kan fungere som suspensioner. I modsætning til andre arter er de tungest i massen. Nogle af dem er udstyret med en række nuancer, som giver ekstra vægt til enheden.

Indbygget - installeret direkte i loftet.

Overhead enheder er fastgjort til konstruktionens plan.

Anbefalinger til valg af lamper:

 • Punktlyskilder skal være udstyret med en termisk ring, takket være, at de opvarmede lampeelementer ikke kommer i kontakt med PVC-film;
 • Temperaturen på enhedens dele må ikke være højere end 60 ° C;
 • Det er ikke nødvendigt at vælge belysningsudstyr udstyret med en metalbase, da metallet er en god varmeleder;
 • Til belysning skal du bruge LED-, halogen- eller fluorescerende lamper, da de er laveffekt og som følge heraf producerer mindst varme. Det anbefales ikke at bruge glødepærer;

Hvilken slags lysekrone anbefales ikke at hænge fra PVC-loftet:

 • med skarpe dele (risiko for skade på systemet);
 • hvis hun konstruktivt er lamper rettet opad.

Advarsel! Fejlagtigt valg af armaturer reducerer det nedhængte lofts levetid.

Sådan hænger du en lysekrone på et hængende loft

Lysekrone til strækloft kan kun monteres på en stiv bund. Da kluden er lavet af elastisk materiale, er det umuligt at fastsætte lysekronen på strækloftet.

Overvej hvordan du hænger lampen elastisk. For at udføre installationen hurtigt og præcist skal du først planlægge lysindretningernes fremtidige placeringer.

Planlægning af deres placering er nødvendig, selv før installationen af ​​den ophængte konstruktion. Ved hjælp af en blyant og målebånd på bundloftet markeres installationsstedet.

Da lampen ikke kan fastgøres direkte på lærredet, kan den hænge på et ophængt loft på en af ​​måderne:

Valget af installationsmetode afhænger af enhedens design. Hvis der monteres på specielle monteringsplader, leveres de komplet med en lysarmatur.

Montering af lysekronen ved hjælp af beslaget

Monteringsplade er lavet af metalprofil, har stifter, der er konstrueret således, at den kan fastgøres til lampen. Pre-bracket fastgjort til det faste realkreditelement.

Installation af indlejrede elementer

Før tøjets spænding er de indlejrede elementer præ-fastgjort under lamperne for stræklofter. Embedded under lysekronen er lavet af træ eller krydsfiner. Det skal være tilstrækkeligt tykt, således at hardwaren sikkert kan rette stangen.

Det indlejrede element under lysekronen i strækloftet kan installeres lidt over loftets niveau eller flush med det, fastgjort til grundkonstruktionen med skruer eller dowels.

Advarsel! Den bar, der bruges som et pant for lysekronen i strækloftet, skal være glat uden griser for at undgå utilsigtet skade på stoffet.

At lette implementeringen af ​​hullerne til hardware i betonbunden ved hjælp af et slag.

Derefter samler eksperter panelet design. I det allerede strakte lærred er der lavet et hul i stedet for lampens installation.

Arrangering af huller i strækloftet

Det udføres kun i kluden, som tidligere blev strakt. Men hvis et hul er lavet i den strakte film, kan kluden på dette sted briste.

For at styrke skærens sted er en monteringsring (termisk ring) limet på den strakte PVC-film. Dens tykkelse er fra 1 til 3 mm.

Du kan lave en ring til montering af lysekronen på loftet med egne hænder eller køb af det færdige produkt i hardwareforretningen. For hullet til lampen skal ringet være lavet af termoplast.

Det limes til lærredet med en speciel lim. Ved installation er det vigtigt ikke at forlade ikke-limede områder, da dette vil føre til brud på filmen på disse steder.

Efter at ringen er fastlimet, skæres et hul med den ønskede diameter ind i termisk ring med en kniv.

Advarsel! Hullet er lavet med en diameter, der er lidt mindre end diameteren af ​​lampens bund.

Følg derefter følgende fremgangsmåde:

 1. Udfør foreløbig forberedelse af monteringsskinnen. Beslaget skal kontrolleres for burrs. Hvis de findes, fjernes de med en fil;
 2. Juster slatboltene;
 3. Fastgør monteringspladen til bolteelementskruerne;
 4. Efter at planken er installeret, er elmen afskåret, og armaturens elektriske ledninger er forbundet med ledningerne i husets elektriske netværk;
 5. Næste skal du vedhæfte lysekronen til beslaget. For at gøre dette skal du kombinere stifterne på stangen med hullerne i bunden af ​​enheden og reparere designet med dekorative møtrikker;
 6. Om nødvendigt er fastgørelsesstedet skjult under en dekorativ hætte.

Vægten af ​​lyskilden monteret på stangen må ikke være mere end 1,5-2 kg.

Hvis lampens vægt er mere end 2 kg, hvordan kan man hænge en lysekrone på et hængende loft i dette tilfælde?

Montering af lampen på krogen

Dette er en af ​​de nemmeste muligheder for fastgørelse af en lysekrone til et loftsloft. Normalt er krogen indstillet af bygherrer. Hvis den er fraværende, er den monteret i loftkonstruktionen med en dowel eller ankerkrog. Den mest anvendte ankerkrogstørrelse fra 6 til 14 mm.

Advarsel! Når du selv installerer krogen, er det vigtigt at sikre det på en sådan måde, at den dekorative kop, der dækker krogen og ledningerne, kan ligge tæt på kluden.

At udføre krogen og tråden i lærredet udfører hullet. For at forhindre filmen i at rive, limes en ring af termoplast til det strakte lærred på klippestedet.

Når termisk ring er fastlimet, skæres et hul ind i det. Ledninger passeres gennem det, og selve lampen er ophængt fra en krog, der også opdrættes i hullet.

Hængelampen forbinder strømforsyningskablerne med lysnettet.

Endvidere er krogen og forbindelsen af ​​ledningerne dækket med en dekorativ hætte, som er sikkert fastgjort.

På krogen kan du hænge armaturer på op til 6 kg.

Hvis belysningsindretningen vejer mere end 6 kg, hvordan skal man så lette lysekronen i dette tilfælde til strækloftet?

Montering af massive loftlamper

Massive lamper og belysningsanordninger af rund eller rektangulær form (for eksempel lysekroner-loftslamper) er monteret på plader forbundet med et kryds til et kryds.

Fastgørelsen af ​​lysekronen til strækloftet såvel som i tilfælde af montering på beslaget kræver installation af et pant. Den er lavet efter størrelsen af ​​en krydsfinerplade, 10-12 mm tykk. Det indlejrede element kan laves i form af et rektangel, cirkel eller tværs.

I midten af ​​dens skære et hul med en diameter på 50 mm. Gennem den fjernes forsyningskablerne. Metalholdere er fastgjort til platformen, hvorved det er fastgjort til hovedkonstruktionen.

Yderligere arbejdsordre svarer til installationen af ​​belysningsarmaturet ved hjælp af monteringsskinnen.

Sådan skifter du lysekronen på strækloftet

Hvis armaturet udskiftes, skal belysningsenheden fjernes for at få adgang til fastgørelseselementerne.

Hvis lampen blev fastgjort til krogen, så kan du hænge en lysekrone på den, som du købte for at erstatte den gamle.

Hvis installationen blev udført på et pantelement, kan du også bruge dette pant til at reparere en ny enhed.

I tilfælde af at du skal ændre lampens position, skal du muligvis installere et nyt blad, da hullet, der blev lavet til installation af den gamle lampe, forbliver.

Når du installerer ekstra armaturer på en allerede installeret struktur, skal panelet demonteres for at installere indlejrede elementer for at installere panelet og derefter installere belysningssystemet.

Lysekronen kan således ligesom andre lyskilder installeres på et ophængt loft. Men for dette er det nødvendigt at udføre installationen af ​​indlejrede elementer, der giver dig mulighed for at skabe en stiv base til fastgørelseselementer.