Varmesystemet PLEN: Specifik infrarød varmefilm

Vores liv stopper aldrig. Den tekniske udvikling, som i går blev betragtet som nyheder, bliver nu forældet. Ingen undtagelse og varmesystemer. Designet med en flydende varmebærer, som engang blev anset for at være det eneste alternativ, har ikke længe været tilfreds med den krævende forbruger.

De erstattes af mange lovende udviklinger. En af dem er varmesystemet PLEN - en effektiv måde at opvarme huset på.

Radiant opvarmning: hvad er det

I naturen er der kun tre måder at overføre varme på: direkte varmeoverførsel, konvektion og infrarød stråling. Udbredt i vores land og i hele verden bruger konvektiv opvarmning til deres arbejde den anden metode.

Det betyder, at opvarmning af rummet skyldes bevægelse og blanding af kulde og varm luft. Sidstnævnte opvarmes af radiatorer.

De kan opvarmes af varmeoverføringsvæske, elektricitet, luft eller anden måde. Ulemperne ved konvektiv opvarmning er betydelige temperaturfald i rummet, overdrypning af luften, umuligheden af ​​ventilation af rummet uden varmetab. Men det vigtigste er, at det ikke er effektivt nok. Princippet om konvektion indebærer noget varmetab.

Det må indrømmes, at det konvektive system klarer sig godt med opvarmning af bygninger med utilstrækkelig varmeisolering, hvorfor den er blevet så udbredt. Radiantvarme fungerer forskelligt. Ifølge fysikkens love udsender alle organer, der har en temperatur over absolut nul på Kelvin-skalaen eller -273 ° C, infrarøde stråler. Jo højere objektets temperatur er, jo højere intensitet af dets stråling.

Gennemsigtig luft er fuldstændig gennemtrængelig for infrarøde bølger. De overvinder let og absorberes kun af uigennemsigtige organer. Disse kan være vægge, loft, gulv eller møbler. Når infrarøde stråler absorberes, genstarter objekter og begynder igen at generere IR-bølger mere intensivt. Sådan bruges det infrarøde varmeapparat til at opvarme luften i et opvarmet rum.

Radiant varme opvarmer rummet meget hurtigt og holder den ønskede temperatur i det i lang tid. Desuden er det bedre opfattet af levende organismer. Forklaringen herfor er ret simpel. Den menneskelige krop, som enhver anden, genererer også IR-bølger. At være i et rum opvarmet af en konvektiv metode, oplever en person et vist ubehag, fordi kun radiatorer viser sig at blive opvarmet.

Koldt og endda koldt, vægge, gulv og andre store genstande begynder at "trække" den infrarøde varme fra kroppen, hvilket fører til ubehag. I et rum med strålende varme er alt anderledes. Opvarmede genstande udsender varme og giver dem en person, så i et sådant rum er det altid behageligt.

Med andre ting lige, og selv ved en forskel i temperaturer til fordel for et rum med konvektiv opvarmning, vil en person være mere komfortabel i et rum med strålende varme.

Planlæg: hvordan det virker

Den ideelle kilde til strålende opvarmning er en massiv russisk komfur. Det kan dog installeres ikke i alle rum. Ingeniører har udviklet flere typer forskellige infrarøde varmeapparater. Måske er den mest økonomiske og effektive løsning FLEN-systemet, som bruger specielle filmvarmere til opvarmning. Det blev udviklet af Chelyabinsk forskere relativt nylig.

Systemets navn dechifreres som "filmstrålende elvarmer". Denne enhed er basis for systemet. Dens konstruktion er ekstremt enkel. PLEN er et resistivt udstrålende element lagt på et foliesubstrat, lamineret til en stærk film. Den samlede tykkelse af en sådan varmelegeme er ca. 1,5 mm. Længde og bredde kan være anderledes, det afhænger af producenten.

Et flerlags modstandskredsløb anvendes som et resistivt element i enheden. I øjeblikket er varmelegemet tændt, modstanden kontakter er aktiveret for at varme dem op. Apparatet opvarmer op til 45-40 ° C. Dette er nok for, at modstanderne begynder at udsende langbølget infrarød stråling. Det er spredt rundt i rummet meget jævnt og absorberes gradvist af alle uigennemsigtige genstande.

De bevæger sig igen i processen med absorption af infrarøde bølger og begynder gradvist at give varme til luften. Praksis viser, at for at temperaturen i rummet skal stige ti grader, vil det tage 1-1,5 timer. Det er vigtigt, at der er varmeisolering af rummet og korrekt installation af filmvarmeren. Hvis underlaget for den sidstnævnte ikke passer under substratet, der reflekterer infrarøde bølger, vil det fungere mindre effektivt.

Når rumtemperaturen har nået den indstillede værdi, aktiveres termisk relæ, slukker forvarmeren. Når rummet er afkølet lidt, vil det arbejde igen og sætte varmeren i drift. PLEN arbejder således ikke kontinuerligt, men kun i perioder, hvilket gør det meget økonomisk. Kvaliteten af ​​opvarmning lider slet ikke: rumtemperaturen opretholdes.

Enheder fremstilles i form af strimler, hvis længde bestemmes af fabrikanten. Ofte varierer det inden for 5-6 meter. For at lette installationen inden for bandet er udstyret opdelt i fragmenter, som kan afskæres uden at miste hele systemets ydeevne. Bredden af ​​båndene varierer også. Ofte kan du finde modeller med en bredde på 0,5 eller 1 meter.

Måder at installere filmvarmere

Teoretisk kan infrarøde film-type varmeapparater monteres på en hvilken som helst flad overflade, orienteret næsten som ønsket. I praksis er de oftest installeret på gulvet eller i loftet. Kan installeres på væggen, men dette er den mest ineffektive indstilling. Dette skyldes, at den opvarmede luft vil stige strengt opad. Således vil opvarmningsindretningens omfang være signifikant begrænset.

Af denne grund er det upraktisk at bruge væggen til opvarmning af rummet, men det er ret egnet som en ekstra varmekilde. Faktisk kan de samme modeller af filmvarmere bruges til at lægge på loftet eller på gulvet. Derfor overvejer vi mere detaljeret alle nyanser af deres brug på en eller anden måde.

Loftvarmesystemer

Loftmonterede filmvarmere fungerer som følger. Når systemet er aktiveret, begynder det at udsende infrarøde bølger, der er rettet strengt nedad. Strålingen bevæger sig mod gulvet og absorberes for det meste af det. Resten af ​​bølgerne hviler på møbler og andre store genstande. Som følge heraf begynder alle dem, herunder gulvet, at akkumulere og derefter aflevere varme.

I fuld overensstemmelse med fysikens love begynder den opvarmede luft at stige. Koldere luftmasser falder under og opvarmes. Det viser sig således, at den maksimale temperatur i rummet vil være på gulvniveau. I en højde på 1,5-1,8 m, vil det allerede være 1-2ºС lavere. Lægerne anser en sådan temperaturfordeling for at være optimal for menneskers sundhed og trivsel.

Det skal huskes, at opvarmning udføres så jævnt som muligt. En anden fordel: For at maskere infrarød varme PLEN i loftet, kan du bruge næsten alle tilgængelige belægninger. En undtagelse her vil kun være ophængt lofter, både stof og film. Under drift opvarmes filmen, og da den er placeret tæt nok til loftpanelet, kan sidstnævnte deformeres.

Men hvis du virkelig ønsker at kombinere strækloftet og PLEN hjemmet håndværkere anbefaler installation af ekstra beskyttelse mod et lag af gipsvæg. Det vil tage den overskydende varme op, og det strakte lærred forbliver uændret. En anden fordel ved at installere filmvarmere i loftet er den lave risiko for utilsigtet skade.

Sandt nok er det ikke for lejlighedsbygninger. Der er altid risiko for lækage fra naboerne ovenfor, hvor systemet uundgåeligt vil mislykkes. Antallet af ulemper ved loftsystemet omfatter normalt kompleks installation. Dette er dog ikke sandt. Teknisk set er det ikke anderledes end gulv eller vægmontering. Det er ganske vist kun mere ubelejligt.

En anden ulempe er effekten af ​​infrarød stråling på husholdningsapparater. Det er umuligt at sige med sikkerhed, at det vil føre til en hurtig fejl i enhederne, men der er en sådan mulighed. Den mængde energi, der kræves til opvarmning af rummet, bestemmer dens højde. Eksperter anbefaler ikke at montere filmsystemet på loftet i et rum med en højde på mere end 3,5 m. Som i dette tilfælde vil opvarmning omkostningerne blive for høje.

Gulvvarmere

Filmsystemet ligger under gulvbelægningen, som i dette tilfælde kan være næsten alt. Efter opvarmning af varmeren opvarmes det hurtigt og begynder at udstråle IR-bølger. De rejser sig op til gulvplanet og absorberes af gulvbelægningen, som opvarmer og igen begynder at overføre varme til luften. Varmt strømmer bevæger sig op, de erstattes af koldere.

Som et resultat opvarmer rummet hurtigt nok. På trods af forskellen i placeringen af ​​filmvarmere er temperaturfordelingen ved loft- og gulvplanerne omtrent det samme.

Den højeste temperatur vil være på overfladen af ​​gulvet, lige under - på niveauet af hovedet. Den ensartede fordeling af varme, begge systemer er også omtrent ens. Den største fordel ved udendørs gulvvarmere kan betragtes som manglen på direkte infrarøde virkninger på husholdningsapparater og møbler.

Der er nogle funktioner ved montering af filmen under gulvet. Som allerede nævnt kan det være noget. Desuden kan varmelegeme lægges direkte på skræftet. Måske er dette en af ​​de bedste muligheder, fordi filmen er ret sårbar og kræver omhyggelig behandling. Hvis belægningen lagt over PLEN ikke er meget holdbar, kan systemet beskadiges af skarpe genstande, store møbler osv.

Derfor anbefales det stærkt at lægge et ekstra beskyttende lag til filmen under tynde belægninger. En anden funktion er, at filmens infrarøde varmeapparat kan overophedes, hvis der er installeret store møbler eller tunge husholdningsapparater oven på det. Af denne grund er det bedre ikke at lægge filmen under sådanne genstande, hvilket efterlader området under store ting tomme.

PLEN-system: fordele og ulemper

Enhver, der gerne vil sætte en PLEN i deres hjem, er interesseret i at lære om fordele og ulemper ved systemet. Lad os starte med fordelene ved installationen:

 • Økonomi. I sammenligning med andre former for opvarmning fra el er elprisen i gennemsnit mindre med en tredjedel. Driftsomkostninger er ikke påkrævet.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Filmforseglede ledere kan vare på ubestemt tid. Flytning og iført dele i designet mangler.
 • Kompakt placering. Filmvarmere kan installeres under enhver belægning. De besætter ikke meget ledig plads.
 • Automatiseringssystem. Dette gør det muligt at regulere temperaturen i opvarmede lokaler og spare energi.
 • Alsidighed. At bryde et af PLEN-fragmenterne deaktiverer ikke hele varmebelægningen.
 • Gunstig effekt på mikroklimaet. Når systemet fungerer, ændres mængden af ​​ilt og luftfugtigheden i rummet ikke. Varme fordeles optimalt for mennesker.

Derudover skal du vide, at PLEN virker helt stille, uden konvektionsstrømme fra luft og støv. Systemets effektivitet når næsten 100%, der er ingen varmetab. Udstyrets levetid beregnes i årtier. De fleste producenter giver 25 års garanti, idet det understreges, at systemets ressource er mindst 50 års service. I hele filmens levetid behøver ikke vedligeholdelse.

Der er system og ulemper. Først og fremmest vil dets installation kræve tilstrækkelig elektrisk strøm og fuldt funktionel elektrisk ledningsføring. Det er ikke altid muligt, især når det kommer til gamle huse. I dette tilfælde skal du sandsynligvis lægge et nyt ledningsnet, og dette er en ekstra omkostning. Når spændingen falder i netværket, falder mængden af ​​varme produceret af filmvarmeren.

Det vil helt sikkert ikke påvirke rumtemperaturen, da varigheden af ​​udstyret automatisk øges. Men på elregninger vil påvirke. Sommetider er filmvarmerne fastgjort på loftet eller vægge uden yderligere efterbehandling. Dette er forkert. Folien, på hvilken resistive elementer er fastgjort, har en høj reflektivitet.

Dette medfører visuelt ubehag og er simpelthen ikke æstetisk tiltalende. Derfor er det tilrådeligt at lukke PLEN med en hvilken som helst finish. Du skal vide, at pokleit tapet, for eksempel på toppen af ​​en filmvarmer ikke virker. Det kan heller ikke males eller kittes. Det er bedst at bruge en dekorativ belægning, der skal installeres over udstyret.

Infrarød stråling: gavn eller skade

De fleste af dem, der tænker på at installere infrarødt udstyr i deres hjem, opstår spørgsmålet om sikkerheden ved et sådant system. Lad os først se på, hvilken IR-stråling der er. Disse er elektromagnetiske bølger af en vis længde. Deres naturlige kilde er Solen, som udsender et stort antal bølger af et andet spektrum. Den længste af dem tilhører den såkaldte røde, fordi det menneskelige øje ser dem som røde.

Forskere har dog bevist, at der også er infrarøde bølger, hvis længde er noget længere. De tilhører spektrumets bølger, der er usynlige for mennesker. De falder på huden og mærkes som en termisk effekt. Men ikke alle infrarøde stråler er de samme. Fysikere skelner mellem tre grupper af sådanne bølger:

 • Kort, udsendt af organer med temperaturer over 800C.
 • Gennemsnitlige. De udsender genstande, opvarmet til 600 ° C.
 • Long. De udledes af organer med en temperatur på op til 300 ° C.

Afhængig af bølgelængden påvirker infrarød stråling levende organismer på forskellige måder. Korte bølger trænger dybt ind i menneskekroppen og kan opvarme indre organer. På områder af huden, der har været udsat for korte infrarøde bølger, dannes rødme, blærer og endda forbrændinger. Bølger af mellemlang længde har en blødere effekt, men stadig uønsket for kroppen.

Langbølget infrarød stråling opfattes af mennesket som en behagelig varme. Det trænger ind i de øverste lag af huden og opvarmer forsigtigt fugtigheden i dem. Derfor elsker alle levende organismer at baske i solen. Longwave infrarød stråling ikke kun varmer, men aktiverer også immunsystemet, udløser mekanismer til genopretning og regenerering af mange systemer og organer.

I betragtning af at filmudstyret er opvarmet til 45-50C, kan du være sikker på, at den udsender lange infrarøde bølger. I driftstilstanden for at opretholde den indstillede temperatur arbejder systemet i gennemsnit fra 6 til 10 minutter i timen. Det har således en kortvarig effekt på en person. Sikkerhed PLEN bekræftet af en række certifikater. Det anbefales til installation i medicinsk og børnepasningsfaciliteter.

Effektiv drift af folieopvarmning

Fabrikanten hævder, at dets produkter vil fungere økonomisk og effektivt. Du skal dog forstå, at dette kun gælder for visse betingelser. Hvis for eksempel en bygning ikke er isoleret, er det i det mindste meningsløst at vente på effektiv drift fra PLEN's filmvarmesystem. Hvilke krav skal opfyldes for at få mest muligt ud af infrarød udstyr?

En af de vigtigste er grundig isolering af vægge, døre og vinduer i bygningen. Hvis alt er klart med sidstnævnte, så er der nogle nuancer med hensyn til varmeisolering af væggene. Vægisolering skal udføres udenfor. Forskellige materialer kan bruges til dette: varmeisolering efterfulgt af plastering, sandwichpaneler mv. Hvis du isolerer væggene indefra, vil infrarød opvarmning være ubrugelig.

Vægge dækket af isolerende materiale vil ikke ophobes og afgive varme, da isolatoren forhindrer dette. Til arrangement af et effektivt varmesystem er det ikke nødvendigt at helt dække gulvet eller loftet med en infrarød film. Hvis det antages, at sådan opvarmning vil være grundlæggende, er det tilstrækkeligt at dække 70-80% af arealet af loftet eller gulvfladen.

For arrangement af yderligere opvarmning vil det være tilstrækkeligt nok til at dække 30-40% af området. Det er vigtigt at vælge termostatens korrekte monteringshøjde. Til loftmonteringsindstillingen skal filmen være i en højde på ca. 1,7 m fra gulvniveauet. Til udendørs installation hæves den 10-15 cm over gulvet. Hvis du begår en fejl med monteringsenhedens højde, fungerer systemet ikke korrekt.

Et andet vigtigt punkt er, at tilvejebringelsen af ​​den nuværende kapacitet er tilstrækkelig til systemets fulde funktion. Dette skal gøres, ellers vil omkostningseffektiviteten af ​​planen falde betydeligt. For at løse problemet er det nok at installere en særlig belastningsfordelingsenhed. Enheden giver dig mulighed for at tænde skiftevis forskellige kredsløb af varmesystemet og derved øge strømforsyningen til hver af dem.

Installation af filmvarmer bør kun udføres på et specielt underlag. Det har reflekterende egenskaber og tillader ikke den base, som filmen er lagt på for at absorbere infrarød stråling. Det omdirigeres i modsat retning, hvilket sikrer den mest effektive drift af udstyret. Uden et sådant substrat absorberes en del af de infrarøde bølger af basen, hvilket fører til unødvendigt energitab.

Et andet vigtigt punkt - højden af ​​det opvarmede rum, hvis systemet er fastgjort i loftet. Standardmodeller af filmemittere er designet til, at den infrarøde bølge vil dække en afstand på højst 3,5 m. Hvis den er større, når strålingen ikke op til gulvet. Og derfor fungerer systemet ikke korrekt. Så hvis rummet har højt til loftet, skal du vælge en gulvinstallationsmulighed eller kigge efter mere kraftfulde ikke-standardiserede modeller af filmvarmere.

Nyttig video om emnet

De vigtigste karakteristika ved PLEN-systemet:

Sådan installeres fly under loftet:

Sådan monteres systemet under GCR:

Plen-systemet er en praktisk og meget effektiv måde at opvarme dit hjem eller lejlighed på. Anvendelsen af ​​infrarøde film vil give mulighed for at få meget nem at installere, sikker, effektiv og økonomisk opvarmning. Og samtidig spare betydeligt på drift og vedligeholdelse af systemet. Måske er filmopvarmning stadig usædvanlig, men bagved er det ingen tvivl om fremtiden.

Princippet om drift af loft infrarød varme PLEN, Zebra EVO-ZOO

Filmvarmer PLEN, Zebra EVO-300.

På en varm sommerdag under påvirkning af direkte sollys opvarmer ethvert rum op og akkumulerer den resulterende varme. Men uanset hvor brændende solen var, og uanset hvor hårdt det opvarmes, falder temperaturen efter et stykke tid, og rummet bliver koldt. Derfor er yderligere opvarmning derhjemme nødvendigt. En meget god varmeanordning er en filmvarmer. Du kan købe PLEN (filmvarmer) fra vores firma. Vi sælger kun højkvalitets og dokumenterede produkter. Derudover tilbyder vi en sådan service som "installation PLEN".

I vores klima er dette især mærkbare temperaturfald - husk lavsæsonen, når opvarmning er slukket, men udetemperaturen er stadig ikke nok til at opretholde et behageligt miljø i huset. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at bruge huset opvarmning med elektricitet.

Opvarmning af huset med elektricitet. Særlige egenskaber

Opvarmning af huset med elektricitet EVO-ZOO PLEN fungerer også i overensstemmelse med det ovenfor beskrevne princip. Installation af PLEN EVO-ZOO-systemet kræver ikke særlig viden og færdigheder, du skal blot placere det indendørs i loftet og det virker som en lille sol i dit hus.

Filmvarmeren er meget nem at bruge og har et simpelt design. Den består af aluminiumsfolie. Det huser varmeelementet, som er lavet af metal. Om nødvendigt kan flere lag anvendes i denne varmeapparat. Pladen med det installerede varmeelement er lamineret på begge sider med et materiale, som er en isolator af elektricitet. Filmen varmeapparatet perfekt vil være egnet til brug i livet.

PLEN-system. fordele

Opvarmning med elektricitet er meget almindelig i dag. Der er mange forskellige varmelegemer. Men filmvarmeren er med rette i efterspørgsel. Du kan købe PLEN-systemet (filmvarmer) fra vores firma til en overkommelig pris. Hvilke funktioner har den:

 • PLEN-systemet er helt sikkert for menneskers sundhed, det udsender ikke skadelig stråling;
 • Skaber ikke støj under arbejdet
 • De er brandsikre kan arbejde i høj luftfugtighed;
 • Filmvarmeren har lang levetid;
 • Køb filmvarmer - det betyder at spare penge, fordi der under arbejdet er et lille forbrug af elektricitet;

Opvarmning af huset behøver kun i kulden. Før du køber PLEN, bør du overveje rummets funktioner, fugtighed, dets størrelse. Kompetent valg og korrekt installation er nøglen til en behagelig temperatur i dit hjem. Opvarmning af huset med elektricitet, dets typer og funktioner, kan du se nedenfor.

Loft opvarmer huset med elektricitet

Opvarmning af huset med elektricitet har sine egenskaber, varmeoverførslen fra varmeovnen overføres direkte til gulvfladen og indvendige genstande, og allerede fra dem bliver luften i rummet opvarmet. Således giver filmvarmeren dig mulighed for at opnå komfort og effekten af ​​"varmt gulv".

Når den indstillede temperatur er nået, vil termostaten slukke for elvarmen - denne periode er meget længere end driftstiden. På nuværende tidspunkt bruger PLEN-systemet ikke strøm - det sparer derfor dine penge. Hvis temperaturen i rummet falder med en grad, gentages cyklen. Filmervarmeren kan lukkes med enhver form for efterbehandling (gipsvæg, vægpanel, stræklofter) - det vil ikke være synligt, og det vil ikke påvirke opvarmningens kvalitet.

Radiatoropvarmning

Traditionelle varmesystemer (radiatorer og konvektorer) er konvektionsvarmesystemer. De opvarmer direkte luften, som på grund af konvektionsstrømme fordeles overalt i rummet. Komforttemperaturen vil ikke blive etableret, før luften er helt opvarmet i rummet. Opvarmningsprincippet med disse enheder er meget forskelligt fra den måde, som en filmvarmer fungerer (opvarmning af et hus med elektricitet). Du modtager ikke et varmeisoleret gulv - al varme vil stige til et loft.

Den utvivlsomme fordel ved denne type opvarmning er dens relative lave omkostninger, brugervenlighed og nem installation. Det er værd at bemærke, at sådan opvarmning er ideel til lejligheder såvel som til private huse.

Infrarøde filmvarmere

I vinterperioden i Rusland skal boliger opvarmes selv i de sydlige regioner, hvorfor forbrugernes efterspørgsel efter mange typer stationært og bærbart varmelegeme er betinget. En stor niche på det russiske marked for varmeapparater, der tilbydes af udenlandske og indenlandske producenter, er optaget af en gruppe infrarøde enheder med et generelt princip om miljøpåvirkning, men består af undergrupper, der adskiller sig fra design og som følge heraf funktionalitet og effektivitet.

Lad os se nærmere på en af ​​de typer infrarøde enheder til opvarmning af en bolig - en vægmonteret filmvarmer, der anvendes i dagligdagen relativt nylig, men på grund af en række fordele er den allerede i konstant forbrugernes efterspørgsel.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater

Infrarøde stråler er ikke synlige elektromagnetiske bølger med en længde på mellem 0,74 μm og 1,5-2 mm. Enhver opvarmet krop bliver en kilde til infrarød stråling - en emitter, og emitteren opvarmes ved at omdanne en af ​​en type energibærer til varmelektrisk strøm, gas, fast eller flydende brændstof.

Infrarød stråling, der imødekommer en forhindring i udbredelsesvejen, bevirker, at overfladen af ​​vibrationerne i dens overflade medfører en stigning i molekylernes bevægelseshastighed, hvilket medfører en stigning i temperaturen af ​​en genstand til en bestemt dybde.

Bølgelængdeområdet for infrarød stråling er igen opdelt i følgende komponenter:

 • shortwave - 0,74-2,5 mikron;
 • gennemsnitlig bølgelængde - 2,5-50,0 mikron;
 • lang bølgelængde - 50,0-2000,0 mikron.

Intensiteten ved opvarmning af overfladen af ​​genstande afhænger af radiatorens temperatur - jo højere er den, desto kortere er infrarød strålings bølgelængde og jo større dybden af ​​forhindringens overflade. De infrarøde stråler under udbredelse ændrer ikke transitmediumets temperaturegenskaber - luften opvarmes ikke ved deres passage, men ved at overføre varme til det ved opvarmede genstande.

Metoden til varmeoverførsel via infrarød stråling er ikke forbundet med termisk ledningsevne eller konvektion, så infrarøde varmeapparater er i stand til at overføre varme selv gennem vakuum.

Enheden af ​​film elvarmeren (PLEN)

Alle infrarøde varmeapparater er opdelt i høj temperatur kortbølge og lav temperatur langbølge. Film-type varmeapparater tilhører den anden gruppe.

Visuelt film IRelektroVarmeapparatet er et fleksibelt ark eller en strimmel af et bestemt format. Hvis modellen ikke er dekorativ (varmelegeme), så giver de transparente ydre lag dig mulighed for at se placeringen af ​​komponentelementerne.

Det er vigtigt! PLEN er en forkortelse for "filmudstråling elvarmer" og ikke et varemærke registreret af nogen.

 • Varmeelementer af resistiv type - fremstillet af carbonholdige materialer eller metaller, tape eller pladeformede, der kan opvarme op til 35-55 grader, når elektrisk strøm passerer gennem dem
 • varmefordelingsbase - et eller to lag tyndt aluminiumfolie, på hvilke modstande er monteret, til ensartet fordeling af varme fra deres opvarmning over skærmens overflade;
 • termostat med temperatursensorer;
 • to beskyttende lag af lamineret film med et smeltepunkt på op til 210 grader, mellem hvilke der er en folie med varmeelementer;
 • kabel til at forbinde Flan til netværket.

Varmepladens samlede tykkelse overstiger ikke 1,5 mm.

Skematisk kan PLEN være repræsenteret som følger (termostaten installeres separat):

1 - kontakter, der forbinder enheden med et netværk på 220 V;

2 - en fleksibel tolagskappe af en polymerfilm på en bærer lavsan eller polyesterbase;

3 - punkter af industriel, forsigtigt isoleret forbindelse af forsyningskablet med varmelegemets kontakter (der er ingen selvudskiftning af kablet)

4 - Varmeelementer (tape eller individuelle lameller, forbundet af ledere);

5 - aluminiumsfolie;

6 - hologram til beskyttelse af varmeren fra forfalsket produktion.

Princippet om PLEN

Når strømkablet er tilsluttet, opvarmer de resistive elementer op til den forudbestemte temperaturværdi (35-50 grader) i 10 sekunder. Ikke-husholdningsfilmvarmere (til mini-saunaer, landbrugsprodukter), der anvendes i værelser med en lofthøjde på over 3,5 m, har i konstruktionen resistive ledninger, bånd, plader, nichrom, fehrral eller multikomponentlegeringer, der giver højere temperatur opvarmning.

Den korrekt beregnede kombination af materialet i det reflekterende lag, dets tykkelse, udformningen af ​​resistive varmelegemer sikrer omdannelsen af ​​elektricitet til varme og derefter til IR-stråling med en bølgelængde på 8-15 μm, der er gunstig for menneskelig opfattelse.

Det er vigtigt! Med en stigning i strøm- eller termostatfejl vil temperaturen på resistive grafitvarmere stige, hvilket vil medføre ødelæggelse og svigt af den indenlandske filmvarmer som helhed, det vil sige, at de resistive elementer også udfører beskyttelsesfunktionen af ​​sikringer.

Varianter af filmvarmer

En af de største forskelle i film-type elektriske varmeovne er deres format og størrelse. PLANTER fremstilles i form af bånd af forskellige længder og bredder. Uafhængig korrektion af størrelsen af ​​sådanne film er umulig, så PLAN'er er lavet i en bred vifte af dimensioner, så du kan vælge den bedste løsning. De tre mest almindelige størrelser af bånd i bredde: 35, 51 og 65 cm.

Film 35 og 51 cm har to zoner fri fra arrangementet af resistive elementer og er beregnet til at blive monteret med en hæftemaskine - ved kanterne. Bånd 65 cm brede har tre sådanne zoner - to ved kanterne og en langs midten (som en mulighed - to ved kanterne og mellem dem på tværs med et bestemt trin).

Fleksible infrarøde filmvarmere kan installeres på både lodrette og vandrette overflader - Designet af elektriske varmelegemer af filmtype afhænger ikke af installationsstedet, med undtagelse af PLEN-billeder, som pr. Definition skal være placeret på de bedste steder at se - på væggene. Klassificeringen af ​​en bestemt filmvarmer som en væg-, gulv- eller loftindretning bestemmes kun af placeringsstedets udformning - en vigtig faktor, der påvirker ydelsen af ​​denne IR-enhed. Således bliver filmvarmeren på væggen efter montering på loftet i hverdagen til et loft.

Overvej mulighederne for at placere PLENOV i lokalerne for at øge effektiviteten af ​​deres brug.

Vægarrangement af filmvarmere

Placering af PLEN på væggen er den mindst effektive på grund af den begrænsede eksponeringssektor for infrarød stråling til bygningskuverteren - de fleste infrarøde stråler opvarmer vægfladen modsat, næsten uden at påvirke gulv og loft.

Stationære filmanordninger monteret på væggen er effektive som det vigtigste middel til opvarmning kun hvis den modsatte base har et betydeligt område - så vil varmeoverførslen fra den opvarmede overflade til luften være helt mærkbar.

En række vægvarmere af film type er bærbare infrarøde enheder med dekoration, der efterligner billeder. For at kunne bruge dem rationelle og effektive, bør varmeapparater anvendes i værelser med små dimensioner til opvarmning, f.eks. En arbejdsplads eller i grupper, hvis samlede varmeoverføringsareal er i forhold til rummets størrelse.

Udendørs placering af infrarøde film-type varmeapparater

Den infrarøde stråling af anordninger, der er så arrangeret, påvirker gulv og loft. Den varme overflade af gulvet øger komforten ved kontakt med en person - du kan gå uden sko, sidde eller ligge på gulvet mv. Derudover er overførslen af ​​varme ved gulvet til de kolde nedre lag i rummet også en opvarmning af rummet, da de forårsager forekomst af konvektive strømme. Men energien fra den del af de infrarøde stråler, der trænger gennem gulvbelægningen, bruges til at opvarme loftet, hvilket er mindre effektivt - loftbunden har lidt brug af det, da temperaturen allerede er ret høj som følge af konvektion.

Det er vigtigt! Det er ikke tilrådeligt at have infrarøde varmeapparater på stedet for møbler - voluminøse genstande lavet af materialer med lav varmeledningsevne skaber hindringer for infrarød stråling.

Loftinstallation af infrarøde filmvarmere

Når der anvendes varmelegemer til filmtype som det vigtigste middel til opvarmning, er det mest effektivt at placere dem i loftet, da deres arrangement sikrer eksponering for stråling på alle byggekuverter, uanset konfiguration og genstande deri.

Det er vigtigt! Når man vælger et loft for installation af Plens, er det nødvendigt at tage højde for, at effektiviteten af ​​infrarød opvarmning med en stigning i afstanden til radiatoren reduceres. Infrarøde varmelegemer af typen film er lavtemperatur langbølgeapparater, så deres brug ved lofter over 3,5 m er ikke rationel.

Fordelen ved PLEN loftplacering ud over høj varmeffektivitet er den minimale risiko for utilsigtet skade på varmeren, som er i en rimelig sikker afstand fra bevægelseszonen. Der er dog ulemper - Placeringen på loftet gør PLEN sårbar over for lækage ovenfra, og installationsarbejde i højden er mere arbejdskrævende.

Karakteristik af elvarmerfilmdesignet.

Når du vælger en film infrarød varmeapparat, er det nødvendigt at være styret ikke kun af sin størrelse - PLANerne har andre egenskaber, herunder dem, der er relevante for specifikke forhold:

 • spændingen af ​​strømforbruget er generelt 220 V, men den fremstilles også ved 110 V;
 • strøm - op til 500 W, kan energiforbruget pr. kvadratmeter filmvarmer (strømtæthed) være fra 70 til 170 W;
 • maksimal opvarmningstemperatur - 35-50 grader;
 • nuværende forbrug - 0,7-1,2 A;
 • specifik gravitation - op til 350 g / m sq.

Til beskrivende beskrivelser skal vi sammenfatte dataene om filmvarmeres egenskaber med henvisning til deres standardstørrelser:

Installation af infrarøde film-type varmeapparater

Installationen af ​​fleksible filmvarmere, uanset installationssted, kræver ikke, at entreprenørens højkvalitets faglige færdigheder er til rådighed, men skal følges efter følgende regler:

 • PLEN installationssted skal være fladt og tørt;
 • udskæring af ruller, hvis dette leveres af modellen, skal kun udføres i henhold til mærkning angivet af fabrikanten
 • ydeevne kontrol ved inddragelse af en foldet varmelegeme i netværket er forbudt
 • længden af ​​et båndfragment af filmen bør ikke overstige 8 m;
 • tilstødende strimlingsvarmesystemer er placeret i en afstand på mindst 5 mm
 • bøjning PLAN i en vinkel på mere end 90 grader er ikke tilladt;
 • installation af filmen til basen er lavet med hæfteklammer ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine eller særlige fastgørelsesanordninger (brugen af ​​almindelige negle og skruer er ikke effektiv);
 • det er forbudt at udføre installationsarbejde ved under-nul lufttemperatur - efter opvarmning af rummet vil filmstrimlerne stige i størrelse og formede folder.

Sekvensen for installation af film infrarøde varmeapparater

Basen for PLAN at beskytte mod overophedning skal være forsynet med en foliereflekterende skærm, der fungerer som et termisk og vandtætningsmiddel, for eksempel penofol, en isolator.

Den beskyttende belægning er monteret på bunden med en overlapning af tilstødende kanter på hinanden i 3-5 cm. For at fremskynde processen anbefales det at anvende specielle fastgørelsesanordninger til fastgørelsesanordninger, der er tilgængelige i en bred vifte af kommercielt tilgængelige.

På toppen af ​​skærmens ledd limes langsgående med specielt foliebånd.

Elementerne i filmvarmeren er monteret oven på den fastsatte skærm - efter det indledende layout og i henhold til installationsanvisningerne, der er vedhæftet til enheden. Installation udføres under hensyntagen til reglen - 8-10 fastgørelseselementer skal laves til 1 kvadratmeter fleksibel film.

Når installationen af ​​varmekredsen er klar, er den forbundet til termostaten, som skal placeres i en højde på 1-1,5 m fra gulvet, og systemet kontrolleres for funktionsdygtighed.

Desuden bør termostaten være placeret væk fra andre varmeanordninger, have en varmeisolerende pakning under den og være beskyttet mod direkte sollys og udkast for at sikre en korrekt overvågning af temperaturregimet i rummet.

Hvis resultaterne af IR-enhedstesten er positive, lægges finishens færdige materialer - gulv eller hængende loft, der er monteret med et mellemrum på 10-15 mm mellem foringen og filmen.

Det er vigtigt! Materialer, der er absolut gennemsigtige for PLEN eksisterer ikke - nogen finish på toppen af ​​filmen er en skærm, der dæmper stråling i varierende grad.

Udvalgte noter og anbefalinger til brug

 • Forvente høj effektivitet fra infrarøde filmvarmere såvel som fra andre varmeenheder, hvis der ikke findes termisk isolering, skal husets konstruktioner ikke være.
 • Markedsførernes påstande om PLEN-bølgelængden på 8 mikron, angiveligt optimal til menneskelig opfattelse, svarer ikke til virkeligheden - strålingen af ​​IR-varmere er altid i et bestemt område og kan ikke bestå af bølger af en længde.
 • Installation af PLEN i et rum, selv på hele væggenområdet, løser ikke problemet med opvarmning af andre værelser til huset.
 • Plenens funktion er ikke ledsaget af et fald i ilt i rummet i rummet, og derfor er der ikke behov for at øge hyppigheden af ​​ventilationen af ​​værelserne, når der anvendes filmvarmere.
 • Det er ikke nødvendigt at slukke PLEN-systemet for sommeren - det er nok til at indstille den ønskede temperaturværdi på termostaten.
 • Holdbarheden af ​​infrarøde filmvarmere (op til 50 år) erklæret af producenterne er en hypotetisk værdi, da PLEN'erne begyndte at blive produceret relativt for nylig.
 • Sikkerhedskrav til husholdningsapparater, herunder apparater af typen film, er angivet i GOST R 52161.2.96-2006.

konklusion

Film elektriske varmeovne er enheder med mange fordele, men en væsentlig del af fordelene ved PLS er iboende for de fleste varmeenheder på el. For objektivt at vurdere oplysningerne om de tekniske egenskaber ved disse enheder, der tilbydes af sælgere, er det nødvendigt at have en klar ide om princippet om drift af opvarmningsfilm. Mange af de parametre, der er anmeldt af PLEN implementatorer, er ikke sandt og er kun markedsføringsteknikker. For eksempel om den lave pris ved installation af infrarøde film sammenlignet med en vandvarmeanordning baseret på en gaskedel - det gælder kun hvis gasstrømmen er langt væk.

Filmopvarmning i Moskva til producentpriser

Principen for driften af ​​filmen elvarmeren

Helt sikkert for børn og voksne.

Systemet er fastgjort til loftet og helt skjult for menneskelige øjne under et lag af finish, der ikke forstyrrer effektiv opvarmning. Retningsvarmestråler er helt sikre for mennesker.

Grundprincippet for filminfrarød opvarmning er, at objekterne i rummet først opvarmes, og så giver genstandene selv varme til luften. Du kan tegne en analogi med den russiske komfur, som er en kilde til infrarøde stråler, kun i vores tilfælde opvarmer elektricitet, ikke brænde.

 • NEJ ingen skadelig stråling
 • Ingen mikrobølger
 • Ingen giftige stoffer i sammensætningen af ​​elementerne i opvarmning
 • Tør IKKE luften og brænder IKKE ilt

Stråler falder på alle objekter, så vi får et varmt gulv og behagelig temperatur på hovedniveau.

Nu kan du ikke være bange for børn, der sidder på gulvet, såvel som komfortabelt gå i seng, fordi hun er altid varm

Det er lige så vigtigt, at systemet ikke bruger strøm til at opvarme luften under loftet, hvilket resulterer i betydelige besparelser af penge på månedlige opvarmning.

Principen for drift af konventionel opvarmning

Funktionsprincippet for filmvarmeren

Udviklingen af ​​udviklingen af ​​loftvarme om 2 minutter

Detaljeret beskrivelse af arbejdsprincippet

Elektricitet leveres til varmeelementerne i filmvarmen, som omdannes til infrarøde stråler. Alle stråler, der falder på overfladen af ​​genstande, vægge, gulve, begynder at varme dem, og alle de opvarmede overflader giver allerede varme til luften. Opvarmning sker meget hurtigt, på bare 40-50 minutter stiger rumtemperaturen med 10 grader.

Takket være denne arbejdsplan er det hurtige tab af varme i huset maksimalt reduceret, og den behagelige temperatur for en person er allerede nået ved + 19 ° C. Derudover reduceres omkostningerne ved opvarmning med 3-4 gange sammenlignet med el-kedel. Opførelsen af ​​traditionel opvarmning er trods alt at opvarme luften, som hurtigt mister varme, så disse systemer skal arbejde døgnet rundt og forbruge en stor mængde elektricitet.

Filmvarmeren virker omkring 5 minutter i timen, og dette er tilstrækkeligt til at opretholde en behagelig temperatur i rummet på 22 ° C.

Månedlige opvarmning omkostninger

Mere økonomisk end el-kedel 3 gange

Systemet med opvarmningsfilm i en time er som regel i drift fra 5 til 10 minutter. Resten af ​​tiden systemet er i økonomi tilstand. På dette grundlag varierer strømforbruget af sådanne varmeapparater fra 10 til 20 watt pr. Time pr. 1 m².

For at beregne månedlige omkostninger tager vi et hus på 100 m².
Gennemsnitligt strømforbrug er 15 W / m² og
Den gennemsnitlige pris for 1 kW el 1,91 ₽.

Vi får følgende værdier:

100 m² * 0,015 kW / m² * 24 timer * 30 dage = 1080 kW pr. Måned.
Til en pris på 1,91 / kWh elektricitet
vi modtager kun 2063 ₽ til opvarmning pr. måned.

Omkostningerne ved opvarmning af et hus på 100m ² omkring 2000 rubler.

Plan - film elvarmer

Advarsel! Vi bruger udtrykket "Plan" som en forkortelse til filmvarmere af enhver art. Filmen i denne artikel er alle indenlandske og udenlandske elektriske varmeapparater lavet på basis af PET film. Udtrykket "Plan" for mærket PLEN (certifikat for varemærke nummer 415542), der ejes af firmaet "ESB-Technology", Chelyabinsk, har intet at gøre.

Producenten PLEN (filmstrålevarmeelement) sikrer, at deres varmelegemer fungerer efter andre fysiske principper. Detaljer vil fortælle dig i LLC ESB-Technologies. Vi stoppede samarbejdet med dette firma i 2015.

Indhold:

Hvad er Plan?

PLEN er lavtemperatur elektriske varmeovne. De har en basisfilm med en tykkelse på op til 1 mm, de er fleksible og nemme at installere. Opvarmningstemperaturen på arbejdsfladen på PLEN svinger inden for 40-65 ° С. Anvendelsesområde for elektriske varmeapparater - systemer til opvarmning af værelser af enhver art: et varmeisoleret gulv og varme (varmt) loft.

Lad os undersøge de generelle principper for enheden af ​​film elektriske varmeapparater, som er de samme for Plann fra forskellige producenter. Varmeelementer omfatter tre grundlæggende designelementer: opvarmning, transmission, udstråling.

• Varmeelement. Bruges til at omdanne elektrisk energi til varme. Planens hovedprincip er baseret på Joule-Lenz-loven. Når strømmen passerer gennem et varmeelement, frigives termisk energi på den. Og det er ligegyldigt hvilket materiale varmeelementet er lavet af (bånd eller trådresistent, kulstof). Vigtige egenskaber: Materialets resistivitet og mængden af ​​strøm, der passerer gennem den.

• Transmitterende element. Det bruges til at overføre termisk energi fra varmeelementet over hele området af PLEN. Ofte anvendes aluminiumfolie med høj termisk ledningsevne som et transmissionselement af fabrikanter. I nogle typer planer (normalt importerede materialer med kulstofbaserede varmeelementer) bruger fabrikanterne ikke det transmitterende element (folie).

• Udstrålingselement. Dette er overfladen af ​​elvarmeren, der består af en PET-film (polyethylenterephthalat). Dette materiale i dets fysiske egenskaber har en stor strålekoefficient for infrarøde bølger. Da PET-folie er en god dielektrisk, tjener den i PLEN til pålidelig isolering af strømbærende dele. Laminering af varmelegemets nuværende bæreelementer udføres fra to sider.

Principen for driften af ​​PLEN

Når elektrisk strøm passerer gennem et varmeelement, genereres varme på den. Det er en kontaktmetode, der spredes gennem transmitteringselementet (aluminiumsfolie) til varmelegemets overflade (PET-film). Ved opvarmning udstråler varmeoverfladen infrarøde bølger i midten af ​​bølgelængdeområdet: 8,6-9,2 mikron.

Områderne af infrarød stråling og den tilsvarende temperatur i ° C:

• nærområdet: λ = 0,74-2,5 μm (fra +3 650 til +877 ° С);
• området er gennemsnitligt: ​​λ = 2,5-50 μm (fra +877 til -215 ° С);
• Regionen er langt: λ = 50-2000 μm (fra -215 til -257 ° С).

Afhængigheden af ​​bølgelængden på temperaturen af ​​den opvarmede krop beregnes i henhold til loven om Wien-forskydning.

Anvendelsesområde for film elektriske varmeovne

Brugen af ​​en bestemt type fly afhænger af egenskaberne ved genstanden for opvarmning og de elektriske varmelegemeres tekniske egenskaber (spænding, effekt, størrelsesområde).

PLEN til bolig- og ikke-boligvarmesystemer

PLEN-filmens elektriske varmeapparater bruges til at oprette varmesystemer til forskellige genstande med en lofthøjde på op til 5,0 m: private huse, hytter, sommerhuse, lejligheder, kontorer, butikker, sociale faciliteter, lagerlokaler, industrilokaler mv.

På disse steder kan det infrarøde system PLEN bruges som hoved- eller ekstra type opvarmning. I varmesystemer anvendes et loft (varmelof) eller gulvmonteret fladskærm (filmopvarmning) med en kapacitet på 150-300 W / m2, afhængig af loftets højde. Princippet om drift af infrarød varme loft er beskrevet i detaljer her.

Tekniske egenskaber ved Plan for varmeanlæg

• Nominel spænding Un - 220 V, 50 Hz.
• Specifik effekt - fra 150 til 300 W / kvm.
• Nominel belastningsstrøm In - fra 0,68 til 1,36 A / kvm.
• Max opvarmningstemperatur Plaen - 40-55 ° C.
• Graden af ​​beskyttelse mod ydre påvirkninger - IP54.
• Lærredens længde - fra 0,25 til 7 m.
• Webbredde - fra 0,5 til 1 m.
• Bladtykkelse - 0,4 mm.
• Nettovægt - 500 g / kvm.

PLEN specielt formål PLEN høj effekt

Et særpræg ved disse elektriske varmeapparater er effekt: 300-400 W / kvm. Højkraftværk bruges til opvarmning af industrielle lokaler med en lofthøjde på 4 til 5 m, tørring af træ, tørring af grøntsager, frugt, champignon og bær, tørring af forskellige materialer, fremstilling af infrarøde saunaer. Beregninger af brugen af ​​PLEN special formål og øget effekt skal udføres af en specialist.

Specifikationer Planen øget effekt

• Nominel spænding Un - 220, 380 V, 50 Hz.
• Specifik effekt - fra 300 til 400 W / kvm.
• Nominel belastningsstrøm In - fra 1,36 til 1,82 A / kvm.
• Maks. Opvarmningstemperatur Almindelig - 55-65 ° C.
• Lærredens længde - fra 0,25 til 5 m.
• Webbredde - 0,5 m.
• Webtykkelse - 0,4-1,0 mm.
• Nettovægt - 500 g / kvm.

Ligheder og forskelle PLEN udenlandske og indenlandske producenter

Lighederne af lavtemperaturfilmvarmere PLEN:

• udstrålingselement - PET film;
• Operationsprincippet er baseret på Joule-Lenz-loven
• Hovedspænding 220 V, 50 Hz;
• anvendelsesområder - varmesystemer såsom et varmeloft og / eller gulvvarme
• Anvendes på særlige steder (trætørring, Plann med øget effekt til opvarmning mv.);
• Fabrikantgaranti på Plan 10-15 år.

Forskelle mellem lavtemperaturfilmvarmere PLEN:

• Materiale. Følgende elementer anvendes som et varmeelement: kulstof (varmelegemet TM), trådresistiv (ZEBRA EVO-300), tape-resistiv (NIRVANA og andre fabrikanter).
• Produktionsteknologi. Udenlandske producenter PLEN er en fuldt automatiseret produktionslinje. Indenlandske producenter PLEN bruger halvautomatiserede produktionslinjer.
• Prispolitik. Udgifterne til PLEN af udenlandske producenter er 20-30% lavere.

Størrelsesområde af PLEN

Størrelsestørrelsen på PLEN på bredde:

• 50 cm;
• 80 cm;
• 100 cm.

Skærefasen og længden af ​​PLEN er forskellige for indenlandske og udenlandske producenter.

• Opvarmningsfilm TM. Skæringstrin 25 cm. Længde: 0,25, 0,5, 0,75, 1,0, 1,25 m osv. Den maksimale længde af arbejdsbanen er 7 m. Bredden af ​​banen er 50, 80, 100 cm. Fuld størrelse område er opført i online butik.
• Modulvarmer ZEBRA EVO-300. Skæringstrinn 60 cm. Længde: 0,6, 1,2, 1,8, 2,4 m osv. Den maksimale længde på arbejdsbanen er 6 m. Bredden af ​​banen er 50 cm. Det fulde størrelsesområde er angivet i online-butikken.
• Varmeapparat NIRVANA. Det er lavet på fabrikken allerede med en given længde og bredde. Filmvarmeren NIRVANA kan ikke skæres. Bredden af ​​lærredet - 51 cm. Størrelsesområde i længde: 1,5, 2,0, 2,5, 3,0, 3,5, 4,0, 4,5, 5,0 m. Fuld størrelse er angivet på internettet butikken.

Hvordan man beregner Plan for et opvarmningstak?

For korrekt beregning af Plann skal du kende følgende data:

1. Regionens placering af objektet.
2. Objektets tekniske egenskaber.

• Placeringsområde

Afhængigt af placeringen af ​​anlæggets placering vælges PLEN-systemets specifikke installerede kapacitet. Nedenfor er en tabel med de anbefalede værdier for effekttæthed for varmeloftsystemet som den primære type opvarmning. Bordet blev udviklet af specialister fra firmaet "Warm World Electro".

• Objektets tekniske egenskaber (tildelt kraft, lofthøjde, areal, vægmateriale, isolering osv.)

Anlæggets strømforsyning kræver tilstrækkelig dedikeret effekt. Opvarmning af objektets omsluttende strukturer skal overholde SNiP 23-02-2003 Termisk beskyttelse af bygninger. Nedenfor er en tabel med de anbefalede værdier for PLEN's specifikke effekt afhængigt af lofthøjden.

Et eksempel på beregningen af ​​Plan for et varmegrænse (den primære type opvarmning)

• Anlægget er beliggende i Izhevsk.
• Samlet opvarmet areal på 100 kvm.
• Skumblokens vægge 300 mm, vægisolering 100 mm, isolering af loft og gulv 150 mm.
• Lofthøjde: 2,7 m.
• Dedikeret effekt 15 kW.

Ifølge tabel nr. 1 er den anbefalede minimum installerede specifikke kraft af anlægget pr. 1 kvm for byen Izhevsk = 120 W / kvm af opvarmet område. Vi beregner den samlede installerede kapacitet på anlægget på objektet: 100 m² M x 120 W / m² M = 12 000 W = 12 kW. Under hensyntagen til efterspørgselskoefficienten på 0,6 vil den være involveret i hårde frost = 12 kW x 0,6 = 7,2 kW.

Fra bord nr. 2 bestemmer vi den specifikke effekt af varmeapparater afhængigt af loftets højde på objektet (2,7 m). I denne højde anbefales det at bruge Plan 150, 170 eller 180 W / m². For eksempel valgte vi Plann 170 W / kvm.

Fra tabel nr. 1 kan det ses, at for en bestemt kraft, skal PLEN installeres på filmloftet 70% af det samlede opvarmede areal, som er: 100 kvm M. X = 70 = 70 kvm.

Vær opmærksom!

Dette er en foreløbig tilnærmet beregning af antallet af PLEN til et varmeloftsvarmesystem. For en mere præcis beregning anbefaler vi, at du kontakter de specialister, der er involveret i den tekniske beregning af PLEN varmesystemet.

Ved at købe varmeapparater i vores firma får du den tekniske dokumentation for tilslutning og placering af PLEN gratis. Til dette har vi brug for en plan med interne lineære dimensioner (længde, bredde) på din genstand.

Hvordan lukker planen? Fin loft finish til Plan

Det er ikke nødvendigt at lukke filmens elektriske varmeapparater med PLEN-finishet, du kan lade det ligge som i billedet nedenfor. I denne form fungerer varmeloftet fint.

Den endelige afslutning af loftet til varmesystemet Planen udføres primært af æstetiske årsager til design. Hvis loftet Plann er lukket med et finishmateriale, reduceres effektiviteten af ​​varmesystemet som helhed praktisk taget ikke. Forudsat at de anbefalede materialer til afslutning af loftet.

Anbefalede og ikke anbefalede materialer til afslutning af varmeloften

Anbefalede materialer:

• stræklofter (stof, PVC);

• MDF, GKL, GSP, SML-paneler (tykkelse op til 12,5 mm);

• Eurolining (tykkelse op til 12 mm);

• Plastpaneler (kontroller med fabrikanten muligheden for at betjene panelerne ved +50 ° C);

• hængende loft Grilyato;

• Armstrong ophængt loft (tykkelse op til 12 mm).

Fra ikke-anbefalede materialer til afslutning af loftet, vælg følgende: aluminium, sølv, guld, kobber. Disse er materialer med høj refleksion og lav emissivitet af infrarøde bølger. Varme loft Plann med disse efterbehandling materialer vil være ineffektive.

Vi anbefaler ikke at anvende loftet fra materialer med en tykkelse på mere end 13 mm.

Mindste og maksimale afstand fra flyet til afslutning af loftet

Jo nærmere afslutningen er at Planlæg, jo bedre. Mindste afstand fra Plann til loftets endelige indretning er ikke reguleret. Hovedbetingelsen er manglen på mekanisk indvirkning på planen med et strukturelt efterbehandling. Det er forbudt at trykke og klemme film elektriske varmeapparater med bygningselementer i loftet (ramme, plader, plader, paneler osv.). Hvis Plann vil opleve mekanisk tryk, kan det med tiden forårsage nødbetjening og fejl i varmeapparaterne.

Den maksimale anbefalede afstand fra Plann til loftafslutningen er 200 mm. Bemærk, at det ikke altid er muligt at holde inden for dette interval med falske lofter, for eksempel Armstrong. Suspenderede lofter "Armstrong" kan sænkes fra udkastet til loftet i en afstand på op til 1 m. I dette tilfælde skal PLEN-film elvarmer placeres oven på Armstrong-loftet. Det er ikke nødvendigt at adskille hele loftet ("Armstrong" loftsfirkanter), det er nok at fjerne 1-2 stykker. firkanter på en af ​​siderne af lokalerne og ruller ud eller nedbryder planen på armstrongrammen. Fig. nedenfor.

Filmvarmere ligger på loftet af Armstrong uden at opleve mekanisk tryk.

Planlægning og intern ledning af huset

Hvad hvis husets interne ledninger (på stikkontakter og belysning) ligger på loftet? Der er to muligheder:

1. Plan installeret oven på de interne ledninger derhjemme.
2. Interne elektriske ledninger installeres oven på elektriske varmeapparater med deres fastgørelsesdele i intervallerne mellem strimlerne Plan.

Begge muligheder er sikre, da PLEN er tændt, vil varmelegemets maksimale temperatur og de interne ledninger ikke overstige + 50 ° C.

Lysekroner og lysarmaturer er monteret i intervallerne mellem strimlerne i Planen. Afstanden mellem intervaller kan gøre fra 2 til 30 cm.

Forbindelsesordningen af ​​PLEN, hvordan du tilslutter PLEN korrekt

PLEN arbejder fra lysnettet 220 V, 50 Hz. Forbindelse - parallel. Tilslutning af filmvarmere med to terminaler er lavet ved hjælp af en toledet kredsløb: Fase L, Nul N. For et skematisk diagram over forbindelsen, se fig. nedenfor.

Tilslutningen af ​​Planer med 3 eller flere ledninger udføres også ved hjælp af et to-leders kredsløb, men under hensyntagen til ledningens fabriksmærkning: Fase L, Nul N, fig. nedenfor.

Hvis filmvarmeren har en jord (for eksempel ZEBRA EVO-300), bliver forbindelsen lavet parallelt ved hjælp af en tretrådskreds: Fase L, Nul N, PE.

Myter af producenter og sælgere om Plan

Myter om Plann er skadelige vrangforestillinger, der formidler nonsens. Disse myter er på fabrikanternes og deres forhandlers websteder. Den vigtigste opgave med sådanne myter er at tiltrække en kunde og at tarnish en konkurrent. De bærer ikke nyttige oplysninger fra et praktisk synspunkt. Desuden er der så absurd, at de taler logisk forklaring.

Myte 1. Afvigelse af nogle få mikron fra de indledende parametre medfører en kraftig stigning i energiforbruget.

Resistiv er et varmelegeme i planens struktur. Afvigelsen af ​​de lineære dimensioner af resistivet fra de oprindelige parametre vil føre til en ændring i dets resistivitet:

• Modstandets tværsnitsareal er større - modstanden er mindre, pladens effekt øges.
• Modstandsnets tværsnitsareal er mindre - modstanden er større, kraften i det flade element falder.

PLEN's energiforbrug som varmesystem afhænger af:

1. Fra graden af ​​opvarmning rummets omsluttende strukturer. Jo bedre værelset er isoleret (bygningens isolering på 100 mm eller mere), jo mindre varmetab den har. Og tværtimod, med dårlig isolering af rummet, er varmetab større.
2. Fra temperaturforholdene indenfor og uden for rummet.

De to punkter ovenfor er de vigtigste parametre, som PLEN energiforbrug afhænger af.

PLEN-varmesystemets hovedopgave er at kompensere for varmetab i rummet. System PLEN arbejder i automatisk tilstand (kontrol er indstillet af termostaten). Det er termostaten, der bestemmer hyppigheden for at tænde og slukke for Plan-systemet, afhængigt af den ønskede lufttemperatur indstillet på den og de to parametre, der er beskrevet ovenfor.

Der er et spørgsmål. Hvordan kan påstanden i myte nr. 1 (afvigelse af modstanden med flere mikron fra de indledende parametre føre til en kraftig stigning i energiforbruget) føre til en ændring i hovedparametrene for PLEN-varmesystemets energiforbrug? Nej! Myten er ødelagt.

Myte 2. PLEN arbejder i langbølgelængden af ​​infrarøde bølger, som positivt påvirker menneskekroppen.

Langbølgelængdeområdet for infrarød stråling (langt område) ligger i området 50-2000 mikron, hvilket svarer til temperaturer fra minus 215 til minus 257 ° C. Hvis du har en temperatur på -257 ° C, så kan du opvarme rummet til -215 ° C med sådanne "ikke-eksisterende" varmelegemer. Der er et spørgsmål. Hvordan kan disse negative temperaturer have en positiv effekt på den menneskelige krop?

Planlæg værker i midten af ​​bølgeområdet (mellemområde) af infrarød stråling. Den infrarøde bølgelængde af flyet er 8,6-9,2 μm, hvilket svarer til temperaturer på +60, +40 ° C. Myten er ødelagt.

Myte 3. Brandsikkerhed Plan 100%

100% brandsikkerhed Plan er en 100% markedsføringsbevægelse fra producenter. PLEN er et elektrisk apparat. Apparatets driftstilstand er normal og nødstilfælde.

Funktionsmåden for den elektriske enhed PLEN til opvarmning

Normal tilstand PLAn. Dette er driftsmåden for den elektriske enhed i overensstemmelse med de tekniske parametre angivet i fabrikantens pas (nominel spænding, strøm, strøm).

I normal tilstand vil Plane varme op til +50 ° C. Varmeapparatet ifølge de angivne specifikationer vil ikke kunne opvarmes længere. Plann overophedes ikke, lukker ikke og tændes ikke spontant.

Nødfunktion PLEN. Mulig i tilfælde af funktionsfejl i selve apparatet eller det elektriske netværk. For eksempel: Forbindelse af dårlig kvalitet ved planlægning, mekanisk beskadigelse af apparatet, fejl i installationsteknologien Plan, strømforstyrrelser i det elektriske netværk, naturkatastrofer - tordenvejr.

I nødstilstand er der en trussel om overophedning af varmeapparatet PLEN. Overflade temperatur kan være op til +100 ° C eller mere. Det isolerende lag PLEN (PET film) begynder at bryde ned, hvilket kan føre til kortslutning og yderligere spontan forbrænding. Brændbart materiale i PLEN er en PET film. En elektrisk enhed bestående af PET-film kan ikke være 100% brandsikker. Myten er ødelagt.

Vi sælger ikke 100% flammefaste film elektriske varmeapparater PLEN, da der ikke findes sådanne. Men vi tilbyder den bedste kvalitet og beskyttede. Blandt indenlandske og udenlandske filmvarmere har det højeste brandsikkerhedsindeks en ZEBRA EVO-300 varmelegeme. Dens parametre er:

• G1 - betyder svagt brandfarlig, GOST 30244.
• B1 - flammefast, GOST 30402.
• D2 - viser moderat røgdannende evne, GOST 12.1.044.
• T2 - udsæt giftigt forbrændingsprodukter, GOST 12.1.044.
• RP1 - spredes næsten ikke, GOST R 51032.

Myte 4. Aluminiumsfolie i Plan - er en reflektor eller emitter af infrarøde bølger

Aluminiumsfolie har faktisk en høj refleksion af infrarøde bølger, men kun hvis det er den endelige overflade. I konstruktion er aluminiumfolie ikke den endelige overflade. Den endelige overflade i filmvarmeren er en PET-film, så de reflekterende egenskaber ved aluminiumfolie i PLEN virker ikke.

Aluminiumsfolie i filmvarmere er nødvendig for overførsel af termisk energi jævnt og over hele varmeområdet. Folien sammen med en høj refleksionskoefficient har en lav emissionskoefficient for infrarøde bølger (0,04). Teknisk set er det ikke rationelt at anvende folie som emitter af infrarøde bølger.

Det er denne fysiske egenskab af aluminiumsfolie, som fabrikanten af ​​ZEBRA EVO-300 varmeapparatet bruger til ensidig termisk stråling.

I konstruktiv plan (varmefilm TM, ZEBRA EVO-300, NIRVANA osv.) Strålingsoverfladen af ​​infrarøde bølger - PET film (polyethylenterephthalat). Dette er et materiale med en høj emissionskoefficient for infrarøde bølger: 0,8. Myten er ødelagt.

Myte 5. Planlæg vores firma har ingen analoger i verden

For at håndtere denne myte er det nødvendigt at forstå, hvad en analog er. Analog er en objekt eller teknisk løsning af samme formål, som ligger tæt på kombinationen af ​​væsentlige funktioner.

Alle elektriske varmelegemer har samme formål - lavvarmeopvarmning i forskellige anvendelser (varmesystem, opvarmningstak, opvarmet gulv, tørring af træ, tørring af grøntsager og frugt osv.). Og de har alle lignende væsentlige træk i form af:

• arbejde fra strømforsyningsnetværket på 220 V, 50 Hz;
• Operationsprincippet er baseret på Joule-Lenz-loven
• Den udstrålende overflade er PET-film;
• Lav temperatur drift.

Selv vores Sun har analoger i form af milliarder andre stjerner i universet. Og skrupelløse producenter og sælgere forsikrer sig om, at deres produkt ikke har nogen analoger! Så pas på dem, der hævder at deres produkter ikke har nogen analoger! Myten er ødelagt.

Det er rentabelt at købe PLEN og tilbehør i vores online butik, link nedenfor.