Arkitektonisk dekoration

Ingen moderne renovering er utænkelig uden en efterbehandlingsramme med en pålidelig og samtidig smuk basisplade, som organisk komplementerer væggene og skjuler deres samlinger med gulv og loft. I sortimentet af moderne producenter kan du få forskellige modeller af disse produkter. De er lavet af forskellige materialer, hvilket giver dem en bred vifte af egenskaber og giver mulighed for at producere sokler i forskellige designs. Bemærk, at hvis du begår en fejl i udvælgelsen, vil de ødelægge indtryk af selv de dyreste finish.

På hjemmemarkedet kan du finde følgende typer af disse produkter:

  • dekorative sokkel gulv;
  • dekorative nederdel på loftet;
  • dekorative sokler til vægge;
  • dekorative sokkel til tapet.

Alle disse typer af baseboards kan du finde inden for vores online butik. De er lavet af LDF-materiale, der kun omfatter de bedste egenskaber ved naturligt træ. Men de koster meget mindre. Den universelt anerkendte leder i dette segment af det globale marked er Ultrawood.

Generelle egenskaber ved LDF-plintus

Disse produkter er en harmonisk kombination af skønhed, pålidelighed og holdbarhed. En af de væsentlige fordele ved LDF sokler er, at de udelukkende er fremstillet af miljøvenlige træfibre af fyr- og eukalyptus. Og for deres limning ved hjælp af naturlig harpiks. Derudover kan vi ikke sige om højteknologi. Ved bearbejdning af plaster viser det sig et klart snit af hjørner, der ideelt set understreger konturerne i lokalerne, og i sagens løb vises næsten ingen skrald.

For at du skal kunne vælge den løsning, der er bedst egnet til de påtænkte driftsforhold og installationssted, betragter vi hvert enkelt billede mere detaljeret.

Soklen er dekorative gulv

Til dette produkt øges kravene til holdbarhed. Denne bordplade er trods alt monteret ved krydset mellem gulvet og væggen. Derfor kan du ved et uheld hænge det, f.eks. Når du flytter møbler eller det samme køleskab. Sokkelgulvet dekorativt fra Ultrawood-mærket i dette tilfælde vil ikke knække, som en sidste udvej vil samlingen af ​​de næste elementer blive brudt.

I vores sortiment finder du Ultrawood bundplanker med et andet reliefmønster. Deres højde varierer fra 83... 184 mm.

Dekorative bundplader på loftet

Afslutningslofter med sokkel er en af ​​de billigst mulige måder at omdanne dit hjem på. Ved hjælp af sådanne produkter fra vores sortiment får du et stilfuldt og pænt loft, der gør interiøret i dit hjem med nye farver og skaber en positiv atmosfære i huset.

Ud over husholdninger kan dekorative nederdele på loftet bruges til at dekorere kontorer. Denne lille detalje viser dine partnere og potentielle kunder, at du er kommet seriøst og i lang tid, og din virksomhed blomstrer!

Dekorative bundplader til vægge

Disse produkter fungerer som kantsten af ​​lodrette overflader. Oftest bruges de som dørrammer og vinduesåbninger. Derudover kan man skabe mange forskellige arkitektoniske kompositioner på væggene, som f.eks. En pejsportal (falsk pejs). De er også indrammet af rammepaneler, hvorved man lægger vægt på derved elegancen af ​​det skabte interiør.

I vores sortiment finder du dekorative sokkler til vægge i højden fra 29 til 100 millimeter. Disse størrelser er de mest populære.

Dekorative nederdel tapet

I overensstemmelse med sit navn beskytter dette produkt tapetet på væggene mod forurening, hvilket giver rummets soliditet. En sådan sokkels egenart er, at den er meget bredere end vores sædvanlige modeller, så den kan bruges som et selvstændigt fuldt udviklet designelement. En højde på over 80 mm gør den dekorative bordplade tapet meget mærkbar i rummet. Det bør dog være sådan. Med et reliefmønster vil disse produkter dekorere ethvert interiør, hvilket giver det et element af fuldstændighed.

Dekorative bundplader og deres typer: træ, plast, polyvinylchlorid, polyurethan

Det sidste trin i reparationen er installationen af ​​dekorative elementer, såsom sokler. Desuden, hvordan disse efterbehandling materialer og interiøret som helhed vil afhænge af disse tilsyneladende ubetydelige detaljer. Derfor skal deres valg imødegåes ikke mindre ansvarligt end valget af væggen eller for eksempel gulvbelægninger.

Dekorative gulvfileter

For at hjælpe i denne sag vil vi yderligere overveje, hvilke fileter der generelt anvendes til, og vi vil også lære om deres typer og ydeevneegenskaber.

Hvorfor har vi brug for nederdel

Mange mennesker ved, at uden reparationer ser ingen reparationer ud. Men hvad er meningen med disse dekorative elementer?

Som du ved, er ethvert rum en parallelepiped. Så loft og væg sokkel frem for alt dele sine vandrette og vertikale fly. Jo mere mærkbar denne linje, jo klarere rummets fly.

Derudover udfører disse dekorative elementer også nogle praktiske funktioner, for eksempel er en dekorativ sokkel til gulvet også nødvendig af følgende grunde:

 • skjul afstanden mellem væggen og gulvet;
 • forhindre ødelæggelse af kanterne af gulvbelægningen.

På billedet - et eksempel på at bruge fileter i interiøret.

Derudover giver enhver sokkel en glat og visuelt attraktiv overgang fra et færdigt materiale til et andet. Derfor er der færdig finish efter installation af fileterne.

Tip! Du kan bruge soklen ikke kun på gulv eller loft, men også på væggene. For eksempel, med deres hjælp gøre overganger fra et materiale til et andet, og også tildele paneler, recesser og så videre.

Det eneste der skal vælges, skal være korrekt, så mønsterets stil svarer til indretningen og indretningen af ​​rummet. Men hvis du beslutter dig for udseendet af fileterne, er det ikke så svært, så vælger valget af materiale, hvorfra de er lavet, ofte en række spørgsmål til begyndere.

Derfor gennemgår vi de mest almindelige typer af disse produkter og deres ydeevneegenskaber.

Tip! For mindre værelser bør der anvendes smalle fodplader, og i rum med højt til loftet ser de brede fileter tværtimod ud.

Udendørs træplanker

Typer af baseboards

Alle typer bundplader, uanset om det er lister til vægge, fileter til gulve eller lofter, er lavet af næsten samme materialer som:

 • et træ;
 • plast;
 • polyvinylchlorid;
 • polyurethan osv.

Derfor har alle deres typer deres egne fordele og ulemper, som bør overvejes, når de vælges.

træ

På en gang var træplanker de mest almindelige, men for nylig er de sjældent brugt.

Dette skyldes følgende ulemper:

 • høj pris sammenlignet med modparter fra kunstige materialer;
 • stor vægt, hvilket er en ulempe for væg- og loftfileter;
 • ustabilitet til fugt, hvilket begrænser omfanget af deres anvendelse
 • behovet for periodisk pleje.

Derfor, hvis opgaven ikke er at bruge kun naturlige efterbehandling materialer, er det bedre at give præference for kunstige analoger.

Dekorativ sokkel til stræklofter lavet af PVC

Polyvinylchlorid

PVC-produkter har god holdbarhed. Derfor bruges de oftest ikke blot som en indretning, men også som en samling af stræklofter.

Ligesom andre lignende produkter, kan de have en række bas-relief mønstre, designs og farver. Nogle modeller efterligner endda naturlige materialer som træ og sten.

Deres fordele omfatter følgende punkter:

 • modstand mod mekanisk stress
 • fugt modstand;
 • holdbarhed;
 • let pleje.

Vær opmærksom! Polyvinylchloridfileter kan ikke anvendes i nærheden af ​​varme- og belysningsanordninger, da de kan deformeres som følge af opvarmning.

Skum dekorative sokkel på loftet

Skumplast

De bruges udelukkende som loft og væg dekoration elementer. Deres største fordel er lave omkostninger.

Derudover har de nogle andre positive kvaliteter:

 • bøje let, så de kan bruges til at afslutte ujævne vægge;
 • er meget lette, så de er nemme at installere med egne hænder. Som regel, til installation brug kitt eller alabaster;
 • absorber ikke fugt
 • tolerere enhver temperatur variationer godt.

Tip! Skumplinter som indvendige baguetter er fremragende til gipspladekonstruktioner, såvel som forskellige falske overflader.

Men vi skal huske på, at disse produkter er meget skrøbelige, så de er nemme at bryde i transport- eller installationsprocessen.

Styrofoam dekorative væg baseboard

Polystyren skum

Dette materiale anvendes også udelukkende til fremstilling af væg- og loftfileter. Med hensyn til styrke er de noget bedre end skumprodukter, men samtidig har de alle deres fordele.

Hvad angår prisen på polystyrenfileter, er de lidt dyrere end skumprodukter.

Dekorativ gulvstøbning af polyurethan

polyurethan

Polyurethan lister er blandt de mest almindelige. På grund af deres høje styrke er de både loft og gulv.

Ud over styrken har disse produkter så positive kvaliteter som:

 • fugt modstand;
 • lille vægt;
 • elasticitet, takket være den kan bruges til vægge og lofter af kompleks form;
 • absorber ikke lugt, så de kan bruges i køkkenet;
 • holdbarhed - levetiden er mindst 30 år
 • let at rengøre;
 • Du kan gentage flere gange.

Ulemperne ved dette materiale er den høje pris. Derudover begynder lister over tid at blive gule. For resten har disse produkter ingen minus. Til limning af polyurethanfileter anvendes oftest PVC-lim, hvilket pålideligt reparerer dem på alle overflader.

Ceiling polyurethan soklen

Tip! For at skjule de gule sokler skal de tynde hvert par år.

Det skal bemærkes, at polyuretan dekorative produkter anvendes selv for luksuriøse interiører. I dette tilfælde er de normalt dekoreret med forgyldt antik.

Her er faktisk alle de mest almindelige typer af dekorative sokkler. Instruktioner til deres valg er meget enkle - for at købe et optimalt produkt skal du estimere alle sine fordele og ulemper under hensyntagen til omfanget.

konklusion

Velvalgt skørt kan dramatisk ændre visuel opfattelse af ethvert rum. Men når vi vælger, som vi fandt ud af, er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på udseendet af indretningen, men også på det materiale, hvorfra det er lavet.

Videoen i denne artikel indeholder yderligere oplysninger om det stemte emne. Hvis nogle øjeblikke har givet anledning til spørgsmål til dig, kan du spørge dem i kommentarerne, og vi vil gerne svare dem.

Rollen af ​​dekorative sokkel til vægge i det indre

Det er svært at forestille sig moderne reparation uden dekorative bordplader. Gulv og loft sokkel i interiøret, selvom umærkelige detaljer om efterbehandling, men meget signifikant. De bærer på sig både en rent praktisk og æstetisk funktion.

I artiklen vil vi tale om baseboards rolle i rummets design, hvordan de kan bruges til visuelt at ændre rummets dimensioner, hvordan farve, form, dimensioner af lamellerne påvirker rummets geometri. Og selvfølgelig vil vi fortælle om designhemmeligheder, hvordan ved hjælp af dekorative sokkler du kan dekorere interiøret, give det originalitet og udtryksevne.

Øvelse og æstetik

Gulv- og loftsplint i interiøret er forbundet mellem tre overflader: gulv, vægge, loft. Med korrekt design kan korrekt udvalgt dekorativ profil kombinere detaljerne i et enkelt billede og derved understrege udtrykkene og individualiteten af ​​rummets arkitektoniske og kunstneriske design.

Anvendt værdi

Hvad angår den praktiske side af problemet, skal det her bemærkes, at profilerne lukker leddene, du kan skjule alle former for kommunikation for dem, de maskerer små defekter i reparationer. En dekorativ sokkelgulv har som regel en særlig kabelkanal eller en rille på bagsiden langs hele piskens længde, hvori ledningerne er lagt eller PVC-kasse. En dekorativ sokkel til loftet, i nogle modeller, har en speciel platform til selvklæbende diode tape eller et hak, hvor du kan passe et punktlys og ledninger til det.

Gulv dekorative bundplader i interiøret demonstrerer billedet, at profilen er lagt i to parallelle linjer, det bryder rummets geometri, udvider visuelt det, men gør det lavere

størrelse

Moderne standardlejligheder har ikke stort areal og højt til loftet, den gennemsnitlige rumstørrelse er 15-20 m 2, lofthøjden er 2,5-2,8 m. I sådanne rum er den optimale profilhøjde for gulvet 45-75 mm, og for loftet er 25-80 mm. Men disse forhold er meget relative, og er acceptable, bortset fra den mest almindelige reparation. Hvis opgaven er at ændre indtryk af rummet, skal du tænke over designet mere detaljeret, og dekorative baseboards vil hjælpe med at løse dette problem, og hvordan kan du se tabellen:

Gulv og loft dekorative høj sokkel i interiøret er en fashionabel trend af moderne reparation, betydeligt "enlivens" rummet

Farven på basispladerne i indretningen

Sammen med størrelsen spiller farven på basisplader en stor rolle i designet af rummet. Den mest sædvanlige og næsten altid en win-win-løsning er at vælge gulv dekorative bundplader til at matche gulvet og loftsprofilen i farven på loftet eller hvide. Men ideen om moderne boliger har ændret sig meget i det seneste, og selv modetrends er opstået i design af overflader med sokler.

Dekorative hvide stifter i interiøret, billedet i artiklen viser dette godt, opdateres mærkbart, understreger den sofistikerede og høje pris ved dekoration, tilføjer lethed, luftighed, grafisk design og, hvis du vil, adel og aristokrati til rummet.

Højt gulv dekorative sokler af hvid polyurethan er meget populære og spektakulære. Selv det simpleste og mest traditionelle interiør i cremet og kaffetoner med en sådan finish er mærkbart forvandlet, og en zest vises i den. Der er regelmæssige råb: "Det er ikke praktisk, det bliver snavset hurtigt, det er svært at passe." Men moderne maling, helt lugtfri, modstandsdygtig over for mekanisk slid, kommer til undsætning, derfor kan profilen gnides med slibemidler og om nødvendigt derefter farves.

En interessant designløsning - lyse monokrome overflader er tydeligt adskilt af en kontrastfuld hvid dekorativ sokkel, en kort og effektiv måde at omdanne et lille rum på.

For at give den indre originalitet og ændre rummets proportioner, kan en hvid polyurethan sokliste males:

Produktkatalog

Plint DL Profil / DL Profiler P3 Oak Pearl 16x60x2400mm

320 rubler
Pris for 1 meter

W1010DB støbt farvet mørkbrunt Dekoration Dizayn Præsident 100x9x2400 mm

963 rubler
100x9x2400 mm

1.26.001 Arkitekt i fleksibel polyurethan Evroplast

3 154 rubler
Architraves Europlast

AC 279 Perfekt støbt dekorativt polyurethan

280 rubler 192 rubler
Pris for 1 meter

152-4 støbt farve Dekor Dizayn / Dekor Design Sultan 85x25x2400 mm

773 rubler
85x25x2400 mm

B20-933 panelfarve Indretning Dizayn / Decor Design Breath of East 200х10х2400 mm

1.075 rubler
200x10x2400 mm

AB 154 Perfekt loftet (perfekt) loft lavet af polyurethan

746 rubler 510 rubler
Pris for 1 meter

Sokkel Pedross (Burkle) / Pedross (Berkeley) 40x22x2500 Hvid

210 rubler
Pris for 1 meter

Sokkel Pedross (Burkle) / Pedross (Berkeley) SEG100 Ask 95x15x2500

302 rubler
Pris for 1 meter

1.50.198 eaves af Europlast fra polyurethan 2000 * 88 * 92

467 rubler
Pris for 1 meter

98029 Decomaster / Dekomaster støbning dekoreret af polyurethan 60x7x2400

443 rubler
Pris for 1 meter

DP 8050 D Decomaster hjørne (220x220x20mm)

658 rubler
220h220h20mm

Støbning med Fabello Gaudi Dekor / Gaudi Dekor CR602

337 rubler
Pris for 1 meter

Eaves med Fabello Gaudi Decor / Gaudi Decor C102

1 526 rubler
Pris for 1 meter

Tesori KD 303 (1,15 m) Eaves til belysning af polystyren

631 rubel
Pris for 1 meter

96259 FLEX Decomaster / Dekomaster loftflise 75x75x2400

1.361 rubel
Pris for 1 meter

M104 Cezar / Caesar sokkel lamineret fra MDF 15x58x2400

130 rubler
Pris for 1 meter

Laminat MEISTER LC 200/6392 Oak Chianti 1-etage.

1 680 rubler
Pris pr. 1 m2

Plinth DL Profil / DL Profiler Oak Hvid Silke 16x60x2400

320 rubler
Pris for 1 meter

AB210F dækker fleksibel Perfekt (Perfekt) loft af polyurethan

658 rubler 450 rubler
Pris for 1 meter

W1080DB støbt farvet mørkbrunt Dekoration Dizayn Præsident 80x9x2400 mm

739 rubler
80x9x2400 mm

1.26.002 Arkitekt fra polyurethan Evroplast

1 579 rubler
Architraves Europlast

AD 301 Perfekt støbt dekorativt polyurethan

174 rubler 119 rubler
Pris for 1 meter

152-5 støbt farve Decor Dizayn / Decor Design Sultan 85x25x2400 mm

773 rubler
85x25x2400 mm

B20-937 panelfarve Indretning Dizayn / Decor Design Breath of East 200х10х2400 mm

1.075 rubler
200x10x2400 mm

AB 156 Perfect cornice (Perfect) loft lavet af AB156 polyurethan

615 rubler 390 rubler
Pris for 1 meter

Sokkel Pedross (Burkle) / Pedross (Berkeley) 40x22x2500 Merbau

228 rubler
Pris for 1 meter

Sokkel Pedross (Burkle) / Pedross (Berkeley) SEG100 95x15x2500 Hvid

339 rubler
Pris for 1 meter

1.50.199 eaves af Europlast fra polyurethan 2000 * 73 * 72

461 rubel
Pris for 1 meter

98031 DT-8018 Decomaster / Dekomaster støbning dekoreret af polyurethan 20x34x2400

191 rubel
Pris for 1 meter

DP 8051 B Decomaster hjørne (230x230x25mm)

733 rubler
230h230h25mm

Støbning med Fabello Gaudi Dekor / Gaudi Dekor CR605

318 rubler
Pris for 1 meter

Tesori KD 304 (1,15 m) Eaves til belysning af polystyren

704 rubler
Pris for 1 meter

96321 FLEX Decomaster / Dekomaster loftet cornice 50x100x2400

1 336 rubler
Pris for 1 meter

M105 Cezar / Caesar sokkel lamineret fra MDF 15 x 58 x 2400

130 rubler
Pris for 1 meter

Laminat MEISTER LC 200/6394 Oak Provence 1-etage.

1 680 rubler
Pris pr. 1 m2

Plinth DL Profil / DL Profiler P14 Oak Smoky 16x60x2400

320 rubler
Pris for 1 meter

AB213F dækker fleksibel Perfekt (Perfekt) loft af polyurethan

921 rubler 630 rubler
Pris for 1 meter

W1060DB støbt farvet mørkbrunt dekor Dizayn President 60x8x2400 mm

596 rubler
60x8x2400 mm

1.26.003 Arkitekt fra polyurethan Evroplast

1 617 rubler
Architraves Europlast

Man må kun se nærmere på de bygninger, der er velkendte for vores synspunkt, da nogle funktioner er afsløret. Sjældne kreationer af det arkitektoniske sind, både før og nu, gør uden indretning. Disse støbte prægede detaljer pryder facaderne af bygninger og giver individuelle træk til interiøret. Kun de strenge former for moderne hi-tech modsætter sig klassikernes virkninger, men nogle gange også der kan du se stucco rosettes, kronkroner, kolonner.

Alle elementer af stucco, og stadig forekommer i det indre af det gamle, selv under socialismen byggede huse, var lavet af det mest overkommelige naturlige materiale - gips. Udviklingen af ​​kemiske teknologier, fremkomsten af ​​mere praktiske materialer udstødte gips fra markedet for efterbehandling produkter. Syntetisk polyurethanstukke dukkede op, overgik naturligt gips i alle dets egenskaber.

Polyuretan indretning

Virkelig er dette universelle materiale ægte lyksalighed for en designer, en skaber af interiører og specialister, der legitimerer skaberens planer i virkeligheden. Polyuretanstik er meget godt malet i enhver farve, harmonisk og passer nemt ind i designet af enhver kompleksitet. Produkter fra polyurethan kan transporteres uden frygt for skade. De unikke egenskaber ved stucco giver dig mulighed for at udføre følgende handlinger med det: - Lim til alle overflader - Spik dem med negle - Skær med en hacksav, - Sandpapir, - Skær på nogen måde.

Sådan omforme indretningen af ​​lejligheden, ved hjælp af en dekorativ sokkel til væggene

Per definition er en bundplade en smal indvendig detalje, som ligger mellem væggen og gulvet og tjener udelukkende til dekorative og beskyttende formål. På trods af dette anses den populære sokkel for at være et tredimensionelt dekorativt element, som er installeret ved grænsefladen mellem to plan i rummet (loft, vægge, gulv) placeret i forhold til hinanden i en ret, skarp eller stump vinkel.

Således omfatter begrebet sokkel i den bredeste betydning af ordet alle de sædvanlige gulvstifter og loftslister eller kantsten samt vægpartitionlister samt alle slags baguetter og hjørneindsatser.

Anvendelsen af ​​forskellige typer dekorative sokkel i indretning.

Funktioner ved brug af dekorative sokkler

Moderne sokkel mur, ud over de æstetiske kvaliteter er også et funktionelt formål i, at de giver en tæt, næsten en sæl vægge og gulve, samt giver dig mulighed for at installere i en LED baggrundsbelyst modeller eller skjult installation af elektrisk, tv, telefon og netværkskabler, som nutid er en uundværlig egenskab for enhver bolig.

For at gøre det lettere for læseren at forstå de mange forskellige modeller, vil gennemgangsanvisningen blive diskuteret yderligere, hvor jeg vil forsøge at beskrive de vigtigste fordele og ulemper samt de vigtigste egenskaber ved de mest almindelige typer af dekorative bordplader.

Ordningen med at trimme to tilstødende basisplader for at danne en retvinkel.

Klassiske træplanker

Indtil for nylig blev alle sokler til indretning udelukkende lavet af træ, og lavkvalitetsgravet træ blev oftest brugt til disse formål, fordi de efter gulv blev malet med et tykt lag med olie emalje.

På nuværende tidspunkt har sådanne træprodukter også ikke mistet deres relevans, men nu er de underlagt øgede æstetiske krav.

Derfor er dette produkt opdelt i flere typer:

 1. Den billigst og overkommelige er lavt limede skirting standard tværsnits profiler lavet af birk træ eller fyr. Sådanne modeller adskiller sig som regel ikke i design lækkerier, og i nederste hjørne har de en bred afskærmning, som giver dig mulighed for at lægge et elektrisk kabel under det, så jeg anbefaler at bruge dem kun til gulvet og efter installationen male den med indvendig akryl eller latex maling med en passende farve. Den ubestridelige fordel er deres lave pris, som, afhængigt af størrelsen, ligger fra 25 til 85 rubler per lineær meter;

Varianter af standard træplinter.

 1. Dyrere modeller, hvis omkostninger starter fra 380 rubler / m., Er lavet i form af massivt træ af værdifulde træer (eg, teak, bøg, mahogny, palisander) og kan have en række tværsnit valgmuligheder samt dekorative elementer kunstnerisk træ udskæring. Træ af værdifulde arter i sig selv har en smuk tekstur af naturligt design, så sådanne produkter kan bruges både til gulvet og til efterbehandling af vertikal- eller loftets hjørner af rummet og for at understrege den naturlige struktur af træ, råder jeg dig til at behandle sin forside med gennemsigtig eller farvet lak;

Gulv dekorative sokkel med et udskåret ornament.

 1. Træ brede tagskærter med kunst træskærning bruges oftest i form af en loftsplint og vil harmonisk se i værelser med maling af vægge og loftsplader fra naturligt træ. Sådanne produkter kan have forskellige tværsnitsstørrelser og forskellige trådmønstre, og deres omkostninger afhænger hovedsageligt af, hvilken slags træ de er fremstillet af.

Udhugget loftselementer af indretningen af ​​massivt naturligt træ.

Som et billigt alternativ kan jeg anbefale brugen af ​​en kombineret dekorativ gulvstok, som er et profileret pisk lavet af lavprissat lamineret træ eller MDF, som er dækket af en tynd finer af fint træ fra forsiden.

Baguetter og tagplader fra polyurethanskum

Nogle stilarter af arkitektonisk design (antik, klassisk, Provence) involverer brugen af ​​massive detaljer af kunstnerisk stukkestøbning i indretningen.

I nogen tid blev klargjorte dekorative elementer af kunstnerisk støbning af gips anvendt til disse formål overalt, men nu er disse produkter lavet af meget lettere og forholdsvis billigt polyurethanskum, som nemt kan monteres med egne hænder og giver dig mulighed for at udføre en absolut realistisk efterligning af naturligt kunstnerisk stuck.

Ud over lav vægt har dekorative baguetter af polyurethanskum mange andre fordele, nemlig:

 1. De færdige produkter på forsiden er dækket med hvid mat primer, så de har en glat og ensartet struktur, som giver dig mulighed for at installere dem selv uden maling, men hvis det er nødvendigt, kan du nemt male dem med indvendige akrylmaling i enhver passende farve;

Indvendige baguetter af polyurethanskum.

 1. Bagsiden af ​​baguetten har tværtimod en porøs grov overflade, takket være, at den er fast og pålideligt limet ved hjælp af et specielt polyurethanklæbemiddel til praktisk talt alle byggematerialer;
 2. På grund af materialets lave massefylde kan polyurethanskum dekorative loftsplint være ret stort, hvilket gør det muligt at simulere bulk og massive detaljer af antik stuc uden at skabe en betydelig belastning på loftet og vægge;

Installationsskema af LED-bånd og strømforsyningsenhed i loftsskovlen lavet af polyurethanskum.

 1. Bred hjørne corbels lavet af polyurethanskum kan bruges til at skabe en original baggrundsbelysning belysning omkring omkredsen af ​​rummet. For at gøre dette er det nok at installere en fleksibel LED-strimmel i hulrummet og stramt fast det til væggen i en afstand på 60-80 mm fra loftoverfladen;
 2. Alle sådanne produkter fås i en meget bred vifte af forskellige størrelser, former og højder i tværgående profil og kan også have et bredt udvalg af mønstre eller dekorative prægninger, så deres omkostninger varierer inden for rimelige grænser og kan variere fra 400 til 1.800 rubler per meter.

Billedet viser et udvalg af loft- og vægkorn af polyurethanskum.

I sig selv er polyurethanskum et ret blødt materiale, som ikke tåler chokbelastninger, så jeg anbefaler udelukkende at bruge disse produkter som elementer i loftet eller vægindretningen, og brug dem ikke som gulvstøbning.

PVC dekorative sokkler

I sådanne tilfælde, når væggene i rummet er foret med keramiske fliser eller syet op med plastikplader, anbefaler jeg dig at bruge en færdiglavet løsning, som er en dekorativ sokliste i loftet, fremstillet af stift polyvinylchlorid.

Ofte er det af trekantet tværsnit med en flad, konveks eller konkav frontdel, som kan have prægede dekorative elementer eller en solid monokromatisk farve af en bestemt farve.

Den klassiske version af plastikplint.

 1. En af siderne af en sådan profil har en U-formet hylde med en rillebredde på ca. 8-10 mm, i hvilken en hvilken som helst type af indvendige plastpaneler eller vægkeramiske fliser kan fastgøres, hvilket gør det muligt at dekorere leddet af den modstående vægbeklædning og loftet.
 2. På trods af at sådanne produkter kaldes loftsplint, kan jeg ifølge min erfaring sige, at den kan bruges med lige stor succes til montering på vægge og gulv, såvel som i de vertikale hjørner af rummet ved leddene af to tilstødende vægge;

Montering af plastpaneler i lygten af ​​loftprofilen.

 1. For sikkert at fastgøre enderne af de modstående paneler, inden de dækker væggene, skal dekorative bundplader på loftet fastgøres langs hele omkredsen af ​​rummet med selvdrejende skruer, idet de snor dem gennem den U-formede hylde. Men hvis overfladen af ​​loftet er rent og glat, anbefales det i dette øjemed i stedet for selvdrejende skruer at bruge "flydende negle" eller andet egnet byggemateriale;
 2. Til prisen er denne mulighed meget mere økonomisk, da prisen på PVC-sokler afhænger af den specifikke model og det kunstneriske design, kan i gennemsnit være fra 40 til 200 rubler per meter lineært.

Fleksibel baguette fra støbt polyurethan til dekorativ registrering af radiale vægge.

Ved anvendelse af loftsplinter eller dekorative PVC-fileter skal man huske på, at under påvirkning af lave temperaturer bliver dette materiale meget skrøbeligt, og ved høje temperaturer kan det modsatte meget bløde.
Af denne grund anbefaler jeg ikke at installere sådanne produkter i uopvarmede lokaler samt at lokalisere dem i nærheden af ​​kraftige varme- og belysningsenheder.

konklusion

Afslutningsvis må jeg minde om, at der foruden modellerne af vægstifter, der præsenteres her, findes også andre typer endelige detaljer om indretning, der ikke er medtaget i denne artikel. For eksempel fleksible dekorative lister, der er konstrueret til montering på afrundede hjørner eller radiusvægge samt alle former for dekorative baguetter og cornices på selvklæbende bund, hvilket i høj grad letter installationen og kan let holde sig til næsten enhver flad overflade.

Du kan lære mere om disse materialer fra andre publikationer på vores websted, jeg foreslår nu at se den vedhæftede video i denne artikel, og hvis du har spørgsmål til forfatteren, er du velkommen til at spørge dem i formularen til kommentarer.

Interiør uden sokkel. Ja eller nej

I vores praksis er der mange tilfælde, hvor kunderne ønsker at undgå at installere bundpladerne i rummet. Dybest set kommer sådanne ønsker fra ejere af minimalistisk interiør. Faktisk er sådanne interiører mere koncise og moderne, og ofte forkaster sokkel deres udseende.

Selvfølgelig vil enhver bygherre fortælle dig, at soklen er påkrævet. Dette skyldes både egenskaben af ​​gulvbelægningen, og hvad angår praktisk funktionalitet i drift. For eksempel, når der lægges laminat eller parket med en slot (flydende) metode, er der brug for en kompensationsafstand på 5-7 mm fra væggene, som skal blokeres. Desuden anbefales det at installere en sokkel efter reparationer under drift og rengøring for at undgå slid og forurening af den nederste del af væggene.

Men hvis du er en perfektionist og stadig ønsker at lave et interiør uden en sokkel, klar til at ofre praktisk for udseende, er der flere hemmeligheder, der vil hjælpe dig med at realisere denne ide uden negative konsekvenser for gulve.

Laying gulvbelægning måde

For at undgå mellemrum mellem væg og gulv er det nødvendigt at montere gulv på lim. I dette tilfælde er det teknologiske forskel ikke nødvendigt, da gulvet ikke vil "flyde", behøver det ikke at ekspandere. Som en måde at løse dette problem på, kan du bruge andre typer gulve, såsom porcelænfliser (porcelænparket) eller kvartsvinyl. Det skal bemærkes, at trimning af materialer skal være perfekt og udføres på specielt udstyr, ellers vil væggulvforbindelsen se sløv ud. Det samme kan siges om kvaliteten af ​​færdiggørelse af bunden af ​​væggene. Tilgangen til krydset med gulvet skal være så højt som muligt. Dette kræver særlig grundighed af arbejdet hos efterbehandlingsarbejderne, som igen påvirker omkostningerne ved reparationer.

I dette tilfælde er maling eller forskellige former for dekorative gips og belægninger ved hjælp af materialer med en høj slidstyrke status egnet til vægdekoration. Det er ønskeligt at udføre farvning på glasfiber, men ikke på en flizelin. Da glasfiber kan modstå mere genfarvning, og gulvvæggen kan gøres så præcist som muligt takket være det øverste lag af kitt. Vægge efter maling, i dette tilfælde anbefaler vi yderligere behandling med speciel vandafvisende imprægnering, som beskytter dem mod fugtindtrængning under rengøring samt gør dem mere bøjelige til vådrensning ved hjælp af specialprodukter. Hvis der imidlertid efter afslutningen er dannet små huller i hjørnerne, er de fyldt rundt omkretsen med fugemasse i gulvbelægningens farve.

Montering af profiler til efterbehandling (kantning) til gulve

Hvis du allerede har købt laminat eller parket, hvis installation giver mulighed for flydende installation, kan du bruge finishprofilerne. Sådanne profiler er også tilgængelige fra gulvfabrikanter (du kan vælge en farve fra samme samling) og fra andre producenter. Husk nuancen, at efter installationen vil der være en synlig profilstrimmel langs omkredsen af ​​hele gulvbelægningen. Efterbehandling og forarbejdning af vægge svarer i dette tilfælde til den første vare.

Brug af indvendige vægpaneler

Som en mulighed for at gøre uden sokler i interiøret, er det brugen af ​​forskellige slags dekorative vægpaneler efter færdiggørelsen. Det kan være både gipsindstillinger og MDF, naturligt træ og andre. Vægpanelerne udfører således rollen som den samme sokkel, men er installeret på hele væggen. Men man bør være forberedt på, at sådanne ideer ikke er billige at implementere og passer til interiører med et højt budget.

Vægpaneler i interiøret

Skjult nederdel

For at løse problemerne med den æstetiske komponent i interiøret blev der udviklet skjult baseboard. I dette tilfælde er soklen synlig, men ligger i samme plan med væggen. Dette gør det diskret og pænt. Denne metode er implementeret i fase med hårdt arbejde til plastering og malerier. Skjulte basisplader kan enten være uden foring (anodiseret aluminium i farven af ​​sølv, bronze og andre nuancer samt rustfrit stål) og med duropolymerforinger, MDF, træ. Denne slags bundplader kan også slå rummet ved hjælp af vægpaneler, hvilket skaber effekten af ​​hængende vægge, også med belysning. Gennemførelsen er ikke billig, men det er værd at dræbe to fugle med en sten - for at skabe ikke kun et visuelt perfekt, men også et praktisk interiør. Vores valg er netop denne metode.

Den skjulte sokkel med MDF en glide

Vægpaneler med led baggrundsbelysning

Og endelig vil jeg gerne give et par tip til dem, der stadig har besluttet at bruge de to første muligheder. For at realisere denne ide så korrekt som muligt, skal du vælge erfarne og gode entreprenører. For at et interiør uden basisplader skal kunne skønnes æstetisk korrekt, er det nødvendigt at udøve maksimal indsats både i bygningsskillevæggen (der skal ikke være vinkelafvigelser) og på pladskunstens stadium. Ellers vil efter alle færdiggørelser og gulvbelægningen alle fejlene i rudeværkerne være tydeligt synlige. Hvis du ikke er sikker på dine bygherrer, er det bedre at bruge de to sidste metoder.

Vi ønsker dig en nem reparation!

* Fotografierne i denne artikel er taget fra fri adgang til internettet og tilhører ikke forfatteren.

Radial sokkel

Radial sokkel til et gulv, krøllede vægge, søjler, podier, karrevinduer.

Radial sokkel til et gulv og efterbehandling af den planlagte reparation. Når man laver reparationer, har folk en tendens til at vælge et rumdesign, der vil påvirke energien positivt, følge trakten eller bruge de nyeste modetrends i indretningen. En af disse typer er kolonner, radius karre vinduer, værelser med afrundede hjørner.

Gå til valget af radial sokkel fra arrayet

Gå til valget af radius sokkel af MDF

Radial sokkel

Ofte udsættes spørgsmålet med soklen til buede vægge til senere. Som følge heraf søger kunderne hurtigt at løse problemet med radiusen i hurtig fart for at fuldføre reparationen, så hurtigt som muligt. På den dyre parketgulv, gulvet i arrayet, laminat sæt ikke profil sokkel. Fra en direkte sokkel skåret stykker og indsæt til en radial væg, brug en plastik sokkel. Derved krydser alle skønhed og tiltrækningskraft af høj kvalitet gulvbelægning og hele reparationen. Får ikke det resultat, der var i projektet.

Ved køb af gulve, sammen med dem og købt sokkel til lige vægge. Men som praksis viser, ikke alle sælgere af gulve, i området er der en bøjet stift (radius). Når man køber en direkte sokkel og forlader problemet med radiusen til senere, tilføjer klienten sig selv problemet med at finde en radius sokkel til gulvet. Med hensyn til fremstilling af soklen til buede vægge anvendes en direkte profil (euro profil), og den kan ikke falde sammen med profilen og størrelsen af ​​den sokkel, der er købt tidligere.

For at undgå disse vanskeligheder anbefaler vi, at du først beslutter dig for en radiusplint.

Med hensyn til virksomheden "Plintusoff" Du vil altid være i stand til at løse problemet direkte med fodpaneler, men også for at vælge de ønskede lister til runde vægge med individuelle parametre (farve, størrelse, tone finer, finer). Lavet specielt til din væg.

Det er nemt at vælge en farveopløsning til en buet sokkel, her kan du altid vælge farven på finer fra lagerprogrammet eller bestille en farve matchende efter dit gulv, dør eller væg.

Radius sokkel til gulvet er lavet af følgende materialer: finer, fast og MDF (MDF).

Til fremstilling af buet sokkel skal du forlade måleren og fremstillingen af ​​elektroniske mønstre. Der er flere måder at fremstille en buet sokliste på (radius sokkel): ved hak og komponering (uden hak).

Egen lagerprogram i farve giver dig mulighed for at vælge en sokliste til buede vægge, næsten under enhver fabrikant af gulve. Hvis farven på lagerprogrammet ikke passer til dine behov, skal du vælge et udvalg af farver og, hvis det er nødvendigt, vælge den passende finer. Muligheden for at vælge mere end 3.000 tusind farver (nuancer), som faktisk opfylder dine behov i farve.

[Su_carousel kilde = "medier: 571.551.550.549.548.547.546.538.539.540.541.542.543.544.545.537.536.535.531.533.530.529.528.524.525.526.527" grænse = "28" link = "lightbox" target = "blank" width = "1100" height = "120" elementer = "10" title = "nej"]

Vende sig til vores firma - du træffer det rigtige valg. Du vil kunne hente den sokkel, du har brug for fra os, bestille en måling, produktionsradius sokkel til gulvet.

Køb radial sokkel og tag ikke fejl.

Lad os se, hvad der er brug for, og hvilken slags bøjet stift der skal købes til installation på runde vægge, søjler, karrevinduer osv.

Hvis i et landhus, er der buglister, kolonner, vægge med runde hjørner - så skal du på en eller anden måde lukke disse hjørner. Dette kan gøres ved hjælp af specialdesignede planker.

Overvej produkterne på markedet for runde (radius) områder.

Det rigtige valg af sokkel til runde (radiale) vægge er en sokkel lavet individuelt til dine vægge. Materialet kan være af flere typer - det er fineret, massivt (ved hjælp af et stabiliserende element) og MDF sokkel.

Hvilke materialer gør krøllede baseboards, fordele og ulemper:

Plint radius fineret, lavet i henhold til teknologien til bøjning med gash.

 • Plus fineret sokkel til buede vægge - du kan bøje i en min. Radius på 200 mm, du kan vælge farve og finer til enhver fabrikant af gulve.
 • Minus af en sådan sokkel er i fremstillingsteknologien, nemlig ved hjælp af hak, der er synlige på soklens øverste del. Billedet viser en prøve af radius med indhak.

Radiens radius ved hjælp af et stabiliserende element:

Lavet af massivt træ med brug af et stabiliserende element - fyrkrydsfiner.

 • Den utvivlsomme fordel er manglen på hak på soklens øverste del. Denne type sokliste er meget stabil og fleksibel takket være optagelse af fyrkrydsfiner. Hvordan det ser ud, kan ses på billedet.
 • Ulempen er manglende evne til at bøje en radius på mindre end 300 mm, og ikke alle typer finer kan bruges til at fremstille den. Produktionsteknologien består af et sæt plader af finértykkelse på 1,5 mm.
  Fineret og massivt (med brug af et stabiliserende element) radius sokler har altid tekstur af naturligt træ, da de er lavet af ædle finer. Børsteknologi kan bruges, hvis det er nødvendigt.

Rudius MDF sokkel

Buet (radius) sokkel af MDF - bruges, når du skal vælge et materiale uden en træstruktur. Bent sokkel af MDF er uundværlig løsning, fordi du kan hente en farve fra RAL bordet - en 3000 nuancer af farve, der vil passe til alle dine behov og vil bidrage til at vælge farven på farven på døre, vægge og mange andre th.
Til individuel produktion af sokkel er det nødvendigt at måle, da radiusen altid er en individualitet, kan der ikke gentages. Vi anbefaler at installere krøllede bundplader ved hjælp af selvlukkende skruer ved at lukke pladen af ​​skruen med skruen i soklens farve eller installere den på limen ved hjælp af en indbygget teknologi. Billedet viser flere eksempler på installation af skruer og lim.

Hvilke andre muligheder kan være radius bordplade til gulvet.

Baseboardet uden stabiliserende element - dets største ulempe er manglen på stabilitet under drift. Når luftfugtigheden falder, hvilket er en naturlig proces i rummet, er deformation mulig med tiden, den kan bøje. Kræver professionel produktion og teknologi. Ofte er dette meget sjældent.

Finér + kork øverst. Der er flere fejl i denne baseboard: det er begrænset i farve. Den øverste del af korken vil altid skille sig ud i farver med din grundlæggende sokkel og gulvbelægning. Det vil være held og lykke, hvis gulvets farve matcher soklens farve. Den anden - den er universel for eventuelle vægge - som kan påvirke dens funktionelle funktioner yderligere (delaminering fra væggen, tab af den ønskede form af radius).

Den næste version af soklen er at skære den købte lige sokkel i segmenter og installere den. Fra fordelene ved denne løsning - budgetmuligheden og sammenfaldet med profil og farve. Men ulemperne i denne sag er meget mere alvorlige - dette er udseendet. Hvis du løser problemet på et sted, der ikke er synligt, så er det muligt at anvende en sådan metode. På et fremtrædende sted anbefaler vi ikke at bruge det. På billedet skred soklen af ​​amerikansk valnød segmenter. Følgende billede viser det samme plot med den rigtige radius af den amerikanske valnød.

Budgetmuligheden er en plastikplade, hvad er dens fordele og ulemper:

 • lav pris
 • nem installation.

På dette tidspunkt slutter fordelene ved denne type sokkel. Ulemperne starter:

 • Æstetisk udseende producerer straks et billigt produkt.

Hvis du har købt og installeret naturgulv og gulvplint, så installerer du en sådan sokkel - du mister din skønhed og krydser din skønheds skønhed. Hvis det æstetiske udseende ikke generer dig, så er en yderligere ulempe den begrænsede størrelse, det svarer ikke altid til din direkte sokkel.
Et eksempel på installationen af ​​en sådan sokkel, du kan se på billedet.

Gipsplader til gipsvæggen - køb til overkommelige priser i løs vægt - Astra-Eks

Aluminium bordplade BPL

Artikel: BPL 70; 100 (Italien Profilpas)

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 70 x 13 / 75x12 mm

Farve: mat sølv

BG101 sokkel lavet af aluminium

Artikel: BG101

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 111 x 11 mm

Farve: mat sølv

Aluminium bundplade BS

Artikel: BS

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 10 6 x 15 mm

Farve: mat sølv

Sokkel PKG Aluminium

Artikel: PKGCFAA 75; PKFLAA 60

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 6 0 x 1 3 mm

Farve: mat sølv

BG aluminium skørtplade

Artikel: BG

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 6 0 x 1 3 mm

Farve: mat sølv

Plint til vægge fra gipsplader BGN 100/50 fra aluminium

Artikel: BGN 100/50

Materiale: knust aluminium

Størrelse: 10x75 mm

Længde: 3 m

Farve t: mat sølv

BOL-sokkel med en afstand på 22 mm fra væggen uden aluminiumbeslag

SKU: BOL

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 103x22 mm

Farve: mat sølv

Sokkel BG 88 aluminium

Artikel: BG88

Materiale: anodiseret aluminium

Størrelse: 88 x 15 mm

Farve: mat sølv

Det sidste trin i reparationsarbejdet er installation af soklen til vægge af gipsplader. Aluminiumsprodukter vil hjælpe med at skjule alle de fejl og unattractive elementer, såvel som forskellige kommunikationsledninger. Det er muligt at købe en sokliste til de gipsede vægge i vores online butik. Vi har fremragende produkter og kvalitetsmaterialer. Plinth lameller er lavet af fremragende metal kaldet anodiseret aluminium.

Installationsfunktioner

Inden du installerer soklen på gipsvæggen, skal du bestemme metoden til installationen. Det er nødvendigt at vælge fastgørelsesmetode på basis af typen af ​​gulvbelægningsmateriale. Der er sådanne typer fastgørelsesanordninger på væggen og på gulvet.

I strukturer, der er opført fra en træ eller betonplade, vil vægplinten til gipsvæggen være den bedste løsning. I skumbeton og mursten med trægulve skal du vælge gulvfastgørere. For at installere metalplader skal du købe følgende dele og forbrugsstoffer:

 • plug;
 • selvskærende skruer;
 • flydende negle.

Fra værktøjerne har du brug for en hacksav og skruetrækker. I vores butik "ASTRA-EKS" i Moskva finder du et stort udvalg af metalprodukter, herunder dekorative sokliste 88/6 simuleret aluminium til gips. Du kan også billigt bestille produkter på vores hjemmeside.

Pålidelighed og holdbarhed

Men hvordan fikseres soklen til gipsplader vægge, så de varede længe? Ved hjælp af de ovennævnte specielle fastgørelseselementer bliver metalplader fast monteret i dine vægoverflader. Anodiseret aluminium, hvorfra gipspladerne er lavet, har stor slidstyrke og holdbarhed. Produkter kan perfekt skjule elektriske ledninger. Dette giver ledningerne i din lejlighed et mere tidligt udseende.

Gipsvæggen har ikke stor styrke, så den kan let brydes selv under ubetydelige mekaniske belastninger. Det er således nødvendigt at sikre en ensartet belastning på materialet. For at rette fast soklen på en mur af gipsplader, rådgiver eksperter specielle dowels kaldet "Molly" og "Butterfly".

Du kan købe fremragende byggematerialer i bulk, hvis pris er meget lavere end vores konkurrenters, i ASTRA-EKS online-butikken. Vores kontor er placeret på adressen: Moskva, 2. Khutorskaya Street, 38a, Building 1. Du kan stille alle dine spørgsmål her.

© 2018 Astra-Eks
Joomla! er fri software frigivet under GNU General Public License.