Valg af loftsplint: forskellige typer og deres egenskaber

Det er ofte muligt at se en situation, hvor lidt efterbehandling, som ofte forekommer i sidste fase, fuldstændig forsømmes. Så for eksempel er valget af loftsplint ikke særlig velegnet. Men dette er en vigtig detalje, der er i stand til at fremhæve rummets overordnede design. Og det forkerte valg vil føre til det faktum, at selv de smukkeste materialer vil se kedeligt ud uden nogen speciel stil. Du skal også tage højde for, at loftfiletet er et element, der er i stand til at skjule de eksisterende fejl mellem to tilstødende overflader.

Valget af materialefilet

Der er mange anbefalinger og tips om, hvordan man vælger en loftsplint. Men de koger alle sammen til det valg af materiale, der bruges til fremstilling af fileter. I øjeblikket er der mange forskellige muligheder. Der er moderne produkter fremstillet af plast, skum, polyurethan, samt produkter fra naturligt træ og gips er ikke noget fra fortiden.

Baseboardmaterialet spiller en afgørende rolle i dens valg.

Skumplast

Denne version af loftsplinten er ret populær, mens den især efterspørger efterbehandling af arbejder, der kræver minimal omkostninger.

Nogle positive egenskaber ved produktet:

 1. Lav pris. Det er faktisk en af ​​de billigste typer af produkter, der findes på det moderne marked. Det skal bemærkes, at en lille pris ikke i høj grad påvirker den endelige kvalitet. Men at vælge - du bør omhyggeligt inspicere alle detaljer for fejl.
 2. Nem installation. Arbejde kræver ikke brug af professionelle værktøjer. Den sværeste proces er beskæring, udført med en simpel klerkekniv.
 3. Lav vægt. Denne parameter skelner mellem alle moderne produkter. Men skum er førende med hensyn til denne indikator. Denne funktion giver dig mulighed for at udføre installation helt uafhængigt uden involvering af assistenter.
Skirtskum - den mest overkommelige løsning blandt lignende produkter

Tip! Meget ofte er der en kontrovers om navnet på loftplinten rigtigt? Der er trods alt så almindelige navne som baguette, filet, frise, støbning. Selvfølgelig, hvis du går ind i detaljer, så har hvert navn sine egne egenskaber, men som en generel betegnelse af loftkonstruktioner kan anvendes uden begrænsninger.

Der er også mange mangler, der er vigtige at overveje:

 • Høj brandfare. Ekstruderet polystyren, som tjener som grundlag for produktion af fileter, har en høj antændelighed. Naturligvis er placeringen af ​​elementerne ikke-kerneområder, hvor der kan opstå brand. Men denne forudsætning skal tages i betragtning, hvis ledninger vil blive placeret under basispladen såvel som belysning.
 • Lav modstand mod mekanisk belastning. Det er meget nemt at beskadige skumdele. Derfor skal du udføre alt arbejde meget omhyggeligt. Selv et let tryk efterlader spor på forsiden.
 • Dårlig interaktion med nogle klæbemidler. Komponenterne af sådanne opløsninger kan reagere med basismaterialet. Dette får ham til at spise op.
Når du vælger en skumplint, skal du tage højde for sine mange mangler

Således vælger man en loftsplint fra polyfoam, er det nødvendigt at estimere korrekt alle fordele og ulemper. Det er fantastisk til lave omkostninger dekoration, men når det bruges med dyrere materialer, vil disharmoni blive overholdt.

Polyvinylchlorid

PVC loftsplint er en mere praktisk løsning, der ikke overstiger den tidligere version i pris. Men dette produkt har sine egne egenskaber:

 1. Fuld brandsikkerhed. Materialet er ikke genstand for antændelse, hvilket udvider anvendelsesområdet. Den kan bruges i områder med høj antændelse såvel som i køkkenområdet.
 2. Modstand mod mekanisk påvirkning og UV-lys. Plaststøbninger kan modstå direkte sollys. Dette gør det muligt at installere i veloplyst rum. Produktet er heller ikke bange for mekanisk påvirkning, som giver dig mulighed for at arbejde med mindre skrubber.
 3. Fremragende fugtighedsbestandighed. Fileten påvirkes ikke af putrefaktive bakterier, der ødelægger mange materialer. Detaljer, selv ved høj fugtighed, bevarer deres form og udseende.
 4. Let at vedligeholde og installere. Faktisk er der ikke behov for komplekse manipuleringer under installationen. Efterfølgende pleje er let, fordi delene ikke absorberer snavs, lugt og støv.

Tip! PVC loftsprodukter har en meget interessant variation, der kan bruges sammen med plastpaneler. Sådanne elementer indbefatter en speciel rille, fikseringsvægsfragmenter. Det vigtigste er at gøre den rigtige docking.

Ofte anvendes PVC skørtet sammen med plastpaneler og har en speciel rille til fastgørelse af dem

Selvfølgelig er der mange flere positive kvaliteter, men der er også ulemper. De er:

 • PVC-bundkort har en ikke meget stor bredde, så skjul betydelige huller - ret problematisk.
 • Produktet kan kun installeres på en perfekt flad overflade. Hvis forberedelsen af ​​væggene ikke blev udført korrekt, vil fragmenterne understrege alle eksisterende uregelmæssigheder på grund af materialets stivhed.
 • Selvom elementerne ikke er udsat for ild - smelter de godt, så de må ikke installeres på steder af varme- eller varmeapparater.

Det er meget bekvemt, at der er aftagelige fileter af PVC, som gør det muligt at udføre skjulte fastgørelsesdele på selvlukkende skruer (denne mulighed er mere almindelig i produkter til gulvet).

polystyren

Denne type opnås ved styrenpolymerisering, som hovedsagelig anvendes til termisk isolering. Men materialets fremragende dekorative egenskaber udvidede sin rækkevidde - en polystyren loftplade udstod, som har følgende egenskaber:

 1. Et bredt udvalg af muligheder. Dette giver dig mulighed for at vælge en model, der fuldt ud overholder den overordnede plan.
 2. Evnen til at male og skjule forskellige ledninger. En sådan sokkel kan males i alle farver, og hulrummet bagved det er perfekt til at lægge tv- og internetkabler.
 3. Bløde kanter. Denne funktion giver dig mulighed for at passe alle eksisterende uregelmæssigheder, som helt gemmer fejlene. Men dette fører til det faktum, at selve delen bliver sinuous.
 4. Tilgængelighed. Prisen på materialet er lidt højere end skumproduktet, men lavere end loftplastilvalget.
På grund af sin lave omkostninger og mange fordele er polystyrenskørt ganske populært

Tip! Hvis det ønskes, kan polystyrenskørt anvendes til kantning af små halvcirkelformede fremspring. Men sådan arbejde skal udføres meget omhyggeligt, fordi produktet er meget let at beskadige.

Der tages også hensyn til negative egenskaber, der besiddes af materialet:

 • Polystyren lister stærkere skumanaloger, men beskadiges let af skarpe genstande. Derfor udføres alle beskæringsaktiviteter meget nøje.
 • Bemærk venligst, at produktet ikke har fuld brandsikkerhed. Selvom produkter ikke er kilden til spredning af ild.
 • Nogle klæbende løsninger kan beskadige materialet.
Valget af klæbemiddel til polystyrenprodukter skal laves meget omhyggeligt.

Der er en teknologi, der giver dig mulighed for at udføre fiksering af højeste kvalitet. Det ligger i, at produktets bagside er prepoleret, dette øger i høj grad vedhæftningen.

polyurethan

Dette er et moderne materiale, hvorfra man kan producere en dekorativ loftsplint, som har fremragende egenskaber. Det er faktisk en god løsning på mange problemer, især den høje pris på træoptioner og den store vægt af gipsprodukter. Polyuretanfileter har fremragende egenskaber:

 1. Høj densitet Materialet modstår enhver mekanisk belastning, hvilket gør produktet holdbart.
 2. Klar tekstur. Dette er et kendetegn ved alle polyuretandele. Alle tegninger, selv de mindste, er godt fremhævet.
 3. Bredt udvalg. En sådan sokkel passer perfekt til enhver stil. Dette giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning. Derudover er fragmenter let malet i en passende farve.
 4. Evnen til at bruge skjult belysning. Med denne funktion kan du oprindeligt arrangere værelset.

Tip! Der er en speciel type polyuretanprodukter - fleksibel sokkel. Den er lavet med tilsætning af gummi, som reflekteres godt i materialets endelige egenskaber. Galtel kan erhverve enhver krøllet form, der vil tilfredsstille selv de mest dristige designfantasier.

Den fleksible version af polyurethan bundplader er ideel til indramning af buede overflader.

Det er bemærkelsesværdigt, at materialet har et minimum af ulemper. Faktisk er de mere relaterede til produktets egenskaber. Så, ikke alle former er egnede til at arbejde med lofter, fordi fastgørelsen skal udføres på en vægoverflade, hvilket ikke altid er nok til at holde elementerne. Også inden man vælger en loftsplint skal man huske på, at selv om polyurethan er tilgængelig til køb, er det meget dyrere end skumplast- og polystyrenanaloger.

træ

Nu er det meget sværere at finde et loftsplint af træ. Et sådant materiale erstattes gradvist af polymere varianter. Selv om produktet har meget bemærkelsesværdige egenskaber:

 1. Holdbarhed og holdbarhed. Træfileter kan vare mere end ti år. Selvfølgelig er dette betydeligt mindre end forskellige syntetiske typer, men den tilgængelige tid er nok til, at materialet ikke mister sine originale kvaliteter.
 2. Fuld miljøvenlighed. Faktisk kan vi sige meget om, at moderne stoffer er helt sikre for mennesker, men de er ikke naturlige, hvilket betyder, at de altid vil forårsage negative foreninger. Derfor vil eg, fyr og andre arter - altid være i den økologiske tendens.
 3. Fantastiske æstetik. Det er vanskeligt at sammenligne polymere og naturlige varianter, fordi syntetiske materialer tager bogstaveligt talt enhver form. Men ingen kan sammenligne med den varmefølelse, der er forbundet med træprodukter.
 4. Muligheden for farvning. Alle dele reagerer godt på farvning, hold perfekt på den påførte belægning. Dette gør det muligt at omdanne interiøret uden at ændre fileterne.
En træfilet har mange fordele, men på grund af sin høje pris og lille sort er produktet ikke særlig populært.

Tip! På nuværende tidspunkt er det meget sværere at finde træprodukter, der har en bred vifte af teksturer. Dette skyldes lav efterspørgsel. Ofte er disse varer lavet til ordre.

Med imponerende fordele varierer naturlige fileter også i et stort antal ubehagelige nuancer:

 • Høj pris. Denne mulighed har de højeste omkostninger, selv grundplader lavet af billige klipper som fyr er meget dyrere end mange polymeranaloger.
 • Krav. Selvom produkterne lige nok til at passe på, men de er meget krævende af mange faktorer. Så, enhver temperatur falder og høj luftfugtighed - føre til materielle skader.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Når man sammenligner med andre muligheder, er loftsplanken fastgjort af skruer, negle, dykker. Arbejdet er ikke altid muligt at udføre selvstændigt uden yderligere assistance.

Derfor, før du vælger et sådant design, bør du overveje alle fordele og ulemper.

Gips loftsplint er en etableret løsning, der bruges i indretningen af ​​dem, der ønsker at understrege den unikke stil og visse sofistikerede. At dekorative kvaliteter er den vigtigste fordel ved materialet. Gips har fremragende plasticitet, så du kan skabe unikke mesterværker. Selvfølgelig kan de produkter, der sælges i butikkerne, ikke altid imødekomme kundernes behov, så mange producenter tilbyder tilpasset fremstilling. Med en vis erfaring - delene kan endda laves selvstændigt.

Gips sokkel har en høj pris og kompleksitet af installationen, men er en uundværlig egenskab af klassiske interiører

Desværre har disse typer loftsplinter mange ulemper:

 • Høj pris. Nogle muligheder er overlegen i pris til træfileter. Selv de enkleste produkter er meget dyrere end andre typer.
 • Skrøbelighed. Materialet er let beskadiget. En lille mekanisk handling fører til, at elementerne erhverver defekter, som ikke kan rettes.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Den store vægt af en detalje kræver arbejdeets arbejde sammen med overholdelse af den øgede nøjagtighed. For pålideligt at rette fragmenterne er det nødvendigt at anvende mere komplekse metoder.

Alt dette begrænser brugen af ​​gips til sådanne værker.

Produktområder

Det er nødvendigt at tage højde for, at loftplanker ikke kun er forskellige i det materiale, de er fremstillet af, men også inden for anvendelsesområdet. Der er visse anbefalinger, der giver mulighed for at gøre det, så den valgte version passer godt ind i rummets generelle overblik.

 1. PVC galteli. Denne mulighed er bedst i overensstemmelse med efterbehandling af plastpaneler. Derudover har mange sorter en speciel rille til hurtigere installation. Derudover er sådanne produkter en fremragende løsning til lofter.
 2. Skum. Ofte bruges til efterbehandling af strukturer, der er lavet af plader GKL. Perfekt til vægge og lofter, færdig med kitt eller gips. I dette tilfælde er det ikke lim, der anvendes til fiksering, men en fyldstofopløsning.
 3. Styrofoam. En god løsning til overflader, der er lavet af plast og gipsmaterialer. Dette vælger en mere egnet fastgørelsesmetode - til lim eller kitt.
 4. Polyurethan. Alsidige produkter, der passer til mange materialer. Det sker, at dette er den eneste mulige mulighed, når der er mange buede sektioner.
 5. Gipsplinter. Selvfølgelig er denne opfattelse mere egnet til klassiske kompositioner. Meget ofte udføres færdiggørelsen delvis, for eksempel er dele kun sat i hjørnerne. Fastgørelsen finder sted på kittet.
 6. Træprodukter. Denne mulighed bruges sjældent. Det er bedre at kombinere det med materialer fra træ for at opnå større harmoni.

Fotogalleri: Forskellige typer af loftlister i interiøret

Hvordan man limer bundpladerne på loftet og kaj hjørner korrekt?

Loftsplade - et element favorit af designere og enkelt på arbejde. Det giver rummet en følelse af fuldstændighed, hjælper med at skjule mulige fejl og mangler i udsmykningen. Når du monterer en baguette med dine egne hænder, skaber lige dele af plankerne normalt ikke vanskeligheder, det sværeste er at finde ud af, hvordan du skal docke og lim bundpladen på loftet i hjørnerne.

Egenskaber af monteringsfileter

Taket baguette er valgt ud fra de opgaver, det løser i indretningen, det vil sige om det kun er et element af indretning eller maskerer ujævnhederne af hjørnerne, væggen og loftets ledd. Det anbefales at montere støbeformen, inden du slutter på en tidligere forberedt overflade. Efter installationen er loftet malet og tapetet limes. Om den korrekte række montering baguetter diskuteret i denne artikel.

Hvis det så skete, at fileterne besluttede at klæbe over vægbeklædningen (for at dække uregelmæssigheder og mangler i leddets afslutning), skal du vælge lette friser af polyurethan eller polystyren, arbejde så forsigtigt som muligt og husk at den næste reparation skal demonteres sammen med tapet.

Nødvendigt udstyr og værktøjer

Uanset materiale i soklen, uden docking, kan montering og trimning paneler ikke gøre. Så du skal vælge det bedste værktøj til at få en glat udskæring og en passende klæbemiddel eller kittet forbindelse. At arbejde med friser i hjørnerne skal du bruge:

 • lim, flydende negle eller kitt;
 • spatel og beholder til spartelblanding;
 • skarp kniv eller fil;
 • miter box;
 • tør klud for at fjerne overskydende lim;
 • blyant, linjal;
 • maskeringstape, hvis støbeformen limes til den færdige overflade;
 • fiksering til træbaguette.

Væg og loft forberedelse

Dockning og montering af bundpladen i hjørnerne begynder med forberedelsen af ​​overfladen, som skal være glat, tør og ren, dvs. nivelleret, fyldt og primet.

Hvis du planlægger at pokleit baguette direkte på gipset, anbefaler eksperter, at arbejdsområderne er forsynet med vandbaseret maling og tør.

Regler for tilslutning af loftplanker i hjørner af forskellige former

Arbejder med limning af baguetten på loftet i hjørnerne begynder med målinger og skærespidser for hver af dem. Vinklerne i rummet er af to typer - internt, hvis værdi er 90 ° og ekstern - 270 °. I disse tilfælde skæres strimlerne til 45 °. Hvis det som følge af målinger viste sig, at parametrene er langt fra ideelle, er afrundningsradiusen opdelt i to, og den ønskede værdi til trimning opnås.

Vær opmærksom! Når du går ind i det indre hjørne af baguette bunden er længere end toppen, til ydersiden - tværtimod. Støbningen, der er limet til højre, er klippet på venstre side, venstre filet er til højre.

Tip! For ikke at forveksle med retningen af ​​hjørnerne og siderne af lamellerne, er det bedre at fastgøre hver frise til væggen og markere skærepladsen.

Ud over den rigtige vinkel kan du i rummet møde uafrundede afrundings- eller karvevinduer. I sådanne tilfælde er udsmykningen som følger:

 • Afhængigt af hjørnetes krumning skæres bundkortslaten til 4-5 lige store dele på ca. 5 cm.
 • Hvert element er limet til væggen, leddene er forsigtigt gipset og malet.

Det er vigtigt! Når du bruger en relief skal du være opmærksom på billedets passform, og resultatet af uagtsomhed er i et sådant tilfælde ufrivilligt tiltrukket af øjet.

Metoder til at skære fileter i den rigtige vinkel

Dock og trim hjørnerne af loftet baguette kan være tre metoder.

Trimming med en rammer (industrielle eller hjemmelavede)

Efter at have fastslået vinklen (90 eller 270 °), skiveens side og retning, lægges bundkortet i baren, der presses til bunden af ​​en af ​​siderne. Derefter skære overskuddet af.

Metode til rette vinkler, hvis der ikke er stusla

På en solid base (pap, krydsfiner) påføres to parallelle linjer i en afstand på 10 cm fra hinanden, mellem hvilke der er vinkelret. 5 cm afstand måles på begge sider af centralaksen. De resulterende punkter er forbundet med skærende linjer. Resultatet er et mønster til afskæring af vinkler på 45 °.

Støbningen passer mellem linjerne, er justeret med markeringerne, og en ret vinkel skæres i den rigtige retning.

Metode til ikke-standard vinkler

Grundplader af soklen anvendes igen på det dekorerede hjørne, deres konturer anvendes til loftet. Det resulterende skæringspunkt overføres til basispladen i den rigtige retning og er forbundet til den modsatte kant. Hvordan man gør det, kan ses på billedet.

Som følge heraf har vi en linje langs, hvor vi skærer den ønskede vinkel på en flad, solid overflade.

Forberedelse til installation

Følgende punkter er ens for alle skæringsmetoder:

 • En skarp kniv skærer kanten af ​​baguetten og forsøger ikke at stratificere / knuse kanten af ​​panelet. Skumstrimler afskæres glat, den bløde tekstur af materialet giver dig mulighed for at presse og maske krydset tæt. Træ og polyurethan - med en hældning indad.
 • Ved at kombinere de resulterende stropper bestemmes kvaliteten af ​​docken.
 • Om nødvendigt er elementerne poleret og monteret til hinanden.

Montering af loftlister

Uanset valget af metoden til montering af fileter vil aktionssekvensen være som følger:

 • Et klæbemiddel påføres på indersiden af ​​overfladen. Ved påføring af limen er det praktisk at bruge en limpistol, hvis kittet er valgt med en trowel.
 • Panelet anbringes på det tildelte sted i 3 planer - en væg, et loft, et hjørne - og trykker i et par sekunder. Styrkens styrke og varighed afhænger af baguettens materiale. Træfrieser er desuden fastgjort med selvlukkende skruer, som efterfølgende fyldes og males over.
 • Tale om overskydende klæbemiddelopløsning fjernes straks. Hjørnesamlingen behandles igen med et kit eller tætningsmiddel. Dette forhindrer huller.

Sådan fastgøres baguettes på lige sektioner, læs her.

Det er vigtigt! Sørg for, at den limede sokkel ikke gentager ujævnigheden af ​​væggen, ikke ligner en "bølge", men forbliver glat over hele overfladen. Revealed depression, revner og huller skal sættes i gang. Så vil loftrammen se imponerende ud og udføre hovedfunktionen.

Forstå hvordan man limer baguetten til loftet i hjørnerne, hjælp videoen nedenfor.

Nederdel på loftet: 110 billeder af moderne designindretningsmuligheder

Udvælgelse og limning af bundplader i loftet er det sidste trin i enhver reparation. De dekorative egenskaber ved basisplader giver dig mulighed for at understrege æstetik af efterbehandling materialer, for at udjævne små defekter tilbage efter reparation arbejde, forskellige uregelmæssigheder.

Klassificering efter materialetype

Et bredt udvalg af typer loftsplinter giver dem mulighed for at dekorere lokalerne, der er lavet i forskellige stilarter. De adskiller sig i den type materiale, de er fremstillet af, og klassificering sker også i henhold til tekstur og bredde.

Gips lister er ret sjældne i moderne hjem. Den særlige af denne type baguette er, at de er tunge, men samtidig ret skrøbelige. Det er ikke så nemt at arbejde med ham, det er bedre, hvis installationen af ​​en sådan plint bliver håndteret af en professionel.

træ

Skørt af træ, der passer til klassisk interiør, gav en kombination af dekorative elementer. Brune og beige nuancer, træ i udsmykningen af ​​væggene, møbler wenge - alt dette kræver registrering med træplinter.

For at forlænge levetiden for sådanne produkter behandles nogle af dem med ultraviolet lys. Billeder af træplanker på loftet viser tydeligt, hvor effektivt de ser ud i værelserne.

polyurethan

Baguetter fra dette materiale er velegnede til interiører med antikke elementer i indretningen - de har ligheder med stucco.

Omkostningerne til sådanne baguetter er ret høje, men på trods af dette elsker fagfolk at arbejde med dem: de tager let på enhver form og har fugtresistens, som giver dig mulighed for at påføre dem på badeværelset.

Derudover absorberer materialet ikke lugt og er derfor velegnet til installation i køkkenet.

Polyuretan sokler kan males, de har let vægt og nem installation. Passer perfekt til sådanne bundplader til lofter.

Polyfoam, polystyren

Baguetter fremstillet af disse materialer skelnes af forskellige størrelser og former, mens deres priser er lave. Produkterne er lette, tåler forhold med høj luftfugtighed og er ikke modtagelige for svampesygdom.

Imidlertid har de visse ulemper: Materialet kan ændre sin farve under påvirkning af intens lys eller varme, og det er også ret skrøbeligt.

Plast eller pvc

Den mest populære type baguette, på grund af dens lave omkostninger og forskellige farver. Den har en let vægt, er modstandsdygtig over for fugt og andre negative faktorer, holdbar.

Shades - det mest forskelligartede, store udvalg af muligheder for indretningen af ​​enhver plan.

Hvad skal man overveje, når man vælger

Ved at vælge bundplader til lofter til et bestemt design for på en måde at fremhæve alle fordele ved interiøret, er det bedre ikke at spare og bruge tjenester fra en professionel. Hans råd om valg kan være meget nyttigt.

Men hvis du beslutter dig for at gøre det selv, vil nogle anbefalinger hjælpe:

 • hvis der er et mønster eller prægning på væggene - vælg glatte og glatte lister
 • glat overflade og monotoni af væggene gør det muligt at vælge et skørt med mønstre;
 • hvis lofterne i rummet er høje, vil en bred sokkel se harmonisk ud;
 • polyurethan baguetter er velegnede til stræklofter - de er i stand til at modstå meget vægt;
 • Gipsplader og træplanker kan ikke bruges til to niveauer, da de er for tunge til denne konstruktion;
 • Hvide polyurethan baguetter kan males i enhver farve og ændre det efter behov, hvilket er meget bekvemt.

Tage i betragtning, at der ikke er nogen ideel loftsplanker.

Baguetten installeret korrekt vil vare i lang tid og kan dekorere ethvert rum med sig selv, forudsat at det er korrekt valgt, og der er ingen varmekilder (først og fremmest varmeapparater) eller for stærkt lys nær det. Ellers kan deformationen af ​​produktet ikke undgås. Dette gælder ikke kun for gipsplinter.

Hvordan lim soklen selv?

Hvis du beslutter dig for ikke at stole på hjælp fra mesteren, men for at montere basispladen med dine egne hænder, vil følgende tips være nyttige for dig:

 • installation af en sokkel begynder fra et hjørne
 • før arbejdet påbegyndes, rengøres hjørnet af støv og tørres
 • afskårne bundplader skal være i rette vinkel på snedkerstolen;
 • lim pels sokkel, men ikke overfladen;
 • Docking hjørnerne af baseboard er mere bekvemt midt i rummet;
 • den seneste indsats skal være bogstaveligt 1 mm længere, så unødige huller ikke vil vise sig;
 • Hvis hullerne stadig er slået ud, skal du fjerne dem, der er tilladt ved brug af kit.

Særlige typer lim til fastgørelse af baguetter eksisterer ikke. Gipsemballager anbefales at limes ved at blande alabaster og PVA lim. Polyuretanprodukter kræver brug af polymerlim. Træstifter er monteret med specielle fastgørelsesdele.

Til fastgørelse af enhver type sokkel, med undtagelse af gips, er det tilladt at anvende akrylkittet. Ved hjælp af det er det praktisk og at eliminere de små fejl, der opstår i processen med et hul.

Limen skal vælges hurtigtørrende, en vigtig nuance - den bør ikke efterlade nogen mærkbare mærker på overfladen.

Eventuelle fejl og ujævne nedskæringer, hvis de opstår i løbet af arbejdet, er det bedre at rette kittet.

For korrekt installation af en særlig niche under soklen, hvis loftbelysning er påtænkt, er det bedre at invitere en specialist. Især hvis du ikke har den nødvendige erfaring. Overfladen af ​​væggene og loftet i dette tilfælde skal være helt fladt.

Skørt på loftet - hvordan man vælger? (105 billeder i interiøret)

Enhver reparation skal have et færdigt udseende, som i høj grad afhænger af sådanne småblade som en sokkel på loftet, stucco eller side.

Dette er ikke en vigtig detalje, skjuler manglerne ved væggen og loftindretningens overgang, giver et komplet udseende og understreger stilen i indretningen.

Bag loftsfileterne er tråden ofte skjult, hvor sammenhængen mellem tapet og trimning af strækloftet konvergerer, hvis det ikke var muligt at gøre det omhyggeligt.

Loftsstøbning er fremstillet af forskellige materialer, og det er vigtigt at forstå dette problem for at træffe det rigtige valg.

Hvad skal der være bredden af ​​loftsplinten ved krydset af væggene

Afslutningsplader, sokkel til loftet, skumsiden, baguette, lagt på loftsplanker eller stucco - såkaldte fileter til afslutning af samlingen. Deres standardlængde varierer fra 1,5-2 m.

Farve, mønster og bredde afhænger af design og materiale. Gipsstøbning tilbydes i form af kortere lige eller figurerede segmenter. Der er baguetter fra skum fra 2 cm til 20 cm, og valget af bredde afhænger af mange faktorer.

Hvis indretningen er rig på rig indretning og dekorativ dekoration, er det bedre at vælge et loftstøbning mere beskedent for ikke at distrahere opmærksomheden fra resten af ​​pragt.

En bred sokkel med spektakulært stucco fremhæver indretningen i historiske stilarter:

 • renæssance;
 • barok;
 • rokoko;
 • Manierisme;
 • Imperium mv

En træplade baguette med gennemsnitlig bredde er passende i et studierum indrettet i en konservativ eller victoriansk stil. Strenge engelske klassikere tolererer ikke overskydende og fantasifulde detaljer.

En bred baguette er en nødvendig nødvendighed, når det er vigtigt at skjule brede fastgørelseselementer eller defekter ved forbindelsen mellem loft og vægge. Det sker, at gulvpladerne er lagt med store fejl, du skal lave en bred sokkel på et strækloft for at skjule niveauforskellene.

I tilfælde af at lejligheden i panelhuset har forskelle i væggenes højde, er det ikke nødvendigt at klæbe tapet med store mønstre, der vil afsløre disse fejl, attraktive elementer skal tilføjes i hjørnerne.

Kanterne af hævede lofter med belysningsindretninger er maskeret af brede fileter af ubrændbare materialer.

Med højt til loftet er en bred sokkel tilladt, og i lave lofter sænker klare fileter visuelt det visuelt. Det er nødvendigt at evaluere fotosokkelene i loftet bredt og smalt.

I et lille rum, hvis du ønsker at få effekten af ​​en åben himmel, skal du indsætte over væggene og loftet med det samme lyseblå tapet. Det er værd at nægte en støbning overhovedet, og at udføre en tapetgren så præcist som muligt.

Når du køber denne type finish, skal du tage højde for rummets samlede proportioner og hvordan bredden af ​​loftet baguette korrelerer med bundpladen til gulvet og andre parallelle og vinkelrette linjer i finishen.

De vigtigste materialer i loftet sokkel

Polystyrenfileter er godt kombineret med mange materialer - fra plast til teksturerede kittetyper. Det lægger stor vægt på byggemel og andre fælles løsninger. Dette materiale er fremstillet af råmaterialer under varmebehandling. Det er muligt at opnå forskellige overflade teksturer, hvilket er vigtigt at overveje, når man vælger en loftstøbning:

 • relief med et mønster;
 • glat lakfilet
 • uslebne matte.

Polystyren er lidt dyrere end polystyren, men det understøtter ikke brænding. Det er vigtigt at afmontere overflader, hvor der passeres et elektrisk ledningsnet, monteres belysningsenheder.

Men når der er en høj temperatur i flammen af ​​en brand spredning fra meget brandfarlige stoffer, vil soklen stadig brænde.

Skumfiletter er det mest overkommelige, forskellige store sortiment. Blød baguette er let at skære med en skarp kniv eller stor sakse, det er nemt at montere soklen i loftet, limen anvendes, andelen af ​​polymerer. Men skummet betragtes som brandfarligt materiale, når det brændes giver en kaustisk damp.

Blødt materiale knuses let og mister sin form under mekanisk belastning. Hvis der er tryk eller stød på overfladen, er det bedre at bruge en finish lavet af hårde materialer. En af fordelene - skummet kan males.

Polyuretanfileter, fleksible og slidstærke, anses for at være det ideelle materiale til konstruktionen af ​​krydset af vægge og loft. Denne egenskab er meget værdifuld ved udformning af afrundede overflader og ødelagte loftlinjer.

Polyurethan er fugtfast, så det bruges i et rum, hvor der er åbne beholdere med vand. For alle dens dyder skal betale dyrt. Før du klæber soklen i loftet, skal du fylde med lim til polymerer.

Gipsfileter og stucco tilhører den smukkeste loftindretning. Ofte udføres de af ægte kunstnere for hånd på en individuel bestilling, men du kan købe en færdig baguette. Gips er et formbart materiale, så du kan lave ethvert mønster, endda gentage prydningen af ​​paladsets skulptur.

Dette er et miljøvenligt materiale, uden hvilket paladsstilens udsmykning, imperiet stil, renæssancen, barok og Rococo ikke kan gøre. Ulempen er materialets skrøbelighed, sådan en baguette er uønsket i sænke bygninger og seismisk aktivitetszone.

Det er muligt at forbinde støbning og baguette detaljer til krydset af loftet og væggen kun med gipsmørtel eller med en tykk konsistens kit.

Polyvinylchlorid eller PVC fileter - en fælles finish ved krydset af vægge og loft, overkommelig og praktisk materiale. Eaves tilbydes i forskellige farvevariationer, med et mønster til enhver indretning.

Det er en slags plastik, og den laminerede overflade imiterer ethvert materiale, herunder træ eller marmor. En sådan plastikplade er let at montere i loftet med et specielt klæbemiddel. Materialet er modstandsdygtigt mod ekstreme temperaturer. Baguetten fastgjort på skruerne tjener som grundlag for fastgørelse af efterbehandlingspanelerne.

Træet bruges sjældent til loftet baguette, men det ser godt ud. Den eneste ulempe er den mærkbare led i segmenterne på grund af forskellen i træets tekstur. Dette er den dyreste finish, der bruges til et elit klassisk interiør, der bruger dyre materialer. En sådan firewall krævede brandbehandling.

Ceiling cornice farve

Den mest almindelige er den hvide farve på loftplinten, men det er ikke en forudsætning. Efter færdiggørelsen af ​​reparationen kan du vælge loftet takkanten ifølge farven på loftet eller væggene.

En fremragende løsning er den ensartede farve og bredde af loftet baguette og sokkel på gulvet, især når det er et sort og hvidt interiør.

Baguette kan hente op til loftet og gøre den generelle LED-baggrundsbelysning - en fantastisk effekt.

Valget af loftet baguette er et smagsspørgsmål, men du bør ikke gøre det som "alle andre", der erhverver en primitiv "hvid side" af skumplast, når der er det bredeste valg af finish på brølet. Vurdere designernes forslag i illustrationerne for at dekorere dit interiør med en ikke-triviel løsning.

Fuld gennemgang af loftplanker, fra udvælgelse til maleri og docking (93 billeder)

Tilstedeværelsen af ​​soklen omkring omkredsen af ​​gulvfinishen er en faktor, der er kendt for alle. Der er ingen sokkel undtagen i værelserne dekoreret med keramik - badeværelser, brusere, toiletter, hvis fliserne på de yderste rækker af vægge og gulvet er forsynet forsigtigt, og grænsefladen mellem den vandrette bund og den lodrette er en flad tynd linje tilbage ved at fylde samlingen med fugemasse. Men gulvstiften findes ofte i denne situation.

Væggene er sammenføjede ikke kun med gulvet, men også med loftet, så ved hjælp af en sokkel langs den øvre kant af vægoverfladen er en udbredt effektiv teknik til at lave dekorative beklædninger af loftet.

Eksempler på brugen af ​​sokler i kunstnerisk udsmykning af kompisanter: til venstre - på gulvet til højre - på loftet.

Overvej teknologien om baseboardbaseret design, herunder mere detaljeret - en særskilt undergruppe af materialer "sokliste til hævede lofter", egenskaber og funktionalitet, der er forskellige fra midlerne til gulvinstallationen.

Plinth som et element af interiøret

I forbindelse med almindelig byggearbejde i boligbyggeri er korrektionen af ​​docking af de indesluttede strukturer mellem dem vigtig, det vil sige, at leddene overholdes med projektet, lavet ved beregningen af ​​alle belastninger, som bygningen oplever. Ved afslutningen af ​​det samme byggeri og installationsarbejde bliver de æstetiske og funktionalitet, når de begynder at blive færdige, herunder parre af strukturelle elementer med hinanden, hovedkriteriet for kvaliteten af ​​arbejdet.

Hovedværktøjet til konstruktion af leddene af vertikale overflader med vandrette overflader er sokkel (filet, støbning, baguette) - forsendelsesnote, monteret langs bundkonjugeringslinjen.

Rækken af ​​kanterne af soklens baguette i kombination med den dekorative tekstur af den forreste del skjuler ikke blot manglerne i parrings geometrien af ​​baserne, men er også et vigtigt element i indretningen.

Formål med fileter

Skørtpladerne skal i det mindste dække visuelle defekter i ledninger af tilstødende fly. Men med udgivelsen af ​​dette færdigmateriale har minimalisme ikke været en prioritet i lang tid, da producenterne af lister styres af forbrugernes efterspørgsel, kendetegnet ved æstetik, en høj klasse af dekorativt design og produktfunktionalitet.

Plinth baguettes af træ: klassisk og dekorativt design

Moderne nederdel, herunder loft, bruges til følgende formål:

 • som et yderligere element i dannelsen af ​​en vis indretningsstil;
 • for at få finishen færdig;
Loftfileter af forskellige præstationer: strenge klassiske og kunstneriske
 • som kabelkanal;
 • når dekorere snorhornene under gardinerne;
Eksempler på funktionalitet af loftfyldstoffer: til venstre - en kasse til ledninger, til højre - dekoration til tagbøjlerne
 • til registrering af et mellemrum mellem lærredens strækloft og vægge
 • som et middel til at maskere sporene af udførelsen af ​​en punktreparation af det elastiske loftbeklædning ved krydspunkterne med væggene;
 • til montering af yderligere belysning fra LED-strimler.
Belyset lister: gulv og loftplacering

Typer af loftsplinter

Fabrikanter af sokkelsukker har forskellige muligheder for deres præstationer, forskellige i tværsnit dimensioner, konfiguration og profil design, dekorative design af fordelen, produktionsmateriale, farver mv.

Loftsstifter af træ og polyurethan

Prøver af træplinter: gulv, universal, loft

Loftloft under hensyntagen til deres placering er lavet af materialer med en lav specifik vægt for at reducere belastningen på bjerget og for at forhindre personskade, hvis et produkt falder fra en højde:

 • polymerer;
 • MDF (fin fraktion);
 • ekstruderet pap med laminering;
 • gips;
 • træ.

Materialerne er placeret i retning af at øge deres omkostninger, men i hver gruppe er prisintervallet ret bredt, da det afhænger af de forskellige råmaterialer og klassen af ​​kunstneriske præstationer af elementerne.

Loftfileter: til venstre - fra MDF, til højre - fra presset karton med laminering

Hver af disse typer loftsplinter har mange underarter, som giver dig mulighed for at vælge det materiale, der passer bedst til den ønskede funktionalitet og design.

Plinth profiler fra polymerer

Denne gruppe af lister indbefatter flere sorter, der adskiller sig i typen af ​​råmateriale - polymer og følgelig i egenskaber. Placeringsstedet for polymerer af fileter afhænger af de enkelte styrkeegenskaber af fremstillingsmaterialet:

 • polyfoam (ekspanderet polystyren);
 • polystyren (ekstruderet skum, penoplex);
 • dyuropolimer;
 • polyurethan;
 • polyvinylchlorid (PVC, plast).

Skumlister

Polyfoam (udvidet polystyren) - er ekspanderet polystyren granuler under påvirkning af varm damp.

Skumplastens profil har en granulær indre struktur, men den forreste overflade, som kan være lige eller krøllet, er glat.

Skumstøbning: med en glat og krøllet forflade

Denne type filet har lav styrke egenskaber, derfor bruges den kun i lofter. En sådan baguette er den mest budgetmæssige variant af konstruktionen af ​​leddene i loftbasserne, hvilket skyldes den lave pris, men det følger ikke heraf, at materialet ikke retfærdiggør brugen af ​​den - skumplastens loftsplint har en bred vifte af fordele, der er fælles for alle polymerfileter og individuelle:

 • ingen skadelige emissioner i luften
 • Den mindste tyngdekraft af alle typer lister (15-35 kg / m3, 98% af volumen er luft);
 • let at skære og montere
 • mulighed for installation på budgetmixen
 • egnethed til putty gips kompositioner;
 • muligheden for at producere spotreparation og flere farvning;
 • fugt modstand;
 • lav fugtabsorptionskoefficient - op til 3%
 • understøtter ikke brænding.
Dekorativt design af forreste overflade af filamenter polystyren

Men denne type loft baguette har nogle ulemper:

 • manglende modstandsdygtighed mod kemi - efterbehandling (kitt, maling) er kun mulig med vandbaserede materialer;
 • lav overfladestyrke - dukker forbliver lige fra at trykke med fingrene under installationen;
 • Lav varmebestandighed - Nærhed til en kraftig lampe er fyldt med reflow.

Ulemperne ved skumprofilen indbefatter ofte manglen på fleksibilitet.

Hvis det ikke er muligt at gentage bundens ujævnheder med en baguette, så er fleksibiliteten i dette tilfælde irrelevant - den fleksible sokkel vil endnu mere understrege planets visuelle mangler, og den lige linje vil tværtimod skjule den. Behovet for at forsegle hullerne mellem listerne og hulene i flyet er kun en integreret del af teknologien til maskering af defekter, og ikke en ulejlighed.

Hvad angår skumfileternes uegnethed til udformningen af ​​leddene i den ovale konfiguration, er dette snarere et træk ved anvendelsen af ​​dette materiale, som er tilgængeligt for artiklen og til træ, men det er ikke klassificeret som en ulempe.

For mere information om tætningsled, se vores artikel.

Polystyrenfileter

Penoplex (polystyren) er fremstillet af styren - en gennemsigtig giftig væske, lidt opløselig i vand. Som nævnt ovenfor opnås skum (polystyrenskum) ved at skumme polystyren, når den udsættes for varm damp.

Skumlister - et mere perfekt materiale end skumprofilen. Sammenlignet med skumplaster er polystyrens styrkeegenskaber høje, hvilket skyldes den homogene finmaskede struktur af denne polymer, hvis vægt er 28-45 kg / m3.

Polystyren skirting boards på loftet base

Polystyrenbaseboards fra fjerne ligner skum baguetter, men når de sammenlignes direkte, er det ikke svært at skelne dem - penoplex er tungere og sværere, dens struktur ligner størknet samlingsskum, mens skumplast er kugler med en diameter på 2-5 mm, tydeligt synlige.

Fragmenter af fobes fra skum polyplex

Fordele ved polystyren skørt omfatter skumets egenskaber, plus flere fordele:

 • ret høj modstand mod mekanisk stress
 • universalitet - muligheden for montering på gulvet og vægge;
 • finmasket struktur - ingen grund til obligatorisk farve;
 • mulighed for at demontere med den efterfølgende brug på det nye sted.

Fragmenter af polystyren lister

Duropolymer baseboard

Duropolymer er et skum af høj densitet polystyren (fra 360 til 400 kg / m3), et materiale af fremragende egenskaber i forhold til polystyren, som blev udviklet for flere år siden af ​​den belgiske producent Orac Decor.

Duropolymer lister: til venstre - det sædvanlige loft til højre - med LED belysning

Prefixet "duros", der indebærer layering, er snarere et marketingtrick, da strukturen af ​​duropolymer er homogen, men dette negerer ikke en række vigtige fordele ved materialet.

Den høje grad af fleksibilitet hos duropolimerfileter gør det muligt for dem at udarbejde kompiser med komplekse konfigurationer uden at kompromittere soklens integritet.

Støbegods af denne polymer er modstandsdygtige over for slag og friktion, let og solidt malet med nogen form for maling og lakssammensætninger.

Gør duropolimerfileter af oval konfiguration med fileter

Disse baseboards geometri ændres ikke under påvirkning af temperaturforskelle i rummet, materialet er fraværende og krympes over tid.

Producenter af duropolymerprofiler producerer ikke kun produkter designet til maling efter installation, men også baguetter, der efterligner naturlige materialer, såsom sten og træ, med fordelen.

Duropolymer loftsplint: til venstre - en bred profil, til højre - med trædekoration.

Det er vigtigt! Med en bred liste over fordele ville evalueringen af ​​duropolymer ikke være objektiv uden at nævne det forøgede indhold af styren i dets sammensætning - en giftig forbindelse anvendt til fremstilling af polystyren.

Læs mere om maleri loftsplinter her.

Polyuretanfileter

Polyurethan, der overgår gummi i en række egenskaber, ligner duropolymer, men derimod produceres uden brug af giftige stoffer som styren.

Polyuretan lister har fleksibilitet, høj modstandsdygtighed over for stød og andre mekaniske effekter, er ikke underkastet krympning under langvarig brug og lineær ekspansion med temperaturudsving.

En visuel repræsentation af egenskaberne af denne polymer kan opnås i sammenligning med en lignende elastisk, for eksempel gummi.

Sammenligningstabel med karakteristika af polyurethan og gummi

Det er vigtigt! Ved montering og færdiggørelse af sokler fremstillet af polyurethan, kan klæbemidler og lakskompositioner baseret på aggressive opløsningsmidler ikke anvendes - specielle lim og oliebaserede maling bør anvendes.

Polyuretanlister: Til venstre - til maleri, til højre - dekoreret til forgyldning.

Polyuretanprofiler er dyrere end bundplader fremstillet af polystyren eller polystyren, men billigere end loftlister lavet af gips, mens de vinder over gipsprodukter i definitionen af ​​konturer. Glat overfladestruktur forenkler daglig pleje, så du kan helt rengøre husholdningsvaskemidler.

Design af loftet og døråbningstaket polyurethanfileter

Polyuretan sokler er et sikkert og miljøvenligt efterbehandling materiale, som gør det muligt at bruge dem i alle indstillinger, herunder børns værelser.

PVC loftlister (polyvinylchlorid)

Baseboards af denne type er tættere på formålet med baguetter, da de ikke anvendes uafhængigt, men som et konturbue omkring rummets omkreds under loftet. PVC baguette har en langsgående rille til montering i det af plastforing - paneler, der er forbundet med kanterne af låseudførelsen.

PVC støbning i forskellige farver og plastforing

Polyvinylchlorid loftsplint har som regel små tværsnitsdimensioner, men dets forside kan ikke kun være monokromatisk, men også med et kunstnerisk mønster påført. Designet af denne art er imidlertid ikke holdbart, og med tiden mister elementerne deres æstetik.

PVC-baguette med docking hardware: dekorative og monofoniske

PVC loft sokler er nemme at installere og vedligeholde, vandtæt, overkommelig. Men de bruges kun i et sæt med plastforing, hvis omfang også er begrænset af egenskaberne ved fremstillingsmaterialet.

Forskellige bredde loft sokkel af polyvinylchlorid

PVC lister er udbredt ved afslutningen af ​​lofterne for sanitære og hygiejniske lokaler - bade, brusere, vaskerier, men lav varmebestandighed gør dem uegnede til installation i saunaer og bade.

En bred vifte af sådanne fileter er fleksibel PVC-støbning for at fylde mellemrummet mellem strækloftet og harpun-baguetten.

Fleksibel PVC-sokkel i forskellige farver til installation i en stramt loft baguette

For at installere et tilbehør skal du kun indsætte det i spalten rundt om loftets overflade, der vender mod bagsiden, som har en fast profil af afstandsvirkningen og derefter afkorte det for lange stykke.

MDF lister

Loftslister af de såkaldte fine træfraktioner er produkter opnået ved at trykke en blanding af hakkede flis med et bindemiddel (harpiks, paraffin). MDF er således en træbytter, men produceret ved damptrykning af affald fra naturligt træ. Til dekoration af den opnåede basebrug:

 • laminering - limning med papir, melamin, PVC film;
 • Farvning - belægning med moderne hydrofobe maling;
 • finering - overfladebehandling med et tyndt lag af værdifuldt træ (finer).
Typer af MDF: lamineret, malet, fineret

Til fremstilling af fileter anvendes alle tre måder at efterbehandling. Forskellen i styrken af ​​MDF's dekorative belægning, idet der tages hensyn til placeringen i loftet, spiller ikke en stor rolle, så valget af type afhænger af smag af boligejere og design af rummet.

Forskellige typer dekorative efterbehandling af MDF loftlister

Metoden til montering af sådanne bundplader på bunden afhænger af profilkonstruktionen. De fleste sorter med små tværsnitsdimensioner er fastgjort til flyet med selvdrejende skruer, som derefter maskeres med dekorative beslag. Men der er specielle profilstøbninger, der passer på metalskinner, der er monteret på bunden. Sådanne produkter efter installationen skjuler helt fastgørelsesanordninger og behøver ikke efterbehandling.

Sokkelprofil fra MDF af forskellige måder at installere

Støbematerialer af fint materiale er smukke, stærke nok (især rammens ydeevne), miljøvenlige og overkommelige. At skære og justere dem i nærvær af et elementært værktøj er ligetil, og daglig pleje er enkel. Men dette materiale er bange for øget luftfugtighed og desuden direkte kontakt med vand. Denne kendsgerning skal tages i betragtning ved valg af et installationssted og desuden dække profilfladerne af profiler med en hydrofob sammensætning (nitrolac, linolie).

Støbt papplade med laminering

Denne type lister ligner produkter fra MDF, men adskiller sig fra dem i større fleksibilitet og lavere styrke. Desuden er papen hygroskopisk, og på trods af den tætte struktur på grund af presning er den bange for fugt. For at øge fugtighedsbestandigheden og det dekorative design er forsiden af ​​sådanne bundplader lamineret (hovedsagelig med papir), men støbningen af ​​presset karton er sædvanligvis beskeden, hvilket i kombination med de ovennævnte ulemper forårsager deres lave pris.

Lamineret støbt bundplade sokkel: almindelig og på metal guider

Fastgøring af papprofiler til bunden er gjort identisk med tilbehør fra MDF-på skruer eller på metalstyringer.

Gips galteller

Disse sokler fremstilles ved at hælde en gipsmørtel i elastiske former.

Alabasterfileter er miljøvenlige, holdbare, ikke brændbare, let bearbejdes og malet, men med en visuel kvalitetsfaktor er de sårbare over for stødbelastninger - små chips på overfladen vises selv fra uforsigtig bevægelse med børste under rengøring. I dette tilfælde er punktreparationen af ​​gipsstykker mulig med egne hænder og kræver ikke betydelige omkostninger.

Gipsstifter: Design og installation af facadeplader

Da produkterne fra alabaster er skrøbelige, støbes basispladerne i fragmenter af lille længde, som er forbundet til hinanden under installationsprocessen og danner et elementelement efter forsegling.

Mange varianter af den forreste del giver dig mulighed for at afhente fileter til ethvert interiør, men tværsnitsdimensionerne af loftsplinten skal svare til rummets dimensioner.

Gipsramme med høj loftsbelægning

Træ loft sokkel

Træ har altid været betragtet som et af de mest miljøvenlige naturlige materialer, og nogle typer træ udsender endda nyttige stoffer til mennesker - phytoncider. Derfor er det ikke overraskende, at træet også er blevet brugt til fremstilling af loftplanker, hvis værdi er højere end alle ovennævnte profiler.

Prøver af træfileter med udskåret ornament på forsiden

Imidlertid skelnes den meget høje pris kun af fileter af ædle træ og høj klasse dekorative forarbejdning. Et træ af almindelige arter, der har gennemgået dekorative forarbejdning (farvning, annealing, farvning) adskiller sig ikke visuelt fra dyre sorter, men er relativt overkommelige til en pris.

Skirtings af fælles sorter af træ: emner og fortid dekorative forarbejdning

Træfileter af et lavt prisklasse af industri- og kunsthåndværksproduktion er monteret på bunden med selvlukkende skruer eller metalstyringer. Massive sokler af ædle træ af høj klasse kunstnerisk præstation monteret på individuelle parenteser.

Træloft finish

Træplanker er særligt velegnede til værelser dekoreret med antikke og med træelementer i indretningen - møbler, cornices, vægpaneler og naturlig parket.

Montering af soklister på loftbunden

Installering af lister i loftet er en afgørende operation, en fejl i udførelsen er fyldt med et tab af effekt fra slutningen af ​​rummet som helhed, da loftet er mere åbent for gennemgangen end gulvet. Derfor, når du installerer fileter, er lige så vigtigt alle følgende komponenter i denne procedure:

 • basemærkning;
 • skærende skørt i fragmenter;
 • mount lister på jorden;
 • forsegle samlinger mellem fragmenter;
 • male det monterede kredsløb.

Der er ingen universel teknologi til installation af gulvplader i loftet, da installationsmetoden afhænger af en række faktorer, herunder:

 • metode til afslutning af loftet base
 • lister materiale;
 • design af fileter;
 • design funktionalitet af en sokkel kontur.

En af komponenterne i installationen af ​​loftsplinter - skærefileter i størrelse, idet der tages hensyn til vinklen af ​​tilslutning af tilstødende fragmenter, er ikke afhængig af produktets materiale og kan betragtes som almindeligt at installere alle typer lister.

Sådan afskæres loftsplinten

Skjul og dekorere murens parring med loftet, filetene selv skal have de korrekte led. Det vil sige, at den lineære sammenføjning af elementer efter færdiggørelsen ikke bør bemærkes, og hjørneforbindelserne skal laves så tæt som muligt - uden huller.

Designstedet for de fleste hegnstrukturer, der er forbundet i rummet, er vinkelret på hinanden, vinklerne mellem dem er opdelt i indre og ydre. Så må endepladerne, der er sammenføjet ved hjørnerne, nødvendigvis ende med et snit under 45 0 - indad eller udad.

Det er vigtigt! I træstøbninger er enderne trimmet til 45 0 for at afkøle loftsplinten ikke kun i hjørnerne, men også i lige sektioner - denne teknologi letter maskering af forbindelsen under den endelige efterbehandling.

De fleste af bundpladerne er fastgjort til bunden, ikke fladt, men i en vinkel, så du ikke kan gøre det rigtige snit ved at lægge dem på et fly og bruge en grader.

Så hvordan man skærer docking vinklen på loftplinten er mulig på flere måder,

Lad os starte med den mest effektive - skære med en simpel enhed kaldet en "miter box", som er en U-formet boks sektion af tre paneler på to modstående vægge, hvor der er mønsterskæringer til fælles vinkler. Til simple enheder er de placeret på 90 0 og 45 0 (nogle gange 30 0) til væggene. For et mere avanceret værktøj kan skæringsvinklen indstilles til enhver størrelse.

Stuff: fast og drejelig

Brug af fartøjet til udskæring loft eller udendørs soklen giver dig mulighed for at skære profilerne på et hvilket som helst af ovenstående materialer i den rigtige vinkel og endda med gips, hvis dimensionerne af tværsnittet af fragmentet tillader dig at installere det i enheden.

Knivbladets tænder skal være fint, selv en hacksav kan bruges til skæring. Polymerstøbninger kan skæres med en kniv, men tynd og bedre - med et serrated blad, da en flad skærekant vil knuse materialet.

Klippet af fragmenter starter fra den vinkelformede - profilen ligger i en tøndeboks og dens kant skæres i en vinkel på 45 ° i en retning afhængigt af om det er et indre hjørne eller en ydre.

For at eliminere fejl, når der skæres på væggene på pladen nær de mønstrede skær, laver man ofte mærker, der angiver vinkeltypen (intern eller ekstern) og positionen af ​​basispladen (venstre eller højre).

Brug til skæring lister stusla med markup

Det er vigtigt! De øverste og nedre kanter af loftstøbningen i arbejdsstillingen varierer i længden, så placeringen af ​​bundpladen i udskæringen ved skæring skal svare til arbejderen på den trimmet kompis, og begge sider af bundpladen skal ligge på armaturets hylder.

Efter færdiggørelsen af ​​snitene virker de på samme måde med gensidigt gensidigt stykke, hvorefter deres udskæringer behandles med fint sandpapir på stangen, og korrektheden af ​​operationen kontrolleres ved at forbinde elementerne på plads.

I mere komplekse tilfælde, når dockning af baseboard-fragmenter udføres i andre vinkler end traditionelle værdier, er det bedre at bruge en gitter med en drejebase, som gør det muligt at skære i alle vinkler og en mekanisk grader.

Få en bedre ide om denne handling vil hjælpe denne video:

Du kan klippe fileterne til docking i hjørnet uden hjælp af dåsen. Videoen beskriver også denne metode. Ved hjælp af et ark papir opnås et indtryk af en vinkel på loftet, hvorefter en bisektor trækkes. I lige vinkler udføres mærkning på papir uden tryk fra loftet.

Pladen er anbragt på skrivebordsskuden mod et vertikalt hjælpeværktøj - f.eks. En pakkeboks. Stiften presses mod boksens væg i designpositionen, og bisektoren er justeret med mærket på fragmentet, hvorefter hacksaven skærer i lodret plan - holder lærredet lige over linjen.

Ekstra mærkning af fileter uden hjælp fra kroppen

Skær dockinghjørnet på loftet. Soklen kan være på plads - på loftet. For at gøre dette skal du anvende en blyantlinjekonturlister og en bisektor af vinklen på loftet direkte på bunden. Derefter påføres fileten på projektstedet i arbejdsstilling, og en linje trækkes på overfladen med en blyant - en visuel fortsættelse af den linje, som skæringen udføres.

Kvaliteten af ​​sammenføjning af fragmenter, der er lavet på denne måde, er oftest ringere end metoden ved anvendelse af det støbte materiale, og du skal forfine leddene med nivelleringsforbindelser.

Mærkning af skærefileter på loftet: det indre og ydre hjørne

Der er en anden måde at dokke bundpladerne på hjørnerne, når enden af ​​en del hviler mod forsiden af ​​den anden, for hvilken han får en profil med en kniv. Men denne teknologi bruges sjældent - når kravene til kvaliteten af ​​forbindelserne ikke er høje.

Skære baguetter i størrelse, fortsæt til deres installation, hvis teknologi afhænger af følgende faktorer:

 • type afslutning af loft og vægge;
 • filet materiale.

Der er mange mulige kombinationer af disse faktorer, som også kendetegnes af deres nuancer, derfor vil vi overveje de mest almindelige.

Sådan limes loftsplinten

Installering af fileter på klæbemidler er den mest populære installationsmulighed, som giver dig mulighed for at lave de fleste typer lette fodbordslister. Samtidig er det først og fremmest vigtigt at vælge den rigtige lim, således at den er kompatibel med basenes og profilmaterialets overfladebehandling, giver den nødvendige fastsættelsesstyrke og gør ikke æstetikets skader skadelige.

De fleste spørgsmål om arbejdsteknologi opstår, når der er et elastisk dekorativt beklædning på loftet, som er en selvbærende skede.

Til hævede lofter passer mest Typer af loftsplinter, med undtagelse, måske gips.

Den mest budgetmæssige variant af designet af den teknologiske kløft i fastgørelsen baguette omkring rummets omkreds er at fylde den med en speciel støbning af PVC eller polyurethan, valgt i størrelse, farve og profil.

Prøver af farvede tætningsbånd til montering af spændingsstrømmen

En sådan plastikplade er simpelthen tæt indført i spalten og forbundet i hjørnerne ved at trimme enderne eller ved hjælp af hjælpefittings. Hvis det ønskes, kan dette tilbehør males med automobil syntetisk emalje, hvis den ønskede farve ikke var til salg.

Udgaver af tværsnit af slidsede lister til stræklofter

Tilbehøret er også praktisk som et midlertidigt middel til efterbehandling - det kan altid demonteres og erstattes med en sokkel med store tværsnitsdimensioner eller installeres over profilen.

Hvis rummet er rummeligt, så er bordpladen til strækloftet bedre at bruge ikke kun som et middel til at gemme kløften, men også som et ekstra element i indretningen.

Intet kan fastgøres til den strakte elastiske bane, derfor er det nødvendigt at klæbe loftsplinten til væggene og opretholde et fast mellemrum på 3-5 mm med filmen.

Udformningen af ​​støbningen i forhold til strækstof

Galteller til denne metode til installation bør være af materialer med en lav specifik vægt - polystyren, skum, polyurethan, duropolymer. Men også for disse materialer bør bindeområdet på profilens profil på væggen være tilstrækkeligt. Derfor bør du vælge produkter med en profilprofil, hvor den vertikale del er cirka dobbelt så stor som den vandrette del. Installation af små fileter af polystyren og polystyren kan opnås ved punktmontering, og selv på tapetet, til lister af polyurethan og duropolymer er kontinuerlig strimmelfiksering af elementer på væggen nødvendig.

Lad os se nærmere på hvordan uden kontakt med strækloft at klæbe til væggene uden tapet loftsplint fra polyfoam.

Arrangementet af fileter med den elastiske overflade på loftet, til højre er en mulighed med lys

Overfladen af ​​væggene skal være forprimeret og tørt. Et eksempel på en primer er en vandig opløsning af en 1: 5-andel latex.

Hvis det efter installationen er planlagt at male fileterne, er det bedre at anvende det første lag inden installationen - dette vil reducere mængden af ​​arbejde på tidskrævende maleri i højden.

Sæt fileten på væggen under loftet og sænk den ned til dannelsen af ​​det nødvendige hul med loftplanet. Træk en linje langs bundkanten med en simpel blyant. Denne linje fortsætter langs omkredsen af ​​hele lokalet, idet den styrer sin vandrette position med et bobleniveau.

Mærkning af væggen til læggelister

Fra loftet soklen ved hjælp af miter kassen og hacksavene på metal cut-fragmenter beregnet til installation i hjørnerne.

Ved at anvende de skårne fragmenter på designlokalerne, afslører vægge på dybder på mere end 3 mm på væggene. Hvis der er nogen, på bagsiden af ​​fileterne forårsager risici, der angiver grænserne for forsænkningerne - når du installerer de flydende negle, limes ikke på disse områder af grundpladerne.

På nederste del af bagsiden af ​​hjørnet påføres fragmenter i overensstemmelse med brugsanvisningen "væskespik". Hvis vægens monteringsoverflade har hulrum, så limes den med en "slange" til de områder af lister, der kommer i kontakt med lige huller.

Sæt lim på ryggen og enden af ​​støbeformen

I mangel af mangler på bunden kan du anvende "flydende negle" med punkterede punkter eller striber på 3-5 cm med en intervall på 15-20 cm, og mellem dem fyldes soklen med PVA lim af en pastaformet sort.

På vægge med huller påføres vinkelfragmenter på basen og presses mod lige dele af den uden betydelig indsats. Overflødig lim, der har udstødt, fjernes straks tørt med en ren klud, spatel og finger.

Fjernelse af overskydende klæbeblanding

Det er vigtigt! Efter at hele skørtet er blevet monteret, og "væskespånerne" endelig hærdes, skal hullerne mellem fileten og væggen overfor hulene være fyldt med gips og malet for at matche støbejerns farve. Dermed vil overfladedefekterne være skjult af baguettens bevarede ensartethed og ikke understreget af dets krumning, når de gentages vægprofil.

Hvis væggen ikke har overfladefejl, forenkles opgaven - skumprofilen langs hele længden limes til bunden med den vertikale del af kontaktområdet på bagsiden.

Montering af polystyren loftlister på gipsplaster

Afhængigt af filets størrelse og vægt, i stedet for "flydende negle", kan du bruge en gipsbaseret kit, der anbringes i et kontinuerligt lag på monteringsplanet på bagsiden af ​​soklen og fjern overskyddet efter at have trykket på væggen før størkning.

Efter afslutningen af ​​hjørnerne begynder de at lægge skumprofilen på lige sektioner, som fremstilles ved hjælp af samme teknologi, men klæbende ender påføres også på de sammenføjede ender af fragmenterne.

Installation af fileter mellem hjørnefragmenter af profiler

Fra beskrivelsen af ​​teknologien er det klart, at bundpladen skal limes til spændingen (film eller stof) loftet er et figurativt udtryk, da filetene faktisk er fastgjort til væggen, og det teknologiske hul med loftet bruges rationelt - for at installere en baggrundsbelysning af LED-strimler.

Mal loftloftet

Det er ikke altid muligt at samle fileterne af den ønskede farve. For at forenkle løsningen af ​​dette problem produceres gruppen af ​​de mest krævede produkter - polystyren og polystyren bundplader i hvid, således at forbrugeren kan vælge den optimale farve til finish af disse dekorative elementer.

Lad os se nærmere på, hvordan man maler loftplinten af ​​lyspolymerer, da de oftest er lavet på denne måde.

Ofte er spørgsmålet omgenerelt maling af polymerfilet, hvis den almindelige hvide farve passer ind i rummet.

Lad os præsentere begrundelsen for at male sådanne lister:

 • loftskum sokkel skal at male først og fremmest for at skjule sin grovkornede struktur, som skinner gennem den glatte overflade af den forreste del;
 • farven vil gemme sig på leddene af fragmenter spor af udjævning med et kit, der er mærkbar selv på en hvid baggrund;
 • Lakearbejdet beskytter den porøse overflade af fileterne fra vedvarende forurening og lette løbende vedligeholdelse.

I betragtning af at polystyren og polypropylen ødelægges ved kontakt med aggressive opløsningsmidler og lakmaterialer baseret på dem, er det nødvendigt at male polymerfileter med vandbaserede sammensætninger - akryl, latex. Du kan endda bruge en vandig opløsning af gouache, hvis efter tørring for at dække produktet med akryllak.

Det er vigtigt! Hvis der anvendes et additiv til farve ved tilberedning af den færdige lakeringskomposition, skal mængden af ​​den færdige sammensætning være tilstrækkelig til 3 lag - gentag farven to gange under tonering vil ikke fungere.

For at lette arbejdet selv er det muligt at prime og anvende det første lag maling selv før du installerer bundpladerne. Primer er bedre at lave den samme maling, som er planlagt til deres endelige clearance, men fortyndet med en tredjedel med vand.

Forspænding og påføring af den første malbeklædning

Filetterne tørret efter primeren er monteret på plads, hvorefter fogernes samlinger, mellemrummene mellem dem og væggen er fyldt med en gipsbaseret kit (efterbehandling). Efter udjævning af blandingen tørres parrene med slibende papir, der ikke ridder gipset. Reparationsområderne er støvfrie og genopbyggede.

Før du fortsætter til yderligere maling af bundplader, er det nødvendigt at beskytte strækloftet fra tilhørende forurening. Brugen af ​​maskeringstape til dette formål er uønsket - dens klæbende side kan efterlade vanskelige at fjerne mærker på filmen. Derfor er det bedre at bruge hvidt papir skåret i strimler (ikke en avis) - suge det i sæbevand og holde det på lærredet langs basispladen.

Beskytter vinylloftet fra maling

Farvning af fileterne sker med en pensel med en bunke med medium længde og stivhed. Som regel er det nok at anvende to ekstra lag for fuldstændigt at dekorere overfladen og skjule spor af tilstedeværelsen af ​​nivelleringsforbindelser.

Det er vigtigt! For at undgå udseendet af striber under maleriet påføres det første lag mod lyset (vinduet), det andet - i solen. Hvert efterfølgende lag påføres efter fuldstændig tørring af den foregående.

Polymerfileter efter afslutning af maleri

Efter tørring fugtes papirbeskyttelsesbåndet med vand og fjernes let fra vinylfilmen eller stoffet.

konklusion

På trods af at artiklen diskuterer hovedtyperne af loftfileter, kræver installationen af ​​hver type en individuel tilgang, hvis tilstedeværelse afhænger af entreprenørens erfaring. Derfor foretager du et valg til fordel for et af materialerne og beslutter dig for at installere det selv, det er bedre at konsultere med en professionel, da nogle nyanser af teknologi uden erfaring forekommer uventet og kan forårsage væsentlig skade.