sokkel

Sorter efter parametre:

Plint, hjørne

Træet er et stilfuldt ædle finish og konstruktionsmateriale. Trapper er samlet af træ og planker, vægge og lofter er indkapslet indefra med klapbræt, gulve er installeret fra rillede planker. I mange århundreder har folk brugt træ i deres hjem for at gøre et hjem mere behageligt og smukt. Men for at kunne fuldt ud afsløre det æstetiske potentiale i træindvendige elementer, skal de være indrammet af en passende kant. Til dette har du brug for specielle formede elementer. Plint, hjørne er ikke vanskeligt at købe, men det skal være produkter fra naturligt træ. Ellers, hvis du bruger dele lavet af plast eller MDF (camoufleret, for eksempel under en naturlig eg), så begynder de unikke træoverflader at være billige og smagløse. Det er klart, at gulvet i massivt træ eller den smukke stykke parket har trækulv og væggen af ​​vægpanelet - et ægte træhjørne.

Hvorfor har vi brug for hjørner og basisplader?

Alle moderne konstruktionsteknologier, hvor der anvendes "tør" (og "våd" undertiden) installationsmetoder, kræver, at herrer forlader teknologiske huller i stederne for T-krydset af færdige fly. Som regel er deres størrelse ca. 8-12 mm. Dette mellemrum skal udføre 2 hovedfunktioner:

 • Sørg for fri udvidelse af materialer med ændringer i temperatur og fugtighed.
 • Separate strukturer for at stoppe spredningen af ​​struktur- og støjstøj i en bygning.
  Og for at forbedre disse steder anvendes baseboards og hjørner af massivt træ i Moskva. De er så fast inddraget i vores liv, at uden dem virker interiøret på en eller anden måde ufærdigt. Derudover adskiller stykke beklædningsmaterialer sig fra monolit og plaster, idet det ikke altid er muligt at lave et uhyggeligt smukt kryds af flere elementer til hinanden uden hjælpematerialer. Et slående eksempel er det ydre hjørne af to vægge trimmet med clapboard.

Træ baseboard

Træstokke anvendes hovedsageligt i krydset af gulve med vægge og andre omsluttende strukturer (søjler, trapper, genstande af stationære møbler). Der anvendes også nogle modeller (de såkaldte "både"), hvor væggene konvergerer med trælofter eller i de indvendige hjørner dannet af to planer fra vægpanelet, såsom i dampbadet. Under alle omstændigheder er dette et støbt produkt, som faktisk er en specielt formet profileret stang eller stang. Valgmuligheder for bundkort af træmasse, og for særlige forhold er det nødvendigt at vælge en passende model. Sådan gør vi det, vi beskriver nedenfor.

Formen af ​​basisplader - funktioner sektion. Der er tre løbende former for en sokkel sektion:

 1. Båd. Forsiden har flere afrundinger med forskellige radii eller med skarpe kanter. Konventionelt svarer sektionen til en ligesidet trekant med et afkortet vertex.
 2. Modtagelse. Denne sokkel er en flad planke, hvor overdelen normalt har en afrundet kant.
 3. Boot. Dette er en analog af "rack", kun i zonen af ​​krydset til gulvet har den en lille tilbagetrækningshylde.

Både har en stor indrykning fra væggen og er i stand til at dække hullerne i en øget størrelse. Sådanne ofte åbne, når ved reparation / rekonstruktion er det nødvendigt at erstatte gamle sokkler i de huse, der er bygget under Sovjetiden. De af dem, der har et symmetrisk mønster, er gode til brug som loftsfileter eller plader i de indvendige hjørner af væggene. Stativet er kun egnet, når hullet er lille - op til 15 mm, men det ser mere elegant ud og mere moderne. Støvlen er praktisk taget ikke anderledes visuelt og i stil, men giver dig mulighed for at blokere op til 20 mm nær væggen. Bemærk, at hvis båden har en generelt ligesidet profil (eller tæt på den), kan stativene og støvlerne være meget høje (op til 15-20 cm) med konstant bredde. Jo højere lofterne i rummet, jo højere soklen vil se mere organisk ud - og omvendt.

Når du vælger en træplade, skal du altid være opmærksom på, hvor stor afstanden kan være. Hvis gulvkonstruktionen flyder, er der brug for en overlapningsmargin, så gulvbelægningen under drift ikke kommer ud af basispladen. I svære tilfælde kan du bruge en række båd og dreje denne sokkel.

Nogle gange er udviklere interesseret i hvad der er "europlinth". I princippet er der intet overnaturligt i dette materiale. Dette er normalt en opstart eller rack, naturligvis af høj kvalitet i henhold til DIN standarder. Det eneste træk ved sådanne modeller er en formet langsgående rille på bagsiden af ​​produktet, som ofte bruges til ledninger med lavstrøm eller tynd strømledninger.

Forsiden af ​​forsiden har en ren stilistisk belastning. Det bruger skarpe relieffer og bløde afrundelinjer. Flere bølger kan skæres ud, og de er ikke altid symmetrisk indrettet - 2: 2 eller 2: 3 varianter er mulige (2 bølger nær gulvet og 3 - nær væggen) osv.
For nylig er der også udvist profiler med et komplekst tværsnit, som har en langsgående snor på forsiden, som er lukket med en tynd hylde. Dette aftagelige element gør det muligt at udføre en skjult mekanisk montering af soklen på væggen.

Noget om materialet: race, kropsstruktur

Plinter, hjørner engros og detailhandel sælges fra alle kendte træsorter, der anvendes til fremstilling af tømmer. Disse er: eg, aske, alder, valnød, asp, bøg, linden, fyr, gran osv. Samt mange eksotiske og "frugt" muligheder. Det er ikke fornuftigt at sammenligne de tekniske egenskaber ved disse produkter, som de alle normalt tjener, da de er behagelige for træforholdene og ikke udsættes for væsentlige belastninger. Hovedvalgskriteriet er æstetiske egenskaber. Nå, og selvfølgelig vil prisen på fyr være mange gange mindre end egen eller merabh.

De fleste udviklere foretrækker at bruge samme race, hvorfra gulve / vægge / lofter er lavet, så "indramningen" ikke skelnes. Nogle gange kræver designtænkning kontrast - så kan et andet træ anvendes, selv om denne effekt kan opnås ved at anvende en anden farve på malingsmaterialet.

Normalt produkter er lavet af massivt træ, også relativt billigt baseboard ledet i længderetningen (mikro-bærende) har dukket op på markedet. Der er også en kombineret sokkel, der er baseret på en profileret bar af billigt træ, fast eller splejset. Fra oven er det limet over med værdifuld træfiner. Rimelige omkostninger soklen, fineret hjørne - den eneste fordel sammenlignet med denne eksklusive luksus.

Produktion nuancer

Den velkendte GOST 8242-88 er hovedstandarden, da den regulerer fremstilling af armaturer ("Detaljer profileret af træ og træmaterialer til byggeri. Tekniske forhold").

Både soklen og hjørnet er formalet af et emne i form af en stang eller bord (lamellerne er kun egnet til at skabe en flad sokkelstang). Naturligvis anvendes kun tørt savet tømmer med et fugtindhold på ikke mere end 15 procent her - bare en sådan procentdel skal ligge i soklen, et hjørne fra lageret. En sådan fugtighed af råmaterialet kan udelukkende opnås med kammeret, der er tvunget til at tørre, kun så vil produktet ikke vride og vride sig, det vil ikke knække og bevæge sig væk fra væggen. Mest brugt er en bar af selektiv kvalitet (kategori E) og første klasse, som ikke indeholder et stort antal knuder. Efter profilering af færdigvaren kalibreres og afvises produkterne.

Formede produkter kan gå gennem slibestadiet og være belagt med lakker i værkstedet. Nogle gange bruger fabrikanter olier, der toner og beskytter træ, men ikke efterlader en skinnende kant. Men som regel sælges materialet i sin oprindelige form, hvilket gør det muligt for køberen at vælge metoden til efterbehandling.

Baseboards bredde er fra 20 til 65 mm, i højden - op til 10 cm eller mere. Hjørnet leveres normalt i størrelse 30x30 eller 50x50 mm. Længden af ​​træhjørner og bundplader er normalt 2,2 eller 3 meter.

Egenskaber af et kvalitetsprodukt

Skørt, et hjørne af træ skal være tørt (12-15%) og velbehandlet. Bølger og farer, kamme, fiberbrud og ujævne veje er udelukket på forsiden. Et tydeligt tegn på råvarer af dårlig kvalitet er lur, sapwood og mørke pletter. Under gennemsigtige belægninger anbefales det ikke at bruge en kerne med en kerne på flyene.

Det er nødvendigt at kontrollere gentagelsen af ​​sektionens form, for så er enderne af flere produkter fastgjort til hinanden. Det er meget vigtigt, at profilerne er glatte, ellers vil de være meget vanskelige at trykke mod væggen eller gulvet uden dannelse af revner. Vær opmærksom på, at knobene ikke kun forringer udseendet, men også reducerer delens styrke, det samme gælder for enhver form for revner.
Kig på produktet, så der ikke er nogen forurening på det, sammenligner farven på frontfladerne fra forskellige pakker - der er ubehagelige overraskelser.

Sådan monteres bundplader og hjørner af træ: nogle anbefalinger

Beregning af mængden af ​​materialer er ønskeligt at fremstille ikke i løbende målere, men individuelt. Det er bedre at have mindst 1 profil for hvert værelse på lager.

Installation kan kun startes, når det færdige gulvbelægning er helt lagt og væggene er færdige. Indendørs skal alt vådt arbejde udføres, der kan øge luftens fugtighed dramatisk. På dørene skal monteres trim.

Overfladen af ​​væggene nær gulvet skal først omhyggeligt nivelleres, da det ikke er sandsynligt, at man trykker træplankerne godt over mundene og hulerne.

Arrangementer for dekorative forarbejdning skal ske inden installation. Så kan det gøres selv ved hjælp af en sprøjtepistol på arbejdsbordet. Før lakering anbefales det at prime / imprægnere træ for at kunne lette de forskellige områders evne til at absorbere beskyttende og dekorative forbindelser.

Monterings- og trimplint skal laves fra hjørnet af rummet. For det første er det nødvendigt at dræbe profilvinklerne ved 45 grader, og derefter forkorte og installere mellemstrimler. Vinkel zapilivaniya og justering af længden er bedst udført med en elektrisk gitter cirkelsag. Hvis du skal tilslutte to bundkort på væggen, kan du gøre det i en vinkel, så er dette sted mindre synligt. Skærevinkler fremstillet med foring under ham passende størrelse af stangen.

Før installationen er det tilrådeligt at skære enden og hjørnesnitene på forhånd. Fastgørelsen selv udføres kun til væggen. Fastgøring er lavet med skruer, efterbehandling negle (funktioner: anti-korrosion belægning, lille hætte), dowels. En eller anden mulighed vælges afhængigt af væggens materiale. Limning er mulig.

Hvis du er nødt til at tage et fodfæste til mineralsk arrayet - skal du bruge polymer dowels (men ikke gennem sokkelens krop), men i stedet for standard hammer søm, skal du skrue en selvdrejende skrue. Boringen til boring udføres normalt med en blyant eller en anl. Uanset hvilke fastgørelsesanordninger der anvendes, skal du først bore gennem huller.

Efter installation af bundplader eller hjørner er fastgørelsessystemet maskeret med trækander eller akrylforseglingsmidler, der er egnet til ton, reparationsvoks. Disse sammensætninger kan også forsegle hullerne i hjørner og led. Så er det fortsat at udføre lokal slibning og engagere sig i kontinuerlig maling eller farvning.

Træstik, foring, gulv

Sokkelens hovedfunktion er at skjule ulemperne ved rummet. Især godt i denne henseende, træplanker. Ligesom alt træværk ser det meget solid ud og udfører ikke kun sin direkte rolle, men fungerer også som en udsmykning af rummet. Ved hjælp af sokler lukker du de grimme mellemrum mellem gulvet eller loftet og den tilstødende væg, hvilket giver interiøret et færdigt udseende og integritet.

JSC Radovitsky DOZ tilbyder gulvplint og loftsplint (filet) lavet af massiv fyr. Dette materiale er især miljøvenligt og attraktivt udseende. En sådan sokkel er perfekt til almindelige trægulve og til parket. Det er meget nemt at købe en trækokkel til en overkommelig pris: Du skal bare kontakte en repræsentant for vores virksomhed på nogen måde bekvemt for dig eller besøge en af ​​forretningerne i Moskva og Moskva-regionen, hvor hele vort udvalg af vores produkter præsenteres.

Støbt træ

Dette færdigmateriale bruges både til facadearbejde og til indretning. Foring er et miljøvenligt holdbart tømmer, som har et attraktivt udseende og nem installation. Det er derfor, at vægpanelet i stigende grad bliver brugt til at gennemføre en lang række designideer.

Normalt er der foring af nåletræ (fyr, lærk), da dette giver dig mulighed for at skabe et produkt, der kan modstå miljøets negative indflydelse.

Køb træforing fra producenten, du vælger det optimale forhold mellem kvalitet og pris. For at bestille en træplank, venter vi på dit opkald via telefon. Vores leder vil gerne svare på alle dine spørgsmål.

Blokhus

Blokhus
(sort "AB") 22 x 115 [3 m.]

Plint træ klasse Ekstra størrelse 32x32x3,0

Plint (lærke), Ekstra klasse, 32x32 mm

Virksomheden "PrimaLes" tilbyder sine kunder at bestille en træstik Extra klasse størrelse 32x32x3.0 til en pris på 100 rubler per m

Du kan bestille din bestilling med formularen på hjemmesiden eller på telefon +7 (495) 36-36-225, vores kvalificerede medarbejdere hjælper gerne med valg af træfinisheringsmaterialer.

Vi har altid til rådighed eller under ordren en sokliste træklasse af ekstra størrelse 32x32x3.0. Bemærk også, at en række produkter vi har rabatter.

De mest almindelige baseboard profiler er "båd" - en symmetrisk profil, hvor sidens dimensioner er lig med euro-sokler eller "støvler", hvor højden (ved siden af ​​væggen) er væsentlig større end bredden dækker mellemrummet mellem gulvet og væggen.

Europlinth bruges udelukkende som gulvbelægning, og "båden" kan bruges både som et loft og gulvbelægning samt et indvendigt hjørne.

Metal, plast og træ hjørner: eksisterende sorter og installationer nuancer

I dag bruges perforerede metal-, plast- og træhjørner ofte til at beskytte hjørnerne på væggene, og finishen kan enten være ramme (gipsplader, vægpaneler) eller gips eller med tapet - det er meningen, at hjørnerne er polstret og slettet med ethvert ansigtsmateriale.

Forskellige vinkler til træstrukturer

I de fleste tilfælde har denne L-formede enhed en vinkel på 90 °, men om nødvendigt kan den ændres til stump eller skarp. Desuden kan ansigterne være ens eller forskellige i bredden. Vi vil nu fortælle dig, hvordan du gør og hvordan du monterer en sådan beskyttelse, og viser dig også videoen i denne artikel.

Hjørner til beskyttelse

arter

Bemærk. Forsæt ikke metalhjørner til fastgørelse af trækonstruktioner med dekorative beskyttelsesanordninger, da den første mulighed hører til kategorien af ​​monteringsudstyr.

 • For at beskytte klædningens integritet samt et dekorativt element kan der anvendes eksterne eller indvendige hjørner af træ, selvom der ikke er forskel på dem, da træet er det samme på begge sider. Installation er som regel lavet på limkonstruktioner som snedkerarbejde, silikoneforsegling, "flydende negle", og i nogle tilfælde gøres dette ved hjælp af selvdrejende skruer med anti-korrosionsbelægning. Nedenfor præsenterer vi i tabellen flere muligheder for et hjørne af forskellige træarter, hvor prisen på produktet også afhænger.

Bemærk. Derudover gælder træhjørnerne også for bordpladen (filet) af samme materiale, men det bruges udelukkende til indvendige led af væggen og gulvet eller væg og loft.

MDF foldningsprofiler

 • Perfekt imiterer enhver træfoldningsprofil fra MDF, fire versioner, som du ser på det øverste billede. Dens største fordel er, at dets ansigter kan bøjes i enhver vinkel, hvilket er nødvendigt i hvert tilfælde uden nogen begrænsninger.

Alle begrænsninger er i standard dimensioner af et sådant dekorativt produkt - de er strengt strengt 2600 mm lange, men bredden på hver side kan have to muligheder - 22 × 22 mm og 28 × 28 mm.

PVC profil

 • Måske er de mest almindelige plast hjørner under et træ eller under noget andet materiale, men alle er lavet af polyvinylchlorid (PVC), og vinklen er enten 90 ° eller 85 ° for at øge fittheden.

Udover farve kan sådanne profiler også variere i størrelse - deres længde er 2.700 mm eller 3.000 mm, men sidens bredde har mange flere muligheder og kan være 10X10 mm, 15 × 15 mm, 20 × 20 mm, 25 × 25 mm, 30 × 30 mm, 40 × 40 mm, 50 × 50 mm og 60 × 60 mm. Installation af dekorative elementer er lavet på "flydende negle" eller silikoneforsegling.

Perforeret metalhjørne (UE)

 • Selvom det perforerede metalhjørne tjener til udsmykning, er det ikke et objekt i sig selv, da det er af skjult type og er indstillet til en klar kontur og stivhed af det trimmet hjørne. Siderne er 25 mm brede, og længden kan være 2500 eller 3000 mm, hvilket er ret nok til standardboliger.

Bemærk. Der er også et fleksibelt perforeret hjørne, hvilket gør dem PVC. Men manualen anbefaler at bruge den til buede strukturer, oftest er det gipsvæg for at skabe en klar buet kant.

Nuancerne i redigering

Der er situationer, hvor det er umuligt at undgå brug af træhjørner, f.eks. I udvendig efterbehandling. Dette er installation af et blokhus, hvor man altid skal lukke leddene med profiler med dine hænder - der er simpelthen ingen andre muligheder.

I sådanne tilfælde gøres fastgørelsesmidler kun ved hjælp af skruer eller i ekstreme tilfælde negle - dette er den mest pålidelige fiksering, som ikke er bange for vindstød og materialedformation (ingen lim til udendørs arbejde anvendes).

Men her er det meget vigtigt, at leddet har strengt 90 ° - ellers er det bedre at bruge to separate lag (brædder eller fladt lameller).

Hvis huset er lavet af træ og interiøret er det samme, så selv med plastvinduer vil du ikke dekorere hældningen med gips eller tapet - homogene materialer ser meget smukkere ud.

Men som vi allerede har nævnt er knudepunktet 90 ° vigtigt, hvilket ikke vil være her, fordi skråningen næsten altid har en stump vinkel. Derfor er det bedre at sy polerede brædder fra begge sider som vist på topfotoet, og det betyder ikke noget for dig, hvor mange grader vil der være en vending.

Fastgørelse indefra er ikke nødvendig for at producere negle eller skruer - her kan du nemt bruge forskellige klæbemidler.

Galtel på balkonen foret med clapboard

Til indvendige led er det meget mere bekvemt at bruge gulv- og loftsplinter, selvom de i øvre udgave ofte kaldes fyldstoffer, men de kan have præcis det samme tværsnit til loftet og til gulvet.

Fastgørelse her er ofte lavet på negle eller skruer, selv om brugen af ​​forskellige klæbemidler ikke udelukkes - dette er efter eget valg. Det kan bemærkes, at balkrammens metalramme anvendes til træ, men som det er sagt, refererer det til fastgørelsestilbehør og ikke til dekorationen.

konklusion

Det er muligt at bruge træ hjørner til foring af enhver type, både integreret og modulært - det afhænger alt af, hvor mange grader svinget er repræsenteret ved krydset. Hvis du ønsker det, kan du erstatte dem med MDF eller PVC - hovedmålet her er stadig at skjule hullet.

Skirting linden

Praktisk taget er færdigbehandling af gulve gennemført ved at fastgøre bundplader for at skjule led, uregelmæssigheder og skønheden i interiøret. Linden sokkel er i stand til at give enhver gulvflade et elegant og komplet look. I modsætning til plastprodukter er dette byggemateriale naturligt, miljøvenligt.

Særlige egenskaber ved lind sokkler

Det ser altid stilfuldt og raffineret ud, uanset om det blev brugt i en sauna, et bad eller i et almindeligt værelse. Skirt linden adskiller sig fra lignende byggematerialer i farver og tekstur, ensartethed, blødhed, lav densitet. Derfor anbefales det at bruge i områder med høj fugtighed, f.eks. I svømmebassiner, dampbad. For dem, der skal bruge en lindsokkel, når de er færdige, er det nyttigt at vide, at han har øget krav. For eksempel, hvis der ikke er tale om antallet af knuder på nåletræs byggemateriale af sort A, så burde der slet ikke være nogen på soklen. En anden ting er, at lindetræ anses for at være "levende", fordi det kan leve i lang tid, efter at det har været brugt til at lave en baseboard, et vægpanel.

Levetid

Kun linseskørt kan vare i lang tid uden at ændre udseende. Det vil understrege respektability og ejerens status, hjælpe med at skjule forskellige defekter, både på gulvet og på væggen. Skirt linden kan udtømme en behagelig aroma, når temperaturen i rummet stiger, for selv efter grundig tørring beholder den de æteriske olier.

Det er for disse egenskaber, mange foretrækker byggematerialer fra kalk. Ud over det ovennævnte har lindstiften en gavnlig effekt på det menneskelige kredsløb, åndedrætssystem og mental tilstand. Derudover sprækker den ikke og springer ikke i værelser med stor betydning. Dette er det bedste efterbehandlingsmateriale til en sauna eller et bad. I vores online butik kan du købe den af ​​forskellige former og størrelser til den bedste pris.

Headliner clapboard

Det moderne marked tilbyder en lang række forskellige materialer til loftindretning. Nogle foretrækker stræklofter, andre konstruerer suspenderede gipsplader. Men i dag vil vi tale om clapboard - hvordan man vælger et materiale, der passer til loftet, hvordan man konstruerer en batten og hvordan man udfører installationen. Dækning af loftet med klapbræt er en meget besværlig opgave, så du bør henvende dig til problemet med det fulde ansvar.

Headliner clapboard gør det selv

Funktioner af valget af foring til loftet

Når lining kun forstod træversionen af ​​dette materiale, men på det moderne marked kan du finde flere variationer på én gang. Ved valg af en bestemt type materiale skal der tages hensyn til personlige ønsker, økonomiske muligheder, mål og egenskaber i lokalet.

Moderne beklædning er lavet af:

 • tømmer;
 • polyvinylchlorid (PVC);
 • presset hardboard (MDF).

Lad os se nærmere på hver af sorterne.

Hvad gør foring

Trævægspanel

Det fremhæver naturligvis det "naturlige" design i rummet. En sådan foring er helt sikker og kan bruges i ethvert rum, og prisen på materialet afhænger af den specifikke type træ, der anvendes til fremstilling. Til disse formål bruger de som regel alder, cedertræ, asp, gran, eg, lærk og så videre.

Pine boards er kendetegnet ved fremragende antiseptiske egenskaber, som forklares af udstøbte harpikser, som giver materialet lignende egenskaber. Disse harpikser beskytter træets overflade fra skimmel og meldug. En anden fordel er, at fyrretræet i sin natur har få knuder, hvilket igen påvirker kvaliteten af ​​ydeevnen.

Vær opmærksom! Løvtræ er en mulighed, der er mere egnet til indendørs brug, mens blødt træpanel er alsidigt. Enhver foring er dog modtagelig for høj fugtighed, så du skal sørge for korrekt imprægnering og regelmæssig ventilation.

Stadig træforing er klassificeret af kvaliteten af ​​bestyrelsen i fire grupper. Overvej dem.

Træforingsklasser

Tabel. Klassificeringsbeklædning i henhold til kvaliteten af ​​bestyrelsen.

Nogle typer af profiler af naturlig foring

Video - Funktioner af valg af foring

Foring af MDF

Det ligner dens træ modstykke, men det er produceret ved hjælp af en helt anden teknologi (vi taler om at trykke på wood chips). Den største ulempe ved en sådan foring er frygten for fugt: når den kommer i kontakt med materialet, svulmer materialet, dets originale egenskaber og udseende tabes.

Denne mulighed for efterbehandling er mere lig for vægge, selv om de med deres hjælp ofte udfører efterligninger af kolonner i et hus. Fordelene er gode lyd- og varmeisoleringsegenskaber.

Nøglefunktioner i MDF vægpaneler

Vær opmærksom! MDF beklædning af forskellige farver og teksturer kan findes på salg, men det vigtige er, at de let kan kombineres. Endelig er installationsproceduren heller ikke vanskelig.

PVC Foring

God efterbehandling materiale, der er ideel til loftet. Let at installere, men skrøbelig nok (husk at hvis du planlægger at sheathe vægge). Derfor kan PVC-beklædning ikke anvendes, hvor der er stor sandsynlighed for dens deformation eller beskadigelse.

Sådan foring kan være:

I det første tilfælde udgør materialet en holistisk og glat overflade, og sømene mellem panelerne er næsten usynlige. Hvis du bruger foringen med en dedikeret søm, så vil den se på loftet som eurolining. En anden fordel ved PVC-paneler er, at de er uigennemtrængelige for fugt, men kan falme under virkningen af ​​ultraviolet stråling.

Vær opmærksom! Det viser sig, at loftet kan være beklædt med både træplast og plastikplader (polyvinylchlorid).

Farve løsninger plastforing

Beregn mængden af ​​materiale

For at beregne det nødvendige antal foring, skal du vide, hvad dimensionerne af dette beklædningsmateriale er. I overensstemmelse med GOST skal standardbredden på et bord være op til 15 cm, længde - 600 cm og tykkelse - fra 1,2 cm til 2,5 cm.

GOST 8242-88. Detaljer profil af træ og træ materialer til byggeri. Fil, der skal downloades.

Paneler med en tykkelse på mindre end 1,6 cm anvendes til indretning, og vægpaneler fra 1,8 cm tyk anvendes til eksternt arbejde. Hvis du kender størrelserne på pladerne, kan du bestemme deres kvadratstørrelse. Fodbredden er for eksempel 9,5 cm, og længden er 600 cm. I dette tilfælde er det samlede areal på et panel 0,57 m².

For at beregne den krævede mængde materiale divideres loftet med et område af et bord. For eksempel er loftet på 9 m². I dette tilfælde vil beregningerne være som følger:

9 m²: 0,52 m² = 17,3

Så, du har brug for mindst 18 paneler. Men samtidig skal du huske, at bredden af ​​hvert bræt under installationen vil være noget mindre end summen - dette forklares af nuancerne af materialets ridsamling.

Kontrol af de overtagne paneler

Så du valgte type og farve på vægpanelet, beregnet sin mængde. Købt og leveret hjem. Hvad skal man gøre næste? Nu skal du udvide panelet på en flad overflade og overveje dem omhyggeligt. Faktum er, at sælgere ofte sætter flere lavkvalitets eksemplarer inde i pakken. Men dette øjeblik er bedre at tjekke direkte i butikken.

Sådan tørres clapboard og andet tømmer

Dernæst skal du være opmærksom på tørring af vægpanelet (dette gælder kun træpaneler). Produkter fremstillet af MDF og PVC kræver ikke denne procedure. Tørring er nødvendig, så brædderne ikke deformeres. Proceduren skal vare mindst 14 dage, men du kan og mere. Under ingen omstændigheder bør denne regel overses.

Fase nummer 1. Vi forbereder alt, hvad du har brug for

Arbejdet skal begynde med forberedelsen af ​​det nødvendige udstyr; clapboard loft trimning vil kræve:

 • bor eller perforator (for et betonloft skal borens diameter være mindst 6-7 mm);
 • bygning niveau;
 • skruetrækker;
 • målebånd;
 • hacksav eller stiksav (til at skære panelerne; værktøjer egner sig til alle typer vægpaneler).

Værktøj til arbejde med klapbræt

Ud over selve foringen, hvilke egenskaber ved beregningen og udvælgelsen der blev diskuteret ovenfor, vil andre materialer også være påkrævet. Så, for installation af paneler vil have brug for en ramme (drejning), som kan bestå af to typer.

 1. Krat af træ. Den bedste mulighed for hjemmet, fordi det er billigere end metal, og panelerne på det er meget lettere at montere.
 2. Metalkasse. I de fleste tilfælde bruges den til gipsvæg.

Hvis loftsplanken er planlagt i badeværelset, er det bedre at give metalrammen en fortrinsstilling, da der ikke er nogen form for deformation af metal i forhold til høj luftfugtighed, hvilket ikke er tilfældet med træ.

Så hvis rammen er træ, så forbered:

 • træ 4x4 cm (i henhold til loftets areal);
 • selvskærende skruer;
 • beslag;
 • kiler (plast eller træ) til montering af rammen.

Hvis kassen er metal, skal du:

 • metal profil;
 • selvskærende skruer;
 • fastgørelseselementer;
 • ankre;
 • suspension.

Efter forberedelsen af ​​alt nødvendigt og tørring (hvis det er nødvendigt) kan foringen gå videre til arbejde.

Krat på loftet til vægpaneler

Fase nummer 2. Forberedelse af loftet

Trin 1. Fjern det gamle gips, rengør loftoverfladen mod snavs og støv.

Fjernelse af gips fra loftet

Trin 2. Tegn markeringen for konstruktionen af ​​rammen. Forudbestem i hvilken retning beklædningen skal monteres (det anbefales at foretrække den, i hvilken der ikke vil være mellemflader mellem pladerne).

Vær opmærksom! På grund af skrøbelighed af træelementerne skal behandles inden montering af et antiseptisk middel. Men det vil stadig ikke garantere 100% beskyttelse.

Loftslayout for kassen

Trin 3. Hvis vi taler om et privat hus, så skal du lægge mere og isolerende materiale. Installer profilstativene i trin på 50-60 cm, og mellem dem ligger isoleringen. Hvad angår lejligheder, er der ingen grund til at gøre dette.

Trin 4. Bestem først det niveau, hvormed batten er monteret. Bemærk derefter retningen af ​​stængerne. Panelet bør fastgøres strengt vinkelret på strålens retning. Den kan monteres lodret, vandret og diagonalt.

Nu fastgør beslagene i samme afstand fra hinanden. På beslagene fastgør tømmeret fra træet. For at justere niveauet af kasser, brug trækile.

Kassen er installeret meget glat, foderet vil blive fyldt på det. Ellers vil belægningen blive bølget, grimt.

Ordningen af ​​enheden af ​​en træramme til foring

Trin 5. Monter fastgørelseselementer med et maksimalt trin på 50 cm. For eurolining skal tallet være halvt så meget.

Korrekt forberedelse er et meget vigtigt stadium i huden, hvor holdbarheden af ​​hele strukturen afhænger.

Fase nummer 3. Vi monterer vægpanelet på kassen

Installationsproceduren er ikke vanskelig, det kræver ikke særlige færdigheder eller viden. Det anbefales at arbejde med en assistent - i dette tilfælde vil brædderne af enhver længde blive rettet hurtigt og effektivt.

Trin 1. Tag det første panel og fastgør det tæt med en spids mod væggen. Det er vigtigt, at pladerne er monteret vinkelret på kassen.

Trin 2. Juster positionen på det første panel med et niveau, og fix det derefter.

Monteringsbeklædning på loftet: instruktioner

Vær opmærksom! Clapboardet kan monteres både på klapperne og på små negle. Den sidste mulighed for fastgørelse kan kun bruges til de værelser, hvor den æstetiske komponent ikke er særlig vigtig.

Installationsprocedure for MDF clapboard

Montering klyimery koster meget mere, fordi du skal bruge penge på deres køb.

Trin 3. Tag det andet panel, stram det ind i sporene på den første og fastgør det i rammens placering.

Trin 4. Fastgør alle andre paneler på samme måde. Det sidste bord må muligvis skæres, så prøv at placere det på den mindst synlige væg. Til træ- og MDF-paneler er det bedre at bruge et stiksav og til plastik - en manuel hacksav. Mål åbninger til kommunikation og belysning under installationen - dette vil medvirke til at undgå fejl.

Vær opmærksom! Hvis du bruger negle til fastgørelse, skal deres hætter skæres med et specielt værktøj. I fremtiden skal vedhæftede punkter være belagt med voks.

Trin 5. Til dekoration af det færdige loftsdæksel, fastgør omkanten af ​​træplinten - de vil helt sikkert skjule slidserne af det trimmet materiale. Du kan også male loftet for at få det til at se endnu smukkere ud. Selv om træforing er ønskeligt at lak og baseboards - mørk plet og lak.

Træ loft sokkel

Sådan skæres en sokkel i loftet: hjørner

Detaljerede instruktioner til skæring af planker (herunder hjørner) findes i denne artikel. Vi anbefaler også at læse om hvordan man visuelt øger loftets højde.

Nyttige tips

Nedenfor er nyttige tips, der kan hjælpe dig i dit arbejde.

 1. Inden lining af loftklappladen skal du kontrollere kommunikation og elektricitet i loftet. Når alt kommer til alt, hvis problemer identificeres ved færdiggørelsen af ​​installationen, er det nødvendigt at fjerne panelet, hvorefter der kan opstå skader på det.
 2. Det er ønskeligt at isolere huset på kontaktpunkterne med de elektriske ledninger.
 3. Til fastgørelse af træforing er det bedre at bruge rustfrit stålfastgørelseselementer, for eksempel kleimery, da de ikke vil ruste. For plastikplader kan der være monteret hardware.

Klyymery til foring

Video - Headliner clapboard gør det selv

Hvor meget er foring?

Omkostningerne til pladerne afhænger af mange parametre, herunder type og type træ, panelernes længde, det udstyr, de blev lavet på osv. På prisforingen kan opdeles i tre store grupper.

 1. Kære. Højkvalitetsmateriale til fremstilling af som anvendes blødt hårdt træ. Sådanne paneler behandles som regel i overensstemmelse med europæiske standarder. Omkostningerne starter normalt fra 310 rubler per kvadrat. m.
 2. Gennemsnitlige. Løvtræ, som koster 215-300 rubler per kvadratmeter. m.
 3. Billige. Det drejer sig om brædder fra nåletræer. Sådanne omkostninger ligger i størrelsesordenen 100-215 rubler per kvadratmeter. m.

Hvis du planlægger at ansætte en specialist til paneler, kan du beregne den omtrentlige pris for hans tjenester. Afslutning af en firkant vil koste omkring 150-350 rubler (den specifikke mængde afhænger af kompleksiteten af ​​arbejdet og masterens kvalifikationer).

Egenskaber ved at passe på clapboard

I tilfælde af træforing til loftet skal du sørge for at træffe yderligere foranstaltninger. For at forlænge træets levetid skal du derfor behandle specielle løsninger, som forhindrer rottning, udvikling af skimmelsvamp og svamp. Disse omfatter imprægnerings- og primerblandinger. Når du vælger et værktøj, skal du se på farven - det skal være det samme som farven på det endelige resultat.

Pas på træ clapboard

Vær opmærksom! Foringen kan også blive gennemblødt med olie eller lakeret eller malet, som nævnt ovenfor. Du kan vælge, hvad der præcist skal behandles i loftet.

For at bevare belægningenes originale udseende tørres støvet så ofte som muligt. Hvis forureningen er startet, og en blød, fugtig klud ikke længere kan klare, skal du bruge specielle behandlingsmidler, der er tilgængelige i et stort sortiment.

Plinter og hjørner af fyr og gran

sokkel

Plinten er et dekorativt træbræt, som bruges i den afsluttende fase af reparationen. Takket være brugen er det muligt at skabe et æstetisk udseende i lokalet og lukke unødvendige huller mellem gulvet og væggen og skjule mindre fejl. I betragtning af de indvendige ideer i reparationen skal du være opmærksom på deres typer, størrelser, materiale og pris, når du vælger bundplader.

I dag i byggebranchen kan du se et stort antal grundplader, der er forskellige i størrelse, farve og materiale. De er opdelt i træ, keramik, plastik, polyurethan og mange andre, som adskiller sig i levetiden, samt metoden til montering og fastgørelse.

Når man vælger en baseboard i størrelse, er det vigtigt at overveje højden af ​​lofterne i rummet. Det anbefales ikke at installere en tynd sokle i et rum for stort. Det vil ikke kun ødelægge udseendet af rummet, men reducere det også visuelt.

Når du vælger en farve, er det nødvendigt at tage højde for materialet af gulvbelægning, døre og vinduer. Installationen af ​​basisplader sker som regel efter færdiggørelsen af ​​alt byggearbejde og afslutning af vægge. Dette giver dig mulighed for at vælge den nærmeste tone af træ, der passer til indretningen af ​​rummet. På internettet kan du se forskellige muligheder på billedet, der hjælper dig med at bestemme farver og nuancer.

Et lige så vigtigt problem efter at have valgt materialets størrelse, størrelse og farve er dens installation. For at væggen og gulvet skal kunne indrettes korrekt, er det nødvendigt at henvende sig til installationen kvalitativt og ansvarligt. Når alt kommer til alt, vil ikke kun levetiden for et træprodukt, men også det indre af dit hjem afhænge af det. Derfor, hvis du ikke har erfaring med at lægge sokkel, kan du invitere et kvalificeret byggelag til at installere. Prisen på enheden vil være lav, og resultatet vil overstige dine forventninger.

Træstik, foring, gulv

Sokkelens hovedfunktion er at skjule ulemperne ved rummet. Især godt i denne henseende, træplanker. Ligesom alt træværk ser det meget solid ud og udfører ikke kun sin direkte rolle, men fungerer også som en udsmykning af rummet. Ved hjælp af sokler lukker du de grimme mellemrum mellem gulvet eller loftet og den tilstødende væg, hvilket giver interiøret et færdigt udseende og integritet.

JSC Radovitsky DOZ tilbyder gulvplint og loftsplint (filet) lavet af massiv fyr. Dette materiale er især miljøvenligt og attraktivt udseende. En sådan sokkel er perfekt til almindelige trægulve og til parket. Det er meget nemt at købe en trækokkel til en overkommelig pris: Du skal bare kontakte en repræsentant for vores virksomhed på nogen måde bekvemt for dig eller besøge en af ​​forretningerne i Moskva og Moskva-regionen, hvor hele vort udvalg af vores produkter præsenteres.

Støbt træ

Dette færdigmateriale bruges både til facadearbejde og til indretning. Foring er et miljøvenligt holdbart tømmer, som har et attraktivt udseende og nem installation. Det er derfor, at vægpanelet i stigende grad bliver brugt til at gennemføre en lang række designideer.

Normalt er der foring af nåletræ (fyr, lærk), da dette giver dig mulighed for at skabe et produkt, der kan modstå miljøets negative indflydelse.

Køb træforing fra producenten, du vælger det optimale forhold mellem kvalitet og pris. For at bestille en træplank, venter vi på dit opkald via telefon. Vores leder vil gerne svare på alle dine spørgsmål.

Blokhus

Blokhus
(sort "AB") 22 x 115 [3 m.]

Installation lining dine egne hænder

Foring er perfekt til afslutning af lofterne, udvendig og udvendig vægbeklædning, og endda mod dørene. Uanset kladens formål er panelerne monteret på samme skema. Samtidig med installation af foring er det muligt at klare hånden nemt. Lær det grundlæggende og kom i gang.

Typer af profiler til foring

Indhold trin for trin instruktioner:

Forberedende arbejde

Første skridt

Forbered vægpanelet til den kommende installation. Mæt materialet med antiseptisk og flammehæmmende middel. Hvis det ønskes, kan du desuden behandle panelerne med plet eller maling med den ønskede farve.

Lad det behandlede klapplader tørre og lægge materialet i det færdige rum. Forlade en dag. Træ tilpasser sig miljømæssige forhold, hvilket eliminerer risikoen for yderligere deformation.

Andet trin

Monter kassen på overfladen for at blive trimmet. Køb reiki eller lav din egen fra tommelflader eller tømmer 5x5 cm. Fastgør elementets elementer med en tonehøjde, der er 10-20 mm mindre end den fremtidige isolations bredde. Fastgør med skruer eller selvskærende skruer. Monteringshøjden er en halv meter.

Krat under vægpanelet

Kontroller fladheden af ​​rammen med specialværktøjer.

Krat til vandret foring

Tredje trin

Dæk kassen med et vandtætningsmateriale (plastfolie fastgjort med en byggestifter), læg isolering i cellerne (om nødvendigt, optimalt materiale - mineraluld, stak stramt uden huller), og dæk derefter isoleringslaget med et dampisolerende materiale (fastgør til kassen med en byggestifter).

Opvarmning og vandtætning

Fjerde trin

Fastgør til trækassen for at isolere den anden kasse, designet direkte til fastgørelse af vægpanelet.

Fastgør brædderne eller brædderne vinkelret på det fremtidige hus og samtidig vinkelret på rammerne for isoleringsmaterialer. Det vil sige, at metoden til fastgørelse af huset (vandret eller vertikalt) skal bestemmes for sig selv før fastgørelsen af ​​den første batte.

Behandl elementene i batten med et antiseptisk middel.

Montering af foring

Overfor interiøret

Der er flere muligheder for montering af brædder, mens du til montering af paneler kan bruge forskellige fastgørelsesdele. Læs følgende information og fortsæt til mål.

Monteringsmuligheder

Metoden til fastsættelse af foringen vælger efter eget valg. Fabriksbeklædningen har i første omgang spidser og riller, hvilket gør det muligt at fastgøre hver efterfølgende plankering med den forrige.

Du kan bruge hæfteklammer, klammer, skruer og negle til at fastgøre foringen. Selve bjerget kan udføres skjult eller åbent.

Fastgørelsesmetode, som allerede nævnt, vælger efter eget valg. Det vigtigste er, at fikseringen var så pålidelig og høj kvalitet som muligt, og foringen selv forblev uden skade. Hatte negle og skruer sunket ind i træet.

Den mest præcise og samtidig den sværeste metode til fastsættelse af huden indebærer spik negle direkte ind i lining riller. Så neglene bliver næsten usynlige.

Metoder til fastsættelse af foring

Til højkvalitets fiksering af brædder er klapere perfekte. Vælg den passende type fastgørelsesdele i overensstemmelse med tykkelsen af ​​sporene på dine dekorative plader. På den ene side af klyaymeren er der tænder - fastgørelsesorganer skåret ind i sporene af finishmaterialet. På den anden side skal klappen være fastspændt eller skruet fast i rammen. Som regel anvendes negle i sæt med klemmerne.

Der er også mulighed for montering af vægpanel, hvilket indebærer brug af specialbeslag. I dette tilfælde anvendes en monteringspistol. Bracket skyder rilleplader og løser det til rammen. For at udføre denne installation skal du have de nødvendige færdigheder.

Brugen af ​​klyaymer giver dig mulighed for betydeligt at fremskynde arbejdet med installationen af ​​foring

Også begyndere kan anbefales at være opmærksom på fastgørelsesmetoden ved brug af dekorative skruer. Denne metode giver dig mulighed for at bevare finishens æstetiske appel og opnå højkvalitets monteringskort.

Trim anbefalinger

Panelet blev behandlet med de nødvendige imprægneringer, battene blev installeret, de nødvendige isoleringsmaterialer blev lagt, installationsmetoden blev valgt. Nu er det kun at montere direkte foring.

Bestem den optimale retning for placering af beklædningselementer - dette er allerede nævnt tidligere.

Fokus på dine præferencer og funktioner i rummet. For eksempel giver en vandret finish dig mulighed for visuelt at udvide rummet, hvilket gør det visuelt mere rummeligt.

Ved lodret placering vil vægpanelet visuelt øge rummets højde.

I tilfælde af reparation af loftet er der ingen specielle anbefalinger - gør som du foretrækker. Traditionelt monteres brædder parallelt med vinduesåbningen.

Nedenfor er anbefalinger til clapboard vægbeklædning. Loftet er beklædt med en lignende teknologi, men med nogle funktioner, der vil blive nævnt i slutningen af ​​instruktionen.

Vandret plating

Første skridt

Fortsæt med at fastgøre vægpanelet. Begynd at skære væggene fra loftet til gulvet. På samme tid forsøger du at styre rillerne nedad - takket være dette vil forskellige skrald ikke komme ind i dem i fremtiden, hvilket vil bidrage til en betydelig forøgelse af kabinettet.

Andet trin

Fastgør pladen af ​​vægpanelet på bjælkerne. Brug egnede fastgørelsesdele. Indsæt spidsen af ​​det næste huselement i sporet af det faste bord. Sikre det. Træ i alt det planlagte rum i denne rækkefølge.

Efter hvert 5-10 trimelementer skal du sørge for at kontrollere overfladen af ​​overfladen med en lodd eller et niveau.

Tredje trin

Efter at have nået det sidste bord på vægpanelet, skal du justere det til bredden med et almindeligt hacksav eller andet egnet værktøj. Spik bordet med negle og gem afstanden under den dekorative sokkel.

Fjerde trin

Rens overfladen af ​​overfladen fra støv med en fugtig svamp. Hvis du ønsker det, kan du male foringen på enden, men det er ikke nødvendigt - træet har allerede et attraktivt udseende og en smuk skygge.

Hvis der anvendes en speciel paneling til trimningen, som efterligner en afrundet log, skal du begynde at færdiggøre slidsen med rillen opad - dette vil skjule leddene.

Desuden kan panelerne tilpasses med en hammer og placerer et stykke bord under den - på denne måde bliver målingen løst uden huller.

Til fastgørelse af den "afrundede" beklædning skal der anvendes selvlukkende skruer. Fastgør skruen ved 45 grader. Placer det behandlede tømmer mellem panelerne i denne hud. Dette vil skabe en smuk finish uden huller.

Installation af de første loftsstrimler

Lodret trim

Første skridt

Begynd at fastgøre foderpladerne fra hjørnet. Den første plade af vægpanelet i hjørnet skal fastgøres med negle. Hatte fastgørere i fremtiden vil blive gemt under et dekorativt hjørne. Hvis du ikke vil købe et hjørne, skal du bare bide hatten af ​​med en sideskærer.

Sådan repareres vægpanelet

Følgende brædder anbefales at fastsættes ved brug af kleimer. Sæt fastgørelsesklipset, der tidligere blev fastspændt på bordpladen (bord), ind i sporet af bagvæggen på bordet. Hvis det ønskes, brug et andet bekvemt fastgørelsesmiddel.

Andet trin

Sådan repareres vægpanelet

Fortsæt med at reparere trimpladerne, indtil hele den planlagte overflade er klædt. Arbejd som i en vandret finish, indsæt et element i et andet og fastgør det igen.

Tredje trin

Efter at have nået det sidste bord, skære det til størrelse og søm det til rammen.

Afslutningsvis forbliver det kun at dekorere kabinettet med specielle lameller, bundplader og hjørner - disse elementer gør det muligt at skjule leddene og arrangere hjørnerne normalt.

Ceiling Finishing Tips

Loft fra foring

Loftet er beklædt af det pågældende materiale på samme måde som væggene. Den eneste bemærkning er, at vægpanelet skal begynde at blive fastgjort fra vinduesåbningen til modsat væggen. Med dette arrangement vil skyggerne mellem de modstående elementer være mindre synlige.

Loft fra foring

Således er i vægmonteringens selvinstallation absolut intet kompliceret. For at forlænge hudens levetid behandles det hvert andet år med antiseptisk og brandhæmmende middel. Ellers følger du instruktionerne, og du vil skabe den højeste kvalitet, holdbar og æstetisk attraktiv finish.

Træ loftsplanker (6 billeder)

Moderne teknologier, der anvendes til efterbehandling, er i dag primært baseret på den praktiske anvendelse af nye efterbehandling materialer. Udvidet polystyren, polyurethan, polyvinylchlorid - disse er de vigtigste materialer, hvorfra loftsplinterne er lavet. Men i mange tilfælde, når man arbejder med lofter, kan man ikke uden træ. Loftsstifter af træ - en favorit forbrugsstoffer til indretning i badstuer, bade og i landet. For nylig er træ igen blevet brugt aktivt i loftdesignet, og indånder ny og frisk luft ind i det indre af boliger.

Ifølge eksperter inden for lejlighed design, loftet, bør de indvendige paneler foret med træ clapboard kun kantes med træfileter. Dette vil give hele strukturen en følelse af integritet og fuldstændighed. Desuden anses det for at være en kombination af træ med kunstige materialer ud fra et æstetisk synspunkt. Plast eller skum til finish af trælofter og paneler er ikke egnet. Overvej emnerne om hvordan og hvor, træplanker på lofter. Vi vil forstå detaljeret, hvad der er træk ved installationen af ​​træforsyninger.

Omfang af træplanker til loftoverflader

Galteller er et andet navn til forbrugsstoffer, der bruges til at afslutte lofter. Den store popularitet af træ, der anvendes til fremstilling af loftfileter, på grund af det faktum, at i dag i lejlighedsdesignet begynder at præge individualismen. Tilstedeværelsen af ​​trædele i det indre af lokalerne har altid været betragtet som et tegn på rigdom, pålidelighed og holdbarhed. Høje teknologiske egenskaber ved gør det muligt at lave en række strukturelle dele og dekorative elementer fra det. Aktiv brug i dag i indretningen af ​​trådstykker er en klar bekræftelse på dette. Det vil give lofterne en grundighed, dekorere ethvert interiør med en træplade, en loftspose eller en træplade, der er installeret efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelser med lofter.

Som regel bruges træforbrugsstoffer til at dekorere lokalerne, hvis indre er antik. Desuden er det i dag blevet moderne at udstyre loftsflader i saunaer og badeværelser med udskårne friser. En lignende variant af indretningen af ​​lofter bruges meget ofte i land og gæstehuse.

For eksempel er beklædningslofterne stærke, solide, slidstærke og smukke. Under installationen og installationen af ​​lameller er der imidlertid ofte teknologiske huller i leddene af den typeindstillede konstruktion med væggen. Træafskærmninger, der er installeret ved krydset, gemmer fuldstændig de eksisterende mangler og tilføjer hele designet af perfektion og integritet. Dette er, hvis vi taler om udsmykningen af ​​tekniske lokaler. I dette tilfælde forbrugsstoffer med en simpel profil, der har en konkav eller konveks relief.

For stuer, træ taggrene bære kunstneriske betydning, fylder det indre af værelserne med æstetisk indhold. Derfor taler vi om luksusfinisher. Her spiller bredden af ​​en baguette, en tegning eller et smykke udskåret på forbrugsvarer en vigtig rolle. Udover skønhed og elegance er dette materiale perfekt kombineret med træpaneler og loftbjælker, der forbedrer rummets status med sin tilstedeværelse.

Hvad er de vigtigste fordele ved træfileter til lofter?

Hvorfor gav træet en øget interesse igen? For at besvare dette spørgsmål skal du overveje de vigtigste fordele ved baseboards, baguettes og gardinstænger af træ. Træ loftsplinter har følgende fordele:

 • miljøvenligt og sikkert for menneskeligt materiale;
 • spektakulært udseende;
 • høj kvalitet finish;
 • holdbarhed og pålidelighed
 • høj styrke og modstand mod mekanisk skade
 • stort udvalg af kildemateriale;
 • Rigtigt udvalg af farver, størrelser og former;
 • ret simpelt og klart installation.
 • praktisk i drift.

Notering af alle fordele ved træforbrugsvarer til efterbehandling lofter, du kan tale om hvert emne i meget lang tid. Økologi, praktiske og høj æstetiske data er de vigtigste kriterier for valget til fordel for træloaksuetter. Det er altid behageligt at være i et rum, hvor hele beklædningen er lavet af træ, og lofterne har en smuk kunstnerisk indramning. Phytocider og aromatiske olier har en gavnlig effekt på menneskers trivsel.

Til noten: tørret træ, der anvendes til fremstilling af cornices, baseboards og baguettes er i stand til at frigive nyttige stoffer og komponenter i luften i de næste 5-10 år. Dette kan ses i saunaer og i ramhuse, hvor duften af ​​friskplanteret træ stadig er til stede i lang tid inde i lokalerne.

Forbrugsvarer til arbejde med loftsflader er som regel lavet af eg, bøg eller aske. Mindre ofte gå til arbejde fyrretræ, linden eller birk. Imidlertid har disse og andre træarter gode æstetiske data og har høj fremstillbarhed.

De tilsyneladende mangler ved træprodukter

Fordelene ved træfileter bør ikke overskygge tilstedeværelsen af ​​reelle ulemper i et sådant forbrugsmateriale. De mest åbenlyse mangler er den dårlige vandmodstand i træplinter. Træ absorberer fugt fuldstændigt, hvilket i sidste ende fører til en ændring i de teknologiske parametre af tagskægget og tab af attraktiviteten af ​​disse strukturelle elementer af dekoration.

Det er vigtigt! Ved afslutningen af ​​lofterne med træposuetter bør det teknologiske formål med rummet overvejes. Du kan ikke bruge sådanne materialer i områder, hvor fugtighed er stabil, når værdier på 70% eller mere.

Dårligt tørret træ, der bruges til at lave bundplader, kan medføre, at bundpladerne knækker, når de tørrer. Uden forbehandling med antiseptiske midler er loftgardinstængerne meget tilbøjelige til at rådne hurtigt. Træets lave ildfasthed bør ikke overses.

Disse ulemper, selvom de er ret betydelige, elimineres let med en kompetent tilgang og med overholdelse af teknologi. Der er andre vigtige punkter, der skal overvejes, når man beslutter sig for at lave loftet baguettes af træ på egen hånd.

For det første kan installationen af ​​baguetter og taggrunde af træ på trods af procesens relative lethed forårsage vanskeligheder ved montering af de færdige fragmenter i hjørnerne. Fejl i dette tilfælde er meget sværere at korrigere end at arbejde med plast eller skum.

For det andet: Træplanker, især med en rig udskåret indretning, har en imponerende vægt, og det er næsten umuligt at klare installationen af ​​sådanne taggrunde. Desuden kræver installation af sådanne forbrugsstoffer i loftet installationen af ​​en stærk og sikker pasform.

For det tredje: Træprodukter, især dem fremstillet af eg, bøg eller andet dyrt træ, dekoreret med udskæringer, er meget dyre. I denne henseende er udskårne taghuller i lofter et ret begrænset fænomen i loftdesign.

Glem ikke, at når du begynder at arbejde med træskovler, skal du have helt flade vægge og loft. Bøj grundpladen og gør det liggende fladt næsten umuligt. Materialets modstandskraft er stor, så baguetter med en svag vedhæftning og buede vægge flyver ofte.

Installationsfunktioner

Vi har allerede sagt, at den vigtigste betingelse for succesfuld efterbehandling af loftoverflader med træplanker er glatte overflader. Den store krumning af væggene kan være en hindring for, at en træskåret sokkel, en cornice eller en baguette til loftet ligger jævnt og fast på væggen.

Efter at have forberedt væggene, kan du begynde at markere. Denne fase er afgørende for alle fremtidige arbejder. Spred ud skiver bundplader på gulvet omkring omkredsen af ​​rummet. Forbered i forvejen de stykker, der vil blive installeret i hjørnerne. For vellykket arbejde kan der kræves følgende værktøjer:

 • miter box;
 • hacksav til træ;
 • kitt på træ;
 • fint korn fil;
 • skruer, dykker og negle;
 • boremaskine, skruetrækker, hammer og tænger.

Det er vigtigt! Baguetter er ikke monteret på bare vægge. Til stærk fastgørelse kræves specielle understøtninger med trekantet tværsnit. Sådanne stænger kan fremstilles uafhængigt, men det er bedst at købe færdige enheder.

Det er vigtigt! Følg reglen. Ved mærkning af indre hjørner måles en baguettes længde fra væggen, men for ydre hjørner tilføjes tykkelsen af ​​baguetten selv i afstanden fra væggen.

Inden du fastgør soklen til understøtningen, skal du trykke på det følgende fragment. Dette forhindrer yderligere genmontering af tagskægget, hvis leddene ikke stemmer overens. Til soklens træstænger spidses med dekorative negle uden hætter. Ifølge eksperter er det bedre at bruge ved montering af skrueforbindelser installeret i hullerne boret med sved.

konklusion

Du kan i lang tid tale om fordelene og fordelene ved træplanker til efterbehandling af lofter, men valget af forbrugsvarer bestemmes af teknologisk gennemførlighed og økonomiske overvejelser. Træ er et miljøvenligt materiale. Baguetter af træ vil dekorere ethvert interiør, og trælofter med sådan en baguette vil se lysere, rigere og mere solid. For at vide, hvordan man arbejder med sådanne forbrugsvarer, lad os opsummere:

2. Forbrugsmaterialer af træ har følgende fordele:

 • miljøvenlighed
 • praktiske;
 • holdbarhed;
 • rig udseende
 • enkel og intuitiv installationsmetode.

3. Ulemperne ved skovlens træer er som følger:

 • høje omkostninger;
 • den store vægt komplicerende installation af produkter;
 • dårlig vandresistens af træ.

4. Montering af sokler udføres på flade og forberedte vægge.

5. Særlig opmærksomhed på skæreplintfragmenter til hjørner

6. Brug ved montering af bedre skruetilslutninger