Valg af loftsplint: forskellige typer og deres egenskaber

Det er ofte muligt at se en situation, hvor lidt efterbehandling, som ofte forekommer i sidste fase, fuldstændig forsømmes. Så for eksempel er valget af loftsplint ikke særlig velegnet. Men dette er en vigtig detalje, der er i stand til at fremhæve rummets overordnede design. Og det forkerte valg vil føre til det faktum, at selv de smukkeste materialer vil se kedeligt ud uden nogen speciel stil. Du skal også tage højde for, at loftfiletet er et element, der er i stand til at skjule de eksisterende fejl mellem to tilstødende overflader.

Valget af materialefilet

Der er mange anbefalinger og tips om, hvordan man vælger en loftsplint. Men de koger alle sammen til det valg af materiale, der bruges til fremstilling af fileter. I øjeblikket er der mange forskellige muligheder. Der er moderne produkter fremstillet af plast, skum, polyurethan, samt produkter fra naturligt træ og gips er ikke noget fra fortiden.

Baseboardmaterialet spiller en afgørende rolle i dens valg.

Skumplast

Denne version af loftsplinten er ret populær, mens den især efterspørger efterbehandling af arbejder, der kræver minimal omkostninger.

Nogle positive egenskaber ved produktet:

 1. Lav pris. Det er faktisk en af ​​de billigste typer af produkter, der findes på det moderne marked. Det skal bemærkes, at en lille pris ikke i høj grad påvirker den endelige kvalitet. Men at vælge - du bør omhyggeligt inspicere alle detaljer for fejl.
 2. Nem installation. Arbejde kræver ikke brug af professionelle værktøjer. Den sværeste proces er beskæring, udført med en simpel klerkekniv.
 3. Lav vægt. Denne parameter skelner mellem alle moderne produkter. Men skum er førende med hensyn til denne indikator. Denne funktion giver dig mulighed for at udføre installation helt uafhængigt uden involvering af assistenter.
Skirtskum - den mest overkommelige løsning blandt lignende produkter

Tip! Meget ofte er der en kontrovers om navnet på loftplinten rigtigt? Der er trods alt så almindelige navne som baguette, filet, frise, støbning. Selvfølgelig, hvis du går ind i detaljer, så har hvert navn sine egne egenskaber, men som en generel betegnelse af loftkonstruktioner kan anvendes uden begrænsninger.

Der er også mange mangler, der er vigtige at overveje:

 • Høj brandfare. Ekstruderet polystyren, som tjener som grundlag for produktion af fileter, har en høj antændelighed. Naturligvis er placeringen af ​​elementerne ikke-kerneområder, hvor der kan opstå brand. Men denne forudsætning skal tages i betragtning, hvis ledninger vil blive placeret under basispladen såvel som belysning.
 • Lav modstand mod mekanisk belastning. Det er meget nemt at beskadige skumdele. Derfor skal du udføre alt arbejde meget omhyggeligt. Selv et let tryk efterlader spor på forsiden.
 • Dårlig interaktion med nogle klæbemidler. Komponenterne af sådanne opløsninger kan reagere med basismaterialet. Dette får ham til at spise op.
Når du vælger en skumplint, skal du tage højde for sine mange mangler

Således vælger man en loftsplint fra polyfoam, er det nødvendigt at estimere korrekt alle fordele og ulemper. Det er fantastisk til lave omkostninger dekoration, men når det bruges med dyrere materialer, vil disharmoni blive overholdt.

Polyvinylchlorid

PVC loftsplint er en mere praktisk løsning, der ikke overstiger den tidligere version i pris. Men dette produkt har sine egne egenskaber:

 1. Fuld brandsikkerhed. Materialet er ikke genstand for antændelse, hvilket udvider anvendelsesområdet. Den kan bruges i områder med høj antændelse såvel som i køkkenområdet.
 2. Modstand mod mekanisk påvirkning og UV-lys. Plaststøbninger kan modstå direkte sollys. Dette gør det muligt at installere i veloplyst rum. Produktet er heller ikke bange for mekanisk påvirkning, som giver dig mulighed for at arbejde med mindre skrubber.
 3. Fremragende fugtighedsbestandighed. Fileten påvirkes ikke af putrefaktive bakterier, der ødelægger mange materialer. Detaljer, selv ved høj fugtighed, bevarer deres form og udseende.
 4. Let at vedligeholde og installere. Faktisk er der ikke behov for komplekse manipuleringer under installationen. Efterfølgende pleje er let, fordi delene ikke absorberer snavs, lugt og støv.

Tip! PVC loftsprodukter har en meget interessant variation, der kan bruges sammen med plastpaneler. Sådanne elementer indbefatter en speciel rille, fikseringsvægsfragmenter. Det vigtigste er at gøre den rigtige docking.

Ofte anvendes PVC skørtet sammen med plastpaneler og har en speciel rille til fastgørelse af dem

Selvfølgelig er der mange flere positive kvaliteter, men der er også ulemper. De er:

 • PVC-bundkort har en ikke meget stor bredde, så skjul betydelige huller - ret problematisk.
 • Produktet kan kun installeres på en perfekt flad overflade. Hvis forberedelsen af ​​væggene ikke blev udført korrekt, vil fragmenterne understrege alle eksisterende uregelmæssigheder på grund af materialets stivhed.
 • Selvom elementerne ikke er udsat for ild - smelter de godt, så de må ikke installeres på steder af varme- eller varmeapparater.

Det er meget bekvemt, at der er aftagelige fileter af PVC, som gør det muligt at udføre skjulte fastgørelsesdele på selvlukkende skruer (denne mulighed er mere almindelig i produkter til gulvet).

polystyren

Denne type opnås ved styrenpolymerisering, som hovedsagelig anvendes til termisk isolering. Men materialets fremragende dekorative egenskaber udvidede sin rækkevidde - en polystyren loftplade udstod, som har følgende egenskaber:

 1. Et bredt udvalg af muligheder. Dette giver dig mulighed for at vælge en model, der fuldt ud overholder den overordnede plan.
 2. Evnen til at male og skjule forskellige ledninger. En sådan sokkel kan males i alle farver, og hulrummet bagved det er perfekt til at lægge tv- og internetkabler.
 3. Bløde kanter. Denne funktion giver dig mulighed for at passe alle eksisterende uregelmæssigheder, som helt gemmer fejlene. Men dette fører til det faktum, at selve delen bliver sinuous.
 4. Tilgængelighed. Prisen på materialet er lidt højere end skumproduktet, men lavere end loftplastilvalget.
På grund af sin lave omkostninger og mange fordele er polystyrenskørt ganske populært

Tip! Hvis det ønskes, kan polystyrenskørt anvendes til kantning af små halvcirkelformede fremspring. Men sådan arbejde skal udføres meget omhyggeligt, fordi produktet er meget let at beskadige.

Der tages også hensyn til negative egenskaber, der besiddes af materialet:

 • Polystyren lister stærkere skumanaloger, men beskadiges let af skarpe genstande. Derfor udføres alle beskæringsaktiviteter meget nøje.
 • Bemærk venligst, at produktet ikke har fuld brandsikkerhed. Selvom produkter ikke er kilden til spredning af ild.
 • Nogle klæbende løsninger kan beskadige materialet.
Valget af klæbemiddel til polystyrenprodukter skal laves meget omhyggeligt.

Der er en teknologi, der giver dig mulighed for at udføre fiksering af højeste kvalitet. Det ligger i, at produktets bagside er prepoleret, dette øger i høj grad vedhæftningen.

polyurethan

Dette er et moderne materiale, hvorfra man kan producere en dekorativ loftsplint, som har fremragende egenskaber. Det er faktisk en god løsning på mange problemer, især den høje pris på træoptioner og den store vægt af gipsprodukter. Polyuretanfileter har fremragende egenskaber:

 1. Høj densitet Materialet modstår enhver mekanisk belastning, hvilket gør produktet holdbart.
 2. Klar tekstur. Dette er et kendetegn ved alle polyuretandele. Alle tegninger, selv de mindste, er godt fremhævet.
 3. Bredt udvalg. En sådan sokkel passer perfekt til enhver stil. Dette giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning. Derudover er fragmenter let malet i en passende farve.
 4. Evnen til at bruge skjult belysning. Med denne funktion kan du oprindeligt arrangere værelset.

Tip! Der er en speciel type polyuretanprodukter - fleksibel sokkel. Den er lavet med tilsætning af gummi, som reflekteres godt i materialets endelige egenskaber. Galtel kan erhverve enhver krøllet form, der vil tilfredsstille selv de mest dristige designfantasier.

Den fleksible version af polyurethan bundplader er ideel til indramning af buede overflader.

Det er bemærkelsesværdigt, at materialet har et minimum af ulemper. Faktisk er de mere relaterede til produktets egenskaber. Så, ikke alle former er egnede til at arbejde med lofter, fordi fastgørelsen skal udføres på en vægoverflade, hvilket ikke altid er nok til at holde elementerne. Også inden man vælger en loftsplint skal man huske på, at selv om polyurethan er tilgængelig til køb, er det meget dyrere end skumplast- og polystyrenanaloger.

træ

Nu er det meget sværere at finde et loftsplint af træ. Et sådant materiale erstattes gradvist af polymere varianter. Selv om produktet har meget bemærkelsesværdige egenskaber:

 1. Holdbarhed og holdbarhed. Træfileter kan vare mere end ti år. Selvfølgelig er dette betydeligt mindre end forskellige syntetiske typer, men den tilgængelige tid er nok til, at materialet ikke mister sine originale kvaliteter.
 2. Fuld miljøvenlighed. Faktisk kan vi sige meget om, at moderne stoffer er helt sikre for mennesker, men de er ikke naturlige, hvilket betyder, at de altid vil forårsage negative foreninger. Derfor vil eg, fyr og andre arter - altid være i den økologiske tendens.
 3. Fantastiske æstetik. Det er vanskeligt at sammenligne polymere og naturlige varianter, fordi syntetiske materialer tager bogstaveligt talt enhver form. Men ingen kan sammenligne med den varmefølelse, der er forbundet med træprodukter.
 4. Muligheden for farvning. Alle dele reagerer godt på farvning, hold perfekt på den påførte belægning. Dette gør det muligt at omdanne interiøret uden at ændre fileterne.
En træfilet har mange fordele, men på grund af sin høje pris og lille sort er produktet ikke særlig populært.

Tip! På nuværende tidspunkt er det meget sværere at finde træprodukter, der har en bred vifte af teksturer. Dette skyldes lav efterspørgsel. Ofte er disse varer lavet til ordre.

Med imponerende fordele varierer naturlige fileter også i et stort antal ubehagelige nuancer:

 • Høj pris. Denne mulighed har de højeste omkostninger, selv grundplader lavet af billige klipper som fyr er meget dyrere end mange polymeranaloger.
 • Krav. Selvom produkterne lige nok til at passe på, men de er meget krævende af mange faktorer. Så, enhver temperatur falder og høj luftfugtighed - føre til materielle skader.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Når man sammenligner med andre muligheder, er loftsplanken fastgjort af skruer, negle, dykker. Arbejdet er ikke altid muligt at udføre selvstændigt uden yderligere assistance.

Derfor, før du vælger et sådant design, bør du overveje alle fordele og ulemper.

Gips loftsplint er en etableret løsning, der bruges i indretningen af ​​dem, der ønsker at understrege den unikke stil og visse sofistikerede. At dekorative kvaliteter er den vigtigste fordel ved materialet. Gips har fremragende plasticitet, så du kan skabe unikke mesterværker. Selvfølgelig kan de produkter, der sælges i butikkerne, ikke altid imødekomme kundernes behov, så mange producenter tilbyder tilpasset fremstilling. Med en vis erfaring - delene kan endda laves selvstændigt.

Gips sokkel har en høj pris og kompleksitet af installationen, men er en uundværlig egenskab af klassiske interiører

Desværre har disse typer loftsplinter mange ulemper:

 • Høj pris. Nogle muligheder er overlegen i pris til træfileter. Selv de enkleste produkter er meget dyrere end andre typer.
 • Skrøbelighed. Materialet er let beskadiget. En lille mekanisk handling fører til, at elementerne erhverver defekter, som ikke kan rettes.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Den store vægt af en detalje kræver arbejdeets arbejde sammen med overholdelse af den øgede nøjagtighed. For pålideligt at rette fragmenterne er det nødvendigt at anvende mere komplekse metoder.

Alt dette begrænser brugen af ​​gips til sådanne værker.

Produktområder

Det er nødvendigt at tage højde for, at loftplanker ikke kun er forskellige i det materiale, de er fremstillet af, men også inden for anvendelsesområdet. Der er visse anbefalinger, der giver mulighed for at gøre det, så den valgte version passer godt ind i rummets generelle overblik.

 1. PVC galteli. Denne mulighed er bedst i overensstemmelse med efterbehandling af plastpaneler. Derudover har mange sorter en speciel rille til hurtigere installation. Derudover er sådanne produkter en fremragende løsning til lofter.
 2. Skum. Ofte bruges til efterbehandling af strukturer, der er lavet af plader GKL. Perfekt til vægge og lofter, færdig med kitt eller gips. I dette tilfælde er det ikke lim, der anvendes til fiksering, men en fyldstofopløsning.
 3. Styrofoam. En god løsning til overflader, der er lavet af plast og gipsmaterialer. Dette vælger en mere egnet fastgørelsesmetode - til lim eller kitt.
 4. Polyurethan. Alsidige produkter, der passer til mange materialer. Det sker, at dette er den eneste mulige mulighed, når der er mange buede sektioner.
 5. Gipsplinter. Selvfølgelig er denne opfattelse mere egnet til klassiske kompositioner. Meget ofte udføres færdiggørelsen delvis, for eksempel er dele kun sat i hjørnerne. Fastgørelsen finder sted på kittet.
 6. Træprodukter. Denne mulighed bruges sjældent. Det er bedre at kombinere det med materialer fra træ for at opnå større harmoni.

Fotogalleri: Forskellige typer af loftlister i interiøret

lofter

Samlingen mellem væggen og loftet er oftest trimmet med loftslister. Hovedelementet i dette element af interiøret er dekorativt. Der er mange muligheder for loftsplinter lavet af skum, polyurethan, plast. På hvordan man vælger loftet soklen til tapetet og hvordan man korrekt trimmer tapetet på loftet sokkel overveje nedenfor.

Indholdsfortegnelse:

Loftsplade - funktionelt formål

Loftsplinter blev almindelige i den tsaristiske æra. På det tidspunkt havde de forbavsende smukke figurer og var ganske store i størrelse. Til fremstilling af sådanne bundplader inviteret europæiske bygherrer. Installation af loftsplint har følgende fordele:

 • Først og fremmest ved hjælp af en sokkel er det muligt at skjule kommunikationselementerne i loftet, det kan være et kabel fra et tv eller en telefon, elektriske ledninger;
 • ganske ofte i processen med at anvende kittet eller limning tapet er der dannet defekter i hjørnerne for at skjule, hvilken loftsplint der anvendes;
 • ved hjælp af soklen er det muligt at skabe en linje mellem loftet og væggene, visuelt øge eller formindske rummets rum.

Baggrunde uden loftsplint ser grimt ud, og rummet ser ufærdigt ud. Derfor anbefales det at installere selv den mindste sokkel i tykkelse.

Typer af loftsplint tapet

Der er mange muligheder for loftsplinter, vi foreslår at gøre bekendt med deres klassificering i forhold til de materialer, de er fremstillet af. Overvej de vigtigste typer af nederdel til loftet:

1. Skørtskum.

Denne mulighed er primært præget af dens omkostningseffektivitet. skumplastning, måske den billigste løsning. Desuden er installationen af ​​en sådan sokkel særdeles let, som for skæring af materiale, nok papirvarer kniv.

Sådanne basisplader har imidlertid ulemper:

 • lavt brandniveau - polystyren er brandfarligt og stærkt modstandsdygtigt over for tænding, så der er fare for installation på ledningsstederne
 • lavt niveau af mekanisk styrke - skumplastprodukter er let beskadiget, de er ustabile før mekaniske påvirkninger. Derfor anvendes sådanne planker udelukkende i den øverste del af væggene for at designe deres samling med loftet.

2. Polystyren skum sokkel.

Dette materiale har et højere hårdhedsniveau end skumprodukter. Blandt fordelene ved skumpolystyren-baguetter bemærkes:

 • højt brandniveau - produkter er ikke tilbøjelige til at antændes og støtter næsten ikke ild;
 • højt niveau af styrke - dette materiale har en vis styrke, så denne sokkel er ikke bange for mekaniske skader.

Hvis du sammenligner prisklassen med skørtskum og skumpolystyren, så er det andet lidt dyrere, men denne forskel er ikke for stor.

3. Baguetter af træ.

I betragtning af træet som et materiale til fremstilling af basisplader er det nødvendigt at bestemme dets egenskaber:

 • Træprodukter er kendetegnet ved elitisme og aristokrati. Værelset dekoreret med sådanne baguetter er pompøst og elegant, især hvis bundpladerne er fremstillet af træ i form af bøg, eg, mahogni;
 • kostprisen ved træprodukter er ret høj og er på højeste niveau sammenlignet med andre typer bundplader, jo flere træskærer jo højere koster produktet.
 • til behandling af trækokkel kræver tilstedeværelse af særligt udstyr, da processen med montering af hjørnerne indebærer anvendelse af en fil, derudover for kitteledd af træplinter, skal du have en særlig kittemængde;
 • En af fordelene ved at bruge træ er dets høje miljøsikkerhed, desuden er træplintene perfekt kombineret med næsten ethvert interiør, da træ altid ser naturligt ud;
 • Træflader er dog tilbøjelige til at være fugtige, som er tilbøjelige til at deformere og rådne, så de har brug for omhyggelig behandling før installation på overfladen.

Derudover skal man vælge en loftsplint, der skal være særlig opmærksom på metoden til fastgørelse af materialet. For at installere skum eller polystyrenlister, er det nok at klæbe dem på væggen med universallim eller kitt. Derudover, da materialet har en lille vægt, har du efter installation af soklen ikke brug for yderligere opbevaring.

For at installere en træplint skal du bruge en stans og specielle fastgørelsesdele. Hvilken fixer baguetten hver 50 cm.

I betragtning af tapetet under loftsplinten skal du vælge bredden. Sokkelens minimumsværdi er ca. en centimeter, og maksimumet er mere end 20 centimeter.

Vi foreslår at kende de vigtigste anbefalinger om valg af sokkel i forhold til bredden:

 • hvis det er nødvendigt at visuelt glatte hjørnerne, anbefaler vi at være opmærksom på den brede version af soklen, i så fald bliver udseendet af rummet lidt cirkulært, i forhold til det psykologiske aspekt, at være i et rum med afrundede hjørner roer;
 • i nærvær af små fejl på væg eller loft, ved hjælp af en bred sokkel er det muligt at slippe af med dem, især i nærværelse af små forskelle i højden, som oftest er synlige på hjørnesektionerne;
 • hvis der er installeret et hængende loft i rummet, så at skjule fejlen i sin installation, er det også nødvendigt at installere en bred sokkel;
 • Imidlertid skal der tages højde for det faktum, at der installeres en overdimensioneret baseboard, gør rummet mindre og mindre, derfor er det under opholdet af et lille rum bedre at holde sig på bundplader, der er små i bredden;
 • Ved at installere en bred sokkel i et værelse med lave lofter gør rummet visuelt lavere og smalere.

Sådan vælger du et loftsplint til tapet

I processen med at vælge et loft skal soklen primært fokusere på produktets farve. Vi foreslår at gøre bekendt med de anbefalinger, der vil hjælpe dig med at vælge farve på soklen i ethvert rum:

 • hvis loftet er malet hvidt, så er den bedste mulighed for at installere en hvid sokkel. I dette tilfælde er det muligt at visuelt forstørre rummet, så for et værelse med lave lofter og et lille område, er det bedst at stoppe ved soklens og loftets hvide farve;
 • hvis du har brug for at reducere loftet område, så du kan blive på bordet, matchet til væggen på vægge;
 • Det anbefales at vælge en baseboard under de grundlæggende farver i rummet, og der bør ikke være mere end tre af dem i rummet.

Særligt spektakulært er installationen af ​​en mørk sokkel i et rum med lette vægge og et loft, så det er muligt at opdele rummet. En sådan sokkel bør dog kombineres med nogle andre genstande i interiøret, for eksempel med møbler.

Et andet kriterium for at vælge et bundkort til loftet er dets form. I processen med at vælge en sokkel skal du sammenligne det med det indre af rummet. Hvis der er et tilstrækkeligt antal lyse elementer i rummet, så skal soklen være enkel. Ellers er det bedre at give præference til basispladen med et mønster eller mønster.

I barokstil skal sokklerne have en kompleks form, den klassiske indebærer enklere former. Samtidig er en simpel sokkel egnet til næsten ethvert interiør. Derfor, hvis du er forvirret, når du vælger et skørtbræt, skal du foretrække simple former. I dette tilfælde vil soklen fusionere med væggen eller med loftet og vil ikke tiltrække for meget opmærksomhed til sig selv.

Sådan limes loftsplinten på tapetet: teknologi og funktioner

Efter valget af loftsplint følger processen med dens installation. Besvare spørgsmålet om, at først tapetets eller loftets sokkel skal være baseret på rummets egenskaber. Hvis lim loftsplinten på tapetet, så er det i dette tilfælde nok at bruge lim eller kitt. Bemærk at montering af sokkel med lim kun er mulig, når den er lavet af plast eller polyurethanskum.

Denne metode til montering af soklen er enkel og hurtig at udføre, så den distribueres bredt, når du udfører efterbehandling.

Hvis du planlægger at lim loftet soklen først, og derefter tapetet, så i dette tilfælde skal du være tålmodig. Installering af basisplader på denne måde udføres udelukkende af fagfolk med erfaring i vægpapir og installation af bundplader. I dette tilfælde er alle revner i soklen udfyldt først, hvorefter tapetet er limet.

For at udføre installationen af ​​loftsplint vil kræve tilstedeværelse af:

 • lim med en polymerbase;
 • lim øjeblik montering;
 • kitt, der er knæet på et klæbemiddel grundlag.

Det anbefales at bruge materialer, som anbefales af fabrikanten i sokkelhåndbogen, når du monterer skørtpladen. I dette tilfælde vil det være muligt at opnå maksimal vedhæftning af basispladen til overfladen af ​​loft og væg.

Under arbejdet vil der kræves tilstedeværelse af:

 • kontorkniv;
 • nedstryger;
 • spatel;
 • roulette;
 • børster;
 • blyanter;
 • klæbende sammensætning;
 • maling;
 • sandpapir;
 • tætningsmiddel med en farveløs base.

Det følgende er proceduren til bestemmelse af antallet af bundplader, der skal installeres indendørs. Til dette er det tilstrækkeligt at bestemme loftets omkreds og i forhold til det bestemme antallet af bundplader. Køb materiale med en margin for at erstatte det beskadigede område, hvis det er beskadiget.

Forberedelse til installation af baseboards er som følger:

 • tag et papirark og en pen, tegne et loft i en vis skala
 • installere på projektet, først placere installationen af ​​hele baseboards, og læg derefter de trimmet bundplader;
 • vælg siden af ​​grundpladen liggende, bemærk at den ene side af profilen altid er bredere, uger den anden.

Den brede side bruges til at skjule fejl fra klisterpapir, hvis der er nogen.

Instruktioner til installation af bundplader:

1. Skær hjørneafsnittene på basispladerne i forhold til markeringen. For at gøre dette skal du bruge et specielt værktøj i form af et støbt stykke. Stiften er etableret i den, og arbejdet udføres af en hacksav eller en klerkekniv. Afskær basispladen i forhold til den tidligere viste vinkel.

2. Bemærk, at trimning af bordpladen i en vinkel bør gives særlig opmærksomhed, da bundpladen afskæres på forskellige måder for udragende hjørner og hjørner inde i rummet.

3. Lim påføres på de to langsgående riller på basispladen. Bemærk at det ikke skal gå ud over overfladen af ​​yderkanterne. Hvis der er lim på ydersiden af ​​soklen, skal du lave en tør lap for at fjerne den.

4. Installer soklen på væggen og hold den i en bestemt tid angivet i instruktionerne til den. Tryk grundpladen nede med lethed, da der er risiko for skade.

5. Lim alle andre dele af soklen på samme måde. For at forsegle hullerne skal du bruge et tætningsmiddel, der passer til soklens farve.

6. Efter at forseglingen er tørret, er soklen malet i den ønskede farve.

7. For at undgå at male tapetet med maling, males bundpladerne, selv inden tapetet limes. Ellers skal alt arbejde udføres med stor forsigtighed.

Montering af loftsplinten med kittet

Instruktioner til montering af soklen med dine egne hænder, inden du klæber baggrunde:

1. En særlig konstruktion og en blyant vil bidrage til at lave en markering til montering af soklen.

2. Afslutning af kittet blandes i forholdet med producentens anvisninger. Derefter anvender installationspladens installationsplade spackling-blanding.

3. Næste kommer processen med at primer væggene og installere bundkortet. Således vil det være muligt at forøge adhæsionen mellem bundpladerne og væggen.

4. Spatelkittet anbringes på væggen. Derefter presses soklen tæt mod væggen og holdes på den i nogle få sekunder.

5. Brug en anden spatel, fjern eventuelt overskydende kitt.

6. For at belægge mellemrummene mellem bundpladen og væggen anvendes der også kittet.

7. Efter tørring af efterbehandlingsopløsningen smøres med alle de huller og knudepunkter, der er på to bundplader.

8. Næste kommer farvning af basisplader i den ønskede farve.

Instruktioner til montering af soklen efter tapet:

1. For udførelsen af ​​arbejdet anvendes den specielle klæbende struktur eller fugemasse på silikonebasis af hvid farve.

2. På bagsiden af ​​soklen anbringes klæbemiddelopløsning i form af en kontinuerlig strimmel.

3. Plinten presses tæt mod væggen og holdes i flere minutter.

4. Hvis der er huller mellem væg og sokkel, bruges tætningsmiddel til at forsegle dem.

5. Efter limens tørring er soklen malet med vandbaseret maling af den ønskede farve.

Tip: For ikke at plette tapetet i færd med at gøre arbejdet, læg maskebånd på deres overflade.

Klæbende loftsplinter på tapetvideoen:

Nederdele i loftet (57 billeder): Vælg materiale og smukt design

Den sidste akkord i reparationen af ​​boligen er at klæde bundpladen til loftet. Det kaldes også baguette, filet, cornice eller loft sokkel. Papirpanelet, der blev limet på den øverste kant af tapetet for omkring tredive år siden, afgrænsede loftet og væggene. Hun skjulte ikke fejl og ujævnheder på overfladerne, og undertiden blev det endda understreget. Dekorative loftsplinter noterer ikke kun den æstetiske skønhed af efterbehandling materialer, men hjælper også med at udjævne alle mangler ved byggeri og reparation værker.

Klassificering af loftplanker

Forskellige typer og typer af loftsplinter giver mulighed for boligindretning i enhver stil. Ceiling cornices er klassificeret efter materialet, hvorfra de er produceret, såvel som efter bredde og tekstur. Moderne industri bruger følgende materialer til fremstilling af baguetter:

 1. Gips. Gipskorn i moderne boliger er sjældne, hovedsagelig i palæer og hytter af højtindkomne. En anden baguette af gips kan findes i bygninger relateret til historiens seværdigheder. Ved at bruge en gipsloftstik i et interiør, er det nødvendigt at huske sin skrøbelighed og stor vægt. Installationen af ​​en sådan baguette er bedre at betro mesteren.
 2. Polyurethan. Fans af design med elementer af antikke polyurethan baguetter relished på grund af udseendet af stucco. Når du bruger en sådan cornice, skal du nøje overveje alle detaljer. På trods af den høje pris foretrækker håndværkere at arbejde med polyurethan baguetter, fordi materialet tager enhver ønsket form uden ydre skader. På grund af dens fugtighedsbestandighed kan du installere en polyurethan loft sok på badeværelset, og ejendommen ikke at absorbere køkken aromaer gør det egnet til køkken indretning. Alligevel er sådanne baguetter malet i en hvilken som helst farve, en lettelse, enkel i installation og letvægtsvægt, der passer til stræklofter.
 3. Træ. Wooden baguette er egnet til design i klassisk stil med dekorative elementer lavet af samme materiale. Det bruges ofte til dekoration af vægge med brune eller mørke beige træpaneler eller med skabe højt til loftet. Designere anbefaler brug af træ cornice i kombination med wenge møbler. Ved køb af et loftplade af træ skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​UV-behandling for at minimere miljøpåvirkningen på materialet og forlænge levetiden.
 4. Polystyren og skum. Skum og polystyren baguetter har størst forskellige former og størrelser. Loftslister af disse materialer er af lav pris, let i vægt, fugtbestandig, ikke underkastet forfald og virkningerne af svampe mikroorganismer. Deres største ulempe er skrøbelighed og forandring i nuance under påvirkning af en lyskilde eller varme placeret i nærheden af ​​den.
 5. Plast eller PVC. Plast - de mest almindelige typer af loftplanker på grund af billigheden og forskellige former, teksturer og nuancer. Flere PVC-baguetter er lette i vægt, modstandsdygtige over for forskellige påvirkninger, fugtighedsbestandige og holdbare. Plastplinten leveres med færdigfarvet farve, så du kan straks afhente de nødvendige muligheder: sort og træ og beige og under wenge.

Ud over ovenstående typer af loft baguetter er klassificeret på fakturaen:

 • lamineret (med en flad overflade);
 • ekstruderet (med riller);
 • injektion (med påført tråd).

Udvælgelse og installation af loftsplinter

Af økonomiske grunde ønsker mange mennesker ikke at bruge professionelle tjenester, når de vælger og installerer baguetter i loftet. Få mennesker ved, hvordan man vælger en loftsplint til et bestemt design, og ekspertrådgivning i dette tilfælde vil være nyttigt. Men for dem der tager valget, er der flere anbefalinger:

 1. Pas på indvendig overbelastning med dekorative elementer. Hvis væggene er prægede, så er det bedre at vælge en glat sokkel. Med den glatte overflade af vægindretningen vil værelset blive dekoreret med baguetter med mønstre.
 2. For høje værelser er det ønskeligt at vælge en bred loftsplint, da æstetik af tynd vil gå tabt på baggrund af stort rum.
 3. Plinten på strækloftet er bedre at købe polyurethan, som er i stand til at modstå en betydelig vægt af strukturen.
 4. Når du vælger en baguette til et loft på to niveauer, anbefales det at købe plast eller polyurethan til selve strukturen, da gips eller træ kan kollapse strukturen. Træ- eller gipsstifter med lofter på flere planer er tilladt langs den ydre omkreds nær væggene.
 5. Hvis indvendig dekoration kræver en farveplade, skal du købe hvid polyurethan og male den. Om nødvendigt kan farven på farvning ændres.

Baguettes standarddimensioner er 2,5 m hver, så de skal skæres under installationen. Du kan vælge en anden længde, men i salg er sådanne søjler sjældne. Det er bedre at overlade installationen af ​​loftsplint, især gips eller træ, til specialister.

Du kan selv gøre det, men du bør følge nogle regler for installation af loftsplinter:

 • at montere loftet sokkel følger fra hjørnet;
 • hjørnet skal være tørt og tidligere ryddet af støv og snavs;
 • Det anbefales at skære baguetten i en vinkel på 90 ° på snedkeren;
 • lim soklen selv skal spredes og derefter presses mod overfladen;
 • Monteringen af ​​soklen anbefales at afslutte midt i rummet, da det er lettere at docke retvinkler
 • længden af ​​den sidste indsats er ønskelig for at gøre 1 mm mere end nødvendigt, så der ikke er nogen huller tilbage;
 • Hvis der er huller i leddene mellem bundpladen og væggen eller loftet, kan du fylde dem med et kit eller hvid silikone.

Der er ingen speciel lim til montering af loftbagetter. Ved fastsættelse af soklerne skal man huske nogle funktioner:

 • polyurethan-, polystyren- og plastposuetter er fastgjort med et polymerklæbemiddel på et gennemsigtigt grundlag;
 • Træstifter er fastgjort med fastgørelsesanordninger, som desuden er monteret;
 • baguetter af gips kan fastgøres med en blanding af alabaster og PVA lim, det anbefales at tunge konstruktioner fastgøres ved hjælp af specielle lameller eller selvlukkende skruer;
 • Du kan også bruge akrylkitt til at installere loftsplinter (undtagen gips og træ), med hvilke hullerne er parallelle og ujævnhederne glattes.

At være involveret i montering af sokkel i loftet uden hjælp fra fagfolk, skal du vælge de rigtige midler til fastsættelse. Eksperter anbefaler at købe hurtigtørrende klæbemiddelblandinger, som også ikke efterlader spor på overfladen. Hvis alle reparationer blev udført selvstændigt, er det tilrådeligt at bruge en kittet, som ikke kun kan udjævne alle fejl på overfladen, men også skjule en ujævn udskæring eller baguettefejl.

Loftstik i interiøret (41 billeder). Valget af materiale. Indstillinger for rummelige værelser og standardlejligheder. Farve i design

Vellykkede udvalgt loftsplinter i et moderne interiør - den vellykkede gennemførelse af designet. Loftsplint kaldes også baguette, filet eller frise.

Afslutningsindustriens marked har en bred vifte af sådanne lofttilbehør, derfor er det nemt at finde den indvendige løsning, vi har brug for.

Loftet sokkel er fastgjort til ethvert loft og elegant skjuler sammenføjningen af ​​samlingen mellem væggen og loftet.

Hvis vi er interesserede i at vælge den rigtige loftsplint til visuelt at gøre rummet højere og mere rummeligt, skal du være opmærksom på bredden og skyggen. Og overflod af sokkler til salg i forskellige størrelser, former, farver og materialer vil lette vores søgning.

Valget af materiale til interiøret

Skørtet er lavet af forskellige materialer, og hver har sine egne fordele for et bestemt design, som er forårsaget af fremstillingsteknikker.

Polyuretan skørtplade

Den dyre sokkel af polyurethan stærk, fleksibel.

Designmuligheder:

 • Kun vi kan holde det på de afrundede dele af væggene.
 • Denne sokkel kan belægges med vandbaseret og olie maling, lamination kan gøres for at understrege sin helt klare lindring.
 • Moderne polyurethan loft sokkel i interiøret perfekt efterligner modellering, indviklet udsmykning og udsøgte mønstre.
 • En sådan baguette kan modstå vådrensning og vil ikke ændre sin farve efterpå.

Den eneste ulempe: vægten af ​​loftet polyurethan soklen komplicerer dets limning til væggen. Derefter kan der være et mellemrum mellem loftet og basispladen.

Hvis vi er på udkig efter, hvad der er mere loftplanker, vil producenterne tilbyde et nyt produkt - polyurethanskumplister (en slags polyurethan).

De er nemmere og mere bekvemme til installation og drift, især i rum med ujævne og ruveje eller med alvorlige deformationer, samt lukke huller.

Polystyren baseboards

Polystyren nederdel anvendes i forskellige stilarter af stucco dekoration: fra klassisk til moderne og hi-tech.

Designmuligheder:

 • Polystyren er let skåret, monteret, og bløde kanter giver optimal stram pasform.
 • Let og billigt polystyren har en lidt kornet overflade.
 • Unik funktionalitet: polystyren er let at vaske og farvetone, det er også muligt at farve det igen.
 • I disse loftbagetter er der åbningskanaler til maskering af ledningerne.

ekspanderet polystyren

Enhver, der ønsker at finde ud af, hvilken form for gulvplast polystyren skørt, anbefaler sælgere deres populære typeprodukter fra udvidet polystyren.

Særlige egenskaber

 • De er universelle: egnet til kontor og soveværelse.
 • Sort design af loftpolystyren bundplader giver dig mulighed for at vælge den mest passende indretning, for at gøre rummet til din smag og ønskede stil, for at opnå en ønsket effekt.
 • Hvis vi vil vide, hvilken slags loftsplint der er effektiv til kombination med stikkontakter og lister, kalder designerne dem kun polystyrenskum.

Skum Baguetter

Baseboard soklen er billig, let, praktisk til at klæbe den på væggen.

Særlige egenskaber

 • Høj varmeisolerende og lydsikre kvaliteter af polyfoam.
 • Ufleksibel og skør, deformeres også fra virkningerne af visse opløsningsmidler og visse typer lim.

Træfileter

Økonomisk mulighed - fyr- eller gran sokkel, og ovenover er den dækket af høj kvalitet finer af værdifulde arter.

Designere rådgive hvordan man vælger loftet træplade: det vil berige det aristokratiske interiørdesign. Kær træsokkel er lavet af holdbare arter, for eksempel fra eg, kirsebær.

Godbidder

 • Nogle af disse lister har også specielle kabelkanaler.
 • Bredden og tykkelsen af ​​disse basisplader er variabel.
 • Pålidelig fiksering: Fastgør træplinten med klap og skruer.

Interiør med baseboards

Skirting beundrer sit rige design, udsøgt efterligning af forskellige materialer (fra støbning til træ), kompleksiteten af ​​studieprofilen.

Du kan bruge standard sæt af baseboards, eller bestille individuelle, ideelt svarer til stilen i rummet og det omgivende interiør.

Anerkendte designere rådgiver, hvordan man vælger den rigtige loftsplint. Opsummer disse oplysninger.

Hovedfilen i fileterne er deres indflydelse på rummets størrelse.

Til rummelige værelser

For et stort rum og et udvalg af basisplader mere: i bredde, form, mønster.

 • En let bordplade med en bred overflade mod væggen sikrer kvaliteten af ​​installationen og holdbarheden af ​​driften, men det ser kun harmonisk ud i et højt rum.
 • I meget høje lofter vælger vi en dimensionel sokkel, så dette tilbehør ikke går tabt i det rummelige rum.
 • Plinths med tegninger under stucco vil omdanne et værelse, fra en højde på 2,8 m til hovedstuen, og de ser ikke skelnes ud fra dyre tunge stukkestøbning.

For standardlejligheder

For et lille rum er den traditionelle bordplade mere velegnet: pæne og smalle.

 • Plint med let stuck, fx fra polystyren, polyurethan ser godt ud i indretningen af ​​typiske lave værelser.
 • Skørt med overlappede paneler vil skabe storslåede medaljoner, både i romantisk og i højtidelig klassisk stil.

Farven på basisplader i indretning

Stiften kan laves en klar accent og tværtimod en elegant detalje.

Det går godt med fliser og tapet og med stoffer.

 • Hvid, "under træet" eller farvede bundplader med et klassisk eller moderne mønster kan optisk ændre proportionerne i et rum, betegne dets grænser eller harmonisk kombinere med et andet rum.
 • Loftet cornice, der arbejder i kontrast, vil understrege skønheden i loftet eller væggene.
 • Den hvide sokkel danner en let kant, der visuelt hæver loftet.

Tip! Hvis loftkanten ikke er bredere end 10 cm, er det bedre at male det hvidt eller til at passe til loftet, og det vil være bedre at lave en sokkel med større bredde for at matche vægternes farve for ikke at visuelt reducere højden af ​​rummet.

Usædvanlig designmulighed

Trendy design - sokkel til belysning.

Vi installerer cornice på væggen 10-20 cm fra loftet, og basispladen og væggen over den er dækket af samme farve som loftet. Bag en sådan takkorni udfører vi belysningen til loftet, som perfekt belyser hele rummet.

Vi var overbeviste om, at den smukke og højkvalitets sokkel løser både en praktisk og æstetisk opgave. Det er designet af loftloftets overflade, der sætter et spektakulært punkt i et trendy interiør.

Skørt på loftet - hvordan man vælger? (105 billeder i interiøret)

Enhver reparation skal have et færdigt udseende, som i høj grad afhænger af sådanne småblade som en sokkel på loftet, stucco eller side.

Dette er ikke en vigtig detalje, skjuler manglerne ved væggen og loftindretningens overgang, giver et komplet udseende og understreger stilen i indretningen.

Bag loftsfileterne er tråden ofte skjult, hvor sammenhængen mellem tapet og trimning af strækloftet konvergerer, hvis det ikke var muligt at gøre det omhyggeligt.

Loftsstøbning er fremstillet af forskellige materialer, og det er vigtigt at forstå dette problem for at træffe det rigtige valg.

Hvad skal der være bredden af ​​loftsplinten ved krydset af væggene

Afslutningsplader, sokkel til loftet, skumsiden, baguette, lagt på loftsplanker eller stucco - såkaldte fileter til afslutning af samlingen. Deres standardlængde varierer fra 1,5-2 m.

Farve, mønster og bredde afhænger af design og materiale. Gipsstøbning tilbydes i form af kortere lige eller figurerede segmenter. Der er baguetter fra skum fra 2 cm til 20 cm, og valget af bredde afhænger af mange faktorer.

Hvis indretningen er rig på rig indretning og dekorativ dekoration, er det bedre at vælge et loftstøbning mere beskedent for ikke at distrahere opmærksomheden fra resten af ​​pragt.

En bred sokkel med spektakulært stucco fremhæver indretningen i historiske stilarter:

 • renæssance;
 • barok;
 • rokoko;
 • Manierisme;
 • Imperium mv

En træplade baguette med gennemsnitlig bredde er passende i et studierum indrettet i en konservativ eller victoriansk stil. Strenge engelske klassikere tolererer ikke overskydende og fantasifulde detaljer.

En bred baguette er en nødvendig nødvendighed, når det er vigtigt at skjule brede fastgørelseselementer eller defekter ved forbindelsen mellem loft og vægge. Det sker, at gulvpladerne er lagt med store fejl, du skal lave en bred sokkel på et strækloft for at skjule niveauforskellene.

I tilfælde af at lejligheden i panelhuset har forskelle i væggenes højde, er det ikke nødvendigt at klæbe tapet med store mønstre, der vil afsløre disse fejl, attraktive elementer skal tilføjes i hjørnerne.

Kanterne af hævede lofter med belysningsindretninger er maskeret af brede fileter af ubrændbare materialer.

Med højt til loftet er en bred sokkel tilladt, og i lave lofter sænker klare fileter visuelt det visuelt. Det er nødvendigt at evaluere fotosokkelene i loftet bredt og smalt.

I et lille rum, hvis du ønsker at få effekten af ​​en åben himmel, skal du indsætte over væggene og loftet med det samme lyseblå tapet. Det er værd at nægte en støbning overhovedet, og at udføre en tapetgren så præcist som muligt.

Når du køber denne type finish, skal du tage højde for rummets samlede proportioner og hvordan bredden af ​​loftet baguette korrelerer med bundpladen til gulvet og andre parallelle og vinkelrette linjer i finishen.

De vigtigste materialer i loftet sokkel

Polystyrenfileter er godt kombineret med mange materialer - fra plast til teksturerede kittetyper. Det lægger stor vægt på byggemel og andre fælles løsninger. Dette materiale er fremstillet af råmaterialer under varmebehandling. Det er muligt at opnå forskellige overflade teksturer, hvilket er vigtigt at overveje, når man vælger en loftstøbning:

 • relief med et mønster;
 • glat lakfilet
 • uslebne matte.

Polystyren er lidt dyrere end polystyren, men det understøtter ikke brænding. Det er vigtigt at afmontere overflader, hvor der passeres et elektrisk ledningsnet, monteres belysningsenheder.

Men når der er en høj temperatur i flammen af ​​en brand spredning fra meget brandfarlige stoffer, vil soklen stadig brænde.

Skumfiletter er det mest overkommelige, forskellige store sortiment. Blød baguette er let at skære med en skarp kniv eller stor sakse, det er nemt at montere soklen i loftet, limen anvendes, andelen af ​​polymerer. Men skummet betragtes som brandfarligt materiale, når det brændes giver en kaustisk damp.

Blødt materiale knuses let og mister sin form under mekanisk belastning. Hvis der er tryk eller stød på overfladen, er det bedre at bruge en finish lavet af hårde materialer. En af fordelene - skummet kan males.

Polyuretanfileter, fleksible og slidstærke, anses for at være det ideelle materiale til konstruktionen af ​​krydset af vægge og loft. Denne egenskab er meget værdifuld ved udformning af afrundede overflader og ødelagte loftlinjer.

Polyurethan er fugtfast, så det bruges i et rum, hvor der er åbne beholdere med vand. For alle dens dyder skal betale dyrt. Før du klæber soklen i loftet, skal du fylde med lim til polymerer.

Gipsfileter og stucco tilhører den smukkeste loftindretning. Ofte udføres de af ægte kunstnere for hånd på en individuel bestilling, men du kan købe en færdig baguette. Gips er et formbart materiale, så du kan lave ethvert mønster, endda gentage prydningen af ​​paladsets skulptur.

Dette er et miljøvenligt materiale, uden hvilket paladsstilens udsmykning, imperiet stil, renæssancen, barok og Rococo ikke kan gøre. Ulempen er materialets skrøbelighed, sådan en baguette er uønsket i sænke bygninger og seismisk aktivitetszone.

Det er muligt at forbinde støbning og baguette detaljer til krydset af loftet og væggen kun med gipsmørtel eller med en tykk konsistens kit.

Polyvinylchlorid eller PVC fileter - en fælles finish ved krydset af vægge og loft, overkommelig og praktisk materiale. Eaves tilbydes i forskellige farvevariationer, med et mønster til enhver indretning.

Det er en slags plastik, og den laminerede overflade imiterer ethvert materiale, herunder træ eller marmor. En sådan plastikplade er let at montere i loftet med et specielt klæbemiddel. Materialet er modstandsdygtigt mod ekstreme temperaturer. Baguetten fastgjort på skruerne tjener som grundlag for fastgørelse af efterbehandlingspanelerne.

Træet bruges sjældent til loftet baguette, men det ser godt ud. Den eneste ulempe er den mærkbare led i segmenterne på grund af forskellen i træets tekstur. Dette er den dyreste finish, der bruges til et elit klassisk interiør, der bruger dyre materialer. En sådan firewall krævede brandbehandling.

Ceiling cornice farve

Den mest almindelige er den hvide farve på loftplinten, men det er ikke en forudsætning. Efter færdiggørelsen af ​​reparationen kan du vælge loftet takkanten ifølge farven på loftet eller væggene.

En fremragende løsning er den ensartede farve og bredde af loftet baguette og sokkel på gulvet, især når det er et sort og hvidt interiør.

Baguette kan hente op til loftet og gøre den generelle LED-baggrundsbelysning - en fantastisk effekt.

Valget af loftet baguette er et smagsspørgsmål, men du bør ikke gøre det som "alle andre", der erhverver en primitiv "hvid side" af skumplast, når der er det bredeste valg af finish på brølet. Vurdere designernes forslag i illustrationerne for at dekorere dit interiør med en ikke-triviel løsning.

Nederdel på loftet: 110 billeder af moderne designindretningsmuligheder

Udvælgelse og limning af bundplader i loftet er det sidste trin i enhver reparation. De dekorative egenskaber ved basisplader giver dig mulighed for at understrege æstetik af efterbehandling materialer, for at udjævne små defekter tilbage efter reparation arbejde, forskellige uregelmæssigheder.

Klassificering efter materialetype

Et bredt udvalg af typer loftsplinter giver dem mulighed for at dekorere lokalerne, der er lavet i forskellige stilarter. De adskiller sig i den type materiale, de er fremstillet af, og klassificering sker også i henhold til tekstur og bredde.

Gips lister er ret sjældne i moderne hjem. Den særlige af denne type baguette er, at de er tunge, men samtidig ret skrøbelige. Det er ikke så nemt at arbejde med ham, det er bedre, hvis installationen af ​​en sådan plint bliver håndteret af en professionel.

træ

Skørt af træ, der passer til klassisk interiør, gav en kombination af dekorative elementer. Brune og beige nuancer, træ i udsmykningen af ​​væggene, møbler wenge - alt dette kræver registrering med træplinter.

For at forlænge levetiden for sådanne produkter behandles nogle af dem med ultraviolet lys. Billeder af træplanker på loftet viser tydeligt, hvor effektivt de ser ud i værelserne.

polyurethan

Baguetter fra dette materiale er velegnede til interiører med antikke elementer i indretningen - de har ligheder med stucco.

Omkostningerne til sådanne baguetter er ret høje, men på trods af dette elsker fagfolk at arbejde med dem: de tager let på enhver form og har fugtresistens, som giver dig mulighed for at påføre dem på badeværelset.

Derudover absorberer materialet ikke lugt og er derfor velegnet til installation i køkkenet.

Polyuretan sokler kan males, de har let vægt og nem installation. Passer perfekt til sådanne bundplader til lofter.

Polyfoam, polystyren

Baguetter fremstillet af disse materialer skelnes af forskellige størrelser og former, mens deres priser er lave. Produkterne er lette, tåler forhold med høj luftfugtighed og er ikke modtagelige for svampesygdom.

Imidlertid har de visse ulemper: Materialet kan ændre sin farve under påvirkning af intens lys eller varme, og det er også ret skrøbeligt.

Plast eller pvc

Den mest populære type baguette, på grund af dens lave omkostninger og forskellige farver. Den har en let vægt, er modstandsdygtig over for fugt og andre negative faktorer, holdbar.

Shades - det mest forskelligartede, store udvalg af muligheder for indretningen af ​​enhver plan.

Hvad skal man overveje, når man vælger

Ved at vælge bundplader til lofter til et bestemt design for på en måde at fremhæve alle fordele ved interiøret, er det bedre ikke at spare og bruge tjenester fra en professionel. Hans råd om valg kan være meget nyttigt.

Men hvis du beslutter dig for at gøre det selv, vil nogle anbefalinger hjælpe:

 • hvis der er et mønster eller prægning på væggene - vælg glatte og glatte lister
 • glat overflade og monotoni af væggene gør det muligt at vælge et skørt med mønstre;
 • hvis lofterne i rummet er høje, vil en bred sokkel se harmonisk ud;
 • polyurethan baguetter er velegnede til stræklofter - de er i stand til at modstå meget vægt;
 • Gipsplader og træplanker kan ikke bruges til to niveauer, da de er for tunge til denne konstruktion;
 • Hvide polyurethan baguetter kan males i enhver farve og ændre det efter behov, hvilket er meget bekvemt.

Tage i betragtning, at der ikke er nogen ideel loftsplanker.

Baguetten installeret korrekt vil vare i lang tid og kan dekorere ethvert rum med sig selv, forudsat at det er korrekt valgt, og der er ingen varmekilder (først og fremmest varmeapparater) eller for stærkt lys nær det. Ellers kan deformationen af ​​produktet ikke undgås. Dette gælder ikke kun for gipsplinter.

Hvordan lim soklen selv?

Hvis du beslutter dig for ikke at stole på hjælp fra mesteren, men for at montere basispladen med dine egne hænder, vil følgende tips være nyttige for dig:

 • installation af en sokkel begynder fra et hjørne
 • før arbejdet påbegyndes, rengøres hjørnet af støv og tørres
 • afskårne bundplader skal være i rette vinkel på snedkerstolen;
 • lim pels sokkel, men ikke overfladen;
 • Docking hjørnerne af baseboard er mere bekvemt midt i rummet;
 • den seneste indsats skal være bogstaveligt 1 mm længere, så unødige huller ikke vil vise sig;
 • Hvis hullerne stadig er slået ud, skal du fjerne dem, der er tilladt ved brug af kit.

Særlige typer lim til fastgørelse af baguetter eksisterer ikke. Gipsemballager anbefales at limes ved at blande alabaster og PVA lim. Polyuretanprodukter kræver brug af polymerlim. Træstifter er monteret med specielle fastgørelsesdele.

Til fastgørelse af enhver type sokkel, med undtagelse af gips, er det tilladt at anvende akrylkittet. Ved hjælp af det er det praktisk og at eliminere de små fejl, der opstår i processen med et hul.

Limen skal vælges hurtigtørrende, en vigtig nuance - den bør ikke efterlade nogen mærkbare mærker på overfladen.

Eventuelle fejl og ujævne nedskæringer, hvis de opstår i løbet af arbejdet, er det bedre at rette kittet.

For korrekt installation af en særlig niche under soklen, hvis loftbelysning er påtænkt, er det bedre at invitere en specialist. Især hvis du ikke har den nødvendige erfaring. Overfladen af ​​væggene og loftet i dette tilfælde skal være helt fladt.