Hvad skal man vælge en sokkel?

fra 4. oktober 2015

Spørgsmål om gulvstiftenes farve kommer som regel fra dem, der er involveret i design for første gang eller efter en lang pause. Nu er rækken bred, og dermed tvivlen. Hvad skal skirting rim eller endda fusionere med? Med dørblad? Med platbands? Med gulvbelægning? Med windows? Måske med noget andet? Hvis du venter på et entydigt svar, bliver du nødt til at blive skuffet - der er ingen enkelt norm, der regulerer soklens farve. Der er mange muligheder.

Hvad kan du finde en sokkel?

1. Under gulvets farve

Gulvbelægningen og soklen i samme farve er den mest almindelige løsning for vores virkelighed. En sådan sokkel står ikke ud, tiltrækker ikke opmærksomhed og forbliver næsten umærkelig.

Det er ikke altid nemt at vælge en bundplade for at matche gulvet. Hvis der ikke er noget i salg, der matcher farven, bør du tænke på at købe en sokliste til maleri. Disse produkter er lavet af træ, MDF, LDF. De sælges primært eller allerede malet.

Det er muligt at male en sokkel både før og efter installationen. Til male passer de samme farver, der bruges i udsmykning af vægge. Maling skal være zakolerovat til den ønskede skygge og gentage gulvbelægningens farve. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, kan soklen altid blive malet, hvilket gør det lidt mørkere eller lettere.

Nogle producenter af sokler giver en service til maleri. Køberen selv sætter farven og tager derefter det færdige produkt.

2. Under væggenes farve

Denne ordning er mest hensigtsmæssig i tilfælde af at væggene er planlagt til at male. Det er nødvendigt at købe en sokkel til maling og dække den med samme maling som væggene.

Hvad skal man vælge en sokkel? Under væggene

Plinten i vægternes farve anbefales til værelser med lave lofter. Kontraststrimler reducerer visuelt rummet. Plint i væggenes farve, tværtimod øger visuelt højden.

Du behøver ikke bekymre dig om, at bordpladen vil være i konflikt med møbler, gulve, døre eller vinduer. Malet plank fusionerer med væggene og manifesterer sig derfor ikke.

3. Under dørbladets farve

Denne ordning indebærer udvælgelse af døre, trim og bundplader af samme farve. Plank går rundt om døren og passerer omkredsen af ​​rummet, som om looping det. Det binder alle dele af interiøret sammen.

Hvad skal man vælge en sokkel? Under døren

I dette tilfælde kan gulvbelægningen være helt anderledes - måske endda en kontrastdør og sokkel.

4. I farven på vinduesrammer

Ikke den mest velkendte farveplan, men denne kombination ser meget organisk og effektiv ud, især hvis rammerne er malet i en usædvanlig farve: for eksempel i sort, grå, oliven, beige osv.

Denne ordning gør det muligt at understrege vinduet for at øge dets indflydelse i det indre. Men det virker ikke, hvis vinduet er helt skjult bag gardinerne.

Hvilken farveplint vælger? Det samme som vinduesrammer

5. I farven på møbler

Soklen kan vælges for at matche møblerne - den største i rummet eller sammensætningscentret. For eksempel i et køkken med en grå suite ville et grønt bord være passende, selvom vinduerne, dørene, gulvene og væggene har en anden farve. I stuen kan gulvstrimlens farve være bundet til en tv-kantsten, i soveværelset - til sengens overflade mv.

Fra projektet af designer Zhenya Zhdanova (elle.ru)

6. Dørrammens farve

Døren selv, hvis der er en, kan fremstilles i en anden farve. Skørt og "indbetaling", valgt tone til tone eller malet i samme farve, forbinder døren med andre indvendige komponenter. På grund af dette vil rummet få harmonisk perfektion.

7. Under bjælkens farve på loftet

Plinth i tone bjælker støtte og endda understrege dem. Til de mørke bjælker - et mørkt bundkort til hvidhvidt.

8. I farveaccentindretning, dele, tilbehør

Baseboardet, malet for eksempel i sofaens farve, lænestole, lysekroner mv. Ser usædvanligt og originalt ud. Måske er det accentstiften, der bliver højdepunktet for interiøret.

9. Selve sokkelen

Plint kan ikke knyttes til noget. Det vigtigste er at se harmonisk i indretningen. Alsidig er en hvid eller creme bundplade. Dette er en win-win klassiker.

Hvid sokkel kan monteres på både lyse og mørke gulve og vægge. Det passer næsten overalt - ligesom hvide ruder.

Men hvis målet er at gøre interiøret mørkt, så er det bedre at opgive den hvide baseboard og hente en mørk bar.

Hvilken farveplint vælger?

Hvilke af de nævnte farveskemaer foretrækker? For det første den mest appellerende til dig. Se billeder og vælg hvad du bedst kan lide.

For det andet overveje funktionerne i rummet. Plint, kontrasterende vægge, visuelt reducere højden af ​​rummet. Gulvniveauet i et gulv kan visuelt udvide rummet.

Et lyst, kontrasterende bordplade (især mørkt med lyse gulve og vægge) vil fremhæve rummets geometri. Grænser vil blive klart afgrænset. Små størrelse, uregelmæssig eller langstrakt form vil blive mere udtalt. Hvis du ikke ønsker at fremhæve formen og størrelsen af ​​rummet - vælg en basisplade strengt i gulvets farve og bedre - i væggenes farve.

Tips

- Der er ikke behov for at installere de samme grundplader i alle værelser i lejligheden eller huset. Hvert værelse kan have sit eget bordplade, der passer til højde og farve.

- Gulvstiften og tagbøjlerne er ikke påkrævet at matche hinanden i farve.

- Hvis interiøret er blandet flere forskellige nuancer af træ, kan du tage soklen af ​​enhver træfarve. Et træ er næsten altid kombineret med et træ, selvom skyggen og mønsteret ikke stemmer overens.

Plinth farve - 80 billeder af de bedste designkombinationer i interiøret

Er der nogen regler for at vælge en sokkel til gulvet? Hvad bestemmer præcist valgets rigtighed? Skal jeg vælge baseboard i dørens farve?

Selvfølgelig vil alle svarene på disse spørgsmål være lavere. Der er en række faktorer, der påvirker valg af indretning.

Valg af sokkel

Sådan vælger du den rigtige baseboard farve:

På internettet, på billedet, varierer bundpladernes farver, men for at harmonisere en eller anden farve med indretningen, skal man holde sig til et antal normer og regler, der kan findes på spektret.

De mest succesfulde udvalgsmæssige eller monokrome nuancer.

Der er farver, der ikke er helt egnede til basisplader, men bruges stadig i designet - dette er et tegn på fantastisk smag.

Vær opmærksom på spektret - kontrasterende farver, der er placeret modsat hinanden, og til kanten fås ufrivilligt. Det er umuligt at gøre det med den grund, at detaljerne skal understrege interiøret, det skiller sig ikke ud og bliver en accent.

Den perfekte kombination af et lyst gulv og samme lysstik, på trods af at skyggen kan variere.

Kantningen bør kombineres så meget som muligt med et sæt møbler, tapet, noget element af møbler.

Achromatiske farver er et ideelt valg, hvis der er vanskeligheder med valget af farver i soklen, hvilket er et godt supplement til interiøret.

Værelsesområde

Når man overvejer spørgsmålet om hvilken farve der skal vælges en basisplade, skal man være opmærksom på rummets rum og den vigtige rolle, som højden af ​​lofterne spiller i rummet. Som et eksempel, hvis et rummeligt værelse med højt nok lofter, så er den ideelle mulighed lyse farver.

Med andre ord kan der være en kontrast direkte til døren. Hvis i stedet for en skygge af en lys skygge for at gøre en mørk, så vil den tiltrække blikket fra de smukke døre.

På eksemplet med udformningen af ​​en meget smal langstrakt korridor, hvor soklens farve skiller sig ud i forhold til belægningen, er det klart, hvordan korridorens konturer er tydeligt skitseret. Takket være denne teknik vinder det skabte design, fordi det lille område af korridoren, og takket være denne disposition, synes det at være øget visuelt. Sommetider spiller kontrasten en stor rolle.

På det mørke gulv er også ofte brugt soklen lys skygge, hvis rummet selv er rummeligt. På billedet ovenfor er kantningen en enkelt linje, der som det bøjer rundt faste døre, hvilket giver helheden af ​​billedet.

Rummets størrelse påvirker også valg af basisplader. Bred smuk sokkel i interiøret er monteret i værelser, hvor højt til loftet.

materialer

For sokkel er hovedmaterialet massivt træ. Det eneste problem er, at soklen af ​​budget træ fra temperaturudsving og høj luftfugtighed kan knække. Det er bedre at bruge mere værdifulde trætyper. Prisen er i sig selv højere end de billige træplanker, men det er værd.

Men selvom du ikke har råd til sokler fra dyrebare skove, kan du med succes komme ud af situationen, for eksempel bestille en profil fra billige træarter og lave finere mere værdifulde træarter ovenfra.

PVC-produkter er almindelige i dag. Sådanne bundplader skelnes let fra naturligt dyrt træ, selv visuelt, men polyurethanen og den professionelle vil først skelnes efter at have tappet.

montering

Til fastgørelse af sokkel anvendes lim. Generelt foretrukket parketlim, flydende negle. Skørtplader er ofte fastgjort på specielle clips, skruer.

Træstokke er forbundet uden overlejringer - hjørnerne er manuelt trimmet med en hacksav. At trimme var nøjagtig, brugt tømrer miter boks.

Fra dette materiale lærte du, hvordan du vælger plintens farve til gulvbelægning, men det er vigtigt at huske, at alle anbefalinger ikke skal ligestilles med love og regler for design.

Sådan vælges en sokkel til interiøret

Plint - Et af de færdige elementer, som er fastgjort til bunden af ​​væggen. Tynde plader lukkede hullerne i oldtiden. Derefter tog fremstillingen af ​​en stribe sokkel meget tid og kræfter. I middelalderen blev dette element en del af indretningen af ​​rummet. Det var dekoreret med udskæringer, indlæg og indlæg af ædelmetaller. Når en speciel maskine blev opfundet, var det muligt at fjerne tynde, glatte ark (finér) fra en række træ, grundpladerne blev flerlagede, det vil sige basen var lavet af almindeligt træ, og toppen blev dækket af et tyndt lag af dyrebare klipper. I de sikreste huse blev værelserne dekoreret med lameller med en mosaikfineroverflade. Soklen har en "tvillingebror" - en filet. Hvis den første er fastgjort til væggen, så er den anden dekoreret med et led med loftet. Plinths i interiøret spiller en vigtig rolle, da uden denne mindre detaljer vil reparationen i rummet se ufærdige ud. I artiklen vil vi tale om, hvilke typer det er klassificeret i og hvordan man vælger dette element korrekt i en bestemt situation.

Rolle i indretningen

I første omgang blev soklen udelukkende anvendt til beskyttelsesformål. Han dækkede et ubeskyttet mellemrum mellem gulvet og væggen, hvorfra vinden blæste og blev trukket af kulde. Også dette element giver dig mulighed for at skjule byggernes fejl: uregelmæssigheder eller buede slots. For at afslutte væggene bruger man ikke altid fugtighedsbestandige materialer, der holder kontakten med husholdningskemikalier (papir tapet, gips) roligt. Under våd rengøring af gulve uden bundplader er det nemt at koble det ubeskyttede stykke med en moppe og ødelægge en del af belægningen. Inde i de hule modeller er der en speciel rille, som ledningerne er placeret i. Skirting - en stor forklædning for grimme kommunikationslinjer.

I moderne varianter kan endda et varmesystem placeres inden i trækkraften (arkitektonisk betegnelse af reliefbæltet), som opvarmer rummet langs omkredsen parallelt med batterierne. Til dekorative formål er nogle modeller udstyret med lys eller stikkontakter. Et organisk matchet par gulvbaseboard-loftfilet forsyner forsigtigt væggenes højde.

Skørt hjælper med at færdiggøre designkonceptet, fordi dette element også svarer til bestemte stilarter. For eksempel vil et pænt stuk passe til klassikerne, en efterligning af en ståloverflade vil fremhæve højteknologi, og en hvid strimmel af indretning vil tilføre skødesløs raffinement til Provence.

Typer og materialer

Klassificer sokkel på de materialer, de er fremstillet af. Den største gruppe består af elementer af træ og dets derivater. De er igen opdelt i følgende undertyper:

 • Massive. Disse sokkler er udelukkende fremstillet af massivt træ af ædle eller almindeligt træ. Sådanne modeller er fastgjort til negle eller skruer, da et solidt træstykke over tid kan smuldre og tabe sin form. Hovedbeklædninger er forsigtigt maskeret med kitt. Denne mulighed har en høj pris og fremhæver skønheden i dyre parket. Det er ikke tilrådeligt at købe en træplade, hvis det er planlagt at yderligere male. Af manglerne ved disse modeller bemærkes kun svag farvefarve inden for nyanser af brun.
 • Fineret. De er en to-lags kombination af en simpel træbase og en frontfinérplade med et smukt naturligt mønster.
 • Fra MDF. Materialet er blevet en budget erstatning for naturligt træ. MDF er lavet af træmasse (savsmuld) med tilsætning af en særlig harpiksbindende forbindelse. Sådanne sokkler har et stort udvalg af farver, men er meget ringere i styrke til massive. De anbefaler ikke at dekorere passagerum med dem.
 • Fra LDF. Ligner på MDF materiale, som har en lavere densitet og vægt. Vedhæftet til væggen med skruer, lim eller klip. Den har en lav pris, let at skære, men kan ikke modstå den systematiske vådrensning.
 • Cork. Den oprindelige model, som desværre har et sæt fejl. Korkstifter har en behagelig skygge, tekstur og bøjning godt. De er enten lavet helt af kork, eller fra en træbase og porøs finer. Et sådant gulvbelægning tillader fugt og tåler ikke mekanisk påvirkning: med et stærkt spark sprænges materialet simpelthen. De vigtigste fordele ved kork - blødhed, behagelig ruhed og elasticitet ved berøring er absolut ubrugelige, hvis dette element er lavet af det.
 • Flydende træ. Et relativt nyt materiale, som er en kombination af træaffald med syntetiske tilsætningsstoffer. Sådanne sokler er malet, fineret og lamineret. De bøjer godt og kan gentage konturer af afrundede vægge. Ved service levetiden er meget ringere end naturligt træ. Eksternt svarer kompositmaterialet til en potpourri af træmønster og en glat stenbase. Træ og dets derivater betragtes som de mest miljøvenlige og sikre materialer på grund af deres naturlighed.
 • Plast. Plinths made af plast har en lille vægt, de følger godt konturerne af afrundede vægge og kan prale af et rigt farveskala: fra mørke sort til syre nuancer, der ikke er typiske for naturlige materialer. Plast har dog en væsentlig ulempe. Plast bør ikke udsættes for varme. Ved høje temperaturer begynder det at udstede giftige og farlige stoffer til mennesker. Af denne grund anbefales det ikke at dekorere med plastelementer, hvor temperaturen stiger stærkt, eller der vil være elektriske apparater i nærheden af ​​elementet. Plast er også repræsenteret af en bred vifte: polyurethan, duropolymer, polystyren, polyvinylchlorid.
 • Plint sten og keramik. Begge materialer er kendetegnet ved monumenter og overstrength. Et sådant element vil stå tidstesten. Keramiske og porcelæn stentøj sokler er velegnede til udsmykning klinkegulve (i badeværelset og i køkkenet). De mest holdbare varer anses for at være lavet af marmor. På grund af de høje omkostninger, bruges de kun i luksusinteriør.
 • Metal. En sjælden type, som tåler tunge belastninger. Metalelementer er lavet til bestilling og forudmonteret til kontur af afrundede vægge. Sådanne sokkler kan dekorere ikke kun det indre af huset, men også det ydre. Velegnet til moderne stilarter: loft, højteknologi, minimalisme.

Adskil en speciel gruppe metalplinter til gipsvæg. De fastgøres før installationen af ​​konstruktionen af ​​dette materiale og udfører rollen som støtte, som hovedbelastningen hviler på.

Der er en anden klassifikation efter grad af fleksibilitet. De materialer, der modvilligt gentager afrundingen af ​​vægge eller søjler, omfatter træ, keramik og metal. Her taler vi om "unscheduled" bøjninger, fordi i forvejen kan du lave en speciel baseboard. Træet er tilladt at justere lidt med damp. Med lethed vil kun plastikstik bøjes i alle vinkler, og korkelementer ændrer deres form lidt.

Monteringsmetoder

Afhængig af typen af ​​sokkel, brug følgende fastgørelsesmetoder:

 • Skruer og almindelige negle bruges til træ og nogle af dets derivater.
 • Til fastgørelseselementer fra MDF og LDF anvendes specielle beslag og klip, som sælges med dem i sættet. Derefter maskeres de med specielle dekorative strimler.
 • Plast fastgjort med flydende negle. På grund af dem kan elementet ikke omhyggeligt demonteres, så efter reparationen bliver du nødt til at købe en ny sokkel.

Selvom detaljen er traditionelt fastgjort på væggen, skal det i visse rum forsømmes. Hvis huset er lavet af tømmer, er soklen fastgjort som forventet. Hvis lejligheden har beton eller mursten, så er det bedre at feste delen på gulvet.

Hvordan man vælger

Skørt kan ikke fungere som selvstændige indvendige dele. De vælges altid med et øje på noget større element, som ligger ved siden af. For eksempel styres de af farven på døren, vinduet, møblerne, skyggen af ​​gulvet. Materiale også. Træet er universelt og kan kombineres med vægge og gulve. Lavpris plastik egnet til linoleum, laminat og tæppe. Keramisk og stensokkel ser kun organisk ud med marmor, granit og fliser.

Under væggenes farve

Skirting væggen på vægge giver dig mulighed for at slette eller understrege grænsen mellem dem og gulvet. I det første tilfælde, så overfladerne ikke smelter helt, vælges "bælte" for en skygge lysere eller mørkere. Denne teknik er en favorit blandt designere, da kombinationen af ​​lignende i tonetoner betragtes som en win-win.

I sjældne tilfælde matcher vægge, dørpaneler og bundplader samme farve. Løsningen er meget frisk og ekstravagant, derfor er den velegnet til dristige moderne stilarter. For at fremhæve grænsen mellem gulvet og væggen, skal du vælge enten en neutral skygge af soklen eller en lys. Sidstnævnte er sjælden, da de i elementets farveskema stadig foretrækker nødder, beige, chokolade og kaffe med mælk. Det anbefales ikke at vælge en sokkel i vægens tone, dekoreret med en belægning med varierede mønstre. Grænsen mellem gulvbrættet og det blomstrede tapet skal være stramt og pænt.

Under gulvets farve

Ifølge traditionelle kanoner matches soklen til gulvbelægningens skygge. Ideelt set bør det være et par toner lysere eller mørkere, afhængigt af farveovergangen til væggen. Kombinationen af ​​den samme nuance anses for at være en win-win. Det er ikke så vigtigt, om baseboardet kombineres med vægten af ​​vægbeklædning eller vindues- og døråbninger. Alt højere skal kombineres med en filet, og en pæn, solid bund vil stå til side.

Farven på døre og vinduer

Designere anbefaler at vælge soklen, så de kun matcher farven på døren og vindueskindene, hvis de er lavet af træ. Dette element vil bidrage til forsigtigt at integrere i indvendige åbninger af en anden nuance, der ser ubalanceret i den overordnede farvepalet. For eksempel i et rum med mørke gulve og vægge vil hvide døre finde støtte i form af en sokle af samme farve.

Hvid kant i det indre

Hvid skovbord forbedrer interiøret, gør det mere sofistikeret og elegant. Det er universelt og organisk fusionerer i enhver stilistisk beslutning. Neutral farve giver dig mulighed for harmonisk at tilføje hvide døre eller vinduer til en mørk atmosfære. Med en sådan sokkel vil ethvert interiør se luftigt og let ud. Hvid kanter fremhæve de høje vægge. Virkningen af ​​en sådan modtagelse fordobles, hvis loftet er dekoreret med samme filet. Selv om den hvide sokkel er en nyhed, syntes det at være blevet skabt til den klassiske stil. Elementet vil tilføje et sofistikeret touch til indretningens luksus. Det skal dog huske på, at den lyse kant skal vaskes systematisk, da overfladen er mærket, og gulvet ikke er det reneste sted i huset.

Farve Kontrast Gulvrammer

Kontrastfarver i plintpladerne - en fed nyhed i de seneste år. De er ideelle til kreative, kreative interiør, indrettet i moderne stilarter. Da gulvbelægningen normalt udføres i et neutralt område (nuancer af brun, sort, grå), vælges soklen til møbler og individuelle detaljer i indretningen. I strenge klassikere er det svært at forestille sig en sådan mulighed og fleksibel med hensyn til fusionens nyskabelser, futurisme, eklekticisme, etniske mennesker vil nemt acceptere et så levende eksperiment. Stuen i en blandet stil med orange-violet farver vil fremhæve den spændende lilla soklen. En mørk situation vil blive oplivet af en kontrastfuld stribe af rød, gul eller grøn. Lyse sort-og-blå gardiner på baggrund af lyse vægge og et neutralt gulv finder støtte i en blå sok.

konklusion

Udover farveskalaen og materialet er det nødvendigt at være opmærksom på bredden af ​​soklen. I værelser med højt til loftet bør strimlen af ​​den nederste grænse være massiv. Smalle nederdele går bare tabt i sådanne rum. Brede elementer bruges også til visuelt at forstørre rummet i de aflange rum.

Der er en vittighed blandt professionelle designere om, at soklen er en reel test for en nybegynder i design, da det er meget svært for en uerfaren mester at forbinde det med alle de sammensatte elementer. Hvis der opstår tvivl, og dørvinduets farveskema allerede er svimmel, skal du regne med gulvets skygge. Denne traditionelle version kendte ikke nederlag.

Sådan vælger du soklens farve: få et harmonisk interiør

Så har du besluttet på stilen på det indre af de fremtidige lokaler, måske har du allerede malet værelser eller klistret tapet? Så er sagen efterladt for lille - det er nødvendigt at vælge gulvets farve.

Det er vigtigt, at den valgte skygge af vandrette dæk passer ind i palettens regler. Der skal være en harmoni med farvekombinationer. Det er også vigtigt at tage hensyn til rummets dimensioner for ikke at forstyrre rumbalancen.

Kriterier for valg af gulvfarve

 1. Vurder højden af ​​loftet og afgøre, om du har råd til de mørke farver på gulvet.
  Hvis lofterne er lave, og værelserne er små, bliver det samlede areal af rummet klæbet af et mørkt gulv. I dette tilfælde skal du vælge et gulvbelægning af en lys skygge - hvid, lysegrå, gylden, solrig.
 2. Analyser rummets overordnede palette og vælg farve på gulve og vægge i en enkelt harmoni.
  Det er vigtigt ikke at lave fejl ved udvælgelsen, ikke at blande alt i en bunke og ikke forkæle billedet af dekoration.
  Negative eksempler:
 • lyse orange-gyldne og blå;
 • lilla og lysegrøn;
 • blå og lyserød;
 • Bestem hvilken farve der skal vælges en sokkel.
  Det skal ramme gulvet og ikke forstyrre designet. Hvis rummet er lille, vil den kontrasterende indstilling skabe en imaginær ramme og visuelt reducere rummet. Farven på soklen kan være under et træ eller under plastik, der er marmoreret eller granit - til enhver smag!
 • Hvordan vælger du soklens farve

  Ideelt set er soklen valgt under gulvet. Og tekstureret mønster er også bedst kombineret, hvis det er af samme retning.

  • For eksempel er det mere korrekt at vælge en træ type eller tilsvarende fra PVC til et trægulv.
  • Plastik er egnet til et tæppe, og det er mere interessant at vælge kontrasterende nuancer - ikke i tone, men som en kendetegnende ramme.
  • Under flisen er det selvfølgelig bedst at bruge en keramisk udgave fra samme samling som selve flisen. Farve er et alternativ til frisen.
  • Bulk gulv giver dig mulighed for at variere valget, hvilket afhænger af det valgte design.

  Lad os tale om de mest almindelige farver på gulvet

  Hvidt gulv i interiøret

  Hvid farve er forbundet med lyshed, rummelighed og renhed. Med et sådant gulv bliver rummet visuelt større og bredere. Følelsen af ​​rummelighed vil dominere. Men der vil være mere kulde. Absolut alle farver i interiøret er kombineret med det hvide gulv. Meget god i stil med minimalisme, art deco, konstruktivisme, hi-tech, indisk og naturligvis i alle de elskede eclecticism.

  Under hvad vælges basisplader i tilfælde af en hvid belægning? Fokuser på eventuelle komponenter:

  • døre,
  • trim,
  • vinduesrammer
  • og endda lysekroner.

  Da gulvet selv er absolut ikke-bindende, kan soklen kun blive et element af indretning og et link.

  Grå tone

  Elegant, diskret, languidly beroligende grå. Det er nu så fashionabelt, at det kan findes i enhver samling af efterbehandling materialer, uanset om det er polstring, vinduesrammer eller hængende loft.

  Grå farve harmonerer perfekt med:

  • hvid
  • sort,
  • rød,
  • pink,
  • turkis,
  • lilla.

  En lille lysegul ser også godt ud på en stor grå baggrund - en lille fluffy solmåtte på et glat gulv vil se godt ud. Skørt i dette tilfælde er det bedst at vælge nøjagtigt tonen.

  Beige, gul, gylden, brun

  Dette er en klassiker af genren, især hvis de valgte gulve i stil med et træ. Denne etage passer helt til enhver indretningstilstand generelt. Fra klassikere kan du ikke undslippe, naturlige nuancer kombineres med alt, så det viser sig en ond cirkel af lovens regel.

  Denne etage er bedst at vælge en baseboard i samme tone, men ændrer kun intensiteten af ​​farven - den kan være mørkere eller lettere.

  Orange rød

  Det er lidt som sovjetisk stil - når gulvene var malet med emalje orange, rød, maroon farver. Imidlertid giver for store forskelle i effekten forskellige valgte materialer og metoder til gulvbelægning. Det er svært at give korrespondancerådgivning.

  Det er vigtigt at forstå kun en klar regel - hvis du har en kontroversiel farve, så glem ikke om kompatibilitetspaletten. Varm med varmt, koldt med koldt og tilladt kombinationer mellem dem. For at gøre dette skal du få de nødvendige kompatibilitetskort og studere i detaljer hvad du kan lide af det, du kan lide mest.

  Hvordan vælger baseboardens farve til et ikke-standard kreativt gulv?

  Sort, chokolade, wenge

  Meget fashionable trends. Minimalisme, hi-tech, japansk stil, egyptisk, popkunst og avantgarde tilbyder mange muligheder for interiør med sort eller ekstremt mørk gulv. Det skal lægges i lokaler, hvor du ikke behøver at sove eller hvile - det er for trættende og læser psyken. Men smukt i dansehaller, caféer, på kontoret eller på balkonen.

  Og også - et vigtigt trick - hvis rummet er lille og smalt, maler det i snehvidt (vægge og loft i en enhed) og gør gulvet mættet mørkt. Så visuelt vil dit værelse se mange gange bredere.

  På et mørkt gulv vil hver dråbe være synlig. Den opfattelse, at sort farve skjuler snavs og pletter er forkert!

  Originalitet er i hver detalje. Vi foreslår at du studerer den engelske stil for at tage det ud af det nuancer du kan lide at dekorere dit yndlingsværelse.

  Følger du altid mode på alle områder af livet? Hvad tilbyder moderne designere til at give en højdepunkt i en lejlighed eller et hus, læs vores artikel.

  Vi tilbyder flere flere billeder af forskellige farvekombinationer.

  Hvordan vælger du soklens farve til gulvreglerne

  Hvad skal man vælge en sokkel?

  Spørgsmål om gulvstiftenes farve kommer som regel fra dem, der er involveret i design for første gang eller efter en lang pause. Nu er rækken bred, og dermed tvivlen. Hvad skal skirting rim eller endda fusionere med? Med dørblad? Med platbands? Med gulvbelægning? Med windows? Måske med noget andet? Hvis du venter på et entydigt svar, bliver du nødt til at blive skuffet - der er ingen enkelt norm, der regulerer soklens farve. Der er mange muligheder.

  Hvad kan du finde en sokkel?

  1. Under gulvets farve

  Gulvbelægningen og soklen i samme farve er den mest almindelige løsning for vores virkelighed. En sådan sokkel står ikke ud, tiltrækker ikke opmærksomhed og forbliver næsten umærkelig.

  Det er ikke altid nemt at vælge en bundplade for at matche gulvet. Hvis der ikke er noget i salg, der matcher farven, bør du tænke på at købe en sokliste til maleri. Disse produkter er lavet af træ, MDF, LDF. De sælges primært eller allerede malet.

  Det er muligt at male en sokkel både før og efter installationen. Til male passer de samme farver, der bruges i udsmykning af vægge. Maling skal være zakolerovat til den ønskede skygge og gentage gulvbelægningens farve. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, kan soklen altid blive malet, hvilket gør det lidt mørkere eller lettere.

  Nogle producenter af sokler giver en service til maleri. Køberen selv sætter farven og tager derefter det færdige produkt.

  2. Under væggenes farve

  Denne ordning er mest hensigtsmæssig i tilfælde af at væggene er planlagt til at male. Det er nødvendigt at købe en sokkel til maling og dække den med samme maling som væggene.

  Hvad skal man vælge en sokkel? Under væggene

  Plinten i vægternes farve anbefales til værelser med lave lofter. Kontraststrimler reducerer visuelt rummet. Plint i væggenes farve, tværtimod øger visuelt højden.

  Du behøver ikke bekymre dig om, at bordpladen vil være i konflikt med møbler, gulve, døre eller vinduer. Malet plank fusionerer med væggene og manifesterer sig derfor ikke.

  3. Under dørbladets farve

  Denne ordning indebærer udvælgelse af døre, trim og bundplader af samme farve. Plank går rundt om døren og passerer omkredsen af ​​rummet, som om looping det. Det binder alle dele af interiøret sammen.

  Hvad skal man vælge en sokkel? Under døren

  I dette tilfælde kan gulvbelægningen være helt anderledes - måske endda en kontrastdør og sokkel.

  4. I farven på vinduesrammer

  Ikke den mest velkendte farveplan, men denne kombination ser meget organisk og effektiv ud, især hvis rammerne er malet i en usædvanlig farve: for eksempel i sort, grå, oliven, beige osv.

  Denne ordning gør det muligt at understrege vinduet for at øge dets indflydelse i det indre. Men det virker ikke, hvis vinduet er helt skjult bag gardinerne.

  Hvilken farveplint vælger? Det samme som vinduesrammer

  5. I farven på møbler

  Soklen kan vælges for at matche møblerne - den største i rummet eller sammensætningscentret. For eksempel i et køkken med en grå suite ville et grønt bord være passende, selvom vinduerne, dørene, gulvene og væggene har en anden farve. I stuen kan gulvstrimlens farve være bundet til en tv-kantsten, i soveværelset - til sengens overflade mv.

  Fra projektet af designer Zhenya Zhdanova (elle.ru)

  6. Dørrammens farve

  Døren selv, hvis der er en, kan fremstilles i en anden farve. Skørt og "indbetaling", valgt tone til tone eller malet i samme farve, forbinder døren med andre indvendige komponenter. På grund af dette vil rummet få harmonisk perfektion.

  7. Under bjælkens farve på loftet

  Plinth i tone bjælker støtte og endda understrege dem. Til de mørke bjælker - et mørkt bundkort til hvidhvidt.

  8. I farveaccentindretning, dele, tilbehør

  Baseboardet, malet for eksempel i sofaens farve, lænestole, lysekroner mv. Ser usædvanligt og originalt ud. Måske er det accentstiften, der bliver højdepunktet for interiøret.

  9. Selve sokkelen

  Plint kan ikke knyttes til noget. Det vigtigste er at se harmonisk i indretningen. Alsidig er en hvid eller creme bundplade. Dette er en win-win klassiker.

  Hvid sokkel kan monteres på både lyse og mørke gulve og vægge. Det passer næsten overalt - ligesom hvide ruder.

  Men hvis målet er at gøre interiøret mørkt, så er det bedre at opgive den hvide baseboard og hente en mørk bar.

  Hvilken farveplint vælger?

  Hvilke af de nævnte farveskemaer foretrækker? For det første den mest appellerende til dig. Se billeder og vælg hvad du bedst kan lide.

  For det andet overveje funktionerne i rummet. Plint, kontrasterende vægge, visuelt reducere højden af ​​rummet. Gulvniveauet i et gulv kan visuelt udvide rummet.

  Et lyst, kontrasterende bordplade (især mørkt med lyse gulve og vægge) vil fremhæve rummets geometri. Grænser vil blive klart afgrænset. Små størrelse, uregelmæssig eller langstrakt form vil blive mere udtalt. Hvis du ikke ønsker at fremhæve formen og størrelsen af ​​rummet - vælg en basisplade strengt i gulvets farve og bedre - i væggenes farve.

  - Der er ikke behov for at installere de samme grundplader i alle værelser i lejligheden eller huset. Hvert værelse kan have sit eget bordplade, der passer til højde og farve.

  - Gulvstiften og tagbøjlerne er ikke påkrævet at matche hinanden i farve.

  - Hvis interiøret er blandet flere forskellige nuancer af træ, kan du tage soklen af ​​enhver træfarve. Et træ er næsten altid kombineret med et træ, selvom skyggen og mønsteret ikke stemmer overens.

  Forfatteren: Svetlana Galina

  Se også:

  Hvordan vælger du soklens farve til gulvet og installerer den korrekt

  Er der nogen regler - hvordan vælger du soklens farve til gulvet, hvad afhænger det af, og hvordan man installerer det korrekt i dette eller det pågældende tilfælde? Selvfølgelig, ja, og svarene du kan få nedenfor. Der er flere faktorer til at vælge denne indretningspost.

  Desuden kan det også afhænge af det materiale, hvorfra gulvet er lavet, da kantingen kan være både homogen og heterogen. Men her, hvordan man bruger disse eller andre principper, vi vil forklare for dig, og i øvrigt venter du på videoen i denne artikel, som vil konsolidere din viden.

  Den mørke sokkel på det mørke gulv ligner en fortsættelse af gulvet

  Valg og installation af en sokkel

  Bemærk. Ordet "sokkel" kom til os fra det græske sprog fra "πλίνθος", hvilket betyder "flise". Dette element bruges som en dekorativ kant rundt om rummet og skjuler samlingen mellem væggen og gulvet. Det kan også bruges til at skjule en sammenhæng mellem en væg og et loft, men i dette tilfælde er det bedre kendt som en "filet".

  Farvens harmoni

  Princippet om farvekombination

  Sådan vælges en farve:

  • Således kan gulvplinternes farver være anderledes, men for at passe harmonisk ind i indretningen, skal du overholde visse regler og bestemmelser, som er tilstrækkeligt vist på spektrets øverste billede;
  • det mest vellykkede valg vil være enten monokrome eller beslægtede nuancer, hvis udvælgelsesprincip er angivet i den diskuterede figur;
  • Til monokrom henviser til den del af spektret, hvor farven har samme navn, men med varierende grader af udtryksevne eller mætning, og relaterede farver er dem, der er placeret langs spektralbølgens længde;
  • Der er også kontrasterende farver, der er mindst egnede til basisplader, men det er ikke engang instruktion, men et tegn på god smag;
  • se på denne cirkel - alle farver modsat hinanden vil være lyst modsatte og tiltrække øjet til kantene, hvilket ikke bør gøres - denne dekorative detalje bør understrege indretningen, men ikke skille sig ud fra det;
  • for eksempel vil et let gulv og en lys sokkel blande sig meget godt med hinanden, selv om de måske har forskellige nuancer;
  • Kanten kan også kombineres med tapet eller med et møbelsæt eller endda med dets individuelle elementer - en sofa, kommode mv.

  Achromatisk, grå PVC gulvstiften

  • hvis du taber, hvordan du vælger en baseboard for et gulv efter farve, så kan du gå på en bevist måde - vælg achromatiske farver, som inkluderer alle nuancer af grå;
  • Grå nuancer passer til alle kombinationer, men det er kun nødvendigt at samle det i mætning så tæt som muligt, da skyggen kan være lysere og mørkere.

  Loft højde og gulvplads

  Lys, næsten hvid sokkel fremhæver med succes skønheden af ​​indvendige døre i en rummelig gang.

  Et andet meget vigtigt punkt i spørgsmålet om hvilken farve baseboard skal være på gulvet er dimensionerne af rummet, det vil sige dens område og højde af lofterne. For f.eks. Høje og rummelige værelser er lyssignaler bedst egnet uden kontrastfyldte øjeblikke på gulvet.

  Det vil sige, kontrasten kan kun være til møbler eller døre, som vist på det øverste billede. Hvis i samme situation for at erstatte lyskanten med en mørk, så vil den tiltrække din opmærksomhed og forringe indretningsdørernes skønhed.

  Vellykket perimeter kantede i gangen

  Og her - på det øverste billede, et eksempel på en smal hallesign, hvor soklens farve i forhold til gulvbelægningen skiller sig ud tydeligt og viser konturerne i rummet. Men designet drager kun fordel af dette, da hallens område er lille, og klare konturer øger dens størrelse. Så kontrasten, som du kan se, er undertiden meget nyttig, men ikke i en kombination af varme og kolde nuancer.

  Den hvide kant på det mørke gulv kombineres med samme trim og døre

  Det er også muligt at bruge en lys sokkel på et mørkt gulv, men det igen, forudsat at rummet er rummeligt nok og lofthøjden er mindst 2,6 m eller endnu højere, for eksempel som i topfotoet. I dette tilfælde er hele kanten en solid linje, der omslutter de faste døre, hvilket skaber et billede af en helhed til designet, hvor ikke et enkelt element er smukt, men hele billedet.

  På billedet - højt baseboard

  Et andet punkt, hvor valget af baseboard afhænger helt af størrelsen af ​​rummet, er størrelsen af ​​rummet. Det vil sige dens samlede areal og lofthøjde, da den smaleste kant kan være ca. 30 mm, men den kan udvides næsten til panelets tilstand.

  Derfor kan brede plader udelukkende installeres i rum med højt til loftet, og deres bredde skal stige i forhold til lofternes højde. Hvis du vedhæfter en bred profil i et rum med en højde på 350 cm og et område på ikke mere end 15-20m 2. så vil det se ud som noget ekstra, som et sprudlende detaljer i indretningen.

  Bred gulvstiften wenge massivt træ

  Selvfølgelig er den mest grundlæggende version af materialet til gulvplinten et solidt massivt træ, det er så at sige en klassiker af genren. Og de kan være af forskellige farver, forskellige bredder og fra forskellige racer.

  Problemet her er, at de mest populære og billige slags træ fra blødt træ og hårdttræ kan knække fra temperatur og fugtighed ændringer. Fordi i dette tilfælde er det bedst at bruge værdifuldt træ. For sådanne materialer kan prisen være for høj og utilgængelig for de fleste forbrugere.

  Og i sådanne tilfælde er der en vej ud - profilen er lavet af gran eller fyr og er dækket af finér af værdifulde arter på toppen. Som følge heraf får du meget smukke produkter, der er næsten umulige at skelne fra naturligt massivt træ.

  Også i øjeblikket meget udbredte produkter fremstillet af materialer som polyvinylchlorid (PVC) og polyurethan. Men hvis PVC på trods af efterligning stadig kan skelnes visuelt fra naturligt træ, så kan polyurethan ikke skelnes selv af en specialist - forskellen kan kun bestemmes ved at tappe!

  Nogle nuancer af redigering

  Montering på klip

  Bemærk. Til fastgørelse af forskellige lister kan lim anvendes meget anderledes, men oftest anvendes til dette formål parketlim, epoxyharpiks med hærder og flydende negle. De kan også fastgøres på klip, som vist på det øverste udvalg af fotos og på skruer gennem beklædningen.

  Fittings til docking

  For at tilslutte plastikplader (PVC) med egne hænder, anvendes specielle beslag i form af indre og ydre hjørner, mellemliggende H-formede tilslutninger samt venstre og højre endehætter. Profilen selv fastgøres gennem kabelkanalen under stangen til dowels og skruer.

  Venstre - gash for indersiden, højre - til ydersiden

  Men soklerne af træ eller polyurethan er sammenføjet uden foringer - hjørnerne for dette er trimmet med hånden, ved hjælp af en hacksaw med fine tænder. For nøjagtig trimning kan du bruge tømrerboksen, men det gøres også uden hjælp.

  konklusion

  I denne artikel lærte du, hvordan du vælger bundkortets farve til gulvet, men vi beder dig om at tage højde for, at disse anbefalinger ikke kan ligestilles med designlovene. Så hvis nogen har nogle forslag, vil vi gerne læse dem i kommentarerne til artiklen.

  RET TIL AT VÆLGE

  Hvordan vælger man en gulvplade? - 7 grundlæggende regler

  "I livet som i en højhus - at for nogle loftet, for andre - plintens niveau"
  - Ashot Nadanyan

  Plinten er et dekorativt element i udsmykningen, som ikke kun er nødvendigt for at skjule kløften mellem gulvet og væggen, men også for at der ikke kommer overflødige overflader op (f.eks. Vand eller støv). Mange kender ikke engang grundprincipperne i sokkelvalg og forsøger at finde noget i gulvets farve eller, endnu værre, i væggenes farve. Vi vil hjælpe med at undgå forvirring og fortælle dig, hvordan du vælger den rigtige sokkel.

  Grundlæggende tips til valg af fodkort

  • Vælg en sokkel fra starten. Tænk ikke på, at du kan lave alle reparationer, og kun da, blandt andet, afhente soklen - det er simpelthen umuligt. Det er nødvendigt at tænke på valget af basisplader fra begyndelsen og på forhånd at vide om farven på møbler, gulve og vægge.
  • Pick up soklens farve under trimmen. I bedste fald er det værd at købe en sokkel fra det samme firma, der producerede dine indvendige døre. ellers kan farven på platterne og basispladerne ikke matche, hvilket vil se grimt ud.
  • Mål værelset korrekt. Det er bedre at købe med en lille margin end at afhente. Glem også at tage hensyn til døråbninger, broer osv.
  • Sokkelhøjde. Det er nødvendigt at huske en simpel regel: Jo større lofterne er, og jo større rummet er, jo større skal soklen være.
  • Kig på dine vægge, hvis du ser at de ikke er helt glatte, er det bedre at vælge plastrør. I træspændingen vil blive skabt, som let kan bryde den.

  Ujævnheder på væggen kan fyldes med fugemasse eller skum på det allerede installerede skørtbræt. På bunden af ​​bundpladen kan du vedhæfte et stykke siliconiseret papir, så fyldstoffet ikke holder fast. Polyuretanskum hjælper med at klemme ud af soklen.

  - Mand fra forummet

 • Hvis du har kæledyr, er det bedre at købe baseboards fra billigt materiale. Naturligt træ vil ridse meget hurtigt, og erstatte det vil være ret problematisk.
 • Antallet af ledninger er meget vigtigt. Mest sandsynligt har du en masse udstyr og vil ikke have, at alle ledninger dingle under dine fødder. Den mest enkle og alsidige løsning er at installere en plastikplade.
 • Materialer til gulvplint

  I øjeblikket er de mest populære til produktion af baseboards:

  Selvfølgelig er der sokler lavet af andre materialer, såsom metal eller keramik, men dette er en stor eksotisk og lignende enheder er lavet.

  Plastikplader

  Den billigste og mest praktiske er selvfølgelig plastik, men mange kan ikke lide dette materiale, fordi det er billigt, selv om det kan styles som enhver form for træ.

  Plastplinten sættes på klip til væggen. Det er nødvendigt at sætte det så, at det ligger fladt på dem uden stress, ellers vil det snappe af.

  - Mand fra forummet


  Hvis dine gulve er dækket af linoleum eller fliser, kan du bare ikke klare det, fordi træet passer meget ind i den overordnede stil. Derudover er plastik den stærkeste og mest holdbare af alle materialer, den har god vandmodstand og kan installeres i værelser med høj luftfugtighed.

  Plinths made of natural wood

  Træstole er en klassiker, de passer perfekt i næsten ethvert interiør, men deres største ulempe er prisen. Også for sådanne sokler er der brug for nødvendige forhold: glatte vægge, lige gulve og lav luftfugtighed. Et stort plus kan være miljøvenlighed af dette materiale, i modsætning til plast, vil træ ikke være i stand til at skade dit helbred.

  Sådan sokkel på almindelige skruer eller flydende negle fastgøres. Mange vil ikke forstyrre og skrue noget, men når man bruger flydende negle, garanterer ingen, at soklen varer lang tid.

  Det er vigtigt at vide. Brug af flydende negle er meget mindre holdbar end montering på skruerne.

  MDF sokkler

  Meget mere populært materiale på grund af dets billighed. Det er meget nemt at stylere som et naturligt træ og har næsten de samme fordele. Desuden kan det bemærkes, at belægningen af ​​sådanne basisplader ikke falmer i solen, i modsætning til naturligt træ.

  Det er vigtigt at huske. MDF er den mest skrøbelige af alle materialer, det er meget nemt at bryde selv fra en lille belastning.

  Også, hvis du har kæledyr, der konstant skraber noget, vil det ikke være det bedste valg, da det bliver umuligt at genoprette sådant materiale, og du bliver nødt til at købe nye baseboards.

  Finerede sokkler

  Det er også et naturligt træ (fyr, gran osv.). ekstruderet under stort tryk. Hovedforskellen fra en matrix er, at det øverste lag af en sådan sokkel kan fremstilles af enhver form for træ, herunder en temmelig dyr en. Samtidig vil prisen være meget lavere.

  Tidligere var det meget vanskeligt at producere sådanne bundplader med stik til ledninger, men for nylig begyndte de at vises, selv om de kostede lidt mere. Hvis dit budget er begrænset, er der ledninger, og du vil have noget naturligt - det vil være det bedste valg.

  Plinths fra andre materialer

  Det er meget sjældent at finde aluminium eller keramiske sokler, de har ingen fordele med hensyn til de ovennævnte materialer, men ofte kan de godt passe til det overordnede interiør.

  Plinth historie

  Ingen ved præcis, hvor dette dekorative element stammede fra, men det er sikkert, at det var meget lang tid siden (tusinder af år siden). Tidligere var de vant til at forhindre kold luft i at komme ind i huset, og selv da forsøgte mange at dekorere disse planker ved at skære mønstre. Omkring det 16. århundrede, da folk havde specielle maskiner, kunne de nå et nyt produktionsniveau og begyndte at lave skørtplader fra forskellige trætyper.

  I begyndelsen af ​​det 18. århundrede i Frankrig blev soklen en luksusvare. Det var lavet af elfenben, skildpadde-shell, kobber og andre eksotiske materialer, men alle disse var rester fra fortiden, og nu begyndte folk at bruge mere beskedne materialer.

  Video om korrekt valg af soklen

  Denne video fortæller om, hvordan man vælger en sokkel til laminat og indvendige døre. Du vil også lære om den rigtige kombination af baseboards med møbler og andre subtiliteter i tænkning gennem interiøret.

  konklusion

  Efter at have læst denne artikel lærte du af, hvilke materialer skørterne er lavet, lidt nedsænket i deres historie, lærte de grundlæggende principper, og nu kan du sikkert vælge basiskortet for ethvert interiør.

  Sådan vælges gulvstiften til interiøret

  Gulvstiften er en tilsyneladende rent funktionel del, der tillader, uden at beskadige væggene, at rengøre gulvet og maskerer hullerne i krydset af gulvbelægninger og vægge. Men det er kun ved første øjekast. Faktisk kan korrekt valgt sokkel betydeligt påvirke interiøret - give det soliditet eller tværtimod lette, tilføj dybde og intriger. Professionelle lægger stor vægt på gulvstifter. Og der er nogle hemmeligheder, der er nemme at sætte i praksis, selv for amatører.

  Kombiner soklen med indvendige døre...

  ... eller gulvbelægning

  Baseboard malet i væg farve

  Og du kan gå endnu længere, og male i en farve og væggene og soklen og dørene med platbands.

  En tone mørkere

  Kombiner skørtet med farven på vinduesrammer

  Plint og alle de øvrige stucco en farve

  Farvekombination af sokkel, gulv og døre

  For at interiøret skal kunne se harmonisk ud, er det vigtigt at vælge gulvets, bundplankernes og dørens farver, når du afslutter lejligheden.

  Win-win - hvide bundplader med samme dør og vindues trim. De kan "gøre venner" indbyrdes, selv farver, der ikke er egnede ved første øjekast, genoplive atmosfæren, give det et højtideligt og elegant udseende.

  • Hvid baseboard kan bruges i ethvert rum - i stuen og i køkkenet, i badeværelset eller i gangen.
  • Soklen kan være bred eller smal, gå i en linje eller i to.
  • Den hvide sokkel fremhæver rummets geometri, fremhæver væggens planer og ændrer opfattelsen af ​​lydstyrken - rummet ser ud til at være lettere og mere luftigt.

  Overvej flere muligheder for en kombination af sokkel, gulv og døre, når du afslutter lejligheden, og deres rolle i at forme indretningen.

  Dør og gulv - mørk, lys sokkel

  I så fald, hvis du ønsker at kombinere mørke farver på gulvet med mørke dørblade, anbefaler designere at vælge lyse farver til basisplader og trimmer. Dette vil visuelt lette rummet, gøre det mere "gennemsigtigt".

  Kombinationen af ​​gulvet og dørene i samme farve vil se harmonisk ud, og kontraststiften giver dig mulighed for at undgå monotoni. Bemærk venligst, at ikke den mindste rolle i den visuelle opfattelse af en sådan beslutning afspilles af bredden af ​​lineære elementer - både soklen og platterne og tagene. I dette tilfælde skal det være mindst otte centimeter. Dette farveskema ser meget elegant ud og passer til ethvert værelse i lejligheden.

  Dør og baseboard - lys, gulv - mørk

  Gulvets lysfarve, bundplader og døre kræver ubarmhjertig pleje og vedligeholdelse af renlighed. Derfor bliver gulvet ofte mørkt, men dørene og bundpladerne kan være lette. Denne mulighed ser meget højtidelig ud og passer til forskellige stilarter af indretning.

  Men der er en nuance: både dørene og grundpladerne skal vaskes ret ofte, så de ikke mister deres attraktivitet. Hvid er især upraktisk i denne henseende, og derfor tænker farvekombinationen af ​​soklen, gulvet og dørene, det er næppe værd at inkludere hvide der. Det er bedre at vælge lys, men mindre beskidt toner: beige, fløde, elfenben, lys træ.

  • En meget god mulighed er kombinationen af ​​et mørkt gulv med lyse sokkler i store rum, ikke rodet af møbler. Et lille værelse fyldt med forskellige ting er ikke egnet til sådan dekoration.
  • En anden mulighed for at kombinere gulvet og dørene på grund af mørkt lys indebærer vægternes farve i lyse farver. Dette er især godt, hvis rummet ikke er for højt. Denne farvekombination giver dig mulighed for visuelt at "løfte" loftet visuelt.

  Soklen er lys, gulvet er mørkt, døren er lys

  Farverne på gulvet, bundplader og døre kan vælges på en sådan måde, at der skabes en spektakulær og original kombination, der tjener som en selvstændig indretning af interiøret. For eksempel, med standardversionen af ​​vægternes mørke gulve og lyse finish vil brugen af ​​hvid sok og lyse farver til dørbladet skabe et interessant kunstnerisk billede.

  Mættet farve giver mulighed for at koncentrere opmærksomheden på indgangssonen, derfor er denne løsning normalt valgt til indretning af køkkener, gange, haller. En sådan kontrastfuld kombination af baseboards, gulv og døre vil se godt ud i pop art, såvel som moderne minimalistiske stilarter.

  Plinten og gulvet er lyse, døren er mørk

  Hvis lysdørene har en mørk farve, skal soklen vælge lys nuancer. Men der er ingen strenge restriktioner for hylsterne, de kan godt være lige så mørke som døren.

  Denne kombination vil blive mest harmonisk opfattet i store rum - stuer, haller. Værelset på et lille torv bliver "knust" af et stort mørkt sted på døren, derfor er det bedre at vælge andre farvekombinationer af gulvet og dørene. Det bedste af alt dette design er velegnet til neoklassisk stil, hvis den implementeres i et landhus.