Flise på loftet af skum + foto

Afslutning af loftet med dekorative loftfliser bruges ofte som den mest overkommelige og billigere reparationsmulighed. Ofte er skumpladefliser en fantastisk løsning til ru boligopførelse, efterbehandling af et lejeværelse, eller bare en måde at få en meget flot lofttekst på for lidt penge.

En god bonus til at klæbe loftfliser fra skum er et stort udvalg af forskellige mønstre og teksturer af materialet.

Valgmuligheder for loftsskumplader

Historien om afslutning af loftoverflader med skumplastfliser har et antal årtier. Oprindeligt blev plader af flerskiktsskumopstilling brugt som isolerings- og støjisolator i produktionsværksteder. I løbet af denne tid er færdiggørelsen af ​​polystyrenskum blevet mere sikker, mere holdbar, hvilket tillod brugen af ​​loftsplader fra skumplast til dekorative formål i boligområder.

Det moderne marked kan tilbyde tre typer skumfliser, der adskiller sig i overfladestruktur, densitet og produktionsmetode:

 • Ekstruderet polystyren skumflise materiale, den mest holdbare og hårde, med en grålig porøs overflade, der næsten altid er dækket med en dekorativ belægning af PVC film eller knurling tekstur, efterligner natursten, træ;
 • Støbte skumfliser, de fremstilles ved smelteindsprøjtning i en lukket form med en holdetid og en langsom frigivelse af tryk. På denne måde opnås en loftindretning med et dybt reliefmønster og en næsten glat overflade;
 • Ekstruderet materiale med et temmelig simpelt mønster, stor størrelse og næsten perfekt plan af flisen, den gennemsnitlige tykkelse af indretningen er 7-9 mm.

Til udsmykning af vægge og lofter producerer de firkantede fliser med sider på 250, 300 og 500 mm. Individuelle typer af loftindretning kan produceres i form af en rhombus, femkantet eller hexahedral honeycomb. Den ydre overflade kan formes i form af et reliefmønster, et ordnet geometrisk mønster eller et stiliseret billede under forskellige arkitektoniske stilarter.

En separat kategori består af de såkaldte sømløse skumplade materialer. I dette tilfælde fremstilles enderne af fliserne på en sådan måde, at når de lægger den modstående ende, der vender mod leddet, opnås det så uhåndterligt som muligt. Med et relativt fladt loft og god overfladekvalitet, efter at flisen er klistret, er indtrykket af et monolitisk skumplan skabt visuelt.

Fordele og ulemper ved loftskum dekoration

Klæbende polystyrenfliser er ikke den bedste mulighed for lofttrimning, primært på grund af produktionsmetoden, hvor der anvendes ret giftige stoffer, ethylbenzen og styren. Højkvalitets ekstruderet skum er generelt det sikreste, og det er bedre at ikke anvende sprøjtestøbning eller sprøjtestøbning af lavdensitetsgrader i soveværelser og børns værelser.

Den anden ulempe ved skumloftloftet er dets høje brændbarhed. Flisen har som regel ikke en ekstra belægning af ikke-brændbare materialer, så selv kortsigtet kontakt med den opvarmede krop af en glødelampe af lampen fører til deformation eller endog ødelæggelse.

Det antages, at skumfliser er meget følsomme over for solens ultraviolette, så det er bedst at bruge loftslaminerede materialer til dekoration af lyse værelser med store vinduesåbninger.

En kvadratmeter vil have en belastning på op til 400 g, loftet dækker et rum på 30 m 2 vil kun være 12 kg. Sådan kvalitet vil blive værdsat af alle, der måtte limes tapet eller indretning til lofterne.

Derudover skum efterbehandling materialer:

 1. Praktisk tænd ikke ud og nedbrydes ikke under påvirkning af luft ilt;
 2. De indeholder ikke stoffer og forbindelser, der kan tjene som næringsmedium til svampen eller mikroorganismerne;
 3. Ethvert snavs kan let fjernes med en konventionel, blid vask;
 4. Delvist dæmpet støj og lyde i rummet;
 5. Ved korrekt installation og brug af højkvalitets limkompositioner kan vare uden at ændre loftsbeklædningen i mindst 10 år.

Overfladen af ​​flisen er perfekt malet med akryl vandbaserede maling. Samtidig ændrer kvaliteten og dybden af ​​mønsteret eller reliefmønstret ikke praktisk talt. Brugen af ​​skumpaneler til loftindretning er faktisk den ideelle løsning til uslebne reparationer, når huset stadig er underlagt krympning, og rummet skal stilles i orden for at leve eller leje.

Brugen af ​​fliser er ikke begrænset til grov eller midlertidig reparation. Hvis du ønsker det, kan du ved hjælp af flisen udføre en fuld loftsfinish på det højeste niveau af kvalitet, foto.

Teknologi, der lægger skum på loftoverfladen

Metoden til montering af fliser afhænger af loftets overflade. Jo glattere overfladen af ​​loftet, jo lettere er monteringen. Ved anvendelse af eksisterende materialer kan skumfliser løses på en af ​​følgende måder:

 • Stik direkte på betonfladen af ​​loftet med hurtigindstillende klæbemiddelkvaliteter;
 • Pre-niveau loftoverfladen med gipsplader ark;
 • Læg flisen på monteringsrammen af ​​galvaniseret profil.

De sidste to metoder er de mest arbejdskrævende og dyre og bruges hovedsagelig i udsmykning af store lokaler, f.eks. Caféer, handelsgulve af butikker, kort sagt, overalt hvor et stort areal og højde af lofter giver mulighed for at opnå en maksimal dekorativ effekt.

Til hjemmebetingelser er den nemmeste måde at klæbe loftskumfliserne direkte på betonbundspladen.

Vi lægger skumfliser på en betonplade

I første omgang skal du ideelt rengøre loftet fra alle mulige indskud, hvidvask, lime, lim, tapet. Hvis loftpladerne ikke er helt flade, kan de udragende dele af betonen let trimmes med en slibemaskine.

Efter rengøring er der et primingstrin. For at forbedre vedhæftning behandles betonen med en dyb penetreringsprimer, fortrinsvis i to eller tre lag. På trods af den lave vægt af loftet er det ikke så nemt at klæbe skummet til rent beton.

Derefter skal du markere loftoverfladen i rækker, så de limede firkanter ikke ser skrå ud. Der er flere måder at markere på, den enkleste brug af diagonaler er vist i diagrammet.

Ved skæringspunktet mellem diagonalerne er det geometriske centrum af loftet fundet og parallelle linjer tegnes for nøjagtig placering af skumplastfliserne med klistermærket. Limen tørrer hurtigt, så det er nødvendigt at prilovchitsya lægger materialet på loftoverfladen ved første forsøg.

Erfarne håndværkere anbefaler at lægge en række skumplader på en flad overflade, f.eks. På glas eller et stort stykke krydsfiner. I dette tilfælde kan du forsigtigt passe og trimme leddene, før skummaterialet går til loftet.

Lim påføres med en pensel fra bagsiden af ​​flisen i form af smalle parallelle strimler; det er ikke nødvendigt at påføre en stor limmasse tæt på kanten, da overskydningen vil blive presset ind i leddene og ødelægge finishets udseende.

Polyuretanlim, "flydende negle" på akrylharpiks er perfekt til klistermærket, men oftest bruger de universal "Titan" eller "Dragon". Begge klæbemidler baseret på polyurethan klæber perfekt til polystyren og beton, er gennemsigtige, har tilstrækkelig styrke, lugtfri, bliver ikke gule over tid og krymper ikke som PVA.

Selvfølgelig vil loftet på limen ikke holde fast i betonen med det samme, det tager mindst 10 minutter, mens leddets styrke er tilstrækkelig til at holde skummet i loftet. Det er svært og ubehageligt at holde beklædningen med dine hænder rejst over hovedet, og derfor bruges ofte hjemmelavede enheder til fastgørelse, fra en moppe til et par teleskopstænger.

Hvis der stadig forekommer klæbende lim i sømmen, må du ikke forsøge at fjerne det straks. Det er mere rationelt at vente, indtil limen hærder, og så skal du blot afskære overskuddet med en skarp kniv. Undtagelsen er limning af skumstumpen på en sømløs måde. I dette tilfælde får limen kun at tørre lidt, og derefter er den dråbe, der har udstødt, skåret forsigtigt af med et vådt blad fra en barberkniv. Efter hærdning skal leddene forsegles med tætningsmiddel.

Dekorativ trim

Skum trim, klistret på loftet i køkkenet eller badeværelset, kræver en ekstra dekorativ finish, for eksempel dække med akryl lak eller maling med vandbaseret maling. Den indledende hvide overflade absorberer meget damp og taber sin oprindelige hvidhed, og derfor vil farvning af indretningen i tone til væggene kun øge ekspressiviteten.

En glimrende løsning er brugen af ​​laminerede fliser, sådan materiale er dyrere, men meget mere modstandsdygtig og kan bruges til at afslutte loftet, lige fra køkken, stue, loggia og slutter med en korridor eller badeværelse i lejligheden.

konklusion

Du bør ikke være særlig ked af det, hvis en del af de limede plader kan falde af eller flåte i loftets første forsøg med skumdekoration. I dette tilfælde skal du opbevare et dusin plader, som kan limes til stedet for brudte fliser. Men det er værd at huske, jo længere skummet på loftet er, jo mørkere bliver dets farve, så inden du anvender reparationsflisen skal overfladen være let tonet ind i loftets indretnings skygge.

Loftsfliser fra skum

Materialegenskaber

Polyfoam - det populære navn for ekstruderet polystyrenskum, som har fået udbredt brug i byggebranchen. Fra det modtager et stort udvalg af byggematerialer og produkter på grund af de små luftceller, der er iboende i dets struktur.

Skummet har følgende egenskaber:

 • bevarer varme godt;
 • evnen til at ændre produktets konfiguration
 • perfekt behandlet
 • let konstruktion.

Fordele og ulemper

Loftet fra polyfoam har også en række positive egenskaber:

 • bevarer varme indendørs;
 • kan bruges i rum med høj luftfugtighed;
 • ikke bange for skimmel og forskellige former for svampe;
 • kemisk resistent, nedbrydes ikke;
 • lavpris - budgetmulighed;
 • justerer mindre overfladefejl
 • til installation behøver ikke ekstraudstyr;
 • Loftet kan males både i begyndelsen og i drift flere gange.

Ulemperne ved loftfliser omfatter:

 • når brænding udsender giftige stoffer, er sådanne fliser forbudt i brug i skole- og førskoleinstitutioner;
 • har lave lydisoleringsegenskaber;
 • under installationen kan du se krydset af flisen
 • Materialets lave styrke - det er let brudt selv ved en ikke-skarp genstand;
 • holdbarheden beregnes om to år - derefter bliver flisen gul.

Loftsskumplader er opdelt efter udførelsesform:

 1. kvadratisk størrelse interval - 250 x 250, 300 x 300, 500 x 500 mm;
 2. rektangulære (paneler) - 1000 x 165 mm i størrelse - hovedsagelig anvendt til reparation af offentlige bygninger uden for byområder;
 3. enhver anden korrekt eller uregelmæssig geometrisk konfiguration vil bidrage til at skabe et unikt interiør.

Ifølge fremstillingsmetode og tykkelse skelnes følgende typer af loftplader:

 • 7-8 mm tykt - opnås ved at trykke og stemplere skumplader med en teknisk presse;
 • 14 mm tykt - fremstilles ved injektionsmetode ved at skabe et produkt i sprøjtestøbsformer;
 • 2,5-3 mm tykt - en lille tykkelse opnås ved en ekstruderet metode.

Hvad mere er loftet fliser

Også fliser er kendetegnet på den forreste overflade. Det kan enten være glat eller præget, lamineret eller almindeligt, med eller uden en hævet kant. I de fleste tilfælde er loftfliserne tilgængelige i en farve: hvid og har et simpelt mønster. Men nogle producenter producerer farvefliser. Hovedformålet med loftfliserne: Overfor loftet, efterfulgt af anvendelse på flisens vandbaserede sammensætning, som er godt absorberet.

Tegl med præget kantning tilbydes normalt af fabrikanter med standard dimensioner: 500 x 500 mm. Materialet er fleksibelt og duktilt. Monteringsteknologien er sømløs, hvilket kræver en hurtigtørrende forbindelse fra klæbemidlet.

Hvordan vælger man?

Vi tilbyder nogle tips om valg af loftplade.

Så når man køber en flise til loftet, skal man være opmærksom på følgende kriterier:

 • kanterne skal være glatte. Hvis de er deformerede eller bøjede, skal sådanne fliser ikke købes;
 • kanterne bør ikke smuldre;
 • Kontroller ensartetheden af ​​densitet og struktur. Der bør ikke være buler og forskellige bølger på flisen;
 • klarhed i grafikken. Fliserne må ikke smøres ud;
 • kvalitet. For at vurdere, hvordan produktkvaliteten er, er det nok at løfte fliserne ved kanten og ryste lidt. Kanten må ikke deformeres eller knækkes.

Loftfliser fra polyfoam: versioner og anvendelsesmuligheder

Den billigste og nemmeste måde at afslutte loftet på er installation af skumfliser. På bekostning af et sådant arbejde kan det ligestilles med traditionel hvidvaskning, men i modsætning til det er designet meget effektivt, da det åbner enorme muligheder for kreative ideer. Dette materiale har en rig tekstur og farve, simulerer forskellige overflader og er dekoreret med smukke reliefmønstre. Afhængigt af stilen kan du vælge en klassisk hvid flise eller farvede paneler med stuck.

Installationen af ​​et sådant loft er ikke kompliceret, så du kan selv gøre det uden at have særlige færdigheder til dette.

Særtræk

Skumflise er meget populært i loftdesignet, da det er et budgetmateriale, takket være hvilket du hurtigt og stilfuldt kan dekorere ethvert gulv. Det er velegnet til udsmykning af boliger, kontorer og forstæder. Fliserne er produceret i forskellige størrelser fra økologiske råmaterialer, og en særlig behandlingsteknologi gør materialet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed og pludselige temperaturændringer. Til dato er byggemarkedet repræsenteret af et smukt udvalg af PVC-fliser, så det er ikke svært at købe en passende løsning, og derudover kan produktet males og helt gemmer alle fejl i loftet.

Ved at udføre målingen på denne måde kan interessante mønstre opnås på loftets overflade, de er jævnt fordelt over hele bunden, men danner ofte sømme, så for en perfekt finish anbefales det at købe en særlig sømløs flise. Dens paneler er præget af en snehvid skygge og ser smuk ud i rummelige værelser.

Ud over alt dette kan andre fordele skelnes i skumfliserne:

 • Lav pris. Sammenlignet med installationen af ​​komplekse ophængte strukturer og dekorative gips giver materialet dig mulighed for at arrangere loftet uden væsentlige økonomiske omkostninger.
 • Nem installation. Panelerne er lette og kan fastgøres med monteringslim. Derudover skæres materialet hurtigt og erhverver den ønskede størrelse eller form. Installationsarbejde udføres uden dannelse af støv og snavs.
 • Nem pleje. Produktet er ikke bange for vand, så våd rengøring er egnet til det.
 • God varme og lydisolering.

Ud over de positive egenskaber har loftet fliser sine ulemper, nemlig:

 • Værelset, der er dækket af skumplader, kræver høj kvalitet ventilation, da der i et lukket rum kan udstråle spænding og tung luft.
 • Installationen af ​​fliserne udføres på det tidligere forberedte loft, så overfladen skal omhyggeligt nivelleres og primeres. Dette medfører selvfølgelig ekstra omkostninger, men hvis du ikke fjerner synlige defekter, kan efterbehandlingsmaterialet gentage alle støt.
 • Uanset hvor godt lagt fliser, kan leddene ikke undgås. Derfor skal alle sømme være forseglede.
 • Skumpaneler er nemme at skære, men kan smuldre og bryde. Sådanne udskæringselementer i yderligere drift kan mislykkes, da deres integrerede struktur vil gå i stykker, og de vil afvige væsentligt fra den industrielle modstykke.

Skumplader er et unikt efterbehandling materiale, da de er lavet af forskellige former. Til dato kan salget findes firkantede paneler med en længde på 50 cm og rektangulær. Hexagon og rhomboid fliser er også meget populære, de ser usædvanlige ud i design og skaber originale mønstre.

Afhængigt af produktionsteknologien skelnes der mellem følgende typer materialer:

 • Stemplet. Paneler fremstilles af polystyrenblokke ved hjælp af den særlige stempling. Sådanne fliser har en lav vægt, lav densitet, deres tykkelse overstiger ikke 8 mm. Produkterne er kendetegnet ved en lettelsesstruktur og er billige. Da panelerne ikke er dækket af en beskyttende film, udsættes de for mekanisk stress og er bange for vådrensning. Derudover kan der ved installation mellem pladerne være små huller, der skal forsegles.
 • Ekstruderet. Paneler fremstilles ved at trykke på polystyrenråmaterialer. De er kendetegnet ved høj densitet og tykkelse på 3 mm. Materialet er desuden dækket af et beskyttende lag, der beskytter det mod skader og støv. Som regel efterligner sådanne fliser træ og marmor, det er pålideligt i drift, men på grund af tilstedeværelsen af ​​forbindelsesled kan det ikke males.
 • Injektion. Produkter fremstilles under betingelser, hvor polystyren bages i forme. Denne type af paneler er i modsætning til de tidligere versioner kendetegnet ved høj styrke og tykkelse. Desuden har mønstrene deponeret på overfladen af ​​materialet en usædvanlig geometri og relief. Den dekorative flise ved installationen ser ud til at være integreret, og dens sømme er næsten umærkelige. Dette loft brænder ikke, det kan vaskes med rengøringsmidler og males i enhver farve.

Særlig opmærksomhed fortjener også de sømløse loftfliser, takket være overfladen ser monolitisk og glat ud.

Kanterne på panelerne har en speciel form, så de led, der vises under installationen, den originale "skjuler" og bliver usynlige. Til denne type flise er der en separat teknologi til lægning, og dens montering udføres ved hjælp af lim, der tørrer hurtigt.

Hvordan vælger man?

Loftet spiller en stor rolle i designens design. Ikke kun atmosfæren i rummet, men også udseendet af rummet afhænger af dens indretning. Derfor skal du vælge det færdige materiale til loftet korrekt.

For at få fliserne til at se smukke ud i rummet og betjene sikkert i mange år anbefales det, at når de køber dem, være opmærksomme på følgende punkter:

 • Form og kanter. Materialet skal have klare linjer og grænser. Du kan ikke vælge en flise med deformerede og buede kanter, da dette kan medføre mange problemer under installationen.
 • Materialets struktur. Paneler skal have en ensartet tæthed omkring omkredsen. Det er ikke tilladt at bruge produkter, der har kanter smuldrende, og duer eller bølger er til stede.
 • Figur. Det bør være foretrukket flise med klare mønstre.
 • Størrelse. Hvert panel i sættet skal have samme bredde og længde.
 • Design. Traditionelt er materialet tilgængeligt i hvide farver, men for at redde dig selv fra fremtidens maleri, kan du straks købe panelet af den ønskede farve. Smukt se også omslag under et træ eller en natursten. Derudover er PVC-fliser matte og laminerede. Det anbefales at forudse sine prøver, og kun derefter foretrække en eller anden variant.

Det er også tilrådeligt at undersøge kundeanmeldelser og købe fliser kun fra kendte og velprøvede producenter, der kan levere de relevante kvalitetscertifikater, inden de vælger et dekorativt produkt.

Installationsfunktioner

Polyfoam betragtes som et af de mest overkommelige materialer, som hurtigt og nemt kan dekorere loftet. Til fliser så æstetisk glædeligt, det skal installeres korrekt og overholde visse teknologier.

Processen med at indsætte skumpaneler begynder med det forberedende arbejde, der består af følgende trin:

 • Facing the walls. Det udføres inden installationen af ​​flisen, da limen kan plette den dekorative belægning. Hvis vægdekorationerne i reparationen ikke er leveret, dækkes de simpelthen med en film.
 • Demontering og rengøring. Alle belysningskilder fjernes, og elektrisk ledningsføring er isoleret. Den gamle belægning fjernes, og pletter fra rust, svamp, fedt og sod fjernes.
 • Puttying. En tykk cementmørtel fremstilles og pudses.
 • Priming. Det kan laves af færdige blandinger, eller du kan selv forberede dem på vand og PVA lim. Det er tilrådeligt at dække loftet med en primer, som indeholder svampedræbende komponenter.
 • Slibning. Overfladen kontrolleres for ensartethed, og om nødvendigt udtages startkittet, hvorefter bunden er jorden og fastgjort med akryl.

Lofter er limet til enhver overflade. For at rette op på det, skal du forudindstille en bekvem ordning og kun derefter fortsætte til installationen. Den mest anvendte diagonale, parallelle og kombinerede placering af paneler.

En parallel installation starter fra en mærkbar vinkel i rummet og ser sådan ud:

 • Lim påføres på flisen. De dækker omkredsen på bagsiden og laver en yderligere fixering i midten. Samtidig er det nødvendigt at kontrollere limlaget, for hvis det er tykt, så kan spor forblive, og sømene bliver meget mere mærkbare.
 • Tekken presses til bunden af ​​loftet og glattes. Det næste panel er monteret på samme måde, men mønstrene skal være en fortsættelse af den første flise og se symmetrisk.
 • Når rækken er færdig, måles sømmen og afstanden til væggen.
 • Det sidste stadium vil være loft dekoration sokler, som er valgt fra samme materiale som flisen. De er også fastgjort med lim.

Med hensyn til den diagonale installation starter den fra midten af ​​loftet. I tilfælde af at en lysekrone er planlagt til at blive placeret i midten, trimmes kantene på panelerne, og det resulterende hul lukkes så nemt med en stikkontakt.

Installationsarbejde i dette tilfælde udføres som følger:

 • Et loft mærkning er lavet, hvorigennem det første panel er fastgjort i centrum. Samtidig skal dets vinkler strengt svare til midten af ​​linjerne.
 • Den anden flise er installeret langs de afsatte akser, så arbejdet fortsættes tilsvarende indtil færdiggørelsen. Installation af den sidste række udføres med de udskårne dele.

Ved kombineret placering af loftelementer påføres limet samtidigt på overfladen af ​​de fire plader, hvorefter de straks fastgøres til bunden. Alt arbejde skal udføres strengt i henhold til markeringen, og den ekstreme række er lagt ud fra præ-cut-emner. Denne teknik anses for at være vanskelig, derfor anbefales det ikke for begyndere.

Sådan limes loftspladerne, se følgende video.

Hvad kan males?

Loftet fra polyfoam er lavet af forskellige farver og teksturer, men mange håndværkere foretrækker at købe materiale med en hvid overflade, hvorefter den desuden er dekoreret med maling. Det er værd at bemærke, at malingen af ​​skumpaneler tillader ikke blot at give materialet et æstetisk udseende, men er også kendetegnet ved mange positive egenskaber. Det virker som et beskyttende lag og styrker produktets struktur. Derudover er malte fliser ikke så hurtigt forurenet og lettere at rengøre.

For at værkerne skal udføres kvalitativt, er det nødvendigt at vælge en god maling, der vil forandre panelernes udseende og forlænge deres levetid. Typisk anvendes en maling med en høj grad af vedhæftning til loftfliser, der er modstandsdygtig over for fugt og vaskemidler.

Derudover skal farvestoffer fremstilles af komponenter, der ikke opløses skummet.

Til disse værker anbefales følgende farveindstillinger:

 • Akryl. Blandingen tilhører vanddispersionsgruppen, den er fremstillet af polymere og acrylharpikser. Det tørrer hurtigt, har ingen lugt, er nem at bruge og beskadiger ikke menneskers sundhed. Efter et sådant maleri dækkes overfladen af ​​loftet med en dampgennemtrængelig film, så materialet "trækker vejret". Hertil kommer, at denne type maling ikke falmer, er ikke bange for temperaturændringer og er repræsenteret ved et stort udvalg af farvepalet.
 • Vandemulsion Det er en emulsion indeholdende vand, forskellige polymerer og farvestoffer. Det er billigt, jævnt fordelt over overfladen, tørrer hurtigt og efterlader ikke mærker og pletter fra en børste eller rulle. Det eneste, at denne maling ikke kan påføres i et tykt lag, ellers vil filmen begynde at skrælle og knække. Også flisen malet af denne opløsning vil absorbere støv og fedt meget hurtigere. Det er umuligt at vaske det med rengøringsmidler, derfor anbefales det ikke at male i køkkenet, hvor der er konstant ophobning af sod og fedt.

Det skal bemærkes, at skumfliserne ikke kun kan males, men også hvide. Denne mulighed er mest velegnet til værelser med høj luftfugtighed.

Hvordan man vasker

Enhver dekorative belægning bliver snavset over tid og skal rengøres. Der er ingen undtagelse til dette og skumfliserne. Som regel rengøres det med en støvsuger, men hvis der efter denne rengøring er spor af fedt og sod, anbefales det at vaske.

Mange er bange for at vaske loftpanelerne, da de mener, at dette kan forstyrre strukturen af ​​materialet og ødelægge finishen. Faktisk er det ikke tilfældet, skummet godt tolererer kontakt med vand og modstår kemiske virkninger af vaske- og rengøringsmidler.

Som rengøringsmiddel anbefales det at vælge den sædvanlige sæbeopløsning, det eliminerer ikke blot spindelvæv, støv, men også andre former for forurening.

Hvad angår køkkenet, vil det kræve mere effektive midler, som kan klare filmen af ​​fedt. Brug i så fald vaske- og rengøringsmidler, der vasker opvaskemidler eller opløsninger til vask af tøj. Men de indeholder ofte whitening elementer og kan skade loftets udseende. Det er uønsket at vaske paneler og pulvere, især for produkter med en lamineret og blank overflade.

Skumfliser til loftet: fordele og ulemper, klipningstrinnene

Skumfliser på loftet giver dig mulighed for hurtigt at ændre indretningen af ​​lejligheden, budgetmidler til at opdatere situationen, udover at installere et loft under styrken af ​​selv en lægmand. Skumpanelerne er meget lette, så alle kan arbejde med dem. De er fugtbestandige, hvilket gør det muligt for dem at blive brugt til afslutning af lofter i alle lokaler, herunder køkken, badeværelser og badeværelser.

Farver, former og volumen mønstre på fliserne giver dig mulighed for at skabe lofter af ethvert udseende, de kan efterligne uslebne gips i landets stil og luksusen af ​​stucco-støbning i rokoko-stilen og korset i den antikke stil. Enhver designanmodning kan opfyldes ved at bruge skumpladefliser.

En nødvendig tilføjelse til dette loft er dekorative sokler, der lukker led og uregelmæssigheder. Hvis det ønskes, kan de monteres LED-stripe til belysning. For at skummet ikke skinner, efter installationen er det malet med vandbaseret eller akrylmaling.

Følgende typer skumpladefliser er til salg:

 • Presset. Har en tykkelse på op til 7 mm.
 • Injektion. Tykkelse op til 14 mm. De fremstilles ved sintring af skum ved høj temperatur.
 • Ekstruderet. De er fremstillet ved ekstrudering af polystyrenmassen, hvorefter fliserne enten er malede eller dækket med en film med et mønster.

Fliserne varierer i form. Ofte er de firkantede med en side på 50 cm, men der er også fliser i form af rektangler, rhombusser, almindelige sekskanter (honningkager). Også populært er flisen, der efterligner formen og farverne på bordfodringen.

På forsiden af ​​flisen kan det være glat eller have en relief, lamineret eller almindelig eller dækket af en film. Film, såvel som farve, kan efterligne tekstur af sten, stof, gips, træ, stucco eller endda træskæring. Fliser med lamination bruges i lokaler tildelt til køkkenet. Til badeværelser og badeværelser mere egnede paneler med vandtætte egenskaber.

værdighed

Den største fordel ved et sådant loft - limning skumfliser til loftet er meget let, og selv en uforberedt person kan klare det.

Derudover kan du notere følgende fordele:

 • Lav vægt giver dig mulighed for at bruge fliser på lofterne af ethvert design.
 • Flisen har lyd- og varmeisolerende egenskaber og er ikke bange for ændringer i temperatur og fugtighed.
 • Den lave vægt af flisen gør det muligt at bruge enkel lim, der ikke har ultrahøj styrke og derfor en høj pris.
 • Dette loftbelægning sparer ikke kun materialet, men også på jobbet - fordi det kan gøres selvstændigt.

ADVARSEL! Skumfliser på loftet kan ændre de fysiske egenskaber (smeltet) under virkningen af ​​høj temperatur, så installation af kraftige lys i nærheden af ​​det anbefales ikke. Det er bedre at bruge lamper-suspensioner og placere dem i en afstand på mindst 20 cm fra flisens overflade. Temperaturen på varmtvandsfliserne kan modstå uden at ændre formen, så den kan komme i kontakt med rørene, der opvarmes.

mangler

Loftplader af skumplast er forskellige i produktionsmetode, kvalitet og pris. Billige fliser bliver hurtigt gule under påvirkning af ultraviolet stråling og i nogle tilfælde ødelægges af fugt. For at beskytte det mod udsættelse for lys og fugt er det nok at male det monterede loft med vandbaseret maling.

Den største ulempe er fugtdampens uigennemtrængelighed. Hvis du dækker loftet med skumfliser i rummet, hvis vægge er dækket af vinyl tapet, vil fugtigheden i rummet øge dramatisk, hvilket kan føre til udseende af svampe.

beregning

Før limning af skumfliser til loftet er det nødvendigt at bestemme, hvor meget og hvilken type flise du har brug for, for at beregne, købe den nødvendige mængde og forberede loftoverfladen til installation.

For den korrekte beregning af antallet af fliser, der kræves til reparation, skal du kende længden og bredden af ​​rummet. Multiplicere disse tal vil give loftet område, men du bør ikke købe fliser overvejer kun dette nummer. Da en del af fliserne kan blive beskadiget ved skæring, udover loftets form er det ikke ideelt, er materialet overskridelse uundgåeligt. Sørg derfor for at inkludere en bestand i en mængde på mindst 15% af det samlede areal.

For eksempel i et værelse på 2x3 meter er loftet 6 kvadratmeter. For at dække 1 kvadratmeter skal du have 4 fliser med en standardstørrelse på 50x50 cm. Dermed skal du bruge 24 fliser til at klæde hele loftet og en anden 2-3 fliser som reserve. I alt skal du købe 26-27 fliser.

På et ark papir skal du tegne en plan af rummet med skalaen. Derefter skal du holde diagonalen og placere med maksimale præcisionsfliser fra midten til kanten af ​​rummet.

Hvis der er et hul på mindre end 1/2 flise på væggen, dækker 1 stk fliser 2 sådanne huller. Hvis afstanden er mere end 1/2 af flisen, skal det bemærkes, at hele flisen vil blive forbrugt.

Skumflise er fastgjort til loftet med lim, og når du vælger det, skal du vide nogle finesser. Så det er meget vigtigt, hvor hurtigt limen griber, hvor lang tid det tørrer helt, og hvor tyk det er. Alt dette vil påvirke arbejdets kvalitet, hastighed og kompleksitet.

 • Vælg en tyk lim, det vil ikke "fusionere" fra flisen og blive beskidt. Lim "Moment-liquid negles" har f.eks. En passende konsistens, og den sætter sig også om 10 minutter - og det betyder, at du ikke behøver at stå længe med dine arme forlænget opad og venter på det øjeblik du kan slippe fliserne af. Desuden er forbruget af denne lim lille - i gennemsnit ca. 6 ml pr. Kvadratmeter eller fire fliser tager. For et mellemstort rum er et enkelt rør med en kapacitet på 400 ml tilstrækkeligt, men det er mere fordelagtigt at tage et 450 ml rør - sådan er en pistol, som det er let at anvende lim på;
 • En anden egnet lim er "Titan". Det er meget holdbart og hurtigt sæt, men i applikationen er der en subtilitet: Efter påføring på flisen skal den fastgøres på plads, derefter fjernes, holdes i et minut i luft og derefter genpåført på samme sted og trykt presset. Hovedproblemet med dette er nøjagtigt at komme til det samme sted, især i begyndelsen af ​​arbejdet.
 • Du kan lim skumfliser på loftet ved hjælp af billigere klæbemidler som Dragon, Eltitans, Power. De er lavet i Kina og adskiller sig ikke i høj kvalitet. Den største ulempe ved disse klæbemidler er en lang indstillingstid, så du skal stå længe med dine hænder op, hvilket er ret vanskeligt for uuddannede mennesker.

værktøj

Værktøjer til arbejde med skumplader skal have en smule, og alle er ret tilgængelige.

 • malingskabel til mærkning af loftet inden stakning
 • saks eller en særlig installationskniv til fliseskæring;
 • spatel (såvel som kittet) for at niveauer loftets overflade, inden det klæber
 • rulle til applikation og primer
 • tråd, målebånd og blyant til mærkning af fliser;
 • børste (eller pistol) for lim, ren klud for at fjerne overskydende.

uddannelse

Før du begynder at arbejde med en flise til loftet på skummet, er det nødvendigt at udføre arbejdet med forberedelsen af ​​overfladen.

 1. Emballage af fliser skal åbnes et par timer før arbejdet påbegyndes. I løbet af denne tid vil det smide af belastningen på sig selv, hvilket fremkommer som følge af pakning i polyethylen, og vil tage temperaturen og fugtigheden i rummet hvor det bliver limet.
 2. Gammel belægning fra loftet kan ikke fjernes, hvis den er flad og holdbar, i andre tilfælde er det nødvendigt at slippe af med det. Hvidvaskende fliser vil ikke holde, det skal fjernes på obligatorisk basis.
 3. Hvis der er betydelige fejl i loftet - huller, huller, skal de udfyldes. Mindre defekter i forseglingen behøver ikke, de lukker fliserne.
 4. Før du begynder at klæbe fliserne, skal loftet primeres med en rulle for at sikre bedre adhæsion af de to overflader. Primeren skal tørre i mindst tre timer, og endnu bedre - fire. Derefter kan du starte markeringen.

mærkning

Før du lim skumfliser på loftet, skal du planlægge, hvordan den vil blive placeret. Dette gøres som følger:

 • Bestem midten af ​​loftet. Hertil kommer, at hjørnerne af rummet ledes gennem det diagonale loft, og midtpunktet af deres kryds er markeret. Gør dette under alle omstændigheder, at du limer fliserne parallelt med væggene eller diagonalt til dem.
 • På hver væg finder du og markerer midten, og strækker en tråd mellem parallelle vægge - fra et mærke til et andet. Tråden skal passere gennem midterpunktet.
 • Måske vil væggene være af forskellig længde, og tråden vil skifte - så skal du lave et ændringsforslag.
 • Tegn linjer med en blyant på de trange tråde - de vil tjene som en guide, når du klæber fliser.

stikning

Fliserne kan limes i rækker, rækker med skift, parallelt med væggene eller i diagonal retning. Limen påføres på fliserne med striber og efterlader mellem dem en og en halv eller to centimeter - ellers vil overskydende mængde blive presset ud, når de presses og kan komme på forsiden af ​​flisen og ødelægge dens udseende.

Den første skumflise er lagt i loftet i en hvilken som helst vinkel, fra det aksiale skæringspunkt på det centrale punkt. Det skal presses tæt på overfladen og holdes til limen griber. Hvis der er overskydende klæbemasse på kanterne, fjernes det enten med en tør klud eller med en svamp. Den anden flise er limet ende til den første i det andet hjørne fra skæringspunktet mellem de aksiale. Det holdes også på plads, indtil limet sætter, hvorefter det frigives og fortsætter med at fungere.

TIP: Før du begynder arbejdet med skumpladefliser, skal du kontrollere deres kanter, og hvis der er græs, skal du skære dem forsigtigt med en skarp kniv, ellers vil leddene blive synlige.

Arbejdet fortsætter i en cirkel, der starter fra midten og bevæger sig til periferien af ​​loftet. Når behovet opstår, er flisen trimmet, for hvilket de foretager indledende markering ved hjælp af en blyant. Skæring er bedst udført med en brevpapirkniv.

ADVARSEL! Glem ikke at skære et hul midt i lysekronen! Sæt leddene, når de er klæbende, når de er klæbende. Den nemmeste måde at gøre dette på er med et akrylforseglingsmiddel. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal loftet tørre i en dag og derefter belægge det med maling, vandbaseret eller akryl.

sokkel

Efter at malingen er færdig, kan du begynde at klæbe loftsplinten. I dette tilfælde er der nogle tricks, der letter arbejdet:

 • At holde bundpladen nær væggen er sværere end fliser, fordi den er lang. Derfor er baseboarden smurt med lim og fastgjort til stedet fastgjort med små negle hvert halve meter og kører dem ind i væggen. Efter en dag kan neglene fjernes, og hullerne fra dem kan forsegles med akrylkittet.
 • Det er meget vanskeligt at forankre de dele af bundpladen, der konvergerer i hjørnerne af rummet. For at få dem til at se smukke ud, er det nødvendigt at bruge en hammerboks - en speciel snedker enhed til at skære materiale i en vinkel. Vinklen er indstillet til 45 grader. Efter limning af soklen er slidserne i hjørnerne belagt med akrylkittet.
 • Det sidste trin i arbejdet er at male bundpladerne med vandbaseret eller akrylmaling.

Sømløse fliser på loftet

Flisen, der tjener som materiale til afslutning af lofterne, har en stor ulempe - tilstedeværelsen af ​​mærkbare sømme, hvorfra det er umuligt at slippe af med eller i det mindste forklare godt. Men hun havde et alternativ, og det skiller sig positivt ud med en række fordele. Dette er en sømløs loftplade, der med succes har besat sin niche blandt materialer til udsmykning af lejligheder, huse, kontor og andre lokaler.

Problemfri skumloft

Typer af sømløse fliser

Dette materiale er en plade lavet af polystyrenskum (tilhørende skumklassen) med en tykkelse på 3,5 til 15 mm. Formen af ​​flisen kan være anderledes (ikke kun firkantet), og overfladen har et mønster, der folder i mønstre, når det er lagt. Også, sømløse polystyren fliser kan reproducere tekstur af træskæring, stucco eller kunstnerisk gips. Kanterne er lavet på en sådan måde, at sømmerne, når de lægges på leddene, er næsten usynlige (de kan kun ses på en meget lille afstand).

Der er tre forskellige måder at lave en sådan belægning på, de involverer alle brugen af ​​det samme materiale - skum

Der er følgende fremstillingsmetoder af lignende fliser.

 1. Ved at trykke - massen af ​​skummet polystyren på en stempling presses til en plade af en vis form og mønster. Materialets tykkelse er 5 millimeter, området (for de fleste mærker) er 0,25 kvadratmeter for en flise. Flisen lavet på lignende teknologi har den mindste pris.

Under tryk presses massen af ​​skummet polystyren på et specielt stemplingsudstyr til fremstilling af plader af en vis form.

Plader af injektionsskum har vandafvisende egenskaber, så de kan monteres på våde områder, f.eks. I køkkenet

Formen af ​​sømløse loftfliser kan opdeles i to kategorier.

 1. Med lige kanter. Firkantede fliser med et mønster påført dem ved hjælp af de ovenfor beskrevne mønstre. Dimensionerne af hver enkelt prøve og dets kanter laves meget præcist for at sikre, at fliserne passer tæt sammen med det mindste mulige hul, der ikke kan ses udefra.
 2. Med kanter af kompleks form. I denne kategori er forskellige "designer" mærker af loftfliser med bølgede kanter. Sammen forbinder de et æstetisk tiltalende mønster, der giver rummet dets unikke karakter.

Typer af skumpladefliser

Fordele og ulemper ved fliser

Hvorfor er sømløs skumflise så populær? Du kan besvare dette spørgsmål ved at give en komplet liste over sine fordele.

 1. Lav vægt. Og en separat flise, og hele udsmykningen af ​​et rum som helhed vejer relativt lidt. Som følge heraf er belastningen på loftet minimal, og det er også bekvemt at transportere sådanne fliser, bære dem og lægge dem.
 2. Fraværet af sømme efter installationen af ​​finishen - for mange mennesker forekommer tilstedeværelsen af ​​sømme på en regelmæssig flise udadtil uinteressant.

Efter montering af skumsømmene nr

Sammenligning af ekstruderet polystyren og skum

Det er vigtigt! Ved rengøring af overfladen af ​​sømløse fliser kan man ikke bruge husholdningskemikalier indeholdende forskellige opløsningsmidler - de kan let beskadige skummet.

Sømløse loftfliser præsenteres på det moderne marked med et stort udvalg af mønstre og teksturer.

Men ethvert materiale, bortset fra dets fordele, har sine ulemper.

 1. Bretagne - når man arbejder med paneler af polystyren skum bør være yderst forsigtig.
 2. Manglende dampgennemtrængelighed - den sømløse flise passerer ikke luft. For bylejligheder med betongulve er dette ikke kritisk, men for landhuse med trægulve og varmeisolering er dette et stort problem - hvis der er en overtrædelse af luftudvekslingen over loftet, kan overskydende fugt ophobes.
 3. Under indflydelse af høje temperaturer kan polystyrens skumfliser delvis afskrække fra loftet. For at forhindre dette skal du tage en ansvarlig tilgang til udvælgelse og køb af lim.
 4. Afslutning i tilfælde af brand brænder ikke, men udsender meget røg og en del stoffer, der er skadelige for mennesker.

Udvidet polystyren flise brænder ikke, men når den udsættes for høje temperaturer smelter det, frigiver stoffer, der er skadelige for kroppen.

Tile udvælgelsesregler

Det første skridt til et smukt og holdbart loft - valget af høj kvalitet finish. Dette gælder fuldt ud for sømløse loftfliser. Der er flere tegn på et velfremstillet materiale af høj kvalitet.

Først skal du være opmærksom på bagsiden af ​​loftfliserne. Det skal være helt fladt, uden hulrum eller blærer. Deres tilstedeværelse indikerer en overtrædelse af materialets fremstillingsteknologi, hvilket betyder, at fliserne kan have andre fejl, som straks er umulige at bemærke.

Udvælgelse af sømløse loftfliser

For det andet skal du omhyggeligt inspicere alle kanterne af loftet. Der skulle ikke være chips og andre skader, ellers vil de være synlige ved sammenføjningen af ​​panelerne med hinanden.

Tip! Husk at forsøge at tilslutte to eller flere fliser sammen, især hvis de har bølgede kanter. Kontroller at der ikke er synlige sømme mellem dem.

For det tredje skal du kontrollere mønstrene og generelt hele ydersiden af ​​den sømløse flise - der må ikke være hulrum, indeslutninger eller andre defekter. Ved tilslutning af flere paneler skal der være et glat mønster uden forskydninger.

For det fjerde skal du tage en af ​​fliserne og løft forsigtigt, hold i et af hjørnerne. I dette tilfælde bør godt materiale ikke nedbryde eller sænke.

Polystyren loftfliser

Efter at have tjekket nogle plader fra de pakker, du har købt i henhold til ovenstående egenskaber, vil du være i stand til fuldt ud at konstatere kvaliteten af ​​materialet.

Tabel. Populære mærker af sømløse loftfliser.

Typer af polystyren loftfliser

Når man vælger et loftsbelægning, foretrækker mange i dag et så praktisk, let og billigt materiale som polystyrenskumplader. Ikke så længe siden syntes det på markedet for byggematerialer, men det har allerede opnået enorm popularitet - alt takket være dens utvivlsomme fordele og egenskaber.

Materialet har dog nogle ulemper. Sådan vælger du flisen korrekt for loftet af polystyrenskum - overvej dette vigtige problem i artiklen. Vi vil også finde ud af materialets egenskaber, hvordan man monterer det, finder de bedste producenter, og find ud af de omtrentlige priser.

Materialegenskaber

Loftsplader lavet af polystyrenskum er lavet af en type skum - polystyren, som er skummet på en særlig måde. Resultatet er et meget let materiale med betydelige æstetiske og tekniske fordele.

Foto - loftpladerne af polystyrenskum

Materialet er meget simpelt i forarbejdning, så du kan se mange varianter og variationer af dette loftsbelægning på salg - alle giver ret gode fordele for at dekorere boligareal. Størrelsen på den mest almindelige flise har en standard - 50 cm x 50 cm. Belægningens tykkelse er fra 6-8 mm til 9-14.

Kanterne af polystyrenfliserne kan være glatte og lige eller bølgete. Sidstnævnte mulighed vil helt sikkert skjule fejl og mangler i materialet, men kræver overholdelse af installationsskemaet.

Godbidder

Flisen har en meget god balance mellem pris og kvalitet, hvilket gør det muligt at tilbyde køber materiale af høj kvalitet til en anstændig pris.

En række valgmuligheder gør det muligt at realisere alle designfigurer. Fliserne er let malet i forskellige farver, plasterede. Det efterligner stucco, forskellige mønstre og mønstre kan afbildes på den.

Udvidede polystyrenloftfliser er et miljøvenligt produkt. På trods af at styren, som er den vigtigste komponent i flisen, har giftige dampe, kan disse dampe kun frigives ved meget høje temperaturer. I en normal lejlighed kan en sådan temperatur ske, undtagen i tilfælde af brand, og i normale tider er flisen helt sikker. Selve materialet er ikke brændbart.

På videoen loftet fliser af polystyren:

Plader af polystyren er let at male, skære, gips. Dette letter bearbejdning af materialet og dets udsmykning.

Plader er ikke bange for fugt, de er ikke bange for temperaturændringer. Takket være denne stabilitet kan loftfliserne bruges både i et vådt badeværelse og i køkkenet, hvor den varme damp stiger op til loftet.

Fliserne er nemme at rengøre - en lille støvsuger kan klare dette. Og husholdningsvaskemidler og en fugtig klud fjerner støv helt og fjerner snavs fra overfladen.

Udvidet polystyren er en vidunderlig varme- og støjisolator. Derfor vil det desuden beskytte dig mod at blive trampet af dine naboer ovenfra, samt beskytte dig mod kulde, især hvis du bor i et privat hus eller i en højhus på sidste etage.

Hvad er størrelsen af ​​loftgipset og hvordan man bruger det korrekt, vil hjælpe med at forstå oplysningerne fra denne artikel.

For dem, der startede reparationer og ønsker at gøre alt med deres egne hænder, er det værd at forstå, hvad der skal forsegles sømmen på loftet mellem pladerne og vigtigst af alt hvordan man gør det korrekt.

Og for dem der ønsker at forstå, hvad satinstrækloftet ser ud, skal du følge linket og se billedet: http://resforbuild.ru/beton/plity/potolochnye/satinovyj-natyazhnoj-potolok-plyusy-i-minusy.html

Men hvad slags anmeldelser er der om lofter på stof og hvorvidt det er værd at bruge et sådant byggemateriale, hjælper denne artikel med at forstå.

ulemper

Efter at have fremhævet alle fordelene ved dette materiale er det nødvendigt at dvæle på nogle af dens ulemper. Hvis temperaturen falder er hyppig og skarp, så kan limen måske over tid ikke modstå, og flisen begynder at falde af. For at rette op på dette problem vil du hjælpe med omhyggeligt at vælge lim af høj kvalitet.

Hvis rummet ofte røges og ikke rengøres grundigt, kan loftet af polystyrenskumplader blive meget snavset over tid.

Hvis der er guling og alvorlig forurening af pladerne, er der ingen mulighed for at rengøre materialet. Derfor anbefales det at vaske og rengøre loftet regelmæssigt fra udvidet polystyren. Ud over disse faktorer kan insekter også forurene loftet. Rengør loftet, så snart du mærker snavs, gulning eller pletter på den.

Materialet er blødt og let at deformere. Det kræver omhyggelig håndtering, opbevaring og transport.

Hvis loftlampen er for tæt på loftet, så kan polystyrenskummet over tid blive gul. Vælg en lampe af tilstrækkelig længde, så der ikke er grimme gule cirkler på loftet.

Nogle mennesker tror, ​​at polystyrenloftfliser ikke lader luften komme igennem, hvorfor rummet "ikke trækker vejret". Det er dog sikkert at sige at loftet ikke vil "trække vejret" kun, hvis pladerne er monteret for tæt, og hullerne mellem dem er fuldstændigt smurt med klæbemiddel. Hvis du ikke bruger for meget lim og efterlader små huller under installationen, vil belægningen være helt "åndbar".

Vi vil forstå - hvilke typer polystyren loftfliser præsenteres i dag på markedet for byggematerialer.

presset

Denne flise fremstilles af store polystyrenskumblokke ved mekanisk stempling.

I den fototrykede plade af polystyrenskum

Dette er standardversionen af ​​loftsbeklædningen, dens tykkelse - 6-8 mm. Den mest budgetmæssige og overkommelige version af flisen, men mange bemærker manglen på relief og udtrykkelighed af dets mønster. For nogle mønstre er en sådan belægning ikke egnet,

ekstruderet

Disse fliser er lavet på en mere kompliceret måde. Gennem en speciel enhed - en ekstruder-skumpolystyrenstrimmel presses ud, hvorefter de formes til fliser. Overfladen af ​​denne type materiale er meget glat og skinnende, hvilket giver produkterne en høj æstetiske egenskaber. Derudover ser alle former for ornamenter, mønstre, efterligning af stuck og andre dekorationer smukke på en sådan flise.

Foto: Ekstruderet polystyrenskumpladeplade

Du kan reproducere og forskellige teksturer - så ekstruderede fliser kan simulere et marmor loft, træ eller endda stof.

En flise fremstillet ved ekstrudering har en høj densitet og lav porøsitetsstruktur.

Injektion

Denne flise er lavet i lighed med metalstøbningsprocessen: Materialet hældes i en særlig form, hvorefter den størkner og formes som fliser. Tykkelsen af ​​denne type fliser - 9-14 mm.

montering

Et par hjælpsomme tips om at lægge styrofoam loftfliser.

Før du begynder at arbejde, skal du først beregne - hvor mange fliser du har brug for. Det er nødvendigt at tage højde for, når dette er loftet, og om der er nogen nicher i det, hak, trin, andre detaljer, der kræver øget materialeforbrug.

Loftslayout er en handling, uden hvilken yderligere arbejde ikke giver mening. Opmærkning vil hjælpe med at finde ud af, præcis hvor midten af ​​loftet er for at blive styret af det, når man lægger materialet. Men hvis der er en lampe på loftet, anses dette afsnit automatisk for at være centrum. For nøjagtigt at bestemme centret er det nyttigt at kende gulvpladens dimensioner.

Valget af lim er meget vigtigt for installation af loftfliser. Det er nødvendigt at vælge en kvalitativ sammensætning, så flisen under drift modstår temperaturændringer, mulige belastninger og falder ikke af. Brug ofte flydende negle som en af ​​de mest holdbare og pålidelige limtyper.

Men sådan er installationen af ​​strækloftet på badeværelset, og hvilke funktioner der findes i installationen, der hjælper med at forstå denne artikel.

Forbered alle værktøjerne: En spatel, et målebånd, en malekniv og en trinladder vil helt sikkert være brug for, især hvis loftet er højt.

På videoen, hvordan man klæber loftet fliser fra polystyren skum:

Husk at rengøre og forberede loftoverfladen, inden du lægger fliserne. Hvis der er fejl, skal revner, chips, de fastgøres. Putty huller, juster de eksisterende bumps - på den bedste måde flisen vil holde sig til en helt flad base.

Begynd altid at lim loftet fra midten - fra det center, du identificerede ved mærkning. Tættere på væggen må du muligvis skære materialet - det er vigtigt, at disse skrukker ikke får øjet.

Hvis limen når du arbejder på ydersiden af ​​flisen, skal du straks fjerne den med en klud, så der ikke er nogen grimme pletter og et unøjagtigt udseende.

Ved lægning er det nødvendigt at trykke pladerne på loftet - men ikke for hårdt for ikke at deformere eller bryde materialet. Ved kanterne af væggene er det nødvendigt at installere polystyren skum sokkel, hvilket vil give arbejdet fuldstændighed og skjule grovheden af ​​leddene.

Producenter og priser

Hvis du skal købe skumpolystyrenplader, skal du være opmærksom på, hvor meget materiale koster for at få en ide om, hvor meget alle reparationer vil koste. Ofte på salg kan vi se polystyrenskumplader på 8 stk. Pr. Pakke, dimensioner - 50 x 50 cm. Dette er standardversionen.

Typisk er der i vores bygningsforretninger skumpolystyren loftsbeklædning af indenlandsk produktion, da "dets" materiale er mere forskelligt og billigere end produkter fra vestlige lande.

producenter

Lagon

Dette er en budget dækning mulighed. Omkostningerne er kun 40 rubler per pakke. Det skal dog bemærkes, at kvaliteten af ​​dette materiale næppe vil opfylde køberens krævende smag.

På billedet - loftpladen af ​​polystyrenskum Lagon

Dette er en budget mulighed for en hurtig løsning. Perfekt til at give. Belægningen er ret skrøbelig og bliver hurtigt snavset, den kan ikke stå i lang tid.

nitrit

Dette mærke tilbyder kvalitetsfliser til en pris på 100 rubler per pakke. Produkterne er af høj kvalitet og et godt sortiment.

Også et hjemmemarked. Omkostninger - 120 rubler per pakke. Ser godt ud, har forskellige størrelser.

På fliserne med foto-loftet fra polystyrenskum KIN

Brand gennemsnitspris kategori. Du kan finde så meget som 90 rubler pr. Pakke samt 150. Materiale af høj kvalitet, der passer til loftindretning selv i stuer, da det ser ret dekorativ ud.

På foto - loftet fliser fra udvidet polystyren VTM

format

Pladerne fra denne producent har en ret høj pris - i gennemsnit 300 rubler per pakke. Men kvaliteten her vil være på toppen. Et sådant loft vil ikke forårsage klager i tilfælde af langvarig drift.

På foto-loftet fliser fra polystyren skum Format

Men hvilket loft at vælge blank eller mat og hvad du bør være opmærksom på først og fremmest er beskrevet i detaljer i denne artikel.

Men hvad lim for at klæbe loftsplinten af ​​skum og hvordan man gør det korrekt, vil hjælpe med at forstå oplysningerne fra denne artikel.

For dem, der ønsker at lære om, hvordan man limer loftfliserne fra skummet og hvordan man gør det mest korrekt, skal du følge dette link.

Læs om, hvilke fliser klæbemiddel at vælge i badeværelset eller køkkenet.

Hvordan man vælger

Eksperter anbefaler at vælge en såkaldt lamineret flise med en skinnende blank overflade. Et sådant loft er let at rengøre og vaske, det bliver lettere at holde det rent og ryddeligt.

På videoen, hvordan man vælger lim til loftplade fra polystyrenskum:

Når du køber, skal du bede sælgeren om produktcertifikater. Kun med deres tilstedeværelse kan du være sikker på at du har købt for pengene dine kvalitetsmateriale fra en seriøs producent. Korrekt valgt loftdæksel vil vare længere og vil ikke medføre problemer i pleje og drift.

Vær opmærksom på kanterne af fliserne - det skal alle være af samme størrelse, bør ikke smuldre, uden klipning og fejl.

Vi gennemgik funktionerne i polystyrenplader. Som det viste sig, er materialet ret praktisk til konstruktionen af ​​loftrummet og kan bruges ikke kun i lejligheden, men også på hytter, i kontorer, landhuse. Derfor, hvis du vil have en billig, praktisk og dekorativ belægning til loftet, skal du ikke passere skumpolystyrenpladerne - et moderne og højkvalitetsmateriale. Og hvad er belægningen af ​​ribberne, læs vores artikel.