Polystyrenplader

Muligheden for at implementere faciliteter til den våde zone. Med Ruspanel i den våde zone kan en bred vifte af standard og individuelle produkter realiseres.

Villighed til at afslutte

Til ethvert materiale

Beskytter mod deformation

Montering af en palle i et træhus på rammen

Begyndte produktion af paneler til systemet gulvvarme

Beskyttelse mod støjende naboer - Ruspanel "Comfort" - altid det rigtige valg

Installation af RPG-paneler direkte på en ujævnt væg giver ingen problemer. Paneler 10, 20 mm eller mere tykke passer bedst til denne type applikation.

Ekstruderet polystyrenskum (EPPS, XPS)

Nyttige oplysninger om varmeisolering

Ekstruderet polystyrenskum (XPS, EPPS) er et syntetisk materiale beregnet til varmeisolering af bygningskonstruktioner. Som skum består den af ​​polystyrenskum. Forskellen ligger i teknologien til fremstilling af granuler - i XPS isoleringen skabes de ved ekstrudering.

Omkostningerne ved ekstruderet polystyrenskum

Styrofoam - sikker isolering

Før du køber polystyrenskum, er mange forbrugere interesserede i, om dette materiale er skadeligt for helbredet. I sig selv repræsenterer det ikke en stor fare. Risikoen opstår, når ekspanderet polystyrenskum begynder at smelte. Dette kan forekomme, når temperaturen stiger (for eksempel på grund af brand).

Men når du brænder alle materialer udsender en ubehagelig lugt og farlig røg. Derfor giver udvidede polystyrenplader ikke mere skade end plastprodukter, der findes i alle hjem. Det vigtigste - at købe ekstruderet polystyren fra en betroet producent. Sådanne materialer skelnes af upåklagelig kvalitet, sikkerhed og har passende sundhedsmæssige og epidemiologiske fund.

Omfanget af ekstruderet polystyrenskum

Du kan købe ekstruderet polystyren i Moskva eller andre regioner for at udføre følgende typer arbejde.

 • Termisk isolering af fundamenter, jernbaner, rørledninger og så videre.
 • Produktion af permanent forskalling, sandwichpaneler.
 • Opvarmning af facader, socles, tage, balkoner, kældre, loggier.

Materialets egenskaber (densitet, tykkelse osv.) Vælges afhængigt af applikationen.

Polystyrenforstærkede plader

En ny type finishmateriale - ekstruderede polystyrenplader med forstærkning påført over det. Fiberglas stof belagt med cement-polymer sammensætning anvendes som forstærkning.

Pladernes tilstrækkelige styrke tillader opbygning af lette skillevægge eller andre uafhængige strukturer fra dem.

Arkstørrelser til salg er normalt 0,6x1,2 meter eller 0,6x2,4 m.
Til designdesign er der ensidige hjørner med en ansigtsbredde på 150 eller 200 mm.
Pladens tykkelse kan være anderledes - fra 10 til 50 mm i trin på 10 mm.

Du kan endda skære pladerne med en kniv, men det er bedre at bruge en metalfil.
For at skabe krøllede strukturer, såsom buer, er der også en særlig form for polystyrenplader, som har dybe nedskæringer i forstærkningen på den ene side. Dette gør det muligt at bøje pladen.

Opførelsen af ​​en indvendig skillevæg af polystyrenplader er ikke fundamentalt forskellig fra konstruktionen af ​​en skillevæg af gipsplader. - Sådan opbygges en skillevæg af gipsplader. Pladerne er fastgjort til metalrammen på skruerne. Og i skillevæggen af ​​polystyrenplader er det let at trække buet passage.

Også tynde plader er gode til efterbehandling vægge. De løser alle facetter - tapet, dekorative gips, maling, keramiske fliser. Vægge er lavet på samme måde som i tilfælde af gipsvæg:

 • Overfladen af ​​væggen rengøres fra støv og primet.

 • På pladen påføres "kager" lim.

 • Pladen er fastgjort til væggen og presset. Pladens position på væggen skylles i overensstemmelse med andre plader eller langs ledningen.


  Hvis væggen er meget glat, påføres klæbemiddelopløsningen ikke på polystyrenpladerne, men på selve væggen i et jævnt tyndt lag.

  Hvis væggen har store uregelmæssigheder, er den hængt sammen med en ramme lavet af metalprofiler eller træbjælker, og pladerne er fastgjort til rammen med skruer.

  Et eksempel på, hvordan man bruger en buet polystyrenplade.
  I dette tilfælde anvendes polystyrenpladen til at gøre badbeklædningen.

  En ramme er konstrueret af segmenter af polystyrenplader 30-50 mm tykke omkring badet.
  Til beklædning anvendes en plade med snit på 30 mm tykkelse. Hun går rundt i badet og klæber klæbemidlet på rammen.
  Basen er plasteret med en klæbende mørtel, og foringen påføres på top keramisk mosaik.

  Forstærkede polystyrenplader - et fremragende materiale - intern og ekstern reparation. Konstruktioner fra det er let at lave og gøre det selv.

  lofter

  Hvis loftet i lejligheden ikke behøver yderligere udjævning, er spændstrukturerne ikke overkommelige, og simpel maling og hvidvaskning er ikke egnet, så skumpolystyrenfliserne vil være den bedste løsning til efterbehandling. En række tegninger, en stor palette af farver, efterligning til forskellige materialer giver køberen ret til hurtigt og billigt at skabe et unikt loftbelægning.

  Indhold:

  Styrofoam - er det harmløst?

  I forhold til produkter fra den kemiske industri udvikler forbrugeren normalt straks et negativt indtryk, hvilket faktisk viser sig at være fejlagtigt.

  • Hvad angår polystyrenskum, er det baseret på styren. For første gang blev dette stof opnået af tyske apotekeren Eduard Simon. Han gennemførte forsøg med styrax (type harpiks), og deres resultat var produktionen af ​​et nyt stof. Det havde evnen til at ændre sin struktur, der danner en mere tæt tekstur, som ligner på gelé.
  • Derefter fortsatte apoteket ikke sin forskning, da han ikke så brugen af ​​styren, som han kaldte det. År senere vil evnen til at danne en gelignende masse blive kaldt polymerisering, og takket være udviklingen af ​​denne proces vil kemikere lære at lave polymere materialer.
  • Ved fremstilling af styrenblandinger blandes med polymersammensætningen i specielle former og opvarmes. Som et resultat dannes der et stort antal bolde, som i stigende grad holder sig sammen og fylder hele formularen. De resulterende plader tørres og skæres. Polystyrenskumblokke produceret af denne teknologi er i god stand med bygherrer involveret i isolering af lokaler.

  Det vil sige, at brugen af ​​materiale i et boligområde ikke er forbudt ved byggeri og sanitære krav. Loftsplader lavet af polystyrenskum har positive anmeldelser, især når det kommer til billige og hurtige redecorating.

  Loftsfliser fra polystyren. Hvilken slags er bedre?

  Fremgangsmåden til fremstilling af polystyrenfliser påvirker dets egenskaber og udseende. At skelne dem simpelthen, her er hvad der angiver fremstillingsmetode:

  • Hvis en flise med en tykkelse på 5 til 8 mm er på tælleren, tegningen har fuzzy konturer og mønsteraflastningen er implicit udtalt, så blev denne flise produceret ved stempling (presning). Fra de færdige polystyren plader stemplet krøllede kvadrater. Produktets overflade er løs og dets porer er tydeligt synlige.
  • Den største fordel er lave omkostninger, og ulempen er evnen til hurtigt at absorbere snavs og støv. Men på den anden side kan en sådan flise males med akrylkompositioner, da det er snavset og derved hurtigt forfrisker loftet.
  • Den glatte overflade og den karakteristiske glans udsender produktet fremstillet ved varm ekstrudering. Den smeltede masse tvinges gennem huller i profilen. Det har ikke en eksplicit porøs struktur. Ofte er denne udvidede polystyren-loftflise farvet og efterligner marmor, træ eller andre materialer. Nogle producenter fremstiller laminerede ekstruderede fliser. Prisen på dette loftflise fra udvidet polystyren er lavt, det er nemt at vaske det med rent vand.
  • Tykkelsen af ​​flisen i 10-14 cm giver dig mulighed for at gøre billedet mere dybt og udtalt. Komplicerede blomstermønstre eller efterligning af stucco overføres oftest til sådant materiale, lavet af den dyreste metode. Formularen er fyldt med flydende råmaterialer og efterlades til frysning ved høje temperaturer.
  • Injektionsflise er let at skelne på glatte kanter, for at få effekten af ​​et sømløs loft, skal du købe det. Derefter virker det ikke at male, og det koster mere end andre arter.

  Tal om den tilsyneladende overlegenhed af en flise over en anden er ikke nødvendig, og i dette tilfælde er der ingen gyldne gennemsnit. Selv billige stemplede produkter vil se godt ud på loftet, hvis de er lavet af højkvalitets råvarer. For at være sikker på dette, når du køber, skal du udføre en række enkle manipulationer:

  • Ved visuel inspektion er det vigtigt ikke at se ruder og ridser på en glat ekstruderet flise. På loftet vil enhver fejl blive bemærket straks, og det er umuligt at "reparere" et beskadiget element. Chips og uslebne kanter - en anden grund til at købe en belægning fra en anden part (eller på et andet sted). Dette krav er især relevant, hvis flisen ikke er firkantet, men abstrakt, med en bølget kantlinje.
  • Hvis du forsigtigt tager flisen ved hjørnet og let ryst det op og ned, bør det ikke smuldre og bryde. Selvfølgelig er brudstyrken af ​​polystyrens skumplader minimal, men den skal modstå en lignende belastning.
  • Rett vinkler er en garanti for, at processen med limning af fliser ikke bliver til et uendeligt forsøg på at samle et puslespil med et savnet element. Dock sådanne firkanter, så de passer tæt sammen uden huller, det virker ikke, uanset hvor hårdt mesteren prøver.
  • De dekorative egenskaber ved farvede fliser er utvivlsomt høje, men nogle gange er det værd at afholde sig fra at købe dem. Faktum er, at fra UV-stråler vil malingen brænde ud, så i et rum, hvis vinduer vender mod solsiden, er det bedre at købe en hvid belægning, der er egnet til maling. Hvis den farvede flise synes at være den mest attraktive løsning, skal du vælge produkter med en ensartet skygge over hele området.

  Polystyren loft fliser foto

  Område af Styrofoam Loftfliser

  Farver og mønstre i polystyren loftfliser er de mest forskelligartede. Du kan finde et passende mønster til både klassisk og moderne interiør. Med hensyn til dimensionerne er der selv i bunden af ​​de figurerede fliser to hovedformer: et rektangel og en firkant, afhængigt af dette kan du finde elementer af følgende størrelser:

  Hvad er gode loftfliser fra polystyren skum - fordelene, reglerne for installation i loftet

  Loftet fra udvidet polystyren har bred popularitet blandt professionelle herrer og almindelige borgere. Med sin hjælp kan du hurtigt og billigt arrangere loftet i ethvert rum, hvor loftet ikke behøver speciel justering.

  arter

  Under skumpladerne forstås flere typer produkter, som adskiller sig i fremstillingsmetoden.

  På dette grundlag er polystyrenplader til loftet opdelt i tre store grupper:

  • Presset. Vi taler om firkantede elementer 50x50 cm 5-8 mm tykke, med ikke meget klart mønster og relief. Ved fremstillingen af ​​polystyrenemner formes stempling. Strukturen af ​​pressede fliser er kendetegnet ved frihed og tilstedeværelsen af ​​porer. Dette er den billigste form for loftflise, som hurtigt er forurenet. For lidt at øge dens dekorative egenskaber, anvendt maling med akryl sammensætninger.
  • Ekstruderet. Produkter af denne type har en glat overflade og specifik glans. På produktionslinier bliver massen først smeltet og derefter tvunget gennem en speciel metalsigte. Som følge heraf holder dette materialets struktur fra at danne synlige porer. Ekstruderede polystyrenfliser er tilgængelige i mange forskellige farver. Ofte er der meget troværdige efterligninger af marmor, træ og andre naturlige materialer. Der er også en mulighed med en lamineret belægning. Denne type produkt tilhører også budgettet.
  • Injektion. Disse plader er præget af perfekt ensartethed i kanterne, hvilket gør det muligt at opnå næsten fuldstændig maskering af sømene. Det er ikke nødvendigt at male injektionsprodukter, da de er udstyret med komplekse blomstermønster eller efterligninger af gipsstøbning. På grund af den temmelig store tykkelse (næsten 14 mm) åbner udsigten til at anvende dybe og udprægede mønstre op. Under fremstillingsprocessen fryses formerne med smeltet materiale i den forhøjede temperatur.

  Anbefalinger til valg af loftplade

  Den højeste kvalitet anses for at være en dyr injektionsstøbning af polystyrenplade. Men forskellen i kvalitet er ikke særlig stor: selv ved hjælp af billige stemplede firkanter kan du udstyre en ret flot finish.

  Til dette ved køb af materiale til efterbehandling skal der tages hensyn til følgende tips:

  • Hvis der er en sådan mulighed, er det nødvendigt at foretage en visuel inspektion af hvert loftelement til buler og ridser. Især ofte findes de på glatte ekstruderede produkter. Takets specificitet er sådan, at den mindste fejl er synlig på dem, og ethvert forsøg på at forkæle det fører ofte til den modsatte virkning.
  • Ved påvisning af chips og uregelmæssigheder på ydersiden anbefales det at afstå fra at købe plader fra dette parti. Dette er især vigtigt i tilfælde, hvor indkøbte rektangulære produkter med bølgede kanter.
  • Testen af ​​styrken af ​​komponenterne i loftet af polystyren udføres på denne måde: flisen er taget over et hjørne og langsomt rockende op og ned. Hvis materialet bliver brudt og smuldret, skal denne mulighed straks kasseres. Selv de mest billigt stemplede produkter skal forblive intakte.
  • Kvaliteten af ​​den færdige belægning afhænger i vid udstrækning af fladheden af ​​fladens retvinkler. For at kontrollere dette er 4 produkter vinkel til hjørnetørret: Et tegn på kvalitet er fraværet af store huller i hjørnet af docken.
  • Der skal lægges særlig vægt på køb af farvede dekorative fliser. Hun ser meget smuk ud, når den er ny. Senere, under påvirkning af infrarøde stråler, processen med at brænde overfladen. Alle forsøg på at male et sådant loft må ikke føre til noget godt, da malingen klæber til den laminerede film dårligt. Hvis der imidlertid træffes beslutninger om at erhverve farvede fliser, er det meget vigtigt, at alle elementer har samme ensartede farve.

  Andre typer af materiale

  Ud over fremstillingsspecifikationen er der andre kriterier for klassificering af elementer til loftet af polystyrenskumplader:

  • Konfiguration. Produkterne kan være kvadratiske eller rektangulære.
  • Dimensioner. Polystyrenele loftsplader af følgende størrelser er til salg - 40x40, 50x50, 60x60, 70x40, 70x30 og 60x30 cm.
  • Dekorativt design. Klassisk, præget, design og glat form. Tilstedeværelsen af ​​et konveks eller skæv billede. Anvendelse af perforering eller velbesøgt struktur.

  I de afdelinger, hvor loftet polystyren flise er realiseret, tilbydes yderligere dekorationskomponenter - foring under lysekronen af ​​forskellige former, efterligning af stukkegods, baguetter.

  Styrker og svagheder ved udvidede polystyrenfliser

  I betragtning af muligheden med en flise af polystyren til loftet, er det nødvendigt at omhyggeligt studere sine egenskaber.

  Fordelene ved denne type produkt omfatter følgende:

  1. Gode ​​æstetiske kvaliteter. Loftet er meget originalt.
  2. Gunstigt forhold mellem pris og kvalitet af materialet.
  3. Miljøvenlighed. I sammensætningen af ​​styren er der ingen skadelige stoffer, der frigives ved stuetemperatur. Faren opstår kun i tilfælde af opvarmning over +100 grader, hvilket kun er muligt i tilfælde af brand. For at sikre, at den købte finish er virkelig harmløs, skal du bede sælgeren om at fremlægge et certifikat for produktet.
  4. Nem pleje. Det er muligt at rengøre loftoverfladen fra skumplast med en konventionel støvsuger eller ved hjælp af en vådserviet. For at gøre dette fremstilles en vandig opløsning af sæbe eller et hvilket som helst vaskemiddel. Med tabet af tidligere tiltrækningskraft er stemplet tilladt at male i enhver ønsket farve.
  5. Isolationsegenskaber. Et lille lag polystyrenskum på loftfladen skaber en vis barriere for støj og kulde.

  Der er nogle ulemper ved polystyren loftfliser:

  • Skrøbelighed. Til transport og fastgørelse af materielle yderligere krav. På grund af uforsigtigt tryk kan duppe og ridser nemt forblive på overfladen, hvilket næsten er umuligt at fjerne. Det samme gælder tendensen for de billigste plader at bryde.
  • Lav termisk modstand. For at polystyren skal kunne brande, kræves der åben ild. Men den kan blive gul fra en enkelt glødelampe, hvis den er placeret for tæt. Af denne grund anbefales det i kombination med en lignende finish at anvende lamper og lysekroner i lukkede baldakiner.
  • Muligheden for at tørre limen. Dette fremkalder normalt skarpe og konstante temperaturvariationer inde i rummet. Derfor anbefales det ikke at bruge billige formuleringer af ukendte producenter, når de klæber.
  • Den porøse overflades tendens til at absorbere snavs. Dette gælder især for sod, nikotintum og fedt. Fjernelse af sådan forurening er næsten umulig. Der er kun en vej ud: i rum med store mængder støv og sod er det nødvendigt fra tid til anden at gøre våd rengøring af loftet. En klud eller svamp skal være godt vredet ud.

  Hvad angår myterne, at luften er blokeret i rummet på grund af polystyrenskumfliserne, hvilket fører til en stigning i luftfugtigheden - det er bare rygter. På grund af tilstedeværelsen af ​​porer cirkulerer dampen frit nok gennem skumfinishen. Det vigtigste er at sprede limen på øerne under installationen.

  Sådan beregnes antallet af fliser på loftet

  Selv om prisen på polystyren til loftet og en lille, men affaldskasse, vil dit skafferi også snesevis af ekstra varer ikke have lyst til. Tilbage trykte produkter accepteres normalt ikke, så når du køber, skal du nøjagtigt beregne, hvor meget det er nødvendigt. Hvis rummet har den korrekte konfiguration, er det meget nemt at gøre dette ved at tage højde for dimensionerne af flisen og loftoverfladen.

  Antag at loftet har en størrelse på 4,9 m ved 3,8 m. En standard firkant flise på 50x50 cm blev valgt som efterbehandling. For at beregne antallet af fliser i længden, divider 4,9 ved 0,5: det viser sig 9,8 stk. Efter afrunding i en stor vej ud 10 fliser. På samme måde bestemme antallet af elementer i en længde på 3,8: 0,5 = 7,6 eller 8 fliser. Det endelige antal faste elementer bestemmes ved at gange længden og bredden på 10x8. Som et resultat heraf viser det sig, at 80 polystyren skumfliser vil være nødvendige til efterbehandling.

  Denne version af beregningen bruges til en enkel installationsmetode, når alle kvadraterne er stablet i rækker i begge retninger. I disse tilfælde forlader materialet med ca. 30%, når der anvendes en smukkere diagonalinstallation. Faktum er, at de klipte elementer ikke kan påføres andre steder på grund af den specifikke konfiguration. Til beregning af loftoverfladen af ​​kompleks form anbefales det at bruge et fliselayout lavet af pap. Ved at anvende det på overlapningen skal du bestemme behovet for antallet af faste produkter.

  Materialer og værktøjer

  Foruden polystyrenfliser kræver arbejdet følgende:

  1. Stepladder, tapetkniv, bygningsniveau, blyant, målebånd, loftfrieser og højkvalitets installationslim.
  2. Som klæbemiddel kan du bruge "flydende negle" eller en blanding baseret på flydende gummi. Sidstnævnte variant er kendetegnet ved optimal tæthed og farveløshed, hvilket gør det muligt at undgå synlige spor på flisen. Denne mastik anvendes på øer i afstand fra hinanden, derfor er det samlede forbrug af materiale lille. Inden der fastgøres det gipsede element, laves en pause på 2-3 minutter: dette øger markant klæbningen af ​​finish og bund.

  ansøgning markup

  • Hvis der anvendes et vandret mønster, skal du begynde at arbejde fra loftets midterpunkt. Den mest hensigtsmæssige måde er at starte fra det sted, hvor en niche til en lysekrone er lavet i gulvpladen.
  • Hvis der ikke er nogen lysekrone på loftet, kæmpes to diagonale linjer ud fra hjørne til hjørne. Dette vil kræve konstruktion fletning og farvet kridt. Krydset mellem diagonalerne er udgangspunktet for starten af ​​limning af polystyrentakfliser.
  • Ved hjælp af midterpunktet er loftets overflade opdelt i to dele i vandret og lodret retning. Således opnås en efterligning af et koordinatgitter. Når de første fire elementer placeres, anvendes et mellemrum i hver resulterende sektor. Hjørnepartierne af skumkvadraterne skal konvergere i centrumpunktet.
  • Før du tegner en markering, skal overfladen af ​​grundlaget ryddes af gammel efterbehandling, op til panelet. Hvis der er en stærk kitt eller maling, kan du forlade det: det vigtigste er, at loftet var mere eller mindre lige. Alle observerede dråber skal udglattes med startkittet eller slået ned med et valg. Det samme gælder for store revner og gruber. Ideelt - når det kommer til en solid flad plade: i dette tilfælde er det efter rengøring tilstrækkeligt at anvende et intensivt lag af primer for at forbedre vedhæftningen.

  Samlingsarbejde

  Tile limning er bedst udført sammen. En person står på en stabil konstruktion ged, og den anden - spredes og giver ham skumkvadre.

  Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

  • De første elementer er fastgjort i loftets centrale zone ved skæringspunktet mellem de diagonale linjer. Lim smøre på bagsiden af ​​flisen og hold pause i 2-3 minutter for at forbedre indstillingen. Derefter anbringes firkanterne skiftevis på markeringen: De skal presses let, så limen sprøjter på bunden. Ved fremspring af opløsningen ved kanterne fjernes den straks med en blød våd svamp. Hvis du forsinker denne procedure i slutningen af ​​arbejdet, forbliver spor af lim på overfladen.
  • Hvis der er en lysekrone på loftet, er det nødvendigt at skære et hul i den ønskede størrelse på det sted, hvor stativet er placeret i flisen. Til dette har du brug for en skarp tapetkniv. En tilsvarende snit skal gøres på alle 4 fliser ved siden af ​​lysekronen.
  • Yderligere arbejde udføres på begge sider af den centrale linie ved at øge rækkerne i begge retninger. Fliserne kan let tilpasses i størrelse ved hjælp af en kniv. Når man nærmer sig kanten af ​​loftet, kræver trimning ikke særlig nøjagtighed, da små huller tæt på væggen er dækket af loftbagetter.
  • Det anbefales at undgå udkast under proceduren for klæbende polystyrenfliser. I den henseende ligner værket efterbehandlingen af ​​et rum med tapet, når lukkede vinduer og døre gør det muligt at tørre limen jævnt uden at undergrave det smudede produkt.
  • Den ideelle placeringstæthed af loftelementer er ikke altid mulig. Hvis der opdages mærkbare huller mellem individuelle fliser, bruges hvidt silikoneforseglingsmiddel til at fylde dem.

  Når hele overfladen af ​​loftet er forseglet, laves en pause i arbejdet på limtørringen. Normalt er der 12 timer nok til dette. For at afslutte udseendet af dekoreret, brugt loftbaseboard af polystyrenskum. Det er monteret rundt om rummet og lukker mellem hullerne og vægge. Som monteringsammensætning kan du bruge samme mastiks som til limning af skumfirkanter.

  Styrofoam: Fordelene og subtiliteterne ved at bruge materialet

  For byggematerialer stiller mange krav. Ofte er de modstridende og har kun lidt at gøre med virkeligheden: høj kvalitet og lav pris, styrke og lysstyrke, professionelle resultater til løsning af snævert fokuserede opgaver og alsidighed. Nogle materialer opfylder dog alle krav. Blandt dem - udvidet polystyren. Efter at have studeret sine fordele og anvendelsesmuligheder, kan du med succes anvende materialet til at løse forskellige byggeproblemer.

  Hvad er det?

  Udvidet polystyren er det nyeste generations byggemateriale. I sin produktion anvendes innovative teknologier, så det er svært at gætte sin forgænger. Et "udviklet" skumpolystyren fra en velkendt skumplastik - et materiale, som beskytter husholdningsapparater mod skader under transport.

  Skummets hovedegenskaber - lysstyrke og cellulær struktur - bevares. Inde i de udvidede polystyrenplader er der en stor mængde pellets fyldt med luft. Dens indhold når 98%. På grund af luftbobler har materialet en lav varmeledningsevne, som er så værdsat under konstruktionen.

  Ved fremstilling af skum anvendes vanddamp. Dette gør materialet porøst, granulært og skørt. Polystyrenskumskum med kuldioxid, så dets egenskaber forbedres. Det skelnes af:

  • høj densitet pr. kubikmeter
  • mindre porøs struktur;
  • Udseende og struktur på skåret
  • højere pris.

  Skummet (ekstruderet) polystyren passerer gennem otte produktionstrin:

  1. I råmaterialerne tilføjes brandslukningsmidler - brandhæmmende stoffer. Også i løbet er farvestoffer, blødgørere, lysere.
  2. Den færdige sammensætning lægges i udstyret til forskumning.
  3. Der er en primær skumdannelse og "vylezhivanie" masse.
  4. "Sintering" og støbning. Råmaterialets molekyler er forbundet med hinanden og danner stærke bindinger.
  5. Behandling på specialudstyr, som er nødvendigt for at give stoffet sine unikke egenskaber.
  6. Endelig opskumning af stoffet og afkøling.
  7. Stoffet er stabiliseret, og overfladen er poleret til en glat tilstand.
  8. Skæring i plader og sortering.

  Resultatet er et materiale, der primært anvendes som varmelegeme.

  Egenskaber: fordele og ulemper

  Ekstruderet polystyren har sine fordele og ulemper ved kvaliteten af ​​byggematerialet.

  fordele:

  • Bredt omfang. Den bruges til indvendig og udvendig brug på forskellige overflader: gulv, vægge, loft, som isolering, emballage og dekorativt materiale. Ud over byggebranchen er brugen heraf almindelig i produktionen af ​​legetøj, husholdningsartikler, husholdningsapparater, militær og medicinsk industri.
  • Lav varmeledningsevne. På grund af denne egenskab tjener polystyren ofte som varmeisolerende materiale. Det forhindrer varmetab i rummet, hvilket påvirker omkostningerne ved opvarmning. Jo bedre isolering, jo billigere koster det at varme huset.
  • Lav fugtpermeabilitet. Inde i materialet er forseglede granuler, som trænger ind i den mindste mængde vand. Det er så lille, at det ikke er i stand til at ødelægge materialets struktur og negativt påvirke dets isolerende egenskaber.
  • Forbedrer lydisoleringen i rummet. For at opnå den maksimale effekt skal du kombinere det med andre materialer, men i et rum, hvor problemet ikke udtales, er det nok.
  • Let at skære. Under installationen er det muligt at opdele pladerne i fragmenter. Klippet vil vise sig lige, vil ikke smuldre. Dette er et kendetegn ved kvalitetsmateriale.
  • Den har en relativt lille vægt. At arbejde med materialet er nok et par hænder. Desuden er fordelene ved let vægt at polystyrenforingen ikke giver en stor belastning på væggene eller gulvene i rummet.
  • Lige monteret. Til færdiggørelse af vægge har gulv eller loft ikke brug for særlige færdigheder.
  • Modstandsdygtig for mange kemikalier.
  • Ufølsom for virkningerne af levende organismer. Det betyder, at det ikke danner en form, insekter og gnavere må ikke ødelægge det.
  • På grund af dens interne struktur henvises til de "åndbare" materialer. Dette er vigtigt, når væggene færdiggøres, da der ikke dannes kondens.
  • Justerer enhver arbejdsflade. Fra oven ligger den dekorative dækbrønd ned.
  • Plader af polystyren kan limes direkte til bygningens væg (eller anden overflade) uden at montere slangen til dette. Dette reducerer tid og finansielle omkostninger ved reparationer og forenkler dem til tider.
  • Minimumsperiode er 15-20 år.
  • Lav omkostning ved efterbehandling pr. Kvadratmeter.

  ulemper:

  • Opvarmning af et stort område af vægge, loft eller gulv vil være dyrt selv til en lille pris for materiale pr. Kvadratmeter.
  • For maksimal tæthed af finishen, kan du have brug for ekstra materialer i form af tape og tætningsmiddel.
  • Skalk skum regulerer ikke temperaturen i rummet af sig selv. Det virker på princippet om en termos: det bevarer varme i den kolde årstid, opretholder kulde i stegen. Hvis termoregulering er dårlig indstillet i lokalet, er effektiviteten af ​​polystyren nul.
  • På trods af materialets "vejrtrækning" evne, med et fuldt husdække med skumpolystyren, er der brug for ventilation.
  • Materialet er bange for ultraviolet stråling. Under indflydelse af sollys ødelægges interne bindinger i stoffets struktur, og naturlige forhold fremskynder ødelæggelsen af ​​ekstruderet polystyren.
  • Nogle typer af maling, stoffer baseret på olieprodukter, acetone, benzin, petroleum, epoxyharpiks spiser polystyrenskum.
  • Obligatorisk dekoration på toppen af ​​polystyrenskum for at lukke alle sømme og beskytte det mod sollys.
  • Tætheden af ​​materialet er større i sammenligning med skummet, men skumpolystyren taber til andre materialer ifølge dette kriterium. Det er mere egnet til at afslutte loftet og væggene, og under gulvbelægningen krymper det med konstant punkt mekanisk effekt (gå, flyt møblerne).

  Tekniske specifikationer

  For overholdelse af byggekoder er vigtige tekniske egenskaber af materialet. Disse omfatter: mærke, overordnede dimensioner af plader, termisk ledningsevne, fugtabsorptionskoefficient, brændbarhedsklasses brændbarhed, styrke, levetid, oplagringsmetode. De tekniske egenskaber er ikke af afgørende betydning, er pladernes farve og tekstur.

  Dimensionerne af plader (plader) af polystyrenskum beregnes med tre parametre: længde, bredde, højde. De to første indikatorer er de samme, hvis pladen er firkantet.

  Standardpladeformater er 100 cm brede og 200 cm lange til plademateriale, 100x100 til plademateriale. Med sådanne parametre tilladt GOST størrelsen på mere eller mindre end normen med 1-10 mm. Ikke-standard, men i efterspørgselsstørrelser - 120x60 cm, 100x100, 50x50, 100x50, 90x50. Materialet er let skåret, så du kan justere parametrene, så de passer til dine behov. Tilladelige afvigelser fra ikke-standardark - op til 5 mm.

  For tykkelse er disse indikatorer strengere, da tykkelsen er det vigtigste kriterium for valget af polystyrenskum. Det er variabelt for forskellige typer reparations- og byggearbejder. Mindste værdier er 10, 20 mm, 30, 40, 50 mm. Maksimum - 500 mm. Normalt 50-100 mm er nok, men på forespørgsel kan nogle producenter lave et parti af plader af usædvanlig tykkelse. Ifølge bygningsstandarder for de fleste regioner i Rusland er den nødvendige tykkelse af polystyrenisolering mindst 10-12 cm.

  Termisk ledningsevne er en af ​​de vigtigste indikatorer. Det bestemmes af tykkelsen af ​​luftgabet inde i materialepladen, da det er luftforbindelser, som gør det muligt at opbevare varmen inde i rummet. Målt i watt pr. Kvadratmeter og pr. Kelvin. Jo tættere indikatoren er på, desto mindre har den evnen til at holde sig varm i rummet.

  For plader af forskellig tykkelse og densitet varierer termisk ledningsevne i intervallet 0,03-0,05 W / kvm. m til Kelvin.

  Nogle producenter bruger grafitadditiver. De stabiliserer termisk ledningsevne på en sådan måde, at tætheden ophører med at spille en rolle.

  Et godt eksempel på effektiviteten af ​​polystyren er en sammenligning med mineraluld. Termiske isoleringsegenskaber af mineraluld anses for at være gode, mens termisk isolering af 10 cm polystyren giver det samme resultat som et mineraluldslag på 25-30 cm.

  tæthed

  Målt i kg / kvm. m. For forskellige typer polystyren kan variere med 5 gange. Således har ekstruderet polystyren en densitet på 30, 33, 35, 50 kg / sq. m og slagfast - 100-150 kg / kvm. m. Jo højere tætheden er, desto bedre er materialets ydeevne.

  At måle parametrene for materialets styrke alene er næsten umuligt. Det er nødvendigt at være opmærksom på certificerede data. Normal trykstyrke - fra 0,2 til 0,4 MPa. Bøjningshastigheden - 0,4-0,7 MPa.

  Ofte erklærer producenterne, at materialets fugtabsorption er nul. I virkeligheden er det ikke tilfældet, det absorberer op til 6% af den fugt, der falder på den under nedbør og vask af facaden. Disputeability af ekspanderet polystyren anses kontroversielt. På den ene side gør tilsætningen af ​​pyren materialet modstandsdygtigt over for ild, på den anden side betyder det ikke, at ilden dør ud, når den kolliderer med materialet.

  Polystyren smelter hurtigt nok. Samtidig udsender højkvalitetsmateriale ikke akut røg, og smeltning stopper efter 3 sekunder, efter at ilden går ud. Det vil sige, at andre materialer ikke kan antændes fra udvidet polystyren, men det understøtter forbrænding. Forskellige mærker tildeles en klasse fra K4 til K1. Den mest sikre er materialerne i mærke K0, men ekspanderet polystyren gælder ikke for dem.

  Andre vigtige parametre:

  • Dampgennemtrængelighed For forskellige typer polystyren er denne indikator 0,013 - 0,5 mg / m * h * Pa.
  • Vægt. Den starter fra 10 kg pr. Kubikmeter.
  • Temperaturområde for brug: Den lavere temperaturgrænse er -100, den øvre +150.
  • Driftsperiode: ikke mindre end 15 år.
  • Støjisolering - 10-20 dB.
  • Opbevaring: I forseglede emballager væk fra sollys og fugt.
  • Mærke: EPS 50, 70, 80, 100, 120, 150, 200. Jo højere mærke, jo bedre og dyrere materialet.
  • Farve. De mest almindelige farver er hvide, gulerod, blå.

  arter

  Polystyren er opdelt i sorter efter fire hovedkriterier: struktur, produktionsmetode, formål, omfang.

  struktur

  Ifølge strukturen er atotisk isotaktisk, syndiotaktisk polystyrenskum skilt.

  Det giver ingen mening at dykke ind i den komplekse strukturelle formel af stoffer. For køberen er det vigtigt kun at vide, at den første type er den mest produktive og meget udbredt i privat og storbygning, den anden er mest holdbar, tæt og brandsikker og kan bruges i værelser med øgede brandsikkerhedskrav, og den tredje type er universel på grund af dets kemiske stabilitet, tæthed og varmebestandighed. Det kan ikke kun monteres i nogen form for rum, men også overdækket med alle former for maling og lakker.

  Fremgangsmåde til opnåelse af

  Ifølge produktionsmetoden er der et større antal polystyrentyper. Ekstruderet polystyrenskum er det mest almindelige, da det har alle de nødvendige kvaliteter til konstruktion. Men der er andre måder at producere. Ændringer i nogle faser og sammensætning af råmaterialer tillader os at få materialer med forskellige egenskaber. Nogle er mindre tætte, men brændbare, andre er mest holdbare og brandhæmmede, andre er ikke bange for fugt, og den fjerde kombinerer alle de bedste kvaliteter.

  Der er i alt otte metoder, hvoraf to er forældede. I løbet af den næsten århundrede lange historie af polystyren og dets derivater har emulsions- og suspensionsmetoderne mistet deres relevans.

  I moderne forhold er til rådighed:

  • Ekstruderet polystyren skum. Skummateriale med små, lige store granuler. I stedet for skadelige phenoler anvendes kuldioxid.
  • Ekstrudering. Det er praktisk talt det samme som ekstruderet, men bruges hovedsagelig i fødevareindustrien (emballage), og derfor er miljøvenlighed vigtigere end styrke.
  • Tryk på. Undergår yderligere presning, betragtes derfor mere holdbar og modstandsdygtig over for mekaniske belastninger.
  • Bespressovoy. Blandingen afkøles og størkner uafhængigt inde i en speciel form. Ved udgangen har produktet en bekvem størrelse og geometri til skæring. Proceduren kræver ikke intervention (presning), så det er billigere end at trykke.
  • Blok. Produkter opnået ved omdannelse (flere behandlingscykler i samme trin) er kendetegnet ved høje niveauer af miljømæssig renlighed og højest mulig kvalitet.
  • Autoklave. Forskellige ekstruderede materialer. Egenskaberne er praktisk taget de samme, kun andet udstyr anvendes til opskumning og "bagning".

  tid

  Efter aftale er polystyren også anderledes. Billige men af ​​høj kvalitet polystyren af ​​høj kvalitet er blevet udbredt. Det adskiller sig ikke i mekanisk stabilitet og tæthed, betragtes som skrøbelig, har den mindste klasse af brandsikkerhed. Materialet er dog svært og holder formen, hvilket gør det muligt at bruge det i tilfælde, hvor det ikke vil blive udført mekanisk belastning: belysning, udendørs reklame, dekoration.

  Til mere komplekse opgaver anvendes højstyrt polystyrenskum. Ud over at være mindre sprød og ikke brændbar, indeholder den stoffer, der er ansvarlige for UV-modstand og farvepigmenter. UV stabilisatorer beskytter strukturen mod ødelæggelse og farve fra udbrænding og dannelse af yellowness.

  Plader af kraftigt polystyrenskum har en anden overfladetekstur: glat, korrugeret, mat eller glans, reflekterende og lysdispersion.

  Vi bør også bemærke polystyrenskummet med høj virkning. Den har en høj frostresistens og er mere effektiv som varmelegeme. Det bruges også til fremstilling af køleudstyr, da dets "termosegenskaber" (for at holde temperaturen inde i objektet) er højere end i andre typer. High-impact polystyren anvendes på mange områder: produktion af legetøj, tallerkener, husholdningsapparater, efterbehandling materialer.

  anvendelsesområde

  Kategorisering af ekspanderet polystyren med scopes er mere omfattende. Der er flere områder: til fødevareindustrien og ikke-fødevareindustrien, til ru og dekorative overflader, til indvendig og udvendig.

  For fødevarer (frokostkasser, beholdere, substrater, engangsservietter) anvendes polystyren med miljøvenlige additiver. Lignende råmaterialer anvendes til fremstilling af ikke-fødevareindustrien (børns legetøj, køleskabe, termiske beholdere). Ved fremstilling af legetøj tilsættes flere farvestoffer og komponenter, der er ansvarlige for produktets styrke.

  Grov finish kan være intern og ekstern. I alle tilfælde anvendes polystyren til at forhindre varmetab og / eller forbedre lydisoleringen i rummet. Mindre almindeligt er det vant til at niveauer arbejdsfladen.

  Indendørs polystyren anvendes til byggeri og reparationsarbejder til at dække forskellige overflader.

  I boligområder:

  • Til gulvet. Polystyrenplader monteres på hele underfloorens overflade, når der er behov for at isolere en flydende eller tørre plade. For dette er materialet ret jævnt og tæt, hvilket bidrager til varme- og lydisolering. Du skal vælge stærke og tætte plader, som kan modstå meget vægt pr. Kvadratkubikmeter og har maksimal trykstyrke. Plus brugen af ​​polystyren skumplader til montering af skræftet, fordi dette materiale ikke giver så stor belastning på loftet som monolitisk skræl. Det er relevant for gamle værelser med svage gulve og for baser med høj fugtabsorption, hvor det er svært at hælde en monolitisk skræl (i en blok eller et træhus).

  Polystyren giver også en perfekt flad overflade til installation af gulve. Det er et vandtæt substrat til laminat, parket og andre typer hårdt topcoat.

  Udover at pladerne dækker hele overfladen af ​​gulvet, kan den bruges lokalt. For eksempel som en vibrationsdæmpningsbase under soklen i lydisoleringssystemet på gulvet.

  • Til loftet. Egenskaber som tæthed, styrke, let vægt og bekvem form gør materialet egnet til lydisolering af loftet. Under det kræver ikke en ramme obreshetka, kan materialet limes direkte på limen og fylde hulrummet med ikke-hærdende fugemasse. To lag af plader monteret i en scramble vil give et mærkbart resultat i kampen mod fremmed støj i lejligheden. Det er bekvemt at montere et hængslet loft eller at lim en dekorativ flise over en flad lydisoleret pude. Flisen er igen et derivat af polyurethan med dekorative behandlinger.
  • Til vægge. I udsmykningen af ​​lodrette overflader indendørs anvendes polyurethan sjældent. Fejl under installationen fører til, at effektiviteten reduceres til nul, og rummet taber i volumen ikke kun visuelt - det nyttige område i rummet lider også. Imidlertid anvendes undertiden polyurethan til vægbeklædning indendørs for at justere eller oprette en lys skillevæg i rummet og opdele den i halvdelen.
  • Til taget. Her taler vi om isolering af taget indefra. Denne mulighed er relevant for stuer på loftet og til loftet isolering i badet. Styrofoam holder samtidig varme, forhindrer dannelsen af ​​kondensat og kræver minimal indsats på vandtætningen. Den bedste mulighed for at afslutte loftet er folieret polystyren.
  • Til rør. Rør og stigerør af forskellige kommunikationer er beskyttet mod frysning ved hjælp af folie af polystyren af ​​lille tykkelse. Den samme teknik hjælper med at forbedre lydisoleringen.

  I nogle tilfælde anvendes polystyren til at skabe en indretning i det indre af boligområder. De laver fliser, loftsplint, dekorative stikkontakter, lister, falske portaler til pejse.

  I tambour og forretningslokaler (på gadehusets grænse):

  • til en balkon eller loggia
  • til verandaen og terrassen;
  • til kælderen.

  I alle tilfælde anvendes frostresistent folieret polystyrenskum, som forhindrer overdreven varmetab og tillader ikke rummet at varme op for meget i varmt vejr.

  Med hensyn til det ydre af polystyren kan det også være groft og dekorativt. Udkast anvendes til fundament, facade og fremstilling af permanent forskalling. Dekorativt - kun til at dekorere facaden.

  Opvarmning af fundamentet udefra beskytter det mod frysning, revner og delvist grundvandet. Virkningen af ​​disse faktorer, polystyren overtager, hvilket væsentligt reducerer levetiden. Det er mere rimeligt at montere pladerne fra indersiden (hvis fundamentet er tapeformet), så det vil vare længere.

  Ved at dække facaden af ​​boliger og boliger med polystyren til forbedring af termisk isolering er det muligt på tre måder:

  1. Montering på ramme eller rammeløs væg finish uden for rummet. Dette gør det muligt at organisere vandtætning og dampspærre kompetent, hvis det er nødvendigt, reducerer varmetab, øger lydisoleringen. Sådan trimning kan demonteres, når facaden repareres.
  2. Well laying, som udføres samtidig med opførelsen af ​​væggene i bygningen. I dette tilfælde bliver polystyren "muret op" i en mursten eller blokvæg og tjener som et varmeisolerende lag.
  3. Samtidig dekorative og isolerende beklædning. Det er muligt at bruge CIP paneler og ventilerede dekorative paneler til facaden. Udenfor er panelet lavet af polymerer, og indeni er et tykt lag af polystyren. Monteret konstruktion på kassen. Resultatet er en smuk, høj kvalitet, effektiv finish "to i en".

  Separat er det værd at bemærke muligheden for ydre beklædning af bygninger ved hjælp af polystyren. For det første kan det males og bekvemt beklædes. Og for det andet er dekorative elementer af facaden lavet af dette materiale: cornices, kolonner og pilasters, platbaner, termoelementer, 3-D figurer. Alle elementer ser pæne og realistiske ud, og er mange gange billigere end modstykker fra gips, sten og træ.

  Producenter og anmeldelser

  Produktionen af ​​polystyren begyndte i begyndelsen af ​​forrige århundrede og udvikler sig i et aktivt tempo til nutiden, derfor er produkterne fra mange konkurrencedygtige virksomheder på markedet. Anmeldelser fra fagfolk og almindelige brugere bidrog til at identificere lederne blandt dem.

  Ursa er den eneste producent, der på juridisk basis yder garanti for produkter op til 50 år. Hvis der i denne periode sker negative ændringer i materialet, som er fastsat i garantibetingelserne, betaler selskabet erstatning.

  Ursa polystyren er valgt af den grund, at du til en overkommelig pris kan købe et produkt, som opfylder alle de tekniske krav til udvendig og indvendig dekoration. Det er fugtbestandigt, højstyrke, fryser ikke igennem, absorberer kun 1-3% fugt, er let at skære og nem at montere. Ved produktion anvendes kun naturgas og materialer, som er i overensstemmelse med den europæiske standard. Dette gør polystyren sikkert for mennesker og miljøet.

  Knauf er en tysk fremstillingsgigant, der fremstiller produkter til alle former for efterbehandling. Ofte vises på listen over markedsledere på grund af konsekvent høj kvalitet og garantier. Kraftigt polystyrenskum anvendes på alle områder, fra fødevareindustrien til medicin. Han er selvsikker på udsmykningen af ​​kommunale lokaler og offentlige steder.

  Polystyren. Egenskaber. Ansøgning.

  Polystyren er en af ​​mange plasttyper, som i øjeblikket udbredes ikke kun i produktionen af ​​husholdningsartikler, men også i byggeri og endog i reklame. Selve materialet fremstilles ved anvendelse af en ekstruderingsmetode. Materialet anses for at være ret skrøbeligt, men hvis du laver specielle tilsætningsstoffer i det under fremstillingen, slutter du med højstærkt polystyren, der er udpeget som HIPS i international mærkning.

  For vores ressource er polystyren interessant ud fra teknologiprocesser, når polystyren opnås ved hjælp af additiver og ekstrudering. Polystyren fremstilles, når damp udsættes for polystyren, den øges med 20-50 gange og består af luft med 98%. og kun 2% plast. Polystyren i form af skumplast finder forskellige anvendelser på alle områder af livet, fra disponible redskaber til isolering i de indre og ydre vægge af bygninger. Vi var interesserede i materialet, så vi besluttede at finde ud af, hvad polystyren er, og hvordan det er bedre at bruge det på byggepladser.

  I dag er polystyren et ret almindeligt materiale, der er meget udbredt i byggeri. Et af de mest populære anvendelser af materialet er termisk isolering af bygningsfacader, som udføres ved hjælp af specielle polystyrenplader. Denne plade er en struktur af tre lag, som består af to lag af polystyrenbeton, mellem hvilke der er et polystyrenskumlag. Sheet polystyren er perfekt monteret på facaden af ​​bygningen ved den sædvanlige metode på grund af lav densitet (lim, særlige dowels).

  Farve polystyren

  Materialet kan være enten gennemsigtigt eller ej. Til fremstilling af transparente plader i polystyren blandes en mindre mængde additiver i. Resultatet er et materiale, der er mærket GPPS. Det har sine ulemper, såsom sprødhed og lavere duktilitet.

  Gennemsigtig polystyren, som navnet antyder, bruges til ruder i rum. Denne glas er den sikreste, ark af sådan polystyren kan også være bølget eller tonet. Sådanne materialer bruges oftest til at opbygge skillevægge og brusekabiner. Hvide bølgepap anvendes oftest ved installation af hævede lofter. Deres polymer producerer også anti-glare beskyttelse, for eksempel til malerier, samtidig med at maleriets naturlige farver opretholdes.

  Gennemsigtige polystyrengranuler fremstilles i form af en cylindrisk form. Forarbejdning udføres ved støbning eller ekstrudering proces ledsaget af høje temperaturer op til + 230 ° C. Polystyren tjener som råmateriale i fremstillingen af ​​forskellige plastmaterialer. Den lave pris på polystyren bidrager til udviklingen af ​​produktionen, og et stort antal kvaliteter efter klassifikationer offentliggøres.

  Polystyren husholdningsartikler bogstaveligt fyldt vores hjem, heldigvis er polystyren absolut ikke skadeligt for menneskers sundhed. Børnelegetøj, alle former for emballage, tandbørster, disponible retter - lidt af det omgivende miljø med polystyren. Bygherrer er mere interesserede i skummet polystyren, materialets egenskaber gør det muligt at bygge isoleringsstrukturer selv i fugtige klimaer.

  Fordele ved polystyren:

   • Nem håndtering;
   • Nem transport;
   • Acceptabel pris af polystyren;
   • Vandtæt;
   • Ingen lugt;
   • Polystyren er et miljøvenligt produkt;

  Polystyren har ulemper:

  • skrøbelig materiale struktur;
  • lav termisk modstand
  • lav slagfasthed.

  Lav pris bidrager til den udbredt anvendelse af polystyren (PS). En stor klassificering efter mærke giver dig mulighed for at vælge polystyren til ethvert behov i den nationale økonomi. Polystyren med stive og stødfaste egenskaber blev meget udbredt.

  Anvendelse af polystyren

  Bygningskompleks. Polystyren er det vigtigste råmateriale til fremstilling af polystyrenblokke i efterspørgslen under opførelsen af ​​skillevægge. Det kræves som et efterbehandling materiale i indretning af lofter med polystyren paneler. Der er legender om de mange fordele ved polystyrenbeton. Polystyren er involveret i produktion af isoleringskort. Der er et permanent forskalling af polystyren og meget mere.

  Dekorative og beklædningsplader i overskydende fyldte vinduerne i butikkerne. Intet lydoptagelsesfirma kan uden polystyren lydabsorberende strukturer. Et uendeligt antal polymerkoncentrater, klæbende sammensætninger, gættede du det - en polymer.

  Forberedelse og rensning af spildevand, også uden opskummet polystyren. Efter varmebehandling med damp anvendes polystyren som et filterelement i vandbehandling eller spildevandsbehandling. De tyndere damp- og vandtætningsmembraner er fremstillet af polystyren.

  Medicinsk industri. Polymerprodukter fra polystyren er allestedsnærværende i medicinske institutioner. Sprøjter, overlejringer af kapacitet til ikke at liste alle. Den omstændighed, at den deltager i blodtransfusionskomplekser, alle former for engangsklemmer og plastelementer, er også lavet af dette materiale, står inden for området polystyrenøkologi.

  Fødevareindustrien. Det er svært at overvurdere brugen af ​​polystyren i fødevarekomplekset. Emballage, udstyr og kombinationer, plader og engangsgafler - overalt polystyren. Særlige høje slagtyper af polystyren, tjene som krop af køkkenapparater eller varmebestandige ovnhandsker til varme retter.

  Militær kompleks. Eksplosivstoffer indeholder polystyren i fyldstofstrukturen. Højstyrkeegenskaber ved polystyren og er af stor betydning for brugen af ​​materiale i militærindustrien. Massivt polystyren tjener selv som øvejbygning.

  Facadeisolering med polystyren

  Udvideligt polystyren kan monteres på facaden på flere måder. Så der er en traditionel måde at isolere facaderne på bygninger ved at klæbe polystyrenplader på dem, efterfulgt af et kit, der føres gennem en særlig glasfiber.

  Ud over denne metode har eksperter taget fat på brugen af ​​sådanne sorter af materiale som højst virkende polystyren. Denne type polystyrenplader er karakteriseret ved høj modstandsdygtighed mod mekanisk skade. Desuden er disse plader simpelthen monteret på facadevæggen, og processen med priming og kitt kan udføres før installation. Det skal bemærkes, at de forreste polystyrenplader efterfølgende udsættes for efterbehandling i form af beklædning eller maling.

  Før arbejdet på slutningen af ​​facaden af ​​huset siger de fleste udviklere med sikkerhed "køb polystyren", men ofte har de et problem, hvor kan jeg købe skummet polystyren? Faktisk i dag bør der ikke være sådanne spørgsmål, da dette materiale er i stor efterspørgsel, gennemføres dets gennemførelse af specialiserede stormarkeder. En af de førende producenter, der tilbyder produkter under mærket Penoplex.

  Sammen med det fælles skumpolystyren er ekstruderet polystyren også relevant, hvilket opnås ved at blande granuler ved høje temperaturer efterfulgt af adskillelse fra ekstruderen og tilsætningen af ​​et skumelement. Polystyren af ​​denne type på grund af sin ekstraordinære struktur er kendetegnet ved stabile egenskaber ved termisk isolering og termisk ledningsevne. Som regel bruges den i kombination med gips, beton og andre cementblandinger.

  Polystyren salg

  Polystyren i granulat er til salg - tilhører miljøvenlige materialer med høj grad af termisk isolering og lydisolering. I opførelse anvendes det som varmelegeme: interfloor overlappings; gulve med viskositet til slag Industrielle gulve til transport tag med en maksimal vinkel på 40 grader.

  Polystyren, hvis pris stort set afhænger af det anvendte udstyr, er kommercielt tilgængeligt. Polystyren kan købes af enhver udvikler, der har planer om at gennemføre isoleringsprocessen af ​​varierende kompleksitet. Plast fra dette materiale sælges normalt i form af færdige produkter. Samtidig skal installationen kun udføres af eksperter, da man ikke må glemme, at materialet ikke er særlig stærkt og også har en høj antændelighed.

  Det anbefales ikke at slå på plader af polystyren med tunge genstande og selv med en knytnæve. Miljøet er materialet anerkendt for at være helt sikkert, det kan sikkert bruges i boligområder, selv sanitære standarder tillader det.

  Styrofoambeton

  I øjeblikket forlader bygherrer i stigende grad brugen af ​​traditionelle materialer ved at vælge produkter skabt af de nyeste teknologier. Takket være sådanne udviklinger er det muligt at bygge og isolere huse ved hjælp af moderne materialer, der er kendetegnet ved deres styrke, holdbarhed og lave omkostninger. Polystyrenbeton er en af ​​sorterne af betonopløsning, der er lavet i form af blokke med en porøs eller tæt struktur.

  Dette universelle materiale anvendes både i industriel og privat byggeri. Blokke af en sådan løsning kan let fremstilles uafhængigt derhjemme. For højkvalitetsarbejde på isolering ved hjælp af granuleret polystyren skal det blandes med cement og vand. Resultatet er udvidet polystyrenbeton, der er kendetegnet ved høj styrke og lethed, hvilket er vigtigt ved udførelse af byggearbejde.

  Efter hærdning modtager sammensætningen et slidstærkt indre lag, der tjener som en plade med høje varmeisoleringsegenskaber. Polystyrenplader kan som regel monteres under alle vejrforhold, da høj luftfugtighed og lave temperaturer ikke påvirker dette materiale.

  Sammensætningen af ​​den lette betonblanding:

  1. Polystyren-polystyren granuler i form af bolde med forskellige diametre. Til fremstilling af byggesten vælges bolde med en diameter på 10 mm. De tilføjer lethed til færdige produkter og giver dem fremragende varmeisoleringsegenskaber.

  2. Cement. Det giver styrken til blokkerne og binder pålideligt sammen ballerne.

  3. Sand. Det kan ikke føjes til blandingen til fremstilling af blokke. Det er kun egnet i form af det fyldte materiale.

  4. Syntetiske fibre. De reducerer sandsynligheden for revner i materialet som følge af et kraftigt temperaturfald.

  For jævnt at fordele skumgranulerne inde i blokken vil der kræves et overfladeaktivt middel. Enhver vaskemiddel eller shampoo vil gøre.

  fordele

  Dette universelle byggemateriale er kendetegnet ved dets holdbarhed og gode lydisoleringsegenskaber. Det er også modstandsdygtigt over for varme og er ikke farligt for miljøet. Dette materiale er let underkastet enhver bearbejdning. Det er lavet på stedet. Det vil være meget billigere at lave blokke fra eget forberedt materiale end at købe færdige produkter.

  mangler

  Polystyrenbeton tillader ikke damp, derfor er det under konstruktionen nødvendigt at udføre ventilationsarrangementet. Under indflydelse af høj temperatur brænder granulaterne ikke, men smelter. Herved kan der dannes tomme rum, der reducerer de isolerende egenskaber.

  Brug af selvfremstillede blokke af letbeton hjælper med at spare penge - det er ikke nødvendigt at bruge penge på dyre byggematerialer. I dette tilfælde vil byggearbejdet blive udført meget høj kvalitet.

  Anvendelsen af ​​polystyrenfliser til loftet

  Fordelene er resistens over for brug og pleje. Polystyrenfliser kan tørres med ikke kun blødt, men også grov klud, våd behandling er tilladt. Høj kvalitet installation giver en næsten ensartet overflade, der ikke har sømme og diskontinuiteter i mønsteret.

  Det er vigtigt at forstå, at for bestemte lejligheder er det nødvendigt at vælge polystyrenfliser ikke kun i farve og skygge, men også i mønster. Stor tegning er velegnet til store værelser med højt til loftet og kun små værelser, når rummet er smalt og langt. Af hensyn til retfærdighed skal det bemærkes, at der for klistermærker af polystyrenfliser er god forberedelse af loftoverfladen nødvendig. Selvom de ikke er en dårlig forklædning for mindre defekter, vil de ikke være i stand til at give et perfekt loft, hvis det oprindelig var ujævnt.

  Forberedende arbejde og installation af polystyrenfliser

  Forberedelse af basen omfatter følgende arbejde: Rengøring af loftets overflade fra snavs og fedt (benzin eller nitro-opløsningsmiddel), primer med anbefalede materialer. Nu har klæbemidler evnen til at passere gennem vandbaseret maling, kridt og andet hvidvask, så det er ikke nødvendigt at fjerne disse belægninger, før limning af polystyrenfliser.

  Der kan være problemer med oliemaling, men det er nu mindre og mindre anvendt til lofter, selv i industrielle anlæg, for ikke at nævne boliger, kontorer og handelslokaler. Derfor er det ikke fornuftigt at give dette problem meget opmærksomhed, men jeg må sige, at der er klæbemidler, der endda kan trænge igennem olie maling, klamrer sig til gulvpladen.

  Hvis polystyrenfliser er monteret på gipsvæg, skal det limes sammen med et lag papir eller noget som erstatter det, f.eks. Med gammelt tapet. Dette er nødvendigt for at beskytte materialet mod for meget limindtrækning.

  Hvis dette ikke er sket, kan den efterfølgende reparation medføre yderligere problemer: demontering af polystyrenfliser vil forårsage ødelæggelse på plader af gipsvæg. I dette tilfælde er loftet ikke-repairable, hvilket betyder at det også skal fjerne den beskadigede gipsvæg. Så hvis unødvendige arbejdsmæssige og materielle omkostninger er uønskede for dig, følg den enkle anbefaling og anvend papiret.