Varmt loft: Hvad er PLEN, enhed og stadier af installationen af ​​systemet

For at skabe gunstige klimatiske forhold i din lejlighed, trods vejret uden for vinduet, blev et anstændigt alternativ til alle tidligere opvarmningsmetoder opfundet for ikke så længe siden. Loftet på PLEN er solens bløde varme i huset uden at tørre luften og brænde ilt. Lad os se nærmere på denne teknologi.

Det ved du sikkert, og måske er du selv ejer af en lejlighed, hvor varmen sjældent kommer med varmesæsonen, og hvis den kommer, sparer den ikke nok fra frost. Dette skyldes det lille antal batterier til opvarmning af et rum eller med deres utilstrækkelige arbejdsfunktion.

Under alle omstændigheder vil du ikke ryste af forkølelsen hele vinteren, men du skal løse problemet på en eller anden måde, fordi varmt boliger er komfortable boliger. Ikke alle har råd til en så tidskrævende proces som loftisolering. Skynd dig ikke til at skynde dig i butikken for en varmelegeme. De er i stand til at opvarme rummet meget hurtigt, men også afkøles hurtigt og skaber et varmt træk. Varmeapparater har en temmelig stærk strøm, så vær ikke overrasket, hvis du skal betale for el 3 gange mere. Så hvordan man isolerer loftet på en effektiv måde?

Hvad er PLEN?

Som du gættede er PLEN en forkortelse, der står for en film, der udstråler elvarmeren og ofte findes i samtaler, når det er nødvendigt at oprette et højkvalitetsvarmesystem i huset. Disse er infrarøde elementer, som er placeret mellem to plastfilm.

Enhedssystem "PLEN"

PLEN er således en film med et opvarmet indbygget element, lamineret på begge sider. Hvad er et sådant godt system? Og det faktum, at infrarøde elementer først og fremmest opvarmer loftet, væggene og møblerne, og ikke luften.

Således opvarmer dit eget hus dig i henhold til princippet om varmeoverførsel til luften fra miljøet. Dette er helt sikkert en helt ny teknologi, der er i stand til at opretholde et sundt mikroklima i huset:

 • Infrarøde elementer ændrer ikke fugtigheden i din lejlighed;
 • PLEN har ikke egenskaben at brænde ilt og overdrive luften;
 • PLEN-systemet virker helt uden yderst støj;
 • Systemet har en positiv effekt på menneskers sundhed;
 • Brandsikkerhed er bekræftet af kvalitetscertifikater;
 • Det har absolut sikkerhed og er lavet af miljøvenlige materialer.

Men fordelene ved filmvarmesystemet slutter ikke der. Ved hjælp af PLEN-teknologien kan du vælge en behagelig temperatur i hvert værelse ved hjælp af en sensor. Varme lofter med brug af PLEN spild ikke tid på opvarmning af overskydende luftstrøm og følgelig medbringer store besparelser på dit budget.

PLEN under strækloftet

Det er vigtigt, at filmvarmeren er ekstremt lydløs, sikker for dine børn og ikke ødelægger mikroklimaet i dit hjem. Systemet udsender ikke skadelige stoffer, forbrændingsprodukter og er helt sikkert i alle henseender.

Hvordan er PLENEN?

Ofte tænker vi ikke på, hvor strømmen af ​​energi kommer fra, opvarmer os. For eksempel, når vi bringer vores hænder til ild på en frodig dag, føler vi straks en bølge af varme: Sådan virker infrarød stråling, da kold luft ikke har nogen varmeegenskaber. Solen opvarmer jorden i stor afstand, og varmen kommer til os i form af infrarød stråling.

Næsten det samme princip er arrangeret varmefilm - når der er en strålende varmeveksling, udsender et varmt loft lys i det infrarøde område, så din lejlighed opvarmes, ligesom solen opvarmer jorden.

Sol-lignende varmesystem

Elementerne i varmesystemet er en filmbane med fleksibilitet og indbyggede resistive strimler.

Konstruktionsegenskaber ved varmelegemet:

 • Webbredde op til 46 cm;
 • Lærredens masse - 55 g. / M 2;
 • Dialektisk polymerfilm;
 • Infrarøde varmeelementer;
 • Skærmreflekterende;
 • Forsyning ledninger;
 • Gennemsigtigt monteringsområde;
 • Jordledning

Enhedsvarmefilm

 • Strømforbrug op til 200 W / m 2;
 • Strømforsyningsspænding - 50 Hz, 200 V;
 • Beskyttelsesniveau - IP 44

Det er vigtigt! Systemets bekvemmelighed kan styres eksternt: Det er nok at sende en SMS-besked og tænde rumopvarmning, mens den stadig er langt hjemmefra. Interessant, er det ikke?

Visuelt PLEN kan være helt bekvemt at skjule fra øjnene, i modsætning til så populære varmesystemer. Ingen kedler og radiatorer stikker ud af væggen - bare en usynlig arbejdsstat, pladsbesparende og maskering med enhver indretning.

Trin af installation af FLEN-systemet

Det enkleste strålingssystem vil ikke være vanskeligt for dig at installere: pålidelighed, holdbarhed og mangel på installationsomkostninger vil gøre installationen en spændende oplevelse. Lad os gøre det sammen!

 • For at fastgøre strimlerne til træloftet, behøver du kun en byggestifter. Først skal du lave det isolerende materiale på træloftet;
 • I anden fase skal filmvarmeren styrkes med hæfteklammer;
 • For at montere på et betonloft skal du først placere en trækasse. Du kan gøre det ud af halvt centimeter krydsfiner;
 • Træbånd af krydsfiner 5 cm brede er anbragt i en afstand på 30 cm parallelt med hinanden;
 • Isoleringsmateriale er fastgjort til den færdige ramme med en hæftemaskine;
 • Gentag punkt nummer 2.

Hvordan installeres en radiantvarmer?

I stedet for en konstruktion hæftemaskine, kan du bruge en stans for at sikre PLEN strimlerne til loftet. Med et halvt centimeter trin overlappes strimlerne, og leddene limes med foliebånd.

Advarsel! Installation af termostater og kabel udføres kun med deltagelse af en elektriker med en adgangsgrænse på mindst tredjedel!

Ved siden af ​​den monterede varmefilm styrkes kabelkanalen og leder ham til ledninger af infrarøde varmeapparater. Termostaten er installeret i hvert rum ca. 1,5 m i forhold til gulvniveauet.

Hvis området til opvarmning er lille, er det tilrådeligt at forbinde termostaten til "gap" -linjen. For et større område af rummet skal forbindes termostaten via en magnetisk kontaktor og føre forsyningsledningen til omstillingsbordet.

Med PLEN-systemet er kedler til opvarmning ikke længere nødvendig, og fjernbetjeningen fungerer også i de mest frostige dage. Systemet skifter automatisk til økonomi, når du er væk og arbejder, når nogen er i huset.

Radiant system - et gunstigt mikroklima i huset

Et varmt loft er ikke et problem, når du ved, at du kan undvære radiatorer og gas, er der ingen grund til at isolere loftet. Med et strålende varmesystem bliver dit hjem til et behageligt sted, der opvarmer varme. Du behøver ikke længere sidde på samme sted ved siden af ​​varmeren under tæppet og lægge på trøjer: Med PLEN-systemet lever du i varme, fordi vinteren ikke er en grund til at fryse.

Film infrarød opvarmning PLEN og Zebra - spørgsmål og svar

I den sidste artikel kiggede vi på en række populære spørgsmål fra brugere om nedlagte lofter. Lad os nu tale om et relativt nyt system i vores marked - film infrarød opvarmning, især sådanne mærker som PLEN og Zebra. Hvor kom navnet PLEN fra - det er skrevet her, de vigtigste træk ved arbejdet med infrarød opvarmning - her. Nedenfor er andre populære spørgsmål og svar.

Spørgsmål: Hvor er PLEN og Zebra-systemet monteret?

Svar: Filmvarmere monteres i loftet. Det område, der er optaget af filmen, er ca. 70% af loftets samlede areal. Tilstedeværelsen af ​​ovne i forskellige størrelser gør det muligt at arrangere dem i loftet jævnt eller tage hensyn til rummets funktionelle formål, samtidig med at der er plads til lamper, ventilationskanaler, andre typer ingeniørkommunikation.

Spørgsmål: Er det muligt at installere PLEN (Zebra) på en væg?

Svar: Ja, det kan du dog have begrænsninger. Væggene er sædvanligvis lavet af høje møbler, der er spejle og malerier på dem, og at varmeovnen skal fungere effektivt, 70% af overfladen skal være fri. Hertil kommer, at kunstværker eller plasma-tv-paneler kan lide af forhøjet temperatur.

Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem PLEN og Zebra-systemer?

Svar: Faktisk er Zebra en elektrisk elvarmer til infrarød film, dvs. forkortet PLEN. Hvis vi taler om varemærker, er "Zebra" en mere moderne model, der er færdiggjort af højteknologiske materialer af bedre kvalitet, hvilket gør det muligt at vise mere stabile temperaturindikatorer. Zebra har en højere klasse af beskyttelse: IP44 (i stedet for IP20 klasse på PLEN), dette gør det muligt for systemet at blive brugt i værelser med høj eller ustabil fugtighed. Zebra systemet er udstyret med en tredje wire jordforbindelse.

Producent - plante "PSO-Evolution" (tidligere, plante ROST) repræsenterer følgende udviklingstrin af sine varmesystemer: 2008. - PLEN model, 2011 - Zebra, 2014. - model Zebra EVO 300.

Spørgsmål: Hvad er princippet om FLEN og Zebra?

Svar: Systemer fungerer på princippet, der ligner virkningen af ​​sollys. De opvarmer overfladen, ikke luften. Filmvarmere kan betragtes som strålende. Dette er den mest økonomiske og komfortable til menneskelig opvarmning. Når filmvarmerne virker, opvarmer opbygningens opbygning. Når det opvarmes, akkumuleres det varme for derefter at udstråle på en sekundær måde.

Spørgsmål: Hvor brandsikkert er systemerne, og kan de bruges i et træhus?

Svar: Filmvarmere er helt sikre mod brande og er udstyret med automatiske afbrydere, når den ønskede temperatur er nået, ikke over 50 grader. De er tilladt at bruge i huset af ethvert byggemateriale. Sikkerheden af ​​varmeelementer er bekræftet af et brandsikkerhedscertifikat.

Spørgsmål: Vil andre overflader være varme, når du bruger PLEN eller Zebra?

Svar: Loftet bliver varmt til berøring, og kun på det sted, hvor loftvarmerne er placeret. Vægge og andre overflader og genstande vil ikke være varme, men da de absorberer stråleenergien af ​​filmvarmere, vil de blive varmere end med konvektionsopvarmning.

Spørgsmål: Hvor meget strøm forbruges?

Svar: Ifølge de tekniske data er strømforbruget ca. 200 watt pr. Kvadratmeter. PLEN (og Zebra) virker imidlertid ikke konstant, men tænder et stykke tid på omkring 6 minutter i timen. Således forbruges filmvarmere ca. 20 watt / kvadratmeter. m, mens du klarer at varme op i rummet til sin fulde højde. Sandt nok er disse 20 watt et ideelt tilfælde med passende husisolering. Mere præcist kan forbruget beregnes afhængigt af rummets type og størrelse, tykkelsen af ​​understøttende strukturer, antallet af vinduer og døråbninger, klimaområdet, kvaliteten af ​​isoleringen af ​​værelserne.

Spørgsmål: Er PLEN-systemet nok til at opvarme et hus om vinteren uden radiatorer?

Svar: Elektrisk infrarød loftfilm opvarmning kan bruges som den vigtigste. Det er fuldt i stand til fuldt opvarmning af huset. Hvilken slags opvarmning anbefales også til brug som en ekstra varmekilde i foråret - efteråret, når centralvarme endnu ikke er tændt, og udetemperaturen er allerede ret lav, og det er køligt i værelserne.

Spørgsmål: Hvor meget har jeg brug for PLEN til opvarmning af et hus?

Svar: Det anbefales normalt at tage en filmvarmer til en sats på 70% af husets areal. Filmvarmeren udstedes i form af ark 0,5 meter brede og forskellige længder i henhold til typiske størrelser. Hvis du for eksempel tager et værelse med et område på 20 meter, så skal du vælge filmvarmerens dimensioner for at dække dem med 20 * 0,7 = 14 kvadratmeter. Hvis vi siger en typisk størrelse på 0,5 (bredde) x 4,2 (længde) meter, så har vi brug for 7 sådanne ark.

Spørgsmål: Er det muligt at gøre PLEN ikke i hele huset på én gang, men gradvist, først i et rum, derefter i et andet, osv.?

Svar: Du kan. Og det er en af ​​fordelene ved en sådan opvarmning. Du kan investere penge i dit varmesystem gradvis, hvilket gør det først i en del af huset og derefter tilføje andre værelser og værelser.

Spørgsmål: Hvordan påvirker infrarød filmstråling sundhed?

Svar: Systemet genererer varme med en bølgelængde tæt på menneskets stråling (ca. 9,2 mikron). Det er ikke kun helt sikkert, men også nyttigt, da det giver dig mulighed for at kompensere for manglen på sol om vinteren. Varmeapparater forårsager ikke bevægelse af luftstrømmen, som det er tilfældet med konvektionsopvarmning, så der er ingen udkast eller bevægelse af støv i rummet. Dette har også en gavnlig effekt på sundheden.

Spørgsmål: Kan jeg forlade arbejdssystemer PLEN og Zebra uden opsyn?

Svar: Ja, systemerne har automatisk regulering, de kan efterlades uovervåget til enhver tid.

Spørgsmål: På hvilket sted skal loftet placeres?

Svar: Det anses for mere korrekt at placere varmeapparater nær de ydre vægge og vinduesenheder. Således er zoner blokeret, hvor varmetab er maksimale. Det er også tilrådeligt at placere filmene, hvor folk oftest er, for eksempel over skrivebordet eller legepladsen på børnenes værelse.

Spørgsmål: Er det muligt at installere PLEN under stræklofter?

Svar: Ja, systemerne kan monteres under et loftsloft og dekoreret med en hvilken som helst finish, undtagen spejle, glas og metal. Arbejdstemperaturen på PLEN overstiger ikke 50 grader og påvirker ikke strækloftets ydeevne. Minimumsafstanden fra filmen til strækstof skal være mindst 3 cm.

Spørgsmål: tørrer de indendørs luft?

Svar: Nej, varmesystemet er ikke konvektion, så det påvirker ikke luften i rummet overhovedet, og det tørrer det heller ikke. Imidlertid vil strålende stråling ikke tillade dannelse af fugt eller skimmel på overfladerne.

Spørgsmål: Er der mangler i PLEN?

Svar: Selvfølgelig er der ingen teknologi uden fejl. For mange er opvarmning mere sædvanlig ved hjælp af traditionelle radiatorer, der hovedsagelig opvarmer luften, der spredes rundt i rummet og gør den varm. PLEN opvarmer ikke luften, bortset fra at luften opvarmes fra de varer, der opvarmes af denne "sol" selv. På grund af dette vil huset (rummet) kræve bedre isolering fra alle sider (gulv, vægge, hjørner, tagdækning). Dette er også nødvendigt for at PLEN kan tænde for de angivne 6 minutter i timen og ikke arbejde i 30 minutter i timen. Imidlertid vil sådan isolering altid ikke være overflødig, og med andre metoder til opvarmning af huset.

En anden stor ulempe er det alvorlige strømforbrug (hvis du installerer FLIEN som hovedvarme til hele huset). Derfor svarer de tilsvarende krav til kapaciteten af ​​det elektriske netværk, som er et 100 kvadratmeter hjem. Måleren skal være mindst 15 kW (under hensyntagen til andre elforbrugere - lys, tv, husholdningsapparater mv.).

Her er sandheden værd at overveje, at systemet ikke virker konstant, men kun et lille antal minutter inden for en time. Fordi folk kommer ud af situationen på denne måde - tænder varme på værelserne skiftevis. Naturligvis ikke manuelt, men via styreenheden (den købes separat), som automatisk kan oprette op til 4 separate zoner (rum) igen. Dette gør det muligt at reducere den nødvendige effekt til netværket med 4 gange, dvs. op til acceptabel 3-5 KW.

Nå, omkostningerne ved driften. Omkostningerne ved opvarmning ved brug af PLEN til anmeldelser er ca. 1,5 gange højere end for gasopvarmning. Sandt nok er det nødvendigt at tage hensyn til omkostningerne ved at forbinde gas, og omkostningerne ved at opbygge et gaskedelhus og installere selve varmesystemet.

Se også om infrarød opvarmet gulv - spørgsmål og anmeldelser.

Infrarødt loft: Det mest moderne varmesystem

Opvarmning af et hus med elektricitet betragtes som den dyreste, men hvis der ikke er andre brændstoffer, er det værd at overveje de mest populære typer varmelegemer, der drives fra stikkontakten. Den mest økonomiske betragtes som infrarød. Deres effektivitet er meget højere på grund af et andet driftsprincip. I modsætning til konventionelle elektriske reflektorer eller radiatorer, infrarød varme ikke luften, men de omkringliggende objekter: gulvet, vægge, møbler, folk. Opvarmede genstande udsender jævnligt varme og skaber en følelse af komfort og tørhed.

Enheden og princippet om driften af ​​den infrarøde varmeapparat

Stålhuset på enheden indeholder en reflektor og et varmeelement eller en radiator. Når den er tændt, opvarmer emitteren og udsender infrarøde bølger, som opfattes af mennesket som termisk. Varmeelementet kan fremstilles i form af et varmeelement - en rørformet varmeapparat, en åben eller lukket spiral eller en carboncoating i filmvarmere.

Reflektoren tjener til retningsopvarmning og beskyttelse af selve apparatet mod overophedning. Infrarøde bølger er helt sikre for mennesker og dyr, bortset fra mulig overophedning. For at forhindre det er varmeapparater udstyret med termostater og sensorer. Med deres hjælp kan du indstille varmetemperaturen og slukke for apparatet, når den når den.

Typer af infrarøde varmeapparater

Ved montering kan disse enheder opdeles i:

Loftsmodeller er meget populære. De besætter kun plads på loftet, som næsten altid er ukritisk. Det er umuligt at ved et uheld røre ved og brænde dem, eller utilsigtet læne en brændbar genstand.

Korrekt installeret og styret enheden opvarmer jævnligt hele zonen, som ligger under ham, spisestue eller rekreativt område. Og endelig ser moderne modeller så pæne og æstetisk glædeligt ud, at de kun udsmykker interiøret. Det skal bemærkes, at lofternes højde skal være tilstrækkelig, ikke mindre end 2,5 meter.

Infrarød film på loftet

Endnu mere interessant er nyheden blandt varmeapparater - infrarød film. Det er en polyethylenfilm inde, hvor de ledende og varme kulstofelementer er forseglet. Filmen er meget mere bekvem end en varmelegeme af en sædvanlig form. Du kan:

 • forstærke til ethvert fladt sted - gulv, loft eller væg under vinduet
 • skæres i stykker af den ønskede størrelse på specielle linjer;
 • gem under et suspenderet eller ophængt loft.

Sammenlignet med varmeapparatet opvarmer filmen ikke så meget. For en god opvarmning af rummet, især i den kolde periode, skal den dække et ret stort område med det. Men dette produkt er helt brandsikkert. Det er også let tilgængeligt i ruller, der er nemme at transportere.

Fordele og ulemper ved et varmt infrarødt loft

Sammenlignet med andre typer varmesystemer har et varmt loft mange fordele:

 • den største rentabilitet i forhold til sædvanlige radiatorer og reflektorer;
 • rummet har et naturligt fugtighedsniveau;
 • enkel installation og mangel på arbejdskrævende operationer
 • enkel automatisk styring giver dig mulighed for at glemme temperaturfald
 • Mulighed for installation i bygninger af enhver art, herunder træ;
 • bredt udvalg af endelige lofter.

Af de betydelige ulemper kan kun identificeres en grænse i loftets højde, men i dette tilfælde kan du komme ud af situationen. For eksempel, når du installerer en termisk film for at omgå de steder, hvor mennesker er konstant: over sengens overflade eller over arbejdspladsen.

Hvordan laver man et varmt loft i huset med egne hænder?

Installationen af ​​den infrarøde film på loftet forekommer i flere faser:

 1. loftisolering;
 2. film område beregning;
 3. montering film, termostat og sensor;
 4. netværkstilslutning og sundhedskontrol.

Før installationen af ​​den termiske film er det nødvendigt at afslutte alle bygge- og efterbehandlingsarbejder i loftet, undtagen færdigbehandling. Udfør også alt arbejde med at lægge kommunikation og belysningstråde.

Overvej nu trinene for at installere et varmt loft mere detaljeret.

Loftisolering

Det er nødvendigt for ikke at opvarme loftet eller naboerne på gulvet ovenfor. Korrekt isoleret loft vil returnere al varme til lokalerne, hvilket øger enhedens effektivitet og reducerer energikostnaderne. Termisk isolering med et reflekterende lag er fastgjort til hele overfladen af ​​loftet og går et par centimeter til væggene. Dette forhindrer varmetab gennem hullerne mellem loftet og væggen. Ledninger i varmeisolerende materiale klæbes med tape. Selve materialet skal være mindst 5 mm tykt.

Sådan beregnes området af den infrarøde film?

For den korrekte beregning af det krævede område skal du overveje følgende:

 • Hvor godt er bygningen isoleret. For et murstenhus eller en lys stelstruktur, vil disse data afvige;
 • om du planlægger at bo i huset om vinteren, permanent eller ved korte besøg
 • volumen af ​​det opvarmede område. Det kan være enten hele rummet eller en del af det;
 • Vil infrarød opvarmning være primær eller sekundær?

Hvis der planlægges et varmt loft som den primære type opvarmning, skal den optage mindst 70% af det samlede loftareal. Som et supplement kan dette tal reduceres henholdsvis til hovedvarmesystemets kapacitet. Den gennemsnitlige filmkraft er ca. 0,2 kW pr. Kvadratmeter. Ved at dividere termostatens effekt med dette nummer kan du finde ud af det område af filmen der kan sluttes til den.

Installation af varmeudstyr

Termofilm kan kun skæres på specielle linjer mærket på den. Hver type film har sin maksimale længde af segmentet. Disse oplysninger findes i vedlagte dokumentation eller spørg sælger. Mellem film og isolering af loftet må der ikke være huller og luftgab.

Dernæst skal du tilslutte kobberkontakterne på den ledende bus med elektriske ledninger ved hjælp af kontaktklip. Halvdelen af ​​klipset skal anbringes på kobberbussen og den anden inden i varmeren. Herefter isolerer bitumen tape filmens ender på begge sider.

Sensoren er fastgjort til termisk isolationsudskæring og er forbundet til regulator og varmeelementer.

Elektrisk tilslutning

Tilslut filmen via regulatoren til netværket skal være parallelt. Hvis det varme loft vil have mere strøm, er det bedre at forbinde det via en separat maskine.

Korrekt monteret, skal det varme loft, når det er tændt, udledes behagelig ensartet varme, aldrig overophedes overalt og sluk straks, når den indstillede temperatur er nået.

efterbehandling

Dernæst lave de sidste trimlofter. Det kan være et strækloft med speciel mikroperforation. Det transmitterer perfekt infrarøde bølger. Strækloft er i dette tilfælde monteret på væggenes kant uden at påvirke selve loftet.

Det er også muligt at lukke konstruktionen med et ophængt loft: gipsplader, klapbræt eller plastpaneler. Forlad et lille mellemrum mellem det hængende eller ophængte loft og det infrarøde varmesystem. For at afslutte loftet skal du vælge vandtætte materialer med en tykkelse på højst 16 mm.

Det infrarøde varmesystem til lofter er den mest moderne, sikre og effektive af alle elvarmeindstillinger. Ved korrekt installation vil det vare lang tid, fylde huset med varme og komfort, mens det forbliver helt usynligt.

Energibesparende hus

Lavtemperatur loft PLEN opvarmning er placeret af producenten som energieffektiv. Dette er en infrarød film med en reflektor, hvor flere lag af modstande er indlejret.

Hvad er PLEN kan forstås fra citatet fra produktcertifikatet:

"Et filmstrålende varmeelement med en nominel effekt fra 50 til 570 W med en specifik effekt på 100-150-175 W pr. M2. Nominel spænding er 12, 24, 36, 55, 73, 110, 220V. Beskyttelsesklasse IP67, webbredde 0,35,051,0,65 m, weblængde fra 1 til 5 m med en afstand på 0,6 m tykkelse ikke mindre end 390 mikron, filmbane baseret på 3 lag af en copolymer af polyethylenterephthalat og en copolymer af ethylen med vinylacetat. Mellem det andet og tredje lag er et ledende varmeelement - koldvalset tape 13 mikron "

Infrarød stråling og bølgelængde i PLEN

Hvordan virker infrarød stråling i en filmvarmer? Den elektriske strøm opvarmer modstandene til 35-55 ° C, og de udsender infrarøde bølger i intervallet 9-15 mikron.

PLEN opvarmer objekter inden for bølgeområdet. Efter at have opsamlet varme udsender emnerne i rummet varme selv, der opvarmer luften. Traditionel konvektionsopvarmning er det modsatte - det opvarmer luften, som derefter opvarmer ting.

Sælgere hævder, at infrarød stråling med en bølgelængde på 9,6 mikron er mest naturlig for mennesker, men en hvilken som helst fast krop udsender i et bestemt bølgelængdeområde og ikke ved en enkelt bølgelængde. Påstået opvarmer strålingen med en længde på 9,6 mikron vores krop med naturlig "strålende varme" til en dybde på 4 cm.

En bølge længere end 3 mikrometer opvarmer dog kun de øverste lag af huden til en dybde på 0,2 mm, ikke dybere. Du kan læse om dette i lærebogen "Biophysical Foundations of Physiotherapy", G.N. Ponomarenko, I.I. Turkovsky, s. 17-18 (Universitetsuddannelse), eller i: Den Internationale Arbejdsorganisation, Arbejdssikkerhedsforskrift, 2. udgave, 1988.

Hvis der i "personens stråledest" blev observeret perfekt opvarmning, så kunne vi "varme" hinanden. Men den anden lov af termodynamik tillader os ikke dette - varme overføres kun fra en varmere krop til en mindre opvarmet en. Det område, der er angivet af filmskaberne, er selvfølgelig også varmt, men med minimal intensitet og meget inert. Og "livets stråler", opnået ved filmopvarmning, forbliver et eventyr.

Jo højere temperaturen på den udstrålende overflade er, jo mere effektivt bliver overfladen opvarmet af IR-strålerne. Med andre ord påvirkes varmen mere af varme, ikke inden for rækkevidde. At nå en balance baseret på bølgelængde er ret vanskelig, og et lavtemperatur loftvarmer er tvivlsomt ud fra dette synspunkt.

Infrarøde stråler er delvist afskærmet af træ, gipsplader, suspenderede og stræklofter (som ofte dækker filmen på loftet i rummet). I retfærdighed, jo højere fugtigheden af ​​finishen (for eksempel foring), desto højere er strømmen af ​​strålerne.

Certifikater af filmstrålende elektriske varmeapparater

GOST R 52161.2.96-2006 vedrører sikkerheden af ​​husholdningsapparater og lignende elektriske apparater, især fleksible pladevarmeelementer til opvarmning af boliger. Det var meget interessant at læse, hvilke krav der stilles til denne form for opvarmning, og hvilken type forskning bliver udført og ikke fremført. Jeg anbefaler at bekendtgøre, kun 26 sider.

Denne GOST har et middelmådigt forhold til lav temperatur infrarød film varmeapparater. Resten af ​​certifikaterne er du også interesseret i, hvis du dykker ind i regelsættet krypteret i koder og antal dokumenter.

Myter og fakta om loftet PLEN opvarmning

Spørgsmål, som PLEN salgsforvaltere ikke giver svar på

 • Er vinduesglaset delvist transparent til infrarød stråling?
  Om sommeren er vinduet varmt, da glasset overfører op til 40% af infrarød stråling, der bliver til termisk energi. Enhver anden varmeanordning mister også delvist termisk energi gennem vinduer, men de er meget kraftigere end strålingen af ​​en lavtemperatur infrarød film og kompenserer for varmetab som følge af strøm og temperatur. Flyver "strålevarmen" ud af vinduet?
 • Hvorfor PLEN producerer varmt gulv?
  PLEN marketingfolk er kategoriske til et varmt gulv - opvarmet ved hjælp af varme gulve (vand, kabel) hæver støv fra gulvet gennem naturlig konvektion (varm luft stiger og transporterer støv væk). Men hvorfor producerer de infrarød film under gulvbelægningen til et varmt gulv, hvis de i en annonce til en loftsvarmefilm skiller opvarmningsmetoden under gulvvarme?
 • Hvordan arbejder filmen under granit?
  Det siges, at PLEN til gulvvarme kan sættes selv under granit, men ikke granit skærmen infrarød stråling? Hvad er meningen med afskærmet stråling? Det viser sig, at filmen simpelthen mekanisk opvarmer sten med dens 35 ° C.
 • Hvorfor tørrer loftet PLEN opvarmning ikke huden, men tørrer træet?
  Hvis infrarød opvarmning ikke tørrer luften og huden, hvorfor anbefales det i "sælgende" tekster film at tørre træ, biler efter maling og frugt?
 • Hvorfor stråling ikke går uden for rummet?
  En "soldat" fra hæren af ​​filmforvaltere forsikrede, at PLEN-lejligheden var ideel, den anden at den ikke var effektiv til en lejlighed, da jeg ville varme mine naboer. Det vil sige, at infrarøde stråler i huset ikke gennembler væggene, gulvet, vinduerne, og i lejligheden opvarmer jeg mine naboer - strålerne forlader rummet gennem loftet. Jeg har en solid kognitiv dissonans med denne opvarmning.
 • Hvordan skal man håndtere fysik og optik?
  Glatte overflader, uanset farve, afspejler op til 99% af strålingen. Jo lettere objekter og vægge er, desto mindre infrarød stråling absorberer de. Er det ikke rigtigt? Tvetydigt eksisterer alt med absorption og refleksion af IR-stråling, præcise beregninger og offentliggjorte eksperimenter simpelthen ikke.

Jeg forsøgte at finde en video anmeldelse af virkelige brugere af loftvarme, men udover NTV reklamer og reklame video præsentationer, fandt jeg ikke noget.

Hvor meget koster loftet PLEN opvarmning?

Omtrentlig beregning af, hvor meget prisen for plads til en lejlighed på 40 m2: et køkken på 12 meter, et rum på 17 meter, et badeværelse på 4,6 meter.

Ifølge producentens anbefaling skal varmelegemet dække omkring 80% af loftet (27 meter film). Jeg tilføjede ikke efterbehandling til at skjule denne skønhed til dekorative dekorationer og omkostningerne ved elektriske ledninger til omkostningerne ved montering af PLEN. I bordet er der prisen for virksomheden for ledninger pr. Meter, du kan groft estimere.

Prisen på filmen varierer fra $ 13 (ukrainsk produktion) til $ 30 (Finland). Jeg overvejede den oprindelige PLEN (Rusland).

"Heat-Modern"

Hyppige spørgsmål om opvarmning på PLEN

Her, kære besøgende, har vi samlet de hyppigste spørgsmål, der bliver stillet til os af personer, der er interesseret i PLEN-opvarmning, og har forsøgt at give de mest omfattende svar på dem. Hvis du efter at have læst denne side stadig har spørgsmål, kan du altid spørge os via vores online konsulent eller give en kommentar nederst på siden.

 • Er infrarød stråling skadelig for PEN?

Vi forstår, at mange mennesker er bange for selve ordet "stråling", men infrarød stråling er den optiske region af elektromagnetiske bølger, der ligger under det røde spektrum af synligt lys (infrarød betyder under rødt), så disse er kun lysbølger, men usynlige for øjet, men opfattes vores hud er fjernt som varm. Lige så varmt som du føler dig ved siden af ​​en opvarmet mur af en rustik komfur. Den specielt beregnede specifikke styrke PLEN (≈150-200 W / m²) svarer til opvarmningstemperaturen på overfladen op til 40-45 grader Celsius, hvilket giver en meget blød og behagelig opvarmning. Infrarød stråling med sådanne egenskaber (bølgelængde 9-12 mikron) svarer til den varme, der udledes af selve kroppen og den termiske komponent af solstråling. Derfor er sådan infrarød stråling meget fysiologisk og endog gavnlig for helbredet, da den aktiverer kapillærcirkulationen. Umiddelbart ikke overflødigt at nævne den elektromagnetiske stråling PLEN, der altid er til stede i en leder med lækket elektrisk strøm. På denne score er der konklusion af professor i ChSU, lægen i fysiske og matematiske videnskaber I. V. Bychkov

"Det elektromagnetiske felt skabt af varmelegemet er væsentligt svagere end jordens naturlige elektromagnetiske felt, og dets indflydelse bør forsømmes."

Det er værd at nævne, at PLEN-baseret opvarmning anbefales til brug i skoler og børnehaver, som den sikreste og mest naturlige for mennesker.

 • Er uafhængig installation af opvarmning PEN mulig?

Dette er i princippet muligt, hvis du selv har el-installationer eller inviterer en velkendt elektriker, men i dette tilfælde tager du alt ansvar for installationens kvalitet. Vi kan give dig råd om installationen, men der er ingen garanti for arbejdet.

 • Infrarød film elvarmer er egnet til opvarmning af villaer eller et landhus?

Varmeapparater kan bruges til alle typer lokaler, gruppe A, B, C, og især PLEN er praktisk til opvarmning af et landhus, da det klare opvarmning selv i de mest alvorlige frost uden at kræve tilstedeværelse af ejere i huset.

Folk spørger ofte: "Er det muligt at installere PLEN på buede overflader?". Ja, det kan du. Dette medfører ingen vanskeligheder, og dette påvirker ikke opvarmningseffektiviteten.

Efter vores opfattelse er brugen af ​​varme på loftfilm elvarmer mest berettiget i lokaler med øget brandrisiko (træhuse, møbler og snedkerier mv.), Da deres arbejdstemperatur ikke overstiger 50 ° C og derfor under ingen omstændigheder kan føre til brand (f.eks. ved antændelsestemperatur er mere end 300 ° C).

 • Er det muligt at bruge PLEN som den eneste opvarmning af et landsted?

Filmvarmere kan bruges lige så effektivt som både den primære (sål) og yderligere opvarmning. Forskellen ligger kun i PLEN-dækningsområdet og som følge heraf i den installerede kapacitet. For eksempel opvarmes dit hus med en gaskedel og batterier, men ikke alle værelser har termisk komfort. I disse værelser er det muligt at installere flere PLEN bånd i loftet og strøm dem gennem termostaten. De vil automatisk opretholde den temperatur, du har brug for, og gulvet vil også blive opvarmet. Derudover kan varmelegemer PLEN bruges til at oprette lokale varmezoner, for eksempel vil den termiske komfortzone være lige over sengen eller arbejdspladsen. I princippet kan PLEN også bruges som film varm gulv.

 • Hvordan virker infrarød sonde?

Princippet om driften af ​​det infrarøde varmesystem på Plen svarer til den måde, Solen opvarmer Jorden og består i at opvarme rummets omsluttende strukturer (gulv og vægge) og ikke luften inde i den. Det opvarmer også alle genstande i rummet. Luften, der kommer i kontakt med dem, opvarmer også. Således er infrarød PLEN strålingssystemer med direkte elektrisk opvarmning (ifølge SNiP) - den mest komfortable og omkostningseffektive til dato (behagelig temperatur er pr. Definition den, hvor forskellen mellem objektets øvre og nedre varmepunkt ikke overstiger 2-3 ° C).

 • Hvorfor PLEN er monteret i loftet, fordi det er velkendt, at varmen stiger fra bunden op?

Dette udløser filistinsk stereotype. Faktum er, at kun varm luft stiger fra bunden, forskudt af tættere og tyngre kold luft - det er simpelthen en sekundær effekt af opvarmning af overfladerne, som luften berører. Termisk energi (infrarød stråling), der i det væsentlige er et elektromagnetisk felt, spredes jævnt i alle retninger og absorberes direkte af menneskekroppen og omgivende genstande (gulv, vægge), hvilket direkte forårsager deres bløde opvarmning. Luftvarme er sekundær her og opstår på grund af sin kontakt med varme vægge, gulv og møbler.

 • Påvirker PLEN indendørs mikroklima og luft?

Infrarød stråling fra Plen absorberes praktisk taget ikke af luften og påvirker derfor ikke dets tilstand og bevægelse i rummet. Derfor vil luften i dit hus være naturlig fugtighed, og der vil ikke være stigende luftstrømme, der flytter en masse usynligt støv i rummet, hvilket ikke er tilfældet med konvektiv opvarmning (batterier). Det skal bemærkes, at vægternes og gulvets temperatur bliver 2-3 ° C højere end rummets lufttemperatur, hvilket udelukker forekomsten af ​​kondens og fugtighed af væggene. Fugt i dit hjem vil ikke være!

 • Jeg spekulerer på, hvad er garantien for PEN varmeovne og deres levetid?

Fabrikanten angiver garantiperioden for PLEN 10 år. Teoretisk kan infrarøde filmvarmere arbejde ubestemt, da de ikke har bevægelige dele, de ikke udsættes for mekanisk belastning og opvarmer ikke over 45-50 grader Celsius.

 • Er det muligt at lukke PLEN indretningen. Hvis ja, hvordan?

PLEN kan lukkes med ethvert dekorativt efterbehandlingsmateriale, undtagen fast metal eller spejle. Plen er oftest lukket med et strækloft, klapbræt (ikke tykkere end 12 mm) og gipsplader. Det skal huskes, at jo finere efterbehandling er, desto hurtigere vil opvarmning af rummet forekomme. Det er umuligt at lukke PLEN med et kontinuerligt lag af metal eller spejle, da de ikke absorberer IR-stråler, men afspejler dem. De finske Isotex loftsplader er specielt noteret - de indeholder et andet lag folie under det ydre dekorative lag, som også vil beskytte varmen fra PLEN. Derfor er disse loftpaneler ikke kompatible med loftvarme PLEN.

Der skal lægges særlig vægt på Armstronglofterne. Hvis afstanden mellem trækloftet og Armstrong er mindre end 15 cm, er det tilladt at tilslutte ovne til trækloftet. På en større afstand ruller varmeovnerne direkte ud på loftet, og de lukkes ovenfra med et varmeisolerende lag.

 • Er det muligt at installere PLEN opvarmning i et sommer præfabrikeret hus?

Ja, selvfølgelig kan du, men du skal være opmærksom på, at det bliver koldt i et sådant hus om vinteren på grund af manglen på tilstrækkelig isolering i sådanne huse. Men i koldt vejr om sommeren såvel som i efteråret-foråret vil sådan opvarmning være meget effektiv, komfortabel og økonomisk.

Hvordan man laver et varmt loft i huset

I lokaler, hvor det ikke er muligt at installere centralvarme, er et varmt loft den optimale løsning. For at installere det i et hus, har du brug for en minimal indsats, og effektiviteten er meget højere end analoger såsom et opvarmet gulv eller elektriske konvektorer.

Princippet om drift og egenskaber

Enheden af ​​det infrarøde loft er et filmark, inden for hvilket varmeelementerne er placeret. Når der leveres strøm til systemet, opvarmes det op til +45 ° C om få minutter. Elementer transmitterer infrarøde bølger svarende til dem, der transmitteres af sollys. Varme går ind gennem det dekorative loftsbelægning og er rettet mod gulvet, hvorfra det reflekteres.

Dette opvarmer ikke kun luften i rummet, men også møblerne. Således opsamler miljøet varme og frigiver det gradvist.

På et niveau på 1-1,5 m fra gulvet installeres en termostat, som korrigerer systemets drift: Når den indstillede temperatur er nået, stopper driften af ​​infrarøde lofter automatisk. Behandlingen af ​​temperaturen efter opvarmning tager direkte ca. 10% af tidscyklussen. Således spares elektricitet til tiden i kun 5-7 minutter af systemets drift pr. Time.

Fakta! Infrarød opvarmning kritiseres ofte af følgende årsag: I henhold til fysikkens love er den varme luft altid tendens opad, men gulvfladen bliver kold. Dette hævdes af dem, der ikke er bekendt med principperne for driften af ​​dette system: filmvarmer ved opvarmning af genstande i rummet kompenserer for manglen på varme på gulvet.

 • Webbredde fra 0,5 til 1 m;
 • Tykkelse op til 1,2 mm;
 • Varmeelementets maksimale temperatur er +50 ° C;
 • Spænding 220 V;
 • Vægt 1 kvadrat. m. ca. 50 gram.

Fordele og ulemper ved varme lofter

Sammenlignet med andre typer varmelegemer har et sådant loft mange fordele:

 1. Finansbesparelser på elregninger. Sammenlignet med forbruget af klimaanlæg, konvektorer eller opvarmede gulve er loftvarme mere økonomisk mindst 3-5 gange;
 2. Indendørs luft er ikke for tør. I modsætning til f.eks. Fra klimaanlægget giver brugen af ​​et infrarødt loft mulighed for at opretholde det naturlige fugtighedsniveau i huset.
 3. Nem at håndtere. Temperaturen og driftstilstanden reguleres af kontrolpanelet;
 4. Nem installation. Selv en person, der er helt langt fra reparationsarbejdet, vil selv kunne lave loftvarme.
 5. Mulighed for installation i enhver bygning. Infrarøde måtter interagerer ikke med loftet, så de er endda egnet til installation i et træhus;
 6. Alternativt valg af dekorative loftsbelægning.

Den type handling af infrarøde lofter ligner sollys, der er nogle begrænsninger på placeringen af ​​loftet. Det anbefales ikke at installere varmemåtter direkte over sengen, især i hovedets område.

Det er umuligt at arrangere sådan opvarmning i et hus, hvor lofterne er under 2-2,3 m. Ideel mulighed er at installere systemet i værelser med en højde på ca. 3 m. I dette tilfælde er det muligt at arrangere et loft på flere planer, yderligere dekorative belysning og andre designelementer.

montering

Hvis et sådant system er planlagt som det eneste varmeelement, er det nødvendigt at installere måtter på 70-80% af overfladen. I tilfælde af yderligere opvarmning er det nok at dække 30% af loftet.

Før installation af varmelegemet er det nødvendigt at beregne effekten af ​​det samlede planlagte dækningsområde. Dette skal gøres for at vælge den korrekte temperaturreguleringstermostat. For eksempel bruger en konventionel termostat 4 kW., Og 1 kvadrat. m. film - ca. 0,2 kW. I dette tilfælde bør området for det infrarøde loft ikke være mere end 20 m².

Derefter skal du lave højkvalitetsisolering. I konkrete lejlighedskomplekser er dette nødvendigt, så varmen ikke går til naboerne ovenfor. I et træhus er det også nødvendigt at isolere bjælkerne for at undgå varmeafledning i skoven og dens udtørring.

Skumpolystyren i en rull, der er dækket med folie på en eller to sider, anvendes som termisk isolering. Materialet er fastgjort til loftet med plastik ildfaste dowels. Samlinger er tapet med foliebånd. Så kan du montere et elektrisk varmt loft.

Infrarøde klæder er monteret i en afstand af 20 cm fra væggene. I et træhus anbefales det at lægge en indrykning på 30-40 cm. Der skal være en afstand på 5 cm mellem strimlerne. Ildfaste dowels bruges også som fastgørelsesanordninger. Termofilm stables parallelt med hinanden. Installationen skal beregnes på forhånd i henhold til ordningen, idet man undgår at lægge klæder over sengene og over elektriske apparater (tv, mikrobølgeovn, køkkenhætte osv.)

Når du har fastgjort kludene, skal du tilslutte systemet. For at gøre dette skal du forbinde terminalerne til kobberbusstængerne og klemme dem tæt på tænger, og forbindelsespunkterne er isoleret. For at forbinde de infrarøde bånd, der anvendes elektrisk kobbertråd sektion på 2,5 kvadratmeter. mm og mere. Så skal du tilslutte hele systemet til termostaten. Det ligger i en afstand på 1-1,5 m fra gulvet. For at skjule ledningerne i væggen, skal du gøre med en boremaskine eller et slagstang. Det er yderligere nødvendigt at skjule gipset. Installationen er klar, det er fortsat at kontrollere varmen. Det er bedre at lave et "testdrev" af loftet inden indlejring af slagtilfælde.

Det er vigtigt! Nedskæringer af en infrarød film på loftet bør kun foretages på fabrikken, der er specielt udpeget af en prikket linje. Ellers vil varmeelementerne blive beskadiget, og opvarmningen vil ikke fungere.

Vælge en dekorativ belægning til et infrarødt loft

Det vigtigste ved valg af loftsbeklædning er at undgå at skabe et stort luftgab mellem den infrarøde film og selve det dekorative materiale. Vanskeligheder opstår, når gulvpladerne har en oprindeligt stor krumningsvinkel, og de skal udjævnes ved hjælp af gipspladestrukturer. Dette er et meget tidskrævende arbejde, og installationen af ​​metalprofiler i processen kan beskadige filmen.

Før du lægger et varmt loft er det nødvendigt at fjerne overfladens dråber. Dette problem kan løses ved plastering.

For et rummeligt værelse er ideelt - ophængt loft. For at installere det skal du bruge smalle aluminium- eller plastprofiler, som kun er monteret på væggenes omkreds uden at påvirke overlapningsområdet. Det højkvalitets stretchloft med mikroperforering overfører de varme infrarøde strømme på bedst mulig måde.

I træhuset er det muligt at installere eurolining. Dette materiale er egnet til små værelser, så installationen af ​​batten ikke påvirker gulvområdet. Foringen skal være af god kvalitet, så det under drift ikke mister dets udseende og form. Også i træhuset metalplader til loftet vil se originale, desuden har de optimal varmeoverførsel.

Hvor effektiv er opvarmning PLEN - anmeldelser, der vil hjælpe med at gøre et valg

På udkig efter et optimalt system til opretholdelse af en behagelig temperatur i et beboelsesområde anvendes nyere teknologier. Filmstrålende elvarmer (PLEN) henviser til sådanne nyfangede systemer. Men er det så effektivt som producenterne siger om det? En af analysemetoderne er anmeldelser af personer, der har installeret dette system derhjemme.

Hvad er PLEN

Men før det er nødvendigt at finde ud af princippet om driften af ​​filmvarmeren. Dette system er helt analogt med varme filmgulve. Hovedelementet i PLEN er filmoverfladen, på hvilken elektriske modstande er placeret. Ved tilslutning til en elektrisk forsyning opvarmes filmoverfladen. I dette tilfælde begynder det at udlede termisk energi, som er karakteristisk for solstråling i bølgelængden på 9 mikron.

På grund af den indre reflekterende overflade er det meste af denne varmestrøm rettet mod rummet. Når dette sker, er det ikke luft, der opvarmes, men genstande i rummet.

Denne type opvarmning er infrarød og kan bruges som primær eller sekundær. Nærmere om denne type opvarmning skrev vi i denne artikel.

anmeldelser

For at bedømme den reelle effektivitet af PLEN på anmeldelserne, bør du opdele dem i bestemte kategorier. Dette vil bidrage til at danne en passende mening om filmopvarmning.

Omkostninger til

 • Installer filmen selv. For at gøre dette brugt 2 dage væk. Fra værktøjerne blev der brugt en skruetrækker, sav, elektrisk tape og en kniv. Hvis du nærmer dig sindet - intet kompliceret. Husstørrelse - 80 m². Omkostningerne ved selve filmen er mere end acceptable - 1200 p / m². Det blev købt 40 m². Pris bølge tilstrækkelig.
 • Bestilt PLEN med en faset installation. Systematisk installation er meget mere rentabel end traditionel opvarmning. Det er muligt at udstyre hele huset om sommeren, og udgifterne fordeles gradvist. Dette er ikke muligt ved installation af vandvarme - der skal du straks betale en betydelig mængde.

Effektiviteten af

 • Efter lange beregninger besluttede jeg at installere PLEN som ekstra opvarmning. Derudover er der en gaskedel i huset, men på grund af hyppige ture var forbruget om vinteren ret stort. Efter installation før turen (eller ferie - som heldig) skal sensorens regulator PLEN = 10 ° C indstilles, sluk kedlen helt. Jeg besluttede at beregne omkostningerne, og det viste sig: Med en effekt på 20 W / m² og et husområde på 120 m² blev 78 kW elforbrug brugt, hvilket er en ganske acceptabel figur. Temperaturen "overbord" var -15 ° C, indendørs + 8 ° C.
 • Min ven satte i lejligheden filmopvarmning. Men først måtte jeg udskifte alle ledninger, da den gamle ikke ville modstå den maksimale belastning. Det samlede areal af lejligheden er 64 kvm. Filmene tog omkring 40. Om vinteren blev der opnået et interessant billede af forbruget - med en maksimal effekt på 8 kW i december blev næsten 2.600 kW forbrugt. Jeg måtte betale i henhold til taksterne. Beløbet var sjovt. Tænker på alternativet.

komfort

Selv under forhandlingen af ​​ordren til installation af film besluttede infrarøde varmere at installere alt på én gang - og PLEN, og styresystemet. Og de fortryde det ikke engang. Det er nok at sætte termostaten til det ønskede temperaturniveau en gang, og du kan glemme kulden udenfor.

Jeg vil fortælle en trist historie, hvordan jeg smed ud 20 tusind rubler. bogstaveligt talt til vinden. Min studiolejlighed er ikke forbundet med det generelle varmesystem (nogle gange sker det). Jeg besluttede at lave et økonomisk system og sætte en nymodet PLEN.

Men desværre varede lederen ikke, at det ville afkøles meget hurtigt. Det er nok at slukke for systemet i 1 time, da temperaturen i rummet om vinteren faldt med 4-5 grader. Det var først senere, at de fortalte mig, at det var nødvendigt at opvarme lejligheden til det maksimale. Derfor blev selvvarmerne ikke slukket for dage selv ved hjælp af automatisering.

Comfortindekset ved brug af et filmvarmesystem afhænger stort set af rummets parametre. I alle tilfælde skal der arbejdes med forarbejdning af varmeisolering - ekstern og intern isolering, installation af effektive vindueskonstruktioner mv. Du kan beregne varmetabet på en speciel regnemaskine. Kun hvis disse betingelser er opfyldt, vil PLEN ikke kun arbejde pålideligt, men også økonomisk.