Budgetmulighed: hvidvaskning af væggene og loftet på badeværelset

Hvidvaskning kan kaldes en af ​​de mest "tidstestede" muligheder for færdiggørelse af vægge og lofter. Selvom hvidvaskning på badeværelset sandsynligvis ikke er den bedste løsning, fordi der i værelser med høj luftfugtighed og fordampning er bedre at bruge mere "resistente" materialer, såsom fliser, plastpaneler eller maleri. Men i betragtning af at hvidvaskning er den mest "budget" mulighed for reparation, nogle, for mangel på det bedste, bruge det, herunder for at forene loftet og væggene på badeværelset. Naturligvis vil kun et specielt "vandtæt" hvidvask til dette formål fungere, når du arbejder med hvilke du skal følge visse regler og nuancer.

Hvad kan blanke væggene og loftet på badeværelset

Som du ved kan hvidvaskning være af to typer - kridt og lime. Hvis vi taler om et badeværelse, så kan du kun bruge sidstnævnte, det vil sige kalk hvidvaskende, da kridtet har tendens til at akkumulere fugt i sig selv, hvilket garanterer at føre til revner og skrælning af hvidvaskningen og på meget kort tid.

Ud over det faktum, at kalk har en højere vandmodstand end kridt, har den en anden kvalitet, der gør anvendelsen i badeværelset mere foretrukket. Det har længe været kendt, at lime mørtel har fremragende bakteriedræbende egenskaber og er i stand til at ødelægge næsten alle skadelige mikroorganismer, herunder alle former for svampe og skimmel. Og i betragtning af at badeværelset skal være det mest "rene" rum i huset, er denne egenskab af kalk et andet vigtigt "plus" til dets brug.

Og den sidste i orden, men ikke mindst, fordelene ved en kalkmørtel er, at den kan gives forskellige nuancer ved hjælp af specielle (forresten, absolut billige) farvestoffer.

Så på baggrund af ovenstående kan vi trygt sige, at du kun kan hvidvaske badeværelset med kalk.

Overfladebehandling

Før du begynder at kalkke, som før alle færdiggørelser, skal du forsigtigt forberede overfladen af ​​væggene og loftet. For at gøre dette er det først og fremmest nødvendigt at rense, og vask derefter laget af gammelt hvidvask med varmt vand.

Hvis den gamle hvidvask er i en normal tilstand, kan du ikke skylle det, men simpelthen "fug" det med pensel og varmt vand. Denne procedure kræver dog visse færdigheder, så hvis du ikke er professionel i spørgsmålet om hvidvaskning, anbefaler vi at du udfører en fuld udvaskning.

Når hvidvaskningen er vasket af, skal du sørge for, at der ikke er revner og potholes på væggene og loftet. Når de opdages, skal du bruge et kit, og efter at det tørrer, skal du bruge en primer. Når primeren er tør, skal overfladen slibes. Herefter kan væggene og loftet betragtes som klar til hvidvaskning.

Kogekalkopløsning

Forberedelse af kalkmørtel til hvidvaskning er ikke anderledes speciel "visdom". Til forberedelse (proportioner er angivet til 10 kvadratmeter plads) skal du bruge 10 liter vand (det skal være varmt), ca. 3 kg kalk, 100 gram salt (kun stort salt er velegnet), 200 gram aluminiumaluminium og alt efter om du vil Du laver opløsningen hvid eller farvet, en teskefuld blå eller 400-500 gram (afhængigt af fabrikanten) af farvestoffer.

Hvis du beslutter dig for at lave en farveopløsning til hvidvaskning, skal du sørge for, at du straks forbereder den i et rumfang, der er tilstrækkeligt til hele badeværelset. Ellers gentages den oprindelige skygge ikke lykkes.

Forberedelse af kalkmørtel er yderst simpelt. I en lille mængde varmt vand opløses alle de nødvendige komponenter (kalk, salt, alun og farvestoffer eller bluing) og blandes grundigt. Efter opnåelse af en homogen masse tilsættes det resterende vand for at opnå en opløsning af den ønskede konsistens.

Sådan hvidner væggene og loftet på badeværelset

Før du begynder arbejde, skal du passe på personlig sikkerhed. På trods af at kalk er 100% miljøvenligt materiale, er indånding af dets små partikler under drift skadeligt nok til menneskekroppen. Derfor anbefales det ideelt at udføre arbejdet i en åndedrætsværn, og det er nødvendigt at bruge en gasbind, som regelmæssigt skal fugtes med vand. Det anbefales også stærkt at beskytte dine øjne med briller.

Og selvfølgelig bør du beskytte disse overflader, hvidvaskning, som er uønsket. Det kan selvfølgelig senere vaskes uden problemer, men det vil tage meget mere tid end at dække overfladen med film eller almindelige aviser.

Til hvidvaskning kan du bruge en speciel pensel - "maklavitsa", en malingsrulle eller en sprøjteflaske (hjemme, den nemmeste måde at gøre dette på er at sætte en speciel dyse på en støvsuger).

Inden hvidvaskes med kalkmørtel, skal overflade af væggene og loftet fugtes.

Uanset hvilket værktøj til hvidvaskning du bruger, skal du anvende løsningen i flere lag.

Den nemmeste måde for ikke-professionelle vil være at hvidvaskes ved hjælp af en rulle, fordi hvidvaskning med en børste for al sin tilsyneladende enkelhed kræver en vis færdighed. Hvis du beslutter dig for at vælge en "manuel" type hvidvaskemiddel (nemlig hvidvaskning med børste og rulle), er det vigtigste at observere følgende betingelse: De første lag af hvidvask skal påføres vinkelret på lyskilden, og den sidste skal være parallel med den. Ellers vil sporene af rullen eller børsten være tydeligt synlige, hvilket vil give væggene og loftet et noget "sjusket" udseende.

Hvis du bruger en sprøjtepistol til hvidvaskning, skal kalk anvendes med glatte langsgående eller cirkulære bevægelser. Mere information om hvidvaskningsteknologien ved hjælp af sprayen findes i vores video.

Husk på, at sprayen skal holdes i tilstrækkelig afstand fra væggene, da ellers dannelsen af ​​pletter er uundgåelig, hvilket vil være meget mærkbart efter tørring.

Under arbejdet med hvidvaskning skal limemorteren blandes periodisk.

Hvordan man smider med en spray (video)

Efter påføring af to eller tre lag kalk, er det nødvendigt at lade hvidvasken tørre godt og, som de siger, "afhente farve". Hvis der ikke er nogen ublegede steder (hvis de findes, kan du blot "hvidvaskes" dem), hvidvaskningen kan betragtes som komplet.

Som du kan se er der intet svært i hvidvaskning af loftet og vægge i badeværelset. Og selvom dette er langt fra den bedste måde at afslutte et badeværelse, er dets enkelhed og, vigtigst af alt, billighed i dag forladt ham med "retten til livet". Held og lykke med din reparation!

Sådan blæser loftet i badeværelset - en algoritme til handling

Loft krav i badeværelset

Badeværelset er præget af øget luftfugtighed, så materialer, der anvendes til afslutning af loftoverfladen, skal være fuldstændigt fugtighedsbestandige og også opfylde følgende krav:

 • holdbarhed og brugervenlighed;
 • ingen tendens til at forme og pletter fra kondens
 • evne til at modstå høje temperaturforhold
 • fuld sikkerhed
 • maksimal brandmodstand og miljøvenlighed af belægningen
 • tilgængelighed af selvmontering i et begrænset rum
 • overkommelig pris til den gennemsnitlige forbruger.

En vigtig rolle er også givet til æstetikken af ​​belægningens udseende. Badeværelset skal nødvendigvis opretholdes i en enkelt stilistisk beslutning, og loftet er ingen undtagelse.

De vigtigste fordele ved hvidvaskning af loftet er økologisk renlighed, selvstændig opfyldelse, opnåelse af en dampgennemtrængelig belægning, som ikke påvirker rummets højde.

Nødvendige materialer og værktøjer

Til dato er der flere muligheder for hvidvaskning af loftoverfladen, repræsenteret af kridt og lime.

Det er meget vigtigt at huske, at loftet, der er hvidvasket med lime, bedst er dækket af kalkmørtel, da det kun er muligt i denne sag at minimere risikoen for dannelse af mange pletter og ubehagelige streger på overfladen.

Før du går videre til udvælgelse og køb af alle de materialer, der er nødvendige for at udføre hvidvaskning af loftet, skal du beslutte dig for muligheden for dækning. Til den kalkholdige belægning anvendes vand, sigtet kridt og trælim. En opløsning af standard kalk hvidvask består af hydreret kalk, groft salt, eventuelle farvestoffer og vand. Du skal også forberede en vandtæt kitt og fugtbestandig primer.

Et standard sæt værktøjer til hvidvaskning af loftet er som regel repræsenteret af en stabil trinladder, en bekvem metalbeholder til blanding af blegemiddelopløsningen, en skraber eller en spatel, en bred og smal børste, en rulle eller en støvsuger med en særlig dyse. Hvidvaskningen af ​​loftoverfladen foregår i arbejdstøj med åndedrætsværn, hovedbeklædning, beskyttelsesbriller og gummihandsker.

Forberedende arbejde

Det fulde kompleks af forberedende arbejde omfatter flere enkle, men meget vigtige begivenheder:

 • Fjern alle møbler fra badeværelset for fri adgang, samt demontering af lamper og eventuelle dekorative loftselementer.
 • Fjern forsigtigt gammelt loft med en standardskraber eller trowel. Det anbefales at fugte hele overfladen med vand. Olie pletter fjernes med en opløsning baseret på soda, og alle områder af formen skal behandles med antiseptika.
 • Visuel inspektion af den rensede loftsoverflade for at detektere eventuelle skader samt forseglingen af ​​pladernes samlinger og krakning med kittet, efterfulgt af rengøring og udjævning med sandpapir.

Et ensartet lag af primer påføres på den nivellerede overflade. Yderligere arbejde kan kun udføres, efter at loftet er helt tørret ud.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Fremgangsmåden til fremstilling af opløsningen til hvidvaskning varierer afhængigt af dens type såvel som dens bestanddele.

For hver 10 m 2 af loftet, ved fremstilling af kalk hvidvask skal du blande 3 kg kridt, 30 g trælim og fem liter vand ved stuetemperatur.

Kalk hvidvask på samme overflade består af 3 kg hydratiseret kalk, 80 g salt, 500 g farvestoffer, 180 g aluminiumaluminium og 10 liter vand.

Hvis selvforberedelse af en kalkopløsning består i grundig blanding af alle komponenter og fortynding af dem med varmt vand, kræver produktionen af ​​kalkmørtel meget streng overholdelse af en bestemt teknologi:

 • Hæld slagt kalk i en forberedt beholder;
 • Tilsæt salt og / eller pulverfarve
 • Hæld gradvist i vand, grundigt blande blandingen og bringe den til en halvflydende konsistens.

Efter en tid vil der forekomme en naturlig reaktion ledsaget af opvarmning af opløsningen til tilstrækkeligt høje temperaturparametre såvel som en meget aktiv frigivelse af en betydelig mængde damp. Efter at opløsningen er afkølet, skal den være grundigt drænet gennem ostekloth.

Chalky-opløsning er lettere at forberede, har god skjulkraft og danner ikke pletter og er også ret overkommelig. Fordelene ved kalkmørtelet omfatter antiseptiske egenskaber, evnen til at forsegle alle mikrokasser godt, høj fugtmodstand og længere levetid.

Gør det selv

Selvforberedt loft hvidvask kan påføres på overfladen på forskellige måder:

 • Gennem den sædvanlige maling børste, en bredde på 20-25cm, med et ret langt og behageligt håndtag. Anvendelsen af ​​hvidvaskning udføres ved frem- og tilbagegående bevægelser, og det andet lag påføres i vinkelret retning til den første.
 • Ved hjælp af en malerulle, der giver mulighed for den mest hensigtsmæssige, hurtige og ensartede fordeling af hvidvask på overfladen. Påfør blegesammensætningen kan være i enhver retning, men for at undgå skilsmisse.

Det er meget bekvemt at blanke loftoverfladen med en støvsuger med en sprøjtedyse eller "sprøjtepistol". I dette tilfælde er det nødvendigt at vælge den rigtige driftstilstand samt opløsningens tryk. Hvidvaskning anvendes i en cirkulær bevægelse, mindst to lag.

konklusion

Optimal anses for at være fra to til fire lag hvidvask.

Hvert efterfølgende lag af opløsningen må kun påføres efter fuldstændig tørring af den forrige.

I forbindelse med hvidvaskning er det nødvendigt at tage højde for placeringen af ​​alle taklamper, så de første og næstsidste lag af en sådan belægning skal påføres vinkelret i forhold til lyskilden og færdiglaget - kun i parallel retning. Som regel anvendes opdateringen hvidkalket hver tredje eller fire år.

Hvordan man blæser loftet i badeværelset?


Hvis du beslutter dig for at forbedre loftets udseende på badeværelset, så er der for øjeblikket mange måder. Du kan male loftet med en særlig maling af en hvilken som helst valgt skygge, bestil stræk eller lofter i det pågældende firma. Eller brug den gamle dokumenterede metode og hvidvask loftet.

Hvidvaskning er den perfekte mulighed for at opfriske loftet. For det første kan denne form for færdiggørelse udføres uafhængigt uden hjælp fra fagfolk. For det andet, efter hvidvaskning ser loftet meget pænt og smukt ud. For det tredje er alle materialer til disse værker billige og sælges i enhver hardware butik.

Loftsoverfladebehandling

Før du blæser loftet i badeværelset, skal du forsigtigt forberede det: Fjern det gamle hvidvask og vask overfladen med varmt vand. Takket være en grundig rengøring af loftet vil frisk hvidvask ligge jævnt og overfladen ser perfekt ud.

Hvis der efter skylning af hvidvask er fundet huller og revner i loftet, skal de behandles med en primer og efterlades helt tørre. Hvis gruberne er meget dybe, er det bedst at forsegle dem med en speciel cementbaseret kit.

Men det er ikke altid nødvendigt at vaske af hvidvaskningen inden reparation. Loftet kan trods alt blive hvidgjort på en af ​​to andre måder:

 • Hvis den gamle hvidvask er i god stand, så kan du ikke skylle det. For at opdatere loftbelægningen i dette tilfælde er det nødvendigt at tage en hårbørste, våd den i varmt vand og forsigtigt skygge hvidvaskningen, der allerede er påført hele overfladen, hvorved mindre defekter, ridser og bump elimineres. Men denne metode er ret kompliceret, og for at kunne udføre proceduren kvalitativt og præcist, skal du have stor erfaring i sådant arbejde.
 • Et nyt lag af hvidvask er overlejret over det gamle. Det er selvfølgelig den nemmeste løsning. Men denne metode har en stor minus: Loftets farve kan i de fleste tilfælde vise sig at være ujævn.

Lad os overveje muligheden for, hvornår der før hvidvaskning af loftet stadig er nødvendigt at fjerne den gamle belægning fra den.

Så du vaskede hvidvaskningen fra loftet. Nu skal du omhyggeligt undersøge overfladen for alle mulige skader: dybe ridser, revner og sprækker. Hvis du finder noget i loftet, skal de omhyggeligt behandles med en primer og lades tørre i den ønskede tid. Når overfladen er helt tør, skal den slibes med sandpapir. Nu er loftet klar til hvidvaskning.

Materialer og redskaber til hvidvaskning af loftet i badeværelset gør det selv

Der er to forskellige muligheder hvidvask loft: kridt og lime. Husk at overveje følgende punkt: Hvis tidligere loftet blev hvidt med lime, anbefales det derfor ikke at krite til finish. Som et resultat kan loftet danne mange pletter og pletter.

Før du køber alle nødvendige materialer til arbejdet, skal du bestemme hvilke af de muligheder du vil bruge.

For at forberede kalk hvidkalk skal du:

 • 5 liter rent varmt vand
 • 3 kg kridt (sigtet);
 • 30 gram trælim.

Denne mængde materialer har du nok til 10-11 meter fra loftet.

For at lave kalk hvidvask skal du:

 • 10 liter rent varmt vand
 • 2,5-3 kg hydreret kalk;
 • 70-100 gram groft salt
 • 450-550 gram farvestoffer gennemblødt i vand;
 • ca. 200 gram aluminiumaluminium.

Og også følgende værktøjer:

 • stigen;
 • bækken eller anden egnet beholder til blanding af hvidvaskningsbestanddele;
 • børste, rulle eller støvsuger med en speciel dyse;
 • arbejdstøj, åndedrætsværn, hårdørklæde, beskyttelsesbriller og gummihandsker.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Den næste fase af arbejdet er forberedelsen af ​​løsningen til arbejde. Du kan gøre hvidvaskning dig selv hjemme.

For at gøre hvidvask af kridt, hæld varmt vand i bassinet og opløs snedkerens lim i det, såvel som det sigtede kridt. Rør massen grundigt. Whitewash er klar til brug.

For at lave kalk hvidvask opløses hydratiseret kalk i en lille mængde varmt vand, tilsættes salt, farvestoffer og aluminiumaluminium. Bland derefter forsigtigt og forsigtigt den resulterende masse, og tilsæt den derefter til 10 liter vand.

Husk på, at før det påføres kalkmørtel på overfladen, skal det være lidt fugtet.

Hvordan man blæser loftet i badeværelset?

I starten skal du beskytte din hud, øjne, hår og luftvej fra partikler af hvidvask. For at gøre dette skal du bære tunge arbejdstøj, beskyttelsesbriller, åndedrætsværn, handsker og binde et tørklæde over hovedet.

Små partikler af kalk og kridt er meget skadelige for menneskekroppen. Hvis du ikke har en åndedrætsværn i dit hjem, skal du binde en ren, fugtig klud over dit ansigt (det skal fugtes igen, da det tørrer).

At blanke loftet kan du manuelt eller med en støvsuger.

Hvis du vælger at male loftet manuelt, så har du brug for en behagelig børste eller rulle. At gøre jobbet med en pensel er ret svært, da det kræver erfaring og dygtighed. Roller hvidt loft er meget lettere, især for begyndere.

Før påføring på overfladen af ​​hvidvask skal blandes grundigt igen. Hvis dette ikke er gjort, kan loftets farve vise sig at være ujævnt. Dette bliver som regel særligt mærkbar, når overfladen er hvid.

Hvidvask anvendes på loftet i lag. Inden du laver hvert nyt lag, skal den forrige have lov til at tørre grundigt.

Opret hvert nyt lag, sørg for, at der ikke er dråber på loftet. Som i dette tilfælde, på loftet efter tørring, kan der være grimme skilsmisse.

Under anvendelse af hvid, kan du åbne vinduerne og vinduet som med det lukkede, og med vinduerne åbne, tørres belægningen jævnt.

Det er meget vigtigt at huske den vigtigste regel - det næstsidste lag af hvidvask skal anvendes vinkelret på lyskilden og det sidste lag - mod det. Ellers kan der være klart synlige spor af en børste eller rulle, som ser temmelig grimt og sjusket ud.

Det er selvfølgelig meget hurtigere og lettere at blanke loftet i badeværelset med en støvsuger eller en speciel sprøjte. Men her er det nødvendigt at følge alle de samme regler som i den manuelle bearbejdning af loftet: Bland forsigtigt hvidvaskningen inden brug, følg dannelsen af ​​dråber, handling langsomt og omhyggeligt.

Det er nødvendigt at blanke loftet med en støvsuger eller en speciel sprøjte, der flytter enheden i cirkelbevægelse. Dette gør det muligt at anvende hvidt på overfladen glat og smukt. I processen med hvidvaskning af loftet med en støvsuger på samme tid arbejdet foregår, og hvidvaskning regelmæssigt omrøres i tanken.

Det skal bemærkes, at når der anvendes specielle anordninger, er det muligt at anvende et ret tykt lag af hvidvask på loftet. Dette hjælper med til perfekt at dække alle fejl på overfladen.

Desværre har ikke alle ejere mulighed for at bruge specielle enheder. Men hvis du følger alle reglerne og handler omhyggeligt, kan den perfekte overfladekvalitet opnås manuelt.

Hvidvaske loftet i badeværelset

Hvidvask er den mest traditionelle måde at holde loftet rent og hvidt på. I mange århundreder før os i Rusland hvidkalkede en hytte med en særlig blanding baseret på kalksten. Lime - en miljøvenlig og fuldstændig harmløs for mennesker materiale. Det har desinficerende egenskaber, hvilket er særligt vigtigt for badeværelset, fordi høj luftfugtighed er den mest gunstige betingelse for udseende af svampe og multiplikation af bakterier. Derudover er denne type belægning godt åndbar og absorberer fugt.

Det er meget nemt at blanke loftet, i badeværelset kan dette gøres om få minutter. Som følge heraf vil du med minimal indsats og penge modtage en frisk, smuk loftsbeklædning, som om nødvendigt kan opdateres meget hurtigt.

Selvfølgelig har denne metode sine ulemper. For det første skal det hvidkalkede loft opfriskes fra tid til anden, da kalken hurtigt mister sin oprindelige hvidhed, da den bliver dækket af støv. For det andet er kalkbelægningen ret skrøbelig, derfor kan det på grund af mekanisk beskadigelse eller på grund af dårligt forberedt arbejdsflade det flake af.

uddannelse

Før arbejdet påbegyndes, dækkes alle overflader og møbler normalt med plastfolie, så sammensætningen til hvidvaskning ikke kommer på dem. Når hvidvaskning af badeværelsesloftet er det ikke særlig nødvendigt, da kalken let vaskes fra flisen. Men hvis dit badeværelse har møbler og sanitetsartikler fremstillet af dyre naturlige materialer, er det bedre at være sikkert og dække det med polyethylen, og hvis det er muligt, tag det ud af rummet.

Dernæst skal du rengøre loftet fra det tidligere whitewash-lag. Hvis overfladen er ret jævn og lys, skal du kun opdatere belægningen. Det er nok at samle det akkumulerede støv med en børste eller støvsuger.

Hvis loftet ikke har været hvidkalket i lang tid, er den forrige belægning mørknet og begyndt at skrælle, så er det nødvendigt at skrabe af alt gipset. Vi gør det som følger: Med en sprøjte eller en våd svamp fugter vi det gamle hvidvaskemiddel, så samler vi den gennemblødte kalk med en spatel, og det resterende vaskes med samme svamp. Udøve ikke for meget kraft, ellers vil ridser og duer forblive på gipset, som skal repareres.

Når loftet tørrer, behandler vi det med en primer. Sammensætningen til priming er valgt afhængigt af det materiale, som vi vil bruge til hvidvaskning.

Valg af materiale

Normalt til hvidvaskning af loftet med kalk, kridt eller vandbaseret maling. Om fordelene ved kalk, har vi allerede talt ovenfor. Kalkens egenskaber er næsten identiske. Fordelene ved hvidvaskning med vandbaseret maling er, at den tørrer hurtigt, er nem at rengøre og passer godt, selv på uforberedte overflader.

Malingen til loftet i badeværelset blev diskuteret i detaljer i en anden artikel.

Eksperter anbefaler dog at bruge akrylbaseret maling til at vaske loftet på badeværelset. Denne maling er perfekt til brug i værelser, der er karakteriseret ved høj luftfugtighed og temperaturændringer. Nogle producenter tilføjer komponenter til sammensætningen af ​​akrylmaling for at forhindre forekomsten af ​​skimmel og meldug. Imidlertid vil loftbelægning med maling baseret på akryl koste dig betydeligt mere end traditionel hvidvaskning med kridt eller lime.

Således er der flere muligheder for hvidvaskning af loftet, som hver har sine egne fordele og ulemper. Hvilken en at vælge er op til dig.

Sammensætning forberedelse

Hvis du vælger at skylle loftet med vandbaseret eller akrylmaling, har du ikke brug for nogen forberedende forberedelse af materialet. Men med forberedelsen af ​​sammensætningen til hvidvaskning af kalk eller kridt bliver det nødt til at tinker.

Fremstilling af kalk hvidvask. For at forberede løsningen skal du:

 • 10 liter varmt vand, bedre filtreret eller destilleret
 • ca. 3 kg hydratiseret kalk;
 • 3-4 spsk groft salt
 • 0,5 kg farvestoffet fortyndet i vand
 • 0,2 kg aluminium alun, de sælges i et apotek.

Hæld noget vand i en dyb beholder, og hæld derefter alle ingredienserne igen. Tilsæt det resterende vand og bland godt sammen.

Fremstilling af kalk hvidvask. Du skal bruge følgende komponenter:

 • 5 liter varmt vand, også filtreret eller destilleret
 • 3 kg sigtet kridt pulver;
 • 1 spsk. træ lim.

I en beholder med varmt vand opløses trælimmen og hæld derefter kridtpulveret i den resulterende opløsning. Bland godt.

For at kalkvandet skal se endnu lysere ud, sættes der en smule bluing til det, før det påføres på loftet. Resultatet er en kogt hvid farve med en næppe mærkbar blålig farvetone.

Nødvendige værktøjer og enheder

Ud over stor kapacitet og udstyr til blanding af opløsningen skal du have hvidvaskning: en trinladder eller en stabil afføring, hvis lofterne er lave, flere børster i forskellige størrelser, en malingsrulle eller en støvsuger med en sprøjtedyse.

Det er nødvendigt at arbejde i beskyttelsesbriller, fordi sammensætningen til hvidvaskning alvorligt kan beskadige øjnene. Brug gummihandsker på dine hænder og gem dit hår under en hat. Beskyt luftvejene med en åndedrætsværn eller en almindelig medicinsk maske.

Udsættelse

Så hvidvaskning på loftet kan anvendes på tre forskellige måder:

 • Ved hjælp af en pensel. Til grundlæggende arbejde skal du have en børste med en bredde på 20-25 cm, og vanskelige steder og hjørner kan belægges med en børste senere. Hvis børstens håndtag ikke er tilstrækkeligt lang, skal du fastgøre den på en hvilken som helst lyspind (f.eks. Fra en plastikskive). Arbejd med børsten frem og tilbage, bevæger den i en retning. Efter det første lag af hvidtørring tørrer, gælder følgende. Påfør det andet lag vinkelret på den første.
 • Med en rulle. Det er meget mere bekvemt at arbejde med en malingsrulle, da det spreder malingen over overfladen med et tyndere og jævnt lag. Hvis du foretrækker at arbejde med en rulle, skal du have en bakke til maling. Hæld en lille opløsning i den, dypp rullen og begynd at påføre hvidvask til loftet med brede bevægelser. Du kan arbejde i forskellige retninger, vigtigst af alt, sørg for at belægningen var ensartet.
 • Brug en støvsuger. Du skal bruge en sprøjtedyse, som også kaldes en "sprøjtepistol". For at gøre dette skal du vælge driftsform, hvor længden af ​​strålen vil være omkring en meter. I indstillingerne indstilles trykket til 3 eller 4 atmosfærer. Hvidvask på loftet skal anvendes i cirkulær bevægelse, så smudder undgås. Om nødvendigt kan du anvende et andet lag.

Wall whitewashing: procesfunktioner

Til dato har markedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Samtidig mister den vanlige hvidvaskning, der bruges i mange år, stadig ikke sin popularitet. Der er mange gode grunde til dette. Vores artikel vil fortælle om dem, samt hvordan man blæser loftet hjemme alene.

fordele

Whitewashing har en række ubestridelige fordele.

 • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type arbejde. Med et begrænset budget er hvidvaskning simpelthen uundværlig. Derfor bruger stadig dekoration af vægge og lofter i budgetorganisationer (skoler, hospitaler mv.) Kalk og kalk hvidvask.
 • Enkelhed. Med arbejdet med at anvende whitewash kan absolut alle. Denne proces kræver ikke særlig viden, færdigheder eller særlig fysisk styrke. Det er kun vigtigt at observere proportioner, stadier og teknologi i arbejdet.
 • Nøjagtighed. Hvis du anvender hvidvaskning på den rigtige måde, får du en smuk, glat overflade i en frisk og ensartet farve. Ja, hvidvask er dårligere i sin appel til dyr tapet eller dekorativt gips, men når det er nødvendigt med konsistens og nethed, er det ikke lige.
 • Miljøvenlighed. Sikkerhed hvidvaskning opnås ved at passere fugt og luft. I sammensætningen er der ingen skadelige stoffer, der findes i andre moderne materialer.
 • De hvidvaskende bakteries egenskaber har fremragende beskyttelse mod skimmel og mugg, som også skelner det fra andre materialer. Dette er en anden grund til, at de foretrækker denne særlige designmulighed i førskole-, uddannelses- og andre institutioner.

Som allerede nævnt behøver vægge ikke særlig viden og færdigheder til korrekt hvidvaskning. Selv udfører arbejdet med dette materiale for første gang, er det muligt at lære direkte i processen. Du bør studere whitewash teknologien på forhånd, lære om typer af materialer og værktøjer, tage hensyn til andre velkendte nuancer. Så selv reparation deres egne hænder vil blive gjort hurtigt og effektivt.

Overfladebehandling

Hvis du ikke har oplysninger, end at blanke væggene før, kan du tjekke det ganske let. Bare våd muren med vand. Hvis det var hvidt kalk, bliver den våde overflade mørkere. Du kan også gnide området med din finger. Fra lime bliver ikke fingeren malet.

Korrekt forberedelse til at anvende whitewash er et vigtigt skridt, der påvirker det endelige resultat og succesen af ​​arbejdet.

Ved forberedelsen af ​​væggene overholder de allerede etablerede regler.

 • Først og fremmest frigør værelset fra alle møbler og udstyr, hvis der er en sådan mulighed. Hvis dette ikke er muligt, skal du omhyggeligt dække alt med plastikfolie og fastgøres med scotch tape.
 • For nemt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, forvask det. Våd væggene i dele, så fugt vil ikke have tid til at tørre. Det anbefales at bruge sæbeopløsning som sædvanlig til at vaske hvidblegningen selv. Det anbefales også at tilsætte lidt eddike eller en del citronsyre til vandet.
 • Når du har vådt væggene med en våd svamp eller børste, er det tid til at fortsætte med at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en regelmæssig trowel. Det er ønskeligt, at stykkerne af den gamle hvidvask ikke falder, for bevarelse og renlighed af gulvet og andre overflader. For at gøre dette foldes stykkerne i en separat beholder. Efter fjernelse med en spatel skylles alle rester endelig med en fugtig svamp.
 • Hvis der er synlige pletter, bringer vi væggene i den rigtige form:
 1. Rustflader vaskes og behandles med den følgende opløsning: i en liter varmt vand fortyndes kobbersulfat i mængden 50-100 g.
 2. Fedtpletter fjernes med soda. Fugt kludet i 2% af sammensætningen og påføres pletten af ​​fedt, indtil den endelig forsvinder. Så skal dette sted skylles med vand.
 3. Til pletter af sod med 2-3% sammensætning af saltsyre.
 • Derefter påføres en antifungal forbindelse.
 • Hvis der er revner og bukser, skal du først slippe af med dem. For revner op til 1 cm er det tilstrækkeligt at tage et kit. Hvis dybden af ​​uregelmæssighederne når 3-5 cm, skal gips anvendes.

Putty fortyndet i henhold til instruktionerne, så sæt og juster med en spatel. I tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder skal du bruge bygningsreglen.

 • Når kittet er helt tørt, gnides det med sandpapir. Vi har nu en glat og jævn vægoverflade, klar til primer applikation.
 • Primerens sammensætning fremstilles uafhængigt eller tager den færdige blanding. Efter påføring skal du også vente på fuldstændig tørring.
 • Nu kan du gå direkte til hvidvaskningen.

Varianter af materialer

Taler om de typer hvidkalkvægge, indebærer en kalk- eller kridtkomposition, såvel som vandbaseret maling.

lime

Den mest populære type hvidvask. Kalk, som er calciumoxid, skal blusses med vand og derved opnå det færdige materiale til efterbehandling.

De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

 • bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, takket være dem er lime let brugt i offentlige institutioner eller hvidvaskende kældre, for eksempel behandler hun også træer;

Budgetmulighed: hvidvaskning af væggene og loftet på badeværelset

Budgetmulighed: hvidvaskning af væggene og loftet på badeværelset

Hvidvaskning kan kaldes en af ​​de mest "tidstestede" muligheder for færdiggørelse af vægge og lofter. Selvom hvidvaskning på badeværelset sandsynligvis ikke er den bedste løsning, fordi der i værelser med høj luftfugtighed og fordampning er bedre at bruge mere "resistente" materialer, såsom fliser, plastpaneler eller maleri. Men i betragtning af at hvidvaskning er den mest "budget" mulighed for reparation, nogle, for mangel på det bedste, bruge det, herunder for at forene loftet og væggene på badeværelset. Naturligvis vil kun et specielt "vandtæt" hvidvask til dette formål fungere, når du arbejder med hvilke du skal følge visse regler og nuancer.

Hvad kan blanke væggene og loftet på badeværelset

Som du ved kan hvidvaskning være af to typer - kridt og lime. Hvis vi taler om et badeværelse, så kan du kun bruge sidstnævnte, det vil sige kalk hvidvaskende, da kridtet har tendens til at akkumulere fugt i sig selv, hvilket garanterer at føre til revner og skrælning af hvidvaskningen og på meget kort tid.

Ud over det faktum, at kalk har en højere vandmodstand end kridt, har den en anden kvalitet, der gør anvendelsen i badeværelset mere foretrukket. Det har længe været kendt, at lime mørtel har fremragende bakteriedræbende egenskaber og er i stand til at ødelægge næsten alle skadelige mikroorganismer, herunder alle former for svampe og skimmel. Og i betragtning af at badeværelset skal være det mest "rene" rum i huset, er denne egenskab af kalk et andet vigtigt "plus" til dets brug.

Og den sidste i orden, men ikke mindst, fordelene ved en kalkmørtel er, at den kan gives forskellige nuancer ved hjælp af specielle (forresten, absolut billige) farvestoffer.

Så på baggrund af ovenstående kan vi trygt sige, at du kun kan hvidvaske badeværelset med kalk.

Overfladebehandling

Før du begynder at kalkke, som før alle færdiggørelser, skal du forsigtigt forberede overfladen af ​​væggene og loftet. For at gøre dette er det først og fremmest nødvendigt at rense, og vask derefter laget af gammelt hvidvask med varmt vand.

Hvis den gamle hvidvask er i en normal tilstand, kan du ikke skylle det, men simpelthen "fug" det med pensel og varmt vand. Denne procedure kræver dog visse færdigheder, så hvis du ikke er professionel i spørgsmålet om hvidvaskning, anbefaler vi at du udfører en fuld udvaskning.

Når hvidvaskningen er vasket af, skal du sørge for, at der ikke er revner og potholes på væggene og loftet. Når de opdages, skal du bruge et kit, og efter at det tørrer, skal du bruge en primer. Når primeren er tør, skal overfladen slibes. Herefter kan væggene og loftet betragtes som klar til hvidvaskning.

Kogekalkopløsning

Forberedelse af kalkmørtel til hvidvaskning er ikke anderledes speciel "visdom". Til forberedelse (proportioner er angivet til 10 kvadratmeter plads) skal du bruge 10 liter vand (det skal være varmt), ca. 3 kg kalk, 100 gram salt (kun stort salt er velegnet), 200 gram aluminiumaluminium og alt efter om du vil Du laver opløsningen hvid eller farvet, en teskefuld blå eller 400-500 gram (afhængigt af fabrikanten) af farvestoffer.

Hvis du beslutter dig for at lave en farveopløsning til hvidvaskning, skal du sørge for, at du straks forbereder den i et rumfang, der er tilstrækkeligt til hele badeværelset. Ellers gentages den oprindelige skygge ikke lykkes.

Forberedelse af kalkmørtel er yderst simpelt. I en lille mængde varmt vand opløses alle de nødvendige komponenter (kalk, salt, alun og farvestoffer eller bluing) og blandes grundigt. Efter opnåelse af en homogen masse tilsættes det resterende vand for at opnå en opløsning af den ønskede konsistens.

Sådan hvidner væggene og loftet på badeværelset

Før du begynder arbejde, skal du passe på personlig sikkerhed. På trods af at kalk er 100% miljøvenligt materiale, er indånding af dets små partikler under drift skadeligt nok til menneskekroppen. Derfor anbefales det ideelt at udføre arbejdet i en åndedrætsværn, og det er nødvendigt at bruge en gasbind, som regelmæssigt skal fugtes med vand. Det anbefales også stærkt at beskytte dine øjne med briller.

Og selvfølgelig bør du beskytte disse overflader, hvidvaskning, som er uønsket. Det kan selvfølgelig senere vaskes uden problemer, men det vil tage meget mere tid end at dække overfladen med film eller almindelige aviser.

Til hvidvaskning kan du bruge en speciel pensel - "maklavitsa", en malingsrulle eller en sprøjteflaske (hjemme, den nemmeste måde at gøre dette på er at sætte en speciel dyse på en støvsuger).

Inden hvidvaskes med kalkmørtel, skal overflade af væggene og loftet fugtes.

Uanset hvilket værktøj til hvidvaskning du bruger, skal du anvende løsningen i flere lag.

Den nemmeste måde for ikke-professionelle vil være at hvidvaskes ved hjælp af en rulle, fordi hvidvaskning med en børste for al sin tilsyneladende enkelhed kræver en vis færdighed. Hvis du beslutter dig for at vælge en "manuel" type hvidvaskemiddel (nemlig hvidvaskning med børste og rulle), er det vigtigste at observere følgende betingelse: De første lag af hvidvask skal påføres vinkelret på lyskilden, og den sidste skal være parallel med den. Ellers vil sporene af rullen eller børsten være tydeligt synlige, hvilket vil give væggene og loftet et noget "sjusket" udseende.

Hvis du bruger en sprøjtepistol til hvidvaskning, skal kalk anvendes med glatte langsgående eller cirkulære bevægelser. Mere information om hvidvaskningsteknologien ved hjælp af sprayen findes i vores video.

Husk på, at sprayen skal holdes i tilstrækkelig afstand fra væggene, da ellers dannelsen af ​​pletter er uundgåelig, hvilket vil være meget mærkbart efter tørring.

Under arbejdet med hvidvaskning skal limemorteren blandes periodisk.

Hvordan man smider med en spray (video)

Efter påføring af to eller tre lag kalk, er det nødvendigt at lade hvidvasken tørre godt og, som de siger, "afhente farve". Hvis der ikke er nogen ublegede steder (hvis de findes, kan du blot "hvidvaskes" dem), hvidvaskningen kan betragtes som komplet.

Som du kan se er der intet svært i hvidvaskning af loftet og vægge i badeværelset. Og selvom dette er langt fra den bedste måde at afslutte et badeværelse, er dets enkelhed og, vigtigst af alt, billighed i dag forladt ham med "retten til livet". Held og lykke med din reparation!

Mal til loftet på badeværelset. Typer af maling og anbefalinger til valg af materiale

Den hurtige udvikling i byggebranchen bidrog til fremkomsten af ​​forskellige efterbehandling materialer til enhver smag og farve og under alle mulige driftsforhold. Så ret traditionel og nem at bruge indstilling til efterbehandling er maling til loftet på badeværelset, det er nemt at påføre og ikke tarner i lang tid. Og til vægge og lofter er keramiske eller keramiske granitfliser bedre egnet.

Hvis en flise til vægge og gulv er sat på praktisk taget samme teknologi, har hver type maling sine egne specielle krav til anvendelsesmåden og grundbeklædningen, især når det kommer til et badeværelse.

Vi vil forsøge at beskrive så fuldt som muligt i artiklen og udklare spørgsmålene: "Hvordan male loftet i badeværelset?", "Hvilke krav skal overfladen og materialet mødes?", Etc.

Hvad gør badeværelset anderledes end andre værelser?

Inden du vælger maling til afslutning af loftet i badeværelset, skal du forstå, hvordan dette værelse adskiller sig fra f.eks. Køkkenet eller stuen.

 • For det første er badeværelset et af de mest besøgte steder i rummet. Og som regel har det et lille område.
 • For det andet ændres indeklimaet ofte. Årsagen til dette er udslip af vanddamp, arbejde med tvungen ventilation og varmeanlæg ("varmt gulv", håndklædetørrer osv.).
 • For det tredje skal alle finishmaterialer have god fugtighedsbestandighed og antibakterielle egenskaber. Som et varmt og fugtigt rum er et ideelt miljø til udvikling af mikrober og skimmel.

At kende detaljerne i badeværelset, kan du nemt vælge materialet til reparation af loftet. Derfor skal malingen opfylde følgende krav: fugtbestandighed, neutral lugt, antibakterielle og anti-svampegenskaber og åndbar behandlet overflade.

Hvordan vælger man en maling til badeværelset?

For at spare på at reparere loftet, forsøger mange at male loftet i badeværelset med forskellige emaljer, og efter en kort periode mister belægningen sine egenskaber og revner, skrælmer og falmer. Derefter fjernes belægningen, og "troldens sorg" begynder at hævde, at maleri er et budget og ineffektivt middel til at afslutte overfladen. Samtidig uden selv at vide, hvad maling blev lavet reparationer, og på hvilken overflade det kan anvendes.

For at undgå sådanne forlegenhed er maling af loftet, der kræver reparation i badeværelset, udført med specielle fugtbestandige maling på en tidligere forberedt overflade. Så til behandling af badeværelset skal vælge emalje, som ikke fortyndes med et opløsningsmiddel og vand, kaldes sådanne malinger vandbaseret. Blandt dem er akryl, silikat og silikone maling. Og selv om de er ens i egenskaber, men har forskellige præstationsegenskaber, så skal hver maling blive gennemgået separat.

Akryl latex maling

Den mest anvendelige vandbaserede maling til badeværelser er akryl latex emalje. På grund af dets egenskaber bevarer den behandlede overflade sin oprindelige udseende i lang tid, fordi en glat blank belægning let afviser noget snavs og undergår rengøring.

Hvis der er små fejl på bundens overflade, såsom revner, men ikke mere end 1 mm brede, kan latexmaling let blokere dem. Til dette formål er 2-3 tynde lag nok.

Varianter af maling blandinger

Silikat maling

Ved påføring af mineralbaseret gips i loftet er det bedst at belægge dem med silikatmaling. Selv om denne type maling dårligt skjuler overfladens ufuldkommenheder (revner og chips), så skal basislaget være helt glat.

Silikatmaling til loftet i badeværelset behøver ikke at forbehandling overfladen med svampeagenter, fordi antiseptikumerne i emaljen fuldstændig eliminerer udseendet eller yderligere udvikling af formen.

Silikone maling

Moderne vandbaseret maling til badeværelset kombinerer egenskaberne af silikat og latex, er silicone emalje. Den påførte belægning har fremragende fugtmotstand og dampgennemtrængelighed samt modstand mod pludselige temperaturændringer. Malingen påføres på mange overflader, fx: beton, kitt, gipsvæg, porøst gips (som barkbille) mv.

Blandt de utvivlsomme fordele ved maling kan identificeres:

 • Snavsbestandig belægning. Takket være sin elastiske overflade kan enhver forurening nemt fjernes med almindeligt rengøringsmiddel og en blød svamp;
 • Fyldning af små overfladefejl. Ud over latex maling udglatter silikone nemt små revner og chips, der når 2 mm i bredden;
 • Tegning på enhver overflade. Med en god klæbemekanisme er det nemt at male loftet i badeværelset med silikone, selv for mineralgips.

Til dine oplysninger: Den eneste og måske den største ulempe ved denne maling er dens høje omkostninger, som spiller en vigtig rolle i uafhængige og budgetmæssige reparationer. Men hvis badeværelset af en lille størrelse kan være lidt "forked", og at behandle loftet med en pålidelig og holdbar maling og lak belægning.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en maling?

For at gøre reparationsprocessen så god som muligt, lægges der særlig vægt på kvaliteten af ​​malingen, fordi det endelige resultat af reparationen er direkte afhængig af det. Du bør også vide, at produkter af høj kvalitet ikke kan være meget billige og "smide" på nogen fristende tilbud til en overkommelig pris, er simpelthen ikke forsigtig.

Hvis du sparer på maling, kan du fejlberegne i fremtiden, fordi billig vandbaseret maling til dit badeværelse vil være kortvarig og skal opdateres løbende. Derfor vil den samlede pris være højere.

Tip: Før du vælger, skal du gøre dig bekendt med produktdokumenterne. I de fleste tilfælde har forfalskede produkter ikke relaterede dokumenter. Og som regel vil bona fide sælgere præsentere i det mindste nogle dokumenter, og i store butikker bør sådan dokumentation være obligatorisk.

Hvilken farve at foretrække?

Hvis det detaljerede design af rummet er udviklet under reparationsprocessen, vil valget af malingfarve ikke være svært, fordi det vil blive angivet i projektet. Ellers skal udvælgelsen af ​​maling udføres uafhængigt. Selvfølgelig kan du give dig selv dine egne smagspræferencer, men du bør vide, at for små værelser, som i de fleste tilfælde er et badeværelse, er det bedre at vælge lyse farver og nuancer. Det er valgfrit at dække et loft i hvid farve, det er muligt at bruge forskellige nuancer af beige, blå, grøn, lilla osv.

Tip: Hvis den ønskede nuance vælges, er det bedre at ikke ty til selvfarvning, men for at bruge farvningstjenesterne i hardwareforretningen, vil dette give mulighed for at skabe den ønskede farve hurtigt og effektivt, og om nødvendigt også bestille den manglende mængde af lignende maling.

Hvordan male loftet?

Hvis en uafhængig takreparation af en eller anden grund er planlagt, skal du kende svaret på spørgsmålet "Hvordan male loftet i badeværelset med egne hænder?". For at gøre dette skal du vide, hvilke materialer og værktøjer der skal bruges, samt teknologien til at udføre arbejdet.

Nødvendige værktøjer og materialer

Hvis bundfladen er i dårlig stand eller der er hvidkalkede lofter på badeværelset, skal du i det forsømte tilfælde ikke kun male, men også overfladebehandling, og du skal bruge:

 • Start og afslutning af kittet;
 • Deep penetration jord;
 • Spatel af forskellig størrelse (bred nok og smal);
 • Malerulle (lille bunke);
 • Malkepotte (har en ribbet side);
 • pensel;
 • Fin smaragdklud;
 • trappestige;
 • Overalls til malere.

Forberedelse og maling af loftet

Tip: Hvis fejlene er store, skal du ikke forsøge at ordne alt på én gang, du kan få brug for flere gentagelser. Det er bedre at anvende tyndere lag og lade dem tørre ud, snarere end at anvende alle med en tyk, der vil tørre i meget lang tid.

 • Den gnidede overflade behandles med en dyb gennemtrængnings primer og får lov at tørre fuldstændigt;
 • Påfør derefter flere tynde lag maling med en lintvals. På vanskelige steder er malingen lavet med en børste. Ansøgningen udføres ved "tychkovy" bevægelser, ikke streger.

Vigtigt: Brugen af ​​skumruller er yderst uønsket, da det er muligt at male udseende af pletter.

Har du brug for budget reparationsmetoder?

Når belægningen er i en tilfredsstillende tilstand, er det muligt at udføre en let opdatering af lakeret. Det vil være meget budget, men du skal vide typen af ​​maling, fordi der ofte er en uoverensstemmelse mellem farver og kompositioner. Hvis den gamle belægning påføres ved hvidvaskning, kan du opdatere den, men disse foranstaltninger kan være kortvarige. Måske opstår spørgsmålet: "Sådan blæser loftet i badeværelset?". Kalk- og kridtløsninger bruges til hvidvaskning. Og samtidig udelukker man brugen af ​​den anden, det vil sige, det er umuligt at anvende kalkholdig opløsning på det hvidkalkede loft med kalk. Derfor er det bedre at dække loftet med vandbaseret maling end at blanke loftet på badeværelset.

Og endelig

Maleri loftet i badeværelset bliver repareret er en budget mulighed for efterbehandling. Men for at opnå en høj kvalitet og holdbar belægning skal basisfladen have en ideel tilstand, ellers bliver du nødt til at bruge penge på at udjævne loftet. Det er også muligt at bruge kun vandbaserede maling, hvilket vil skabe en resistent og smuk belægning. De skal være af høj kvalitet, ellers vil reparationen være en "pæn penny".

Hvidvaskning af badeværelset: fordele og ulemper ved denne type finish.

Hvidvask er et alsidigt middel til indretning. Antag at der er mere foretrukne materialer til badeværelset, som opfører sig ret stabile i det fugtige klima i dette rum, men hvidvaskning taber stadig ikke relevans. Dens fugtighedsbestandige modstykke, på grund af den lave omkostninger og brugervenlighed, gør det muligt for badeværelset at give et mere behageligt udseende, selv for dem, der ikke har specielle malermuligheder.

Hvidvaskning af væggene og loftet i badeværelset: fordele og ulemper ved andre efterbehandling materialer.

Testet af vores bedstefædre og bedstemødre, det er ikke for ingenting, at de nyder sådan selvtillid. Dette er den mest budgetmæssige løsning, der giver et anstændigt resultat - et smukt badeværelse, lavet i en klassisk stil.

Anvendelse af hvidvaskning sker ved hjælp af børste-, rulle- eller sprøjtepistol. Alle kan klare alle tre værktøjer, så der er ikke behov for at ansætte arbejdstagere.

Ulemperne ved hvidvaskning er relateret til vand: Det hvidkalkede rum kan ikke vaskes, og det er generelt nødvendigt at undgå fugt på overfladen. Ellers vil det grå punkt, der vises, ødelægge hele situationen.

Forberedende arbejde.

Før du fortsætter med at omforme badeværelset, skal du omhyggeligt forberede det, det vil sige fjerne lag med gammelt hvidvask og vask overfladen med varmt vand. På grund af dette vil frisk hvidvask blive fordelt jævnt, og væggene og loftet får et perfekt udseende.

Derefter skal du omhyggeligt undersøge overfladerne frigjort fra den gamle belægning til forskellige skader: ridser, sprækker og revner. Efter at have fundet ud af dem, arm med en primer og rullen og afvikle disse fejl. Efter at have ventet på tørring, engagere sig i slibning uregelmæssigheder med sandpapir. Efter færdiggørelsen af ​​ovennævnte manipulationer kan du gå til hvidvaskningen.

Det ovennævnte er dog ikke altid nødvendigt. Hvis det gamle lag af hvidvask er i god stand eller du ikke vil fjerne det, kan du implementere følgende:

 • Tør en børste, våd den i varmt vand og fortsæt til en pæn skygge af den gamle belægning, hvis formål er at fjerne uregelmæssigheder og andre fejl. Men det er en ganske vanskelig opgave, for den kvalitative implementering, som du skal have stor erfaring med at udføre.
 • Over det gamle lag for at pålægge en ny, som selvfølgelig den nemmeste. Kun nu vil tangen i loftet og væggene nok få en ujævn tekstur, som kan undgås af en meget ren og patientmaler.

Hvad vil hvide badeværelset.

Der er kun to sorter: Kridt og Calcareous. Tja, valget til badeværelset er utvetydigt, da kridt er karakteriseret ved evnen til at akkumulere fugt i sig selv, hvilket uundgåeligt fører til revner og skrælning af hvidvaskning, og det sker meget hurtigt.

Kalk har blandt andet en anden betydelig fordel i forhold til kridt, nemlig den bakteriedræbende natur, takket være denne blanding ødelægger næsten enhver kultur af mikroorganismer, herunder en række svampe og skimmelsvamp. Under hensyntagen til det faktum, at badeværelset skal være renhedsrummet, er denne kvalitet af lime et stærkt argument til fordel for dets anvendelse.

Fremstilling af kalkmørtel.

Opskriften er ikke belastet med nogen finesser og nuancer, så alt er meget enkelt. Per 10 kvadratmeter skal du have varmt vand i mængden 10 liter, ca. 3 kg kalk, 100 g salt (bestående af store krystaller), 200 g aluminiumaluminium og en teskefuld blå eller 400-500 g farvestoffer (hvis brug afhænger af hvilken farve du ser i fremtiden badeværelse).

Det er vigtigt! Hvis du vælger en farveopløsning til hvidvaskning, skal du ælte det i et sådant volumen, der er nok til hele det område, du vil dække med kalk. Ellers, når den tilberedte blanding ikke er nok, gentager den oprindelige nuance sandsynligvis ikke at lykkes.

Ved at kombinere komponenterne i samme beholder blandes de grundigt, hvorefter der tilsættes vand, indtil opløsningen opnår den ønskede konsistens.

Sådan hvidvaskes badeværelset selv.

Først og fremmest skal du sørge for at beskytte dig selv og dit helbred mod virkningerne af støv, som på en eller anden måde spredes gennem luften. For at gøre dette skal du isolere hud, øjne og hår samt luftveje gennem et åndedrætsværn, overalls, handsker og et tørklæde, som skal dække hovedet.

Hvis du ikke kan få en åndedrætsværn, kan den erstattes af et rent, fugtigt lommetørklæde eller andet stofprodukt (du skal regelmæssigt fugtige det, da den tørrede dressing er næsten ubrugelig).

Hvis du vælger den manuelle metode til hvidvaskning, skal du have en behagelig børste eller rulle. For uerfarne i dette tilfælde er det at foretrække at tage en rulle, for en korrekt håndtering af børsten kræver en færdighed, der følger med praksis.

Umiddelbart før maling af hvidvaskningen skal blandes igen. Hvis du ignorerer dette punkt, vil væggene og loftet sandsynligvis få en ujævn skygge, hvilket bliver tydeligt i slutningen af ​​arbejdet.

Hvidvask anvendes i lag både på væggene og i loftet. Sørg for at starte fra loftet.

Før du fortsætter med at vaske hvidt, skal du lade det forrige lag tørre ud. Du bør også sørge for, at der ikke dannes dråber på loftet. Hvis du forlader dem, så er pletterne forseglet ved tørring, hvilket vil ødelægge hele interiøret.

For at gøre arbejdsmiljøet mere behageligt kan du åbne vinduerne. Udkast vil ikke påvirke det endelige resultat, og du vil være i stand til at indånde frisk luft.

Det er yderst vigtigt at følge reglen: Alle lag anvendes vinkelret på lyskildens stråler, og kun sidstnævnte anvendes parallelt. Ved sådanne handlinger eliminerer du udseendet på dit loft af grimme spor af rullen eller børsten.

I tilfælde af en mur skal det første lag være mere vandet, og det næste skal være tættere. For at opnå effekten af ​​en blå klar himmel, skal du tilføje en blå i opløsningen en anden gang, og når du anvender den opnåede blanding, skal du lave slag i kun én retning.

Selvfølgelig er hvidvaskning af loftet og badeværelsesvægge med en støvsuger, der er tilpasset til dette formål (med funktionen omvendt tryk) mere bekvem og hurtigere. Alle ovenstående anbefalinger er dog også relevante her. Det er grundigt at blande hvidvask inden brug, fokusere på om dråber dannes og handle langsomt og omhyggeligt.

Det er nødvendigt at blanke med en støvsuger eller en sprøjter designet til dette, hvilket gør cirkulære bevægelser med enhedens rør for at opnå den mest pæne og lige tone. Sprøjtning veksler med omrøring af opløsningen i tanken.

Et træk ved denne metode er muligheden for at anvende et tilstrækkeligt tykt lag af hvidvask på loftet, hvilket hjælper med at skjule fejl.

Ikke alle husstande har sådanne anordninger, men selv uden dem, ved kun at bruge en børste eller en rulle, kan du få en imponerende visning af dit badeværelse.