Hvordan man laver sømmen på gips ikke krakket

Et meget hyppigt problem, du gør dig selv reparationer, samlet 2 eller 3 niveau lofter, og havde ikke tid til at afslutte det endnu, som sømmen på lofterne begyndte at knække.


En meget ubehagelig situation, der tager meget tid og kræfter på at rette op.

Hvorfor er gipsvægssømmer cracking?

Hovedårsagerne til dannelsen af ​​revner i leddene af gipsvæggen

Sådan forsegles gipsvægssømmene, så de ikke knækker


Før du begynder at forsegle leddene GKL, skal alt vådt arbejde i rummet være afsluttet.


2) Vi smeder sømmen med et kitt af typen: Uniflot, efter 1 = 2 timer passerer vi det andet lag, hvis det er nødvendigt. Venter på fuldstændig tørring af fyldstofet, og fortsæt til næste trin.


3) Nu limer vi papirbåndet på PVA-limen.

Hvorfor knækker søm på gipsvæg?

Svar fra brugere og eksperter fra forummet til spørgsmålet: Hvorfor er sømmerne sprængt på gipsplader?

Spørgsmålet er så omfattende, at svaret, hvis du ærligt ikke ønskede at skrive, især efter at have læst svarene fra tidligere brugere. Ja, fugt, type putty, limning sømme, stivhed af bygningen selvfølgelig giver sin. Men alle har glemt det naturlige møde i huset, især mursten, hvis træet altid spiller, går panelerne også. selv monolitten har en egenskab at sidde, her er loftets niveau flydende, og væggene sprækker også, og hvis guden bestilte hestene ovenfra, aflyste ingen vibrationerne. Der er mange faktorer, og en vej ud er at regelmæssigt genopfylde sømene og helt male overfladen, da farven ikke er otkoloruesh på grund af støvet, fugt pålejret på malingen! Held og lykke

... være tilføjelser. Gipspladens loft gør to......

... crack. på grund af taget eller naboerne...

Forsegling af revner i gipsplader vægge

Nogle gange vises små revner eller mere alvorlige mangler, såsom gennem huller, på gipsplader eller lofter. Dette fænomen er ret ubehageligt, da udseendet af finishen forringes dårligt, gips og maling glider væk. Desuden kan revner på gipsplader (GCR) øge over tid og føre til deformation af hele strukturen, hvilket vil være usikkert for mennesker. Derfor ignorerer du ikke fejlen, selvom den er meget lille.

Indhold:

Før du begynder at reparere, er det meget vigtigt at forstå årsagen til revnen på overfladen af ​​gipspladen. Der kan være flere.

Hovedårsagerne til revner i gipsvæggen

Eksterne faktorer

• Stærke vibrationer, f.eks. Når bygningen ligger i nærheden af ​​en transportvej eller på grund af reparationer fra naboer (en kraftig stansemaskine mv.).

• Skrumpning af huset, som kan forårsage en række revner, især i hjørnerne og på væggene. At begynde at forsegle revner indefra er kun mulig efter afslutningen af ​​krympeprocessen.

• Force majeure (oversvømmelse ovenfra, jordskælv, stærkt slag).

Overtrædelse af teknologi reparation

• Brug af billige byggematerialer, f.eks. Metalprofiler med en tykkelse på 0,35-0,5 mm i stedet for den anbefalede 0,65-0,7 mm.

• Løsning af trærammen: Hvis lathinget er fjernet fra det rå træ, så bliver træet tørret og derefter revnet.

• Damp eller kondensdannelse mellem udkastet og gipsvæggen. Derfor anbefales det at bruge fugtresistent gipsplader og også at montere ark først efter at gipset er helt tørret og med vinduerne lukket.

• Dårlig kvalitetsrammefastgørelser. For eksempel til montering er det bedre at tage ikke plastdykninger, som kommer i et sæt med skruer. Diameteren af ​​fikseren i forhold til den "indfødte" muffe er for lille, dowel'en strækker sig ikke godt i hullet, designet begynder at sænke.

• Installation af gipsplader uden forskydning af lodrette samlinger i en linje, "ark til ark".

• Når gipspladen blev installeret, blev sømene ved leddene mellem pladerne ikke forseglet eller sømmen blev forseglet uden brug af serpyanka-stabler.

• Ukorrekt fastgørelse af U-beslag - til yderligere bøjning "ører" og ikke for hovedmonteringen. Som følge heraf begynder konsollen snart at blive forsinket, vægternes integritet er brudt.

• Ofte forekommer der revner, hvis de ikke afskæres under installation af gipsplade uden fabriks kant.

• Manglende priming af vægge eller loft lavet af gipsplade eller tilstedeværelse af støv på overfladen, før der påføres kittet.

Hvis du er sikker på, at crack er enkelt - så fortsæt til reparation. Men hvis der er tegn på yderligere deformation af loftet eller væggene, for eksempel når GCR begynder at "flyde" efter presning, giver det mening at genoprette hele overfladen.

Sådan repareres en revne i gipsvæggen

Værktøj og materialer:

• Smal hård spatel;

• skarp kniv med hårdt kniv;

• Emery eller diamantnet

• serpyanka eller tape

• bredere spatel til færdiggørelse af værker

• børste for at fjerne støv;

• kit (fugenfüller og satengips);

• børster, rulle, beholdere, specialpande (til priming og maling).

I tilfælde af mere alvorlig skade kan du også have brug for: en hacksav eller elektrisk stiksav, metal saks, skruer, skruetrækkere eller skruetrækkere, et stykke profil eller stang, linjal, blyant.

Tætning af små defekter i gips

1. Sprængning

Til at begynde med skal kløften udvides ("broderet") for at lægge det næste lag af nye kitt bedre. Brug en lille skarp spatel, kniv eller mejsel, fjern omhyggeligt rester af den gamle kitt fra problemområdet, indtil GCR-planet vises. Derefter udvides kløften til 5-10 mm, idet du fjerner de beskadigede stykker pap og gips. Hvis sprækken viser sig lidt bredere - det er okay. Det vigtigste er at kontrollere, at der ikke er nogen flager stykker overalt i det begrænsede rum.

Hvis overfladen blev malet, skal du fjerne lakken langs kanterne på en afstand på 1-4 cm ved at bruge de samme værktøjer (mejsel, kniv, trowel) samt et diamantgitter eller smørejern.

Efter rengøring af affald og støv forsigtigt med en kost eller special børste - sømmen skal være helt ren.

Behandl nu problemområdet med en hvilken som helst primer, som er egnet til plastering af gipsplader. Det er bedre at tage en akryl universal primer. Brug en lille børste til dette og følg alle anbefalinger i instruktionerne.

2. Forsegling af hullet

Nu skal du "knække" revnen. Den universelle gipskittet Knauf Fugenfuller ("Fugenfüller"), der er designet specielt til tætning af led eller sprækker i gipspladen, er fremragende til at starte huller. Det sætter meget hurtigt og hærder, hvilket giver øget styrke i forhold til andre typer af kit.

Påfør blandingen med en spatel i stedet for fejlen og smør den forsigtigt med overfladen af ​​gipspladerne for at efterlade plads til at påføre satengips. For at gøre dette skal du trykke spatelen mod væggen så tæt som muligt samtidig med at du tilpasser overlejringsmasken og fjerner overskydende. Sørg for, at der ikke er nogen støt eller grober overalt.

Hvis revnen er forholdsvis lille, kan du under "Fugenfüller" uden serpyanka. Ellers skal du straks efter påføring af det første lag lægge masken eller papirbåndet på kittet i stedet for leddet og presse det lidt med en spatel ind i masselaget. Med serpyanku altid pålidelig. Hvis du bruger andre filler - serpyanka eller tape limes nødvendigvis uanset størrelsen af ​​fejlen.

Vent, indtil den primære kittet er helt tørret - som regel er der 24 timer nok til dette. Nu føres problemområdet og venter på, at jorden tørrer (tiden er angivet på pakken, men normalt er det 2-6 timer).

Efter påføring af en bred spatel et lag af beskyttende kit eller nogen satengips, for eksempel Satengips Knauf. Putty her skal skylles med det gamle lag af kitt, nøjagtigt udjævne alt og ikke glemme at fjerne overskydende blanding.

Vent til den endelige tørring af satengips. Hvis der er mindre uregelmæssigheder på væggen, skal du forsigtigt male dem med sandpapir.

I finalen behøver du kun at male overfladen med vandbaseret eller anden maling. Det anbefales at male hele loftet eller væggen igen, så det problematiske sted ikke skiller sig ud over den generelle baggrund.

Mere alvorlig skade på FCL (patchinstallation)

I tilfælde af mærkbare deformationer (stort gennemgående hul på mere end 4-5 cm osv.) Kan du også forsøge at rette op på situationen selv. Teknologien til reparation i dette tilfælde vil være lidt anderledes - det er nødvendigt at lægge en patch, "plug" hullet.

1. Skær først med en skarp kniv et lille segment, der afviger jævntstående "stråler" fra problemområdet uden for hullet.

2. Skær forsigtigt HL-plottet med et rektangulært hul ved hjælp af en hacksav, elektrisk stiksav eller kniv.

3. Fjern rester af det beskadigede fragment og glat ud kanterne af det gamle gips ved hjælp af sandpapir, trowel og andre værktøjer.

4. Foretag målinger eller skære en gipsplaster, der svarer til størrelsen på dit hul under stykket. Det er mere hensigtsmæssigt at skære et lidt større fragment, så prøv og trim det langs kanterne. Plasteren skal til sidst være fast i stedet for åbningen.

5. Fjern kantene i en 45 grader vinkel med en kniv langs kanterne af hulkanterne og langs pladens kant.

6. Skær et stykke krydsfiner, tømmer eller metalprofil, så det overlapper hullets størrelse på begge sider med mindst 3-4 cm, og så det kan skubbes ind i hullet. I nogle tilfælde kan du have brug for to søjler.

7. Sæt kuberne i hullet indefra og fastgør det fra toppen og bunden til gipspladen på skruerne - dette vil være et hårdt grundlag for plåstret.

8. Installer patchen og fastgør den til stangen.

9. Gør det som beskrevet ovenfor. Forbind patchforbindelserne, og læg så tæt på sømmen og fugenfüller-fastgørelserne med en lille spatel. Efter lim tape bånd serpyanka, bare gribe det på kittet. Vent til det tørrer, prompter det igen, og behandl plasteret med en færdigspartel med en bred fløjl, der er flush med resten af ​​overfladen. Derefter slibes, primeres igen, og endelig kan væggene eller loftet males.

Det er stort set alle. Som du kan se, er reparationen af ​​skader på GCR relativt enkel, om end tidskrævende. Det vigtigste er at beskytte dig selv fra disse små hverdagslister, du skal altid følge installationsteknikken for gipsplader længe - så bliver alt godt.

Hvordan man laver sømmen på gips ikke krakket

Et meget hyppigt problem, du gør dig selv reparationer, samlet 2 eller 3 niveau lofter, og havde ikke tid til at afslutte det endnu, som sømmen på lofterne begyndte at knække.

En meget ubehagelig situation, der tager meget tid og kræfter på at rette op.

Derfor vil jeg gerne dele med læserne af hjemmesiden: Nyttige hjemmelavede produkter på en enkel måde til effektivt at forsegle gipsets sømme.

Hvorfor revner gipsvægssømme.

Men før jeg fortælle dig om, hvordan jeg lukker op sømmene GCR, lad os prøve at forstå, hvorfor de samme samlinger revnet: Som regel alle bygherrer skylden svind af huset, men det er ikke altid tilfældet. Nå vil jeg også gerne bemærke. Det er ikke gips revner, men kitt mellem gipsvæg sømme.

Hovedårsagerne til dannelsen af ​​revner i ledgipsens ledd:

- Brugen af ​​svage profiler og suspensioner. (Køb en profil med en tykkelse på 0,5-0,6 mm, med profiler på 0,3-0,4 mm, glem det kvalitetsarbejde)

- Overtrædelse af sømforseglingsteknologi.

- Overtrædelse af temperatur- og fugtighedsregimer.

- overskydende tilladt belastning. forbundet med krympning derhjemme.

Sådan forsegles gipsvægernes sømme, så de ikke knækker:

Før du begynder at forsegle leddene GKL, skal alt vådt arbejde i rummet være afsluttet.

Proceduren for tætning af leddene er ret simpel:

1) Priming med en primer af dybe penetration GL led eller helt loft). Lad os vente på, at primeren tørrer i 4-12 timer og fortsæt til næste trin.

2) Vi smeder sømmen med et kitt af typen: Uniflot, efter 1-2 timer passerer vi det andet lag om nødvendigt. Venter på fuldstændig tørring af kittet. og fortsæt til næste trin.

3) Nu limer vi papirbåndet på PVA-limen.

Vi udskærer det nødvendige stykke papirtape og påfør et tyndt lag PVA lei på båndet og overfladen af ​​gipsvæggen. Vi lim tape, udjævning og fjernelse af alle boblerne med en gummi spatel.

Efter limen tørrer, 13-24 timer, skal du sørge for, at tapen ikke forbliver fastlåste bobler, og ingen delaminering, kan nu proshpaklevat loft konventionel fyldstof.

Hvis du gjorde alt korrekt, vil GKL-sømene ikke knække.

Selvforsegling af gips loftsømme

Brug af gipsvæg til at skabe et glat loft er den mest almindelige måde at reparere værelser i gamle bygninger på. Teknologien i dette arbejde er ikke svært selv for folk, der ikke har meget erfaring med reparationsarbejde.

Den eneste fase af arbejdet, der forårsager vanskeligheder for begyndere er installationen af ​​gipsvægsømmer i loftet. Typisk for at afslutte loftet ved hjælp af deres maleri, og for dette skal overfladen af ​​loftet være helt glat.

Hvad er behovet for forsegling sømme

Selvom installationen af ​​gipsvæggen er perfekt, er der installeret et tilstrækkeligt antal profiler i det for at understøtte væggen af ​​gipsvæggen, sømene mellem arkene vil stadig være mærkbare. Størrelsen af ​​sømme afhænger af kvaliteten af ​​kanterne af materialet og muligheden for at ændre størrelsen på pladerne af gipsplader på grund af temperaturændringer.

For at slippe af med synlige uregelmæssigheder i loftets overflade, skal ledningerne omhyggeligt sættes i stykker. Hvis under afslutningen af ​​loftet for at springe over dette stadium af arbejdet, vil sømmen forblive synlige efter maling af det. Ud over det uæstetiske udseende af loftoverfladen kan leddene, der ikke er dækket af et lag af kittet, forårsage beskadigelse af gipsvæggen.

Nogle gange, selv efter forsegling af sømme, vises revner på loftets overflade. Begyndere forstår ikke, hvorfor revner på gips er revner. På loftet, samt på den anden overflade, foret med gipsplader, når afslutning steder splejsning GCR er nødvendigt at bruge en speciel forstærkende maske - "serpyanku". Det vil gøre sømmen stærkere, og risikoen for revner vil være minimal.

Flere erfarne mestere mener, at omhyggelig påfyldning af leddene med en kittet samt deres forsegling ved konstant temperatur og fugt i rummet kan hjælpe med at undgå dette problem. At forsegle gipsvægssømmene med egne hænder i loftet er ikke en vanskelig opgave, men det kræver nøjagtighed og brug af materialer af høj kvalitet. Før arbejdet skal du også fylde på de nødvendige værktøjer.

Forberedelse til sammenføjning

Korrekt valgte materialer til tømning og tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer samt den nøjagtige rækkefølge af efterbehandling er en garanti for at opnå det forventede resultat - en glat og plan overflade af loftet.

Valget af materialer til dækning af sømme afhænger primært af, hvilken slags afslutning loftet vil være. Derfor, før du forsegler sømene i gipsvæggen i loftet, bør du beslutte dig for valget af dets endelige finish. Når du forbereder loftet til tapetstickeren, kan du bruge en billig startpakke.

Selv hvis der efter revner er lette revner på dem, så under tapetet forbliver de umærkelige. Hvis loftet er malet, skal kittet være af høj kvalitet, da den malede overflade vil synliggøre enhver mangel i det udførte arbejde. I dette tilfælde bør du ikke spare på kvaliteten af ​​materialer.

For at udføre dette arbejde skal du købe:

 • startkittet svarende til den krævede kvalitet af arbejdet
 • akryl base primer;
 • mesh- "serpyanka" eller maskeringsbånd med perforering. Gitteret 50 mm bredt anvendes på mursten, og for huse fra et træ er det bedre at bruge et gitter på 100 mm;
 • metal hjørner, designet til at styrke hjørnerne (ekstern og intern).

Sættet af værktøjer er valgt som standard til ethvert arbejde med gipsvæg:

 • smal og bred trowel (100 og 250 mm); Når du vælger en trowel, skal du være opmærksom på værktøjets fleksibilitet og dens ensartethed. Til behandling af hjørner er det bedre at have en speciel spatel;
 • gitter, udstyret med et slibemaske eller sandpapir i sættet;
 • børste og rulle til påføring af en primer;
 • maleri kniv eller et specielt plan til behandling af gipspladens kanter.

Proceduren for færdiggørelse af søm på gipsvæg

Før du forsegler sømene på loftet af gipsplader, skal du sørge for, at alle skruehætterne er helt forsænket i materialet. Hvis fremspringende hætter er fundet, skal de være snoet.

Fabrikanter laver normalt gipsvæg med faser på kanterne. Ved trimning af rammen kan der dog anvendes trimmede stykker af materiale, på hvilke kamrene mangler. I dette tilfælde skal afføringen udføres uafhængigt. Med en regelmæssig byggekniv skæres arkets kanter i en vinkel på 45 °, og leddets dybde og bredde skal i sidste ende være 5 mm.

Hele overfladen af ​​huden, før patch gipsvæg sømme på loftet skal rengøres grundigt for støv, hvis kanterne af leddene er der bøller, de helt sikkert brug for at blive skåret. Afhængigt af graden af ​​forurening af overfladen kan du bruge en støvsuger eller en almindelig klud.

Det er nødvendigt at sætte den styrkende primer på de rensede sømme af støv. Afhængigt af formularen i hvilken primeren blev købt, skal den enten fortyndes med vand ifølge instruktionerne eller blandes grundigt. Primeren påføres langs sømmen og 15 cm på begge sider af den.

Nu kan du gå videre til sidste fase - tætningen af ​​sømme. Før fremkomsten af ​​kommercielt tilgængelige glasfiber med et selvklæbende lag, var det nødvendigt at dække sømmen oprindeligt kit sammensætning, efterfulgt af drukne deri "serpyanku" og dække det igen fyldstof. Udfør nu denne fase af tætnings sømme meget lettere.

Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 • emballagen af ​​den moderne "serpyanka" åbnes, og rullen render sig godt. Under afviklingsprocessen presses båndet på gipspladens led. Når samlingen er færdig, afbrydes det resterende bånd;
 • kittet forbindelse fortyndet umiddelbart før arbejde. Den tørre blanding fortyndes med vand i de angivne mængder i instruktionerne og blandes grundigt, indtil massen bliver homogen. Kittens sammensætning fortykkes hurtigt og bliver uegnet til brug, så den bør knædes i en sådan mængde, at den vil blive brugt om en halv time;

Nyttig video

Videoen nedenfor viser detaljeret, hvordan man korrekt og pålideligt sætter gipsvægs sømme, hvilket helt sikkert er en vigtig del af indretningen:

Højkvalitetsbehandling af gipslofter er kun mulig med en foreløbig afslutning af leddene af gipsplader. At sætte hele loftoverfladen med et kontinuerligt lag garanterer ikke mangel på revner på leddene, når det er tørret.

(1 bedømmelse, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Hvad skal man gøre, så sømmen på gipset ikke knækker

Sendt den 31. august 2017 i byggematerialekategori // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Der er hyppige tilfælde, hvor leddene i det nyinstallerede gipsloft knækker. Der er forskellige grunde til, at de kan knække. Overvej hvordan man tømmer gipsvæg, for ikke at knække sømene.

Hvorfor revner på gips revner

Der er mange grunde til, at sømmen på gipsvæg på loftet og vægge er revner. De vigtigste er:

 • Gør rammerne for svage profiler og suspensioner
 • Forkert forsegling af sømme
 • Manglende overholdelse af temperatur og luftfugtighed
 • Overskridelse af tilladt belastning på grund af bygningskrympning

Overholdelse vil tillade at undgå revner.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/18-1ac6eb85df3fb00b7f5d78af732873fe.jpg "alt =" hvordan man gipsvæg kit leddene var krakket "width =" 800 "height =" 600 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/18-1ac6eb85df3fb00b7f5d78af732873fe.jpg 800w, https: // remontcap.ru / wp-content / uploads / 2017/08 / 18-1ac6eb85df3fb00b7f5d78af732873fe-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/18-1ac6eb85df3fb00b7f5d78af732873fe-174x131.jpg 174w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/18-1ac6eb85df3fb00b7f5d78af732873fe-70x53.jpg 70w "størrelser =" (max bredde: 800px) 100vw, 800px "/>

Hvad skal man gøre, så sømmen på gipset ikke knækker

Før du begynder at putte områder mellem FCL, bør du forberede alle nødvendige materialer og værktøjer.

Følgende materialer kræves:

 • Fyldning egnet til yderligere loftsafslutning
 • Akryl Primer
 • Papir perforeret tape eller serpyanka
 • PVA lim

Det er nødvendigt at bruge materialer af høj kvalitet, ellers kan områderne mellem arkene knække, det vil ikke være behageligt for øjets revner.

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • Smal og bred fleksibel knivspatel
 • Gitter til udjævning af overfladen
 • Børste og rulle til påføring af primer
 • Byggekniv

Arbejder udføres i følgende rækkefølge:

 1. Ved gipspladens kanter med en byggekniv fremstilles fliser i en vinkel på 45 ° og en dybde på 5 mm. Dette er nødvendigt for bedre vedhæftning af kitt til gipsvægge;
 2. Overfladen er støvfri. Skruernes hætter skal forsænkes i gipspladen, men ikke over 5 mm;
 3. Ceiling primed;
 4. Derefter skal du putte godt sømme. Plastering er nødvendig, så sammensætningen helt fyldte hulrummet. Det er også nødvendigt at putte skruehætter;
 5. Yderligere arbejde afhænger af det valgte materiale: serpyanka eller papirtape. Hvis ingen af ​​dem bliver brugt, så vil leddet knække. Hvis serpyanka er valgt, så efter påføring af kittet forbindelsen påføres det på leddene af arkene og presses ned over hele længden. Så skal du holde det med en spatel for at fjerne overskydende sammensætning. Hvis der anvendes et andet forstærkende materiale, skal den påførte kittet være helt tør. Derefter anbringes PVA lim på papirbåndet og til leddet. Båndet limes, udglattes, luftbobler fjernes. Yderligere arbejde kan udføres efter limens tørring;
 6. Efter at det første lag af kittet er tørret, skal leddene genplastes;
 7. Efter tørring skal overfladen slibes;
 8. Nu kan du gips hele overfladen af ​​loftet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/i-3.jpg "alt =" hvordan man tømmer drywall for ikke at knække sømene "width =" 800 "height =" 621 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/i-3.jpg 800w, https: // remontcap.ru / wp-indhold / uploads / 2017/08 / i-3-300x233.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/i-3-70x53.jpg 70w "størrelser = "(maksimal bredde: 800px) 100vw, 800px" />

I tilfælde af krænkelse af teknologien kan leddet knække, og du bliver nødt til at sætte igen. Du skal også være opmærksom på kvaliteten af ​​kittet. Hvis det er af ringe kvalitet, kan det hurtigt knække. Hvis du gør alt lige med det samme, vil ingenting bryde.

Sådan forebygges og elimineres revner i gips

I denne artikel lærer du hvordan du forhindrer revner på overfladen af ​​gipsvæg, hvordan man diagnosticerer problemer med rammen og arkene samt metoder til at fjerne disse mangler. Vi vil fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du opretter rammen.

I denne artikel vil vi tale om problemerne med gipsvæg. Du bør straks foretage en reservation - gipsplader (gipsplader) selv er ikke et design, men er monteret i designpositionen (på væggen, loftet, buen) ved hjælp af en ramme eller gipslim. 80% af alle problemer opstår netop på grund af grundlaget eller rettere på grund af fejl i dets struktur. Vi vil forsøge at maksimere række opgaver og foreslå løsninger.

Bemærk. Sprækker er uoprettelige mangler i materialer. Anbefalinger hjælper med at stoppe deres udvikling. Derefter skal de maskere.

Vi vil også opdele alle årsagerne i to kategorier - grundlaget og andre.

Problem: Leddene og / eller pladens plan på væggene og / eller loftet gik revner. En revne er periodisk hørt.

Årsager relateret til problembasis

Overtrædelser under installationen af ​​basen er et meget almindeligt fænomen, da det ikke er muligt at vurdere rammens kvalitet efter montering af gipspladen. Dette bruges ofte af skrupelløse bygherrer. For fuldstændigt at eliminere disse defekter skal du afmontere pladerne af gipsvæggen og nogle gange rammens dele.

Årsag nummer 1. Trin for stort

Afstanden mellem rækker af støttebeslag og profilskinner skal være på væggene - højst 600 mm, i loftet - højst 400 mm. Ofte installerer kunstnerne væg- og loftrammerne med samme tonehøjde.

Sådan repareres? Tilføj yderligere profiler i midten af ​​spændingen.

Årsag № 2. Fastgørelse U-formede suspensioner for øjne

Suspension lugs er svage punkter udsat for deformation. Denne fastgørelsesmetode kan kun anvendes på vægge, men det er ikke ønskeligt. På loftet sættes sådanne fester i 2-3 måneder.

Sådan repareres? Forstærk monteringen med en ekstra dowel (skrue) i det centrale øje.

Årsag 3. Brug af lavkvalitets komponenter i rammen

Tykkelsen af ​​CD- og UD-profilens materiale til montering af gipsplader skal være 0,55-0,62 mm, P-suspension ikke mindre end 0,62 mm Fuldt identiske steldele er til salg, som er 0,3-0,45 mm tykke - de er konstrueret til montering af plastpaneler, der er flere gange lettere end gipsplader.

Sådan repareres? Ønsket om at redde eller uvidende om reglerne for installation vil resultere i en komplet udskiftning af rammen eller gipspladen (plastik).

Begrundelse nummer 4. Brud på teknologi, når enheden gipsplast gips lim

Helt almindeligt problem i nye bygninger. Installation af gipsvæg til lim - fabelagtig billigt og hurtigt, hvilket altid er på hånden udvikler. Pladen er monteret helt på lim påført en prik i en bevidst større mængde. Under presningen af ​​pladen til bundpunktet af klæbemidlet fordeles i bredde. På tidspunktet for montering af plader på ufylde limområder opstår ofte spændinger, som midlertidigt holdes tilbage. Efter at have kommet ind i lejligheden, stiger luftfugtigheden nødvendigvis, gipsen er mættet, og spændingen bryder ud i leddet - der ses en revne. Under tapetet (især elastisk) er det ikke umiddelbart mærkbart. Hvis luftfugtigheden er konstant, kan det ikke mærkes. Men som regel med tiden, bliver mættet og tørre, stiger crackningen.

Sådan repareres? Vent på, at revnerne stabiliserer og maskerer.

Årsag nummer 5. Mobiliteten af ​​basen - væggen

Dette er det mest alvorlige problem - når vægge i et panelhus er "walking" eller et træ er deponeret. I dette tilfælde forekommer der ofte revner på pladens plan, men først i leddene. Med krympning eller mobilitet af gipsvægge monteret på gipslim er der ingen chance for at forblive intakt, fordi den er stift fastgjort til flyet. Et karakteristisk træk er den givne generelle retning af alle eller de fleste af revnerne.

Sådan repareres? Hvis problemet findes i et privat hus, skal du først og fremmest stoppe bevægelsen af ​​væggene. Sådan gør vi det, vi fortalte i den forrige artikel. Et træblokhus skal modstå mindst 1 fuld naturcyklus til 85% krympning. Hvis væggene bevæger sig i en lejlighedsbygning, er det rimeligt at anvende en bevægelig to-niveau ramme. Det vil beskytte flyet GKL mod deformationer.

Kernen i arbejdet i rammen på to niveauer er, at den første - horisontale serie er fastgjort til stikket, som er monteret på en bevægelig væg. Denne række flader ud og tjener som et fyrtårn til lodrette indlæg. De er frit indsat i fikseren "sommerfugl" og ikke fastgjort med skruer. Resultatet er en række uafhængige stativer, der er tilpasset et fly. Når du monterer gipspladen på en sådan ramme, skal du sørge for at forlade et hul på 2-3 cm fra loftet.

Årsag # 6. Docking til væggen fra et andet materiale

Hvis skillevæggen, der er foret med gipsplader, støder op til en pudset mursten eller betonvæg, er sandsynligheden for en revne ved dette led 99%. Årsagen er forskellige varme- og fugtkapacitet af materialer henholdsvis forskellige egenskaber af basen. En undertype af dette problem er overfor gipsplader af rammer fra forskellige materialer (for eksempel træ og profil) i et design.

Sådan repareres? I det store og hele er det bedre at samle et andet materiale til foring - med bevægelige låse (plastpaneler, foring). Da deformationerne i basen i de fleste tilfælde er små, kan situationen korrigeres ved at arrangere et ekstra lag fugtresistent gipsplader langs flyet. Hvis det er nødvendigt at docke skillevæggen til stenvæggen, skal der laves en ramme på den.

For at diagnosticere og løse de ovenfor beskrevne problemer vil vi uundgåeligt have brug for en revision med vægens åbning.

Ikke-problematiske årsager

Sprækker i leddene kan forekomme med den rette organisering af rammen og pålideligheden af ​​væggene.

Årsag # 1. Ændring af temperatur og fugtighed i et rum, hvor der anvendes ikke-vandtæt gipsplader.

Dette sker oftest i tilfælde af en forsinkelse i starten af ​​varmesæsonen, og når årstiderne ændres. Når fugtigheden ændres, og rummet ikke opvarmes, begynder gipsgipset gennem porøse gipsfyldstoffer at trække i fugt fra luften. Sømene indeholder en relativt stor mængde kitt, der ikke er dækket af pap. Det er sømme, der er mættet med fugt hurtigere, og der er en ujævn ændring i fugtigheden af ​​hele flyet. Dermed sprække og revne. Arkene selv kan modstå deformation.

Sådan repareres? Aktivér permanent opvarmning. Hvis vinduerne er åbne om sommeren, skal du forsøge at opretholde stabile temperatur- og fugtighedsforhold for sommerens præstationer.

Årsag nr. 2. Sømmene er forseglet uden forstærkning.

Denne grov overtrædelse er almindelig og kan ikke bestemmes efter afslutning af arbejdet. Gipspladeets installationsteknologi giver mulighed for at inkludere forstærkende materialer i sømmen - glasfiberpapir.

Sådan repareres? Åbn alle sømme, broder og tæt på den nye, men iagttager allerede teknologien.

Årsag 3. Sømene er forseglet med en grundlæggende kitt.

Sandsynligheden for forekomsten af ​​revner er 50/50, oftest med en ændring i fugtighed.

Sådan repareres? Se Årsag # 2. Professionals anbefaler at bruge Vetonit SILOITE eller SheetRock fugemasse.

Sådan identificerer du mulige problemer i fremtiden

Hvis det blev nødvendigt at vurdere kvaliteten af ​​installationen af ​​gipsvæg, vil du blive hjulpet af viden om metoder til bestemmelse af rammens pålidelighed og nogle regler. Hvis du overvåger arbejde på dit eget objekt, skal du bede om præsentation af skjulte værker til revision:

 1. Der skal ikke være plane dråber i profilrækkerne - dette vil medføre spænding ved bøjningerne. Det kontrolleres af en lang regel eller ledning.
 2. Varme- og lydisolering, hvis ydervæggen er påkrævet. Interne partitioner skal også udfyldes.
 3. Afstanden mellem arkene - 2-3 mm.
 4. Selvskærende skruer skal være nedsænket 2 mm. Til dette er der en særlig smule med sved. Sæder (hætter) af selvlukkende skruer sættes separat. Følgende lag er sat efter fuld tørring af disse steder.
 5. Læg ikke arkene på profilen på skruerne på træet. Metal skruer adskiller sig i fin gevind pitch.
 6. Hvis det vides, at væggene er potentielt bevægelige (loghus, panelhus over 30 år gamle), sørg for en uafhængig loftsophæng.
 7. Når du vælger en limmontering HL, skal du sørge for, at væggene er stabile og kræver en kontinuerlig påføring af lim (under kammen).
 8. Loft suspensioner skal fastgøres i det centrale øje.
 9. Kræver installation af plast eller metalvinkelprofiler på lager.
 10. Alle huller, bihuler, revner mv. Af hovedvæggen skal repareres. Hvis udseendet af fugt er muligt, skal væggen behandles med specielle svampeforbindelser.
 11. Gipsvæggen kræver ikke behandling med en primer, før der påføres kittet. Yderligere maceration svækker pladens vedhæftningsplan til gips, og sommetider (med særlig iver) suger pap.

I den næste artikel vil vi forklare, hvordan man skal håndtere problemerne med gipsvægens ydre finish.

Sprækket kitt på væggene i sømmen (ved sømme) gipsvæg, hvorfor hvordan man retter sig?

Der var revner på kittet (kittet GKL solid) og alt i området med sømmerne af GCR, hvad skal man lave?

Oftest er gipsplade af gips fyldt med efterbehandling gips næsten på en peeler, det vil sige uden et lag.

Men før kittet sættes GKL-sømene fast.

Årsager til revner i sømme kan være som følger:

Sømene var kittet uden et serpyanka net, dette er en acceptabel mulighed, men der kræves en særlig hård kittet med øget styrke, hvis anvendelse kan dispenseres uden serpyanka.

Fejl i installationen af ​​gipsplader, forlod ikke huller mellem gipspladen og væggen, loftet, mellem arkene, gipspladerne "vendinger".

GKL fastgøres til en træramme, mens man bruger våde "træ", skifter træet i størrelse og dermed problemerne med kittet.

På FCL er der fabrikskanter, det er anderledes, men måske har du afskåret FCL, der er ingen fabriks kant, og du fjernede ikke afkanten (FCL er skåret i en vinkel på 45 grader).

Brugt kit ikke beregnet til at sætte sømmen af ​​gipsplader.

Det hele afhænger af årsagen.

For eksempel, hvis stængerne er rå, skal du færdiggøre demontering af gipspladen, derefter udskifte stængerne med en profil eller købe en tør "skov".

Hvis årsagen er manglen på huller, så udsætter vi dem (huller) og derefter er det ikke nok at afmontere GKL'en.

Hvorfor er der revner i gipsplankloftet?

Ingen er immun mod revner på gipsloftet, de er oftest ved krydset af gulvpladerne, og hele udseendet af strukturen lider af det. Selv erfarne håndværkere kan ikke give et hundrede procent garanti for, at efter at have lavet et loft på gipsplader, vil det ikke ske over tid revner. Og talen her er ikke i konstruktionens besætning, men i forbindelse med tilstedeværelsen af ​​en lang række ledsagende faktorer.

Det er nødvendigt at overveje dette problem mere grundigt, fordi hver knæk på loftet af gipsplader forårsager betydelig spænding blandt ejerne. Spørgsmålet opstår: Hvad skal man gøre, hvordan man løser dette problem? Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme årsagen til deres udseende.

Årsager til revnedannelse

Sprækker vises på gipsplankloftet af helt forskellige grunde. Blandt de mest almindelige er følgende.

svind

Den mest almindelige og almindelige årsag til revner i loftet kan være en nedsættelse af strukturen. Desværre er en person magteløs her, fordi ingen kan stoppe denne proces, du behøver bare at vente på færdiggørelsen og ikke haste for at bygge gipspladestrukturer i en "frisk" bygning.

Putty gipsloft

Enhver professionel vil sige, at i denne situation er den forkerte installation af produktet skyldig. Oftest opstår problemet i store rum, hvor lægningen er lavet i ark uden brug af sømforskydning. Så, selv med små vibrationer af strukturen, kan der forekomme en revne i hele sømmen. For eksempel, når du kører på vejen nær huset af massiv teknologi.

Dowel skruesæt

Som regel kan installationen, der er lavet ved hjælp af dowels og går i et sæt med skruer, ikke modstå meget vægt. Gradvist begynder ejerne at bemærke, at revner vises på loftet med gips. Den nederste linje er, at skruens diameter i forhold til diameteren af ​​dowel er lille, og selve dugens vægge er meget dårligt fastgjort i hullet. Som et resultat dannes en sag, og der opstår en revne. Ud over suspensioner er det nødvendigt at anvende stive armaturer med loftet.

Non Primed Ceiling

Ikke mindre almindeligt problem er glemsomhedsmestere eller mangel på selvstændigt arbejde. I så fald glemte en person at gå med en primer, før han begyndte at lave kittet. I næsten halvfems procent af tilfælde vil der opstå revner på grund af manglende overholdelse af rummets ventilation og luftfugtighed under reparationsarbejdet. Ark opfanger fugt og tør derefter.

Hovedregelen er at tørre hvert lag og derefter de næste faser af arbejdet.

De vigtigste grunde er blevet identificeret, du kan fortsætte til anden fase af studiet af spørgsmålet - metoder til at korrigere og forebygge gentagelse af revner.

Kardinal måde at bryde på

Den væsentligste krænkelse af teknologi i stræben efter væsentlige besparelser er, at ifølge Knauf-standarder anvendes 2 lag lakegipsplader i loftet. Fastgørelsen af ​​profilen udføres ikke med plastikspidser, men med metal eller ved anvendelse af en luftpistol til fastgørelse af profilen. Flere vigtige tips til herrene findes i artiklen om hemmelighederne ved at arbejde med en fil.

Eliminering af fejl i loftet

Spørgsmålet om hvordan man fjerner revner af gipsvæg på lofter er meget vigtigt og kræver særlig opmærksomhed.

Hvad er nødvendigt for at forsegle revnerne?

For at kunne vide, hvordan man reparerer revner på et gipsplankloft, er det nødvendigt at have et sæt byggematerialer og at beherske teknikken til at eliminere revner.

• særlig hård kniv;

• mejsel til revner

• Diamant specialnetværk;

• opløsning af uniflot eller fugenfüller;

• primer, maling og rulle.

Nu kan du gå videre til reparationen af ​​revner på gipsvæggen.

Crack elimination

Reparationsarbejde begynder med en sprængtætning. Den udvides med 5-10 mm. Ryddet af kittet. Den malede overflade fjernes fra hver kant og lukkes med et gitter. Et nyt lag af kittet påføres, behandlet med en primer. Efter disse værker er overfladen puttyed med en bred trowel, sammensætningen fordeles godt gennem loftet. Når alt er tørt, skal du igen sætte kittet i for at fjerne mindre hulrum. Næste primet gipsplankloft og malet i den ønskede farve.

Professionelle anbefalinger

Det er vigtigt at tage hensyn til råd fra eksperter, der ved præcis hvordan man løser revner på loftet af gipsplader. For at undgå revner i loftet bruger vi glasfiber. Hvis du har brug for en garanti for ikke udseendet af revner ved brug af ikke-vævet maling eller glasvæggossamer.

Hvis det ikke drejer sig om et rent hvidt loft, skal du være klar til en fuldstændig gentagelse af hele overfladen. Faktum er, at hvis du kun maler reparationsstedet, efter tørring kan malingen træde og afvige fra den generelle baggrund. Til dette er det nødvendigt at fylde hele loftet, for at male og så den malede struktur vil ligne en enkelt helhed.

Når der ofte forekommer lækager i et hus, bliver det lettere og billigere at installere et strækloft, og revner i loftet vil ikke genere dig. Så når man monterer en gipsvægskonstruktion, er det nødvendigt at forudse nuancerne af rummets funktionalitet for ikke at imødegå de hyppige problemer med at eliminere defekter på loftet.

Opmærksomhed: For at undgå mindre problemer med forekomsten af ​​revner på gipsplankloftet, behøver du ikke at spare penge på materialer og specialister! Pas på i denne sag og betal ikke to gange!

Hvorfor revner på gips revner

Serpyanka til gipsvæg: hvordan man limer på sømme.

Tape til gipsvæg kaldet "serpyanka" har forskellige størrelser. Bredden af ​​de fælles prøver er 45 og 100 mm. Rullelængde varierer.

Som praksis har vist, er der ikke behov for et stort udvalg af bånd. Derfor blev selvbinding delt i overensstemmelse med de generelle kriterier for disse typer:

Sådan forsegler hullerne i gipsvæggen på væggen og loftet: video.

I dag er gipsplade blevet almindeligt i indretning. Med det går til væggen af ​​gipsplader og.

Efter det forberedende arbejde er det muligt at reparere højkvalitets revner.

Seal revner mellem gipsvæg på loftet: de grundlæggende metoder og trin til at eliminere.

Gennemførelse af gipsvægslofter, ingen mester vil ikke give et hundrede procent garanti på overfladen.

Derefter skal du straks blande blandingen med en metalspatel. For at gøre dette bruger vi dem i forskellige retninger, som om at strække gipset, mens det er vigtigt, at laget var omtrent lige, afhængigt af det samme lofts ensartethed. Vi behøver kun at tørre dette område.

Tætning af ledd på gipsvæg: funktioner og krav.

Et af de mest almindelige byggematerialer til færdiggørelse af lokalerne til højre er plader af gipsvæg. Men mange arbejdere.

Hvis en person foretrækker brugen af ​​færdigspildt materiale, er det fornuftigt at anbefale Sheetrock fra producenten USG.

Forstærkningstape til gipsvæg (tætning, papir, banding, perforeret), ved hjælp af en skruetrækker med egne hænder: instruktioner, foto og video tutorials, pris.

Papirbåndet til gipsvægssømmer er produceret af mange producenter, men den høje kvalitet af mærket Knauf er noteret. Til fremstilling af forstærkningsbånd anvendte råmaterialer af høj kvalitet, som er holdbar.

Wallpapering på gipsvæg og forberedelse til det.

Baggrunde er det mest velkendte materiale til dekoration af værelser. Med deres hjælp kan du omdanne det sædvanlige værelse og gøre det moderne og behageligt.

Det er nødvendigt at dække et stort område med en mørtel, derfor er det tilrådeligt at bruge værktøjer, der sikrer hurtig behandling:

Tætning af gipsvægskoblinger: video instruktion hvordan man gør det selv, behandlingsfunktioner, jo bedre pris, foto.

For mange er det ingen hemmelighed, at når man arbejder med gipskonstruktioner, en af ​​nøglerne.

 • Sømkant (FC). Det er omtrent det samme som PC-kanten, men oftest lavet på fugtighedsbestandigt gipsplader, der igen er designet til grov efterbehandling.

Putty til gipsvægssømme: egenskaber og typer af produkter.

Putty til gipsvægsømmer er et middel, hvor leddene af arkmateriale er maskeret. Takket være dette.

Fyldning og forsegling af gipspladesømmer kan ikke være uden brug af start- og færdigblandinger. Den første er grundlaget for yderligere overfladebehandling. Den har en tæt struktur med store fraktioner af råmaterialet.

Reparation af gipsplanklofter: hvordan man gør det hurtigt og effektivt.

Et sådant materiale som gipsvæg blev i vid udstrækning brugt relativt nylig fra det sidste årti.

 • En smal og overfladisk knæk skal broderes - dvs. dybere med mindst 3 mm. Dette gøres for at reparere sammensætningen gennemtrænget i dybden af ​​pladen.
 • At forsegle brugen af ​​kittet, som bruges til at sætte leddene mellem plader af gipsvæg på loftet.
 • Fyld sprækken med kittet, som efter tørring er forsigtigt jordet.
 • Dypere revner udvider først og lim derefter rundt om periferien af ​​forstærket glasfiber. Når limen tørrer (oftest til dette formål bruges almindelig PVA) vi knækker revnen og sliber den.