Funktioner ved installation og tilslutning af LED-lamper i loftet

Hjemme eller på kontoret, der afslutter loftet, stopper vi ofte vores valg på et PVC-strækloft. Og her er det vigtigt at bestemme på forhånd, hvilke lamper der skal installeres og hvor mange der skal bruges. I denne forstand er LED-spotlights i dag en af ​​de mest økonomiske løsninger på grund af deres høje lyseffekt og holdbarhed.

Først og fremmest, før du installerer strækloftet, læg ledningerne til fremtidig belysning. Dette sker i henhold til en forudformet ordning: Antallet af pærer, deres placering, nominel effekt. Imidlertid er der i denne proces dens funktioner, subtiliteter og nuancer, som vil blive diskuteret yderligere.

Vælg nummer og effekt af lamper

Antallet af LED armaturer er valgt ud fra rummets område og formål for at opnå tilstrækkelig belysning, og under hensyntagen til begrænsningen af ​​PVC-temperaturens opvarmningstemperatur må den ikke overstige 60 ° C. Disse kan være lamper til en forsyningsspænding på 12 volt DC eller 220 volt AC, op til 7 W hver for lave temperaturer fra 2700 til 5100 K - fra varmt hyggeligt hjem til kold blålig glød.

Lysstrømmen af ​​LED-lyskilder ligger i området fra 80 til 120 lm / W - disse tal og du bør styres, når du vælger antallet af lamper individuelt for dit område. Og selvom prisen på LED-lamper af høj kvalitet er højere end spotlights på halogenlamper og glødelamper, vil LED'erne vare snesevis længere end andre typer lamper.

Så vælg lampens magt baseret på rummets rum og rum samt i overensstemmelse med ejerens smag. Uanset om du har brug for et lyst lys eller et diffust muffled lys - alle vælger sig selv.

Der er dog omtrentlige gennemsnitsværdier baseret på hvilket valg det bliver lettere at gøre: til belysning af en kvadratmeter børneområde, køkken, stue (badeværelse), soveværelse (hallway) og opbevaringsrum - tag 5, 4, 3, 2 eller 1 watt LED-lys pr. meter, henholdsvis. Når du vælger placeringen af ​​hver lampe, skal du sørge for, at lyset ikke afspejles, hvor det ikke er nødvendigt fra skærme, glasmøbler og fjernsyn.

Overvej dette eksempel. Det rektangulære soveværelse har et areal på 12,5 kvm. Dette betyder, at for at opnå en belysning, der er acceptabel for et soveværelse, er det nødvendigt at vælge den minimale samlede effekt af LED'erne 12,5 * 2 = 25 W. Lad væggene være dækket af tapet med et lyst grønt mønster, og så var det varme lys på 2700 K meget passende (hvis det var nødvendigt at tænde indretningselementerne, så kunne nogle af lamperne blive forkølet med 4200 K).

For vores eksempel ville det bedste valg være til fordel for 6 stk. 5 watt LED spotlights, jævnt fordelt over hele loftet. Disse kan være lamper til en spænding på 220 V med en GU5.3 pin base eller andre, der passer til din loftkanalafstand (til LED-lamper, er loftkanalafstanden normalt fra 5 til 6 cm).

Hvis pærerne vælges til en spænding på 220 V, behøver de ikke ekstra enheder, men hvis forsyningsspændingen er 12 V, vil der være behov for et særligt sted for adapteren under hensyntagen til dets overordnede dimensioner.

Når du vælger en model af lamper af din fantasi vil være, hvor du kan strejfe. Og selv om der ikke er så mange grundlæggende forskelle blandt dem, kan du vælge udseendet til din smag. Armaturhuset på ydersiden er en ring med monteringer til afstandsstykker. Lysdioderne monteres som regel enten på brættet eller i patronen, lukket med diffusor eller åben.

Ledninger til belysning og direkte belysning

Valg af ledning til LED-lamper, baseret på deres forsyningsspænding og effekt. Lad os sige, at forsyningsspændingen vil være 12 volt pr. Udvalgte 30 watt - 6 til 5 watt, så for en strøm på 0,5 A vil et tværsnit på 0,5 kvm være nok til hver lampe - to-core PVA 2x0.5 ledninger vil gå fra strømforsyningen DC til hver af de seks armaturer. I tilfælde af et parallelkoblingskredsløb vælges et trådtværsnit på basis af 0,2 kvm Mm for hver 1 ampere af strøm.

Når strømmen af ​​pærerne i armaturerne og antallet af armaturer beregnes, og deres placeringer på loftet vælges, fortsæt direkte til installationen af ​​ledningerne.

Ledninger er fastgjort til bundloftet med klapklemmer eller klemmer i trin på 50 cm. Ledningsforbindelser kan laves af klemmer, men det er bedst at lodde ledningerne og bruge varmekrympning eller i ekstreme tilfælde PVC-rør eller isolerende tape for at isolere leddene. Guiden bruger i praksis oftest terminalblokke.

På et falsk loft af en stiv struktur (Armstrong) løser lamperne det som sådan. Armaturhuset er indsat i hullet i loftet og sikret med fjederafstandsstykker: de klemte fjedrene med deres hænder, satte armaturet i og frigjorde fjedrene - de rejste armaturhuset på monteringssædet. Tråden er fastgjort til patronen, patronen er installeret på plads - lampen er fastgjort på plads helt ubevægelig. Alt.

Men hvis vi taler om et PVC-strækloft, er det umuligt at bare tage og installere lampen i hullet - det vil deformere vægten af ​​strækloftet med dets vægt. Yderligere mount kræves - en platform til en spotlight.

Den universelle platform har form af en trinring, hvis indre diameter er trimmet af mesteren selv til størrelsen af ​​denne lampe. Platformen er fastgjort til bundloftet på et stykke perforeret metalbånd, så det viser sig en hjælpig stiv understøtning til lampen.

Platformen skrues til metalbåndet på skruerne. Lampen vil nu lægge pres på understøtningen, og ikke på den delikate PVC-loftsbeklædning. Når pladserne til armaturerne er klare, og ledningerne er monteret, er loftet monteret og derefter installeret på de sidste armaturer.

Installation af LED-lampen skal udføres ikke kun omhyggeligt, men inden du laver et hul i PVC-lærredet, skal du bruge en beskyttende plastring. Denne ring er limet til lærredet på strækloftet i stedet for det påståede fremtidige hul, og kun så skæres hullet med en skarp kniv. Gennem hullet bliver patronen trukket ud, bladets højde justeres om nødvendigt, lampen er monteret sammen med de udvendige dekorative elementer.

Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

LED taklamper: hvordan man vælger?

LED-loftlamper til hjemmet kan variere design, men har altid et generelt driftsprincip. Grundlaget for designet - en lampe fra en eller flere lysdioder.

Det enkleste kredsløb består af to komponenter: en diode og en slukningsmodstand. Mere komplekse modeller omfatter:

 • konverter;
 • Induktansspole;
 • Nuværende stabilisator;
 • Yderligere beskyttelse mod impulsstøj og statisk elektricitet;
 • Nogle andre komponenter.

Det er også vigtigt at tilvejebringe termoregulering, fordi der under drift genereres varme, der kræver afladning.

Antallet af LED'er i en lampe kan variere op til flere dusin lyselementer. Normalt kombineres de til et enkelt kredsløb forbundet med strømforsyningen til udgang til styrekredsløbet.

LED forbindelsesdiagram

Der er flere grundlæggende muligheder for tilslutning af dioderne i lampen. Disse oplysninger er nødvendige for alle, der planlægger at gøre installationen selvstændigt og ikke overdrage arbejdet til professionelle hold.

 • Seriel forbindelse En almindelig type, oftest anvendt i industriel produktion. Den simpleste, universelle og mindst økonomisk bekostelige ordning er derfor ret sårbar.
 • Parallel forbindelse. Denne ordning kræver anvendelse af strømbegrænsende modstande, som er forbundet i serie til hver lampe, hvilket sikrer sikkerhed og stabilitet.
 • Blandet forbindelse. I dette tilfælde er parallelle hele blokke monteret fra serieforbundne elementer forbundet. Denne ordning er ret alsidig og bruges ofte i hjem eller kontorer.

Valget afhænger af detaljerne i opgaven og driftsforholdene. Det er også vigtigt at huske om manglerne af en bestemt type. For eksempel, når der tilsluttes i serie, vil en fejl i en lampe resultere i overbelastning eller brud på hele kredsløbet.

Ved brug af parallelforbindelse forhindrer fejlen i et element ikke resten af ​​arbejdet. Maksimum, det påvirker systemets endelige kapacitet. Men en sådan forbindelse er meget dyrere.

Blandetype kombinerer fordelene ved begge muligheder, så du opnår maksimal effektivitet. Dette er imidlertid en ret kompliceret ordning, der kræver maksimal professionalisme i implementeringen.

LED taklampetyper

Anvendelsesområdet for LED-loftslamper er omfattende og forskelligt. På grund af dette kan forskellige modeller afvige betydeligt i tekniske parametre, designfunktioner og installationsmetoder.

Baseret på formålet, klassificerede lamper:

 • Generelt formål. Deres opgave er diffust, behageligt lys, tæt på det naturlige. Dette er den bedste mulighed for boliger og kontorer, hvilket eliminerer brugen af ​​traditionelle massive lysekroner.
 • Retningslys. For det meste et dekorativt element, der bruges i interiøret og design for at fremhæve bestemte områder eller skabe accenter.
 • Lineær. Lamper i form af et rør med en drejebase, så du kan ændre belysningsvinklen. Sådanne modeller er populære i kontorer, erhvervslokaler, i organisering af stande og udstillingsplatforme.

Forskellige typer lofter kræves til forskellige designs. Separat opmærksomhed fortjener:

 • stræk;
 • Suspenderet;
 • pinion;
 • Armstronglofter;
 • Lofter grilyato;
 • Mere sjældne og specifikke arter.

Alle foreslår en anden metode til installation og fastgørelse, hvilket er ekstremt vigtigt at overveje, når de vælger.

LED lamper er oftest præsenteret i to kategorier:

 • Indbygget eller indbygget, som er ideel til lofter eller gipsplader. De kan nemt installeres eller udskiftes, og opvarmes også næsten ikke under brug.
 • Overhead, der involverer forberedende arbejde med overfladen. De adskiller sig i forskellige design og usædvanlige design, der giver mulighed for at legemliggøre interessante og originale ideer.

Karakteristika og tekniske parametre

Der er flere hovedkarakteristika, på grundlag af hvilke du skal vælge LED taklamper:

 • Lysstrømmenes kraft. Påvirker kvaliteten og mængden af ​​belysning. Ofte på emballagen angiver egenskaberne ved en tilsvarende glødelampe.
 • Strømforbrug Spænder normalt fra 1-10 watt. Fra denne indikator afhænger af, hvordan energibesparende lampe vil være.
 • Levetid LED-lamper er ekstremt holdbare, men med tiden falder strømmen gradvist. Den gennemsnitlige levetid starter fra 25 tusinde timer.
 • Vinkel af divergens. Det karakteriserer fordelingen af ​​lysstrømmen i rummet: Jo bredere vinklen er, jo mere ensartet lyset. Lampe med en lille indikator er egnede til at skabe accenter, og en vidvinkel bruges til at belyse rummet fuldt ud.
 • Farvegengivelse. Hver belysningsenhed har sin egen koefficient, som skal angives af fabrikanten. Den optimale hastighed er mere end 70.
 • Farven på strålingen. Afhænger af lampens farvetemperatur. Hjem belysning betragtes som den mest komfortable belysning gullig, fordi for kold og hvid farve ikke er egnet til boliger.
 • Ripple. Enhver lysstrøm pulserer under dens udbredelse. Sådanne udsving er usynlige for det menneskelige øje, men kan bidrage til øget træthed, hvis satsen er for høj.

Montering af loftlamper

Før du starter installationsarbejdet, skal du være opmærksom på nogle funktioner. Strømmen af ​​armaturer afhænger af rummets specifikationer, der begynder med dens størrelse og slutter med designet.

Der er ingen enkelt ordning til præcis beregning, så alle nyanser skal tages i betragtning individuelt.

Brug af kun loftlys er ikke altid tilrådeligt. For mange værelser vil den bedste løsning være en kombination af forskellige belysningskilder, herunder væg, gulv, skrivebordsmodeller samt stedet.

I nogle tilfælde kan du i stedet for standard LED-lamper bruge LED-stripe eller andre originale løsninger.

Før installationen udvikles et fremtidigt ledningsdiagram. Det er nødvendigt at tage hensyn til typer af forbindelser og de vigtigste funktionspunkter. Lysfrekvensen er altid lig med refleksionsvinklen, hvilket er vigtigt i rum med fjernsyn og skærme.

Til installation af elektriske ledninger anvendes en speciel dobbelt isoleringstråd.

Til loftbelysning beregnes tværsnittet nødvendigvis separat, afhængigt af strøm og strømforbrug. Installation kan udføres på et hvilket som helst stadium af reparation, baseret på den nuværende plan og bekvemmelighed.

Før arbejdet påbegyndes overføres alle mærker med fastgørelses- og monteringspunkter til loftet. Ledninger fastgøres hver 40-50 centimeter for at undgå at falde i fremtiden. I processen kan specielle klemklemmer og andet tilbehør anvendes.

Normalt, efter at loftet er færdigt, bliver ledningerne utilgængelige til fuld service, så hvert trin skal udføres så professionelt og sikkert som muligt. For at reducere mængden af ​​arbejde forudindsamlet og andre teknikker anvendes.

For at fastgøre armaturet i loftet er der forberedt et hul, hvis diameter er lidt mindre end husets flange.

De fleste modeller har specielle ører på foråret, som er reduceret til at trænge ind i dette hul, så frigives og fastgøres lampen. Designet giver dig mulighed for nemt at skjule monteringen, samt udskifte elementet om nødvendigt.

Der er ekstra systemer til at arbejde med plastloftmaterialer, som de ikke kommer til at falde med tiden.

Specielle armaturer, præsenteret i forskellige variationer og størrelser, oftest brugt til at oprette en skjult platform, som armaturerne vil blive vedhæftet.

Efter montering af sagen er ledningen forbundet med den og fastgjort med en klemme. En patron er slidt på bunden, en pære er indsat i kroppen, for eksempel ved 220v, og hele systemet er igen fastgjort med en ekspanderende fjeder.

Installation af loftslygter indbygget LED

Udskiftning af en 220v LED pære til loftlamper

Ved udskiftning af lampen skal du huske på sikkerheden. Alt arbejde skal kun udføres på en stabil overflade, og med lysene slukket.

Udskiftningen selv består af tre hovedfaser:

 • Lås op pæren i sagen, hvor den er fastgjort af en særlig fastgørelsesring, som i billedet ovenfor.
 • Undersøgelse af lampens egenskaber
 • Udskiftning af en lignende model og fastsættelse af strukturen.

Det er bedre at bruge lamper af samme model, for det er den eneste måde at opnå den mest ensartede og harmoniske belysning. Det anbefales at bruge handsker til arbejde for ikke at beskadige lampen og ikke forkorte levetiden.

Ifølge ekspertanmeldelser skal der især lægges særlig vægt på sådanne kendte firmaer som Ecola og CREE, når de vælger, som i øjeblikket lederne af LED-belysning.

Fordele ved LED taklamper

Sammenlignet med traditionelle glødelamper, LED-lamper har mange fordele:

 • Mindste energiforbrug uden at gå på kompromis med belysningenes kvalitet
 • Lang levetid målt i år og årtier;
 • Næsten øjeblikkelig opnåelse af maksimal effekt, når den er tændt
 • Mulighed for at vælge lamper med forskellige lysfarver;
 • Oprettelse af det sædvanlige varme lys, optimalt til det menneskelige øje;
 • Minimale udsving for at reducere træthed og øge arbejdsevnen;
 • Ingen ultraviolet stråling;
 • Sundhedssikkerhed;
 • Nem installation, vedligeholdelse og udskiftning;
 • Evnen til at indstille dimmeren til at regulere lysets lysstyrke.

Ulemper ved LED-lamper

 • Omkostningerne, der er flere gange højere end prisen på andre modeller med tilsvarende effektivitet.
 • Det gradvise tab af lysstyrke, som falder med år med intensiv brug. Ofte sker dette, hvis du køber billige muligheder. Men selv sådanne lamper udbetaler fuldt ud på grund af energibesparelser.
 • Smal lys, hvorfor du bliver nødt til at installere flere belysningspunkter.
 • Ubehageligt strålingsspektrum, ikke egnet til et behageligt ophold. Men det drejer sig ofte om enten billige eller ukorrekt udvalgte modeller.

Omfanget af LED-loftlamper til hjemmet

LED lys i huset er egnet til belysning næsten ethvert værelse.

 • Soveværelset. Det er nødvendigt, at lyset ikke var for lyst eller skarpt, fordi en sådan belysning er i kontrast med selve formålet med rummet.
 • Stue. Det bør vælges modeller, der passer ind i designet. LED lamper i stuen er gode til både fuld belysning og til realisering af usædvanlige design ideer.
 • Badeværelse. Forskellige variationer gør det muligt at opnå den mest behagelige belysning eller at skelne mellem individuelle zoner, såsom et spejl.
 • Køkken. For køkkenet kan et uundværligt fund være et retningslys over arbejdsfladen, vasken eller komfuret. Det er ikke tilladt at installere armaturer i nærheden af ​​ovnenes kogeplader for at undgå den negative effekt af opvarmet luft.

LED-lamper kan installeres ikke kun i huset, men også udenfor: i værksteder, garager og andre udhuse.

konklusion

LED taklamper til hjemmet er et alsidigt og praktisk valg.

Det er kun vigtigt at omhyggeligt tage fat på problemet og planlægge omhyggeligt arbejdet på hvert trin. Ethvert værelse kan omdannes fuldstændigt af korrekt installeret LED-belysning.

Sådan tilsluttes en LED-lampe til 220V?

Til husholdningsbrug produceres LED-lamper med en driftsspænding på 220 og 12 volt. Beslutningen om tilslutning af lys afhænger ikke af den valgte model. Måden, hvorpå strømmen leveres, og antallet af enheder i netværket vil påvirke ledningsdirigeringen I denne artikel finder du en beskrivelse af specifikke kredsløb til tilslutning. Selvom alle operationer kan udføres uafhængigt, er det bedre at søge hjælp fra specialister.

Tilslutning 220V lamper

Den største fordel ved sådanne lamper over modeller, der arbejder fra 12 volt, er, at strømmen leveres direkte fra kontakten. Som følge heraf bruges mindre penge og indsats på installation af lamper. I øjeblikket er der tre måder at forbinde en lampe på:

Hver har sine fordele og ulemper, bruges i forskellige situationer. Vi vil diskutere ordningerne mere detaljeret.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

seriel

Hvis der opstår behov for at redde ledningen, og der ikke er særlige krav til rummet, så er en seriel forbindelse bedre end andre. Det vil kræve en lille mængde dobbelte eller tredobbelte ledninger. I dette tilfælde er det tilladt at placere højst seks lamper i et kredsløb, ellers vil lysstyrken på alle enheder være lav. Hvis en af ​​armaturerne ikke fejler, stopper strømforsyningen, og du skal kontrollere hver enhed separat for at finde fejlen.

Processen til tilslutning af sig selv er enkel: Fra kontakten lægges fasen til den første armatur, så ledningen bliver fodret fra den til den næste, og så videre, indtil alle enheder er forbundet i et kredsløb. Til sidstnævnte er lagt nul, der går fra krydset. Hvis du forvirrer ledningerne på steder og i stedet for at forsyne dem med at starte nul, vil lamperne altid forblive energibesparende, hvilket ikke er sikkert.

Alle moderne armaturer er fremstillet med forventning om at forbinde jordledningen. Hvis der i dit tilfælde er grund i lejligheden, skal du trække kablet direkte fra stikkontakten til hver lampe.

For at spare penge ved at implementere et serielt kredsløb bruger de en ledning, da den anden kerne i kablet simpelthen vil slukke og ikke blive brugt overhovedet.

parallel

Tilslutningslamper på parallell måde er mere praktiske og bruges mere ofte end seriel. Ved implementering af denne metode vil alle lyskilder producere lysstyrken angivet af fabrikanten. Den eneste ulempe er det øgede forbrug af lederen i forhold til den tidligere version.

Det anbefales at bruge et kabel VVG ng 2x1.5 eller 3x1.5. Denne mærkning betyder, at to eller tre ledninger med et tværsnit på 1,5 mm og kablet som helhed har en PVC-kappe. Markering "ng" på etiketten angiver, at kablet ikke er brændbart. I nogle tilfælde anvendes der et kabel med en ekstra "Is", hvilket betyder, at der ikke er nogen stærk røgemission under tændingen.

De fleste brande opstår på grund af ledninger af dårlig kvalitet, så du bør ikke spare på det, især hvis huset er træ.

For at forbinde fra forbindelseskassen gennem afbryderen trækker du kablet, som igen er forbundet til hver lampe. Efter den første lampe skæres ledningen af ​​og ledes til den næste, indtil alle enheder er løbet tør. Denne ordning sikrer driften af ​​kredsløbet, selvom en af ​​lamperne blæser.

I lokalerne opdelt i flere funktionelle zoner, er to grupper af inventar installeret. Normalt er de forbundet med en to-knap switch. Så det er muligt at styre lysets tænding, hvilket giver det, hvor aktivitet er planlagt. I dette tilfælde skal du lægge kablet adskilt fra hver nøgle på en bestemt gruppe lamper. Generelt er princippet om en sådan ordning ikke forskellig fra beskrivelsen i ovenstående afsnit.

ray

Strålingsordningen er af sin art en parallelforbindelsesmetode og findes ofte i lysekroner. Det indebærer at lægge strøm til hver lampe individuelt. Denne mulighed er dyrere, da den kræver den største mængde ledninger. For at spare penge lægger de et kabel i midten af ​​rummet, hvorfra der vil være en lige afstand til hver lampe. Ved siden af ​​nul og fase er tilsluttede enkeltledertråde, der trækkes til belysningsenhederne.

Det er vigtigt at bestemme, hvordan ledningskablerne skal sluttes til en separat ledning. Hvis det er en lille lampe, er det muligt at være tilfreds, normalt med vridning. Det er vigtigt at komprimere det fast med tænger og lave mad sammen. I dette tilfælde forbinder forbindelsen ikke aftagelig og tager meget tid til at gennemføre. For en mere sikker løsning skal du købe terminaler med det nødvendige antal udgange. Et stik sættes på hver kerne, og ledningerne til lamperne trækkes fra den.

Hvis det ønskes, kan dimmere tilsluttes kredsløbsenhederne, som giver dig mulighed for at styre lysstyrken på lamperne.

Funktioner ved tilslutning af 12V lamper

Da nogle sorter af spotlights kræver en spænding på 12 volt, er en trin-transformer forbundet til netværket. Hertil kommer, at i hjemmenetværket er vekselstrøm, og for lysdioder skal konstant. Hvis du har den dygtighed og erfaring, kan du selv konvertere elektricitet ved hjælp af en diodebro, en modstand og kapacitans. Ikke desto mindre anbefales det at vælge fabriksindretninger, da de er mere pålidelige, sikre og har en garantiperiode.

Før du køber en transformer, skal du beregne de maksimalt tilladte nuværende værdier. Denne indikator afhænger af antallet af tilsluttede armaturer. Apparatets samlede effekt skal være 20% lavere end strømforsyningen. Så hvis du planlægger at installere 6 lamper på 20 W, så kræves der en transformer med en effekt på 150 W (6 stk. * 20 W * 1,2 = 144 W). Alle enhedsspecifikationer er angivet på deres emballage og i beskrivelsen.

Når du vælger en transformer, skal du overveje placeringen af ​​dens installation. Så det er bedre at give fortrinsret til de modeller, der er beskyttet mod fugtindtrængning.

Tilslutningsdiagram over lavspændingslygter er ikke meget forskellig fra dem, der er beskrevet i de foregående afsnit. En transformer er installeret i kredsløbet efter krydsekassen, og kablet trækkes videre. For at forhindre installation af en strøm, skal du ikke glemme at slukke for strømforsyningen.

Alle de beskrevne ordninger er enkle at implementere, og for at slippe af med unødvendige udgifter og hovedpine, køb armaturer, der arbejder fra en spænding på 220 volt. Hvis du ikke er selvsikker i din egen styrke eller ikke nok værktøjer til at udføre arbejdet, skal du kontakte fagfolk. Høj kvalitet installation sikrer en lang levetid for armaturer og sikkerhed for elektriske ledninger.

Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

Der er to måder at anvende på:

 • målebånd og blyant
 • laser niveau

Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

Det skal være mindst 2,5-3cm.

Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

 • passatizhi og bedre smal "duckbill"
 • målebånd
 • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
 • elektriker kniv
 • kontorkniv
 • indikator skruetrækker
 • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
 • Wago klip
 • termisk ring
 • skruetrækker
 • boremaskine
 • dyvel-negle

Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

 • universel
 • under en bestemt diameter

Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

Ringen udfører to funktioner:

 • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

 • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden:

Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

uddannelse

Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

instrumenter

Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 1. bore;
 2. distributionskasser;
 3. kabel med valgt længde;
 4. skruetrækker;
 5. konstruktion kniv;
 6. tænger;
 7. terminaler.

Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

Valg af lysarmatur

At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

 • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
 • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

installation

Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

 1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
 2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
 3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
 4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

Monteringspunkt og LED belysning

Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

 • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
 • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

 1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
 2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
 3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
 4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

Fordele og ulemper

Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

 • stort udvalg;
 • anden installationsmetode
 • mulighed for installation i ethvert rum
 • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
 • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
 • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

Tips

Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.