Montering af spotlights på badeværelset uden hjælp fra en elektriker

Det rigtige valg og placering af belysningsarmaturer i badeværelset spiller en vigtig rolle. Et lille rum skal være lyst. Dette vil gøre det visuelt mere rummeligt. God belysning er også nødvendig for hygiejniske procedurer (ISO 8995 standard foreskriver mindst 200 Lx). Den bedste løsning er at installere spotlights på badeværelset: de giver ikke kun et stærkt lys, men også et attraktivt udseende.

indhold

Sådan beregnes belysningen af ​​rummet ↑

Regulatoriske dokumenter foreskriver for et badeværelse en hastighed på 200 Lx. Hvis området i rummet er 10 m², så kræver det 200 × 10 = 2000 Lm (hvis det oversættes til lysflow). Omregner denne figur på enhedens strøm i watt.

Til loftlamper er lysstrømmen direkte, hvilket betyder 200 Lm / m² = 200 Lx. At vide, at en 75 W glødelampe udsender en strøm af lys svarende til 935 lm, det kan siges at næsten to lyspærer er nok til et areal på 10 m². På samme måde kan du beregne antallet af andre typer lyskilder - halogen, fluorescerende, LED. Sidstnævnte er de mest økonomiske, fordi de bliver stadig mere populære.

Hvilke lamper er bedre at bruge i badeværelset ↑

Glødepærer går gradvist ned i historien. Årsagen er ikke kun i deres høje energiforbrug: under drift bliver de meget varme, hvilket er farligt for plastik. Varmen gør den gul og en brand er mulig. Ikke til deres fordel og størrelse, på grund af hvilken det er nødvendigt at sænke kassen af ​​det nedhængte loft.

Kompakte energibesparende lysstofrør er mindre opvarmet, men deres høje omkostninger er ikke berettiget af levetiden.

Halogenanordninger er en kolbe af glas med en filament placeret i den. Inde i kolben er brom- eller joddampe, som ikke tillader wolframfilamentet at brænde ud. Dette øger halogenlampens levetid.

LED lamper er samlet på basis af LED'er - halvleder enheder. De opvarmer ikke, hvilket betyder, at de er de mest økonomiske og bedst egnet til et badeværelse. Mens de er de dyreste, men som efterspørgslen øger prisen falder.

Brug fortrinsvis underspændingslygter. Til dette er der installeret en down-down transformer på 220/12 V under det hængende loft. Transformatorens effekt er valgt i overensstemmelse med den samlede effekt af alle lamperne (plus en vis margen er nødvendig).

Elektrisk installation ↑

Installation kræver korrekt placering af lyskilder. Alle rum i rummet skal være tændt, derfor skal kabelforbindelser til tilslutning på forhånd udtænkes og på loftsbasis anvendes med en markør. Lamperne er arrangeret i en bestemt rækkefølge og ikke tilfældigt.

Ved elektrisk ledning skal der anvendes et kabel med kobbermonozhilami med en sektion på 1,5 mm² (for udgangen med 2,5 mm² ledere). Læg kablet (for eksempel, BNP-2 × 1,5) fra distributions- (monterings) boksen uden for rummet.

Hvis der er planlagt installation af et ophængt loft - Chippen anvendes ikke: kablet er fastgjort til loftet med beslag. Før arbejdet er færdig, skal lederne være isolerede.

Sådan tilsluttes lampen korrekt i badeværelset ↑

Ofte er loftet lavet af sømløse plastpaneler. De er fastgjort til en trækasse (eller en kasse af metalprofiler). Afstanden fra bunden (betongulv) til batten skal være sådan, at den skjulte del af armaturerne er placeret der.

På de steder hvor den planlagte installation af lyskilder skærer panelerne med en byggekniv. Hullerne skal være af en sådan diameter, at plastens ujævne kanter er dækket af et dekorativt overlæg. Kabellederne er forbundet til apparatets terminaler, som er fastgjort i loftet ved hjælp af fjederlåse.

En anden metode til efterbehandling indebærer brug af fugtbestandig gipsvæg. Dette er muligt i værelser med god ventilation. Gipsvæg er fastgjort til kassen i den krævede afstand fra bunden. Huller i den er skåret med en krone-dyse og en elektrisk boremaskine. De opnås med glatte kanter. Installation af belysningselementer udføres på samme måde som ovenstående metode.

Den tredje metode til efterbehandling - ved hjælp af en strækfilm af polyvinylchlorid. Alt forberedende arbejde udføres på samme måde som i tilfælde af loftbehandling med gipsplade og plast. Men i lyset af installationen af ​​lyset vil der være brug for specielle plastringe. Deres diameter svarer til diameteren af ​​den skjulte del af kroppen. Ringene er fastgjort til filmen, som er skåret med en skarp kniv. Pas på, at du ved et uheld rører filmen med den skarpe kant af en kniv, kan ødelægge loftet. Ringe af tæt plastik er nødvendig for at springlåse pålideligt fastholder et punkt. Det anbefales at installere LED-lamper: de er næsten ikke opvarmede, de er ikke farlige for en film af polyvinylchlorid.

Installering af lampen i badeværelset kan ske uafhængigt, hvis ejeren af ​​huset er bekendt med nuancer af elektrisk arbejde, det grundlæggende i elektroteknik, hvis ikke, bør du invitere eksperter.

Tilslutning af spotlights

Velkommen!
Fortæl mig, hvordan du korrekt forbinder 4-punkts armaturet. De bliver installeret i badets hængende loft.
Nu er der en lampe over indgangen til badeværelset. Lejligheden ligger i det gamle panelhus. Reparationsområdet er begrænset til badeværelset.
Til den eksisterende lampe opsummeret al. ledninger og yderligere ledninger er planlagt NYM 2x1.5.
Spørgsmål til det respekterede fællesskab af herrer):
1. Hvordan laver forbindelsen mellem Al og Cu? Det ser ud til, at de tilsvarende WAGO-kommunikatorer så i butikken. Er de egnede til dette eller hvordan man forbinder?
2. Hvordan tilsluttes lamper? Jeg forstår det parallelt? Ledninger fører til hvert af koblingsudstyrene. kasser eller bare kaste kablet langs loftet og kollidere i isoleringen med små vandhaner til lamperne, så skal du vride det. Er det korrekt?
3.Kan nogen have et billede af "teknologi" af ledninger til lamperne?
Tak på forhånd.

S. På søgningen fandt jeg ikke svar på mine spørgsmål. Måske søgte jeg ikke sådan, så jeg beder dig om ikke at smide mursten))

Ifølge din beslutning er der nogle øjeblikke, jeg råder dig ikke til at gøre vendinger i badeværelset, da IP'en vil være meget lav, skal du tilslutte parallelt i forbindelsesboksen, og vil du gøre ledningerne selv?

Hvis det er korrekt, skal der i det mindste kræves en RCD og en groundbus.

Gør, som ofte diskuteret her, på 12V via transformator (er).

Aluminium-kobberovergangen er ikke særlig god. Brug egnede klemmer og beskyttelsespasta til kontakter, eller brug aluminiumtråd for at komme til armaturerne fra indgangsstedet.

Lamperne tilsluttes terminalerne på 12 V transformer eller parallelt med klemmerne 220V, hvis du beslutter dig for at gøre 220 V

Og for at forbinde "ledninger" til lamperne skal være gennem passende skyderen. Det er ikke helt vanskeligt.
Foto ledninger bag det falske loft - Jeg synes, det er en teknisk udførelse

konsulent skrev:
Foto ledninger bag det falske loft - Jeg synes, det er en teknisk udførelse

Du kan tage billeder op til loftet.
Undskyld for kvaliteten.

crusaider skrev:
parallelt i terminalboksen

Jeg købte vandtætte krydskasser. Jeg planlægger at skifte ledningerne gennem stikene i dem. Så kan jeg?
Jeg planlægger at gøre ledningerne selv: Jeg planlægger at starte ledningerne i en korrugering under loftet.

konsulent skrev:
RCD og jordbus

Forklar hvad er meningen med RCD?
Fungerer det, når der er en lækstrøm? Uden det?
Ground bus. så hvor får du det i det gamle hus?

konsulent skrev:
gøre på 220 V

Jeg tænkte på at gøre 220. Selvom 12 er helt sikkert sikrere. Jeg var interesseret i selve spørgsmålet om implementeringen af ​​forbindelsen. Jeg forstår, at kontakten i kasser er den rigtige mulighed?

konsulent skrev:
Aluminium-kobberovergangen er ikke særlig god. Brug egnede klemmer

Her har jeg købt en Cu-Al-stik. Kan den passe? Så du skal hælde pastaen i kontakterne?

kirich skrev:
Du kan tage billeder op til loftet.

Tak for billederne. Fra hovedet, hvordan man siger, at "halerne" går til hver lampe :-) Hvordan har du forbundt halerne til motorvejen)))
Undskyld for terminologien)))
Uzo sæt?

Bøjer ikke rigtig.
Jeg har trances stående uden for rummet (forresten, i billedet er der en gang, men med et badeværelse er der ikke meget forskel).
Fra trance er der et 2x2.5mm kabel (transs 2), kablet bringes til det første armatur, så splittes det i det nødvendige antal armaturer (kabel 2x1.0 hvis i nærheden og 2x1.5 hvis det er langt). Alle forbindelser er loddet, bortset fra at forbinde ledningerne fra kablet og ledningerne fra lampen, der er klemmer (huse er lager af indenlandske højkvalitets klemmer).
Loftsbelysning er ikke under RCD, alt andet på badeværelset under RCD'en (lavet specielt, så i tilfælde af RCD-driften er der lys), så at trans-udenfor ville finde det sikkert.

Billedet viser loftsprofiler og vinkelrette profiler, mange kabler går til panelet (og ikke kun til panelet, kablet, netværket, telefon, video osv.) Alt er lagt i vinkelrette kasser, så ledningerne ikke ligger på loftets plast. De vinkelrette profiler er lidt højere, og loftet er ikke skruet på dem.

I badeværelset trak han kablet med kabelbinder på siden af ​​profilen (lad ikke kablet ind i profilen, da det er meget praktisk, men at installere loftet med skruer kan beskadige kablet)

Sådan tilsluttes spotlights

Spotlights er installeret i bolig- og kontorbygninger. I lejligheder og private huse kan de ses i stuer, soveværelser og badeværelser samt i køkkenet for at fremhæve arbejdsområdet for køkkenenheden.

Lampene er nemme at installere på egen hånd, hvis du kender installationssekvensen. De er anbragt på gipsplader og polymeroverflader. Se flotte elementer af belysning på trævægge og paneler af metal.

Sådan tilsluttes spotlights

Når du begynder at reparere loftet, husk at placeringen af ​​lamper kræver plads. Når du går efter dette, sænk strækloftet eller gipspladekonstruktionen lidt, så passer lamperne og ledningerne frit ind indeni. Bygherrer anbefaler følgende.

 1. Hvis du købte halogenlamper, sænk loftet med 6 centimeter.
 2. Bestemmer at installere glødelamper, øg loftets dybde. Den optimale afstand er 12 centimeter.

Spotlights i interiøret

Hvad er et spotlight

Standardlampen bruges overalt og er en struktur bestående af følgende elementer:

 • boliger;
 • tråd;
 • patron (kan være elektrisk);
 • klemmer (2 stk.).

Måske kompleksiteten af ​​designet, i dette tilfælde er det suppleret af hængsler. Med deres hjælp justering udføres, ændrer retningen af ​​belysning. Armaturerne selv er kilder, hvorfra lys udledes retningsmæssigt.

Industrien tilbyder forbrugerne forskellige glødelamper, hvoraf mange er designet specielt til individuelle pletter. Hver lampe består af en flad pære med en speciel reflektor. Der er også halogenprodukter til salg, sådanne lamper har et ekstra glashus.

Enheden og valg af spotlights

Armaturer, hvor halogenlamperne er skruet, er mindre. Hvis vi sammenligner med konventionelle produkter, er sådanne belysningsapparater mindre end to gange. Halogenpærer varer to til tre gange længere end enkle.

Virksomheder producerer og LED-lamper, de erstatter fremragende alle ovenstående. Sådanne lamper har kraftige lysdioder, som erstatter den sædvanlige wolframfilament. Produkterne er energieffektive og har ikke lige stor levetid. Eksperter siger, at fremtiden er netop for sådanne lyskilder.

Tabel. Matchende LED lamper og glødelamper.

Selv den smukkeste lysekrone vil ikke redde loftet fra skyggernes udseende. Sagen er, at lyset, der kommer fra en enkelt kilde, ujævnt belyser midten og hjørnerne af rummet. Ved at installere spotlights, der også kaldes pletter, vil du skabe ensartet belysning, understrege indre værdighed.

Ved brug af en enkelt lyskilde vises skygger i loftet, og selve rummet er ujævnt oplyst.

Hvad skal man se efter, før man starter arbejdet

Det skal bemærkes, at de fleste nedhængte lofter er lavet af de materialer, der brænder.

Du kan liste følgende typer af overflader, der har denne ulempe:

 • plast paneler;
 • klæder, der er nødvendige for at skabe stræklofter
 • paneler til produktion af hvilken MDF blev brugt.

Derfor bør du ikke glemme brandsikkerheden. Når du installerer ledningerne, skal du sikre dig, at de er sikkert tilsluttet.

Typer af spotlights

Brug varmebestandige ledninger, der ikke brænder. Dette gælder især hvis du installerer ikke LED, men halogen eller almindelige glødelamper. Faktum er, at de opvarmer rummet omkring dem. Ledninger skal være modstandsdygtige over for varme. Hvis du vælger produkter, der ikke opfylder ovenstående krav, kan isoleringen blive ødelagt. Dette fører ofte til kortslutning og brand.

Køb lamper i butikken, være opmærksom på deres magt. Jo større det er, desto mere intens bliver opvarmningen. Sørg for at overveje dette punkt, når du designer et belysningssystem.

Sådan vælger du en ledning

Industrielle virksomheder leverer forskellige mærker af ledninger til markedet, men du skal finde produkter, der strengt opfylder sikkerhedskravene.

Køb ledning med følgende specifikationer:

 • modstand mod høje temperaturer
 • brændbarhed.

RKGM-ledningen har vist sig godt, dette mærke er efterspurgt blandt specialister. Kobberledning, varmebestandig. Produktet har to lag isolering. Tråden brænder ikke, den er modstandsdygtig over for varme. Det ydre isoleringslag er repræsenteret af lakeret glasfibervikling, og siliconegummi blev brugt til fremstilling af den indre. Dette gjorde det muligt at give særlig styrke til det indre lag af isolering.

En sådan ledning kan bruges ved installation af lamper i en sauna eller et bad, da produktet har fungeret godt ved temperaturer fra - 60 til +180 grader Celsius.

Hvordan sætter du stedet gør det selv

Installation af belysning i et loftsloft er meget simpelt.

Trin 1. Du skal sende de elektriske ledninger til de steder, hvor lampene skal placeres. Og det skal gøres inden loftet er installeret.

Trin 2. Når du har gennemført dette trin, skal du bore huller til pletter. Skær dem i loftet. Det er bedst at bruge en cirkelsag til dette. Derefter fastgør ledningerne og indsæt belysningen, til dette formål klemme klip og bringe dem til toppen. Når du lægger dem i hullerne, klipper du klipene. Så lampen vil blive sikkert fastgjort på plads.

Montering af spotlights i loftet

Trin 3. Skru glødelamperne. Det er nødvendigt at arbejde med halogenlamper, ikke som med standard glødelamper. Først installeres plug-in-stikene, og sæt derefter lamperne ind i lamperne. Til låsning, brug låseringe, fabrikanterne supplerer hvert sæt belysningsanordninger.

Trin 4. Glem ikke beskyttelse, arbejd med handsker fremstillet af klud. Det anbefales ikke at berøre glaset halogenlampe med bare hænder, fordi produkterne kan miste deres arbejdskapacitet for tidligt.

Sådan laver du markering

Da alle de pletter du har inde i, er det ikke overraskende, at belysningsvinklen på rummet vil være begrænset. I nærheden af ​​lampen når den 30 grader, og i en kort afstand spredes lyset. For at undgå skygger, og rummet var fyldt med stærkt lys, placer belysningsarmaturerne på en sådan måde, at lysstrømmene skærer hinanden. Dette trick vil sikre, at rummet bliver tændt jævnt. For eksempel i lofterne er standardhøjden, så skal du trække sig tilbage 60 centimeter fra væggen. Spot hvert sted i en afstand af 1 m.

Populære placeringsmuligheder for spotlights

Påfør etiketter inden arbejdet påbegyndes. De er nemme at lave ved hjælp af stykker isoleringsbånd. Skær to små strimler og lim dem tværs på det sted, hvor du skal installere lampen. Gentag handlingen, antallet af klistermærker skal svare til antallet af lamper.

Når du markerer, skal du se på placeringen af ​​tags. Dette skal ske, når krydsene er jævnt fordelt over loftet. Tag et målebånd og måle afstanden mellem tilstødende mærker. Foretag en korrektion, hvis det er nødvendigt.

Placer ikke lys ved forbindelsen mellem de to paneler. Når markeringen er færdig, kan du fortsætte til næste trin.

Loftslayout under lamperne

Hvordan man laver huller til pletter

For at lave hullerne skal du forberede følgende værktøjer.

 1. Køb en elektrisk boremaskine. Hvis ikke, brug en almindelig skruetrækker.
 2. Forbered en krone, det skal være et træ. Fokus på diameteren af ​​stedet, det er normalt lig med 6,8 ​​centimeter.

Indsæt kronen i apparatet, klipp hullerne med den. Hvis kronen ikke er, vil cirklerne gøre det sværere. I dette tilfælde skal du købe en boremaskine til træ eller metal. Har også brug for en brevpapirkniv.

Drywall Crown

Tegn en cirkel med den ønskede diameter. Det skal være lidt mindre end diameteren af ​​den ydre del af belysningsenheden, så vil lampen ikke falde indeni. Bor et hul ved hjælp af en tynd borekrone. Brug en stationær kniv til at fjerne burrs på overfladen af ​​materialet. Når alle hullerne er klare, kan du gå videre til næste trin.

Sådan tilslutes ledningerne

For at forbinde ledningerne skal du bruge ærmet. Det er bedst at købe kobber-tinnede eller kobberprodukter. For at udføre arbejdet skal du også bruge en presse. Denne metode er god til at forbinde kobberledninger. Kun lodning med tin kan sammenlignes med den.

Hvis du ikke har en presse, skal du bruge elektrisk tang. I deres fravær vil tænger være nyttige, deres driftsprincip svarer til princippet om klempressen.

Trådkrympning

Mange lejlighedsejere ønsker at rummet skal tændes jævnt. Hvis du vil opnå denne effekt, skal du i en specialbutik købe samme type lamper. Når du vælger et valg, skal du sørge for at se, at pærens kraft ikke overstiger 40 watt. Dette er et vigtigt punkt, fordi stærke lamper opvarmer materialet intensivt. Som følge heraf kan strukturen deformeres.

Køb specielle terminalblokke. De er, som den boltede forbindelse, nødvendige for at forbinde ledninger til spotlights. Kontroller, hvor godt fastgørelserne er strammet to gange om året. Kobber-tin skaller er bedst egnet til montering.

Ledningerne skal være slukket, først efter at du kan deltage i tilslutningspunkter. Brug isolerende tape og varmekrympeslanger til isolering af ledninger.

Video - Installation og tilslutning af pletter

Sådan tilsluttes lys i et falskt loft

Forbindelsesprocessen består af flere trin.

Trin 1. Først skal du mærke på loftet monteringsstedet for lamperne såvel som punkterne til fastgørelse af ledningerne. Så at ledningerne ikke sænker senere, skal de fastsættes i trin på 40-50 cm (en bestemt figur afhænger af deres stivhed).

Vær opmærksom! Der er specielle dowel clamps og neglebeslag, der er designet til fastgørelse af ledninger til loft og vægge. Disse enheder kan have forskellige størrelser.

Dowel-clamp 11-18 mm

For at fastgøre ledningerne med dowel-klemmerne, bor huller i loftet, sæt klemmen på ledningen og kør i dowel. Med en sømbøjle er alt anderledes: tryk det med en ledning til loftet eller væggen og kør et søm. Disse elementer kan bruges til enhver overflade.

Neglebeslag til fastgørelse af ledninger

Trin 2. Gør alle tilslutninger så pålidelige som muligt, da ledningerne vil være utilgængelige efter installation af det hængende loft. Ofte anvendes terminaler (for eksempel Wago) til dette, men lodningen betragtes stadig som den mest pålidelige. Tilslut de færdige ledninger til lejligheden: Løs isoleringen, lodd trådene, tilslut dem til netledningen og sæt isoleringsrørene på.

Suspension af ledningsforbindelser ved hjælp af klemme med skruer til loftets overflade. Faktisk er denne ledning afsluttet.

Trin 3. For at angive de steder, hvor lamperne skal monteres, skal du bruge en lodret bob: hæng den på hver fremtidig lampes placering og markér den på gulvet.

Trin 4. Når du har færdiggjort installationen af ​​det hængende loft, skal du bore huller til apparaterne ved hjælp af et stiksav og foretage forbindelsen. Gør det nemt, for tidligere har du allerede taget hånd om landmærkerne. Fjern først patronen, og centrer derefter platformen.

Installation af lampen i et gipspladens falske loft

Trin 3. Fastgør spotlights. Kontroller betjeningen af ​​belysningssystemet.

Du skal lede kablet til alle steder, hvor enhederne skal installeres. Bøj kablet i en loop, i slutningen skal være omkring 20 cm af ledning. Så du skal gøre på ethvert tidspunkt. Fastgør ledningerne med specielle klip, du kan også bruge plastikbånd.

Tilslutning af halogenlamper på 220 volt

Ledningen fastgjort til rammen bør ikke hænge for tæt. Du skal videresende den på en sådan måde, at der er en lille sag. Dette skal gøres af flere grunde. Først under drift af belysningssystemet varmes kablet op. For det andet, når den opvarmes, kan dens længde ændre sig. For at forhindre ledningen i at blive beskadiget på grund af for stor spænding, er det bedre at forlade en lille længde.

Derefter kan du fortsætte til direkte forbindelse af lamper. Tag de kabler, du tidligere har lavet, og send dem gennem hullerne i loftet. Du kan gøre dette ved at tråde to ledninger på én gang. Den nemmeste måde at starte er fra den ekstreme, nemlig den er forbundet til strømkablet. Hver sløjfe skal skæres i en bøjning, og enden af ​​ledningen skal udsættes for 15 mm. Gør dette med alle ledninger snoet i en loop.

Tråd fører til stikkontakten, den anden side drejer den med et strømkabel. Du skal oprette forbindelsen i henhold til ordningen, sørg for at se på mærket på enheden.

For at gøre montering af spotlights så let som muligt, leverer produktionsselskaber enhederne med to beslag. De er placeret på begge sider af enheden. Det er med disse beslag, at lampen er sikkert fastgjort i hullet.

Når du installerer enheden, må du ikke lade ledningen falde under klemmerne. For at lampen nemt kan komme ind i hullet, bøj ​​parenteserne så meget som muligt. Når alle elementer i belysningssystemet er installeret, kan du gå videre til sluttrinnet. Det består i at forbinde hovedledningen. Du skal lede ham til kontakten. Derefter skal du bringe det til krydset.

Monteringsfaser af det indbyggede armatur

Husk at alle lavspændingslamper, for eksempel mange LED-enheder, er bekendt med, skal tilsluttes en strømforsyning med lav spænding. Når du er færdig med installationen, skal du kontrollere installationen og evaluere belysningsenhedernes arbejde.

Disse lys er gode til at skabe grundlæggende belysning i et værelse. Spots kan også supplere lysekronerne og sconces kendt for alle, der er en ekstra kilde til lys. Derfor er det ikke overraskende, at designere og bygherrer højt værdsat mulighederne for pletter. Det er værd at nævne nogle af fordelene ved sådan belysning.

 1. Moderne LED-pletter bruger lidt strøm. De er økonomiske.
 2. Lille størrelse. Sådanne spotlights passer overalt. Du vil gøre baggrundslyset i køkkenet og badeværelset, og placere pletter selv på de mest utilgængelige steder.
 3. Udførelsen af ​​fed designudvikling. Ved hjælp af spotlights vil du oprette en "stjerneklar himmel" i soveværelset, gøre belysningen af ​​væggene og gulvet.

Loft "Starry Sky"

Spots præsenteres i en suspenderet og punktvisning. Produkterne har en anden form og størrelse. Virksomheder producerer ikke kun standard, men også drejelamper. Sådan en række valg giver dig mulighed for at bruge pletter overalt.

Placeringen af ​​punktlys på strækloftet

Detaljeret information om placeringen af ​​pletter på strækloftet samt installationsanvisninger findes i denne artikel. Du skal også være interesseret i artiklen om spotlights til gipspladerlofter.

konklusion

Tilslutningspunkter er ganske let at gøre på egen hånd, hvis du handler strengt efter ordningen. Af stor betydning er den indledende markering, det afhænger af hvor meget rummet vil tændes. Arbejd uden at glemme sikkerheden.

Do-it-yourself spotlights installation

Ofte i moderne indretningsløsninger bruges løsninger med hængende eller hængende lofter samt strukturer lavet af gipsplader, plastik eller MDF - en række nicher og søjler. Dette adskiller arbejdsområder og supplerer rummet. Men ethvert design og formularer ser ikke imponerende ud uden belysning. I dette tilfælde er en fælles løsning installation af spotlights. Lad os se, hvad det er, og hvordan man gør det selv.

Typer og forskelle

Spotlights er forsænket, overhead, suspenderet og eksternt. Embedded har ikke som sådan et loft eller hus, de består af fastgørelsesdele, en patron og en dekorativ ramme, en pære er installeret i patronen, for eksempel med GU10 base eller andre typer. Dekorativ ramme er placeret på ydersiden af ​​gipsvæggen eller andet beklædningsmateriale, det vil sige fra seeren.

Indbygget spotlight

Nogle gange er pæren lukket med en dekorativ lins eller en ekstra del af kroppen - eksterne nuancer, "vedhæng" og så videre.

Spot med en ekstern baldakin i form af en krystal

Det er bekvemt at installere overhead-punkter til møblerbelysning, f.eks. På hylder, de kræver ikke tilstedeværelse af ledig plads bag flyet, som indlejrede.

Suspenderede pletter repræsenterer noget mellem en punktlampe og en lysekrone.

Udendørs pletter kan ligner små projektorer ved design, så de er installeret i gallerier for at fremhæve malerier, i butikker for at oplyse butiksvinduer og hjemme som en retningsbestemt lyskilde, f.eks. Over sengen, så det er bekvemt at læse inden du går i seng.

Dekorative udvendige modeller til soveværelset

Det er værd at bemærke, at spotlights kan være lamper af usædvanlige designs, såsom sporbelysningssystemer, som vi for nylig har offentliggjort en artikel på webstedet forresten.

Typer af lamper til spotlights

En lige vigtig parameter for lyskilden er den anvendte type lampe. Tidligere blev i de fleste tilfælde halogenlamper og glødelamper installeret i spotlights.

Halogenlampe til installation i stedet

Senere i trenden var energibesparende kompakte fluorescerende lamper.

I øjeblikket optager LED lyskilder et førende sted på markedet.

Der er to muligheder:

 1. Spotlights kan være med en udskiftelig lampe, så du kan installere en lyskilde af enhver type, bare for at passe til basen.
 2. Produkt med præinstalleret LED. I dette tilfælde, hvis det brænder, bliver du nødt til at skifte hele lampen eller afhente og genoplive LED'en.
En lampe med indbygget LED, en pære i dette kan ikke udskiftes.

Men ud over de anvendte lyskilder skal deres spændinger også overvejes. De mest almindelige er to spændingsværdier:

En spænding på 12 V betragtes som sikker, så det anbefales at bruge det på våde områder - i badeværelset og køkkenet. På den anden side vil en 12 V lampe forbruge mere strøm med samme effekt, det er især vigtigt for LED-lamper.

Low Voltage Point Light Kit: lampe og konverter

Til sammenligning drives en halogenlampe 220 V, effekt 50 W, med en strøm på 0,25 (Quarter) Ampere, 12 V 50 W lidt mere end 4 ampere. Forskellen er næsten 20 gange. Og hvis spotlights med sådanne lamper vil være omkring 10?

Den store strøm fører til, at du skal bruge et kabel med stort tværsnit, hvilket øger omkostningerne ved systemet som helhed. For LED-lamper er dette ikke så vigtigt, da strømmen i dem vil være lavere op til 7-10 gange, såvel som strømforbruget.

Sådan tilsluttes punktkilder til lys, og hvilket kabel der skal bruges, finder vi nedenfor.

Fordele og ulemper ved spotlights

Hvad er fordelene ved pletter over andre typer loftlamper? Med deres hjælp organiserer de både generel og lokal belysning samt dekorative belysning i nicher og andre ting. Lad os overveje deres fordele:

 1. Du kan indsamle inklusionsordningen i grupper eller separat for hvert punkt. Dette vil for det første gøre det muligt at justere belysningen uden brug af dimmere. For det andet sparer du elektricitet, hvis du tænder lyset kun i den del af rummet, hvor det er nødvendigt.
 2. En mulighed ved hjælp af en armaturgruppe til at skabe en lys overordnet hovedbelysning og samtidig dekorative belysning.
 3. Når en lampe brænder ud, vil situationen på rumbelysningen ikke ændre sig meget, hvis den indeholder omkring et dusin spotlights. Belysning vil fortsætte med at udføre sine funktioner. Mens hvis du installerer en lysekrone med 3-5 kraftige lamper, når man blæser ud, vil der være en betydelig forskel i belysning.
 4. Hvis de indbyggede punkter er installeret i et hængende loft, mister du ikke højden af ​​rummet, som det sker ved installation af en almindelig lysekrone.
 5. Spot-enheden er enkel, så systemet er holdbart.
Interiør med spotlights. Ensartet lys og evnen til at opdele rummet i zoner.

 1. Stor investering på forhånd. Da arbejdet i de fleste situationer ikke er begrænset til et par lamper, men du også skal købe pærer til dem, kommer en betydelig mængde ud.
 2. For at dække et stort område med lys - du skal øge antallet af pletter. Ikke altid rettet lys er godt. Derfor skal du, inden du fortsætter med installationen, nøjagtigt bestemme afstanden mellem dem, så der ikke er områder med dårlig belysning.
til indhold ↑

220 V tilslutningsdiagram

Du kan selv gøre forbindelsen, hvis du forstår principperne for konstruktion og montering af kredsløbet. Den enkleste måde er at drive alle punkter fra en switch med en tast. Lamperne er forbundet parallelt, det vil sige to ledninger er forbundet til hver af dem - fase og nul.

Tilslutningsdiagram med en-tastkontakt

For at opdele lamperne i to grupper skal du tilslutte kredsløbet til to-knappen kontakten.

Forbindelsesdiagram med en knap med to knapper. Tredje wire - jorden

Ved installation af armaturer i et falsk loft forekommer ledningerne i rummet mellem gipspladen og loftet, det viser sig skjult for øjnene og er samtidig tilgængeligt for nem installation og vedligeholdelse.

For at øge antallet af grupper skal du installere en anden switch eller et par og på samme måde rulle strømkablerne.

Forbindelsesdiagram for tre grupper af armaturer

Antallet af ledninger afhænger af antallet af grupper. I dette tilfælde startes en faseleder via kontakten, og den neutrale ledning er som regel almindelig. Til disse formål er passende mærker af kabler VVG eller NYM, såvel som PVA og SHVVP. Antallet af vener og tværsnitsarealet er enten 2x1,5 eller 3x1,5. Det er bedre at lægge kablet i en plastikbølgning, det kan du undvære, men korrugeringen giver yderligere beskyttelse mod gnavere. Hvis der ikke er ledninger til lampeholdere, er det bedre at gøre denne forbindelse til en varmebestandig ledning i RKGM-mærket eller læg et glasfiberbeskyttelsesrør på almindelige ledere. Nok "haler" med en længde på 15-20 cm, og de forbinder allerede forsyningsfasen og nul. Hvis der er en sådan mulighed, er det muligt at gennemføre hele installationen med RKGM-ledningen, da de lofter er oftest lavet af brændbare materialer - plast, gipsplader, MDF osv.

Det er også værd at bemærke, at der er to typer parallelle forbindelser - en loop og en stjerne. Ledningsdiagrammet udføres på følgende måde - strømkablerne er tilsluttet til den første armatur, fra den til den anden, og så videre. Star-forbindelsesordningen er, at alle lamperne er forbundet med de indgående strømledninger med separate ledninger.

Plume og stjerne til lamper

Fordelen ved plume er at spare kabelprodukter. Ulempen er, at hvis ledningen slukker fra en af ​​armaturerne, er det sandsynligvis, at enheder, der er tilsluttet efter det, heller ikke virker. Fordelen ved stjernen er kredsløbets høje pålidelighed, fordi hver lampe er forbundet med en individuel ledning. Ulempen er den høje pris for et sådant antal ledere.

Tilslutning af 12 V spotlights

Hvis du laver elektrisk installation i et badeværelse eller et andet fugtigt rum, skal du være særligt ansvarlig for problemer med elektrisk sikkerhed. Vælg korrekt armaturtyperne, f.eks. Over spejlet og vasken, kan du installere 12 V pletter eller spotlights, der er indbygget i loftet eller møblerne. Tilslut sådanne lamper via en strømkilde med en lavspændingsledningsnet eller elektronisk transformer.

Tilslutningsdiagram til enkeltknapkontakten på 12 V-spotlampen med en transformator Tilslutningsdiagram til dobbeltknapkontakten på 12 V spotlyset med en transformer

Som du kan se, er kredsløbet næsten helt analogt med det, der for 220V armaturer, den eneste forskel er, at lamperne drives via en transformer.

Valget af strøm og type transformer

Lampe til spotlights, der drives af 12 V, skal drives via en særlig strømkilde - en transformer. Som vi allerede har nævnt, er de af to typer - netværk og elektronisk.

Strømforsyningen er et stort strygejern og tungt elektrisk apparat, der konverterer spænding (hæver eller sænker). Under drift kan gamle eller lav kvalitetstransformatorer buzz. Nu er de sjældent vant til at tænde belysningen.

50 Hz strømtransformator fra 220 til 12 V

Elektroniske transformatorer er små i størrelse og vægt. De arbejder med høj frekvens, så du kan ikke høre hummen fra dem, også på grund af dette lykkedes det at reducere størrelse og vægt. I tilfælde er der et bord med elektroniske komponenter og en pulstransformator på en ferritkerne.

Elektronisk transformer, bordudseende

Transformatorens effekt vælges ud fra mængden og effekten af ​​armaturerne, som den vil strømme. En transformer med en margin på 20-40% bør tages for at eliminere muligheden for overbelastning, og det var muligt at tilføje 1-2 armaturer.

På husene i elektroniske transformatorer angiver ofte strøm, ikke strøm. For at finde ud af effekten af ​​enheden behøver du bare at multiplicere udgangsstrømmen (I output) ved spænding 12 V.

Hvad du behøver at vide, før du installerer

Lad os se på processen med at installere indlejrede spotlights i forskellige materialer. Før du fortsætter med installationen, er det nødvendigt at bestemme hullernes diameter for spotlights. Dette er nødvendigt for korrekt valg af værktøjet, som du vil lave dem, for eksempel kroner. Dernæst kortlægge placeringen af ​​spotlights på loftet for korrekt ledningsføring. Hvis loftet er en spænding, skal det huskes, at punkterne skal fastgøres til hovedloftet. For at gøre dette har du brug for en hammerboremaskine eller en hammerboremaskine og et sæt monteringsmaterialer. Fuldt monteret loft indskærmet lampe vil kun blive opnået efter at have lavet alle hullerne, ledning af ledningen på det hængende loft og monteringsordninger.

Algoritme til installation i gips, plast, MDF eller trælofter

Disse materialer er forenet af to faktorer - de bruges til hængende lofter og dekorative vægge og det faktum, at de er ret nemme at behandle.

 1. Bestem om lamperne på loftet.
Placeringen af ​​lamperne på loftet

2. For at mærke loftet kan du binde stykkerne tværs på stedet for installation af fremtidige pletter eller anvende mærker med en markør eller blyant.

3. Bestem størrelsen af ​​spotlights. Dette er nødvendigt for at vælge diameteren af ​​kronen, som vil bore huller i gipsvæggen (eller andet materiale i loftet).

4. Huller hurtigste og mest bekvemme at bore med en krone på et træ eller en bimetallisk krone. De kommer i alle diametre og sælges ofte i sæt.

Et sæt kroner til træ spotlights

5. Når hullerne er lavet, skal du sende kablet til hver af lamperne. For at gøre dette skal du forberede hovedstrømskablet eller kablet fra kontakterne for hver af grupperne af lamper. Afhængigt af den valgte forbindelsesmulighed (stjerne eller kabel) er et hårdt kabel eller en ledning med en krog i enden sat i hullet, hvor lampen vil stå. Det er rettet til det sted, hvor kablet er placeret, hvorfra punktet vil blive drevet. De krog krogen-broach strømkabel og trække den til lamperne.

Armatur, ledninger og strømforsyning installation

6. Når strømforsyningen til alle armaturer og andre belysningselementer er strakt, installerer vi belysningsenhederne i henhold til deres design og instruktioner. Normalt er der to fjederbelastede fikseringsstopper, de klemmes med deres fingre, og enheden indsættes i hullet, hvorefter lampen kan frigives, og den vil sidde på plads. Det er kun at installere dekorative elementer, hvis nogen.

Installationsprocedure

Stræklofter

Før de begynder at installere armaturer til stræklofter strækker de de oprindelige beacons - trådene mellem væggene, med deres hjælp angiver niveauet af strækloftet, er dette nødvendigt, så senere kan lærredet ikke strækkes på armaturerne, men det er niveau. Dette er ikke nødvendigt, men det bliver hurtigere at se, hvor let installationen af ​​forsænket armaturer finder sted.

Montering platforme til installation af punkter i et strækloft

Efter mærkning monteres støtteplatforme til montering af spotlights i loftet. Montering platforme er universelle, har en rund form med støbning i form af koncentriske cirkler med forskellige diametre, som giver dig mulighed for at skære ret til dine lamper.

Klippe den ønskede diameter for at indstille punktet i platformen

Det næste skridt er at føre ledningerne til pletterne og tilslut strømkilder, hvis det er nødvendigt.

Montering af lampen i ringen på loftet

Det sidste skridt er gjort, efter at banen er strakt. På de steder, der ligger overfor monteringsplatforme, lim ringene og skær et hul i lærredet langs den indvendige kontur. Ringen holder nettet og forhindrer rive. Montering platforme er nemme at finde under lærredet, hvis de er indstillet på et niveau, skal du blot let sonde sidstnævnte. Når hullet er lavet, får du adgang til ledningerne for at forbinde lampen. Tilslut og monter armaturet gennem ringen i monteringsplatformen.

konklusion

Installation og tilslutning af spotlights med egne hænder er ikke så svært som valget af specifikke modeller og layoutordninger til loftet. Du kan selv gøre det, du skal bruge et minimum af byggeværktøjer. Men du vil spare penge på dette job og erhverve nye færdigheder.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.