Sådan hæver du tag på huset

For at øge arealet af dit landsted er det ikke nødvendigt at oprette en udvidelse eller genoprette hele taget for at dekorere en mere rummelig loftsrum. Det er nok at hæve taget og genopbygge anden sal. Takket være dette arbejde kan du fordoble det anvendelige rum derhjemme. Før du hæver husets tag, bør du vide, hvordan denne proces opstår. Således at strukturen ikke begynder at deformere under vægten af ​​de materialer, der tilsættes, er det nødvendigt at beregne på forhånd den belastning, der virker på fundamentet.

Hvad er nødvendigt for at hæve taget

Hævning af taget kan forekomme af følgende årsager:

 1. Behovet for at øge loftets højde. For at øge loftet er det i de fleste tilfælde tilstrækkeligt at hæve taget med kun 1 meter. Før loftet hæves, er det nødvendigt at forberede alle de nødvendige materialer for at kunne færdiggøre væggene, efter at taget er taget op.
 2. Ønsket om at afslutte 2. sal. I dette tilfælde finder højden sted i en højde af en etage, og væggene er færdige fra mursten. Under udvælgelsen af ​​denne mulighed er det vigtigt at stramme grundlaget for huset korrekt og beregne stigningen i belastningen på strukturen. Hvis dette ikke er gjort, kan strukturen efter konstruktion begynde at deformere. I bedste fald vil huset skrumpe.

Før opbygningen af ​​strukturen er det nødvendigt at forberede tegningen grundigt, så strukturen er pålidelig og ikke deformeres efter fjernelse af de midlertidige understøtninger. Dens stigning skal udføres meget omhyggeligt, da uforsigtige handlinger kan føre til ødelæggelse af strukturen.

Det øgede loft på et etagers hus bidrager til skabelsen af ​​mere komfortable forhold i værelserne.

Forberedende arbejde

For at hæve taget med egne hænder skal du oprette en metalramme bestående af kanaler og fastgjort på støttebjælken. For at oprette en sådan struktur skal du have følgende elementer:

 • kanalstænger;
 • kabelbøjler, som er nødvendige for pålidelig opbevaring af strukturen;
 • støtter den handling som vejledninger.

Det skal huskes, at kabelbøjlerne skal være stænger, hvis diameter ikke skal være mindre end 1,4 cm. For at danne en metalramme, anvendes kanalstænger 14U med huller til at fastgøre dem på bunden af ​​taget.

Det skal huskes, at sådanne skruer, med hjælp af hvilke kanalstængerne er fastgjort, skal have en indskæringsdel længde på mindst 10 cm. Elementer af metalrammen, der vil være placeret i længderetningen, er fastgjort direkte til bjælken. Før du køber kanaler, er det nødvendigt at tage højde for, at vægten af ​​hele metalstrukturen ikke må overstige to tons.

Hvis taget er hævet for at øge loftets højde, kan fundamentet styrkes. Men i en situation, hvor det løftes for at skabe en anden etage, er det nødvendigt at beregne belastningen, der virker på fundamentet og om nødvendigt gøre den mere holdbar.

Installation af understøttelsesenheder

Støtterne er nødvendige for at hæve taget uden at forskyde det til siderne. De kan også installeres som midlertidige understøtninger til taget i et træhus, inden et permanent fundament er installeret under det.

Det komplette sæt understøtninger omfatter 4 ben. Desuden skal hvert element klare en vægt på ca. 1,5 tons. De er skabt af kanaler, hvis højde er 3 meter. Tilslutning foregår med hoppere omkring en halv meter lang. Samtidig er jumpers skåret fra kanaler af brand 8U.

Metalkonstruktioner skabt på denne måde er i stand til at modstå en struktur på op til 40 tons. For ikke at begynde at bryde ned under forhøjningen af ​​gulvets tag, bør understøtninger kun installeres på de steder, hvor strukturen er i stand til at modstå store belastninger. Hvis denne regel ikke overholdes, vil overlapningen under understøtningerne begynde at falde sammen, hvilket resulterer i behovet for at reparere taget og resten af ​​konstruktionen.

Hvordan er tagets opgang

For at hæve taget skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 • jack;
 • metalbeslag;
 • konkrete søjler
 • en hammer;
 • skruer;
 • kanal bar;
 • metalstrimmel.

Før du hæver husets tag med egne hænder, skal du kontrollere rigtigheden af ​​de foretagne beregninger. Efter afslutningen af ​​det forberedende arbejde er installation af jacks. Til løft kan du bruge 2 stik, men det øger risikoen for buckling under samtidig løft af strukturen. Det skal huskes, at de installerede understøtninger skal kunne modstå en belastning, der er 2 gange højere end den, der vil påvirke dem i henhold til beregningerne. Afstanden mellem de understøttede stifters tværsnit skal ikke være mere end 25 cm.

Hævning af taget sker ved vekselvis løftning af hvert hjørne med ca. 5 cm. Du bør ikke hæve det højere, da dette kan føre til deformation af strukturen. I første omgang finder løftet sted i en højde på 25 cm. Først derefter kan følgende tværstykker svejses til understøtningerne.

Efter højden af ​​stigningen vil være 1,85 m, kan du begynde at skabe murværk for at skabe ydervæggen. Normalt løftes der til en sådan højde inden for tre dage. Det er værd at huske, at for at skabe et fuldt udstyret loftrum er det nødvendigt at hæve taget i en højde på mindst 2,8 meter. Det tager normalt omkring 12 dage at udføre sådan arbejde. Efter at have hævet strukturen til en sådan højde, er dette arbejde afsluttet, og væggene er skabt.

Arrangement af tagpladsen

Ofte efter at have udført de beskrevne værker er væggene lavet af mursten. Efter at have skabt væggene er det vigtigt at skabe isolering af tagpladsen. Derudover er det nødvendigt at beskytte loftsrummet mod fugtindtrængning.

Oftest bruges mineraluld til isolering. Det har fremragende varmeisoleringsegenskaber. For at varmeren skal beholde sine egenskaber, er det nødvendigt at tage sig af dens beskyttelse mod fugt fra gaden og lokalerne. Opførelsen af ​​loftet under taget indebærer konstruktion af en struktur, der består af flere lag:

 • interiør trim;
 • dampbarriere membran;
 • isolering;
 • fugtisolering;
 • tagdækning.

For at varme op til tagpladsen skal du passe på vægisolering. Det er værd at huske skabelsen af ​​tagventilation. Dette vil beskytte strukturen mod udseendet af svamp og skimmelsvamp. Under isolering er det vigtigt at skabe et mellemrum mellem tagmaterialet og isoleringen. Tykkelsen af ​​luftgabet bør ikke være mere end 5 og ikke mindre end 2,5 cm.

Installation af vinduer

Efter at have taget taget op og skabt vægge er der installeret vinduer, som kan være lodrette eller tilbøjelige. Oprettelsen af ​​vertikale vinduer på taget indebærer opførelse af et separat trussystem til hver åbning. Derfor oprettes skrånende vinduer oftest.

For at skabe det mest gunstige indeklima er det umagen værd at installere vinduer med forventning om at de optager mindst 12 procent af vægoverfladen. Det skal tages i betragtning, at takets opgang kræver investering af en betydelig mængde af midler. Det er også vigtigt at huske om kompleksiteten af ​​det arbejde, der udføres og opmærksom på hvert trin. Hvis du følger alle reglerne, kan du selvstændigt hæve taget og fastgøre det uden involvering af fagfolk.

Nogle husejere beslutter ikke at løfte taget, men at demontere det. Men denne mulighed er ikke egnet for alle, da det er ret vanskeligt at adskille nogle strukturer.

Sådan hæver du det eksisterende tagarbejde

For at tilføje højde til et værelse med lave lofter, skal du demontere det eksisterende tag. Så er det nødvendigt at hæve væggene til den krævede højde for at skabe nye overlapninger, at bygge et nyt trussystem og en tagteripai.

Det nye tag er dyrt og besværligt. Der er imidlertid muligheder, hvor fuldstændig demontering af strukturen ikke er nødvendig.

Godt resultat med minimale omkostninger

For at øge højden af ​​værelser under taget, der har i konstruktionen af ​​under-bjælker bjælker, med den laveste pris muligt på denne måde.

Forstår loftet på boligen, det vil sige gulvet på loftet - helt. Gipsplader eller træpaneler er fastgjort til de tværgående strukturelle elementer og danner således loftet. Baserne af bjælkerne er også indrettede.

Tidskrævende men effektiv måde

Det er sværere, men uden tvivl mere attraktivt set fra effektivitetssynspunktet, er takets ophæng ved hjælp af jacks.

Arbejds rækkefølge:

 • Først og fremmest er bunden af ​​taget styrket ved hjælp af en metalramme lavet af kanaler.
 • Støttene, der også er lavet af kanaler, installeres. Da belastningen i stopstedet er stor, er det nødvendigt, at understøtningsstrukturen ligger under understøtningen. Ved beregning er det vigtigt ikke at glemme vindbelastningen. For at undgå skade på ting i huset, er det bedre at vælge godt vejr for at løfte bjælkerne fra taget.
 • Efter befæstningen begynder at hæve taget. Vinklen løftes ved hjælp af et hydraulisk stik til en højde på højst fem centimeter - så er der en alternativ bevægelse i en cirkel.
 • Stålbjælker fastgøres på understøtninger ved svejsning. Du kan bruge som en anden lining, der opfylder kravene til styrke, strukturelle elementer.
 • Jacken understøttes af en metal tagstøtte.
 • Murværkene skal øges efter løft til den ønskede højde.
 • Taget er fastgjort på væggene: Det pansrede bælte hældes oven på lejens vægge. Pladen er lagt på, hvorpå tagrammen er fastgjort.
 • Der arbejdes med yderligere hydro- og termisk isolering - det er især vigtigt at færdiggøre denne genstand, hvis lofterne er blevet forhøjet til loftet arrangementet.

Et vigtigt punkt: Antallet af løftemekanismer

Nogle byggere anbefaler at bruge flere hydrauliske stik med en løfteevne på fem tons hver.

Separat er der et spørgsmål med deres erhvervelse - det er uhensigtsmæssigt at købe, og det er svært at leje mere end to.

Desuden tager de teoretiske beregninger ikke hensyn til mulige fejl i selve enhedernes drift.

Det vil sige, det er usandsynligt, at de ideelle forhold sikres, og det er ikke værd at stole på det koordinerede arbejde med endnu to sådanne mekanismer.

Vægtet løsning

Bemærk, at arbejdet først bør startes efter en omfattende og detaljeret undersøgelse af trussystemets status. Hvis nogle bjælker er rådne, er det umuligt at forudsige, hvordan skeletet opfører sig, når det udsættes for det.

At opnå en effektiv effekt er umulig uden en vis risiko. Men med rigtige beregninger er sandsynligheden for succes meget høj.

Og hvis taget er stærkt, pålideligt - fx foldet - det varer i mange år og dækker rummet med højt til loftet.

Husbygning

En ekstra måde at øge boligarealet er arrangementet af loftet. Denne proces sker imidlertid ikke altid hurtigt. Med en lav placering af taget bliver det nødvendigt at justere det. Lær om teknologien til at hæve huset og få værdifulde råd fra eksperter.

Indholdsfortegnelse:

Teknologi og måder at løfte taget med egne hænder: Lav loftet under taget

Før man starter demontering af taget, vurderer den samlede tilstand og udarbejder en foreløbig handlingsplan. Først og fremmest behøver ethvert tag yderligere forstærkning. Til disse formål anbefaler vi at bruge en metalkanalramme.

Forstærkende stænger anvendes til fremstilling af skruestrækmærker. Styreskinnerne øger endvidere strukturstyrken og forhindrer taget i at bevæge sig ved løft.

For at klare kanalen på bjælken, skal du holde op med skruer, som er 100 mm lange og 10 mm i diameter. Den centrale kanal er fastgjort på en bar, og derudover er der på deres ører af metal svejset. Ved hjælp af en kanal styres taket og holdes fast, når det løftes.

Næste trin er installationen af ​​løfteben. Med deres hjælp sikres let løft og forhindringen af ​​taget forhindres. Den samlede masse af støttebenene overstiger undertiden en og en halv tons. For et standard tag skal der kræves mindst fire ben, der hver vejer mere end tre hundrede kilo. For at forbinde benene til hinanden brug en vandret kanal, er intervallet mellem kanalerne 25 cm.

Takket være overholdelsen af ​​teknologien til montering af disse forstærkende strukturer har taget opnået den nødvendige kraft, der sikrer sin integritet i løfteprocessen. Før du installerer kanalen foretages beregningen af ​​takets samlede masse og vindbelastningen på dens overflade i en bestemt klimatisk region. Kanalbenene monteres udelukkende på de bærende vægge for at undgå ødelæggelse af husets strukturer under vægten af ​​disse elementer.

I processen med at løfte taget med deres hænder vil der være brug for værktøjer i form af:

 • jack med ekstra hydraulik;
 • metalbeslag;
 • armeret beton søjler;
 • flere stålstrimler;
 • søm puller og hammer;
 • kanalstænger;
 • rør af visse parametre.

Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde fortsæt til takets opdækning. Til disse formål oplagres den hydrauliske udgave af stikket, som kan modstå en vægt på mere end 10 tons. Det er muligt at bruge to stik, der giver bedre strukturel stabilitet og maksimal fordeling af totalvægt. Hæve taget, brug særlige underlag, der forbedrer sikkerheden. Til fremstilling af dem skal du bruge en kanal eller et stålrør med et kvadratisk tværsnit. Intervallet mellem tværstængerne er ca. femogtyve centimeter. Hver støtte er udstyret med mindst tolv sådanne detaljer.

Taget løftes jævnt fra hvert punkt. I et pas løftes højst fem centimeter tak. Gradvist hæve hvert hjørne, når de en højde på femogtyve centimeter. Krydsere er kun installeret på støttekomponenter efter at have nået denne højde. Efter at have løftet taget 180 cm, begynder mursten til udvendige vægge. At løfte taget i en sådan højde vil tage mindst tre dage. Murværk udføres med den obligatoriske brug af et forstærkningsbælte. Efter løft af taget stiger stikket op. For at oprette et fuldt loft skal du hæve taget mindst 280 cm. Dette arbejde er lavet om to uger. Alt det ledige rum efter tagets opstigning, straks fyldt med mursten lavet af mursten.

Efter løft af taget og montering af væggene, danne vinduesåbninger, varm og vandtæt tagpladsen. Ofte udføres isoleringen ved hjælp af mineraluld. Dette materiale har fremragende varmeisoleringsegenskaber. Vandtæt dækker isolering fra både ydersiden og indersiden. For at opnå en høj varme- og vandtætnings effekt skal du bruge specielle membranfilm. Loftet er arrangeret i henhold til typen af ​​en flerlags kage, som indeholder et dampspærremateriale, vandtætning, varmeisolering, tagmateriale og indretning. For at undgå udseendet af skimmel og meldug er et højkvalitets ventilationssystem udstyret. Hævet tag er udstyret med vertikale vindueskonstruktioner.

Sådan hæver du taget af huset - generelle anbefalinger

Vi tilbyder at gøre bekendt med muligheden for at hæve taget for at øge loftets højde i et lille hus. Under arbejdet vil der kræves tilstedeværelse af:

 • mindst tre højlygte oliekabler
 • flere træstænger, stålkanaler og rør;
 • stive gulv pakninger, der jævnt fordeler belastningen;
 • Pakninger monteret under bjælkerne, når du løfter taget
 • Materiale til løftevægge: mursten, sten.

Ved den indledende fase installeres jacks under loftbjælkerne. Rengør møblerne fra værelset eller dækk det med plastfolie, da denne proces er ret støvet.

Start fra hjørnerne, sæt jacket i forhold til placeringen af ​​strømbjælkerne. Indstil kanalen til den ønskede højde. Placer en foring mellem bjælken og kanalen for at forhindre ødelæggelsen af ​​loftkonstruktionen. Gradvist hæve bjælken. Sørg for, at kanalen er placeret i centrum af stikket. Gentag de samme trin med hvert stik. Når du hæver hver enhed med 5 cm, skal du starte det næste løftestrin. Prøv at undgå forvrængninger af taget i processen. Derefter løsnes og omarrangeres stikene på følgende bjælker. Læg pakningerne mellem bjælkerne og loftet. For at hæve de første og sidste bjælker skal du bruge den øgede skulder, da disse elementer oftest er i væggen. For at undgå beskadigelse af gulvet skal der installeres tunge distributionsstrimler mellem tag og vægge.

Husets tag:

Dette følges af processen med fastgørelse af taget i den rigtige højde. For at gøre dette skal du bygge rekvisitter under det. Fremstillet af mursten og betonmørtel. Særlige problemer opstår med vinduesåbninger, der kræver yderligere forstærkning. Prøv at arbejde så hurtigt som muligt, da midlertidige understøtninger er en temmelig rystende struktur, der ikke er modstandsdygtig overfor stærke vind.

Derefter fortsæt til installationen af ​​intern murværk med obligatorisk forstærkning. Derefter udfør de ydre vægge i forhold til væggene. Giv yderligere varme og vandtætning af taget.

Loft med egne hænder på taget af huset

Takets hovedfunktion er at beskytte hele huset mod nedbør, så dette design skal være stærkt, pålideligt og kompakt. Processen med at opbygge et loft på taget er ret kompliceret, men ret reelt. Således er beboelsesrummet øget med halvdelen.

Inden genopbygningen skal du oprette et tag tag tag. Bestem om typen af ​​tag, oftest er Mansard-taget en dobbelthældning, med en trekantet stelkonstruktion. Som bund for hvert trusser anvendes en bjælke på loftet, som hviler på væggen. Til genopbygningen af ​​taget under boligen ændres de strukturelle kraftskemaer af de bærende elementer.

Vi tilbyder dig at blive bekendt med mulighederne for at omarbejde loftet på loftet. Den første af dem - for at styrke spærre og gulvbjælker ved hjælp af foring og tidligere forbundne stativer. Til fastsættelse af puffs anvendes stiver og forstærkede spærre.

Med et tilstrækkeligt hyppigt arrangement af krog på loftsrummet overføres belastningen fra bjælkerne på taget mere jævnt. Efter genopbygningen af ​​loftets struktur og kraftegenskaber øges belastningen på gulvet, idet vægten af ​​møblerne og folkene på loftet er tilføjet. Derfor anbefaler vi at blive ved installation af yderligere I-bjælker med træskillevægge.

Bemærk at omarbejde tuyeres på gulvet er en konsekvent og gradvis proces. Ved manglende overholdelse af teknologien ved udførelsen er der risiko for deformation og beskadigelse af et tag. Efter omarbejdning af gården bestemmes stedet for montering af vinduesåbninger og dets isolering.

Den anden mulighed for at skabe et loft fra loftet - et spidst tag er præget af tilstedeværelsen af ​​centrale søjler med to stivere. For at forbedre konstruktionen ved hjælp af spærre og loftbjælker med dobbelt sektion.

Dette følges ved at fastgøre stramningen på spærre og stativer, og de skrånende bjælker omfordeler den samlede belastning. Dette følges af processen med at fjerne de nederste dele af understøtningerne og stativerne og frigøre pladsen til loftsrummet. Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde udføres isolering og udvendig dekoration af loftet.

Tag på et hus med blide bakker indebærer en stigning i loftrummet på grund af det nederste rum. Denne proces er ret kompliceret og lang. Til fastholdelse er det nødvendigt at demontere loftet og rette bjælkerne med et nyt rent gulv på dens nederste del. Vælge diameteren af ​​de tværgående bjælker, styres af individuelle beregninger og funktioner i rummet.

I alle tilfælde kræver tagdækningen højkvalitets termisk isolering og beskyttelse mod eksterne miljøfaktorer. Komfortabel lofthøjde på loftet skal være mindst 220 cm. Varme- og lydisolering udføres ved hjælp af mineraluldisolering, mellem bjælker og bjælker. Til fremstilling af rammevægge på loftet ved hjælp af en letvægtsramme, som er fastgjort på gipsvæggen og efterfølgende efterbehandling.

Måder med loftet isolering på taget

Højkvalitets tagisolering reducerer omkostningerne ved opvarmning af et loftsrum og forbedrer komforten ved at opholde sig i den. Der er flere måder at opvarme loftet på. De mest populære af dem er glasfiber og mineraluldisolering.

Den første mulighed har en overkommelig pris, blandt de ekstra fordele, bemærker vi:

 • fraværet af giftige stoffer
 • god varmeisolering ydeevne;
 • fugt modstand;
 • lang levetid.

Derudover har glasuld visse ulemper. En af dem er behovet for at arbejde i specielle tøj og beskyttelse af isolering med ekstra film. Da materialet indeholder en stor mængde fint støv, der påvirker slimhinderne i øjnene, kræver brug af yderligere beskyttelsesmidler i form af åndedrætsværn og særlige tøj. Derudover er glasuld ubelejligt ved isolering af skrånende overflader, fordi den deformeres over tid og giver ikke den nødvendige tæthed.

Den anden mulighed - mineralsten basaltuld, har en højere omkostning, som er fuldt dækket af operationelle egenskaber. Mineraluld er tilgængelig i forskellige varianter: rulle eller plade. Materialet passer perfekt på enhver overflade, der er tæt forbundet med dem. Blandt andre fordele bemærker vi:

 • modstand mod temperaturudsving
 • forekomst af gnavere;
 • tilvejebringe højkvalitets termisk isolering;
 • nem installation;
 • forskellige former og muligheder
 • Fremragende operationelle egenskaber, levetiden overstiger tyve år ved overholdelse af installationsteknologi.

Mineraluld kræver dog yderligere vandtætning, da dette materiale er ustabilt til fugt og falder sammen under indflydelse.

I første omgang udføres opvarmning af strukturer omkring loftet. I næste fase udføres vandtætningen af ​​rummet, og der er en dampspærre med ventilationsgab.

Et lag isolering er placeret på taget, gulve og skillevægge. I nærheden af ​​gavlen er den også underlagt isolering. Tagdækningsskråninger har en vis hældning, hvilket betyder varmeisolering, skal helt gentage deres form, tæt forbundet med strukturen.

Derfor anbefaler vi at bruge pladematerialer af mineraluldmateriale til isolering af disse strukturer. Yderligere fiksering af isolering giver kasse. Isoleringen skal passe tæt på væggen. Ellers reduceres isoleringens kvalitet.

Til isolering af gulvet på loftet, brug tre muligheder for materialer:

 • i tilstedeværelse af armeret beton gulve - vi anbefaler at bruge polystyren skum, som ud over fremragende varmeisolering beskytter stueetagen mod støj;
 • i nærvær af trægulve på armeret beton gulve, brug basalt uld, udstyret med hjørne huller;
 • Ved tilstedeværelse af trægulve skal du bruge en hvilken som helst type isolering med et ekstra vandtætningslag.

En flad, jævn overflade er et glimrende sted at bruge rullet isolering, og en særlig tape anvendes til at forbinde materialet til hinanden.

Sådan hæver du tag på huset

Indholdet af artiklen

 • 1. Forberedende begivenheder
 • 2. Installation af understøttelsesenheder
 • 3. Hævning af taget

Problemet med at løfte taget er ofte stødt på, når de ønsker at forøge boligarealet ved at opbygge et ekstra loft på loftet. Nogle gange (meget sjældent) er behovet for stigning skyldes nedbringelsen af ​​bygningens vægge og ønsket om at forlænge sit liv til enhver pris.

Bemærk, at før du hæver tagets tag, skal du medbringe et solidt fundament der kan modstå hele belastningen på hele strukturen.

Forberedende aktiviteter

For at arrangere bunden af ​​taget, er det nødvendigt at forberede en speciel metalramme, monteret fra kanaler og fastgjort fast på tagstøtten.

Listen over hjælpemidler og materialer, der bruges til at løfte bunden af ​​taget, skal indeholde følgende navne:

 • metal kanal mærke 14U;
 • særlige kabelbøjler bruges til at holde strukturen, mens den løftes;
 • de såkaldte støtteben, der spiller rollen som guider, sikrer en stram vertikal løft (uden mærkbare sidevægteforskydninger);

Vi bemærker straks, at kabelbøjlen kan være lavet af forstærkningsstænger med en diameter på ca. 14 mm. Til fremstilling af metalrammen anvendes kanalklasse 14U med svejset til dem med metalhuller, der er nødvendige til fastsættelse på bunden af ​​taget.

Bunden af ​​kanalbasen er fastgjort med ti-millimeter skruer med en indskruen del længde på mindst 10 cm. Ved valg af kanaler, der bruges til at styrke basen, er det nødvendigt at passe på, at den samlede vægt af strukturen ikke overstiger 2 tons.

Montering af understøttelsesenheder

Støtteben er nødvendigt for at løfte tagkonstruktionen uden at forskyde den til siderne. Desuden kan de bruges som midlertidige tagstøtter indtil det øjeblik, hvor et permanent fundament leveres under det (stabile vægge).

Det komplette sæt understøtninger omfatter fire ben, der hver især skal modstå en belastning på mindst 1,5 tons. Sådanne ben er lavet af 4 kanaler omkring 3 m høje. Mellem dem er de forbundet med vandrette hoppere omkring en halv meter lang, skåret fra 8U kanalstænger.

De understøttende strukturer, der er forberedt på denne måde, vil være i stand til at modstå en total vertikal belastning på op til 40 tons. For at undgå skader på gulvet overlapper fodens fodfodre i områder, der er i stand til at modstå de ultimative belastninger (inden for lejevægge eller forstærkede skillevægge).

Taglift

Efter færdiggørelsen af ​​de forberedende procedurer kan du gå direkte til løft af taget. I dette tilfælde er løftemekanismen det mest bekvemme at bruge en hydraulisk stik, designet til en maksimal belastning på 12 tons. Bemærk, at der to gange bruges to stik til at løfte taget, men denne metode er slet ikke sikker, da det kan føre til tab af stabilitet i strukturen.

Ud over stikket til arbejdet har du brug for følgende forsyninger og værktøjer:

 • hammer og negle puller;
 • fastgørelsesskruer;
 • metalbeslag;
 • forberedelserne af kanaler, der anvendes til anbringelse af fikseringsværdierne
 • metal montering strimler.

For yderligere forstærkning af støttezoner (ved placeringen af ​​støttebenene og jacken) er det ønskeligt at forberede specielle underlag fremstillet af flere svejsede kanalskrabber.

Stigningen udføres ved successiv bevægelse i lodret plan af hver af tagets hjørner i en højde på ikke mere end 5 cm.

Ved at dreje fra det ene hjørne til det andet er det nødvendigt at sikre en ensartet stigning af hele konstruktionen med ca. 25 cm. Og først efter at have nået dette mærke, kan det næste sikkerhedskrydselement, der fastgør tagpladeens position, svejses til støtterne.

Efter en bestemt tid (som regel tager det 2-3 dage), vil du kunne opnå den ønskede højde på basen. Bemærk, at når loftet stiger, skal jackpunktet også hæves.

For at få en fuld loftsbygning "overbygning" skal taget hæves til en højde på ca. 3 m.

Du kan få brug for 10-12 dage til at færdiggøre et komplet udvalg af forberedende, løfte- og tillægsarbejde.

Sådan hæver du taget af huset med egne hænder

En af måderne at øge boligarealet i huset er loftet på loftet. Det er desværre ikke altid muligt på grund af det lavtliggende tag. Men dette problem kan også løses uden at skulle afmontere det. For at gøre dette behøver du bare at vide, hvordan man hæver tagets tag. Hvis du løser dette problem, kan du bygge ethvert værelse, endda et soveværelse, endda en børnehave, endda en undersøgelse.

Taget forhøjet over huset gør det muligt at arrangere en anden etage eller loftsrum uden at demontere tagkonstruktionerne.

Forberedende fase af arbejdet

Før du begynder at hæve taget, er det nødvendigt at styrke selve fundamentet af taget. Til dette formål er det mest tilrådeligt at bruge en metalramme, som er lavet af en kanalstang. Kabellængden skal være fremstillet af forstærkningsstænger med en diameter på 14 mm. Særlige understøttende ben vil blive brugt som styreskinner, som giver en nem løft, hvilket eliminerer sideskift.

For at fastgøre kanalen til bjælkens overflade er det nødvendigt at forberede skruer med en længde på 10 cm og en diameter på 10 mm. De langsgående kanaler placeret i midten er direkte fastgjort til træet, metalører er svejset rundt omkretsen til dem. Gennem dem bliver kanalen fastgjort til bjælken med skruer. Som praksis viser, kan du have brug for mindst 70 skruer med en diameter på 8 millimeter. Kanaler brugt 2 gange mindre, mens deres styrke vil være tilstrækkelig til at holde taget. Desuden er deres videre brug helt acceptabel til montering af loftet mellem loftet og stueetagen. Vægten af ​​kanaler, der skal bruges til at styrke tagets tag, kan nå 2,3 tons.

Designet af metalkanaler giver dig mulighed for sikkert at hæve hele taget til den ønskede højde

Sådan monteres støttebenene

Formålet med støttebenene er at give en nem løft og undgå forspænding. Støttebenene kan nå op på 1,4 tons. Det består af, at hver af de 4 ben vejer 350 kg. Højden er 2,9 meter, og mellem benene forbindes vandrette kanaler med mark 8U. Produktet har en længde på 0,385 m. Afstanden mellem understøttende bens vandrette kanaler er 0,25 m. De 10 y stiver bruges til at lave skrå kanaler. Når vi vipper 45 grader, er længden en og en halv meter.

Hvis du overholder de foreslåede dimensioner, kan du få støtteben, som har den nødvendige styrke. Tilladt vindbelastning til dette design er 73 meter pr. Sekund. Sådanne ben vil holde et 100 tons tag uden problemer. Men før enheden er det nødvendigt at beregne både vandret og vindbelastning. Det er nødvendigt at placere støtteben på de steder, hvor der er en hovedvæg i huset eller en skillevæg på en halv standard mursten. Dette tillader ikke at bekymre sig om, at konstruktionen kan ødelægge overlapningen af ​​første sal.

Tagløftningsprocedure

For at udføre processen med at hæve taget skal du forberede værktøjer som:

 • Hydraulisk drevet stik.
 • Metalbeslag.
 • Forstærket beton søjler.
 • Standard metalstrimmel.
 • Nail puller
 • Hammer.
 • Kanalstænger
 • Skruer med de nødvendige parametre.

Efter det forberedende arbejde er afsluttet, kan du begynde at hæve taget. Til disse formål anvendes en hydraulisk stik, som kan løfte en vægt på mindst 12 tons. Du kan tage to stik, men det kan føre til dårlig stabilitet i strukturen samtidig med at du løfter fra 2 støttepunkter. I færd med at løfte for sikkerheden skal du bruge specielle substrater, der er lavet af et kvadratrør eller fra stumper af kanaler. Krydsere på støtter skal være mindst 25 cm fra hinanden. Du skal bruge 12 tværgående ringe til hver understøtning. For at opnå den ønskede højde lå det frie mellemrum mellem tværstængerne, lavet af firkantede understøtninger eller kanaler, substrater.

Krydsninger på støtter skal være mindst 25 cm fra hinanden

Husets tag hæves ikke på samme tid, men igen fra hvert hjørne med ca. 5 centimeter i et pas. Hvis du bevæger dig rundt i en cirkel og gør en alternativ løftning fra forskellige punkter, skal du have en højde på 25 cm. Krydsstænger svejses kun til støtterne, efter at denne højde er nået. Efter at have taget taget op med 185 cm, begynder de at lave mursten til ydervæggen. Stigningen til denne højde tager mindst 3 dage. Murværket skal bruge et forstærkningsbælte. I kølvandet på hævningen af ​​hele taget hæves stikstøtterne. Det er installeret på samme grundlag som taget hviler på. For at lave et fuldt loft skal taget opstilles i en højde på ca. 287 cm. Dette vil tage ca. 12 dage. Hele rummet mellem loftet og taget er fyldt rundt omkretsen med murvægge.

Hele rummet mellem loftet og taget er fyldt rundt omkretsen med murvægge

Enhed loftsrum

Når du har taget taget op og installeret i stedet for væggene, skal du bestemme vinduesblokkene i de tilsvarende åbninger, hvis dannelse skal udføres samtidig med væggenes placering. Opvarmning af tagdækningen sker efter fuld installation af væggene. Samtidig skal der sikres god beskyttelse mod indtrængning af vand udefra. På loftet er det nødvendigt at skabe god isolering, da loftet har et stort område af kontakt med det ydre miljø.

Mest brugt til denne mineraluld, som er et materiale af fibre med fremragende isolerende egenskaber. Vandisolering på isolering er arrangeret ikke kun udenfor, men også indendørs. For at gøre det kvalitativt bør der anvendes specielle membranfilm. Isolering skal have god kvalitet, da loftet bliver brugt hele året rundt. Loftet selv skal have en flerlags konstruktion, der omfatter dampspærre, vandtætning, isolering, tagdækning og indretning af rummet. Sørg for at være arrangeret ventilation, som vil beskytte den mod forekomsten af ​​skimmel, skimmel og fugt. Mellem isoleringslaget og taget har et stort hul, hvis tykkelse skal være 2,5 til 5 cm. Det afhænger af tagmaterialet.

Du kan installere lodrette eller skrånende vinduer i det hævede tag, som ofte bruges til loftsrum. Det er meget sværere at opbygge lodrette vinduer end tilbøjelige, da det i dette øjemed er nødvendigt at konstruere dit eget trussystem til hvert vindue. Brug af 2 muligheder har andre fordele. Skrånende vinduer giver mere lys til at komme ind i rummet. I henhold til forskrifterne bør vinduer besætte omkring 12% af hele overfladen af ​​væggene.

Taget, hævet til maksimal højde, gjorde det muligt at bygge en anden etage i huset

Arbejdet med at hæve taget og opførelsen af ​​boligområder under det er en meget krævende proces, der kræver alvorlige materielle omkostninger og deltagelse af professionelle bygherrer. Derfor er det i den uafhængige implementering af disse værker nødvendigt at omhyggeligt studere de teoretiske grundlag for teknologi. Det anbefales at konsultere eksperter, inden arbejdet påbegyndes.

Sådan hæver du taget i et privat hus + video

Som regel har alle gamle huse et problem - dette er et lavt loft. Et sådant rum er fordelagtigt med hensyn til opvarmning, men til montering af moderne møbler med høje skabe skaber visse problemer. Ja, og denne situation i sig selv giver en følelse af pres ovenfra. For at løse dette problem må du ikke adskille taget. Det kan hæves sammen med loftet. For at gøre dette har du brug for flere stik og en metalkanal. Nu vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man kan hæve huset, monteret på mursten og trævægge.

Værktøj og materialer, der bruges til at hæve taget af et murstenhus

Tag på et lille landhus kan om ønskeligt hæves med egne hænder til den ønskede højde, mens du ikke behøver at adskille det. Til arbejdet skal du forberede følgende materialer og værktøjer:

 • Den vigtigste mekanisme, der løfter taget, er jacks. De skal bruge mindst tre stykker, men det er bedre, hvis der er fire af dem.

Hvis huset skal have et nyt tag, er det tilrådeligt at demontere den gamle belægning, før du løfter taget. Så trykket på jacks vil falde, og dermed på selve gulvet.

Processen med at hæve loftet på et murstenhus

Så, efter at have besluttet at øge loftets højde, skal du være forberedt på uforudsete situationer. For det første er arbejdet organiseret om sommeren, når det bliver tørt, roligt vejr på gaden. For det andet er det ønskeligt at fjerne alle møbler og andre egenskaber fra boligarealet. Det er bedre, hvis huset er helt tomt.

Når alt er klar, kan du begynde at løfte:

 • For ikke at krænke takets integritet skal dets fundament være styrket ramme. Den ideelle mulighed er en ramme svejset af en metalkanal, fastgjort langs loften på loftet til bjælkerne.
 • Gips fra loftet eller en anden belægning fjernes, fordi du skal komme til bjælkerne. Stikkene er anbragt i en række, startende fra en hvilken som helst vinkel under hver stråle. Underlag substratet under stikket, fastgør en understøtning fra en kanalstang eller tømmer, på toppen af ​​det vil metalrammen spille substratets rolle.
 • Når alle jacks med understøtninger er installeret, skal du begynde at skifte bjælkerne skiftevis. Tryk først den yderste jack fra hjørnet, og fortsæt derefter. Når hver stråle løftes med højst 5 cm, underlag dem underlag.
 • Derefter fjernes først fra hjørnet af stikket, overfør det sammen med støtten til den næste løftede stråle og klem den i samme højde. Nu gentages proceduren med den anden fra hjørnet af jack og så videre. Processen med omarrangering af stikene går langs bygningens længde, indtil alle bjælkerne på en væg er hævet 5 cm.
 • En lignende procedure gentages med bjælker på den modsatte væg af bygningen. Hver side af loftet skal vekselvis hæves med 5 cm, idet substratet placeres under bjælkerne. Det er umuligt at straks hæve loftet, ellers kan taget flytte sideløbende på grund af en stærk skævhed.
 • Når alle loftbjælkerne hæves med 5 cm, skal et vanskeligt problem løses. Faktum er, at de ekstreme bjælker er skjult i væggen, og kravle til dem med en jack vil ikke fungere. Her vil brug for hjælp fra flere mennesker. Ved hjørnerne af huset bliver knuste bjælker manuelt presset ud af et metalrør med en lang håndtag.
 • Når loftet hæves til den ønskede højde, fortsæt med at bygge vægge. På dette tidspunkt er det vigtigt at være opmærksom på vinduesåbningerne. I et lavt lofthus er vinduer ligeledes tæt på jorden. For æstetik er det også ønskeligt at hæve dem. For at gøre dette skal du adskille en del af murværket over vinduet, hæve lintelen og læg bunden af ​​åbningen en lille mursten.
 • Armopoyas er lavet af stænger og beton fra oven hævede vægge. Det vil distribuere lasten fra taget over alle vægge i bygningen. Mauerlat er fastgjort til det pansrede bælte, og tagets tagramme er fastgjort direkte til det.

Når opløsningen i murværket hærder, kan du fortsætte med vandtætning, isolering og andre færdiggørelsesarbejder.

I videoen kan du se processen med at hæve taget:

Nogle vigtige arbejdstips

At hæve loftet med et tag er en meget alvorlig sag. For ikke at ødelægge dit hus ved uhensigtsmæssige handlinger, skal du omhyggeligt beregne alt, ringe til hjælpere og ikke skynd dig. Men det er ikke værd at forsinke denne sag. Jacket tag er meget rystet. En lejlighedsvis vindstød kan forårsage uoprettelige skader på strukturer.

Højden af ​​væggene begynder med det indre murværk, forudsat at de er dobbelt, for eksempel fra adobe og mursten. Når alle rækker af samana bliver lagt ud, fortsæt til frontmuren.

At hæve taget under alle omstændigheder vil have en dårlig effekt på tagdækningen. Brændbart materiale, såsom asbestcementskifer eller fliser, vil blive særligt hårdt ramt. Tagbeklædningen efter en sådan procedure bør udskiftes.

Hæve loftet i et træhus

At hæve loftet på et træhus er det ikke nødvendigt at fjerne hele taget fra sit sted. Der er to tricks, som du kan løse dette problem med.

Den faktiske hævelse af loftet

Den faktiske hævning af loftet indebærer demontering af en del af strukturen, men selve taget forbliver intakt. Træhuse mellem logbue og loft har en vis afstand. Alternativt kan du bruge et stort loftsrum. På grund af disse hulrum opnås et forhøjet loft.

Sådan arbejde kan gøres med dine egne hænder i ethvert vejr:

 • Arbejdet begynder med demontering af det gamle loft. Fjern alt finish og kasse, som det var fastgjort til. Det er vigtigt ikke at berøre bjælker ved demontering, ellers vil husets integritet lide. Alt isolering skal også fjernes, hvorefter du kan estimere størrelsen af ​​det ledige rum fra det gamle loft til tagets tag. Normalt i private småhuse ved hjælp af denne metode er det muligt at hæve loftet med 80 cm.
 • Når det fra det gamle loft er der kun bærende bjælker, fortsæt til fremstilling af et nyt design. Til det nye loft over de gamle bjælker er nye elementer fastgjort fra en træbjælke eller en metalramme svejses. Dernæst er der en beklædningsisolering med et efterbehandlingsmateriale. Gamle bjælker i syne kan dekoreres.

Ved afslutningen af ​​færdiggørelsen er loftet faktisk højere.

Visuel lofthøjde

Ved at hæve loftet visuelt betyder at skabe effekten af ​​rummelighed inde i et lavt træhus. I dette tilfælde vil ikke kun taget, men det gamle loft selv ikke være nødvendigt at adskille. I kurset findes en række design ideer. Som en mulighed, vedhæft et nyt loft trim i lyse farver. Mørke farver gør rummet endnu mindre. En god effekt er tilvejebragt af kantstener 15 cm bred rundt om loftets omkreds. Indvendige monterede lys. Det er lavet af spotlights, der belyser den øverste del af rummet. Lyseffekten gør visuelt loftet højt.

Vi overvejede kun et par ideer om hvordan man hæver husets tag samt loftet ved hjælp af mekaniske enheder og visuelt. Det skal bemærkes, at metoden til sådant arbejde bestemmes individuelt for hver bygning, og inden arbejdet påbegyndes, er det tilrådeligt at konsultere eksperter.

Sådan hæver du taget i et privat hus

Hæv tagets tag for at øge loftets højde

Kære Semyonitch! Kan du fortælle mig, hvordan man skal hæve tag på et hus med 60 cm. Faktum er, at lofthøjden er 2,20 m, hvilket ikke er nok til et privat hus. Taget er gavl, dækket af skifer. Husstørrelse 7 * 8 meter. Tak!

Hej, Yuri fra Nikolaev!

Uden en detaljeret undersøgelse af dit hjem er det svært at sige om muligheden for at hæve taget i en højde på 60 centimeter.

Den nemmeste mulighed er at demontere hele taget, begyndende med fjernelse af skiferplader, fjernelse af beklædningen, trussystemet, demontering af loftet. Forøgelse af højden af ​​husets vægge og den sammenhængende samling af taget på det nye. Det vil sige installationen af ​​trussystem, kasser og tagdækning, installation af loftet.

En anden mulig mulighed kan være den successive stigning af hver af de vægge, hvorpå trussens basis hviler ved hjælp af stik og foring af tilstrækkeligt stabile strukturelle elementer. Men igen, for dette har du brug for en detaljeret undersøgelse af strukturen. Faktisk er det en ting, når understøtningen af ​​tømmerbjælken er udført på en stenmur og en anden, når den er på en trækasse.

Der er en anden måde, når loftet på huset, gulvet på loftsrummet, uden at røre taget, er adskilt. På trusser (ellers ben) er der monteret tværgående bolte i den krævede højde fra gulvet (220 centimeter plus lidt over 60 centimeter). Så syes loftet på disse bolte fra bunden (træ, gipsplader, plade osv.)

Og på toppen af ​​tværbjælken passer gulvet på loftet.

Som et resultat stiger loftet til den ønskede højde. Baserne af bjælkerne forbliver i samme højde og er dekorativt beklædt med samme klapbræt eller paneler, andre elementer. Afvis ikke denne mulighed med det samme. Det er billigt og effektivt sammenlignet med de tidligere, og i fremtiden vil det ikke være svært at vænne sig til de passende formede trussbaser.

Sådanne ting kan ofte observeres i gamle bygninger, og i vores praksis med at bygge havehuse gør vi det om nødvendigt.

Men hvad du skal gøre er op til dig.

Andre tagspørgsmål:

Skemaet af taget af den gamle slaviske hytte

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Sådan hæver du tag på huset. Loft over taget med egne hænder

En ekstra måde at øge boligarealet er arrangementet af loftet. Denne proces sker imidlertid ikke altid hurtigt. Med en lav placering af taget bliver det nødvendigt at justere det. Lær om teknologien til at hæve huset og få værdifulde råd fra eksperter.

Indholdsfortegnelse:

Teknologi og måder at løfte taget med egne hænder: Lav loftet under taget

Før man starter demontering af taget, vurderer den samlede tilstand og udarbejder en foreløbig handlingsplan. Først og fremmest behøver ethvert tag yderligere forstærkning. Til disse formål anbefaler vi at bruge en metalkanalramme.

Forstærkende stænger anvendes til fremstilling af skruestrækmærker. Styreskinnerne øger endvidere strukturstyrken og forhindrer taget i at bevæge sig ved løft.

For at fastgøre kanalen på træet, opbevares med skruer, som er 100 mm i længden og 10 mm i diameter. Den centrale kanal er fastgjort på en bar, og derudover er der på deres ører af metal svejset. Ved hjælp af en kanal styres taket og holdes fast, når det løftes.

Næste trin er installationen af ​​løfteben. Med deres hjælp sikres let løft og forhindringen af ​​taget forhindres. Den samlede masse af støttebenene overstiger undertiden en og en halv tons. For et standard tag skal der kræves mindst fire ben, der hver vejer mere end tre hundrede kilo. For at forbinde benene til hinanden brug en vandret kanal, er intervallet mellem kanalerne 25 cm.

Takket være overholdelsen af ​​teknologien til montering af disse forstærkende strukturer har taget opnået den nødvendige kraft, der sikrer sin integritet i løfteprocessen. Før du installerer kanalen foretages beregningen af ​​takets samlede masse og vindbelastningen på dens overflade i en bestemt klimatisk region. Kanalbenene monteres udelukkende på de bærende vægge for at undgå ødelæggelse af husets strukturer under vægten af ​​disse elementer.

I processen med at løfte taget med deres hænder vil der være brug for værktøjer i form af:

 • jack med ekstra hydraulik;
 • metalbeslag;
 • armeret beton søjler;
 • flere stålstrimler;
 • søm puller og hammer;
 • kanalstænger;
 • rør af visse parametre.

Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde fortsæt til takets opdækning. Til disse formål oplagres den hydrauliske udgave af stikket, som kan modstå en vægt på mere end 10 tons. Det er muligt at bruge to stik, der giver bedre strukturel stabilitet og maksimal fordeling af totalvægt. Hæve taget, brug særlige underlag, der forbedrer sikkerheden. Til fremstilling af dem skal du bruge en kanal eller et stålrør med et kvadratisk tværsnit. Intervallet mellem tværstængerne er ca. femogtyve centimeter. Hver støtte er udstyret med mindst tolv sådanne detaljer.

Taget løftes jævnt fra hvert punkt. I et pas løftes højst fem centimeter tak. Gradvist hæve hvert hjørne, når de en højde på femogtyve centimeter. Krydsere er kun installeret på støttekomponenter efter at have nået denne højde. Efter at have løftet taget 180 cm, begynder mursten til udvendige vægge. At løfte taget i en sådan højde vil tage mindst tre dage. Murværk udføres med den obligatoriske brug af et forstærkningsbælte. Efter løft af taget stiger stikket op. For at oprette et fuldt loft skal du hæve taget mindst 280 cm. Dette arbejde er lavet om to uger. Alt det ledige rum efter tagets opstigning, straks fyldt med mursten lavet af mursten.

Efter løft af taget og montering af væggene, danne vinduesåbninger, varm og vandtæt tagpladsen. Ofte udføres isoleringen ved hjælp af mineraluld. Dette materiale har fremragende varmeisoleringsegenskaber. Vandtæt dækker isolering fra både ydersiden og indersiden. For at opnå en høj varme- og vandtætnings effekt skal du bruge specielle membranfilm. Loftet er arrangeret i henhold til typen af ​​en flerlags kage, som indeholder et dampspærremateriale, vandtætning, varmeisolering, tagmateriale og indretning. For at undgå udseendet af skimmel og meldug er et højkvalitets ventilationssystem udstyret. Hævet tag er udstyret med vertikale vindueskonstruktioner.

Sådan hæver du taget af huset - generelle anbefalinger

Vi tilbyder at gøre bekendt med muligheden for at hæve taget for at øge loftets højde i et lille hus. Under arbejdet vil der kræves tilstedeværelse af:

 • mindst tre højlygte oliekabler
 • flere træstænger, stålkanaler og rør;
 • stive gulv pakninger, der jævnt fordeler belastningen;
 • Pakninger monteret under bjælkerne, når du løfter taget
 • Materiale til løftevægge: mursten, sten.

Ved den indledende fase installeres jacks under loftbjælkerne. Rengør møblerne fra værelset eller dækk det med plastfolie, da denne proces er ret støvet.

Start fra hjørnerne, sæt jacket i forhold til placeringen af ​​strømbjælkerne. Indstil kanalen til den ønskede højde. Placer en foring mellem bjælken og kanalen for at forhindre ødelæggelsen af ​​loftkonstruktionen. Gradvist hæve bjælken. Sørg for, at kanalen er placeret i centrum af stikket. Gentag de samme trin med hvert stik. Når du hæver hver enhed med 5 cm, skal du starte det næste løftestrin. Prøv at undgå forvrængninger af taget i processen. Derefter løsnes og omarrangeres stikene på følgende bjælker. Læg pakningerne mellem bjælkerne og loftet. For at hæve de første og sidste bjælker skal du bruge den øgede skulder, da disse elementer oftest er i væggen. For at undgå beskadigelse af gulvet skal der installeres tunge distributionsstrimler mellem tag og vægge.

Husets tag:

Dette følges af processen med fastgørelse af taget i den rigtige højde. For at gøre dette skal du bygge rekvisitter under det. Fremstillet af mursten og betonmørtel. Særlige problemer opstår med vinduesåbninger, der kræver yderligere forstærkning. Prøv at arbejde så hurtigt som muligt, da midlertidige understøtninger er en temmelig rystende struktur, der ikke er modstandsdygtig overfor stærke vind.

Derefter fortsæt til installationen af ​​intern murværk med obligatorisk forstærkning. Derefter udfør de ydre vægge i forhold til væggene. Giv yderligere varme og vandtætning af taget.

Loft med egne hænder på taget af huset

Takets hovedfunktion er at beskytte hele huset mod nedbør, så dette design skal være stærkt, pålideligt og kompakt. Processen med at opbygge et loft på taget er ret kompliceret, men ret reelt. Således er beboelsesrummet øget med halvdelen.

Inden genopbygningen skal du oprette et tag tag tag. Bestem om typen af ​​tag, oftest er Mansard-taget en dobbelthældning, med en trekantet stelkonstruktion. Som bund for hvert trusser anvendes en bjælke på loftet, som hviler på væggen. Til genopbygningen af ​​taget under boligen ændres de strukturelle kraftskemaer af de bærende elementer.

Vi tilbyder dig at blive bekendt med mulighederne for at omarbejde loftet på loftet. Den første af dem - for at styrke spærre og gulvbjælker ved hjælp af foring og tidligere forbundne stativer. Til fastsættelse af puffs anvendes stiver og forstærkede spærre.

Med et tilstrækkeligt hyppigt arrangement af krog på loftsrummet overføres belastningen fra bjælkerne på taget mere jævnt. Efter genopbygningen af ​​loftets struktur og kraftegenskaber øges belastningen på gulvet, idet vægten af ​​møblerne og folkene på loftet er tilføjet. Derfor anbefaler vi at blive ved installation af yderligere I-bjælker med træskillevægge.

Bemærk at omarbejde tuyeres på gulvet er en konsekvent og gradvis proces. Ved manglende overholdelse af teknologien ved udførelsen er der risiko for deformation og beskadigelse af et tag. Efter omarbejdning af gården bestemmes stedet for montering af vinduesåbninger og dets isolering.

Den anden mulighed for at skabe et loft fra loftet - et spidst tag er præget af tilstedeværelsen af ​​centrale søjler med to stivere. For at forbedre konstruktionen ved hjælp af spærre og loftbjælker med dobbelt sektion.

Dette følges ved at fastgøre stramningen på spærre og stativer, og de skrånende bjælker omfordeler den samlede belastning. Dette følges af processen med at fjerne de nederste dele af understøtningerne og stativerne og frigøre pladsen til loftsrummet. Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde udføres isolering og udvendig dekoration af loftet.

Tag på et hus med blide bakker indebærer en stigning i loftrummet på grund af det nederste rum. Denne proces er ret kompliceret og lang. Til fastholdelse er det nødvendigt at demontere loftet og rette bjælkerne med et nyt rent gulv på dens nederste del. Vælge diameteren af ​​de tværgående bjælker, styres af individuelle beregninger og funktioner i rummet.

I alle tilfælde kræver tagdækningen højkvalitets termisk isolering og beskyttelse mod eksterne miljøfaktorer. Komfortabel lofthøjde på loftet skal være mindst 220 cm. Varme- og lydisolering udføres ved hjælp af mineraluldisolering, mellem bjælker og bjælker. Til fremstilling af rammevægge på loftet ved hjælp af en letvægtsramme, som er fastgjort på gipsvæggen og efterfølgende efterbehandling.

Måder med loftet isolering på taget

Højkvalitets tagisolering reducerer omkostningerne ved opvarmning af et loftsrum og forbedrer komforten ved at opholde sig i den. Der er flere måder at opvarme loftet på. De mest populære af dem er glasfiber og mineraluldisolering.

Den første mulighed har en overkommelig pris, blandt de ekstra fordele, bemærker vi:

 • fraværet af giftige stoffer
 • god varmeisolering ydeevne;
 • fugt modstand;
 • lang levetid.

Derudover har glasuld visse ulemper. En af dem er behovet for at arbejde i specielle tøj og beskyttelse af isolering med ekstra film. Da materialet indeholder en stor mængde fint støv, der påvirker slimhinderne i øjnene, kræver brug af yderligere beskyttelsesmidler i form af åndedrætsværn og særlige tøj. Derudover er glasuld ubelejligt ved isolering af skrånende overflader, fordi den deformeres over tid og giver ikke den nødvendige tæthed.

Den anden mulighed - mineralsten basaltuld, har en højere omkostning, som er fuldt dækket af operationelle egenskaber. Mineraluld er tilgængelig i forskellige varianter: rulle eller plade. Materialet passer perfekt på enhver overflade, der er tæt forbundet med dem. Blandt andre fordele bemærker vi:

 • modstand mod temperaturudsving
 • forekomst af gnavere;
 • tilvejebringe højkvalitets termisk isolering;
 • nem installation;
 • forskellige former og muligheder
 • Fremragende operationelle egenskaber, levetiden overstiger tyve år ved overholdelse af installationsteknologi.

Mineraluld kræver dog yderligere vandtætning, da dette materiale er ustabilt til fugt og falder sammen under indflydelse.

I første omgang udføres opvarmning af strukturer omkring loftet. I næste fase udføres vandtætningen af ​​rummet, og der er en dampspærre med ventilationsgab.

Et lag isolering er placeret på taget, gulve og skillevægge. I nærheden af ​​gavlen er den også underlagt isolering. Tagdækningsskråninger har en vis hældning, hvilket betyder varmeisolering, skal helt gentage deres form, tæt forbundet med strukturen.

Derfor anbefaler vi at bruge pladematerialer af mineraluldmateriale til isolering af disse strukturer. Yderligere fiksering af isolering giver kasse. Isoleringen skal passe tæt på væggen. Ellers reduceres isoleringens kvalitet.

Til isolering af gulvet på loftet, brug tre muligheder for materialer:

 • i tilstedeværelse af armeret beton gulve - vi anbefaler at bruge polystyren skum, som ud over fremragende varmeisolering beskytter stueetagen mod støj;
 • i nærvær af trægulve på armeret beton gulve, brug basalt uld, udstyret med hjørne huller;
 • Ved tilstedeværelse af trægulve skal du bruge en hvilken som helst type isolering med et ekstra vandtætningslag.

En flad, jævn overflade er et glimrende sted at bruge rullet isolering, og en særlig tape anvendes til at forbinde materialet til hinanden.

Hæv tagets tag:

Relaterede artikler

Sådan hæver du det eksisterende tagarbejde

For at tilføje højde til et værelse med lave lofter, skal du demontere det eksisterende tag. Så er det nødvendigt at øge væggene til den ønskede højde for at skabe nye overlapninger. at bygge et nyt tagsystem og tagdækning.

Det nye tag er dyrt og besværligt. Der er imidlertid muligheder, hvor fuldstændig demontering af strukturen ikke er nødvendig.

Godt resultat med minimale omkostninger

For at øge højden af ​​værelser under taget, der har i konstruktionen af ​​under-bjælker bjælker, med den laveste pris muligt på denne måde.

Forstår loftet på boligen, det vil sige gulvet på loftet - helt. Gipsplader eller træpaneler er fastgjort til de tværgående strukturelle elementer og danner således loftet. Baserne af bjælkerne er også indrettede.

Den indlysende fordel ved denne metode er, at understøttende strukturer ikke påvirkes: væggene og tagrammen forbliver i deres oprindelige form, mens loftet stiger.

Tidskrævende men effektiv måde

Det er sværere, men uden tvivl mere attraktivt set fra effektivitetssynspunktet, er takets ophæng ved hjælp af jacks.

Arbejds rækkefølge:

 • Først og fremmest er bunden af ​​taget styrket ved hjælp af en metalramme lavet af kanaler.
 • Støttene, der også er lavet af kanaler, installeres. Da belastningen i stopstedet er stor, er det nødvendigt, at understøtningsstrukturen ligger under understøtningen. Ved beregning er det vigtigt ikke at glemme vindbelastningen. For at undgå skade på ting i huset, er det bedre at vælge godt vejr for at løfte bjælkerne fra taget.
 • Efter befæstningen begynder at hæve taget. Vinklen løftes ved hjælp af et hydraulisk stik til en højde på højst fem centimeter - så er der en alternativ bevægelse i en cirkel.
 • Stålbjælker fastgøres på understøtninger ved svejsning. Du kan bruge som en anden lining, der opfylder kravene til styrke, strukturelle elementer.
 • Jacken understøttes af en metal tagstøtte.
 • Murværkene skal øges efter løft til den ønskede højde.
 • Taget er fastgjort på væggene: Armopoyas hældes oven på lejens vægge, pladen er lagt. på hvilken rafterrammen er monteret.
 • Der arbejdes med yderligere hydro- og termisk isolering - det er især vigtigt at færdiggøre denne genstand, hvis lofterne er blevet forhøjet til loftet arrangementet.

Et vigtigt punkt: Antallet af løftemekanismer

Nogle byggere anbefaler at bruge flere hydrauliske stik med en løfteevne på fem tons hver.

Separat er der et spørgsmål med deres erhvervelse - det er uhensigtsmæssigt at købe, og det er svært at leje mere end to.

Desuden tager de teoretiske beregninger ikke hensyn til mulige fejl i selve enhedernes drift.

Det vil sige, det er usandsynligt, at de ideelle forhold sikres, og det er ikke værd at stole på det koordinerede arbejde med endnu to sådanne mekanismer.

Der er for stor risiko for skævhed eller skift til siden: med to ankerpunkter er der flere chancer for at tabe stabiliteten.

Vægtet løsning

Bemærk, at arbejdet først bør startes efter en omfattende og detaljeret undersøgelse af trussystemets status. Hvis nogle bjælker er rådne, er det umuligt at forudsige, hvordan skeletet opfører sig, når det udsættes for det.

At opnå en effektiv effekt er umulig uden en vis risiko. Men med rigtige beregninger er sandsynligheden for succes meget høj.

Og hvis taget er stærkt, pålideligt - fx foldet - det varer i mange år og dækker rummet med højt til loftet.