Hvordan man laver et loft i badet: Enhed, materialer, typer af strukturer, installationsteknologi

Bad - en kompleks funktionel struktur, til hvilke særlige krav til drift. Badet har et veludstyret loft og opretholder den optimale temperatur i værelserne og beskytter mod de negative virkninger af eksterne faktorer.

For at sikre loftets lange levetid er det nødvendigt at tage hensyn til dets designfunktioner samt valg af materialer til byggeri og efterbehandling.

krav

For at sikre hele konstruktionens holdbarhed og pålidelighed skal loftet i badet opfylde en række vigtige operationelle krav:

 • Høj varmeisolering egenskaber. For at reducere varmetab i badeværelser skal loftdesignet have god varmeisolering. Dette sikrer hurtig opvarmning af termisk energi, reducerer forbruget af brændstof og forhindrer hurtig afkøling af dampbadet.
 • Vandmodstand. Som regel, til opførelse af bad bruges træ, som kræver yderligere beskyttelse mod høj luftfugtighed og varm damp. Til disse formål anvendes specielle antiseptiske imprægneringer og lakker. Imidlertid er træ ikke et absolut hermetisk materiale, og det er derfor i stand til at passere overskydende fugt til det termiske isoleringslag. For at beskytte den isolerende bund af loftet fra fugt, er det nødvendigt at installere en dampspærre.
 • Mekanisk styrke og pålidelighed. Loftdesignet skal have øget styrke for at sikre sikker drift af hele konstruktionen. Når du udvikler et badprojekt, skal du tage hensyn til vægten af ​​den færdige struktur, vægten af ​​isolering, efterbehandling materialer og, hvis loftet er forsynet, vægten af ​​møbler og udstyr, der er placeret indeni.
 • Langt driftsliv. Badet er bygget i årtier, så loftet skal ikke kun være praktisk, men også holdbart, lavet af høj kvalitet og sikkert materiale.

materialer

For korrekt opstilling af loftkonstruktionen er et vigtigt skridt valget af byggeri, efterbehandling, varme og dampisolerende materialer. I så fald, hvad er den bedste måde at lave et loft på for at få en pålidelig og holdbar konstruktion? Eksperter anbefaler at give præference for sikre, miljøvenlige, praktiske og holdbare materialer.

 1. Til loftkonstruktion. Loft loft i badet er rejst af nåletræ, modstandsdygtig over for rådne og forhøjede temperaturer. Hertil kommer, nålebræt eller tømmer - billige materialer, nemme til forarbejdning og installation. Loftbjælker, et groft loft og et loftsgulv er bygget af nåletræ.
 2. Til dekorative trim. Løvfældende træ anvendes som efterbehandling - alder, linden, asp, lærk, eg. Træets overflade i badeværelset er modstandsdygtig overfor høje temperaturer, høj luftfugtighed, let behandlet og installeret.
 3. Til varmeisolering. Tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag til badeværelset skal være 30 cm, hvilket gør det muligt at holde varmen i dampbadet i lang tid. Til isolering af loftet anvendes brandsikker og sikker isolering - mineraluld og basaltuld. De er modstandsdygtige over for brænding, rotting, negative virkninger af fugt og damp. For at bevare de isolerende egenskaber anbefales det at bruge dem sammen med vandtætningsmaterialer. At reducere omkostningerne ved byggeri bruges mere overkommelige modparter - savsmuld og naturlig ler. Den færdige leropløsning placeres med et tyndt lag på et hårdt gulvbelægning fra brættet på loftet og hældes derefter med savsmuld, chips eller sand.
 4. Til vandtætning. Sørg for beskyttelse af en varmelegeme fra den øgede fugtighed og damp. Den bedste mulighed for vandtætning - dobbeltsidede foliemembraner.
 5. Til dampspærre. De giver beskyttelse mod indtrængen af ​​varm damp gennem loftsstrukturen ind i opvarmningslaget eller ind i loftet. Som en isolatorfilm skummet polyethylen anvendes asfalt og dampspærre membraner. Hovedkravet for materialet er muligheden for drift ved en luftvarmtemperatur på op til 125 grader.
 6. Fasteners. Ved indretningen er loftet tilladt at anvende galvaniserede, kobber- eller messingfastgørelser.

For konstruktion og udsmykning af loftkonstruktionen kan ikke bruges:

 • krydsfiner, spånplader og OSB;
 • polystyrenskum og skumplader;
 • polyurethanskum til forsegling;
 • polyethylenbaserede film;
 • beskadiget eller deformeret træ.

Monteringsmetoder

Lofter og lofter i badet kan gøres på en af ​​tre måder:

 1. Bordede. Loftet giver mulighed for et loftsrum til opbevaring af badearmaturer og redskaber. Et særpræg ved designet er tilstedeværelsen af ​​et tømmerloft, som er monteret på den sidste krone af tømmerhuset. Et sådant system er enkelt og tilgængeligt til selvinstallation.
 2. Afgræsning. Velegnet til små badebygninger, der ikke er udstyret med loftsrum og ikke har gulvbjælker. Dette design er enkel og overkommelig implementering. Tilladt spændvidde må ikke være mere end 2,5 meter.
 3. Panel. Teknisk kompleks konstruktion, der er bygget af trækasser fyldt med isolerende materiale. Installation af et sådant loft kræver assistance fra tredjepartsstøtte.

Loftsmontering

Det er teknisk vanskeligt at installere et hemmingloft i en sauna med egne hænder, men det er muligt. Dette design er forskellige høje omkostninger ved byggematerialer.

Opførelsen af ​​et hemmingloft i et logbad udføres i følgende rækkefølge:

 1. Forberedelse af loftrammen af ​​en stang med et tværsnit på 5 × 15 cm. Lægning af stænger i en afstand på 55 til 95 cm til omspænding. Et specielt hul er lavet til en kvadratisk skorsten under hensyntagen til rørets diameter. Træ behandles med antiseptisk imprægnering.
 2. Lægning af dampbarriere materiale med et aluminium beskyttelseslag, med fastgørelse fra indersiden af ​​rummet til loftbjælkerne på metalbeslag med en overlap på 10 cm. Størrelsen af ​​leddene med bygningsbånd.
 3. Montering af batten på dampspærren i forhold til de teknologiske huller for naturlig ventilation.
 4. Montering af dekorative beklædningsgenstande fra hårdttræ. Termisk isolering og vandtæt loft på loftet. Der arbejdes med at lægge isolerings- og vandtætningsmateriale overlappende med bearbejdning af samlinger med konstruktionsbånd. Fastgørelse til loftkonstruktion med metalbeslag. Observation af et luftgab på 3-5 cm.
 5. Installation af gulvbelægning - krydsfiner eller gulvbelægning. Træbunden behandles omhyggeligt med antiseptika.

Det er vigtigt! Galvaniserede negle med brede hætter bruges til at rette de vigtigste strukturelle elementer. I længden skal de være to gange tykkelsen af ​​træbrættet. Hvis det er nødvendigt, kan neglene erstattes med selvlukkende skruer eller klyimerami tilsvarende størrelse.

Gulvbelægning loft

Dette er den hurtigste og mest overkommelige måde at dekorere en loftsstruktur på, da omkostningerne er meget lavere end for et flushloft. Den kan bruges i brædderbadet, som ikke er forsynet med loftsrum.

En trinvis vejledning om hvordan man laver et loft:

 1. Som et loft for loftet anvendes trækbrædder 40 cm tykt, indlagt i saunarummet på væggene og fastgjort indbyrdes i tynde stænger i en afstand af 40-80 cm fra hinanden. Så saml hele loftskærmen.
 2. En dampspærre placeres på den installerede loftsramme for at skabe et lufttæt lag. Fastgør materialet til brædderne med metalbeslag.
 3. Næste er gulvisoleringen. Det er lettere at vælge mineral- eller basaltuld, men hvis der er planer om brug af bulkmaterialer - udvidet ler, ler, sand eller jord, kræves der yderligere arrangementer for beskyttelse af træelementer fra brættet.
 4. Vandtætningen placeres på det varmeisolerende lag for at give yderligere beskyttelse mod fugt og damp.
 5. I slutningen af ​​en dekorativ finish træforing.

Panelloft

De væsentligste fordele ved dette design er dets effektivitet og holdbarhed, fordi det er muligt at bruge rester af tømmer, der er bevaret efter badets opbygning.

For korrekt at skære loftpanelpanelerne udføres alt arbejde i følgende rækkefølge:

 1. Forberedelse af to stænger med en længde svarende til åbningens bredde, med tillæg på 5 cm på hver side. Stængerne er monteret på en flad overflade parallelt med hinanden i trin på 50 cm. Strukturen står over for et bord, hvis længde overstiger åbningens bredde med 10 cm. Resultatet er, at planken overlapper i bredden mere end bunden af ​​kassen er 5 cm på hver side.
 2. Fra indersiden er loftspladen beklædt med et dampspærre materiale.
 3. For at forhindre panelets mulige skævhed udføres forbindelsen af ​​de enkelte dele med midlertidige låse.
 4. Det færdige loftpanel er monteret på de øverste fælge af bagvæggenes strukturramme, idet der tages hensyn til den ekstra installation af tagbordet. Mellem panelerne til isolering sættes jutefiber.
 5. Efter installationen af ​​loftbunden er indersiden af ​​panelet fyldt med isoleringsmateriale og forseglet med vandtætning. For at lette opførelsen kan bomuldsuld på en glasfiber eller basaltbundt op til 10 cm tyk bruges som varmelegeme.
 6. Den øverste del af strukturen er beklædt med tætte brædder.

Det er vigtigt! Under badets drift kan der dannes kondens på den øverste del af loftbeklædningen. For at forhindre et sådant fænomen udføres loftsbeklædningen under en hældning på 6 grader.

Nyttige tips og tricks

Afslutningsvis nogle tips om den korrekte ordning af loftet struktur i badet:

 1. Hvis badets projekt sørger for et loftsrum, så skal du i tilfælde af installation af loftet også overveje en indgangsluke med en indtrækbar trappe.
 2. Dekorativ udsmykning af loftoverfladen udføres efter klargøring af gulvbasis. Det sidste stadium - vendt mod væggene.
 3. For at reducere eller forhindre eventuelt varmetab i rummet, skal du passe på højkvalitets og pålidelig varmeisolering af loftkonstruktionen.
 4. For at opnå en perfekt glat loftoverflade skal de første gulvplader lægges på et niveau. Ellers vil det føre til deformation af den færdige struktur.
 5. Til konstruktion og afslutning af loftet anbefales det at anvende miljøvenlige materialer, der under påvirkning af høje temperaturer ikke udsender farlige stoffer.

At bygge et pålideligt og holdbart loft i badstrukturen er ret nemt. For at gøre dette skal du beslutte dig for en passende variant af loftdesignet, rækkevidden af ​​byggematerialer og efterbehandling. På grund af den øgede styrke, holdbarhed og anvendelighed er den mest efterspurgte hemming og gulvlofter.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - trinvis vejledning fra guiden

Når man opbygger et bad alene, skal man tage højde for bygningens karakteristiske træk, såsom konstante temperaturfald og et højt fugtighedsindeks. Derfor skal hele badets konstruktion modstå sådanne driftsforhold.

Dette krav gælder for loftet i badet. Det er mest modtagelige for virkningerne af høje temperaturer og høj luftfugtighed, da varmluft og damp stiger i overensstemmelse med fysikens love. For dem der gør loftet for første gang i badet med egne hænder, vil walkthroughen være meget nyttig.

De vigtigste krav til loftet i badet

Uanset design er følgende krav pålagt loftet i badet:

 • Høj modstand mod mekanisk belastning. Dette gælder især i tilfælde af at bruge loftsbadet som et ekstra rum til husholdningsbehov eller loftsrum. Uanset om loftsrummet skal bruges eller ej, skal loftet under alle omstændigheder have tilstrækkelig styrke, således at den ikke falder sammen under vægten af ​​sin egen vægt og isoleringslag.
 • God varmeisolering. I badet skal være et specielt mikroklima, kun dampbadprocedurer vil gavne kroppen. Og gennem loftet, uanset bygningstype, er store varmeforløb mulige. For at opretholde den nødvendige temperatur i rummet er det derfor ikke nødvendigt at bruge meget brændstof, loftet skal have pålidelig varmeisolering.
 • De materialer, der anvendes til fremstilling af et badeplade, skal være fugttætte og ikke være bange for høje temperaturer. Her opstår spørgsmålet: Hvad er loftet i badet? Brug til bad kan kun være visse træarter. Alle træelementer skal behandles med specielle forbindelser, der beskytter træet mod fugt, råtning og ild.
 • Høj kvalitet damp og vandtætning. Uden dette bliver træet meget hurtigt værdiløst. Tillad ikke akkumulering af kondensat inde i træet eller isoleringen. Og til dette formål er det nødvendigt, at dampen frit forlod i atmosfæren. Til dette formål anvendes membraner fremstillet i ruller. For at få det ønskede resultat skal hvert lag placeres strengt på et bestemt sted.
 • Æstetisk komponent. Hvis loftet er smukt, vil det blive meget mere behageligt at bo i badet.

Der er tre typer loftdesign:

Næste giver vi en trinvis vejledning til hvert design af loftet i badet.

Loftsmontering

Ofte er dette konstruktionen af, hvordan man laver et loft i et bad af brædder. Det er nemt at udføre, opfylder alle krav, du kan bruge loftet som et brugbart område.

Loftet bjælker tjene som grundlag for denne type loft. Alle andre elementer er knyttet til dem ovenfra og nedenunder. Fordelen ved dette design er, at den kan bruges i enhver rumstørrelse. For at loftet bliver et fuldt fladt gulvloft, som gør det muligt at bruge det nyttige loftrum, er det nødvendigt med korrekt installation af bjælkerne. Dette sker i overensstemmelse med det udviklede projekt, der angiver det nødvendige tværsnit af strålen og afstanden mellem dem.

Den største ulempe ved et podshivny loft er behovet for et stort antal tømmer og stor installationskompleksitet. Med dette design løses to opgaver på én gang: Et opvarmet badeplade er lavet, og et loft på loftet eller loftet er næsten færdigt.

Du kan kombinere badet og loftet, hvis du udfører ordentlig planlægning. Det vil være meget praktisk efter at have besøgt dampbadet, uden at forlade bygningen, for at klatre ind i et fuldt udbygget hyggeligt hvilestue.

Teknologi til arkivering af badeloft

Overvej hvordan man hæver loftet i badet.

Teknologien giver følgende række aktioner:

 1. Hvis gulvbjælken før installationen ikke blev behandlet med specielle forbindelser, skal det gøres på dette trin af apparatets loft i badet med egne hænder. Særligt omhyggeligt bør dække enderne af stængerne, det er bedst at anvende flere lag af midler.
 2. Hvis der i rummet der loftet er lavet, vil der være en bad komfur, så straks er det nødvendigt at give plads til skorstenen. For at gøre dette skal du placere to bjælker mellem bjælkerne. Det er nødvendigt at installere på en sådan måde, at der opnås et hul, som i størrelse falder sammen med passagen gennem metalboksen. Dette hul bør ikke være dækket af brædder enten ovenfra eller under, der skal ikke være membraner og isoleringsmaterialer, det vil sige at det skal forblive åbent.
 3. I næste fase er en vanddampspærremembran fastgjort til bjælkerne i hele rummets rum, undtagen hul til skorstenen. Kanterne skal gå på væggene ca. 20 cm. Dette er nødvendigt for at skabe en komplet dampspærre for hele rummet. Det er bedst at bruge rullematerialer specielt designet til sådanne formål. Du kan også tage en tæt polyethylen, dens tykkelse må ikke være mindre end 0,2 mm. Imidlertid vil kvaliteten af ​​isoleringen i dette tilfælde være lavere. Isoleringsstrimler skal fastgøres til bjælkerne på en sådan måde, at kanterne kommer sammen på ca. 20 cm. Ledningssteder er nødvendigvis limet med vandtæt tape. Hvis foliemateriale anvendes, skal det fastgøres med den skinnende side nedad. På leddene bør holde sig med aluminiseret tape.
 4. Nu kan du direkte udføre loft arkiver. Der er to muligheder. Den første mulighed indebærer brug af arkiver omgående som et dekorativt element. Og her opstår spørgsmålet, og hvordan man lukker loftet i badet, så det viste sig smukt. Det er bedst at have disse er rillede brædder. De er fastgjort til loftbjælkerne med søm eller skruer af den ønskede længde. Det er stadig værd at vælge skruer, da de har nogle fordele i forhold til negle. Montering af brædderne er mere pålidelig, og der er ingen grund til at slå dem. Og stød kan påvirke loftbjælkerne negativt. Men dette loft indstilling udføres ganske sjældent. Hovedårsagen til dette er den høje pris, da højkvalitets rillet bord med en tykkelse på 20x25 mm er ret dyrt. Derudover anbefales det at lave et luftgab mellem vandtætningslaget og den forreste hud. Der er en anden mulighed, hvordan man laver loftet i bræddernes bad. For det første vedhæftes udkastet til arkivering. Til dette kan du bruge et materiale af lav dekorativ kvalitet. En sådan arkivering vil tjene som grundlag for at lægge et lag af isolering. Derefter skabes et andet lag dampspærre ved hjælp af folieisolering. Den er presset mod udkastet af modstativ, som er placeret på tværs af. Afstanden mellem dem skal være egnet til fastgørelse af vægpanelet. Pladsen kan være 40-60 cm. Derefter fastgøres frontpanelet. Med dette design skaber loftet effekten af ​​"termoer", hvilket er meget vigtigt for dampbadet.
 5. Efter at loftet er beklædt, er der installeret en kanal til skorstensrøret. Det bør fastsættes til loftet.
 6. Yderligere arbejde vil blive udført på loftet. Her passer isoleringsmateriale. Opmærksomhed bør lægges til et meget vigtigt punkt. Nogle gange kan du høre henstillinger til første hule bundpladerne og derefter dække gulv og bjælker med en vanddampspærrefilm ovenpå. Hvis det gøres, som foreslået, bliver gulvbjælkerne ubeskyttet fra stigende fugt. Desuden er muligheden for fordampning af fugt i atmosfæren helt fraværende, i dette tilfælde vil bjælkerne ikke være i stand til at tørre ud, selvom de ikke vil bruge badet. En sådan fejl tillades ganske ofte, hvilket fører til en hurtig forringelse af badekonstruktionens hele design. Steam vil under alle omstændigheder påvirke loftpladerne, men de kan let udskiftes, hvis det er nødvendigt. Men med bjælker er alt meget mere kompliceret, fordi de er bærere. Hvis de pludselig begynder at rotne eller der opstår en svampe på dem, vil strukturens styrke falde dramatisk, og reparation i dette tilfælde vil være meget dyrt (læs også: "Sådan isoleres loftet i badet korrekt - muligheder for opvarmning af dig selv"). På toppen af ​​bjælken skal nødvendigvis være åben, i dette tilfælde vil overskydende fugt inddampe i atmosfæren underkastes korrekt udført isolering. Meget ofte bruges mineraluld til isolering af badets loft. Dette materiale er valgt til dets modstand mod brand og sikkerhed for menneskers sundhed (ved brug af stenuld). For badet anbefales ikke at købe glasuld eller slagger. Isolering placeres mellem loftbjælkerne så tæt som muligt for dem, så huller ikke dannes. Ofte anvendes polystyrenskum til isolering, men det er ikke egnet til badebjælke. Der er flere grunde til dette relateret til dets egenskaber. Under påvirkning af høje temperaturer kan polystyrenskum deformeres. Over tid begynder nedbrydningsprocessen ledsaget af frigivelse af giftige stoffer. Udvidet polystyren er et brændbart materiale, der er uacceptabelt for badet. Som varmelegeme kan du bruge udvidet ler. Den skal fyldes mellem bjælker med en lagtykkelse på ca. 10 til 15 cm. Denne isoleringsmetode vil være effektiv, når der anvendes højkvalitets claydite. Den såkaldte "bestefars" metoder til opvarmning af saunaloftet er stadig populære. Som regel forbliver der en masse chips og savsmuld under konstruktionen af ​​et bad, hvilket er godt isolerende materiale. Normalt er de fyldt tørre imellem bjælkerne, men for badet skal der fremstilles våd cement eller lermørtel. Savsmuld kan udskiftes med hakket halm, men så er det bedre at tage en jordmørtel.
 7. Efter at have lagt isolationen (uanset dens type) kryber en dampgennemtrængelig diffus membran. Det skal fastgøres til loftbjælkerne med beslag. Dette materiale beskytter isoleringen mod fugt på toppen og forhindrer samtidig ikke udslip af vanddamp. Med sådan ventilation vil der ikke danne kondensat, og der er et fald i isolerende egenskaber.
 8. Hvis du planlægger at gulve på loftet, skal du lægge oven på membrankortene. Som regel, når loftet på loftet hæves, bliver der lavet fladgulve, vil rummet være egnet til brug, og isoleringen vil blive beskyttet mod mekanisk skade.

Gulvtype loft i badet

Denne type loft er lettere at implementere, det kræver meget mindre tømmer. En sådan struktur kan laves i et rum med en størrelse på højst 2-2,5 m. Loftet med lofttype har ikke den krævede styrke, så loftet er ikke brugt som brugbart område. Med denne metode til at indrette loftet i et koldt bad, er varmeisoleringsprocessen meget enklere: det er ikke nødvendigt at organisere isoleringen, der skal beskyttes ovenfra. Se også: "Sådan laver du bad reparation - de vigtigste faser."

Dernæst overvejer vi, hvordan man laver et loft i logens bad.

Gulvplader skal fastgøres med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​de anvendte brædder er mindst 5 cm, og de skal være 5 cm på væggen. I dette tilfælde er det bedre at bruge højkvalitets planede brædder. De passer tæt på hinanden og giver ingen huller. Derefter dækkes brædderne ovenpå med dampfugtisolering. Næste pasningsisolerende materiale. Ved anvendelse af bulkisolering er det desuden nødvendigt at lave skillevægge af en stang, så materialelaget har samme tykkelse over hele overfladen.

Ganske ofte til termisk isolering brugte måtter lavet med egne hænder. De syes af en vandtæt film og fyldes med eksisterende isoleringsmateriale. For eksempel kan der bruges rester af sintepon, tørrede nåle og andre materialer.

Det er ikke nødvendigt at lægge tavlerne oven på isoleringen, da ingen vil gå gennem loftet. Det er heller ikke nødvendigt at lægge en dampgennemtrængelig diffus membran. En sådan membran er allerede under tagmaterialet (forudsat at konstruktionen af ​​taget udføres korrekt), derfor vil der blive udført fri dampudveksling. Et vellavet tag skal beskytte mod vandindtrængen, og da loftet ikke bliver brugt i det hele taget, er utilsigtet spildevand udelukket. Derfor kan du i dette tilfælde spare meget.

Gulvplader er på samme tid en finishbelægning. Hvis der er behov for yderligere varmeisolering i løbet af dampbadets afslutning, skal du også gøre med et hemmingloft, det vil sige modstandsrammer placeret på tværs, trykke på det folierede materiale på overfladen og derefter rette den naturlige vægpanel.

Panel type loft i badet

Udformningen af ​​et sådant loft kombinerer nogle elementer af gulvbelægningen og hemming typen. Montering af loftoverfladen udføres på jorden. Opvarmning og vandtætning kan udføres her. Derefter hæves de resulterende paneler til en højde og installeres på væggens øvre krone.

Sådanne paneler er foldede skjolde, som er baseret på to bjælker, der er parallelle med hinanden i en afstand af 50 cm. Afhængig af længden af ​​spændingen vælges en stråle med det ønskede tværsnit. Som regel tages en 50x100 mm sektion, som giver strukturen tilstrækkelig styrke til brug som et gulv til loft eller loft. Desuden er en tykkelse på 100 mm tilstrækkelig til fuld isolering.

For et panel af loftet i saunaen med egne hænder vil instruktionerne for konstruktionen være som følger:

 • På en lige stabil base vil stængerne blive lagt ned. Afstanden mellem dem på ydersiden skal være 50 cm, kanterne er justeret.
 • Så er de fastgjort til brættet med en længde på 60 cm og en tykkelse på 25x30 mm, bredden kan være nogen. Tømmerrester bruges almindeligvis og sparer således på et sådant loft. På hver side af brættet skal fastgøres til træet med to søm, er det nødvendigt at give stilheden stil. Brædderne skal placeres så de udstikker 5 cm fra hver side.
 • Når panelet er klar, skal det vendes på hovedet. Til sin indre overflade med en hæftemaskine er vedhæftet hydrodampbarrierefilm, medens toppen af ​​stængerne skal forblive åben.
 • Hvis der er tilstrækkelige assistenter eller der er løfteudstyr, så kan panelet isoleres lige der på jorden, forudsat at isoleringsmaterialet anvendes i ruller eller måtter. For eksempel, efter at have lagt mineraluld, bliver panelet ikke meget tungere, og det vil ikke være nødvendigt at udføre disse værker på loftet. Isoleringsmåtter skal være tæt anbragt i mellemrummet mellem stængerne, der er dækket af en membran.
 • Mellem stængerne skal du sætte 2-3 skrå hoppere fra brædderne (så fjernes de). De vil give den resulterende struktur yderligere stivhed, hvilket er nødvendigt for at hæve det til en højde.
 • Paneler skal løftes til installationsstedet. De kan lægges på kronens øverste plan eller på en vandret skåret rille, der er valgt specifikt til panelerne. Du kan bruge en anden mulighed, hvilket indebærer montering på væggene omkring bjælkens omkreds med en minimumstykkelse på 50 mm. Det vil tjene som en "hylde", hvor de færdige paneler lægges. Under alle omstændigheder kræver monteringsstedet af panelerne en varmeforsegling. Mest brugt til denne jute filt tape, som er tæt på afstanden mellem væg og paneler.
 • Paneler stables stramt til hinanden. Fjernet midlertidige hoppere.
 • Baseret på panelernes design er der dannet et hul på 10 cm mellem dem efter tilslutning. Det er nødvendigt for isolering af leddene. Først skal hver åbning være dækket af en vandtætningsfilm (både bunden og væggene). Derefter lægges isoleringsmaterialet så tæt som muligt, f.eks. Mineraluld. Nu bliver koldbroen på kontaktpunkterne mellem panelerne lukket forsvarligt.
 • Dernæst skal du forbinde panelerne sammen for at rette dem. For det første spredes den diffuse membran. Til fastgørelse til parallelle stænger anvendes en hæftemaskine. Derefter lægges der på hver side af panelloftet et helt bord, hvis længde falder sammen med længden af ​​rummet, det vil sige at den skal holde alle paneler sammen. Tykkelsen af ​​pladerne skal være mindst 30 mm. De er fastgjort til alle stænger med negle eller skruer. Yderligere mellem dem i en afstand på højst 1 m fra hinanden lægges de samme brædder.
 • Formet loftsgulv. For at gøre dette skal den resulterende overflade være beklædt med et bord 60 cm langt.
 • Loftet nedenfor kan beklædes med klapbræt ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi.

Fordelene ved denne metode til at udføre badestue:

 • Komfort og sikkerhed under hovedmontering og gennemførelse af isolering - arbejdet udføres på jorden.
 • Resultatet er en robust konstruktion, der giver dig mulighed for at bruge loftet som et brugbart rum.
 • Dette loftkonstruktion kan udføres i værelser af næsten enhver størrelse.

Der er også ulemper:

 • En hel del arbejde.
 • Kræver løfteudstyr eller udstyr eller hjælp fra flere personer.
 • Et sådant loft skal installeres før montering af trussystemet, hvilket ikke altid er praktisk under konstruktionen.

konklusion

Så undersøgte artiklen, hvordan man korrekt gør loftet i badet, afhængigt af dets type. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hver type konstruktion for at vælge den, som bedst passer til saunaens specifikke forhold, samt vurdere dets byggeværdigheder og økonomiske muligheder.

I sådanne tilfælde er det umuligt at lave fejl, da et forkert lavt loft vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og det er ret svært og dyrt at omdanne alt.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Loftet i badet - professionel rådgivning

Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

Hvad er der behov for saunalofter?

For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

 • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
 • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
 • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
 • materiale skal udelukke ild;
 • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

Facing loft damp

Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

Valg til damp

Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

Fyldstofkonstruktion

Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

Designet har følgende fordele:

 1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
 2. fremragende varmeisolering;
 3. lang levetid.

Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

Flydende bad

Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

Fordelene ved gulvdesign omfatter:

 1. billig installation;
 2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
 1. isolering vil ikke være meget effektiv;
 2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

Panelkonstruktion til bad

Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

Fordele ved panelkonstruktion:

 1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
 2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

Ulemper ved panelbelægning:

 1. massiv konstruktion;
 2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
 • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
 • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
 • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

 1. installation af gulve
 2. arrangement af den uslebne coating;
 3. lægning af dampspærre;
 4. strukturel isolering;
 5. imprægnering.

Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

overlappende

Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

Udkast til dækning

Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

 • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
 • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

Installation udføres som følger:

 1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
 2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
 3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
 4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

Dampbarrierelag

Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

 • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
 • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

Warming

Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

 • ler med savsmuld;
 • udvidet ler;
 • mineraluld.

Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

Vandtætningsniveau

Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.

Loftet i badet med egne hænder

Enhver, der planlægger at bygge et bad på egen grund, skal tage højde for et stort antal specifikke nuancer af denne bygning. Alle er for det meste relateret til funktionerne i driften - hyppige temperaturændringer med en meget stor amplitude og et højt fugtighedsniveau. Således bør alle badehusets strukturer have operationelle karakteristika, der gør dem i stand til at modstå sådanne ekstreme virkninger.

Loftet i badet med egne hænder

Badeværelset er ingen undtagelse. Derudover er indflydelsen af ​​fugtighed på det særligt kritisk, da varmluft og damp altid har tendens til toppen, og normalt i området med overlapning i dampbadet eller vaskerummet, observeres de højeste temperaturer og fugtighedsniveauer. For de nye til byggeri, der besluttede at lave et loft i badet med egne hænder, er trin for trin guide et must. Dette problem er dedikeret til denne publikation.

Grundlæggende krav til badeplade

Der er flere grundlæggende design af loftet til badet - de vil alle blive diskuteret nedenfor. Men hvad en af ​​dem vælges som base en, skal alle opfylde visse krav:

Et hvilket som helst loft skal være holdbart

 • Et hvilket som helst loft er en temmelig massiv konstruktion, især hvis badeværelset er planlagt til brug som et bryggers, bryggers eller endda som et ekstra brugbart område - et loft. Takdesignet skal således skelnes af høj pålidelighed med hensyn til modstand over for mekaniske belastninger. Selv om loftet på loftet ikke vil blive brugt til bevægelse af mennesker eller placeringen af ​​visse genstande, skal loftet modstå både sin egen vægt og isoleringslaget - det er en nøgleregel for sikker drift af ethvert rum overhovedet.

Et af de vigtigste krav er pålidelig varmeisolering.

 • Badningsprocedurer vil kun medføre sundhedsmæssige fordele, hvis der oprettes et passende mikroklima på stedet. Loftet er det strukturelle element i en bygning, hvorigennem et meget stort varmeforløb altid er muligt. For ikke at skulle bruge en utrolig mængde brændstof til at opretholde den ønskede temperatur, mens det for det meste er "opvarmning af gaden", er det nødvendigt at give loftet den mest pålidelige varmeisolering.
 • Materialerne til loftkonstruktionen bør ikke være bange for fugt og forhøjede temperaturer. Hvordan bliver det? Når alt kommer til alt, bruges naturligt træ for dette overvældende? Der er løsninger på dette problem - brugen af ​​visse træarter og speciel behandling af dele med sammensætninger, som dramatisk øger materialets modstandsdygtighed mod fugt og til processerne med biologisk nedbrydning.

Særlig imprægnering dobbelt handling

Af den måde giver mange af de moderne imprægneringer et andet nyttigt resultat. De indeholder specielle tilsætningsstoffer, flammehæmmere, hvilket øger træets modstandsdygtighed betydeligt - det er ekstremt vigtigt for et bad.

 • En af de vigtigste "fjender" af træ er høj fugtighed, og i badet uden det er der ingen steder. For at maksimalt beskytte trelagerelementerne i strukturen mod fugtindtrængning, kræves pålidelig hydro- og dampisolering. Samtidig bør man ikke tillade kondensat at akkumulere i tykt af et træ eller isoleringsmateriale. Så det er nødvendigt at give mulighed for fri frigivelse af vanddamp op i atmosfæren.

Ovenstående viser en dampbarriere, nedenunder - en diffus membran.

Dette sikres ved brug af specielle rullebelægninger, membraner, og hvert lag skal være strengt på et bestemt sted, ellers vil den korrekte virkning ikke opnås.

 • Og endelig vil det være behageligt at tilbringe tid i badet, hvis loftet også er smukt. Måske er det nogle hjemmestere, der tillægger dette krav til den kategori af overskud, men stadig er de dekorative kvaliteter af væggene og badeværelset et slags visitkort fra ejerne, og du bør ikke glemme de færdige spørgsmål.

Du bør aldrig glemme æstetikken i badets design

Vi vender nu til overvejelsen af ​​badebygningens grundstrukturer - hemming, gulv og panel type.

Loftsmontering

Dette design bruges oftest. Det er ret simpelt, forståeligt, opfylder alle krav, giver dig mulighed for at bruge loftsrummet som et brugbart område.

Grundlaget for installationen af ​​et sådant loftsystem er loftbjælker. Alle andre detaljer, både over og under, er baseret på dem. Formålet med designet er, at der ikke er nogen begrænsning på længden og bredden af ​​rummet. Det antages, at gulvbjælkerne er installeret i henhold til det udviklede projekt med det nødvendige trætværsnit (eller logens diameter) og med det nødvendige trin. Således tilvejebringes den fulde mulighed for at dreje loftet ind i et fuldt fladt interfloor-loft, som åbner mulighed for den gavnlige brug af loftet.

Skematisk kan hæfteplade repræsenteres som følger:

Ca. layout af hemming

1 - badets hovedvægge. Det er klart, at naturligt træ oftest anvendes, og i dette diagram vises en monolitisk væg kun for forenkling.

2 - loftet gulv bjælker. Inden loftet installeres, skal de fastgøres fast på væggene med isoleringen af ​​de noder, der passer til dem.

3 - loftborde. I denne variant, der er vist i diagrammet, spiller de samtidig rollen som loftets overflade, selvom det ikke altid er tilfældet.

4 - vanddampbarrierelag. Det er optimalt, hvis der anvendes en speciel vanddampfast membran til dette formål. Endnu bedre, hvis det har et folielag, der vender nedad - det er en yderligere barriere for fugt og en reflekterende overflade, som forhindrer varmetab.

5 - et lag af termiske isoleringsmaterialer mellem bjælkerne.

6 - dampgennemtrængelig membran, der ikke tillader vand at trænge ind i isoleringen ovenfra, men ikke forstyrre naturlig dampudveksling - det vil sige, at loftdesignet kan "trække vejret" og slippe af med akkumuleret fugt.

7 - loftet gulvbrædder.

Måske er den største ulempe ved en sådan konstruktion af underetaget et betydeligt forbrug af savet tømmer og en ret stor arbejdsmængde til installation. Man må dog ikke glemme, at der samtidig "to harer bliver dræbt" - ved udgangen er der et opvarmet badeloft og et praktisk taget færdig loftsrum (loftet).


Er badet og loftet kompatibelt?

Med ordentlig planlægning, hvorfor ikke. Det er yderst praktisk - efter badningsprocedurer uden at gå udenfor, klatre ind i et fuldt udrustet hvilestue.

Læseren kan kende projektet om et lille 5 x 4 m bad i en særlig artikel af portalen.

Installationsarbejde

Værker udføres i følgende rækkefølge:

 • Hvis bjælkerne i loftet før installationen endnu ikke er blevet behandlet med specielle beskyttende imprægneringer, er det nu på tide at fjerne denne ulempe. Der lægges særlig vægt på bordets ansigtsfacetter - her kan du ikke fortryde de tre lag af primer.
 • I det tilfælde, hvor loftet er arrangeret i det rum, hvor saunaovnen er placeret, skal du straks sørge for passage af skorstenen. For at gøre dette, er der installeret to broer mellem bjælkerne, hvilket vil begrænse et rektangel eller en firkant, som er nødvendig for installation af en metalboks.

Begrænsning af passagen til passage af skorstenen

Værdierne for A og B skal svare til størrelsen, når kassen er fundet eller selvstændigt lavet - dette afhænger i vid udstrækning af skorstensrørets diameter.

Metal kasse til passage af rør gennem loftet

Denne "skitseret" firkant falder midlertidigt ud af arbejdsområdet - det bliver ikke syet med brædder enten ovenfra eller under, ingen membraner lægges i det, og isoleringen passer ikke.

 • Det næste trin er at over hele rummet af rummet, fastgør bunden til bjælkerne af hydra dampspærre membranen. Det skal være på væggen ca. 200 mm på hver side - dette vil være nødvendigt for at skabe et samlet system af vand og dampisolering af rummet.

Det optimale valg er et specielt rullemateriale designet specielt til dette formål. Hvis dette ikke er muligt, er det acceptabelt at anvende tæt polyethylen med en tykkelse på mindst 0,2 mm, men isoleringens kvalitet vil ikke være den samme. Strimlerne er fastgjort til loftbjælkerne på en sådan måde, at der skabes en overlapning på mindst 200 mm, som nødvendigvis limes med vandtæt tape.

Hvis der er købt foliemateriale, placeres det med den skinnende side nedad, og overlappene limes med special aluminiseret tape.

 • Kun nu kan du gå til loftet hemming boards. Der er mindst to muligheder her.

Den første er som vist i diagrammet ovenfor. Arkivbrættet, forudsat at det er et kvalitetsmateriale (bedst af alt, groovy) vil straks spille rollen som en dekorativ belægning. Fastgør dem til loftbjælkerne, som i dette tilfælde er en slags "lags". Til fastgørelse brug enten negle eller selvskærende skruer af den nødvendige længde. Skruer ser mere fortrinsvis ud, da de holder ophængt brædder mere pålideligt, og under installationen kræves der ikke stødkræfter, som ikke er helt "nyttige" til gulvbjælker.

Denne metode bruges dog sjældent - det viser sig at være lidt dyrt, da en god tunge- og rilleplade 20 ÷ 25 mm tykt ikke er billig. Desuden er det ønskeligt at skabe et lille luftrum mellem vandtætningen og den forreste hud. Så til det originale bindemiddel kan du bruge et materiale i tredje klasse, der simpelthen skaber grundlaget for isoleringslaget, som skal lægges ovenpå. Og bunden er et lidt anderledes design:

Skema med ekstra arkfodring

2 - gulvbjælker.

3 - vanddampbarrierelag, det samme som i det foregående tilfælde.

4 - trækbræt (spole). Det er ret passende materiale er ikke den højeste dekorative kvalitet.

5-lag med folieret rullet isolering. Dette er en anden vandtætningsbarriere, plus "termos" -effekten er skabt i rummet, hvilket er meget vigtigt, især for dampbadet.

6 - Et lag af folieret isolering presses til de overlappende plader med modstandere, som er placeret vinkelret med den nødvendige pitch (400 ÷ 600 mm) til montering af vægpanelet.

Folieisolering under lamellerne

7 - Naturligt foring, der bliver til forsiden af ​​saunarummet. Det bruges normalt i loftet og på væggene.

Installation af vægpanelet fuldfører arbejdet herunder.

Når loftsbeklædningen er færdig, skal du sætte røggaskanalen op og fastgøre den til loftet.

Efter den nederste del af loftet er beklædt, kan du flytte til loftet til yderligere arbejde.

 • Det næste trin er at lægge isoleringslaget. Og her er det vigtigt at lave en meget vigtig note.

Ofte i publikationer når bade lofter, kan du finde anbefalinger først for at hænge bundpladerne, og derefter at dække ovenover, langs gulvbelægningen og langs bjælkerne, en vanddampspærrefilm. Lad os se på ordningen - det ser ud til, alt er nøjagtigt det samme som ovenfor. Men der vises en fejl her - den er fremhævet med en rød pil.

Så følg ikke!

Hvis du lægger dampspærren på denne måde, viser det sig, at gulvbjælkerne ikke har nogen beskyttelse mod fugt, der stiger ovenfra. Desuden er muligheden for fordampning af fugt op i atmosfæren helt udelukket, det vil sige, at bjælkerne ikke tørrer ud selv når badet ikke er i brug. Desværre replikeres denne fejl "på tværs af ekspansionerne af internettet, og som følge heraf dæmper mesteren, der anvender en sådan ordning, loftets design for skrøbelighed.

Den samme fejl er i billedet

Pladerne på det forreste loftbinder vil under alle omstændigheder være i kontakt med dampen, men de er nemme at ændre, når de slides ud. Men bjælkerne har en rolle, og hvis de går igennem støvdannelsesprocessen eller dannelsen af ​​en svamp, så vil strukturen styrke være et stort spørgsmål, og reparationsarbejdet vil "koste en pæn penny".

Bjælker skal forblive åbne ovenfra - så med den rette organisering af isolering vil overskydende fugt simpelthen fordampe ind i atmosfæren.

Overlappende dampspærre skal lukkes ovenfra, ikke

Mineraluld anvendes meget ofte som varmeapparat til badets loft - det er sikkert ud fra tændingssynspunktet, ufarligt for mennesker (hvis der anvendes stenuld. Glasuld eller slaggeuld i bade er uønsket). Isoleringsmåtter strækkes mellem loftbjælkerne, så de passer så tæt som muligt og giver ingen huller.

Det udvidede polystyren, der i vid udstrækning anvendes i byggepraksis til isolering af badeloftet, bør ikke anvendes. For det første er materialet ikke designet til høje temperaturer, og med stærk opvarmning kan deformeres, "float". For det andet er mange spørgsmål til skummet og miljøvenlighed - over tid er dets nedbrydning uundgåelig med frigivelsen af ​​giftige stoffer. Og for det tredje kan udvidet polystyren ikke klassificeres som ikke-brændbare materialer, og for badet er det ekstremt vigtigt.

Det er ret anvendeligt til opvarmning af et loft og udvidet ler

For isolering af loftet anvendes der ofte lerayfyldning mellem gulvbjælker med en tykkelse på ca. 100 ÷ 150 mm. Metoden er ikke dårlig, men kun ved brug af højkvalitetsudvidet ler, da du kan finde meget kritiske anmeldelser fra folk, der brugte billig materiale, og er ikke begejstrede med resultaterne.

Mister ikke populariteten og de gamle "bedstefædre" måder at isolere loftet på badet. Så normalt er der i løbet af opførelsen af ​​bjælkehuset mange spåner og savsmuld. Og dette er et meget godt isoleringsmateriale. Under normale forhold hældes de ind i rummet mellem bjælkerne i tør form, men for badet er det bedre at lave en tæt våd opløsning ved hjælp af cement eller ler. Du kan overveje et eksempel:

I stedet for savsmuld anvendes der til tider hakket halm, men i dette tilfælde er det bedre at bruge en leropløsning.

Uanset hvilken isolering der anvendes, anbefales det at fastgøre den dampgennemtrængelige diffuse membran på loftbjælken. Egenskaberne ved dette materiale er sådan, at fugt fra oven for at komme ind i isoleringen ikke kan og vanddamp frit ud. Sådan naturlig ventilation forhindrer dannelsen af ​​kondensat og et fald i isolerende egenskaber.

Virkningen af ​​det diffuse membranvand beholdes, og dampen passerer

Efter at membranen er lagt og fastgjort med bjælker til bjælkerne, kan du gå videre til gulvbelægningen på loftet, hvis det var planlagt. Normalt, når lofttyper tilføjes, er loftsgulve altid lavet i fuld længde, rummet kan bruges, og isoleringen får beskyttelse mod mekanisk skade.

Video: En interessant teknik til opvarmning af loftet i badet

Flydende Sauna Loft

Denne type loft er meget lettere at installere, kræver en meget mindre mængde tømmer. Det er dog ikke altid muligt at anvende det.

Gulvbelægning - på en miniaturemodel af et bad

Gulvbelægning loftet vil kun være egnet til værelser af lille størrelse - 2, maksimalt 2,5 meter. I dette tilfælde skal gulvbrædder have en tykkelse på ca. 50 mm. Som regel overvejes brugen af ​​loftet som et brugbart område i sådanne tilfælde - gulvet vil ikke have den nødvendige styrke. Men på den anden side er varmeprocessen væsentligt forenklet - det termiske isoleringsmateriale i sig selv kræver ikke yderligere beskyttelse ovenfra.

Et eksempel på gulvbelægning er vist i figuren:

Gulvbelægning loftslayout

1 - vægge. Afstanden mellem hovedvægge er højst 2500 mm (lyspartitioner tages ikke i betragtning).

2 - gulvbrædder, der er fastgjort med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​pladen er mindst 50 mm, bredden af ​​dens tilgang til væggen er den samme - 50 mm. God til disse formål passer højkvalitets planet bræt, som kan sættes tæt på hinanden, uden huller.

3 - et lag af dampisolering, det er ikke anderledes end det, der er nævnt ovenfor.

4 - isoleringsmateriale. Næsten alle kan bruges. Men hvis der anvendes bulkmateriale, er det nødvendigt at lave skillevægge fra en stang (pos. 5, vist med en prikket linje som et valgfrit element), således at efterfyldningen stadig har den nødvendige ensartede tykkelse.

Forresten, ofte i dette tilfælde, er hjemmelavede måtter lavet af vandtæt film og fyldt med ledigt isolerende materiale ofte brugt som termisk isolering. For eksempel kan det være spild af en sintepon, tørre nåle osv.

Da der ikke er planlagt bevægelser på loftet, er det ikke nødvendigt at lægge gulvet over isoleringslaget.

Isolering er ofte tilbage, ikke engang dækket ovenfra.

Figur 6 viser et lag af dampgennemtrængelig diffus membran. I dette tilfælde er dette heller ikke obligatorisk. Hvis tagkonstruktionen er lavet i overensstemmelse med reglerne, anvendes en sådan membran allerede under tagmaterialet, og der vil blive tilvejebragt en gratis dampudveksling. Pålidelig tagdækning bør fuldstændig eliminere den direkte indtrængning af vand, og da loftet ikke bruges til husholdnings- eller husholdningsbrug, er et utilsigtet udslip af vand ekstremt usandsynligt. Så her kan du spare meget.

Pæne overflade af loftet

Gulvplader spiller ofte ofte rollen som en finish. Hvis der f.eks. Er behov for et dampbad, når du slutter et dampbad, kan du gøre det samme som i tilfælde af et hemmede loft. Fyld vinkelret på skranken, hvilket foliemateriale vil blive presset til overfladen, og læg den naturlige vægpanel.

Video: Eksempel på at installere et loft

Tagplade type

Udformningen af ​​et sådant loft til en vis grad kombinerer funktionerne i den flade og hemmed-ordningen. Loftoverfladen er samlet på jorden, her kan processen med opvarmning og vandtætning også forekomme, og så bliver de færdige paneler hævet til en højde og monteret på væggens øvre krone.

Hvad er sådanne paneler normalt? Disse er batteredeskærme, hvis basis er repræsenteret af to bjælker, som er parallelle med hinanden i en afstand af 500 mm. Strålens tværsnit afhænger af længden af ​​spændingen, men normalt antages det at være 50 × 100 mm - det giver dig mulighed for at opnå høj styrke i loftkonstruktionen - den fungerer fuldt ud som et gulv til loft eller loft. Og samtidig er 100 mm tilstrækkelig tykkelse til fuld isolering.

Stængerne udlægges parallelt på en jævn, stabil base i en afstand af 500 mm på ydersiden, idet kantene tilpasses. Derefter er de fyldt med stykker af et bræt omkring 25 ÷ 30 mm tykt, 600 mm langt. Bræddernes bredde er ligegyldigt - der bruges som regel rester af savet tømmer, hvilket forresten gør det muligt at spare meget på et sådant loft. Hvert bord er fastgjort til tømmeret med to negle for at sikre strukturenes uendelighed. Pladerne er anbragt på en sådan måde, at de ligefrem støder på siderne af skærmen med 50 mm.

Når panelet er slået ned, er det vendt på hovedet. Ved hjælp af hæftekonsoller fastgøres en vanddampspærrefilm på sin indre overflade (angivet med en pil). Bemærk venligst at toppen af ​​broen forbliver åben.

Inde i panelet er lagt ud af vanddampbarriere.

Hvis der er nok arbejdere, eller hvis der er løfteanordninger, der kan hjælpe med at hæve panelet i en højde, kan du straks og på jorden udføre isoleringen af ​​panelet (hvis vi selvfølgelig taler om ruller eller måtter af termisk isolerende materiale). For eksempel er installationen af ​​mineraluld ikke for tung til panelet - men det er ikke nødvendigt at udføre disse værker på loftet.

Isoleringsmåtter stables stramt i spalten mellem stængerne, dækket af en membran. For at den resulterende struktur skal opnå yderligere stivhed, der er nødvendig for at løfte den i en højde, sæt 2 ÷ 3 skråtstillede midlertidige hoppere fra brædderne.

Panel med isolering klar

1 - måtter (blokke) af isoleringsmateriale - mineraluld.

2 - midlertidige "skrå" lintel til at løfte panelerne på væggene.

Paneler stiger til et sted etablere. Dette kan være kronens øvre plan eller en vandret skåret rille valgt specifikt til panelkonstruktionen. En anden mulighed er at lave et tømmer med en minimumstykkelse på 50 mm til væggene langs omkredsen, som bliver en "hylde" til installation af færdige paneler.

Under alle omstændigheder skal placeringen af ​​panelerne isoleres. Normalt til disse formål bruger de jute filtbånd - det vil helt dække hullerne mellem væg og paneler.

Panelerne ligger tæt på hinanden, fjern midlertidige lintel. Efter sammenføjning mellem panelerne, baseret på deres design, forbliver der et hul 100 mm bredt. Det blev ikke tilfældigt tilfældigt: dets formål er at opvarme leddene.

Endelig installation af loftpaneler

2 - Filtbånd forsegling ledninger af væg og paneler.

3 - færdige paneler med midlertidige hoppere er allerede fjernet.

4 - skåret stribe af isolerende materiale.

5 - brædder fastgør panelerne indbyrdes.

Ved hver af disse åbninger ved krydset strækker sig den samme hydro- og dampspærrefilm langs bunden og væggene. Derefter skæres en bred strimmel ud af mineraluldpladerne, som passer ind i åbningen med den maksimale tæthed (vist med store grønne pile). Således bliver koldbroen ved krydset sikkert lukket.

Det er stadig at fastgøre panelet indbyrdes. For det første spredes en diffus membran over dem, som er fastgjort til stængerne ved parentes. Derefter lægges et solid bord med en dybde på ikke mindre end 30 mm - helst med en længde langs hele længden af ​​rummet, som i alt skal fastgøre alle installerede paneler på én gang. Hun spikret (skruet) til hver stang. Det samme bord placeres straks på modsat side af panelloftet. Derefter er det muligt at skære den resulterende overflade med et kort bord, 600 mm langt - det danner loftet på loftet. Samtidig glemmer de ikke, at de lange plankers forbindelsesplader ikke kun skal gå langs de modsatte vægge, men også mellem dem, med et trin på højst 1000 mm.

Nedenfor kan loftet være beklædt klapbræt med al den samme teknologi, som allerede er nævnt ovenfor.

Fordelene ved en sådan teknik til loftinstallation:

 • Hovedforsamlingen og endda opvarmning udføres i et bekvemt og sikkert miljø - på jorden.
 • Bygningen er holdbar - det er et fuldt isoleret gulv til et loft, der kan bruges til fordel.
 • Et sådant loft kan monteres i værelser med næsten enhver rimelig størrelse.

Ulemperne er:

 • En meget stor mængde arbejde.
 • Behovet for løfteudstyr eller teknologi, eller flere menneskers bestræbelser.
 • Installering af et sådant loft skal udføres inden montering af trussystemet - og det er ikke altid hensigtsmæssigt ud fra bygningsorganisationens synspunkt.

Så blev de vigtigste typer af trælofter for et bad overvejet, teknologiske anbefalinger om deres installation blev givet. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hvert system for at vurdere mulighederne for installationen i forhold til de eksisterende forhold i det eksisterende bad, afvejning af dets muligheder, både hvad angår de nødvendige byggevirksomheder og materialekostnader. Det er umuligt at begå fejl i sådanne forhold - et loft af dårlig kvalitet vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og dens ændring er en ekstremt kompleks og kostbar virksomhed.