Hvad er forskellen mellem hævede lofter og lofter?

På grund af overflod af moderne efterbehandling materialer har forbrugerne et stort udvalg af muligheder for loft dekoration. Suspended strukturer og hævede lofter er meget populære. Begge finish giver dig mulighed for at realisere forskellige design ideer og er kendetegnet ved æstetisk appel og holdbarhed. I denne henseende opstår spørgsmålet om ejerne af huse og lejligheder, hvad er bedre, suspenderet eller hævet loft? For at sammenligne forskellige loftkonstruktioner er det nødvendigt at overveje deres egenskaber, fordele og ulemper for at forstå funktionerne ved installation og vedligeholdelse.

Hvad er forskellen fra loftet?

Til at begynde med skal du overveje forskellen mellem et loftsloft og et loftsloft. De vigtigste forskelle mellem disse loftsystemer er i funktionerne i installation og design. For at forstå forskellen mellem hævede lofter og hævede lofter, skal du overveje egenskaberne for hver enkelt.

Advarsel! Forvirre ikke de hængende og hængslede strukturer. Den første er fastgjort til basen på bøjlerne, det vil sige en afstand imellem den og basisfladen. Monterede systemer monteres på en ramme, som er fastgjort direkte til bunden.

Lad os nu tale om forskellen mellem strakt og nedhængt loft:

 1. Spændstrukturen er lavet af en polyvinylchloridfilm eller en stofbane. Materialet spændes på en profil fastgjort omkring rummets omkreds. Det hedder baguette. Afhængigt af metoden til fastsættelse af klud i baguetten er der produkter med forskellige låsemekanismer. Til spændingen af ​​PVC-folien anvendes en forudgående opvarmning med en varmepistol. Efter at have opnået den nødvendige elasticitet strækkes stoffet på rammen. Stofklæder er monteret uden forvarmning. Hvis området i rummet er signifikant, svejses arkene. Svejse er normalt på filmovertræk, fordi rullens bredde når 2,5 m. Stoffernes bredde når 5 m, så de kaldes også sømløse.
 2. Forskellen mellem hævede lofter er, at de er monteret på en ramme, der er fastgjort til basisfladen, og ikke kun rundt om rummets omkreds, som ved montering af spændingssystemer. Rammen er en langsgående guide eller cellulær struktur, som er fastgjort direkte på basen uden brug af suspensioner. Hængslede systemer er faste og består af individuelle elementer. I det første tilfælde anvendes gipsvæg, i andet stykke gods - plastpaneler, kladder, klapbræt osv.

Hængslede og stræklofter kræver ikke grundig forberedelse og udjævning af basen, selv om det stadig er ønskeligt at montere rammen af ​​hængslede systemer på en relativt flad bund. Sammenlignet med dem skjuler spændingsstrukturerne helt uregelmæssigheder og defekter i basisfladen.

Fugtmodstand, holdbarhed og brugervenlighed er direkte afhængige af den anvendte belægning. Så filmdugene er modstandsdygtige over for vand, lad det ikke komme i rummet, når de oversvømmes og ikke forringes af direkte kontakt med vand. Tekstilklæder adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed.

Hvad angår monterede systemer, varierer kun rack- og plaststrukturer i fugtmodstand og lethed. I dette tilfælde er rammen bedre at gøre fra vandtæt materiale - galvaniserede profiler. Gipsplader belægninger er ikke resistente over for fugt. Hertil kommer, at hele systemet har en imponerende vægt.

Det er vigtigt! Hvis du skal vælge de letteste belægninger, er spændingssystemerne kendetegnet ved lav vægt og hurtig installation. Hængslede produkter, selv fra lette plastplader eller aluminiumsplader, kan ikke prale sådan lethed, fordi der anvendes lette materialer til slagtekroppen (stangprofil).

Hvilket loft er billigere

Lad os nu finde ud af, hvilket design der er billigere. I dag er der sådanne priser for stretch loftsystemer:

 • prisen på stofklæder med installation svinger inden for 40-67 $ / m²;
 • Til køb af filmen og dens installation betaler du 30-50 dollars pr. kvadrat, mens hvide matbelægninger er billigere, og satin og blanke malerier er dyrere;

Det er vigtigt! Glem ikke at du bliver nødt til at betale for installation af ventilationsgitter, loftsplinter, lamper og andre ekstra elementer. Det koster 1,3-9,1 dollars pr. Enhed eller meter produkt.

 • Hvad angår prisen på de monterede belægninger, er de dyreste lofter, der koster 6,7-16,6 dollar pr. kvadrat plus 20% af beløbet for installationen.
 • Omkostningerne til gipsplader belægning med materialer og arbejde er 7-8 dollars per kvadratmeter.

Som du kan se, er de billigste gipspladeophængte systemer og stofstræklofter og lathrukturer meget dyrere. Bare husk på, at et billigt gipsplankloft har brug for en finish, hvilket kan øge prisen på det færdige produkt betydeligt. Derudover skal overfladen af ​​gipset være forberedt inden udførelsen (finish, polering, forstærkningssømning, primer).

Sammenligning af suspenderede og nedhængte lofter

Nu forstår vi, at strækloftet adskiller sig fra den suspenderede. Designelementerne i strækophængssystemerne er anført ovenfor. Med hensyn til de ophængte strukturer består de af en understøtningsramme, som er fastgjort til basisoverfladen på understøtningsopskæringerne og en dekorativ belægning. Suspenderede lofter kan være lavet af metal- eller træramme og gipsplader, plast- eller træpaneler, træbaserede paneler, Armstrong-loftspaneler og andre materialer, der anvendes i ophængningssystemerne.

Det er vigtigt! Den generelle mellem spændings- og suspensionsbelægninger er, at de skjuler eventuelle fejl og uregelmæssigheder på basisfladen, kræver ikke grundig forberedelse af basen. For sådanne strukturer er det praktisk at lægge ingeniørkommunikation. Og disse og andre produkter giver dig mulighed for at lave loftsbeklædning på flere niveauer.

Monteringshastighed

Den væsentlige forskel mellem suspenderet og strakt loft er installationshastigheden. Spændingsprodukter, selv ved hjælp af en varmepistol, monteres på en dag (3-7 timer). Installationsprocessen består af fastgørelse af baguetter og spænding af lærredet. Montering af loftlamper, dekorative indlæg, rørledninger, gardinstænger og plastloftlister tager ikke meget tid.

Installation af ophængningssystemet kan tage mere end en dag, da det er nødvendigt at montere støtterammen og hænge det i samme plan på bøjlerne. Efter montering af loftet, som også skal trimme, monteres i størrelse. Ud over den langsigtede installation genereres der meget affald og byggaffald under installationen af ​​ophængningssystemet.

Funktioner pleje suspension og spændingssystemer forbundet med de anvendte materialer. Så filmbelægninger behøver ikke særlig pleje, da de er fugtbestandige, modstandsdygtige over for snavs og mikroorganismer. Det er nok at tørre sådanne produkter med en fugtig klud og polere de blanke overflader med en tør klud.

Det er vigtigt! Når du plejer filmbelægninger, skal du være særlig forsigtig med ikke at beskadige overfladen med en skødesløs bevægelse eller skarp genstand.

Pleje af loftsystemer er direkte relateret til efterbehandling. Den mest krævende i pleje af gipsvægsprodukter. De kan ikke fugtes, så når udseendet af vedvarende snavs skal færdiglaget skiftes. Til dette formål kan overfladen overmales, genindlimes tapet eller film.

Plastikhængende systemer kan vaskes, men til vask er det bedre ikke at bruge slibemidler, børster og vaskemidler baseret på opløsningsmidler. Alt dette gælder ligeledes for spændingsprodukter.

Levetid

Varigheden af ​​stræk- og lofter er i gennemsnit den samme og er 10-15 år. Under drift behøver strækbelægningerne imidlertid ikke at blive udskiftet, opdateret overflade eller repareret, hvilket ikke er tilfældet med ophængningssystemer. Hvis slidte eller forringede plastpaneler eller Armstrong-plader kan udskiftes, skal gipspladens overflade repareres periodisk, tonet og tapet ændres under drift.

Fordele og ulemper

Stræk- og lofter har deres fordele og ulemper, som skal overvejes ved sammenligning og valg af den rigtige løsning.

Blandt fordelene ved spændingsstrukturer er det værd at bemærke følgende:

 1. Høj æstetisk appel og evnen til at installere multi-level strukturer med belysning.
 2. Blandt det store udvalg af produkter med forskellige farver og teksturer kan du nemt vælge en belægning for indretningens stil og farve.
 3. Installationshastighed - den største fordel.
 4. Filmarkene er modstandsdygtige over for fugt og kan modstå store mængder vand, hvilket beskytter rummet mod oversvømmelser. Velegnet til montering på våde steder.
 5. Stofdækslet kan monteres i et uopvarmet rum, fordi de ikke er bange for temperaturændringer og deres lave værdier.
 6. Bag spændingsfladen kan du skjule fundamentets mangler og ujævnheder, ingeniørkommunikation og bygningskonstruktioner.
 7. Ikke kræve forberedelse og justering af basis.
 8. Stofprodukter er miljøvenlige og harmløse.
 9. Belægninger er ikke modtagelige for ødelæggelse af mikroorganismer.
 10. Perfekt glat og glat loft.
 11. Du kan installere indbygget belysning i loftoverfladen, lave skjult belysning eller bruge vedhæftede filer.
 12. PVC-produkter kan genmonteres og demonteres.

Ulemper ved PVC film og stofbelægninger:

 • Filmprodukter er let beskadiget med skarpe genstande (de er heller ikke egnede til montering i et uopvarmet rum, fordi de ved lave temperaturer bliver skøre);
 • stofklæder modstår ikke direkte kontakt med vand og bliver derefter dækket af pletter og pletter, og de vil ikke redde fra oversvømmelser;
 • det vil ikke være muligt at udføre installationen ved hjælp af egne ressourcer;
 • nogle af filmdugerne efter installation giver en ubehagelig lugt og er ikke miljøvenlige;
 • stof efter demontering vil ikke kunne installere i samme rum igen;
 • Polyvinylchloridoverflader kræver krævende valg af strømbelysningsenheder.

Fordelene ved suspenderede gipsplader er som følger:

 1. Overfladen kan færdiggøres med forskellige materialer - maling, whiten, pasta over med tapet eller film.
 2. Designet øger rummets varme- og lydisolering, især hvis der monteres en varmeisolator bag loftet.
 3. Systemet gør det muligt at montere alle belysningsenheder (indbygget, monteret, skjult belysning).
 4. Loftet skjuler grundfejl og ingeniørkommunikation og kræver ikke forberedelse af basisoverfladen.
 5. Acceptabel pris - den største fordel.
 6. GKL - et miljøvenligt og harmløst materiale.
 7. Muligheden for fremstilling af et komplekst multi-level design.

Ulemper ved suspenderede gipspladesystemer:

 • lang installation med dannelse af en stor mængde affald;
 • grundig forberedelse af overfladen inden afslutning (kitt, primer, slibning, forstærkning af led)
 • overfladen overlever ikke oversvømmelsen.
 • væsentligt fald i højden af ​​rummet.

Som du kan se, har hver loftsbyggeri sine fordele og ulemper. Hvis den lave pris på loftet er vigtig for dig, er vægten og sænkningen af ​​rummets højde ligegyldigt, så du kan give fortrinsret til de ophængte strukturer. En højere æstetisk appel, men også en højere pris har spændingssystemer.

Strekak

Stræklofter - en praktisk og æstetisk udgave af loftoverfladens design. De kræver minimal vedligeholdelse, er utroligt slidstærke (kan vare i flere årtier), har mange muligheder for teksturer - fra skinnende, skinnende snehvide lærred til lyse, farvede indstillinger.

Stræklofter har deres fordele og ulemper

Kan der være ulemper i stræklofter?

Det ser ud til, at sådanne lofter ikke har fejl, faste plusser. Imidlertid er enhver form for byggematerialer og færdigmaterialer godt for en bestemt situation, og der er altid ulemper, selv for de bedste, dokumenterede designs.

Overvej ulemperne ved alle typer stræklofter. Faktisk skal man omhyggeligt undersøge fordele og ulemper inden man foretager et endeligt valg til fordel for et bestemt design eller en reparationsmetode.

Først og fremmest finde ud af, hvad strækloftet og hvordan det adskiller sig fra den monterede. Begge typer lofter er baseret på oprettelsen af ​​specielle strukturer, der er forstærket på en speciel ramme. Stretch loft er lavet af stof / film, som er strakt på rammen for at passe i rummet.

Afhængigt loftindretning

Stræk loft design

Advarsel! Installeringsteknologien for hævede lofter er kompleks og besværlig. Vi har brug for en masse praktisk erfaring til at strække loftet med høj kvalitet uden at beskadige filmen. Ikke anbefalet uafhængigt arbejde med installation af hævede lofter i mangel af færdigheder og erfaring.

Installation af strækloft er ret kompliceret og tidskrævende proces.

Typer af hævede lofter afhængigt af materialet, de vigtigste egenskaber

Vores mål er ikke at begå en fejl med valget og skabe et harmonisk, smukt interiør. Til dette er du nødt til at gøre dig fortrolig med sorterne af disse loftsstrukturer. Lofter kan være film (PVC) og stof, og listen over ulemper og fordele varierer en smule.

Typer af stræklofter

Tabel. De vigtigste egenskaber ved film og stof strækker lofter.

Advarsel! På trods af sine utvivlsomme fordele er loftet af PVC-film skørt, det kan gå i stykker, når det kommer i kontakt med skarpe indvendige detaljer (f.eks. Ved flytning af møbler) eller hvis det ikke er omhyggeligt installeret.

Stræklofter af PVC er meget skrøbelige, så de nemt kan rive ved kontakt med skarpe genstande.

"Førstehjælp" i tilfælde af skade på strækloftet

Installation af en ekstra lampe er en af ​​måderne at fjerne et snit på strækloftet.

Typer af lofter (ved tilstedeværelsen af ​​sømme), fordele og ulemper

I denne forbindelse kan lofterne være sømløse og med sømme på overfladen. Uden tvivl skal tilstedeværelsen af ​​sømmen betragtes som en ulempe, fordi den ødelægger det spektakulære udseende. Faktum er, at de førende europæiske producenter leverer ruller af PVC-lofter op til 1,5 m bredt til markedet. Det betyder, at filmbanen i et stort rum skal svejses sammen.

Søm på strækloftet

Kun stoflofter kan være sømløse (fås i ruller op til 5,1 m bred). Derfor kan dette loft blokere ethvert rum. Stadig sådanne lofter kan ikke loddes, derfor kaldes de sømløse.

Problemfri stofstrækloft

De største ulemper ved spændingsstrukturer - omkostningerne og den tidskrævende installation

Den største ulempe ved strækloftet er den høje pris. De er virkelig dyre, især sammenlignet med omkostningerne ved en simpel hvidvaskning.

Desuden kræver installation af et strækloft meget erfaring og dybt viden om teknologi. Installationsprocessen er også ret dyr og tidskrævende, hvilket er en af ​​de største ulemper ved designet. For det første vil ikke alle være i stand til at trække lærredet alene. For det andet, hvis vi taler om at installere et PVC-loft, er det nødvendigt at installere varm installation med brug af en varmepistol.

Hvordan går det her? Processen med at strække filmloftet består af fem grundlæggende trin og er som følger.

Strækmontering

Trin 1. Rummets dimensioner måles.

Trin 2. Lerret er skåret ud af den ønskede type. Langs rummets omkreds er der installeret baguetter (profiler) af plast eller aluminium.

Typer af baguetter til montering af stræklofter

Montering baguette stretch loft

Trin 3. Lerret opvarmes med en varmepistol.

Trin 4. Lerret strækkes rundt om rummet.

Trin 5. Stærker loftet med baguetter.

Fastgørelsesklude i baguettes

Installation af et stofloft er noget enklere (det kræver ikke opvarmning af lærredet og selve rummet). Generelt ligner installationen af ​​sådanne lofter processen med at strække lærredet på rammen - den mindste forspænding er farlig, rynker kan forekomme på overfladen. Nærmere beskrivelse er installationsproceduren beskrevet i artiklen om, hvordan man laver ophængte lofter.

Installationsskema stof strækloft

Det sidste stadium - installationen af ​​dekorative maskeringstape

Konstruktive ulemper

Hvis vi taler om filmlofter, så har de negative egenskaber forbundet med selve designet. Ved ukorrekt installation kan filmens spænding øges og trykket øges i rummet over det. Ved ethvert skarpt tryk (pludselig åbnet dør eller vindue) kan filmen deformeres - den såkaldte sammenbrud vil forekomme.

Desuden skaber konstruktionen ekstra stress i væggene, og derfor kan stræklofter ikke installeres, hvis lejligheden har gipsplader. Til dette formål kræves i det mindste forstærkning af de eksisterende vægge såvel som yderligere lægning.

Fastgørelse af strækloftet til gipsplader

Filmen reagerer ikke godt på opvarmning, så strømmen af ​​de indbyggede armaturer kan ikke være høj, der er også en grænse for antallet af belysningsenheder. Hvis lampen opvarmer overfladen, får filmen en gullig farvetone over tid. Selv ved køb af specielle loft begrænsninger er ikke fjernet.

Der er begrænsninger i brugen af ​​stræklofter i store værelser. Her kan filmen sag selv med perfekt installation, fordi fysikkens love ikke er blevet annulleret. Derfor, for værelser med et areal på mere end 20 firkanter, er det bedre at overveje en anden version af loftet.

Et seriøst konstruktivt minus stofloft - det faktum at de faktisk er engangsbrug. Deres demontering og genmontering er ikke mulig.

Er der nogen sundhedsfare?

Utvivlsomt er vi mest interesserede i sikkerheden af ​​denne struktur for sundhed. Hvad siger fortalerne om naturlige materialer? Hvad siger producenterne? Lad os se.

Ud fra synspunkt af producenter med hævede lofter er alt perfekt: Moderne lærred, især dem, der produceres under mærke af kendte europæiske virksomheder, har alle de nødvendige sikkerhedscertifikater. Den moderne kemiske industri har opnået en vis succes, og vi får virkelig højkvalitetsprodukter, hvis skade er minimal. Dette fremgår af resultaterne af forskning og sund fornuft.

Tøjdug er det sikreste materiale til at lave lofter med hensyn til sundhedseffekter.

En lille lugt, der mærkes i de første uger efter installationen, tyder dog på, at der stadig er en udledning. Ja, de er minimal, og selv folk, der er følsomme for forekomsten af ​​allergener reagerer normalt ikke på denne lugt. Men det menes, at i stuen PVC lofter er endnu bedre ikke at installere. For det første kan børnene spille ved at kaste en bold, dart eller andre genstande, hvilket er farligt for loftet selv. For det andet er det bedre at bruge naturlige materialer til børn.

Lofter af høj kvalitet, der er lavet af klud, bør ikke lugt overhovedet, og for PVC-film lukker den duft, der varer inden for de første par timer, normen. Hvis dine lofter stinker i mere end en dag, så købte du en forfalskning

Er der en drivhuseffekt?

Den minus, der er forbundet med skabelsen af ​​drivhuseffekten, er ret reel. Faktisk lukker lofterne af PVC-film hermetisk loftets rum, men de tillader det at "trække vejret", det vil sige at lade luft gennem. Ventilationen forværres, der kan ikke snakkes om miljømæssige problemer. Uden tvivl, med regelmæssig luftning af rummet reduceres den negative effekt til nul, men for eksempel kan vi ikke konstant flyve rummet og luftfugtigheden øges (især når det kommer til soveværelset).

Fabrikanter bemærker, at der aldrig vil være svamp på selve loftet. Ja, det er sandt - Skimmelsvamp kan ikke vokse på en kemisk film. Men det kan forekomme i en anden del af rummet (for eksempel på hovedloftet under filmen). Således er der ingen særlig fordel i den kendsgerning, at der ikke er nogen form på PVC: På grund af loftet kan svampen ses andre steder. Det er utvivlsomt, alt afhænger af selve rummet. I et tørt rum, hvor der aldrig har været svamp, vil et strækloft ikke skabe en kritisk luftfugtighed. Ting er forskellige med våde rum (for eksempel med bad).

Giver PVC-film en drivhuseffekt indendørs?

Hvis vi taler om stofloftet, er det mere naturligt. Dette er et åndbart lærred, der ikke skaber en "drivhuseffekt". For at øge stoffets styrke er det imidlertid imprægneret med kemiske forbindelser, som har negativ indvirkning på helbredet. I denne henseende er det efter installationen nødvendigt at ventilere rummet regelmæssigt i en måned.

Hvordan håndteres designen af ​​rummet?

En anden ulempe ved PVC-film er, at det blanke loft ikke passer til alle stilarter, der anvendes i indretning. Moderigtigt nu eco-stil og Provence stil, for eksempel kræver miljøvenlige materialer. Et glat strålende loft, der passer til højteknologisk stil, minimalisme.

Stretch loft i soveværelset, indrettet i stil med hi-tech

Stretch loft i nogle interiører "presser" på rummet, reducerer visuelt det. Det er ikke en god idé at bruge et strækloft i køkkenet: her kan det blive snavset og sod; desuden kan PVC-folien sænke på et sted, der ligger over ovnen.

Som en konklusion

For at opsummere: lad os indsamle en liste over de største ulemper ved stræklofter, så du kan gøre et sikkert valg til fordel for et passende design.

 1. Installationsproceduren er ret kompliceret og tidskrævende.
 2. I et stort område skal man lodne flere dåser mellem dem.
 3. PVC-film kan let revet under installation eller drift.
 4. Omkostningerne til lofter er stadig relativt høje.
 5. Nødvendighed at være forsigtig med at bringe ind i møbler.
 6. Hvis området er stort, kan PVC-loftet sænke.
 7. Et andet filmloft er ikke egnet til alle stilarter (ikke egnet til øko-stil og Provence-stil).
 8. I de første uger efter installationen af ​​PVC-loftet kan en karakteristisk lugt mærkes i rummet.
 9. I tilfælde af brand udslipper stoffet skadelige stoffer.
 10. Filmen forsegler hovedloftet, hvorfor det ikke "trækker vejret".
 11. Loft tolererer ikke temperaturfald og koldt (ved -5 grader opstår der).
 12. Lofthøjden reduceres med mindst 3-4 cm.
 13. Stærke spændinger er mulige, og som følge af en rystelse kan der opstå en uoprettelig fejl (med ukorrekt installation).
 14. I tilfælde af stoflofter med udseende af pletter og pletter er rengøring meget problematisk.
 15. På en blank overflade er snavs særlig mærkbar.
 16. Der er en grænse for installationen af ​​indbyggede lamper.
 17. Problemer ved brug i køkkenet (høj sandsynlighed for snavs, sank på plads over ovnen).
 18. Tekstilloftet kan ikke demonteres og geninstalleres.

Hvad er stræklofter: typer og funktioner

I denne artikel kan du finde detaljerede beskrivelser af alle eksisterende typer stræklofter! Du vil også være interesseret i en artikel om, hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige. Og hvis du har beskadiget lærredet, så skal du lære at forsegle hullet i strækloftet!

Hvad er bedre og billigere - suspenderet eller suspenderet loft

I dag tilbyder producenterne en masse muligheder for omdannelse af loftrummet. Metoderne varierer i omkostninger, praktisk, æstetik og andre indikatorer. Hvordan man forstår den mangfoldighed af teknologi og hvad er bedre suspenderet eller suspenderet loft? Lad os prøve at identificere nøgleindikatorer og forskelle. Og de har begge en masse efterbehandling.

Hvad er forskellen fra loftet?

For det første er manglen på en grundig udjævningsfase, at begge designs har til fælles. I begge tilfælde er rammearrangementet antaget, og nu forskellene.

Suspension system

Suspenderede lofter er monteret på en prækonstrueret ramme lavet af metal. Designet fastgør klædningselementerne, som kan være en skinne-, kassette- eller plademateriale. Ofte er pladerne produceret af plader af gipsvæg - et let og praktisk materiale, overkommelig. Til dannelse af rammen anvendes lange styreprofiler, lister, suspensioner (justering af højden).

Ved brug af gipsvæg er overfladen puttied, dekoreret, når der anvendes andre materialer, svarer finishen til produktets egenskaber. Når man analyserer, hvad forskellen mellem suspenderede og strakte lofter er, er det vigtigt at forstå, at den profilophængede ramme giver dig mulighed for at skabe enhver form: enkelt, multi-tieret, lige, krøllet. Desuden hjælper kassettlayoutet med at kombinere forskellige dekorative teknikker, men det kræver særlig forsigtig markering for at undgå bøjninger og udbrud af revner.

Værd at vide! Under brugsbetingelserne kan rammen være lavet af træværk, lameller. Billige materialer reducerer omkostningerne ved foring, men de kan kun monteres i tørre rum med træforbehandling med beskyttelsesforbindelser.

Spændingssystem

Til stræklofter er der en særlig baguette monteret rundt om rummet, hvor kluden er fastgjort med harpun, kil eller kamera. Overfladen er et PVC-stof eller en film. Stoflofter kan være matte, teksturerede, filmmatte og blanke.

Detaljeret forskel på strækloftet fra den monterede i rammestrukturen. Spænding kræver ikke store elementer, minimumshøjden på monteringsbagetterne - 4-5 cm. Dette er nok til at skjule ujævnhederne i loftrummet, fastgørelseslygterne. Under strækningen opvarmes stoffet op til + 60..65є, fastgøres, og når det afkøles, tager det en perfekt flad form. Belægninger er modstandsdygtige over for fugt, er nemme at rengøre, men udsættes for temperaturændringer.

Som i tilfælde af suspenderede stræklofter er der en enkelt multi-tieret installation, og brugen af ​​baguetter af forskellig længde forklarer mulighederne for at designe forskellige former og kompositioner.

Efter at have forstået, hvad et suspenderet og hængslet loft er, hvad er forskellen i strukturerne, hvad skal man vælge? Professionelle tilbyder følgende anbefalinger:

Stræklofter bedre:

 • for værelser af lille højde;
 • til under tagrum hvor lækage sandsynligvis vil opstå.

Falske lofter er bedre:

 • for værelser med temperaturudsving: landhuse, loggier, balkoner;
 • i tilfælde af fri adgang til underrummet
 • med et begrænset budget.

Det er vigtigt! At vælge en billigere løsning bør ikke betragtes som kun suspenderede strukturer. I dag tilbyder virksomheder billige loftslofter, der er af høj kvalitet og kan vare 10-15 år uden opgradering og reparation.

Hvilket loft er billigere

Og alligevel, hvad er det ikke så dyrt? I betragtning af mulighederne bemærker vi, at loftet på plader GKL på en træramme anslås fra 3-4 $ / 1m2. Når du vælger en kassette, stiger tallerkenen mod prisen med en anden 2-3 $ / 1m2. Hvis rammen af ​​metalprofilen, koster loftet op til $ 5-6 / 1m2. Beregningen tages for de sædvanlige enkeltniveauer uden buede sektioner.

Streklofter er prissat fra $ 4 / 1m2 - film og fra $ 11 / 1m2 stof. Når man vender mod paneler under hensyntagen til strukturens krumning, øges omkostningerne mindst 2-3 gange, og brugen af ​​stoffer med det originale mønster, tekstur eller tekstur vil øge prisen med en anden 6-7 gange.

Udgifterne til tjenesten afhænger også af regionen, arbejdets kompleksitet og de anvendte materialer.

Tip! Hængende loftkonstruktioner er tilgængelige til egne hænder. Teknologien er ikke kompliceret, men det kræver tålmodighed og nøjagtighed af beregninger.

Sammenligning af suspenderede og nedhængte lofter

Ved at vurdere forskellen mellem det hævede loft og det nedhængte loft, kan man ikke ignorere sine egne evner, teknologiske og operationelle parametre og rummets rum. Begge muligheder er attraktive i den endelige præstation, men der er nuancer, som du bør være opmærksom på.

Så hvad er ens, og hvordan er loftslofterne suspenderet:

 1. Levetiden for begge designs fra 10 år, men suspenderet kræver efterbehandling.
 2. Begge muligheder er multifunktionelle, men det er billigere at lave figurer af den suspenderede type.
 3. Indstillinger er lige så bekvemme at installere ekstra belysning.
 4. Suspended ceiling designs tager meget højde.
 5. Forskelle vedrører hastigheden af ​​installation, pris, arbejdsvilkår.
 6. Filmlofter modstår fugt, ark GCR - nr.
 7. Gipsvæg tåler let temperatursvingninger, men stoffet og filmen kan deformeres.

Og nu mere om nogle øjeblikke af indretning.

Monteringshastighed

Hovedkriteriet for driftseffektivitet er kompleksitet. Ved tilrettelæggelse af spændingsdugen er der brug for en pistol, erfaring, indretningen er ikke tilpasset til uafhængig installation. Men arbejdsteknologien er enklere: Fjernelse af møbler fra lokalerne er ikke påkrævet, og det tager 2-3 gange mindre tid at arbejde.

Gipspladedesign er tilgængelig til aftale med hånden, men omhyggelig forberedelse af værelset vil være påkrævet. Med hensyn til tiden vil alt arbejde tage mindst 3-5 dage. Jo mere komplekse designet er, desto længere er dets installation.

Selv forskellen mellem loftmonteret og spænding:

 1. Ved installation af klæder er der praktisk taget ingen skrald - mesteren har brug for adgang til væggene. I små rum tager arbejdet 2-8 timer, i store rum ikke mere end 24 timer.
 2. Stretch lærred tager op til 5 cm i højden, ophængt op til 12 cm. Stor plads vil være nyttig med væsentlige mangler i basen, behovet for at skjule under kabinettet af ledningen, andre strukturer.

Med hensyn til dette aspekt rengøres filmstrækloftet hurtigt og nemt - en fugtig klud er nok til at samle støv. Men tøjduger tåler ikke fugt - her er det bedre at gøre kemisk rensning, f.eks. Med støvsuger. I tilfælde af lokal forurening er det dog tilladt at vaske med en sæbeopløsning efterfulgt af tørring. Rubbing, stretching stof og film er absolut umuligt.

I modsætning til stof er hypofysedesigner dækket af vandtæt maling og vinyl tapet ikke bange for fugt, selvom det ikke anbefales at vådde dem også. GCR-arket absorberer selv vand, men med passende foring tolererer det let ændringer i fugtighed. Hvis der på loftet på kassetten eller PVC-fliserne er pleje generelt simpelt: vask, tør og du kan fortsætte med at beundre renlighed.

Men forskellen mellem hævede lofter og hævede lofter er ved fornyelse: ark og bånd kan / bør tones, klæder kræver ikke noget restaureringsarbejde. Og selvfølgelig beskytter filmdugene huset mod lækager ovenfra, men kun i mangel af punkteringer og revner.

Levetid

Det skal bemærkes, at stræk- og suspenderede lofter adskiller sig lidt under driftens varighed. Brugsperioden afhænger af ændringer i luftfugtighed og klimaændringer. GKLs tolererer udsættelse for temperatur, men er modtagelige for fugt, deformeres kludene ved lave termometerværdier, men de er ikke bange for vand.

Sammenligning af varigheden af ​​tjenesten er:

 • garanti på spændingsstrukturer 10-15 år uden behov for reparation
 • garanti for suspenderede strukturer op til 10 år med lokal restaurering.

Tip! Masters foreslår at vælge strakte ark til varme værelser, suspenderede til uopvarmede, sæsonbetingede lokaler. Men det hele afhænger af ejeren, hvad han foretrækker: billigere og selvstændigt eller dyrt, men praktisk materiale.

Fordele og ulemper

Den nemmeste måde at se forskellen på er at distribuere design efter type arbejde, praktiske egenskaber:

Hvilket loft er bedre end en suspenderet eller suspenderet - praktisk rådgivning om valg

De hvidkalkede lofter er gået sammen med det sidste århundrede, og klæbende dem med tapet tiltrækker ikke længere nogen. Strække og hængende lofter ser mere moderne og stilfulde ud, de er mest efterspurgte. Derfor vil vi i dette materiale finde ud af, hvilket loft der er bedre - strække eller suspendere, og dermed sammenligner vi deres hovedkarakteristika.

Egenskaber og egenskaber ved enheden suspenderet og strækker lofter

Afsugning ved vægpapir, maling, klistring af en flise og andre metoder til efterbehandling kræver præcis rengøring og justering af en overflade af vores loft. Alt arbejde med udjævning og rensning af loftet er ret arbejdskrævende og kræver en stor investering af midler. Ellers vil malingen skrælle, og tapetet eller fliserne vil hurtigt afpille. Men spændingen eller den suspenderede struktur kræver ikke noget af dette - overfladen passer til dem nogen. Så du sparer tid og kræfter betydeligt.

Funktioner suspenderede og nedhængte lofter

Til installation af ophængningssystemet opbygger de først en metalramme, hvorpå elementets og modulerne i loftet er fastgjort. Disse kan være lameller, kassetter, plader, men derhjemme bruges gipsplader ark mest af alt. Rammen består af lange styreelementer, lister (ved hjørnerne) og suspensioner, der regulerer højden. Beslag, metalstænger eller ledninger af tilstrækkelig tykkelse tjener som sidstnævnte. Hvis loftet er syet med gipsvæg, så er det i sidste fase kittet og malet.

Spændingssystemet er fastgjort med en harpun, en kil eller en kammetode på en baguette monteret på alle sider af rummet. At montere PVC baner, er rummet opvarmet til 60 - 65 0 C. polyvinylchloridfilm efter afkøling strækkes stramt, viser det sig glat, smuk og strålende loft, ikke bange for vand og ikke absorbere lugte.

Når spændinger eller suspenderede strukturer - en hyldest til behovet

 • Disse mønstre og bede om lofter i panel og mursten af ​​sovjetisk konstruktion, hvor gulvpladerne ofte ikke har meget glatte led. For at udjævne dråben, som kan være fra 3 til 7 cm. - Det er arbejdskrævende og kan ofte kun udføres af en erfaren mester. Men strækningen eller det falske loft maskerer uregelmæssighederne perfekt, og over dem behøver de ikke at "trolle".
 • Et andet problem er at rense loftet fra laget af gammel vandbaseret maling. Det er meget svært at rive det væk, men du kan ikke forlade det - tapet, flise eller maling af en anden type vil ikke holde sig godt.
 • Hvis du begyndte at tænke på, hvad der ville være dejligt at gøre i loftet spot belysning, så suspenderede og suspenderede lofter i dette tilfælde er perfekte. Når alt kommer til alt inde i dette design, kan du helt skjule alle ledningerne, og lamperne selv passer godt.

Sammenligning af suspenderede og nedhængte lofter på hovedparametrene

For at bestemme spændingen eller hæftet loft i rummet skal du sammenligne de vigtigste parametre. Da de mest populære blandt hævede lofter er PVC-lofter, og blandt loftslofter, gipsbaserede lofter, sammenligner vi dem med grundlæggende parametre.

Nem installation og behovet for at tiltrække fagfolk

For at gøre installationen af ​​stræklofter alene vil de ikke fungere, da dette skal tiltrække specialister. Og de strækkede ikke kun lærredet, men gjorde det også. Til installation af sådanne lofter kræver særligt udstyr og erfaring med installation af sådanne strukturer. Men for det arbejde der skal udføres, er det ikke nødvendigt at tømme rummet, der vil heller ikke være meget affald.

Processen med at installere ophængte lofter er uundgåeligt forbundet med en stor mængde bygningsstøv og affald. Mest sandsynligt er du nødt til at fjerne alle ting fra lokalerne og bruge meget energi på rengøring af lokalerne. Men et sådant loft er helt muligt at bygge egne hænder og spare på betaling for værkernes værker. Det er sandt kun muligt, hvis du er venner med et byggeværktøj og udfører reparationer alene. Hvis vi taler om andre typer af nedhængte lofter, for deres installation det også vil kræve mere tid i forhold til spændingen, og installationen er også mere "beskidt" end installation af nedhængte lofter.

Installationshastighed for suspenderede og nedhængte lofter

Et standard stræk-type loft er monteret i ca. 3 til 4 timer (bortset fra muligheder for lofter efterligner en stjerneklar himmel).

På fremstilling af loftet af gipsplader vil tage fra 2 til 4 dage, og dette er minimum. Det hele afhænger af området, kompleksiteten af ​​rummet og selve loftet. Hvis designet er ret kompliceret (på flere niveauer), så tager det endnu mere tid.

Tab af pladshøjde

Stramning af loftet ved fastgørelse af baguetten til gulvpladerne "stjæler" kun 3 - 5 centimeter i højden.

Nå vil konstruktionen af ​​gipsvægge reducere rummets højde med 10 - 12 centimeter, ikke mindre. Nogle andre typer af hævede lofter vil tage endnu mere højde af rummet. Det er især vigtigt at tage højde for dette i rum, hvor lofternes højde allerede er ret lav.

Hvordan er det med det indbyggede baggrundslys

Det er ekstremt nemt at skjule ledninger og lys under loftet af spændingstypen. Til spotbelysning er der specielle elementer - "briller", ringe og plader med varmeisolerende egenskaber, som er monteret i lærredet. Hvis du skal udskifte lamper eller udskifte belysningssystemet, så er det nemt at gøre.

Men inden for rammerne af den suspenderede konstruktion passer ledninger og lamper også godt. Derfor beslutter det, hvad der er bedre - gipsvæg eller lofter, bemærk at i den forbindelse er de næsten ens. I et nedhængt loft vil det imidlertid være sværere at komme tæt på de enkelte elementer til reparation. Dette problem løses imidlertid af skjulte lukker.

Nem pleje

PVC klud i plejen er meget undemandende - det vil være ret taknemmeligt at jævnligt tørre overfladen med en våd klud.

Men det suspenderede gipspladedesign kræver periodisk "forfriskning". I nogle tilfælde kan farvning være påkrævet.

Hvilket loft er lettere at beskadige ved mekanisk påvirkning

At gennembore PVC-folien med noget skarp eller hård er let. Huller kan dukke op fra noget - selv fra et skud fra et børns bue eller en legetøjspistol med plastikkugler. Du kan selvfølgelig forsegle disse huller, men det er ikke så smukt, og beskyttelse mod vand forsvinder.


Beskadiget PVC-loft.

Gipsvæg og andre materialer, der anvendes i ophængte strukturer, er mere holdbare, men de er bange for stærke slag og de er ikke værd at smide tunge genstande i et sådant loft.

Brandmodstandsniveau

Måske er vores konkurrenter på dette tidspunkt begge værdige. Både en og anden type lofter opretholder ikke forbrænding. Derfor vil de ikke kunne brænde fra ilden, selvom de bliver beskadiget.

Hvad sker der, hvis naboerne oversvømmer dig ovenfra

Hvad tror du i dette tilfælde, hvilket loft er bedre - stræk eller gipsplader? Der er intet at tænke på - selvfølgelig den første. PVC film er trods alt ikke bange for fugt og kan holde en vis mængde vand på overfladen. I tilfælde af oversvømmelse kan du ringe til mesteren, hvem der skal dræne det samlede vand, hvorefter lærredet i de fleste tilfælde fortsætter med at fungere.

Nå, og hvis det flyder på et falsk loft, så vil det oversvømme væggene og gulvet, mest sandsynligt. Og de beskadigede gipsplader skal udskiftes - dette materiale er bange for fugt.

Hvilket loft vil vare længere

Suspenderede lofter har en garanti på op til 10 år, men det kan være nødvendigt at afslutte arbejdet med deres "forfriskning" tidligere. For at pynte dem mest sandsynligt er det nødvendigt selv inden udløbet af 10 år.

Med hensyn til loftet på PVC-film er garantien for det fra 10 til 15 år. På samme tid, før der ikke er behov for kosmetiske reparationer.

Modstand mod høje eller lave temperaturer

PVC film er frygtelig bange for kulde - selv ved nul mister den sin elasticitet og bliver skrøbelig. Og hvis det er minus 20, kan lærredet bare revner. Så det er umuligt at arrangere stræklofter, hvor der ikke er opvarmning (for eksempel på loggierne).

False lofter lider ikke af dette - de kan nemt modstå temperaturfald.

Dekorative kvaliteter, en række farver og teksturer

Stræklofter på farven kan være næsten alle. Det kan være en lys eller pastelfonofonfarve, en sjov tegning eller en gengivelse af noget berømt billede. Heldigvis giver metoden til udskrivning dig mulighed for at legitimere alt dette. Valget af blank eller mat overflade er en anden måde at diversificere udformningen af ​​rummet.

Billede af PVC-lofter

Nå, og hængende lofter kan indrettes på forskellige måder, ved hjælp af tapet med forskellige teksturer, maling eller loftfliser. Et loft på flere niveauer ser generelt meget oprindeligt ud. Farveområdet her er simpelthen stort og uendeligt. Men for at skabe for eksempel en blank overflade her lykkes det ikke.

Billeder af suspenderede gipspladerlofter

Og hvilket loft er billigere - stræk eller gipsvæg?

Afhængigt loft for gipsplader (pr. Kvadratmeter) fra 20 til 35 dollars. Det skal bemærkes, at flere niveauer vil koste betydeligt mere.

Priserne for loftsstykker er meget spredte - fra 10 til 100 dollars, pr. Kvadratmeter. De tager højde for antallet af hjørner i rummet samt krøllede sektioner, bøjninger, materialetyper og trækker på den. Hvis du vil tegne buer eller konvekse figurer, så vil startprisen stige med en og en halv gang. Og loftet med det originale mønster er seks gange dyrere end en glat monofonoverflade.

I alt: Spænding 10 + og 3 - / Suspended 7 + og 6 -

Hvad er loftet, bedre stræk eller suspenderet? (17 billeder)

Loftsdesign i dag giver dig mulighed for at implementere en række muligheder for udformning af lofter, der starter med de mest enkle og budgetmæssige måder, der slutter med opførelsen af ​​stilfulde ophængte strukturer. På grund af udseendet på markedet af nye materialer blev helt nye teknologier brugt til at afslutte loftoverfladen. Malede lofter forsvinder gradvist, hvidkalkede loftsflader er praktisk taget nedsænket i glemsel. I dag er ophængt lofter og lofter, modeller, der er kendetegnet ved høje teknologiske og æstetiske egenskaber, kommet i forgrunden.

Begge designmuligheder er efterspurgte. Årsagerne til denne popularitet er mere psykologiske. Altid vådt efterbehandling blev anset for at være den mest tidskrævende og beskidte arbejdsgang. Det plasterede eller hvidkalkede loft var, selvom det ikke var så dyrt, forbundet med en betydelig mængde arbejde. Afslutningsarbejde med lofter omfattede forberedelsen af ​​loftoverfladen og den obligatoriske rengøring af rummet forårsaget af en stor mængde snavs og snavs. I dag forbliver næsten ingenting af de monterede strukturer efter installationen. Alt arbejde med installation af hævede lofter og spændingssystemer udføres hurtigt og vigtigst af alt, tørt.

Valget til fordel for nye teknologier er indlysende, på trods af at der er betydelige forskelle mellem loftssystemer og det spændte lærred. Overvej forskellen mellem de to finish, og hvilken metode til designlofter i dag er at foretrække.

Hovedkarakteristika for loftkonstruktioner og spændingssystemer

Begge typer loftdesign, og stræk- og suspenderede strukturer betragtes som elite-designmulighederne for lofter. Sammenlignet med maling eller hvidvaskede lofter, er sådanne systemer bemærkelsesværdige for deres høje omkostninger. Forskellen er designet af nye typer loftdesign.

Den anden og lige vigtige faktor, som spiller til fordel for nye teknologier, er deres multifunktionalitet.

For almindelige lofter er et simpelt design karakteristisk. Det vigtigste ved at få en glat og ren overflade. Suspended eller suspenderet lofter giver dig mulighed for at oprette en række forskellige former i den øverste del. Overfladen i dette tilfælde er ikke kun glat og glat, men også af den originale form, en, to og multi-tiered. Denne tekniske løsning giver fremragende muligheder for at skabe et stilfuldt og originalt interiør. Desuden blev det på grund af nye teknologier muligt at skjule kommunikation i den øverste del af rummet for at organisere belysningssystemet i overensstemmelse hermed.

Det endelige argument til fordel for nye teknologier er æstetisk indhold. Suspended systemer, lofter lavet af PVC film eller stof har fremragende æstetiske egenskaber og egenskaber. Et sådant loftoverflade ændrer rummets udseende radikalt og øger komfortniveauet indeni.

I begge tilfælde forbedrer nye designmuligheder kvaliteten af ​​efterbehandling med lofter betydeligt. For at afslutte loftoverfladen er perfekt til nogen af ​​mulighederne, men der er små tekniske subtiliteter og nuancer, som påvirker forbrugernes valg.

Hvad er forskelligt fra suspenderet loft suspenderet

Både den første og den anden efterbehandling har sine egne karakteristika. Det vigtigste kendetegn er designet af systemer og installationsteknologi.

Stræklofter

Lad os starte med stræklofter. I dette tilfælde har vi et ret delikat produkt, der strækkes øverst i lokalet. Fastgørelsen og fastgørelsen af ​​lærredet udføres på specielle profiler - baguetter monteret rundt om rummets omkreds. Følgende metoder til fastgørelse af nettet i en baguette anvendes:

Selv med en overfladisk undersøgelse kan man se, hvordan strukturelt strække loftet adskiller sig fra de suspenderede strukturer. Det opbygger ikke en omfangsrig ramme, der indtager en betydelig intern plads. Lærredet kryber normalt i den øverste del af rummet i en minimumshøjde på 4-5 cm, hvilket er nok til at skjule højdeforskelle og installere armaturer.

Bemærk: På trods af den relative enkelhed af designet kan hævede lofter også være i en, i to og i flere niveauer. På grund af muligheden for at bruge metalprofiler af forskellig længde, er det muligt at skabe forskellige former og kompositioner med et strakt lærred.

Spændingen af ​​stoffet eller folien udføres ved virkningen af ​​en varmepistol. Enheden opvarmer lærredet til en temperatur på 60-65 0, hvorefter den strækker sig. Under afkøling vender filmen eller stoffet tilbage til dets sædvanlige tilstand. Der er en naturlig spænding af materialet, hvilket resulterer i en glat og glat overflade. Sådanne belægninger er ikke bange for fugt og snavs. Men hæmmede lofter er meget følsomme for en skarp temperaturændring inde i rummet.

Suspenderede systemer

Vi vender nu til ophængningssystemerne. Et ord - suspenderet, siger at vi har at gøre med en struktur, der er suspenderet i den øverste del af rummet. Hovedkonstruktionen i denne sag er en ramme lavet af metalprofiler. Kassetter, strimler eller gipsplader bliver derefter installeret på den monterede ramme.

Til reference: I nogle tilfælde på husstandsniveau kan træstænger og lameller bruges til at konstruere rammerne. Dette reducerer i høj grad omkostningerne ved installationen, men det er kun nødvendigt at installere sådanne lofter i tørre rum.

I sidste etape er rammen beklædt med gipsvæg eller plastpaneler. Takket være profilerne kan du oprette ophængningssystemer ikke kun i et niveau og i en rektangulær form. Aluminiumsprofiler samt gipsplader kan få nogen krumning, hvilket resulterer i buede overflader og radier.

Det er vigtigt at bemærke, at gipsplankloftet er meget vanskeligere på en konstruktiv måde, da den består af et stort antal individuelle dele og komponenter. Suspension system kræver forsigtig mærkning. Alle profiler skal være placeret i samme vandrette plan. I modsat fald er der en høj sandsynlighed for pladens bøjning i spændingsplader og plaster som følge heraf sprækker.

Den nye overflade er underlagt kitt og polering, hvorefter du kan begynde at afslutte loftet med tapet eller forberede det til maleri.

Baseret på evalueringen af ​​den strukturelle del og metoder til installation, kan du allerede lave en foreløbig konklusion, hvilket system der passer dig, hvilket ville være bedre i dit tilfælde, svækket loft eller spændinger.

Sammenligning af begge systemer i basisparametre

Har en ide om, hvor konstruktivt konstruktionen af ​​spændings- og loftophængssystemerne ser ud, kan du prøve at sammenligne dem med grundlæggende parametre. Til sammenligning den mest almindelige type loft design, stræklofter lavet af PVC film og gipsplader strukturer. Sammenligningskriterierne er som følger:

 1. Kompleksiteten af ​​installationen;
 2. Hældning i rummet
 3. Muligheder for installation af belysningsudstyr;
 4. Æstetiske kvaliteter;
 5. Drift og pleje.

Installationskompleksitet

Enkelhed og hastighed ved installation er et af de vigtigste kriterier, der bruges til sammenligning. Hvis vi taler om spændingssystemer, skal installationen kræve dygtighed og erfaring. Sjældent, når man selv normalt kan lave et sådant loft uden involvering af specialister. Men med hensyn til teknologi er det meget nemmere og hurtigere at installere strakt lærred på loftet. Der er ikke behov for at fjerne alle møbler fra værelset, og installationstid er påkrævet i to, tre gange mindre end for arbejde med ophængningssystemet.

Gipsplanklofter kan installeres uafhængigt, men i dette tilfælde er der meget arbejde, både forberedende og grundlæggende. Hastigheden af ​​installation af rammekonstruktioner er meget ringere end arbejde med det spændte lærred. Hvis vi i det første tilfælde kan tale om dagarbejde, så med installationen af ​​rammen og installationen af ​​gipspladens fragmenter, kan hele processen tage 2-3 dage.

Jo mere komplekse konstruktionen (to niveauer eller flere niveauer), desto længere tid vil det tage at installere et gipsplankloft.

Tab af højde i rummet

Under alle omstændigheder vil suspenderet eller nedhængt loft stjæle dyrebare centimeter fra højden af ​​lokalerne. Faktum er, at både den første og anden varianter indebærer oprettelsen af ​​et interceilingrum, der anvendes i den teknologiske plan. Begge lofter skjuler mangler i panellofter og giver det nødvendige plads til lægning af kommunikation og installation af inventar.

Højdeindstillingerne for hver af lofterne er dog forskellige. Den strakte lærred vil stjæle kun 4-5 cm, mens gipsloftet vil spise 12-15 cm af nyttigt internt rum. Derfor omfanget af loftet strukturer. Stræklofter kan installeres i ethvert rum, mens ophængte strukturer er bedst placeret i store, høje og rummelige værelser.

Dette omfatter også parametrene vedrørende de teknologiske muligheder for installation af belysningsenheder. Begge typer loftsdesign er lige så velegnede til installation af spotlights og centrale lysekroner.

Den eneste ulempe ved arbejde med lærredet er, at det under en kortslutning er sværere at komme til den beskadigede del af ledningerne.

Drift og pleje

Loftet af strakt PVC-film er præget af lang levetid. Ifølge pasdata tjener sådanne konstruktioner 10-15 år uden at miste deres grundlæggende kvaliteter. Gipspladesystemer kræver periodiske overfladeopdateringer hvert 5-7 år.

At passe på det strakte lærred og holdstrukturen er ret simpelt. Det er nok med jævne mellemrum to gange om året at gøre en våd rengøring af loftoverfladen, men pletterne på det blanke stretchloft vasker bedre. Gipsvæg skal være tonet for at fjerne tung forurening.

Som følge heraf er det nødvendigt at lægge mærke til en vigtig detalje, der fundamentalt skelner stræklofter fra ophængte systemer. Det handler om fugtighedsbestandighed. Suspended konstruktion lavet af gipsvæg, er bange for vand, mens den PVC strakte film ikke kun er bange for vand, men er i stand til at yde den nødvendige beskyttelse til rummet fra oversvømmelser.

fund

At vælge selv den type loftdesign, lav din egen beslutning. Vurder dine egne evner og træning, teknologiske parametre i rummet. Begge muligheder er lige så attraktive, både konstruktivt og æstetisk. Bemærk selv de følgende parametre, som adskiller spændings- og ophængningssystemer:

 1. Livslængden af ​​filmlofter og gipsvægkonstruktioner er ikke meget anderledes.
 2. Begge takdesign muligheder er multifunktionelle.
 3. Spændings- og ophængningsstrukturer er lige så nemme at installere et belysningssystem
 4. Stof- og filmlofter er mere velegnede til små værelser, mens ophængte systemer er designet til store og store værelser.
 5. Begge muligheder varierer i installationshastighed, arbejdsvilkår og omkostninger.
 6. PVC film er fugtbestandig, mens gipspladestrukturer har en lav fugtighedsbestandighed.
 7. Stræklofter udsættes for temperaturudsving, mens gipsvæggen er modstandsdygtig overfor klimaændringer indendørs