SNiP 3.04.01.87. INSTALLATION AF AFSLUTTE BELØB.

Hvis du er ligeglad med hvilke lofter der skal installeres i dit hus, og spørgsmålet om deres overholdelse af alle Bygningsforskrifter og Regler er vigtigt, så skal du studere problemet mere detaljeret. Der er visse krav til suspenderede konstruktioner, der gælder for hængelofter, hvilket er ønskeligt at tage højde for, og der er nogle, der kan overses.

Grundlæggende regler som er

Specifikke samlinger af regler skrevet direkte for spændingsbelægninger eksisterer ikke. Der er visse krav til producenter, men med hensyn til installation er der ingen strenge standarder. Derfor bør man kun styres af de generelle parametre, der gælder for de suspenderede strukturer. At være styret af de etablerede normer, skal nogle parametre i rummet svare til følgende tal:

 • Højden af ​​køkkenet eller boligarealet efter installation af strukturen bør ikke være mindre end 2,5 meter. For korridorer og tekniske lokaler er denne indikator defineret som 2,1 meter. Sådanne tal bestemmes på grundlag af bekvemmeligheden ved at flytte folk gennem værelser og korridorer. I virkeligheden er denne regel ret rimelig, bortset fra et 2,1 meter loft - det vil ikke være meget bekvemt for høje personer.
 • For værelser med skrånende gulve og loftsrum skal højden af ​​den nederste af væggene ikke være mindre end 1,3 meter, og dette er direkte relateret til lofterne. Denne begrænsning gælder dog kun i tilfælde, hvor overlapningens hældning er 30 grader eller mindre. Hvis hældningsvinklen er mere end 45 grader, gælder standarderne ikke længere.
 • Hvad angår spændingsdækket, er der også visse normer her. Og de vigtigste af dem vil være brandsikkerhed. Der er regler, ifølge hvilke lærredet skal have et certifikat for brandoverholdelse. Hvis sælgeren ikke har et sådant dokument, er det bedre at nægte sine ydelser.

Som du kan se, definerer de grundlæggende standarder kun rummets designfunktioner og har praktisk taget ingen indflydelse på færdiggørelsesmaterialerne og strukturerne selv. Derfor bruger de fleste simpel sans ved installation af lignende belægninger.

Sund fornuft

Da det nedhængte loft er monteret uden at tage hensyn til SNIP's krav, er det værd at stole på visse anbefalinger, der dikteres af sund fornuft og akkumuleret erfaring.

 • Før arbejdet påbegyndes, er udøveren forpligtet til at underskrive handlingen, så han kan gøre det. I dette tilfælde vil det være en kontrakt for installation af belægningen, indgået med firmaet, der etablerer spændingsstof i dit hjem. Før underskrivelsen af ​​dette dokument, kan virksomheden kun sende en måler, hvem vil registrere dimensionerne af de lokaler, der er nødvendige til fremstilling af lærredet.
 • Efter installationen skal kunden sørge for, at der ikke er fejl eller mangler i arbejdet. Derefter underskriver han godkendelsesbeviset. Hvis kunden ikke underskrev et sådant dokument, kan arbejdet ikke betragtes som gennemført baseret på lovens krav.
 • Hvis der under brugen af ​​belægningen blev opdaget fejl eller mangler, der er opstået ikke på grund af kundens fejl, skal han kontakte producenten af ​​den samlede konstruktion for at fjerne fejlene. I tilfælde af at kunden selvstændigt har besluttet at afhjælpe defekten, kan ansvaret for det firma, der beskæftiger sig med efterbehandling, fjernes.
 • Installation af en belægning, der ikke overholder kontraktens tekniske specifikationer, er svigagtig og kan betragtes som bedrageri fra den virksomhed, der installerede den. Derfor skal du være opmærksom på det anvendte materiale.
 • Den højde, som lærredet skal monteres på, skal være rimeligt. Dette betyder, at installationen kun kræver en sådan afstand fra overfladen af ​​basispladen, hvilket vil sikre den normale drift af konstruktionen og fri installation af forsænkede armaturer, hvis nogen. Gør mere end nødvendigt led, installatører bør ikke. I nogle tilfælde kan samvittighedsfulde arbejdere øge dette rum til deres egen bekvemmelighed under installationsarbejdet.

Ellers vil kravene til den konstruerede sammensætning være den enkleste - loftet skal se præcis som det var planlagt, og materialet skal bruges nøjagtigt det, der er angivet i kontrakten.

Installation af lofter.

Uddrag fra SNiP relateret til enheden og installation af hævede lofter.

3.63. Anordningen af ​​hængelofter skal foretages efter installation og montering af alle rammeelementer (i overensstemmelse med projektet), kontrol af dets vandrette placering og overensstemmelse med mærker.

3.64. Installation af plader, vægpaneler og hængende loftselementer skal udføres efter markering af overfladen og startes fra vinklen på det forede plan. Vandrette ledd af plader (paneler), der ikke er omfattet af projektet, er ikke tilladt.

3.65. Overfladen af ​​overfladen, foret med plader og plader, skal være glat uden at slynge i leddene, stive uden vibrationer af pladerne og pladerne og skrælle fra overfladen (når limet).

3.66. Ved installation af hævede lofter, paneler og plader med en ansigtsbehandling i indretningen af ​​bygninger, skal kravene i tabellen være opfyldt. 14.

Teknologisk kort på enheden af ​​spændingslofter "Clipso" ("Clipso")

1. Omfang

1.1. Dette flowdiagram er udviklet til Clipso-strækloftkomplekset i bolig- og administrationsbygninger for at forbedre udseendet inde i rummet samt at bruge mellemrummet mellem loftet og loftet til læggeværktøjer til forskellige formål (ventilationskanaler, elektrisk og lavspænding ledninger, rørledninger). Formålet med at skabe det præsenterede teknologiske kort var behovet for at foreslå det anbefalede procesflow for arbejdet, for at vise sammensætningen og indholdet af TTK, eksempler på at udfylde de nødvendige tabeller.

På baggrund af dette flowdiagram kan flowdiagrammer udvikles på enheden af ​​andre konstruktioner af stræklofter med forskellige stilistiske beslutninger i forhold til specifikke driftsbetingelser for lokaler. Det teknologiske kort under overvejelse kan knyttes til et bestemt objekt og vedtage konstruktive dimensioner såvel som kan anvendes til udvikling af arbejdsprojekterne (CPD). Dette specificerer produktionsordningerne, arbejdsvolumen, lønomkostninger, mekanismer, materialer, udstyr mv.

1.2. For at sammenkæde eller udvikle rutediagrammer er følgende data nødvendige som kildedata og dokumenter:

 • arbejds tegninger af strukturer og størrelser af indvendige vægge og lofter af værelser;
 • byggekoder og regulativer (SNiP, SN, BCH, SP);
 • instruktioner, standarder, fabriksinstruktioner og tekniske forhold (TU) om de anvendte hovedmaterialer (loftsbeklædning, armaturbeslag mv.);
 • ensartede normer og priser for bygge- og anlægsarbejder (EHR, GESN-2001);
 • produktionsnormer for materialeforbrug (NPRM);
 • progressive standarder og satser, kort af arbejdsorganisation og arbejdsprocesser, der anvendes til opførelse af murstens udvendige vægge.

2. Generelle bestemmelser

2.1. For enheden af ​​strækloftet blev stoffet foreslået i 1997 af det schweiziske firma Clipso A.G. Basen af ​​strækloftet er stof, der er lavet på et bredt væv i form af et solidt syntetisk stof af strikket strikke. Stoffet er imprægneret med en speciel sammensætning af polyurethan. Dette lærred har ingen sømme og gør stræklofterne i en perfekt flad endelet overflade. Fordelen ved et så sømløst strækloft til at strække filmlofter er ubestrideligt.

Clipso sømløse stræklofter kræver ikke en sådan præcis måling som filmstræklofter. Clipso stof leveres i ruller af forskellig bredde, og strækloftet skæres i henhold til de maksimale lineære dimensioner af rummet fra rullen af ​​den nærmeste bredde. Alle andre komplikationer i dette rum (fremspring, hjørner, krøllede sektioner, størrelsesudsving) implementeres på stedet direkte under installationen af ​​Clipso sømløse strækloft. Anvendes til fremstilling af sømløse strækloft Clipso komponenter som polyester og polyurethan, er miljøvenlige, hvilket tillod selskabet Clipso A.G. få et europæisk certifikat til installation af deres hævede lofter i børne- og lægeinstitutioner.

2.2. Clipsos sømløse stofstræklofter er langt mere holdbare end standardversionen af ​​PVC. Desuden er hovedværdien af ​​det nye loftsstof fra firmaet Clipso varmekrympningen med en faktor på 1,2.

Stoffet, der fremstilles af firmaet Clipso (Frankrig), kan have et klart grafisk mønster, fordi det på grund af den ensartede tæthed af sløjferne ikke vil blive deformeret under strækning eller krympning. Den særlige teknologi til vævning af en klud gør det muligt at væve 87 kolonner i 90 rækker for hver 5 cm. Imidlertid gør tyndt vævning ikke stoffet tungere, dets vægt pr. Kvadratmeter er kun 220-240 gram. På grund af den tætte vævning og ensartet fordeling af trådens spænding "tøj stoffet", men det lader ikke fugt igennem.

2.3. Fordelen med teknologien til fremstilling af stræklofter Clipso (Clipso) er deres sømløshed. Manglende sømme fører til, at Clipso strækloftet ikke rives og tjener i temmelig lang tid. Ud over de fremragende præstationsegenskaber giver Clipo-stræklofter dig mulighed for at skabe en perfekt flad overflade og et ensartet mønster uden søm og deformation. De højeste æstetiske egenskaber og elastik i lærredens strækloft Clipso giver dig mulighed for at bøje, hvilket giver den enhver form. Teknologien til installation af stræklofter giver dig også mulighed for at indlejre belysning i dem.

2.4. Clipso lofter kan betragtes som vandalbestandige, da de ikke er bange for mange driftsmæssige farer som oversvømmelse, sollys, udskæringer og punkteringer. Takket være dobbeltsidet polymerimprægnering er loftet super-stærkt og kan modstå endnu stærkt mekanisk tryk. Derudover er lofter i lofter frostbestandige. Klipso lærredet kan modstå temperaturer så lave som -40 grader uden at miste sine driftsegenskaber, hvilket gør Klipsos sømløse stræklofter lavet med denne nye teknologi, der er egnet til installation selv i uopvarmede rum. Clipso stræklofter kan males både før og efter installationen - dette giver dig mulighed for at få en unik farve i rummet. Det er muligt at anvende et digitalt billede (fotografi eller billede) til det sømløse clipso loft.

2.5. Før installationen af ​​Klipso-stræklofterne i lokalerne, bygge- og anlægsarbejder, der er specificeret i arbejdstegningerne, herunder efterbehandling, bortset fra efterbehandling maling eller klistring af vægge af forskellige typer tapet samt engineering kommunikation installation (belysningsarmaturer ledninger, installation af brandslukningssystemdesign, lægning af rørledninger mv.).

2.6. Arbejdet med installationen af ​​Clipso-loftet skal udføres i overensstemmelse med kravene i følgende reguleringsdokumenter:

 • SNiP 3.01.01-85 *. Organisation af byggebranchen;
 • SNiP 31-01-2003 "Beboelseslejligheder";
 • SNiP 31-05-2003 "Offentlige bygninger til administrative formål";
 • SNiP 31-03-2001 "Industrielle bygninger";
 • SNiP 2.09.04-87 * "Administrative og beboelsesbygninger" (red. 2001);
 • SNiP 21-01-97 * "Brandsikring af bygninger og strukturer";
 • SNiP 23-01-99 * "Building Climatology";
 • SNiP 3.04.01-87. Isolerings- og overfladebelægninger;
 • SNiP 12-03-2001. Arbejdssikkerhed i byggeriet. Del 1. Generelle krav
 • SNiP 12-04-2002. Arbejdssikkerhed i byggeriet. Del 2. Byggeproduktion.

3. Arbejdsorganisation og -teknologi

3.1. Clipso loftsprodukter varierer i farve og formål. De mest populære stræklofter er den standard hvide eller farvede Clipso, i deres egenskaber og egenskaber, der passer til det absolutte flertal af forbrugerne. I nogle tilfælde har Clipso udviklet specielle specifikke produkter - anti-vail lofter, anti-snavs, akustisk, gennemsigtig og anti-baktericid.

Udover at skabe et simpelt, perfekt glat loft, er det muligt at skabe stræklofter af komplekse former på flere niveauer (figur 1).

3.2. Tøj på stræklofter, i modsætning til PVC-film, installeres uden en termisk proces på en plastikpose (klip), som giver dig mulighed for pålideligt at styrke lærredet og bringe et æstetisk udseende til loftet. Det er muligt at installere varmeisolering og lydabsorberende materialer samt brandalarm mellem bundloftet og strækloftet CLIPSO. Design ideen og den nyeste teknologi giver dig mulighed for at skabe et interiør og gøre hvert værelse unikt, og ved hjælp af en plotter kan du anvende billeder af høj kvalitet til teksturerne i Clipso loftsarket.

Clipsos sortiment af stoffer omfatter farvede stoffer (beige, pink, grå, sort, lime, blå) samt specielle typer stof, især: akustisk stof med lydabsorberende membranegenskaber (sort og beige farver) og gennemskinneligt stof til at skabe loft og væg baggrundsbelyste design. Farven på stoffet kan oprettes på anmodning zakzachika for at skabe et specifikt design af rummet. Lærredet leveres i ruller på 50 eller 100 meter. Rullerne har en "ren" bredde på 2,00 m, 2,50 m, 3,00 m, 3,50 m, 4,00 m, 4,50 m og 5,10 m.

3.3. Teknologien til montering af sømløse lofter i Clipso-systemet er baseret på det schweiziske system med hurtig installation af loft og vægoverflader. Det giver dig mulighed for hurtigt og effektivt at skabe en ideel loftsoverflade, der opfylder europæiske standarder. For at installere et strækloft skal du have: en trinladder, en speciel CLIPSO-spatel (figur 2), en perforator, en skruetrækker, plastikdæmpere, selvlukkende skruer, en bygnings tørretumbler, hvide kludhandsker. Det anbefales at installere strukturer af to arbejdere. Før arbejdet påbegyndes, skal rummet rengøres af støv og affald. Installationen af ​​kluden er lavet i en speciel ekstruderet profil (baguette) Clipso, lavet af PVC og har en kompleks sektion. Profilvægt - 0.190 g / m s., Længde - 2 m.

Forberedende arbejde

3.4. Clipso tekstilstof gennemgår imprægnering, spinning, tørring og koldning. Lerret er fremstillet af polyester, jævnt imprægneret med en særlig blanding indeholdende polymer og farvestof. Polymeren har elastomere egenskaber. Polymerens vigtigste (grundlæggende) element er polyurethan, som har polymeriseringsegenskaberne og giver dig mulighed for at skabe et meget miljøvenligt materiale med de nødvendige mekaniske egenskaber. Cloth Clipso er 15 gange stærkere end PVC film. Hovedegenskabet - stoffet har egenskaben for varmekrympning med en koefficient på 20%.

Teknologien til måling og montering af Clipso strækloft er meget lettere end måling og montering af PVC film. Til installation er det nok kun at kende to størrelser i rummet: maksimal længde og bredde uden dimensioner af fremspringene og radiuserne af de buede sektioner. I henhold til disse størrelser vælges bredden af ​​bladet nærmest bredden med en kant på mindst 20 cm og afskæres fra hele rullens længde med en minimumsmargen på 20 cm. At skære lærredet i forhold til rummets konfiguration foregår direkte under installationen, hvilket næsten eliminerer målefejl, men kræver installatører højt kvalificeret.

Efter måling af lokaler fremstilles Clipso tekstilstof i overensstemmelse med de opnåede resultater.

3.5. Til montering af Clipso strækloft anvendes en speciel profil, som er monteret rundt om rummet. Afhængigt af applikationens område og specifikke egenskaber går profilens fastgørelsesanordninger til loftet eller væggene (fig. 3). Profilen klæber sikkert på Clipso-stoffet, forhindrer det i at falde og om nødvendigt (for eksempel lækker det ovenfra, når det er nødvendigt at fjerne en del af loftet for at dræne vandet ) geninstallation af internettet i samme profil er tilladt.

Profilen kræver ingen specielle foringer eller elementer til at skabe en æstetisk forbindelse mellem væggen og strækloftet - sidstnævnte ser stilfuldt, pænt og moderne.

3.6. Ved første etape fastgøres profilen med lim langs rummets omkreds, enten til loftet (figur 4) eller til væggene (figur 5).

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Velkommen, vores elskede læser! Når du vender tilbage til vores sider, betyder det, at vi ikke skuffer dig! Dagens artikel vil berøre et meget interessant og relevant emne for mange mennesker. Vi vil tale om falske lofter VSN (departementskodekser).

Hvad er der galt med internettet? Ja, det faktum at oplysningerne i det er så kontroversielle, at det til tider ikke er muligt at systematisere det overhovedet! Det samme problem berørte falske lofter. Derfor, for at du ikke bliver forvirret, besluttede vi at lave en direkte, næsten omfattende gennemgang af BCH 28-95-dokumentet, som fuldt ud regulerer udførelsen af ​​sådant arbejde i Den Russiske Føderation.

Vigtigste bestemmelser

Så lad os gå i orden. Vores opgave er ikke at kopiere teksten til denne lovgivningsmæssige retsakt, men at fremhæve de mest betydningsfulde og vigtige steder, som du sikkert vil komme til nytte for selvreparation.

Ophængte lofter, værktøjer og materialer

Den første vigtige del af dokumentet beskriver designfunktionerne i sådanne lofter:

 • Suspended lofter er dekorative og funktionelle konstruktioner bestående af en ramme lavet af sort stål, aluminium eller træ, og en forflade lavet af dekorative efterbehandling materialer.
 • Da de forreste elementer er brugt paneler med masseproduktion i industrien, produceret på Den Russiske Føderations eller i udlandet. Disse omfatter: aluminiumspaneler og profiler; lydabsorberende mineraluld; perforeret gipsplader; dekorative plader af gips og vermikulit; asbestcement, gipsplader og gipsfiberplader; plader af spånplader og andre materialer, der er godkendt af brandvæsenet og de sundheds-epidemiologiske sikkerhedsmyndigheder.
 • Materialet til rammen er valgt på basis af typen og formålet med den forreste overflade kombineret med den.

Den bærende del af rammen af ​​det hængende loft kan være lavet af 4 typer:

 • a) Biaxial ramme med et niveau - essensen er enkel. Længden af ​​rummet er anbragt i en retning, faste profiler, der danner grundlaget for rammen, fastgjort til loftet på suspensionerne. Vinkelret på dem er skåret tværbjælker, der danner celler af en vis størrelse under beklædningspladerne. Sekundære dele af rammen er fastgjort til hovedet ved hjælp af pladeklemmer, spændepind eller fjedre.
 • b) En biaxial ramme med to niveauer - den væsentligste forskel er, at dens to akser er integrerede og overlapper hinanden. Tilslutning udføres ved hjælp af specielle beslag.
 • c) monoaksial ramme - består kun af profiler, der er parallelle med hinanden, langs hele længden af ​​det rum, der skal trimmes. Samtidig opnås tilstrækkelig styrke ved anvendelse af stive suspensioner, forskellige afstandsstykker, holdere samt elementer til frontfladen. Som et grafisk eksempel kan du citere strukturen af ​​et rackloft, som i billedet nedenfor.
 • d) uden ramme - sådanne lofter er samlet fra frontpaneler, på bagsiden af ​​dem er stivningsribber og monteringshuller til fastgørelse. Rammeløse lofter kan være uafhængige og sammenhængende suspension. I det første tilfælde er hvert element monteret separat fra de andre, og i det andet kan suspensionen holde flere dele på én gang.

Alle støtteelementer i rammen er fastgjort til bygningens hovedstrukturer ved hjælp af bøjler (suspensioner). På den ene side har de strukturelle fastgørelser til rammen og på den anden side til overlapningen. Alle suspensioner er opdelt i to typer: Stiv og fleksibel.

 • Vedhængene består af to dele, som er forbundet ved hjælp af en reguleringsindretning for at ændre højden.
 • Fleksible bøjler er lavet af galvaniseret ståltråd (2,5-3 mm diameter) eller fleksibelt bånd (tykkelsen er 0,6-0,8 mm). Stiv er lavet af metalstænger, hvis diameter er fra 5 til 12 mm eller strimler med en tykkelse på 2-4 mm.
 • Vi bør også bemærke de direkte suspensioner, som faktisk er fleksible, men har ingen højdejusteringsmekanisme. På dem justeres højden af ​​bladets længde (overskyddet er bøjet ud over loftets plan).

Fastgørelse af suspensioner i loftet udføres afhængigt af gulvkonstruktionen:

 • For armeret betonplader anvendes metaldukker, negle eller ankerkile.

Advarsel! Dokumentet siger ikke et ord om plastikskruerne, som anbefales af de uinformerede tilstrækkelige herrer. Desuden kan de ikke anvendes i henhold til brandteknikens teknik.

 • Til trægulve fastgøres der på metalskruer, fortrinsvis galvaniseret, da de ikke er underlagt korrosion. Men hvis installationen udføres i et tørrum, er du velkommen til at købe billigere hærdede muligheder.
 • Suspensioner er monteret på metalkonstruktioner ved hjælp af boltede led og klemmer.

Hvis trælat eller træ anvendes som materiale til rammen, skal overfladen behandles med flammehæmmende midler for at øge antændelsestemperaturen og antiseptika for at forhindre trærottning.

Alle stålrammeelementer, selv dem, der kommer i kontakt med aluminiumsdele, skal galvaniseres uden at forhindre dannelse af korrosion. Det samme krav gælder for skruer, bolte og suspensioner.

Betragtet VSN regulerer installationen af ​​hævede lofter, der er produceret på Den Russiske Føderations område, samt gipspladestrukturer, for eksempel gipsplader "Moskva" eller "Akmigran". Produkter fra udenlandske virksomheder som Armstrong bør monteres i henhold til producentens anvisninger (her skal du huske om certificering af sådanne produkter i Den Russiske Føderation), selv om det er værd at bemærke, at der ikke er fundamentalt forskellige krav.

Tip! Hvis du er interesseret i detaljer om installationsfunktionerne i en bestemt struktur, anbefaler vi, at du studerer det pågældende dokument alene.

Krav der er fælles for alle typer lofter

På trods af al sortiment er lofter i virkeligheden et lignende design, som giver os mulighed for at anvende de samme krav til dem:

 • Suspenderede lofter kan kun installeres i rum, hvor fugtighedsniveauet ikke overstiger 70%, temperaturen falder ikke under + 15º C, og der er ingen aggressive omgivelser.
 • Installationen udføres kun under efterbehandling, med opvarmning tændt, hvis den udføres i den kolde årstid.
 • Til konstruktioner af denne type er den tilladte afbøjning sat til 1/250 langs spændingen. Alle typer af konstruktioner er kun beregnet til deres egen vægt, så hvis du har brug for at installere tungt udstyr til forskellige formål, er rammen forstærket med stive bøjler, lås er monteret eller, hvad der er mest pålidelige, er det fastgjort til hovedloftet gennem loftoverfladen.

Over de hævede lofter er det muligt at arrangere forskellige meddelelser, men med visse forbehold.

 • Vandforsyningsledninger kan installeres i bakker med forspænding mod sanitetsaksler.
 • Forskellige ingeniorkommunikation, rørledninger, ventilationskanaler samt inventar monteres på bøjler, klemmer, beslag mv. Uden at påvirke loftrammens fastgørelsessystem.
 • Alle ophængte lofter skal monteres nedenunder og være i stand til at analysere individuelle sektioner for at give adgang til de nødvendige kommunikationsnoder.
 • Installation af brændbare elementer i forskellige udstyr og materialer er ikke tilladt i rummet over loftet. Som allerede nævnt. Træet behandles med en atyping sammensætning.

Endvidere indeholder dokumentet (punkt 3.8 3.9) de generelle installationsinstruktioner. Umiddelbart inden installationen skal alle fliser sorteres efter faktisk størrelse, tekstur og farve. Deres forside skal være fri for fejl som f.eks. Rundt om hjørnerammen eller buet (maksimumsgodtgørelsen er 1 mm). Den maksimale afvigelse af pladernes størrelse fra en given standard må ikke overstige 0,5 mm.

Derefter kommer underafsnittet til rammetyper. Først på listen - metal:

 • Målingen af ​​lokalerne udføres efter det faktum. Derefter er det opdelt i vinkelrette akser, alt efter hvilket trin af materialet der skal monteres af teknologien.
 • Under sammenbruddet skal du bestemme placeringen af ​​lamper, ventilation og anden kommunikation. Samtidig er det nødvendigt at bestemme størrelsen af ​​frisepaneler (start og efterbehandling) for alle vægge.
 • Dernæst markerer du det horisontale niveau i rummet, for hvilket det er meget bekvemt at bruge en laser. Det samme arbejde kan udføres på vandstand, men du skal bruge to personer. Mærker placeres i hjørnerne, hvorefter de er forbundet med linjer ved hjælp af en farvning blonder.

Tip! Hvis væggen har en længde på mere end 5 meter, anbefaler vi dig at lægge mærker i centrum, ellers kan det være muligt at slå på tråden, når du strækker og slår, hvilket vil medføre afbøjning af hele loftkonstruktionen.

Advarsel! Horisontal markering er installeret ikke kun på væggene, men også på søjlerne.

 • Yderligere på vægge og søjler er monteret støttevinkler. I gipsrammen er de erstattet af PNP profil guider, med en sektion på 27x28 mm.
 • På de tidligere markerede akser bestemmer vi fastgørelsesstedet for parenteser (base af suspensioner).
 • Fastgør beslagene til DG-4 dowel-neglen med en pistol ПЦ-52-1. Monteringshøjden afhænger af hvilken konstruktion der skal monteres.

Advarsel! De anker kiler, der tilbydes af os, kræver ikke brug af et specielt værktøj, og forbindelsens kvalitet bliver endnu mere pålidelig.

 • Næste er installationen af ​​justerbare suspensioner og metalprofiler på dem. Hovedkravet for denne operation gælder for nøjagtigheden af ​​det vandrette niveau.
 • Efter at rammen er monteret, følger monteringen af ​​frontfladen ifølge instruktionerne.

Ved installation af en træramme udføres følgende operationer:

 • Først og fremmest skal du kontrollere nøjagtigheden af ​​placeringen af ​​installationen af ​​træprofiler i overensstemmelse med de etablerede tegninger.
 • Næste er installationen af ​​vægdelene i fremtidens kasser.
 • Derefter installeres der en ru ramme for overlapning. For at gøre dette skal du bruge den samme dowel.
 • Montering af føringsskinnerne på hovedrammen, til efterbehandling med negle eller skruer på træet.
 • I slutningen er belysningsniveauet nøje verificeret, og de resterende dele er fastgjort.

Hvis rammen er af blandet type, så:

 • Installation af vægdelene i den fremtidige ramme pågår;
 • Hårde suspensioner installeres i gulvets sømme
 • Derefter på hængslerne svejses styredelen af ​​rammen på 4 mm stålvinkel 40x40 - det horisontale niveau observeres nødvendigvis;
 • Derefter placeres forkogte træelementer på hjørnerne. For at gøre dette skal du have stænger med en sektion på 40x80 mm, som er installeret parallelt med hinanden med en justeret tonehøjde.
 • Mellem hovedstængerne er der monteret tværgående indsats 40x40 mm. De styrter fast i hovedbæltet og fastgøres med en enkelt skrue.
 • Langs vejen kontrolleres vandret af hele strukturen, inden hovedbundtene udføres.
 • På sidste etape, installation af ansigtet materiale med skruer.

De sidste to muligheder i dag er praktisk taget ikke brugt i lyset af deres ret høje kompleksitet og andre mangler (materialet er brændbart, det er bange for fugt). Moderne udviklere foretrækker metalmodulære systemer, hvis konstruktion sker meget hurtigt, og egenskaberne af galvaniseret stål og aluminium er ikke bekymrede for strukturens holdbarhed og eliminerer behovet for penge, indsats og tid til at behandle det.

Tip! Et ubehageligt træk ved hævede lofter er, at de skjuler højden af ​​rummet. Hvis du er interesseret i at kende statens standarder for den tilladte højde af boligområder, så husk at lofternes højde er bestemt i henhold til SNiP 2.08.01-89 *.

Installationskrav til hængende konstruktioner

Det, der blev beskrevet i det foregående kapitel, er et generelt krav til suspenderede strukturer. Yderligere i dokumentets tekst er der en detaljeret beskrivelse af enheden af ​​forskellige typer lofter.

Vi vil ikke beskrive dem alle, da mange af dem i dag praktisk talt ikke er efterspurgte (glem ikke at dokumentet blev frigivet i den allerede fjerne 1995). Først og fremmest er vi interesserede i installationen af ​​gipsophæng, hvor massen fortsætter med at få fart.

Gipsplanklofter på en metalramme

Så vi går direkte gennem teksten i BCH 28-95 s. 11, indsætter vores kommentarer og tilføjelser:

 1. Et sådant loft består af en metalramme, der er fastgjort på en dowel til overlapningen af ​​hovedstaden og hæmmet med gipspladerplader nedenunder.
 2. Afhængigt af den arkitektoniske ide og rummets dimensioner kan lofterne være af forskellige typer: GP-2, GP-3, GP-4.

Følgende materialer bruges til at samle disse strukturer:

 • Guide profiler PN-2, PN-3, PN-4;

Kommentar! Mærkeligt nok, men dokumentet siger ikke noget om PNP 27x28 mm guide profil, som i dag ikke kun er den vigtigste til lofter - det bruges ofte selv til vægge. Alt dette foreslår igen, at dokumentet allerede er ret forældet og kræver opdatering. Hidtil er der ikke udviklet nye dokumenter, der regulerer installationen af ​​hævede lofter.

 • Rackmonterede profiler PS-2, PS-3, PS-4 har buede stivningsribber og er de vigtigste bærere (forskellen på modeller i deres størrelser, i henhold til guideprofilerne);
 • Profil PP-1;
 • Nedenfor vises de profiler, der er helt uberettiget i dag, så vi udelader dem.
 • For at montere slagtekroppen og arkiveringen kræves selvskærende skruer 3,5x9,5 mm (bugs) og 3,5x25 mm (metalstikskruer).

Næste i teksten er en beskrivelse af materialets egenskaber, og hvilke statsstandarder og specifikationer de skal overholde. Det er meget nysgerrig, at tykkelsen af ​​gipsplader til arkivlofter skal være 14 mm, hvilket er helt irrelevant i dag, når industrien producerer 12 mm muligheder for vægge, 9,5 mm muligheder for loft og 6 mm til buer og buede strukturer.

Lad os nu gå direkte til installationen:

 • Installation må kun udføres, når alt færdigarbejde er færdig med undtagelse af maling og limning af tapet.
 • Alle led af gulvplader, herunder forbindelser til bygningskonstruktioner, er forseglet.
 • Alt arbejde på opdræt af kommunikation skal udfyldes og afleveres i henhold til loven.
 • Ifølge typen af ​​projekt og dimensioner af rummet, er typen af ​​loftstruktur valgt.

Loft GP-2

Lad os gå i orden. Den første i listen bliver loftet for GP-2, det er en enkelt-niveau toaksel.

Hovedtræk ved dette loft er, at det ikke giver mulighed for tilstedeværelsen af ​​suspensioner, derfor er brugen begrænset af rummets bredde.

 • Så for værelser op til 2, 4 meter, bruges PN-3 og PS-3 som profiler, og for værelser fra 2,4 til 2,8 meter - anvendes PN-4 og PS-4.
 • På de langsgående vægge i rummet er vejrprofiler ifølge vandret niveau monteret.
 • Fastgøring til beton og mursten strukturer udføres ved hjælp af dykker-negle, hvis længde ikke skal være mindre end 3 cm, i 40 cm trin.
 • Profilerne er fastgjort til gipsplader partitioner med selvdrejende skruer til rackmonterede produkter med samme tonehøjde.
 • Derefter indsættes hver 40 centimeter rackmonterede profiler i styrprofilerne - deres stive bånd mellem dem er tilladt ved hjælp af selvdrejende skruer.
 • Derefter mellem hovedstativprofilerne er jumpers indsat fra det samme materiale, der danner celler 40x40 centimeter.
 • Krydsere er fastgjort med en kutter, metoden til at "skære med en bøjning"

På grund af rummets lille bredde er stivheden af ​​profilerne tilstrækkelig til at holde loftets masse uden at bøje. Det skal dog bemærkes, at kvalitetsprofilen skal anvendes, og ikke folien, der sælges til en øre i butikkerne i dag. I disse tilfælde kan der ikke ske suspensioner.

Loft GP-3

Denne mulighed er egnet til værelser af enhver længde og bredde, da dets design nødvendigvis styrkes af suspensioner.

Vi vil ikke male det særligt stærkt, da det adskiller sig lidt:

 • For det første samles hovedrammen analogt med den forrige af PN og PS-profilerne.
 • Alle PS-profiler er desuden forstærket med bøjler eller fastgjort direkte til loftet med dowel-negle med et trin på 120 centimeter. Suspensioner er mere hensigtsmæssige i dette tilfælde, da de tillader loftet at blive nivelleret til et vandret niveau.
 • Yderligere på tværs af PS-profilen er loftet PP-1 fastgjort i 40 cm trin med skruer.

Advarsel! I dag bruger de ikke skruer til disse formål, men en profil på to niveauer, der blot klikker på stivere.

Det sidste skridt er arkivering af rammen med gipsplader. Forresten er fikseringstrinnet 15-18 centimeter.

Loft gp-4

Nå, den sidste mulighed, med sindet det nemmeste. Faktisk er dets design så primitivt, at vi ikke kunne finde et enkelt foto på internettet.

Dens essens ligger i, at PP-1 profilerne er fastgjort direkte til loftlofterne ved hjælp af dowel-negle. Tilpasningen af ​​planet sker ved at forme profilen af ​​stykker af krydsfiner.

Derefter dækkes loftet med gipsplader i analogi med de tidligere versioner.

Hvad er mest interessant, dette loft har 4 versioner. Vi går ikke ind i detaljer, men vi sender de mest nysgerrige direkte til dokumentet (fra punkt 11.3.17 og fremad).

Krav til loftkonstruktioner

Yderligere i dokumentet, fra punkt 11.3.9, er de grundlæggende krav til alle typer strukturer, hvilket er særligt interessant.

Lad os analysere alt i detaljer:

 • Hvis loftet er gipsplader med en tykkelse på 14 mm, er trinene i lejeprofilerne i alle tilfælde 40 cm;
 • Trinet mellem suspensionerne må ikke overstige 1,2 meter;
 • Hver suspension er fastgjort til loftet med dowels i en mængde på mindst 2 stykker;
 • Tilstedeværelsen af ​​huller i fastgørelsesvægge er ikke tilladt, og længden af ​​dowels afhænger af mærkebeton, men ikke mindre end 4 cm;
 • Når den monteres til hule plader, skal den monterede del af suspensionen være 20 cm i længden og være placeret over hulrummene - antallet af dowels stiger til 3;
 • Fastgøring af suspensionen til fastgørelseselementet sker med skruer;
 • Suspensionens længde bestemmes af projektet;

Med udgangspunkt i afsnit 11.5 er der en beskrivelse af processen med indlejring af sømme mellem plader af gipsvæg og dens efterfølgende efterbehandling. Disse oplysninger kan du komme direkte til BCH, eller ved at læse en profilartikel på vores hjemmeside. Vi vil opsummere.

Så ud fra resultaterne af studiet af disse dokumenter kom vi til følgende konklusioner. SNiP-hæmmede lofter, der opererer på vores lands område, er allerede ret forældede.

Dokumentet tager ikke højde for tilstedeværelsen af ​​mange moderne materialer og kræver derfor alvorlig forfining. Det skal dog bemærkes, at overholdelse af disse krav giver dig mulighed for at installere varige og pålidelige lofter.

Falsk loft snip

KONSTRUKTIONER MED ANVENDELSE AF PLASTERBOARD OG PLASMA-FIBROUSBLAD

REGLER FOR DESIGN OG INSTALLATION

Gipsplader og gipsfiberplader. Vilkår for design og installation

OKS 91.060.10, 91.060.30

Indledningsdato 2014-10-01

Regel Detaljer

1 PERFORMERS - Centralforskning og Udvikling og Eksperimentelle Institut for Industrielle Bygninger og Bygninger (OJSC "TsNIIPromzdaniy"), LLC "KNAUF GIPS", LLC "Saint-Gobain Building Products Rus"

2 INDLEDET af den tekniske standardiseringskomité TC 465 "Construction", den føderale selvstyrende institution "Federal Center for rationering, standardisering og teknisk overensstemmelsesvurdering i byggeriet" (FAU "FTSS")

3 FORBEREDT TIL GODKENDELSE AF DEPARTEMENT URBANPLANNING OG ARKITEKTUR AF KONSTRUKTIONS- OG ANVENDELSESSTYRELSEN AF DEN RUSSISKE FØDERATION

4 Kravet i EN 15283-2: 2008 + A1: 2009 * Gipsplader med fibrøs forstærkning - Definitioner, krav og testmetoder. Del 2: Gipsfiberplader. (EH 15283-2: 2008 med ændring nr. 1 af 2009. Fiberforstærkede gipsark. Definitioner, tekniske krav og prøvningsmetoder. Del 2. Gipsfiberark) vedrørende vilkår og definitioner for ark og deres tekniske krav.
________________
* Adgang til internationale og udenlandske dokumenter, der er omtalt i teksten, kan fås ved at klikke på linket til webstedet http://shop.cntd.ru. - Bemærk producenten af ​​databasen.

6 REGISTRERET af Forbundsagenturet for Teknisk Forordning og Metrologi (Rosstandard)

7 INDLEDET FOR FØRSTE TID

introduktion


Dette regelsæt er udarbejdet for at opfylde kravene i tekniske forskrifter, afspejles i føderale love fra December 27, 2002 N 184-FZ "On Teknisk forskrift", af 22. juni * 2008 N 123-FZ "Tekniske Bestemmelser om brand sikkerhedskrav", dateret 30. december 2009 N 384-ФЗ "Tekniske forskrifter for bygningers sikkerhed og sikkerhed".
________________
* Sandsynligvis fejlen i originalen. Skal læse: 22. juli. - Bemærk producenten af ​​databasen.

1 Omfang


Dette regelsæt fastsætter regler for design og udstyr af bygningskonstruktioner stykkevis montering med brug af gips og gips plader (frame-obshivnyh skillevægge, indvendige foringer af væggene i rammen og rammeløse type vægelementer loftsrum, kommunikation aksler, forsænkede lofter, præfabrikerede grunde til gulvbelægning, brandhæmmende beklædning af stål og træstrukturer).

2 Normative referencer


I denne regel anvendes henvisninger til følgende reguleringsdokumenter:

GOST 18992-80 Grov polyvinylacetat-homopolymer dispersion. Tekniske betingelser

JV 70.13330.2012 "SNiP 3.03.01-87 Bearing and enclosing structures"

3 Vilkår og definitioner


Følgende udtryk anvendes i det nuværende regelsæt med tilhørende definitioner:

3.1 Nedhængt loftramme: En struktur bestående af hoved- og støtteprofiler (stænger), forbundet med forbindelseselementer og fastgjort til understøtningsbasis med suspensioner.

3.2 gipsplader panel kombineret DKP: To lag blikproduktet af fuld fabrik parathed bestående af konventionelle eller fugtbestandig gipspladelag indsættes med et lag af isolering af ekspanderet polystyren plade PSB-S eller mineraluld til syntetisk binding.

3.3 mindre defekt: En defekt, der ikke påvirker brugen af ​​produkter væsentligt til det tilsigtede formål og dets holdbarhed.

3.4 Støtteprofiler (stænger): Elementer af rammen af ​​det hængende loft, der er forbundet med hovedprofilerne ved hjælp af forskellige beslag, hvortil gips- eller gipsfiberarket er fastgjort.

3,5 vernier suspension: Suspension bestående af tre dele (top, bund og holder) og tillader at justere rammen af ​​det hævede loft i højden.

3.6 hovedprofiler (stænger): Elementer af rammen af ​​det hængende loft, der er direkte eller gennem suspensioner fastgjort til loftets understøtningsbase.

3,7 bæreevne: Den maksimale belastning, som strukturen kan modstå uden at bryde ned eller nå den ultimative tilstand af deformation.

3,8 skyggesømme: Sømmen af ​​skillevæggen af ​​skillevæggen med den overliggende overlapning, hvor ledeprofilen er skjult med en yderligere strimmel gipsplader eller gipsfiberark.

4 Notation og forkortelser


Følgende regler og forkortelser bruges i denne kode:

5 Generelle bestemmelser

5.1 Materialer og produkter til indkapsling og flammehæmmende strukturer ved brug af gips og gipsfiberark skal overholde kravene i eksisterende dokumenter inden for rationering og standardisering.

5.2 Rammekonstruktionerne skal fremstilles ved at dække metal- eller trærammen med gipsplader eller gipsfiberark. Luftrummet mellem skindene kan fyldes med lydisolerende eller varmeisolerende materiale.

5.3 I dette regelsæt er vist konstruktive løsninger vægelementer bruger rammer, komponenter og materialer, der er beskrevet i afsnit 6. Ved anvendelsen af ​​disse tekniske løsninger med hensyn til konstruktionsparametre snit størrelse og maksimale trin rammeelementer, den maksimale højde af de strukturer, såvel som forbindelser enhed tilladt at anvende uden at begrunde beregninger. Hvis der anvendes rammeelementer, skal komponenter og materialer, der afviger fra dem, der er angivet i afsnit 6, beregnes ved beregning eller testresultater.

5.4. Bygningskrav ved anvendelse af gips- og gipsfiberark har generelle krav med hensyn til:

5.5 Modstand af strukturer for miljøpåvirkninger ydes under følgende betingelser:

6 Materialer anvendt til konstruktioner ved brug af gips og gipsfiberark

6.1 Gipsplader

6.1.1 Nomenklaturen af ​​gipsplader er angivet i GOST 6266.

6.1.2 Brudbelastning ved testning af plader til bøjningsstyrke ved variabel spænding (hvor er den nominelle arktykkelse i millimeter) og afbøjning skal svare til de værdier, der er angivet i GOST 6266.

6.1.3 Formen af ​​gipspladernes langsgående kanter er opdelt i typer i henhold til GOST 6266.

6.1.4 Vandabsorption af ark af GKLV og GKLVO bør ikke overstige værdierne i GOST 6266.

6.1.5 Modstanden af ​​ark GKLO og GKLVO til indflydelse af åben ild skal være mindst 20 minutter.

6.1.6 Den specifikke effektive aktivitet af naturlige radionuklider i gipsark må ikke overstige værdierne i GOST 6266.

6.1.7 HL-ark skal anvendes til montering af skillevægge, lofter og beklædning af indvendige overflader af vægge i lokaler med tørre og normale temperatur- og fugtighedsforhold i overensstemmelse med kravene i SP 50.13330.

6.1.8 GKLV-plader skal anvendes til montering af skillevægge, lofter, præfabrikerede gulve til gulvbelægninger og beklædning af væggens indre overflader i rum med våd driftstilstand i overensstemmelse med GOST 6266.

6.1.9 GKLO-plader skal anvendes til montering af skillevægge, hæmmede lofter og beklædning af vægternes indre overflader og brandbeskyttelse af konstruktioner, der er underlagt brandmodstandsbehov.

6.1.10 GKLVO-plader skal anvendes til at udføre ildskillevægge, lofter og indvendige vægge og brandbeskyttelse af bygninger i bygninger med våde driftsforhold ved relativ luftfugtighed op til 70% og temperaturer op til 30 ° C.

6.1.11 GKLA-plader, hvis egenskaber er angivet i bilag D, skal anvendes til at udføre skillevægge, hæmmede lofter og foring af vægternes indre overflader i lokaler med tørre og normale temperatur- og fugtighedsforhold, der er underlagt øget krav til lydisolering.

6.1.12 Når der anvendes plader af GKLV og GKLVO i bygninger og rum med våd drift, skal deres frontflader beskyttes med vandtætte primere, vandtæt kittet, vandtæt maling, keramiske fliser eller mosaikker. Udluftningsventilation skal leveres i disse rum for at sikre regulatorisk luftudveksling i overensstemmelse med gældende standarder SP 60.13330, SP 44.13330, SP 54.13330, SP 55.13330, SP 56.13330, SP 118.13330.

6.1.13 For at øge væggenes isoleringskapacitet i bygninger i drift og renovering med rammeløs beklædning anbefales det at bruge gipsplader kombinerede paneler, der er et tolags produkt med fuld fabriksberedskab bestående af et gipspladerark med et PSB-S 15, 25 polystyrenskumisoleringsark limmet til det. eller 35 ifølge GOST 15588 eller fra en mineraluldplade på et syntetisk bindemiddel af kvalitet 175, 225 ifølge GOST 9573 med hensyn til kravene i [1].

6.2 Gipsfiberark

6.2.1 Nomenklaturen for gipsfiberark er angivet i GOST R 51829.

6.2.2 I form er de langsgående kanter af gipsfiberplader opdelt i typer i henhold til GOST R 51829.

6.2.3 Trækstyrken på gipsfiberark under bøjning må ikke være mindre end den værdi, der er angivet i GOST R 51829.

6.2.4 Overfladevandabsorption af plader GVLV må ikke overstige de værdier, der er angivet i GOST R 51829.

6.2.5 Hårdheden af ​​forsiden af ​​GVL- og GVLV-arkene må ikke være mindre end den værdi, der er angivet i GOST R 51829.

6.2.6 Den specifikke effektive aktivitet af naturlige radionuklider i gipsfiberark må ikke overstige de værdier, der er angivet i GOST R 51829.

6.2.7 Fysiske og tekniske indikatorer for gipsfiberark er angivet i GOST R 51829.

6.2.8 GVL ark skal anvendes i bygninger og værelser med tørre og normale temperatur- og fugtighedsforhold i overensstemmelse med GOST R 51829.

6.2.9 Plader GVLV skal anvendes i bygninger og værelser med tør, normal og våd temperatur og fugtighed i overensstemmelse med anvisningerne fra GOST R 51829.

6.2.10 Som et fundament til gulvbelægningen er der lavet plade af præfabrikerede elementer (produktionsmærke "gulvelement") lavet af to gipsfiberark 1200x600x10 mm i størrelse (figur 1a), limet sammen på fabrikken med 50 mm ([2], [3]) eller fra to separate ark GVLV i henhold til GOST R 51829 med en samlet tykkelse på 20 mm (figur 1a).

Figur 1 - Kombineret plade

og - et element af et gulv; b - fugtbestandig gipsfiberplade GVLV

6.3 Elementer af rammer


Metalrammeelementer

6.3.1 For at udføre metalrammen af ​​skillevægge, vægoverfladebehandlinger og lofter, anvendes kurvede profiler af koldvalset galvaniseret ståltape af kulstål. Krav til elementerne i metalrammen er angivet i [4], [5]. Typerne og hoveddimensionerne af metalrammens elementer er angivet i bilag A.

6.3.2 Stålprofiler skal opfylde følgende krav:

6.3.3 Til gennemførelse af metalrammens konstruktioner med bøjede overflader skal der anvendes profiler, der er buet på fabrikken i overensstemmelse med et specifikt projekt.

6.3.4 Valget af den ønskede profil eller stangstørrelse udføres på grundlag af den nødvendige højde af partitionen eller vægbeklædningen, deres krav til design og lydisolering (tabel 6 og 7).

6.3.5 For at lave en træramme anvendes savet tømmer på mindst 2 grader i overensstemmelse med GOST 8486. Trærammen skal behandles med brandhæmmende midler og antiseptika i overensstemmelse med kravene i SP 70.13330 og SP 28.13330.

6.3.6 For rammerne af skillevægge anbefales det at anvende en rackmonteret stang med en sektion på 50x60 mm og en stangstang - 40x60 mm til rammen af ​​et ophængt loft - hoved- og støttestængerne med en sektion på 30x50 mm til en vægvendt ramme - stænger med en sektion på 25x40 mm.

6.4 Fastgørelsesdele og dele


Fastgørelsesanordninger, selvlukkende skruer, lim og kittede forbindelser, sæler, tætningsmidler, varme- og lydisolerende materialer anvendes til at udføre omslutningsstrukturer lavet af gips- og gipsfiberark.

6.4.1 Fastgørelsesanordninger

6.4.1.1 Fastgørelsesanordninger omfatter: suspensioner (tillæg B) til rammer af hængelofter og vægbeklædning, dykker og forankringselementer (tillæg C) til fastgørelse af rammen til understøtningsstrukturer, forbindelseselementer til sammenføjning af rammeprofiler samt dykker og kroge til fastgørelse Forskellige emner til skillevægge, beklædning og lofter.

6.4.1.2 Forbindelsesdele og -suspensioner bruges til at forbinde rammeelementerne og fastgøre dem til bygningernes understøttende strukturer. Krav til tilslutning af dele og suspensioner er angivet i [6], [7], [8], [9]. Karakteristika og formål med beslag og ophæng er angivet i bilag B.

6.4.1.3 Til fastgørelse af gipsplader eller gipsfiberplader til en metalramme med en profilvægtykkelse på mindre end 0,7 mm og til en træramme, skal der anvendes selvskærende skruer af typen TN og MN med en dobbeltsidet lige profilprofil, et fræsekop af en hemmelig form, en krydsformet spalte og en spids ende fremstillet af stålkvaliteter 10, 10kp, 15, 15kp, 20 og 20kp ifølge GOST 10702. Længden af ​​skruerne bestemmes afhængigt af rammens og hudens tykkelse (tabel 1).

Generelt billede af skruen

Formålet med og størrelsen af ​​skruen

TN skrue (selvdrejende skrue med forsænket hoved og spids ende ifølge GOST 11652)

Til gipsplader (bruges til træramme og metalramme med en profiltykkelse på op til 0,7 mm).

Skrue MN (selvdrejende skrue med forsænket hoved og spids ende GOST 11652)

Til gipsplader (bruges til træramme og metalramme med en profiltykkelse på op til 0,7 mm).

Tv-skrue (selvdrejende skrue med forsænket hoved og bore ende ifølge GOST 10619)

Til gips- og gipsark (bruges til en metalramme med en profiltykkelse på 0,7 til 2,2 mm).

Skrue LN (selvdrejende skrue med spids ende GOST 11650)

Til tilslutning af metaldele til hinanden.

Skrue LB (selvdrejende skrue med borestang GOST 10621)

Til tilslutning af metaldele til hinanden.

Min skruelængde mm

Antallet af pletteringslag

Med træramme

Med metalramme til dobbeltspændte skruer

Bemærk - - Gipsets tykkelse (gipsfiber) ark mm; - Tykkelse af metalrammens profil, mm.

6.4.1.4 Ved fastgørelse af gips- eller gipsfiberplader til en metalramme med en tykkelse på 0,7-2,2 mm, skal der anvendes selvlukkende tv-type skruer med en bore ende, et forsænket hoved og en krydsformet spalte, fremstillet af stålkvaliteter 10, 10kp, 15, 15kp, 20 og 20 kp i henhold til GOST 10702. Længden af ​​skruerne bestemmes afhængigt af slagtekroppen og tykkelsen af ​​huden (tabel 1).

6.4.1.5 For at forbinde metaldele sammen anbefales det at anvende selvskærende skruer med spids ende og krydsspor i stålkarakterer 10, 10kp, 15, 15kp, 20 og 20kp i henhold til GOST 10702 (tabel 1).

6.4.1.6 Ankerhuller anbefales til fastgørelse af rammeprofiler og bøjler til understøtningsstrukturer og til fastgørelse af vedhæftninger direkte på gipsplader og gipsfiberark - dowels, hvis nomenklatur er angivet i bilag B.

6.4.1.7 Fastgørelse af trærammeelementer indbyrdes skal udføres på søm eller skruer i overensstemmelse med GOST 1147 ved anvendelse af koldvalsede kulforzinkede stålplader med en tykkelse på mindst 0,6 mm.

6.4.2 Komponenter

6.4.2.1 For tætningsforbindelser mellem gips eller gipsfiberplader skal en tørt kitblanding baseret på gipsbindemiddel ifølge GOST 125 med specielle tilsætningsstoffer anvendes til at øge indstillingstiden og øge vandholdelseskapaciteten eller kittens blanding baseret på polymerbindemiddel. Bøjningsstyrken er ikke mindre end 1,5 MPa og 2 MPa i kompression.

6.4.2.2 Til limning af folderne i "Gulvelementerne" fremstillet af gipsfiberark eller parrede gipsfiberark anbefales det at anvende klæbemidler specielt designet til dette formål i henhold til GOST 18992 til at arrangere præfabrikerede bundstykker til gulvbelægninger.

6.4.2.3 Før påfyldning og forberedelse af overfladen af ​​pletteringen af ​​gipsplader eller gipsfiberplader, anbefales det at behandle leddene mellem dem med en primer.

6.4.2.4 For tætningsledninger dannet af alle typer kanter af gipspladeplader (undtagen PLUK og PLC) og foldede kanter af gipsfiberark, anbringes masker eller perforeret glasdugforstærkningstape [10].
_______________
Teksten i dokumentet svarer til originalen. - Bemærk producenten af ​​databasen.

6.4.2.5 For at forsegle huller mellem ledprofilerne eller træstængerne på rammen og understøtningsstrukturerne (bjælker, dækplader) mellem dækrammens stativprofiler og mellem stativprofilerne eller stængerne ved siden af ​​væggene og søjlerne og for at sikre den nødvendige lydisolering i overensstemmelse med SP 51.13330 bør anvende selvklæbende småpore-polymerforseglingsbånd ifølge GOST R 53338 eller tætningsmidler uden hærdning i henhold til GOST 14791.

6.4.2.6. Gipsplader eller gipsplader er egnet til maling, vægpapir, dekorativt gips, gipsplader kan også dækkes med keramiske fliser eller mosaikker. Før påføring af overfladebehandlinger skal gipspladerne behandles med en primer.

6.4.2.7 For at forberede overfladen af ​​plader til højkvalitetsmaling anbefales det at anvende et godt poleret efterbehandlingstæt ifølge GOST 10277.

6.4.2.8 I badeværelser (bad, dusjer mv.) Skal overfladerne af fugtresistente gipspladerplader GKLV, der er direkte udsatte for fugt, være dækket af en vandtætningsforbindelse og på steder, hvor væggene og væggene er forbundet med gulvet lægning af selvklæbende vandtætningsbånd eller et specialtape til forstærkning af vandtætningsmastikslaget [10].

6.4.3 Varme- og lydisoleringsmaterialer

6.4.3.1 Som varme og lydisolerende lag i strukturer med gips eller gipsfiberbeklædning skal du bruge en plade af mineral eller glasfiber på et syntetisk bindemiddel ifølge GOST 9573, GOST 10499, GOST 31309 og TU-producenter.

7 Strukturelle løsninger til indkapsling af strukturer ved anvendelse af gips- og gipsfiberark

7.1 Ramme skillevægge partitioner


Skillevægge anbefales at være konstrueret med en enkelt- eller dobbeltmetalramme, et lydisolerende lag mineraluld baseret på glasfiber- eller basaltfibre og et-, to- eller trelags gipsplader eller gipsfiberark (tabel 2). Om nødvendigt placeres rørledninger mv. kommunikation i tykkelsen af ​​skillevægten anvendte en dobbelt afstandsramme med metalramme og som fyldstof - for det meste ikke brændbare isoleringsmaterialer.