Hvordan male polyurethan sokkel gulv og loft

Uanset hvilken reparation du startede, kan du ikke klare polyurethanplint. Det bruges til at afslutte gulvet og loftet. Uden denne genstand virker eventuelle reparationer ufuldstændige. På grund af sin mangfoldighed kan polyurethan soklen understrege designet af ethvert rum samt skjule under forskellige kabler og ledninger. Men farveintervallet for sådanne produkter er ikke meget forskelligt og passer ofte ikke til rummets overordnede baggrund. Derfor er ofte de, der laver reparationer, interesserede i spørgsmålet om, hvordan man kan male polyurethan bundbordet gulv og loft.

De positive og negative sider af polyurethan bundplader

En vigtig fordel ved denne sokkel kan kaldes sin fleksibilitet, takket være den kan anvendes i forskellige konfigurationer. Den kan trimme rundt om kanterne af runde og ovale overflader, forarbejdning af nicher og buer. Det ser godt ud på plan grund, langs vægge og lofter.

Positive sider af loftet polyurethan sokkel

• En række farver og teksturer samt brede og smalle størrelser.

• Behøver ikke særlig pleje, det er nok at vaske med varmt sæbevand og tørre med en klud.

• Udsender ikke en ubehagelig lugt og kan bruges i boligområder til forskellige formål.

• Faktisk ikke deformeret og, i modsætning til træ, forringes ikke.

Ud over fordelenes masse har polyurethanplader en ulempe, det er relativt tung sammenlignet med skumproduktet. Derfor bør det fastsættes til lofterne med høj kvalitet lim.

Positive og negative sider af gulv polyurethan sokkel

• Det er karakteriseret som positivt som loftsplinten, men det er modstandsdygtigt over for mekaniske skader, da det ofte sker på gulvet.

• Fleksibilitet giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder på væggene.

• Giver mulighed for at skjule under et kabel, ledninger og forskellige ledninger.

• Et negativt punkt er prisen på produktet, det er næsten det samme som prisen på en træ modstykke.

Montering af polyurethan gulvplade

Før vi overvejer at male polyurethan bundbordet gulvet, lad os se, hvordan den er fastgjort. Dette gøres ved hjælp af en speciel lim, og processen med arbejde er opdelt i flere faser.

• Vægge rengøres og om nødvendigt affedtes.

• På sømmen sidder lim på soklen, den ligger i specielle riller og ender.

• Derefter sættes stiften til væggen, trykkes og holdes i denne position i 3-4 minutter. Hvis det er muligt, kan de støtte væggen med noget tungt at trykke ned på basispladen.

• Leddene er forseglede.

Hvis væggen er ujævn, kan du på de steder, hvor soklen ikke sidder fast på den, nagle den, og efter tørring af limen for at trække dem ud og maske hullerne med tætningsmidler. I hjørnerne anbefales det også at spyge bordet.

Den brede gulv polyurethan bundplade ser ganske flot ud, men det er lidt sværere at installere. Det er snarere monteret på samme måde som dets smalle modstykke, men når soklen krymper, sker dette over tid, kan leddene sprede sig. Når dette sker, fjernes den gamle lim fra hullerne og en ny lim injiceres der med en sprøjte, der vil skjule alle defekter.

Udover at plante polyurethan sok på lim, kan dens installation udføres ved hjælp af selvskæring. Det er slet ikke svært at gøre.

Maling af polyurethan sokkel

I dette afsnit lærer vi, hvordan man male en polyurethan bundplade gulv for at matche stilen på dit værelse. Nogle gange sker det, at du vælger en sokkel i design og form, men der er ingen passende farve. I dette tilfælde kan du købe et produkt med et andet farveområde og male det igen for at passe til din stil. Eller det kan være, at du har ændret tapetet eller malet væggene, og nu passer din sokkelfarve ikke i hovedindretningen, det kan også males. Hvis det er planlagt at male soklen oprindeligt, så kan du købe en hvid farve, som hovedsagelig er oprettet til disse formål.

Loftsmaling, vanddispersionsmaling, og til udendørsprodukter, egnet akryl- eller latexbelægning. Det er muligt at male soklen, inden den er installeret og direkte på væggen, idet du tidligere har limt gulvet og væggen med tape rundt om soklen.

Hvad er bedre at male loftplintskummet?

Af: Anastasia Isakova · Opslået 06/18/2017 · Opdateret 1/27/2018

Det sidste øjeblik i udsmykningen af ​​væggene er deres design sokler. I dag anvendes meget skumprodukter. Det er muligt at klæbe en hvid sokkel, men den malede del vil se original og lys. Spørgsmålet om, hvordan man maler loftsplinten af ​​skum, forbliver relevant i dag. Vi kigger nærmere på malingsprocessen og teknologien i arbejdet.

Hvorfor male soklen?

Køber loftfileter, tænker forbrugerne ofte ikke på, hvordan man male dem. Da loftet er lavet i hvid farve, hvorfor ikke lade baseboard af samme rækkevidde? Denne løsning er i nogen grad forkert. Maling af soklen er nødvendig, da det giver produkterne følgende egenskaber:

 • Ofte har polyurethanskum sokkler mindre defekter og buler, men dette er ikke et problem, men i stærkt lys, og når lyset rammer produkterne i en vis vinkel, bliver alle ridser synlige.
 • Polyfoam er karakteriseret ved svag tæthed, nogle gange er produkterne gennemskinnelige, og malingen giver dem et solidt og moderne udseende.
 • Når du besvarer spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt at male loftsplinten, skal du huske at hvidt polyurethanskum udsættes for at falme i solen og også samler støvpartikler.
 • Malede dele er meget lettere at vaske, alt hvad du skal gøre er at tørre dem med en fugtig klud.
 • Hovedproblemet ved stikning af hvide armaturer er synligheden af ​​leddene, maling giver dig også mulighed for at skjule disse overgange.
 • Maling af loftspladeskummet hjælper med at skabe den rigtige kombination af tapet eller maling med produkter.

På video: om det er nødvendigt at male et loftsplint fra polyfoam.

Det er bedst at male produktet, før det sættes på væggen. På dette tidspunkt vil farvningen være omfattende, på væggen skal du desuden beskytte overfladen fra maling.

Skal jeg mætte loftplintskummet, hvis de er så hvide? Når du beslutter dig for at forlade det originale farvemaleri, er det stadig nødvendigt. Du kan også bruge hvid maling til dette. Denne procedure giver produktet ekstra styrke og beskyttelse mod eksterne faktorer.

Typer af maling

At vide, at materialet i loftplinten til maleri er løs og har visse egenskaber, aldrig bruge til at male en blanding baseret på hvid spiritus eller opløsningsmiddel. Det er nemt at ødelægge produktet med en sådan farvesammensætning. Til arbejde anvendes malinger baseret på vanddispergerede blandinger.

Det særprægede at anvende en sådan maling på polyurethan sokler er, at faste polymerstoffer, som er koncentreret i vand, forbliver på overfladen af ​​produktet, hvilket danner et tæt filmlag af en bestemt farve. Vandet fordampes ved tørring. Derudover vælger man, hvordan man maler loftsplintskummet, være opmærksom på brandsikkerheden af ​​sammensætningen og dens miljøvenlighed.

I dag findes følgende typer af malinger:

 • Akryl. Det har fremragende dekorative kvaliteter, der ikke går tabt selv under langvarig drift. Maling af loftplanker med denne blanding sikrer forbrugernes modstandsdygtighed over for farvefading, vandmodstand og dampgennemtrængelighed. Produktet vil "trække vejret", hvilket er meget vigtigt for værelser med høj luftfugtighed.
 • Polyvinylacetat maling til loftsplinter. Passer perfekt til værelser med et tørt temperatur regime og fraværet af konstant indflydelse af fugt. Brug denne maling er kun nødvendig i korridorerne eller andre områder, der ikke udsættes for fugt. Polyvinylacetatformuleringer er ikke vandafvisende.
 • Latex. Disse blandinger viste sig at være fremragende i vådområder. Farve baguette danner en solid film, som har egenskaben ikke at absorbere vand. Derudover kan produkter vaskes med en klud og en våd klud. Den eneste ulempe ved sådan maling er dens evne til at falme i solen, så denne blanding er perfekt til et badeværelse.

Vælg maling baseret på formålet med det rum, hvor loftsplinten skal installeres. Vandbaserede blandinger er også gode til belægning af polyurethanskumprodukter, de har en overkommelig pris og gode beskyttelsesegenskaber.

Forberedende fase af arbejdet

Fremgangsmåden kan udføres med egne hænder, således at du sparer penge og ved at udføre enkle manipulationer på indretningen.

Arbejdet kræver ikke specialiserede færdigheder og udføres på kort tid. Inden du maler loftplinten af ​​skum, skal du vælge typen af ​​maling og selve produktet. Derudover er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde på overfladen og fjerne alle synlige fejl. Vi foreslår at overveje proceduren for fremstilling af skumprodukter til maling direkte på væggen. Forbered først værktøjerne:

 • vandbeholder;
 • svampe;
 • handsker;
 • gummi spatel;
 • tørre klud.

På videoen: hvordan man kan dekorere loftsplinten.

Hvis huset ikke har en passende spatel, kan du bruge et stykke pap eller en lille plastikspatel. I første omgang er det nødvendigt at indsætte over lofterne med basisplader. Derefter anbringes en fin kittende finish. Hun er skrevet med en finger eller en spatel og dækker forsigtigt leddene. Før måling af loftsplinten er det vigtigt at også sætte alle synlige åbninger mellem væggen og loftindretningsværktøjerne.

Pas forsigtig på at ikke glansere over tilfældigt prægede mønstre. For at gøre dette skal du fylde alle slidserne med et tyndt lag og fjerne resten af ​​materialet med en svamp. Den særlige egenskab af polyurethanprodukter er, at de er ret skrøbelige og kan bryde under indflydelse af kraft. Glem det ikke, når du fylder sømene.

Tip! Efter at kittet er helt tørret, skal du gå over tagene med fint gruspapir, så overfladen fastholder maling bedre.

Produktfarvningsteknologi

Afhængigt af arbejdets rækkefølge og på hvilket tidspunkt blev det besluttet at male skumpladerne, vil malingsmetoden også afvige. Vi foreslår at overveje 2 arbejdsmuligheder. Den første af disse vil forekomme i tilfælde af malingsprodukter, inden de klæber, og den anden mulighed giver mulighed for at male direkte på et fast plan:

 1. Frigør plads i huset for at male malerier. Dæk gulvet med papir eller plast for at forhindre, at malingen kommer på overfladen. Det er vigtigt, at der i dette rum ikke var vind eller direkte sollys. Hvis du har købt en dåse af maling, skal du begynde at sprøjte den på fileterne i en afstand af 30 cm fra armaturet. Hvis der anvendes maling, skal du anvende sammensætningen på penslen og bruge lette og glatte bevægelser langs bundpladen til at male. For at besvare spørgsmålet: Er det nødvendigt at male loftloven en anden gang, skal du kontrollere, hvor godt malingen er lagt ned. Hvis det første lag ikke giver det ønskede resultat, børstes det igen, først efter at det er helt tørret.
 2. Håndter bundkortet, som allerede er limet til bunden, er nødvendigt på en anden måde. Før måling af polyurethan skørt, brug maskeringstape. Stik det hele rummets omkreds på vægge og lofter. Vær ikke bange for at beskadige overfladen, det er let at fjerne maskeringsbåndet fra enhver overflade. Efter det forberedende arbejde med maling og tynd børste males produktet sammen. Du kan kun fjerne maskebåndet, efter at belægningen er tørret.

Tørring sker hurtigere med tilstrækkelig luftcirkulation, men glem ikke, at produkterne ikke bør udsættes for ultraviolet stråling.

I farvningsprocessen skal du sørge for, at penslen ikke efterlader pletter og villi. Indretningen skal forblive i samme form uden fejl.

Anbefalinger til maling loftslister

For at farveprocessen skal finde sted korrekt, er det vigtigt at lytte til følgende tips fra mastere med erfaring i dette arbejde:

 • Brug et bredt klæbebånd til at beskytte overfladen, før du maler bundpladen. Denne mulighed hjælper med at beskytte tapet og loft på en mere sikker måde.
 • Vælg højprægede eller glatte loftslister fra skum. Om det er nødvendigt at male produktet efter installationen eller før denne procedure er op til forbrugeren.
 • Glem ikke om produktets pleje - den malede overflade skal vaskes med en fugtig klud, da det bliver snavset.
 • Arbejd med farvesammensætninger i specielle tøj og handsker samt overvåg sikkerheden for den valgte sammensætning.

Vælg den rigtige stil til indretningen af ​​rummet. Hvordan man male loftloven er nu kendt fra vores artikel. Relief modeller passer mest til klassisk interiør, og lige fileter uden mønstre vil være passende i moderne rumdesign.

Detaljer om udvælgelse og installation af polyurethan skørt

Hvis du vil installere både loft- og gulvprodukter af samme materiale, skal du stoppe valget på polyurethanskumplister. Fordele og ulemper ved produkter fra polyurethan, sammenligning med cornices fra andre materialer, hvordan man retter sig, end at male - emnet i artiklen.

Læs om den detaljerede teknologi til montering af en polyurethan loftsplint, valg af maling, skæring og sammenføjning i hjørnerne. Artiklen vil hjælpe med at sætte det sidste hånd i reparationen - for at skjule kløften mellem væggen, loftet / gulvet.

Polyurethan skørt - fordele og ulemper

 1. Styrken af ​​polyurethanskumprodukter tillader ikke at være bange for mekaniske effekter - chok. Polyurethan bundplader er ikke udsat for revner og chips.
 2. Økologisk renlighed - sikker brug i alle lokaler, herunder et børnelokale.
 3. Et stort udvalg af farver gør det nemt at matche interiøret, men du kan også anvende ren hvid eller med en efterfølgende farve til den ønskede skygge.
 4. Let installation - du kan bruge limemetoden.
 5. Nem behandling - evnen til at skære til den ønskede størrelse.
 6. Fleksibiliteten af ​​gulvet, loftsplint lavet af polyurethan gør det muligt at skjule leddet selv i afrundede rum.
Interessant: Materialet blev modtaget og først anvendt i Rusland i begyndelsen af ​​70'erne af det sidste århundrede. Siden da, takket være dens fordele, er dens popularitet i det indre kun voksende.

Ulempen ved produkter fremstillet af polyurethan er meget vægt - næsten 2 gange tyngre end skumplast, plastisk cornice - og en højere pris.

Polyuretan loftlister med belysning

Fleksible polyuretanprodukter giver dig mulighed for at dække uregelmæssighederne på væggen, og når du installerer tagskægget i rum af kompleks form, er det simpelthen uerstatteligt. Jævn montering af polyurethan LED eller neonbelysning på bundkortet, kan du understrege konstruktionen af ​​strækloftet eller en konstruktion på flere niveauer af gipsplader.

Loft bundplade lavet af polyurethan foto - med lys

Montering af loftprodukter fra polyurethan

Der er to typer installation.

Den første. Montering af polyurethan loftsplint udføres på limet tapet med Dragon lim, "Moment Installation" eller hvid akrylforsegling.

Den anden. Installation af produkter fremstillet af polyurethan er lavet på pudsede, primerede vægge / loft. Montering udføres på kit eller akrylforsegling. Så tapetet sidder fast. Denne metode har fordele i forhold til den første metode - tagene og loftet ser ud som en enkelt helhed.

Tip: Hvis du har ujævne vægge, og du planlægger at ændre tapetet i den nærmeste fremtid, skal du bruge metode nummer to. Det tillader kvalitativt, uden huller til at producere loftets kant med polyurethan bundplade, uden at det er nødvendigt at være bange for, at klæbemiddelsammensætningen ikke kommer på tapetet.

Skæring af polyurethan sokkel

Før montering af produktet af polyurethan skal mærkes og skæres i hjørnerne.

Den første metode. Denne blok vil hjælpe dig med at gøre dette arbejde - en enhed til skæring i en vinkel. Med det kan du få en glat præcis snit.

Tip: Hvis du ikke har færdigheder til at arbejde med dette værktøj, så praktiserer du. Til dette formål skal du bruge trimplinths.

Den anden metode. Hvis du ikke kan bruge en kasse eller hjørne ikke lige, skal du anvende en stencil, der kan være lavet af pap eller tykt papir.

Hvad skal man skære? Både i det første og i andet tilfælde udføres skæring af soklen fra polyurethan med et savsås til metal med fine tænder eller med en konstruktionskniv med udskiftelige knive.

Polyuretanloftsømfotografi - skæring med stousla og tyndt hacksav med fine tænder

Montering af polyurethan bundplader

Hvordan lim et polyurethanprodukt på loftet? For det første er det bedre at udføre det sværeste arbejde - design af hjørnerne. Tilføj derefter lige sektioner. Det er lettere at udføre arbejde i en sådan rækkefølge end at omgå hele omkredsen af ​​rummet i rækkefølge.

Overvej et eksempel på en polyurethan plint klistermærke i loftet med finish kitt eller akryl fugemasse.

 • montering pistol;
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade;
 • nedstryger;
 • gummi spatel;
 • byggemixer;
 • kapacitet til avlsparti.

Teknologi installation af polyurethan taghætter bruger kittet:

Trin 1. Ved hjælp af en byggemixer, bring kittet fyldt i vand - mængden af ​​vand og tør klæbemiddel sammensætning i henhold til vejledningen - til den ønskede konsistens.

Trin 2. Spatel sætter forsigtigt blandingen på væggen og bagsiden af ​​soklen.

Trin 3. Præcis anvendt til installationsstedet og presset. En spatel, så en svamp eller en våd klud fjerne overskydende, dække hullerne, hvis nogen.

Trin 4. Efter at kittet er tørret, anbringes kløften igen.

Polyurethan loftlister - videoredigeringslære:

Teknologi til montering af polyuretanskanter med brug af akrylforsegling:

 1. Limpistolen anbringes tætningsmiddel på basispladen, og sørg for, at alle uregelmæssigheder fyldes med fugemasse.
 2. Tryk på overfladen på installationsstedet, inkuberes i 30 sekunder.
 3. Fjern overskydende med en våd klud.
 4. Tæt forsigtigt hullerne, efter at tætningsmidlet har grebet.
 5. Mal loftet og soklen af ​​polyurethan.
 6. Stick tapet.

Montering af polyurethan sokkel til strækning loft

Den vigtigste advarsel - et produkt af polyurethan limes kun til væggen og er under ingen omstændigheder fastgjort til loftet for ikke at skade det dyre lærred.

Tip: Før du begynder, skal du beskytte lærredet ved utilsigtet indtrængning af klæbemasse med en film af polyethylen. Efter installationen kan den let fjernes.

De videre faser af installationen af ​​polyurethan sokkel til strækloftet er helt identiske med ovennævnte metoder. Man bør huske på, at en stor vægt af produkterne ikke tillader brugen af ​​store massive polyurethan bundplader, fordi de kan sænke under deres egen vægt. Hvis du har et højt loft, og du kan lide stucco, skal du bruge et bredt dekorativt styrofoamstøbning.

5 måder at perfekt male loftloven

Ikke det sidste trin i reparationen kan betragtes som at male loftsplinten, som praksis har vist, er dette trin af arbejdet bedst udført, før du klæber med tapet for ikke at plette dem.
Det er nødvendigt at male loftet baguette for at skjule gulv og mørkede områder af soklen, samt at give det nogen skygge eller farve. Til dette skal vi finde ud af, hvordan man male og male.
Hvorfor skal vi male en baguette?

Skum eller polyurethan baguetter, der er tilgængelige på hylderne af butikker af byggematerialer, hovedsagelig hvide. Med et hvidt loft kan spørgsmålet forekomme: er der behov for at male bundpladen og hvordan man maler loftplankens bundplade?
Og vi har svaret på dette spørgsmål.

 1. Produkter fra sådanne råmaterialer har ofte mekaniske defekter i form af ridser og buler, især synlige i stærkt lys.
 2. Også denne type materiale skinner gennem lidt på grund af sin løse struktur, og maleriet vil give det soliditet og holdbarhed.
 3. En sokkel, der ikke er dækket af maling, kan mørke og blive gul over tid, og den kan næsten ikke rengøres i forhold til et farvet materiale, der nemt kan tørres af med en fugtig klud.
 4. Det vigtige punkt er, at bundpladen er uden omløb næsten umuligt at klæbe, og det mest synlige kommer i hjørnerne. Derfor er alle leddene smurt før maling, og efter maling er de helt usynlige.
 5. Og den seneste, men en vigtig kendsgerning for malingen er, at vi har mulighed for at give den ønskede farve til basispladen.

Malet loftsplint

Forberedende arbejde

Mal loftloftet

Før du starter malingsprocessen, skal du rette alle de defekte steder, som f.eks. Hjørner, led og andre defekter. Det er bedre at lave et kit til efterbehandling af arbejde eller hvid silikone.
Det forberedende arbejde udføres i flere faser:

 1. Til at begynde med vil vi finde en beholder med vand og en svamp, og for kitt på leddene en gummispatel eller et stykke plastplade.
 2. Påfør derefter en kitt med en gummitrug på leddet - dette sker langs sømmen. I dette tilfælde er du nødt til at presse spatelen fast til bordpladen, men ikke så meget.
 3. Fjern overskydende kittet med en klud eller svamp.
 4. Glans derefter over hjørnerne med din finger, hvis du ikke vil skade dine fingre, er det bedre at bære en handske.
 5. Hvis der er huller i kanten af ​​plinten, kan de også være zamazat.
 6. Når plinten tørrer ud, fjernes alle defekter med fint sandpapir.

Hvilken tid er bedst at male

Nogle eksperter anbefaler at male på gulvet. Denne mulighed har to fordele. Det er ikke nødvendigt at klatre, trinladderen og det indsatte tapet forbliver rene.

 • Hvis vi besluttede at handle ved denne metode, så skar vi først og fremmest detaljerne i den ønskede længde, der passer til hjørnerne. Vi forsegler og maler leddene efter limning af loftet baguette, men det skal gøres meget omhyggeligt, da der stadig er sandsynlighed for, at maling falder på tapetet;
 • Alligevel maling efter installation, og denne metode er meget vanskeligere og naturligvis stærkere. Det er også nødvendigt at tage højde for, at maleriet af loftsplinten med loftet vil være monotont og lukker alle fejl, hvis de males sammen.

Valg af maling

Mal soklen med egne hænder

Det vigtige øjeblik er valget af en god maling. For skum- og polyurethanpladeprodukter er det kategorisk umuligt at bruge lakningsmidler, så du skal tage vandbaseret maling.

 • Hvis du maler loftet baguette på jorden, kan du bruge spray maling, så processen vil accelerere og der vil ikke være pletter;
 • Hvis du skal male loftloven i andre nuancer eller farver, og dette ikke blev fundet i den færdige form, kan du købe hvid maling og tilføje farve til den;
 • For mere alvorlige krav til interiøret og resultatet af den endelige farve på soklen, anbefaler vi brugen af ​​glasur. Hvad er en glasur er en slags farvning, såsom plet, påført ved sprøjtning fra en sprøjteflaske og gnides med en svamp. Brug gleyz du kan få forskellige typer af tekstur.

Typer af teksturer

Mal loftloftet

For denne type maleri er det ikke nødvendigt at have bygningsfærdigheder. Det vigtigste før arbejdet er at fjerne støv grundigt fra en baguette, og endnu bedre at behandle det med en primer.

 • For at opnå platin effekten af ​​maleri rådgiver eksperter brugen af ​​Glaze Taire. Tegning er lavet lige, med undtagelse af den midterste del, som forbliver umalet. Derefter smøres kantene smukt med en svamp, og strimlerne påføres, og det øverste lag af belægningen fjernes lidt.
  Ved hjælp af denne teknik opnår vi en lysere effekt for konvekse overflader og giver mætning til baguettes dybe sektioner, så vælger vi med det mørke Glazer Umber mønsteret af loftsplinten og den skabte effekt;
 • For at skabe en forgyldt effekt er det nødvendigt at have sølv og guldglasur. Dør børsten ind i toneren, og tør den derefter tørt af, far det med guldmaling på den konvekse del af baguetten. Dette vil give effekten af ​​lurvet forgyldning eller sølv;
 • Malakit effekt - Til denne metode vil vi bruge en grøn glasur og en hudtampon. Først og fremmest anbringes en grøn glasur med en tampon, en veneffekt opnås, derefter påføres en let fortyndet glasur (til en lysere skygge) med en pen;
 • Aged tree - For at opnå denne lettelse, bruges en brun farve glaser og en hård børste. Så du kan få tekstur til at ligne træ, og ved hjælp af en tynd børste kan du tilføje striber i form af fibre;
 • Beskidt sten - For at få en sådan effekt, skal du påse glød til Tahir og børste den med en pensel for at få lette pletter. Så gør vi anvendelsen af ​​små slag i en mørk skygge. Efter at det første lag er tørret, har du brug for en bronzefarvet glasur til at anvende yderligere slagtil relief.

Montering og maling af loftsplinten

I dette tilfælde er der flere nuancer:

 1. Hvis du maler en loftpose, der endnu ikke er installeret, kan du bruge en børste eller en sprøjtebeholder til at gøre dette.
 2. Hvis du maler loftet baguette allerede limet på væggen, og tapetet er allerede limet, for at beskytte dem skal du limke papirbånd langs stakken af ​​baguetten.
 3. Hvis vi oplever, at der er mulighed for at beskadige tapetet, når du fjerner klæbebåndet, så er der en anden maleri. Du kan tage en bred spatel eller et ark papir og lægge det, hvor du maler.
 4. Efter at have tegnet loftet baguette på en gang, skal han give lidt tørt. Når alt er tørt, ser vi på resultatet, vi er tilfredse, og der er ingen defekter synlige, så er vores arbejde færdigt.

Og hvis baguettes dockingsteder stadig er gennemskinnelige, kan proceduren udføres igen.

Mal loftet soklen gør det selv

Efter at vi lærte at anvende maling på loftsplinten, kan dette arbejde udføres uafhængigt og spare uden at ansætte folk til at udføre dette arbejde. For at få et godt resultat skal du følge vejledningen i denne beskrivelse.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

For at give værelset et færdigt udseende, fokusere på fordele ved indretningen, samt visuelt justere rummets geometri og skjule fejlene i udsmykning ved sammenkædningen af ​​loftet og vægge, er skørtpladerne meget udbredt. Udvalget af disse dekorative elementer gør det muligt at realisere de mest forskellige designbeslutninger og forestillinger. Produkterne selv har også brug for efterbehandling.

I denne artikel vil vi analysere, hvad deres farve er nødvendig til og overvej, hvilken slags maling der dækker loftplinten. For at vælge en belægning skal du forstå, hvilke materialer de kan fremstilles af.

Materialer til produktion af produkter

Galteller fra ethvert materiale kan være helt forskellige teksturer og størrelser.

ekspanderet polystyren

Praktiske, pålidelige og holdbare skumpolystyren bundplader er nemme at installere, malet i den ønskede farve. Men de bør håndteres med omhu, da de let omformes.

Ikke så længe siden blev der vist duropolymerprodukter på markedet, som aktivt fremmes under forskellige mærker.

Imidlertid er dette materiale i høj grad ekstruderet polystyren med høj densitet.

polyurethan

Polyuretanfileter er fleksible, og derfor kan de let monteres på overfladen af ​​enhver form.

Skumplast

Polyfoam er tilgængelig, let og nem at installere. Ved installation af skumelementer kan en person nemt klare. På grund af sin skrøbelighed, mangel på elasticitet, modtagelighed over for fugt, er der imidlertid begrænsninger til brug ved udformningen af ​​krumme strukturer og badeværelser.

Det er også muligt udseende af revner i skumfileterne, der er installeret i nye boliger, i tilfælde af krympning af strukturen. Uden farvning af sådanne lister mistes de hurtigt deres tiltrækningskraft, da den hårde overflade perfekt tiltrækker snavs.

Sådanne dekorative elementer er indrettet til at give det indre aristokrati og sofistikation. De kan komme til gården i barokens lokaler eller for eksempel klassisk.

I en typisk lejlighed vil gipsplintene ikke se helt passende ud, men i et sommerhus kan du understrege ejerens gode smag. Gips er et brandhæmmende, miljøvenligt materiale, ret tungt og skørt. Galteller lavet af det er dyrere end syntetiske analoger.

træ

Den klassiske version af fileter, især populær, når den er installeret i værelser dekoreret med træ eller materialer, der efterligner det. Holdbart, smukt og miljøvenligt materiale.

Gulvlister skal behandles med brandslukningsforbindelser og antiseptiske midler, da dette materiale er udsat for eksterne faktorer (temperatur, fugtighed).

Disse fileter er bekvemme, fordi de udover deres dekorative funktioner kan anvendes som en profil til fastgørelse af væg- eller loftpaneler. Farveplader fremstillet af PVC, er valgfri. Glat overflade jævnt malet er ikke let. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Har du brug for en håndvægt farve eller ej, er spørgsmålet ikke inaktiv. Efter første øjekast ser det ud til, at de repræsenterer et absolut brugskonstruktivt element. Vi vil forstå, hvad maleriet er til.

Hvad er farven

Der er flere punkter, der bestemmer behovet for behandling af fileter med farverige forbindelser:

 1. På de installerede dekorative elementer er der ofte defekter: revner, chips og også der er synlige steder af leddene af dele. Maleri loft sokler kan skjule disse fejl. Problemer områder er puttied og derefter malet.
 1. Takket være belægningen får fileterne et solidt, præsentabelt udseende, samt yderligere styrke. Hvis du lægger to sokler sammen, hvoraf den ene er malet, og den anden ikke er, vil forskellen straks være synlig. Malingen uden maling ser billigt og ubemærket ud.
 2. Ubelagte elementer tiltrækker støv, som er dårligt fjernet fra den porøse overflade.
 3. Over tid kan uberørte skirtninger miste deres attraktivitet: pletter og yellowness vises.
 4. Loftstifter kan males i alle farver, der kræves af rummets design. Men selvom du vil forlade den originale hvide farve, bliver det malede produkt mere holdbart, let at vedligeholde og beskyttet mod eksterne påvirkninger.

Valget af maling til loftlister

Ud over materialet vælger formålet med rummet, hvor det malede produkt skal installeres, en rolle, når der vælges en belægning. Så malinger modtagelige for sollys er det bedre at bruge i badeværelserne.

For værelser med høj luftfugtighed skal du vælge kompositioner med god vandmodstand og dampgennemtrængelighed.

 • Til gipsfileter og egnet akryl og alkyd og olie maling. Før du anvender produktet, er det nødvendigt at prale det, da gips er et porøst materiale. Primeren skal vælges i overensstemmelse med belægningen, der skal påføres næste gang. Efter tørring kan malingen behandles med lak.
 • Skørt af skum, polyurethan eller polystyren bør ikke males ved hjælp af sammensætninger indeholdende opløsningsmidler (for eksempel hvid spiritus). I dette tilfælde vil vandbaserede maling være den bedste løsning.
 • Til behandling af trædele er der et stort udvalg af belægninger: afhængigt af om du planlægger at bevare træets tekstur eller male den. Du kan bruge både maling og forskellige dekorative belægninger, såsom træpletter, efter tørring, der er bedre at anvende lak.

Det er vigtigt! Trædele før maling bør imprægneres med en beskyttende sammensætning.

 • Glat overflade af PVC sokkel er ikke let at male jævnt. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Lad os se nærmere på typer af maling til alle typer loftsplinter.

Maling til bundplader af polystyrenskum, skum og polyurethan

Før man påfører maling, skal sokler behandles med en primer, som vil skabe god vedhæftning og lade sammensætningen ligge jævnt. Til disse formål egnede vandbaserede formuleringer.

Farvning af syntetiske bundplader skal udføres ved hjælp af vanddispersionsmaling (GOST 28196-89 "Vanddispersionsmaling").

 • Polyvinylacetat maling. Sådanne sammensætninger får lov til at håndtere loftplanker og i rum med høj luftfugtighed.
 • Latex maling. Latex-baserede maling er ikke bange for vand, er slidstærk og ser attraktiv ud.
 • Akryl maling. Den mest populære dækning. Dens efterspørgsel skyldes fremragende ydeevne: Modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer, mekanisk skade og fugt, ufarlig for menneskers sundhed, holdbarhed.
 • Silikonebaserede maling. Besidder alle fordelene ved de ovenfor beskrevne maling er siliconeovertræk heller ikke udsat for kontaminering, så de sikkert kan anvendes til køkkenbordplader. Den eneste ulempe ̶ er disse malinger er ikke for billige.

For en mættet farve er det bedst at anvende to lag maling.

Maling til gipsplint

Akrylmaling er mest populær til farvning af gips. Den skal påføres i tre lag med foreløbig priming.

For at tynde en gipsprodukt til voks er det nødvendigt at opløse det i terpentin, tilsæt en smule gul olie maling der og male fileten med denne sammensætning. Når plinten tørrer, gnides den til en glans.

For at opnå en marmoreret overflade skal du anvende en alkoholopløsning af shellak og kolofonium.

Hvis der er et ønske om at få en bronzegipsplint, skal den behandles med opvarmet tørringsolie. Påfør derefter bronzepulveret fortyndet i lak. Eller du kan købe færdigmaling.

Sådanne maling til arbejde med gipsprodukter kan købes i butikker for kreativitet, hvor valget af farver vil tilfredsstille alle.

For at forbedre beskyttelsesegenskaberne og holdbarheden af ​​belægningen på gipspladen skal der påføres finishlak. Acryl bruges oftest til disse formål, du kan også bruge polyurethan-alternativet eller alkoholbaseret lak.

Maleri af træ sokkel

Inden lakken påføres på en træplade, skal den behandles med primer. Til disse formål er der en masse sammensætninger, som skal vælges ud fra malingstypen, da ikke alle lakmaterialer er kompatible med hinanden. Primeren er nødvendig for yderligere at beskytte træet mod miljøpåvirkninger, forbedre vedhæftning med maling og mere ensartet anvendelse.

Den optimale primer til indendørs brug er akryl. Det tørrer hurtigt, lugter ikke, er kompatibelt med mange typer maling. Afhængigt af hvilken slags belægning der vil blive anvendt senere, kan du vælge en farveløs primer eller tonet.

Maling til træplint

Træplanker kan males med følgende typer af maling:

 • akryl (dampgennemtrængelig, holdbar belægning, modstandsdygtig over for fugt og sollys, har ingen lugt);
 • alkyd (deres stærke lugt påvirker negativt muligheden for at anvende denne forbindelse i huset);
 • olie (også ikke anbefalet til brug på grund af duften, lang tørretid og tendens til dannelse af revner);
 • polyurethan (hygiejnisk, elastisk belægning, har fremragende modstand over for alle typer virkninger, men deres pris er høj);
 • alkyd-urethan (sammensætninger hurtigt tørre, danner en holdbar belægning, men en ubehagelig lugt er også til stede);
 • nitrokraska (hurtigtørrende, holdbar, billig belægning igen med stærk lugt).

Den mest populære maling til træplanker er maling baseret på akrylharpikser.

Træpletter

Ofte for at give en ønsket skygge til træet, påføres en plet på overfladen.

Der findes flere typer af disse farvestoffer:

Hvad angår toksicitet er vandbaserede, oliebaserede og voksbaserede pletter det sikreste. Ved tørringstid uden for konkurrencen alkohol sammensætninger (instruktioner på pakken vil fortælle indholdets nøjagtige egenskaber).

Ved hjælp af disse belægninger kan enhver, den billigste basisplade, f.eks. Lavet af fyrretræ, tilføje tiltrækningskraft og med succes passe ind i interiøret.

Efter påføring af træflettet skal træplinten være lakeret. Oftest bruges i dette tilfælde akryl.

Maling til PVC-sokkel

Polyvinylchloridbaseboards er sjældent malet, men hvis der er et sådant behov, kan du bruge sprøjtmalinger til plastik (som på billedet).

Glaze

Disse belægninger fremhæves i en speciel form, da teknologien til at anvende disse farvesammensætninger er signifikant forskellig fra den sædvanlige farve.

Brug af glasur giver dig mulighed for at give skørtet en interessant tekstur. Skygger med en svamp eller pensel påført sammensætning, du kan opnå virkningerne af aldring eller patina.

Mulige muligheder for overflader ved brug af disse farvestoffer:

 • Under malakiten. På den grønne lamineret på basispladen er venerne lavet med en tampon lavet af krøllet læder.
 • Under træet. For at opnå tekstur af træ anvendes brunt glasur og en hård børste, hvormed farvestoffet påføres basispladen med tryk. Strukturen af ​​træfibre kan fremhæves i en mørkere farve ved hjælp af en tynd børste.
 • Forgyldt. Effekten af ​​forgyldning på de konvekse dele af fileterne opnås med en børste, som fjernede næsten al guldmaling. Denne tørbørste udføres på soklen, og malingen forbliver kun på de udragende dele.

Farveindstillinger til loftsplinter

Farveopløsningen ved indretning af et værelse ved hjælp af fileter spiller en vigtig rolle inden for indretning. Loftselementer hjælper med at zone rummet, har indflydelse på opfattelsen af ​​størrelsen af ​​rummet.

Af stor betydning, når du vælger en farvefarve til basisplader, har rummets dimensioner. Indretning, der vil dekorere et rummeligt værelse, er næppe egnet til et lille garret.

Overvej mulighederne for indretning ved hjælp af loftfileter.

Baseboards og loft malet i hvidt

Hvid sokkel i kombination med det samme loft øger visuelt højden på rummet og gør den lettere. Denne mulighed er perfekt til værelser med lave lofter.

Sokklerne malet under vægternes farve

Sådanne detaljer tiltrækker ikke opmærksomhed, er en logisk fortsættelse af væggene, fusionere med dem og synligt sænker loftet. Vindende sokler og vægge malet på samme måde, i mørk farve, se i et stort rum. Denne indretning skaber en ekstra komfort og intim atmosfære, så det er perfekt til soveværelset.

Kontraststifter

For at tilføje originalitet til interiøret kan du spille på kontrast. Denne teknik kan udføres i værelser med højt til loftet. Tilstand: Basebordets farve bør kombineres med et strejf af møbler, gulv eller dørbeklædning.

Anbefalinger til maling af loftsplinterne

For at lære bekendtskabet med processen, foreslår vi at se videoen:

Når farvning filet bør overveje et par punkter:

 1. Maleri kan udføres på to måder:
 • Før montering af fileter. Detaljer er skåret til den ønskede størrelse, hjørnerne er savet af. Denne metode er mest bekvemt, ingen grund til at tænke på at beskytte malingen fra den omgivende finish. Det er bedst at anvende malingen ved at sprøjte fra en dåse. Med denne metode vil coatinglaget være af højeste kvalitet. Problemet er, at det efter installationen ikke er muligt at skjule sammenføjningen af ​​elementerne, og du bliver nødt til at sætte det samme for at fylde hullerne og malingen.

Det er vigtigt! Primerstiften kan udføres før installationen.

 • Efter installation af basisplader. I dette tilfælde er der mulighed for at forsegle alle manglerne i indretningen, før man maler med et kit, hvorefter der kan påføres maling til loftsplinterne. Som et resultat af et sådant maleri opnås der sædvanligvis en ideel overflade. Oftest ty til denne metode til behandling. Den mest hensigtsmæssige og praktiske mulighed er at male bundpladerne før limning af tapetet, hvilket gør det muligt at tænke på at beskytte dem mod dråber.

Før måling af loftsplinten skal den være forberedt som følger:

Egenskaber ved maling af loftsskørtskum

I sidste fase af reparationsarbejdet opstår der ganske ofte spørgsmålet om, hvad og hvordan man måler loftplinten af ​​skumplast med minimal indsats og tid. Derudover forsøger hver mester at sikre sig, at denne procedure heller ikke kræver store finansielle udgifter.

Lad os prøve at forstå de praktiske nuancer af denne proces.

I hvilke tilfælde er det nødvendigt at male bundpladerne

Mange læsere mener, at maleri loftsplinterne kun udføres i tilfælde, hvor det kræves af indretningen af ​​rummet. Det vil sige, denne procedure er rent æstetisk.

Men der er et ret vigtigt punkt. Maleri loft sokler styrker dem betydeligt og giver dig mulighed for at skjule små ridser og duer, som ofte vises under installationsarbejde eller under transport af produkter.

Som regel er den naturlige farve af skørtplast fra skum hvid, hvilket betyder, at materialet efter en vis tid begynder at blive gul eller blive dækket af støv og erhverve en gråtoning. Maleri beskytter dem også mod sådanne problemer.

Øvelse viser, at malede loftsskumplader har en længere levetid end ikke-malede.

Takket være denne faktor vinder du økonomisk, på trods af de ekstra omkostninger i forbindelse med erhvervelse af materialer til maling.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at male loftsplinten af ​​skumplast, find billeder af lokalerne med farvede og naturlige fileter, og sammenlign derefter dem. I de fleste tilfælde vælger brugerne den første mulighed (malede nederdel).

Hvornår og hvordan man maler

Selv en person uden reparationserfaring vil sige, at det er meget mere bekvemt at male loftfileter, før de monteres, ikke?

I dette tilfælde er der ikke behov for konstant at flytte stigen fra et sted til et andet og arbejde i en ubehagelig stilling. Et andet positivt punkt - i færd med at male du ikke pletter vægge og loft.

På den anden side, efter installationen af ​​malede bundplader af skum, er der som regel dannet huller (på grund af den ujævne overflade af væggene og loftet) såvel som samlingerne mellem de enkelte dele af fileterne. De skal puttyed og males igen.
På baggrund af ovenstående argumenter kan vi sige, at valget af, hvordan man maler loftsplinterne udelukkende afhænger af dine personlige præferencer.

Erfarne eksperter anbefaler at male fileterne efter installationen, men planlægger arbejdet på en sådan måde, at tapetet endnu ikke er fastgjort. Her, for eksempel som i denne video:

Vigtigt punkt! Valg af maling til skørtplast fra skum, studer omhyggeligt informationerne om det. Forbindelser, der indeholder opløsningsmidler, kan ikke anvendes. Polyfoam er et meget "blid" materiale, der er designet til brug af vandbaserede maling.

Eksperter anbefaler at købe følgende typer maling:

Hvis du ikke kan finde maling af den ønskede farve, gør du det selv ved hjælp af en hvid sammensætning uden opløsningsmidler og det nødvendige farvestof.

Til maling skal loftets filetsfilet have:

 • pensel;
 • spatel;
 • beholder;
 • tør klud;
 • male den ønskede farve.

Ofte rummer designen af ​​rummet, at loftet og soklen skal have samme farve.

I dette tilfælde skal du sørge for at dække gulvet med film og pap, inden du begynder at male. Dette er at beskytte gulvet mod maling og mærker, som trinladderen forlader.

Efter at have fundet ud af, hvilken farve loft sokkel, skal du være opmærksom på de værktøjer, der bruges til at udføre det fremlagte arbejde.

Til maling af relieflister er det bedre at bruge en tynd børste, som giver dig mulighed for jævnt at anvende maling selv på meget komplekse mønstre. For en glat overflade af loftfileter passer en bredere børste.

Når du maler de installerede loftplanker, skal du sørge for at bruge en bred trowel.

Det er nødvendigt for at forhindre maling falder på væggene og gulvet. Brug din højre hånd til at male fileterne, og med din venstre hånd holde spatelen vinkelret på soklen (maling kommer på spatelen). Til disse formål kan du bruge et stykke plast eller tykt pap.

Forberedende fase

Før du måler de installerede loftsskumplanker, skal du omhyggeligt forberede dem til denne procedure.

 1. 1. Forbered værktøj og materialer (spatel, tør klud, sandpapir, vand, kitt og silikoneforsegling).
 2. 2. I næste fase udføres tætningen af ​​leddene, hullerne og mekaniske skader på basispladerne. For at eliminere defekter i hjørnerne af rummet, anbring en kitt med din finger (brug handsker!).
 3. 3. Det overskydende kit er aftørret med en våd klud.
 4. 4. Når alt er tørt, kan du feje uregelmæssigheder ved at bruge sandpapir til disse formål.

Hvis du har gennemført det forberedende arbejde, følger du vejledningen, så kan du sikkert fortsætte med at male.

maleri

Der er en kategori af håndværkere, der ved, hvordan man maler loftplanker, men på trods af anbefalinger fra fagfolk foretrækker de at udføre dette arbejde "på jorden" (maling af ikke-limede fileter).

I dette tilfælde har du brug for et sted med lav luftfugtighed, ingen udkast, så der ikke er direkte sollys.

Erfarne eksperter anbefaler at udføre disse værker ved hjælp af en dåse af maling.

Det giver dig mulighed for at male hurtigt og meget bedre end i tilfælde af en pensel. For at forhindre udseende af tråde på basispladen, skal du forsøge at holde en dåse på 30 cm fra den behandlede overflade.

Før du begynder at male de skumplader, der er installeret, er det nødvendigt at rengøre dem grundigt fra snavs og støv.

For at forhindre, at maling falder på loftet og gulvbelægningen, er det bedst at bruge maskeringstape. Løs det så tæt som muligt på fileterne, så der ikke er nogen kløft mellem båndet og soklen.

Maleriprocessen vil være meget lettere, hvis du beslutter dig for at lave loft og fileter af samme farve. Den første er malet med en rulle og soklen - med en børste. Efter at malingen tørrer, gentag denne procedure.

Vigtigt punkt! Maleri af loftsplinter udføres i det mindste i to lag, uanset hvilken type maling, den valgte arbejdsmetode og andre faktorer. Ellers er du nødt til at være involveret i at male loftsplintene om et par måneder.

Hvis i henhold til reparationsarbejdet skal dit loft og fileter være af en anden farve, så er loftet først malet. I dette tilfælde er det som nævnt nødvendigt at bruge maskeringstape, der ikke tillader maling at komme til loftet.

Ikke-standardmetoder til maling af loftfileter

Fans af originale ideer til design af værelser vil helt sikkert være interesseret i ikke-standardmetoder til maling af loftslister.

For eksempel kan fileter med store prægede mønstre udgøre en stenoverflade. Til dette har du brug for:

 1. 1. På overfladen af ​​soklen påføres glasur tilsvarende skygge.
 2. 2. Ved hjælp af en børste laves små lysslag.
 3. 3. Overfladen er dækket af mørke pletter (ved hjælp af Umber glasur).
 4. 4. Små slag af mørke nuancer anvendes.
 5. 5. Alt overskud fjernes fra soklens overflade.
 6. 6. Når alt er tørt, anvendes en bronzefarve.
 7. 7. Galteli tørrer endelig og bliver som en stenoverflade.

En god designer vil helt sikkert regne ud, hvordan man bedst kan kombinere disse loftsplinter med andre elementer i rummets design, så det får et harmonisk og originalt udseende.

Således bliver maleriets loftsplint skiftet til ægte kunst. Du har mulighed for at få ikke kun "sten effekten", men også andre interessante farver og nuancer:

Men glem ikke at disse muligheder kun kan bruges, hvis de passer ind i rummets overordnede design. "Golden" eller "malachite" sokler er næppe egnet til et værelse indrettet i moderne stil.

Nogle nyttige anbefalinger

I forbindelse med forberedelsen af ​​loftplinterne til maling kan du bruge støvsuger til at rense snavs og støv, en bygnings tørretumbler for at fjerne gammel maling og en "mølle" eller en boremaskine for at fjerne uregelmæssigheder på vægge og lofter.

Før du anvender maskeringstape, skal du kontrollere, hvor stærkt det overholder overfladen. Måske når du tager båndet ud, vil den tegne frisk maling, dekorative elementer osv. I sådanne situationer er det bedre at bruge en almindelig spatel eller papkasse for at beskytte gulvet og væggene mod maling.

Selvom skumplinternes naturlige farve er fantastisk til dit værelse, er det bedre at male dem med hvid maling også. Dette vil beskytte fileterne mod støv og gulning som følge af ultraviolet stråling.

Efter at have studeret dette emne, ved du hvad og hvordan man maler loftplinten, så denne procedure er vellykket, og dit værelse bliver mere behageligt og mere attraktivt. Du blev også overbevist om, at denne type reparationsarbejde fortjenes at være simpelt, uden at kræve særlige færdigheder og uddannelse.