Hvordan male loftet i badeværelset?


Hvis det er nødvendigt, lav en hurtig reparation af loftet på badeværelset uden bekostning af betydelige midler, kan maling af loftet være et glimrende valg.

Lad os tale om, hvordan man korrekt maler loftet i badeværelset, så malingen passer godt uden pletter og pletter.


Badeværelse loft maling

For at male loftet skal du vælge, at malingen ikke kan vaskes med vand, ikke bange for høj luftfugtighed og temperatur.


Vandbaserede maling

Den mest overkommelige valgmulighed for maleri kan betragtes som vandbaseret maling på loftet.

På trods af at vandbaseret maling passer godt og ser ret æstetisk glædeligt ud, hvis du vil vaske loftet, kan malingen simpelthen glide af.


Vanddispersionsmaling

Det bedste valg til at male loftet kan betragtes som vanddispersionsmaling, som igen er opdelt i akryl, silikone og silicat.


Akrylmaling

De passer godt, har god vedhæftning til loftfliser, kan klæbe mindre revner og er helt rene.


Silikone maling

Silikone maling kan også let påføres overfladen, der skal males og har god mekanisk styrke, der danner en film efter tørring på loftets overflade, hvilket beskytter mod mindre mekaniske skader.

Silikatmaling

Det er ret miljøvenligt, har gode indikatorer for vedhæftning, det er fugtbestandigt. Men må ikke male over dårligt forberedt overflade, og alle hullerne og revnerne vil være tydeligt synlige.

Mal bedre for at vælge en mat tekstur. Glansfarve, selvom det afspejler lyset bedre, men samtidig understreger alle uregelmæssigheder af belægningen.


Værktøj og materialer

Før du klatrer på en trinladder med en rulle, skal du forberede alle de nødvendige ting, der måtte være nødvendige for at male.


kit

Det er usandsynligt, at loftet vil se smukt ud med faldet mørtel fra leddene i loftfliserne, gabende sorte huller eller andre fejl og uregelmæssigheder.


underuld

Før påføring af malingen anbefales det at male hele overfladen af ​​loftet med en primer. Primer vil give bedre vedhæftning af maling til overfladen, som efterfølgende vil påvirke belægningens holdbarhed.


spatel

Til anvendelse af putty har du brug for en spatel, som kan købes hos enhver byggemateriale butik. Spatelens bredde kan vælges til din smag, så længe det er bekvemt for dig at arbejde med det.


opløsningsmiddel

Du skal muligvis rense dine hænder efter arbejde. Derfor, i færd med at gøre arbejde, forsøge at holde det tæt ved hånden.


Roller med bakke

For at anvende maling skal du købe en rulle med en gennemsnitlig bunke. Roller påfører maling jævnt fordelt over overfladen ved hjælp af villi, forlader ikke pletter, hvilket sammenligner sig positivt med børster, der også kan klatre, og efterlader håret bagved.

børste

Børster skal bruges til påføring af maling på vanskelige steder - til VVS- og spildevandsrør i hjørner og andre steder, hvor det ikke er muligt at male over overfladen med en rulle.

For at undgå snavs eller maling i dine øjne skal du købe sikkerhedsbriller og gøre alt arbejde i dem.


Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at anvende maling, skal loftet i badeværelset være ordentligt forberedt. Sådan gør du det rigtigt, læs videre.


Overflade rengøring

Overfladen af ​​loftet skal rengøres grundigt fra hvidvaskning eller maling. Hvidvasken vaskes af med vand, ved hjælp af en speciel børste lavet af en bast, der dyppes i en spand varmt vand og derefter udføres i loftet, blødgør og vasker hvidvaskningen.


Loft fyldstof

Efter at loftet er rengjort, er det nødvendigt at udjævne uregelmæssighederne og forsegle de forskellige revner med et kit.


Loft primer

For bedre at holde malingen på den malede overflade, brug en primer. Sørg for at få den rigtige type primer afhængigt af maling, som vil male loftet.


Loftmaleri

Maling af hjørnerne

Det er bedst at begynde at male loftet ved at male hjørnerne.


Maler loftet med en rulle

Når hjørnerne er malet, kan du fortsætte med at male det øverste område af loftet med en rulle.

For at male loftet jævnt uden striber og striber, skal malingen påføres to gange. Anden gang malingen påføres efter fuldstændig tørring af maling af det første lag. Anden gang malingen påføres i retningen vinkelret på den, i hvilken malingen af ​​det første lag blev påført.

Det er bedst at male loftet med stilladser ved hjælp af en rulle med et kort håndtag. Denne metode giver dig mulighed for at føle dig bedre instrument og presse end rulle på et langt håndtag, som kan males, står på gulvet.

lofter

Det er ikke svært at lave et æstetisk loft i badeværelset ved hjælp af maleri, men meget afhænger af valg af værktøjer, primer og vandtæt base. Det moderne marked tilbyder et udvalg af efterbehandling materialer til lofter, men kun en lille procentdel er egnet til sådanne lokaler som et badeværelse, badeværelse, mini-pool. Maleri loftet i badeværelset er en ret simpel opgave. Men dette er et bestemt rum, og uden at opfylde visse betingelser og et kompetent valg af primer og farvestof er ikke nok.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er vigtigt at vide om at male loftet i et rum med høj luftfugtighed?

Maleri - ved første øjekast er dette den nemmeste form for finish. En sådan præsentation er blevet praktiseret siden sovjetiske tider, da der ikke var noget andet alternativ, og alle overflader blev hvidt, malet med olie eller nitro-maling og klistret over med simpelt papirpapir. Men i dag er der meget ændret, byggemarkedet har usædvanligt udvidet, mere avancerede efterbehandlingsteknologier er kommet.

Loftet har samme fordele og ulemper, men de kan minimeres på grund af det korrekte valg af sammensætning og effektive målemetoder. I komplekset vil de hjælpe:

 • væsentligt forbedre kvaliteten af ​​belægningen;
 • øge holdbarheden af ​​maleri
 • Beskyt overfladen af ​​vægge og lofter mod fugt;
 • reducere sandsynligheden for kondens
 • forhindre skimmel og meldug i badeværelset.

Enig, det vil være ubehageligt efter et par måneder efter at have malet loftet for at se i hjørnerne sorte pletter af skimmel, drypper på væggene og kondens på spejlet. Det er værd at overveje, hvorfor et sådant problem ikke opstår i malet rum med samme fugtighed, mens i andre er det nødvendigt at konstant kæmpe med sådanne ubehagelige manifestationer på vægge og lofter. Hvorfor ser maleriet af lofter i nogle lejligheder perfekt ud, og i andre efterlader det meget at ønske? Hvad skal man gøre for at undgå sådanne problemer:

 • krakning;
 • peeling;
 • løsgørelse;
 • pletter;
 • skilsmisse;
 • svampe;
 • mikrorevner.

Hver hjemmekunstner ønsker også at få et smukt loft på badeværelset, desuden billig, praktisk og æstetisk. Men kvalitativt malede overflade afhænger af flere faktorer:

 • det rigtige valg af maling til loftet i badeværelset;
 • kompetent forbehandling med gips og primer
 • Mal på en tør overflade med en minimal luftfugtighed i rummet.

OBS: Før du begynder at male, er det vigtigt for en dag, i det mindste ikke at bruge vandforsyningen, at tørre og tørre alle overflader for at ventilere rummet godt.

Det er lige så vigtigt at overveje, at overfladen med maleri regelmæssigt skal rengøres, rengøres eller vaskes. Den foretrukne kvalitet vandtæt maling, der danner velegnet til at vaske en glat tekstur. Budgetmaling har ingen garantier for holdbarhed og styrke, derfor anvendes de ikke i lokaler med permanent brug. Billige vandtæt maling kan males i brusebad i landet eller et venterum på et landhus. Og billig vandbaseret maling garanterer ikke holdbarhed og holdbarhed.

Matte loft maling eller blank?

Overvejer spørgsmålet - hvordan man maler loftet i badeværelset, noget har allerede regnet ud. Men der er mange nuancer tilbage, for eksempel med hvilken virkning at vælge maling? Til loftet anvender overflader med varierende grad af lysrefleksion, det vil sige blanke og matte.

Det er kendt, at det blanke loft i badeværelset ikke altid er passende, især hvis det er et lille rum til hygiejneprocedurer i en gammel lejlighed med typisk planlægning. Det vil tåle op og miste sine "spejl" egenskaber. I et rummeligt badeværelse - vil visuelt forstørre det allerede store rum.

Selv om eksperter siger, at loftet med en satinoverflade i et rummeligt værelse ser meget imponerende ud og øger visuelt lofterne, men meget afhænger af væggenes og loftets farve. For eksempel ser det blanke sorte strækloft på badeværelset sig spektakulært, lettere end mat, og det går godt med sort og guld tilbehør. Men hvis væggene er sorte, skal resten af ​​overfladerne være lyse matte, ellers opnås effekten af ​​at absorbere "sorte huller" fra rummet. Hvidt og lysegrå blanke strækloft på badeværelset har en udtalt "spejl" effekt.

Bemærk: Den samme egenskab har en blank maling på en perfekt flad overflade, som tiltrækker opmærksomhed. Men det er vigtigt, at loftet afspejler - helst mindre mørke pletter og indretning!

Med alle sine visuelle fordele er glans i stand til at vise alle uregelmæssigheder og fejl i væggene eller loftet. Derfor er det vigtigt at eliminere alle ulemper ved høj finish af gips, når man maler med en sådan effekt. Det er vigtigt at planere selv små fossae og bump, for ikke at nævne revner og ridser.

Tip: Sørg for, hvor glat taket er - i et mørkt badeværelse skal du placere en lampe med reflektor af retningslys fra loftet og se fra forskellige vinkler. Dette lys viser alle defekter, og hvis de ikke er der - overfladen er velegnet til glans.

Matte maling til ethvert badeværelse - det bedste valg. Imidlertid fremstilles i dag malinger med varierende grad af glans og sløvhed (mangel på glans). Udenlandske og russiske producenter tilbyder malinger:

Det er vigtigt at vide: I interiørdesign ser den samme farve anderledes ud på forskellige teksturer - det glatte og matte røde loft i badeværelset ser anderledes ud. Glans giver mere lys, især med den rigtige belysning, men fokuseret lys giver blændende blænding på en blank overflade, så det er bedre at tage diodepærer og lukkede lofter med diffust lys.

Hyphae af formen svamp rod rodet på en glat filmoverflade. Og hvis sådanne manifestationer ses i badeværelset, er det bedre at forhindre smitteprocessen ved at vælge en blank maling med fungicider og antibakteriel beskyttelse. Derudover er det blanke loft ideelt slankt og lettere at rengøre. Derfor er det nogle gange valgt til disse lejligheder, hvor det ofte er nødvendigt at udføre sanitering eller rengøring, fjerne alle mulige allergener og sorte skimmelsporer.

Udvælgelse af farver til badeværelse loft

Farven på loftet i badeværelset - den personlige præference af designeren eller ejerne af huset. Men han har brug for harmoni med væggene, VVS og tilbehør. I dag fremstilles ensartede malinger i form af en hvid eller mælkebase, som enhver farve eller pigment kan tilsættes.

Klar maling fra forskellige producenter er også tilgængelig i et komplet udvalg af farver og nuancer. Hvis der ikke er nogen ønsket skygge af en vis mætning, for eksempel grå-pink eller blålig-lilla, opnås den ved blanding.

I mangel af det nødvendige færdige pigment eller et farvet farveskil, bestiller indretningsarkitekter i firmaets butikker det fra kataloget og venter på den næste levering. Men hvid anses for universel til loftet i badeværelset, og det passer til både klassisk og avantgarde-interiør.

Malerens lyse tone udvider visuelt det lukkede rum og giver mere lys, og det mørke loft i badeværelset bruges kun til specielle designopgaver. Alle manglerne i mørke nuancer kompenserer tankevækkende belysning. Og hvis du keder dig mod klassikeren, kan du vælge noget ekstravagant. På den anden side, hvis du maler loftet i badeværelset med bløde pasteller, vil det bidrage til maksimal afslapning og afslapning, mens du tager duftbad med havsalt og æteriske olier.

Malingskvalitet

Billige loftmaling fra tvivlsomme producenter er farligt. Det er ingen hemmelighed, at skyggebranchen i dag trives på fakes, og varerne produceres i underjordiske værksteder og kældre, hvor der ikke er nogen garanti for overholdelse af miljøstandarder. Farlige kræftfremkaldende stoffer og aggressive kemiske komponenter giver ofte en effektiv skygge, men deres anvendelse i et lille lukket rum er uacceptabelt.

Advarsel: Denne maling er farlig, ikke kun når den anvendes, men også i drift. Den "eksplosive blanding", der er påvirket af damp, der stiger til loftet begynder at suge og frigive skadelige stoffer i atmosfæren. Køb ikke maling på et marked, hvor det er svært at spore fabrikanten og tvivlsomme leverandører! Det er bedre at spørge konsulenten i firmaets butik - end at male loftet i badeværelset?

Det er lige så vigtigt at være opmærksom på instruktionerne, hvor det er angivet:

 • maling til udendørs eller indendørs brug;
 • opbevaring og brug
 • driftsbetingelser og anvendelsesmåde.

Specialiserede butikker har specielle varehuse, hvor indvendig maling ikke fryser og ikke mister sine egenskaber. Forfaldne eller frosne maling kan ikke kun miste sine grundlæggende egenskaber og konsistens, men udsender også skadelige dampe.

OBS: Køb ikke facade maling eller andre sammensætninger til udvendigt arbejde, hvilket indebærer langvarig forvitring!

"Fordele" og "ulemper" farvning lofter i badeværelset

 • økonomisk måde at reparere badeværelset på;
 • Enkelheden af ​​selvforing overfladen, tilgængelig selv til en nybegynder;
 • høj æstetik af overfladen (med korrekt udvælgelse af basis for sammensætning og farvestof);
 • forskellige nuancer og teksturer;
 • der er mulighed for at bruge monofoniske udførelser og tegne vanskelige tegninger.
 • der er sandsynlighed for et forkert valg, for eksempel uden en fugtbestandig virkning;
 • kræves for at forberede loftet til maling og udjævning af overfladen;
 • behovet for at opretholde et lavt fugtighedsniveau
 • hyppig vedligeholdelse, rengøring og vask af malet lofter - for at opretholde hygiejniske standarder og forhindre svampe og forme.

Hvordan vælger man maling til loftet?

Kompetent valg af loftmaling til værelser med høj luftfugtighed fra en pålidelig producent - garanti for perfekte resultater og langvarig drift. I byggemarkederne i dag er der mulighed for at vælge en vandtæt belægning af enhver skygge, der er let at anvende og behagelig at bruge.

Eksperter siger, at badeværelse maling ikke er værd at spare, især da overfladearealet er lille - en lille udgift. Den lave pris virker fristende for forbrugerne, men manglerne holder dem ikke vente. Det er ikke værd at risikere dit helbred eller snart lave reparationer, og at male loftet er så ubelejligt. Beviste producenter og høje prislister - en garanti for kvalitet. Vær opmærksom på fabrikantens mærke eller mærke.

Advarsel: Gør køb, hvis det er muligt, kun i butikker eller på de officielle hjemmesider for forhandlere for at undgå usunde fakes! Vælg virksomheder, der er veletablerede på det indenlandske og internationale marked!

Indtil videre har der ikke været nogen klager fra forbrugerne, når man køber maling af indenlandske mærker som "Vaskbar akryl superhvid" eller "Interior VDAK-201". De tilhører ikke det dyre segment af farvestoffer, men kvaliteten opfylder alle standarder.

Der er også flere udenlandske producenter, der har et halvt århundrede (og flere) erfaring inden for fremstilling af maling og lak, som er populære over hele verden. Disse omfatter:

 • Finsk fintex20 maling;
 • fabrikant Dulux (svensk-britisk mærke "dlux") med en speciel maling til badeværelser Dulux Realife Kitchen badeværelse;
 • populært mærke Jobi fra Tyskland med tilbudet WaschFest (meget modstandsdygtig vaskbar maling);
 • Finske Tikkurila med vandtæt tilbud til badeværelser Luja (der er også en fugtighedsbestandig primer).

Tip: Dette er ikke hele listen, som kun gives som et eksempel. Spørg i din regionale bygning supermarkeder enhver anden høj kvalitet vandtæt maling til indendørs brug.

Egenskaber af badeværelse maling

Specialiserede malinger danner et lag, der er modstandsdygtig overfor vand og damp. De er fremstillet på forskellig kemisk og naturlig basis, derfor har de forskellige egenskaber og er designet til en anden type overflade, der skal behandles.

1. Silikone-baseret maling giver en speciel beskyttelsesfilm, der er fremragende til rengøring, men bliver næsten ikke snavset, jo mere er det på loftet.

2. Akryl vandbestandig maling passer perfekt på overfladen, og akryllofter i badeværelset er helt vaskbare og dækker mindre defekter. Det bruges oftest af professionelle bygherrer.

3. Til beton gulvplader silikat maling er fremragende, som ikke starter skimmel og svampe. Det er ikke i stand til at maskere små revner, derfor påføres det på den forberedte overflade.

4. Vandig emulsion hvid maling er ofte sammenlignet med hvidvaskning på grund af dens lighed med den naturlige modstykke. Det vaskes efterhånden som loftet er renset. I et uopvarmet rum kan det knække og smuldre, så det er bedre ikke at bruge det i et hjemland, hvor de ikke bor i et halvt år.

5. Tung latex maling bruges også nogle gange til at male loftet i et badeværelse, men deres film "ikke ånde", det vil sige, den har minimal dampgennemtrængelighed. Anbefales ikke til kolde overflader, da det danner kondensat. Men denne maling vasker godt og er ikke bange for vand.

6. Oliemaling - forældet mulighed for badeværelset, og betragter det som en overflade til loftet er ikke det værd. Den eneste sag - et rummeligt badeværelse med brusebad med lav luftfugtighed. Men når den tørrer, bliver den til en helt uigennemtrængelig film og vil ikke tillade loftet at "trække vejret".

OBS: Eventuel maling påføres det tørre loft efter behandling med fungicider og en primer svarende til malingmærket. Maling ved høj luftfugtighed - dette er behandling af dårlig kvalitet, det er let at ødelægge overfladen. Det er uacceptabelt at male i et køligt rum på frosne basis!

Før maleri er det vigtigt:

 • fjern resterende fugt fra alle overflader;
 • luft rummet
 • eliminere udkast
 • varm til stuetemperatur og sluk varmelegeme;
 • Luk vinduet og udluftningen, hvis det stærkt "trækker".

Maling påføres med en rulle, der starter fra de fjerne hjørner, der dækker alle overflader af rummet med gamle aviser eller film.

Maleri lofterne i badeværelset

Maleri loftet i badeværelset - det mest budgetmæssige af alle færdiggørelser. Vi har allerede beskrevet processen med at installere lath strukturer og spørgsmålet om omkostningerne ved stræklofter, men i denne artikel vil vi vende tilbage til måske den mest traditionelle måde. Lad os overveje, om det er muligt at male lofter i våde rum overhovedet, hvilken maling er bedre at bruge, og vi vil beskrive processen med at male dine egne hænder med fotos og videoinstruktioner.

Fordele og ulemper med malede lofter

Malede lofter er meget populære i mange lande rundt om i verden på grund af deres attraktive udseende, lethed og mange andre faktorer.

Maler endda lofter, der er multi-level eller suspenderet. Lofter i badeværelset males meget ofte, og til dette formål anvendes en række maling til lofter under hensyntagen til deres tekniske egenskaber.

Malede lofter har deres fordele og ulemper. Hvis vi taler om fordelene, kan du fremhæve følgende punkter:

 • evnen til at arbejde på egen hånd
 • nem pleje af belægningen;
 • varigheden af ​​brugen af ​​loftet under forudsætning af korrekt maling;
 • modstand af vandbaseret maling for at bære, fugt og dets sikkerhed for menneskers sundhed;
 • relativt lave arbejdsomkostninger
 • æstetisk og attraktivt udseende af loftdækslet.

Blandt ulemperne ved malet lofter er et antal parametre:

 • Udseendet af pletter efter maling af loftet;
 • coating heterogenitet.

Sådanne ubehagelige øjeblikke kan forekomme på grund af, at teknologien til at påføre maling på loftoverfladen er krænket. Derfor er det ret vanskeligt for begyndere at male loftet i overensstemmelse med alle de teknologiske funktioner. Hvis overfladen af ​​loftet til maleri har betydelige fejl, er det ofte umuligt at fjerne dem med maling. I sådanne tilfælde er det bedst at anvende andre metoder til afslutning af loftets overflade.

Er det muligt at male loftet i badeværelset

Stuen Badeværelset er et vigtigt sted for husejere at holde deres udseende og hygiejne. Derfor bør badeværelset designes sådan, at det ikke har en deprimerende virkning på nervesystemet. Af stor betydning i dette aspekt er belægningen af ​​loftets overflade, som kan varieres i betragtning af de store muligheder, som moderne teknologi giver.

Mange mennesker er ikke sikre på, at overfladen af ​​loftet på badeværelset ikke er ønskeligt at male, men eksperter siger, at brugen af ​​maling i dette aspekt er en af ​​de bedste muligheder. Dette skyldes ikke kun de relativt lave omkostninger ved dette byggemateriale, men også det faktum, at maling af loftoverfladerne i badeværelset med egne hænder er en ret simpel ting, der ikke kræver brug af professionelle malers arbejde.

Før du måler loftet, skal du vælge den maling, der er bedst til dette badeværelse. Her skal du tage højde for en række aspekter for ikke at forveksle, når du køber maling. Det skal bemærkes, at det korrekte valg af maling til loftets overflade vil give mange år mulighed for at give badeværelset et attraktivt udseende, næsten uden reparationer.

Ceiling Spray Paint

Da der er en øget fugtighed i badeværelset, er det nødvendigt at nærme loftoverfladen ret forsigtigt for ikke at foretage reparationer tidligere. For at gøre dette skal du bruge fugtsikre materialer, hvoraf man kan mærke og male. Imidlertid kan ikke alle typer maling passe til loftet i badeværelset, så du bør vælge de bedste muligheder. Derfor, hvis vi taler om, hvilken slags maling der er bedre for et bestemt badeværelse, så her skal vi fokusere på flere typer maling.

For det første kan du bruge vandbaserede maling, som er sikre og nemme at bruge, samt nemt ændre farvefarver. Derudover er enhver vandbaseret maling til vægge og lofter lugtfri. Den eneste ulejlighed er, at de let kan vaskes væk, så du skal være opmærksom på loftet meget omhyggeligt uden at bruge sæbeopløsninger.

Se også: maling til badet, ikke at købe en ny.

For det andet kan du bruge akrylmaling til at male overfladen af ​​loftet i badeværelset. Dette materiale har et bredt farveområde, der nemt afviser vand og snavs, det kan vaskes. Akrylmaling til loftet kan stramme revner og udjævne forskellige støder. Denne loftmaling har en lille lugt.

For det tredje anbefaler eksperter brugen af ​​silikone og silicat maling i badeværelser. De er modstandsdygtige over for effekten af ​​temperaturdråber, afviser fuldstændigt snavs og dækker også revner, hvis størrelse er ca. 2 mm. Den største ulempe ved sådanne malinger er deres relativt høje pris.

Af stor betydning er valget af maling i overensstemmelse med kriteriet for uklarhed. Hvis du ønsker at skjule uregelmæssigheder på loftets overflade, skal du i så fald vælge en matt maling, og hvis loftet er næsten perfekt, så kan du anvende en blank, som selv vask er meget lettere. Med hensyn til den matte maling er det ikke let at rengøre, men med en vis indsats er det også acceptabelt for denne proces.

Når du vælger maling til loftet i badeværelset, skal du være opmærksom på kvaliteten. Derfor skal du købe dette materiale i specialforretninger og være opmærksom på vilkårene for dets brug og lagringsfunktioner. Det skal huskes, at ved køb af forfalsket eller frosset maling vil dets vigtigste tekniske egenskaber være helt tabt, hvilket gør det praktisk talt ubrugeligt at udføre relevante værker.

Processen med at male loftet gør det selv

Før maleriprocessen skal du forberede loftbunden. Hvis det er nødvendigt, skal malingen fortyndes ved at tilsætte 5-10% vand til emulsionsvolumenet. Hvis malingen ikke behøver fortynding, skal den blandes grundigt. I tilfælde af vandbaseret maling bør temperaturen i rummet være over 5-8 grader Celsius.

Loftets maleri begynder med leddene mellem loftet og væggene. Til disse steder anvendes en bred pensel. Når alle led og hjørner er malet, skal loftets hovedareal males. I dette tilfælde skal du bruge en pelsrulle, og ikke skum eller velour, fordi du bare kan lave en belægning af lav kvalitet.

Før du begynder at male overfladen af ​​loftet, skal rullen rulles på papir eller andet materiale, så loftet maling distribueres mere eller mindre jævnt. Dette er nødvendigt, så der ikke er malede områder under maling på loftets overflade.

Maleri loftet udføres langsomt, jævnt presser rullen til overfladen. Intet behov for vedvarende at male et område, fremad langs millimeteren. Overskydende maling fra loftet skal fjernes. Samtidig skal du kigge rundt i hele det malet overflade af loftet for hurtigt at rette op på de problemområder, der er opstået.

Overfladen af ​​loftet er som regel malet to til tre gange, uanset hvilken slags maling der anvendes. Den sidste gang skal være en ny rulle for at få en mere ensartet overflade af loftet. Det er nødvendigt at huske grundreglen: Det næste lag maling skal kun pålægges loftet, hvis det foregående lag er tørret helt. Når rummet tørres efter maling med et andet lag, er det nødvendigt at lukke dørene til badeværelset og slukke for lyset.

Man må huske på, at hvis der er fundet alvorlige mangler efter færdiggørelsen af ​​muren på loftoverfladen, skal man i dette tilfælde genoprette alt arbejdet (for at polere overfladen, prale det og male det).

Nyttig artikel? Vurder og tilføj til dine bogmærker!

De finesser at male loftet på badeværelset

Den store fugtighed i badeværelset kræver kun vandtætte belægninger, der skal bruges som finish, og det gælder især loftet. Der er mindre fugt på badeværelset, fordi al fordampning stiger op først. Det forkerte valg af materiale til loftet vil medføre hurtig delamination, revner og udseendet af mug. Den mest komfortable finish i disse forhold er at male loftet på badeværelset. Denne metode er ret økonomisk, enkel og effektiv. Ved hvilke kriterier at vælge maling og andre materialer, samt hvordan man maler, vil du lære ved at læse artiklen.

Hvad skal vi male?

For rum, hvor luftfugtigheden er forøget, er loftets dampgennemtrængning af afgørende betydning. Derfor er det umuligt at vælge en oliemaling til badeværelset: Når det tørrer, vil loftet ikke være i stand til at "trække vejret", og snart vil der opstå formstråler på den. Det samme gælder emalje, og derfor anses vanddispersion og vandbaserede malinger at være de mest egnede. Blandt disse malinger er det nødvendigt at vælge kun fugtsikker, fordi et sådant medium ikke er egnet til almindelige malinger. Fabrikanter angiver altid på emballagen, om malingen indeholder vandafvisende komponenter.

Vandemulsionsmaling

Fugtbestandige maling af denne type er helt sikkert ret god. De er sikre, har ingen lugt, er let tonede i forskellige nuancer, og de er let at anvende. Men før du maler loftet i badeværelset, skal du være opmærksom på, at du ikke kan vaske det alligevel. Vandig emulsionsmaling vaskes let af, så eventuelle forurenende stoffer skal fjernes forsigtigt ved brug af en almindelig blød klud uden sæbeopløsninger.

Akrylmaling

Akrylmaling anses for at være den mest populære af vanddispersionsmaling. Dens fordele er betydelige: farveskalaen er usædvanlig bred, maleriet afviser ikke blot vand, men også forskellige forurenende stoffer, det kan vaskes, men ikke ofte. Samtidig strammer malingen revnerne godt og udjævner uregelmæssigheder. Hendes lugt er til stede, men ikke hård, hvilket også er vigtigt. Akrylmaling har som regel specielle støbeformkomponenter, hvilket betyder, at svampe og bakterier i loftet ikke starter. En slags akrylmaling er latex, som er mere elastisk, tolererer vask, ser fremragende ud i loftet.

Silikone og silicat

Disse maler er mere moderne, de har sådanne fordele, at akryl og vandemulsion ikke har. De er mere modstandsdygtige over for temperatur, bedre afstødning snavs, og silikone maling kan blokere revner på omkring to millimeter. Eksperter forsikrer, at det er siliconemaling, der er mest egnet til sådanne lokaler, kun omkostningerne er stadig ret høje.

Matt eller blank?

Så hvad maling til at male loftet i badeværelset, har du højst sandsynligt besluttet. Men der er også en nyanse som malingens sløvhed. Nu fremstilles malinger dybt matte, halvmattede og blanke, som ser anderledes ud på samme overflade. Den særlige egenskab ved matmaling er at skjule alle fejl i loftet, men glossy tværtimod lægger vægt på alt. Normalt er loftet i badeværelset lille, så det er let at justere perfekt. I dette tilfælde vil glansmaling afspejle lyset, og rummet vil virke større og mere rummeligt. Og det blanke loft er lettere at vaske, fordi overfladen er meget glat. Hvis loftet ikke er perfekt, er det bedre at vælge mat maling, så manglerne kan ikke mærkes. Da matmaling har en mere porøs struktur, er det vanskeligere at fjerne forurening, men ikke for meget.

Malingskvalitet

Og selvfølgelig skal du altid købe maling i de respektive butikker og bygge saloner, hvor de garanteres at tilbyde kvalitetsprodukter. Lad det være lidt dyrere, men kvaliteten af ​​maling vil vare længere, og den billige skal males om et år. Så i form af besparelser er det værd at købe et produkt af højere kvalitet, fremstillet af en velkendt producent, holdbar og sikker. Ofte billigt maling til loftet i badeværelset er ikke lavet i henhold til normerne, farlige kræftfremkaldende stoffer tilsættes til det, og som følge heraf begynder loftet, der er malet med lignende blandinger, under damppåvirkning at udlede skadelige stoffer.

Vær opmærksom på brugsbetingelser og opbevaring. Specialiserede butikker har alle betingelserne for korrekt opbevaring af sådanne materialer, så maling fryser der ikke i modsætning til simple butikker, hvor lageret ikke opvarmes. Men den frosne eller forsinkede maling kan helt tabe dens egenskaber.

Klargør loftet

At male loftet oven på den gamle belægning anbefales ikke, især i badeværelset. Uigennemtrængeligt snavs kan forblive på belægningen, som senere bliver farvet, såvel som mulige revner og delaminationer. Det er bedre at rengøre loftet til jorden, tørre det med en ren klud og tilrettelægge det korrekt for maling.

Før maling skal du udføre priming og kitt, fordi maling af loftet på badeværelset kun vil være af høj kvalitet, hvis alt sker i henhold til reglerne. Primer er bedre at tage en dyb penetration, og kittet vandtæt. Anvendelsen af ​​fugtbestandig maling garanterer ikke, at kittet under det forbliver helt tørt. Dampen vil stadig trænge dybere ind, kittet vil være mættet med fugt og vil begynde at smuldre og beskadige den nye maling. Så det er bedre at undgå sådanne problemer og få en god vandtæt kit. Efter udjævning skal loftet primeres igen, så malingen holder bedre. Når primeren er tør, kan du male den.

Teknologi og maleri funktioner

Forbered dig på at arbejde sådanne værktøjer:

 • maling pensel;
 • rulle med et langt håndtag
 • maling bakke;
 • rene klæder.

Da badeværelser sjældent har højt til loftet, er det ikke nødvendigt at lagre en trinladder. Hele loftet kan let males med en rulle ved hjælp af en teleskopisk eller kun et langt håndtag. Men du skal begynde at arbejde med en børste: Først måler hjørnerne, leddene i loftet og væggene, placeres bag rørene og først derefter tage en rulle. Samtidig skal loftmalet i badeværelset være ensartet, ikke for flydende, uden film og klumper. Alle smudder, sagging og andre defekter fjerner forsigtigt kluden og forsøger ikke at smøre malingen.

Påfør malingen jævnt, tyndt, forsigtigt gnide med en rulle. Efter en stribe maling skal du anvende følgende overlapning med otte centimeter, og gør det, indtil du dækker hele området. Lad dette lag tørre godt. Derefter anbringes vinkelret på den første, så loftet bliver malet helt. To lag ville være nok, hvis maling er valgt korrekt, vil loftet være helt beskyttet mod fugt.

Maling loftet i badeværelset: hvordan man gør det rigtigt

Hvis overfladerne i et fugtigt rum males i hvert fald, så kan et svamp om et år eller to "slå sig ned" i hjørnerne.

Derfor vil vi i dag fortælle dig præcis hvad og hvordan man maler loftet på badeværelset. Du vil også lære, hvilken form for forebyggelse der skal udføres, før du bruger farvestoffet.

Hvilken slags maling behøver man ikke tage?

Nedenfor overvejes hvilken maling der er bedre at vælge, og nu skal vi snakke om, hvilken der absolut ikke er værd at tage.

I intet tilfælde må du ikke tage oliemalen eller emaljen, da de ikke trækker vejret, danner de en enkelt film. Vand siver ikke igennem dem, men mikrodråber samles på overfladen, og det betyder kun én ting - en "svamp" er lige rundt om hjørnet eller bare en skrælning af malingen selv. Bogstaveligt bobler.

Du må også ikke spare på de vandtætte egenskaber af maling. Det koster ikke meget dyrere, men det vil tjene meget længere. På dette og alt, hvad der bør undgås, når de køber.

Valg af den rigtige maling

Typer af maling er ikke så meget. Lad os overveje dem, så du går til butikken, der allerede er forberedt.

Vandbaserede maling - den mest kendte og billige løsning. Hun har en stor seng og er helt lugtfri.

Badeværelserne bruger vandfast vandbaseret emulsion, da den sædvanlige er bange for fugt og forringes meget hurtigt under sådanne forhold. Malingen er nem at anvende, det er meget nemt at forstyrre farvestoffet, men det har en betydelig minus - du kan ikke vaske det.

Det er stort set i badeværelset, at der sjældent er behov for at vaske loftet. Det er altid nok at gå igennem det med en tør, ren klud. Dette er ikke et køkken, hvor sprøjter fra mad kan plette overfladen til enhver tid.

Akrylmaling - denne mulighed er allerede bedre. Du kan vaske det, men ikke hver dag, selvfølgelig, og ikke med metal svampe. Malingen passer også godt, den er mere tæt, derfor strammer det bemærkelsesværdigt små revner og uregelmæssigheder i putten.

Det er lille, forventer ikke, at hende dækker det dårligt forberedte loft. Det har en lugt af kemi, i modsætning til simpel vandemulsion. Men han forsvinder hurtigt.

Meget ofte i akryl vandtæt maling er der tilsætningsstoffer mod svampen. En stor sjældenhed, hvis det ikke er, men stadig, sørg for at spørge dette øjeblik fra sælgeren.

Latex maling - af en eller anden grund er de altid kendetegnet i en separat række, men det er den samme akrylmaling. Det er simpelthen endnu mere tæt og elastisk. For resten har den samme egenskaber som den sædvanlige, bortset fra at du kan vaske det lidt oftere (men stadig uden fanatisme).

Silikat eller silikone malinger - disse malinger er så tætte, at de kan skjule en kniv med to millimeter tyk. Generelt er muligheden naturligvis meget fristende, men da denne maling er meget dyr, og to millimeter sprækker ikke forstyrrer livet, er det bedre at komme forbi med noget mere overkommeligt.

Hvis det til denne pris jævnet et loft, i stedet for et kit, så ville det være muligt at tage. Og så... Der er ingen mening.

Generelt viser det sig, at den bedste løsning i dag er akrylmaling.

Med hvilken maling at købe - vi regnede det ud. Nu vil vi røre spørgsmålet om, hvordan man maler loftet på badeværelset.

Hvor bedst kan man male: glat eller struktureret?

Sikkert ved du, at der nu er specielle krøllede ruller til salg, der giver dig mulighed for at anvende maling ikke på en jævn måde, men i en figur en: prikket, stribet mv.

Alt dette er selvfølgelig meget smukt, men glem ikke, at et bad er et bad, og i det er oversvømmelser og andre problemer sker meget oftere end i andre værelser.

Antag, hvis naboer oversvømmer dig ovenfra, en smule, opstår en grim plet på loftet.

I tilfælde af at belægningen er normal, bør du ikke tynde dette stykke, men figurbelægningen er ikke så let. Det samme gælder for et lille sted "svampe".

Det er ikke et faktum, at du efter mange år vil beholde den samme rulle, det er ikke en kendsgerning, at det ikke vil knække (selvom du finder det), og du behøver ikke at købe en anden... Generelt er det hovedpine, men virkningen er, for at være ærlig, næsten ingen.

Glat, glat loft ser altid mere elegant ud end tekstureret.

Hvilken farve at male badeværelset?

Hvis du har et lille badeværelse, som ofte er i typiske lejligheder, er det bedre at stoppe ved den sædvanlige hvide farve.

For det første forstørrer den visuelt rummet og selv højden virker lidt større.

Og det andet, rent praktisk, er det lettere at male og farve det i denne sag. Det er ikke altid muligt at vælge en farvetone nøjagtigt (i tilfælde af samme podtop), derfor skal du "rulle" hele loftet.

Hvad skal man vælge: mat eller glans maling?

Akrylmaling leveres med en mat eller blank effekt. Den anden - lidt dyrere, men de ser mere elegant ud.

Glansen er ikke så mousserende der for at have store reflekterende evner, derfor er der ikke meget forskel i valget.

For eksempel vil det samme strækloft af den glatte type give stor ubehag i badeværelset, da det har egenskaberne at vise blænding fra lysarmaturer. Ligger i badeværelset ser du ofte nøjagtigt op og refleksionen fra pletterne unpleasantly "skærer" øjnene.

I tilfælde af maling opstår sådanne ulemper ikke, da det glitter, men har ingen spejl effekt.

Men der er også en minus: på glans er alle korn og ujævnheder synlige. Enig, en sjældenhed, når loftet er forberedt så godt, at der ikke er en eneste mindste udbulning.

Men den matte overflade er mere fløjlsagtig, så loftet vil se perfekt ud, selv om der er små fejl på det. Desuden, som du husker, er akrylmaling et ret tæt lag.

Hvilket selskab er bedre at give præference?

Vi anbefaler ikke dig at spare meget på maling. Det er altid bedre at give præference til dokumenterede mærker i årtier.

Forresten, hvis de er dyrere, er det ikke så vigtigt, at denne faktor viser sig at være afgørende.

Malerne hos tyske producenter viste sig at være de bedste.

Dækningen holdes i mindst 5-7 år, mens billigere muligheder begynder at forringes efter 3-4 år (hvis ikke tidligere). Så overvej det faktisk billigere. Trite, men miser betaler to gange.

Husk også at tage maling på markederne er yderst farlig. Der er betingelser på byggemarkedet for opbevaring, men i den frysende kulde og varmen gør det ikke derfor selv den friskeste maling der kan blive beskadiget og "ujævnt" på overfladen ujævnt.

I princippet vil vejrfaktorerne ikke påvirke vandemulsionens kvalitet, men akryl kan godt "stratificere".

Hvordan tilbereder loftet før maleriet?

Teorien er forbi, vi vender nu til den praktiske del. Før loftet skal males, skal det udjævnes og forberedes, alle ved det.

Men for at belægningen skal vare længe nok, skal du gøre antifungal profylakse af betonoverfladen. Og her er det ligegyldigt, hvilken maling du vil male: med tilsætningsstoffer fra skimmel eller ej.

Det er stadig nødvendigt at gøre dette, men her ser du allerede graden af ​​"tyngdekraften". Hvis dit badeværelse er godt ventileret (hvilket er meget sjældent), så kan du komme forbi med almindeligt kobbersulfat, som du først skal behandle loftet.

Hvis derimod skimmelsvamp i dit værelse har tendens til at "bosætte sig", så er det bedre at ty til mere effektive og "langvarige midler", for eksempel specielt svampedrække og kitt.

Hvilken kitt at vælge for udjævning?

Hvis dit badeværelse er lille, så overpaying mestre for udjævning overfladen er bare en skam. Disse to eller tre firkanter koster ingenting at gøre alene.

Her behøver du ikke noget specielt netværk eller færdigheder, da der i badeværelserne ikke er nogen mellemrumsforskelle og eventuelle forskelle.

Det vigtigste her er et godt byggemateriale og trowel. Det er tilrådeligt at tage en kitt på en siliconebase, den går bare perfekt, har en ren hvid farve og resultatet er en æggeskalseffekt.

Dette er meget vigtigt, da manglerne i maleri på et sådant grundlag ikke vil være meget mærkbare. Og det vil være nødvendigt mindre lag (ofte er kun et lag akrylmaling nok).

Vi maler med egne hænder

Og endelig vil vi vise dig, hvordan man maler loftet i badeværelset. Denne video forklarer processen godt.

Helt ærligt er der intet svært her: Pas på, tryk på rullen før du anvender og lad os tørre det forrige lag, før du anvender den næste.

Så vælg en kvalitetsmaling, køb det rigtige værktøj, og loftet i dit badeværelse bliver den ønskede måde.

Maler loftet i badeværelset med egne hænder

Maling af loftet i badeværelset med egne hænder Til højkvalitets loftsbelægning i badeværelset passer kun speciel maling til værelser med høj luftfugtighed. I butikken kan du straks købe en farvet maling, og så bliver dit loft ikke almindeligt hvidt, men noget andet kombineret med badeværelsens overordnede design. At male loftet i badeværelset du har brug for: - maling til loftet i badeværelset; - skum og pelsrulle - bad til maling - teleskop bar - stige stige - færdiggørelse af gips - bred spatel - fint kornet krøllepapir - anti-svampeprimer - kvast. Malte loftet, inden du færdiggør væggene. Når du renoverer værelset, skal du beskytte det VVS, der er placeret der, fra byggemudder. Læg bunden og kanterne af et emaljeret eller akrylbad og vask med et tykt lag avis, og dæk derefter med plastfolie. [yandex1] Rengør loftet af gammel maling eller andre overflader. Undersøg det omhyggeligt. På badeværelset kan der være lækager eller steder dækket af mug. Alle disse områder skal behandles med specielle svampeformuleringer, der sælges i butikken. Ground loftet. For at forhindre skimmel, brug anti-svamp behandling i badeværelset, selvom loftet var helt rent. Påfør en beskyttende belægning med en skumrulle, monteret på en teleskopstang. Normalt i badeværelset lidt plads og vende med en stepladder er meget ubehageligt. Forbered blandingen til udjævning. Vælg det afhængigt af loftets tilstand. I tilfælde af små defekter er efterbehandling gips egnet. Loftet skal være helt fladt. Enhver bump, hul eller knæk, der er dækket af maling, vil være tydeligt synlig. Påfør gipset med en bred spatel. Helt tørt og sand fint kornet sandpapir. Derefter prime igen. [yandex1] Forbered værktøj til maling af loftet. Til dette formål er den bedste pelsrulle med en kort lur. Det giver en glattere belægning, der efterlader ingen strimler. Monter rullen på teleskopstangen. Hæld malingen i et specielt plastbad. Dykning af malingsrullen i malingen, rul den langs badets præget kant for at fjerne overskydende. Mal på alle vanskelige steder i loftet med en pensel. Lav smalle strimler rundt om kanten, ved krydset af loft og vægge. Mal på loftet med en rulle. Læg hvert lag i en retning. Der bør ikke være dårligt farvede steder. For at kunne evaluere dit arbejde korrekt skal du se på loftet fra forskellige vinkler. Så vil du se alle de ufærdige områder. Hvis disse opstår, lav dem før malingen er tør. [yandex1] Påfør det næste malingslag vinkelret på den forrige. Og først efter fuldstændig tørring af overfladen. Det sidste lag kan laves i retning væk fra døren, selv om dette øjeblik ikke er særlig vigtigt for moderne maling.

Især til nyttige tips til alle.

Maleri loftet - måske den mest budgetmæssige måde for alle former for efterbehandling, især hvis det er gjort alene, uden at ansætte arbejdstagere. I dette tilfælde vil omkostningerne kun gå til byggematerialer. Ja, og et lille rum med små lejligheder tillader ikke altid installation af spændingsbelægninger. Af disse grunde skal mange mennesker, der skal reparere, surfe på internettet for at finde oplysninger om, hvordan man maler loftet alene.

 • - maling
 • - ruller
 • - børster
 • - maskeringsbånd
 • - bad med ribbet bund

Før du maler loftet, skal du korrekt henvende dig til valg af værktøjer og materialer. For at fjerne den gamle belægning skal du have en scraper, en metalbørste eller sandpapir til slibning. Ved maling skal du beskytte den øverste del af væggene med maskeringstape. Og selvfølgelig er det simpelthen umuligt at male loftet uden en rulle, børster og et ribbet plastbad. Når du vælger materialer, overvej nogle finesser: næsten alle ruller er egnede til maling både fra skumgummi og fra gedeuld eller fåreskind. De absorberer og beholder alligevel enhver maling: det være sig silikone, vanddispersion, latex eller akryl. Situationen er noget anderledes med børster. Naturlige børster er kun egnet til maling med et opløsningsmiddel, og for vandbaserede maling skal du forberede børster af syntetisk hår. Det er værd at overveje, at der til rullens hjørner er brug for ruller med en lille grunddiameter på 15 mm. Størrelsen af ​​rullerne til hovedarbejdet afhænger af overfladen. Normalt er deres længde fra 140 til 250 mm, og diameteren er fra 38 til 55 mm. Bestem hvad du vil male lofterne. Thixotropiske belægninger og vanddispersionsmaling er optimalt egnet til boligområder. Derudover passer de godt: Dråber ikke jævnt fordelt, tør ikke fra børsten. For at male loftet i køkkenet og badeværelset skal du afhente skimmel og muggfast materiale. Bemærk, at den matte overflade vil maskere ujævnheden af ​​belægningen, mens den glatte, tværtimod vil understrege dem. Baseret på dette må du kun bruge glansmaling til at male helt flade lofter, især hvis rummet er godt oplyst. Det er muligt at male loftet i veloplyste rum med vandbaserede maling, som indeholder additiver, som reducerer lysrefleksionskoefficienten. Fortsæt derefter direkte til reparationen selv. Først og fremmest slippe vi af en tidligere omslag. Vælg din egen metode - du kan mekanisk bruge en metalbørste og sandpapir, og du kan fjerne den gamle maling med et kemisk opløsningsmiddel. Samtidig er det nok at ryste af belægningen og prale det. Husk, at vandbaseret emulsion ikke kan anvendes på kridt eller kalk for at undgå udseendet af grønne pletter. Gamle belægninger vaskes derefter ud med vand. Før maling af loftet, bør det primeres for bedre vedhæftning til maling. Til løse overflader, deres styrkelse, passende primer dyb penetration. For resten af ​​overfladerne er en konventionel primer tilstrækkelig. Træoverflader er dækket med primerimpregnering. Primeren hældes i badet med en ribbet bund, dens værdi afhænger af rullens størrelse. For ikke at komme til hjælp ved hjælp af en stige, sæt rullen på forlængerledningen, og anvend derefter primeren til loftet to gange. Indikator primer kan tjene som et klæbebånd. Lim sin del til den behandlede overflade. Dette vil kun lykkes i tilfælde af veludført priming. Efter priming skal loftet blive nivelleret. Uregelmæssigheder og revner samt sømene mellem pladerne er maskeret med kitt. Efter det første lag er tørt, er uregelmæssighederne malet, og kittet påføres med det næste lag. Så lag for lag, vi kitt at fuldføre justering af overfladen. Efter tørring tørres det sidste lag med en svamp for at fjerne støv. Kvaliteten af ​​dette arbejde afhænger af, hvor godt hvert nyt lag tørres. Efter alt det forberedende arbejde kan males loftet. Maling, såvel som primet, også i flere lag. Overdreven maling fra rullen fjernes ved at rulle den over pallens ribbeflade. Det første lag påføres med en fortyndet maling, efter at tiden er angivet på pakningen til tørring, anbringes yderligere 2 lag, men malingen fortyndes ikke. Mellem anvendelsen af ​​lagene lader tiden tørre. Malingen påføres med en bred rulle fra vinduet: Det første lag er vinkelret på lyset, parallelt - den anden. Et tilbud fra vores partner Hvordan male loftet med dine egne hænder

Badeværelset er altid vådt, så det er bedst at bruge vandtæt belægning til efterbehandling. Hvis det færdige materiale vælges forkert, vil der opstå en form og svamp på væggene.

Under badet fordampes brusebadet. Det stiger i luftmasser op til loftet.

Nogle af fugtigheden strømmer derefter ned fra toppen ned ad væggene. Eksperter mener, at i så vanskelige forhold, den bedste finish - vil male loftet i badeværelset med egne hænder.

Vi vil forsøge at finde ud af, hvad der skal male loftet i badeværelset. Først og fremmest skal malingen have vandafvisende komponenter.

Blandt sådanne malinger: vandbaseret og vanddispersion. Og alligevel, hvilken slags maling at male loftet i badeværelset, i dag er malinger repræsenteret i en bred vifte, fra forskellige producenter, i alle bygningsafdelinger i enhver butik, du kan købe dem. På hver pakke skal alle komponenter indeholdt i sammensætningen af ​​en maling angives.

Alle typer maling skal være certificeret, mærket og ledsaget af dokumenter, der bekræfter deres kvalitet.

Alle malinger har en holdbarhed. De bør ikke udgå, og skal opbevares ved visse temperaturforhold i godt ventilerede områder.

Hvis malingen opbevares i lager, der ikke er ventileret korrekt om sommeren, og ikke opvarmes i koldt vejr, mister sådanne maling deres egenskaber.

Frosne og udløbne maling er fuldstændig uegnede til brug. Og om sommeren kan den udløse farlig for menneskers sundhed - kræftfremkaldende under stærk varme og tøj i værelserne.

Hvis en sådan maling pludselig malet loftet i badeværelset, så snart under indflydelse af damp, vil det begynde at udlede dets skadelige stoffer. Det vil helt sikkert påvirke dit velbefindende.

Det er bedre at købe maling i specialbutikker, som direkte samarbejder med producenterne.

Mal til vægge i badeværelset: Hvilken maling skal male på badeværelset

Maling til vægge i badeværelset er: olie, akryl, vandbaseret, vanddispersion, silikat, silikone, emaljer, emulsioner. Så hvad maling at male i badeværelset? Det er til loftet trim på badeværelset, egnet akryl, vandbaseret, silikone, silikat.

Akrylmaling tilhører klassen vanddispergerende. Det er bedst egnet til at male loftet på badeværelset. Det omfatter ikke kun vandafvisende komponenter, men også specielle anti-støberpartikler.

Malingen afviser forurening fra overfladen, absorberer ikke vand, glatter ud alle uregelmæssigheder, strammer revner, bekæmper skadelige mikroorganismer, som i et par sætter sig i badeværelser.

Takket være de antibakterielle partikler, der kommer ind i dens struktur, vil svampen og en form i dit badeværelse ikke blive opnået.

Latex akrylmaling, mere elastisk, vil altid glide på loftet. Hvis dit loft i badeværelset vil blive malet med akrylmaling, kan du nemt tage sig af det. Det er nødvendigt kun fra tid til anden, ikke ofte at vaske det med en svamp med vand.

Den vandige emulsionsblæk har ingen lugt, forårsager ikke allergiske manifestationer, er helt sikkert at bruge, det er godt at lægge sig ned i loftet jævnt.

Præsenteret i en bred vifte af farver. Forladelse: Det er umuligt at vaske, da det nemt kan slettes.

Pleje under drift bør loftet i badeværelset være med stor omhu. Du skal bare forsigtigt tørre det snavs, der har dukket op med en ren svamp, uden at bruge nogen løsninger, især sæbe. Hvis vandbaseret maling vaskes ud, skal du male loftet igen.

Den dyreste og højkvalitets silikone maling.

Silikatmaling og silikone er de seneste udviklinger. På grund af den teknologiske proces under deres fremstilling tolereres de godt af temperaturindikatorer, masker små revner, har afstødende evner. Silikat og silikone maling, flere gange bedre i præstationer, akryl og vand emulsion.

I intet tilfælde skal du ikke vælge, for at male loftet i badeværelset - oliemaling.

Det tillader ikke luft, afviser ikke vand og forurening. Snart nok vil pletter af skimmel og mugg helt sikkert blive vist på loftet. Det samme gælder for emalje.

Trin-for-trin forberedelse til at male loftet med dine egne hænder

Forberedelse af loftet til maleri med egne hænder sker i flere faser:

 1. For det første skal hele loftet rengøres af gamle overflader, snavs og støv.
 2. For det andet skal den primeres med god kvalitet primer, dyb penetration.
 3. For det tredje, proshpatlevat vandtæt kit. Når loftet er tørt, skal det igen blive primet.

Dette trin-for-trin forberedelse til at male loftet er færdigt. Efter et par dage kan du begynde at male.

Alle værktøjer til maling skal udarbejdes på forhånd: malingbakke, rulle med kort håndtag, rulle med langt håndtag, pensler, rene filler. For det første godt forberede malingen, rør til glat, så der ikke er nogen klumper. Maling bør ikke være for flydende.

Alle malerier går i en vinkel, og loftet er ingen undtagelse.

Vi tager en børste i vores hænder og forsøger ikke at sprøjte maling med et tyndt lag, male over alle mellemrum mellem loft og væggene, pladserne bag rørene, rørene selv og hjørnerne. Hvis malingen lækker lidt, er det nødvendigt at straks fjerne pletterne med en blød klud.

Under ingen omstændigheder må lækager ikke tørre ud. Tør forsigtigt ud uden at smøre malingen endnu mere. Tag derefter en rulle, helst med et langstrakt, teleskopgreb og et tyndt ensartet lag, anvende smuk maling.

Vi udfører en tynd strimmel på loftet med en rulle, den næste strimmel udføres sammen med, går langs kanten af ​​et par centimeter, på den første lakstrimmel. Således male vi hele loftet. Vi forsøger at undgå huller mellem striberne og ikke malede pletter.

Når det første lag maling tørrer, sæt det andet, også jævnt og et tyndt lag.

Normalt er to lag nok. Men du kan søge og det tredje lag, den endelige. Nu er hele loftet i dit bad pålideligt beskyttet mod fugt, skimmel og svamp.

Til dato er der et stort udvalg af byggematerialer til reparation af loftet i badeværelset: suspenderede lofter, vægpaneler og meget mere. Men lofter malet med vanddispersion eller vandig emulsionsmaling fortsætter med at være meget populære. Det er både smukt og billigt.

Hvad maling til at male loftet i badeværelset?

Loftsmaling er blank og mat.

Glansende maling skinner for meget, der konstant tiltrækker opmærksomhed for sig selv, i loftet ser det ikke ud til at være meget flot. Derudover vil der, når man maler loftet med en sådan maling, forekomme selv små spildtyper: bump, små gruber, ridser. Derfor er det bedre at blive på den matte maling, dette er den bedste løsning.

Det er også nødvendigt at tage højde for, at den malede overflade undertiden skal vaskes, da malingen skal vaskes. Billige maling er ofte ikke sådan, og hvis du holder en våd klud på en overflade, der er malet med en lignende maling, vil den simpelthen forblive på kluden. Det anbefales ikke at male loftet med en billig vandbaseret maling.

Hvad angår miljømæssig renlighed, opfylder vandbaseret maling ikke dets krav. Selv om det fortsætter med at male lofter, men den bedste mulighed for i dag er vanddispersionsmaling. Det er opdelt i akryl, silikone og silikat:

 • Akrylmaling er smuk på overfladen, "træsko" små revner og er meget nem at rengøre. Denne type vanddispersionsmaling anbefales at blive brugt af bygherrer;
 • Silikone maling skaber en beskyttende film, den vasker godt og bliver næsten aldrig snavset;
 • Silikatmaling er god, fordi det forhindrer dannelse af svamp på overfladen af ​​loftet, men maskerer ikke revner i modsætning til akrylmaling.

Med hensyn til farve, så vil du hente helt skygge ved hjælp af farveskemaer.

Med dette vil der ikke opstå problemer. I nogle tilfælde behøver du ikke at blive tonet, da den færdige maling kan være næsten alle nuancer. Den hvide farve er dog en klassiker og passer til absolut ethvert interiør.

Læs artiklen på vores hjemmeside for mere information. Badeværelse maling: regler for valg, typer, producenter

Materialer og værktøjer til maling af loftet

Du skal bruge følgende materialer:

 • opløsningsmiddel - nødvendigt at fortynde og reducere viskositeten af ​​maling og emaljer. Det er også nødvendigt til rengøring af hænder og værktøj efter arbejde;
 • primer - når du maler loftet med nogen maling, brug primer GD-032. Det fortyndes med PC-2 opløsningsmiddel. Brug ikke hvid spiritus eller benzin;
 • linolie - det er bedst at vælge linolie på et naturligt grundlag, det er nødvendigt til fremstilling af maling;
 • kitt - det anbefales at bruge vandtæt kitt til at udjævne loftet;
 • tørremiddel - det bruges til at sikre, at overfladen tørres så hurtigt som muligt. Du skal dog bruge det i henhold til vejledningen, da belægningen ellers vil miste sin styrke.

Kvaliteten af ​​det arbejde du gør afhænger helt af kvaliteten af ​​de værktøjer, du bruger. For at male loftet skal du bruge disse værktøjer:

 • ruller - vil komme til undsætning for at male store mængder. Hvilken rulle er bedre at male loftet? Ruller er fremragende, praktiske værktøjer til maling af loftet. De giver dig mulighed for at gøre jobbet meget hurtigere end børster. Ruller kommer i forskellige størrelser og bunke længde. Ruller med lang bunke er uundværlig til maling af ujævne og porøse overflader til grovt maleri (maling påføres med tykt lag). Mid-nap rullen bruges til finere arbejde. En kort lur bruges, hvis du beslutter dig for at male med glansmaling;
 • Børster af forskellig tykkelse og længde er vidunderlige redskaber til maling og det meste af arbejdet er gjort med deres hjælp. Højkvalitets børste er lavet af naturlige børster af forskellig længde. Når du arbejder, vil denne børste være bedre at bøje og give en behagelig hvidvaskning eller maling. Derfor er det vigtigt at kontrollere, om penslen hviler. Til maling af loftet børste børster er bedst egnet. De er forskellige i form - de kan være både runde og rektangulære med en diameter på ca. 160 mm og en børstehøjde på ca. 100 mm;
 • unødvendige klude, med hvilke du tørrer lækkede dråber af maling.

Hvordan male loftet i badeværelset?

Overfladebehandling

For at kvalitativt male loftet er det nødvendigt at forberede overfladen korrekt. Begynd arbejdet med en fuldstændig rengøring af loftet fra maling eller hvidvask. Alle uregelmæssigheder røges, små revner gnides med kitt, fugtet med vand.

Før du fylder store revner i loftet, er det nødvendigt at udvide dem, så kittet let kan trænge ind i spalten. Putty skal anvendes med en lille spatel. Dernæst skal overfladen være så ren som muligt fra støv.

Loft primer

Før malet skal loftet primeres.

Uden brug af en primer vil malingen temmelig dårligt holde fast på loftet og vil til sidst smuldre. Når primerfrakken er helt tør, er det nødvendigt at anvende maling til de mørkeste pletter. Hvis der er behov for en perfekt glat overflade, er der efter en tørring af et lag primer udført en anden behandling.

Farver hjørnerne af loftet

Loft begynder at male fra hjørnerne.

Du skal starte fra det fjerne hjørne, som ligger i forhold til indgangen. Børsten er befugtet i maling til midten af ​​bunken, og overskydende er presset ud. Pensel maling over en 5 cm strimmel rundt om loftets omkreds, således at under efterfølgende maling med en rulle hele loftets overflade, vil hjørner og led i loftet og væggen ikke forringes.

Mal ansøgning på rulle

Nu kan du gå videre til hovedmaleriet.

For at undgå smudder er det ikke nødvendigt at sænke rullen helt ind i beholderen med maling, det er nok bare at rulle det i bakken fyldt med en lille smule maling på forhånd. Dernæst skal du presse rullen og fjerne overskydende maling. Maling skal fordeles jævnt.

Hvordan male loftet?

På overfladen af ​​loftet bør maling forsøge at påføre et tyndt lag. Hvis det er for tykt eller flydende, kan overfladen dryppe eller foldes. Dette problem er opløselige, for dette er det nødvendigt at bringe malingen til en passende tykkelse og derefter male overfladen igen.

Loftet er malet med parallelle overlappende striber - 5 cm. Det malede område skal inspiceres med jævne mellemrum fra forskellige synsvinkler - dette vil medvirke til at fjerne fejl i tid.

Når du arbejder på en trinladder, skal loftet inspiceres, flytte væk fra det i en afstand af to trin og fremhæve det malede område med en lampe eller lygte. Malere, der har erfaring med indretning, flytter regelmæssigt til siden og studerer loftet fra en anden vinkel, i dette perspektiv vil ikke synlige pletter være mærkbare.

Også i forbindelse med maleriarbejde er det nødvendigt at fjerne udkast i lokalet, slukke for varmeanlæg, lukker eller tætningsvinduer.

Dette forhindrer maling i at tørre ud for hurtigt. Temperaturen i rummet under maleriarbejdet skal fuldt ud overholde dataene i malingfabrikantens anvisninger. I intet tilfælde er det tilladt at afslutte de frosne grunde.

Vi håber, at vores anbefalinger og tips om, hvordan man måler loftet på badeværelset, hjælper dig i denne sag. Held og lykke med din reparation!

... og andre stillinger fra overskriften Do-it-yourself badeværelse reparation

 • otvetkak.ru
 • www.kakprosto.ru
 • www.vashcottage.ru
 • chudovanna.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.