Mal loftet med vandbaseret maling

Populariteten af ​​blegning lofter med lime er gradvist faldende, og alt dette skyldes udseendet af vandbaseret maling. Hvad kunne være bedre end at dække loftet i din lejlighed med en miljøvenlig, smuk, ikke nødvendigvis kedelig hvid, meget bæredygtig finish. Og alt dette for meget små penge. Interesseret? Læs derefter om, hvordan man korrekt dækker loftet med vandbaseret maling.

udstyr

Ved arbejde med lofter er der en speciel teknologi, der giver mulighed for at opnå en ensartet, glat og smuk overflade. Overhold følgende regler ved måling af loftet med vandbaseret maling:

 1. Kom i gang med hjørne- og rumpesteder. Det første hjørne der skal males er det fjerneste fra døren. Efter dette, fugte en bred pensel og tryk den omhyggeligt, at male en strimmel af 3-5 cm ved samlingerne mellem væggene og loftet omkring omkredsen af ​​plads til at gøre en pæn yderligere overgange.
 2. Resten af ​​overfladen er farvet med en rulle i 2-3 tilgange i vinkelrette retninger, men således at den sidste farvning udføres langs den lysfløde, der falder fra vinduet.
 3. Hvert nyt lag af maling skal påføres på en tør overflade, så efter det første pas, lad loftet tørre ud (op til 12 timer). I dette tilfælde skal du ikke glemme, at rummet ikke bør være udkast og direkte sol.

Fremskridt i arbejdet i faser:

 • Trin 1. Klargør loftet, fjern de gamle lag af dekoration.
 • Trin 2. Foretag loftets overflade med en pensel.
 • Trin 3. Juster loftet med tør mørtel om nødvendigt. Tidligere, hvis der er sømme mellem pladerne, er de belagt med en klæbemiddelopløsning, og en særlig forstærkningsfiber er fastgjort. For at malingen skal lægge sig bedst muligt, kan overfladen gnides med sandpapir.
 • Trin 4. Forberedelse af maling - fortyndet med vand, rør, hæld i karret.
 • Trin 5. Vi begynder at farve fra hjørner og led. Brug til denne børste.
 • Trin 6. Vi ruller rullen i bakken, ruller den over gitteret flere gange og begynder at anvende maling i lag. Gør det i en afslappet, pæne, zigzag mode. Du kan ikke rulle allerede påført maling oven på en tør rulle, ellers kan du ødelægge belægningen. Lav parallelle strimler, og så at hver efterfølgende overlapper den forrige med flere centimeter. Træk ikke rullen af ​​overfladen under arbejdet.

For at kontrollere situationen skal du konstant kontrollere, hvordan malingen går. For at gøre dette skal du flytte væk fra malingsstedet og se på loftet i en vinkel.

instrumenter

Maleri loftet er ikke let og ansvarligt. Efter at have hentet det rigtige værktøj af høj kvalitet til sådanne værker, vil du kunne lette og fremskynde arbejdet. Du skal bruge:

 1. Rollers.
 2. Forlængeren under rullen med teleskophåndtaget.
 3. Plastbakke.
 4. Børster - nyttige når man arbejder i hjørnerne og ved krydset mellem loft og vægge, skal være bredt og smalt samt vandvarmeren til primeren.
 5. Maskeringstape for at beskytte malingen fra tilstødende overflader.
 6. Plastfolie til at dække møblerne i rummet.

Hvilken slags værktøj at vælge - stor, lille, medium eller høj stivhed mv afhænger af arbejdets omfang, det vil sige overfladearealet, der skal males; lofthøjder; tilstedeværelsen og antallet af vanskelige steder (hjørner, loftsstrukturer osv.); udvalgte sorter af vandbaserede maling og belægningsmetode.

Bedst af alt, når der arbejdes med en vandemulsion, har ruller fremstillet af sådanne materialer vist sig:

 • skumgummi - den mest økonomiske mulighed;
 • faux pels;
 • polyester - "tråd" rulle.

Valsernes dimensioner spænder fra 5 cm til 30 cm. Eksperter anbefaler ikke at vælge en 30 cm rulle til arbejde med lofter, selvom du skal arbejde på en stor overflade. Årsagen er enkel - en sådan rulle er i stand til at absorbere en stor mængde maling, hvilket vil gøre det svært, og malingsprocessen bliver for tidskrævende.

Roller er også kendetegnet ved lapens længde og tykkelse; ydre diameter; muligheden for at erstatte farvestofferne design; Tilstedeværelsen af ​​særlige indeslutninger, for eksempel metalliske garner, hvilket øger levetiden væsentligt. Derfor vil prisen på højere kvalitetsprodukter være højere, men det vil være meget lettere at arbejde med dem.

Vær opmærksom på rullemodellen, der er specielt designet til at male lofter. Et sådant produkt har en speciel tank, i hvilken overskydende maling strømmer, hvilket gør processen mere behagelig og pæn.

Diameteren af ​​rullen vælges afhængigt af det volumen, du skal male - en større diameter giver dig mulighed for at klare en stor overflade. Det samme gælder længden og tykkelsen af ​​bunken. Men det skal huskes, at lange villi under arbejdet kan blive alvorligt deformerede, miste deres form, hvilket ikke på bedste måde påvirker deres funktionalitet.

Anvendelsen af ​​en forlængelse til rullen gør det meget lettere at arbejde med at male loftet. Stænger kan laves af sådanne anordninger fra en række forskellige materialer - metal, plastbelægning, glasfiber. For en bekvem forsyning af maling til rullen er der en rørformet regulator.

Med hensyn til bakken eller bakken for maling mestere anbefaler køb af produkter med en særlig grill, der giver dig mulighed for at rulle en malerulle flere gange før maling for at klemme ud overflødig maling. Denne maske kan indsættes i badet.

Den mest hensigtsmæssige og rentable mulighed vil være at købe et kit til maling. I forskellige versioner kan du nemt finde kits af forskellige konfigurationer i specialiserede supermarkeder. På denne måde kan du undgå unødige bekymringer med det efterfølgende "køb" af værktøjet.

Tips

Professionelle tip til at male loftet med en vandbaseret emulsion:

 • det er nødvendigt at anvende maling i 2 lag, det er muligt mere, men ikke mindre;
 • Påfør det sidste lag af maling i retningen væk fra vinduet, så uregelmæssigheder vil ikke være mærkbare;
 • det er nødvendigt at male loftet i ét rum ad gangen og undgå at tørre ud af de enkelte sektioner, ellers bliver sagen mærkbar og loftet ser ikke æstetisk glædeligt ud;
 • Hvis der er nogen pletter på det friskfarvede lag, tør dem med en tør økonomisk svamp, efter at laget er helt tørt, mal overfladen igen;
 • Brug en ny rulle til sidste pass med en vandbaseret emulsion - så overfladen bliver så ensartet som muligt.

Selvmalet loftet med vandbaseret maling giver dig mulighed for at opnå meget høje kvalitetsresultater på kort tid og lidt penge. Kendskab til farve teknikker, nødvendigt udstyr og professionel rådgivning vil hjælpe dig med dette.

Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

Maling af loftet med vandbaseret maling - stadier af arbejde nyttige tips

 • Valget af vandbaseret maling til loftet
 • Forbereder loftet for maleri
 • Den vigtigste fase af maleri
 • Video: gør det selv loftmaleri

  Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder specialiseret i reparation af lejligheder, tilbyder en række muligheder for dette: efterbehandling med loftsfliser eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke hver husstand har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

  Vi anbefaler også:

  Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre.

  Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

  I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte.

  I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

  Dette er en af ​​de billigste måder at reparere.

  Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

  Vi anbefaler også:

  Valget af vandbaseret maling til loftet

  Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 • akryl,
 • akryl med tilsætning af latex,
 • baseret på polyvinylacetat,
 • med silikone eller silicatbase,
 • med mineralsammensætning.

  Den billigste af dem - polyvinylacetat.

  Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

  Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

  Vi anbefaler også:

  Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

  Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

  Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer.

  Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

  Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

  Læs etiketten

  Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

  • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
  • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
  • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
  • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

  Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 • "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 • "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 • "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 • "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

  Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske.

  Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

  Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager.

  Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

  Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

  Forbereder loftet for maleri

  Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling.

  For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

  Fjern gammelt malingsjakke

  For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde.

  Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

  For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugtighed skal opsuge den gamle belægning.

  Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

  Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  • en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  • en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  • en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

  En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen.

  Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

  Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

  Loftniveau

  Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det.

  Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

  Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel.

  Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

  underuld

  Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling.

  Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

  Den vigtigste fase af maleri

  Maleri værktøjer

  For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 • maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 • smal børste til korrektion;
 • pels, lang bunke rulle,
 • bad under maling,
 • ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

  Farvning regler

  ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

  Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer.

  Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

  • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
  • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
  • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

  Farvelægningsteknologi

  Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

  Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade.

  På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

  Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

  Video: gør det selv loftmaleri

  Fra forfatteren: Hej, kære læser. Har du nogensinde bemærket dårligt malet vægge og lofter?

  Mest sandsynligt, ja. Disse findes i sovjetiske offentlige institutioner, ved indgangen til lejlighedsbygninger og andre steder. For at forhindre noget som dette sker, læs denne artikel, hvis emne er at male loftet med vandbaseret maling.

  Hvorfor netop vandbaseret maling

  Vandbaseret maling eller "vandbaseret maling", som det også kaldes, er et overkommeligt malingsværktøj, og resultatet er næsten altid tilfredsstillende. Loftet og væggene er efterladt uden striber, pletter og uregelmæssigheder.

  En sådan maling er et værdifuldt alternativ til f.eks. Hvidkalket hvidvask.

  Denne maling giver effekten af ​​ren hvidhed, men har samtidig ulemperne ved kridt / lime. Vi vil ikke dvæle på sammenligningen af ​​flere metoder til endelig efterbehandling. Vi kan kun sige, at "vandemulsionen" er mere holdbar end sine forgængere.

  Når du anvender et lag maling på overfladen, vil det tørre, og de resterende polymerer danner et lag, der ikke er følsomt for fugt.

  Denne ejendom er grundlaget for holdbarhed. Overfladen kan vaskes uden problemer, det vil bevare et "friskt" originalt udseende, så du behøver ikke at lave en ny reparation snart. Medmindre du vil ændre det indre rum.

  Der er også vigtige fordele: relativt lave omkostninger, overholdelse af miljøstandarder; sikkerhed for menneskers og dyrs sundhed, mens mange typer maling har en stærk specifik lugt og kan forårsage en allergisk reaktion i kroppen. Det er blandt andet værd at bemærke, at "vandemulsionen" interagerer godt med næsten enhver overflade, det være sig beton, træ eller måske en anden mulighed.

  Hvordan male loftet med vandbaseret maling? Maling af overfladen med denne maling kræver ikke særlige færdigheder eller særlige færdigheder.

  Det kan håndtere næsten alle. Men man kan ikke undvære forberedelse af overfladen til maling. Derudover kræver maleri teknikken selv stadig visse viden og færdigheder.

  Typer af maleri

  Nu skal vi se på, hvordan man korrekt måler loftet med en "vandbaseret emulsion" og find ud af hvilke funktioner der findes i forskellige typer malerier. Som andre steder begynder det hele med forberedende arbejde. Den mest korrekte beslutning i denne situation ville være eliminering af det gamle loft trim.

  Men situationer er forskellige.

  Måske den gamle finish efterlader meget at ønske, men loftet er stadig i god stand. Så kan du male over den gamle maling. Det vigtigste her er at fjerne alt synligt snavs, mulige uregelmæssigheder og revner.

  Men hvis du ikke ved, hvilken primer der oprindeligt blev anvendt på overfladen, er det bedre at opgive ideen om at male på den gamle finish. Hvorfor?

  Faktum er, at vitriol og alum primer negativt påvirker emulsionen. De ødelægger det simpelthen. Med det, uanset hvor længe arbejdet blev gjort.

  Hvis du beslutter dig for at male "uklart område", så udfør et simpelt eksperiment: Anvend en "vandbaseret maling" på et lille område af overfladen. Hvis det inden for et par timer forbliver uændret, så kan du sikkert male hele loftet.

  Hvis du maler på hvidvaskning, skal du overveje tykkelsen af ​​laget af hvidvaskningen. Hvis kalklaget er for tykt, vil malingen på det ikke holde. Kun med et tyndt og velindrettet lag af hvidvask vandbaseret maling kan interagere uden problemer.

  Udvælgelse af værktøjer

  Der er ikke noget specifikt i listen over nødvendige værktøjer, der ikke ville eksistere i et almindeligt bygning supermarked eller butik, der specialiserer sig i at sælge lakker og maling. Her er hvad vi har brug for til arbejde:

  • malingbakke / skovl til maling;
  • primerrulle;
  • maling ruller;
  • børste til arbejde på svært tilgængelige steder;
  • et par gummihandsker.

  Fra denne lille liste er vores vigtigste "assistent" rullen.

  Det vil afhænge af kvaliteten af ​​det udførte arbejde. Vælg en rulle med en gennemsnitlig bunke. For nemheds skyld skal det være på håndtagets længde.

  Hverken skum eller velour ruller passer ikke til os. Skumgummi vil danne bobler, og velour absorberer ikke nok maling, hvilket vil medføre pletter i loftet. Og i virkeligheden og i et andet tilfælde skal arbejdet omdannes, så konklusionen er den samme: Brug en rulle med en gennemsnitlig bunke.

  Selvfølgelig skal rullen vælge kvalitet.

  Hvis du bemærkede, når du køber, at en lur falder ud af det, efterlader kvaliteten meget at ønske, så vælg en anden. Nu ved du, hvordan man maler loftet med en "vandbaseret maling". Gå videre.

  Forberedende aktiviteter

  Nu vil du lære at opnå upåklagelige resultater, når du arbejder med "vandemulsion". For at sikre samspillet med overfladen skal denne overflade være korrekt forberedt. Overvej arbejdet i flere faser:

  • Trin 1 - eliminering af det gamle hvidvaskemiddel (eller andet materiale, såsom maling);
  • Fase nr. 2 - hvis der er søm på loftet, er det nødvendigt at fjerne kittet fra dem. Dette kan gøres med en konventionel spatel;
  • Trin # 3 - primer loftet med en malerulle. Det er takket være denne procedure, at malingen vil holde sig godt i loftet;
  • Fase nr. 4 - gips. Dette trin indebærer at sætte op alle problemområderne, hvor der er forskellige former for fejl;
  • Trin # 5 - Stripping / Slibning. Du skal vente et par timer - indtil kittet tørrer, og så polerer disse steder. Der bør ikke være fremspring, såvel som riller
  • trin # 6 - tørring. Ved en temperatur på 15-18 ° C vil kittet tørre i ± 24 timer, selvom en industriel tørretumbler vil accelerere denne proces.

  Med forberedelsen udregnet. Nu har vi fuld ret til at gå til den umiddelbare maleri.

  Korrekt maleri

  Læs omhyggeligt brugsanvisningen, før du fortsætter til aktive handlinger, fordi ikke alle vandbaserede maler er de samme. Der er arter, der skal fortyndes med vand, der er dem, der ikke kræver det.

  Bland emulsionsblandingen grundigt, og hæld den derefter i maleskuffen / spanden.

  Nu blød i rullen og rul den på siden af ​​bakken. Rullen skal være helt dækket af maling og absorbere en vis mængde af det. Hvis den for første gang har absorberet utilstrækkelig sammensætning (i praksis vil det være synligt), så skal proceduren gentages.

  Nu fra væggen overfor vinduet begynder vi at producere maleri. Bly valsen skal være på tværs af rummets længde - det vil ikke være synlige led. I dette tilfælde skal du ikke glemme at dyppe værktøjet periodisk i vandbaseret sammensætning.

  Ved maleri skal du huske på, at hver stribe skal gå til den forrige ca. 15-20 cm. Nu da hele området er dækket, lader vi maling tørre ud og hvile for os selv. Du kan f.eks. Gøre dig bekendt med indholdet af et gratis video kursus på reparation selv, hvis forfatter er en kvalificeret mester med stor erfaring.

  Efter at det første lag har grebet, men endnu ikke er helt tørret, fortsæt med at anvende det andet, - langsgående lag. Husk: Den første er tværgående, og den anden er langsgående.

  For at identificere de mangler, som du kunne tillade, mens du arbejder, skal du kontrollere loftet fra forskellige vinkler. Hvis du ikke fandt nogen, tillykke med det, gjorde du det!

  Det vigtigste er at fjerne fejlene straks, før den påførte maling tager fat grundigt og tørrer, ellers får du pletter på loftet.

  Behandling af dekorative elementer

  Alle former for dekorative elementer og steder, der er vanskelige at nå frem til, behandles med en tynd pensel. Vi gør det samme med loftsplinten. Hvis loftet er lavet af gipsplader, er malingensteknologien i det væsentlige ikke anderledes end den beskrevne.

  Om loftet sokkel bør gøre et par konklusioner separat. Selv om det ikke er direkte relateret til maleri, er det praktisk rådgivning, der kan komme til nytte. Hvorfor fortjener loftsplinten (baguette) særlig opmærksomhed?

  Faktum er, at baguetten selv ikke er meget praktisk på grund af sin struktur. Ja, det kan dækkes med "emulsion", men det vil snart eller senere være tid til at tørre det. Hvad er problemet - fordi emulsionsmaling er modstandsdygtig overfor alle mulige indflydelser?

  Ja, det er sandt, men efter rengøring på loftsplinten er det stadig sandsynligt, at beskidte spor forbliver, som kun kan fjernes ved udskiftning af baguetten. En rimelig løsning, som ved første øjekast kan virke absurd, er den - hvid gulvstik. Det er praktisk, holdbart og ser ret æstetisk ud.

  Den er fastgjort på samme princip som på gulvet: ved hjælp af hjørner, stik, forbindelser, men kun - på hovedet. Af den grund, at en sådan sokkel er forsynet med kabelkanaler, kan de til deres formål anvendes ved at skjule ledninger i dem.

  Det er alt, kære læser, i dag lærte du hvordan man malede korrekt, hvordan man arbejdede med en rulle og fandt ud af et par nuancer om de dekorative elementer. For ikke at gå glip af vores andre artikler, skal du abonnere på nyhedsbrevet til vores reparations- og byggeportal og glem ikke at dele linket til webstedet på sociale netværk. Alle de bedste, kære læser, vi ses snart!

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

  Maling af vægge og lofter med vandbaseret maling gør det selv

  Når du vælger et loft trim er ofte foretrukket maleri. Dette er en simpel proces, som du kan udføre selv. Den ideelle mulighed kan kaldes maleri vægge og lofter med vandbaseret maling. På grund af dets sammensætning er materialet sikkert at bruge, og det kan bruges selv i børnenes værelser. På de typer vandbaserede emulsioner og hvordan man male i denne artikel.

  Vandig emulsionsblæk til vægge og lofter

  Farvende sammensætning baseret på vandemulsion er kendetegnet ved formål, omkostning og sammensætning. Emulsionsmaling til vægge og lofter kan være:

  • akryl vand emulsion. Denne form for belægning kan bruges i lokaler til ethvert formål. Vandig emulsionsakrylsammensætning har sådanne egenskaber som slidstyrke og fugtighedsbestandighed. Det er de mest populære arter blandt vandbaserede emulsioner;
  • vandbaseret sammensætning med additiver fra flydende glas. Farvestoffet bruges til at afslutte pudsede og betonoverflader;
  • polyvinylacetatemulsion betragtes som det billigste farvestofmateriale. Denne type kan kun anvendes i tørre rum. Våd rengøring af belægningen er udelukket;
  • silikone vandbaseret efterbehandling. Strukturen påføres på de plasterede overflader og uden forberedende arbejde. Silikonefarvesammensætning er i stand til at beskytte vægge eller lofter fra skimmelsvampe og andre mikroorganismer. Det er muligt at male køkkenoverflader og anvende på badeværelser takket være god dampgennemtrængelighed;
  • akryl latex vand emulsion er en af ​​de dyreste efterbehandling forbindelser. I processen med at male lofter og vægge giver en smuk, glat overflade. Med små revner på overfladen (op til 1 mm) gør fejlene umærkelige. Overdækket med en latex sammensætning af loftet kan vaskes ved hjælp af bløde vaskemidler.

  Højkvalitetsmaling af vægge og lofter ved farvesammensætningen afhænger af det korrekte valg af farvesammensætningen.

  Valg af vandemulsion

  For at vælge en vandbaseret sammensætning skal du gøre dig fortrolig med varens bemærkning. Det er således ikke svært at beregne forbruget af vandbaseret maling til loftet pr. 1 m2. Hvis du f.eks. Skal anvende et niveau af finish, skal du bruge 200 ml beklædningsgenstand. Materialekonsumtionen afhænger af typen af ​​arbejdsflade og absorption af farvesammensætningen.

  En matt sammensætning på overfladen er således i stand til visuelt at øge loftets højde, samtidig med at det skjuler små overfladefejl. Men pas på det frostede loft er svært.

  Pleje af loftet, malet med blank vandbaseret maling lettere. Men på et sådant loft vil man mærke de mest mindre mangler og uregelmæssigheder.

  Det bedste valg kan kaldes semi-glans eller halvblank vandemulsion.

  Det er bedre at købe en vandbaseret finish i bygningsforretninger med et normalt mikroklima. Ved lave temperaturer bryder den ned, og farvestoffets sammensætning kan ikke genoprettes.

  Når man vælger det, er det også nødvendigt at være opmærksom på følgende egenskaber ved den vandbaserede sammensætning:

  1. tørringstid for overtrækssammensætningen. Den normale tid, hvor maling tørrer, er i et ret langt interval - fra 2,5 timer til en dag. Hvor hurtigt malingen tørrer afhænger af rummets temperatur og fugtighed, og arbejdsområdes temperatur og struktur;
  2. malingsviskositet. Denne parameter angiver farvens fortyndingsgrad med vand. Hvis belægningen påføres med rulle eller børste, skal viskositeten af ​​sammensætningen være 45 eller 50 Stokes. Hvis der anvendes en sprøjtepistol, kan viskositeten ikke være mere end 20 til 25 Stokes;
  3. Holdbarheden er normalt 2 år fra fremstillingsdatoen, hvis varerne blev opbevaret korrekt. Du kan ikke opbevare vandemulsionen ved temperaturer under nul, men du kan ikke lade farvestoffet overophedes.

  Ved køb af maling skal du være opmærksom på arbejdet på hvilke områder sammensætningen er beregnet. Der er særlige vandemulsioner til værelser med høj luftfugtighed eller til arbejde i lokaler med et tørt mikroklima.

  Hvis du har brug for maling til et badeværelse eller køkken, er det bedre at vælge en emulsion indeholdende antiseptiske komponenter. En sådan sammensætning kan påføres uden at primer overfladen.

  Når man henter den bedste løsning, er det stadig at lære at male lofterne med en maleriemulsion med egne hænder.

  Hvad skal man anvende?

  Før du begynder at male, skal du bestemme, hvad du skal anvende vandbaseret maling på loftet. Der er tre muligheder:

  • pensel;
  • rulle til maleri;
  • sprøjteflaske.

  I hjemmet maler loftet med vandbaseret maling uden skilsmisse ved hjælp af en malerulle. Hvis du bruger en børste, forbliver der synlige malkestrøg på overfladen. Børsten bruges kun til påføring af en vandemulsion på steder, der er svært tilgængelige.

  Ikke hver rulle er velegnet til maling ved brug af vandbaseret maling. Behov for at afhente rullen med en gennemsnitlig længde af bunken. Et værktøj med en kort frakke absorberer for lidt farvestof. Som følge heraf vil du ofte dyppe rullen i malingen. Roller med en lang pelsbeklædning tager tværtimod en overdreven mængde maling, hvilket medfører vægtning af værktøjet og ulejligheden i arbejdet.

  Sprøjter til vandbaserede materialer anvendes i industriel skala, i store rum.

  Hvordan man blæser loftet med vandemulsion?

  Når du har besluttet dig for valget af maling, kan du begynde at male overfladen. For at blæse loftet med en vandemulsion skal du udføre følgende påkrævede trin:

  1. fjern gamle loftsdæksler;
  2. Forbered overfladen af ​​loftet til maling;
  3. Niveauer arbejdsfladen om nødvendigt og eliminere de eksisterende fejl.
  4. male den forberedte loftoverflade.

  Lad os se nærmere på, hvordan man maler loftet med et maleri med dine egne hænder i etaper.

  Kom godt af det gamle loftdæksel

  Hvis du ikke fjerner den gamle belægning, vil det være umuligt at anvende det nye lag jævnt, og under alle omstændigheder begynder det at smuldre over tid.
  Fjernelse af den gamle belægning sker i beskyttelseshandsker og åndedrætsværn.

  Fjern det gamle lag af maling ved hjælp af en særlig vask som følger:

  1. Før du starter det forberedende arbejde, skal du åbne vinduerne;
  2. Påfør et lag af remover og vent indtil den gamle belægning begynder at boble;
  3. når hele belægningen er revnet, fjernes den med en spatel med blide bevægelser;
  4. hvis den fra første gang ikke fjerner alt det gamle malingslag, er det nødvendigt at bruge fjerneren igen;
  5. i slutningen af ​​fjernelsen af ​​den gamle belægning er hele loftet poleret med sandpapir.

  Hvis loftet var hvidkalket, skal hvidvaskning fjernes før maling med vandbaseret maling. Hvidvaskning fjernes let, hvis overfladen er fugtet fugtigt. Du kan bruge en rulle til dette formål. Under fjernelse af hvidvask skal du ændre vandet flere gange. Efter blødgøring af loftet med fugt fjernes hvidvaskning uden problemer.

  Overfladebehandling til maling

  Efter at have fjernet den gamle belægning fra loftet, vaskes hele overfladen grundigt for at slippe af med fedtede pletter og andre forurenende stoffer. For det første vaskes loftet med rengøringsmiddel fortyndet med vand, og derefter skylles det rent med rent vand.

  Det er muligt, at der efter fejl i den gamle finish var fejl på loftoverfladen. De skal fjernes, men først efter den endelige tørring af loftoverfladen. Spalter og spalter lukker spackling lag. For det første udvides revnerne med en spatel, renses, og sættes på et tyndniveau.

  Når den pudsede overflade tørrer, slibes de behandlede områder med sandpapir. Støv skal rengøres med en våd svamp, så påfør en primer. Primer er nødvendig for bedre vedhæftning af maling til arbejdsbelægningen og som et beskyttelsesniveau fra forme og andre mikroorganismer. Takket være primerlaget reduceres prisen på vandbaseret maling mærkbart.

  Primerniveauer påføres ved hjælp af en rulle. Det er bedre at tage værktøjet med en kort lur for at fjerne loftflader. Det andet primerniveau anvendes kun efter at den forrige er tørret. Primer anvendt i forskellige retninger.

  farve

  For at male loftet med vandbaseret maling er det muligt at se på videoen nedenfor. Før maling er det nødvendigt at opløse materialet og bringe sammensætningen til den ønskede konsistens.

  Typisk har den vandige emulsion en tykk konsistens. Denne sammensætning kan skabe relief kompositioner, men det er bedre at fortynde emulsionen til farvning. Vand tilsættes til materialet i små portioner for ikke at ødelægge emulsionens kvalitet.

  Maling af loftet med vandbaseret maling udføres i følgende rækkefølge:

  1. Fortynd malingen med vand. Til påføring af det første lag af emulsion på loftet tilsættes mere vand;
  2. fortyndet vandig emulsion hældes i en specialbakke til maling af en lille mængde;
  3. For det første påføres vandbaseret maling på hjørnerne ved hjælp af en børste. Kvaster anvendes også til farvning langs væggene;
  4. derefter sænkes rullen i beholderen med farvestoffet og rulles flere gange for bedre absorption af farvestoffet i pelsbeklædningen;
  5. maleri med en rulle skal startes fra vinduesåbningen og udføre bevægelser på tværs af det naturlige lys;
  6. efter påføring af færdiggørelsesniveauet med vandbaseret maling fjernes overskydende sammensætning med en tørrulle;
  7. du skal vente til det første niveau af maling er helt tørt, og derefter male det en anden gang. Gentaget lag påføres i retning af naturligt lys.

  Vigtigt: Det andet lag af emulsionen påføres med en ren, ny rulle. Kun ved at observere denne regel vil det være muligt at få et glat, smukt loft.

  Det sker, at efter tørring af det andet lag af maling findes uregelmæssigheder i loftet. I dette tilfælde er loftet malet med et fintkornet sandpapir.

  Normalt anvendes to lag vandbaseret maling til loftet. Men hvis to lag er små, så kan du male det tredje gang.

  Maler loftet med en vandbaseret emulsion ved hjælp af en sprøjtepistol

  Kendskab til metoden til anvendelse af vandbaseret malingssprøjte. Handlinger udføres i følgende rækkefølge:

  1. fortynding af emulsionen med vand skal du sørge for, at der ikke er klumper i sammensætningen. Klumper kan tilstoppe forstøveren;
  2. Før du sprøjter malingen på den ønskede overflade, prøv værktøjets handling ved at lede strålen væk fra loftet. I de første par sekunder kan sprøjten smide en mættet del af maling;
  3. Vandemulsion kan kun anvendes, når du er overbevist om jetens ensartethed;
  4. malingsemulsionen påføres i en afstand på fra 30 til 50 cm;
  5. Den omtrentlige hastighed for sprøjtemaling er 5 s pr 1 m. Vigtigt: Strålen er rettet, så vinklen på 90 grader observeres.

  For at udføre en ensartet loftsbelægning med en vandbaseret maling sammensætning, skal du mentalt bryde arbejdsfladen i kvadrater. Hver sådan firkant skal males skiftevis. De første lag påføres tværs og derefter langsgående.

  Arbejde med en spray, lav tre niveauer af vandemulsion. Hvert niveau sprøjtes kun, når den forrige tørrer.

  Generelle anbefalinger

  Når du vælger en metode til afslutning med en vandbaseret emulsion i loftet og under maleriarbejde, skal du overholde følgende anbefalinger:

  • Hvis loftet blev plasteret som forberedelse til maling, så er det bedre at bruge sprøjtepistolen til at påføre maling. På denne måde vil det være muligt at undgå pletter på loftoverfladen;
  • hvis loftet er gipsplader, så er det nødvendigt at fortynde malingen med vand meget omhyggeligt. Fuldt fortyndet med vand, er malingen i stand til at suge et lag af gipsvæg. Som følge heraf vil yderligere reparationer være nødvendige;
  • Ved påføring af en vandemulsion er det vigtigt at følge anvendelsesretningen af ​​sammensætningen angivet i instruktionerne Hvis du ikke overholder denne regel, vil der i loftet forekomme forskellige sektioner, der afviger i farve og struktur fra den samlede dækning;
  • Efter afslutning af arbejdet på loftet kan der forekomme mangler. Du bør ikke panikere, og straks genfortætte loftet. Lad overfladen tørre helt. Hvis der efter tørring af malingen stadig mangler mangler, skal dette belægningslag fjernes med sandpapir. Derefter påføres et nyt lag af vandemulsion.

  Vandemulsion kan bruges til at dække loftet i børnehaven. Lakssammensætningen er absolut sikker og ikke giftig.

  Vandemulsionen anvendes også i nødsituationer, når der er brug for hurtig reparation. For eksempel er et presserende behov for at male loftet i et rum, hvor der ikke er nogen stærk lugt af farve sammensætning. Emulsionssammensætningen vil kun være en frelse, fordi fortynding af malingen ikke kræver opløsningsmidler.

  Vandige emulsioner er populære på grund af det faktum, at der ikke er behov for yderligere dyra materialer med værktøjer under arbejdet. En anden fordel ved at bruge en emulsion kan kaldes en ret simpel måde at efterbehandle. Arbejde med maling kræver ikke særlige færdigheder. Malerier kan udføres selvstændigt ved hjælp af de mest enkle værktøjer til maleri. Det vigtigste er at overholde den gradvise gennemførelse af farvning.