Malingsmaterialer

Maling af loftet og væggene er en forholdsvis populær og forholdsvis enkel måde at ændre indretningens farvepalet og den visuelle opfattelse af rummet. Takket være et bredt udvalg af materialer og værktøjer kan selv malerebegyndere klare dette arbejde. Det vigtigste er at vælge malingen, farvemetoden og overholde den teknologiske proces.

Valget af maling til maling af vægge og lofter: egenskaber og egenskaber ved ansøgningen

Moderne maling til vægge og lofter udvider mulighederne for designere til at skabe usædvanlige designprojekter, der er utilgængelige til implementering med andre efterbehandling materialer. Maleri i indretningen har betydelige fordele:

 1. Praktisk med hensyn til renlighed og hygiejne - mange maling tåler våd rengøring.
 2. Evnen til at opgradere det indre af lokalerne uden kapitalinvesteringer - det foregående lag af lakmateriale er et godt grundlag for maling.
 3. En rig farvepalet bidrager til skabelsen af ​​eksklusive interiørløsninger af enhver stil.

Det er muligt at opnå en smuk overfladebelægning ved brug af materialer af god kvalitet. Derfor bør spørgsmålet om valg af maling kontaktes med specielle scruples og ansvar.

Maleri vægge og lofter: billeder af interiører.

Vandemulsionsmaling

Især populær, når man maler vægge og lofter i stuen, erhverves vandbaseret maling. Dette skyldes de mange fordele ved vanddispersionsemulsion:

 • maling passer godt på overfladen og afskiller næsten ikke
 • tørrer meget hurtigt - bare et par timer;
 • alkali resistens;
 • belægningen afskaler ikke;
 • maling er sikker for menneskers sundhed og miljøet - efter maling er det ikke nødvendigt at forlade rummet;
 • der er ingen specifik lugt karakteristisk for andre belægninger;
 • dækningen holder godt udseende i 5-15 år;
 • Farve sammensætningen kan gives enhver farve ved at tilføje specielle farver i forskellige proportioner - du kan få den ønskede skygge alene eller for hånd.

Blandt ulemperne ved vandbaserede maling indgår behovet for farvning ved en temperatur på mindst + 5 ° C.

Afhængigt af typen af ​​polymer, som er indeholdt i emulsionen, er der flere hovedtyper vanddispergerede maling.

Akrylmaling indeholder særlige akrylharpikser. Emulsioner af denne type er egnede til maling af de fleste typer overflader. De vigtigste fordele ved akryl maling:

 • vandmodstand og modstandsdygtighed over for fugt
 • styrke og modstand mod mekanisk stress
 • høj elasticitet
 • skaber en snavsafvisende belægning, der ikke kræver at pleje.

Latex maling - en type akrylemulsion med tilsætning af latex. Denne gruppe er den dyreste, men har nogle ekstra fordele:

 • den malede overflade er meget glat;
 • malingen modstår aktivt vand - den malede belægning tåler vådrensning;
 • Anvendelse af et dobbeltlag vil maskere revnerne med en tykkelse på ca. 1 mm;
 • bredt anvendelsesområde - maling af forskellige overflader: træ, beton, mursten, glas, gips, metal, pre-primed;
 • høj modstand mod mekanisk skade, slid.

På trods af de nævnte fordele har latexmaling ulemper:

 • frygt for UV-stråler og lave temperaturer;
 • modtagelighed for bakterier og svampe;
 • høj pris.

Silikone maling indeholder silikone harpiks. Sådanne emulsioner bruges ofte til at afslutte loftet. Silikoneovertrækningen tillader luft og damp at passere igennem og afstråler vand. Takket være disse kvaliteter anvendes maling meget i udsmykningen af ​​køkkener, badeværelser og svømmebassiner. Et ekstra plus er antibakterielle kvaliteter. Emalje beskytter overfladen mod skimmel, skimmel og snavs.

Anvendelse af silikone-maling er mulig på basisoverfladen - uden forprøvning på gammel maling. Ved hjælp af siliconefarvning kan du skjule revner op til 2 mm i størrelse. Måske den eneste ulempe ved sådanne malinger - den høje pris.

Silikatvandbaserede maling er en blanding af vand, farvede pigmenter og natriumsilicat (flydende glas). Silikatemulsioner er overkommelige, holdbare og optimalt egnede til maling af pudsede og betonoverflader. For behandling af glas, metal, sten, keramik kan en sådan maling imidlertid ikke anvendes.

Silikatemulsioner tolererer temperaturvariationer godt, tillader luft og damp at passere igennem. En væsentlig ulempe er dårlig fugtmodstand og frygt for nedbør. Anvendelsesområde - indvendig efterbehandling arbejde "tørre" værelser.

Mineralvandsbaserede maling indeholder hydratiseret kalk (calciumhydroxid) eller cement. Hovedformålet - maleri med mursten og betonoverflader. Selv om de kan bruges til maling af andre overflader. Mineral VE maling er kortvarig, derfor bruges de hovedsagelig til facade efterbehandling. Som et resultat af farvning dannes der en dampgennemtrængelig belægning, som er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer.

Olie og emalje maling

Oliemaling er en blanding af et bindemiddel opløst i et fortyndingsmiddel med tilsætning af farvede pigmenter. Sådan lakering tørrer i lang tid og har en skarp lugt, kommer i en færdiglavet pastaform. Oliemaling anvendes i alle lokaler. Belægningen er ikke bange for fugt, lækage og fugt. Efter farvning dannes en blank overflade, som ved berøring giver afkøling. De utvivlsomme fordele er lave omkostninger og simpel applikationsteknologi.

Oliemaling anbefales ikke til lofter, da belægningen efter et år kan blive gul. Derudover tillader ikke "olie" belægningen luft.

Det er vigtigt! Erfarne malere anbefaler at bruge linoliebaserede sammensætninger til maling af vægge. Resten af ​​sammensætningerne er ikke ønskelig til anvendelse i indretning.

Emalje maling opnås ved at blande lakker og tørre pigmenter. Efter hærdning skaber sådanne maling en mat eller blank film på overfladen. Emaljen belægningen er tæt, solid og holdbar.

Emalje maling er opdelt i to hovedgrupper:

 1. PF-emalje - alkyd pentaftalisk emalje. Materialet er egnet til maling af vægge og lofter i våde områder.
 2. NC-emalje - nitro emalje, fortyndet med lak fra celluloseethere. Anvendes til efterbehandling af træoverflader.

Dekorative emulsioner

Dekorative maling er for nylig kommet på byggemarkedet. Maling af vægge og lofter med sådanne emulsioner giver dig mulighed for at simulere forskellige overflader og skabe usædvanlige designeffekter. Formet belægning, som udseende ligner sten, fløjl, guld, sølv, silke og så videre. Der er maling-kameleoner, der ændrer farve ved forskellige belysningsvinkler.

Som regel fremstilles dekorative malinger på vandbasis med forskellige mineral- og polymertilsætningsstoffer. Foruden høj æstetiske kvaliteter er der andre fordele ved en sådan belægning:

 • modstand mod slid
 • slidstyrke;
 • miljøvenlighed og sikkerhed for menneskers sundhed - emulsionen er tilladt til brug i enhver bolig;
 • Intet støv på overfladen.

For at opnå den tilsigtede virkning bruger malere forskellige værktøjer og teknikker.

Værktøj og materialer til maling af loft og vægge

Listen over værktøjer afhænger af den valgte metode til maleri. Væggene og loftet kan males med malingspistol, rulle og børste.

Sprøjtepistoler bruges til maling med vandbaserede maling. Denne metode reducerer farvemængden betydeligt, danner en belægning uden pletter og striber. Brug af sprøjtepistolen er særlig vigtig, når du maler ujævne overflader, for eksempel: baguetter, bundplader, hjørnesnit osv.

Airbrushes til maling af vægge og lofter er opdelt i tre typer: elektrisk, pneumatisk og manuel.

Elektriske maling sprøjter giver sprøjtning på to måder: sprøjtning på grund af lavt tryk eller luftfri sprøjtning. Et sådant udstyr er praktisk at bruge, når du udfører arbejde i høj højde. Den største ulempe er behovet for at fortynde akrylemulsionen med vand. Dette gør det muligt at påføre flere lag maling på overfladen.

Manuel luftbørste giver mulighed for at male op til 200-250 kvm. pr. time arbejde. De er nemme at vedligeholde og har lave omkostninger. Ulemper ved designet - den store overflade af den malede overflade.

Pneumatiske sprøjtepistoler udfører sprøjtning på grund af forsyningen under højt tryk i trykluft. Enhedsydelse - 400 kvm.

Det er vigtigt! Pneumatiske sprøjtepistoler er bedst egnet til maling af lofter og vægge

I hverdagen for maleri bruges oftest ruller. Kvaliteten af ​​den færdige finish afhænger stort set af valget af dette værktøj.

Tips til valg af malerulle:

 • en model med en lang bunke er egnet til at skabe en hård overflade, til en jævn belægning - med en kort bunke;
 • det er bedre ikke at bruge skumruller eller redskaber fra velour - de forlader luftbobler på overfladen, og materialet anvendes ikke rationelt;
 • Til påføring af blank maling er en rulle med en lur passende - op til 4 mm til en matt maling - 4-8 mm, til en tekstureret overflade - mere end 8 mm;
 • Optimal længde på rullens arbejdsdel - 150-200 mm.

På steder, hvor det er ubelejligt at male med en rulle, skal du bruge en flad børste med en bredde på 3-7 cm.

Ud over disse værktøjer vil arbejdet have brug for:

 • maskeringsbånd - for at beskytte kantfladerne mod farvning
 • maling bakke;
 • spatel;
 • stigen;
 • sandpapir;
 • plastfolie.

Overfladebehandling til maling

Hovedopgaven for forberedelsesfasen er grundig rengøring af overfladen og sikrer god vedhæftning af maling til bunden.

 1. Fjern alle gamle finishmaterialer fra overfladen. Hvis stucco på loftet / væggen har store fejl, skal rengøring foretages lige ned til bunden.
 2. Kontroller fundamentet for defekter - bump, chips, riller og revner. Fjern hillocks med et emery papir eller trowel; sæt resten af ​​fejlene (hvis de ikke er signifikante) med et efterbehandling materiale.
 3. At knække store revner og at behandle hårdt kittet. Potholes i loftet kan fyldes med skum eller bruge forstærkningsbånd.
 4. Lad kittens opløsning tørre helt (ca. 24 timer).
 5. Steder behandlet med kitt, rengør med emery klud og børste for at fjerne støv.
 6. Før maleri loftet og vægge er primet. Malere anbefaler brug af dyb penetrering primer - en sådan sammensætning danner en beskyttende film, der giver god vedhæftning og giver mulighed for at reducere maling forbrug.

Teknologien til maleri vægge og loft vandbåren maling

Efter at have åbnet en beholder med maling, er det nødvendigt at blande det grundigt med glatte cirkulære bevægelser. Fortynd farvestoffet med vand (tilsæt ca. 10%). Hvis det er nødvendigt at ændre skyggen af ​​maling, indføres det valgte pigment gradvist i bunden. Efter hver tilsætning blandes emulsionen grundigt og testes på en lille del af væggen.

Maleri loftet

Sekvensen ved maleri loftsrullen:

 1. For at forberede væggene til maling af loftet - hjørnesamlinger med maskeringstape til at dække, hænger vertikale overflader med plastfolie.
 2. En del af malingen skal hældes i malkebakken med klemmaske.
 3. Dyp en rulle i malingen, rul den over bakken af ​​ribben.
 4. Påfør maling i strimler 50 cm brede overlappende hinanden.

Paint roller regler:

 • farvningen starter fra hjørnet længst fra indgangsdøren;
 • maling bør påføres over primerlaget
 • Anvend normalt mindst 2 lag maling;
 • til maleri kan man ikke bruge samme rulle som til primeren;
 • i undtagelser, når malingen påføres i et enkelt lag, skal det rulles langs rummet - vinkelret på væggen, hvor vinduet er placeret.

Det er vigtigt! Når du arbejder med VE-maling, er det ikke nødvendigt at vente på, at det forrige lag tørrer ud. Du kan straks anvende følgende. Denne teknik kaldes "våd".

Funktioner maler loftet spray:

 • Den optimale afstand fra den malede overflade til sprøjtepistolens dyse - 70 cm;
 • under sprøjtning kan sprayen ikke holdes på ét sted - er fyldt med dannelse af pletter;
 • Sprøjten skal bevæges kontinuerligt og glat.

Teknologien til maling af loftspraypistolen: video

Maling vægge

Maling af væggene sker efter maling af loftet. Hvis væggene er malet i en anden farve, er det nødvendigt at fastsætte maskeringsbåndet langs den vandrette linje, der grænser op til loftets håndvægte.

 1. Markér grænserne. Børst en strimmel på 5 cm over gulvet under loftsplinten og på andre steder hvor der er behov for en klar skelnen.
 2. Malte rulle. Valsens bevægelse er kontinuerlig, V-formet, retning - fra top til bund. Med hver bevægelse af rulledækslet er der en ny overflade.
 3. Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal det malede område rulles igen - dette sikrer en jævn fordeling af farvestoffet uden stammer.

Det er vigtigt! Kosmetisk maling af vægge og loft skal udføres om dagen, så defekter og drypper straks kan ses og elimineres. For at skygge malen skal være i retning af solen - fra vinduet ind i rummet

Border, kant og andre dekorative elementer males sidst.

DIY male loftet

Indholdet af artiklen

 • 1. Vælg maling
 • 2. Overfladebehandling
 • 3. Primer loft
 • 4. Teknologi
 • 5. Farvning med støvsuger eller sprøjtepistol
 • 6. Video

På trods af fremkomsten i dag af mange måder at afslutte loftet (PVC-paneler, hævede lofter, suspenderede systemer), er traditionelt maleri fortsat et af de mest populære og omkostningseffektive muligheder for efterbehandling af lofter. I artiklen vil vi tale om, hvordan man maler loftet med egne hænder.

Valg af maling

Til maling af loftet i dag bruger sjældent nogen den traditionelle engang hvidvaskning med kridt eller lime. I øjeblikket tilbyder moderne producenter til overkommelige priser et stort udvalg af forskellige vandbaserede malinger, forskellige i kvalitetskarakteristika og funktionalitet. Den største fordel ved moderne malinger er deres sikkerhed, miljøvenlighed, mangel på lugt, dampgennemtrængelighed og mindre forurening under drift kan let elimineres.

De vigtigste typer af moderne maling:

 • Akryl maling. Mest populære blandt vandbårne maling. Ifølge mesterne er det tilstrækkeligt at anvende kun to lag akrylmaling for at opnå en højkvalitets efterbehandling af loftet. Belægningen vil være elastisk, der er i stand til at blokere mikroskinner i bunden af ​​loftet op til 1 mm brede. Akrylmaling er modstandsdygtig overfor forurening, vask.
 • Silikat maling. De bruges hovedsagelig til maling af lofter i tekniske lokaler med vanskelige driftsforhold. Beskyt lokalerne fra udviklingen af ​​mikroorganismer. Brug ikke ekstra antiseptiske midler før malingen. Deres optimale anvendelse er i kældre, saunaer, svømmebassiner, ovne og andre tekniske rum.
 • Silikone maling. De har fremragende dampgennemtrængelighed, de udgør en ideel belægning, der ikke bliver snavset, de er godt kompatible med andre malinger med yderligere belægning. Har øget elastik, kan blokere mikroskærer op til 2 mm. Silikone belægning kræver ikke yderligere anvendelse af antiseptisk. Hænger til segmentet af dyre maling.

Maling forbruget til maling loftet er bestemt afhængigt af dets egenskaber, og frem for alt gemmer sig.

Ved køb af maling skal der især tages hensyn til indikatoren for forbrug af maling pr. 1 kvadrat. m kvadrat loft, og ikke på mængden af ​​maling i banken.

Overfladebehandling

Nødvendige værktøjer og materialer:

 • rulle, der matcher den valgte type maling
 • maling børste bredt
 • smalle kvaster
 • loftmaling
 • specialmalingbakke
 • særlige sikkerhedsbriller
 • visir eller beskyttende hjelm
 • arbejdstøj
 • klæbende maskeringsbånd af forskellig bredde
 • spatel
 • stigen

For at kunne male loftet korrekt skal du først forsigtigt forberede overfladen af ​​overfladen. Begynd arbejdet med at rense loftet fra den gamle hvidvaskning eller maling. Alle fremspringende uregelmæssigheder behandles med sandpapir, små revner, fugtet med vand, gnides med en finish. Store revner i loftet, før de kan repareres, bør udvides lidt, således at blandingen, som forsegler problemområdet, let kan trænge ind i spalten. Putty anvendes med en lille spatel. Overfladen skal rengøres af støv, som blev dannet under reparationsprocessen.

Loft primer

Før maling af loftet med maling, er det nødvendigt at prale hele overfladen. Uden at anvende en primer, vil malingen holde sig tæt på loftet (overfladen absorberer hurtigt fugt fra malingen og tørrer ud, taber helt sine vedhæftningsegenskaber) og kan efterhånden begynde at smuldre. Når den påførte primer er helt tør, er det nødvendigt at male de mørkeste pletter. Hvis du vil have en glat overflade af høj kvalitet, så er først efterbehandling af det første lag af primer helt tørret, og der anvendes en re-primer over alle overflader. Det er nødvendigt at være opmærksom på fraværet af overskydende primer på overfladen.

teknologi

 • Farver hjørnerne af loftet. Loftmaling begynder med en grundig maling af hjørnerne. Det er nødvendigt at male hjørnerne fra det fjerne hjørne, der ligger i forhold til indgangen. Det er nødvendigt at fugte børsten i maling til halvdelen af ​​bunken og presse overskydende maling ud. Mal over en strimmel på 3-5 cm langs omkredsen af ​​hele strømmen med en børste, således at man ved maling med en rulle til overfladen af ​​loftet ikke ødelægger hjørner og led i loft og væg.
 • Mal applikationen på rullen. Når hjørnerne af loftoverfladen er malet, kan du fortsætte til hovedmaleriet. For at undgå smudder må du ikke dyppe hele rullen helt i en beholder med maling, rul den i en lille bakke, hvor en lille smule vandbaseret maling først tilsættes, vride ud og fjern omhyggeligt maling med en børste. Maling på rullen skal fordeles jævnt.
 • Farve loftet. Malte rulle på overfladen af ​​loftet skal påføres ikke for tykt lag, og forsøge at gøre det jævnt. Hvis malingen er meget tynd eller for tyk, kan der dannes rynker eller drypper på overfladen. Dette problem elimineres ved at bringe malingen til den optimale tykkelse og male den defekte overflade igen. Loftet er malet med parallelle strimler med en overlap på ca. 5 cm. Ved maling skal den malet del af loftoverfladen undersøges fra flere synsvinkler - dette vil medvirke til straks at mærke dårligt malede områder og straks fjerne fejl. Hvis arbejdet foregår på en trinladder for at inspicere loftet, skal du først bevæge sig væk fra det i en afstand på 1-2 meter og fremhæve farveområdet med et specielt søgerlys eller en kraftig lampe. Erfarne malere bevæger sig regelmæssigt væk fra malingsstedet og ser på en anden vinkel end loftet, så straks vil alle de malede steder være synlige.

Indendørs i færd med at male, er det nødvendigt at eliminere udkast, direkte sollys, ikke at medtage yderligere opvarmningsanordninger for helt at eliminere alle faktorer, der kan medvirke til tørring og hurtig tørring og maling.

Temperaturen under indendørs maling arbejde skal overholde den angivne tilstand efter maling fabrikantens anvisninger. Farvning af de frosne baser er ikke tilladt.

Farvning med støvsuger eller sprøjtepistol

Ved hjælp af en sprøjtepistol kan du kvalitativt bruge vandbaseret maling i loftet i et jævnt og tyndt lag. Farvning udføres direkte på primeren eller gentaget lag på det første lag af maling, der tidligere er malet med en børste eller rulle.

Maling skal fortyndes med vand til den krævede tykkelse, som angivet i fabrikantens anvisninger. Husholdnings støvsugere har specielle dyser, der giver dig mulighed for at male loftet. Tætningen af ​​den specielle dyse sættes på dåsen efter at være blevet fugtet med vand, hvilket vil øge densiteten af ​​dens pasform. Når man arbejder med en sprøjtepistol, er det nødvendigt at vælge længden af ​​sprøjtestråle af maling, som som regel skal være inden for 70 cm, da der med en længere afstand ikke er muligt at nå malingens overflade.

Maling af loftet skal udføres fra bordet, stolen og stigerne, idet sprøjtepistolen forbliver i samme afstand og bevæger den med glatte bevægelser og holder den ikke på ét sted i lang tid, så overfladen ikke overbelastes med maling for at undgå dryp.

Vi håber, at disse vigtige punkter i farvningen af ​​loftet i en lejlighed eller et hus vil bidrage til at opnå kvaliteten af ​​loftets overflade ved egen indsats.

video

Vi inviterer dig til at se en mesterklasse på at male loftet med en rulle.

Teknikken til at male loftet gør det selv

Afslutning af loftet - det sværeste stadium i reparation af boliger. Selv om der i dag er mange tilbud på byggemarkedet på dette område, fx suspenderede og nedhængte lofter, PVC-lofter, foretrækker forbrugerne stadig at male på grund af sin billighed og evnen til selv at lave reparationer.

I vores artikel vil vi i detaljer overveje alle trin i at male lofterne med egne hænder.

Det vigtigste, du behøver at vide for en hjemmeproducent, er at du skal male loftet, inden du færdiggør væggene og gulvet, da du kan sprøjte alle overflader med maling. Du skal starte med valg af materialer og værktøjer til arbejde.

Malerens vigtigste redskaber:

 • maling;
 • maling ruller;
 • konstruktion spatel;
 • bred maling børste;
 • overalls og trin-stige;
 • malingstank;
 • flere smalle børster;
 • sandpapir.

Før arbejdet påbegyndes børstes børsterne og rullerne gennemvædes i vand for at gøre dem blødere. Derefter skal disse værktøjer testes i arbejde - tør først dem og test derefter på en hvilken som helst overflade.

Du skal vælge en egnet rulle til den valgte type maling.

Vi vil fortælle om valget af maling lidt senere, og vi vil dvæle på rullen. Dette værktøj skal udføre hovedparten af ​​arbejdet, så når du køber skal du tage sit valg alvorligt. I butikken kan du se et stort udvalg af ruller; de er pels, skum, fåreskind, velour osv.

Eksperter anbefaler at bruge værktøjet fra kunstig pels. Naturlig fåreskind - for dyrt, skum og velour - ubehageligt.

Så værktøjet blev valgt, pladsen til reparation blev befriet, nu skal du forberede loftet selv.

Forbereder loftets overflade til maling

Forberedelse af loftet for maling kombinerer fjernelse af den gamle finish, udjævning af overfladen og belægning med en primer.

Før maling skal overfladen af ​​loftet undersøges i detaljer. Hvis du mærker revner eller gylle, skal du forsigtigt rense pladen med en spatel til sit fundament. Sprækker fugtes med vand og tæt på med en kitt eller gipsblanding. Hvis der er små fremspring, kan de slibes med sandpapir. Konstant måle højden af ​​bygningens niveau af højden, de bør ikke være mere end et centimeter. Dette er den mest kedelige reparationsstadium. Det kræver meget eksponering og nøjagtighed, men det fremtidige resultat af maleri afhænger af det.

Når du har nivelleret hele loftpladen, skal du slippe af med støvet. Rengør stuvet af tørt støv med en støvsuger eller en kost.

Dernæst fortsæt til den afsluttende fase af det forberedende arbejde, inden du maler loftet.

Hvis du vil spare på primeren og opgive denne proces, skal du huske - overfladen af ​​pladen tager al fugt fra malingen, og den vil snart knække. Normalt er det skrevet på maling kanen, som primer er bedre at bruge. Primerloftet kan være et enkelt lag. Vent til primeren er helt tør, og du kan begynde at male.

Hvordan male loftet med egne hænder

Professionelle malere kan fortælle de finesser, der vil være meget nyttige, når det er korrekt malet loft. Korrekt maling af loftet kræver nogle færdigheder og færdigheder, der hurtigt kan læres.

 1. Begynd at male loftet fra hjørnerne af rummet. Først måler du hjørnerne længst væk fra indgangen med en tynd børste og derefter går til rullen. Den første penselstrækning er færdig på egen hånd, og de efterfølgende er omvendt.
 2. Arbejd med en ruller jævnt. For at undgå smudder, rul rullen i en lille mængde maling.
 3. Når du maler loftet med en børste, skal du jævnt trykke på loftet for at undgå, at maling drypper fra børsten. Det anbefales at holde børsten vinkelret på hjørnet af den malede overflade. Du skal have et ret bredt band, der skal skygges. Stig jævnligt ned fra stigen og overvej resultatet af arbejdet og fremhæv lampen.
 4. I intet tilfælde bør forekomsten af ​​udkast og stærke temperatursvingninger tillades.
 5. Pas forsigtigt på værktøjerne, når du maler loftet. Børster skal vaskes grundigt i varmt vand i intervallerne mellem arbejde.

Maling af lofter med vandbaseret maling

At vælge en loftsmaling er en ret kompliceret proces.

I dag er der et stort udvalg af vandbaserede maling. De er populære på grund af den overkommelige pris, mangel på lugt og god kvalitet maling. Overvej følgende typer vandbaserede maling med tilsætningsstoffer:

 • akryl;
 • silicone;
 • latex;
 • silikat;
 • polyvinylacetat.

Hvis du vil male lofterne i lukkede rum (kældre, saunaer, loftsrum) - så skal du bruge silikatmaling. Sammensætningen af ​​silicatvandbaserede maling indbefatter stoffer, som forhindrer forekomsten af ​​svampe og skimmel.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Dette er et godt valg for badeværelser og køkkener. De har også skimmelbeskyttelse.

Akrylmaling er et glimrende valg til maling af lofter i stuer og køkkener. De er modstandsdygtige over for sod, røg og har god modstand mod slid. Disse er de mest populære maling.

Maling af loftet med vandbaseret maling kræver vedhæftning af nogle nuancer, så der ikke kan ses pensel- eller rullekarakterer. Det er vigtigt at tage hensyn til lysfluxens retning under maling og at observere bestemte tidsintervaller for at tørre malingen.

Loftspray pistol - sparer tid

Hvis du har et stort område af maleri eller bare højt til loftet, vil processen med påføring ved hjælp af ruller og børster være meget, meget tidskrævende. For at forenkle arbejdskraft er der et så praktisk værktøj som en airbrush eller en malingssprøjte.

Den manuelle airbrush er enheden bestående af en spray i form af en slange, lang kapacitet og pumpen. Sådanne malingssprayere kan male ca. 200-300 kvadratmeter loftareal i 1 time arbejde.

Maling af loftet med en airbrush sparer dig tid og har en række fordele ved maling med dine hænder. Overvej disse fordele mere detaljeret:

 • når der sprøjtes maling på loftet er der ingen pletter tilbage;
 • maleri hastighed;
 • næsten fuldstændig fravær af overfladeforurening ved maling under reparationer;
 • mindre maling forbrug;
 • god farve svært at nå steder.

Sprøjtepistoler er af flere typer: elektrisk, manuel, luftløs og pneumatisk. Den billigste og nemmeste at bruge er selvfølgelig håndholdte malingssprøjter.

For at vælge den rigtige sprøjtepistol skal du være opmærksom på kroppen, fra hvilket materiale det er lavet. De bedste enheder, der vil tjene dig i lang tid, lavet af aluminium. Hvis du kun skal lave reparationer i din lejlighed, og dette er ikke et fast job for dig, kan du begrænse dig til at købe en billig manuel eller elektrisk sprøjtepistol.

Fejl ved maling af loftet

De mest almindelige fejl, der er lavet under reparationen af ​​loftet - er ønsket om at spare penge på maling og værktøj til arbejde. Du kan ikke købe den billigste maling og den nemmeste rulle, og forvent et godt resultat.

Hvis du bryder lakeringsteknologien, kan pletter forekomme på loftets overflade. Dette kan forekomme af følgende grunde:

 • oprindeligt dårligt kvalitets loftfyldstof;
 • Det første lag maling blev anvendt ujævnt.

Gullige pletter af salt kan forekomme på en hvid baggrund, såkaldt efflorescence. De forekommer på grund af tilstedeværelsen af ​​mineralsalte i gipsopløsningen.

I disse tilfælde skal du fjerne lakslaget på loftet ved hjælp af papirpapir og male overfladen igen. Det anbefales at tørre loftet, anvende en særlig anti-saltopløsning, som sælges i butikkerne, og påfør et andet lag maling.

Der er tilfælde at du kan mærke dårligt malet dele af loftet, når alt arbejde allerede er gjort. Yderligere maling af disse områder er upraktisk, du skal omdanne det på ny.

Over tid kan overfladen af ​​loftet vise tegn på en rulle eller børste. Årsagen til dette fænomen er, at malingen var for tyk. Dette område skal omhyggeligt rengøres med pimpsten eller sandpapir og males igen.

Så vi kan konkludere, at processen med at male loftet er ret simpelt, men du skal behandle det med omhyggeligt forberedelse. Det er nødvendigt at overholde maleteknologien i alle henseender, da alle de mindste skud og fejl er synlige i loftet.

Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

Sådan maler du loftet selv: stilfulde indretnings ideer og anbefalinger til tegning mønstre (100 billeder)

For at gøre det malet loft til et ornament til ethvert rum, skal du kende malerieteknologien og de små hemmeligheder professionelle malere. Efter at have set video tutorials og foto hvordan man maler loftet, kan du sørge for, at der ikke er noget svært ved det.

Du skal bare vælge en passende tid til reparation, finde de nødvendige værktøjer, vise tålmodighed og et ønske om at se det endelige resultat efter arbejdet.

Forberedende fase

Først skal du frigøre rummet fra møbler og andre fremmedlegemer. Hvis du kun har planer om kosmetiske reparationer og måler et enkelt loft, skal væggene lukkes med en beskyttende film for at beskytte væggene mod indtrængen af ​​malingsemulsionen.

Før måling skal du kontrollere loftets overflade. Det skal være fladt, rent og tørt. Hvis du er overbevist om, at loftet er perfekt, kan du prale det. Primeren før maling sikrer ensartet farve og reducerer malingforbruget.

Men når loftet er revnet, ujævnt, skal det udjævnes ved hjælp af kittet. For dybe revner og uregelmæssigheder i loftet er genstand for gips.

Hvis den gamle belægning ikke holder godt, fjernes den før tømning. Når den gamle overflade er god, glat, stærk, så vaskes den simpelthen.

Fedtpletter fra den fjernes med et opløsningsmiddel.

For at fjerne hvidvask fra loftet er det nødvendigt at vådte det. Det er bedre at håndtere små områder, da overfladen tørrer hurtigt. Det er nødvendigt at våd et lille område, vent indtil hvidvaskningen bliver våd og fjern den med en spatel. Og gør det med hele loftet.

Det skal bemærkes, at hvis loftet tidligere var malet med oliemaling, skulle den nye også være olie. Når du vil ændre oliemaleriet på vandemulsionen, skal du fjerne det øverste lag af gammel maling til bunden. Eller at gøre anderledes: Skær i form af et gitter med en spatel og gennembor det.

Efter kittet, lad det fryse. Derefter overflade overfladen med en speciel fugemasse eller smørklud. Fjern støv, der er dannet. Efter arbejdet kan overfladen af ​​loftet primeres.

Når loftet er beskadiget af en svamp, skal det altid behandles med et antiseptisk middel før priming.

Hvis loftets overflade er flad og glat uden pletter, er den primet en gang. I andre tilfælde gælder to eller tre gange, så hvert lag tørrer.

Efter priming kan loftet males.

Hvordan male loftet

Til maling tager loftet vandbaserede blandinger. På grund af sine fordele har vandemulsion opnået stor popularitet:

 • lav pris,
 • Hurtig og nem at anvende
 • der er ingen skarp lugt,
 • ikke-toksisk,
 • tørrer hurtigt
 • har god vedhæftning (adhæsion) med forskellige overflader,
 • det er let at give farve til malingskompositionen ved at tilføje et specielt pigment til det,
 • Let at vaske værktøj og hænder efter maling.

I vandbaserede maling er der forskellige polymerer, og emulsionerne er derfor inddelt i flere typer. Tekniske egenskaber, anvendelsessteder og omkostninger afhænger af disse tilsætningsstoffer. For at lære at vælge maling i loftet, skal du lære bekendtskab med dets sorter.

Typer af maling og deres egenskaber

akryl

 • den mest eftertragtede af alle slags;
 • let at anvende
 • perfekt vasker og holder farve i lang tid;
 • den har en høj absorptionskoefficient: den film, der dannes efter tørring, giver ikke fugt igennem;
 • UV-resistent emulsion, farve ændrer sig ikke selv under påvirkning af direkte sollys;
 • med hyppig vådrensning bevarer et præsentabelt udseende;
 • Denne maling giver en mat finish.

Silicium

 • elastisk;
 • ingen skarp lugt;
 • har høj dampgennemtrængelighed og lav vandabsorption
 • det kan bruges i værelser med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse);
 • med denne maling kan du glemme svampen i lang tid;
 • denne emulsion er i stand til at male over revner op til 2 mm bred;
 • loftet kan vaskes med en børste og ikke være bange for udseendet.

silikat

 • har god dampgennemtrængelighed, åndbarhed, modstandsdygtig over for temperatur og fugt ekstremer;
 • den er holdbar, kan tjene mindst 20 år;
 • men denne emulsion er egnet til farvning af mineralske belægninger (beton) og er ikke egnet til polymere materialer;
 • Denne maling er mere velegnet til udendørs brug.

latex

 • Fremragende fugtafvisende, så det kan bruges i badeværelset og i køkkenet;
 • denne emulsion kan modstå 5000 børstningscykler;
 • hun har god vedhæftning med forskellige overflader;
 • den har en høj elasticitet, har ikke en stærk lugt;
 • på overfladen efter en sådan maling dannes en mat silkeagtig belægning;
 • men det kan ikke bruges i uopvarmede rum og ofte ventileres om vinteren;
 • Ved lave temperaturer vil den knække og flakse.

Tips til valg af den rigtige maling

Malingen skal være frisk, ikke udgået. Den eksfolierede blanding er ikke egnet til maling.

Til selvmaleri er det bedre at tage en mat finish: På dette loft er fejl og stød ikke synlige.

Det anbefales at male loftet i forskellige lyse farver, idet man undgår hvidt, da ulemper er mere synlige på hvidt.

At være opmærksom på ikke sin mængde i tanken, men til forbrugsindikatoren pr. 1 kvm.

Når man beslutter sig for valget af maling, skal man købe en rulle. Korrekt valgt rulle - nøglen til et vellykket maleri. En stor overflade kan ikke være pænt og smukt malet med en børste. Derfor skal du seriøst overveje at vælge den rigtige rulle.

Anbefalinger, når du køber et værktøj

Vær opmærksom på materialet i frakken. Det er nødvendigt at vælge shaggy. Ruller fra skumgummi og velour er billigere, men de absorberer meget hurtigt maling, skaber stænk og danner bobler.

Sømmen i frakken bør ikke være groft, for ikke at forlade strimler på overfladen.

Styrken af ​​bunken tillader ikke fiberen at komme ud og blive på loftet. Det er nødvendigt at trække bunken, og hvis den forbliver på plads, så er rullen af ​​høj kvalitet.

Tætheden af ​​rullen kan bestemmes ved at komprimere den i hånden. Hvis formen forbliver den samme, så er rullen god. Det bløde værktøj er deformeret og gnider meget maling.

Rullen skal have et specielt teleskopgreb. Hvis det ikke er der, så er det nødvendigt at købe, da det er ubelejligt at male med en kort rulle, selv stå på en trinladder.

Når du har købt en rulle, og dette er hovedværktøjet, skal du købe yderligere lager: en plastbakke eller et bad, en pensel.

Maleri loftet

Hvis alt materiale er på lager, kan du begynde at male loftet. Først skal du forberede emulsionen ifølge instruktionerne på banken eller i en spand. Nogle maling er fortyndet med vand, andre behøver kun at være godt blandet med en byggemixer.

Hæld den færdige sammensætning i bakken. Sænk rullen ind i den færdige blanding. Kør dem langs den ribbe side af bakken for at fjerne overskydende maling fra rullen.

Efter en sådan rullning vil rullen af ​​rullen blive jævnt gennemblødt med maling. Det er nødvendigt at udelukke tørre steder på rullen. Om nødvendigt sænk coat igen i malingen og fjern overskydende emulsion. Hvis malingen ikke nemt fjernes fra rullen, kan du fjerne den med en børste.

Træk derefter rullehåndtaget ud, eller sæt en udvidelse til den. Nu kan du male.

Til loftet kom ud glat og smukt, skal du vide, hvordan man korrekt male muren.

Reglerne for et vellykket maleri

Det er nødvendigt at trykke rullen på overfladen, og bevæge den langs loftet, så malingen er bundet og der ikke er bobler. Denne proces er ikke tidskrævende.

Men hvis der ikke er nogen erfaring og gør det for første gang, kan du øve dig. F.eks. Tag et stykke gipsvæg og mal overfladen. Eller maling på væggen, som derefter vil blive dækket af tapet.

For at få en maling uden striber skal du overholde teknologien til at anvende maling.

Det er nødvendigt at male loftet med striber over rummet, så leddene er usynlige. Det er nødvendigt at starte fra det fjerne hjørne af rummet fra indgangen. Sæt overlappende strimler på 8-10 cm. Sørg for at vådte over vådt, så der ikke kunne ses nogen ledd.

Lad det første lag tørre. Tørretiden kan læses på etiketten. Anbring et andet lag vinkelret på den første.

Hvor mange gange du kan male loftet, er der ikke noget bestemt svar. Alt afhænger af overfladens tilstand og egenskaberne af den valgte maling.

Påfør det sidste lag i vinduets retning, mod lyskilden og den forrige på tværs.

Det er nødvendigt at male i tempo, og ikke lade malingen tørre, ellers vil der være pletter på loftet.

Det er bedre at bemærke dårligt malede steder i tide for at rette dem hurtigt. Det er praktisk at arbejde for at få en person i nærheden, der vil se dit maleri fra forskellige vinkler.

Hvis du forlader ikke malet selv et lille område, vil det skille sig ud på loftet plet. For at undgå dette er det nødvendigt at male ikke kun dette område, men hele overfladen.

Hvis pletter ses efter 3-4 lag, er det nødvendigt at putte, sand og derefter kun male.

At arbejde viste sig kvalitet, det er nødvendigt at male om dagen, i stærkt lys.

Under maleriet skal temperaturen være stabil, ingen udkast skal tillades.

Maling af loftet med egne hænder er ikke svært. Overholdelse af alle råd og anbefalinger, selv en nybegynder i maleriforretningen, vil kunne kvalitativt udføre dette arbejde.