Alternativ rulle og børste: Til maling af væggene vælges sprøjtepistolen

Sprøjtepistol er en moderne enhed, der anvendes til hurtig og højkvalitets maling af overflader ved sprøjtning af sammensætningen. Maling vægge med airbrush overstiger i høj grad kvaliteten af ​​arbejdet med en rulle og børste, fordi det skaber et ensartet og glat lag med minimalt materialeforbrug. Indtil for nylig blev sprøjtepistoler kun anvendt i konstruktion i industriel skala. Men i øjeblikket bruges dette værktøj, som gør det muligt at bruge ikke kun maling, men også lak og endda kittet, i stigende grad at blive brugt af hjemmearbejdere.

Fordelene ved alle typer sprøjtepistoler er:

 • absolut glat belægning uden striber;
 • eliminering af muligheden for forurening af den malede overflade med partikler af børster eller børster
 • lavt forbrug af materialer;
 • høj hastighed af farvning.

Typer af sprøjtepistoler

Princippet om drift af alle malingssprøjter er det samme. Partikler af et flydende stof optages af en luftstrøm under tryk og sprøjtes på overfladen. Typerne af enheder adskiller sig fra hinanden i deres design og metode til at skabe en luftstrøm. Afhængigt af denne metode er sprøjtepistolerne opdelt i tre typer:

Hvilken maling sprøjte at vælge: fordele og ulemper ved modeller

Håndpistol

Manuel malingssprøjte er et simpelt design, som består af en tank, en pumpe og en sprøjtepistol. I løbet af arbejdet skabes der tryk i tanken, hvorfor malingen fra sprøjten falder på væggene. En sådan sprøjtepistol kan have manuel eller foddrev. Dens kapacitet når 200-225 m² i timen.

Velegnet til vandbaseret maling, vandkalk og vandkalkopløsninger.

 • enkel design;
 • trykopbygning er omkostningsfrit.
 • lav produktivitet
 • lavt og ikke-konstant tryk
 • Restriktioner for de anvendte typer forbrugsstoffer
 • behovet for ensartet pres på håndtaget for at opnå højkvalitetsmaling.

Kvaliteten af ​​maleri med manuel airbrush er ringere end andre typer malingssprøjter. Men hvis området af de vægge, der kræver maleri, er lille, og du ikke ønsker at bruge penge på en dyrere maskine, er det helt muligt at vælge det som et alternativ til rullen.

Pneumatisk sprøjtepistol

Denne type sprøjtepistol kan allerede betragtes som et professionelt niveau værktøj. Med det kan du male et stort overfladeareal med et tyndt jævnt lag. Sprøjtepistolen sprøjter malingen med trykluft, trykket i det er skabt ved hjælp af en kompressor.

 • høj ydeevne (op til 400 m² i timen);
 • giver mulighed for at male et stort område af væggene;
 • evnen til at justere parametrene
 • konstant tryk for at påføre maling mere jævnt
 • kan anvendes med forskellige typer af præparater.
 • behovet for yderligere at vælge og købe en kompressor;
 • manglende mobilitet på grund af tilstedeværelsen af ​​slanger.

Pneumatiske sprøjtepistoler har mange sorter og kompleks klassificering, så det kan være svært for den gennemsnitlige mand at vælge det rigtige værktøj til sig selv. Vi vil forsøge at kort og nemt beskrive de almindelige typer sprøjter, der angiver deres fordele og ulemper.

Til skildskab skelne sprøjtepistoler til maling af vægge med nedre og øvre foder.

 1. Sprøjtepistoler med lavere foder.
 • maling beholder er placeret i bunden, har et volumen af ​​en liter, ofte lavet af metal;
 • sprøjtepistol under maling af vægge skal holdes strengt vandret, således at malingen er velfanget.
 1. Sprøjtepistoler med topfoder.
 • Beholderen har et lille volumen, lavet af plast eller nylon;
 • giver høj hastighed;
 • Reservoiret eller slangen kan forårsage ulemper ved at blokere visningen.

Ifølge styrken af ​​arbejdstrykket og de anvendte luftmængder er sprøjtepistolerne opdelt i flere typer, der forkortes som HP, HVLP, LVLP, RP.

 • HP - Højtryk - "højt tryk"

Værktøjer, der bruger denne teknologi, er billige og enkle enheder. Passer perfekt til størstedelen af ​​værkerne, der antager spredning af forskellige materialer. En sådan spray kan vælges til selvmaleri væggene i lejligheden.

Trykniveauet er ret højt - 5-6 bar, mens luftstrømmen er lille. Takket være denne kombination kan vægmaleri være meget hurtig.

Den største ulempe ved højtryks teknologi er en lille procentdel af overførsel af det sprøjte materiale - 45-50%. Dette betyder, at ikke alle maling falder på den ønskede overflade, men kun en vis procentdel af dens mængde. Resten af ​​materialet sprøjtes i luften, som følge af, at der er overskridelse af maling og luft er forurenet.

 • HVLP - Højt volumen Lavt tryk - "lavt tryk, højt volumen"

Værktøjer fremstillet ved hjælp af denne teknologi er yderst effektive. Luft ind i pistolen under højt tryk, trykket ved udløbet er signifikant reduceret. På grund af den øgede materialoverførselshastighed (65%) er kvaliteten af ​​arbejdet betydeligt højere end HP-systemets.

Fakkelens høje stabilitet, enhedens specielle design og dets dyser, specielt indrettede luftkanaler gør det muligt at opnå meget høje resultater. En anden fordel ved HVLP airguns er omkostningseffektivitet. Anstændigt mærkeværktøjer kan vælges i området 150-300 cu Kinesisk modstykke kan købes for 20-40 cu

 • LVLP - Lavt volumen Lavt tryk - "lavt tryk, lavt volumen"

Lavtrykssprøjter har lavt tryk ved både pistolens indløb og udløb. Materialoverførselskoefficienten er den højeste og når 80%. Maletab er små, og derfor kaldes LVLP-systemet "supereffektivt".

På grund af den lille mængde brugt luft kræver en sådan pistol ikke en meget kraftig kompressor. Arbejdshastigheden ved maling af vægge forbliver høj, kvaliteten af ​​sprøjtningen vil være lige stor.

 • RP - reduceret tryk

Sprøjtepistoler, der anvender RP-teknologi, kendetegnes ved muligheden for at anvende noget lakmateriale. Den brede fakkel giver store mængder maling. Tiden til at male væggene er minimal, belægningslaget er ideelt uden den mindste fejl. Det er ved hjælp af denne type maling sprøjte, at du kan få en topcoat topcoat.

Elektrisk sprøjtepistol

En elmotorsprøjteflaske sprøjter maling uden at bruge trykluft, men simpelthen under det tryk, som en inline pumpe skaber. På grund af den manglende luftstrøm bliver malingen ikke knust såvel som i pneumatiske enheder, og i sammenligning med dem vil vægbeklædningen være af lavere kvalitet. Men på grund af sin kompakte, overkommelige pris og selvforsyning kan den tage sin retmæssige plads i hjemmet værktøjskassen. De fleste elektriske sprøjtepistoler tilhører kategorien husholdningsapparater, ikke professionelle.

 • en kombination af en pistol og en motor i et monoblok værktøj;
 • kompakt, nem at håndtere;
 • muligheden for at vælge et sprøjtemønster
 • Tilstedeværelsen af ​​et fleksibelt indsugningsrør, der giver dig mulighed for at udføre arbejde i forskellige vinkler;
 • giver dig mulighed for at opnå resultater af høj kvalitet på kort tid.
 • behovet for elnettet;
 • mere kompleks pleje, behovet for forebyggelse.

Mal væggene med en sprøjtepistol gør det selv. instruktion

Mal vægge med airbrush

indhold

Fordelene ved sprøjtepistolen
Sprøjtepistolvalg
Grundlæggende værktøjer og materialer
Video: Maler væggene med en malingssprøjte
Forberedelse til maleri vægge
Maling forberedelse
Mal vægge med airbrush

Fordelene ved sprøjtepistolen

Standardmaleriet af vægge eller loft med en rulle og børster er en meget besværlig proces. Betydeligt forbedre kvaliteten af ​​arbejdet og reducere tiden hjemme reparation tillader brugen af ​​sprøjtepistolen, især når man maler loftet.
Takket være brugen af ​​en sprøjtepistol er maleriprocessen meget hurtigere og mere bekvem, mens lag af maling falder næsten perfekt, jævnt og ensartet lag. Således vil du ikke kun forbedre kvaliteten af ​​arbejdet, men også flere gange reducere forbruget af maling og lak. Tørringstiden for malingslaget på væggene vil også falde. Enhver malingspistol kan nemt nå ud til overflader eller stukkets svært tilgængelige områder og minimerer risikoen for stribning i leddets kanter, som altid opstår ved arbejde med en rulle. Endelig kan du i sprøjten justere blandingsniveauet.

Mal væggene med vandbaseret spray maling

Sprøjtepistolvalg

De mest overkommelige og billige enheder er almindelige håndspistoler. Normalt består de af en slags tank med manuel belastning, som under tryk med trykluft injicerer maling til sprøjtning, tryk- og sugeslanger og en særlig fiskestang. En slange er nedsænket i en beholder med maling, og i slutningen af ​​den anden er en sprøjte.

Manuelle pumper er ret nemme at betjene, men deres ydeevne er lav - de er mere egnede til en lille og enkel arbejdsplads.

Håndsprøjtepistol til maling

Der er også elektriske sprøjtepistoler på markedet. De arbejder fra en standardspænding på 220 volt, meget kompakt, de kan fastgøres med en speciel rem.

Deres præstation er meget højere end håndholdte enheder, foruden prisen er meget acceptabel. Mal sådan pistoler skubbe luftløs måde ved hjælp af en elektrisk motor.

Endelig er den mest "cool" - disse pneumatiske sprøjtepistoler, der opererer på princippet om trykluft. Malingen injiceres fra en speciel tønde ved hjælp af en speciel kompressor, takket være, at dens partikler omdannes til en ejendommelig lille spredt tåge.

Modeller af pneumatiske sprøjtepistoler kan både med øvre og nedre kapacitetsrangement. Som regel anvendes pneumatik til et større volumen af ​​malings- og lakearbejder. Kvaliteten af ​​maleriet vil være bedst, men her prisen på sådanne modeller "bider."

Pneumatisk sprøjtepistol til vandig emulsionsmaling

Når du vælger et værktøj, skal du vurdere sprøjtepistolens krop. Den bedste løsning er en aluminium enhed med en blanding af en speciel anti-korrosions sammensætning, der er resistent over for opløsningsmidler. Plastspraygeværer derimod koster mindre, er lette, men deres levetid er mærkbart lavere. Prisen for maleri lokalerne vil være fra 150 rubler. pr. kvm

Åbningerne på sprøjtehætten skal være fremstillet af rustfrit stål, aluminium eller messing. Men det bedste materiale til tætningsringe er Teflon, ellers kan maling og lakforbindelser hurtigt korrodere pakningen. Med hensyn til tønder er nylonmodellerne gennemsigtige, det er let at kontrollere niveauet af den resterende maling, men metalbeholdere er lettere at rengøre.

Køb en bestemt model af sprøjtepistolen, tag dig godt i gang med dens struktur og principper for drift, læs brugsanvisningen.

Grundlæggende værktøjer og materialer:

 • sprøjtepistol;
 • maling;
 • vandtanke;
 • Kohler (hvis nødvendigt);
 • bor med blandingshoved;
 • trin-stige eller højt bord;
 • speciel målekapacitet
 • maskeringsbånd
 • polyethylen.

Video: Maler væggene med en malingssprøjte

Forberedelse til maling af vægge med airbrush

Hvis betonbasen eller det gamle gips er i god stand, skal overfladen kvalitativt slibes med slibemiddel, fjern støv og primer. Når højdeforskellen er for stor, eller den gamle gips er "tynd" - bliver du nødt til at forpleje alt eller lave en hård overflade af gipsplader med efterfølgende priming. I begge tilfælde, efter at jorden tørrer ud, skal du starte startkittet, sand det med groft sandpapir, sæt derefter kittet, sand basen med fint sandpapir og sørg for at prime væggen med børster og rulle igen. Bedre kitt til maling med forstærkning med glasfibernet. Sørg for, at der ikke er stumper af snavs eller støv på væggene.

Før maling fjernes møbler, overordnede interiørgenstande, gulve og batterier med en film på forhånd med en film, der holder maskeringsbåndet. Tilstødende overflader, radiator, vindueskarm mv. Samt steder, der ikke er genstand for maling, anbefales at blive limet med tape. Husk at bære beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og handsker.

Maling forberedelse

Fortynd vandbaseret maling med vand i overensstemmelse med anvisningerne i vejledningen. Bland derefter grundigt sammensætningen ved hjælp af en byggemixer eller dyse til boring. Hvis det er nødvendigt, male malingen til den ønskede skygge, mens du tilføjer farve, skal du bruge lidt, omhyggeligt at blande alt og undgå skilsmisse. Det skal huskes, at i fortyndet form synes flydende maling altid lidt lysere end efter tørring på en malet overflade.

Kontrollér, at der ikke er klumper, snavs eller tykke klumper af maling i lakeret, ellers kan de senere tilstoppe sprøjtepistolen eller efterlade fejl på væggen. For at undgå dette, filtrer den færdige maling gennem et tyndt stof uden hydrofob imprægnering eller gennem 3-4 lag gasbind for at rengøre sammensætningen af ​​alle fremmede partikler.

Mal vægge med airbrush

Kontroller præstationen af ​​sprøjten inden arbejdet påbegyndes. Hæld sammensætningen i beholderen til det anbefalede mærke, og blød derefter luften på det gamle bord eller avis. Ved starten af ​​dysen kan der forekomme en stor udstødning af maling, så du skal "hente" det ønskede sprayniveau, så der ikke er store sprøjt. Så snart malingen begynder at sprøjte jævnt, kan du fortsætte med at male på væggen selv.

Opdele arbejdsfladen i firkanter på ca. en meter pr. Meter - ved armlængden. Maler dine betingede kvadrater først på tværs, og derefter lodret er bølgende bevægelser ikke tilladt. Først behandle den øverste zone af væggene, så - det nederste plan. Hvis du planlægger at reparere loftet - så skal det først males.

Sprøjtepistolens optimale afstand fra overfladen er 30-40 cm (afhængigt af enhedens type og effekt). Prøv at holde dysen så vinkelret som muligt på overfladen, der skal males. Flyt sprøjtepistolen hurtigt nok, men samtidig med glatte bevægelser med en hastighed på cirka 5-6 sekunder. pr. meter. Læn dig ikke på et sted, ellers vil der være knuder og dråber, der vil strømme ned. Hvis der er overskydende maling i form af dråber, skal de forsigtigt fjernes med en svamp, og et ekstra lag maling og lak skal påføres ovenpå.

Prøv at kontrollere niveauet af maling i tanken og genpåfylde det i tide. Ellers kan luft suges ind, et lag af maling falder ujævnt.

Det anbefales at male med vandbaseret maling i tre lag. På samme tid gælder hver efterfølgende efter den sidste tørring af det foregående lag. Tillad ikke udkast i rummet og ultraviolet lys på den malede overflade under tørring.

Byggeselskabet RUSGLOBAL ønsker dig en vellykket reparation og smukke vægge!

Maling af væggene på badeværelset med malingssprøjte

Eventuelle spørgsmål? Vil du bestille?

Ring til vores kontor:

8 (812) 389 58 98

8 (911) 027 42 52

[email protected]

 • (3 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

  Forberedelse af værktøjer og materialer til maling af vægge med airbrush

  Ved reparation er der ofte behov for dekorative malerier af vægge. For at opnå høj kvalitet med en børste er meget svært. Desuden er denne metode det bedste valg, da arbejdet med dette værktøj kræver mange kræfter på store områder. Sprøjtepistol gør det muligt at male på væggene på kortest mulig tid med minimal lønomkostninger.

  Værktøj og materialer

  For arbejdet har brug for følgende:

  • maling sprøjte;
  • elektrisk boremaskine med en dyse-mixer, som er nødvendig for at blande malingsmateriale;
  • kapacitet under sammensætningen (den vil blive omrørt, og hvis behovet opstår, er farven tonet);
  • måle skåle;
  • maling;
  • maskeringsbånd
  • plastfilm eller papir for at beskytte nærliggende overflader.

  Valg af den rigtige sprøjtepistol

  Du kan vælge mellem tre typer maling sprøjter:

  Pneumatik på professionelt udstyr. Sådanne kraskoraspyliteli kan virke både med vandbaseret og med andre former for maling. Pneumatiske enheder kan finjusteres, hvilket giver mulighed for høj kvalitet maleri. Sprøjtepistolens ydeevne kan nå op til 400 kvadratmeter i timen.

  Elektriske netdrevne modeller er også populære hos håndværkere på grund af deres kompakte og nemme udstyrsopsætning. Imidlertid er formålet med elektriske sprøjtepistoler i højere grad indenlandske på grund af dets begrænsede kapaciteter i sammenligning med pneumatisk udstyr. Derudover er elektriske apparater designet til kun at fungere med vandbaserede forbindelser.

  Til små områder egnet håndspray. Udformningen af ​​en sådan anordning er ekstremt enkel og pålidelig - cylinderen og sprøjten. Manuelle modeller anvendes til anvendelse af vandbaserede maling. Trykket i cylinderen skabes ved hjælp af en speciel håndtag, hvorefter sammensætningen påføres væggen ved hjælp af en sprøjtepistol. Den gennemsnitlige produktivitet ved arbejde med håndholdt udstyr er 150-200 kvadratmeter i timen.

  Forberedende arbejde

  Sprøjtepistol forberedelse

  I starten er det nødvendigt at samle en malingssprøjte. For at gøre dette skal du udføre en række sekventielle operationer:

  1. Vi forbinder håndtaget og dysen til kroppen og drejer den, indtil den klikker. Tilslut derefter luftslangen. Samtidig bør slangerne ikke klemmes overalt, da spænding vil føre til forringelse af malingsforsyningen.
  2. Juster dysens position for at fodre lodret og vandret.
  3. Vi opretter en runde controller, som i tilfælde af behov ændrer vi trykket af malingmaterialet.

  Maling forberedelse

  Malingsmaterialet fortyndes og blandes i de forhold, der er angivet af fabrikanten på emballagen. Særlig forsigtighed bør tages ved blanding af malingen før farvning. Beregningen af ​​den krævede mængde materiale kan laves under hensyntagen til kvadraturen af ​​de overflader, der skal males.

  Væg forberedelse

  Instruktioner til forberedelse af overfladen før maling:

  1. Fjern den gamle belægning.
  2. Glat overfladen, frigør den fra alle mulige fejl ved brug af kit.
  3. Påfør jorden på overfladen - den giver den bedste vedhæftning (adhæsion af forskellige materialer). Imprægneringssammensætningen påføres med en rulle eller spray. På vanskelige steder kan du bruge en børste.

  Vær opmærksom! Maling og lakssammensætning kan kun påføres, når jorden er helt tørret, da ellers er dannelsen af ​​malingsfejl uundgåelig.

  Arbejdsplads forberedelse

  For at gøre det lettere at arbejde, udfør følgende handlinger:

  1. Vi samler stilladser eller "ged". Det er meget nemmere og sikrere at arbejde med disse enheder end med en trinladder. Hvis loftet er lavt, kan du bruge det sædvanlige stærke bord.
  2. Loftet med en fin finish skal beskyttes mod maling. Til dette formål lim overfladen rundt om omkredsen med maskeringstape. Hvis det ønskes, kan du lim hele overfladen med papir.
  3. De samme handlinger udføres på gulvet og basispladerne.

  Tip! Erfarne specialister begrænser sig til selvklæbende tape, da deres bevægelser justeres og indtryk af maling på en uønsket overflade er usandsynlig. Men for begyndere er det bedre at beskytte det største mulige område fra utilsigtet maling.

  Mal ansøgning

  Farve tekstureret tapet

  Anvendelse af maling på tekstureret tapet er designet til at give overfladen en fantastisk dekorativ effekt. Selv før du fortsætter med at male, skal du forsigtigt fjerne stikkontakterne og klæbe dem med tape. I dette tilfælde isolerer vi ledningerne. Glem også beskyttelsen af ​​overflader, der ikke bliver malet, herunder vinduer og døre.

  Tip! Arbejde med sprøjtepistolen kræver brug af beskyttelses tøj og briller.

  Vi fylder malingstankenheden. Om nødvendigt udfører vi farvning. Før du begynder at male, anbefales det at lave flere testmalingemissioner for at sikre, at overfladen er ensartet, og at enheden er korrekt justeret.

  Ved påføring af malingsspray holdes i en ret vinkel. Hændernes bevægelser er glatte: fra bunden til toppen. Samtidig langer vi ikke for meget på en sektion, da teksturerede tapeter også anvender malingsmaterialer. Særligt omhyggeligt håndtere hjørnerne. Det er vigtigt at undgå tilstedeværelsen af ​​umalet områder.

  Maling gips

  Spray kan også bruges til at male gipset. For at gøre dette skal du udføre en bestemt række operationer:

  1. Forbered først ca. 10 liters kapacitet, hvor vi tilføjer pigment og hvid maling. Bland grundigt sammensætningen indtil en homogen konsistens.
  2. Hvis blandingen er for tyk, tilsættes vand til den og igen omrøres indholdet godt.
  3. Tilslut sprayhovedet til sprøjtepistolen.
  4. Lav nogle teststrøg på testfladen. Hvis testoverfladen er homogen, kan du begynde at male gipset.
  5. Malingen udføres på grundlag af de samme principper som i tekstureret tapet.

  Stencil Maleri

  Ofte er en stencil brugt til at gøre væggen ser attraktiv ud. Blanketter kan laves selvstændigt eller købes færdigfremstillede. Først og fremmest anvender vi basismaterialet på væggen, som kan bruges som tapet, maling, gips, kalk, hvidvask osv.

  Maling udføres som følger:

  1. Efter påføring af basen, forventer vi, at den bliver helt tør.
  2. Fix stencilen på overfladen. Hvis det indeholder flere elementer, holder de alle sammen i leddet. Samtidig presses mønsterets kanter tæt på overfladen, ellers kan man ikke opnå et godt kvalitetsarbejde.
  3. Påfør med et spraylaksemateriale af de ønskede farver. Indstil mindste forbrug, da det er vigtigt at forhindre indtrængning af maling under stencilen. Påfør sammensætningen hurtigt men jævnt.
  4. Vi venter på overfladen at tørre lidt ud. Fjern forsigtigt stencilen fra væggen, der endnu ikke er fuldt udtørret for ikke at beskadige malingslaget.
  5. Gentag derefter ovenstående arbejde med stencilen igen på andre dele af væggen.
  6. Når hele væggen er malet, kan den desuden være belagt med farveløs lak. Dette hjælper med at rette billedet.

  Tips til brug af sprøjtepistolen

  Belægningen vil kun være af høj kvalitet med det rigtige arbejde med sprøjtepistolen. Eksempelvis bør sprøjtepistolen ikke være tættere end 15 fra overfladen, men ikke mere end 20 centimeter. Kun i dette tilfælde kan du opnå et glat malingslag. Men hvis du ønsker at få en tonet belægning eller for at give effekten af ​​dekorative stænk, kan afstanden øges en smule.

  Inden arbejdet påbegyndes, anbefales det at træne på træ eller pap. Dette er ikke kun nødvendigt for honing færdigheder, men også til justering af udstyr. Det kan være nødvendigt at justere dysen, så strålen er glattere, skabe det nødvendige tryk, styrke eller svække malingens strømning mv.

  De vigtigste problemer, der kan opstå, når du arbejder med sprøjtepistolen:

  1. Udseendet af pletter ved kanterne. Normalt er problemet for meget luftstrøm. Løsningen er at reducere luftstrømmen eller bruge en tykkere sammensætning.
  2. Sterke pletter under midten af ​​stedet. Problemet opstår, når der er overskydende maling. I dette tilfælde vil det medvirke til at reducere strømmen af ​​malingsmateriale eller øge luftstrålen.
  3. Belægningen ser støvede ud. Støvets virkning skyldes for høj viskositet af sammensætningen. Det er nødvendigt at fortynde malingen til sprøjtepistolen til en passende konsistens. Dette gøres eksperimentelt med foreløbig testning på testoverfladen.

  Maling af væggene med airbrush er praktisk og meget mindre arbejdskrævende end i tilfælde af en rulle og børste. Imidlertid kræver ethvert arbejde færdighed og arbejder med sprøjtepistolen, ud over evnen til korrekt påføring af et lag maling, kræver også en vis viden om udstyrets indre struktur. Derfor anbefales det at studere reglerne for indstilling af sprøjtepistolen og praktisere på prøveflader, før man fortsætter med at male.

  Airbrushes til maling vægge og lofter

  Airbrush - en anordning til påføring af reparations- og malesammensætninger på forskellige overflader. Med det kan du ikke kun male væggene og loftet, men også at udføre mange andre byggeaktiviteter. Hvordan man vælger og bruger sprøjtepistolen, vil blive diskuteret i denne artikel.

  Airbrushes til maling vægge og lofter

  Fordelene ved at arbejde med sprøjtepistolen

  I modsætning til en pensel og rulle anvender sprøjtepistolen farvestoffet i et tyndt og jævnt lag. Derudover giver brugen af ​​sprøjtepistolen følgende fordele:

  • forbruget af farvesammensætningen falder med 20-40 procent;
  • maling applikationshastigheden øges, når op til 400 m 2 pr. time afhængigt af enhedens ydeevne;
  • Ved hjælp af en sprøjtepistol kan du anvende ikke kun indvendige maling, men også hvidvaskning, lakker, antiseptiske midler og efterbehandlingstæt;
  • fremkomsten af ​​striber, strimler, hår fra en børste er udelukket.

  Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen eliminerer dannelsen af ​​striber og striber

  Produktiviteten af ​​en airbrush afhænger af dens type og effekt. Valget af sprøjteudstyr på byggemarkedet er ekstremt bredt, fra lavpris husstand til professionel. Når du vælger en enhed, skal du sammenligne dine behov og mulighederne for de modeller, du kan lide, da dette vil spare penge og samtidig få mest muligt ud af det.

  Sprøjtepistoltyper

  Af princippet om forsyning af maling kan alle sprøjtepistoler opdeles i tre grupper:

  • manuel - blandingen pumpes ind i dem ved hjælp af et håndtag;
  • husholdnings elektriske

  220 V;

 • pneumatisk, forbundet til en ekstern kompressor.
 • Valget af pistolen afhænger af kravene til det med hensyn til ydeevne, evnen til at anvende forskellige farvende væsker, brugervenlighed og pris.

  Typer af sprøjtepistoler ved hjælp af malingsforsyning

  Håndspraypistoler

  De bruges med et lille område af finish til sprøjtning hvidvask og vandbaseret maling. Udførelsen af ​​den manuelle sprøjtepistol er lille - op til 250 m 2 pr. Time. Arbejdstrykket er også lille - op til 0,6 MPa, så apparaterne er ikke designet til at arbejde med viskose forbindelser - lak, kitt. Manuelle sprøjtepistoler kan anvendes til at anvende et flydende antiseptisk eller flammehæmmende middel samt til behandling af haverafgrøder fra skadedyr.

  Håndspraypistol er vist på illustrationen. Malingen i den leveres af en stempelpumpe placeret i en cylindrisk krop. Pumpen styres af håndtaget: malerens assistent flytter den op og ned.

  Airbrush manuel KROS-1M

  I den nederste del af kroppen er der et reservoir til farvestoffet, to slanger er forbundet med det - sugning og tryk. Når pumpe stangen bevæger sig opad inde i tanken, opstår der et vakuum, som følge af hvilken maling trækkes fra den ydre tank gennem sugeslangen. For at forhindre tilstopning af pistolen med faste partikler er muffens ende forsynet med et filter. For at undgå omvendt bevægelse af maling i tanken er der tilvejebragt en sugeventil.

  Når stangen bevæger sig nedad i pumpen, opstår der et overtryk, og maling fra reservoiret føres gennem trykslangen ind i fiskestangen. Ved enden af ​​fiskestangen er der en dyse, som du kan justere sprøjtevinklen på. I den anden ende er der installeret en lukkeventil. En fiskestang består af to dele, så du kan ændre længden, hvilket er praktisk, når du maler loftet.

  Ordningen med arbejde med manuel airbrush

  Fordele ved håndspraypistoler:

  • lav pris;
  • simpelt design, pålidelighed;
  • ingen forbindelse til det elektriske netværk eller kompressor;
  • Tilstedeværelsen af ​​en lang fiskestang, som gør det muligt at male loftet uden en trinladder.

  Ulemperne indbefatter det faktum, at indretningen:

  • har lav produktivitet
  • vi kræver mindst en assistent
  • Ikke egnet til alle typer maling og lakssammensætninger.

  Tekniske egenskaber ved manuel sprøjtepistol SO-20B

  Vær opmærksom! Manuel sprøjtepistol er en god budgetmulighed til engangsbrug eller små mængder arbejde. Det er også praktisk at give (maleri af facader, et hegn, trunks af træer).

  Elektriske sprøjtepistoler

  Det virker, når det er tilsluttet et husholdningsnet eller batteri. Takket være den elektriske pumpe er disse sprøjtepistoler meget mere praktisk at bruge.

  Elektrisk sprøjtepistol BOSCH PFS 105 E

  Afhængig af modellen kan elektriske sprøjtepistoler anvendes til at anvende:

  • vandbaseret maling, kridt og kalk hvidvask;
  • akryl og olie maling;
  • lak;
  • primere, herunder harpiksbaseret
  • antiseptiske træbeskyttelsesformuleringer.

  Elektriske maling sprøjter er opdelt i:

  • luft;
  • luftfri eller membran.

  Luftmodeller kombinerer i ét tilfælde en mekanisme, der skaber øget lufttryk og en sprøjte. Normalt anvendes de til at anvende sammensætninger med lav viskositet.

  Enheden er en elektrisk luftspray

  Udformningen af ​​billige luftspraygeværer er ret simpel. De består af et hus, en sprøjtedyse, en malingstank og en kontrolknap.

  Placeringen af ​​glasset til maling kan være:

  • med top placering;
  • med lavere arrangement.

  Mere kraftfulde elektriske luftmodeller er udstyret med en pumpe i et separat hus, en sprøjtepistol og en forbindelsesslange.

  Airbrush elektrisk WAGNER W 550

  Den største fordel ved luftspray pistoler er, at den forsigtigt konturerede fakkel giver dig mulighed for at fordele maling i et tyndt lag over overfladen med enhver lettelse uden at skabe knuder. Ulempen er også forbundet med lavt arbejdstryk: Mælkeoverføringsfaktorens koefficient er lav, de skaber et farvemiddelsdæk om maleren, hvilket medfører spild af maling.

  Video - Gennemgang af den elektriske airbrush WAGNER 565

  Membran sprøjtepistoler har et højere arbejdstryk, hvilket tillader deres anvendelse til anvendelse af viskose sammensætninger. Strukturelt består de af en maleri enhed, hvor der på grund af membranens vibrationer skabes en højtryksmaling samt sprøjtepistolen med en dyse. Elementerne er forbundet med en højtryksslange.

  Elektrisk luftfri sprøjtepistol

  Hullet i den luftløse sprøjtedyse er meget lille, og maleriet har en klar kontur. Overføringsfaktorens farvefaktor er meget højere end en luftspraypistol, og opløsningen kan påføres retningsbestemt.

  Airless Spray Gun Device

  Dette er forbundet med manglende membraninstallationer: Når der påføres malinger og lakker på ujævne overflader, kan knuder og dårligt farvede områder dannes. Derudover skal maleren overvåge tidspunktet for dækning af forskellige områder, ellers vil tykkelsen af ​​laget og belægningen være anderledes.

  Processen med at male luftfri sprøjtepistol

  Hvordan vælger man en elektrisk sprøjtepistol og hvad skal man være opmærksom på, når man køber? De vigtigste parametre vigtige for arbejde er beskrevet i tabel 1.

  Tabel 1. De vigtigste egenskaber ved elektriske sprøjtepistoler.

  Hvordan maler vægge sprøjtepistol?

  Ved reparation kan det være nødvendigt at male væggene. Brug af en børste til at gøre dette kvalitativt og hurtigt er ret problematisk, og rullen giver ikke altid præcis det resultat, der er nødvendigt. Malingsforbruget i dette tilfælde kan være for stort, og hvis omkostningerne er høje, vil de samlede udgifter af midler være betydelige, hvilket ikke altid er acceptabelt. Derfor brugte hyppigere muligheden for at male væggene med en airbrush. Dette er et specielt udstyr designet til at sprøjte maling i en tæt stråle på overfladen.

  Takket være sprøjtepistolen er malingstiden og malingforbruget væsentligt reduceret.

  På samme tid viser overfladen at være perfekt farvet, der er ingen pletter, samt skarpe overgange af båndene, hvilket ikke er ualmindeligt, når man maler med en pensel. Tid til arbejde er væsentligt reduceret, og maling forbruget er minimal. Væggen er dækket af et jævnt lag, farven bliver ensartet og mættet. På bare et par timer med sådant udstyr kan du male hele husets vægge uden nogen særlig indsats. Ikke nødvendig og speciel erfaring maler, hvilket i høj grad letter arbejdet.

  Værktøj og materialer til arbejde

  For at male væggene er det nødvendigt at forberede sådant udstyr og materialer:

  • sprøjtepistol af den valgte type;
  • elektrisk boremaskine med en speciel dyse-mixer, som er nødvendig til blanding af maling;
  • beholder til maling, i hvilken det vil røre om nødvendigt at farve;
  • målekapacitet;
  • Vandbaseret maling af den valgte farve eller almindelig hvid, for hvilken der udarbejdes et specielt pigment på forhånd;
  • maskeringsbånd
  • plastikfilm til beskyttelse.

  Hvilken sprøjtepistol er egnet til maling?

  Ordningen for apparatets sprøjte.

  Pneumatiske sprøjtepistoler er professionelle værktøjer, de bruges til vandbaserede maling, men kan bruges sammen med andre former for kompositioner. Alle parametre er let indstillelige, selve apparatet arbejder på komprimeret luft. Produktiviteten er høj og op til 400 m² i timen. Med sådant udstyr er det muligt at male et stort område om dagen.

  Elektrisk sprøjtepistol til maleri bruges også ofte. Den er velegnet til vandbaserede blandinger, der drives af et netværk på 220 V. Udstyret er kompakt og let at betjene. En sådan indretning kan simpelthen male væggene selv i et stort rum. Der kræves ikke meget tid til arbejde, og resultatet er af høj kvalitet.

  Til arbejde med små områder kan du bruge en manuel sprøjtepistol, hvilket er ekstremt simpelt. Den er designet til vandbaseret maling, er en lille ballon og spray. Under arbejdet i fartøjet skabes der tryk, maling gennem sprayen falder på væggen. Det er nødvendigt at trykke på håndtaget jævnt, så farvningen er korrekt og smukt. Ud over vandbaseret maling kan du bruge vandkalk, vandkalkopløsninger. Kapaciteten er ca. 200-225 m² i timen.

  Der er ikke noget ved at arbejde med sprøjtepistolen, selv om det stadig er bedre at øve på et stykke gips eller krydsfiner, før man maler. Udstyret selv skal først samles, malingen skal være korrekt blandet, og derefter skal arbejdet begynde. Væggen kan males på tapetet, gips, du kan bruge stencils og farvetone. Det hele afhænger af, hvilken type resultat du ønsker at få.

  Forberedelse af sprøjtepistolen til arbejde

  Ordningen for beregning af mængden af ​​maling, der er nødvendig for at male rummets vægge.

  For at bruge sprøjtepistolen skal du først montere den korrekt. For at gøre dette skal du følge følgende trin:

  1. For det første er håndtaget og fastgørelsen fastgjort til udstyrets krop, og drejer til et klik. Derefter er det nødvendigt at forbinde luftslangen.
  2. Under montage er det nødvendigt at sikre, at slangerne ikke bøjes eller klemmes, da tilførslen af ​​forbindelsen vil være vanskelig.
  3. Det er nødvendigt at justere dysens position for lodret og vandret tilførsel.
  4. Justerbar regulator runde form, det giver dig mulighed for at ændre om nødvendigt trykmaling forsyning.

  Maleri tekstureret tapet

  Sprøjtepistolen kan bruges til at male smukke teksturerede tapeter for at gøre dem attraktive og dekorative. Det er vigtigt at beskytte alle overflader og stikkontakter med maskeringstape med det samme, da malingen kan beskadige dem væsentligt. Skallene fjernes forsigtigt, hvorefter hullerne er forseglede. Ledninger skal beskyttes for ikke at skade sig selv. Samme regel gælder for dør- og vinduesåbninger, bundplader, som ikke skal males.

  Når du arbejder med sprøjtepistolen, skal du bruge personlige værnemidler.

  Malingen fyldes i beholderen, hvis det er nødvendigt, er det farvet. Før arbejdet skal du lave et par teststrøg for at få en ensartet overflade af den ønskede skygge. Sprøjten holder strengt i rette vinkel. Overfladen er dækket af glatte bevægelser fra top til gulv, du kan ikke for lang tid holde det på ét sted, da de konvekse elementer nemt holder malingen på sig selv. Hjørnerne skal behandles meget omhyggeligt. Der er intet svært i dette, men især bør man være opmærksom på dem. Det er påkrævet at sikre, at der under overfladebehandling ikke er nogen uberørte områder.

  Maling på gips

  Sprøjtepistolen kan også anvendes på pudsede overflader. For at gøre dette skal du blot følge et par enkle trin:

  1. Forbered først en beholder på ca. 10 liter, klem indholdet af et rør af pigment ind i det og tilføj regelmæssig hvid maling. Blandingen blandes grundigt til en homogen konsistens.
  2. Hvis der er behov for at fortynde sammensætningen, kan du tilføje vand, og bland derefter for viskos sammensætning igen.
  3. Sprøjtehovedet er fastgjort til udstyret, det er ønskeligt at lave flere teststrøg for at bestemme graden af ​​sprøjtning. Så kan du begynde at male muren.
  4. Hold sprøjten i en afstand på 150-200 mm. Hånden er placeret nøjagtigt, skrå bevægelser er ikke tilladt.
  5. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan det bliver malede områder omkring vinduesåbninger. Det bruger et specielt maskeringstape til beskyttelse, dysen holdes bedst i en vinkel. Det er nødvendigt at flytte fra midten til hjørnerne.
  6. Det er vigtigt at gøre bevægelserne glatte og jævne. I dette tilfælde er det umuligt at skynde sig, men også at arbejde for langsomt, da malingsstriper kan danne, er det ret vanskeligt at slippe af med dem.

  Stencil Maleri

  Sprøjtepistolens dyse skal være vinkelret på overfladen, der skal males.

  Du kan sætte på væggene smukke tegninger og mønstre ved hjælp af en stencil. De kan lave egne hænder eller købe færdige. Arbejdet består i, at grundoverfladeindretningen først udføres, ofte er det maleri eller klæbende tapet, der anvender et lag af gips. Derefter reparere stencilen omhyggeligt. Dette gælder især for grove eller ujævne overflader, tekstureret tapet.

  Maleri selv kan gøres på denne måde:

  1. For det første påføres en basiscoat af enhver type, den skal være fortørret.
  2. En stencil er fastgjort til væggen. Hvis det består af flere dele, så holder de alle sammen. Billedets kanter skal presses tæt på væggen - ellers vil kvaliteten være lav.
  3. Derefter påføres pensel af den valgte farve på billedområdet. Forbruget er sat til et minimum, således at sammensætningen ikke falder under stencilens kanter. Malingen påføres i en jævn, men hurtig bevægelse.
  4. Det er nødvendigt at vente lidt tid for overfladen af ​​maling til kobling lidt, men ikke at tørre. Stencilen fjernes forsigtigt, malingen må ikke beskadiges. Når arbejdet med en stencil er færdig, kan du fortsætte med at farve andre dele. Det ville være tilrådeligt at bruge flere kopier på én gang og farvning dem på en gang.
  5. Hvis hele overfladen af ​​væggen er klar, kan den dækkes med en klar lak for at fikse billedet. I dag er der mange muligheder for sådanne lakker, herunder matte.

  Hvilke problemer kan opstå, når du bruger sprøjtepistolen?

  Vægindretning skal være af høj kvalitet, så udstyret skal kunne bruges korrekt. For eksempel at holde sprøjtepistolen fra væggen være i en afstand på 150-200 mm, så farvningen er glat og smuk.

  Hvis der kræves toner eller dekorative sprøjtninger, kan afstanden øges.

  For at sikre, at belægningen er glat, anbefales det først at træne på et stykke karton eller træ. Det er nødvendigt at justere dysen, for at opnå en flad stråle, anbring et par teststrimler i forskellige retninger. Derefter kan du begynde at arbejde.

  Når du bruger sprøjtepistolen til at male væggene, kan du støde på nogle problemer:

  1. Ved kanterne dukker ud. Dette skyldes, at luftstrømmen er for stærk. For at eliminere fejlen skal luftstrømmen gøres mindre, eller en mere viskøs sammensætning skal anvendes til tankning.
  2. Rige pletter vises på væggen under midten af ​​pletten. Dette skyldes overdreven maling. Det er nødvendigt at eksperimentelt reducere strømmen gennem dysen. Måske skal luftstrømmen gøres lidt stærkere.
  3. Efter påføring af plet af maling ser støvede ud. Dette problem opstår normalt, fordi malingenes viskositet er for høj. Dette indikerer, at det er nødvendigt at fortynde det til den konsistens, der vil være egnet til arbejde. Dette opnås også af erfaring.

  Maling af væggene med airbrush er enkel og praktisk. Overfladen er glat og af høj kvalitet. Maling forbrug er minimal, og tid til arbejde er brugt lidt. Til maling af vægge kan du bruge forskellige typer sprøjtepistoler, alle er velegnede til forskellige kompositioner. Det er vigtigt at forudindstille fakkelen, luftstrømmen, så jeten ikke kun er flad, men også korrekt dækker overfladen, der er ingen lækager og ingen spor af støv.

  instrumenter

  Ingen reparation kan ikke gøre uden brug af malingsprodukter. Selv rydde sommerhuset efter vinteren, er der altid noget at "opdatere". Her ville det ikke skade at tynde arboret, for at give en ny farve til bænken, og et nyt dekorativt dække er nødvendigt for hegnet. Det er ret svært at udføre sådan arbejde med en børste eller rulle, især hvis et stort område skal male, eller objektet har en kompleks og indviklet konfiguration. I sådanne tilfælde kan det i høj grad lette arbejdssprayet. I artiklen vil vi overveje de vigtigste typer sprøjtepistoler til maling af vægge samt teknologien til at arbejde med dem.

  Indhold:

  Lidt historie

  • Den første enhed optrådte i 1925, og den blev brugt mærkeligt i medicin. Han tankede med lægemidler, der blev sprøjtet på sår, og brugte ham som inhalator.
  • Navnet kommer fra den franske "pulverizat" (pulvérisât) - spray. Lignende ord findes på engelsk, forenet af en latin rotor pulvis - støv, derfor er verbet at sprøjte.
  • I Rusland er følgende navne fastgjort til pulveriseringen: hos gartnerne "sprayer", ved maleren "spray gun" eller "spray gun".

  Fordele og ulemper

  Hvad er fordelene ved sprøjtepistol til maling af vægge. Selvfølgelig er der få af dem, men de er ret betydelige.

  • Hastighed. Denne metode til påføring af farvestof reducerer tiden for maleri arbejde næsten halvdelen.
  • Kvalitet. Spray giver dig mulighed for at anvende et ensartet lag af malingsprodukter på overfladen. Hvad kan man sige om andre redskaber rulle og børste, villiene, der er fastgjort på vægge og lofter på værelser.
  • Convenience. Når man maler med en maskine, er der ikke behov for at hoppe fra en fæces til en skammel i færd med at male eller til at fremstille komplekse og nogle gange farlige trin på en trinladder. Her er det nok bare at lede strålen til den næste zone.
  • Besparelser. Materialekonsumtionen er direkte afhængig af applikationskvaliteten, for eksempel vil en enhed i erfarne hænder hjælpe med at spare 40-50% af farvestoffet.

  Følgende funktion kan ikke tilskrives de åbenlyse mangler, men ikke desto mindre gør fraværet af en struktur det ikke muligt at skjule selv den mindste fejl. Derfor skal du sørge for, at overfladen er perfekt, inden du bruger en sprøjteflaske.

  Typer af vægsprayer

  Vælg den bedste løsning fra tre sorter.

  • Håndspray er ideel til brug i hjemmet. Det er velegnet til engangs overfladebehandlinger. Dens design er ret simpelt og består af et reservoir med et rør forbundet med en fleksibel slange til en pumpe. For at arbejde med ham har du brug for 2 personer, hvor man pumper pumpen, og den anden leder strålen til overfladen. Som regel er det det billigste værktøj, men derfor bør man ikke forvente nogen særlig kvalitet af malingen fra den.
  • Elektrisk spray til maling af vægge betragtes som universel. Denne enhed giver ikke noget ekstra udstyr. Denne elektriske enhed kræver ikke nogen specielle færdigheder fra brugeren. Efter tilslutning til elnettet skubbes et stempel ind, skubber ud farvestoffet, der drives gennem dysen. Sådanne modeller adskiller sig ikke i særlig kraft, derfor bruges de til et materiale med lav viskositet.
  • Pneumatisk sprøjtepistol bruges i de fleste tilfælde på professionelt niveau. Kompressionsudstyr er ansvarlig for sprøjtning, hvilket giver en stabil forsyning af trykluft. En sådan malingssprøjte har en betydelig fordel blandt lignende enheder - det er ikke kun lakmaterialer, der er i stand til det, men også ret tyk byggematerialer, for eksempel dekorative gips, akrylkittet. Både enheden og kompressoren har en høj pris, men prisen svarer til det endelige resultat.

  Der er modeller designet til mere subtile værker, for eksempel i kunst er det muligt at anvende gouache, blæk, lak, blæk med lette streger til lærredet. Skulpturbehandling udføres også ved hjælp af denne mini-enhed. Det bruges meget i luftbrushing, hvor tegningen anvendes på næsten enhver overflade. Det giver dig mulighed for at lave glatte overgange af nuancer, skabe dybere og mere volumetriske billeder.

  Sprøjtesystemvalg

  Der er flere typer modeller, der adskiller sig i arbejdstryk og luftmængde, men blandt dem er der 3 vigtigste (mest populære) sprøjtepistolsystemer: HP, HVLP, LVLP.

  HP teknologi

  • Indledningsvis var der en enhed med HP-teknologi, med et højt arbejdstryk (op til 5-6 bar), sådan forkortes oversættelsen fra engelsk. Snart blev det erstattet af RP-systemet med lignende egenskaber.
  • Det skal bemærkes, at en sådan indikator som tryk ikke betyder indkommende tryk, men udgående fra sprøjtehovedet. Det vil sige, hvis input parameteren er lig med 2-3 bar, så vil udgangstrykket være 1,2-1,5 bar.
  • Hvad er forskellen mellem sådanne sprøjter? De bruger relativt lidt luft, der kræves til drift (i gennemsnit 200-270 l / min.) Sammenlignet med HVLP, LVLP-enheder. Enheden med denne teknologi er perfekt til brug i hverdagen og til store mængder arbejde. Det anbefales at anvende RP-systemet til at påføre materialer med et lavt indhold af opløsningsmidler.
  • Farvning sker hurtigt på grund af den brede fakkel, men desværre har de meget lidt materialeoverførsel til overfladen. Enheden er ikke særlig økonomisk. Maling og laksprodukter sprøjtes under højt tryk, så klæbningen er kun ca. 45-50%. Derudover springer et stort tryk simpelthen materialet fra objektet, der behandles, og danner en sådan defekt som opyl.
  • Den anbefalede afstand til farvning er ca. 35-40 cm fra overfladen.

  HVLP teknologi

  • Det næste system er HVLP, som giver en stor overførsel af farvestoffet ved lavt tryk. Luftforbruget ved en sådan airbrush er inden for 360 l / min, nogle gange op til 500 l / min. Så hvis der ikke er nogen kompressor med høj kapacitet, vil det være svært at arbejde med det. Men alligevel giver denne teknologi dig mulighed for at justere trykniveauet i et ret stort område på 2-5 bar.
  • En af fordelene er et lavt tab af lakering (ikke mere end 25-30%), på trods af at det anbefalede tryk på 2-2,5 bar påføres ved indgangen, er denne parameter 0,7-0,9 bar ved sprøjtehovedet.
  • Den eneste ulempe, mærkeligt nok, er dens fordel, nemlig: en høj koefficient for materialeoverførsel til den malede overflade. En forklaring er nødvendig her, hvis det i løbet af arbejdet er umagen værd at dvæle på et tidspunkt for et split sekund, så er der stor risiko for dannelse af pletter. Derfor vil det være svært for novice malere at tilpasse sig arbejdet, men for dem, der har erfaring med farvning, vil HVLP teknologien ikke skabe vanskeligheder.
  • Spray er lavet på 15-20 cm fra overfladen.

  LVLP teknologi

  • Udstyr, der arbejder med LVLP-teknologi, overfører en lille mængde materiale til overfladen ved lavt tryk. Enheden gør det muligt at bruge en kompressor med lav effekt og sparer farvesammensætningen, hvor tabet ikke overstiger 25%.
  • Luft til dette system kræver 200-300 l / min. Det antages, at sådanne malingssprøjtere har de mest optimale egenskaber - de er langt mere økonomiske end RP (luftforbrug) teknologi og HVLP (paint consumption) teknologi.
  • Afstanden til den malede overflade er 20-30 cm.
  • I princippet fungerer det meste af dette udstyr på ovennævnte teknologier. Det eneste værd at bemærke er, at sprøjtepistolerne fra det japanske firma IWATA har lidt forskellige betegnelser. Der er ikke et sådant begreb som højtryk i denne fabrikant, det anses at enheden giver det normale tryk på materialet (WS). Også præsenteret modeller, der arbejder med lave omdrejninger - LS.

  Vi vælger kompressoren

  Hvis der i sprøjtepistoler, der fungerer fra lysnettet, er parametrene for pistolen og motorens egenskaber i en enkelt enhed allerede afbalanceret, så skal forbrugeren selvstændigt vælge kompressoren baseret på dens ydelse ved en pneumatisk anordning.

  Kun ved korrekt montering af udstyret kan du opnå det ønskede resultat. Kompressorer adskiller sig i flere indikatorer, og de mest grundlæggende af dem vil blive diskuteret mere detaljeret.

  • For at give komplekset ret ret anstændige parametre, bør effekten ligge i området 1,2-1,8 kW. Skrupelløse producenter kan overdrive denne egenskab og dermed vildlede forbrugeren. Derfor gør det ikke ondt igen at minde om, at det er bedre at gennemføre køb fra dokumenterede producenter med et verdensnavn.
  • Budgetmuligheden er en luftmottager med en kapacitet på 25-50 liter. Et sådant volumen giver dig mulighed for at udføre en imponerende liste over værker, men samtidig forbliver kompakt og let. Til løsning af produktionsproblemer vil modeller med sådanne parametre ikke fungere. Det har brug for mere volumen fra 100 og flere liter.
  • Driftstrykket for de fleste kompressorudstyr varierer fra 6 (nedre tærskel) til 8 bar. Enheder, der tilhører den professionelle klasse, kan arbejde fra 10 bar og derover.

  Videoen viser, hvordan man laver en kompressor til sprøjtepistolen, gør det selv

  • Et sådant koncept som præstation gør det klart, hvor mange liter luft pr. Minut kan producere udstyr. Denne indikator er meget vigtig. Som allerede nævnt varierer sprøjtepistoler i sprøjtesystemer, for eksempel bruger en pistol med HVLP-teknologi 200-500 l / min. I dette tilfælde, hvis en lav-effekt kompressor er valgt, vil den ikke kunne levere den nødvendige mængde trykluft, det vil simpelthen ikke have tid til at pumpe det. I dette tilfælde reduceres farveskvaliteten betydeligt. Selvom enheden ser ud til at klare sig, men samtidig fungerer den inden for rammerne af dens evner, så er der stor sandsynlighed for overophedning, hvilket utvivlsomt vil føre til automatisk afbrydelse (det termiske relæ vil fungere). Glem ikke om for tidlig slitage af stempelgruppen.
  • En anden vigtig nuance er det såkaldte tab af liter under luftkompression. Derfor skal parameteren specificeret af fabrikanten multipliceres med en faktor på 0,65-0,7. Det viser sig, at den populære 200 lˣ0.65 = 130 l / min.
  • Konklusion - Kompressor ydeevne er en af ​​de vigtigste parametre, som bør have en vis reserve.
  • Blandt de vigtige muligheder kan du bemærke tilstedeværelsen af: termisk relæ, udløst ved overbelastning; køleventilatorer; trykmåler med justerbart tryk; håndtag og hjul for nem betjening.

  Hvordan man arbejder sprøjtepistol

  Alle former for arbejde har deres egen subtilitet og nuancer, og under driften af ​​sprayen skal de grundlæggende regler overholdes:

  • i processen med maleri kan ikke stoppe på ét sted, vil forsinkelsen selv om et par sekunder føre til dannelse af pletter. Og dråber på loftet vil have tid til at danne, som vil skrælle efter tørring;
  • Enheden skal være placeret strengt vinkelret på overfladen. Hældningsvinklen på strålen vil øge forbruget af materiale, da farvestoffet hovedsagelig vil bosætte sig overalt, bare ikke på væggen eller loftet;
  • farvning er lavet i cirkulære bevægelser. I processen er det vigtigt at overvåge ensartetheden af ​​det påførte lag. Afstanden mellem enheden og overfladen er angivet i brugsanvisningen, det afhænger hovedsageligt af enhedens driftstryk;
  • som med almindeligt maleri, er det umuligt at udføre gentagne handlinger på det ikke tørrede op i det foregående lag. Hvis det er en vandbaseret maling, skal den passere mellem faser i mindst 6 timer og 10-12 timer for nitro-emalje eller olie maling;
  • Før hældning af malingsmaterialet i beholderen, skal det drænes gennem en særlig sigte eller foldet gasbind 2-3 gange. Således vil store uopløste partikler ikke tilstoppe sprøjtedyser;
  • Du skal ikke blot overvåge renheden af ​​malingen, men også den malede overflade. Adhæsive villi, støvpartikler, byggematerialer af affald er rester under malingslaget "for evigt."

  Før du går direkte til arbejdet med sprøjtepistolen, er det nødvendigt at huske de færdigheder, der engang er erhvervet, eller som de siger "at fylde hånden" på den hårde overflade.

  Plejeapparat

  Det er nødvendigt at vaske eller rengøre en spray efter hver brug. Ellers tørres materialet ud og blokkerer arbejdshullerne (spidsen). Derudover kan de resterende partikler blandes med det nye materiale og under maleriet vil de give et helt uventet resultat.

  Delvis demontering af enheden vil muliggøre bedre rengøring af de enkelte dele. For at gøre dette skal du udføre følgende manipulationer:

  • Beholderen og dækslet er afbrudt. Spidsen frigives ved at skrue af foderregulatoren;
  • Ved hjælp af en specialnøgle, som er inkluderet i udstyrspakken, fjernes lufthovedet;
  • Børste vasket ud af rester af farvestoffer fra kanalerne. Hvis dette materiale er vandbaseret, foretages behandlingen i overensstemmelse hermed med rent varmt vand. Emalje eller oliemaling fjernes med et opløsningsmiddel;
  • Sprøjtekrop bør også rengøres fra forurening. Der skal lægges særlig vægt på stedet under hammeren, det er der, at en byggeplads ophobes. Hvis det ikke fjernes i tide, vil det i fremtiden "bidrage" til udløsningen af ​​udløsermekanismen, og arbejdet vil blive udført dårligt;
  • Dyserne, dyserne og nålen er ansvarlige for dannelsen af ​​fakklen, så de vaskes også grundigt. Her bruges børster og tynde nåle (specielle kits sælges i store bygningsforretninger), hvis de er fraværende, kan du skærpe en match eller et tandstikker til den ønskede diameter;
  • Efter afslutningen af ​​alle procedurer skylles delene og renses.

  Samlingen udføres i omvendt rækkefølge. Alle mekaniske enheder smøres månedligt og derved forhindrer deres hurtige slid. Nogle modeller leveres med et smøremiddel, som anbefales af fabrikanten. Ellers købes det alene, husk, at smøremidlet ikke må indeholde silikone.

  I forbindelse med produktionsbehovet installeres en vaskemaskine, som i princippet svarer til husholdningsopvaskemaskiner.

  Indstilling af parametre

  Følgende punkter påvirker i høj grad farvningen af ​​høj kvalitet: selve materialet, lufttrykket, fakkelens størrelse og farvestoffets tilførsel.

  • Viskositet giver højkvalitetssprøjtning, hvilket betyder, at malingen falder fladt. Fortynd materialet ved at følge anvisningerne på dåsen. Fabrikanten leverer altid oplysninger om optimale proportioner og de nødvendige aktivatorer, opløsningsmidler og så videre.
  • Hvad angår spray justering selv. Brænderen på brænderen justeres på baggrund af det planlagte arbejde. Hvis overfladearealet er stort, skal sprøjten derfor være "omfattende". Den maksimale parameter vil give både hastighed og ensartethed af farve. For tyndere, pæne arbejdspladser reduceres fakkelens bredde, og luftforsyningen reduceres også.
  • Justering af materialetilførslen udføres ved hjælp af en skrue, som giver fuldstændig frihed til nålen eller begrænser bevægelsen. Men du kan styre malingstrømmen manuelt. Det er nok at næsten sætte udløseren spray og jeten vil svække.
  • Med etableringen af ​​lufttilførsel er tingene lidt mere komplicerede. Det er umuligt at sige præcis, hvilket pres der skal etableres. Du kan give præcise data i et tilfælde, hvis du kender typen af ​​maling, dens viskositet, sprøjtesystemet og lignende.
  • Derfor er indstillingen lavet eksperimentelt. Det er bedre at udføre prøveopstart af et materiale på et trækoverflade - en væg, et ark tegnepapir. Hvordan forstår man, at optimalt tryk opnås? For dette skal du omhyggeligt undersøge "skabelsen", det bør ikke være:
   1. store dråber, åbenbar gradation. Sådanne tegn indikerer mangel på luft;
   2. en form, der minder om tallene "8". Der er helt sikkert et meget stærkt lufttrykstryk.

  Aftrykket skal ligne en strakt jævnt farvet oval. Separate dråber og pletter er ikke tilladt. Justeringen af ​​lufttryk kan udføres ved hjælp af en regulator monteret på selve sprøjten. Men denne indikator kan konfigureres og lignende flytbar enhed, der bæres på håndtaget.

  Nuancer af køb

  Når du vælger en sprøjtepistol til maling af vægge, skal du være opmærksom på følgende punkter.

  • Verdensberømte producenter fremstiller sprøjtepistoler i plastik. Nogle modeller er færdige med ekstra dyser og tilbehør. Det bedste materiale til fremstilling af sagen er aluminium, som på grund af dets egenskaber gør enheden let og derfor behagelig at arbejde. Beskyttelse mod korrosion er nikkelforstøvning.
  • Det er vigtigt at kontrollere alle forbindelser, de skal være forseglede. Dette gælder især for enheder, der arbejder ved lavt tryk. Da de fleste belægninger har forskellige opløsningsmidler i deres sammensætning, vil Teflon pakninger være ideelle. Desværre er de installeret på dyre professionelle grade pistoler.
  • Vælg derefter placeringen af ​​beholderen for farvestoffet. Det kan være øvre og nedre. Der er ingen grundlæggende forskel, bare vælg den mest bekvemme tankposition.
  • Beholderen med den øverste placering har som regel et volumen på ikke over 1 liter. De er nemme at bruge, da der ikke er behov for at overvåge kanonens hældning. Deres produktion er normalt lavet af plastik, som giver dig mulighed for at se materialets niveau.
  • Nederste tanke er lavet af metal, med en kapacitet på 1 eller flere liter. Metalbeholderen er nem at rengøre. Under pausen kan sprayen sættes på en sådan tank.

  Spray til maleri pris

  Til husholdningsbrug anbefales det at købe en sprøjtepistol til maling drevet fra netværket. En sådan sprøjtepistol betragtes som universel. Udskiftelige dyser og ekstra komponenter kan udvide aktivitetsområdet markant.

  De mest kendte producenter er Bosch, Sturm, Wagner, Hammer.

  Sammenligningstabel. Egenskaber. Omkostninger til