Grundlæggende principper for maling af loftet med vandbaseret maling

Af: Anastasia Isakova · Opslået 06/02/2017 · Opdateret 1/27/2018

Maling af loftet med vandbaseret maling er en nødvendig foranstaltning, når overfladen skal have en ny farve eller for at opdatere den tidligere coating. Vandbaseret produkt har ingen stærk lugt, derfor anbefales reparation af loftet, især maling med sådan maling, selv i børnehaven.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette behøver du ikke nogen stor oplevelse eller komplekse enheder, du behøver kun at vælge en anvendelsesmåde og en passende emulsion.

Ud over fraværet af en ubehagelig lugt og hurtigere tørring har denne type belægning andre fordele:

 • miljøsikkerhed
 • let tonet
 • enkel anvendelse;
 • Nem at rengøre værktøj efter afslutning af arbejdet.

Det er bedre, at maleriet og renoveringen af ​​loftet med vandig emulsionsmaling udføres med materiale fra en batch.

Malvalg

Hvordan laver man det rigtige valg af farvesammensætning? Den vandbaserede emulsionsmaling til loftet har følgende egenskaber, som du skal være opmærksom på, når du vælger den rigtige:

 • For hvilke lokaler er en eller anden emulsion egnet. Til salg er der valgmuligheder for værelser, der er tørre, med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse osv.), For værelser, der kræver hyppig vådrengøring (korridor, gang osv.).
 • Tilstedeværelsen af ​​antiseptiske, antifungale komponenter. Lofter i badeværelset eller køkkenet, er det ønskeligt at male eller male en vandbaseret emulsion med sådanne additiver. Især anbefales at bruge lofts silikone vandbaserede kompositioner. De skaber et dampgennemtrængeligt lag, de kan påføres uden præ-priming.
 • Vaskbar emulsion eller ej. Der er tre typer vandbaserede sammensætninger: fuldstændig uegnet til våd rengøring (de kan kun rengøres med en støvsuger eller en tør klud); uudslettelig (egnet til hyppig vådrensning uden specialværktøj); egnet til rengøring med brug af vaskemidler.
 • Graden af ​​blank malet overflade. En vandemulsion på ethvert loft kan være mat, halvmattet, dybt uigennemsigtigt, blankt og halvglans. Matte loftet synes at være højere, mindre mangler er ikke synlige på det, men det er svært at vaske det. Glans ser bedre ud, ikke længere abrades, let at rengøre, men selv en mindre fejl vil blive synlig på den. Det er optimalt at vælge en halvglans eller halvglans vandemulsion.
 • Emulsion forbrug pr. 1 kvadrat. m overflade. Denne indikator er ikke kun forbundet med billedprisen, det krævede antal dåser, men også med tætheden af ​​laget (skjuler). Når man vælger en sammensætning for denne egenskab, er det nødvendigt at tage højde for, at mængden af ​​materiale, der anvendes, afhænger af overfladens kvalitet. Maling af loftet med en ujævn absorberende overfladevandbaseret maling vil kræve mere materialeforbrug.

Fjern det gamle låg

Hvordan opdateres loftet malet med vandbaseret maling? Husk at vaske den forrige belægning af. Maleri loftet på gammel maling vil ikke give mulighed for at opnå et godt resultat, det nye lag vil skrælle af. Vask udført med en særlig løsning. Fremgangsmåde:

 1. Brug åndedrætsværn og beskyttelseshandsker.
 2. Inden du anvender agenten, skal du åbne vinduerne eller ventilere på anden måde.
 3. Påfør sammensætningen i et jævnt lag på loftoverfladen. Malingen begynder at boble, knække.
 4. Efter reaktionen med en spatel skal du forsigtigt fjerne belægningslaget.
 5. Anvend om nødvendigt en vask igen.
 6. Overflade slibning med sandpapir.

Maling af loftet med vandbaseret maling på den gamle kalkmaling eller hvidvaskning er også umuligt. De skal fjernes. Den hvide overflade klæber ikke godt til den nye coating. Du kan fjerne whitewash rullen, fugtigt fugtet med vand. Vand i vaskeprocessen er bedre at skifte flere gange. Rengør hvidvaskningen gennemblødt med vand med en spatel.

I videoen: fjernelse af gammel vandbaseret maling.

Overfladebehandling

Før du male loftet, skal du forberede det. Hvad er der brug for for dette? Renset fra den gamle belægning eller det nye loft vaskes for at fjerne fedt og andre former for snavs. For at gøre dette vaskes det med en opløsning af vaskemiddel og skylles derefter med rent vand. Hvis der er små fejl på overfladen, så kan de sættes på med en finish. Efter tørring skal de behandlede områder slibes med sandpapir, og det resulterende støv fjernes med en våd klud. Så anbefales det at anvende en primer på loftet.

Dette er nødvendigt for at:

 • niveau overfladen;
 • forhindre skimmel, meldug og andre farlige bakterier;
 • reducere forbruget af farvesammensætningen
 • giver højklæbende vedhæftning af belægningen til den malede overflade.

Jordtype er valgt ud fra arten af ​​det materiale, hvorfra loftet er lavet. Det er bedre at anvende primeren med en rulle med en kort lur, der er pletter fra skumgummi. Tag først loftet i en retning. Efter at det første lag er tørret, påføres det andet lag på tværs af det.

Tip! Til priming kan du bruge vandbaseret emulsion, stærkt fortyndet med vand.

Malerulle eller børste

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette skal du bruge en børste, malingrulle eller spray. I industriel målestok ved hjælp af luftfri sprøjteteknologi. Det valgte værktøj bestemmer metoden. Til hjemmebetingelser er det bedre at vælge en rulle. Spray er ikke i hvert hjem, og overfladen malet med en børste har altid en alvorlig ulempe - synlige slag.

Hvilken rulle er nødvendig? Ikke kun materialet er vigtigt, men også overfladens natur. Rullen til vandbaseret maling skal optimalt have en gennemsnitlig bunke længde. En kort lur absorberer lidt, så det bliver ofte dyppet ind i emulsionen. En lang bunke vinder meget, hvilket fører til en betydelig vægtning af værktøjet. Rulle af skumgummi til maling af loftet med vandbaseret maling passer ikke overhovedet. Velourruller har en ulempe - få lidt emulsion, hvilket giver ulejlighed under drift.

Når du vælger en rulle, skal du sørge for, at den ikke deformeres under kompression, stangen holdes tæt, der er ingen synlige sømme på overfladen. Ellers vil der ved arbejde udføres striber, faldet villi vil holde sig til malingen.

For nemheds skyld vil der kræves en særlig plastikbeholder, når der udføres farvning. Det er ubelejligt at dunk rullen i en almindelig spand.

Maleriets rækkefølge fungerer:

 1. Fortynding af en vandemulsion med vand ifølge den vedlagte vejledning. Der tilføjes mere til det første lag af vand.
 2. Begynd at anvende vandbaseret maling med en smal børste i hjørnerne og langs væggene. Dette forhindrer maling i at komme på væggene, når du laver grundlæggende arbejde.
 3. Hæld emulsionen i malingbadet er bedre i små portioner.
 4. Roller, dyppet ind i sammensætningen, rullede flere gange for jævn fordeling.
 5. Fortsæt med at male loftet med en rulle fra vinduet og bevæge sig over lysets retning.
 6. Når belægningen er påført over hele overfladen, kan overskuddet fjernes med en tør rulle.
 7. Efter det første lag tørrer, anbring et andet lag langs solens stråleretning. Gentagning af loftet med vandbaseret maling skal ske med en ny rulle. Kun i dette tilfælde er det ideelle resultat muligt.

Hvis der opdages uregelmæssigheder efter tørring, kan de fjernes ved at male overfladen af ​​loftet med fint kornet lakpapir. Hvor mange lag maling kan anvendes med en rulle eller børste? Oftest er to nok, men du kan lave tre. Det er vigtigt ikke at bruge elektriske apparater og varmeapparater for at fremskynde tørringen.

Sprøjtemaling

Teknologien til at male loftet med vandbaseret maling ved hjælp af sprøjtepistolen:

 1. Fortynd emulsionen og sørg for, at der ikke er klumper. Ellers scorer de en sprøjte.
 2. Først send en jet til siden, for i de første par sekunder kaster sprøjten ud for stor del.
 3. Når strålen bliver ensartet, begynder man at anvende vandbaseret emulsion på loftet fra en afstand på 30-50 cm. Hastigheden skal være ca. 5 s pr. 1 m. Strålen skal rettes strengt i en vinkel på 90 grader.
 4. Ensartet anvendelse kan opnås ved at mentalt opdele loftet i firkanter. Hver skiftevis male først og derefter over.

Hvor mange lag maling kan sprøjtes? Sprøjtepistol udfører tre lag, der tillader hver at tørre.

På videoen: Maleri loftet med en airbrush.

Generelle regler

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? Når du vælger en metode og under drift, bør du overveje følgende maleregler:

 • Til måling af pudset loft anbefales at bruge sprøjtepistolen. Det vil give en mere jævn fordeling end rullen. Primer ansøgning er påkrævet.
 • For gipsvægs lofter kan emulsionen ikke fortyndes tungt med vand. Overdreven fugt kan suge det øverste papirlag. For at opnå i dette tilfælde vil et godt resultat være umuligt.
 • Ved påføring af farvesammensætningen skal man overholde ensartetheden og retningen. Ellers kan resultatet være områder, der har en skygge, der adskiller sig fra de vigtigste. Dette skyldes det faktum, at intensiteten af ​​reflektion af lys afhænger af tykkelsen af ​​laget og retningen af ​​overlaget.
 • Hvis der efter mangel på et lag af vandemulsion er fundet flere defekter, skal du vente, indtil det er helt tørt, inden du forsøger at male igen. Ellers vil forsøg på korrektion føre til det modsatte resultat. Hvis du anvender et nyt lag ikke hjalp med at løse problemet, skal du fjerne malingen med sandpapir.

Vandbaserede emulsioner på grund af miljøsikkerhed er egnede til selv et børnerum. Nogle gange er det nødvendigt at hurtigt indføre et rum, hvor en vedvarende stærk lugt er uacceptabel. Det er i disse tilfælde, at farvestoffer, som ikke kræver brug af konventionelle opløsningsmidler, er uundværlige.

Maling af loftet med vandbaseret maling kræver ikke brug af dyre værktøjer. Dette arbejde er ikke svært at gøre selvstændigt maling, rulle og børste. Selv uden særlige færdigheder kan det gøres godt og smukt. Hvordan maler man om loftet, malet med vandbaseret maling? For at opdatere det skal du først fjerne det gamle lag og forsigtigt forberede overfladen til anvendelse af en ny, og derefter male den på den sædvanlige måde.

Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

Mal loftet med vandbaseret maling med hånd og sprøjtepistol

Loftet dekoration, herunder dets maleri, er måske den mest tidskrævende del af reparationen. Moderne teknologier gør denne proces lettere. Især populære, nyligt vandbaserede maling - materialer af høj kvalitet, der er ret enkle at bruge. Men maleriet af loftet med en vandbaseret emulsion har også sine egne hemmeligheder og funktioner, der skal overvejes, når de arbejder.

Nødvendige værktøjer og materialer

Først og fremmest skal du vælge den rigtige maling. Ifølge dens sammensætning kan vandemulsion være:

Men selv sammensætningen er ikke det vigtigste, du skal være opmærksom på. En vigtigere indikator er malens skjulkraft. Det er meget nemt at genkende det: jo flere kvadratmeter er der nok til 1 liter maling, desto bedre.

Bred farvepalet - ikke den eneste plus vandbaserede maling

Hvis du skal arbejde i lofter i værelser med høj luftfugtighed (f.eks. I køkkenet eller i badeværelset), skal du købe vandbaseret maling til våde rum. Glem ikke om tilstedeværelsen af ​​anti-mold komponenter i dens sammensætning. Derudover bør malingen til sådanne lokaler vaskes. I tørre rum kan du bruge den sædvanlige vandbaserede emulsion.

Omhyggelig læsning af etiketterne på banken hjælper dig med at vælge. Visse indskrifter har brug for forklaring.

 1. "Malingen har en høj modstand mod tørt slid" - den malede overflade kan ikke udsættes for fugt. Rengør kun med støvsuger eller en tør klud.
 2. "Malingen kan bruges i tørre rum med reduceret driftsbelastning" - til at male loftet i køkkenet og badeværelset, hvor høj luftfugtighed og et stort antal fedtede dampe, er dette værktøj ikke egnet.
 3. "Uudslettelig maling med høj modstandsdygtighed over for slid" - lofter malet med sådan maling kan let og smertefrit udsættes for våd rengøring uden brug af specielle vaskemidler.
 4. "Malingen har en høj modstandsdygtighed over for slid med intensiv vask og snavsafvisende egenskaber" - den bedste belægning til loftet. Du kan nemt vaske overfladen selv med vaskemidler.

Valget mellem blank og matt vandbaseret maling afhænger kun af din smag. Men bemærk at den matte finish vil visuelt øge rummets højde, maske små defekter ud, men det vil være vanskeligt at modstå vask. Glansfarve ser mere spektakulær ud, er lettere at rengøre og slides ikke ud i lang tid, samtidig med at dens kvalitetskarakteristika opretholdes. Men det vil let afsløre alle de mindre fejl i loftet. Det antages, at det bedste valg er en halvglans eller halvglans maling.

Vær opmærksom! Hvis du køber flere dåser vandbaseret maling, kræver du at de alle er fra samme batch. Ellers kan malingen være forskellige nuancer. Det er også vigtigt, at butikken, der sælger en sådan maling, har et opvarmet lager: lave temperaturer medfører forstyrrelse af vandemulsionens struktur og tabet af dets kvalitet.

Sørg også for at købe en primer - den skal bruges til maleri arbejde. Hvis du har brug for at reparere loftet, så køb en anden løsning til vask af den gamle maling og kitt.

En dåse af maling, børste, rulle og bad - alt hvad du behøver for at arbejde

Vi vender nu til de nødvendige værktøjer til at arbejde. Du skal bruge:

 • spatel;
 • maleri bad;
 • en rulle ca. 20 cm bred med en gennemsnitlig bunke (velour og skumfrakker passer ikke perfekt);
 • fint sandpapir
 • tynd børste 5-8 cm bred for at farve hjørner og kanter.

Du har sikkert bemærket en note om rullen med en lur. Faktum er, at skumrullen vil efterlade bobler på overfladen, og velouren absorberer ikke nok maling, og du bliver ofte nødt til at dyppe værktøjet i badet. Husk det, når du køber.

Teleskophåndtag til rullen hjælper dig med at gå uden trinladder

Hvis du af en eller anden grund ikke vil eller kan ikke bruge trinladderen, når du maler loftet, vil et teleskophåndtag til rullen hjælpe dig.

Forberedelse og forarbejdning af loftet

Før du begynder at male med vandbaseret emulsion, skal du forberede loftet til fremtidigt arbejde.

For at få et positivt resultat må du ikke male loftet med en vandbaseret maling over det gamle lag. Det er nødvendigt at fjerne det med en spatel med et alkalisk rengøringsmiddel, og skyll derefter loftet med rent vand og lad det tørre.

For at forenkle opgaven skal du bruge denne enkle teknik:

 1. Damp loftet med rigeligt vand (du kan bruge en sprøjtepistol eller en skumrulle til at gøre dette).
 2. Efter en halv time gentages proceduren. Den gamle belægning skal gennemblødes med fugt.
 3. Det næste skridt er at lave et udkast på værelset. Åbn alle vinduer og døre, og blærer dannes på loftets overflade. Et sådant gennemblødt lag af gammelt overtræk, du let kan fjerne med en spatel.

Efter en sådan forbehandling kan der forekomme fejl på loftoverfladen. Det er nemt nok at fjerne dem: Åbn alle revner og behandle dem med en finish. Efter at den tørrer, skal overfladen gnides med sandpapir, og støvet tørres af med en fugtig klud eller støvsuges.

Under forberedelsen af ​​loftet til maleri kan det være nødvendigt at fjerne mindre fejl

Fortsæt nu til primerloftet. Brug en dyb penetration primer til dette. Når det tørrer, kan malingen påføres overfladen.

For ujævn overflade med potholes og multi-level inter-tile ledd indikerer behovet for større reparationer.

Processen med at male loftets vandbårne maling

Det er godt, at fremskridt ikke står stille, og ikke kun adskillige metoder kan bruges til at udføre det samme arbejde, men også forskellige hjælpemidler. For eksempel kan du male loftet med en vandbaseret malingemulsion manuelt eller ved brug af en airbrush pistol.

Malte rulle

 1. Fjern forsigtigt låget fra krukken og rør omhyggeligt indholdet. I nogle tilfælde skal vandbaseret maling fortyndes til den ønskede tykkelse med vand (oplysninger om dette er som regel indeholdt i vejledningen). Normalt kræver dette ikke mere end 10% vand fra den samlede mængde maling. Åbn dåsen, bland maling og om nødvendigt fortynd den med vand.
 2. Først måler du hjørnerne og kanterne af loftet langs væggene med en børste. Dette vil hjælpe dig med ikke at plette væggene med efterfølgende arbejde. Først maling over hjørner og kanter med en børste.
 3. Hæld en lille smule maling i maleribadet. Dip en rulle ind i den og rul på en bølgeplade, så malingen er jævnt fordelt, og overskuddet fjernes. Mal på rullen og tør overskydende på badet.
 4. Start med at male fra vinduet hen over solens stråler, og bevæg dig gradvist dybere ind i rummet.
 5. Når det første lag maling tørrer, skal du anvende det andet. Dette skal også ske fra vinduet, men langs solens stråleretning. Så du vil eliminere alle de umilede områder, der er rømt fra dit blik, men med tiden ville helt sikkert fremstå. Denne ordning vil fortælle dig, hvordan man anvender malingen i loftet.
 6. Små bump og blærer, der findes efter tørring ud af overfladen, fjernes forsigtigt med fintkornet sandpapir. De resulterende små fejl i processen kan gnides med sandpapir og om nødvendigt males over med en pensel

Hele processen, under hensyntagen til tørring af lagene, kan tage dig flere dage. Det anbefales at udføre malingarbejde om morgenen og tidlig aften: i løbet af denne periode falder solens stråler optimalt på overfladen, hvilket vil hjælpe dig med at vurdere, hvor meget malingen er lagt ned.

Video om korrekt maling af loftet med vandbaseret emulsion ved hjælp af en rulle

Sprøjtepistol applikation

Sådan arbejde vil bringe dig glæde: Det er hurtigt og nemt sammenlignet med at bruge en rulle. Det vigtigste i processen er at opnå et tyndt, maksimalt ensartet lag.

1. Før du begynder at male loftet, skal du flytte dysen fra enheden væk fra overfladen, der skal males, da sprøjtepistolen i de første sekunder kaster meget maling ud.

Før du begynder arbejde, "bløder" en lille mængde maling fra enheden

2. Når sprayingen bliver ensartet, fortsæt med at male loftet. Separat sprøjtepistolen fra loftets overflade skal være en afstand på 30 til 50 cm. Flyt dysen med en hastighed på ca. 5 sekunder i 1 meter. På samme tid skal strålen strækkes strikt vinkelret på loftets malede overflade.

Hold sprøjten i en ønsket afstand fra overfladen.

3. For at forenkle processen deles overfladen mentalt ind i firkanter. Mal dem en efter en, først over og derefter langs. Linger ikke langsomt i et område, ellers vil laget være tykt, og malingen vil strømme ned. Hold dig til et fast tempo, mens du udfører farve.

Det er nødvendigt at arbejde med en airbrush ifølge den allerede kendte ordning: et lag - over lysets retning, den anden - langs

Det anbefales at lægge maling ved hjælp af en airbrush i 3 lag, hver efterfølgende sættes efter at den forrige er helt tør. På den uhærdede overflade vil malingen ikke fange og vil hurtigt begynde at eksfolieres.

Hvordan male loftet med sprøjtepistolen - video

Hemmeligheder og træk ved arbejdet: hvordan man undgår fejl og korrekte fejl undervejs

Hvis du er i farvningsprocessen, har du krænket teknologien og anvendt vandbaseret maling ujævnt, kan steder med forskellige nuancer danne sig (lyset fra dem afspejles i varierende grad af intensitet). For at undgå dette skal du følge farvningsretningen.

Forsøg ikke at rette op på sådanne uregelmæssigheder, indtil overfladen er tør - det vil forværre problemet. Vent, indtil det er helt tørt og påfør et andet lag, der vil skjule fejlene. Hvis dette ikke hjælper, skal du fjerne laget med sandpapir og anvende det igen.

Ved maling af gipsplankloftet må du ikke bruge maling, der er for fortyndet med vand. Det kan suge papirlaget af efterbehandling, så overfladen er dækket af bobler og begynder at eksfolieres. Og da loftet ikke er din væg, vil den hjerteløse tyngdekraft gøre sit arbejde, selvom overfladen skal repareres grundigt. Vi forfølger ikke sådanne mål, ikke?

Det er bedre at male det plasterede loft med en vandbaseret malingsspray. Denne enhed vil distribuere maling i loftet meget mere jævnt end rullen. Men glem ikke at pre-apply primer.

Hvis loftet var hvidkalket tidligere, er det bedre at vaske det gamle lag af. Den emulsionsmaling, der påføres kalk eller hvidvask, vil ikke kun ligge ujævnt, men begynder også at eksfolieres. Det samme gælder for den gamle maling: hvis det forekommer let skade, skal du fjerne laget.

Små fejl og mangler i loftets maling kan let korrigeres med en rulle og børste

For at undgå pletter i loftet under maling skal der først påføres et lag fortyndet vandbaseret maling med en bred rulle. Efter tørring kan du nemt se alle fejlene. Når du vil udføre de vigtigste farvning, skal du være særlig opmærksom på disse steder og behandle dem mere omhyggeligt.

Sørg for at følge lagets retning: Det næstsidste lag skal være vinkelret på vinduet, og det sidste skal være parallelt. Tag din tid - vent indtil lagene er helt tørre.

Overskydende maling påføres kan fjernes på følgende måde: Kør rullen, hvorpå der ikke er maling på overfladen, og dens bunke absorberer alt, der er overflødigt.

Fejl ved arbejde med airbrush

Hvis du ikke arbejder hurtigt nok til at bevæge sprøjtedysen, samles vandemulsionen på loftet i små dråber. Saml overskydende med en svamp, og efter tørring skal der påføres et andet lag maling.

For tykt lag vil medføre skrælning af maling. Steder, hvor der var afskærmninger, fyld, gnid med sandpapir og prik, og efter tørring, ommaling. Det er tilrådeligt at lægge et andet lag maling.

Med nogle fejl i maleriet med en airbrush, kan du få brug for yderligere kitt og primer.

Efter maling i loftet var der små humle og korn? Sikkert var den anvendte maling oprindeligt snavset. For at slippe af med et sådant ægteskab, gå over hele overfladen af ​​loftet med emery og re-paint, bare for-male malingen gennem gasbind.

Som du kan se, er det nok at følge anbefalingerne og enkle regler, så maling af loftet med vandig emulsionsmaling bliver ikke for problematisk og tidskrævende for dig. Både rullen og sprøjtepistolen er fremragende assistenter i denne sag, og vores råd vil helt sikkert lette din opgave. Del med os dine kommentarer om, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling eller stiller spørgsmål om emnet. Held og lykke til dit hjem!

Maling af loftet med vandbaseret maling - stadier af arbejdet

Der er forskellige muligheder for at afslutte loftet.

I dag er et stort udvalg af materialer til dette præsenteret i butikker. En af de mest populære og relativt billige er vandbaseret akrylmaling. Taket er ganske acceptabelt.

Mange mener, at en sådan finish er den mindst tidskrævende af alle eksisterende muligheder. Artiklen vil se om dette er tilfældet.

Materiale fordele: forbrugernes mening

Hvorfor vælger mange ejere præcis vandbaseret maling? Som forbrugerne selv siger, har dette materiale mange ubestridelige fordele.

Først og fremmest siger hjemmehåndværkere, at denne belægning tørrer meget hurtigt. I nogle tilfælde er det kun et par timer nok til dette. Mange mennesker vælger farve sammensætninger af denne type på grund af deres sikkerhed ikke kun for mennesker, men også for kæledyr.

Sammensætningen har ingen skarp eller ubehagelig lugt. Så efter ansøgning om at forlade rummet hurtigst muligt er det ikke nødvendigt. Sammensætningen kan gives en anden farve.

Til dette formål anvendes specielle vandbaserede farver. Hvis anbefalingerne følges, forårsager farvningsprocessen ikke mange problemer. Forbrugerne mener, at en af ​​de utvivlsomme fordele ved sammensætningerne er, at værktøjerne nemt kan rengøres efter påføring.

Sandsynlige vanskeligheder

Hvidvaskning med vandbaseret maling skal ske med høj kvalitet.

Ellers vil overfladen være synlige højdepunkter og pletter. Jeg må sige, at maleriet loftet med vandbaseret maling fra første gang måske ikke virker. Det er især svært at opnå en ideel overflade til dem, der aldrig har gjort det før.

Samtidig vil re-maling af loftet med vandig emulsionsmaling ikke skjule, men tværtimod øge synligheden af ​​defekter. Der er flere nuancer, der normalt ikke tages i betragtning.

Hvorfor vises pletter på overfladen?

Forekomsten af ​​fejl kan skyldes flere grunde. Først og fremmest skal du tage højde for de særlige egenskaber ved belysning i rummet, inden du blæser loftet med vandbaseret maling.

Spots kan forekomme, når du bruger komposition af dårlig kvalitet. Valget af værktøjet, hvormed maleringen af ​​loftet med vandbaseret maling skal udføres, bør behandles med stor omhu. En ukorrekt valgt eller ringe kvalitet rulle kan forårsage en ujævn fordeling af sammensætningen.

Hvordan får man det rigtige værktøj? Eksperter anbefaler ikke at vælge en velour eller skumrulle. Som de siger, er ejerne af de lokaler, hvor hvidvaskning af lofterne med vandbaseret maling blev udført, det bedste værktøj en lang bunke eller tråde.

Det skal også huskes, at efter tørring udgør sammensætningen en glat og temmelig holdbar film. Det kan give blænding i dagslys. Hvis teknologien til at male loftet med vandbaseret maling ikke overholdes, er arbejdet travlt, og optiske virkninger tages ikke i betragtning, så bliver overfladen simpelthen forfærdelig.

belysning

Inden du tærker loftet med vandbaseret maling, er det nødvendigt at evaluere funktionerne i fordelingen af ​​lys i rummet. Som regel skal du overveje gulvtypen. Hvis det er skinnende og glat (for eksempel parket, keramisk flise eller laminat), så vil belysningen på loftet være meget lysere end med en bunkebelægning.

I betragtning af den optiske virkning, som opnås ved at reflektere lys fra gulvet, er overfladen dækket med det første lag i retningen fra vinduet til den modsatte væg. Den næste, tværtimod parallelt med kilden til naturligt lys indtrængen ind i lokalet. Med en kaotisk fordeling af slagtilfælde kan en ret uforudsigelig virkning af "reflektion" opnås.

Coating sammensætning

For begge lag er maling af samme mærke påkrævet. Det ideelle er muligheden for, at blandingen kommer fra samme batch.

Hvis sammensætningen er frosset til en sådan tilstand, at is har dannet sig i det, skal du ikke bruge det. Under alle omstændigheder, som nævnt af herrerne, i et så fremtrædende område som loftet. I blandingen kunne der forekomme adskillelse af pigmentkomponenterne.

Før måling af loftet med vandbaseret maling skal den blandes grundigt. I blandingen bør ikke være en enkelt klump.

værktøj

Roller - den mest optimale enhed, der påføres vandbaseret maling til loftet.

Bedømmelse af ejerne af boliger viser, at anvendelse af blandingen med en pensel er en meget tidskrævende opgave. Desuden er sandsynligheden for dannelsen af ​​pletter og blænding i sidstnævnte tilfælde større. Velegnet til arbejde rulle lys gul.

Overfladebehandling

Denne fase er ifølge erfarne håndværkere afgørende for at male loftet.

Overfladen skal være tør og helt ren. For at suge den gamle belægning kan du bruge urinbørsterne eller en vandspray i en støvsuger. Hvidvask skal derefter rengøres med en spatel til betonbasen.

Derefter vaskes overfladen igen. Loftet må lov at tørre. Hvis overfladen var dækket med tapet, skal du fjerne alle rester af klæbemiddel.

Som bemærket af erfarne håndværkere fjernes det gamle overtrækslag sædvanligvis i hele lag. Overfladen skal rengøres grundigt, ellers vil den nye belægning falde ujævnt, med fejl, den passer ikke godt.

Mal loftet med vandbaseret maling: nuancerne

I arbejdet med at arbejde, som erfarne herrer siger, er der ikke et enkelt øjeblik, der ikke vil påvirke resultatet. I begyndelsen skal du læse oplysningerne på pakken, inden du rører maling. Nogle producenter anbefaler ikke yderligere fortynding med vand.

En sådan maling skal blandes grundigt direkte i fabriksbeholderen. Ellers er der risiko for at efterlade pigmentkomponenterne i dåsen. Erfarne lejlighedsejere beskæftiger sig med selvreparation, tilpasset til blanding af sammensætningen med en boremaskine og en speciel dyse-mixer.

Hvis blandingen skal fortyndes yderligere, skal det gøres ved at tilføje små portioner vand. Samtidig er det nødvendigt at blande sammensætningen kontinuerligt. Ved tilsætning af vand er hovedtræk ikke at hælde det for meget, da det ikke vil virke at "tykke" malingen.

Enhed for nemheds skyld

Efter at malingen er blandet, skal den hældes i en beholder med en bred bund. Til disse formål er en plastkuvette perfekt. Normalt bruges den til udvikling af fotografier.

Hvis en sådan enhed i huset mangler, er det helt muligt at erstatte det med en trækasse til frugt. Du skal først dække bunden med polyethylen.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling?

Malerullen skal dyppes i en beholder (et specielt malingbad) med sammensætningen og rulles over overfladen på den, indtil den er helt og jævnt fordelt.

For nemheds skyld er et langt håndtag fastgjort til instrumentet. Anvendelse af et lag kan kaldes det mest afgørende øjeblik. Som fagfolk siger, skal bevægelser være lige, hurtige og sikre.

I dette tilfælde bør vi ikke glemme retningen. Det første lag anvendes fra vindue til væg. Så snart malingen bliver lav, dyppes rullen igen i beholderen igen.

spidsfindigheder

Maling af loftet med vandbaseret maling er ikke så let arbejde. Det er nødvendigt at tage højde for en nyansering, når du anvender et lag.

Området dækket af sammensætningen bør ikke ses direkte fra bunden, men i en vinkel (ca. 30-40 grader). I dette tilfælde vil alle fejl og lagfejl være synlige. Det er naturligvis bedre, hvis der er en assistent, der fortæller dig, hvor der er uberørte steder.

Indtil malingslaget er tørt, kan fejl fjernes. Men efter tørring kan det kun forværre situationen. Som de siger erfarne herrer, er distraheret fra processen ikke anbefalet.

Maling af loftet med vandbaseret maling sker uden frokostpauser og røgpause. Anvendelsen af ​​det andet lag kan både rette fejlene og forværre dem. Det skal huskes, at genfarvning udføres efter tørring af overfladen.

Hvis det andet lag ikke løser defekterne, er den tredje tid til at anvende sammensætningen upraktisk. I dette tilfælde vil kun at fjerne hele dækningen og gentage processen fra begyndelsen.

Vi reducerer arbejdstiden

Enhver maleri, der arbejder med en pensel eller en rulle, betragtes som ret tidskrævende. Ofte tager processen meget tid.

Maling af loftet med vandbaseret maling med en airbrush vil betydeligt fremskynde processen. Denne mulighed for at anvende sammensætningen har en række funktioner. Overvej dem yderligere.

uddannelse

Mal, som når du anvender det med en rulle, blandes grundigt. I dette tilfælde skal du absolut eliminere forekomsten af ​​klumper i blandingen.

Hvis de forbliver, kan de tilstoppe sprøjtepistolen, og blandingen vil ligge ujævnt. Hvis det er meningen at give sammensætningen en nuance, tilsættes farve med blanding. Det skal hældes i små portioner.

Det er uacceptabelt at forlade pigmentpletter i malingen. Sammensætningen skal være ensartet. Erfarne håndværkere anbefaler at forberede malingen med en margen, fordi hvis den ender, og overfladen ikke er helt dækket, er det måske ikke muligt at finde en perfekt præcis tone.

Vigtige detaljer

Det skal huskes, at når blandingen sprøjtes i luften, hænger et tilstrækkeligt stort volumen af ​​den sprøjteforbindelse i luften. Det vil afregne ikke kun på den behandlede overflade selv, men på alle andre der er i rummet, uden at udelukke møbler. Derudover er det nødvendigt at beskytte ansigtet og især øjnene mod at blive sprøjtet maling.

Derfor skal arbejdet udføres i åndedrætsværn og briller. Alle møbler er bedre at tage ud af rummet. Hvis dette ikke er muligt, skal varerne forsigtigt dækkes med polyethylen, og fastgør det med scotch tape.

Arbejdsproces

Brug af sprøjtepistolen giver dig mulighed for at få den perfekte overflade uden defekter.

Ved påføring er det meget vigtigt, at laget er tyndt og ensartet. Umiddelbart inden påføring skal du tage sprøjtedysen lidt til siden og trykke den kort flere gange. Så snart sprayingen er ensartet, kan du begynde at påføre overfladen.

Sprøjtepistol skal opbevares i en afstand på ca. 30-50 cm fra loftet. En strøm af maling går lige vinkelret på overfladen.

Hvordan lette processen

Mentalt skal overfladen opdeles i firkanter.

Bredden af ​​hver bør være omtrent lig med armens længde. Farveområder skal udføres igen. Lagene påføres først tværgående og derefter langsgående.

Når du bruger sprøjtepistolen, kan du ikke stoppe eller ligge på et sted. I dette tilfælde vil laget være for tykt, eller malingen kan lække. Arbejdet skal ske i samme tempo.

Hvordan man anvender sammensætningen

Det anbefalede antal lag er tre. Hver ny anvendes kun efter tørring af den forrige.

Må ikke males med et frisk lag maling eller primer. Ellers vil blandingen falde dårligt og kan afskrække hurtigt nok. Dette vil føre til en fuldstændig omarbejdning.

For oprettelsen af ​​det første og tredje lag betragtes morgen og aften timer som den optimale tid, når rummet har godt dagslys og solens direkte stråler ikke er blinde. Selv om denne anbefaling ikke nødvendigvis følges nøjagtigt. Her er det vigtigste at se alle fejl i sammensætningen, og den vinkel, hvor lyset falder, var så tæt som muligt på konstanten for de reparerede lokaler.

Et af de vigtigste faser af indretning i ethvert værelse er høj kvalitet loftsfinish.

En løsning: Ring til en specialiseret brigade fra et byggefirma, der leverer tjenester af denne art. Moderne teknologier giver mulighed for at anvende snesevis af forskellige finish til loftet, men ikke alle ejere af en lejlighed eller et privat hus har råd til at betale for sådant arbejde. Derfor er den uafhængige proces til reparation af loftet stadig populær i dag, især for personer med en lille familieindkomst.

For nylig var de vigtigste materialer, der blev brugt til reparation af loftets overflade, kalk- og kalkmørtel. Men udviklingen af ​​moderne teknologier står ikke stille, så byggemarkedet i dag kan tilbyde forbrugere snesevis af enkle og højkvalitetsløsninger. Problemløsningen ved den gammeldags metode falder ind i baggrunden og bruges mindre og mindre i betragtning af kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde og umuligheden af ​​at opretholde den ideelle tilstand i lang tid.

En af de mest populære måder at give loftet et frisk og smukt udseende er processen med at anvende vandbaseret maling. En af de vigtigste fordele ved denne teknologi er muligheden for let vedligeholdelse af overfladetilstanden eller hurtig restaurering.

På grund af sin unikke formel, som omfatter polymerer og pigmentstoffer, vandbaseret maling, der tørrer, frigiver og fordamper overskydende fugt, hvilket danner en holdbar og smuk belægning, som er resistent over for vask og destruktion. Produktets miljøvenlighed er blevet testet på forskellige måder og videnskabeligt bevist eksperimentelt.

I denne artikel kan du læse om de forskellige muligheder for at afslutte loftet.

Valget af vandbaseret maling til loftet

For folk der har besluttet at udføre reparationsarbejde på grund af vandbaseret maling, er der en vanskelig proces at vælge det rigtige produkt. Innovative teknologier har givet os mulighed for at skabe mange forskellige materialer, der afviger i pris, kvalitet og udseende.

I enhver professionel bygning kan du købe malingprodukter med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. Akrylmaling
 2. Akryl maling med tilsætning af latex element
 3. Polyvinylacetatbaserede maling
 4. Silikone eller silicatbaserede maling
 5. Malinger med en høj procentdel af mineraler

Den nemmeste og billigste løsning - maling med polyvinylacetat. Den væsentligste ulempe ved materialet er manglende evne til at udføre vådrensning af overfladen efter påføring af produktet. Maling kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed.

Latex maling har en række fordele og er blandt de dyreste repræsentanter for vandbaserede produkter. Først og fremmest er det muligt at skjule nogle af overfladens ufuldkommenheder og den positive virkning af vådrensning.

Akrylmaling er et universelt middel - produkter kan bruges i alle lokaler, når der bruges vand og rengøringsmidler - skaderne på belægningen er minimal eller helt fraværende.

Silikatmalinger anvendes på steder med en hård belægning - beton, gips og stenoverflader.

Silikonbaserede vandbaserede maling er fremragende i værelser med høj fugtighed - i badeværelser og køkkener. Den specielle formel beskytter overfladen af ​​væg eller loft på en forsvarlig måde mod skadelige virkninger af svampe, skimmel og andre organismer.

Fortæl ikke altid sælgeren i hardwareforretningen: Meget ofte kan hans råd give den modsatte virkning i stedet for det forventede resultat fra køberen. Nogle gange anbefales butikken at købe en dyrere maling eller en, der udløber. Under alle omstændigheder skal det endelige valg efter eget valg udføres selvstændigt.

Når du vælger den rigtige maling, anbefales det at følge de officielle oplysninger og anbefalinger, som er skrevet på produktemballagen. Efter at have læst beskrivelsen af ​​malingen kan en person finde ud af:

 1. Hvilke typer maling arbejde er maling beregnet til?
 2. Produktforbrug pr. Kvadratmeter af den malede overflade,
 3. Graden af ​​skjul - malingens evne til effektivt at male over problem, mørke pletter og områder på overfladen af ​​loftet eller væggen,
 4. Malingens evne til at modvirke processen med vådrensning og brugen af ​​rengøringsprodukter.

Det fine udskrivning af nogle tekstafsnit på produktemballagen er et must-read, da det ofte er der, der indeholder hoveddelen af ​​nyttige oplysninger:

 1. Høj modstandsdygtighed mod tørt slid - overfladen malet med sådan maling kan aldrig vaskes, kun rensning er mulig,
 2. Anvendes i tørre rum med reduceret driftsbelastning - malingen kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed og et stort antal forskellige urenheder i luften, f.eks. I badeværelser eller køkkenrum,
 3. Uudslettelig, høj modstandsdygtighed over for slid - overfladen af ​​det malede loft kan udsættes for vådrensning uden brug af rengøringsmidler,
 4. Det har smudsafvisende egenskaber, høj holdbarhed med intensiv vask - malingen kan bruges i alle lokaler og underkastes en grundig rengøringsproces ved hjælp af forskellige vaskemidler.

Ud over ovenstående anbefalinger skal den person, der besluttede at købe vandbaseret maling tage højde for, at malingen er forskellig i nogle andre parametre. Maling kan være blank, halvglans, mat og halvglans. Mattoverflader er dårligt udsat for periodisk rengøring, men hjælper med at skjule nogle af fejlene i loftets overflade.

Glansfarve har de modsatte træk. Som erfaringerne viser, giver kombinationen af ​​halv-glans og semi-matt maling det mest optimale resultat. Eksperter anbefaler kraftigt at købe maling og lakprodukter i butikker med opvarmede lokaler, da lave temperaturer påvirker malingens egenskaber negativt.

Forbereder loftet for maleri

Før det primære malingsarbejde er det nødvendigt at forberede loftets overflade: hvidvaskning eller kridt fjernes i en befugtet tilstand med en spatel, den gamle maling fjernes med samme værktøj i lag i kødet før kitt eller gips. For at lette processen med at fjerne gammel maling anbefaler eksperter, at loftoverfladen bliver befugtet flere gange inden for et interval på 20 minutter ved hjælp af åbne døre og vinduer for at skabe et udkast indeni. Den gamle maling begynder at svulme, danne revner, hævelser - alt dette vil i høj grad lette processen med at rense loftet på unødvendige elementer.

Efter rengøring af loftet af den gamle maling eller hvidvask, før øjnene af rummets ejer kan forekomme ubehagelige pletter, som, hvis de ikke behandles på forhånd, muligvis kan ses senere gennem nye lag maling.

For at fjerne disse problemer anbefales det at bruge specialværktøjer: Små områder af rust og vandlækage skal behandles med 5% opløsning af kobbersulfat. Mere alvorlige forurenende stoffer behandles med andre opløsninger. Du kan bruge en opløsning af saltsyre i tre procent koncentration, et værktøj fremstillet af en del af tørringsolie og tyve dele knust lim, eller en opløsning baseret på vand, denatureret alkohol og lime.

Hver ejer af en lejlighed eller et privat hus ønsker at leve i ideelle forhold, så udjævning af nogle af fejlene i loftet er en nødvendig og obligatorisk fase af det forberedende arbejde. Til denne proces anbefales det at bruge et tyndt lagsparti - ethvert kittemateriale med en "finish" -mærkning er egnet til dette arbejde. Efter at have elimineret manglerne i loftets overflade, er det nødvendigt at tillade tid for kittet at tørre, hvorefter udføres slibeprocessen af ​​hele firkanten af ​​loftet, der arbejdes.

Loftet rengøres med en speciel slibemaskine eller sandpapir. Det er garanteret, at denne proces vil blive ledsaget af en stor mængde støv, derfor anbefales det at anvende et åndedrætsværn og andet personligt beskyttelsesudstyr. Det er tilrådeligt på tidspunktet for disse værker at åbne døre og vinduer for at skabe et udkast, der bidrager til hurtig rensning af atmosfæren inde i rummet.

Før du anvender de vigtigste lag af vandbaseret maling, skal loftet omhyggeligt primeres. For dette kan du bruge den samme maling og påføre den på overfladen med tynde lag og forsøge ikke at beskadige laget af kitt. Du kan bruge en speciel primer, som ikke efterlader brugen af ​​gule striber på overfladen af ​​loftet. Anvendt beskyttelsesfilm skal tørre ordentligt, så skynd dig ikke for at male loftet.

Den vigtigste fase af maleri

For ethvert byggeri eller reparationsarbejde er det nødvendigt at bruge et specifikt værktøj. Maling anbefales ved hjælp af:

 1. Maling børste - alle svære at nå pletter eller overgangen mellem væg og loft er malet. Undgår uautoriseret kontaminering af andre overflader.
 2. En børste med en lille arbejdsflade og hårdthed med høj densitet - giver dig mulighed for at udføre nøjagtigt korrektionsarbejde,
 3. Den lange bunke, pelsrulle - hovedværktøjet til maling af hele loftet,
 4. Bakke under maling - giver dig mulighed for at spare forbrugsstoffer og bidrager til en mere præcis proces af maling,

Der er en række ekstra materialer og værktøjer, der kan lette malerens arbejde, men de er ikke obligatoriske og uundværlige. Arbejde med maling, selv en meget ryddelig person, kan ikke være helt forsikret mod at få maling og lakprodukter på malerens hud og tøj.

Derfor anbefales det at bruge gamle tøj, der helt dækker kroppen, det er tilrådeligt at bære bygningshandsker på dine hænder, lette handsker, beskyt dine øjne med specielle briller. For at rengøre værktøjet, tøjet og huden efter afslutningen af ​​arbejdet skal du bruge forskellige specialværktøjer. Det anbefales at købe dem i butikken på forhånd og holde det tæt ved hånden, da det ikke er tidligt at vaske rullen eller børsten, tørre ud hurtigt og genoprette deres arbejdstilstand for at være problematisk.

Processen med at male loftet, som mange tror, ​​er simpelt: Du tager en rulle, dypp den i maling, rul den over loftet. Men det er ikke helt sandt: Der er en række nuancer, der påvirker det maleriske lofts endelige udseende. Når du bruger de samme materialer, men arbejder på helt forskellige måder, kan du få to helt forskellige lofter.

I maleriets erhverv er der forskellige specialkoncepter, som for eksempel lysfluxets retning. Forkert valg af målretningen loftet kan føre til fremragende synlighed af sporene af rullen eller børsten, hvilket vil have negativ indvirkning på det færdige overflade.

Det første skridt er at gå rundt om loftets omkreds med en pensel - strimler på 5 cm vil være mere end nok. Dette gør det muligt ikke at ødelægge det sted, hvor væggen er forbundet med loftet under videre arbejde med en rulle.

Hovedmålingen af ​​loftet opstår i tre faser:

 1. Det første lag påføres i samme retning som lysets stråler falder fra rummets vindue,
 2. Anden gang malingen påføres vinkelret på det første lag,
 3. Det sidste lag. Retning mod vinduet.

Følgende malingslag må ikke påføres på en våd overflade - det er nødvendigt at give hvert lag helt tørt. Afhængig af loftets temperatur og materiale finder tørring sted indenfor 8 til 12 timer.

Malerieteknologien er som følger: - Malingstanken er fyldt med forbrugsstoffer - Rullen ruller, indtil arbejdsfladen er helt dækket - Malingen skal påføres i lige lag, hvis det er nødvendigt - Overskuddet kan rulles ud til et jævnt lag - Lakens kvalitet kan kontrolleres en lys lyskilde, for eksempel en elektrisk glødelampe - hvis det er muligt, brug en ny rulle til hvert lag af maling - dette vil give loftet ensartethed - tørring af lag af maling skal forekomme gå naturligt uden brug af forskellige udstyr

- det er ikke tilladt at lave udkast under tørreprocessen af ​​loftoverfladen.

 • otdelka-expert.ru
 • otdelka-expert.ru
 • www.syl.ru
 • kvartirnyj-remont.com

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.