Sådan laver du en cirkel af gipsplader på loftet

Enhver, der planlægger at installere et rundt gipsloft, skal være opmærksom på det væsentlige krav til arbejdet - højden af ​​hovedloftet er mindst 2,5 meter. Ellers vil konstruktionen, "stjæle" centimeter, visuelt gøre lokalet for trængt, mørkt og overbelastet.

Faktum er, at minimumsdybden på et cirkulært loft er 70 mm, hvilket betyder, at ejerne af standardlejligheder i "Khrusjtjov" bliver nødt til at afvise ideen med tiers, en cirkel eller en halvcirkel. De yndefulde, originale og funktionelle runde lofter er tilgængelige for glade ejere af rummelige lejligheder og huse i enhver konfiguration. Desuden er det nemt at montere dem selv.

Overflademærkning - Ansvarlig fase

Uafhængigt lav en cirkel af gipsplader i loftet, især når der ikke er nogen erfaring med de afrundede elementer i loftkonstruktionerne, vil det kun være muligt efter at have udført den korrekte mærkning.

Begynd ved at analysere rummet. Hvis loftet og væggen er forbundet med en lille afrunding, der efterligner tagskægget, fjernes den med en perforator.

Kun i dette tilfælde vil det være muligt at fastsætte profilen UD så tæt som muligt på loftets overflade.

I det næste trin skitserer rammen for strukturets første niveau. Dette skal gøres, da cirkel eller halvcirkel af gipsplader skal monteres på andet niveau. Begynd med et mærke af det laveste punkt af et loftdæksel. Ned fra hende med 25 mm, sæt et mærke på vægoverfladen, gentag trinene i hvert hjørne af rummet (du skal bruge et niveau til at kontrollere målingerne).

Markerede punkter er forbundet med en linje (chokline). De styres af det under fastgørelsen af ​​UD-profilen.

Den næste fase markerer selve loftfladen. I betragtning af monteringsretningen af ​​gipsplader er etiketter anbragt på modsatte vægge i trin på 50 cm. Mellem markerne i loftet og ved hjælp af choklin slår de af linjer.

Rammen for den første tier - samling

Den færdige markering vil være signalet for overgangen til den næste fase af arbejdet. Linjerne brudt på vægoverfladen bruges som en vejledning til montering af UD-profilen, fastgør den med nederste kant. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge en profil med færdige huller på dette stadium. Hvis de ikke er, bor, og observere et trin på 40-50 cm, bliver enheden overtaget.

Klumper med en diameter på 6 mm og skruer med en lidt mindre diameter til pålidelig fastsættelse vil være velegnet til fastgørelse.

U-formede suspensioner skal blive det forberedende trin til installation af CD-profilen på loftet. De er fastgjort med en afstand på højst 60 cm fra hinanden ved hjælp af flaring dowels, der er mest egnede til arbejde i værelser med betonlofter.

Så snart suspensionerne er skruet, klippes CD-profilerne fast i den tidligere monterede UD-profil. Profillængden skal være mindre end afstanden mellem væggene med 5 mm. For at opnå en perfekt flad overflade af det fremtidige runde loft under rammen er en tråd nivelleret til udjævning, idet der trækkes cd-profiler ved hjælp af ørekroge bøjet under dem.

Ved hjælp af tråden som vejledning, er profilerne nivelleret (hver enkelt), fastgjort på bøjlerne, og der tilføjes selvdrejende skruer til siderne for at forhindre dannelsen af ​​spil. Leddene i profilerne er også forstærket med selvdrejende skruer - dette er den sidste fase på vej til at skabe første niveau ramme.

Derefter monteres et loft med to niveauer med en cirkel på overfladen, der går direkte til oprettelsen af ​​en cirkel.

Enheden af ​​cirklen og andet niveau: trin

For at en volumencirkel skal kunne ses på loftet, skal den trækkes. Det vil hjælpe en enkel ledning, skruet ind i gipsvægens overflade med en skrue med en blyant på enden. Det improviserede kompas giver dig mulighed for præcist at tegne en cirkel med den ønskede diameter. Hvis det endelige mål ikke er en cirkel, men en oval på overfladen, så for at opnå den, vil det være tilstrækkeligt at forbinde to cirkler med et kryds, der svarer til bredden af ​​det ovale.

Til montering af UD-profilen laves små hak på den hver 5-7 cm langs cirkelens konturer, hvilket øger fleksibiliteten. Den indskårne profil bøjer let i den rigtige retning. I denne stilling er den fastgjort til rammen af ​​den øvre del, skruer skruerne direkte ind i arkets overflade.

Det er muligt at arbejde ved hjælp af denne algoritme, ikke kun med UD-profilen, men også med UW-profilen, hvis bredde er fra 50 til 100 mm, hvilket betyder at du kan rette det andet niveau med større dybde.

Det næste trin er en linje på væggen på niveau med en cirkel. Hendes profil er vedhæftet UD. Forbind cirklen med vægprofilen ved hjælp af elementerne på cd og skruer, hvis cirklen var baseret på UD, suspensioner, hvis processen involverede UW.

Både runde og ovale lofter er beklædt med gipsplader i analogi med konventionelle flertallede strukturer. Sørg for at tage højde for, at arkets vertikale plan giver deformation, derfor skæres den optimale bredde af strimlen fra dem, skæres i 5-7 cm trin på den konvekse side af bøjningen. Billets fylder hulrummet i cirklen og fjerner overskydende materiale fra monteringskniven. Denne mulighed giver dig mulighed for at lave en halvcirkel eller cirkel med en stor radius ved hjælp af den tørre metode.

Den våde metode indebærer rigelig befugtning af pladerne af gipsvæg med en rulle eller børste med en anordning til små huller i overtrækslagets øverste lag (en anl anvendes). Dampede ark bliver mere fleksible og bryder ikke under monteringen af ​​figurerne med bøjninger.

Den færdige konstruktion er beklædt med gipsplader, leddene behandles, jorden, fyldes og males, ifølge designprojektet.

Bølge på loftet af gipsplader - hvordan man laver

En variation på en cirkel, oval eller halvcirkel er en gipspladebølge, som oftest spiller rollen som et overgangselement mellem niveauer. Du kan gøre det selv på et to- eller flerniveau loft med en afstand mellem tier fra 10 til 15 cm. Jo højere bølgehøjde desto dybere designet vises.

Figuren er monteret på det andet eller endda tredje niveau af loftet, monteret i overensstemmelse med rammeteknologien beskrevet ovenfor. Det er vigtigt at bemærke her, at rammen af ​​det første niveau vil kræve forstærkning med suspensioner.

Bølgen er fastgjort til en ramme lavet af metalprofiler anbragt langs markeringerne svarende til konturerne i figuren. Rammernes fleksibilitet forbedres ved hjælp af den førnævnte fremgangsmåde ved at lave snit på overfladen. Skab udformningen af ​​færdiglavede elementer af gipsvæggen i overensstemmelse med skitsen af ​​den færdige figur, behandle kanterne med et plan. Til fastgørelse brug skruer. Joints behandles med serpyanka og derefter puttyed.

Både cirkel og bølge og andre varianter af buede figurer på overfladen af ​​gipslofter ser mere harmonisk ud med belysning baseret på spotlights og lysdioder. Selv de enkleste figurer af denne type vil mærkbart forvandle rummet, opdatere og modernisere interiøret.

Interessante klargjorte ideer og inspiration til udvikling af unikke forfatterprojekter af loftkonstruktioner med eller uden belysning, dekoreret med cirkler og bølger, er blot taget fra nedenstående billede, hvilket klart viser fordelene ved sådanne beslutninger.

Sådan laver du en halvcirkel af gipsplader på loftet eller væggen

Når man laver buer, nicher, lofter på flere plan, stikkontakter til lysekroner, er det ofte nødvendigt at lave en halvcirkel af gipsplader eller en anden tredimensionel figur med glat buede linjer. Dette rejser spørgsmålet: Hvordan bøjes dette generelt, hårdt materiale uden at bryde det?

For dem, der ikke har behandlet dette materiale, kan det virke som om dette er umuligt. Men det er nok at se på billederne af realiserede projekter for at sikre det modsatte.

Gipsplader baggrundsbelyst Figur

Produktionsteknologi af afrundede strukturer

Som du allerede ved, kræver fastgørelse af gipsvæg en stiv ramme. Det betyder, at man opretter en cirkel, halvcirkel, oval osv. det vil være nødvendigt at bøje ikke kun GCR, men også de metalprofiler, hvorfra "skeletet" af den figur du har brug for, vil blive samlet.

Sådan bøjes en profil

For at gøre dette skal det skæres på begge sider. For hvad?

Det afhænger af, hvordan du skal bøje profilen.

 • Hvis du laver hak langs profilens stivere (flanger), vil den bøjes over ryggen.

Jo oftere hakene er lavet, jo stejlere profilen kan bøjes.

 • Hvis man forlader en af ​​siderne og skærer den langs anden side og tilbage, bliver profilen bøjet i en anden retning.

Side bøjning

I stedet for en buet vejledning til loftet eller væggen langs markeringen, kan du vedhæfte en lille trimprofil, der efterlader mellem dem den mindste afstand.

Guide til figureramme

Sådan bøjes gipsvæggen

At skære en form af enhver form fra et gipsplade er ikke et problem. For at gøre dette skal du tegne det på et helt ark og skære det med et elektrisk stiksav. Men for at lave en volumetrisk figur, skal du vide, hvordan du skal rulle ud i gipsvæggen, der forbinder de to flade dele.

Dette problem kan også løses på to måder.

Men først skal du udskære den del af den ønskede form og størrelse.

 • Sæt et stykke gipsplader på en hård overflade med den forkerte side op og rul nålrullen langs den. Hvis ikke, skal du bare lave et hul i pap med en skarp genstand. Våd derefter gipsvæggen, vent indtil dens gipskerne er blød og give den den ønskede form. Efter at gipset er tørret, vil materialet genvinde sin oprindelige styrke, og det kan fastgøres til rammen.

Våd del skal fastgøres i position.

 • Det er muligt at give detaljerne en buet form på en anden måde ved at anvende parallelle langsgående snit til emnet udefra. Dette er hurtigere end i det foregående tilfælde, men det vil være sværere at planere overfladen med en kitt.

Som i profilprofilen, jo tættere på hinanden kan skæringerne, jo mindre bøjningsradiusen opnås

Den video, vi tilbyder, viser dig mere tydeligt, hvordan alle ovenstående værker er færdige.

Rådet. Tyndt gipsplank med en tykkelse på 6 eller 9 mm til et bestemt punkt bøjer, uden at bryde, og uden yderligere behandling. Hvis du har brug for at lave en form med en stor bøjningsradius med dine egne hænder, kan du bruge dette materiale.

Installationsprocedure

Du ved, hvordan man laver emner til rammen og beklædningen, det er fortsat at fortælle, hvordan man laver en cirkel af gipsplader ind og ud. Eller enhver anden tredimensionel form med glatte former.

For eksempel tage en ring i midten, hvor en lysekrone vil hænge.

 1. Først lav en tegning på papir eller i et computerprogram med alle størrelser.
 2. Overfør dens vandrette fremspring på gipsvæggen, og ved hjælp af et stiksav eller hacksav gør det vigtigste emne.

Rådet. Den nemmeste måde er at tegne den korrekte ring på gipsvæggen ved hjælp af en improviseret armatur, som i det følgende billede. Kun du bliver nødt til at fastsætte to blyanter - for den ydre og indre radius.

 1. Fastgør klippet til loftet og cirklen. Så du får de linjer, som du skal bruge til at rette guideprofilen på.
 2. Mål længden af ​​hver linje, skær det tilsvarende segment fra PN-profilen. Hvis længden på en profil ikke er nok, så hele plus-segmentet.
 3. Vejledningen skal monteres på loftet på en sådan måde, at det er muligt at indsætte segmenter af en rackmonteret PS-profil lodret i den. Så bøjningen skal gå langs siden. Vi gør nedskæringer til det som beskrevet ovenfor.
 4. Fastgør profilen langs linjen til loftet. Fastgørelseselementer vælges afhængigt af basismaterialets materiale. Hvis det er en betonplade, brug en dowel-negle.
 5. Tilsvarende lav to yderligere buede profiler og skru en ring ud af gipsvæggen til dem.
 6. Skær fra PS-profil-segmenterne, svarende til den ønskede tykkelse af gipspladens struktur. De skal skrues til loftskinnerne hver 30-40 cm. Bagsiden af ​​profilerne på den ydre cirkel skal se udad, på den indre til midten af ​​cirklen.

Fastgørelsesanordninger er lavet med skruer med en pressevasker

 1. Løft gipsringen, sæt den på med styrene på de frie ender af de vertikale profiler og skru den.

Det er der sket

 1. Det er kun at skære strimlerne mod den lodrette del af rammen fra gipspladen, for at bøje dem på en hvilken som helst af de ovenfor beskrevne måder og at fastgøre dem.

Denne instruktion kan betragtes som universel til fremstilling af enhver form for gipsplader. Vi har beskrevet en af ​​de sværeste, en solid cirkel, en halvcirkel eller en oval vil blive gjort endnu lettere.

konklusion

I vores tid er prisen på byggearbejde undertiden højere end omkostningerne ved materialer, det vil sige, og reparation med involvering af specialister vil koste dobbelt så meget. Hvis du lærer at gøre alt selv, kan du ikke kun spare godt, men også være sikker på kvaliteten af ​​det udførte arbejde.

Halvcirkelformede gipsplader lofter - hvordan bliver de lavet?

Gipsvæg er meget populær i fremstillingen af ​​loftkonstruktioner. De fleste af dem er enkle lige planer, nogle gange placeret på flere niveauer. Der er dog andre smukke løsninger, der kan indsamles fra FCL. En af disse strukturer vil være halvcirkulære lofter, samlet fra gipsvæg. Hvordan man kan indsamle en sådan sammensætning, og hvad der er nødvendigt for dette, kan man lære af dette materiale.

Materiale og værktøjer

Først og fremmest skal du have gips. Det er erhvervet på grundlag af sammensætningens område, plus en lille margin for fejl og trimning. Normalt på lager tages fra 10 til 20 procent af materialets totale volumen. Hvis budgettet er begrænset, kan du tage en mindre margen, men i dette tilfælde har du ikke ret til at lave fejl, når du skærer dele.

Så skal du tage sig af alle de værktøjer, der måtte være nødvendige i processen. Et sæt af standard og normalt er alt i skabet af enhver "hjemme" mester. Listen er som følger:

 • Bor med hammerfunktion eller hammerbor (en konventionel borer er nok til trægulve)
 • Metal saks eller hacksav til skæring af profiler
 • Konstruktion eller laser niveau
 • Skarp kniv til skære dele eller en speciel sav til gipspladen
 • Markør til markering
 • skruetrækker
 • Ledning eller blød ledning (nødvendig til mærkning)

Derudover skal du købe specielle metalprofiler, som hele den samlede konstruktion vil holde, samt suspensioner og selvdrejende skruer. Deres tal beregnes i hvert enkelt tilfælde individuelt og afhænger af kompleksiteten og arealet af det indsamlede loft.

mærkning

For at samle en smuk halvcirkelformet sammensætning er det nødvendigt at lave en god tegning med alle størrelser. Når det er klart, er ordningen overført til overlapningen baseret på de tilgængelige data. Flyet til arbejde skal være forberedt - at rydde af snavs og støv, og også at rense alle eksfolierende steder af en gammel beklædning.

For at vores halvcirkelformede lofter skal være smukke og lige så må markeringen ske meget præcist. Det største problem er at tegne en halvcirkel. For at gøre det nemmere skal du bruge en ledning eller ledning. Ved den ene ende er der knyttet en markør eller blyant, og den anden ende er fastgjort til skruen skruet ind i loftet. Længden af ​​ledningen skal være lig med længden af ​​vores halvcirkel.

Ved hjælp af den fremstillede armatur tegnes en halvcirkel på loftet, som vil tjene som en vejledning til montering af rammen. Det er stadig for tidligt at demontere enheden i sine komponenter - med hjælp vil det skære dele fra gipspladen. Når du har anvendt markeringen, kan du begynde at samle rammen.

ramme

På den påførte markering på loftmetalprofilen bøjes den ønskede radius. Det er nemt at bøje det - skæringer er lavet fra den ene side af delen, hvilket gør det muligt at bøje delen til den ønskede krumning. Afskæringerne skal være placeret på samme afstand fra hinanden - så bøjningen bliver glat.

De resterende trin i basemontage adskiller sig ikke fra standardprocedurerne - vejledende dele monteres på væggene, og suspensioner er fastgjort til loftet i den krævede mængde. Den eneste forskel vil være fikseringen af ​​kompositionens nedre buede kant. Det skal nøjagtigt gentage formen fastgjort til overlapningen af ​​den buede del. Hvis det er svært at lave den samme detalje med øjet, kan du lave en stencil i fuld størrelse fra pap eller tynd krydsfiner.

beklædning

Det er muligt at starte loftets forside fra endepartiet eller fra den vandrette del - da det vil være praktisk, men oftest begynder håndværkerne hylsteret fra slutdelene af sammensætningen. For at gøre dette skal du bøje gipsvæggen. Til dette anvendes to metoder: "tør" og "våd".

Essensen af ​​den "tørre" metode ligger i, at for at bøje dele på indersiden eller ydersiden, anvendes flere V-formede snit til at bøje delen. Denne metode giver dig mulighed for at bøje fragmentet meget. Hvis bøjningen ikke er for stor, kan du bruge den "våde" metode - anvende mange overfladiske punkteringer på overfladen af ​​delen og våd det med en fugtig klud. Efter at materialet er gennemblødt med fugt, kan fragmentet forsigtigt bøjes.

Bliver bunden. Ved hjælp af lighed mellem et kompas, som blev lavet tidligere eller en stencil, skal du skære en del ud af et gipsplader, som vil tjene som bunden af ​​kompositionen, der samles. Efter at have klippet det ud, vedhæfter vi det udskårne fragment til den delvist samle struktur og lukker det helt.

Den endelige vil være primer, kitt og finish af den samlede struktur. Generelt er det ikke for svært at håndtere, hvordan man laver et halvcirkelformet loft på gipsvæggen. Især hvis du allerede har erfaring med dette materiale. Selv om der ikke findes en sådan oplevelse, er selv en nybegynder herre i stand til at montere en lille buet sammensætning.

Vi laver buede gipsstrukturer i loftet

Uanset den indviklede form for et loft på flere planer valgte designeren, den kan opdeles i en række halvcirkler og lige segmenter. Hvordan laver man en halvcirkel af gipsplader i loftet?

Ordningen med buet gipsplankloft.

Forberedende arbejde

Den vigtigste regel i fremstillingen af ​​hævet loft kompleks form - start med en omhyggelig markering.

Markér centrene for alle halvcirklerne, skitser cirklerne, markér de steder, hvor cirklen går i en lige linje eller i en anden cirkel. Marker ramme vedhæftede punkter. Det anbefales at lave langsgående ribber i en afstand på 0,5-0,6 m, tværgående tilladt fortynding 1 m fra hinanden. Gør hovedlinjerne, grænserne på niveauerne fedt eller lysere, vis hjælpelinjerne med en prikket linje med en anden farve eller kryds for at undgå at blive forvirret i fremtiden.

Diagram af en stor bøjningsradius på et gipsplankloft.

Måske er det fornuftigt at gøre alt dette først på gulvet for at lave en stencil i fuld størrelse fra ret tykt pap eller tynd krydsfiner. Anvend derefter denne stencil silhuet af andet niveau på gulvpladen og skar vandrette planer fra gipsplade langs den. Fordelen ved denne metode er, at linjen på loftet, som fastgørelsesprofilerne er fastgjort til, fuldt ud svarer til formen af ​​arket til det vandrette loftplan.

Hele loftkonstruktionen skal være stiv, så det er nødvendigt at lave en ramme, som også vil være praktisk at lave en stencil. Der er to mulige måder: Monter alt på en gang i loftet eller monter det på gulvet, og fastgør det derefter øverst. Det er selvfølgelig vanskeligere at fastgøre en stor struktur end de enkelte elementer, men nogle gange er rammen nødvendig for at lave en halvcirkel af gipsvæg. Men hvis loftsdesignet optager et halvt værelse og ikke en meter cirkel under lysekronen, skal du stadig bygge det øverst med det samme og bøje gipsvæggen på noget andet.

Oprettelse af rammen

Til fremstilling af rammen anvendes der normalt galvaniserede stålprofiler. De er tynde, lyse, men stærke nok. For rammen skal du:

 • loft guide profil 28/27, som er fastgjort til væggen;
 • PP 60/27 loftprofil;
 • stik PP-profil type "krabbe";
 • U-formede stik (direkte suspensioner), hvis afstanden fra hovedloftet til det monterede ikke er mere end 0,11 m;
 • streng suspension i en afstand fra loftet til den monterede mere end 0.11 m.

Først skal du fjerne krumningen af ​​det eksisterende loft. Ved hjælp af niveauet på væggene slog de af en vandret linje ved højden af ​​det hængende loft. Så skal du finde alle de fremtrædende dele af loftet, tilstrømningen af ​​gips. Afstanden fra den største knoll til den øverste del af PNP profilen langs lodret skal ikke være mindre end 5-10 mm. Suspenderet loft, dvs. Brækkede linjer på væggene skal være parallelle med vinduets kant.

Ordningen af ​​loftrammen af ​​gipsplader med en cirkel.

Det er nødvendigt at markere niveauet af den øvre del på væggene og fastgør PNP profilen. Hvis de hængende loftsvægge ikke rører under installationen, skal du blot navigere gennem disse linjer ved hjælp af et laserniveau.

På fastgørelsesstederne, der er markeret på loftet, er suspensionerne monteret ved hjælp af dowels.

På suspensions- og PNP-profilerne monteres de største lejerammer i en afstand på 0,4-0,6 m fra hinanden strengt parallelt med væggen. De overskydende ender af profilerne, der strækker sig ud over stencilens kant, bliver savet af kværnen.

Profil PP er skåret i stykker svarende til afstanden mellem rammebærerne og styrket mellem dem ved hjælp af en "krabbe". Afstanden mellem de tværgående dele af rammen kan gøres op til 1 m.

Næste er trukket rundt om kanten af ​​det fremtidige loft. Spørgsmålet opstår: Hvordan man leder en metalprofil, der anvendes til installation, at bøje sig i en halvcirkel? For at gøre dette skal du på PP'ens profil på den ene side af saksen for metal for at gøre spalten på samme afstand uden at berøre den anden side. Jo mindre radius afrunding, nedskæringerne skal gøres oftere. Derefter bliver profilen let bøjet i overensstemmelse med stencilen.

Det er kun for at gøre ledningerne i kabelkanalen eller korrugeringen. Placering af ledninger i metalprofiler anbefales ikke for at undgå kortslutninger.

Gipsplade halvcirkel

Først skal du installere gipsvæg på den vandrette del af loftet. Stenciled ark er pænt knyttet til den færdige ramme fra bunden. Følgende betingelser skal overholdes:

 • læg GKL langs vinduet - så leddene mellem arkene bliver mindre mærkbare;
 • Hætter af selvlukkende skruer skal nødvendigvis drukne, det er umuligt at de stikker ud over overfladen.

Det er nu fortsat at montere den lodrette del af loftet, bøjning af gipsvæggen i form af en halvcirkel.

Du kan lave en halvcirkel ud af gips på to måder: Brug af vand eller skæring. For den første metode kræves en færdig ramme.

Jigsaw klippe ud en stribe gipsvæg, designet til et buet vertikalt loftelement. For det første skal du med rulle med negle eller nåle rulle hele pladen fra den forkerte side for at gennembore det yderste kartonlag. Så er denne side fugtet med vand.

Når vandet blødgør det indvendige lag, er denne strimmel fastgjort til metalbøjlen og bøjet i overensstemmelse hermed. Ulempen ved denne metode er, at hvis den indvendige side bliver våd nok, fungerer den glatte overflade ikke, der kommer pletter på arket, hvilket vil være meget vanskeligt at gipse. Hvis rammen allerede er monteret på loftet, skal du bøje arket på noget andet med en stencil.

Den anden måde er at i strimlen af ​​gipsvæg lavet lodrette snit på lige afstande. Du kan ikke skære igennem! Et ydre lag skal forblive intakt. Stærk derefter strimlen på rammen og bøj den gennem skæret. Denne metode er heller ikke uden ulempe. Selvom det er muligt at bøje halvcirkel hurtigere, så vil det senere tage længere tid at sætte snitene ned, så de bliver umærkelige.

Hvordan man laver en halvcirkelformet konstruktion i loftet, monteringsmuligheder

I dag er gipsplankonstruktionen på loftet ikke overraskende nogen. Men du kan forsøge at slå dens kompleksitet. Den bedste løsning er en gipspladercirkel på loftet. Også ofte fundet halvcirkelformede eller ovale designs.

Desuden kan du hurtigt og nemt lave en cirkel, en oval eller en halvcirkel på dit loft, selv med minimal viden om at arbejde med gipsplader, men efter de instruktioner du har brug for.

Oprettelse af et skema

For at lave sådanne lofter som en cirkel, en oval eller en halvcirkel af gipsplader, skal du udføre de nødvendige beregninger og tegne et diagram. For at gøre dette skal du gøre følgende:

 • læg på papirarket omkredsen af ​​loftet
 • markerer centrene for alle tal;
 • skitsere cirklen. Det ovale er tegnet ved at anvende to cirkler til loftet, som ved krydset vil give den ønskede form. Slet ekstra linjer
 • Marker overgangspunkterne i cirkler i lige linjer eller i en anden form.

Når tegningen er færdig, vil det være ret nemt at beregne mængden af ​​materialer, der kræves til arbejdet.

Forberedende arbejde

I denne situation er det vigtigt at forberede arbejdsområdet korrekt. Til dette har du brug for:

 • fjern eventuelle uregelmæssigheder fra loftet, der kan forhindre installation af en metalramme;
 • at prale overfladen;
 • Tegn loftet på de nødvendige geometriske former.

Loftslayout

Vær opmærksom! Alle linjer bør kun anvendes med et niveau.

Nødvendige værktøjer

Følgende værktøjer hjælper dig med at lave en oval, cirkel eller halvcirkel i loftet:

 • bore med et sæt øvelser;
 • Punch;
 • niveau;
 • blyant og målebånd;
 • saks til metal;
 • gipskniv;
 • spatel.

Du skal også bruge følgende materialer:

 • gipsplader;
 • Profil;
 • dykker og skruer;
 • særlige krabber;
 • kit;
 • primer;
 • serpyanka.

Eksperter anbefaler at bruge materialer fra et byggefirma.

Samlingsarbejde

Når det første niveau af gipsloftrammen blev monteret i henhold til standardskemaet, kan du fortsætte med at fastgøre ovalen eller cirklen.
Først og fremmest skal du lave metalrammen i den ønskede form:

 • du skal først tegne vedhæftede punkter
 • så installerer vi suspensioner, som vi vil rette op på alle støttende strukturer i fremtiden;
 • Tag derefter profilguiderne og giv dem den ønskede form. For at gøre dette skal du bruge saks til metal. Vi laver lige store segmenter på den ene side af profilen og bøjer den i den rigtige retning. Vi berører ikke den anden side;
 • fastgør dem til fortrykte linjer med dykker og skruer;

Vær opmærksom! Hvis du i løbet af installationsprocessen har sektioner af en profil, der er slået ud af en figur, kan de fjernes ved hjælp af en mølle.

 • Vi skærer profiler i stykker af den nødvendige størrelse, og vi etablerer langsgående kanter. For dem er monteringstrinnet ca. 50-60 cm;
 • efter det kan vi fortsætte med vedhæftningen af ​​tværgående ribber. Vi fastgør dem med krabber. Afstanden mellem dem er en meter;

Vær opmærksom! Hele loftkonstruktionen skal være stiv og robust.
Ud over denne metode til montering og installation er der endnu en. Ifølge ham kan hele strukturen monteres på gulvet, og kun derefter skrue den til loftet. Denne metode er dog kun egnet til små elementer, da det er yderst ubelejligt at installere kraftige rammer på denne måde.
Lidt ifølge en anden ordning er installationen af ​​en halvcirkelformet struktur. For at lave en halvcirkel i loftet skal du gøre følgende operationer:

 • vi etablerer helt det første niveau af et loft
 • skære profilen og give dem en halvcirkelformet konfiguration i hjørnerne af rummet;
 • Profilen her er også monteret på dykker med skruer.

Ramme under halvcirkel

Dernæst gennemfører vi de nødvendige ledninger i en særlig kabelkanal. Dette vil hjælpe med at undgå kortslutninger.
Så hele strukturen vi sheathe gipsplader ark i henhold til følgende skema:

 • vi skærer gipsvæggen i stykker af den ønskede størrelse;
 • anvende dem på rammen. Om nødvendigt tilpasser vi deres størrelse for at passe til figuren.
 • fastgør gipsskruer.

Hvis en cirkel eller oval er placeret tæt på vinduet, skal gipspladerne fastgøres, så de løber langs vinduet. Så linjerne i deres ledd bliver mindre synlige.
Situationen med kappen af ​​en halvcirkelformet struktur er noget mere kompliceret. Her gipsvæg kan fastgøres på to forskellige måder:

 • våd måde. Skær med et kniv lodret element, som skal bøjes. Vi passerer gennem det med en spidset rulle og våd godt med vand. Når indersiden af ​​arket blødgør, begynder vi at vedhæfte det til rammen og bøje det efter behov. Det er bedst at gøre, når rammen endnu ikke er fastgjort til loftet;
 • metode ved hjælp af nedskæringer. Langs hele længden af ​​stykket, som skal bøjes, laver vi lodrette snit. De går med jævne mellemrum.

Arkskæring

Vær opmærksom! Saw behøver kun den del af arket, som vil være forsiden. Gennemse er ikke nødvendig. På tidspunktet for vedhæftning til rammen bøjes stykket i overensstemmelse med det udførte snit. Denne metode ved den endelige finish vil kræve et højere forbrug af kit.

Afslutningsarbejde

Når en halvcirkel, cirkel eller oval er helt dækket med gipsplader, kan du fortsætte til den endelige finish. Denne fase involverer følgende procedurer:

 • bearbejdning af steder af et stykke lak med et specialtape (serpyanka)
 • puttying alle leddene og stedet for skrue i selv-tapping skruer. Ideelt set bør du få en flad overflade. I tilfælde af uregelmæssigheder skal du blot sand overfladen;
 • Forsæt hele strukturen med en dyb penetrationsprimer.

Det er kun at male loftet - og reparationen er forbi.

At skabe afrundede mønstre på et gipsplankloft er ret simpelt. Du skal bare følge instruktionerne, og alt vil fungere for dig!

Video: Lav en cirkel af gipsplader i loftet

Overvej muligheder: hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader i loftet, hvordan man markerer

For dem der søger interiørets originalitet, ville en halvcirkel af gipsplank i loftet være en glimrende mulighed. Når man opretter en sådan figur, opstår der et logisk spørgsmål: Hvordan giver man den ønskede form til et stift ark og ikke beskadiger det? Dem, der ikke har behandlet gipsvæg, ser ud til at dette er umuligt. Eksperter forsikrer det modsatte. Du kan se på billedet for at være sikker på det.

En halvcirkel lavet af gipskrater er en original designbeslutning, det være sig et kommercielt eller boligområde. Den usædvanlige figur bliver højdepunktet i interiøret og understreger dets værdighed. En halvcirkel er en kompleks konfiguration, men hvis du forstår de finesser og nuancer, tekniske aspekter, får du det uden stor indsats.

Det afgørende øjeblik er mærkning. Følg denne proces omhyggeligt og opmærksom på små detaljer. I begyndelsen tegnes cirklerne på overfladen og markerer de steder, hvor konfigurationen går i en flad linje. Dernæst på væggen og loftet mærker til montering af understøtningsrammen. Til fastgørelse af gips er det nødvendigt, så du skal bøje materialet selv og metalprofiler.

For at undgå forvirring trækkes linjer med forskellige blyanter eller markører. Border er bedre markeret med tykkere linjer.

Hvad kræves til installation?

Faktisk er installationen enkel. Vi vil forstå mere detaljeret, hvad der er nødvendigt for implementeringen.

Et sæt værktøjer - kan ikke undvære dem. Dette omfatter:

 • Punch;
 • reb (blød tråd vil gøre);
 • sakse til skæring af metaldele;
 • markør eller blyant
 • niveau;
 • Apparater til skæring af materiale - en kniv eller sav.

Materiale. I dette tilfælde anvendes plader af gipsvæg, det vil sige gipsplader. De købes bedst med en margen. Det skyldes, at den nøjagtige beregning ikke altid er mulig at udføre.

Metalprofiler. De er nødvendige til montering af en stiv understøtningsramme.

Skruer og skruer, vedhæftning "krabber" skal bruges til installation.

Det er vigtigt! Overfladen er helt rengjort fra den gamle finish.

At lave en halvcirkel på loftet på gips er let, hvis du holder dig til alle de tekniske punkter. Denne løsning bliver mere populær, da den giver mange fordele:

 • simpel teknologi;
 • brugervenlighed og overkommelige omkostninger;
 • miljøvenlighed
 • visuel forøgelse i rummets højde og rum
 • Mulighed for at udstyre figuren med lamper
 • originalitet.

Ved hjælp af en halvcirkel kamouflage taggrunde eller andre strukturer.

Brugen af ​​en halvcirkel af GKL i moderne stil

Hvordan markerer du materialet?

Som nævnt ovenfor afhænger det endelige resultat af korrekt og korrekt markering. Før denne proces fjernes restene af den gamle finish, belysningsarmaturerne demonteres, og overfladen er derefter primet. Fortsæt derefter til markering.

Til dette har du brug for et reb og en blyant. Den første skal være lige i længden af ​​radiusen for cirklen af ​​den ønskede installation. De resterende detaljer afhænger af placeringen af ​​figuren. For at tegne en cirkel skal du gøre følgende:

 • korrekt bestemme midten af ​​figuren
 • i midten er der placeret en skrue, til hvilken den ene ende af gevindet af den ønskede længde er fastgjort, og en markør eller blyant er direkte bundet til den anden;
 • en figur er tegnet ved hjælp af den opnåede mekanisme.
Form skitse

Markup kan anvendes på flere måder. I hvert tilfælde bør det foregå fra personlige præferencer og funktioner i rummet.

Rammontering

Før installationen af ​​selve figuren udføres installationen af ​​understøtningsrammen. Bemærk at det skal være stabilt og hårdt.

Monteringsramme

For at opnå dette anbefales det at anvende en galvaniseret metalprofil af følgende typer:

 1. Guide profiler. Anvendes ved montering af rammen omkring omkredsen til rummets vægge.
 2. U-formede eller streng suspensioner.
 3. Loftsprofil. Anvendes ved fastgørelse for at styre strimler over hele området på basen.
 4. Stik. De kaldes også "krabber".

Når understøtningsrammen er installeret, fortsæt til installationen af ​​det afrundede element. Dette gøres ved at anvende nedskæringer. Jo oftere de er placeret, jo lettere er det at bøje og give den ønskede konfiguration til strimlen. Den optimale afstand er 5-7 mm, sørg for at holde den samme afstand. Hakkede striber er let at bøje for at skabe den ønskede form.

Gipsplader er nemme at installere på loftbeklædningen. Installationsteknologien er ikke forskellig fra det sædvanlige. Det eneste - det er nødvendigt at bøje en lodret strimmel.

Varianter af bøjning GCR

Som allerede nævnt anvendes GCR til installation af en halvcirkel. Dette er et sammensat byggemateriale, der er baseret på gips.

Det ser ud til, at sådant materiale ikke vil bøje sig, men det er ret realistisk. Til dato er der to måder at bøje på - tør og våd. Hver af dem har sine egne egenskaber. I det første tilfælde er det vigtigt at overveje, at gipspladens fleksibilitet er direkte afhængig af tykkelsen. Denne mulighed bruges bedst, når en halvcirkel med stor radius er monteret. For ham udfører parallelle snit på materialet.

Hvis du beslutter dig for at bruge den våde metode, skal du fylde op med en rulle og el. Pierce en gipsplader ark i flere sektioner. Denne procedure udføres kun fra oversiden. Jo flere punkteringer, jo hurtigere kommer GCL'en til at gå i opløsning. Våd materialet med en rulle, indtil det ikke længere absorberer fugt. Derefter gives den en vis form, i dette tilfælde en halvcirkel.

Metoder til bøjning af materiale

Under alle omstændigheder er der risiko for at ødelægge materialet, hvis du ikke følger alle finesser og nuancer. Vær derfor forsigtig.

Kreativ ide til ethvert design.

Gipsplader halvcirkel ser original i ethvert interiør, fra klassisk til moderne. Installationen af ​​en sådan konstruktion er enkel, men før det udføres, er det bedre at konsultere fagfolk, der har erfaring med at udføre sådan arbejde. Dette vil undgå fejl og unøjagtigheder.

Glem ikke behovet for færdiggørelse af arbejdet. Ved at følge instruktionerne og vejledningen får du et usædvanligt og uovertruffen design, der vil tiltrække gæsterne.

For at reparere var vellykket, skal du omhyggeligt studere fotos og videoer.

Hvad du behøver at vide for at finde ud af, hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader på loftet

I dag, meget der vedrører forbedringen af ​​deres eget boliger, gør det selv for at spare penge. Oprettelse af en halvcirkel vil ikke være svær selv for begyndere - det er lige så let som at lave en cirkel ud af gipsplader i loftet.

Egenskaber og egenskaber

Gipslofter har flere fordele:

 • Gipsvæg - let at bruge og forholdsvis billigt materiale.
 • Fremkalder ikke allergiske reaktioner og er miljøvenlig.
 • Med en glat overflade, der er malet eller indsat med tapet.
 • Loft på loftet øger visuelt højden og rummet på rummet.
 • Med gode lydabsorberende og isolerende egenskaber.
 • Skjuler kommunikation - VVS- eller ventilationsrør, elektriske ledninger, forskellige kabler og så videre.
 • Lampene er indbygget i det.
 • Original interiørdesign.
Gipsvæg loftsdesign eksempel

Ulemper: gipsvæg absorberer fugt, hvorefter den er deformeret og er genstand for fuldstændig reparation. Derudover er det et tungt materiale, så når du installerer, skal du være opmærksom på det. Det anbefales ikke at installere en gipspladestruktur med lave lofter i rummet, da rummet er visuelt tabt.

Nødvendige materialer og værktøjer

Bestemt med udformningen af ​​det fremtidige loft for at beregne den krævede mængde materialer. Uanset det valgte design forbereder de sig:

 • Gipsplader (gipsplader) af forskellig tykkelse (fra 6 mm til 12,5 mm) afhænger af det valgte design. Det anbefales at købe med en margen, da det ikke er nemt at foretage nøjagtige beregninger;
 • Cd loftsprofiler og UD guide profiler;
 • Skruer og skruer;
 • Profilforlængere;
 • Putty og primer;
 • stik;
 • Dowel negle;
 • Særlige fastgørelseskrabber.

For korrekt at tegne en halvcirkel på loftet, har du brug for følgende sæt værktøjer:

 • Reglen og niveauet er enten et målebånd og en blyant;
 • Sakse til metal;
 • Bor med boremaskiner eller skruetrækker;
 • Puncher;
 • GKL kniv;
 • spartler;
 • Slibemaskine.

Hvordan man korrekt forbereder og markerer overfladen for at skabe en halvcirkel

Det er vigtigt at være opmærksom på den rette forberedelse af arbejdsområdet. Ved hjælp af en spatel skal du rengøre loftets overflade fra gammelt tapet eller fliser og derefter prime.

Arbejdsoverfladebehandling

Afmonter derefter lysekronen og led ledningerne, og fortsæt derefter til markeringen.

Til implementeringen tages der et reb og en blyant, der er bundet til det. Tauets længde er lig med radiusen for den fulde cirkel af den ønskede "installation". Så afhænger alt af placeringen af ​​det hængende loft. Hvis den er vinklet, holder den anden ende af rebet i hjørnet af væggen, og der dannes en halvcirkel. I tilfælde af dens placering i midten af ​​loftet holdes den anden ende af rebet i nærheden af ​​et af punkterne i cirklen. Træk derefter to halvcirkler, hvoraf den ene har en større diameter og den anden en mindre. Udsæt de steder, hvor rammen er fastgjort. Det er bedre at adskille de tværgående ribber i en afstand af 1 m, og fastgør de langsgående ribber 50-60 cm fra hinanden.

Derudover er der andre muligheder for at anvende markup. På en tykk pap eller tynd krydsfiner tegne en halvcirkel i naturlig størrelse, og skær den derefter med et elektrisk stiksav.

Installationsprocedure

Efter færdiggørelsen af ​​markeringen, fortsæt til installationen af ​​strukturen. Monter først rammen, som du har brug for:

 • Guide profil 27 x 28 mm, fastgjort til væggen;
 • Loftprofil 60 x 27 mm;
 • Særlige "nitter" - krabber;
 • Lige (eller U-formede) suspensioner eller strings. Direkte suspensioner anvendes, hvis afstanden fra hovedloftet til den hængslede struktur ikke er mere end 11 cm, og strengstrækninger - hvis denne afstand overskrides.
Materialer der kræves til rammen

Skær UD-profilen nu langs længden lidt mere end omkredsen. Det er nødvendigt, at der er to sådanne dele - på gulvet og i loftet. Ved hjælp af dykker monteres guiderne ca. 10 cm fra loftet gennem hullerne i dem. Hvis der ikke er sådanne huller, gør dem selvstændigt med en afstand på 50-60 cm. Derefter monteres profilens lodrette styringer mellem dem, som er fastgjort med krabber i krydsningspunkterne på profilerne. Afstanden mellem dem er en meter. Krabber skal fastgøres med skruer fra alle sider. Vær opmærksom på stivheden af ​​den hængslede struktur.

Den sidste ting at gøre er at distribuere ledningerne inde i rammen. Derefter fortsættes installationen af ​​gipsplader på en vandret overflade af loftkonstruktionen.

Installation af gipsvæg og metoder til bøjning

Nu er konstruktionen pænt beklædt med gipsplader af passende størrelser ved hjælp af borer og selvlukkende skruer. Under arbejdet være opmærksom på følgende:

 • For at montering af ledsamlinger ikke kan ses, skal du lægge gipspladen langs vinduet;
 • Hatte af skruer gemt i materialet, er det uacceptabelt, at de var synlige på overfladen.

Udfør derefter foldningen af ​​gipset i en halvcirkel.

Du kan se i detaljer hvordan man laver en halvcirkel på loftet selv ved hjælp af eksemplet på følgende video:

Det er muligt at bøje gipsvæggen i en halvcirkel ved hjælp af en af ​​de to metoder til at bøje arkene HL: tør eller våd. Men husk at du skal arbejde forsigtigt, da der er fare for at beskadige materialet.

Den tørre metode er velegnet til strukturer med stor radius. På en præfabrikeret ramme er fastgjort til den ene side af pladen, og den anden er presset imod den. Så arket er givet den ønskede formular. På enden af ​​arket er fastgjort på rammen.

For at bøje arket på en våd måde skal du tage en rulle (eller børste) og en el. GKL pierce på flere steder, men kun den øvre pap dække. Ved hjælp af en rulle bliver materialet fugtet med varmt vand, indtil fugt ikke længere absorberes i arket. Således bøjer fugtbehandlet gipsvæg godt.

Når strukturen er fuldstændig beklædt med gipsplader, skal du sætte alle skruen og skruerne sammen med en kitt og i slutningen prale det med en dyb penetrationsprimer og male loftet. Arbejdet er forbi.

Gipsplade halvcirkel på loftet - en usædvanlig DIY loftsbeklædning

Designere og kendetegnere af originale ideer vil helt sikkert fokusere på det ekstraordinære loft på værelset. Uanset om det er et kontor eller en lejlighed, et privat hus eller en land ejendom, vil en usædvanlig belægning altid understrege det indre af rummet. Overvej en af ​​de oprindelige løsninger - en halvcirkel af gipsvæg på loftet.

Dette er en ret kompliceret konstruktion, men ved at forstå de tekniske aspekter kan du nemt installere dette loft.

Udvælgelse af materialer og værktøjer

Overvej hvad du skal købe fra materialerne, og hvad arbejde skal du gøre først.

Gradvist analyser hvilke materialer du skal købe før du installerer en halvcirkel af gipsplader i loftet:

 • et sæt værktøjer - en puncher, saks til metal, niveau, wire, blyant, sav til skæring af GKL (plader af gipsplader) eller en særlig kniv;
 • GKL - det er bedre at købe dette materiale med en margen, da det er meget svært at foretage en nøjagtig beregning af det krævede antal ark til en så kompleks struktur;
 • metalprofil - du skal installere en stiv ramme;
 • Skruer og skruer.

Mærkning og overfladebehandling

Til at begynde med, brug en spatel til at rense bundfladen fra rester af den gamle finish. Efter at have gennemført alt forberedende arbejde, rydder overfladen og laver ledningsføringskabler, kan du begynde at markere det fremtidige design.

Korrekt montering af gipsplader halvcirkel på loftet hjælper med at præ-markere på bunden. For at beskrive cirklens cirkel skal du gøre følgende:

 1. Bestem midten af ​​halvcirkel.
 2. Mål et stykke blødt tråd svarende til længden af ​​cirkelens radius.
 3. Skru skruen ind i midten og fastgør den ene ende af ledningen til den.
 4. En blyant er fastgjort til den anden ende af ledningen.
 5. Ved hjælp af den opnåede mekanisme skitserer vi konturen af ​​en halvcirkel.

Der er flere måder at anvende markup på basen. For eksempel kan du lave de relevante markeringer på tykt pap eller tynd krydsfiner og skære en fuldskabelige skabelon med puslesaven.

Installation af rammen på første niveau

For at udføre en robust og stabil ramme kræves en galvaniseret metalprofil. Profil til dette design, du skal købe flere typer:

 • guide strimler, der er fastgjort langs omkredsen til rummets vægge;
 • loftprofil - fastgjort til skinnen over hele området af bunden;
 • suspensioner - U-formet, streng;
 • stik (krabber).

I første omgang tegner vi en vandret linje rundt om hele rummet, som bliver en vejledning til montering af styringsprofilen og fungerer som den nederste kant af strukturen.

Længere langs den trækede linje etablerer vi en guide profil. Fastgøring sker med skruer. Langs hele lokalet gør vi markering for korrekt placering og fastgørelse af loftprofilen.

Godt at vide: Bånd skal fastgøres i en afstand på 50-60 cm fra hinanden.

Længden af ​​linjerne er fastgjort til bunden af ​​de U-formede suspensioner. Fikseren er lavet ved hjælp af dowels. Loftprofilen er fastgjort til føringsprofilen og til ophængene langs hele rummet. Rammen skal være hård og stabil.

Sektioner af strimler, der passerer i halvcirkelmærkningens plan, skæres af ved hjælp af en kværn eller saks til metal. Derefter skæres profilens længde, hvilket svarer til afstanden mellem rammens loftelementer. Disse segmenter forbinder profilens kanter ved hjælp af krabber.

Montering af rammen under de halvcirkelformede gipsplader

Det næste trin vil være fremstillingen af ​​et afrundet rammeelement. Til dette formål skæres der på den ene side af profilstrimlen. Jo mindre skæremængden er, jo lettere er det at give den ønskede form til et afrundet rammeelement. Normalt skæres der i en afstand på 5-7 cm fra hinanden. Det er vigtigt at holde den samme afstand mellem skæringerne. Desuden bøjer båndet uden store vanskeligheder og erhverver den ønskede form.

Til noten: Når du bruger guidevægsprofilen, vil dybden på andet niveau blive større.

Det kan nå 100 mm. Ved anvendelse af loftprofilen vil dybden af ​​den afrundede del af belægningen ikke være mere end 25 mm.

Installation af gipsplader på den afrundede del af loftbeklædningen er ikke særlig forskellig fra installation af ark på første niveau. En undtagelse ville være fastgørelsen af ​​et vertikalt buet strukturelement. For at gøre dette skal klippe efter strimlens størrelse bøjes.

Måder at bøje GCR

Der er to af de mest almindelige metoder til GCR bøjning:

Ved anvendelse af den tørre metode er det nødvendigt at huske, at pladens fleksibilitet afhænger af tykkelsen. Denne metode er velegnet til halvcirkler med stor radius. Hvis der er behov for at gøre halvcirkelradiusen mindre end de fysiske egenskaber af GCR'en, tillades der på den ene side af arket parallelle snit. På disse indsnit bøjer arket og tager den ønskede form.

Udfører bøjning med en våd metode, du skal bruge en rulle og en el. Vi gennemborer GKL med en ale på flere steder (jo flere punkteringer, jo hurtigere vil arket bryde op). Punkter skal kun laves med det øverste kartonovertræk. Ved at bruge en rulle, våd gipspladen, indtil pladen ikke længere absorberer fugt. Fugtmættet ark bøjer ganske enkelt.

Det skal huskes at bruge en af ​​metoderne - der er risiko for at beskadige GCR. Arbejdet skal udføres med stor forsigtighed.

Halvcirkelformede gipsplader lofter er ret en usædvanlig løsning for ethvert rum. Når du installerer en sådan struktur, er det bedre at konsultere på forhånd med eksperter, der har erfaring med at udføre sådant arbejde.

Hvordan man laver en halvvægs gipsvæg på loftet

Sendt den 10/31/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 stemme, gennemsnit: 5 ud af 5)

Borte er de dage, hvor folk kunne lide bare højkvalitets færdige flade vægge og lofter. Nu er kundernes smag ændret. Jeg vil have noget særligt, interessant og ikke som alle andre. Her designere, der kommer med et eksklusivt interiør, kommer med hjælp og finder teknologiske løsninger til oprettelsen. Når der opstår spørgsmålet om, hvordan man laver et smukt loft på flere plan med bøjninger og runde former, er det første, der kommer til at tænke på gipsvæg. At lave strukturer af dette materiale er en proces, der kræver en vis fantasi, og ikke alle ved, hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader i loftet.

Materialer og værktøjer

At arbejde har du brug for følgende værktøj.

 • Perforator - til monteringsprofil
 • Lille bulgarsk til skæreprofil
 • Skruetrækker - til montage strukturer
 • Jigsaw - til skærebueformer fra plader af gipsvæg
 • Sakse til metal
 • tænger
 • hammer
 • Maleskniv med udskiftelige knive
 • Målebånd
 • blyant
 • Skraberledning
 • To meter regel
 • spartler
 • børste
 • ruller

Listen over grundlæggende materialer omfatter:

 • Profilguide PN, størrelse 27 * 28 * 3000 mm
 • Profil loft software, størrelse 60 * 27 * 3000 mm
 • Gipsplade gipsplader, standardstørrelse 9,5 * 1200 * 2500 mm. Grå lak anvendes i rum med relativt tør luft: værelser, gange. Eller vandtæt gipsplade GKLV af samme størrelse, det adskiller sig fra gipspladen i grøn farve, og den kan bruges på steder med høj luftfugtighed: køkken, badeværelse, toilet
 • Materialer til malerier: Gips og kittematerialer, primer, malingnet, buet hjørne, maling
 • Andre små forbrugsstoffer og tilbehør: lige spændinger, enkeltstående profilforbindelser, kilankere, selvdrejende skruer med pressevask til montering af metalrammen, selvskærende skruer til fastgørelse af gipspladen til rammen osv.

Denne liste over værktøjer og materialer indeholder hovednavne og i praksis vil det være en størrelsesorden mere, da det direkte afhænger af kundens muligheder og entreprenørens professionalisme.

Lidt råd til købere af materialet: Når du lægger bilen, lægges gipsplader først, i anden omgang - profiler i slutningen - alt andet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1199-450x337.jpg "alt =" hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader i loftet "width =" 450 "height =" 337 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1199-450x337.jpg 450w, https: // remontcap.ru / wp-indhold / uploads / 2017/10 / 1199-450x337-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1199-450x337-174x131.jpg 174w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1199-450x337-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" data-doven-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/01-27-600x450.jpg" alt = "hvordan man laver en gipsgips halvcirkel i loftet" width = "600 "height =" 450 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/01-27-600x450.jpg 600w, https://remontcap.ru/ wp-indhold / uploads / 2017/10 / 01-27-600x450-300x225.jpg 300w, http s: //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/01-27-600x450-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/01-27 -600x450-70x53.jpg 70w "størrelser =" (maks bredde: 600px) 100vw, 600px "/>.gif" data-doven-type = "billede" data-src = "https://remontcap.ru/wp -content / uploads / 2017/10 / pol1.jpg "alt =" hvordan man laver en halvcirkel fra gipsvæggen på loftet "width =" 448 "height =" 336 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/pol1.jpg 448w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/pol1-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp -content / uploads / 2017/10 / pol1-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/pol1-70x53.jpg 70w "sizes =" (maksimal bredde: 448px ) 100vw, 448px "/>.gif" data-doven-type = "billede" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/a2874ec0fefc9db598b48f1d8b70f618.jpg" alt = "as lav en halvcirkel af gipsplader i loftet "width =" 800 "height =" 478 "src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/a2874ec0fefc9db598b48f1d8b70f618.jpg 800w, https://remontcap.ru/wp-content/upload/2017/10/ a2874ec0fefc9db598b48f1d8b70f618-300x179.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 800px) 100vw, 800px "/>

workflow

Oprettelse af en halvcirkel på loftet er opdelt i flere faser:

 1. Grov overfladefinish og mærkning til fremtidig halvcirkelformet konstruktion;
 2. Montering af en ramme med en kompleks bue;
 3. Kappe flade elementer af rammen med lige plader af gipsvægge;
 4. Bøjning gipsvæg;
 5. Efterbehandling (maleri).

Loft forberedelse og layout

Arbejdsstrømmen begynder med indretningen af ​​loftet og væggene under det fremtidige design. Overfladen er primet, fast metalnet og pudset på niveauet.

Efter at gipset er tørret, er loftet og væggene markeret i henhold til tegningen. Tegning lige linjer er ikke svært. For nemheds skyld skal du bruge en svingledning og et laserniveau.

Hovedvægten bør placeres på den krøllede del, det vil sige den normale anvendelse af buen. For at gøre dette skal du lave et hjemmelavet kompas, der består af en profil og to selvdrejende skruer, snoet i profilens bund på en afstand fra hinanden svarende til halvcirkelens radius. Følgelig er den første skrue installeret i den præ-markerede center af strukturen, og den anden tegner en cirkel. Som et resultat af manipulationerne får vi grænsen for produktet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/vozvedenie-dvuxurovnevogo-potolka4.jpg "alt =" hvordan man laver en halvcirkel fra gipsplader i loftet "width =" 460 "height =" 318 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/vozvedenie-dvuxurovnevogo-potolka4.jpg 460w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/vozvedenie-dvuxurovnevogo-potolka4-300x207.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 460px) 100vw, 460px "/>

Rammeinstallation

Det næste trin er det sværeste og tidskrævende, da det kræver maksimal opmærksomhed og koncentration fra specialisterne - installationen af ​​en metalramme. Forkert monteret ramme fører til katastrofale konsekvenser i form af ekstra arbejde, spild af materiale og øget krakning under drift.

Den første til at installere guide profiler til loftet ved hjælp af en anker kil, og når monteret på væggen, kan du bruge en dowel-negle. Fortsæt derefter til fremstilling af buede profiler.

De fleste eksperter anbefaler at bøje metal ved at skære siderne af emnet med saks til metal. Men denne metode har en betydelig ulempe: sidefladerne bliver unødigt buede. Derfor bliver skæremetoden for en lille slibemaskine med en tynd skive (diameter - 125 mm) stadig mere populær. En korrekt markeret profil bliver ikke skæv. Bøjningsprofilen skal være jævnt. Den resulterende detalje opnås så tæt som muligt på fabrikken.

Gennemfør niveauerne og snorene af den halvcirkelformede ramme til gipsvæg. En smuk, visuelt ensartet bue indikerer den korrekte samling af metalstrukturen. Glem ikke at installere stikkontakter, i processen skal alle 8 huller bruges til skruer.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/04-23-600x398.jpg "alt =" hvordan man laver et gipsplader i loftet "width =" 600 "height =" 398 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/04-23-600x398.jpg 600w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/04-23-600x398-300x199.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 600px) 100vw, 600px "/>

Gipsvæg installation

Det er gipspladenes "gipsplade" gipsplader.

Hvert ark har en forside, der er let at genkende takket være fabrikschamfers. Pladen er monteret på rammen "ansigt" på ydersiden, og for loftkonstruktionerne er der nok et lag gipsplader.

Under installationen skal de selvlukkende skruer begraves en halv millimeter i forhold til pladens plan. Ellers er der under shpatlevaniya mulighed for at fjerne beskyttelseslaget fra skruen, hvilket igen fører til udseende af rust på den malede overflade.

Først og fremmest er den nederste del af rammen syet op, og det vedhæftede ark skal udstikke 5-7 centimeter ud over bygningsgrænserne. Når arkene dækker hele lige side af halvcirkel, afskæres den udragende gipsvægsrester forsigtigt med et elektrisk stiksav. Det viser sig at være en halvcirkelformet sideflade, klar til at blive dækket med bøjet gipsplader.

Der er 2 måder at bøje et ark på: tør og våd. Den tørre metode består af skærekort fra højre side af arket til lige striber i bredde fra 2 til 5 centimeter og yderligere krakning af gipskernen for at opnå en buet billet af den krævede radius.

Den våde metode består af flere trin-for-trin handlinger, der gør det muligt at bøje et ark af enhver størrelse:

 1. Ved hjælp af en nålrulle gennembobles pap på begge sider af arket;
 2. Giv rigeligt med gipsvægge flere gange, indtil gipset bliver vådt.
 3. Mens arket bliver vådt, fremstilles et mønster fra profiler af samme radius som hovedstrukturen;
 4. Forsigtigt, ved at undgå pladeskader, lægges gipset på skabelonen og begynder gradvist at bøje;
 5. Efter fuldstændig bøjning, lad det tørre. Den færdige buede del er monteret på rammen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/05-18-600x260.jpg "alt =" hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader i loftet "width =" 600 "height =" 260 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/05-18-600x260.jpg 600w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/05-18-600x260-300x130.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 600px) 100vw, 600px "/>

efterbehandling

Afslutning af arbejdsproces maleri arbejde. Overfladen af ​​halvcirkel primet. Ved hjælp af en hæftemaskine eller tape skal du rette det buede buede hjørne (hjørnet skal bøjes forsigtigt for at undgå brud) på strukturen med en gipsmørtel.

Lav forseglingssømmene ved hjælp af malingsnet. Putty gipsplader produkt i flere lag for at færdiggøre justering og sæt 2 lag af finish kittet.

Vigtigt: Priming foregår før hvert lag af kitt og må tørre. Mal overfladen med en rulle og børste i 2-3 lag sidst.

Husk: For at kvaliteten skal være høj, følg producenternes anbefalinger, og resultatet vil glæde dig i mange år.

Og endelig. Prøv at gøre det godt, men det vil vise sig dårligt.