Sådan vaskes straks lofter let og uden pletter

Tidligere eller senere kommer spørgsmålet om hvordan man ser efter sådanne lofter til alle, der har dem installeret i køkkenet og andre rum.

Vi vil fortælle dig i detaljer, hvordan man vasker PVC og stofstræklofter i hjemmet, uden risiko for at beskadige stoffet og efterlade pletter på glatte overflader.

Loftsmateriale

Som du sikkert ved, er loftet af to typer afhængigt af deres materiale, nemlig:

Stoffer er dyrere, men samtidig giver de mulighed for at opnå æstetisk "sømløshed" over hele spændingsfladen.

Farvefunktionerne af denne type, sammenlignet med PVC, er lidt mindre. Disse lofter er i stand til at modstå og kortholde vand, hvis du blev oversvømmet af naboer. Deres installation minder lidt om spændingen af ​​et stort lærred til tegning. Sandt nok, efter en sådan "nabos" vand vil der være pletter på lærredet, som ikke længere kan vaskes af og loftet skal ændres fuldstændigt. Ak.

Stræklofter fremstillet af PVC, populært film, skiller sig ud i, at de kan fremstilles i forskellige former, teksturer, farver og endda efterligne dagen eller stjerneklar himmel. Dette opnås på grund af fotoprint i høj kvalitet på filmen og den rette placering af belysningselementerne under den.

Alle spændingsdåser er enten matte eller blanke. Hver af dem har sine fordele og ulemper samt et andet behov for pleje. Hvis du endnu ikke har taget stilling til udsigten, anbefaler vi at læse hvilket strækloft der er bedre for køkkenet.

Hvor ofte skal du vaske?

Det er nødvendigt at vaske stræklofter, både blanke og matte, kun da de er forurenet.

For eksempel kan små dråber af fedt og fugt, der dannes under tilberedningen, slå sig ned på køkkenloftet.

Dette kan ske selvom du har en hætte. Nogle gange kan du ved et uheld efterlade en plet med den unøjagtige åbning af flasker med stærkt kulsyreholdigt vand eller champagne.

I andre rum er det mest forurenende stof almindeligt støv, som især kan lide at slå sig ned i hjørnerne, i enderne af niveauerne og i leddene. For at holde det blanke strækloft rent og skinnende skal det naturligvis tørres lidt så ofte som muligt.

I hjemmet er det let og nemt at gøre, vi vil fortælle om det senere.

Hvad og hvordan man vasker?

Så lad os give nogle vigtige anbefalinger om plejehjælp:

1. Brug kun blødt væv, fiber eller svamp. Ingen ridser eller hårde børster, samt afskedning af klude eller lur.

2. For at fjerne fede pletter anbefales det at fortynde og skum i beholderen eller bassinet det sædvanlige opvaskemiddel. Overdrive det ikke, bare en lille koncentration er nødvendig, loftet er ikke en stegepande.

3. For at vaske glatte lofter i hjemmet i 90% af tilfælde er der nok vaskemiddel til vinduer og spejle.

Den mest bekvemme og økonomiske spray vil være til rengøring af glasoverflader. På bekostning af alkohol eller ammoniak, som er indeholdt i sådanne sprayer, tørrer overfladen meget hurtigt og vigtigst af alt - alt uden farvning.

4. Under alle omstændigheder kan du ikke bruge nogen form for slibende pulverværktøjer, såvel som dem, der indeholder acetone. De forkæler fuldstændigt overfladens udseende. Derfor skal du grundigt læse dens sammensætning, før du bruger denne rengøringsmiddel.

Før rengøring skal du:

1. Det første du skal lære, før du begynder at vaske, er at styre kraften, når du trykker den med en klud, svamp eller mopp til loftets overflade. Det skal være minimal, men tilstrækkeligt til at fjerne støv eller pletter. Vi anbefaler at øve på nogle fjerntliggende dele af loftet for at fylde din hånd.

2. Hvis du har højt til loftet, så skal du have en trinladder og højst sandsynligt en mop eller svamp med et langt håndtag. Sørg for på forhånd at trinladderen er sund, ikke lurching i alle retninger, og dens højde er nok til at komme til lærredet. En moppe eller andet værktøj efter eget valg skal være så let og kort som muligt.

3. Fjern ringer, armbånd, ure fra hænder - du kan røre en skrøbelig overflade med dem og efterlade en ridse eller en bule.

Vi begynder at vaske loftet

Så, hvordan man vasker hævede lofter hjemme:

 1. 1 Flyt fra et hjørne til et andet eller i sektioner, hvis du har en kompleks struktur;
 2. 2 Hvis du bruger en spray til vinduer, skal du blot sprøjte den to eller tre gange og gå i en cirkulær bevægelse med en klud eller svamp;
 3. 3 For at sikre, at resultatet ikke blev strikket, reducer intensiteten af ​​sprøjtningen og brug blødt papir;
 4. 4 Når du fjerner fedtpletter, fugter du en klud i det fortyndede opvaskemiddel, klæber det godt og forsigtigt og ikke stærkt presser ganglampe rundt om det forurenede område.
 5. 5 Hvis du vil fjerne nettet fra hjørnet, er det bedre at komme med en klud i hånden end at bruge støvsuger, da det kan beskadige loftets overflade. Det samme gælder brugen af ​​mops, besætninger, besætninger mv.
 6. 6 Ved regelmæssig vedligeholdelse af matte stræklofter, når du bare skal tørre af støvet, er det bedre at ikke vaske dem, men brug hellere en lidt fugtig fiber, og i tilfælde af glatte overflader skal du blot tørre kluden.

Andre anbefalinger

For større klarhed er her en lille video, der viser to muligheder for at strække lofter, det er værd at se.

Stræklofter, specielt glatte og specielt i køkkenet, er meget krævende at pleje.

Deres skønhed og nåde går hånd i hånd med skrøbelighed og behovet for at respektere dem. I denne henseende anbefales det at afholde sig fra:

 • brug af højtopvarmede belysningselementer (halogenpærer);
 • høje indendørs planter og flyvende kæledyr (især store papegøjer);
 • eksperimenter med hurtig åbning af champagne mv.
 • børns spil med dart samt legetøj, der skyder plastikkugler og bolde.

Vi er sikre på, at du nu ved alt om, hvordan man skal vaske stræklofter i hjemmet, så der ikke er skilsmisse og skader på lærredet.

Hvordan man vasker matt strækloft uden striber?

Stræklofter har valgt deres plads i lejligheder og huse. De er uhøjtidelige med hensyn til rengøring. Mange af dem har antistatisk belægning, støv tager sig ikke af dem. Men det betyder ikke, at der ikke er behov for at rense et sådant loft. Over tid vil snavset klatre op og op.

Rengøringsfunktioner

Stretch matte loft passer perfekt i næsten ethvert interiør. Men forskellige former for forurening kan ødelægge et positivt indtryk af selv det mest sofistikerede design. Hertil kommer, at daglig indånding af støv ikke fremmer sundhed. Selv om lærredet har en antistatisk effekt, men som på enhver anden overflade over tid vil støvet afregne, og denne effekt sparer ikke for andre former for snavs.

Stænk af champagne og sodavand, spor af liv af forskellige fluer, lime kondensat, sæbe skum, spor af sod, røg og fedt - det er ikke alle mulige forurening af loftet. At vaske dem derhjemme er ret kraft for enhver værtinde. Det vigtigste er at kende egenskaberne ved det materiale, der skal rengøres.

Uigennemsigtige stræklofter er ofte lavet af PVC-film. Sådant materiale tolererer ikke stive børster, slibemidler og grov håndtering. For meget kraft kan forårsage revner eller endda huller, desuden kan duken uberettiget deformeres. En sådan overflade kan ikke rengøres med acetonbaserede produkter, en aggressiv forbindelse kan "spise igennem" belægningen.

Vask loftet uden pletter på flere måder:

 • Renseri - overfladen tørres med en tør eller let fugtig blød klud, særlig mikrofiber klud. Det bruges normalt, når det kun er nødvendigt at børste støv væk.
 • Renseri med støvsuger - det er kun nødvendigt at bruge en speciel dyse med en meget blød børste.
 • Våd rengøring - kan udføres som simpelt vand (hvis temperatur ikke må overstige 40 grader), og ved hjælp af specielle løsninger (købt eller personligt fremstillet).
 • Damprensning - henholdsvis med dampgenerator.

Overfladen af ​​stoflofter rengøres bedst med tørre metoder. Ved installation af stofklæder er det nødvendigt at afklare, om en sådan belægning tåler vådrensning. Ikke alle stoffer, der anvendes til loftindretning, er imprægneret med specielle forbindelser. Og hvis du gør en våd rengøring af sådanne lofter, kan du ved et uheld ødelægge belægningens udseende.

Hvordan og hvad skal man vaske?

Det er ikke svært at passe på det frostede loft, hvis det er placeret i stuen, gangen, soveværelset. Pleje af lærredet kan udføres en gang hver flere måneder, en gang hvert halve år. Afhængig af belastningen af ​​disse værelser.

En anden ting - lofterne i køkkenet, badeværelset. Disse værelser er præget af øget "snavsakkumulering". Sæbe pletter, kalkskala - kan ganske ofte ses på lofterne i badeværelserne. Spor af sod, fedt forbliver på køkkenets overflader. Og skrupelløse rygere kan forlade sig påmindelser i form af spor af brænding, røg.

Det er helt muligt at rense loftet fra enhver form for forurening både ved improviserede midler og specielt designet til disse formål. For at gøre dette er det nok at vaske loftet og tørre det tørt for at undgå spor af pletter.

Værktøjer og instrumenter

Uanset graden af ​​forurening af loftet, til rengøring skal du:

 • klude (bomuld, i dette øjemed kan du lægge på gamle klude) eller servietter (de skal være bløde af ikke-vævede fnugfri materialer, mikrofiber), bløde svampe uden hård base;
 • en god stabil trinladder (eller en stand, som du absolut ikke vil falde);
 • Ved støvsugning skal enheden være udstyret med en speciel dyse med en blød børste;
 • vand, vaskemiddel eller sæbeopløsning;
 • sprøjtepistol - det kan bruges til at lette anvendelsen af ​​fortyndede rengøringsmidler, hvis de ikke præsenteres i form af aerosoler eller sprayer;
 • Når man bruger kemikalier (selvom de er af egen fremstilling), handsker, der simpelthen er nødvendige, hvis den person, der renser overfladen, har en fremragende manicure på lange negle, vil ikke være overflødig;
 • mop - hun skal bruge meget omhyggeligt. Hendes arbejdsstang skal være fuldstændigt dækket af en klud, som i så fald ikke glider og falder;
 • dampgenerator, hvis man praktiserer lignende rengøring.

Det er muligt at vaske en klud med et strækloft selv med det mest almindelige vand. Det skal være varmt, men på ingen måde varmt! Maksimum 40 grader. Temperaturen på enhver rengøringsopløsning bør ikke overstige dette mærke. Det er muligt at øge effekten af ​​vand med opvaskemiddel eller sæbe (ikke særlig alkalisk, for eksempel til børn).

Når du bruger produkter, som opløses godt og danner et rig skum, kan du ikke våd kluden eller svampen i opløsningen og anvende skum. Det vil gøre det godt selv med gamle pletter, og effekten vil være mindre aggressiv end selve løsningen. For eksempel kan du vaske et matteret lærred ved hjælp af skum fra et fortyndet rengøringsmiddel. Tag pulveret til håndvask ("automatisk" til disse formål virker ikke), pisk i skum med en blander og påfør overfladen.

Velprøvede værktøjer til rengøring af briller og spejle, især dem der indeholder ammoniak. Alkohol fjerner bemærkelsesværdigt fedt. Påfør, vent 15 minutter efter skylning og tør overfladen. Men når du bruger glasrenser, skal du altid være opmærksom på sammensætningen. Hvis aceton er indeholdt, er det absolut umuligt at bruge det.

"Mr. Muskul", "Vanish" - har en ret blid sammensætning, der alligevel helt fjerner snavs. Og selvfølgelig kan du i hardwareforretningen købe et produkt, der er specielt designet til rengøring af stræklofter, der renser snavset, vil ikke skade belægningen og vil ikke forlade pletter.

midler

Fjern støv fra den matte lærred er kun mulig med en tør, blød klud. Det vigtigste - når du renser for at tørre overfladen korrekt, ikke trykke for hårdt, med det formål at ikke gnide. Loftet er en struktur lavet af en ramme og et strakt lærred. Ved for høj eksponering for PVC-film kan deformeres - stræk i grimme striber, rynker kan danne sig. Kun fagfolk kan eliminere denne form for defekt.

Ved rensning med en støvsuger med en speciel dyse er der ingen grund til at bringe enheden tæt på loftet. Det skal opbevares på en lille, 1-2 cm afstand.

Når du rengør loftet med en dampgenerator, skal du rette værktøjet til kontaminering. Damp overfladen, fjern straks kondensatet og tør det tørre ud.

Ved våde rengøring med en moppe skal du også udvise maksimal forsigtighed. Hvis stoffet pludselig glider ud af arbejdsstangen, er problemerne uundgåelige. Overfladen kan blive ridset. Derudover er det umuligt at kontrollere eksponeringsgraden, når man bruger dette værktøj, som når man arbejder med en klud, svamp eller serviet.

Hvis loftet rengøres i hånden, så skal der ikke være nogen smykker på dine hænder, det er bedst at bære handsker. For at rense hele overfladen af ​​loftet kan det ofte være nødvendigt med et par klude eller servietter. Nogle at fjerne pletter, andre til at tørre og fjerne mulige pletter.

Rengør loftet bedre fragmentarisk. Et stykke efter det andet. Det er mere hensigtsmæssigt at bevæge sig rundt, desuden er lærredet altid ujævnt forurenet, et sted kan der være mere forsigtige og omhyggelige virkninger, og et sted er en bevægelse med en fugtig klud nok.

Når der er meget snavs på loftet, blev der ikke udført generel rengøring eller var allerede for lang tid siden, for eksempel for flere år siden, er det nødvendigt med afgørende handlinger.

Teknologien til dyb rensning af nettet går gennem flere faser:

 • Første tørrensning. Weben er fejet væk fra hjørner og lamper, støv fjernes.
 • Derefter påføres en rengøringssammensætning på overfladen.
 • Venter på en bestemt tid. (Hvis forureningen er meget stærk, så vaskemiddelet virker i fuld kraft. Hvis pletterne er små, kan du gå videre til næste trin).
 • Sammensætningen vaskes ud af lærredet.
 • Næste er tørringen. Overfladen tørres af med en tør klud, klud. Indtil fjernelse af spor af sæbepletter.

Nyttige tips

For at det frostede loft altid glæder sig med dets udseende, er det bedre at rengøre det tørt regelmæssigt, og i tilfælde af pletter må du ikke afmontere fjernelsen indtil senere, og straks fjerne det, mens de er friske og nemme at rengøre.

For en stue, en hall, et soveværelse og andre rum, hvor snavs ikke akkumuleres så meget, er det nok at rengøre det en gang om året, et halvt år.

Glem ikke at ventilere rummet hvor det nedhængte loft er installeret.

Alt arbejde gøres bedst om morgenen, når der ikke er behov for yderligere belysning.

Det anbefales at vaske strækloftet i badeværelset efter hver brug. Det er nok at fjerne kondensatet og sæbeblomstringen - tør tørre med en klud. Hvis en sådan rengøring er umulig, er det nødvendigt at gøre det til en regel - regelmæssigt at gøre generel rengøring i lokalet, startende fra loftet.

At klare fedtblomst vil hjælpe med midler, som omfatter ammoniak. Selv på trods af den stærkeste hætte, skal lofterne i køkkenet vaskes regelmæssigt og oftere end for eksempel i stuen. Snavs ophobes ubemærket, men grundigt.

Køkken, badeværelse, balkon - dette er det mest gunstige sted for udseendet af alle former for forurening. Derfor er rengøring af loftsdækslet her gjort oftere.

Før rengøring fjernes alle smykker fra fingrene, brug handsker. Dette vil beskytte loftet mod små ridser og hænder - fra virkningerne af kemi.

Hvis der er tvivl om, hvordan rengøringssammensætningen vil opføre sig på overfladen, så kan en foreløbig prøve udføres. Påfør produktet et eller andet sted i det "mørke" hjørne af rummet. Selv hvis der dannes skader, vil det være umærkeligt.

Ofte forbliver pletterne, efter at de overdriver det med koncentreret rengøringsmiddel eller glemmer at tørre rengøringssammensætningen ud af overfladen og tørre den. For at fjerne de eksisterende sæbe striber, gentag loftrengøringsproceduren ved hjælp af en vandig opløsning af ammoniak (fortynd produktet i et forhold på 1:10).

Overfladen af ​​loftet rengøres bedst med segmenter. Langs sømme. Lige linjer. Efter rengøring, glem ikke at gå på kluden med en tør lap. Sådan tørring vil spare på unødvendige skilsmisser.

Nogle former for forurening, som f.eks. Ændring af lærredets farve, kan ikke elimineres med improviserede midler. Gulning på køkkenloftet kan tilskrives denne form for forurening. Disse ændringer i farve skyldes eksponering for varm damp. Du kan ikke bruge blekemidler her. Forresten kan blegemidler til rengøring af stræklofter i hvert fald ikke anvendes.

Børstet loft - en smuk og vigtig detalje af interiøret. Og hvis du ikke glemmer at rengøre det regelmæssigt, så vil det tjene i mange år, glædeligt med sin uberørte skønhed.

Sådan rengøres komplekse pletter på strækloftet, se følgende video.

Sådan vasker du strækloftet uden pletter i 5 trin

På trods af antistatisk og beskyttende imprægnering af stræklofter, skal du stadig vaske dem. I stuer er det tilrådeligt at gøre dette 1-2 gange om året, og i køkkenet - hver 2-3 måneder som udseendet af fedtede forekomster og sod. Heldigvis er rengøring af lofterne ikke så besværligt, at rengøring ikke kræver ekstra omkostninger og tager ikke meget tid. I dette materiale beskriver vi hvordan og hvordan man vasker stræklofter (glans, mat, satin og stof).

Sådan vasker du det hævede loft derhjemme - en universel måde

I hjemmet anbefaler fabrikanterne kun at vaske loftet med særligt middel eller sæbevand. I de fleste tilfælde er denne rengøring tilstrækkelig til at rengøre lærredet fra støv, byggemudder, fedtede eller nikotinplader, sod. I denne trin-for-trin instruktion vil vi tale om den universelle og den eneste måde at rengøre, som er godkendt af producenterne af spændingsstrukturer.

 • Almindelig mopp med børstehår, og helst med en flad dyse;
 • Rene og bløde mikrofiberklæder eller flanneller (2 stk.);
 • Et bassin af varmt vand (men ikke varmt!);
 • Spray (valgfrit);
 • Flydende sæbe;
 • For større bekvemmelighed er det ønskeligt at fremstille en stige.

Vores råd: Det er mere hensigtsmæssigt at pibe loftet med en bevægelig platform og en mikrofiber fastgørelse, som også kaldes teleskopisk (i billedet). Prisen på en sådan moppe er ret høj - fra 2 tusind rubler, men den er let, skarp og har allerede en dyse, som kan vaskes gentagne gange.

Vaske tæppe teleskop mop lettere og sikrere for lærredet end nogen anden

Trin 1. Fortynd en svag sæbeopløsning fra flydende sæbe og varmt vand i et bassin. Hvis du bruger en sprøjtepistol, vil følgende proportioner gøre: 4 dråber flydende sæbe pr. 1 kop vand.

Trin 2. Læg en mop en klud dyppet i sæbevand (men ikke varmt!) Og start rengøring. Begynd at vaske strækloftet med en moppe, der flytter fra det ene hjørne til det andet, og bevæger sig støt gennem hele lærredet. Hvis loftet er meget stort, kan du opdele det i flere sektioner, der hver især skal vaskes fra vægge til lærredens centrum.

 • Hvis du bruger en sprøjtepistol, kan du jævnt fordele produktet i et afsnit, vask det med hånden eller med en moppe og en ren, fugtig klud. Derefter skal du flytte til et andet websted. Mopens bevægelsesprincip er det samme - fra væggene til lærredets centrum.

Nå, hvis du har en trinladder - det giver dig mulighed for manuelt at fjerne lokale pletter på lærredet, mere klogt tørre moppen og bedre se forureningen. Også stigen er nødvendig, hvis lofterne er høje.

 • Undgå for meget pres, for ikke at gnide snavs eller støv ind i stoffet og ikke beskadige det. Især stor omhu skal tages ved vask af stræklofter, der er installeret tæt på basen (f.eks. På niveauet 3-4 cm). I sidstnævnte tilfælde er det bedre ikke at bruge en moppe overhovedet, men at vaske loftet med dine hænder, mens du klatrer op ad stigen.

Vask stræklofter med hænder sikrere end mopp

Trin 3. Om nødvendigt skal du bruge en af ​​husstands- eller specialværktøjerne beskrevet i næste kapitel for at fjerne komplekse snavs.

Trin 4. Hvis du ønsker, kan du være sikker fra skilsmisser og igen gå kluden med en moppe med en ren, fugtig klud.

Trin 5. Når du er færdig med rengøring, skal du tørre strækloftet med en ren, tør klud for at slippe af med rester, og vigtigst af alt - fra pletter. Faktisk er dette stadium poleret klud.

 • For at vaske stræklofter er det tilladt at bruge kun bløde, fnugfri klude (mikrofiber eller flanneller). Børster og hårde svampe kan ikke bruges.
 • Det er strengt forbudt at anvende rengøringsmidler, der indeholder: acetone, alkalier, opløsningsmidler, klor, slibepartikler, samt vaskemidler, sæbe, sennep og sodavand til rengøring af loftet.
 • Spændingsstrukturer bør ikke vaskes med varmt vand.
 • Hvis du planlægger at vaske loftet manuelt, skal du sørge for at fjerne ringene (især med sten), inden du begynder at rengøre, for ikke at beskadige filmen.

Hvad der ellers kan vaske stræklofter

Trods det faktum, at producenterne kategorisk ikke anbefaler rengøringsstræklofter med andet end sæbeopløsning eller specialværktøjer (solgt i hardware og hardwareforretninger, i virksomheder, der producerer stræklofter), viser praksis, at nogle gange kan de erstattes:

 • Vinduespoleringsmiddel (baseret på flydende ammoniak) er et godt værktøj, der gør det muligt at vaske stræklofter (undtagen mat og stof) uden at efterlade pletter. Det gør også et fremragende arbejde med fedtede aflejringer og sod, lokal forurening. Det er sikkert at bruge farveløse væsker (uden farvestoffer i sammensætningen).
 • Opvaskemiddel - Det er lige så neutralt som sæbe, men klarer sig bedre med en fed belægning, hvilket er vigtigt for at vaske stræklofter i køkkenet.
 • En opløsning af varmt vand og 10% ammoniak (i ​​et forhold på 9: 1) - egnet til vask kun glans og satin strækloft (IKKE egnet til matte lofter!). De kan effektivt fjerne fedtet og nikotin plaque, sod, madforurening og stænk samt fjerne pletter efter hovedrengøringen. Efter påføring af opløsningen skal kluden tørres af.

Før du begynder at rengøre, skal du teste renseren på et lille, ubemærket sted. Påfør det først, tør derefter af og tør. Hvis det behandlede område efter 10 minutter ikke er falmet, ikke blevet, ikke deformeres og forbliver uden pletter, kan det valgte værktøj anvendes.

Rengøringsmiddel til stræklofter

Sådan rengøres matte, satin og stof stræklofter?

 • Det er sikreste at rengøre stoflofterne ved hjælp af tørrensningen (bløde klæder af flannel / mikrofiber). Det er acceptabelt at bruge en støvsuger i tilstanden med lavt strømindtryk (omhyggeligt). Samtidig skal dysen holdes i en afstand på 3-5 centimeter fra lærredet. Hvis du skal rengøre pletter og snavs, kan du bruge den samme svage sæbeopløsning, behandle dem forurenet område og lade det gå i 5 minutter. Det vigtigste er ikke at overdrive det med friktion, ellers kan spor forblive.

Du kan også vaske stofloftet ved hjælp af et specielt værktøj som i billedet nedenfor.

 • Satinlofter kan vaskes på samme måde som glatte (se instruktioner i første kapitel).
 • Matte lofter rengøres på samme måde som glatte eller satin dem. De kan dog ikke rengøres med alkoholbaserede produkter (herunder flydende ammoniak).

Hvordan og hvordan man vasker stræklofter uden striber

Strækloftet kan være mat eller blankt, fra PVC-film eller stof, det har en flad overflade, sprækker ikke og opsamler ikke støv på den.

På trods af dette kan der under driften være tidspunkter, hvor lærredet bliver forurenet, for eksempel er der dråber champagne, og så opstår der spørgsmålet om, hvorvidt det kan vaskes. Lad os overveje, hvordan man gør dette, så der ikke er pletter og streger på overfladen.

Husholdningernes rengøringsregler

Der er to måder at vaske stræklofter på: Brug en støvsuger eller en fugtig svamp eller grundig rengøring.

Hvis du bruger en støvsuger til rengøring, skal du tage en blød børste for ikke at beskadige lærredet, og det skal arbejde med medium strøm.

Hvis der anvendes en bred, glat vedhæftning på en støvsuger, trækkes en film ind i den, der kan blive beskadiget, så eksperter anbefaler en glat vedhæftning til at pakke en klud på forhånd. Hvis der ikke er støvsuger, fjernes støvet med en fugtig klud eller servietter, og for at gøre arbejdet mere bekvemt, er en moppe viklet omkring dem.

Stoffet fugtes i sæbevand og bevæger sig langs lærredet og gør bevægelser uden stærkt tryk. Derefter gentages alt med en våd og derefter tør klud.

For at skabe et strækloft kan forskellige materialer anvendes, så metoderne til rengøring af dem vil variere:

 • hvis overfladen er lavet af ruskindstof, udføres rensning ved hjælp af en blød børste;
 • således at det blanke lærred skinner godt igen, efter en sæbeopløsning tørres det med en 10% opløsning af ammoniak, og så tørres alt tørt
 • Vask stoffets overflader forsigtigt, da de er mere skrøbelige. For ikke at ændre tekstilens struktur, kan du ikke gnide en klud på samme sted i lang tid.

Hvad er bedre at vaske?

Afhængigt af det materiale, hvor lærredet er lavet, skal du have:

 1. stige eller stige
 2. en blød klud cut eller svamp;
 3. vaskemidler, deres sammensætning bør ikke være slibende stoffer;
 4. støvsuger og dyse, som skal have en blød bunke.

Nu, når du ved, hvordan man vasker et sådant loft, lad os finde ud af, hvad du kan vaske det, og hvad du skal bruge er strengt forbudt.

For at gøre en sæbeopløsning er det nødvendigt at indstille sæbe, det bedste er husstanden, eller du kan tage vaskepulver og fortynd dem i varmt vand. Derudover kan du tage ethvert middel til at vaske vinduer eller retter.

Hvis du bruger vaskemiddelet for første gang, skal du kontrollere, hvordan det virker på lærredet. Til dette skal det først testes på det mest uhåndterlige og lille område. Hvis der som følge af anvendelsen af ​​denne sammensætning ikke er spor tilbage på overfladen, er det muligt at vaske hele loftet med det.

Butikken har et stort udvalg af specialværktøjer, men deres omkostninger vil være meget dyrere end selvfremstillet sæbeopløsning. Hvis vi taler om, hvad der er sådanne specialværktøjer, så er det den samme sæbeopløsning, der kun er lavet i et industrielt miljø.

Omsorg for blanke lofter

Hyppigheden af ​​pleje af et blankt lærred bestemmes af dets tilstand, hvis glansen er forblevet over tid, er det tid til at vaske loftet. For at genoprette den oprindelige glans, tør du først tøjet af med en tør klud.

Du må kun bruge bløde klæder eller svampe for ikke at ridse glansen. Du kan vådte dem i en sæbeopløsning, du skal flytte sammen, ikke over svejse. Efter behandling med en fugtig svamp tørres af med en klud eller mikrofiberklud.

Alt arbejde udføres uden stærkt tryk, det er umuligt at skrabe af forurening med skarpe genstande. Under arbejdet fjernes alle smykkerne fra hænderne for ikke at rive lærredet ved et uheld.

Funktioner plejer stofservietter

Sådanne lofter har deres egen karakteristika:

 • de er mere skrøbelige i sammenligning med PVC-film, så de er bedst rengjort uden rengøringsmidler og tørres af med en fugtig klud;
 • Da stoffet er vævet, er det praktisk at bruge en børste med en blød børste til at rengøre den.

Det er bedst at udføre rensning af sådanne overflader, og kun i tilfælde af stærk forurening kan du udføre vådrensning. Hvis der anvendes en sæbeopløsning, skal koncentrationen være meget svag, og sørg for at prøve detergentets effekt på det mest uhåndterlige sted.

Hvis der anvendes en støvsuger til rengøring, bør den ikke presses tæt på lærredet med en børste, den skal opbevares en smule fra den.

For en PVC film vil den optimale driftstemperatur være + 10... 50 grader. Hvis du ønsker at lave en sådan finish på en loggia eller i et andet uopvarmet rum, er det bedre at bruge stofdesign, der kan modstå temperaturer op til -40 grader.

Ekspertrådgivning

For simpelt og hurtigt at rengøre lærredet af ethvert materiale skal du overholde følgende anbefalinger:

 1. således at det glatte loft igen efter vask fik den oprindelige glans, den blev tørret med en opløsning af medicinsk eller flydende ammoniak;
 2. bevægelse bør kun udføres langs sømmenes placering
 3. Før du udfører disse værker skal du fjerne alle ringe og armbånd, så du ikke kan beskadige lærredet med dem.
 4. Køkkenet skal have en hætte, og under madlavning er det nødvendigt at bruge låg, så sot og fedt ikke falder på loftet;
 5. Brug ikke slibemidler;
 6. under rengøring skal du gøre alt pænt og ikke udøve stor indsats.

fund

Nu ved du, hvordan man skal tage sig af strækloftet og kan gøre dette arbejde med dine egne hænder. Til vask er det bedst at tage rent vand eller en sæbeopløsning, alt arbejde skal gøres omhyggeligt og langsomt. Hvis du ikke har tid, så kan du altid ringe til specialister, der hurtigt og effektivt rengør ethvert strækloft.

Sådan vasker du et kedeligt stretchloft uden striber derhjemme?

Matt stræklofter er meget populære. For at de skal tjene i lang tid, er omhyggelig pleje og vask nødvendig. Over tid vises forskellige forureninger på overfladen af ​​det kedelige loft. For at slippe af med dem er du nødt til at gøre dig bekendt med reglerne for vask samt at vide, hvad slags rengøringsmidler du kan vaske dem.

Grundlæggende regler

Stramme uigennemsigtige lofter er lavet af PVC film imprægneret med polyurethan. Takket være denne imprægnering er der dannet en særlig materiale tekstur. Polyurethan er kendt som et støvafvisende og vandtætningsmiddel, der gør det muligt for dig ikke at opsamle meget støv.

Hvis du udfører våd rengøring uden ekstra vaskemidler 1 gang i 3-5 måneder, kan du opnå det oprindelige udseende.

Hyppigheden af ​​rengøring afhænger af rummets størrelse og formål. Stuen, salen og soveværelset kræver ikke konstant pleje og vask af lofterne, fordi der ikke er ophobning af snavs, som ikke akkumuleres her. Streklofter installeret i køkkener og spisestuer er meget modtagelige for snavs (fedtpletter, sod, kondensat). Derfor er det i sådanne lokaler nødvendigt at udføre rengøring meget oftere. Det samme problem opstår i badeværelset, hvor formen eller svampen undertiden dannes af fugt.

Udvælgelse af vaskemidler og værktøjer

For den rette pleje af stræklofter med en mat tekstur skal du:

 • mopp lavet af skumstof, dets håndtag skal være kort, så du kan styre trykket på loftet;
 • bløde svampe eller klud, såsom mikrofiber;
 • sæbeopløsning;
 • vand ved stuetemperatur;
 • stigen;
 • vask støvsuger.

Før du begynder at rengøre loftet hjemme, skal du beslutte dig for valg af vaskemiddel og tilbehør, der er egnet til dette. For det meste kan granulære rengøringsmidler (specielle pulvere) ikke bruges til denne form for rengøring, de kan ødelægge hele udseendet af strukturen, selvom de er fortyndede.

Det er også forbudt at anvende aktive stoffer til rensning. Disse omfatter syrer, opløsningsmidler, alkalier. Før du køber et rengøringsmiddel, skal du være opmærksom på produktets sammensætning, som ikke skal indeholde acetone. Den bedste variation ville være at bruge en speciel løsning anbefalet af fabrikanten af ​​et strækmatte loft. Hvis der ikke er behov for at købe en sådan løsning, eller det ikke er i husstandens kemikalieforretning, kan du bruge en sæbeopløsning eller opvaskemiddel samt glas- og spejlrensningsprodukter, der kan klare denne opgave.

Lige før brug af sådanne løsninger skal de kontrolleres for tilstedeværelsen af ​​aktive stoffer i sammensætningen.

Renseri

Til denne type rengøring anvendes rene, tørre, bløde, fnugfrie værktøjer. Målet er at fjerne mindre forureninger som støv, spindelvæv, friske pletter og spor af kondensat. Hvis der er en web, er det nok at børste det væk fra omslaget.

Til tør rensning kan du bruge en støvsuger med en dyse af skumgummi. Afstanden fra støvsugeren til loftet skal være mindst 3 cm, det er umuligt at røre overfladen. Denne metode er ikke egnet til stædig forurening. Renseri kræver ikke stor indsats, så det udføres primært for at forhindre.

Kombineret rengøring

Denne type rengøring omfatter flere typer rengøring. Der er en konsistent anvendelse af tørre og våde metoder. Kombineret rengøring består af følgende trin:

 • Tør gnidning. Rengør loftoverfladen med en blød, tør klud eller svamp.
 • Moisturize. Varmt rent vand påføres spændbelægningen ved hjælp af en sprøjte eller en sprøjteflaske. Denne metode er obligatorisk, hvis der er stædige tørrede forurenende stoffer.
 • Imprægnering af klud med kemiske løsninger. Hvis de to første varianter af rengøring ikke er nok til at fjerne snavs, skal du bruge vaskemidler. De anvendes på stof eller på forurening. Derefter fjernes den indlejrede plet med forsigtige bevægelser.
 • Fjernelse af sæbeopløsninger. Brug varmt vand, skylle overfladen af ​​loftet.
 • Tørring. Matte klud tørres tør ved hjælp af tørstof, du kan også bruge en hårtørrer. Denne procedure er nødvendig for at forhindre dannelse af mug og mugg.

På den måde elimineres de mest komplekse forureninger, som ikke kan fjernes separat ved tør eller våd rengøring.

Takket være denne kombination forbliver loftoverfladen i en helt ren tilstand i temmelig lang tid.

Forbudte handlinger

Vedligeholdelse af matte overflader kræver omhyggelig og omhyggelig behandling. Der er forbudte værktøjer og værktøjer, der kan beskadige det frostede lærred.

 1. Standard slibemidler. Deres brug er strengt forbudt. Der er risiko for revner. Sådanne sammensætninger udsender skarpe ubehagelige lugte, som kan føre til allergiske reaktioner.
 2. Væsker, som indeholder acetone. De har en negativ effekt på lærredet, misfarver det og danner pletter på gulvet.
 3. Hårde stoffer og værktøjer med spidsede ender (mopp uden skumgummi). Sådanne materialer kan føre til deformation af nettet (revner, ridser, pauser), op til behovet for at erstatte strukturen.
 4. Det er muligt at bruge pletfjerner, men kun hvis et sådant værktøj testes på et lille skjult område af loftet.
 5. Vandetemperaturen til rengøring af loftet må ikke være over 40 grader.

Hvordan vaskes uden pletter?

Duken af ​​det frostede loft er struktureret, derfor anbefales det at bruge silke stoffer, når du rengør denne belægning. Hvis du bruger en simpel klud, kan du få lint på lærredet.

Det uigennemsigtige loft har fordel over andre typer af et strækloft. Det ligger i, at efter vask er der ingen pletter.

For at rense forureningsloftet korrekt udføres følgende procedurer:

 • Hvis der er en bane i hjørnerne, fjernes den med en støvsuger med en blød dyse.
 • Når du bruger en rengøringsspray, er det nødvendigt at distribuere det til små områder af belægningen og straks tørre det forsigtigt med en blød klud.
 • Hvis der vælges et rengøringsmiddel til rengøring, skal det fortyndes i en varm væske, inden der skylles og påføres en blød klud. Vaskning af lærredet sker med plastikbevægelser fra venstre til højre fra et hjørne til et andet. I intet tilfælde behøver du ikke at gnide i cirkler, ellers kan der ske skilsmisse. For at rengøre matoverfladen kan du bruge alkoholbaseret glasrens.
 • Hvis belægningen har næppe aftagelig forurening, er den for-gennemblødt og derefter forsigtigt aftørret med udklædt klud, indtil den helt fjernes. Når du bruger en stor mængde vaskemidler, skal du skylle belægningen med varmt rent vand for at fjerne kemiske rester.
 • Når alle forurenende stoffer er fjernet fra måtten, udføres rensning.

For at rense det kedelige loft uden pletter i hjemmet, anbefales det at anvende ammoniak. Det skal fortyndes i vand i et forhold på 50 ml pr. Liter.

Forureningsforebyggelse

For ikke at ty til hyppig rengøring af matte stræklofter, er det nødvendigt at overholde foranstaltninger til forebyggelse af forurening.

 • I badeværelset skal du omhyggeligt bruge brusebadet, så mindre vanddråber falder på gulvet. Eksperter anbefaler at købe et specielt gardin, der ikke tillader dråber vand at falde på loftet.
 • I køkkenet skal du installere en kraftig hætte, som forhindrer store forekomster af sod og fedtpletter. Du skal også omhyggeligt åbne kulsyreholdige drikkevarer, beholdere med mad, så fødepartikler og stænk ikke falder på loftet.
 • Konstant luftning af værelser med kedelige stræklofter vil bidrage til at undgå akkumulering af kondensat.
 • Det er nødvendigt at udføre våd rengøring oftere i huset eller lejligheden for at forhindre sedimentering af støv og sod.

Hovedbetingelsen for at grundigt rengøre det matte loft hjemme uden farvning er at følge reglerne for vask og rengøring af loftoverfladerne efter råd fra eksperter.

I rummelige værelser er loftet meget stort, så det vil være en stor indsats at passe på sådanne belægninger.

Til dette formål er det bedre at ringe til rengøringsselskabets specialister, som på kort tid vil klare denne opgave.

Du kan lære at rengøre komplekse pletter fra strækloftet ved at se videoen nedenfor.

Den mest effektive måde at vaske strækblanke lofter uden striber på

Hvis du har et strækblankt loft, så har du allerede indset, at dette ikke er en mulighed, der kan undvære særlig pleje.

Glansens overflade kan ikke forblive perfekt for længe. I dag finder vi ud af: hvordan man vasker strækblanke lofter uden tråde.

Ved at vælge de rigtige værktøjer, kan du gøre denne rengøring meget hurtigt og nemt. Når alt kommer til alt, vil en vidunderlig loftsbeklædning kun se luksuriøst ud med korrekt pleje.

Sådan vaskes stræklofter: grundlæggende regler

Det blanke skal skinne, det er ikke for ingenting, at du har brugt så meget tid, penge og kræfter på at installere det. Lad os derfor se, hvordan man korrekt rengør et loft, så der ikke dannes pletter.

Her er reglerne du kan bruge:

 1. Brug kun en svamp lavet af bløde materialer. Hårde materialer vil ridse overfladen.
 2. Svampen kan fugtes i en sæbeopløsning.
 3. Loftet skal vaskes med lette cirkulære bevægelser. Samtidig skal du flytte fra svejsningen.
 4. Fjern små snavs med en svamp.
 5. Efter vask skal overfladen tørres af med en tør flanelklud.

Hvis du ikke har besluttet: hvad betyder at vaske loftet og derefter vælge en mulighed, prøv det på en ubetydelig del af lærredet.

Vent efter 10 minutter efter påføring af produktet.

Du kan ikke vaske loftet med varmt vand, da dette vil føre til deformation af lærredet.

Hvilke vaskemidler kan jeg bruge?

For at vaske den glansede finish derhjemme på en kvalitets måde, skal du først vælge det passende produkt. Husk at disse formuleringer ikke skal have acetone.

Alkoholholdige produkter, der perfekt renser overfladen mod støv, hjælper godt.
Du kan prøve at fjerne pletten med rengøringsmiddel, men det skal være meget godt fortyndet i vand, indtil det er helt opløst.
Du kan bruge et rengøringsmiddel, der ikke indeholder aggressive eller slibende komponenter:

 • klare sig godt med urenheder, der ikke er giftige, Mr. Muscle. En sådan løsning hjælper med at rydde op sod, fedt og alle slags pletter;
 • Fairy gel kan fortyndes med vand. Et sådant middel vasker også væk fedt godt;
 • Prøv at bruge en glasrenser. Det skal sprøjtes på overfladen og derefter tørres med en tør klud.

Der er også specielle produkter til rengøring af loftet. Men selv de skal testes før brug, især hvis du har fotoprint på lofterne.

uddannelse

Når du beslutter dig for at rengøre loftet, skal du først forberede. For det første skal du forberede en fast stige eller en solid trinladder, så det er bekvemt at arbejde på dem.

Sikkerhed i denne rengøring er afgørende. Husk at den unaturlige situation forårsager smerte og følelsesløshed i dele af kroppen.
Klargør bløde og rene bomuldsservietter for at behandle belægningen. Passer til flannel ble eller klude fra gammelt sengelinned vil gøre.
Du skal også bruge en støvsuger med en dyse i form af en børste, skumsvampe eller ikke-slibende rengøringsmidler.

Ridser bør ikke efterlades på lærredet, så fjern alle smykker fra dine hænder.

Hvilke værktøjer til brug

Hvis du undrer: Kan du rengøre loftet med en støvsuger, så er svaret ja. Det er præcis hvad eksperter anbefaler.

Men før en sådan rengøring skal du sørge for, hvor godt strukturen er fast. Denne rengøringsmetode kan ikke bruges mere end en gang om måneden.
Af den måde, at filmbelægningen ikke er tungt dækket af støv, skal den behandles med et antistatisk middel.

Sådan fjerner du pletter

Sådan fjerner du pletter, kan du se på videoen. På grund af tilstedeværelsen af ​​fugt kan gule pletter forekomme på overfladen.

Dette sker når strømmen af ​​taget eller rørene. Vidste du, at grimme pletter kan dukke op fra tobaksrøg?

Også, når en betydelig mængde fugt fordampes, kan gule pletter dannes på loftet.
Pletter efter perkolering er vanskelige at fjerne. Det er bedre at straks kontrollere tag og vandlinjer for lækager.

Prøv disse metoder:

 1. Smuld så lidt sæbe ind i chips og opløs i vand. Du kan også tilføje et blødt vaskepulver. Derefter fugtes en blød klud i opløsningen, med hvilken forurenede overflader gnides.
 2. Prøv at opløse ammoniak og en sådan blanding, tør forsigtigt pletten.
 3. Brug specielle formuleringer til at rengøre loftsflader.

Hvordan slippe af med cirklerne efter rengøring

Når du bruger sæbeopløsning til at vaske loftet i køkkenet eller i badeværelset, kan der dannes cirkler og hvide striber.

For at fjerne dem, vaskes overfladen med en svamp flere gange. Efter våd gnidning anvendes tørt tøj.
Hvis sømme er til stede, skal de rengøres langs suturlinjen. Hvis forarbejdning udføres i en vinkel på sømmen, så kan skraldespand komme derhen.
For at få mousserende højdepunkter, brug en alkoholopløsning, men en lille koncentration.

Hvordan vasker spændingsstrukturerne?

Før du vasker loftet, er det bedre at støvsuge det først. Hvis loftet er vævet, anvendes rensning.

Når du bruger støvsugeren, må du ikke berøre overfladen. Hvis enheden er for kraftig, kan materialet blive deformeret.
Vask det hængende loft bedre med hånden. Samtidig udføres rengøring trin for trin. Skift til at vaske små områder.

Du kan forsøge at pakke en klud på en moppe for at vaske overfladen med den.

Men du skal handle meget omhyggeligt for ikke at ødelægge lærredet.

For at tilføje skinne til overfladen kan du tilføje noget ammoniak til vandet.
Loft i badeværelset eller i køkkenet fortjener særlig opmærksomhed. På grund af den høje fugtighed kan kalkskalaen danne sig på overfladen.

Det skal tørres med en våd klud og derefter tørres med en tør klud.
I badeværelset på en blank overflade kan man få spray ved badning. Fra denne form for skilsmisse. Tørrede eksilpletter er vanskeligere at fjerne, så det er bedst at tørre overfladen straks.
Loftet i køkkenet kræver også omhyggelig vedligeholdelse. Når alt kommer til alt, selv med en hætte af høj kvalitet, dannes fedtede pletter, sod og støv på loftoverfladen.

Store fedtpletter behandles først med rengøringsmiddel, og derefter med en våd klud.

Rydde områder tørres med en tør klud. Du kan også bruge en damprens til at fjerne gamle pletter.

Når du bruger en speciel dampmop, skal du bruge en mikrofiberdyse. Efter dampning fjernes alle forureninger med servietter.

Hvad er forbudt at vaske lofterne

Lad os se, hvad der ikke kan bruges til rengøring af klæder, og find ud af om de vaskes med pulver. Eksperter anbefaler ikke brug af vaskepulver.

Men når du vasker små pletter, kan du prøve at lave en løsning med en lille mængde af det. Generelt kan du ikke bruge slibeværktøj, metalbørster og hårde skurepuder.

Forbudt forskellige opløsningsmidler og præparater indeholdende chlor.

Ikke egnet til pleje af en skinnende overflade sodavand, tjære sæbe og sennep. Sådanne produkter har en skadelig virkning på loftet.

Malinger kan miste en skygge, og på et lærred kan revner og deformationer dannes.

Ved udførelse af renseri må du ikke bruge en kost. Selv et blødt værktøj kan beskadige stoffet.

Jeg håber, at mine anbefalinger vil hjælpe dig. Hvis du har dine egne opskrifter, hvordan du rengør spændingsstrukturer med høj kvalitet, skriv om det i kommentarerne.

Sådan vasker du lofter i hjemmet: Vælg en sikker måde

Det nye strækloft bliver før eller senere dækket af støv, sod og sod fra ovnen og mister sit oprindelige udseende. Rengøring af loftet er ikke den mest behagelige ting. Hvis du ikke ved, hvad der skal bruges og hvordan du rengører overfladen uden farvning, bliver det en umulig opgave, som udskydes i lang tid. Og for at fjerne gamle pletter bliver det svært. I virkeligheden kræver loftet ikke kompleks vedligeholdelse.

Hvor ofte skal jeg vaske stræklofter

Stålloft af høj kvalitet behandles med specielle stoffer, der afviser støv og fedt fra overfladen. Men lærredet vil stadig være forurenet, især i køkkenet. Det er nødvendigt at rengøre hængslet konstruktion mindst to gange om året. Tid rengøringen til interseasonal rengøring for at tørre væggene og vinduerne på samme tid. Den første generelle rengøring udføres 4-6 måneder efter installationen. Hvis værelset bliver renoveret, skal du efter afslutningen af ​​arbejdet tørre loftets overflade med en blød, tør klud fra byggestøv.

Rengøring sker afhængigt af materialetype. Der er sådanne typer lofter som:

 • Stof - af naturligt eller syntetisk materiale. Denne overflade anses for at være vanskelig at vedligeholde, da stoffet bliver gul med tiden, absorberer hurtigt lugt og støv.
 • PVC - filmloft. Ikke så lunefuldt omhu, han er ikke bange for vand, absorberer ikke fedt og støv.

Under normal rengøring er det nok at feje loftet med en blød klud eller at gå på overfladen med en støvsuger. Men hvis det har spor af gammel maling, lækker rust fra vand, så skal stoffet males eller endda helt udskiftes. Men inden du kalder installatører, er det værd at prøve et par folkeråd, der kan returnere loftet til dets oprindelige udseende.

Det antages, at matte og satin PVC lofter er den mest uhøjtidelige i plejen. På en blank finish forbliver pletter efter våd rengøring, det er let at beskadige det med varmt vand og rengøringsmidler.

Omsorg for frostede lofter er lettere end glans, hvor der kan være pletter

Hvordan og hvad skal du vaske stræklofter

For hurtigt at tørre loftet fra snavs, brug en moppe med en moppedyse og et teleskopgreb. Du behøver ikke at klatre på en stige og flytte den fra hjørne til hjørne. Et glidende håndtag kommer fra gulvet til fjerne hjørner, der hjælper med at tørre de øverste dele af skabene og væggene. Spændingsfladen er meget følsom for tryk, og derfor må man kun bruge blødt væv, der ikke kaster sig og ikke taber hår, for ikke at efterlade mærker eller ridser.

Ideel til rengøring - Det er et mikrofiber, moderne, praktisk og blødt materiale, der absorberer vand og absorberer snavs. En bred blød skumsvamp er også nyttig, men ikke med en slibende overflade.

Til rengøring skal du tilberede en blød klud, svamp, moppe og sprøjte

Alle typer lofter kan støvsuges og rengøres med en dampgenerator. For at rengøre loftet med en støvsuger skal du lægge en mikrofiberfastgørelse på gulvbørsten. Det beskadiger ikke overfladen og samler støv.

Til professionel rengøring benyttes der ofte en dampgenerator, som hurtigt renser sot, sod og fedt fra loftet og vender overfladen tilbage til sin oprindelige renhed. Materialet dækker eksponering for damp og vender tilbage til sin oprindelige tilstand.

Video: Sådan vasker du lofter med vaske støvsuger og dampgenerator

Jeg er professionelt engageret i at rengøre lejlighederne og arbejde den billigeste dampgenerator, i øjeblikket er dette Elby... Awesomely launders hævede lofter om nogle 15 minutter.

Julia

http://www.woman.ru/home/Interior/thread/3919829/5/

I vejledningen til loftet er der altid en note om, hvordan man skal passe på materialet. Men der er sådanne værktøjer, der allerede er testet efter tid og kan bruges til at rengøre overfladen. Effektiviteten af ​​disse sammensætninger bekræftes af vurderinger af tilfredse hustruer. Dette er:

 • Professionel rengøringsmiddel til lofter EdelWeiss, Nouvel i sprayer. De er nemme at anvende, og de er egnede til materialer.

Der var sådan en sag... Bedstemor satte gryden i gryden... Og sovnet... Loftet var meget meget blodigt. Særlig flydende Edelweiss hjalp, men "sedimentet" forblev. De tilbød bedstemor at trække over med en stor rabat. Han nægtede. Hun sagde, og så glad, jeg vil dø med ham.

MP + https://rss-potolki.ru/forum/polotna/klining-natjazhnyh-potolkov/50/

Jeg har allerede brugt Nouvel i tre måneder, indtil det fjerner alt snavs på lofterne uden spor, jeg er tilfreds med dette værktøj.

Sergejjhttp: //otzovik.com/review_410665.html Når du vasker loftet, er det praktisk at bruge sprøjteværktøjet

 • Rengøringsprodukter fra Faberlik, LOC fra Amway, der håndterer fedtede pletter uden at skade strukturen af ​​loftmaterialet. De er velegnede til alle typer spændingsstrukturer.

  Amway har en række køkkenprodukter. LOC koncentreret og ZOOM. Det vil bestemt ikke skade loftet. ZOOM vask selv hooden. Men vi skal straks tørre tørre, så der ikke er skilsmisse.

  MP + https: //rss-potolki.ru/forum/prochee/chem-protirat-potolok/25/

 • Sæbeopløsning fra hvidt børns sæbe og opvaskemiddel vasker pletter fra tekstil- og PVC-lofter.

  Vi har en strækning i køkkenet, alle pletter, herunder og spor af fedt vaskes godt af med en blød sæbe klud. Sidste år, da høsten blev konserveret, blev kone på juiceren "snoet" tomater, og det skete så, at hun sprang på dette strækloft. Jeg tog en klud, tørrede den af, og der var ikke engang et spor tilbage.

  Tarryhttp: //houseinform.ru/forum/udalit_jir_s_natyajnogo_potolka

 • Vandig ammoniakopløsning klæber med snavs på filmlofter. Det er i sammensætningen af ​​de fleste af midlerne til spejle og glas, så du kan bruge dem.

  Mit værktøj til glas og mikrofiber klud eller bil. Støv er, kun en gang om året at vaske. Vi vasket efter børnene. Datter tilfældigt cocktail chokolade dryppede, hoppede med ham.

  SHOPhttp: //www.detkityumen.ru/forum/thread/443196/

 • Bemærk, at brugen af ​​husholdningskemikalier i de fleste tilfælde ikke er berettiget. Hvis du regelmæssigt tørrer overfladen, behøver du ikke stærke værktøjer. Hvis der er mærkbare pletter, anbefales det at kontrollere, om sammensætningen er egnet til rengøring nøjagtigt til dit loft. For at gøre dette skal du lave en svagt koncentreret opløsning, sætte den på en svamp og tørre loftet i hjørnet. Hvis produktet efter nogle få minutter er vasket godt ud, og der ikke er nogen synlig skade på overfladen, behandles det resterende rum.

  Sådan rengøres strækloftet uden pletter

  En blød klud er nok til tørstøvning, men det er mere bekvemt at gøre dette med en støvsuger. Tænd den til sin minimale kapacitet, og hvis der ikke er nogen speciel dyse, saml støv, hold slangen i en kort afstand fra loftet. Så suger et tyndt lag ikke i støvsugeren. Kontroller i forvejen, hvor godt nettet er fast og strakt.

  Inden våde rengøring startes, anbefales det at tørre loftet med en støvsuger.

  Støvsugning kan udføres før vask af loftet. Vådt rengøring sker i et par tricks:

  1. Loftet er rengjort af støv.
  2. Påfør detergent, og bedre - skum.
  3. Vask væk snavs og sæbe.
  4. Hvis pletterne forbliver, skal du bruge et specielt værktøj og vaske det af.
  5. Tør det tørre.

  Såpeskum springer ikke så meget ud i overfladen, og det er lettere at vaske det af. Brug derfor ikke koncentreret opvaskemiddel.

  Det er nødvendigt at vaske loftet om dagen, i naturligt lys, så der ikke er pletter fra det ene hjørne til det andet. Hvis du vasker i en cirkelbevægelse, skal du sørge for at forblive skilsmisse.

  Ved vask af strækloftet skal rengøringen starte fra hjørnerne.

  Dette er de vigtigste trin i rengøringen, men afhængig af typen af ​​materiale er der nogle nuancer.

  Pas på filmloft

  PVC lofter vælges oftest. De er produceret med en satin, mat og blank overflade. Sidstnævnte er særligt populære, fordi de visuelt øger rummet. Men det er netop på dem, at alle skilsmisserne efter rengøring er tydeligt synlige. For at gøre dem mindre, brug en 10% opløsning af ammoniak. Efter vask rengøres alle pletter med en blød klud. Du kan også bruge vaskemiddel udtyndet i vand. Det vil rense loftet af fedt, og for at undgå pletter - forsigtigt gnide filmen med et papirhåndklæde, som vender tilbage til hendes glans.

  Frostede overflader er lettere at rengøre, de er ikke så synlige spor af trappe. Ryst sæbeopløsningen i skummet og påfør det til loftet, skyll derefter med varmt vand. Tørk endelig af med en tør klud. For at rengøre, tag en moppe og pakk den med en blød klud.

  Der er specielle svampe og polerer til PVC lofter. Disse værktøjer er gode, fordi de næsten ikke efterlader pletter, i modsætning til den sædvanlige vådrensning. Du kan bruge bilpolerer, som giver overfladen skinn og beskytter mod pletter og støv.

  Tips til omsorg for filmloftet:

  • Spots fra filmmaterialer kan nemt fjernes med hvidt brevpapir.
  • Fedt vaskes af med opvaskemiddel.
  • Emulsionsmaling vil let falde af, hvis det bliver vådt med varmt vand, efterladt et stykke tid og fjernet med en blød spatel.
  • Hvis der i løbet af rengøringen var et snit, forsegles det med gennemsigtigt tape, og derefter kontaktes servicen til reparation af lofter.

  Stof loftspleje

  Tekstiloverfladen skaber komfort, men kræver også mere seriøs pleje. Hvis filmen er nem at rengøre og let at klare, kræver stoffet, især farvet, mere opmærksomhed. Når lækager på disse lofter forbliver snavsede vandfletter, der ikke kan fjernes. Den eneste måde er at vaske det synlige snavs væk og male stoffet med vandbaseret maling. Tekstillofter kan males op til 10 gange. Andre pletter kan fjernes på følgende måder:

  • Skum skal fjernes med specielle opløsningsmidler, efter instruktionerne klart. Anvend ikke produktet til hele pletten på én gang. Behandl et lille område, og når det rydder, gå til næste. Vask derefter stedet med sæbevand.
  • Olde pletter. Brug ikke varmt vand. Opløs sæbe, lad vandet afkøle og først derefter rengøre. Tryk ikke på overfladen, det kan rive, og dets elasticitet er lavere end for PVC.

  Tekstillofter bør ikke rengøres med glasrenser og bruge ammoniak. Vask lærredet i en lige linje. Selv om du kan børste et sådant loft med en børste. Brug ikke en kost, der ikke kun ridse stoffet, men lad også stykker af stænger være på den.

  Sådan vasker du pletter på loftet

  Den nemmeste måde at fjerne pletter fra et strækloft er sæbevand. Hun håndterer endda køkkenet sot, som giver lærredet gult.

  Desværre kan den gule farvetone ikke fjernes, så du skal først vælge farven på loftet i køkkenet i varme nuancer.