Sidebar

Primer bruges til at fjerne støv og forberede væggene til næste trin af arbejdet. I fremtiden vil det være meget nemmere at anvende maling eller lim på overfladen. Derudover hjælper primeren det materiale, der påføres ovenpå det mere fast at klæbe til væggen, stabiliserer belægningsporøsiteten. Hvis der skal primer væggene før kittet, så bliver det igen anvendt jævnt og let.

Primeren påføres på væggene foran:

 • maleri,
 • kit,
 • stikker tapet,
 • lægge fliser

Primerens vigtigste positive træk er, at enhver efterfølgende belægning vil holde sig bedre. Situationen ændres ikke afhængigt af basen. Træ, beton, metal og gipsplader er også på denne liste.

Forberedelse til maleri

I visse situationer anvendes primer før og efter kittet. For eksempel sker dette i tilfælde af en gipsvægsbase. Først da begynder eksperter at male overfladen. I dette tilfælde er det bedre at give præference til tonet primer. I dagens miljø kan du nemt matche blandingen til farven på den efterfølgende maling, hvilket vil forbedre den endelige effekt.

Ikke det nemmeste er spørgsmålet om, hvorvidt man skal primer efter afslutning af kittet, fordi denne handling kræver specialprofessionalitet hos specialister. Den tilsvarende fase af reparation eller konstruktion vil helt sikkert forfølge specifikke mål.

Sandsynlige fejl

Hvis du efterlader en betonvæg uden primer, vil det derfor automatisk øge sandsynligheden for, at defekte overfladearealer vises. Det er helt forkert at opgive denne type arbejde for at spare. Det er absolut ikke omkostningseffektivt, fordi livet til selv de dyreste belægninger vil være ret kort. Meget hurtigt vil væggene igen have brug for dyre reparationer. Brug af en primer betaler sig i det lange løb.

Må jeg prale væggene, før du laver tapet? Absolut ja! Jordblandinger i dette tilfælde er også i stand til at udføre en meget vigtig fikseringsfunktion, og også betydeligt spare forbruget af tapetlim. For at nå dine mål bør du vælge den rigtige blanding. Specialister forbyder anvendelsen af ​​polymer dispersioner og vandbaserede maling som primer.

Primervægge før gips

Før plastering er også primervægge velkomne. Det er dog stadig nødvendigt at følge teknologien strengt. For at opnå det tilsvarende mål skal du købe en speciel rulle. Alternativt kan blandingen påføres væggen ved anvendelse af den enkleste børste eller spray.

Når blandingen er påført, skal du vente i gennemsnit 30-40 minutter, hvilket giver mulighed for at tørre. Mange faktorer afhænger i så fald af overfladens absorptionsgrad. Hvis denne indikator er på et højt nok niveau, vil du højst sandsynligt skulle anvende et andet lag af blandingen.

Hovedopgaver

Det er ikke vanskeligt at afgøre, om væggene skal primeres før fliserne lægges, fordi disse blandinger forbedrer kvaliteten af ​​adhæsionen af ​​forskellige materialer til overfladen væsentligt. Selv flisen i dette tilfælde er ingen undtagelse. Basen selv bliver stærkere takket være primeren, hvilket gør væggen meget lettere at modstå belastningen.

Hvis selv nogle dele af basen ikke passer så godt sammen, så kan denne omstændighed ændres ved hjælp af en primer. Glem ikke de beskyttende egenskaber af jordblandinger. Som følge af deres brug vil væggene være pålideligt beskyttet mod forekomsten af ​​svampe, skimmel og andre patogene bakterier. For at opnå det bedste resultat er det kun muligt, hvis du vælger den rigtige primer til et bestemt efterbehandling materiale.

Det er let at forstå, om væggene skal primeres før plastering eller påføring af andre efterbehandlingsmaterialer. Jordblandinger har mange positive egenskaber, og derfor anbefaler eksperter ikke at spare på denne handling.

Hvis du finder en fejl, skal du vælge tekstfragmentet og trykke på Ctrl + Enter.

Må jeg primer væggene før maling: har jeg brug for en primer

Primer - en forberedende belægning før maling af væggene. Efter priming hviler malingen bedre på overfladen, hvilket resulterer i en perfekt jævn overfladebehandling. Men nogle bruger ikke jorden, og begynder straks at male. Lad os finde ud af, hvor meget der egentlig var behov for grundvægge før maleri, om det er muligt at opgive det og hvordan man skal overføre overfladen i overensstemmelse med alle reglerne.

Fordele ved primervægge før maling

Må jeg prale væggene før maleri og kan vi gøre uden det? Det hele er, at det generelt er muligt at gøre, men det er meget uønsket. Kendskab til primerens egenskaber og effekten, som det giver mulighed for at opnå, vil hjælpe med at forstå, hvorfor man skal prime væggene, før man påfører maling.

 • Jord styrker overfladen, trænger dybt ind i dens struktur.
 • Justerer basen, fylder små revner og porer, der er til stede på overfladen, og derved reducerer malingsforbruget under farvningsprocessen.
 • Priming væggen, du vil dække det med en tynd film, hvor maling er godt lagt, efterlader ingen pletter eller pletter. Hvis primeren lægges i et tyndt jævnt lag, vil malingen også falde godt.
 • Priming kompositioner er tilgængelige i forskellige farver, du kan vælge en primer for farven på maling for at gøre det lysere.
 • For et vådt rum, som et badeværelse, kan du købe en antiseptisk primer. Det beskytter væggene mod dannelse af mug og mugg. Efter priming beskyttes den malede overflade pålideligt fra disse problemer.
 • Uden forudgående belægning kan malingen knække, og hvis du vil male det igen, vil den efterhånden slæbe bag kittet.

Typer af primer

Der er flere typer primer, der er designet til forskellige overflader:

 • Alkyd - til træ og metal. For det første bruges det til metalkonstruktioner, da det har anti-korrosionsegenskaber. På et træ og et spånplader skaber denne primer det beskyttende lag forstyrrende materiale ødelæggelse.
 • Akryl - universal, velegnet til alle overflader. Det trænger ind i porerne af ethvert materiale: træ, gips, kitt, beton, metal. Styrker basen og beskytter den mod fugt.
 • Epoxy - til betonvægge. Dens grundlag er epoxyharpiks, hvilket øger belægningens styrke. Anvendes som basis til maling, linoleumbelægning, limning af keramiske fliser. Holdbar, det vil ikke knække med tiden.
 • Aluminium - til træ og metaloverflader. Indeholder aluminiumpulver, som giver pålidelig adhæsion af malemateriale til basen.
 • Silikat - til mursten eller dekorative gips. Oftest bruges den til behandling af facader. Modstandsdygtig over for temperaturændringer, holdbar, fugtbestandig. De steder, hvor det er muligt at benytte lejligheden, er et badeværelse og en balkon eller en loggia.
 • Polyvinylacetat - bruges til specielle typer maling. Det påføres overfladen, som derefter er malet med polyvinylacetatmaling. Den har god vedhæftning til forskellige overflader, tørrer meget hurtigt.

Primer skal vælges ud fra type overflade, areal og fabrikant. Hvis du skal dække et lille område, så kan du købe en aerosolbeholder, det er mere bekvemt at bruge det.

Køb af midler til reparation er i hardwareforretningen efter høring af en kvalificeret sælger. Velkendt producent er en ekstra fordel, det kan garantere et godt resultat. Før du køber, skal du kontrollere udløbsdatoen og udseendet af pakken.

Base for primer

Ofte vægge linje med kitt. Nogle mennesker tror, ​​at det ikke kan primeres, fordi den puttede overflade allerede er et godt forberedende lag til maling. Men han har fejl: han kan smuldre, foruden absorberer han for meget farve sammensætning. Primeren vil styrke basen og tillade dig at spare maling.

Tapet til maling kræver ikke priming, da de er designet til at anvende farvestoffet.

Før du vægrer væggene, skal du sørge for at blive primet. Jorden vil give en pålidelig forbindelse af dette lag med væggene.

Gipsvæg skal primeres i to trin. Først skal du dække arkene umiddelbart efter installationen. For det andet er den færdige afslutning af putten også dækket af primer.

Mange spekulerer på, om hvert lag maling skal primeres. Hvis du maler væggen over det gamle lag, så skal primeren bruges til forskellige farver af maling. Det skaber en barriere mellem to lag maling, og det øverste lag skinner ikke igennem.

Hvordan primer muren?

Primerteknologien er forskellig for forskellige typer primer. Hvis du beslutter dig for at anvende det på væggene eller loftet, skal du læse belægningsinstruktionerne for din valgte type primer.

Husk, at inden du anvender vandbaseret maling for at prale væggene skal.

 • Ansigtsskærm og handsker.
 • Roller eller børste.
 • Palle.
 • Degreaser.
 1. Brug sikkerhedsbriller og handsker.
 2. Sørg for frisk luft på værelset. Temperaturen skal ligge i området 5-25 grader over nul.
 3. Sand sandpapir kittet.
 4. Fjern støv med en børste eller klud. Svampe og skimmelsvamp skal fjernes med en metal børste.
 5. Skyd overfladen med hvid spiritus eller acetone.
 • Hæld en lille smule primer i panden.
 • Påfør et lag til væggen med en rulle eller børste.
 • Rul grunden godt ud på væggen, så der ikke er vand og strimler.
 • Vent til det er helt tørt, det kan tage fra 4 timer til 1 dag.
 • Påfør vandemulsionen i to lag.

Primeren er et nødvendigt trin, før du måler noget eller vægge i lejligheden. Det styrker overfladen, beskytter den mod ødelæggelse, rust og revner. Efter denne procedure falder malingen bedre, og det kræver mindre.

Efter kitt er det nødvendigt at prale væggene og hvorfor gøre det foran det

Teknologien i mange bygge- og efterbehandlinger omfatter et så obligatorisk stadium som primeroverfladen. Det anbefales at udføre før plastering vægge, hælde gulve, male forskellige designs, osv.

I denne artikel vil vi tale om de trin, hvor vægternes justering og udsmykning kræver en primer, hvilke funktioner den udfører og hvordan man gør det selv.

 • Egenskaber og anvendelser af primere
  • Grundlæggende egenskaber
  • Yderligere og ekstra egenskaber
 • På hvilke stadier er primer nødvendig
 • konklusion

Egenskaber og anvendelser af primere

For at forstå, hvorfor en primer er generelt nødvendig i færd med at færdiggøre vægge eller efterbehandling lofter, skal du vide om dens egenskaber og formål, evnen til at påvirke både substratet og den påførte belægning.

Grundlæggende egenskaber

Primeren kan være forskellig både i sammensætning og i form af virkningen på materialer og anvendelsesomfang (se Typer af byggeprimere og deres anvendelsesområde). Forstå hvordan og for hvad der anvendes en bestemt sammensætning hjælper instruktioner på emballagen.

Og alligevel er der en liste over egenskaber, der er forbundet med alle primere:

 • Evnen til at øge adhæsionen af ​​materialer til hinanden. Denne egenskab hedder vedhæftning. Jo højere det er, desto bedre vil det være at holde et efterbehandlingslag på substratet, der behandles med primeren. Med andre ord kan vi med dette værktøj forbedre kvaliteten og pålideligheden af ​​finishen.
 • Evnen til at fylde porer og små revner på overfladen. Kom ind i dem, polymeriserer komponenterne af primeren ved tørring, forhindrer indtrængen af ​​fugt i materialets struktur og beskytter den mod ødelæggelse;
Billedet viser tydeligt overfladefejl, der skal løses.
 • Evnen til at skabe på overfladen af ​​den tyndeste film. Takket være det reduceres bundens sugegenskaber, og det efterfølgende efterbehandlingslag ligger jævnt, og dets forbrug af materialer til dets dannelse falder. Desuden fjerner denne film støv og styrker overfladen, der forbinder sine partikler med hinanden, hvilket forhindrer dem i at skure.

Yderligere og ekstra egenskaber

Valget af primersammensætning påvirker ikke kun prisen. Først og fremmest tager de hensyn til grundmaterialet, som det vil blive anvendt på, samt de betingelser, hvor den reparerede konstruktion vil blive placeret. I overensstemmelse med disse faktorer udvælges en primer med visse egenskaber.

 • Vægge af beton, såvel som olierede eller vægge foret med keramiske fliser, har en meget glat overflade, hvor gips eller kitt ikke passer godt. De behandles med en speciel primer med tilsætning af partikler af kvarts sand eller andet slibemiddel, hvilket giver væggene grovhed.
Special primer til glatte overflader
 • Metalliske overflader før maling er belagt med anti-korrosions primer.
 • Til trækonstruktioner anbefales det at anvende en primer med additiver, der gør dem resistente over for ild og skadelige insekter (se Primer for træ og reglerne for dets valg).
 • Hvis værelset er dårligt opvarmet, udsættes for vanddamp og andre negative virkninger, er det rimeligt at anvende en primer med antibakterielle egenskaber for at forhindre forekomst og vækst af mug.
Antiseptisk penetrerende primer

Den type af efterbehandling materialer er også vigtigt. Til maling med akryl og vandbaserede formuleringer giver det mening at dække væggene med akrylmaling-primer.

Under tapetet kan du bruge en flydende fortyndet tapetlim. En træbase under oliemaling behandles fortrinsvis med linolie.

Jordmaling kan matches i farve for at give basen den ønskede skygge og spare på dyr dekorativ dekoration

I et ord giver tilstedeværelsen af ​​visse additiver i primeren visse egenskaber, som skal tages i betragtning ved valg.

Rådet. Hjælpestoffer og additiver øger omkostningerne ved produktet. For ikke at overpay, køb en primer med kun de egenskaber du har brug for.

På hvilke stadier er primer nødvendig

Overvej hele processen med vægafslutning for at forstå, på hvilke trin de skal primeres. Gips-primer-kit - sekvensen af ​​disse handlinger er standard.

Men er et lag jord mellem de to nivelleringslag nok? Eller vil andre blive brug for?

 • Hvis du før en ny beton eller mursten skal pudses, vil behandlingen med en primer styrke overfladen, forbedre vedhæftningen med gips og om nødvendigt beskytte den mod forme.
Priming betonlofter inden maling reducerer overfladeabsorption og maling forbrug
 • Hvis du er nødt til at reparere "sekundære" med forrensning af væggene i det gamle faldgips, skal du efter denne procedure også prale overfladen for at styrke det og niveauet absorberende egenskaber.
 • Frosset gips på grund af det høje indhold af sand i den danner en forholdsvis løs overflade med smuldrende partikler under mekanisk påvirkning og lav fugtighedsbestandighed. Imprægneringen af ​​det med en primer foruden at forbedre vedhæftningen eliminerer disse ulemper: Drej gipset i en solid, monolitisk, fugtsikker plade.

Dette er vigtigt! Primering af plasterede overflader er kun mulig efter at opløsningen er tørret til fuld tykkelse. Det kan tage fra flere dage til flere uger.

 • Et vigtigt spørgsmål: Efter hvilken tid efter primeren kan du putte vægge? Ifølge teknologien gøres dette efter overfladen har absorberet sammensætningen og tørrer. Men vi bør ikke tillade støv, olie og fedtstoffer at klare sig på det. Derfor anvendes primeren, der kræver et gennemsnit på 2-4 timer til tørring, efter rengøring af lokalerne og kort før kittet.
 • Hvis du tømmer væggene efter at have fjernet tapetet eller anden belægning fra dem, og ikke rammer det gamle gips, skal primeren igen kræves, selvom den blev brugt under den foregående reparation. Det vil gøre overfladen mere holdbar og vil lukke med en uigennemtrængelig film alle mulige husholdningspletter på den, der kan træde gennem nyt tapet eller maling. Reglen om hvor meget du kan putte efter en primer forbliver den samme.

Vær opmærksom. For at opnå maksimal pålidelighed af gips og kittesprimer anbefales det at blive brugt efter hvert påført lag, uanset hvor mange. Der kan laves en undtagelse for materialer af samme mærke og sammensætning, dvs. Hvis gips, primer, start og finish kitt - disse er produkter af en linje af en bestemt fabrikant. I dette tilfælde er kun basen primet, de sidste plastering og efterbehandling lag.

 • Det sidste lag af jord påføres på de endeligt justerede vægge før deres dekorative finish. Det vil spare på tapetlim og maling, som ikke absorberes i kittet, så forbruget bliver lavere. Rusten, olieagtig og andre pletter, der er til stede under eller på nivelleringslaget, vil ikke vise gennem den dekorative belægning. Og næste gang du reparerer, bliver det lettere at fjerne den beskadigede belægning fra væggene uden at krænke bundens integritet.
Hvis der er gået meget tid efter at priming og støv har slået sig fast på overfladen, skal væggen rengøres af den med en våd svamp

konklusion

Baseret på alt ovenfor kan vi konkludere, at primeren med en fuld cyklus af efterbehandling, herunder gips, kitt og dekorative belægninger, anvendes mindst tre gange: inden arbejdet påbegyndes, efter at cementmørtelen er ruvet og efter afslutning af kittet.

I tilfælde af gipsplader eller træoverflader, der ikke har brug for gips, er et eller to lag nok, afhængigt af typen af ​​finish. At vide, hvorfor du har brug for en primer og hvordan det påvirker basens egenskaber, kan du nemt bestemme behovet for dets anvendelse på hvert trin.

For at konsolidere den opnåede viden inviterer vi dig til at se videoen i denne artikel.

Skal jeg prime kittet før maleri?

Skal jeg prime kittet før maleri?

Primeren forbereder overfladen til maling, giver en god adhæsion (adhæsion) af maling til overfladen, men vigtigst af alt sikrer primeren ensartethed i absorptionen af ​​maling i overfladen og dermed ensartet belægning over lagene. Hvis de ikke behandles med en primer, så bliver de områder af den malede overflade, der af en eller anden grund absorberer mere fugt (efter slibning eller en anden tykkelse af gips eller hvis gipsplastens forskel i ark og sømateriale) ved påføring af flere lag malingformede bump, selvom før maleri var alt glat!

Ideelt set er der mange operationer under farve, ikke mindre end 10-15. Primer på kitt, kitt - en af ​​dem. Primeren styrker overfladelaget, bidrager til bedre vedhæftning af malingslaget, forhindrer for hurtig og ujævn tørring af malingen. Det skal tages i betragtning, at det er nødvendigt at dække den primerede overflade efter priming om en dag - mange håndværkere mener, at primeren ikke bør tørre ud. Generelt skal nøjagtige anbefalinger være på pakken.

Skal jeg primer efter kittelse før maleri?

Primering af væggene under tapetet før stakning: priser, instruktioner, video med en beskrivelse af processen.

For at gøre primeren af ​​væggene, før du laver tapet, skal du beregne strømmen og købe det rigtige beløb. Følg vejledningen, overvej hvor meget primeren tørrer, og tapetet holder fast.

 • Skraber alt, der er blevet overflødigt fra overfladen;
 • Derefter polerer overfladen grundigt og fylder uregelmæssighederne med en kitt;
 • Potholes, revner, mekaniske skader - det er det, du har brug for at putte, men normalt er de bare ved de gamle møbler;
 • Møbeloverfladen skal ikke være blank, ellers vil malingen ikke holde fast ved det;
 • Og så kommer primerlaget, om det er muligt og nødvendigt at anvende en hvid primer, fordi den vil give et jævnt lag, der ikke tillader, at den gamle belægning kigger gennem den nye maling;
 • Primeren anvendes normalt på porøse overflader - det samme spånplader;
 • Det er vigtigt, at primeren kan spare mængden af ​​anvendt maling.

Puttying vægge og lofter i rummet: valget af kitt og dets anvendelse.

Forberedende arbejde spiller altid en fremtrædende rolle under reparationen af ​​lokalerne - kvaliteten af ​​overfladebehandling er nødvendig.

 1. Starter kittet. Bruges til ret groft tilpasning af døråbninger, lofter, vægge. Når den anvendes, når den erstatter gips, men i modsætning til den har en højere elasticitet, ikke "flyder", muliggør pålægning af et tykt lag og tørrer hurtigere. Denne kitt er dyrere gips. Når du laver dybder på 5 cm eller derover, skal startkittet blandes med rent sand, ellers vil det flyde (når du blander det, skal du sørge for at ingen stykker ler er fanget).
 2. Efterbehandling kittet. Anvendes til udjævning af overfladen i sluttrinnet. Brøndforseglingsfejl, pits med dybder fra 1 til nogle få millimeter.
 3. Dekorative kit. Giver overfladen en anden tekstur. Du kan ændre farven ved at tilføje det passende farvestof. Til salg er der kompositioner med en klar skygge. Fås i tør eller klar til brug formular. Puttying vægge og lofter med denne type materiale udføres i overensstemmelse med rummets overordnede design.

Putty gipsplankloft til maling - stadier af deres egne hænder, materialer.

Loftgipsplastegips til maleri - gør-det-selv faser af arbejde, materialer Valget af gipsplank til loftdesign giver dig mulighed for at skabe et design af enhver kompleksitet, med absolut.

Så, men ikke helt. Putty joints GKL og placere skruer skruer vil helt sikkert, ellers loftet efter maleri vil være ujævn. Og siden da maleriet uden fortyndet gips absorberer malingen to gange stærkere, så vil de gipsede områder se meget lysere ud. Derfor er det korrekt ikke at opgive denne type arbejde.

Sådan putter du gipsvæggen til maleri: Videovejledning til kitt med egne hænder, om det er muligt at male uden behandling, om det er nødvendigt at lave en belægning, pris, foto.

Sekvensen af ​​værker er som følger:

Hvordan man vælger en primer til gips.

Har jeg brug for at prime gipsplader vægge før maleri? Nyttige tips om valg af en primer til gips. Hvidevarer primer væggene med egne hænder, trin for trin instruktioner og tips.

Det skal bemærkes, at gipsplader kan fastgøres til vægrammen uden overflade. I denne situation er loft- eller vægrummet først jordet med specielle klæbemiddelsammensætninger. Hvorfor tiltrække enten vores husholdningsbeton kontakt eller udenlandsk - Betokontakt tysk produktion.

Betokontakt 20 kg (specialbinding jord).
Anvendelsen af ​​en sådan jord på væggen øger overfladens adyghesi under gipslimmen, hvorpå gipspladen skal limes.
Det kan også bruges til behandling af KNAUF-folie.
Ansøgningsprocessen finder sted i tre faser:

Primer inden gipspladetæt: videoinstallationsvejledning med dine egne hænder, uanset om du har brug for jord, pris, foto.

Som du ved, er forberedelsen inden afslutning af gipsvægskonstruktioner inkluderet.

Akrylprimer bruges til at belægge gipspladen, som er specielt designet til påføring af gips. Tørrer hurtigt. Kan have en dyb penetrationsvirkning, der styrker materialets styrkeegenskaber. Til gips og polyurethan primer anvendes.

Sådan sættes væggene efter kitt: valget af materiale.

I reparationen må man ofte beskæftige sig med ubehagelige, men meget nødvendige aktiviteter. Du kan ikke ignorere og slibe væggene efter.

Der er fem faktorer, der hovedsageligt bestemmer tørretiden for puttyforbindelsen.

Behøver jeg at primer gipsvægge før spild: fordelene og reglerne for arbejdet.

Brug af gipsvæg i reparation og udsmykning har længe været kendt. Materialets popularitet.

De bedste kvaliteter af akryl og silikatbelægninger kombineres i en silicone maling. Hun er i stand til at maskere det hul, der ikke kunne være kittet. Deres bredde er op til 2 mm. Den er meget modstandsdygtig over for snavs og kræver ikke antiseptiske tilsætningsstoffer. Et fremragende valg ville være vandbaserede og vanddispergerende maling. De falder jævnt på overfladen og strømmer ikke. Gipsvæg er ønskeligt at male i flere lag, så overfladen bliver perfekt glat og maleri - kvalitet.

Priming vægge før kitt med dine egne hænder.

Er det vigtigt at primer væggene før kittet? Svaret er indlysende: uden at bearbejde væggene kan yderligere arbejde med væggen gå galt.

Primervægge før og efter kitt: regler og tips

Primeren af ​​væggene før kittet er en obligatorisk proces, der er designet til at forbedre overfladens tilstand væsentligt og opnå maksimal vedhæftning til bunden.

Reparation er en ret kompliceret og dyr forretning, så jeg vil gøre det effektivt, så det kan tjene i mange år. Ikke den sidste rolle i denne proces spilles af det forberedende arbejde, hvoraf en del er primeren. Hvis du ikke ved, om du skal primer væggene før spaltning, så er svaret helt sikkert ja.

Hvorfor har jeg brug for en primer før kittet

De fleste eksperter bemærker, at kittet kun kan udføres efter brug af en primerblanding. Priming er en obligatorisk proces, selvom det kan virke som spild af penge og indsats for en almindelig person. For at slippe af med enhver tvivl er det nødvendigt at finde ud af, hvad der er nøjagtigt at udføre primeringen af ​​overfladen, før der afsættes.

Efter påføring af denne bygningsblanding dannes der en film, som giver maksimal vedhæftning mellem kittet og bunden. Desuden giver denne løsning mulighed for at reducere materialets forbrug - primeren før kittet reducerer fugtabsorptionen ved væggen, hvilket har en positiv effekt på yderligere arbejde.

På det moderne marked er der mange muligheder for primer, som kan bruges før kittet. Den mest populære og efterspørgsel er løsningerne, som indeholder cementerede komponenter. På grund af dette er det på en jævn måde muligt at skabe en ruhed, hvilket er hovedkriteriet for pålidelig adhæsion af materialer. Ellers kan de påførte lag af materiale begynde at skrælle og smuldre efter et par timer efter reparationen. Som følge heraf bliver du nødt til at gøre det hele igen og købe dyre byggematerialer.

Uden præ-priming vil vægoverfladen absorbere det meste af kittens blanding i sig selv, hvilket vil føre til for meget af dets forbrug.

Primerudvælgelsesfunktioner

Før du sætter væggene i brug før tømning, skal du vælge blandingen korrekt. Valg af den rigtige grundblanding sikrer, at overfladen behandles ordentligt, og der vil ikke være problemer med vedhæftning og kvalitet i fremtiden. Du skal vælge blandingen, efter at niveauet af porøsitet af basen er undersøgt. Hvert byggemateriale har en anden grad af porøsitet og niveauet af absorption af fugt. Dette kriterium er afgørende for dannelsen af ​​adhæsionsstyrken af ​​materialet og overfladen.

På det moderne marked er der et stort antal primere, blandt hvilke er følgende:

 1. Acryl-muligheder - et universalprodukt, der ikke kun kan bruges før kittet, men efter det. Tørretiden for en sådan opløsning er angivet på emballagen, men den kan variere afhængigt af overfladens egenskaber og forholdene i rummet.
 2. Alkyd - fungerer godt på træsubstrater, men denne blanding kan ikke bruges før kittet.
 3. Glyphthalic primer mix - kan bruges på metal og træoverflader. På grund af den øgede koncentration af giftige stoffer kan den kun bruges i godt ventilerede områder.
 4. Polystyren er ideel til brug inden fyldning af træprodukter.

I dag findes der mange typer primere til kitt, hvoraf de mest populære er akrylkompositioner

Derudover kan primerprodukter til brug før eller efter kittet variere afhængigt af deres omkostninger:

 • De mest overkommelige muligheder bruges, når prisen er afgørende, og der er ingen særlige krav til kvalitet. Sådanne blandinger anvendes aktivt i lokaler til færdiggørelse af lagre og kældre;
 • gennemsnitlige prisklasse - produkter fra indenlandske virksomheder, der producerer en primer baseret på udenlandske komponenter;
 • omkostningerne er over gennemsnittet - primer fra de fleste udenlandske virksomheder;
 • elite blandinger, som omfatter unikke bygningsadditiver og mineraler.

Til udsmykning af væggene i en standard lejlighed er det bedst at bruge akrylversioner, der er kendt for deres rimelige priser og højkvalitetsbehandling.

Priming regler

Processen med at anvende en primer på væggene er ikke vanskelig, men for kvaliteten af ​​arbejdet skal du følge visse regler

Kittet er det afsluttende trin i det forberedende arbejde til færdiggørelse af muren. Det anbefales dog kun at udføre en kitt, efter at laget af den påførte primer er fuldstændigt tørret.

En primerblanding bør kun fortyndes i de mængder, der er angivet af producenten. Ellers er det muligt at negere effektiviteten af ​​materialet og dets egenskaber. Hvis der er forskellige forurenende stoffer på overfladen af ​​væggen, skal de elimineres - slippe af med støv, snavs, rester af den gamle finish. Til priming behøver du en speciel beholder, rulle, børste og selve løsningen.

Primer til vægge til putten skal udføres ved hjælp af en rulle, og vanskelige steder kan behandles med en børste. Blandingen skal fordeles så jævnt som muligt. Hvis det er nødvendigt at anvende flere lag af en primeropløsning, skal hvert efterfølgende lag påføres, efter at den forrige har tørret.

Primer efter kittet

Mange håndværkere udfører primeringen af ​​overfladen inden afslutningen, men beslutter at opgive brugen af ​​denne byggemasse efter den. Faktum er, at opløsningen på grund af det rigelige indhold af sand forårsager dannelsen af ​​en forholdsvis løs overflade, der har et ekstremt lavt fugtighedsresistensniveau og kan føre til fladning af materialet i fremtiden. For at undgå dette er det nødvendigt at behandle overfladen af ​​væggen med en primerblanding ikke kun før kittet, men også efter det.

Således tillader den næste behandling af væggen at øge vedhæftningen og forhindre små partikler i at falde. Takket være primeren bliver kitt til en monolitisk plade.

At reparere serveres i mange år, er det nødvendigt at udføre behandling med en primer både før og efter påfyldning

konklusion

Må jeg prale overfladen af ​​væggene før og efter kittet? Absolut ja! Det kan konkluderes, at anvendelsen af ​​primere gør det muligt at opnå styrke og unik vedhæftning mellem materialet og basen. Derudover er det primeren, der spiller en afgørende rolle i processen med at reducere forbruget af byggematerialer i den videre bearbejdning af væggen. Det er bedst at behandle overfladen med flere lag og anvende hvert lag kun efter at den forrige har tørret.

Det er bedre at først bruge penge på denne løsning end at risikere kvaliteten af ​​alt efterfølgende arbejde, fordi ingen ønsker at gøre gentagne reparationer på grund af en lille fejltagelse. Det skal også tages i betragtning, at der i dagens marked findes et stort udvalg af forskellige typer primer, og kun det rigtige valg garanterer den ønskede virkning. Udvælgelsesprocessen skal kontaktes med alt ansvar. Det er bedst at vælge byggematerialer fra en producent. I dette tilfælde kan du være sikker på produktets kompatibilitet og deres effektivitet.

Må jeg prale væggene før maleri - svar fra professionelle malere

På listen over specifikke byggematerialer er der en primer. Hovedformålet er at forøge farvematerialets vedhæftningsevne med den plasterede overflade. Derfor kaldes primerarbejdet som obligatoriske betingelser for kvalitetsreparationer. Det vigtigste er at vælge den rigtige type korrekt og anvende den i den ønskede rækkefølge.

At male væggene før male eller ej - det afhænger af typen af ​​belægning. Selvom primeren ifølge malereens specialister ikke kan skade noget efterbehandlingslag. Dens struktur indeholder komponenter, der sikrer vedhæftning af væggen, der skal behandles, beskytter den mod dannelse af svampe og korrosion. Primeren afviger også fra malingen i det mindste indhold af malingspigmentet.

Primer forbedrer maling vedhæftning.

Under reparationsprocessen anvendes malingen på følgende typer af belægninger:

 • Gips er normalt lime, gips eller cement mørtel med sand. Hvis det færdige lag er lavet af høj kvalitet, så vil det se perfekt ud efter maling.
 • Putty - plastmasse, der bruges som en kosmetisk finish, ved at bruge den til at dæmpe manglerne af plasterede fly.
 • Gipsvæg - ved brug af dette materiale udføres efterbehandling i forskellige rum. Samtidig er i rum med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse) den mest enkle og pålidelige måde at dekorere på, at male.
 • Gamle tapet - processen med at anvende farvestoffet oven på tapetet giver dig mulighed for at skjule de revner, der er dannet i det grove gips.

Nu er det nødvendigt at anvende en primer på de anførte overflader? På trods af at vanddispersionsmaling passer perfekt på gips eller kittelag, behandles de stadig nødvendigvis med en klæbemiddelsammensætning. Dette behov forklares af flere faktorer:

 1. 1. I primeren er der polymerer, der bidrager til hærdningen af ​​efterbehandlinglaget, eliminerer dets revner og afstivning.
 2. 2. Gips, som kittet, er for porøst materiale, de kan som en svamp absorbere en masse væske, og det betyder, at forbruget af farvemateriale ved forarbejdning af sådan upresset væg øges.

Nogle mestere, for ikke at forpotte kittet før maling, føres over det med en vanddispersionsfarveforbindelse, der tidligere har fortyndet det med vand. Denne tilgang er acceptabel, men ikke rentabel ud fra økonomiens synspunkt, fordi primeren er meget billigere end maling. Priming før maling af gipspladerne udføres også for at reducere malingforbruget og forbedre fugtmotstanden af ​​den færdige overflade. Det skal bemærkes, at gipspladens vægge skal primeres to gange. Første gang er lige efter installationen af ​​panelerne, anden gang efter kittens arbejde.

Nu, som for behovet for at anvende en primer over gammel tapet, for at forberede dem til maling med vandbaseret maling. I dette tilfælde er det muligt at imprægnere med priming, ikke kun papir, men også den bund, hvortil den er limet. Som et resultat dannes der, efter tørring af primeren, et solidt monolitisk lag, som efter farvning ikke afskrækker selv når fugtigheden svinger, og temperaturen i lokalet ændres.

Priming er et integreret stadium i efterbehandling.

Anvendelse af en primer over færdiggørelsen giver de fordele, der gør reparationen mere kvalitativ, økonomisk og holdbar. Afhængig af hvilken type materialer der anvendes, vælges en egnet jord, der er i stand til at sikre maksimal effektivitet. Forsinkelse af denne fase er ikke en økonomi, da uden overfladeforberedelse øges forbruget af materialer, og reparationer af dårlig kvalitet skal snart omdannes.

Må jeg prale overfladen inden plastering, kitt, limning tapet

Betydning og funktion af jorden

For at forstå, hvorfor væggene skal primeres før påføring af finishmaterialet, skal du være fortrolig med de grundlæggende egenskaber af sammensætningerne beregnet til dette formål. Så der er primere:

 • Vandafvisende. Deres formål er at beskytte overfladen mod fugt og tilhørende korrosion.
 • Deep penetration primers. Bruges til at forberede dekorationen af ​​porøse og løse materialer. Penetrerer dybt ind i fundamentets struktur, styrker det og reducerer fugtighedsniveauet.
 • Lim. Funktionen af ​​sådanne sammensætninger er at forbedre vedhæftningen mellem basen og det påførte materiale.
 • Antiseptisk. Beskyt basen mod virkningerne og multiplikationen af ​​bakterier, svampe, skimmel og anden flora.
 • Brandsikker. Reducer brændbarheden af ​​materialer.

Ovenstående egenskaber er ikke nødvendigvis en del af jorden alene. Oftest har primeren flere positive kvaliteter på én gang og påvirker overfladen på en integreret måde.

Primer og tapet

Har jeg brug for en primer til tapet? Tidligere blev dette materiale påført væggene uden forudgående forberedelse. Resultatet af en sådan reparation var materialets skrælning, dårlig modstandsdygtighed over for udkast og høj luftfugtighed. Svar på spørgsmålet - hvorfor primerede væggene før stakende tapet, ganske simpelt. Hvis dette ikke er gjort, vil limforbruget øges væsentligt, og adhæsionen mellem tapetet og væggene vil falde.

Heraf følger, at spørgsmålet om, hvorvidt en primer er nødvendig før limning af tapetet, vil være et konkret positivt svar. Uden at savne dette vigtige trin er det muligt at opnå en ensartet indstilling af materialet, såvel som holdbarheden lavet af store reparationsindsatser.

Primer under gips og kitt

Lad os begynde med, om du har brug for en primer før spaltning. Vægtenes placering på denne måde udføres oftest på overflader, som er karakteriseret ved øget fugtabsorption og svag struktur. Som følge heraf øges materialet forbrug, ujævn tørring og lav styrke. Derfor grundede væggene før spaltning. Preliminære basispræparater vil reducere porøsiteten, styrke strukturen og øge vedhæftningen.

Primering af væggene før gips

Det samme gælder spørgsmålet om, hvorvidt en primer er nødvendig efter bundning. I sig selv har dette materiale en porøs struktur, og hvis den flade overflade ikke er primet, vil den efterfølgende dekoration ikke være så effektiv, uanset om den er vægpapir eller maleri.

Særligt populær i dag er spørgsmålet om, hvorvidt en primer er nødvendig før plastering. Tidligere blev der kun anvendt damp til fjernelse af støv, før denne procedure blev anvendt. I dag anvendes moderne primersammensætninger, som tillader ikke kun at fjerne støv, men også for at reducere fugtabsorption, for at gøre overfladen mere holdbar til gips og for at lette arbejdet.

Gipsvægsprimer

Det næste pressespørgsmål, der skal kortfattet overvejes, er, om en primer er nødvendig før drywall-kittet. Til disse formål anvendes en speciel primer, hvis opgave er at øge overfladeens adhæsion. På primet gipsplader sætter sig meget stærkere. Dette gælder også for de tilfælde, hvor tapet er limet på gipsplader eller vandbaseret maling påføres.

Primer til maleri

Og det sidste spørgsmål om emnet - om du har brug for en primer, før du maler væggene, og hvad det giver. Med denne metode til afslutning af rummet kan primeren reducere forbruget af malingsmateriale betydeligt, samt reducere behovet for at anvende flere lag for at opnå en rig dyb farve. Malingen påføres den primerede væg jævnt, uden pludselige ændringer i tonalitet, som det er tilfældet ved maling af en uforberedt overflade.

Primervægge før maleri

Således er forsømmelsen af ​​priming ikke et rimeligt skridt, hvilket fører til effektivitet. Tid og penge brugt på primeren vil gøre reparationsarbejdet bedre og mere holdbart. Ja, og maleri arbejde vil være meget lettere og hurtigere.

Vi tilbyder vores tjenester til forberedelse af væggene til vægpapir. Daglige afgang af mestrene. Uden forudbetaling. priser:
- fjernelse af gammelt tapet 70 rubler / kvm m
- gips 500 gnid / kvm m
- kitt 400 gnid / kvm m
- slibning 150 rubler / kvm m
- Primer 50 rubler / kvm. m
Du kan bekendtgøre priserne på alle vores ydelser i afsnittet "Pris".

Bestil en gratis konsultation

eller klik for at ringe: +7 (917) -571-01-57

Relaterede artikler:

Meget relevant i dag stikker lydabsorberende tapet, nogle gange kaldes de støjabsorberende. Vi tilbyder vores ydelser...

Jute wallpapers er helt eksklusive efterbehandling materialer blandt andre typer af stoffer. Brug dette tapet, du...

Ikke mange mennesker ved om eksistensen af ​​duplex tapet. Men mange limede bare sådan tapet og endda...

Må jeg primer kittet

Må jeg primer før spaltning

Spørg om det bør primeres før eller efter plastering? Mange, der spørger dette spørgsmål, ved nok ikke, hvad en primer er til. Eller måske har de lige hørt fra nogen, som primeren først påføres, og kun et kitt eller andet byggemateriale senere. Men der er vi, vi vil svare på spørgsmålet om murens primer og puttying.

Først og fremmest er det nødvendigt at forstå, hvad der udgør en primer. Ordet "jord" i sig selv har mindst to betydninger, eller rettere anvendes i to områder - i jordvidenskab og maleri eller maleri. Da primeren under putten ikke har noget at gøre med jordvidenskab eller økologi generelt, falder denne begivenhed sandsynligvis under maleriet. Og med god grund. Primeren er blevet brugt siden de antikke grækers tid, som aktivt brugte den i deres kunstværker. Faktum er, at jorden skaber en ekstra garanti for vedhæftning af den påførte maling eller noget andet med overfladen. Mere præcist skaber den en såkaldt vedhæftning - vedhæftning eller vedhæftning. Denne ting er velkendt selv for de gamle grækere, hvad kan vi sige om vores dage.

Efter mange århundreder har folk lært at dekorere lofter og vægge på en helt anden måde, end det engang var i antikken. I dag anvendes forskellige bygningsmixer, både på basis af gips (samme kitt og primer) og på andre komponenter, herunder alle malings- og lakprodukter. Og når en rigtig anstændig reparation af vægge og lofter er lavet, er alle overflader fastgjort til primeren på et obligatorisk grundlag, ellers uden dette er der meget stor sandsynlighed for udstødning eller revnedannelse af det påførte dekorative lag. I nogle tilfælde kan mestere stadig overveje, om det er nødvendigt at primer efter tømning, da dette ikke altid er nødvendigt, så er primeren af ​​væggene før kittet ikke nogen af ​​dem nogen tvivl. Og det er den rigtige beslutning, for i dag ønsker ingen at spilder mere tid og penge. Efter et stykke tid vil ingen være glade for at se revnede, skrællende eller sprinklede vægge, der ikke udsættes for primer før spaltning. Det er netop det, der simpelthen brugte tid og penge.

For at forhindre dette er der truffet visse foranstaltninger for at undgå problemer, det vil sige anvendelse af jord. Kittet efter dette er simpelthen forpligtet til at binde med overfladen tæt og ikke falde væk i mange år. Nu for at besvare spørgsmålet: "Skal det blive primet før tømning?" Man kan trygt svare: "Ikke bare hvad du har brug for, men bare nødvendigt." Nedenfor er nogle anbefalinger til priming væggene før og efter kittet.

Før man fortsætter med at anvende primeren, er det først og fremmest nødvendigt at sikre sig, om det er nødvendigt at prime det før sædvanligvis generelt i dette tilfælde. Fordi i tilfælde af vægge, hvor det ikke betyder noget, hvordan de ser ud (varehusets vægge, for eksempel), kan du undvære jord - det er nok at bare rense væggene fra støv og ikke spilde tid og penge på jorden. Men i det tilfælde, hvor reparationen er færdig i mange år, så er primeren af ​​væggene før kittet en obligatorisk foranstaltning. Og før du begynder opgaven, skal du først bestemme, hvilken slags jord der vil blive anvendt på væggene. Mindst 7 typer af primere er til salg på dagens hylder:

- Akryl - universal primer, som falder på næsten enhver overflade og tørrer fra 2 til 4 timer. Ideel primer til kitt og gips.

- Phenol - anvendes hovedsageligt til primerende metaller og træ. Det er ikke beregnet til primer kittet, men gipsvæg kan dækkes med det.

- Alkyd - gælder kun for træet. Under ingen omstændigheder kan der ikke påføres denne primer kittet.

- Perchlorvinyl - en ideel løsning til primer efter kitt, til mursten og cement, men kun til udvendige vægge.

- Glipthalic er en meget kraftig primer og er også giftig. Anvend ikke på primer før og efter kitt - dette er en ideel primer til metal og træ. Men det er værd at huske, at brugen af ​​glyptal primer kun skal udføres i godt ventilerede områder og helst i respiratorer.

- Polyvinylacetat - anvendes kun til overflader, hvorpå polyvinylacetatmaling skal påføres. Det tørrer meget hurtigt - ca. 40 minutter.

- Polystyren er en fremragende mulighed for priming efter kitt, på gips eller på træ, hvis der påføres maling yderligere. Også giftig.

Det er vigtigt at huske at primeren påføres med en rulle og et meget tyndt lag. Og først efter at primeren er helt tør, kan vægspitten startes.

Vi håber, at dette materiale har forklaret alle funktionerne ved priming. Nu, om du skal primer efter kitt eller foran hende, er det op til dig.

Er det nødvendigt at primer gipsvæg før kitt eller påvirker det ikke kvaliteten af ​​arbejdet?

Trænger jeg til gipsplader til gipsplader før spaltning? Dette spørgsmål opstår ofte under færdiggørelsen. Det er umuligt at besvare det utvetydigt, fordi der er forskellige situationer, og efter omstændighederne er det nødvendigt at styre om en primer er nødvendig eller ej.

indhold

 1. Er denne proces påkrævet?
 2. Udvælgelse af materialer
 3. Arbejd i henhold til standarderne

1 Er denne proces påkrævet?

Er der behov for en gipsvægsprimer inden plastering? Måske ikke, hvis overfladen er ren og støvfri, for så vil kittet alligevel have god vedhæftning. Ved installation af plader af gipsvæg skæres dets vandrette sømme imidlertid med en kniv i en vinkel på 45 grader for bedre kontakt mellem materialet og kittet. Derfor skal disse sømme være primet.

De indfødte sømme og overflade, forudsat at de er rene, kan efterlades uden yderligere behandling. Disse konklusioner er baseret på eksperternes anbefalinger. Hvis vi tager udgangspunkt i instruktionerne til færdigbehandling, så er det klart, at kittet skal primeres før maling. Forbruget af materiale til gipsvæg er lille, men fordelene ved dette er store.

Primeren absorberes meget hurtigt og gør materialet meget stærkere. Derudover kan du sikkert bruge enhver form for kitt, da vedhæftningen vil være meget god. Derfor er det op til dig at bruge penge på en primer eller ej. Hvis du beslutter dig for at behandle gipsvægge før spaltning, opstår spørgsmålet, hvilken primer er bedst at vælge?

OBS! Da primeren er et billigt materiale, er det ikke særlig muligt at spare på det.

2 Udvælgelse af materialer

Når du køber en primer, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Produktproducent
 • Omkostninger til materiale;
 • Udløbsdato.

Brug kun materialer til indvendig arbejde og i intet tilfælde til facadearbejder, da de indeholder sundhedsfarlige stoffer. Dette gælder ikke for alle blandinger til ekstern brug, der er nogle, der kan bruges både indenfor og uden for rummet, men de er ret dyre. Hvis du vælger billige produkter fra en ukendt producent, skal du ikke regne med høj kvalitet.

Efter at have besluttet på spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt at tømme væggene før tømning til fordel for behovet for denne operation, skal du om muligt ikke spare på primeren og købe produkter fra velrenommerede producenter. Det vil koste dig mere, men billige produkter ud over at være meget lavere i kvalitet, produceres også med brug af sundhedsskadelige stoffer.

OBS! Når du køber en blanding, skal du kontrollere sit certifikat for kvalitet, sammensætning og anvendelsesområde.

3 Arbejd efter normerne

Overvej nu primeren i henhold til instruktionerne til efterbehandling. Ifølge det viser det sig, at spørgsmålet om, hvorvidt man skal forpresse før spaltning, slet ikke opstår, da dette betragtes som en obligatorisk procedure. Det er nødvendigt at lave en primer i mindst et lag, da det skaber en fugtbestandig film, der ikke tillader, at malingen absorberes stærkt. Efter tørring bør laget af påført blanding være mindst 0,03 millimeter. Når du arbejder med en blanding, er det vigtigt, at du læser producentens anvisninger og anbefalinger.

Nogle producenter tynder primært primeren i lyserød eller gul for at gøre det lettere at overvåge lagernes ensartethed. Det er nødvendigt at være opmærksom på, at ikke alle fabrikanter af malinger angiver det anbefalede grundlag, og derfor beslutter, om der skal primeres væggene før tømning, du skal konsultere med mesterne om korrekt udførelse af arbejdet.

Det er vigtigt! På tidspunktet for arbejdet på gipsvæggen er det nødvendigt at give god ventilation i rummet.