Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

Parallel og seriel forbindelse af pærer - ledningsdiagrammer

Når selvindretning af belysningssystemet kan bruges parallelt og seriel forbindelse af pærer.

Begge muligheder har særlige fordele og nogle ulemper, så valget af typen af ​​forbindelse skal nærmer sig meget omhyggeligt.

Serie og parallelle lampeforbindelser

Tilslutning af enhver, selv den enkleste pære, involverer at forbinde en kontakt pr. Fase og den anden til nul under betingelser for stabil husstandsspænding på 220V.

Når uafhængigt udfører en parallelforbindelse, er det absolut nødvendigt at overholde reglen, hvorved en kontakt af alle lamperne er forbundet per fase, og alle andre kontakter udelukkende er til nul.

I dette tilfælde passerer en elektrisk strøm gennem hver lyskilde, afhænger dens ydelse af lampens effekt.

Denne forbindelsesmetode anses for at være den mest hensigtsmæssige og almindelige på grund af muligheden over tid til let at supplere belysningssystemet med andre lamper uden at skade allerede installerede lyskilder.

Seriel forbindelse involverer adskillelse af den medfølgende spænding til alle lyskilder, hvis strøm er omtrent ens. Med denne metode er det vigtigt at overveje, at en lampe, der har for lav strøm sammenlignet med en anden plug-in lyskilde, vil svigte meget hurtigt.

Pærer forbundet parallelt

Parallel forbindelse kan være radial og plume:

 • den første mulighed indebærer at forbinde et separat to-kerne- eller trekernekabel til hver lyskilde;
 • Den anden mulighed er at forbinde "fase" og "neutral" fra panelet til den første lyskilde og derefter bortset fra den sidste belysningsenhed, hvortil to kabler er tilsluttet.

Parallel forbindelse af pærer

Strålingsordningen er mere pålidelig, men med et stort forbrug af kabel og konvergerer på et enkelt punkt en betydelig mængde elektriske ledninger. Loopback-forbindelse er anderledes, da alle de lygter, der ligger længere væk, ikke længere arbejder i et bestemt område.

Pærer forbundet i serie

Den serielle udgave af tilslutning af lamper i husstandsforhold anvendes ganske sjældent på grund af de særlige forhold ved drift af belysningsanordninger fra det elektriske netværk af 220V.

Med en seriel forbindelsestype udføres forbindelsen af ​​hver efterfølgende modstand til den foregående med dannelsen af ​​et uopløseligt kredsløb, men uden tilstedeværelse af grene. Generelle indikatorer for spændingen på det elektriske kredsløb er lig med den samlede spænding på alle elementer, som indgår i dette kredsløb.

Den serielle forbindelse af lyspærer og parallelsystem

For eksempel, med en total spænding på 220V, kan antallet af serieforbundne lavspændingsbelysningsenheder, der er beregnet til et forbrug på 10V, være 22 stykker.

Den serielle forbindelsesmetode kaldes almindeligvis "daisy chain", så en pause selv i en af ​​modstandssektionerne bidrager til at slukke eller "bryde" hele det elektriske kredsløb.

En af de mest effektive kilder til belysning er en højtryksnatriumlampe, som har en påstået levetid på 15.000 timer.

Hvad er en lysdæmper til glødelamper og hvordan man vælger den rigtige enhed, læs her.

Et overblik over de vigtigste typer skader på lysekroner med fjernbetjening d / y, læses på denne side. Denne artikel vil hjælpe dig med at opbygge din egen lysekrone.

Typer af lamper og ledningsdiagrammer

For eksempel giver forsyning af lavspændings halogenlamper dig mulighed for at sikre driften af ​​sådanne belysningsanordninger, og lamperne skal i dette tilfælde tilsluttes sekundærviklingen 12V parallelt med specielle terminalstrimler.

Glødepærer bliver en fortid. Sådan vælges en energibesparende pære - de vigtigste typer lamper og udvælgelseskriterier.

Ved du hvorfor du har brug for en ballast til lysstofrør? Du kan finde ud af om det her.

Lysstofrør er kendetegnet ved den såkaldte "flimmer effekt" og skal derfor betjenes ved hjælp af standardforkoblinger.

I dette tilfælde er det tilrådeligt at bruge en parallel version af tilslutning af flere lyskilder til netværket med vekselstrøm, hvilket bidrager til at reducere den totale rippel af den udgående lysflux.

Fordele og ulemper ved parallel og seriel forbindelse af pærer

Der er ikke noget lettere for en elektriker end at forbinde en lampe. Men hvis man skal samle en lysekrone eller en lysekrone med flere lamper, opstår spørgsmålet ofte: "Hvordan er det bedre at forbinde?" For at forstå forskellen mellem serie og parallelforbindelse af lyspærer - lad os huske fysikkursus for 8. klasse. Lad os være enige på forhånd om, at vi for eksempel vil overveje belysningen i 220 V vekselnet, denne information gælder også for andre spændinger og strømme.

Seriel forbindelse

Gennem kredsløbet af serieforbundne elementer strømmer den samme strøm. Spændingen på elementerne, såvel som den frigivne effekt, fordeles efter sine egne modstande. I dette tilfælde er strømmen lig med den private spænding og modstand, dvs.:

Hvor R total er summen af ​​modstandene af alle elementer i et serieforbundet kredsløb.

Jo større modstand, desto lavere er strømmen.

Tilslutning af forbrugere i serie

For at forbinde to eller flere lyskilder i serie, skal du slutte patronernes ender til hinanden som vist på billedet, dvs. I de ekstreme patroner vil der være en ledig ledning, som vi leverer fasen (P eller L) med nul (N) til, og de midterste patroner er forbundet med hinanden med en ledning.

Gennem en 100 W lampe ved en spænding på 220 V strømmer en strøm på lidt mindre end 0,5 A. Hvis du forbinder de to ifølge denne ordning, falder strømmen to gange. Lampene vil skinne i halv varme. Strømforbruget udvikler sig ikke og falder til 55 (ca.) med begge. Og så videre: jo flere lamper, den mindre aktuelle og lysstyrken af ​​hver enkelt person.

 • ressursen af ​​glødelamper øges;
 • hvis man brænder ud - de andre brænder ikke;
 • hvis du bruger enheder af forskellig kraft, vil de, der er større - næsten ikke lyse, de der er mindre - gløder normalt;
 • alle elementer skal være af samme magt;
 • Det er ikke tilladt at medtage energibesparende lamper (LED- og kompaktlysstoflampe) i en armatur med en sådan forbindelse.

Denne forbindelse er fantastisk i situationer, hvor du skal oprette et blødt lys, for eksempel til sconces. Sådan forbindes LED'erne i kransene. En enorm minus er, at når et link brænder, skinner de andre ikke.

Parallel forbindelse

I kredsløb, der er forbundet parallelt, tilsluttes hele spændingsforsyningen til hver af elementerne. I dette tilfælde afhænger strømmen, som strømmer gennem hver af filialerne kun af dens modstand. Trådene fra hver patron er forbundet til hinanden i begge ender.

 • hvis en lampe fejler, vil de andre fortsætte med at udføre deres funktioner;
 • hver af kredsløbene skinner i fuld varme uanset dens kraft, fordi der påføres en fuld spænding;
 • Tre, fire og flere ledninger kan bringes ud af armaturet (nul og det nødvendige antal faser til kontakten) og inkludere det nødvendige antal lamper eller en gruppe;
 • arbejde energibesparende pærer.

For at tænde lyset i grupper skal du samle en sådan ordning enten i lampehuset eller i en forbindelseskasse.

Hver af lamperne tændes af dens kontakt, i dette tilfælde er der tre af dem, og to er tændt.

Loven om serie- og parallelforbindelse af ledere

For en seriel forbindelse er det vigtigt at overveje, at strømmen gennem alle lamperne strømmer ens. Dette betyder, at jo flere elementer i et kredsløb, jo mindre ampere flyder gennem det. Spændingen på hver lampe er lig med produktets strøm og dets modstand (Ohm's lov). Forøgelse af antallet af elementer, du vil reducere spændingen på hver af dem.

I et parallelt kredsløb forudsætter hver gren mængden af ​​strøm, den har brug for, og spændingen anvendes til den, som strømkilden giver (f.eks. Husholdnings elektricitet)

Blandet forbindelse

Et andet navn til dette kredsløb er et serie-parallel kredsløb. I grenene af et parallelt kredsløb er flere forbrugere forbundet i serie, for eksempel glødelamper, halogen eller LED. På LED-matrix anvendes ofte en sådan ordning. Denne metode giver flere fordele:

 • Tilslutning af separate grupper af lyspærer på lysekronen (for eksempel 6-horn);
 • hvis lampen brænder ud - kun en gruppe vil ikke brænde, kun ét på hinanden følgende kredsløb vil mislykkes, resten vil stå i parallel, vil skinne;
 • gruppelamper i serie af en strøm og parallelle kredsløb - forskellige, hvis det er nødvendigt.

Ulemperne er de samme som iboende i sekventielle kredsløb.

Ledningsdiagrammer til andre typer lamper

For at kunne tilslutte andre typer belysningsenheder korrekt skal du først lære deres driftsprincip og blive bekendt med ledningsdiagrammet. Hver type lampe kræver visse betingelser for drift. Spiralfilamentprocessen er slet ikke beregnet til at udstråle lys. På området for høj effekt og område pressede gasudladningsanordninger dem markant.

Lysstofrør

Foruden glødelamper, bruges halogen og fluorescerende rørlampe (LL) ofte. Sidstnævnte er almindelige i kontorbygninger, kasser til maleri biler, garager, industrielle og kommercielle lokaler. Lidt sjældnere bliver de brugt hjemme, for eksempel i køkkenet for at belyse arbejdsområdet.

LL kan ikke tilsluttes direkte til netledningen 220 V, til tænding skal du have højspænding, så der anvendes en speciel ordning:

 • choke, starter, kondensator (valgfri);
 • elektronisk ballast.

Den første ordning bruges mindre og mindre, adskiller lavere effektivitet, sænkende gas og flimrende lysflux, som ofte ikke er synlig for øjet. Tilslutning af elektronisk ballast er ofte afbildet på sagen.

Enten er en lampe tilsluttet eller to i serie afhængigt af situationen og hvad der er tilgængeligt, også med elektronisk ballast.

En kondensator mellem fase og nul er nødvendig for at kompensere for reaktionens reaktive effekt og reducere faseskiftet, kredsløbet starter uden det.

Vær opmærksom på, hvordan lamperne er tilsluttet, i det lysende lysstofrør kan man ikke anvende de samme regler som ved arbejde med glødelamper. Tilsvarende er situationen med DRL- og DNAT-lamperne, men de findes sjældent i hverdagen, ofte i industriforretninger og gadelamper.

Halogen lyskilder

Denne type bruges ofte i spotlights på hængende og nedhængte lofter. Velegnet til belysningssteder med høj luftfugtighed, fordi de er tilgængelige til brug i kredsløb med lav spænding, for eksempel 12 volt.

En 50 Hz strømtransformator bruges til strøm, men dimensionerne er store og med tiden begynder det at buzz. Den elektroniske transformer er bedre egnet til dette, den kommer til 220 V med en frekvens på 50 Hz, og det tager 12 V AC med en frekvens på flere tiere kHz. Resten af ​​forbindelsen ligner glødepærer.

konklusion

Saml kredsløbet korrekt i lamperne. Tilslut ikke energibesparende lamper i serie og følg skemaet om at skifte fluorescerende og halogenlamper. Energibesparende lamper "kan ikke lide" underspænding og brænder hurtigt, og fluorescerende lampe kan muligvis ikke tænde.

Tilslutning af belysningen egner sig til passende klemmer eller klip Wago, især hvis ledningerne er aluminium, og ledningerne fra lampen kobber. Det vigtigste - Følg sikkerhedsreglerne, når du arbejder med elektriske apparater.

Indstillinger for tilslutning af to pærer til en switch

Typer af lamper og afbrydere

Før du går direkte til installationen, skal du tydeligt forstå, at der findes flere typer lyspærer, der er tilsluttet netværket enten direkte eller gennem en regulator eller ensretterreducerende udstyr. Under alle omstændigheder har hver sin egen driftsspænding og strøm, som strømmen afhænger af.

Typer af kunstig lys, der ofte bruges i hverdagen:

 • Glødelamper og halogen, driftsprincippet er det samme kun i nogle der er et vakuum, og i andre er der specielle halogenpar, der forøger levetiden.
 • Luminescerende, såvel som deres sortiment, de såkaldte husholdere og natrium.
 • LED arbejder på LED-systemer og på egenskaberne ved en halvlederdiode for at udlede en lysflow.

De vigtigste typer af lysafbrydere designet til at styre belysning kan opdeles i:

 1. En-nøgle, to-nøgle, tre-nøgle osv.
 2. Passage og kryds.

Hver type lampe har sine egne egenskaber og forbindelseskredsløb, selvom de er tilsluttet samme kontakt.

Forskel mellem parallel og serielampeforbindelse

Hvis pærer er forbundet parallelt med hinanden og henholdsvis i serie med en kontakt, så er spændingen på hver af dem lige, og på denne måde er det muligt at tilslutte lyskilder med forskellig effekt. Hovedbetingelsen er, at driftsspændingen, hvor de normalt arbejder, skal være lig med spændingen på strømkilden. Hvis der i dette tilfælde anvendes en down-down-enhed med et korrigerende system, skal åbningskontakten afbryde kredsløbet foran omformeren som vist på figuren.

I dette tilfælde er det ikke vigtigt, at to eller tre lyskilder tændes. Oftest er det halogen og LED-lamper, designet til underspænding 12 eller 24 volt.

Med en seriel forbindelse ændrer situationen sig dramatisk. Forsyningsspændingen vil blive divideret med antallet af pærer, dvs. hvis netværket er 220 volt, så vil de to kunstigt lyskilder, der er tilsluttet i et seriekreds, have en spænding på ca. 110 volt. Dette bør overvejes ved valg og indkøb. En ny nuance ved en sådan forbindelse er forbundet med hver af dem. Det skal være det samme eller så tæt som muligt på hinanden, fordi Med en sådan forbindelse er strømmen den samme i alle dele af kredsløbet. Hvis en lampe er nominel til 500 watt og den anden er 50 watt, vil en pære med lavere strømforbindelse forbundet med en ledning til hinanden stadig strømme en højere strøm svarende til den kraftigste belastning. En pære med mindre strøm vil øjeblikkeligt blæse. Denne regel påvirker alle typer af lyskilder, fra glødelamper til LED.

Hvis du skal tilslutte en LED-lyskilde fra et netværk eller fra en stikkontakt, består det ofte af en såkaldt driver installeret inde i lyspærehuset. Det udfører flere funktioner på én gang: korrigering og sænkning. Til seriel forbindelse er disse belysningsenheder ikke beregnet, kun for parallelle.

Til fluorescerende dagslyskilder, både med en elektronisk starter og med en starter, er serieforbindelsen mest almindelig i rasterarmaturer, da det giver dig mulighed for at sikre stabil drift med en gas og to forretter. I dette tilfælde vælges starteren selv ved 127 V ved beregning af driftsspændingen for standard 220 V-netværket. Afbryderen i denne skema bruger den sædvanlige en-nøgle og bryder fasetråden med sin kontakt også.

Hvad angår parallelforbindelsen mellem flere fluorescerende lamper eller kompakte lamper, hvis arbejde er baseret på luminescensen af ​​fosforet, der er deponeret på glasrøret, kan du i denne situation forbinde enhver mængde til en enkelt omskifter, både enkeltnøgle og dobbeltnøgle. Det vigtigste er at tage højde for strømmen af ​​alle lyskilder, som strømmen i deres kredsløb afhænger af. Ved enhver switch er den begrænset og er opført i databladet, på emballagen eller i sagen. Hvis der siges en strøm på 5 A, er det ikke værd at overskride værdien, da det vil meget hurtigt afbryde kontakten.

For fuldt ud at forstå den serielle og parallelle forbindelse af pærer anbefaler vi at se videoen:

Forbindelsesdiagram over to lyspærer

One-knappen switch

Tilslutning af to glødelamper til en kontakt sker i henhold til standardskemaet, den eneste forskel er i, hvordan lyskilderne er tilsluttet. Ved hjælp af en omskifter med en nøgle er det muligt at foretage samtidig styring af to belysningsenheder på én gang, uanset hvordan de er forbundet til hinanden, parallelt eller i serie.

Det vigtigste er at huske, at det anbefales at sætte pausekontakten på fasen, og ledningen tilsluttes pæren direkte til nul. I modsat fald vil selvfølgelig også kredsløbet fungere, men når der udskiftes en brændt lyskilde, bliver det nødvendigt at slukke hele strømforsyningen i rummet eller området, da det er potentialet, der løber gennem faselederen, som påvirker menneskekroppen. Det er nemt at bestemme fasen ved hjælp af en standard indikator skruetrækker eller en tester.

To-knappen switch

Hvis alt er klart med tilslutning af to pærer til en-knappen, skal du overveje kontakten med to nøgler og dens funktioner ved drift og tilslutning. Den har en fælles kontakt og to udgående, der går til en separat belastning. I dette tilfælde skal hele installationen udføres via forbindelsesboksen, hvilket vil yderligere forenkle tilslutningen af ​​nye lysarmaturer eller fejlfinding. Kablerne til kontakten udføres af en tre-core ledning, og ledningerne gennem armaturerne og indgangsspændingen er to-core.

Den dobbelte omskifterenhed kan bruges til separat styring af to lyskilder af enhver type, det vigtigste igen, glem ikke om den nuværende grænse i kredsløbet. Det er for styrken af ​​den strøm, der strømmer i kredsløbet af belysningsenheder, du skal vælge omskifteren selv og tværsnittet af ledningen.

Videoen nedenfor viser tydeligt, hvordan du forbinder to lamper til en dobbeltkontakt:

Feedthrough-kontakter

Tilslutning af to pærer til afbryderkontakten bruges til belysning af lange korridorer og tunneler, og derfor bruges de nødvendigvis parvist, ellers bliver betydningen af ​​deres brug tabt. Her er et skematisk diagram for en sådan forbindelse. Alt installation skal også ske via terminalboksen:

Hele essensen af ​​at forbinde to eller flere lamper til loop-through-kontakten findes i videoen:

konklusion

Seriel forbindelse af to lamper til netværket via omskifteren har en negativ side og bruges derfor meget sjældent. Det ligger i, at når en enkelt lyskilde fejler, stopper hele kæden arbejdet, og det er meget ubelejligt. Med en parallelforbindelse af denne effekt er det derfor ikke den mest almindelige og populære, som du levevilkår og i produktion. Med hensyn til selve omskifteren er dens hovedarbejdselement kontaktdelen, der er konstrueret til en bestemt strøm, og overskuddet af denne rating vil føre til overophedning, brænding og som følge af dens fiasko. Vi håber, nu har det været klart for dig, hvordan du forbinder to pærer til en lyskontakt, og hvilket kredsløb er det mest egnede!

Konsistent forbindelse af lamper

På vores hjemmeside sesaga.ru information vil blive samlet om at løse håbløs, ved første øjekast, situationer der opstår for dig eller kan opstå i dit hjemlige hverdag.
Alle oplysninger består af praktiske tips og eksempler på mulige løsninger til et bestemt emne derhjemme med egne hænder.
Vi udvikler sig gradvist, så nye sektioner eller overskrifter vises, når vi skriver materialer.
Held og lykke!

Om sektioner:

Hjemradio - dedikeret til amatørradio. Her vil blive samlet den mest interessante og praktiske ordning af enheder til hjemmet. En række artikler om grundlæggende elektronik for begyndere i radioamatører planlægges.

Elektricitet - givet detaljeret installation og skematiske diagrammer vedrørende elteknik. Du vil forstå, at der er tidspunkter, hvor det ikke er nødvendigt at ringe til en elektriker. Du kan selv løse de fleste af spørgsmålene.

Radio og elektricitet til begyndere - Alle oplysninger i afsnittet vil være helt afsat til nybegyndere elektriker og radio amatører.

Satellit - beskriver princippet om drift og konfiguration af satellit-tv og internettet

Computer - Du vil lære at dette ikke er sådan et frygteligt dyr, og at du altid kan klare det.

Vi reparerer os selv - givet er levende eksempler på reparation af husholdningsartikler: fjernbetjening, mus, jern, stol mv.

Hjemmelavede opskrifter er en "velsmagende" sektion, og den er helt afsat til madlavning.

Diverse - et stort afsnit, der dækker en bred vifte af emner. Disse hobbyer, hobbyer, tips osv.

Nyttige små ting - I dette afsnit finder du nyttige tips, der kan hjælpe dig med at løse problemerne i husstanden.

Home-spillere - det afsnit, der er helt dedikeret til computerspil, og alt der er forbundet med dem.

Læseres arbejde - I afsnittet vil der blive offentliggjort artikler, værker, opskrifter, spil, læsernes rådgivning vedrørende emnet i hjemmelivet.

Kære besøgende!
Webstedet indeholder min første bog om elektriske kondensatorer, dedikeret til nybegyndere radio amatører.

Ved at købe denne bog svarer du næsten alle spørgsmål vedrørende kondensatorer, der opstår i første fase af amatørradioaktiviteter.

Kære besøgende!
Min anden bog er afsat til magnetiske startere.

Ved at købe denne bog behøver du ikke længere at søge information om magnetiske forretter. Alt, hvad der kræves til vedligeholdelse og drift, finder du i denne bog.

Kære besøgende!
Der var en tredje video til artiklen Sådan løser du Sudoku. Videoen viser, hvordan du løser komplekse sudoku.

Kære besøgende!
Der var en video til artiklen Enhed, kredsløb og tilslutning af et mellemrelæ. Videoen supplerer begge dele af artiklen.

Forskellige måder at forbinde en, to eller flere lamper

Når ledningerne i lejligheden eller huset allerede er til stede, og der ikke er behov for at tilslutte yderligere lyskilder, er spørgsmålet - hvordan man tilslutter lampen ikke relevant. Men hvordan man gør dette arbejde, når der er et sådant behov. Her er uden tilsyneladende elementær viden om elektroteknik og evnen til at udarbejde en grundlæggende, tilsyneladende elementær ordning ikke længere mulig.

Alle fluorescerende lyskilder (husholdere), glødelamper, LED-lamper kan tilsluttes som i princippet og alle eksisterende i elektrisk modstandskredsløb, parallelt i serie, blandet. Blandet tilslutning bruges ikke til at forbinde lamperne, da det simpelthen ikke er nødvendigt. Men på den parallelle og serielle forbindelse er at stoppe din opmærksomhed mere detaljeret.

Seriel og parallelforbindelse af to eller flere lyskilder

For at forbinde den enkleste glødelampe, som i princippet alle andre, skal du forbinde sin ene kontakt til fase og den anden til nul, den mest almindelige 220V spænding i levevilkårene i CIS-landene.

Parallelt tilslutning af belysningsanordninger indebærer tilslutning af to eller flere lyskilder parallelt, dvs. at en af ​​lampens kontakter kun er forbundet til fasen og alle andre kun nul som vist i figur 1.

En strøm vil passere gennem hver pære, som afhænger af dens effekt, såvel som lysstyrken af ​​den lysflow, der udledes af dem, vil også afhænge af strømmen af ​​hver lampe. Naturligvis vil strømmen være lig med summen af ​​alle tre strømme, derfor skal hovedledernes tværsnitsdiameter vælges efter den. Denne forbindelse anses for at være den mest almindelige og acceptabel, da det i fremtiden vil være muligt at tilføje lyskilder, og de vil ikke påvirke dem, der allerede er installeret.

Med serieforbindelsen vist i figuren vil strømmen, som strømmer gennem en pære, afhænge af effekten af ​​hver lyskilde, og spændingen på dem vil blive divideret med antallet af lamper, og med denne indgående spænding på 220 volt vil være lig med 110 volt på hver lyskilde.

En sådan forbindelse skal være lavet med lamper med samme effekt. Overvej dette kan være et eksempel på to glødelamper. Da hvis du tilslutter en lampe på 20 watt og en anden, f.eks. 200 watt, vil lampen med en lavere effekt straks svigte, da strømmen igennem den bliver den samme som i den anden lampe med en effekt på 200 watt, og dette 10 gange dens nominelle. En sådan forbindelse kan bruges til at øge levetiden for glødelamper, f.eks. Ved indgange og på trappehus. Ved at forbinde to 220 volt lamper og en effekt på for eksempel 60 watt hver, vil de brænde ved halv styrke og vare i meget lang tid. Det skal bemærkes, at dette kun er muligt ved tilslutning af glødelamper. Seriel forbindelse af to eller flere LED-lamper (armaturer) og økonomiske lamper er upraktisk, fordi de allerede har en ret lang levetid.

Tilslutning af lampen til en kontakt eller et par stykker

Sådan tilsluttes lampen via kontakten? Hovednansen ved tilslutning er, at strømforsyningens neutrale ledning er direkte forbundet til 220 volt-netværket, og fasen brydes gennem kontakten. Dette er gjort for at kunne løse problemer med lampholderen, og sluk kun kontakten. Hvis to omskiftere er tilsluttet i serie, så lyser lampen først, når der trykkes på begge taster. Disse typer af belysningsafbrydere anvendes meget sjældent, kun under visse individuelle forhold.

Mere interessant er forbindelsen mellem den såkaldte pass-through switch.

Essensen af ​​en sådan ordning for tilslutning af en lampe er, at det kan være muligt at tænde og slukke for lampen både fra den første og den anden kontakt, uanset hvilken position hver af dem er i. For eksempel er det f.eks. Hensigtsmæssigt i en lang korridor, når du indtaster den, en person trykker på tasterne 2 og går stille gennem det oplyste rum og når korridorens ende, behøver du ikke at vende tilbage for at slukke for lyset, men du kan let trykke på kontakten 1, der er installeret i enden korridor, sluk for denne lyskilde. Med denne forbindelse passerer fasen også gennem omskifterne.

Forbedring af belysningen ved at installere en bevægelsesføler

Hovedfunktionen ved at installere en bevægelsesføler og tilslutte den til belysningssystemet er at tænde belysningen automatisk uden at trykke på lysknappen. Det vil sige, at en person kom ind i lokalet eller i sensorudløsningszonen og lyset tændte, efter at lyset var slukket (automatisk). Når du vælger en bevægelsesføler, skal du først tage højde for lampens maksimale effekt.

Tilslutningsdiagrammet til bevægelsesføleren forårsager heller ikke meget vanskeligheder. Den kan installeres med eller uden en switch. Netop når kontakten er tændt, fjernes bevægelsesføleren fra belysningsnetværket, og belysningsenheden tændes direkte uden en sensor.

Under alle omstændigheder, når der arbejdes med spænding, er det absolut nødvendigt at overholde sikkerhedskravene, især:

 • kontrollere tilstedeværelsen og fraværet af spænding på strømbærende elementer, som en person rører ved installationen
 • automatisk lysforsyning skal være låst
 • arbejde for at producere brugbart værktøj.

Parallel og seriel og tilslutning af lamper i livet

Nogle gange i praksis skal vi håndtere behovet for parallel- eller serieforbindelse af glødelamper. Ofte opstår denne opgave i hverdagen, og det gælder ikke kun lamperne i lysekronen. Nogen vil måske forbedre belysningen i køkkenet, og nogen vil komme med en lys ide om at forlænge lampens levetid og erstatte det med to tilsluttede serier.

Lad os se på, hvordan disse forbindelser er lavet, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, og hvilke principper der skal følges, når de udfører forskellige forbindelser. Billederne nedenfor viser enkle og klare diagrammer.

Parallel tilslutning af lamper i hverdagen

Når lamperne er tilsluttet parallelt, tilføres der en fuld netspænding til hver af dem, dvs. fasen og nulet tilføres direkte til hver af lamperne i parallelle kredsløb. Og hvis en af ​​lamperne fejler, vil de andre skinne, for deres kæder forbliver helt intakte.

En parallelforbindelse af lamper anvendes i hele hjemmet. For eksempel: en lampe er i badeværelset, den anden er på toilettet, og hvis du tænder lyset her og der, vil disse lamper blive forbundet parallelt med hinanden. Slukning eller brænding af en af ​​disse lamper påvirker ikke resultatet af det andet.

Når det er nødvendigt at forbedre belysningen i rummet, tilføjes en lampe til det eksisterende belysningssystem (i stedet for at erstatte en eksisterende lampe med en mere kraftig), trækker du ud af ledningerne og sætter normalt lampens holder af den anden lampe på et snoet eller en klemme.

Der er ikke noget kompliceret her, det er nok at afbryde forsyningsspændingen i hele rummet og foretage forbindelsen. Så du får en ekstra lyskilde.

Det er i øvrigt vigtigt at være opmærksom på, at den omskifterede belastning (belysningsenhed) altid er på den neutrale ledning, og kun når kontakten drejes til "on" -positionen, vil den blive tilsluttet til fasen. Dette vil hjælpe dig med skruetrækker - faseindikator.

Vær opmærksom på, at hver af lamperne i parallelle kredsløb er forbundet med hovedkablerne med sin egen ledning, så den aktuelle belastning på alle ledere bliver jævnt fordelt, og hvis tværsnittet af disse ledninger er valgt korrekt, vil ingen af ​​dem blive overophedet selv efter langvarig drift.

Serieforbindelse af lamper i hverdagen

I retfærdighed kan du straks bemærke, at der i dagligdagen anvendes en seriel forbindelse af lamper meget sjældent. Selv om nogle gange tyder på en sådan tilgang, hvis de for eksempel pålideligt forhindrer for tidlig blæse ud af lamperne - de forbinder to lamper af samme effekt i serie, de får en garanti for, at selv med stærke spændingsstød i netværket vil begge lamper forblive intakte.

En sådan seriel forbindelse bruges ofte i våbenhusene, når man ikke skal ændre en pære hver sæson, installerer de simpelthen en anden patron i loftet i en afstand fra den første, og en anden pære er skruet ind i den. Så i stedet for en på 60 watt er to konsekvent ved 95-100 watt.

Lampene virker ikke ved 220 volt, men ved 110 volt, så de er altid pålideligt beskyttet mod nuværende overbelastning, de skinner jævnt og flimmer ikke, som om de blev fodret gennem en diode (de gør det nogle gange for at reducere gennemsnitsstrømmen gennem lampen).

Figuren viser en variant af forbindelsen af ​​lamper som i eksemplet med indgangen. Selvfølgelig er serieforbindelsen lavet med samme trådtykkelse, da strømmen strømmer gennem seriekredsløbet er det samme. En spænding på 220 volt anbringes på enden af ​​"kransen", og hvis der er to lamper, falder 110 volt på hver lampe (forudsat at lamperne har samme effekt!)

Du kan lave en kæde af tre identiske lamper, så vil hver lampe have 70-80 volt vekselstrøm, for 210-240 volt af netspændingen vil blive divideret med 3. Julelys er også lavet i henhold til dette princip, hvor der er mange mange farvede pærer designet til spænding i 1 volt tilslutning i lange seriekæder. Bemærk, at ledningerne i kranserne er meget tynde, da der er en meget lille strøm der, bogstaveligt talt enheder af milliamps.

Den samme fremgangsmåde styres ved at lave belysningsaggregater fra billygter til 12 volt - de forbinder 20 watt lamper hver i serie på 20 stykker i serie, og der opnås en belysningsenhed med blødt lys på 100 watt.

Men sådanne kranser har en minus - hvis en lampe blæser - hele kransen vil stoppe med at arbejde. Derfor, hvis i dit liv er der en samling af lamper forbundet i serie, bør du altid have ekstra lamper købt lige i tilfælde.

Parallel forbindelse af pærer

Før en person, der er dårligt kyndig i elektricitet, er der problemer med at forbinde flere pærer. Når ledningerne allerede er udført, skal hele jobbet erstatte de udbrændte lamper. Men der er situationer, hvor du skal tilføje en eller flere pærer til det eksisterende system. Her skal du have grundlæggende kendskab til elteknik og evnen til at udarbejde et ledningsdiagram.

Parallelt tilslutning af armaturer til strømkabler

Spotlights kom ind i mode, som følge heraf steg antallet af lyskilder i huse og lejligheder betydeligt, og der blev lagt særlig vægt på belysning. Fotoet ovenfor viser lamper til et hængende loft med en parallelforbindelse. Gennem lampens terminalblokke er der tilsluttet fase (L) og nul (N) ledninger.

Ved første øjekast er der intet kompliceret, men for et langt og pålideligt arbejde skal alt ske i henhold til de regler, du skal vide.

Forbindelsesdiagram

For at skabe forbindelserne til pærer er det først og fremmest nødvendigt at skildre et forenklet elektrisk kredsløb for forbindelser og strømforbindelser. Det er udarbejdet efter visse regler:

 • Ledere er grafisk betegnet med lige, ubrydelige linjer;
 • forbindelserne er angivet med prikker (hvis der er mere end to), hvis der ikke er nogen punkter, skærer ledningerne;
 • Elektriske beslag og ledninger på planen er afbildet i henhold til GOST 21.614 og GOST 21.608.

Parallel og seriel forbindelse

For at antænde den enkleste glødelampe skal du forbinde sine kontakter til fase (L) og nul (N). To ledninger kommer fra krydset eller fra stikkontakten. Et parallelt kredsløb giver mulighed for tilslutning af flere pærer til fællesfase og neutrale ledninger (fig. A nedenfor). Tre glødelamper er forbundet parallelt her. For nemheds skyld har kredsløbet en switch. Skematisk diagram (Fig. B) viser forbindelser mere tydeligt.

Parallel forbindelse af pærer

Fordelen ved parallelforbindelse er muligheden for at forbinde elforbrugere til netspændingen. Til lamperne i fig. Du kan tilføje et par flere, men strømmen vil stige og spændingen forbliver den samme.

Strømmen (I) i forsyningskablerne er lig med summen af ​​styrken af ​​strømmen af ​​alle sektioner (I1, jeg2, jeg3) forbundet parallelt (figur b ovenfor):

Kædenes kraft (P) er fundet som summen af ​​kraften i alle sektioner (P1, P2, P3):

Modstand (R) for tre belastninger bestemmes ud fra udtrykket:

Typer af lamper og ledningsdiagrammer

Tilslutning af glødepærer ovenover er ikke særlig vanskelig. Men ordningen med halogen- og fluorescerende lamper har nogle forskelle.

halogen

Lavspændings strømforsyning øger sikkerheden ved drift lyskilder. I dette tilfælde forbliver lysstyrken den samme. Halogenlamper kan bruges med trin nedtransformatorer på 6, 12 og 24 V (se figur nedenfor).

Halogenlampe ledningsdiagram

En spænding på 220 V påføres en lille elektronisk transformer, som kan indlejres selv i omskifterhuset. Lavspændings halogenlamper anvendes ofte i loftslofter. De er forbundet parallelt og forbundet til en transformer. Billedet nedenfor viser et blokdiagram med to transformatorer. En spænding på 220 V leveres til dem gennem en forbindelsesboks. Nulkablet er markeret med blåt og fasetråden er brun, med en omskifter indsat i spalten.

Tilslutning af halogenlamper

Grupper af lamper er sammenkoblet parallelt i forbindelsesboksen, hvorefter forgreningen af ​​forsyningskablerne til transformers primære viklinger udføres.

Lamperne er forbundet med sekundærvikling af 12 V parallelt med hinanden. Terminalblokke anvendes til deres forbindelse (ikke vist i diagrammet).

Lavspændingsudgangstråd må ikke være længere end 2 meter. Ellers øges spændingstabet, og lamperne lyser dårligere. Det ville være bedre, hvis du beregner spændingen for alle lamper.

Beregningseksempel

Et eksempel på beregning af spændingen på lyspærerne afhængigt af tab i ledningerne er som følger. Ved en forsyningsspænding på V = 12 V er 2 lamper med modstand R1 = R2 = 36 ohm forbundet parallelt med transformatoren. Modstanden af ​​ledningskablerne til dem er r1 = r2 = r3 = r4 = 1,5 ohm. Det er nødvendigt at finde spændingen på hver lyspære. Skemaet er vist i fig. nedenfor.

Tab i strømledningerne af lyspærer

Spændingen på den første og anden lyspære vil være:

V1 = VR (2r + R) / (4r2 + 6rR + R2) = 10,34 V,

V2 = VR2 / (4r2 + 6rR + R2) = 9,54 V.

Fra beregningen kan det ses, at selv små modstande af forsyningskablerne fører til et betydeligt spændingsfald på dem.

Den samlede belastning i kredsløbet holdes ved 70-75% af maksimumet, så transformatorerne ikke overophedes.

fluorescerende

Ulempen ved fluorescerende lamper er effekten af ​​flimmer, hvilket forringer opfattelsen af ​​lys gennem øjnene. Moderne elektroniske styreudstyr (forkoblinger) løser dette problem, men deres pris er højere. For at reducere pulsering ved anvendelse af elektromagnetisk ballast anvendes der en to-lampes forbindelse, hvor ved en af ​​lamperne faset skifter i tid. Som følge heraf er den totale lysstrøm justeret.

I fig. Diagrammet nedenfor viser en split-fase armatur. To lamper er tilsluttet til netspændingen parallelt. Begge indeholder induktive forkoblinger (L1) og (L2). Men en ekstra ballast kondensator er forbundet til lampen (2) (Cb), som følge af hvilket der skabes en nuværende ændring i fase med 60 0.

Ordning af en to-lampe lampe

Som følge heraf reduceres den samlede pulsering af lampens lysstrømmen. Desuden falder strømmen af ​​det eksterne kredsløb næsten i fase med forsyningsspændingen på grund af en kombination af ledende og bageste kredsløb, hvilket gør det muligt at øge effektfaktoren.

Tilslutningsvideo

Om funktionerne i parallel og seriel forbindelse fortæller videoen nedenfor.

For at tilslutte lyspærerne korrekt i et hus eller en lejlighed skal du gøre følgende:

 • tegne et skematisk elektrisk diagram af belysningssystemet;
 • beregne udstationering
 • afhente elektrisk udstyr, armaturer og lamper;
 • Installér pærerne korrekt.