Installation af fiberboard (fiberboard) på loftet

Fiberboard er et alsidigt materiale med en bred vifte af applikationer. En af dem er installationen af ​​loftet på fiberplader. Det væsentligste kendetegn ved dette design er dets omkostninger med forholdsvis gode præstationsegenskaber. Selve materialet er billigt, og hvis du også monterer det selv med dine egne hænder, kan du spare meget på reparationer. Og hvordan bedst kan du lave loftet fiberboard, og du vil lære af denne artikel.

Fordele ved fiberpladelofter

 • Fugtighedsbestandighed: Dette materiale kan bruges i rum, hvor der konstant observeres høj luftfugtighed (for eksempel toilet, badeværelse eller køkken).
 • Varme- og lydisolering: Meget ofte anvendes fiberplader som isoleringsmateriale, så dette loft vil ikke kun holde varmen i huset, men også beskytte mod ekstern støj.
 • Miljøvenlig: Moderne plader er sikre, de kan bruges til efterbehandling i boliger (selv om der er mere naturlige materialer, fx gipsfiberark).
 • Omkostninger ved materiale: Fiberplade er meget billigt, så alle kan købe den.
 • Dampgennemtrængelighed: Denne overflade er godt åndbar, hvilket bidrager til dens cirkulation inden i rummet
 • Levetid: loftet på fiberpladen varer lang tid, da materialet selv er ret holdbart.
 • Vægt: Dette materiale har en lav vægt, så loftet på fiberplader skaber ikke praktisk talt en ekstra belastning på hovedetagen.

Ulemperne ved loftet på fiberplader

 • Fugtighedsbestandighed: På trods af at DVP kan bruges til montering af et loft i et badeværelse eller et toilet, vil det ikke opretholde direkte indflydelse af vand. Når oversvømmelser ovenfra (for eksempel taglækage), bliver overfladen af ​​loftet beskadiget og skal genstartes igen.
 • Miljøvenlig: Denne genstand gælder for gammelt fiberboard, købt for lang tid siden og holdt et sted i din garage eller i opbevaringsrummet i landet. De anbefales ikke at bruge, fordi der tidligere på fremstillingsstadiet blev brugt materiale til limning af fibrene, blev der ikke anvendt meget sikre stoffer, som efterhånden udviklede sig til det omgivende rum. Derfor vil overfladen af ​​sådanne plader i rummet være en særlig og meget ubehagelig lugt. Nu har teknologien til fremstilling af hardboard ændret sig meget, og der findes ingen sådanne skadelige komponenter i moderne materialer, så de kan bruges sikkert i boligområder.
 • Design: Loftet, som kun trimmes i hardbrættet, er usandsynligt, at det passer til nogen, så det tjener til at danne det indvendige lag, der justerer overfladen, over hvilken der påføres en dekorativ loftsbelægning (f.eks. Plastfliser, tapet, maling eller andre efterbehandlingsmaterialer).
 • Laboriousness: Selv om materialet selv er meget lys og det ikke bliver svært at løfte det, vil det være ret svært at skære loftet alene. Arkene er meget fleksible, så de skal ikke kun justeres i forhold til andre elementer i loftet, men også konstant for at sikre, at de ikke sænker, ellers vil overfladen være bølget. Og hvordan man undgår alt dette og får et fladt loft af fiberplader, vil vi se nærmere på artiklen.

Fiberpladebeklædningsteknologi

1. Forberedende arbejde

Alt overfladebehandling vil afhænge af metoden til installation af fiberplader. Men under alle omstændigheder skal de gamle overfladebehandlinger, såsom loftfliser, paneler eller tapet, fjernes fuldstændigt. Hvis der er forme, rust eller fedtpletter i loftet, skal de fjernes tilsvarende med et antiseptisk, kobbersulfat eller sæbevand.

Fibreplader er som regel monteret på en trækasse. Med denne installationsmetode kræves der ikke mere forberedende arbejde, og derfor kan vi sikkert gå videre til punkt 2.

Men da pladerne er lette, kan de limes til bunden af ​​loftet. I dette tilfælde skal der udføres en række yderligere værker, nemlig:

 • Først skal du nøje kontrollere niveauet af hele overfladen. Ved påvisning af store dråber og store revner skal de forsegles, for eksempel med en kitteløsning.
 • For det andet er det vigtigt at prale bunden af ​​loftet for at sikre bedre klæbning af klæbemidlet på overfladen.

Først efter disse værker kan fortsætte til næste fase.

2. Markering af loftet. Rammeinstallation

Yderligere arbejde relateret til valget af en specifik installation af rammen. Som regel danner loftet af fiberpladen en trækasse af stængerne. Det er fantastisk til tørre værelser, og arbejdet med dets oprettelse er ikke vanskeligt og billigere end andre muligheder for enhedens ramme. Den eneste ulempe ved denne type klude er afvisning af dets anlæg i vådrum, fordi søjlerne i sådanne rum periodisk vil ændre deres dimensioner, hvilket vil medføre deformation af hele loftet.

I disse tilfælde skal du bruge metalprofiler, som er fastgjort til loftets overflade. En sådan ramme kan monteres i ethvert rum. Sandt nok er profilerne lidt dyrere end træstænger.

Efter at have valgt den mest passende installationsmulighed, efter at have udført den krævede markering og har installeret rammen, kan man gå videre til forlygterne med fiberplader.

3. Installation af hardboard

Før du installerer ovnen, er det nødvendigt at forlade rummet i 24-48 timer, så de er vant til rummets temperatur og fugtighed. Derefter kan du gå videre til loftpletteringen. Dette arbejde udføres bedst af to personer, men hvis partneren ikke er i nærheden, så skal du være tålmodig, det er godt, at materialet selv vejer lidt, og det er ikke svært at løfte det alene.

3.1. Metode 1: installation på rammen

For det første bringes pladen over til loftets overflade og udjævnes således, at fiberpladens kanter falder nøjagtigt midt i stangen eller profilen.

Negle eller skruer med en diameter på mindst 5 mm anvendes normalt som fastgørelsesanordninger. Deres længde skal være omkring 25-32 mm. Fiberplade er fastgjort i intervaller på 20-30 cm langs kanterne af arket og 30-40 cm i midten. Samtidig skal den mindste afstand af fastgørelseselementer fra kanten være 1,2-1,5 cm, ellers kan pladen knække under kørslen.

Det er mest hensigtsmæssigt at fiksere arket til loftet som følger. Pladen spidses først i hjørnerne og i midten og derefter på alle andre steder. Men i dette tilfælde skal du konstant sørge for, at hardpladen ikke suger overalt, da dette er et meget fleksibelt materiale.

Indstil ligeledes de resterende ark. Pladeforbindelsen er placeret midt i profilen eller stangen og derefter fastgjort til den med skruer eller negle. Samtidig følger vi for at give et lille mellemrum (2-3 mm) mellem tilstødende plader.

Under installationen skal nogle plader som regel blive trimmet. For at gøre dette kan du bruge den sædvanlige sav med små tænder eller stiksav.

3.2. Metode 2: Fiberboard Sticker

Muligheden for at installere fiberplader til loftet med lim er god, fordi det i dette tilfælde er meget mindre sandsynligt, at arkene vil sænke overalt, da næsten hele overfladen af ​​materialet vil blive fastgjort til bunden af ​​loftet.

Teknologien virker som følger: At starte et ark skal skæres i 2-3 dele. Dernæst påføres lim på indersiden af ​​hardboardet og udjævnes med en indhakket trowel. Derefter bringes pladen over til loftet og strammes fast med den. Derefter anbefales det at understøtte det limede ark med dine hænder i ca. 1-2 minutter, så limen til sidst kobler sammen med bunden.

Fortsæt derefter med at lægge den næste del af fiberpladen, mens du ikke glemmer at forlade et 2-3 mm mellemrum mellem arkene.

Hvis hardboardet limes til træloftet, så for at opnå større holdbarhed og pålidelighed af designet, kan alle plader stadig fastgøres til bunden med negle eller skruer.

4. Afslutningsarbejde

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet kan du fortsætte med at anvende en færdigbehandling (f.eks. At klæbe PVC-fliser), for hvilken fiberplade vil fungere som et fremragende grundlag. Men disse er emner af andre artikler, du kan også finde dem på vores hjemmeside.

Hvis du af en eller anden grund ikke begynder at lægge et dekorativt lag oven på fiberpladen, kan samlingerne mellem pladerne på loftet skjules enten ved at fylde sømmen eller installere almindelige træplader. På dette finish loft fiberboard kan betragtes som komplet.

Headlining med egne hænder fra A til Z

Alle, der har landhuse, ved, hvordan de vil komfortabelt udstyre det og bruge med en lille sum penge. Derfor besluttede jeg at dele min erfaring med at skære loftet på sommerhuset med billige materialer.
Tiden er kommet til den interne reparation af loftet, køkkenet og badeværelset. Det begyndte med det faktum, at det var nødvendigt at opdatere loftet i værelserne med egne hænder. Selvfølgelig har jeg først og fremmest konsulteret med mine venner og begyndte at se nærmere på de materialer på markedet, der kan bruges til at dække loftet. Det viste sig, at mulighederne for byggematerialer, ikke så meget.

Headlining i landet med egne hænder

Byggemateriale til belægning

Her er et par muligheder for byggematerialer, som jeg har hørt som svar på spørgsmålet om, hvordan man skal dække loftet i landet:

 • stræklofter
 • vægpaneler;
 • MDF;
 • fiberboard;
 • plast paneler;
 • drywall;
 • aluminium rack profiler;
 • plastplader.

For mit hus besluttede vi at bruge træpaneler til tagbeklædning på loftet. Køkkenet og badeværelset er kendetegnet ved høj luftfugtighed, som træet ikke tolererer, og desuden er det en dyr fornøjelse. Derfor var disse værelser velegnede billige muligheder for efterbehandling af plastikplader, der er modstandsdygtige over for fugtighed. Det var ikke svært at lave et bindemiddel med sådanne byggematerialer. Ideer til at gøre trimmen malet meget hurtigt. Byggematerialet blev valgt til en gennemsnitlig pris.

Headliner clapboard

Headliner clapboard

Det vil se meget flot trimklap i et træhus. Fra erfaring kan jeg sige, at i starten skal du nøjagtigt beregne mængden af ​​materialer med en margen på ca. 10% af totalen. Derudover skal der udvises yderligere forsigtighed for at beskytte byggematerialet mod insekter og smertefulde svampe, hvilket kan forårsage alvorlig skade på træet. Pladerne skal tørre godt inden installationen.

Foring nærbillede

Den billigste til prisen var pine clapboard. For at spare på køb af brædder til værelset 2,4x3m blev der købt seks meter brædder, som kunne skæres i halvt uden spor. Der er andre størrelser af paller, som du kan vælge til et loft uden affald.
For at oprette rammen købte jeg træstænger 30x30 også lavet af fyrretræ. Men du kan bruge en metalprofil. Stængerne jeg gennemblødt med forfrøolie for at beskytte den mod råtning.

Headliner loftklapboard gør det selv

Kassen skal laves i loftet med afstanden mellem stængerne ikke over 1 m, men jeg lavede 80 cm. Stangen skal være vinkelret på de modstående brædder. Jeg har fastgjort kassen med skruer, men du kan kun bruge de negle, du skal køre i en vinkel. På steder, hvor loftet ikke var for glat, ville jeg vedlægge trækile, så det modstående bord ikke ville bøjes. Jeg lavede beklædningspladerne ved hjælp af monteringsskruer til de parallelle stænger. Så konsekvent at indsætte det nye tårnes torn i sporet af den allerede fikserede, dækkede jeg hele loftet ved hjælp af en skruetrækker. For tæt vedhæftede jeg ikke et bord til et andet, så under deformation under temperatur- og fugtighedsforskelle ville de ikke deformere.
Efter at have monteret pladerne i brædderne forstærkede jeg fyrretræslister på væggenes sammenføjning med loftet. Resultatet var et meget smukt loft i landet, som jeg stolt senere viste til mine venner.

PVC loft arkivering

For at fastsætte loftet i køkkenet havde jeg brug for følgende:

 1. meter;
 2. bore;
 3. jernbane;
 4. stiksave;
 5. efterbehandling hjørner;
 6. plast paneler;
 7. hæfteklammer;
 8. skruer;
 9. plug;
 10. hæftemaskine;
 11. nedstryger.

PVC paneler og tilbehør

Først skal du lave en kasse ud af 30x30 fyrretræ. Jeg fastgjorde dem i loftet med skruer i trin på 50 cm. Vi fastgør et hjørne til rammerne fra den indledende side, hvor vi sætter ind i sidekanten af ​​det første panel. Vinkelret på panelerne på væggene er to profiler fastgjort. Stængerne skal være vinkelret på panelerne og hjørnet sammen. Fastgør siden af ​​en plastikstrimmel i hjørnet, og enderne er indsat i profilen. For at gøre det lettere at indsætte strimlen i profilen, buede jeg det lidt på mig selv. Ved hjælp af hæfteklammer hæftes hæftemaskinen forsigtigt panelet til skinnerne.

Næste panel er fastgjort til den første, justerer rillerne og fastgørelsesbeslagene. Derfor skal striber anvendes, indtil huden når den modsatte væg. Den sidste strimmel kan skæres, hvis bredden er større end det resterende lukkede rum. På siden af ​​panelet til væggen skal du sætte et hjørne og hæve det til skinnerne.
At dække plastpaneler hurtigt og nemt, og dette materiale er meget billigere end foring. Men det er nødvendigt at tage højde for under installationen af ​​PVC-paneler, at dette materiale er ret skrøbeligt og brandfarligt. Det bør købes med en reserve, så du kan udskifte den beskadigede strimmel. Gør denne trim med egne hænder til rådighed for alle ejere.

Montering af paneler på loftet

Fiberboard Plating

Der er en anden billig metode til loft arkivering ved hjælp af fiberboard, som er egnet til et landsted for mange. Et sådant loft i landet kan behandles med olie maling, og du kan lim pladerne på det, som desuden vil varme huset. Jeg arkiverede loftet i skabet på en sådan måde, at de byggede hytten.

Fiberplade modstår fugt fuldstændigt, men den meget lange effekt af vand kan beskadige dem. Værktøj og lameller, du har brug for det samme for de tidligere typer af forlygter. Markér først de steder, hvor du vil fastsætte lamellerne. Gør det ønskeligt ved hjælp af måleren. Vi begynder at fastgøre de mest ekstreme dem mod væggene. Så slår vi parallelt resten med et trin på 50-70 cm. Jeg valgte en afstand på 50 cm. Det er nødvendigt at fastgøre pladerne på hver skinne. På omkredsen af ​​leddene maskerede kroge.
Når du køber et hardboard, skal du lade det slå sig ned i stuen i et par dage for at få fugt. Ellers kan det med tiden forkæle. I øvrigt er dette en overkommelig og nem takmåling til enhver person, selv med en lille indkomst.

gips gipsplader

I dag er den mest almindelige mulighed for at vende mod vægge og loft end gips, sandsynligvis ikke fundet. Dette materiale gør det muligt at legemliggøre forskellige fantasier i form af indviklede former, belysning med spotlights og andre muligheder. Fix gipset skal også kasser. For at udføre det skal du bruge en træstråle og en metalprofil. Gipsvæg kan simpelthen fastgøres med et helt ark. Og du kan bruge en skarp kniv til at skære nogle indviklede mønstre. Før de fastgør gipset, lægger de et elektrisk kabel og markerer point for placering af armaturer. Til udstyret kasse med selvskærende skruer fastgør gipsvæggen.

Hovedbeklædning nypsokarton

Så nu ved du, hvordan du skal dække loftet på dit sommerhus billige materialer. Alt dette arbejde er ret nemt at gøre. Det er kun nødvendigt at have de nødvendige værktøjer, byggematerialer og lyst. Jeg håber, at min erfaring vil være nyttig for dig. Held og lykke til dig med at bygge dit sommerhus!

Brug fiberboard på loftet

For nylig er byggematerialer som gipsplader, spånplader eller fiberboardfiberplade blevet meget almindelige i opførelse eller reparation. DVP har fremragende egenskaber og høj densitet. Deres brug i byggearbejde på grund af den ekstreme bekvemmelighed og overkommelighed. For nylig er sådanne elementer som et loft lavet af fiberplader med deres egne hænder blevet mere og mere almindelige.

Installation af fiberplader til loftet kræver en særlig indsats. Dette arbejde er værd at gøre sammen, da materialet hele tiden dækker og skal holdes.

Hvad er DVP, dens typer

For at få et komplet billede af det materiale, som du har til hensigt at trimme loftet på huset, overveje dets egenskaber.

Hovedmaterialet, som MDF-pladerne er fremstillet af, er chipaffald, såsom savsmuld, træflis eller støv.

For at opnå spånpladestrukturer skal alle komponenter være for-malet til en tilstand af fibre ved brug af langsigtet termisk og vandbehandling. Efter behandling er disse fibre lagt som en slags tæppe, jævnt og presset.

Sammen med presning finder deres tørring sted. Dette skaber et fiberboard system. For at et sådant byggemateriale skal have visse kvaliteter af styrke og andre nyttige egenskaber, tilsættes visse kemiske midler til det.

Som regel produceres bløde og hårde træfiberelementer. Plader af hardboard, der tilhører det bløde sind, har en massefylde på højst 350 kg / kvm. m. Deres tykkelse er ikke mere end 25 mm.

På grund af den lave densitet og den høje porøsitet anvendes bløde fiberbrættet i vid udstrækning i byggearbejde, der kræver isolering i rummet.

Fiberplade har en fremragende egenskab: materialet bogstaveligt "ånder" og effektivt afstøder fugt.

De samme dele har lav termisk og lydkonduktivitet. På grund af dette benyttes sådanne muligheder som regel ved oversvømmelse af både gulve og vægge. Derudover er der ark af fiberplader, der tilsættes latex. De har en meget høj modstand mod vand, så de bruges ofte til vandtætning eller isolering af tagets tag.

Der er også halvfaste plader. Deres tæthed er 850 mg / sq. m, og tykkelsen er 12 mm eller mindre. Halvfaste plader af hardboard, der anvendes til fremstilling af møbler, især skuffer eller bagvægge af polstrede møbler eller skabe.

Faste plader har en tykkelse på 6 mm, og deres tæthed er lig med 800-1000 mg / sq. m. De har et forholdsvis lavt niveau af porøsitet. Dette bidrager til deres brug ved fremstilling af døre eller møbler.

Massive plader fibreboard fås med forskellige mærker.

Kvaliteten af ​​disse strukturer kan være både førsteklasses og anden sats.

Superharde materialer har en densitet på mindst 950 mg / sq. m. En sådan fiberboardporøsitet af den laveste af alle typer fiberboardarter. Disse plader af fiberplader er gode til gulvbelægning samt til efterbehandling af arbejde, herunder skabelse af lofter.

Med deres hjælp er der skabt midlertidige bygninger, skillevægge, kasser, døre. Fiberplade med øget hårdhed produceret glat på den ene side. Disse systemer har øget styrke kun til brug i forskellige reparationer.

Ark af DVP har mange fordele, især hvis man skal sammenligne dem med et almindeligt træ. Sådanne dele deformeres ikke fra fugt, bøjer ikke og ændrer heller ikke deres primære form under hele operationen. Hvis derimod lakker disse plader, vil deres ydeevne stige mange gange.

Installation af plader af hardboard på loftet gør det selv

Fastgør skinnerne til loftet: a - når arket sættes fast i midten; b - ved fastgørelse af et ark nær væggen 1 - batten; 2 - chef; 3-arks hardboard; 4 - rake

Det ser ud til at det er svært at fastgøre fiberpladen i vandret stilling i loftet med egne hænder på stedet, hvor guiderne monteres? Men overalt har sine egne egenskaber.

Først skal du bruge et værktøj. Dette er:

 • målebånd;
 • en blyant
 • niveau;
 • en hammer;
 • skruetrækker;
 • snøring (byggetråd);
 • selvskærende skruer;
 • negle;
 • nedstryger;
 • puslespil.

Det første skridt er at markere loftets overflade ved hjælp af bygningens niveau. Det skal bemærkes på væggen det niveau, hvor den fremtidige nedhængte loft vil blive placeret.

Efter mærkning begynder den anden fase af installationen af ​​et ophængt loft lavet af fiberplader eller spånplader med egne hænder. Dette fastsætter specielle træplader på loftfladen, så de er parallelle med hinanden.

Det vigtigste er at sikre, at afstanden fra loftets kant til den første skinne på loftets overflade ikke er mindre end 25 cm. En sådan afstand er nødvendig for at kunne montere det andet lag af skinnerne, som vil blive anvendt strengt vinkelret på det første lag. Det er for disse skinner, der er fastgjort til loftet i to lag, at fiberpladen (Fiberplade) eller spånpladen bliver fastgjort manuelt.

Det skal huskes, at hardboard og spånplader er meget modtagelige for fugt. Af denne grund er der brug for et andet lag af lameller, hvilket gør det muligt at fastgøre byggemateriale tættere på loftet.

Det er dog nødvendigt at fylde trimmen fra træplader til gittersystemet på de første niveauer - så det samlede tværsystem er overalt på samme niveau. Det er nødvendigt at kontrollere niveauet af hammerede skinner - så overfladen af ​​batten er niveau overalt.

Afslutter byggeprocessen

Ved installation af DVP er det meget bekvemt at bruge midlertidig fastgørelse af laths. Det er således muligt at sikre materialet, og det vil ikke sænke.

Den tredje fase er direkte relateret til fastgørelsen af ​​fiberboard til loftet på rummet. Fiberplade eller spånplader kan fastgøres med dine egne hænder til kassen af ​​træplader som negle og skruer.

Når du placerer plader af fiberplader på overfladen af ​​loftet, skal du sørge for, at det resulterende hængende loft ikke har nogen store huller.

Hvis hullerne stadig er tilbage, skal du enten skære alt fiberplade eller spånplader, som skal bruges til loftindretning, i lige sidede firkanter eller fiks pladerne som de er, og skære de resterende lag fiberboard for at skjule de resterende ikke-tildelte områder.

Ledninger i slutningen af ​​installationen arbejder med deres hænder ved hjælp af fiberplade eller spånplader er maskeret med dekorative træplader, dækket af en speciel lak. Desuden er der efter gardinens afslutning anbragt gardinstænger rundt om loftets hele omkreds.

Hvordan man laver et loft med hardboard med egne hænder

Sådan laver du et loft med hardboard: ramme, tegning, design

Hej Bakyt, installationen af ​​fiberplader på loftet begynder med det forberedende arbejde. Fjern den gamle finish. Ellers er der stor risiko for forme. Desuden er et sådant loft usandsynligt at være lige.

Til dette skete ikke, skal du udføre arbejde på disinsection. For at gøre dette skal du kun bruge højkvalitets antiseptika.

Montering proces

Før du begynder installationen af ​​loftet på fiberplader, skal du overvære tilstedeværelsen af ​​de nødvendige værktøjer, du skal bruge:

 • målebånd
 • en blyant
 • niveau,
 • skruetrækker,
 • hammer,
 • konstruktion tråd,
 • negle eller skruer,
 • nedstryger,
 • elektrisk stiksav.

Udfør et loftlayout ved hjælp af et bygningsniveau. Glem ikke at lave det passende mærke på væggen. Fastgør de specielle træplader. De skal være parallelle med hinanden.

Det andet lag af skinner anvendes vinkelret på den første. På disse to lag vil være fastgjort plader. Derudover skal du fylde trimmen, så hele systemet var på samme niveau.

Den ideelle størrelse af kvadrater af kappe meter per meter. Så det vil være meget nemmere for dig at lave ark af fiberplader. Det er også muligt at spare tid og købe en færdig profil til et nedhængt loft. I dette tilfælde behøver du ikke bekymre dig om en flad overflade.

På den sidste fase af arbejdet er det nødvendigt at montere plader fiberboard på den tidligere installerede ramme. Samtidig kan du bruge både skruer og negle. Valget af fastgørelseselementer styres primært af arkets vægt.

Det er vigtigt under installationen at undgå huller. Hvis du undlader at gøre dette, er der to muligheder: i det første tilfælde skal du klippe hardboardpladerne i lige sidede firkanter og fastgøre; I den anden variant kan materialrester anvendes til at lukke huller

resultater

Fiberplade er et af de enkleste materialer i omløb, og det bruges overalt. Desuden er prisen på et overkommeligt niveau. Hoveder af bolte eller negle i slutningen af ​​arbejdet kittet, for ikke at ruste. Glem ikke installationen af ​​belysning. For eksempel kan du i forvejen lave de tilsvarende huller i loftet.

Arkivering med plader af hardboard - en enkel måde at nemt vedhæfte arkmaterialer på

Hvis du tror at lave et loft er en vanskelig og kedelig proces, så vil jeg fortælle dig, hvordan du håndterer det hurtigt og nemt. Ja, du kan gøre uden nogle få assistenter, der holder arket på deres udstrakte hænder, mens du fastgør det. Assistenter kan involvere en teenager eller enhver anden person, og han er nødvendig for at holde materialet og erstatte støtte i nogle øjeblikke, på andre tidspunkter kan du arbejde selv og klare installationen perfekt.

En simpel enhed gør det muligt at udføre arbejde selv for en person.

Nødvendige materialer og værktøjer

Jeg brugte følgende sæt af materialer:

Fra værktøjet skal vi bruge nogle enkle værktøjer:

 • Skruetrækker - Jeg sagde, jeg siger, og jeg vil sige, at dette elværktøj skal være tilgængeligt for enhver person, der i det mindste lejlighedsvis laver mindre reparationer derhjemme. Hvis du kan lide at tinkere, reparere eller bygge et hus fra bunden, så kan du simpelthen ikke gøre uden en skruetrækker;
 • En hacksaw med en fin tand er god til at skære MDF, med sin hjælp vil kvaliteten af ​​savning være fremragende. Og bekymre dig ikke om at du er meget træt - materialet er ikke meget svært og skåret godt. Hvis du har et puslespil ved hånden, kan du bruge det, bare læg en klud til et rent stykke (T101B);
 • Negle hamret med en hammer, egnet til arbejde, der vejer 400-500 gram, vinker et kilogram levende - ikke den bedste idé;
 • Til målinger kan vi ikke gøre uden en roulette, hvis minimale længde ikke skal være mindre end fiberpladens størrelse. Opmærkning er lavet med blyant, alle vil gøre det, så længe det er skarpt og skarpt og trækker godt på materialet.

Workflow Beskrivelse

Jeg vil fortælle om alle værkerne i rækkefølgen af ​​deres ydeevne, hvis spørgsmålet om loftbeklædning er relevant for dig, så gentag alle handlinger, og selvom du holder skruen i hånden for første gang, vil du kunne opnå et godt resultat.

Opførelse af elevatoren

Dette design forenkler livet meget, når du dækker loftet, jeg plejede at tiltrække mindst to assistenter til arbejde. Arbejdet blev udført under vanskelige forhold: To af dem holdt et ark materiale på loftet, og jeg med en hammer i mine hænder og et dusin negle i munden forsøgte hurtigt at spike fiberpladen, så assistenterne ikke ville få deres hænder på. Arbejdets kvalitet led på grund af hast, og et par gange faldt vi arket og beskadigede det.

For at arbejde langsomt og for at sikre perfekt kvalitet skal vi samle et simpelt design, hvis skema er vist nedenfor. Den består af følgende dele:

At samle en sådan konstruktion er ikke svært

 • Du har brug for 4 langsgående elementer, længden af ​​de to vægplader skal være lidt mindre end rummets højde, og længden af ​​den stigende del for nemheds skyld gøres endnu 3-5 cm kortere. Hovedkravet for brædder er styrke, men det er heller ikke værd at tage for tykt tømmer, da løftet vil veje meget;
 • Bredden af ​​strukturen skal være mindre end bredden af ​​arkene ved 20-30 cm. Dette er nødvendigt for at kunne tæmme materialet på siderne uden forstyrrelse. På dette grundlag skæres tværgående elementer, hvoraf der kan være 2-3 stykker afhængigt af systemets højde og tykkelsen af ​​de anvendte plader;
 • Tværstykkerne skrues med skruer, hvorefter de to døre skal indbyrdes forbinde med sløjfer. Enhver mulighed, der er til rådighed, vil gøre. Hvis der ikke er noget, så køb de billigste produkter i hardwareforretningen, de vil koste dig 100 rubler. Det er bedst at fastgøre hængslerne med de samme skruer.

I vores tilfælde er der også et bælte i designet til at stramme rammen ved transport og opbevaring - løftet bruges ofte.

Hovedstadiet

Nu hvor vi har alt, hvad vi har brug for, kan vi begynde at arbejde. Selvfølgelig antages det, at alle forberedende operationer er blevet udført - loftet hænger sammen med et bestyrelse, da vi har brug for det fundament, som vores materiale skal monteres på.

Loftet er forberedt til at dække og behandles med antiseptisk sammensætning.

Arbejdsprocessen er som følger:

 • Først og fremmest skal du vedhæfte elevatoren på det krævede sted, oftest begynder arbejdet fra hjørnet af rummet, så det er placeret der. Det er meget nemt at reparere konstruktionen: 4 skruer er skruet ind, det er ret nok til at sikre pålidelighed;

Elevatoren er fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer - efter at de er lette at skrue af og omlægge strukturen til et andet sted

Elevatoren er mere egnet til træ- og gassilicatstrukturer, da det er svært at skrue en skrue ind i betonen, og at bore en flok huller er ikke den bedste ide.

 • Glem ikke at kontrollere, hvordan elevatoren fungerer, den skal stige og falde let, og de strukturelle elementer bør ikke hvile;

Som jeg bemærkede ovenfor kan selv en teenager klare designet.

 • Nu skal du forberede et ark, hvis der ikke er behov for skæring, så kan dette trin springes over, men hvis du skal justere elementet, skal du tage målinger og derefter anvende markeringerne på hardboardet. Her skal man have et langt niveau eller en flad jernbane til at tegne linjen, som senere skal savning;

Alle målinger udføres forsigtigt - efter skæring vil det ikke fungere for at klæbe et stykke

 • Sårning gøres omhyggeligt, hvis du arbejder med en hacksav, kan du tage korte pauser til hvile, og hvis du bruger puslespil, er det vigtigste at følge linjen tydeligt og lede værktøjet langs det;
 • Pladen, der er forberedt på denne måde, er anbragt på vores elevator - læg den forsigtigt og juster den, hvorefter strukturen kan løftes;

Spånplade nøjagtigt anbragt på vores løfte stel

 • Så løfter elevatoren til enden, men man bør ikke trykke arket til loftet, der skulle være et lille hul. Strukturens position er fastgjort med en understøtning af den ønskede højde, for dette kan du justere brættet, kloakrøret, papemuffen fra gulvet;

Som du kan se, holder arket perfekt uden hjælp.

 • Derefter skal du justere fiberboardets position og sætte det lige. Der er ikke noget svært: bare flyt arket, så det tager den ønskede position;
 • Derefter kan du begynde at montere, tage nellikerne og søm dem i intervaller på ca. 15-18 cm og en afstand på et par centimeter fra kanten. I første omgang kan du ikke negle alle neglene - når arket holdes sikkert, kan du fjerne elevatoren og flytte det til et nyt sted, og det er lettere at afslutte den endelige fiksering uden den;

Det vigtigste er at sikre arket godt på overfladen.

 • Yderligere arbejde gøres på samme måde: arkene skæres, hæves, hvorefter alle leddene kombineres og fiberpladen kan fastgøres.

Nelliker i tilstødende ark skal være modsatte hinanden, så leddene bliver meget mere præcise.

Prøv at placere anaslinger modsat hinanden.

konklusion

Denne teknologi kan ikke kun anvendes til fiberplader, men også til spånplader, krydsfiner, orienteret strandbræt, gipsvæg og andre pladematerialer. Denne metode gør arbejdet ikke kun nemmere, men også sikrere, det vigtigste er at installere støtten pålideligt.

Afslutning og installation af fiberplader på loftet i et træhus

Facing loftet rum - det er ikke det sværeste. Fastgøring af plader af hardboard til loftet i et træhus, det er helt muligt at undvære hjælpere, lang kælderjustering og køb af dyre efterbehandling, byggematerialer, værktøjer. Både faste boliger og sommerhuse er egnet til plettering. Og ved at kende teknologien i arbejdet vil det være nemt at sheathe materialet hele rummets indre rum. Resultatet er en perfekt glat base for enhver finish dekoration.

I hvilke tilfælde kan jeg bruge fiberplader til loftsplettering

Materialegenskaber og dets anvendelser bestemmes af ydeevne. Det betyder at hardboard er monteret underlagt følgende faktorer:

 1. Der er ingen overdreven fugt i rummet. Arkene modstår vandbrønden, men de vil ikke opretholde et direkte hit på jetonen. Materialet kan monteres i køkkenet, toilet, men ikke badeværelser.
 2. Dampgennemtrængelighed gør produkterne velegnede til uopvarmede lokaler. Arkene sprækker ikke ved temperaturer under nul og under normale forhold krympes, sætter sig ned og tager deres oprindelige udseende op.
 3. Høje varme- og lydisolering gør det muligt at anvende pladematerialer i bygninger af midlertidig, permanent type bopæl. Et sådant loft vil holde huset varmt og beskytte det mod ekstern støj.
 4. Pladens lave vægt er en anden fordel. Det er tilladt at fastgøre ark på gamle gulve, som er for tidligt at ændre og dyrt.

Loftet på fiberplader i landet, i huset vil tjene i lang tid, da arkene er holdbare og bevarer formstabiliteten. Derudover er produkterne billige, kræver ikke store udgifter til efterbehandling, idet der tages nogen form for indretning. Og det er også en stor fordel, især for sommerhuse, midlertidige lysthuse.

Tip! Ved valg af produkter er det vigtigt at huske, at materialet er lavet af træ ved hjælp af polymere forbindelser. Så det har en høj forbrænding og er ikke helt ren fra et miljømæssigt synspunkt.

Fiberboard monteringsteknologi

Egenskaber ved loftbehandling af fiberplader afhænger af valg af installationsmulighed. Der er dog generelle regler:

 1. Før arbejdet påbegyndes, rengøres basen af ​​den gamle belægning, fedtpletter, skimmel, rust - disse indeslutninger fjernes let med vitriol, antiseptisk eller sæbevand.
 2. Ved udlægning af pladerne på rammen er drejning arrangeret. For dannelsen af ​​rammen er det velegnet både træstænger og metalprofiler.

Derefter er loftet beklædt med arkprodukter fastgjort til negle, skruer eller skruer. Det bedste er størrelsen på plader 1x1 meter. I dette tilfælde kan du arbejde "i den ene hånd", og for at lette arrangementet af beklædningen kan du købe færdige profiler til hævede lofter.

Det er vigtigt! Fastgørelsesteknologi er ingen huller. Det vil sige, alle pladerne lægges ende-til-ende uden huller. Hvis dette ikke virker, er det bedre at skære materialet i lidt mindre plader, så det er mere bekvemt at sætte dem eller bruge rester af materialet til at forsegle sømene.

Værktøj og materialer til arbejde

Før installationen skal guiden have følgende sæt:

 • konstruktion niveau, målebånd, blyant;
 • skruetrækker;
 • bore;
 • en hammer;
 • nylon ledning;
 • hardware; hacksaw, puslespil;
 • plader af hardboard;
 • stænger eller profil til kasser;
 • lim.

Også nyttig trin-stige, personlige værnemidler.

Metoder til montering fiberboard til loftet

Placeringen af ​​fiberplader på loftet udføres som regel på batten, men pladens lille vægt gør det muligt at klæbe materialerne på bunden.

Når du vælger et klæbemiddel, skal du udføre følgende arbejde:

 1. Kontroller basen med et niveau med store dråber og defekter, forsegl hulene med kitt.
 2. Prime bunden, inden du begynder at lime arkene. Primeren skal mætte basen godt og tørre ud - det er sådan, at vedhæftningen øges.

Uanset valg af installationsmulighed kræver færdiggørelse af loftet på fiberplader i et træhus behandling af elementerne med ild og biosikkerhedsimprægnering.

Processen med installation af hardboard

Mens pladerne er lagt ud i et varmt rum, kan du lave en kasse:

 1. Find den laveste vinkel, tilføj højden af ​​batten, lav et mærke på væggen. Udfør samme procedure på alle hjørner.
 2. Slå vandret omkring omkredsen med en nylon ledning.
 3. Metalprofiler eller -stænger er monteret på bunden i trin på 0,4-0,6 m. Den første skinne er monteret i en afstand på mindst 25 cm fra arkets kant. Den anden række af skinner er monteret vinkelret på den første, for at trimme flyet, vil materialet trimning være nyttigt.
 4. Bring arket til overfladen og juster således, at kanterne falder midt i stangen, profil.
 5. Fastgørelse på skruer eller negle med en diameter på 5 mm, længde 25-32 mm. Monteringshøjde 1,2-1,5 cm.

Tip! Hvis du først spiker arket i hjørnerne, så i midten, kan du lette installationsprocessen. Efter baiting spidses panelet til alle andre steder, men det bør undgås, at arket slynges - materialet er meget fleksibelt.

 1. Det er fortsat at sikre alle andre paneler på tilsvarende måde, hvilket giver et kompensationsgab på højst 2 mm for plader, der støder op til væggen.

Nogle gange i færd med at lægge ud elementerne kræver trimning, for dette et stiksav eller sav med fine tænder vil gøre.

Hvordan man laver installationen af ​​fiberplader på loftet for lim:

 • panelet er skåret i 2 dele;
 • Indersiden er smurt med klæbemiddel;
 • Lamellen er fastgjort til loftet og klæber i 1-2 minutter for at forbedre grebet.

Alle andre plader lægges også, og for at hærde foringen kan du spik panelerne til bunden med negle eller skruer.

Det er alle vanskelighederne. Afslutning af overfladebeklædning skaber heller ikke problemer. Materialet kan males, dekoreret med stof, tapet, fliser. Når der er fare for vandindtrængning, limes pladerne over med PVC-fliser, men med forbehandling med fugt-sikre forbindelser.

Sådan male loftet på DVP - anbefalinger, fotos

Loftet lavet af hardboard er en simpel løsning, der eliminerer mange problemer. De vigtigste - overfladen af ​​fiberpladen behøver ikke at blive plasteret og udjævnet. Efterbehandling rester.

Hvis du bare tænker på at lave et loft på et hardboard, er det fornuftigt at være opmærksom på laminerede paneler. De er allerede færdige - den ene side er lamineret. Desuden er paletten ret bred - selv om paneler ofte trimmes med træpaneler, men det er også nemt at vælge lofter.

Palettepaneler dvp på loftet

malede plader af hardboard paneler

Hvis panelerne er fastgjort til loftet for det sædvanlige, opstår der selvfølgelig spørgsmålet om deres maleri. Hvordan male loftet på hardboardet for at få en fuld, resistent og smuk belægning?

Sådan primer loftet på hardboard

 • Overfladen opsamlet fra dvp, før farvningen er dækket af en primer. Hvad giver priming?
 • Malingen klæber stærkere på overfladen, ligger ikke bagud på nogen steder. Dette er vigtigt, når overfladen er glat.
 • Malingslaget viser sig lige, nøjagtigt.
 • Primer reducerer materialets aktivitet til at absorbere 2-3 gange. Det betyder, at maling til høj kvalitet belægning vil have brug for meget mindre.

På grund af den høje absorbering af fiberplader er priming ikke let. Det er muligt at finde de primere, der er beregnet til behandling af dette materiale til salg, i instruktionerne om emballage er det normalt angivet. I grund og grund løser alkydprimere med en høj tørringshastighed såvel som akryl latex i sammensætningen problemet. Der er specielle vandbaserede primere.

Priming fiberboard giver dig mulighed for at spare maling og få en glat belægning

Det er muligt at behandle som priming dvp med opvarmet linolie. Sæt massen på overfladen af ​​arkene kun 1 gang, den anden absorberes ikke og forbliver klæbrige. Maleriets kvalitet vil også lider under det forhold, at det andet lag tørringsolie kan danne ujævnheder.

Det er mere hensigtsmæssigt først at prime pladerne, og først derefter efter tørring at montere dem i loftet. Men det er kun muligt med enheden af ​​det nye loft.

Sådan putter du på dvp før du maler

Det er ikke nok en plade til et loft, derfor ikke at gøre uden hård ledning af leddene. Processen er enkel: sømene er fyldt med kitt, toppen er overlejret med forstærkningsbåndet.

Putty er ønskeligt at bruge alkyd - til elastiske, fjedrende fibreplader, det er velegnet til dets plasticitet.

Hvis der er få ledd, kan du bruge et akryl silikoneforseglingsmiddel.

Sømmene mellem arkene kan sættes eller lukkes med lameller, herunder dekorative dem.

I loftet kan dvp integrere indsatser af andet egnet materiale.

Carving kan gøres på fiberpladens loftspaneler inden afslutningen

Hvad og hvordan man maler loftet på hardboardet

Hvis dvp er godt primet, præsenterer dens farve ikke længere et sådant problem. Tag mange malinger: alkyd, olie, akryl, selv vandbaseret. Et godt valg er Pinotex.

Paneler dvp malet mahogni

Fokus på hvilken effekt du vil have. For eksempel vil alkydemaljen gøre overfladen glat og skinnende, ligner plastik (især hvis det er malet i hvidt). Vandopløselig maling vil gøre loftet af fiberboardmatten, der minder om traditionel, højkvalitets malet hvidkalk. Sandt vandbestandigt fiberboard vil ikke blive accepteret som vandbaserede emulsioner - de er imprægneret med paraffin, og den påførte maling vil glide fra arkene.

Dvp på loftet kan males med vandbaseret maling

Malede loftpaneler kan lakeret

Hvis du beslutter dig for at male loftet under et træ, er det bedst at bruge bituminøs lak. Af den måde kan du med sin hjælp få ikke kun farven, men til en vis grad træets "tekstur" (visuel effekt). Til dette har du brug for en speciel spatelapplikator. Den er fleksibel, lavet af gummi. Hvis du holder den bølgede side af applikatoren på et lag med frisk påført lak, får du en skæring af træet.

Fleksibel spatel applikator til påføring på forskellige overflader af træstruktur

Tegning under et træ på dvp

Lakeret og malet loftsolie, alkyd og andre malinger er belagt med lak - belægningen bliver skinnende og meget nem at rengøre.

Du kan lave en interessant, meget elegant og holdbar finish af loftet. Til dette er klargjort (primet puttied) ark af træplader klistret over med tapet og derefter belagt med lak (parket, yacht, etc.) i flere lag.

Hvordan male loftet på hardboard i landet

Hvordan male loftet på hardboardet - anbefalinger, foto - et katalog over artikler på webstedet - DomStroy

Loftet lavet af hardboard er en simpel løsning, der eliminerer mange problemer. De vigtigste - overfladen af ​​fiberpladen behøver ikke at blive plasteret og udjævnet. Efterbehandling rester.

Hvis du bare tænker på at lave et loft på et hardboard, er det fornuftigt at være opmærksom på laminerede paneler. De er allerede færdige - den ene side er lamineret. Desuden er paletten ret bred - selv om paneler ofte trimmes med træpaneler, men det er også nemt at vælge lofter.

Palette af paneler dvp på loftet malede plader af paneler dvp

Hvis panelerne er fastgjort til loftet for det sædvanlige, opstår der selvfølgelig spørgsmålet om deres maleri. Hvordan male loftet på hardboardet for at få en fuld, resistent og smuk belægning?

Sådan primer loftet på hardboard

 • Overfladen opsamlet fra dvp, før farvningen er dækket af en primer. Hvad giver priming?
 • Malingen klæber stærkere på overfladen, ligger ikke bagud på nogen steder. Dette er vigtigt, når overfladen er glat.
 • Malingslaget viser sig lige, nøjagtigt.
 • Primer reducerer materialets aktivitet til at absorbere 2-3 gange. Det betyder, at maling til høj kvalitet belægning vil have brug for meget mindre.

På grund af den høje absorbering af fiberplader er priming ikke let. Det er muligt at finde de primere, der er beregnet til behandling af dette materiale til salg, i instruktionerne om emballage er det normalt angivet. I grund og grund løser alkydprimere med en høj tørringshastighed såvel som akryl latex i sammensætningen problemet. Der er specielle vandbaserede primere.

Priming fiberboard giver dig mulighed for at spare maling og få en glat belægning

Det er muligt at behandle som priming dvp med opvarmet linolie. Sæt massen på overfladen af ​​arkene kun 1 gang, den anden absorberes ikke og forbliver klæbrige. Maleriets kvalitet vil også lider under det forhold, at det andet lag tørringsolie kan danne ujævnheder.

Det er mere hensigtsmæssigt først at prime pladerne, og først derefter efter tørring at montere dem i loftet. Men det er kun muligt med enheden af ​​det nye loft.

Sådan putter du på dvp før du maler

Det er ikke nok en plade til et loft, derfor ikke at gøre uden hård ledning af leddene. Processen er enkel: sømene er fyldt med kitt, toppen er overlejret med forstærkningsbåndet.

Putty er ønskeligt at bruge alkyd - til elastiske, fjedrende fibreplader, det er velegnet til dets plasticitet.

Hvis der er få ledd, kan du bruge et akryl silikoneforseglingsmiddel.

Sømmene mellem arkene kan sættes eller lukkes med lameller, herunder dekorative. Indsætninger af andet egnet materiale kan skæres ind i hårdpladens loft. Carving kan gøres på fiberpladens loftspaneler inden afslutningen

Hvad og hvordan man maler loftet på hardboardet

Hvis dvp er godt primet, præsenterer dens farve ikke længere et sådant problem. Tag mange malinger: alkyd, olie, akryl, selv vandbaseret. Et godt valg er Pinotex.

Paneler dvp malet mahogni

Fokus på hvilken effekt du vil have. For eksempel vil alkydemaljen gøre overfladen glat og skinnende, ligner plastik (især hvis det er malet i hvidt). Vandopløselig maling vil gøre loftet af fiberboardmatten, der minder om traditionel, højkvalitets malet hvidkalk. Sandt vandbestandigt fiberboard vil ikke blive accepteret som vandbaserede emulsioner - de er imprægneret med paraffin, og den påførte maling vil glide fra arkene.

Dvp på loftet kan males med vandbaseret maling. Malet loft lavet af dvp paneler kan lakeret.

Hvis du beslutter dig for at male loftet under et træ, er det bedst at bruge bituminøs lak. Af den måde kan du med sin hjælp få ikke kun farven, men til en vis grad træets "tekstur" (visuel effekt). Til dette har du brug for en speciel spatelapplikator. Den er fleksibel, lavet af gummi. Hvis du holder den bølgede side af applikatoren på et lag med frisk påført lak, får du en skæring af træet.

Fleksibel spatel applikator til påføring på forskellige overflader af træstruktur Tegning under træet på dvp

Lakeret og malet loftsolie, alkyd og andre malinger er belagt med lak - belægningen bliver skinnende og meget nem at rengøre.

Du kan lave en interessant, meget elegant og holdbar finish af loftet. Til dette er klargjort (primet puttied) ark af træplader klistret over med tapet og derefter belagt med lak (parket, yacht, etc.) i flere lag.

Tips til selvmalet fiberboard

Træfiberplast (fiberplade, hardboard) er et stærkt og slidstærkt materiale, der ikke kun anvendes til byggeri og reparation, men også til dekorative formål. Samtidig kræver tørstofværket af fiberplader, at den endelige overflade på en eller anden måde er dekoreret.

Dette kan gøres ved at indsætte fiberpladen med tapet eller en uigennemsigtig film, eller du kan male plastens forside. Ansigtet er fordi det vil tage meget længere tid at rodre rundt med den modsatte side - det er glat og har derfor praktisk taget ingen maling.

Materialefarvefunktioner

Teknologien for fiberboardproduktion bestemmer dens porøse struktur. Ifølge denne indikator er hardboard meget højere end træ. Derfor er det nødvendigt at forstå, at forbruget af maling og lakssammensætning, der har til hensigt at male hardboardet, vil være meget mere.

For eksempel, hvis fabrikanten på malingsdukken angav sin omtrentlige forbrug pr. 1 m2 af den malede overflade, så er det værd at huske på, at disse tal er angivet for lavporøse stoffer. For fiberboard skal denne sats forøges med 2,5-3 gange.

Teknologien til maleri afhænger også af, hvad vi skal male. Nogle formuleringer vil være optimale til gulvet og andre til vægge eller møbler.

Malingsforbruget kan reduceres noget ved forbehandling af overfladen, der skal males med groft sandpapir. Støv fra slibede fibre er tilstoppet i porerne og tillader således ikke, at malingen trænger for dybt ind i hardboardstrukturen.

Forberedende arbejde

Forberedelsen er som følger:

 1. Slibning af overfladen til maling. Udover fjernelse af porer vil polering gøre materialets oprindelige ruhed mere ensartet, hvilket ikke alene vil lette farvningsprocessen selv, men også forbedre den visuelle opfattelse af det færdige resultat.
 2. Putty led. Det udføres, hvis det er nødvendigt at underkaste sig at male flere tilsluttede ark DVP. En kitt passer ikke til nogen, men kun en, der kendetegnes ved høj duktilitet, især akryl. Det vil medvirke til tæt at rette kontaktpunkterne på tilstødende plader og derved lette deres efterfølgende farvning. Akryl- eller siliconebaserede tætningsmidler kan anvendes.
 3. Overflade affedtning med ethvert organisk opløsningsmiddel. Operationen udføres således, at sporene af slibning samt overfladenes overfladiske smøring ikke svækker kvaliteten af ​​maleriet.
 4. Primer. Reducerer forbruget af grundmaling; på samme tid overlapper de porer, der ikke kunne elimineres som følge af slibning. Primer før brug bør opvarmes til 40-60 ° C. Viskositeten af ​​primeren (mest almindeligt anvendte almindelig linolie, selv om egnede alkydprimersammensætninger) falder samtidig, og dens fluiditet forøges. Primercoating påføres i et lag.

Som et værktøj til maling af fiberplader er hårde børster og ruller på et naturligt (ikke-skum) grundlag egnet. De resterende muligheder er uegnede, fordi de ikke kan skjule fibrøsiteten af ​​den oprindelige overflade, og spor af malingslag vil være meget mærkbare.

Gode ​​resultater opnås ved at farve fiberplader med en sprøjte- eller sprøjtepistol, men omkostningerne ved denne farvemetode vil stige. Mekaniseret farvning er kun berettiget med betydelige forarbejdningsområder.

Orgalitisk farvningssekvens

Valget af maling til maling af fiberplader betyder ikke noget. Det er snarere vigtigt, hvor den farvede fiberplade er placeret. Hvis der på gulvet er malingen egnet til øget slidstyrke - alkyd, akryl, olie (sidstnævnte tørrer dog længere). Til vægge er det helt acceptabelt at bruge vandbaseret maling.

Nogle gange efter at have malet den færdige overflade med dekorative formål, er det lakeret. Dette giver ingen særlig effekt for hardboard, men hvis der er et ønske om at give overfladen et mere præsentabelt udseende, samt at øge vandmodstanden (det er tilrådeligt for møbeldele), kan plasten være belagt med en gennemsigtig lak.

Ved brug af parketlak er det muligt at opnå større stabilitet af fiberplader fra pludselige ændringer i luftens relative fugtighed i rummet.

Udvalgte øjeblikke

Hvis fiberpladen ligger på gulvet, skal lakering af den færdige overflade ikke ske i en, men i to lag.

Nogle gange bruges ren dekorative plastik. Så tværtimod forsøger at understrege sin fibrøse primære struktur. For at gøre dette fremstilles maling med bitumenlak med en lille børste.

For at opnå en glathed på en fiberpladeoverflade er den malet i lyse eller endda hvide farver, og vandbaserede malinger bruges til at opnå en mat overflade.

Malerfiberplade

Ved første øjekast er driften af ​​maling af fiberplader (fiberplader) ikke vanskeligt. For at malere produkter fra dette materiale er det imidlertid nødvendigt at tage hensyn til nogle af dets individuelle egenskaber, som først og fremmest bør tilskrives høj porøsitet. Denne funktion er en konsekvens af dens struktur, fordi dette materiale fremstilles ved at trykke på træfibre.

På grund af dets porøsitet absorberer dette materiale væsentligt mere maling end for eksempel træ. Og processen med fremstilling af fiberplader til maling er væsentligt forskellig fra processen med at forberede overflader fremstillet af andre materialer.

Nedenfor vil vi overveje alle de vanskeligheder, der opstår, når du søger efter svaret på spørgsmålet om, hvordan man male et hardboard eller male et gammelt hardboard igen. Og hvilke værktøjer og materialer vil være nødvendige for at male det med egne hænder og hjemme.

Algoritmen til påføring af maling og lakprodukter på overfladen af ​​et materiale afhænger kun af materialet selv og indeholder følgende punkter:

 • Overfladebehandling
 • Mal udvælgelse;
 • Mal ansøgning;
 • Dækningsbeskyttelse.

Overfladebehandling

Malingen påføres kun på en fiberplade på den ene side siden dets anden side er ikke særlig velegnet til dette.

Processen til fremstilling af fiberplader til maleri er forholdsvis enkel og tager ikke meget tid. Det er nødvendigt at fjerne snavs (støv osv.) Fra ovnen. Dette skal ske med en tør klud eller børste. Hvis komfuret er meget snavset, kan du bruge en fugtig klud, men tør først komfuret af, så der ikke bliver støv på overfladen. Efter at overfladen er rengjort, er det nødvendigt at omhyggeligt behandle det med fintkornet sprængpapir og affedtning. Derfor anbefales det at bruge alkohol.

Hvis det er nødvendigt at male gulv, loft eller væg monteret fra flere plader, skal samlingerne mellem pladerne forsigtigt fyldes med forstærkede tape. Til disse formål har du brug for en særlig kitt, fordi almindelig kitt, i betragtning af fiberboards "fjedrende" egenskaber, vil ikke fungere her. Det klare sig godt med sådanne opgaver alkyd filler - fyldstof. På grund af dets plasticitet er det i stand til at modstå dynamiske belastninger og forhindre deformation eller ruptur af materialet. Kittet anbringes med et tyndt lag, som straks skal forstærkes med tape eller bruge en serpyanka strimmel til dette.

Videoen fortæller, hvad fiberboard er og hvordan det produceres:

Hvis belægningen ikke har et stort antal sømme, kan du forsegle sømme med et akryl-silikoneforseglingsmiddel. Dette materiale giver en tilstrækkelig stærk og vandtæt forbindelse, og enhver maling passer godt på den.

Når kittet er helt tørt, skal sømene omhyggeligt behandles med samme fintkornet sandpapir.

Den resulterende overflade skal grundigt grundes. Uden en primer absorberer fiberpladens overflade en masse maling, og desuden vil malingen på en sådan overflade falde ujævnt. Som primer bør du bruge en speciel alkydopløsning eller lak, opvarmet til 50 ° C. Primeren påføres i et lag. Anvend et andet lag af primer anbefales ikke, fordi dette kan føre til overflade uregelmæssigheder. Derudover tørrer primeren på fiberpladens overflade i lang tid.

Malvalg

Maling til maling af fiberplader kan være enhver: vandbaseret; alkyd; olie; akryl. Hvis du vil male gulvet i hardboard, kan du bruge malingmærket ST (superhard), som er holdbart. Til anvendelse på møbler facader eller vægge, anbefales det at bruge akryl eller vand dispersion maling. Valg af maling, læs omhyggeligt dens egenskaber. Moderne producenter angiver på emballagen alle de nødvendige oplysninger om metoderne til påføring af maling og det gennemsnitlige forbrug, når de anvendes på forskellige materialer.

Valget af farver til maling fiberboard afhænger helt af dine smag præferencer. Brugen af ​​flere typer maling giver dig mulighed for at give overfladen et spektakulært udseende. For eksempel, så overfladen giver indtryk af naturligt træ, tager vi den fortyndede bitumenlak og påfører den på overfladen med en speciel børste, hvilket giver overfladen det ønskede udseende. Hvid emalje deponeret på overfladen af ​​hardboard efterligner udseendet af plastik, og vandbaserede maling vil gøre overfladen af ​​tallerkenmatten.

Mal ansøgning

Det anbefales ikke at bruge pensler eller skumsvamp til at påføre maling på overfladen af ​​hardboard. Brugen af ​​disse værktøjer vil føre til en ujævn anvendelse af maling og udseendet af striber på overfladen. Det er nødvendigt at anvende maling ved hjælp af rullen eller en spray. Hvis området af den malede overflade er lille, er det fornuftigt at købe flere dåser af maling, der er udstyret med sprøjter. Den største ulempe ved denne tilgang er deres høje omkostninger.

Coating beskyttelse

Moderne maling giver dig mulighed for at danne en forholdsvis holdbar belægning, godt beskyttet mod udslip og andre mekaniske deformationer. Derfor er det ikke nødvendigt at beskytte belægningen opnået med lak. Samtidig vil anvendelsen af ​​et lag lak (eller flere lag) ikke kun forbedre belægningens pålidelighed og forlænge dets levetid, men også give det et rigere og mere præsentabelt udseende.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at maleriprodukter fra fiberplader ikke er den eneste måde at dekorere dem på. For eksempel kan du få en pålidelig og vigtigst vandafvisende belægning på følgende måde: Almindelig papirbaggrunde uden prægning limes på pladerne (omhyggeligt sprøjtet). Efter fuldstændig tørring af tapetet er overfladen dækket af flere lag parketlak. Denne etage vil vare lang tid og vil pålideligt beskytte rummet mod fugt. En yderligere fordel ved denne fremgangsmåde er et stort anvendelsesområde for designløsninger - overfladen af ​​gulvet på grund af tapetmønsteret vil have et unikt udseende.

Gør-det-selv maleri hardboard

Hvis du beslutter dig for at lave reparationer med dine egne hænder og uden ekstra omkostninger, så er fibreboard en god mulighed.

Det vil være hensigtsmæssigt at bruge hardboard som en finish til gulvet og i form af vægpaneler og endda til loftet. Men man bør være forberedt på det faktum, at hvis overfladen af ​​fiberpladen ikke er lamineret, så efter installationen er det nødvendigt at male det. Sådan gør du det rette tema for vores artikel i dag.

Trin 1 - Forbered alt hvad du behøver

Ruller egnet til maling af fiberplader

For at kunne udføre arbejdet kvalitativt skal vi først og fremmest forberede de nødvendige værktøjer. Vi skal bruge:

 • en rulle, fortrinsvis med en overflade dækket med en pels "coat" frem for skumgummi;
 • børste, fordi du ofte må male i ubehagelige steder;
 • maling bakke;
 • spatel til påføring af fugemasse
 • støvsuger, hvormed vi grundigt renser overfladen efter slibning af de behandlede led.

Når du har lavet værktøjet, kan du fortsætte direkte til arbejde. Før du male fiberpladen, skal du udføre det forberedende arbejde, fordi det endelige resultat afhænger af det.

Primer - for økonomi og ikke kun

Da hardboard fremstilles ved at trykke på træfibre, er et af kendetegnene ved dette materiale signifikant porøsitet. Derfor, hvis du male overfladen af ​​hardboard uden forprimering, vil malingforbruget overstige de forventede to til tre gange.

Når vi har korrekt forberedt materialet til farvning, sikrer vi optimal vedhæftning (vedhæftning) af den glatte overflade af trykfiberpladen og farvelaget, dens større holdbarhed og bedre funktionalitet.

Hvad skal man bruge som primer? Den billigste (og på ingen måde den værste mulighed) tørrer olie. Det bør anvendes, opvarmning til en temperatur på ca. 40-50 ° C.

Gulvets væg eller overflade er forrenset af snavs og støv og om nødvendigt affedtet med en vatpind dyppet i alkohol. Det er nemmest at påføre lag med en rulle lavet af kunstig pels. I dette tilfælde er yderligere arbejde kun mulig efter fuldstændig tørring af jorden.

Erfarne bygherrer anbefaler at anvende sådanne primerlag af linolje tre gange. Det er grundig imprægnering med olietørrende mærke PF, som vil øge materialets vandmodstand og styrke betydeligt. Man bør være forsigtig med at kombinere tørringsolier, som omfatter olieharpikser eller rosinsuspensioner, da det kan tage for lang tid at træet hærder hårdttræet med en sådan jord derhjemme.

Den bedste mulighed er at behandle fiberpladen før installation af gulv eller loft. Den maksimale opmærksomhed skal udføres på kanten af ​​pladen, efter at den er skåret. Dette vil betydeligt øge holdbarheden af ​​hele strukturen.

Men hvis linolien stadig er materialet fra det sidste århundrede, er der i øjeblikket ganske mange specielle primere baseret på akryl latex, som kan bruges til at behandle fiberplader, før de males. På grund af det faktum, at fungicider og insekticider indføres i sammensætningen af ​​primerblandingerne, forhindrer brugen af ​​en sådan jord dannelse af svampe og rotter på den malede overflade. Den ubestridelige fordel ved sådanne primerblandinger er fraværet af ubehagelig lugt og evnen til at påføre imprægnering i kun ét lag.

Udfylde fiberplade

Efter at have færdiggjort gulve, lofter eller vægge ved hjælp af fiberplader, vil jeg opnå en perfekt glat overflade som følge heraf. Det er til disse formål, at fyldstykkerne påføres ved hjælp af tape til forstærkning. I dette tilfælde vil den sædvanlige efterbehandlingstætning til arbejde, uanset om gulv eller væg ikke virker. Årsagen til dette er den "fjedrende" egenskab af gulv eller loft på fiberplader.

På grund af dette bør kittet til hardboard have en vis plasticitet, evnen til at modstå dynamiske belastninger uden huller og deformation af materialet.

De alkyd-kittede fyldstoffer af en sådan kendt producent som Tikkurila er ret god kvalitet. Kittet anbringes med et tyndt lag, som straks forstærkes med en serpyanka forstærket med en byggebånd eller strimmel.

Hvis antallet af sømme er lille, kan du forsøge at forsegle leddene med silikone-akrylforsegling. En sådan forbindelse er ret holdbar, giver vandbestandighed og er godt malet.

Yderligere efterbehandling kan udføres inden for 60 minutter efter anfald af revner. Den eneste ulempe ved disse fugemasser er en - en temmelig høj pris.

Efter fuldstændig tørring af fyldstofet er det nødvendigt at sand den behandlede overflade til glat. Tilpasningen udføres med det mindste sandpapir, "null", efterfulgt af grundig fjernelse af støv og affald.

Det sidste stadium - maleri

Først når alt forberedende arbejde er afsluttet, kan du gå videre til den mest kreative del - farve.

Hvilken maling er bedre? Normalt for gulvet brug mere holdbare alkyd eller olie maling, efterfulgt af fastsættelse lak. Hvis du maler vægge eller loft, kan du bruge akryl- eller vanddispersionsmaling.

Overvej at du ikke kan male vandfast fiberboard med vandbaserede maling, da paraffin indeholdt i det vil bogstaveligt talt "afstøde" det.

Når du køber maling, skal du læse omhyggeligt producentens anbefaling, hvilket nødvendigvis ikke kun indebærer muligheden for at bruge sine produkter til farvning af fiberplader, men også det omtrentlige forbrug af materiale, kompatibilitet med forskellige typer primere, imprægnering og anvendelse.

Anvendelse af maling på gulvet i fiberpladen

Hvis det område, der skal males, er lille (for eksempel dørbladet), kan du bruge penge på et par sprøjtebeholdere. Maling sprøjtes under tryk, ligger mest glat og giver højeste kvalitet arbejde.

Interessant oplevelse

En interessant metode til at dekorere gulvet fra hardboard med egne hænder blev foreslået på et af konstruktionsforaene. Efter en grundig stop er gulvfladen pudset med almindeligt papir tapet uden prægning. Dette vælger et billede, der efterligner træet, ikke er meget lyse farver.

Wallpapering udføres ved hjælp af PVA lim. Efter at tapetet er tørt, begynder den næste fase - maleri med almindelig parketlak. Hvis du maler overfladen i flere lag (minimum 3), får gulvfladen fremragende vandafvisende egenskaber. Det er muligt at vaske et sådant gulv uden frygt selv ved brug af bløde vaskemidler.