Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

Hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder?

På kort tid er gipsplade blevet ændret fra et materiale, der næsten ikke kan repareres til en af ​​de mest krævede. Kolonner, buer, lofter på flere planer, falske ildsteder - materialets lethed i arbejdet tillader mesteren at dreje fantasien i fuld kraft. Selv en begynder kan lave gipsplader, samtidig med at man overholder alle anbefalinger og regler.

Særlige egenskaber

Suspenderet loft er en enkelt eller multi-level ramme lavet af metal, forstærket på lofterne og vægge i rummet, beklædt med plader GKL. En forudsætning er også tilstedeværelsen af ​​lyskilder monteret i den.

Først og fremmest skal du beslutte, hvad der er et ark af gipsvæg. Hvis du ikke går ind i detaljer, kan du forklare dette: Dette er et ark tørt gips, dækket af pap på toppen.

På trods af den tilsyneladende enkelhed har materialet mange imponerende fordele:

 • Ved hjælp af FCL er det muligt at justere meget betydelige stød og hule i loftet uden at bruge meget arbejde. For at gøre dette skal du tage en væskeopløsning - og fordelen bliver endnu mere åbenlys.
 • Inde i rammen, på hvilken gipspladerne er monteret, kan du skjule alle ledninger og bringe al den ønskede kommunikation, samtidig med at de bliver usynlige for øjet. Og dette er et stort plus, hvad angår æstetik.
 • I loftet på dette materiale kan du montere enhver ønsket belysning, der giver dig mulighed for at opnå helt unikke lyseffekter.
 • Plader af gipsvæg gør det muligt at skabe et loft på flere plan, der realiserer ejerens fantasi.
 • På grund af det ledige rum i rammen kan du sørge for ekstra støj og varmeisolering. Det er nok at lægge et ekstra lag mineraluld mellem loftet og det falske loft.
 • GKL er monteret uden brug af væske, tør, hvilket garanterer en minimal mængde støv og snavs.

Alt relateret til gipsvæg er helt muligt at holde arrangementer med egne hænder. Så det er muligt at lave et originalt design med minimale udgifter i overensstemmelse med dine ideer.

Selvfølgelig kan man ikke sige, at gips er et materiale uden fejl. Selvfølgelig eksisterer de, men de vedrører mere til installationen af ​​materialet end til sig selv.

For eksempel:

 • På grund af det faktum, at loftets højde falder, når du installerer loftet på det gipsplader, der anvendes. Og hvis lofterne er så lave, kan det være et problem.
 • Hvis du ikke har evnen til at arbejde med dette materiale, kan du tage lang tid med rammen: installation alene vil være svært, det er bedre at indhente hjælp fra en partner.
 • Det er umuligt at bryde efterbehandlingsteknologien, ellers vil der sandsynligvis forekomme revner i sømme og mellem dem.

enhed

GCR-plader repræsenterer det bredeste udvalg af muligheder for at skabe et loft.

Gipsloftets hovedkomponenter er følgende materialer:

 • GCR ark. De vælges afhængigt af det rum, hvor loftet er installeret, samt arkets funktionalitet. Derfor er det tilrådeligt at installere fugtisolerede HL-plader i badeværelset, og ildfaste er perfekte til køkkenet.
 • Profil til rammen, det vil sige grundlaget for, at gipsplader er fastgjort. Det sikrer stabiliteten af ​​hele strukturen. Profiler er opdelt i to typer: start og bære. Startprofilen løber langs loften af ​​loftet, og gipspladerne er fastgjort til understøtningsstrukturerne.
 • Metalhængere, hvorpå profiler er fastgjort. Det er muligt at anvende konventionelle suspensioner eller suspensioner med en beslag.
 • Dowels og skruer til gipsvæg.
 • Materialer til efterbehandling: forstærkningstape, kit, primer, fintkornet sandpapir, hvilket niveau loftet efter kittet.

Det hængende loft kan monteres i mange forskellige konfigurationer. Ikke desto mindre er de vigtigste typer af tre, resten - grundlaget for mulighederne vanskeligere.

Loft kan være:

 • enkelt niveau
 • simple to eller tre niveauer;
 • kompleks.

Den mest budgetmæssige løsning er naturligvis enkel at installere og billig loft på et niveau. Anyway, dets installation niveauer overfladen af ​​loftet, så det let kan dekoreret.

På basis af første niveau, følgende linje op - således skabe forskelle i loftets højde.

Multi-level overflader kan også klassificeres i følgende kategorier:

 • ramme;
 • diagonal;
 • zone;
 • komplekse lofter af andre former.

Rammens struktur er repræsenteret af en kasse af gipsplader, der er placeret i form af en ramme omkring omkredsen af ​​loftoverfladen. En lysekrone, der hænger i midten af ​​loftet, passer harmonisk ind i kompositionen.

I det diagonale design adskiller hvert efterfølgende niveau loftet langs en konventionelt holdt diagonal og ikke nødvendigvis i en lige linje: den kan være en bølge eller en bue. Anyway markerer det ud halvdelen af ​​lokalet. Da GKL er et fleksibelt materiale, er det ikke svært at danne en krøllet linje.

Zonen design fremhæver et specifikt område, der fremhæver arbejdsområdet eller rekreativt område.

Komplicerede strukturer kan gives forskellige former: buet, mønstret, figured. Formularen kan også være i form af en blomst, en geometrisk form eller en spiral. Alt afhænger af ejerens fantasi og den stil, hvor det blev besluttet at arrangere lokalerne.

design

Designet af loftet på GCR kan have et uendeligt antal muligheder.

Der er en række nuancer:

 • Hvis rummet er rummeligt og har tilstrækkelig højde, er det tilladt at arrangere et loft på flere plan og dekorere det, f.eks. Ved at lægge støbte baguetter, friser, medaljoner, ovaler. Det er smukt, hvis mønsteret på gulvet duplikerer mønsteret af loftoverfladen.
 • Hvis rummet har et stort område, så kan det zones, fremhæve f.eks. Et rekreativt område med en hjemmebiograf eller spiseplads. I disse tilfælde er det også godt at give en passende belysning for hver sektion med mulighed for separat til og fra - rummet vil se endnu mere imponerende ud.
 • Hvis rummet er lille og lavt, er det bedre at ikke opbygge flere niveauer i det - et niveau er nok. Ikke til noget, og stort loft eller lysekrone med vedhæng. Harmonisk vil se de fleste spotlights, monteret i loftoverfladen.
 • "Air" rum plads vil tilføje en cornice, hvis du gør det lille og lade rundt om loftets omkreds.
 • Visuelt forstør rummet vil hjælpe denne teknik: at male overfladen af ​​loftet og væggene i en farve, helst en lys skala.
 • Efter rådgivning med en indretningsarkitekt kan du overveje at installere et spejl på loftet.
 • Visuelt kan du "hæve" loftet på en anden måde: ved at kombinere et strækloft med en blank og blank overflade og en ophængsstruktur lavet af gipsplader i det indre af et rum.
 • Loftet må ikke afvige i stil fra resten af ​​det indre rum. For eksempel i et værelse lavet i Provence stil, vil loftet med en spejloverflade se mærkeligt ud.
 • Den mest originale visning af loftet på GCR pladerne - buet. Det letteste bueloft er en halvcylindrisk. Hovedbetingelsen er at montere bunden til loftet korrekt.

Der er fire vigtigste loftsdesign muligheder:

 • enkelt niveau
 • duplex;
 • tre niveauer;
 • figured (dette omfatter buerne).

Enkeltniveau lofter er enkle og pålidelige. For mindre værelser er dette den bedste mulighed.

Dekorer det på følgende måder:

 • maling i forskellige farver;
 • dække med kitt;
 • maling for hånd;
 • indsæt over tapetet.

Hvis væggene i rummet under 3 meter, er det bedre at bruge lys nuancer. Mørke eller lyse farver kan visuelt reducere det allerede lille rum.

På trods af at loftet hedder single-level, bør det ikke have en perfekt flad overflade. Du kan gøre niveauet konveks eller konkav, hvilket vil give en helt usædvanlig effekt. Det skal bemærkes, at denne type af loftet er den nemmeste måde at gøre det selv.

Den mest populære mulighed er to-niveauet, som for tre-niveauet - det er ret svært at udføre.

To-niveau loft giver en masse forskellige muligheder, de kan bruges til at give forskellige former for loftoverfladen, og baggrundslyset kan give endnu større originalitet af designet. At opbygge et sådant loft er let, men det kræver stadig en vis indsats.

Hvis lofthøjden tillader det, kan du gøre noget som en "refleksion": Placer fremspringet på loftet over det tilsvarende podiumdesign på gulvet.

Design af plader GKL ledsaget af veldesignet belysning kan se usædvanligt imponerende. Flyvning af design ideer kan skabe originale kompositioner: bølger, en kombination af matte og glatte overflader, zigzags og ovaler, håndmalet, 3D-tapet ("træ", "himmel", "hav og palmer"). Selvfølgelig er designet ikke begrænset til et spil niveauer og farver, uden noget kan du ikke opnå den ønskede effekt. Og her bruges LED'er og halogen, lysekroner og loftlamper, spejle og punktlys.

Tiered design har et meget attraktivt udseende. Det er bedst at bygge dem i et værelse med højt og meget højt til loftet, for eksempel i et privat hus, da de "spiser op" en væsentlig del af rummets højde. Det er sværere at lave dem end for eksempel en todelt struktur, og da gipsvæg er et yderst praktisk materiale at arbejde med, kan det tage lidt mere tid, og resultatet vil blive en fantastisk effekt.

Trækelementer af gipsplader kan laves til individuel rækkefølge, ved at gemme sig i dem, f.eks. Loftbjælker eller ventilationshætte. Der bør ikke engang nævnes indbyggede lyskilder - de er en forudsætning for en flertrenget loftkonstruktion.

Det formede loft kræver betydelige færdigheder i design og installation, men ikke-standardelementer (blomst, solsystem, skyer, stjernehimmel) vil appellere til alle. Gipsvæg har egenskaber, der giver dig mulighed for at oprette den ønskede form eller figurer: Du kan opbygge en struktur af sammenflettede abstrakte former, det ser særligt godt ud i værelser med et stort område. Dyre, men effektiv løsning - mønstre med små celler. Den særlige elegante af dette loft vil give et "ringer" med små pletter af lignende mønstre på væggene.

En interessant mulighed er det såkaldte soaring loft. For at skabe det skal du vælge form (silhuet), som ligger under loftet. Den er lavet separat fra gipsplader og fastgjort til den allerede færdige konstruktion. Således skaber det udseendet at loftelementet flyder i luften. Denne metode kombineres som regel med fremhævning af det "flydende" element langs omkredsen, hvilket giver en yderligere effekt på strukturen.

montering

Efter at loftets overfladebehandling er færdig, er det tid til at starte installationen. Det er vigtigt at nøje følge rækkefølgen af ​​handlinger og teknologier, der er nødvendige for at gennemføre hvert trin.

GKL loftsplader kan være:

I en hemmed konstruktion er gipspladerne fastgjort til loftets overflade med en træbjælke eller en buet profil, som kaldes et arksæt. Dette er en god mulighed for værelser med en lille lofthøjde. Det er også velegnet til installation i et hus med trægulve. Ulempen ved denne type er manglende evne til at hæve plader af gipsvæg så høj kvalitet at få en perfekt flad overflade.

Til det nedhængte loft er gipspladerne monteret på en ramme lavet af profiler fastgjort på bøjler. Dette design er ideelt til at skjule ventilation, ledninger, belysning.

Klippede plader af gipsvæg er mest hensigtsmæssige, hvis de er arrangeret lodret og lænet mod væggen.

Installationen af ​​et hængende loft begynder med installationen af ​​rammen.

Hemmelighederne i denne fase er beskrevet i trin-for-trin instruktionerne:

 • Efter markeringerne på loftet er der foretaget fastgørelsesprofil (allerede boret) på væggene. Kanten er fastgjort til markeringslinjen. Under dette mærke vil du finde elementerne i rammen. Dette er et vigtigt skridt, hvis loftet er bestemt til at gøre det selv.
 • Efter at have limmet styrprofilerne ved hjælp af et tætningsbånd, er de fastgjort på dowels. Dowels skal skrues på forhånd.
 • Vedhæng af suspensioner hver 0.5 m. Det indledende trin fra væggen er 0,25 m. Fastgør suspensioner til ankre. Det er vigtigt at bemærke, at boring producerer støv, så alt arbejde i denne plan er bedst udført i sikkerhedsbriller og åndedrætsværn. Når hængerne er fikseret, skal deres kanter bøjes.
 • Det næste skridt er at installere loftprofilen. Efter installationen skal den fastgøres til guiden. Dette vil hjælpe skruer uden en boremaskine.
 • Derefter skal du lave jumpers - de styrker strukturen. Sørg for at kontrollere profilens position gennem niveauet. Jumpers er fastgjort ved hjælp af "krabber".
 • Hvis isolering er nødvendig, placeres mineralulden i lintelene. Den har egenskaben for termisk isolering og absorberer støj. Arbejde med mineraluld kræver også nødvendigvis brug af åndedrætsværn, derudover er handsker nødvendige.
 • Installationen af ​​batten er færdig, den næste ting du skal gøre er at tilslutte det elektriske kabel. Ledningerne skal være i en bølgepude - under ingen omstændigheder skal dele af kommunikationen knuses eller hænges på rammen.
 • Derefter kan du begynde at trimme rampladerne HL. Alle ark skal være forberedt: i den udsatte position bør de opbevares i et stykke tid i lokalet, hvor de vil blive monteret. Derudover skal de laves huller til lamper.
 • Sheathe gipsvæg starter fra hjørnet, fastgørelsen sker på skruerne hver 15 cm.
 • Butt ark er ikke installeret: det er nødvendigt at forlade mellem dem 4-5 mm.

Installationen af ​​loftet er forbi, det er muligt at fortsætte til efterbehandling, men først efter at leddene er afsluttet. Dette er meget vigtigt, fordi hvis sømmen er dårligt repareret, er den fyldt med revner i hele loftet. Du kan gøre dette ved hjælp af et serpyanka gitter eller kitt.

Hvis puttyingmetoden er valgt, er aktionssekvensen som følger:

 • imprægnering af leddene med primer med acrylater;
 • Når det er tørt, fortynd blandingen til kitt, for eksempel gips;
 • fyld sømmen med en blanding og niveau med en spatel (en bred en vil gøre);
 • Desuden gør det samme i hullerne mellem arkene og hætter skruer;
 • når det er tørt, lim serpyanka og kitt;
 • Anbring en top kitt med en maksimal tykkelse på 1,5 cm;
 • Gnid ruheden ved at male med et fint korn;
 • fjern støv med en tør svamp eller støvsuger;
 • Påfør primer med akryl.

Derefter har reparationen af ​​overfladen ikke brug for meget lang tid, og du kan begynde at færdiggøre arbejdet.

Projektet. Gipsvæggenes egenskaber er således, at de giver dig mulighed for at skabe strukturer af enhver kompleksitet. Men jo mere komplekse det fremtidige design, desto mere præcist skal beregningen og planen være. Som med ethvert andet arbejde er der brug for et projekt til at installere et hæftet loft. Dette omfatter et grafisk billede, måske et skøn eller en liste over nødvendige materialer, samt en række handlinger. Ud over listen over materialer skal du også beregne deres nødvendige mængde.

Projektet af loftet på gipsplader skal ideelt set omfatte:

 • En skitse (tegning), der indeholder et billede af den fremtidige konstruktion. Skitse skal være storskala og farve.
 • Tegning - en afspejling af alle elementer i den bærende struktur. Hvis der er to eller flere loftsniveauer, kan tegningen indeholde mere end et ark.
 • Beregning af materialer. Jo mere omhyggeligt det er opstillet, desto mindre sandsynligt er det, at overholdelse af installationsteknologien vil blive overtrådt.

Hvis du planlægger at gøre installationen selv, er det bedre at konsultere med de fagfolk, der tager med projektet. Så det bliver lettere for dem at finde fejlen og pege på det, hvilket vil bidrage til at undgå tab i kvaliteten af ​​den fremtidige struktur.

Når du opretter en skitse, skal du tage højde for følgende faste stillinger:

 • gulvplads
 • loftets højde og form
 • farver på gulvet og tapet, mønstre på dem;
 • den stil, hvor rummet er indrettet
 • design og størrelse af møblerne i rummet.

Efter at have tegnet en skitse er det tilrådeligt at overføre det til sporpapir. Efterfølgende vil sporingspapiret overlejres på tegningen af ​​rammen for at afklare det endelige design.

Næste er tegningerne. For rammen af ​​hver tier er din egen tegning, er det også praktisk at lave separate ark til mærkning af belysningsarmaturer og ledninger.

Hvis du lægger alle ovenstående på et ark, vil tegningen indeholde for meget information og se overbelastet.

I tilfælde af planlægning af et loft med et niveau er kuglens celle 0,5x0,6 m. Hvis der er flere niveauer planlagt eller noget massivt vil blive anbragt i loftet, for eksempel en lysekrone eller et spejl, sænker cellestørrelsen til 0,5x0,4 m. Tilsvarende afstanden mellem suspensioner - fra 1 m vil falde til 0,5-0,6 m.

I tegningen af ​​førstegangsrammerne skal den indeholde alle oplysninger om fastgørelsespunkterne og passagen af ​​profilerne, bogmærket for lamperne, suspensionsernes installationspunkter. Det samme skal findes på tegningerne af alle efterfølgende tier.

Efter færdiggørelsen af ​​tegningerne og justeringer til skitsen ved at overlejre dem på hinanden, er det nødvendigt at fortsætte til beregningerne. Alt skal tages i betragtning i dem: fra antallet af plader af gipsvæg til dåser med et kit. Desuden skal der udarbejdes en særskilt liste, hvis installationen er planlagt til hånden, hvilket skal afspejle tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer.

Efter afslutningen af ​​beregningerne skal du overføre den grafiske del af projektet til loftoverfladen. Jo mere præcist dette vil blive gjort, jo mere korrekt, glattere og stærkere vil være det fremtidige nedhængte loft. Når du har markeret loftet, kan du få en grov ide om, hvordan fremtiden skal se ud. Hvis dette ikke er det, du ønskede, skal du foretage justeringer.

uddannelse

Før du begynder, skal du lave en række forberedende aktiviteter på loftets overflade, nemlig:

 • Rens den gamle finish. Dette kan gøres med for eksempel en spatel.
 • Fjern forme, fedt, rust, svamp med specielle antiseptika.
 • At sætte de krakkede steder i. Til dette formål er det bedre at tage en cementbaseret kit.
 • Forsæt belægningen med en sammensætning, der indeholder et antiseptisk middel (det vil være korrekt at bruge "Farve" eller "Lacru"). Denne betingelse er obligatorisk, ellers er udseendet af pletter på loftet uundgåeligt. Derudover er dette en af ​​de aktiviteter, der hjælper med at niveauere overfladen.

Efter udførelsen af ​​alle disse handlinger er overfladen klar. Efter at have ventet på, at primeren tørrer, skal du desaktivere det rum, hvor du planlægger at installere loftet, og du kan starte installationen.

Tools. Forberedelse af værktøjer og udstyr er et vigtigt forberedende stadium af arbejdet. Desværre er der ikke altid betalt grundig opmærksomhed til ham, hvorved arbejdet skal afbrydes konstant, da der ikke er nok armaturer i tilstrækkelige mængder, så er rouletter på hånden. Derfor er det bedre at forberede i forvejen alt, hvad der måtte være nødvendigt, og ikke blive distraheret i processen.

For at installere et hæftet loft har du brug for følgende:

 • guide og loft profil;
 • U-formede suspensioner;
 • profil stik eller krabber;
 • dowels og skruer, og bedst af alt - ankre;
 • gipsplader;
 • selvdrejende skruer (både til metal og til GKL);
 • forseglingstape;
 • efterbehandling materiale;
 • hydro- og termisk isoleringsmateriale.

Der er et par regler, der skal følges ved reparation eller efterbehandling:

 • Du bør ikke forsøge at spare på materialer, for eksempel på metalprofiler. Jo billigere det er, desto tyndere er det, derfor vil det bøjes og dårligt holde strukturen. Korrekt valg af mester sikrer mesterens pålidelighed og holdbarhed.
 • Det er godt, hvis skibsføreren har niveauer i to størrelser: den ene er op til 1 m høj, den anden er 2-2,5 m. Hvis der er et laserniveau og færdigheder til at bruge det, behøver der ikke to niveauer.
 • Tykkelsen af ​​gipspladerne må ikke overstige 9 mm, ellers er der brug for en anden ramme (hårdere) og en anden rækkefølge af installationstrin.
 • Det er vigtigt at overveje formålet med det rum, hvor loftet er monteret, og vælg materialet med sin konto. For eksempel til installation i badeværelset ark af gipsvæg skal være fugt resistente, det vil sige, almindelige GCR plader vil ikke fungere.

belysning

Valget af belysning til et ophængt loft er et meget vigtigt punkt, fordi lamperne kan gøre sammensætningen til et "højdepunkt" af interiøret eller helt dræbe det med deres smagløse kombination.

Brug normalt spot forsænket lys, så belysningen kan foretages multi-position. Ofte bruger de halogenlamper, og kroppen - metal, glas, messing eller termoplast. Derudover kan lamperne males i forskellige udsøgte nuancer, fx poleret og børstet messing, bronze, mat eller sort krom - det vil gøre dem endnu mere attraktive.

Til baggrundsbelysning i baggrundsflader på flere planer anvendes fluorescerende lamper, undertiden neon og duralight.

Lyskilder med halogenlamper er at foretrække som punkten fordi lofthøjden ikke falder så meget som de er installeret, end når man installerer lamper med standardlamper - det er praktisk, når lofterne i rummet allerede er lave.

Halogenlamper klassificeres som kilder til varm tonnage nær det hvide spektrum og forvrænger derfor ikke nuancerne i rummet. Det er bedre at ikke røre glasoverfladen med dine hænder - det er sandsynligt, at der vil være fedtpletter. Dette vil igen føre til, at glasflasken på kontaktpunktet smelter. Det er bedre at bruge en ren kludhandske eller bare en ren klud til dette.

Når du installerer lamperne, skal du ikke glemme brandreglerne og reglerne, for eksempel om at sikre en tilstrækkelig afstand mellem loftet og loftet. Ved brug af en lysdæmper som omskifter (for at justere lysstyrken af ​​belysningen jævnt) er det ikke nødvendigt at beskytte lamperne.

Udvælgelsen af ​​spotlights udføres i overensstemmelse med formålet med rummet og tilstedeværelsen af ​​en række vinduer i den. Bedst egnet til denne LED eller energibesparende lamper. Takket være spotlights kan rummet inddeles i zoner, f.eks. I en studielejlighed.

Transformatorer er normalt placeret bag gipspladen på et falsk loft, adgang til dem kan opnås gennem hullerne til lamperne. Det er bedre, hvis der er flere transformere i samme rum - en for hver gruppe af inventar. Så i tilfælde af svigt af en, vil resten fortsætte med at arbejde. Sandsynligheden for, at alle transformatorer vil brænde på en gang, er ekstremt små. Derudover kan en stor og tung transformator have for meget punktpåvirkning på pladerne på gipsvæggen.

Transformatorer er opdelt i følgende typer:

Induktion er sværere, men sikrere og billigere. Elektronisk er lettere, men dyrere og oftere brudt.

Spørgsmålet "hvor mange lamper skal oplyse et rum" er individuel for hver ejer. Dette problem løses let, når man skitserer et skitse af det fremtidige loft og mærkning. På belysningen af ​​en stue i en gennemsnitlig bylejlighed kræves der i gennemsnit 12 lamper med en kapacitet på 50 watt. Og det er bedre, hvis kontakten er dobbelt- eller triple-tastatur, hvilket giver mulighed for at justere lysets intensitet eller fremhæve området i rummet, hvor det er nødvendigt.

Også en interessant løsning ville være at installere en lysdæmper, der regulerer lysets generelle lysstyrke i rummet. Det er funktionelt såvel som smukt. Desuden vil dimmeren reducere energiforbruget med mere end halvdelen og øge halogenlampens levetid. Dette skyldes, at lampens arbejde forekommer mere under milde temperaturforhold, da det opvarmer jævnt og gradvist reducerer lysstyrken.

Selvfølgelig vil installation af spotlights med halogenlamper være dyrere, men senere vil det skabe betydelige energibesparelser.

For at montere et hængende loft med lyskilder skal du markere pladerne af gipsvæggen under hullerne for dem og derefter fortsætte med at bore ved hjælp af en elektrisk boremaskine med en dysekrone. Borehuller behøver kun, efter at der er købt lamper, da der ikke er nogen standardstørrelse til huller. Putty er kun mulig efter boring af alle hullerne.

LED belysning er opdelt i følgende typer:

 • dome;
 • lineær;
 • LED retningslys;
 • LED paneler.

Hvide fluorescerende lamper bruges til det meste til at belyse fladens loftoverflade i baggrunden. Disse lamper er anbragt i nærheden af ​​hinanden for ikke at afbryde den lyse overflade på loftet. I betragtning af dette kan du beregne, hvor mange lamper der kræves. Som følge heraf bør belysningen være blød, diffus og behagelig for øjnene.

Hvis omkredsen af ​​loftoverfladen er for stor, og lamperne har brug for meget, kan du bruge alternativer. For eksempel duralight, som er en bøjning plast lys ledning-rør. I det er pressede miniature glødelamper, samlet i en krans. For lejligheden kan du bruge ændringen "fixering" - den lyser kontinuerligt.

Duralight er billigt, let at installere, holdbart, der er et stort udvalg af farver, kræver ikke en stor "visir" i loftet til installation, bruger en lille mængde elektricitet. Ulempen er svag belysning, men det er let at afhjælpe ved at pakke det to eller tre gange i stedet for en.

Når man taler om den elektroluminescerende ledning (kold neon), skal det bemærkes, at det i essensen er en fleksibel ledning fremstillet af polyvinylchlorid, hvori en ledning med en strøm er forseglet. Denne ledning er let at skære og lodde - det er forskellen med duralight. Det er holdbart, det kan lægges ud i konfigurationer af forskellige former, om natten er dets lys blændende smukt, om dagen er det usynligt. Anvendelsesområdet er meget bredt.

For at installere elektriske ledninger skal overholde en række nødvendige forhold:

 • Dette skal ske inden starten af ​​færdiggørelsen, inden du installerer plader af gipsvæg på beklædningen.
 • Som noget andet arbejde med elektrisk installation, skal du begynde at udvikle en plan, som skal sørge for, hvilken type ledninger der skal installeres, et kredsløb med det nødvendige antal afbrydere samt elfordelingsbokse, patroner og andre enheder. Også på ordningen bør bestemmes steder for deres installation, så de var behagelige at bruge.
 • Forbindelsen af ​​ledninger på steder, hvor de er brudt, skal du kun tilslutte via adapteren - vridning er uacceptabel, især for ledninger, hvor materialet var kobber eller aluminium.
 • Ledninger skal mærkes.
 • Ledninger må ikke komme i kontakt med metal. Det er muligt at lægge dem i nærheden af ​​rørledninger, for eksempel med gas, kun i et interval på mindst 40 cm.
 • Ledning af bundter er ikke tilladt. Derudover er det forbudt at lægge ledninger, hvis intervallerne er mindre end 3 mm mellem hver.
 • Forbindelses- og grenledninger i værelserne kan kun benyttes til kryds og kasser.

I moderne indretning indebærer tendenser ikke brug af lysekroner med vedhæng til belysning af værelset. Ikke desto mindre er der gode eksempler på klassisk stil løsninger, når lysekronen er meget passende. Men efter at have besluttet at hænge det op, skal du sørge for at styrke loftkonstruktionen på det sted, hvor dette sker, da gipspladerne ikke er konstrueret til at modstå sådan vægt.

Nøjagtigheder af drift og pleje

Pas på loftet på GKL er nemt. Så han ikke mister tiltrækningskraft i lang tid, skal du jævnligt tørre den med en ren, tør, fnugfri klud. Hvis der er meget støv, så kan loftet støvsuges, efter at du har sørget for, at børsten er ren. Hvis du er i tvivl, er det tilrådeligt at vaske børsten med sæbe og tørre grundigt. Hvis dette forsømmes, kan mørke linjer forblive på børstens loft.

Belysningskilder (det være sig lysekroner eller lamper) kræver også pleje. De skal tørres af med en tør klud, ikke glemme at de er under spænding. Hvis gullig plak er dannet omkring lamperne, så kan den fjernes med en speciel filtips.

Pletter af støv og snavs fjernes med en lidt fugtig klud eller viskose. Hvis forureningen er stærk, kan du prøve at bruge opvaskemiddelet, og i tilfælde af store pletter er det bedre at opdatere malingslaget på loftoverfladen.

Tips

For at undgå de fejl, der er særlige for begyndere, er det vigtigt at overveje nogle funktioner i gipsvæggen:

 • For at give gips unødvendig fugt skal den ligge ned. Derfor er der tid mellem levering af gipspladerne til det rum, hvor installationen vil blive udført og selve installationen. Ellers kan arkene deformeres.
 • Arbejde med gips skal udføres i et rum, hvis temperatur er konstant og ikke lavere end +10 C. Desuden skal HL-plader være under disse temperaturforhold i mindst 4 dage - to dage før installation og to dage efter, kun efter 2 dage kan det repareres sømme.
 • Hovedregelen er, at før du skærer, borer eller fastgør noget, skal du kontrollere og beregne alt. Det er ikke forgæves i installationen af ​​et hæftet loft, at der er så vigtigt etape som design. Først efter at have gennemført alle beregningerne, kombinerer skitse og tegninger, der markerer loftet selv, skal du fortsætte til handling.

Smukke eksempler i interiøret

To-niveau geometrisk loft af gipsplader med spotbelysning og LED-paneler.

Original blomstret loft. Baggrundsbelysningen går rundt omkretsen.

To-niveau loft, i lyset af hvilken en lysekrone og lamper er kombineret.

Geometrisk loft med spotbelysning.

Video instruktion om hvordan man monterer et gipspladloft, se nedenfor.

Sådan laver du et gipsplankloft

Gipsvæg er et efterbehandling materiale bestående af to lag tykt pap og en kerne fyldt med gips blandet med andre fyldstoffer. Kombinationen af ​​lysstyrke og modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger gør materialet praktisk til efterbehandling af lofter. Det er relativt nemt at lave et klassisk gipstak på et niveau. Det kræver deltagelse af mindst to personer og minimal viden om byggeteknologi.

Sådan laver du et gipsplankloft

Fordele og ulemper

Arbejder med gipsplader har en række fordele, der gør reparationsprocessen mere praktisk.

 1. Alsidighed: Afslutningsarbejde i forskellige retninger kan udføres med basen fra dette materiale.
 2. Anstændig varme- og lydisolering, evnen til at forbedre disse egenskaber med yderligere udvidelser.
 3. Nem at indlejre belysningsenheder.
 4. Ledninger og andre kommunikations- og infrastrukturer er let gemt under et sådant loft.

Ordningen med et loftsgipsplank

Det er nødvendigt at tage højde for nogle af de vanskeligheder, der vil hjemsøge en person, der arbejder med sådant materiale.

 1. Der er behov for højkvalitetsbehandling af sømme.
 2. Alene, en del af arbejdet er svært at udføre uden erfaring, hjælp fra en anden person er nyttig.
 3. Selv små fejl i beregningerne kan føre til revner og deformation af strukturen.
 4. Loftet taber en del af sin højde.

Arealet og højden af ​​gipsplankloftet

Nødvendige materialer

Gipsplader (gipsplader) og metalprofiler - disse er de vigtigste materialer, der anvendes ved afslutning af loftet ved hjælp af metoden beskrevet i artiklen. De har en række sorter, deres valg afhænger af værts specifikke behov og rummets egenskaber.

Installation af gipsplader på loftet: værktøj

Tabel nr. 1. Typer af gipsvæg anvendes i udsmykning af boliger.

Gipsvægens bredde er standardiseret og er 120 cm. Længden varierer mellem 200-300 cm, det vil sige et materiale med tre forskellige længdeegenskaber præsenteres på markedet. Tykkelsen varierer mellem 6,5 mm og 12,5 mm.

Størrelser af gipsplader

Gipsvæggen varierer også efter type kant. Det kan være lige, tyndt, afrundet, halvcirkulært.

Falske lofter

Rammens ramme består af to typer metalprofiler og yderligere fastgørelsesdele.

Gipsplankloftramme

Tabel nr. 2. Materialer til montering af gipsplankloft.

Guide Profile (UD)

Hovedprofil (CD)

Single Level Connector ("Crab")

Følgende hjælpematerialer og værktøjer vil være nyttige til udførelsen af ​​arbejdet:

 • konstruktion niveau, vand eller laser;
 • selvdrejende skruer (herunder med en pressevasker);
 • whipping ledning;

Beater Cord KAPRO 215

Beregninger og markering

For det første ser vi efter den nederste vinkel på udkastet i rummet. Fra denne vinkel er markeret den afstand, hvormed loftet kommer fra gipspladen. Mindsteafstanden mellem lofter og gipsplader er 5 cm, men hvis yderligere kommunikation, ventilation og bunden af ​​tunge belysningsanordninger ligger i mellemrummet, kan afstanden stige til 10-30 cm.

Layout for hævet loft

Fra det punkt, der er markeret i hjørnet, trækker et niveau en linje af samme højde omkring rummets omkreds. Vand- eller bobleniveauer er velegnede til små værelser, men i rummelige værelser kan deres brug føre til fejl, så det er bedre at bruge et laserniveau. Linjens mærkning udføres ved hjælp af en lakledning: den strækker sig mellem to punkter i væggenes hjørner og frigives, og en klar retlinie forbliver på overfladen.

Loftbjælke malingskabel

Endvidere er på udkastet loftet markeret fastgørelsesstedet for de langsgående profiler. Afstanden mellem dem skal være et flertal af GCR'ens bredde. Da bredden er standardiseret og er 120 cm, vil den bedste mulighed være at montere profilerne hver 40 cm: to profiler langs kanterne på gipspladen og en langs dens center. På linjer trukket langs loftslængden er fastgørelsespunkterne for suspensioner markeret med et interval på 40-50 centimeter.

Eksempel på markeret loft

Gipsplader er lagt ud i overensstemmelse med den accepterede plan for dens installation: om det bliver skåret eller ej, i længderetningen eller på tværs af den vil blive lagt osv.

Oprettelse af rammen

Trin 1. På linjen trukket langs omkredsen med et trin på højst 40 cm, bores huller. UD-profilen er bragt på væggen og fastgjort til den ved hjælp af dowels-negle.

Trin 2. Derefter installeres suspensionerne. De fastgør kun de vigtigste langsgående loftsprofiler og er ikke nødvendige til tværgående elementer. Hver ophængning til loftet er fastgjort med to dowels-negle (hvis der findes et hul i pladen, når du opdager suspensionen, så bruges en ankerkile til sikker fastgørelse, som er hamret med en hammer).

Anker kile 6x40 loft

Anker kile installationssekvens

Installation af UD-profiler og suspensioner

Det er vigtigt! Dowels til fastsættelse af suspensioner skal have så stor spacer som muligt, ellers vil de ikke blive fastgjort sikkert i loftbetonet og vil falde ind i dets tomme rum.

Trin 3. Inden du installerer lofts-cd-profilerne, skal du definere et fladt vandret plan over hele arbejdsområdet. Dette gøres ved hjælp af strakte kapron tråde. Så at tråden er strammet pålideligt og ikke bøjes, kan du hente den op med fastgørelsesbeslag, som til dette formål er bøjet opad og dermed bevarer spændingen (trådene).

Vi udskærer suspensionerne før montering

Trin 4. Den langsgående CD-profil fastgøres først mellem de modsatte UD-strukturer (indsat i deres riller). Endvidere er det konsekvent fastgjort i suspensioner. Bøjlerne "slukkes" sænkes, de vikles om profilen og skrues med små selvdrejende skruer.

Trin 5. Tværgående profiler er placeret i en afstand af 50-60 cm fra hinanden. De er fastgjort til UD-designens ender, og langs længden er de fastgjort med langsgående profiler ved hjælp af enkeltniveau-stik. Forbindelserne er indsat i hver samling af længde- og tværgående profiler, greb leddene og skruet på alle sider med selvdrejende skruer.

Installation af tværgående profiler er muligvis ikke nødvendig i tilfælde, hvor loftet afregnes i et meget lille rum - f.eks. I et kombineret badeværelse eller en lille korridor.

Tip! CD-profiler og gips må ikke medtages i UD-profilens stød. Det er nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem bygningerne for at sikre luftudveksling mellem rummets rum og det indvendige loft. Disse spalter vil også kompensere for temperaturdeformationen af ​​metal- og gipspladerne.

Trin 6. Den resulterende ramme skal trækkes ned på hver side. Dette vil trække alle suspensioner til deres fulde længde og tillade dig at finde uregelmæssigheder i rammens plan.

Arbejde med gipsvæg

Før du installerer gipsvæggen, skal du færdiggøre overheadpladsen. Alle ledninger er anbragt i korrugerede rør, konturer for installation af belysningsanordninger er skitseret, og hullerne til dem skæres ud i gipsvæggen, der udføres ventilation og isolering er lagt. Nedenfor er en algoritme af handlinger og anbefalinger om installation af GCR.

Tabel nr. 3. Installation af plader af gipsvæg trin for trin.

Afslutningsarbejde

Efter at have dækket hele rammen med gips, kan strukturen stå i en to-dages periode. Dette er nødvendigt for erhvervelse af materiel fugtighed og stuetemperatur. Efter denne periode kan du udføre efterbehandling.

Trin 1. Det er nødvendigt at anvende en primer på arkene, hvilket giver dem ekstra beskyttelse mod fugt. Det er vigtigt at sikre primerens indtrængning i alle led, da de vil være de mest sårbare steder i driften af ​​loftet.

Trin 2. Med en spatel sættes leddene mellem pladerne, hvor der ofte anvendes en hurtigtørrende gipsblanding ("Knauf Fugenfüller" eller dens analoger). Det er obligatorisk at klæbe forstærkningsnet på alle leddene. Hvis der ved krydset er to fabrikkanter, anvendes der et forstærkningsnet med en bredde på 80-100 mm. Hvis en eller begge kanter af gipspladen skubbes i en vinkel på 45 grader, skæres gitteret langs, så det ikke strækker sig ud over flyet, eller der anvendes et gitter med standardbredde, men så skal du kaste hele overfladen af ​​gipspladen 1-2 mm tykkere.

Vær opmærksom! Nettet skal altid være mellem lagene af kittet. Oftest på sådanne gitter i ruller er der en klæbebase: den er nødvendig for at lette opbevaring og brug. Du kan ikke holde gitteret på leddene og lægge et lag gips ovenpå. For det første er 60% af fyldningen af ​​kittet påført, så er nettet nedsænket i blandingen, glattet, og resten af ​​fordybningen er fyldt.

Gipsplade loft finish

Trin 3. Grooves fra skruerne. De samme "Fugenfüller" forseglede riller fra skruerne. En smal trowel (ikke mere end 60-80 mm) udføres i flere retninger, således at kittet fylder hele rillen. Når "Fugenfüller" tørrer, vil den blive trukket ind - det er normalt. Genfordybning kan allerede lukke den sædvanlige efterbehandlingstætning ("Knauf Satengips", "Knauf Finish" og så videre.).

Trin 4. Efter tørring, stoppose. Her kan du bruge et større værktøj og kitt, der har en længere tørretid og øger styrken af ​​leddet. Skruernes hoveder er også fyldt med kitteløsning.

Trin 5. Til sidst ved hjælp af sandpapir gnides alle uregelmæssigheder.

Hvis designplanlægning kræver det, kan du efter at have tømt og udjævne overfladen begynde at male, hvidvask eller anvende tapet på loftet. Hvis du planlægger at installere et loft på flere niveauer, kan du fortsætte med arrangementet af dets efterfølgende niveauer.

Plast badeværelse loft

Trinvise instruktioner til montering af loftet i badeværelset af plastpaneler findes her. Vi anbefaler også at læse om, hvordan du tømmer et gipspladloft med dine egne hænder.

Montering af loft med gipsvæg gør det selv

Trin for vejledning med foto og video, hvordan man laver et hæftet loft fra gipsvæggen med egne hænder. Nuancer og subtiliteter af monteringsteknologi

False lofter bidrager til at niveauet af loftet, parallelt med dette, eliminerer overflade uregelmæssigheder. Med hensyn til designmuligheder er sådanne suspenderede strukturer meget forskellige: her og strækker stof og vinyl og plast og aluminium mv.

Der er ikke noget svært at lave et falsk loft med dine egne hænder. Denne opgave kan nemt håndteres af enhver udlejer med grundlæggende byggeri og reparationsfærdigheder. Det vigtigste er at vælge de nødvendige materialer korrekt og udføre installationen og overholde en række anbefalinger.

Udvælgelse af materialer og værktøjer

Nøglen til pålidelighed og holdbarhed af designet er det rigtige valg af materiale. For at montere et hæftet loft med egne hænder, skal du forudkøbe hovedelementerne i strukturen, herunder:

profil

For arrangementet af designet vil der kræves to muligheder for produktet:

 • Guide - designet til montering rundt om rummet og tjener som grundlag for installationen af ​​resten af ​​rammen. At skabe en metalramme med dele i 3-4 m og vægge på 0,6 mm. Antallet af dele er taget ud fra rummets omkredsværdier.
 • Loft - et element i sektionen, der ligner bogstavet "C". Til salg er der produkter af rustfrit og galvaniseret stål med en længde på 3-4 m.

Elementernes form påvirker ikke styrken. Det vigtigste - at produkterne var fra samme producent. Hvis du planlægger at lave et hæftet loft med dine egne hænder, som har et usædvanligt design eller er et system på flere niveauer, skal du tilføje dimensionerne af den ekstra struktur til det samlede antal guideprofiler.

Ved beregning af det krævede antal C-formede elementer skal der tages højde for, at gipspladerne bliver fastgjort til dem og fastgør hver 60 cm. For eksempel til et værelse med et areal på 20 m² og en væglængde på 5 og 4 meter skal du bruge 8 loft fire meter. en vare.

Tip: For at fremskynde processen med at tælle den krævede mængde materialer, kan du bruge særlige internetressourcer, der automatisk beregner online.

gips gipsplader

Når du planlægger at installere et ophængt loft i badeværelset, skal du vælge et grønt gipsplader med vandafvisende egenskaber. Hydrofobe tilsætningsstoffer, der udgør materialet, gør det muligt at opretholde æstetiske og præstationsegenskaber selv i værelser med høj luftfugtighed: på badeværelset og toilet, på loggia og køkken.

Når du opretter en ophængt struktur i stuer, kan du vælge den sædvanlige grå GCR med en tykkelse på 8-10 mm. For at installere et hæftet loft med egne hænder er der ikke behov for at købe plader af stor tykkelse, da det medfører en stigning i konstruktionens vægt og dermed øger kompleksiteten af ​​arbejdet.

Fastgørelseselementer

Kvalitetsmontering af loftet med egne hænder kan ikke udføres uden brug af fastgørelsesanordninger. Med deres hjælp er det nemt at oprette konfigurationer af enhver kompleksitet.

For at sikre de profiler, du skal bruge:

 • Direkte suspension - Antallet af dele beregnes under hensyntagen til, at de vil blive anbragt hver 60 cm. Derfor er 40-50 dele nok til et værelse på 20 kvadratmeter.
 • Krabbe - designet til at forbinde elementer i rette vinkler. Antallet af dele skal svare til det samlede antal af de påtænkte forbindelser af rammen.
 • Forlængere - for at skabe alle slags loftkombinationer.

For at rette op på suspensionerne skal du også forberede en 8x10 dowel. Galvaniserede skruer 4,2x51 hjælper med at forbinde profilerne med hinanden og fastgør rammen til betonbunden. Selvskærende skruer 25 mm lange vil være nødvendige til fastgørelse af gipsplader.

For at installere strukturen skal du bruge værktøjer:

 • Bygningsniveau;
 • 2,5 meter regel
 • roulette;
 • Maletråd;
 • Bor med en boremaskine;
 • Elektrisk skruetrækker eller elektrisk boremaskine;
 • En simpel blyant
 • Sakse til metal;
 • Konstruktion kniv;
 • Bulgarsk, udstyret med en cirkel på metalen.

Konstruktionsniveauet er nødvendigt for at udføre nøjagtig mærkning af den vandrette linje til installationen af ​​styringsprofilen. Der kræves et to meter niveau, når man markerer plader af gipsvæg.

For at udføre efterbehandlingsarbejdet efter installation med egne hænder, skal du forberede materialer på forhånd, herunder:

 • Serpyanka - til søm forstærkningstape;
 • Selvklæbende forseglingstape;
 • Akryl primer;
 • Putty til sømme;
 • Maling pensel eller rulle;
 • Mellemspatel;
 • Finkornet sandpapir;
 • Lyd- og varmeisolering (om nødvendigt).

Det selvklæbende porøse tætningsbånd hjælper med at sikre rammens stramhed til betonoverfladen.

Forberedende arbejde

Det første du skal gøre før du installerer dit eget loft er at løse problemet med belysning af værelset. På dette stadium er det vigtigt at vælge den type armaturer, der skal installeres, deres kraft, placering på loftfladen og det samlede antal lysarmaturer.

Fra disse parametre vil afhænge af rammens højde, som i sidste ende vil påvirke højden af ​​væggene i rummet.

Efter at have konstrueret belysningen af ​​det hængende loft, ledes de til de elektriske ledninger, hvis ender på stederne for installation af belysningsarmaturerne sænkes og fastgøres med klemmer.

For at bestemme niveauet af loftet og skabe en perfekt flad linje for rammerne af rammen, skal du først mærke på væggene. For at forenkle opgaven sættes strøerne først på rummets vægge med en blyant i en passende højde på 1,7 m, hver gang styret af et laser- eller vandniveau. Tilslut dem derefter med en lakledning i en enkelt linje.

Derefter måles afstanden fra den trækede linje til bundfladen ved hjælp af et målebånd, hvorved det laveste punkt af loftet bestemmes.

Tip: For at beregne højden af ​​den fremtidige ramme fra det planlagte laveste punkt på basisfladen, trækkes ned til profilhøjden og tilføjes 5-8 mm til afstanden til denne værdi. Ved installation af spotlights bør rammens højde korreleres med størrelsen af ​​deres base.

Efter at have etableret afstanden fra det laveste punkt til den vandrette linje, sæt en parallel linje under loftet. Det vil fungere som en vejledning til fastgørelse af styringsprofilen.

Monteringsramme suspenderet konstruktion

En guideprofil er installeret langs rummets omkreds og placeres på en sådan måde, at bundenden falder sammen med den vandrette linje, der påføres væggen.

Efter at have målt den ønskede længde af profilen skal den skæres ved hjælp af saks til metal. Derefter presses tæt på linjen på væggen, der fastgøres på dybden, borer direkte gennem profilen. For at skabe en solid konstruktion skal afstanden mellem hullerne være mindst 30-40 cm, og i kanterne og i hjørnerne - 15 cm.

Ved placeringen af ​​midten af ​​gipsplader skal der tilvejebringes yderligere fastgørelse. Hver profil er limet med et tætningsbånd, der fastgør strukturen til væggen med dowels.

Installationen af ​​loftprofilen udføres i flere faser:

 1. Ansøgning Markup. Linjer lægges på loftoverfladen parallelt med vinduesåbningen og opretholder en afstand på 40 cm. Med dette trin vil det være hensigtsmæssigt at fastgøre gipspladerne både på kanterne og i midten.
 2. Installation af suspensioner. Fastgørelseselementer til profilen på den første række fra væggen placeres i en afstand på 25 cm og ved de næste 50 cm. Et sådant trin ville være hensigtsmæssigt til at lægge isoleringsmaterialet.

Sådan forlænges profilen

https://youtu.be/XDuP0B9-S6o

 • Design check. Ved at forbinde metalelementerne under niveauet kontrolleres fladheden af ​​overfladen af ​​den samlede konstruktion.
 • Isætning af isoleringsmateriale (om nødvendigt).
 • GCL rammeforing

  Princippet om fastgørelse af gipsplader til en metalramme er ret simpelt. De hæves til rammens niveau og fastgøres med skruer hver 10-15 cm.
  Når du installerer gipsplader, er det vigtigt at følge en række anbefalinger:

  Arkene skal fastgøres parallelt med de langsgående profiler, med undtagelse af sammenføjningen af ​​leddene. På stederne for sammenføjning af stykker og hele plader for at forhindre mulige revner under den efterfølgende kitt er det nødvendigt at lave udsparinger med en kniv.

  Alle ledd af lak skal placeres strengt på profilerne. Mellem mellemliggende plader skal der altid være en afstand på 1 mm.

  Skruerne begynder at skrue ind fra hjørnet af arket og bevæger sig mod midten. De skrues i en ret vinkel, "sænket" hætter på pladen med 1 mm.

  Til modtagelse af rektangulære åbninger er det hensigtsmæssigt at anvende en hacksav og til runde til lamper - udstyret med en særlig "krone" elektrisk boremaskine. Hvis det er nødvendigt at lave et rundt hul med en diameter på mere end 80 mm, er det nok at bore et par huller langs cirkelens kontur og klemme indersiden af ​​den dannede cirkel ud.

  Andre hemmeligheder ved beherskelse, når du arbejder med gipsvæg video:

  Arkning af rammeblade, monteret loft giver "bosætte sig" i en eller to dage. Derefter gå til overfladen. Først skal du dække det med en primer. Derefter forsegles forsigtigt alle leddene med et kit og forstærker sømme med forstærkningsbånd. Ud over leddene er de "forsænkede" skruehoveder anbragt.
  Kittens loft er tilbage til en dag. Efter at finishmaterialet er helt tørret ud med fintkornet sandpapir, bliver leddene "slibet". Den rensede overflade er dækket med en finish. Efter tørring slibes leddene omhyggeligt med lamper, og i tilfælde af ujævnheder og ridser dækkes de igen med en finish. Endelig slibning udføres, når materialet er helt tørt, dvs. om 7-8 timer. Ideer efterbehandling muligheder kan tages fra billedet på netværket.

  Efter at have mestret teknologien om montering af et enkelthængt loft, vil det være muligt at gå videre til mere komplekse strukturer ved hjælp af interessante kombinerede muligheder i stedet for standardløsninger.