Stræklofter: en gennemgang af mulighederne for stuen

Registrering af stuen skal gives særlig opmærksomhed. Dette er et sted, hvor du kan samle om aftenen med hele familien eller invitere gæster til ferie. Derfor skal værelset være smukt og behageligt. Ikke den sidste rolle i dens design spilles af loftet, som er i stand til at indstille den grundlæggende tone til dekoration.

Der er mange billeder af eksempler på designstræklofter i stuen. Det er ikke let at vælge den rigtige - meget afhænger af stilen på rummet, dens størrelse og konfiguration. I vores artikel forsøgte vi at indsamle for dig ikke kun generelle anbefalinger, men også forskellige designmuligheder for lofter i hallen.

Spændetøj - et af de mest populære materialer, der bruges i designreparation stuer. Denne belægning er forholdsvis billig og nem at installere.

På grund af lærredets egenskaber er lyd- og varmeisoleringen forbedret, hvilket især er vigtigt i lejlighedsbygninger. Designere elsker disse lofter for deres eksterne egenskaber: de mange forskellige teksturer og farver samt muligheden for at give loftet næsten enhver form, udvider antallet af designmuligheder betydeligt.

Valget af tekstur

En af de vigtigste faktorer, som du bør være opmærksom på - lærredets tekstur. På grund af forskellige PVC-film kan du nemt vælge et strækloft til enhver smag: glat, præget, med reflekterende overflade eller uden det.

Ved at vælge materialetype er det bedre at fokusere på deres kompatibilitet med indretningen og specielle egenskaber.

Nogle arter er egnede til små værelser, mens andre er kategorisk vist for dem. Det samme gælder for rummelige værelser.

 • Glossy stretch lofter. Lys materiale med en stor farvepalet har måske den højeste popularitet. På grund af sine høje reflekterende egenskaber er den velegnet til små stuer. For eksempel et værelse på 18 kvm. vil se meget mere på grund af lysets brydning.
 • Matt lærred er perfekt til klassisk interiør. Den glatte struktur ser godt ud i både pastell og mørke farver. På grund af strukturens art er det imidlertid nødvendigt at overveje alle nyanser af belysningen nøje.
 • Satincoating er lidt dyrere end de foregående muligheder, men det betragtes som deres gyldne middel. Blødt, let poleret lærred skinner et sart lys, men adskiller ikke spejlets glathed. Et sådant loft kan let tilpasses enhver form for interiør.

 • Den mindre populære "tekstil" cover er ruskind. Relief struktur, dybe og rige nuancer... Dette lærred passer godt ind i det klassiske interiør, men det har flere begrænsninger. Først og fremmest tåler det ikke fugt, så strækker lofter af denne type kan ikke bruges i køkkenet eller i badeværelset. Det er også umuligt at vaske dem - det er bedre at bruge renseri. Og den vigtigste nuance, der forhindrede populariteten af ​​suede dækning - manglende evne til at gøre pæne sømme. Derfor er den kun egnet til små stuer. Alternativt kan du bruge lærredet som et element i det kombinerede loft.

 • Fans af high-tech og techno vil sætte pris på stræklofterne med en metallisk effekt. Helt meget specifik - metalliske reflekser giver et smukt overløb af nuancer, men belysningen skal vælges med al mulig pleje. Vi anbefaler at konsultere designere inden brug.
 • Det gennemskinnelige strakte lærred ser originalt ud og bliver helt klart belyst skaber en vis virkning af futurisme. Det er ikke egnet til indretning, men du kan altid bruge det som et indlæg eller skabe en sammensætning baseret på den.
 • Som du kan se, er variationen af ​​mulighederne ekstremt bred. Omhyggeligt tilgang til udvælgelsen under hensyntagen til egenskaberne i din stue. Med den rigtige tekstur kan du nemt skabe et fantastisk smukt værelse.

  Er valg af farve vigtigt?

  Der er kun et bestemt svar på dette spørgsmål: selvfølgelig ja!

  Farven er ikke mindre, og måske vigtigere end tekstur. Det rigtige farveskema hjælper dig med at justere et lille rum, gøre det nemmere at zoning og bidrage til skabelsen af ​​et harmonisk design.

  Antag ikke, at valget af farver til et strækloft i stuen - kun et spørgsmål om smag. Forkert valg, risikerer du at skabe et rum, hvor næsten ingen kan være bekvemt placeret.

  Almindelig fejl: Kan ikke beslutte om valg af skygge, nogle prøver at kombinere fem eller seks farver på loftet. En sådan mangfoldighed ser dårlig ud i indretningen. Derudover vil loftet trætte øjnene og lægge pres på psyken. Derfor er det bedre at begrænse til to eller tre nuancer.

  Men et lyst loft kan se anstændigt ud.

  For eksempel, hvis du sætter et indlæg af flere kontrastfarver på et pastellnutralt lærred. Fans af chokerende kan risikere og vælge en sort baggrund. Denne teknik ser spektakulær ud, men kræver passende indramning, så omhyggeligt overvej resten af ​​interiøret.

  Lette, glatte eller satinlofter ser godt ud i små stuer. Vælg en skygge for at matche vægge eller møbler, placere flere kilder til belysning... Du bliver overrasket, når du ser, hvordan dit værelse vil stige.

  Vil se godt ud og pastelfarve. Du kan prøve en gradient og få intensitet til væggene. I dette tilfælde bliver rummet visuelt bredere.

  Men med mørke toner er det bedre at være forsigtig: Selv med tilstanden af ​​blank tekstur, hvis du ikke kan vælge den rigtige belysning, vil de visuelt reducere din stue.

  I store rum er der ingen sådanne begrænsninger: Brug dristigt mørkeblå, burgunder eller sorte nuancer, hvis de selvfølgelig passer til dit interiør.

  Zonering af farver kan se interessant ud: Fremhæv placeringen af ​​sofaen eller lænestole. Her er du fri i din fantasi. Både lignende og kontrasterende farver vil se harmonisk ud. Sidstnævnte er meget mere spektakulære, men kræver en vis forsigtighed.

  Loftet og væggene, der er lavet i samme farve og lignende tekstur, ser usædvanlige ud. Men desværre fungerer denne løsning ikke for små stuer.

  Forskellige former

  En anden grund til at elske hævede lofter - evnen til at give dem enhver form. Enkelt niveau, multi-level, bølget... Alt afhænger af dig! Og selvfølgelig fra dit værelse.

  Først og fremmest skal det bemærkes, at muligheder med to eller flere niveauer ikke passer til små værelser. Ethvert strækloft tager mindst femten centimeter i højden. Jo flere "trin" der er, jo mindre højder vil forblive. Vær derfor forsigtig, hvis du ikke er sikker på, at stuen rummer sådanne forsøg.

  Loftet på et niveau kan også se spektakulært ud: på grund af indretningen, belysningen, farverne. Gipsindlæg i små stuer ser også passende ud, så følg ikke kompleksiteten af ​​strukturerne.

  En anden type, der ser godt ud i et lille rum, er klitter. De små svingninger i højden, der skaber effekten af ​​sand, bøjet af vinden, mærkeligt nok, vil tilføje volumen. Derudover ser denne relief lærred meget stilfuldt og usædvanligt ud.

  En mere radikal mulighed, havbølger, egnet til store stuer. Det ser spektakulært ud på billedet, for ikke at nævne det virkelige billede i interiøret.

  Selvfølgelig er den mest forudsigelige farveindstilling for dem alle nuancer af blå eller turkis. Du behøver dog ikke være begrænset til dem: Vis fantasi og se, hvor smukke uforudsigelige beslutninger er. Men det er bedre at ikke anvende billedudskrivning: lindringen kan fordreje den oprindelige ide.

  Multi-level design ser godt ud i store, rummelige værelser. Brug dem til zonering eller blot som et element af indretning. Forskellige buer og buer ser spektakulære ud. Hvis du ønsker det, kan du endda indse loftets kuplede form - det ser ekstraordinært og smukt ud, men loftets højde skal være passende.

  Derudover er der en usædvanlig type konstruktion af spændevævet - "loftgulv".

  For eksempel ser en niche til tv originalt ud i en søjle. Sådanne løsninger er egnede til både klassisk og moderne design.

  Men disse er generelle retningslinjer. Lad os se på, hvordan stræklofter i det indre af stuen ser på virkelige eksempler.

  Interessant loftdesign i stuen

  Vi vil ikke overveje standarddesignløsninger, du finder dem i stort antal i dette afsnit. Specielt for dig har vi valgt ægte originale og usædvanlige løsninger, der kan inspirere dig med nye ideer til design af stræklofter i stuen.

  Mulighed I. Bølgeformede indlæg

  Kombination af forskellige former for relief kan se meget originale og usædvanlige. Tilføj et par udragende glatte elementer til loftets flade struktur - dette tilføjer ikke kun plads til rummet, men ser også helt oprindeligt ud.

  Denne designmulighed ser godt ud i alle farver - både lyse og pastelle. Materialets tekstur kan også vælges efter eget valg. Men det er nødvendigt at tage højde for at i et lille rum vil denne type design simpelthen ikke se, hvilket reducerer mængden af ​​ledig plads betydeligt.

  Derudover er det nødvendigt at overveje at modtagelsen selv tiltrækker opmærksomhed. Derfor bør du ikke overbelaste loftet med indretning, og resten af ​​rummet skal gøres fastholdt og koncist.

  Mulighed II. Lysekrone niche

  Denne metode ser godt ud både i en lille og i en rummelig stue. Lige når du installerer loftet, skal du have et cirkulært eller vist hul, hvor du installerer drop-down-lysekronen.

  Modtagelse er ret simpelt, billigt og effektivt. Ser godt ud med matte og fløjllofter: enhver reflekterende overflade kan forvrænge lyset og ødelægge indtrykket.

  Vi anbefaler at du vælger lyse, rige farver og en lysekrone med subtile detaljer og pæne hængende elementer: Denne kontrast ser ganske interessant ud og virker ikke overbelastet.

  Du bør ikke købe overdrevent fancy lamper - i dette tilfælde kan de se lidt latterligt ud.

  Mulighed III. Efterligning af en vinduesåbning

  Vinduet på loftet ser altid ud til at være interessant og originalt. Det kan gøres i stuen af ​​et privat hus, men med en række begrænsninger. Meget vanskeligere er situationen i en højhuslejlighed.

  Men tror ikke, at du skal sige farvel til drømmen. Stræklofter med fotoprints hjælper dig. Bare dekorér betonindsatsen i form af en vinduesåbning, og indeni placerer du et tryk med himlen, skyerne eller endda flyvende fly. Tynde træplader, der efterligner skillevægge, vil også se godt ud.

  Interessant ide: Hvis du vil helt imponere gæsterne, kan du prøve den kombinerede mulighed. Brug det trykte lærred til at skabe en stjerneklar himmel effekt med spotlights og LED-strimler. Så på dagtimerne vil du observere skyerne og om natten de himmellegemer. Den fulde effekt af dette vindue!

  Mulighed IV. Perforerede lofter

  Modtagelse er simpel nok, men ser original. Et loft på to niveauer, i det øverste lag, hvoraf åbninger af en vilkårlig form skæres igennem eller komponenterne udgør figuren som følge heraf (for flere varianter af sådanne lofter, se denne gennemgang).

  Denne metode giver dig mulighed for at skabe et usædvanligt spil af lys og skygge, det ser friske og originale ud. Med korrekt valg af belysning passer til næsten enhver form for interiør, undtagen måske en streng klassisk.

  Prøv at skabe et perforeret billede på loftet eller tilføj let kaotiske slots.

  Et interessant trick: Brug små huller til at skabe en let burst effekt gennem loftet.

  Mulighed V. Usædvanlig udskrivning

  Tror ikke, at udskrifter er begrænset til billeder af himlen, stjerner, farver eller abstraktion. Vær ikke bange for at vise fantasi. Tilføj fervor til det klassiske interiør vil hjælpe med at udskrive med en ondskabsfuld killing, for eksempel.

  Kronen af ​​træer eller hvælvinger af høje bygninger, som om de stiger op fra væggene, ser meget smukke ud.

  Til elskere af højteknologiske pasformbilleder, der skildrer neonleget. Husk den gamle Windows screensaver af interlaced laserbånd? På loftet vil det se meget mere spektakulært ud end på skærmen. Særligt smuk dette design ser ud, når det lyser af lysdioder.

  Begræns ikke din fantasi i valget af fotoudskrivning til udformning af stræklofter - moderne teknologi hjælper dig med at indse næsten enhver ide.

  Vi håber vi har formået at vise dig, at selv et enkelt enkeltniveau lærred kan se stilfuldt og usædvanligt. Bliv inspireret af vores eksempler til at skabe et smukt og unikt interiør, der afspejler din smag.

  Udformningen af ​​loftet i stuen - modetrends og aktuelle tips

  Stuen kan med rette kaldes hjertet af et hus eller lejlighed. Det er her, at alle familiemedlemmer samles for at tilbringe tid sammen efter en lang dags arbejde. Her er gæsterne velkommen, middagsselskaber eller hyggelige sammenkomster med venner arrangeret.

  Stil i stuen kan fortælle meget om sin ejer. For eksempel er det minimalistiske interiør særligt for rationalister og introverter. Den klassiske stil kan ofte ses hos mennesker interesseret i historie og kultur, men sosialt og kunstneriske personligheder foretrækker ofte Chebbi-chic.

  Ikke så længe siden blev hovedrollen i indretningen af ​​stuen givet til vægindretning og møbelvalg. Samtidig varierede loftets design ikke med særlig mangfoldighed: oftest var det bare hvidt og en passende lysekrone blev hængt. Nu er loftet blevet et fuldt udbygget element i interiøret. Med det rette design kan du ikke kun visuelt forøge rummets rum, men også lave zoneinddeling og understrege den overordnede stil på rummet.

  Loftsafslutninger

  Så overvej de grundlæggende måder at dekorere loftet i stuen på. Ifølge teknologiske funktioner kan lofter opdeles i:

  Stræklofter

  Denne type konstruktion er nem at bruge og holdbar. Det giver dig mulighed for at understrege rentable funktionelle rum i rummet, samt skabe en original sammensætning i det indre af stuen. Hertil kommer, at i tilfælde af oversvømmelse fra toppen af ​​naboerne vil det hængende loft modstå en betydelig mængde vand, hvilket vil spare møbler og ting fra skade. Under spændingsarket kan du nemt gemme al kommunikation, det kræver ikke særlig pleje.

  Det er vigtigt! Det eneste du skal huske, stræklofter er bange for skarpe genstande og skarpe temperaturændringer.

  Stræklofter kan være uigennemsigtig, halvglans, blank, efterligning marmor, ruskind eller metal.
  Hvis loftet i stuen er lavt, giver det mening at vælge et blankt lærred. Det har en reflektionseffekt og forstørrer visuelt rummet.

  Blandt stræklofter er især populære i dag:

  1. Flydende lofter (Loftet er designet på en sådan måde, at det ikke rører væggene. Dette skaber illusionen om at flyde i luften. Og hvis LED-strimlen samtidig er monteret i det frie rum omkring omkredsen, vil stuen visuelt udvides).
  2. Belysningslofter (Et sådant loft lyser fra indersiden over hele området. Effekten af ​​ensartet luminescens opnås ved hjælp af specielle lamper, der dækker med en speciel film. I dag er modeller, som understøtter flere lysfarver, styret af en særlig kontakt, relevant).
  3. Lofter med etno-motiver (Moderne farvetryksteknologi gør det muligt at anvende et bredt udvalg af mønstre og motiver til lærredet. Dette lærred giver hver stue et unikt og unikt udseende).

  Hvad angår farve

  I dag er en kombination af flere farver ved at blive populær, hvoraf den ene er hvid (eller dens derivater). Hvorfor præcis hvid? For det første kombineres det med alle farver. Og for det andet passer det perfekt ind i enhver indretningstilstand.

  En anden farve, der nu er på toppen af ​​populariteten - Bourgogne. Men du behøver ikke at vælge en lys og for mættet skygge. Bløde bourgogne toner er i stand til at gøre stuen hyggeligt og elegant.

  Suspenderede lofter

  Visuelt ophængt loft af gipsplader adskiller sig stort set ikke fra stretchmatte lærred. Han kan ligesom spændingen også give dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder og fejl i loftfliser.

  Også fordele ved et falsk loft omfatter:

  • deres miljøvenlighed
  • mulighed for at oversætte til virkeligheden de mest dristige design ideer;
  • lave omkostninger;
  • evnen til at skabe multi-level og curvilinear strukturer;
  • øget lydisolering i rummet.

  Som en ulempe kræver den efterfølgende efterbehandling af det monterede loft (maling, kittet) visse faglige færdigheder.

  Hvis du vælger at give fortrinsret til et loft på flere plan i stuen, skal du huske: Hældningen af ​​loftet skal være mindst 2,7 meter (ellers vil loftet visuelt "knuse"). Hvis højden er mindre - det er bedre at stoppe ved et loft på et niveau.

  Som det er tilfældet med hængende lofter, kan der opnås en interessant effekt ved hjælp af LED strip som baggrundsbelysning. Det er bedre at have langs billedet af billedet.

  Kombineret lofter

  Effektivt og stilfuldt ser kombinerede lofter, hvis konstruktion anvendes og suspenderes og spændingsstrukturer. Sådanne lofter er normalt lavet to eller flere niveauer. Her på en solid overflade af gipsvæg kan du placere belysningsenheder eller dekorative elementer, at det bløde stretchstof ikke står op til. Og på PVC film kan anvendes mønstre, ornamenter og forskellige tegninger. Visuelt udvidelse tillader 3D-tegning.

  Tip: At kombinere loftmaterialer giver mulighed for en klar zoneinddeling af stuen.

  nedhængt loft

  Podshivny lofter kan være lavet af gipsplader, fiberboard og MDF. Sådanne designs har en lang levetid, fugtfast og sikker.

  Der er også et stort udvalg af tekstur og farve løsninger. Ved hjælp af plader af DVP og MDF efterligner en sten, træ, flise. Sådanne plader er lette at male, klistret over med en film. De kan dekoreres med lameller.

  På den ene side er fordelene ved sådanne lofter, at de er fastgjort direkte til rammen og derved ikke skjuler højden af ​​stuen. På den anden side kan du under en sådan konstruktion ikke skjule kommunikationen, og muligheden for at bruge indbyggede lamper er praktisk taget udelukket.

  Gipslofter

  I øjeblikket kan loftgipset omfatte en lang række fyldstoffer (små sten, stykker glimmer, kvarts, træfibre osv.), Hvilket giver det et ujævnt udseende ved udgangen.

  Loftgips sker:

  • tekstureret (inkorporerer granulat, danner relief uden yderligere indsats);
  • strukturelle (klar masse af hvid farve, tage den ønskede skygge ved hjælp af farvning).

  Fordelen ved denne type finish er - en sømløs loftsoverflade, der maskerer sine defekter ved hjælp af relief. Derudover er et sådant loft relevant for lave rum, da det ikke stjæler overskydende centimeter.

  Gøre loftet ved hjælp af imiteret stucco

  Denne type indretning vil være passende i tilfælde af en stue i gotisk eller antik stil. Moderne stucco lavet af polyurethan, det er let og let monteret i loftet. Den mest populære blandt sådanne dekorative belægninger:

  - lister (elementer, der tillader at lukke og dekorere leddene i loftet med væggene);

  - stikkontakter (bruges til at dekorere lyspunkterne i lysekronen og lamperne til loftet).

  De vigtigste fordele ved polyuretanstik:

  - styrke og lang levetid

  - mindre vægt af sådanne produkter

  - Elementerne er let at bøje, hvilket giver dem mulighed for at tage form af buede overflader.

  Belysning loftet i stuen

  Belysning spiller en meget vigtig rolle i udformningen af ​​stuen. Det er valget af lyskilder og deres korrekte placering, der bestemmer det endelige udseende af stuen.

  Det er nødvendigt at have central belysning (hvis der er flere zoner i stuen, skal hver zone have sådan belysning). Arbejdsområdet kræver også belysning (store områder er bedst belyst med spotlights).

  lysekroner

  Lysekronen i midten af ​​loftet er en klassiker. Det passer perfekt til næsten ethvert interiør og vil gøre lokalet mere behageligt.

  Men glem ikke lampens vægt! En tung lysekrone bør monteres direkte på betonloftet og ikke for at lette gipsvæggen. Af denne grund er denne type belysning ikke den mest egnede i forhold til hængende og nedhængte lofter. Her for at erstatte lysekronen kommer moderne indbyggede lys.

  projektører

  Fordelen ved sådanne lamper er:

  • sikkerhed (varme ikke loftet);
  • evnen til at skabe belysning omkring omkredsen eller på et bestemt mønster
  • lette installation af lamper og om nødvendigt udskiftning af pærer;
  • Nogle modeller kan rotere i en vis vinkel, hvilket gør det muligt at ændre belysningsretningen.

  LED strip

  LED-stripe giver dig mulighed for at vælge en usædvanlig farve- og lystilstand. Gennem lysdynamiske effekter kan du skabe et rigtigt lys show i din egen stue.

  Tips

  Sammen med en række muligheder for at dekorere loftet i stuen, var der også mange smagfuldt eksempler og publikationer i magasiner, lofter med et stort antal uhensigtsmæssige bøjninger på flere niveauer, stukkegods og et stort antal spotlights. Der er mange, der ønsker at gentage denne dårlige smag i deres lejligheder under sloganet: "jo lysere - jo bedre."

  For at undgå sådanne fejl skal du overholde følgende principper:

  1. Hvis loftet i stuen er lavt, er det bedre at opgive cornices med massiv stucco.
  2. Når du vælger en minimalistisk stil i stuen, skal du ikke dække loftet med hele konstellationer af spotlights - det vil også være upassende.
  3. Hvis loftet skal males i væggenes farve, skal dens intensitet være 2 gange lavere.
  4. Coole farver på loftet øger visuelt dem i højden. Men hvis vinduerne i stuen overser nordsiden, er det bedre at nægte denne designidee.
  5. Loft med komplekse konfigurationer anbefales at blive malet i hvide eller cremefarver.

  Loft design til stuen

  Udformningen af ​​loftet i stuen til at være særlig opmærksom. I hallen på væggene kan eventuelle fejl og mangler være skjult eller dekoreret. Moderne gulve er blevet sådan, at det er svært at forkæle dem. I ekstreme tilfælde kan du lægge noget på gulvet, siger en lappematte. Men med loftet vil det ikke fungere, der kan du ikke skjule fejlene, og de vil altid være synlige. Derudover i stuen modtager du gæster, og de kaster ufrivilligt deres første kig på loftet.

  Det er interessant at se på baggrunden for vores lands historie om metamorfosen, som lofter i lejlighederne gik igennem. I den "forbandede tsaristiske tid" var de rigt dekoreret med stuck og hvidt. I de første sovjetår blev stucken stadig forblevet, men begyndte langsomt at falde, og i Stalin-tidsalderen blev der kun siddende ornamenter i midten under lysekronen og perimetergrænsen. Glem ikke, at i sådanne huse var de bedste lejligheder i den æra. I løbet af årene med massebestandskonstruktion blev stukkestøbningen nedsænket i glemsel, de blev simpelthen hvidkalkede og monteret en lysekrone - et af symbolerne for rigdom i sovjetfamilier. Det er nok at huske scenen i filmen "Mimino", når retten finder ud af prisen på lysekronen brudt af "Falcon" Kikabidze.

  Historien bevæger sig i en spiral, herunder designhistorie. Et århundrede gik, loftet genvandt opmærksomheden og blev et fuldgodt objekt i det indre af rummet.

  Til dette formål vælges dekorations- og indretningsmaterialer, designet, dets konfigurations- og belysningssystemer er valgt. Ja, det er netop de kombinerede belysningssystemer, fordi en lysekrone, uanset hvor smuk og stilfuld den er, ikke kan løse alle designopgaverne til belysning af hallen.

  Efterbehandling materialer

  At sige, at et loft på et niveau er en banal og kedelig beslutning er helt forkert. Loftets æstetik afhænger ikke af antallet af niveauer, men på kvaliteten af ​​materialerne, kunstnerens dygtighed og omtanke til designidéen. Vi kan give et eksempel: Hængt på loftet, vil ikke-beskrivende falmet farve tapet se upræsentabel. Smuk præget tapet (non-woven, vinyl eller stof), limet i rammen af ​​støbningen, vil se meget anderledes ut. Dekorelementer er ikke niveauer i loftet, loftet forbliver single-level, men et middel til at dekorere det.

  Loft dekoration i stuen - 81 billeder en ide om et smukt og høj kvalitet interiør!

  Når man opretter en stue, lægges der særlig vægt på lofternes afslutning, da deres udseende vil hjælpe dig med at skabe et hyggeligt og behageligt miljø i rummet.

  Der er mange muligheder for efterbehandling, både i stil og i materialer, der kan bruges.

  Hvilke funktioner i dette arbejde vil blive diskuteret i denne artikel.

  Hvilket reparationsloft er muligt i stuen?

  Gennemførelse af reparationer i stuen kræver tid og ressourcer. Derfor skal du i begyndelsen afgøre hvilken version af arbejde du har brug for:

  I genopretningsprocessen kan du lave den nødvendige minimale efterbehandling af loftet og væggene, erstatte kommunikationsnetværkene, gulve.

  Sådan arbejde er relativt lille i omkostninger, du kan håndtere dem selv.

  Overhaling indebærer mere arbejdskrævende og dyrt arbejde. Det er nødvendigt at foretage en fuldstændig demontering af gamle belægninger og netværk, for at erstatte vinduer og døre i rummet, gulvbelægning.

  Det er også muligt at ombygge med ødelæggelse eller overførsel af skillevægge og andre ikke-bærende strukturer.

  Baseret på dit budget og design hensigt skal du vælge den bedste mulighed for at arrangere en stue.

  Den stil du vælger vil hjælpe med at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære i dit hjem.

  De vigtigste metoder til afslutning af loftet

  Gør stuen unik er ikke svært.

  For at gøre dette, er der mange alternativer - stræk eller multi-niveau loft af gipsplader, malet eller tapet belægning loftet.

  Hver type finish har sine egne egenskaber og pålægger særlige krav til belysning, dekoration mv.

  Hvis du kan lave et maleri med dine egne hænder, er det ret svært at installere strækovertræk, så du skal vende sig til fagfolk.

  Enkle loftsdesign muligheder

  Hvis du ikke vil overdrevent komplicere reparationer i lejligheden, så kan du begrænse dig til disse designmuligheder:

  • maleri;
  • renvaske;
  • stikker tapet;
  • vendt mod plader af loft type.

  At gipse loftet og male det, kræver ikke alvorlige færdigheder og særlige færdigheder. Enhver kan håndtere sådant arbejde.

  Selvfølgelig skal nogle regler overholdes obligatorisk - det er nødvendigt at forberede overfladen til maleri. Loftfladen skal være på niveau. Dette er den eneste måde, du kan skabe det perfekte fly på loftet.

  Det er også vigtigt at primer og kitt.

  Farvning kan gøres ved hjælp af vandbaserede maling, og til efterfølgende dekoration kan du montere en række gardinstænger, bjælker eller rosettes af det oprindelige udseende.

  Ofte er indretningselementerne malet i samme farve som loftet selv. Men i nogle tilfælde er det tilladt at bruge forskellige toner, hvilket vil give hele strukturen en særlig originalitet.

  Lysekroner, sconces eller gulvlamper kan bruges som lyskilder. Det anbefales at vælge LED-lamper til dem.

  Det er let at passe på det malede loft, men det er nødvendigt at gentage arbejdet med en vis regelmæssighed.

  Den vigtigste fordel ved denne færdiggørelsesmetode er muligheden for at anvende både til højt til loftet og lave lofter.

  Gipsplader lofter

  Loft af denne type er monteret i to faser:

  • installation af metalprofiler;
  • fastgørelse på profilen af ​​gipsplader.

  Ved registrering kan du bruge forskellige farver og form af materialet. Populære er multi-level og single-level konstruktioner.

  Særlig opmærksomhed under arbejdet skal betales til forarbejdning af plader. Det er nødvendigt at forsegle dem forsigtigt, primet og udjævnet. Efter det - kitt med den efterfølgende justering og efterbehandling priming.

  Gipspladens loft skal være dekoreret ved maling eller vægpapir. Også skumplader ser godt ud på det.

  Loft dekoreret på denne måde vil være billigt og relativt brand sikkert. Derudover er gipsvæg karakteriseret ved god miljømæssig ydeevne. En betydelig ulempe er imidlertid dens lave modstand.

  Det er vigtigt at ordne stuen korrekt, især hvis den kombineres med spisestuen.

  Det er nødvendigt at vælge belysningsenhedernes placering for at sikre den bedste lysstrøm. Her kan du bruge lysekroner, sconces, spotlights.

  Som en designløsning kan du indsætte loftets tapet med en phosphorescerende belægning. Dette vil skabe en stjerneklar himmel effekt.

  Originale måder at afslutte loftet på

  Hvis du er træt af almindelige lofter i stuen, skal du forsøge at sprede dem ved hjælp af andre efterbehandling materialer:

  • Murstenloft, som er mest populært i landhuse.
  • Loftet har en metallisk finish i messing, kobber eller stål.
  • Brug stof til lofter. Måske en kombination med metal, læder, træpaneler.

  Oprindelse af stuen vil give lofter. Dekorativ belægning på loftet giver dig mulighed for at skjule kommunikation og give rummet et færdigt udseende.

  For at implementere denne løsning kræves højt til loftet, og selve strukturen er monteret på en speciel ramme.

  Streklofter er lavet af polyvinylchlorid, som har forbedret holdbarhed, bliver ikke våd, er ikke giftig, let at vedligeholde og reparere. Suspenderede lofter kan være uigennemsigtig, blank, lavet med forskellige dekorative løsninger.

  Med korrekt belysning vil dit loft skabe en følelse af svævning, og selve rummet vil blive visuelt forbedret.

  Matte toner giver en følelse af ro og komfort.

  Det er også muligt at afslutte i barokstil, brug af træbjælker. Lofter dekoreret med stucco eller fresker vil se specielt elegant ud.

  Sådan en bred vifte af design vil hjælpe dig med at sikre realiseringen af ​​enhver ide i indretningen af ​​stuen.

  Loftet i stuen - 120 billeder af stilfulde design ideer til stuen

  Hvis vi sammenligner flere årtier siden og dagens tid, begyndte strømmen at være særlig opmærksom.

  I øjeblikket vedrører specielt bange for hver eneste detalje, mens det er vigtigt, at de alle svarer til den generelle ide og stil beslutning.

  Lofttyper

  Ifølge deres tekniske egenskaber er alle lofter opdelt i særlige kategorier:

  • pudsning;
  • spænding;
  • suspenderet;
  • bordede.

  Før du beslutter dig for det endelige design af loftet i stuen, bør du overveje hver enkelt af dem mere detaljeret og fremhæve ikke kun de positive og negative kvaliteter, men også metoden til deres skabelse.

  Hvad er hver af disse varians?

  Pudsning. Relativt populært sortiment, hvis fremstilling foregår ved hjælp af specielle gipsløsninger og yderligere anvendelse af kitt og maling.

  Du kan også anvende limning tapet og nogle dekorative elementer. De vigtigste fordele er enkelhed på grund af manglen på specielle materialer og værktøjer, styrke, langsigtet drift. Den største popularitet af denne type opnås ved, at der ikke er reduceret rummets højde. Oprettelsesprocessen kræver kvalitet.

  Stræk. De såkaldte plast- eller aluminiumsprofiler anvendes, som er fastgjort til bunden af ​​loftrummet. Så eksperter udfører en spænding af en klud fra vinyl eller stof. Afhængigt af teksturerne er de hængende lofter i stuen kendetegnet:

  • mat;
  • blank;
  • satin;
  • fotoudskrivning.

  Løsninger af denne art har specifikke egenskaber i form af forskellige farver og teksturer, men skabelsens tidsrammer er i gennemsnit helt identiske.

  De vigtigste fordele ved udformningen af ​​stræklofter i stuen skal omfatte nem vedligeholdelse, holdbarhed, pålidelighed og holdbarhed af funktionalitet. Udover de positive kvaliteter bør man også fremhæve de negative, nemlig følsomhed over for mulige temperaturforskelle.

  Suspenderet. Forholdsvis almindelig mulighed. Afvige ikke kun enkelhed og brugervenlighed, men også lave omkostninger. Denne type har evnen til at skjule alle de eksisterende mangler, herunder uregelmæssigheder. Afhængig af hovedbelægningen er der forskel på brug af samme type modulplader og en kontinuerlig version.

  Meget ofte udføres de i form af flere niveauer, hvilket kan ses på billedet af loftet i stuen. Blandt manglerne er det nødvendigt at udpege den obligatoriske underdrivelse af højdeniveauet.

  Bordede. Den færdige version adskiller sig ikke fra det foregående, men designfunktionerne indeholder både fordele og ulemper. I dette tilfælde falder den samlede højde af lofterne ikke, selvom der ikke er mulighed for at bygge i belysning og imødekomme al tilgængelig kommunikation.

  Duplex. Det er en fuldt funktionel og nyttig løsning. Fordelen ved to niveauer lofter i stuen er givet til gips på grund af den forholdsvis lave omkostninger og enkelhed skabelsen.

  Multilevel. Meget mere interessant end den foregående art, men også meget mere kompliceret. Det hjælper med at give rummet et bestemt volumen og opdeling i de nødvendige zoner.

  Materialer til efterbehandling

  De vigtigste materialer, der hjælper med at udføre de nødvendige efterbehandlingsarbejder, omfatter:

  • gips - et relativt gammelt materiale, der kræver yderligere reparationsarbejde;
  • gipsvæg - er et af hovedelementerne i skabelsen af ​​loftet i stuen, nemlig dets udsmykning;
  • MDF - har en række farver, ændres ikke, når de er i kontakt med væsken og som følge af fysisk påvirkning;
  • Filmen og stoffet - hjælper med at give den mest forskellige form til at strække lofter på grund af den unikke egenskab af elasticitet.

  Uanset det endelige valg af materiale, glem ikke om deres fordele og ulemper.

  Farveopløsning

  Denne metode bør gives særlig opmærksomhed, det bør være den mest kompetente tilgang til valget af den ønskede skygge. Dette skyldes de følelsesmæssige og psykologiske virkninger på personen. Når man opretter en stue, er det bedre at vælge rolige farver, der ikke adskiller sig i mætning, selv om sidstnævnte i høj grad afhænger af mængden af ​​sollys.

  Hvis indstillingen indebærer tilslutning af rummet og køkkenet, kan du købe rige farver, som ikke kun giver pladsen en bestemt personlighed, men også genopretter appetitten.

  Når man kombinerer en stue med et soveværelse, anbefales det at foretrække mere dæmpede sorter af farveopløsninger. De hjælper med at skabe en beroligende effekt.

  Loft dekoration muligheder

  Ud over de vigtigste måder at skabe et usædvanligt indvendigt loft i stuen er der også flere måder at dekorere på:

  • stucco - fantastisk til gotiske og klassiske stilarter;
  • maleri - giver loftet usædvanlige og individualitet;
  • klistermærker - er relativt sjældent, men i sidste ende er en temmelig smuk indstilling;

  Du kan også tilføje brugen af ​​bjælker til yderligere metoder, da det er denne mulighed, der giver dig mulighed for at skabe en atmosfære af en vis antikvitet og se godt ud i et moderne interiør.

  Lofter i stuen, 44 billedløsninger

  I sovjetiske tider, da designen af ​​lejligheden var begrænset til tilstedeværelsen af ​​flere frysere og tæpper, var denne del af rummet som loftet næsten ikke knyttet til betydning. Normalt var det bare whitened, en lysekrone blev hængt, og det var slutningen af ​​interessen i det og ideerne til dets design.

  Derfor er loftet som en integreret del af interiøret begyndt at opfattes relativt nylig.

  I moderne design er hvert plan i interiøret lige vigtig og udformet i harmoni med miljøet for at skabe et komplet billede og udtænkt rummets atmosfære.

  Og hvis loftet i soveværelset eller køkkenet ikke kræver en så forsigtig indretning til dekoration, så skal stuen, som dit besøgendes visitkort, have et perfekt udseende.

  Lofttyper

  De vigtigste kategorier af lofter, i hvilke de kan opdeles efter teknologiske egenskaber:

  En populær type lofter, som kan ses i de fleste lejligheder. Det er lavet på basis af gipsopløsninger, der påføres overfladen af ​​loftet, efterfulgt af anvendelse af kitt og efterbehandling med maling, vægpapir eller dekorative elementer.

  Dens enkelhed er den største fordel. Et sådant loft kræver ikke specielle materialer og værktøjer til fremstilling. Det er ret stærkt og holdbart. Det er bedst egnet til lave værelser, da det næsten ikke stjæler højden af ​​stuen. Denne mulighed giver dig mulighed for yderligere at dekorere loftet med forskellige forme eller stucco.

  Men desværre kræver en sådan løsning en meget høj ydeevne, for ellers vil den knække med høj grad af sandsynlighed. Det er heller ikke egnet til ekspressivt ujævnt grundlag - udjævning af loftet kan blive en meget tidskrævende, dyre og absolut urentabel proces.

  Den særlige egenskab ved et sådant loft er tilstedeværelsen af ​​en plast- eller aluminiumsprofil fastgjort til bunden af ​​loftet på hvilket vinyl- eller stofstrukturen strækkes.

  I sidste ende kan du få en anden tekstur: mat, glans, satin eller blot et trykt billede eller billede.

  De er nemme at vedligeholde og kræver ikke særlig pleje, og levetiden er ca. 10 år. Pålidelighed og holdbarhed - dette er deres trompetkort. I tilfælde af oversvømmelse af lokalet med naboer fra de øverste etager kan det modstå en betydelig mængde vand, hvilket hjælper med at forhindre skade på ting i dit værelse.

  Ulempen ved sådanne systemer kan betragtes som følsomhed over for dråber ved stuetemperatur. Når varmelofter kan sænke lidt, og i kolde perioder mister elasticitet, hvilket påvirker udseendet. Følsomme over for skarpe genstande og til udskæringer eller punkteringer, er reparationer dyre.

  Hidtil er loftssystemer den mest almindelige løsning, når man reparerer eller ombygger et værelse. Blandt andet var deres favorit enkelhed og pålidelighed af designet, nem installation og lave omkostninger. De bidrager kvalitativt til at skjule fejl eller krumning af det eksisterende loft eller kommunikation, der er underlagt det.

  Afhængigt af typen af ​​belægning er at tilvejebringe en modulær og solid.

  • Den første type er kendetegnet ved, at den består af identiske modulære firkantede eller rektangulære paneler fastgjort til rammen på grundlag af loftet. Modulære lofter har et ikke meget hyggeligt udseende, er hovedsagelig fremstillet af kunstige materialer, og som følge heraf er det i meget sjældne tilfælde brugt i lejligheder.
  • Faste lofter består i de fleste tilfælde af monolitiske plader af gipsvæg, de er mere miljøvenlige og behagelige at se på. Det er let at dekorere, give mulighed for at "spille" med formularerne og dermed understrege interiøret i enhver stil. Tillad dig at nemt indlejre belysningen af ​​forskellige typer.

  Oftest sætter suspenderede lofter flere niveauer, eksempler og billeder, som vi viser nedenfor.

  Af alle de mulige mangler er det eneste, der er værd at være opmærksom på, den tvungne undervurdering af det endelige niveau af loftet på grund af behovet for at montere suspensionen og rammen og derefter også fastgøre paneler på den. Særligt mærkbart vægttab i rummet, når der opstilles et loft på flere niveauer.

  Der er næsten ingen signifikante visuelle forskelle fra nedhængte lofter i færdig form. Men funktionerne i deres design giver både visse fordele og mindre ulemper.

  På grund af fastgørelsen af ​​pladerne direkte til rammen anvendes ingen yderligere suspensioner. Denne mulighed "stjæler" mindre højde, hvilket er en åbenbar fordel for lav eller mansard værelser. Men på den anden side tillader det hemmede loft ikke, at kommunikationen er skjult under den og gør det vanskeligt (eller endda eliminerer) muligheden for at bygge i belysning.

  Sådanne lofter er lavet af både gipsplader og træpaneler.

  Det flade loft, som en standard i de sidste mange år, bliver i stigende grad historie. Ved reparation eller ombygning af en lejlighed forsøger de fleste at diversificere de mest kedelige ved første øjekast en del af rummet. Næsten alle ønsker at give det vitalitet og harmonisk forbinde med resten af ​​interiøret.

  Ud over det usædvanlige og stilfulde udseende kan designet af et to-niveau loft være meget funktionelt og nyttigt. Begyndende fra form af individuelle niveauer, som visuelt kan fremhæve stueindretningen og skitsere arbejdsstuen og slutter med en varieret og interessant indbygget belysning, som hurtigt erstatter almindelige lysekroner og lamper.

  Og vigtigst af alt, det giver dig mulighed for at legitimere ideer fra strenge og pludselige beslutninger til blød og amorf.

  Næsten alle ovennævnte typer lofter ser godt ud i en implementering på to niveauer. Dette giver dig mulighed for at kombinere forskellige typer af design og opnå fantastiske resultater, så meget som muligt udforme ikke-standard design ideer.

  Endnu vanskeligere, men på samme tid meget smukkere end det foregående eksempel, løsningen. Denne mulighed ændrer i høj grad stuen, giver den et volumen og plastik. Han understreger dele af rummet og hjælper med at visuelt dele dem i zoner eller placere accenter rundt om i lokalet.

  Ud over en smuk udsigt viser den sig charmerende i tilfælde af at kombinere en stue med køkken eller soveværelse, især ved hjælp af zonet lys. Effekten af ​​en næsten usynlig væg skabes mellem rummets sider, hvilket danner en helt anden atmosfære i forskellige dele af rummet.

  Tak på flere niveauer hjælper med til nemt at ændre stueets geometri om nødvendigt for at skjule nogle af uregelmæssighederne i loftet selv og væggene. At rette fejlen i planlægningen med det er meget lettere. Det giver dig mulighed for at spille i forskellige farver og teksturer på grund af tilstedeværelsen af ​​mange niveauer og fly.

  Usædvanlig designløsning på flere niveauer, suppleret af en dekorativ stativ.

  Forskellige lofter med usædvanlige løsninger er karakteristiske for traditionelle klassiske stilarter. Et typisk eksempel er stuen interiør i engelsk stil, for hvilke bjælkelofter, stucco støbning og maling er egnede.

  Det næste er ar nouveau. Du kan se traditionelle løsninger af lejlighedskonstruktion i moderne stil her, hvor der præsenteres mulighederne for afslutning af lofter og vægge.

  Hvis du beslutter dig for at dekorere stuen i den megapopulære stil i Provence - brug bjælker, i det mindste dekorative. Og eksempler på design, se vores publikation.

  Materialer til efterbehandling lofter

  Det allerførste og vigtigste materiale i indretningen af ​​lofter fra meget lang tid. Der er mange måder at bruge gips på, afhængigt af det ønskede resultat, men i sidste ende viser det sig, at selvom det er meget godt, men ganske simpelt og ret kedeligt resultat, som i dag meget få mennesker er tilfredse.

  For at give et originalt og lyst udseende til loftet kræver gips yderligere dekoration og maling, hvilket uundgåeligt øger de endelige omkostninger ved arbejde og øger den tid, der kræves for at skabe det.

  Det er svært at forestille sig ethvert design uden brug af dette materiale, der så trygt og i lang tid har en ledende position inden for reparation. Uanset brugen af ​​andre materialer ved afslutning af loftet er det gipsvæg, der er det vigtigste og integrerede element i dekorationsprocessen.

  Det er billigt, nemt at håndtere og installere. Med den er det muligt at skabe enhver form for loftet og gøre overfladen helt flad. Bagved det er det let at skjule uregelmæssigheder, overlappe defekter eller brolagt kommunikation. Giver dig mulighed for nemt at installere belysning. En høj miljøvenlighed gør gipsvæg egnet til alle typer lokaler.

  MDF-paneler til arkivering af loftet anvendes ganske ofte, og materialet selv har flere fordele. De er lavet af komprimerede træflis og indeholder ikke phenol og harpikser. Laminerede paneler kan være helt farve og tekstur, de er ikke bange for fugt og en lille fysisk påvirkning. Et sådant loft er let at installere og med minimal omhu vil det vare i mange år.

  Men sådanne paneler hører til kategorien lavprismaterialer, deres udseende er ret simpelt og svarer til prisen, så du bør ikke forvente for meget - de vil ikke se perfekt overalt.

  Disse materialer anvendes i stræklofter, giver os mulighed for at give dem en anden form på grund af elastiske egenskaber af vinylfilmens stoffer. En række farver, blanke og matte teksturer samt muligheden for at udskrive på dem med de ønskede billeder eller fotos giver dig mulighed for at arrangere stuen med de mest dristige og ikke-standardiserede løsninger.

  Selvom sådanne materialer er meget smukke og holdbare, men derimod har flere ulemper. Følsomhed over for mekanisk stress og skarpe genstande, temperatur og forskelle, der påvirker udseendet og de fysiske egenskaber.

  Vælg farven på loftet

  På trods af det store udvalg af malinger og flerfarvede materialer, bør deres valg tages meget alvorligt.

  I tilfælde af stuen er det bedre at vælge klare og rolige farver, koldt eller varmt medium og lavmætning som steder, hvor folk ofte forbliver, især om dagen, f.eks.: gylden, grågrøn, gråblå eller gulgrøn og andre. Ligeledes kan lysstyrken og nuancen afhænge af orienteringen og mængden af ​​naturligt lys ind i rummet.

  For loftet i stuen kombineret med køkkenet er det fornuftigt at vælge lyse og mættede farver som orange, gul, lysegrøn og deres nuancer - de tilføjer farve til køkkenet og derved vækker appetitten og opløfter stemningen.

  Hvis stuen er udstyret med et soveværelse, så er det bedre at bruge en mere dæmpet pastelpalet, som lyseblå, beige eller mørke nuancer, hvis lofterne er høje nok. Disse farver har en beroligende effekt, som er mere passende i disse typer værelser.

  Loft dekoration muligheder

  Ud over at skabe lofter af usædvanlige former og stræklofter med fotoudskrivning findes der metoder til yderligere dekoration, for det meste enkle gips og falske lofter lavet af gipsplader.

  En fantastisk måde at dekorere loftet på stuen, lavet i den klassiske eller gotiske stil.

  Takket være moderne teknologier kan ganske tunge gipsblandinger, hvoraf stuccoelementerne normalt laves i lofter, nemt udskiftes med polyurethan. De er billige og meget nemme at bruge.

  Uanset hvilken type maleri (kunstnerisk eller stencilled), er det i stand til kvalitativt at dekorere loftet og give det unikke og originalitet.

  Hvis muligheden for kunstmaleri måske ikke er meget billig, så er stencilprocessen ret budgetmæssig, og resultatet ser meget smukt ud.

  Brugen af ​​klistermærker og fotobaggrunde på loftet i stuen er et sjældent fænomen, men denne metode giver dig mulighed for at dekorere loftet med absolut smukke billeder eller fotografier, og i kombination med belysning kan du få en fantastisk effekt af en stjerneklar eller overskyet himmel.

  Naturligt træ eller billigere vinylbjælker efterligner træ vil bidrage til at skabe atmosfæren i et gammelt hus eller harmonisk komplementere endda et moderne interiør.

  Dekorative plastbjælker i loftet niche.

  Markedet er fyldt med forskellige materialer og muligheder for lofter.

  Kombination af forskellige materialer, paneler, farver og lys kan give meget usædvanlige smukke resultater.

  Strækloft i stuen: 60 billed ideer

  Sandsynligvis mange har mindst en gang i deres liv set lofter i stuen i farverige fotografier eller besøger venner. Dette er en moderne stilfuld løsning, der utvivlsomt ser meget æstetisk glædeligt ud. Sammen med ønsket om at dekorere en hal ved hjælp af et så simpelt design, er der tvivl om: hvor pålidelige, praktiske, forskellige er de, og vil de også passe ind i dit rum? I denne artikel vil vi forsøge at besvare alle spørgsmålene!

  Stække lofter til stuen: funktioner

  Der er flere typer stræklofter, men hver af dem består af en ramme, hvor lærredet er suspenderet. Således skjuler det indfødte loft sig bag en ny "forlængelse", som kan tage fra 10 til 50 cm i højden af ​​væggene. Hvad er værterne for sådanne ofre?

  - Den første årsag er ret oplagt - at skjule fejlene på den oprindelige overflade, såsom revner eller pletter. Selv efter en grundig kittet vil det ikke være muligt at opnå et resultat, som spændt materiale giver.

  - Under strækloftet i stuen kan du skjule bjælker, kommunikation eller installere indbyggede lys.

  - En PVC-film kan beskytte en stue fra en oversvømmelse ved et uheld (eller med vilje) organiseret af sine naboer ovenfra. Selvfølgelig sker sådanne situationer ikke hver dag, men deres konsekvenser kan blive en reel sorg for indretningen.

  - Installation af strækloft er et rentabelt bidrag til fremtiden, da driftsperioden varierer fra 10 til 15 år. Dette er underlagt regelmæssig pleje, som er let at implementere hjemme.

  - Selv syntetisk belægning betragtes som miljøvenlig og absolut sikker for helbredet.

  Men hovedårsagen er den pæne udseende og bred variation af design. Du kan vælge ikke kun forskellige farver, men også tekstur, form, mønster. Disse egenskaber giver dig mulighed for at indtaste stræklofter i næsten ethvert interiør.

  Den ekstra belægning selv kan "muffle" støj fra den øverste lejlighed, men for at forbedre denne effekt er der monteret et lag polyesterfiber, som giver lydisolering. Dette øjeblik gør ophængte lofter endnu mere ønskeligt erhvervelse til stuen.

  Stilistiske beslutninger

  På grund af det store udvalg af teksturer og farver kan loftslofter tilpasses forskellige indretningsstile i stuen og harmonisk komplementere dem.

  Strekak til stue i klassisk stil

  For et klassisk opholdsstue anbefales det ikke at bruge en blank finish og lyse farver. Den nemmeste mulighed er et hvidt matloft med en lysekrone i midten. For at diversificere det kan du tage en grå eller beige farve, billeder med strenge abstrakte mønstre, i særlige tilfælde - udskrive et billede af klassiske mestre. Det vil se godt ud i omkredsen.

  Strekak til stue i moderne stil

  Dette er et rigtigt felt til eksperimentering med formularer eller tegninger. Det er vigtigt ikke at blive båret væk og forsøge at opretholde en balance og tegne motiver fra det indre, med hvilket loftet skal danne en enkelt helhed.

  Selv om "stjerneklar himmel" -effekt hyppigere anvendes i soveværelset, kan et separat område af pladsen også være dekoreret med prikkede "lys" i stuen, der blinker forsigtigt om dagen og skaber en mystisk atmosfære om aftenen.

  Strekak til stue i minimalistisk stil

  Som minimalistisk stil tilbyder minimalisme et begrænset antal muligheder, men det er bedre at dvæle på den første af dem: et hvidt mattæksloft, der jævnt strømmer ind i væggen, og sletter grænserne i stuen. Lidt dekorere loftet vil hjælpe inventar.

  Strekak til stue i skandinavisk stil

  Med hensyn til efterbehandling er den skandinaviske stil lidt som minimalisme, men giver mere frihed til dekoration. Det ville være hensigtsmæssigt at se på tofladens loft omkring perimeteren og mere "konvekse", men stadig strenge lamper. I den skandinaviske stil dominerer hvid, så alt er entydigt i farven.

  Strekak til stue i højteknologisk stil

  Stræklofter passer perfekt til et interiør, der fremmer "højteknologi", med deres praktiske funktionalitet og et lidt futuristisk udseende. Du kan ikke være bange for at bruge en blank finish, mørke farver, geometriske design eller et komplekst belysningssystem. Men alle disse elementer skal overholde udformningen af ​​stuen.

  Valg af loftets farve

  Farver påvirker ikke kun den menneskelige psyke, men kan også forandre interiøret såvel som stemningen i det.

  Hvidt stretchloft

  En alsidig løsning, der kombinerer med alle farver og har evnen til at afbalancere dem. For eksempel, hvis stuen er meget lyse møbler eller mørke vægge skaber en mørk atmosfære, vil det hvide stretchloft udjævne den resulterende effekt.

  Der er en opfattelse, at der på en sådan belægning er snavsere. Men PVC-film opsamler ikke støv og er nemme at rengøre med almindeligt rengøringsmiddel, der ikke indeholder alkohol.

  Sort strækloft

  Stuer med et stort område har råd til luksusen af ​​et sort strækloft. Dette er en meget stilfuld løsning til et moderne interiør, som giver en vis dybde til rummet. Til toppen visuelt trykker du ikke på beboerne, du skal købe et lærred med en glans effekt og installere lysende belysning.

  Lyse farver

  På trods af at det ikke anbefales at tage lyse nuancer til loftsbeklædning, kan de i rummelige moderne stuer se meget fordelagtigt ud. De er afbalanceret af hvide "rammer" af gipsvæg og diffus belysning. Prøv at sikre, at denne farve kun har det første niveau, så den fængende farve ikke hænger over rummet.

  Belysning og baggrundsbelysning

  Streklofter i stuen giver dig mulighed for at installere et multi-niveau belysningssystem, der vil give alle dele af rummet med lys. Men det er nødvendigt at planlægge dette øjeblik på forhånd, da efter installation af strukturen er det umuligt at montere enhederne.

  En traditionel lysekrone i midten af ​​rummet kan tjene som hovedkilden til lys, især hvis den er indrettet i klassisk stil. En usædvanlig effekt opnås på grund af den lineære belysning omkring loftets omkreds, hvilket understreger dens "bulge". Spotlights hjælper med at skabe et blødt diffust lys.

  Det anbefales at være opmærksom på farven og belægningen, da belysningen undertiden udgør en interessant illusion. For eksempel reflekterer glatte overflader lys, hvorved lysstyrken øges, og matte eller mørk derimod - muffle.

  Det skal bemærkes, at ikke alle typer lamper er egnede til sarte PVC-film. Det er følsomt for høje temperaturer, og derfor anbefales det at købe LED- eller energibesparende enheder.

  Strekak til en lille stue

  Ofte ejere af små lejligheder, der ønsker at bevare dyrebare rummålere, undgå at installere spændingsstrukturer og derved fratage sig deres fordele. Men det følger kun nogle få anbefalinger, der hjælper med at komme sikkert ind i et sådant loft indvendigt:

  - Ingen lyse farver og sort. Det er bedre at forblive i neutrale farver, ideelt på hvidt. Det vil hjælpe med at fylde stuen med lys. Derudover skal der tages højde for en vigtig regel: Loftet skal være det samme eller et par toner lettere end væggene.

  - Glans, som et spejl, skaber effekten af ​​fortsættelse af rummet og derved øger det visuelt. Men denne mulighed er ikke egnet til alle stilarter. I sådanne situationer kan du begrænse monofoniske matte stræklofter.

  - Prioriteten er et simpelt design uden bølger, kegler eller andre former. Et ensartet loft på loftet vil se elegant ud, elegant og stilfuldt.

  - Ikke den sidste rolle spilles af belysningssystemet, som burde jævnt belyse stuen uden at holde opmærksom på lyskilderne. Perfekt til denne passende spotlights og en lille lampe i midten.

  Stræklofter i stuen - foto

  Vi håber, at vores artikel vil hjælpe dig med at forstå karakteristikaene for stræklofter for stuer og deres æstetiske egenskaber. Vi har udarbejdet et udvalg af fotos, som illustrerer mere detaljeret udvalget af designløsninger. Glad visning!