Funktioner ved montering af den sidste krone af rammen under spærrene

Den sidste krone af en tømmer eller logs log er en støtte til tagsystemet, så installationen skal tages særligt omhyggeligt. Trussystemet er en kompleks struktur med stor vægt, som vil hvile på mauerlat - den øvre krone, for hvilken du skal bruge det mest holdbare tømmer. Der er flere typer tagdækning, princippet om at installere spærre og belastningsfordelingen af ​​tagsystemet afhænger af deres valg.

Video: Bygning af et hus fra limet træ. Dag 14-33. Hus foldet. Vi laver tæpper og el. Alt i tankerne

Lægning af den sidste krone i huset og loftet

Kronen i trærammen under spærrene skal nødvendigvis behandles med antiseptiske opløsninger for at forhindre råtning. Pålidelig beskyttelse bør forhindre ødelæggende processer, der eventuelt kan føre til tagets sammenbrud.

Video: Sådan sættes badets vægge

Kronen af ​​loggen i den sidste række er grundlaget for loftet. I den specielle riller ind i hvilke bjælker er installeret er lavet. Huller kan være igennem, i dette tilfælde vil bjælkens ender strække sig ud over væggene og kun optage en del af loggen, i så fald vil væggen være døv.

Den første mulighed er mindre pålidelig, da enderne af loftbjælkerne vil lide af nedbør og udendørs luftfugtighed. Loftslamper kontrolleres af vandstanden, så alle er placeret i samme plan og loftet er glat.

Den efterfølgende fastsættelse af bjælker afhænger af placeringen af ​​loftbjælkerne. De kan placeres som følger:

 • Rafters er forbundet med den øverste krone af væggene. I dette tilfælde udfører logger eller tømmer rollen som en mauerlat: der foretages markering på dem, hvorefter spærrene vil blive fastgjort til dem med et trin, der afhænger af den forventede takbelastning.
 • Rafters kan fastgøres til loft bjælker fremspringende ud over væggene. For at installere loftet skal du vælge et bræt med en sektion på 5x15 centimeter, den skal strække mindst 50 cm ud over væggene. Spærrebenet fastgøres til kanten af ​​loftbjælken.
 • I rammebygger vil bjælkerne blive installeret på den øverste del af rammen, som tjener som omspænding.

Loftbjælker skal også gennemgå særlig behandling. Efterfølgende vil gulvbrædder blive lagt på dem, hvorefter det vil være muligt at udføre arbejde på isolering.

Rafter systemet kan monteres direkte på en bygningens tag, eller den kan laves på jorden i form af trusser, hvorefter de færdige strukturer stiger til toppen. Den første mulighed bruges med mange vægspærre og bjælker, da de vil være ubelejligt at løfte op i samlingen. Færdig gård kan hæves med inddragelse af specialudstyr, det vil i høj grad forenkle arbejdet.

Samling af truss hængende type

Alle rammekronerne er fastgjort sammen med træ- eller metalstifter, afstanden mellem dem er 1,5 meter. Dette sikrer lodretheden af ​​væggene og det lige arrangement af alle elementer i huset.

Til den sidste krone af rammen spiller vedhæftet fil en særlig vigtig rolle, da den skal modstå arkernes effekt. Desuden, hvis du ikke løser den øvre krone, som vil blive installeret spærre, så kan tagets tag simpelthen blæst væk af vinden.

Loftbjælker er stablet i den øvre krone i trin på højst 90 cm, hvilket gør loftet tilstrækkeligt pålideligt. Når den øvre krone er fast, kan du gå videre til installationen af ​​trussystemet. Der er et hængende og monteret spærre system.

Den første mulighed er sjældent brugt: Det er berettiget, hvis bygningen ikke har indvendige vægge, og hele lasten skal falde på bygningens øvre krone. Det andet system bruges til beboelsesejendomme, da hovedbelastningen falder på højderygens knude, og væggene vil ikke lide af tagets vægt. Til træbygninger bruges dobbelthældede tage oftest, da de giver mulighed for den hurtige nedstigning af sne.

Til fremstilling af spærre anvendes en kantet bræt, hvis tværsnit er 5 * 20 cm, de er fuldt forbehandlet. Sekvensen med indsamling af trussystem gør det selv:

 • Efterårsbrugene opsamles på jorden. Dette er den bedste mulighed for et stort område af bygninger, og sådanne strukturer vil desuden være så glatte som muligt. Færdige varer klatre op til taget.

De øverste ender af spærrene er forbundet med hinanden, for dette kan du bruge bolte eller metalplader. De nedre dele af spærrene skal også skæres i en vinkel, så de er nemme at installere.

 • I første omgang er de ekstreme gårde installeret, det er nødvendigt at kontrollere vertikaliteten af ​​deres installation. I første omgang kan de fastgøres med sømme, som derefter fjernes efter installationen.
 • Centrale trusser er installeret, hvorefter de alle er forbundet med hinanden ved hjælp af en batte. Den kan være lavet af kantede brædder; undertiden benyttes OSP-plader til dette. Den slags drejning afhænger af, hvilken slags tagmateriale der skal anbringes på taget.

Denne mulighed giver dig mulighed for at samle trussystemet uden brug af en højderyg. I dette tilfælde vil belastningen fordeles jævnt på bygningens vægge, 4 personer kan deltage i samlingen af ​​spærre.

Video: Badeværelser

Montering og montering af tagstænger udføres først efter en grundig foreløbig beregning. Designet vil afhænge af vind- og snebelastningen i regionen, den anslåede vægt af tagmaterialet, bygningsområdet og en række vigtige parametre.

Ved udformningen er det nødvendigt at henvende sig til faglige arkitekter, hvis beregningerne ikke er korrekte, vil huset snart blive beskadiget. Installationen af ​​tømmerhusets sidste krone og det efterfølgende arbejde på samlingen af ​​trussystemet skal udføres med erfaring.

Loft bjælker i et bjælkehus

Hej Jeg planlægger at bygge et hus ud af et tømmer 6 med 10 med en skillevæg i midten. Er det muligt at installere loftbjælker på et sådant spænd uden at arrangere interne skillevægge og hvad er deres sektion? Venner siger at spændingen er for stor, og der vil være en afbøjning.

Andrei, Moskva.

Hej Andrei fra Moskva!

Det bør være nødvendigt at offentliggøre en komplet tabel fra referencekilder på sektioner af bjælker til forskellige længder af loftsspænd på boliger. Der er mange spørgsmål, der kommer på dette emne.

Hvis du specifikt svarer på dit spørgsmål, bliver det sådan:

Vi må antage, at med enheden af ​​skillevæggen midt i loghuset, vil du have to værelser i et hus med et areal på 30 kvadratmeter hver. (6/5 kvadratmeter og igen det samme). Det er logisk at antage, at tagens skråninger vil være placeret på de 10 meter lange sider af huset.

Heraf følger, at loftsbjælkerne vil være 6 meter i størrelse. (Eller det bliver bundterne af bjælkerne, som stadig har fremspring bag husets vægge, så vil værdien være endnu større ved størrelsen af ​​to hjørner).

På en afstand på 6 meter mellem tømmerhytteens vægge skal loftbjælker installeret en meter ad gangen have et tværsnit på 25/18 centimeter. Bjælker er installeret på kanten, ikke fladt.

Hvis afstanden mellem loftbjælkerne ikke er en måler, men 0,6 meter, så er bjælkens tværsnit taget 22/14 centimeter. Også med installationen på kanten.

Disse sektioner svarer til belastningen oven på dem ved 400 kg pr. 1 kvadratmeter. Det vil sige, hvis toppen er anden etage eller loftet, loftet, så lægger lasten på gulvet (de er loftbjælkerne i første sal) ikke overstige denne værdi.

I stedet for et massivt tømmer er det tilladt at anvende to kantede plader, der er foldet sammen og stiftt bundet, hvilket i sum vil svare til disse sektioner. Det vil sige, i stedet for en bar 25/18 centimeter kan du bruge to plader med et tværsnit på 25/9 centimeter, og i stedet for en bar 22/14 centimeter - to kantede plader 22 / 4,5 centimeter.

Fastgørelseselementer - negle eller skruer igennem, med deres længder svarende til den samlede tykkelse af de to plader. Med et fastgørelsestrin på ca. 0,5 meter.

Her er et meget kort svar på dit spørgsmål.

Andre spørgsmål om loghuse:

Udskiftning af logfiler i loghuse

Om caulking log hytter

Alt om tømmerhytter

Loghuse og deres vedligeholdelse

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Loft og loft

1. Øverste overlapning

Overlap samling.

Jeg lavede den øverste overlapning i henhold til den klassiske ordning: de overlappende bjælker er matricer - logs, der er skåret ovenfra og under, hviler på den øvre kant og fastgør modstående vægge indbyrdes for at sikre stivheden af ​​loghusets struktur.

Matica. Nederste visning.

Matica. Set ovenfra Foto.

Matica. Nederste visning. Foto.

De logs, hvorpå måtterne hviler kaldes kamme. Matitsy og en kam er forbundet i en fed hale.

Matitsa børstet fra modsatte sider (bund og top). De foldede sider tjener som baser til indføring af loftet og lægge gulvet på loftet.

2. Loft

For enhver bygning er meget vigtig høj kvalitet installation af loftet. Loftet er den første og vigtige barriere for den indre varme. Da varm luft ophobes øverst, er det indlysende, at et lækkert loft er den vigtigste kilde til varmetab. Dette er især udtalt ved forhøjede temperaturer i badet.

Loftets højde i mit bad er 2,2m. Men for tilrettelæggelsen af ​​dampbadet "ved alle reglerne" vil jeg anbefale dig at lave lofthøjden 2,5 m.

Docking loftplader.

Som regel er et groft loft hemmed i begyndelsen. Da jeg brugte mineraluld som varmeisoleringsmateriale (lysisolering), så til et trækloft, kan du bruge en bræt på 25-30 mm tykt gran eller fyr. For at forhindre fremkomsten af ​​gennem revner under tørring er det ønskeligt at vælge kvart med en speciel fræser, som er monteret på en cirkelsav, i brædderne.

For at spyge kanterne af trækloftet, er ekstreme logs syninger.

Stænger til loftstøtte og loftet.

Så slår vi to søjler på 70 mm med 50 mm, hvis samlede bredde er lig med måttens højde.
Bunden af ​​en bar er installeret på samme niveau med bunden af ​​måtterne, den øverste af den anden - på samme niveau med toppen af ​​måttene.

Vi spiker det hårde loft, tæt sammen med brædderne. For at forhindre, at pladerne går i stykker, hammer vi i to søm (80-90 mm lange) ind i hver plank i krydset med måttene eller drejer to skruer 70-80 mm lange med en diameter på 5 mm. For at pladerne skal være tæt skruet på matterne, er det nødvendigt at bore hullerne til brædderne i brædderne med en 5 mm boremaskine.

Kontraplanterne fastspidses oven på loftet, lige under måtterne - planker 10 cm brede og 20-25 mm tykke, over hvilke et efterbehandlingsloft er installeret fra et klapbræt eller lignende. Efterbehandling loftsplader falder parallelt med udkastet. Foringsmateriale - enhver, herunder nåletræer. Ryder om, at gran eller fyrbrædder i badet er opbrugt med harpiks, er stærkt overdrevne - en dråbe vises overalt, så det er let at fjerne. Glem ikke at fyr er en stærk energidonor, og derfor er dette materiale det mest foretrukne for et bad.

Udkast til loft i dampbadet (midlertidigt retfærdigt).

I mit bad blev kun udkastet lagt (25 mm tykke gran boards). Allerede tre år fra nu kommer jeg alle til at hæve et retfærdigt loft, men på en eller anden måde virker det ikke. Det er ingen penge, så tid. Og da tilstedeværelsen af ​​et smukt loft ikke påvirker processen med at tage badprocedurer, vil denne operation blive forsinket, det virker, for en ubestemt periode.

I dampbadet er loftet lavet nøjagtigt det samme, kun et groft loft kan være lavet af tykkere plader (40-60 mm tykke).

Det er ikke tilladt at anvende krydsfiner, fiberplader, spånplader til loftfyldstofet, da disse materialer fremstilles ved hjælp af formaldehydbaserede og phenolklæbemidler, der er giftige carcinogener.
Til dine oplysninger: I Tyskland, Finland, Sverige er brugen af ​​disse materialer i boligbyggeri forbudt.

3. Dampbarriere

Dampspærrenes hovedopgave er at forhindre indtrængen af ​​varm, fugtig luft i isoleringen, ellers vil fugt fra luften kondensere inde i isolationen, isolationen bliver våd og mister sine isoleringsegenskaber.

Først og fremmest er det nødvendigt at forsegle væggene og loftet. Væggene og loftets ledd er belagt med en ler-sandmørtel omkring omkredsen fra loftet.

Løsningen fremstilles som følger: For at fjerne store sten, sigtes sandet gennem et metalgitter med en 5 mm celle, og flydende ler (sødcreme-konsistens) er formalet gennem det samme gitter. Vi blander 1 del af sand, 1 del af ler, 1 del af den knuste mineral (basalt) bomuldsuld. Bland med en mixer indtil konsistensen af ​​cottage cheese. Mineraluld giver opløsningen elasticitet.

Derefter sættes dampspærren op fra ethvert materiale, der ikke tillader damp og tåler temperaturer op til 100 grader. Efter min mening er den bedste konstruktion folie til dette formål. Folien er lagt mellem mattes. Foliebredden er 20 cm længere end afstanden mellem matricerne. Surpluses på mattes og griber dem til mattes med en konstruktion hæftemaskine gennem strimler med en sektion på 5mm ved 25mm.

Hvis det er nødvendigt at forbinde stykkerne, så laver vi en overlap på mindst 10 cm og lim den øvre ledd med aluminiumstape.

Dampbarriere lavet af ler.

Dampspærren til badet kan også laves med lergandsmørtel - dækker det grove loft med et kontinuerligt lag på 3-5 cm tykkelse fra loftet.

4. Isolering.

Isolering - shredded basaltuld.

Mineraluld (basaltuld, glasuld, isover osv.) Bruges bedst som en loftsisolering. Mineraluld er letvægts, brandsikker, ikke tilbøjelig til at forfalde, støber ikke og smitter ikke svampe.

Da vi har et tag af garretype, selv knust, kan brugt materiale bruges. Varmeapparatet er lagt (vi falder i søvn) mellem matricerne, lidt - pritrambovyvaya. Hvis isoleringen er i form af måtter, skifter vi dem i et skakbræt mønster for at forhindre gennem revner.

Tykkelsen af ​​isoleringen på mit bades loft er 16-18 cm.

I de hviderussiske landsbyer har brugt en sådan isolering:

1. Efterfyldning (lægning) af tørt ahornblad med et lag på 10-15 cm, på toppen af ​​hvilket der blev hældt et lag af jord 5 cm tykt. Dampbarrieren blev ikke lavet under denne ladning, da bladene er lagt vandret og gør et godt stykke arbejde med denne opgave selv.

2. Væske ler er blandet med savsmuld i proportioner: ler - 1 del, savsmuld - 3 dele. Ler er en god naturlig antiseptisk og tillader ikke at rotne eller forme savsmuld. Ulempen ved denne metode er, at et lag af sådan isolering med en tykkelse på 10-15 cm tørrer i flere måneder.

3. Bonfire - et produkt af hørforarbejdning - en meget effektiv isolering, dog er den brandfarlig og brændbar. For at reducere brandfaren blandes 3 dele af branden med 1 del af jorden og placeres i et lag på 10-15 cm.

Det er ikke værd foragteligt at bøje din læbe - disse billige, grandfathering metoder til varmeisolering kvaliteter kan give odds til mange nymodede dyre varmeapparater. Og for miljøvenlighed - generelt, bortset fra konkurrencen!

Jeg vil især gerne dvæle på brugen af ​​sådanne isoleringsmaterialer i badet som polystyrenskum, skumplast, polyurethanskum.

Alle disse stoffer frigiver formaldehyd, styren og andre giftige stoffer. Ved opvarmning øges udskillelseshastigheden, og ved temperaturer over 60 ° C begynder ødelæggelsesprocessen at udvikle sig i dem med volumenændring og en intensiv frigivelse af giftige stoffer.

Siden i et bad øges hastigheden af ​​metaboliske processer hos mennesker dramatisk, alle disse giftstoffer absorberes effektivt af kroppen gennem huden og luftvejene, hvilket i sidste ende fører til en hel masse sygdomme, herunder onkologiske sygdomme. Styren er særlig farlig for den kvindelige krop.

Jeg vil citere uddrag af artiklen fra Evgeny Shirokov, Cand. tehn. Videnskab, formand for bestyrelsen for den hviderussiske afdeling af Det Internationale Akademi for Økologi.

Arkitekt Dmitry Tihashin (Hviderusland): "Alt nyt er en godt glemt gammel... I begyndelsen af ​​1980'erne udviklede og implementerede Dalstroyproekt Institutet (Magadan), som jeg arbejdede på det tidspunkt, et konstruktivt system præfabrikerede bygninger og strukturer i fjerntliggende områder i ekstrem nordøst for Sovjetunionen (Magadan-regionen, Kamchatka).

I 1983 modtog holdet af forfattere statsprisen på området byggeri.

Systemet var baseret på lette aluminiumspaneler med en "fyldning" - polystyrenskum 200 til 250 mm tykt. Under flyvningen transporteres helikopteren op til 300 m³ hegn, lasten på permafrosten er minimal - grundvandet er let, modstanden over varmeoverførslen er tilstrækkelig...

For fjerntliggende nordområder - ideel. Mange bygninger blev bygget: produktionsværksteder, guldforarbejdningsfabrikker, husholdninger og en række to-etages boliger - i landsbyen Bilibino, i Chukotka, andre steder...

Men efter 5 år besluttede Sundhedsministeriet for Sovjetunionen efter kontrol og forskning, der var af lukket art, at forbyde viderebyggeri og ophold i sådanne huse. Årsagen til testen og beslutningen var de mange fakta om ugunstig graviditet i hjemmet til denne serie. På det tidspunkt blev det officielt anset for, at formaldehyd og andre polystyrenskum-emissioner sandsynligvis skyldtes dette, deres høje koncentration i boligområder.

Historien ligner de velkendte "bjælker" på BAM - drømmen om nygifte - bygherrer af den legendariske hovedvej. Mange husker stadig disse metal "tønder", isoleret med udvidet polystyren indefra. Omkring det samme konstruktive system, de samme konsekvenser for gravide (familierne var unge, og de blev afgjort først) og det samme resultat - forbuddet mod produktion 5 år efter omfattende implementering, på trods af præsentationen af ​​højtstående priser til udviklerne. Interessant nok følte ingen lugt eller ubehag i disse huse. "

Så mænd, hvis du vil have sunde børn og børnebørn, så drage konklusioner.

Beregning af isoleringens tykkelse.

Ved beregning af isoleringens tykkelse vil vi blive styret af følgende SNiP:
SNiP 23-02-2003 "Termisk beskyttelse af bygninger."
SNiP 23-01-99 "Konstruktion Klimatologi"
SNiP II-3-79 "Byggeteknologi".

Disse dokumenter er nemme at finde i fri adgang i RuNet. Det er nok at skrive deres navn i søgefeltet. Jeg råder dig til at downloade, da de bliver nødvendige til beregninger.

1. Ifølge tabel 1 "Klimaparametre af årets kolde periode" SNiP 23-01-99 "Bygningsklimatologi"

Bestem Dd - Degree-dag i opvarmningstiden, ° C · dag med formlen

hvor,
Tvnutr - den anslåede gennemsnitstemperatur for bygningens indre luft svarende til 21 ° C.
Tvneshn - den gennemsnitlige udetemperatur i opvarmningsperioden (kolonne 12 i tabel 1)
Notitit - varigheden, dagene af opvarmningsperioden, taget i en periode med en gennemsnitlig daglig udetemperatur på ikke over 8 ° C. (kolonne 11 i tabel 1)

Bestem Dd - Degree-dag i opvarmningsperioden i landsbyen Babenki, Ivanovo-regionen. Russiske Føderation.

Ifølge tabel 1 i SNiP 23-01-99 "Building Climatology" bestemmer vi de nødvendige parametre for Ivanovo.

Notopit = 219 dag; Tvneshn = -3,9 ° C;

2. Ifølge tabel 4 "Normaliserede værdier af modstand over for varmeoverførsel af indeslutningsstrukturer" SNiP 23-02-2003 "Termisk beskyttelse af bygninger" bestemmer vi den normaliserede værdi af varmeoverføringsresistensen Rreq, m · ° / W, idet den tilsvarende værdi Dd erstattes med den tilsvarende kolonne og kolonne;

Bestem den normaliserede værdi af varmeoverførselsresistensen Rreq i landsbyen Babenki, Ivanovo-regionen. Russiske Føderation.

Ifølge tabel 4 "Normaliserede værdier af modstand over for varmeoverførsel af omslutningsstrukturer" SNiP 23-02-2003 "Termisk beskyttelse af bygninger"

I vores tilfælde er det 6000 ° С · dag.

For denne værdi, Rreq = 3,4 m · ° / W;

3. Bestem isoleringens tykkelse:

hvor,
R er modstanden af ​​varmeoverføringslaget isolering, m · ° C / W;
λ - Termisk konduktivitetskoefficient for den valgte varmeapparat, W / (m · ° С), som er bestemt i henhold til SNiP II-3-79 "Bygningsvarmekontrol" Tillæg 3 "Termisk ydeevne af byggematerialer og konstruktioner"

hvor,
Rreq - normaliseret værdi af varmeoverføringsmodstand, m · ° / W
R1, R2. Rn er modstandsdygtigheden over for varmeoverførslen af ​​lagene i alle strukturer (undtagen isoleringslaget), der ligger mellem rumluften og udendørsluften, m · ° / W. Disse kan være: retfærdigt loft, ru loft, loftsgulv, tagmaterialer.

hvor,
Tn - Tykkelse af strukturen, m;
λn er koefficienten for termisk ledningsevne af det materiale, fra hvilket denne struktur er fremstillet, W / (m ° C).
Bestemt af SNiP II-3-79 "Byggevarme Engineering" Appendiks 3 "Termisk præstation af byggematerialer og konstruktioner"

Bestem tykkelsen af ​​isolering fra basalt bomuldsuld på loftet i et bad i landsbyen Babenki, Ivanovo-regionen. Russiske Føderation.

Følgende strukturer er placeret mellem rumluften og udendørsluften (med undtagelse af isolationslaget):

Den mindste tykkelse af basaltuldisolering er 16 centimeter.

5. Loftrum

Loftrum - en bekvem og nødvendig del af bygningen. Hvis tagets hældning er 35-45 grader, så på loftet kan du lave et rummeligt værelse med en lofthøjde på 2,0-2,2 m. Dette værelse kan bruges som et hvilestue, som et opbevaringsrum til besætninger eller som et rum til fester mv.

Hvis vi laver et værelse på loftet (en uopvarmet loftsrum), skal gulvet lægges på loftet.

I begyndelsen ligger oven på matricerne og isoleringen den dampgennemtrængelige membran. Derefter på toppen af ​​denne membran lå det hårde gulv af skåret (eller ubehandlet, men monteret) bord med en tykkelse på 30 - 40 mm.

Til ventilation af isolering er det nødvendigt at give ventilationsspalter 2 - 2,5 cm mellem væggene og pladerne ved siden af ​​disse vægge.

Vi lægger efterbehandlingens gulv på undergulvet fra ethvert materiale svarende til din smag og økonomiske muligheder.

Når gulvet ligger, er ventilationshullet 2 - 2,5 cm mellem væggene og det færdige gulv også efterladt uden fejl.

Er der nogen hemmeligheder med at lægge loftbjælker i et træhus? Hvor skal man se billedet?

Er der nogen hemmeligheder med at lægge loftbjælker i et træhus? Hvad er de

Der er ingen specielle hemmeligheder, der er en vis teknologi til montering af loftbjælker i et træhus.

Umiddelbart vil jeg bemærke, at loftbjælkerne er grundlaget for loftet, alt begynder med dem, det er på loftbjælkerne, at bjælkerne er monteret.

Tømmer bruges oftest i form af loftbjælker i et træhus, men det skal tørres (dette er et vigtigt punkt), endnu bedre, hvis det er limet lamineret træ, det er meget stærkere end "kollegaer".

Strålens tværsnit, alt er individuelt, du skal tage højde for belastningen på overlapningen og afstanden mellem bjælkerne og så videre.

Og endnu vigtigere passer de to øvre kroner (logs) i loghuset ikke til de er lavet, de såkaldte "nedskæringer" til loftbjælkerne.

Her er et par muligheder for sådanne "nedskæringer".

En anden form for "hemmeligheder" kan tilskrives antiseptisk i slutningen af ​​strålen, der vil blive tætskåret i loggen.

Selvfølgelig lægges bjælkerne strengt i horisonten, fastgjort til væggen (stifter, søm og så videre).

Fastgøring af træbjælker til bjælkens vægge

Denne artikel vil fortælle dig, hvordan du klargør træbjælker til væggene i et badhus fra et tømmerhus, og også mulige måder at få deres forbindelse på gives. Ved opførelse af et tømmerhus eller et hus er der ofte et spørgsmål om korrekt fastgørelse af lofterne til tømmervæggene. Derfor overholder vi det her mere detaljeret.

Sektion profiler af træ bjælker til log loft

Afhængigt af badets projekt kan profilerne af træbjælkerne være af forskellige typer. Hvis en profilstang f.eks. Anvendes til overlapningen, har dens tværsnit en rektangulær form. Når du anbringer undergulvet i badet, bliver rektangulære stænger fastspændt på disse bjælker, hvorpå undergulvbrædderne lægges. Hvis der dog anvendes logfiler, vil der blive brugt en afrundet eller solid log og derefter for at understøtte det sorte gulv i dem kan du vælge sporene på en sådan måde, at lagret ligner et omvendt "T" brev.

Nedenfor ses eksempler på profiler til trægulve, lofter og loftsrum.

Metoder til fastgørelse af træbjælker til tømmervæggene

Når man lægger fælge for at sikre deres vandrette stilling, kan man anvende byggeværdier af forskellige typer: vand, laser og standardvæske. Det er vigtigt at lægge logerne ordentligt, begyndende med den første krone, ellers vil der være store problemer senere.

For at kunne fjerne bjælkerne til reparation eller udskiftning, skæres de i vejen i en "halvkegle" og presses med trækile fra enden og langs loggen. Til demontering er det nok at slå ud disse kiler og fjerne strålen. Det er vigtigt at montere bjælken på en sådan måde, at bjælken har en frihjul langs sin længdeakse. Derfor bør sædet i stævnen have et mellemrum mellem bjælkens ende og rillen, så når den forskydes langs aksen, forlader den ene ende helt væggen. Det vil sige, at længden af ​​rillerne i de modsatte vægge skal være større end længden af ​​svalehalehalerne i bjælkerne.

I ikke-sammenfoldelige samlinger anvendes metoderne til "stegepande", og for de ekstreme bjælker - "halvpande" (se eksempler på tømmer af træ).

Fastgørelse af træbjælker i en krone

Som regel bruges de nederste bjælker i et træhus som en logbog, hvorpå installationen af ​​udkast og efterbehandling er lavet. Hvis de er lavet af logs, så til installation af undergulvet skæres langsgående riller i dem: for den ekstreme - på den ene side og for de interne - på begge.

Hovedbetingelsen for at skære de nedre bjælker er ikke at løsne afdækningskransen, som bærer hele badets vægt. Derfor, hvis der er en søjle eller stribe fundament over stedet for den tilsigtede forbindelse, så kan strålen fastgøres til en krone. Ellers foretages forbindelsen ikke lavere end den anden krone. Men den bedste mulighed ville være, hvis lagene ikke overhovedet monteres på indstillingsfeltet.

I modsætning til de overliggende kroner er det ikke tilladt at fjerne enderne af de nedre bjælker (lag) ud over vægternes ydre dimensioner. Klippet er døvet, hvor lagret bag enderne skal forblive mindst ¼ af tykkelsen af ​​væggen.

Metoder til fastgørelse af bjælker til øverste etage

De øverste bjælker kan vises som for væggenes dimensioner, det vil sige med "hvile" og skære i bjælkerne. Hvis bjælkerne fjernes med en "rest", så kan deres udragende konsoller bruges til at fastgøre tagbøjlen.

For at rammens øvre krone ikke skal bøjes og ikke rulles, er bjælkens ende fremstillet i form af en T-formet ende, og den tilsvarende rille er skåret i væggen. De udragende dele af bjælken tillader ikke, at den øvre krone bliver deformeret både inde i badet og ud.

Ved anvendelse af "rester" (konsoller) som understøtningselementer i tagspærre, er den øvre krone strammet af en eller flere logs, der desuden er fastgjort med stifter til den nederste kronelog. Dette er gjort for at sikre styrken af ​​bjælkehuset i stærke vinde. Ellers er der en mulighed for, at taget i tilfælde af stærke vindstød kan simpelthen nedrives.

Så vi har overvejet det vigtige spørgsmål om fastgørelse af træbjælker, når vi bygger et bad fra et tømmerhus. Der er også andre muligheder for montering og montering af bjælker, som ikke blev nævnt i denne artikel. For eksempel ved hjælp af stålholdere, som vist i denne korte video:

Flere artikler om hvordan man bygger et bad:

Kære venner! Hvis ikke svært, del disse sociale netværk med dine venner. Tak!

Enheden af ​​loftet i badet af logs

Hvem af ejerne af et landsted mindst en gang tænkte ikke på at bygge deres eget bad? Men før du gør dine drømme og ideer til virkelighed, bør du lære mere om funktionerne i badhusets opbygning, som er ganske få på grund af bygningens specifikke karakter. Inklusive de vedrører enhedens loft, som skal modstå høj temperatur og fugtighed, hjælpe med at opretholde det nødvendige mikroklima i dampbadet og ikke lade varmen gå i spilde. I denne artikel finder du finesser og nuancer af loftet i et logbade og få trin for trin instruktioner til fremstilling.

Enheden af ​​loftet i badet af logs

Hvad skal loftet være i badet

Først og fremmest er det nødvendigt at forstå betingelserne for, at loftet er i badet, og allerede på grundlag heraf udarbejder de krav, som det skal opfylde. Sammenlignet med et bolighus, kan forholdene i dampbadet kaldes ekstremt - temperaturen stiger til 80-90 grader Celsius og derover, og dette er ved ekstrem høj luftfugtighed. Og den varme luft og fugt, der adlyder fysikens love, skynder sig op til loftet. Derfor kræver sidstnævnte modstand mod høje temperaturer. Derudover har han brug for god varmeisolering, fordi op til to tredjedele af varmetabet falder på loftet. Og jo mindre energi går tabt "til ingen steder", jo lettere er det at bevare mikroklimaet i dampbadet. Kvalitetsisolering af loftet i badet sparer penge i fremtiden.

Nu skal du være opmærksom på problemet med fugtighed. Her er niveauet meget højt, mens fugtigheden ikke skal trænge ind i loftet og varmeisoleringen. Ellers vil isoleringen miste sine egenskaber, og fugt vil påvirke styrken og holdbarheden af ​​hele strukturen negativt. Derudover skaber høj luftfugtighed et behageligt miljø for udseendet af svampe og skimmel.

Det er vigtigt! Husk, at fugt trænger ikke kun ned fra dampbadet, men også ovenfra, med regn og sne.

Derfor bør loftet i badet ud over god varmeisolering have høj kvalitet damp og vandtætning.

Badekarets lofthøjde

Det næste spørgsmål er styrken af ​​strukturen. I sig selv har loftet af træ en betydelig masse, såvel som massen af ​​isolering tilsat den. Fordi loftets konstruktion skal være holdbar og i stand til at modstå sådanne belastninger. Og hvis rummet under badets tag bliver brugt som et loft eller loft, er kravene til holdbarhed og sikkerhed endnu strengere.

Og den sidste (men ikke mindst) karakteristika for loftet i badet er udseendet. Du må indrømme, at det er mere behageligt at være i dampbadet, når alt omkring ser smukt ud, herunder loftet. Derudover vil badet, attraktivt udefra og indefra, give dig grund til at være stolt af din husstand og gæster, fordi du gjorde alt dette selv, med dine egne hænder. Derfor skal du huske ikke kun isoleringen og styrken, men også om skønheden ved at bygge et loft i badet.

Opvarmning af loftet i badet

Loftet i badet: Vælg materialet

Det næste spørgsmål, der skal løses, er, hvad loftet er lavet i badet, og først og fremmest handler det om beklædningen. Da dampbadet, i modsætning til det sædvanlige opholdsstue, opvarmer op til 80-90 grader, forsvinder forskellige plaster: Ved sådanne temperaturer frigiver de stoffer i omgivende luft, der er farlige for mennesker. Sommetider deformeres polymerpanelerne selv under sådanne forhold. Og den del af loftet, der er lavet af plastik, der omgiver skorstenen, smelter eller endda brænder.

Forskellige typer krydsfiner og spånplader kan ikke tilskrives materialer, der passer til loftet i badet - de er for følsomme over for fugt og under påvirkning ændrer deres form og mister deres styrke. Selvfølgelig kan de beskyttes med maling eller lak, men sådanne overtræk ved høje temperaturer udgør den samme fare som den ovennævnte plastik.

Hvad skal man lave loftet i badet

Derfor er den eneste bedste mulighed for at dække loftet på badet træ, men ikke noget. Nåletræ er bedre at bruge til disse formål - ved opvarmning frigives harpiks fra det, hvis dråber falder på huden, forårsager ubehag og efterlader smertefulde forbrændinger. Vælg et træ med lav harpiks, modstandsdygtighed mod forfald og virkningerne af temperatur og fugt. Et eksempel på et ideelt materiale til loftplettering i et bad er et vægpanel lavet af linden, aspen eller alderen.

Tip! Eventuelle træstrukturer i badet skal behandles med antiseptisk og brandhæmmende middel. Så du beskytter dem mod de vigtigste "fjender" af træ - svampe, skimmel, råd og ild.

Udover plettering skal boligejer vælge en varmelegeme, som han vil bruge til at installere loftet i badet.

Følgende materialer anvendes til dette:

Udvidet ler er en crumb med en porøs struktur. Det er ekstremt nemt at bruge, har en gennemsnitlig varmeisolering og relativt høj vægt, så loftet med en lignende varmelegeme skal være særdeles holdbar. Kræver højkvalitets dampspærre på begge sider.

Mineraluld - den mest almindelige version af isolering til loftet i badet. Minvat er let, brænder ikke, rotter ikke, beskytter godt mod varmetab og er billigt. Det anbefales at købe basaltuld til badet, da det indeholder et minimum (eller ikke indeholder) tilsætningsstoffer og bindende materialer, der kan være skadelige for mennesker i form af dampe. Mineraluld er tilbøjelig til at absorbere fugt, så det kræver god vandtætning.

Mineraluld - den mest almindelige variant af isolering til loftet i badet

Den største fordel ved økologi er tydelig fra sit navn - det er et sikkert og miljøvenligt materiale fremstillet af cellulose med tilsætning af borsyre og imprægneringer, der beskytter isoleringen mod gnavere, insekter, rådner og brændende. Ecowool har fremragende varmeisoleringsegenskaber, men til installationen skal du have specialudstyr og en specialist, der kan arbejde med det.

Polyfoam er næppe anvendelig på materialer, der er velegnet til bad. Ja, det er billigt og har lav varmeledningsevne, men samtidig er det ligesom enhver anden polymer ved høje temperaturer muligt at frigive skadelige stoffer. Desuden kan skummet ikke bruges ved siden af ​​skorstenen, da det er fyldt med ild.

Savsmuld som varmelegeme kan kaldes den "gammeldags" metode, der selvfølgelig allerede er forældet. De bliver hurtigt fugtige, mus kan starte op i dem, savsmuld brænder godt og til sidst koagulerer. Den største og eneste fordel er, at de er billige: På nærmeste savværk kan de fås enten gratis eller til et nominelt gebyr.

Isolering til loftet i badet

For dampspærre loftet i badet kræver noget materiale. Den nemmeste og billigste løsning er at bruge tæt polyethylen. Men til en lav pris skal man lægge op på materielle defekter, blandt hvilke den primære er frigivelse af kondensat, der trænger ind i isoleringslaget.

Polyethylen damp barriere film

Et alternativ er forskellige membran damp barriere film, som vil blive en pålidelig hindring for fugt. Eksempler på sådanne materialer kan være NANOIZOL eller ISOSPAN. En anden mulighed for dampspærre er folierullisolering. Det er muligt at beskytte det termiske isoleringslag ved hjælp af de ovennævnte polyethylen- og membranfilm eller ved hjælp af tagbeklædning.

Dampisoleringsmembraner ISOSPAN

Der er tre typer loftdesign til badet - fladt, ark og panel. Nedenfor er trinvise instruktioner til oprettelse af hver af de tre typer.

Video - Lofthøjde i bjælkehuset

Hvordan man laver et gulvloft til et bad

Med dette design lægges loftsbeklædningen direkte på bjælkehusets vægge. Denne mulighed er egnet til bade med en bredde på ikke over 2,5 meter og med lave lofter. Det menes at gøre det enkelt og hurtigt, men for en logbog af logs er opgaven betydeligt mere kompliceret. Først skal du forberede en platform, hvor bestyrelserne bliver lagt.

Gulvbelægning loftslayout

 1. To modsatte kroner vælges, og vandrette linjer trækkes langs dem i en vis afstand fra gulvet. Disse linjer er niveauet for det fremtidige loft.
 2. Logs fjernes fra loghuset og overføres til et tidligere forberedt sted. Dernæst skal du måle linjer på de øverste dele af fælderne bredden af ​​platformen til gulvbelægning - den skal være mindst 5 centimeter.
 3. Linjer af logs mærket med linjer er savet og derefter udhulet med en økse og mejsel. "Hylde" skal være så niveau som muligt.
 4. Begge kroner lægges tilbage på tømmerhuset, pudenes højde kontrolleres også - det skal være det samme på begge tømmer langs hele længden.

Først skal du forberede en platform, hvor bestyrelserne bliver lagt.

Nu begynder forberedelsen af ​​brædder og lægning. Til loftsbeklædning anbefales det at bruge tunge-og-spånplader 2,5-5 centimeter tykke: Takket være sporetørret er de bedre monteret på hinanden. Desuden er styrken af ​​dette design højere.

Trin 1. Målinger af badets bredde under hensyntagen til arealerne i kronerne. For nøjagtighed er det ønskeligt at lave så mange målinger som brædderne passer, med et interval langs deres bredde. Data registreres.

Trin 2. Ifølge de opnåede bredder skæres brædderne af. Yderligere brædder er markeret med en blyant i rækkefølgen af ​​lægningen - så hvert bord bliver lagt på et sted på forhånd beregnet til det.

Trin 3. Gulvbelægning behandles med antiseptisk og flammehæmmende middel.

Trin 4. Et bord er taget, lagt på platformene på kronerne og spikret. Spidsens længde skal være 2-2,5 gange tykkelsen af ​​bordet. Hvis det er nødvendigt, bor huller på de rigtige steder, men du skal sørge for, at deres diameter er mindre end neglernes diameter.

Trin 5. Kør et bord til et andet, udfør gulvbelægningen. Mest sandsynligt vil det sidste bord være bredere end nødvendigt, så du skal omhyggeligt afskære overskuddet fra det og sømme det til krankens spillesteder.

Trin 6. En dampspærrefilm bør lægges oven på toppen og sørge for, at der ikke er tårer på det, og at leddene overlappes. Desuden er sømene limet med et specielt vandtætningsbånd.

Trin 7. Monter derefter det isolerende materiale. Hvis det er fritflydende, som udvidet ler eller savsmuld, så er en kasse lavet af tømmer langs loften. Så du vil opnå en ensartet fordeling af materialet på gulvet.

Gulvbelægning: muligheder og ordninger

Trin 8. Den sidste fase - lægning af vandtætning. Som i tilfælde af en dampspærrefilm skal dette lag overlappes og limes med sømklæbebånd.

Hvis det ønskes, kan konventionelle planede brædder anvendes i stedet for rillede brædder, men de bør indstilles meget nøje til hinanden. En anden mulighed - unedged boards, men altid i to lag. Så overlapper toplaget hullerne mellem bundpladerne. Resultatet vil være et ejendommeligt og ret smukt gulvloft.

For tilstrækkeligt store badeplader lægges brædderne ikke på væggene, men på bjælkerne. For at gøre dette skal rillerne først lave riller, hvori de tværgående bjælker vil blive lagt. De er lavet af træ, som skal poleres, behandles med antiseptisk og flammehæmmende middel. Strålens tværsnit er valgt ud fra badets bredde, belastningen på overlapningen og afstanden mellem bjælkerne. For at gøre dette skal du bruge følgende tabeller.

Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

Tabel nr. 1. Det krævede stangtværsnit for afstanden mellem bjælkerne er 50 cm.

Lofter i loghuse: hvordan loftplader laves

adgang

Træhusbygning har altid været populær i vores land. På trods af de konstant nye teknikker til individuel boligbyggeri fortsætter træarkitekturen med at indtage en ledende stilling i den private sektor i forbindelse med opførelsen af ​​loghuse.

Konkurrence af logget og hakket tømmerhytter

En tvist om, hvilken tømmerhus er bedre, en logramme fra et afrundet log eller hakket tømmerhus har ingen tilladelse. Der er meninger om, at de hakkede tømmerhuse er varmere, selvom logens varme afhænger af typen af ​​låsekobling af træbjælkerne og kvaliteten af ​​forsamlingen. Det menes, at det afrundede tømmerhus er nemmere at montere, selvom fabrikkens produktion af logs ikke garanterer deres præcise passform under montage.

På spørgsmålet, hvilket hus fra en log http://domizbrevna.com er bedre, hakket eller afrundet, eller måske et tømmerhus, kan besvares til tiden, bygge kvaliteten af ​​tømmerhuset og overholdelse af byggeteknologier.

Overlapninger i opførelsen af ​​bjælkehuset

Et tømmerhus er en konstruktion af logs lagt med kroner og fastgjort sammen ved at låse leddene skæres i kanterne og langs længden af ​​bjælkerne. I sig selv er logens design stærk nok. Låse og langsgående riller i træbjælkerne binder fast loghuset, og det tillader ikke, at logrammen smelter.

Imidlertid er vægten af ​​loghuset selv kun en lille del af de belastninger, der er til stede i loghuset. Taget med eget rafter system og belastningen på gulvene på loftet eller loftet i huset udøver en stor belastning på loghuset.

Overlapning er et element i bygningskonstruktionen af ​​et hus, der jævnt fordeler de lodrette belastninger på gulve på forskellige niveauer af huset.

Ud over belastningsfordelingen foretages gulv for at skabe en kunstig barriere for indtrængning af støj, kulde og varmetab mellem et niveaus (etager) niveauer.

I betragtning af sidstnævnte bliver det klart, at overlapningen mellem gulvene ikke bør være varmeisolerende, kun lydisolering er nok. Men overlapningen af ​​første og sidste etage er det bedre at gøre med lag af støj og varmeisolering.

Der lægges særlig vægt på lagene på første sal over kælderen. I dette design er der et lag af vandtætning, der adskiller første sal i huset fra indtrængning af fugt fra kælderen eller koldt kælder.

Opførelsen af ​​loftet i logens huse

Udformningen af ​​rammens overlapning består af bærende elementer, der accepterer den lodrette hovedbelastning, kaldet bjælker. Standardstørrelsen af ​​bjælker lagt gennem 400-600mm, 50mm i tykkelse og 150-180mm i højden. Overlapningsstrålen er lagt på siden af ​​50 mm.

Mellem gulv bjælker er lavet trægulve, professionelt kaldet reel. Monterede skjolder ruller på kranestængerne (huller), fastspændt på lejebjælkerne.

Bjælker er dækket af fine trægulve. Bunden af ​​bjælkerne tjener som grundlag for fastsættelse af loftplader eller andet materiale til loftet.

Rummet mellem strøget og det færdige gulv er opnået i form af en slags lange nicher. Denne plads tjener som et sted til at lægge isoleringsmaterialer, for at holde varme og gennemtrængende støj.

Hvordan bjælker er knyttet til rammen af ​​loghuset

I fysikken er det klart, at den maksimale overlapningsbelastning vil være ved krydset af bjælken og bjælkens vægge. Det er umuligt at nagle bjælken på dette sted eller fastgør den med monteringsvinkler. Her er det muligt og teknologisk begrundet, kun en forbindelse. I kronen skæres rillen til bjælkens højde, og strålen passer ind i denne rille.

Det skal bemærkes, at fastgørelsen af ​​bjælkerne til skillevægge inde i huset kan gøres uden at skære på understøttende (kraniet) søjler.

Vandtætning og imprægnering af gulvbjælker

Bjælkerne i træhuset er ofte gemt. På første sal kan bjælkerne lægges på fundamentet eller mellemliggende understøtninger.

Det er vigtigt! Tillad ikke træbjælkens kontakt med beton (mursten) grunde. Bjælker skal lægges på to lag glasin eller tagmateriale. Derudover er det rimeligt under alle bjælker at lægge stykker gummi til lydisolering af gulvet.

Regulatory floor structure

Sammenfatning og tilføjelse af ovenstående tilføjelser om isoleringslagene, støjisolering og dampspærre kan vise 8 lag af etager i et træhus af logfiler.

Faktisk kan dette design, selv om det er normativt, ændre sig afhængigt af de anvendte moderne materialer.

I slutningen

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at der er teknologier til mellemliggende montering af bjælker på poler, der giver dig mulighed for at skabe store åbne rum i et træhus.

Derudover skal man huske på, at ethvert tømmerhus med undtagelse af et tømmerhus fra tørt limt træ krymper inden for et år. Dette skal tages i betragtning ved konstruktion af gulve og ved brug af andre forbindelser end skæringen.

Gulvbelægning i badet

Dette er ikke at sige, at gulvlofter ofte findes i badehuse. Moderne byggeteknologier gør det muligt at lave lofter bedre og hurtigere. Sådanne lofter var typiske for gamle badbygninger med små størrelser.

Gulvbelægning i badet

Du kan også finde bade, hvor lofterne er lavet af ashlar, et sådant loft kræver ikke længere ekstra isolering. Det skal rigtigt bemærkes, at ingen i disse dage nogensinde kunne have troet, at det billigste byggemateriale til rådighed for alle klasser (naturligt træ) i vores tid vil blive en meget dyr fornøjelse, at det naturlige foder vil koste flere gange mere end plastik.

Damprum med loft

Hvad er lofter? Fra arkitektonisk synspunkt er disse alle typer lofter, under konstruktionen, hvor brædderne ligger ovenpå (lagt) på understøtningsstrukturer, og er ikke hæmmet til dem nedenunder.

Billeder af loftet

Lægning af vandløb kan ligge direkte på tømmerhusets vægge (til små værelser), på loftets bjælkebjælker (dimensionerne af værelserne kan stige) eller på bærebjælkerne omkring rummets omkreds (til små bade). Hver type loft har individuelle konstruktionsfunktioner, vi vil fortælle om dem nedenfor.

Billeder af installerede bærende bjælker på hvilke loftsplader vil blive lagt

Disse lofter har begge deres fordele og ulemper. Det vil være muligt at tale om dem, efter at du er bekendt med metoderne til konstruktion. Lad os begynde med graden af ​​kompleksitet - fra gulvtaket langs kronerne, så vil vi fortælle dig, hvordan gulvbelofterne er bygget i henhold til loftbjælkerne og afslut med de enkleste skinner.

Flydende lofter på badets krone

Bare sig, at sådanne lofter kræver meget fysisk arbejde, evnen til at arbejde med en økse og motorsav.

Evnen til at arbejde med en økse er nyttig i loftets arrangement

Anvendes til små værelser, må loftets længde ikke overstige 2,5 meter.

Naturlige loftplader bruges til at dække loftet, tykkelsen afhænger af længden af ​​rummet. Vi anbefaler ikke at tage tykkantede plader på 50 mm, det er meget mere rentabelt at bruge kantede plader med en tykkelse på 25 mm.

På grund af forbindelsen fordeles spids- / spærbelastningen til et øget antal brædder, idet lejens karakteristika for lofter øges. Og ved at reducere tykkelsen af ​​pladerne får du næsten dobbelt så mange besparelser af materialet uden at reducere lofternes bæreevne.

Gulvbelægning tak omkring kronerne af et rillet plank

Gulvbelægning på fælgerne af et tykt kanthus

Der er originale designløsninger til gulvlofter - de er anbragt i to lag ubeskåret kantede brædder, mellemrummene mellem de spidsede kanter af brædderne i det første niveau af loftet er dækket af bræt af andet niveau. Designene ser ganske smukke ud, hvad angår deres operationelle egenskaber, er det svært at finde positive kvaliteter om dette.

Uncut gulv loft

Gulvloft på kronekronen - foto

Overvej trin for trin muligheden for at opbygge loftet på loftet langs kronekronen.

Bredden på den platform, som brædderne ligger på, skal ikke være mindre end fem centimeter. I modsat fald kan enderne forårsage revner under deres fiksering, hvilket reducerer deres bæreevne betydeligt. Denne regel vedrører for det meste flertallet af bestyrelsen. Vi tager højde for at højden af ​​lofterne i badet varierer inden for to meter. Ingen forbyder at gøre dem højere eller lavere, men en ændring i højden medfører forskellige konsekvenser, både positive (det er mere hensigtsmæssigt at acceptere procedurerne) og negativt (det tager mere tid og energi at opvarme badet).

Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

Valg af en rille i loggen

Hvis du ikke har en masse øvelse - anbefaler vi stærkt mod savning på denne måde. Du ødelægger ikke kun loggen, men risikerer også dit helbred. Skæringen skal styres både langs den markerede linje og dybden af ​​savning "ved øjet". Det er meget svært.

Sav til savning

Hvis nedskæringerne er lavet, skal du sætte en mejsel eller en økse ind i dem og begynde at skære de savede sektioner af loggen. Arbejdet vil ikke gå så hurtigt som du vil, meget afhænger af, hvordan du præcist lavede to vinkelret stykker.

Det er ønskeligt, at de alle er forbundet med samme linje i logens krop. Men det er svært, du har brug for en masse øvelse og erfaring med en benzinsave. Ujævnheden af ​​den vandrette platform skal trimmes med en økse. Ingen grund til at opnå perfekt renhed, små uregelmæssigheder fuldstændig beroliget intervenøs isolering.

Hvis du er bange for at arbejde med en motorsav - hugge jorden med en økse. Og dette job kræver meget erfaring, dygtighed og fysisk styrke. Øksen skal være skarp og skærpet i den rigtige vinkel. I logs med stor diameter er det svært at vælge den udskårne del, du skal foretage flere yderligere nedskæringer i hver sektor.

Nogle artikler på internettet om gulvlofter hævder, at arbejdet er "gjort meget let og tilgængeligt for alle", men man bør ikke acceptere disse ord bogstaveligt og ubetinget for at stole på dem.

Meget lettere arbejde med forberedelse af sæder til loftplader i savne stænger. Til savning kan du bruge en elektrisk bærbar sav.

At lave en rille motorsav

Juster skæredybden og styr savbladet præcist langs den markerede linje. Vær særlig forsigtig, når du begynder at klippe, ikke dykk for hurtigt ind i træet.

En anden meget vigtig at vide. Alle elværktøjer på det tekniske pas har maksimal effekt, denne effekt opnås ved de højeste belastninger. Aldrig arbejde i lang tid med sådanne belastninger, de forårsager alvorlig overophedning af stator- og rotorviklingene.

Hvis du er heldig og der ikke er nogen kortslutning, så for instrumentet vil sådanne belastninger ikke passere uden spor. Overophedning af viklingen reducerer isolationsmodstanden, el-motorens levetid reduceres væsentligt. Det er bedre at gøre en sav flere passerer på samme sted med en lille dybde.

Er vigtigt. Det er umuligt at fastgøre rafterbenene på de savne stænger, og du bliver nødt til at lægge en ekstra en eller to rækker af et træhus. Bør forsigtigt huller under neglene, de kan opdele gulvloftets plader, du skal ændre dem.

Vi laver hak mezhventsovogo forbindelser

Kontroller den korrekte installation af loggen

På billedet ses isoleringen mellem kronerne - mos

Kogeplader

På billedet ses gulvbelægningens laid boards.

Sav til skærebræt

Opvarmning af alle gulvlofter produceret af samme algoritme. Overvej først faser af opførelsen af ​​andre typer gulvlofter, og så vil vi tale om metoderne til isolering.

Video - Loft over kroner

Flydende badelofter på gulvbjælker

Denne type af strømmer har ikke længere strenge begrænsninger på lokalernes størrelse, universel brug, og om nødvendigt er det muligt hurtigt at omdanne et almindeligt loftsrum til en udnyttet. Nogle bygherrer bruger denne metode til at indrette lofter som et dekorativt element - udseendet af rummet er forbedret, saunaen ligner en gammel bygning.

Dekorative gulv loft bjælker

Trin 1. Klargør loftsbjælker.

Valget af bjælker for overlapningen er direkte afhængig af den efterfølgende værdi af belastningen

På billedet er et eksempel på bjælker til loft

Det skal tages i betragtning, at disse strukturer vil være åbne, bør omhyggeligt behandles eksterne synlige overflader.

Man bør huske på, at det eksisterende lakering ikke anbefales i badets høje temperatur og fugtighed. Vi råder over to måder at løse problemet på.

 1. Den første er, at bjælkens overflade kun skal slibes og ikke længere berøres. Lad dem ændre deres farvetone på en naturlig måde med tiden, nu er det på mode.

Denne metode vil gøre det muligt for træet i lang tid at opretholde dets oprindelige udseende. Der er selvfølgelig andre metoder til indretning af bjælker, træffe beslutninger alene eller efter rådgivning med designere. For eksempel i eksklusive bade, er nogle indvendige elementer gennemblødt med naturlig bivoks - duften i værelserne er fantastisk. Bare forveksl ikke med paraffin.

Trin 2. Hvis bjælkerne er runde, skal du lave et fladt område under loftpladerne.

Log loft bjælker

Der er to muligheder for udjævning af stedet: på savværket eller manuelt med en økse. Begge metoder har ret til livet, du skal vælge en, der vil skabe mindre besvær. Erfarne bygherrer kan forsigtigt afskære et rundkantsegment på en almindelig cirkelsav. For dette er linjen afskåret, materialet leveres kun med hånden. Et andet ubehageligt øjeblik - du skal fjerne beskyttelsesdækslet for sikkerheden, det begrænser signifikant synligheden af ​​snitlinjen. Og arbejde uden det anbefales ikke. For dine oplysninger arbejder alle træbearbejdningsværktøjer med høje hastigheder. Ifølge statistikker optager skaderne af tømrere et af de første steder i alvorligheden af ​​konsekvenserne af skader blandt andre arbejds specialiteter. Husk altid dette, ikke føl dig som et ess efter et par timers arbejde. Vi siger ikke, at værktøjer skal frygtes, vi opfordrer til at respektere dem.

Eksempel på savet langs en log

Trin 3. Monter loftbjælkerne på plads i træhuset. Kontroller forsigtigt højden af ​​hver i de øvre plan. Ikke langs de nederste planer, som det gøres under installation af bjælkerne til loftspladen nedenunder, nemlig langs de øvre. Afstanden mellem bjælkerne på mindst en meter, ellers vil de visuelt betydeligt reducere højden og så lave bade.

Trin 4. Til gengæld lå loftsbjælker på bjælkerne. Til et dampbad er det ønskeligt at anvende tungematerialer, de har bedre tæthedsegenskaber. Selv efter en betydelig ændring af størrelsen tillader spids- / rilleleddet ikke, at de gennemgående huller i loftet vises.

Plader kan anvendes forskelligt, tykkelsen vælges under hensyntagen til afstanden mellem bjælkerne.

Video - Belagt loft

Video - Installation (installation) af trægulvbjælker

Flydende lofter på skinnerne

Der er ekstremt sjældne, oftest under omdannelsen af ​​eksisterende små lokaler under badet. Betydende forenkle og accelerere arbejdet, kan loftrum ikke bruges. At lave sådanne lofter er simpelt. For det første skal du måle højden af ​​lofterne på væggene i rummet ved hjælp af et hydroniveau og slå de vandrette linjer ud af niveau.

Det er bedre at lægge tavlerne på kortsiden af ​​rummet, og alt skæremateriale anvendes. Længden af ​​brædderne må ikke overstige 2 ÷ 2,5 meter, ekstra håndgribelige belastninger i loftet er forbudt. Gulvbrædderne er lagt på træplader, fastgjort med negle eller skruer på badets vægge. For at eliminere muligheden for sprængning af skinnerne før fiksering anbefales det at bore huller i dem, diameteren af ​​hullerne er lidt mindre end skruen eller negleens diameter. Afstanden mellem hullerne i intervallet 25 ÷ 30 centimeter.

Flydende lofter på skinnerne

For at forbedre udseendet af lamellerne kan du behandle figured cutter, men den resulterende profil skal ikke reducere materialets styrke væsentligt. Fastgørelsen af ​​pladerne udføres i sin tur fra siden af ​​rummet, og det er nødvendigt at sikre, at skruerne til fastgørelse af pladerne ikke falder ind i fastgørelsespunkterne af slangen til badets væg.

Mulighed for et dekorativt gulvloft

Opvarmning af loftet

På grund af det faktum, at de fleste baderums badeværelser med gulvlofter ikke er planlagt at blive betjent, er isoleringsprocessen noget forenklet: isoleringslaget er ikke lukket med gulvbelægning. Til isolering kan du bruge følgende materialer:

 • Valset eller presset mineraluld.

Mineraluld. Roller og plader

Fremragende isolator, i alle henseender fuldt ud opfylder eksisterende krav. Den er udført med en tykkelse på 50 mm og 100 mm. For en effektiv termisk beskyttelse af saunarum er det nødvendigt at varme det op med et lag på mindst 100 mm. Specifikke værdier vælges under hensyntagen til den klimatiske zone af bygningens placering

 • polyfoam og dets "slægtninge".

  Prisen er meget billigere end mineraluld, hvad angår varmeledningsevne er den næsten lige så god som den er. Den største ulempe er frigivelsen i luften af ​​skadelige kemiske forbindelser. I tilfælde af isolering af lofterne spiller denne ulempe ikke en rolle, skadelige forbindelser stiger til taget ved hjælp af varme luftstrømme og vises på gaden. Men skummet har et andet ubehageligt problem - det er beskadiget af gnavere, og sandsynligheden for gnavere i badet er meget høj;

  Gnavere som skumplast

  For alle varmere bør der anvendes beskyttende dampbarrierer, varm damp bør ikke forsvinde i isolering. Som dampspærre kan du bruge både moderne dyre belægninger og billig polyethylenfilm.

  Isolering i loftlofterne lukker ikke, hvilket gør det muligt, selv om kondensatindgangen tørrer relativt hurtigt.

  Opvarmning af et loftloft

  Nogle praktiske tips om, hvordan man opbygger et loft

  Som du kan se, "hurtig og nem" kan du kun lave gulvbelægninger på skinner. Men deres kvalitet og pålidelighed er den laveste, hvis der er mulighed for at sætte mere pålidelige lofter - brug ikke denne metode. Under enhver konstruktion af badet skal du kigge efter et par år fremad. Ingen ved, hvordan forholdene kan ændre sig, hvordan ejeren vil rekonstruere bygningen, og denne metode reducerer mulighederne for genopbygning.

  For at gøre loftet udnyttet i fremtiden, tillader kun gulvbelægninger på gulvbjælkerne, dette er den mest praktiske måde at udføre arbejdet på. Alle andre metoder udelukker en stigning i gulvarealet, eller det vil kræve betydelige meromkostninger.

  Et eksempel på et loft med loftbjælker

  Gulvlofter har ikke høje bærende egenskaber, hvilket kan medføre vanskeligheder under isoleringsarbejdet. Det anbefales stærkt ikke at kontrollere deres styrke "eksperimentelt". Det er bedre at øge området og ensartetheden af ​​belastningen, fordel den fra et bord til flere. Det er nemt at gøre dette - læg stykker af plader om en meter lang under dine fødder, et stykke af brættet skal ligge på tværs af flere loftsplader. Denne enkle løsning fordeler jævnligt belastningen på flere lofter, hvilket garanterer deres integritet.

  Isoleret loft

  Husk på, at det er umuligt at lave et hul på loftet i gulvloftet, og loftet er altid helt fri. Dette er meget ubelejligt, men der er stadig mange redskaber, besætninger osv. Opbevaret i bade på badeværelserne. Derudover opstår der problemer, hvis det er nødvendigt at revidere trussystemets status eller opdage lækage af tagdæksler.