Hvor skadeligt er loftet fliser?

I øjeblikket er polystyrenskumplader meget almindelige på byggematerialemarkedet. Dette materiale anvendes meget i reparationsarbejde. Efterspørgslen efter en sådan flise er meget stor, hovedsagelig på grund af dens billighed og gode udseende. Når du bruger dette materiale i udsmykningen, kan du hurtigt og nemt skjule mange af fejlene i rummet uden at bruge mange penge på samme tid. Men mange i dag undrer sig: "Hvor skadeligt er loftfliser?"

Materialet er desværre virkelig skadeligt, og hvis du sætter ind over dine lofter med det, skal du vide, at du vil blive udsat for det styren, den udsender.

Hvis flisen allerede sidder fast i dit hjem, hvad kan du gøre for at beskytte dig selv?
Ifølge eksperter frigives styren over tid i mindre mængder. Dette fænomen er muligt på grund af sammenbrud af polystyrenskum, som er grundlaget for denne flise. Det er umuligt at stoppe reaktionen helt, men du kan forsøge at reducere de skadelige virkninger til et minimum. Det er nødvendigt at regelmæssigt ventilere rummet med fliselofter. Sørg desuden for at sikre, at der ikke er nogen skarp temperaturforskel i værelserne, og overdreven fugtighed er også uacceptabel.

Hvis du allerede har indsat dine lofter, og denne artikel blev læst sent, så skal du ikke panikere. Følg ovenstående anbefalinger, stop med at bruge ionisatorer og befugtere, ellers vil den rene luft i rummet blive erstattet med styren. Hvis du har lagt fliser på loftet i køkkenet, så få en god hætte, det vil løse problemet med forurening.

Det må siges, at i tilfælde af laboratorieundersøgelser af luften i dit hjem, vil den sande tilstand ikke afsløres. Måske i luften vil det ikke engang opdage styren. Men det er ikke en grund til uforsigtighed. Giftige stoffer akkumuleres i kroppen. Stoffet akkumuleret i rummet i flere dage vil helt sikkert overstige MPC.

Hvis du selv beslutter at tage målinger, er det usandsynligt, at niveauet af farlige stoffer i luften skal bestemmes. Derfor, hvis bekymringer om farerne ved loftet fliser ikke forlader dig, er det bedre at lim loftet. Det er nemt og kræver ikke stor indsats, fordi lofterne efter dette materiale ikke behøver justering.

Relaterede nyheder:

I de senere år er det såkaldte "bløde" tag blevet meget populært. Et sådant tag har fået en enorm popularitet på grund af det høje niveau af lydisolering, vandmodstand og nem montering på taget af en helt anden form, hældningsvinkel mv. Moderne bløde materialer beregnet til taget er ideelle til de breddegrader, vi befinder os i. I øjeblikket er det opbyggede rullede tag meget populært. Sammensætningen af ​​disse materialer er opdelt i "bitumen" og "polymerbitumen". Ved hjælp af svejsning overlapper rulleloftet. Hængsler, eller som det normalt kaldes - blødt, er en direkte analog af naturlig flise, men prisen er 2-3 gange mindre end den naturlige flise, og vægten er 5-6 gange mindre. Grundlaget for denne type.

Før du taler om reparation af loftet på PVC, skal du gøre dig bekendt med de grundlæggende egenskaber ved dette materiale. Det må siges, at PVC er ubrændbart og ikke-giftigt. De er holdbare og kan modstå betydelige mekaniske belastninger. Desuden er de resistente over for korrosion og temperaturændringer. Derudover tjener materialet i lang tid, næsten uden at ændre dets udseende. PVC er let at passe på. Derudover er de ildfaste. Derfor er det beskrevne materiale egnet til en række lokaler: fra boliger og slutter med sport og børn. PVC er opdelt i flere typer. For eksempel: der er sømløse, sutur, matte og blank. Derudover har dette materiale et rigt farvespektrum. Derudover trykt PVC. Installation af produkter kan laves uden hjælp.

Hvis du startede en reparation i børnehaven, så vil denne proces kræve en særlig indsats. Enhver forælder ønsker deres baby kun det bedste, så når de implementerer deres venture, er de nedsænket i arbejde med stor entusiasme. Men glem ikke at du forbereder en stue til et barn. Her vil babyen ikke kun sove eller lege, men vokse, lære om verden. Derfor er det nødvendigt at fylde og diversificere situationen i børnehaven så korrekt som muligt, idet man overholder sikkerhedsreglerne. Når væggene og loftet er justeret, kan du fortsætte til deres dekoration. I de senere år, på markedet for byggematerialer, som et alternativ til tapet, kan du købe dekorative gips. Dette er ikke den mest økonomiske mulighed, men dens fordel ligger i forholdsvis enkel omhu. Barnet er ved at vokse op.

Interiøret i boligområder tilhørende forskellige mennesker har deres egen karakteristika. I nogle designs kan de karakteristiske træk ved en enkelt retning spores, i andre - en blanding af flere stilarter. Indretningens stil er en afspejling af den indre verden, karakter og vaner hos mennesker, der bor i et sådant rum. I moderne design er der et stort udvalg af forskellige trends og stilarter. Når man vælger indretningen, skal man tage højde for det faktum, at der ikke er nogen bestemt retning her, alt afhænger af fantasien og tegnebogen, og proportionalfølelsen vil være overflødig. Minimalisme De mest populære stilarter af moderne interiør: minimalisme, præget af alsidighed. Dekorationer og ornamenter anvendes ikke i minimalistisk stil. Hovedmaterialet er metalrør, suppleret.

I dag er det meget almindeligt: ​​vinyl sidespor. Hvad er det, og hvorfor det er ved at få vanvittige tal i salget. Svaret på dette spørgsmål er den oprindelige ide, et smukt udseende, let at bruge, holdbart og alt dette til en overkommelig pris. Hvis vi taler om gips eller maling til facader, så er det ikke nødvendigt at forberede væggene specielt. Hvad er vinyl sidespor? Dette panel med låselås og et stik til neglene, som let kan fastgøres mellem hinanden, er lavet af polyvinylchlorid. Sådant materiale falmer ikke, skrælmer ikke, forfalder ikke, skreller ikke osv. Vinyl sidespor er ligeglad med fugt, svampe, insekter. Velegnet til brug i alle vejrforhold. Denne form for sidespor er ikke brandfarlig. Selv med en stærk ild, vil vinyl sidespor ikke brænde, men kun lidt.

Er loftfliserne sundhedsskadelige?

Loftsplader - måske det mest almindelige materiale til reparation af lejligheder og huse. Da dette byggemateriale gør det nemt at skjule alle uregelmæssigheder i loftet og ikke kræver deres fuldstændige eliminering. Det er også værd at bemærke, at fordelene ved denne mulighed for at afslutte rummet - dens effektivitet, enkelhed og hastighed ved installationen. Men mange mennesker har dette spørgsmål: er det sundhedsskadeligt? Desværre er loftet fliser virkelig skadeligt, da det udsender et stof kaldet styren. Men alt det samme tager lavpris og æstetik af denne mulighed sin vejafgift.

Er det muligt at reducere den skadelige virkning?

Ifølge eksperter er mængden af ​​styren frigivet betydeligt reduceret med tiden. Dette skyldes, at det materiale, hvorfra flisen er lavet, vil falde over tid. For at undgå de skadelige og unødvendige konsekvenser af denne proces, ofte nok til at ventilere det rum, hvor reparationen er udført fliser. Prøv også ikke at tillade et kraftigt fald eller forøgelse af temperaturen i rummet, brug ikke befugtningsmidler, fordi de opbevarer skadelige stoffer.

Hvis du lægger fliserne i køkkenet, skal du få en anstændig hætte. Måle mængden af ​​skadelige stoffer i rummet vil være frygtelig svært. Luftprøver taget af eksperter kan berolige dig (da de ikke viser et overskud af normen), men de vil godt ramme lommen. Hvis du ikke kan roligt henholde sig til dette problem, er den nemmeste måde at blot klæbe loftet igen. Ingen grund til at investere en masse indsats og penge.

Er loftet (polystyren) fliser skadeligt for helbredet?

Polystyren fliser - en enkel og hurtig metode til at dekorere loftet i ethvert rum. Dette færdiggørende materiale gør det nemt at skjule de iøjnefaldende fejl og skjule uregelmæssigheder.

Som et resultat komprimerer loftfliser baseret på polystyrenskum interiøret i mange hus og lejligheder. Men inden reparation af en lejlighed er mange interesserede i spørgsmålet - er loftet fliser skadeligt?

Desværre udsættes folk, der selv har valgt at klæde lejligheden med loftsfliser, i forskellig grad til virkningerne af styren, som frigives fra det. Denne kendsgerning er godt fremhævet i videoen, som du kan se i slutningen af ​​posten. Hvor farligt er det for sundhed og hvordan man reducerer den negative effekt, der læses på...

Hvordan man reducerer den negative virkning af fliser?

Ekspertvurderinger gør det ikke muligt at sige med sikkerhed, at frigivelsen af ​​styren falder gennem årene. Denne proces er forårsaget af den konstante og uundgåelige nedbrydning af ekspanderet polystyren. Hvis du ikke kan forhindre en negativ proces, kan du i det mindste minimere det:

 • 1. Det er nok at rumme regelmæssigt de værelser, hvor der er loftplade.
 • 2. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen skarpe stigninger i temperatur og høj luftfugtighed inde i rummet.

Hvis rummet allerede er plastered, og først da er ejerne af lejligheden forvirret, hvor meget loftet er skadeligt og skadeligt overhovedet, så skal du ikke panikere. Det er nødvendigt at simpelthen tage hensyn til små anbefalinger - ikke at tillade temperaturspring, ikke at anvende ionisatorer og forskellige befugtere, fordi i stedet for ren luft i rummet vil akkumulere styren. Hvis køkkenet er klistret over med fliser, er en god hætte tilstrækkelig.

Hvordan måles graden af ​​udledning i lejligheden?

Mest sandsynligt vil laboratorieprøver af luftprøver taget fra et fliserelastet rum eller køkken ikke afspejle det virkelige billede. De kan ikke engang afsløre tilstedeværelsen af ​​styren i luften, da stoffets vigtigste toksiske egenskaber er relateret til dets evne til at akkumulere i menneskekroppen.

Selv med daglige eller timemålinger er det usandsynligt, at enheder registrerer et farligt stof. Mest sandsynligt vil det være betydeligt under normen. Men det samlede beløb, der kommer fra loftet om få dage, vil helt sikkert overstige MPC.

Det vil være vanskeligt at måle niveauet af frigivne skadelige stoffer derhjemme. Hvis spørgsmålet om, om loftet i din lejlighed er skadeligt, ikke giver dig mulighed for at sove om natten, så er det bedre, billigere og lettere at blot genlimme loftet. Det er simpelt og slet ikke tidskrævende, fordi loftet efter en sådan flise ikke behøver justering.

Video som udvidet polystyren er farligt for dit helbred.

Er loftet på skumpladerne i lejligheden skadeligt?

Og i det ekspanderede polystyren, som i skummet i fremstillingen af ​​en lille mængde styren, forbliver, og dette element er kendt for at være ret giftigt.

Så beslut dig selv om et sådant værelse dekorationsmateriale er skadeligt eller ej. Selvom pladerne er lavet til de højeste standarder og sikre teknologier, er der ingen 100% sikkerhedsgaranti. Men hvis spørgsmålet ikke er værd at klæbe på loftet eller ej, så er lim bedre, ikke desto mindre dyre plader og ikke billige.

Jeg anser polystyrenplader som den mest succesrige løsning til loftsbeklædning. Farlig i dem ikke mere end i andre belægninger og endnu mindre end i nogle andre (for eksempel linoleum). Styren er skadeligt som udgangsmateriale i flydende form. Hvis du inhalerer dampen, har styreskumskummet polymer baseret på styren næsten ingen lugt, kun emballage. Emissionen af ​​skadelige gasser i en ild, ikke mere end ved brænding af en anden plastik, og vil du ofte brænde? Meget nem at installere og betjene. Før limning på loftet er det ikke nødvendigt at begrænse uregelmæssighederne, fliserne kan nemt skæres med en stationær kniv til den ønskede størrelse. Hvis flisen er snavset, kan du forsigtigt vaske det med sæbevand. Hvis det er stærkt snavset, kan du rulle malingen med en malingemulsionsmaling, og loftet bliver som nyt. Et sådant flisebelagt loft kan dekoreres med dekorative rosettes og lister, og et stort udvalg af reliefmønstre og farver giver dig mulighed for at gøre loftet unikt.

Hvor skadeligt er loftet til menneskers sundhed?

Udseende i slutningen af ​​90'erne blev loftfliser hurtigt vundet popularitet. Med sin hjælp kan du omdanne værelset uden betydelige omkostninger. Det imponerer med lave omkostninger, et væld af valg og hurtig installation, som kan gøres alene. Der er dog en opfattelse af, at den også har en negativ side - usikkerhed for den menneskelige krop. Vi vil se om dette er sandt.

Hvad er flise produceret fra?

Populært efterbehandling materiale er lavet af polystyrenskum - en syntetisk polymer opnået ved skumdannende polystyren. Fremstillingsprocessen af ​​stykke produkter kan være anderledes. Det påvirker produktkvaliteten og dets driftsmæssige egenskaber:

 • Billige fliser fremstilles ved at stampe polystyren skumblokke. De resulterende produkter har en porøs overflade og absorberer let snavs, der ikke kan vaskes. Den eneste måde at genoprette det tabte udseende på er vandbaseret maling. En anden ulempe er skrøbelighed. En stemplet produkt er let at bryde, og det er problematisk at lave en jævn snit på grund af knushed.
 • Fremstillingen af ​​injektionsfliser er baseret på sintring af polystyrenskum. Mønsteret er klart, dybt. På grund af den korrekte geometriske form er det let at forankre kanterne og opnå et visuelt fravær af sømme. Disse produkter er relativt modstandsdygtige over for fugt, stærkere. Til prisen på mere end 3 gange dyrere stemplet. Der er ikke noget valg af farver, er kun lavet i hvidt.
 • Ekstruderede prøver er fremstillet af en polystyren strimmel overtrukket med film. De har ingen korn, glat overflade afviser støv og vand, let at rengøre. Maleri er umuligt, men det er ikke nødvendigt, da det omfattende farveskema giver dig mulighed for at vælge den rigtige løsning.

Polystyren skade

For at forstå, om loftet er skadeligt, er det værd at overveje mere detaljeret, hvad det er lavet af. Styrofoam blev opfundet for militærindustriens behov på grund af polymerisering. Det blev brugt som varme- og lydisolator. Om farerne ved den opfindte lille tanke. Derefter blev økonomisk materiale udbredt inden for byggebranchen og emballageindustrien.

Det skal huskes, at polymeriseringsprocessen er reversibel. Polymerer er underkastet dekomponering, når de udsættes for sollys, i en oxygenmiljø under påvirkning af varme og lys. Som et resultat frigives giftigt styren.

Denne monomer forårsager irritation af slimhinderne i nasopharynx, svære hovedpine, forstyrrelse af nervesystemet. Det har en negativ effekt på bloddannelse og fører til leukæmi. Ødelægger leveren, hvilket fører til giftig hepatitis. At have en embryogen virkning, med systematisk kontakt, forårsager en overtrædelse af føtal intrauterin udvikling.

En anden farlig egenskab af styren er evnen til at akkumulere i kroppen, derfor udgør selv små doser en trussel. Ud over det ovennævnte, under oxidation med ilt, som er en del af luften, udledes formaldehyd, som er opført på listen over kræftfremkaldende stoffer. Ved daglig indånding af mikroskopiske portioner fremkommer hudens hud, en uforklarlig træthed, depression. Internationale kræftkontrolorganisationer indikerer et forhold mellem formaldehyd frigivet af polymere belægninger og risikoen for nasopharyngeal cancer. Disse processer accelereres med stigende temperatur.

I tilfælde af brande begynder selv de, som er anerkendt som lavbrændbare, at smelte og udsender giftig røg. Dødsfulde forgiftninger kan forekomme om få sekunder, så chancerne for redning i et værelse dekoreret med skumelementer er minimal. Således er skaden fra at lægge loftfliser uden tvivl.

Måling af skadelige emissioner

Det skal huskes, at styren er i stand til at akkumulere i kroppen og gradvist nå farlige koncentrationer, hvilket fører til forgiftning. At være i rummet i lang tid, er det let at overskride den tilladte sats. Hvis du oplever en forringelse af dit velbefindende eller familiemedlemmer, klager over dårlig søvn, anbefaler vi at foretage en luftprøve i lejligheden. Men bemærk at laboratorieanalysatorer måske ikke viser øgede doser styren.

Faktum er, at i Rusland anvendes tærskelkonceptet til måling af skadelige stoffer. Gennemført flere tests, der viser et acceptabelt niveau. Det tager ikke højde for stoffers evne til at akkumulere i kroppen. I de vestlige lande, USA, Japan fungerer det lineære koncept. Tage i betragtning den samlede effekt af det absorberede stof. Baseret på dette reduceres de maksimale tilladte satser for styren mange gange. Miljøfolk i vores land lader alarmen stille krav om en revision af MPC for skumplastik og en ændring i fareklassen for dette byggemateriale.

Udtalelse fra læger

Læger, der er ansvarlige for den tidlige udvikling af barnet, har gentagne gange peget på den embryogene effekt af styren, hvilket forårsager en overtrædelse af fosterets intrauterin dannelse. Dette emne afspejles i de videnskabelige værker af professor i Institut for Hygiejne og Toksikologi ved Rostovs Medicinske Institut A. N. Bokova.

Læger oplyser i fakta om, at de fleste af de unge kvinder, der boede under konstruktionen af ​​BAM i vogne, isoleret med udvidet polystyren, har mistet deres reproduktive funktion. Hviderussiske læger, der har foretaget en undersøgelse, kom til fantastiske resultater. Børn op til ungdomsårene, der bor i lejligheder med tilsvarende isolering, faldt meget oftere end deres jævnaldrende, som var i almindelige værelser.

Hæmatologer advarer om, at styren ved akkumulering kan føre til leukæmi. Leveren, som er et bloddannende organ, er også under angreb, og sandsynligheden for giftig hepatitis er høj.

Allergikere har bemærket en stigning i sygdomme forbundet med autoimmune lidelser i kroppen på grund af tilstedeværelsen i luften af ​​endnu mindre doser af styren. Som følge heraf udvikler man allergier, ledsaget af irritation i det øvre luftveje, i fremtiden mulige astmaangreb.

Anbefalinger for at reducere den negative virkning

Processen i forbindelse med giftige emissioner kan ikke udelukkes fuldstændigt, det kan kun minimeres. Til dette har du brug for:

 • systematisk tilrettelægge rummets ventilation
 • overvåge temperaturen og fugtigheden i rummet, så de ikke kan øges;
 • undgå brug af befugtere og ionisatorer;
 • i køkkenet sæt en god hætte.

Hvad er bedre: hængende loft eller loftflise

Den utvivlsomme fordel ved loftfliser er evnen til at klare arbejdet uden fagfolk. Det er nok at købe det passende mærke af lim og beregne mængden af ​​materiale, og limningsprocessen er ikke svært. Fordelene bør også tilskrives lave omkostninger. Måske er det alt, hvad der kan siges om fordelene ved dette materiale, lad os nu tale om minuserne:

 • Anvendelse i køkkenet er udelukket: overfladen rengøres næppe fra det uundgåelige lag af sod og snavs.
 • Produkter tilhører brændstof, opfylder ikke brandbestemmelser. Udvidet polystyren er "berømt" for en rekord-kort brændingsperiode på mindre end 4 sekunder.
 • Kan ikke monteres i badeværelset, da materialet har en lav tærskel for fugtbeskyttelse. I tilfælde af lækage fra toppen kan lim falde sammen, og der opstår skrælning.
 • Installation kræver en flad overflade, kun små revner er tilladt.
 • Det bør ikke bruges i nye bygninger, hvor processen med at bosætte bygningen, hvilket fører til skrælning af elementerne i loftsbeklædningen.
 • Limen eroderer ikke i lang tid, der er en ubehagelig lugt, luftforgiftningen øges.
 • Det vil ikke være muligt at gemme kommunikation sikkert, f.eks. Elektriske ledninger.
 • Selv en lille stigning i temperaturen er uønsket. Belysningsenhederne opvarmes, så de skal så vidt muligt fastgøres fra loftet (min. Afstand - 30 cm).
 • Rummets æstetiske udseende lider. Sømme mellem elementer er mærkbare, yellowness vises. Flisebelægning passer ikke ind i de fleste indvendige løsninger på grund af den overdrevne udsmykning.

Streklofter er derimod præget af æstetik, evnen til at blande harmonisk ind i interiøret. Giver en glat, uden den mindste fejlflade. Tiltrer det bredeste valg af farver og fotoudskrivning.

Installation ved 50% fugtighed er tilladt, kan bruges i badeværelser og værelser med pools. I tilfælde af oversvømmelse er loftet i stand til at holde vand.

Monteres inden for et par timer. Let at rengøre: Tørret med en blød klud fugtet med en lille mængde vaskemiddel. Det er miljøvenligt, ikke skadeligt for mennesker og dyr.

Zatevaya reparation, hver afgør på egen hånd, hvad der er bedre - suspenderet loft eller overkommelige loftfliser. Det skal bemærkes, at det miljøvenlige stretchloft i de fleste indikatorer overgår belægningen af ​​skumelementer, hvilket skaber et smukt, moderne interiør og opretholder helbred.

Hvilke lofter er sikreste for helbredet?

I den moderne tilgang til reparation er der givet en vigtig rolle for sikkerheden ved de anvendte materialer. I tilfælde af lofter er situationen nøjagtig den samme - du skal vælge den sikreste og mest miljøvenlige designmetode. Denne artikel vil hjælpe med at bestemme hvilket loft der er sikrere for helbredet, og i hvilke rum hvilke materialer foretrækkes at bruge.

PVC fliser

Selvfølgelig er dette en af ​​de mest økonomiske og enkle muligheder for design af gulve. Men hvor ufarlig er denne finish? Ifølge forsikringerne fra mange eksperter, der har udført specialstudier, er polystyren langt fra det bedste valg.

Styren, som kan frigives af polystyren ved opvarmning, er et ret skadeligt stof. Der er endda en speciel GOST 15588-86, som regulerer brugen af ​​polystyren under konstruktion, og anbefaler kun brugen i de mellemste lag af strukturen.

Det er værd at huske om den mulige toksicitet, der anvendes til installation af fliserlim. Dybest set er det harmløse formuleringer, men det er stadig værd at læse etiketten på flasken, før de køber. Med alt dette i tankerne, hvis du vil installere virkelig sikre lofter, ville polystyrenfliser ikke være det bedste valg.

gips gipsplader

Denne type design er meget populær. Gipsvæg er nem at håndtere og koster lidt penge. Hvad angår skade for en person, er tingene meget bedre her end med polystyrenfliser.

Gips, hvorfra arkene selv er lavet, er et neutralt stof. Det kan kun skade en person ved indtagelse. Det betyder, at det er nødvendigt at bruge masker eller åndedrætsværn i forbindelse med savning af plader - støv, der fremkommer på samme tid, kan komme ind i lungerne og skade.

Ellers vil konstruktioner af gipsplader være et godt valg, hvis du ikke er forvirret på tidspunktet for deres installation og behovet for yderligere efterbehandling i form af kitt og maling.

Spændingsdug

Den mest populære nylige måde at designe overlapninger på. Samtidig er det den mest kontroversielle. På den ene side er mange overbeviste om, at PVC-film og tekstilklud, der bruges til at installere sådanne lofter, er usikre. På den anden side er opfattelsen, at alt er præcis det modsatte.

Særlige undersøgelser, der bekræfter miljøvenlighed af alle materialer og fraværet af skadelige virkninger på kroppen, er blevet udført meget. De sundhedsfarer, der angiveligt besiddes af PVC-lofter, forbliver imidlertid på øret.

For at være overbevist om returet, er det værd at læse økologiske certifikater, der skiller sig ud på hver type af sådan klud. I nogle tilfælde anbefales der endvidere loftslofter til installation i medicinske og uddannelsesinstitutioner som sikre for helbredet.

Panelkonstruktion

Alle konstruktioner af denne type vil blive suspenderet, og det er meget vigtigt, hvilke paneler der vil blive brugt til at samle den ydre dekorative overflade. Det er muligt at afgøre, om udvalgt lofter er sundhedsskadelige af det materiale, hvorfra den dekorative belægning er lavet.

PVC, som er grundlaget for de fleste af disse typer af belægninger, kan frigøre skadelige stoffer. Situationen er den samme som med polystyrenfliser - ved opvarmning kan styren frigives. Ja, og sådan belægning brænder med udslip af skadelig røg. Derfor er indstillingen med plastpaneler ikke egnet.

Men der er miljøvenlige paneler fra andre materialer, der ikke skader. Først og fremmest er det stål og andre metaller. Planker fremstillet af disse materialer beskadiger ikke atmosfæren hjemme og dermed til en person. Dette er den sikreste loftfinish du kan bruge i badet.

male

Her er alt meget enklere end i det foregående tilfælde. De fleste farvesammensætninger har særlige markeringer, hvorved du kan finde ud af, hvad de passer til. Hvis etiketten indeholder ordene "til indendørs brug" eller "egnet til maling af boliger", så vil det næsten altid være et produkt der kan bruges hjemme.

Hvidvaskning, som også kan tilskrives en række farvning, vil være en endnu mere miljøvenlig type finish. Kriten, der udgør løsningen, er fuldstændig harmløs, hvis den ikke inhaleres eller sluges for meget. Derfor er denne metode til reparation foretrukket for dem, der er tilbøjelige til allergi.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Afslutning ved hvidvaskning, maling og tapet erstatter i stigende grad polystyrenskumtættefliser. Dette giver dig mulighed for at slippe af med beskidt arbejde, bekymrer dig ikke om pålideligheden af ​​belægningen.

Men mange er interesserede i, om loftet er skadeligt for mennesker og hvad skal man gøre for at mindske den negative virkning? Artiklen foreslår at forstå dette.

Materialet til fremstilling kan være:

 • Styrofoam (se loftfliser lavet af polystyrenskum - et vidunderligt dekorativt element). Dette er den mest almindelige løsning, der har en acceptabel pris, et stort udvalg af mønstre med efterligning til forskellige overflader.
 • Træ.
 • Letmetaller. Deres pris er den største, som forhindrer mange fra at bruge sådanne materialer.

Tabellen viser typer af produkter og deres egenskaber:

Efter presning opnås der produkter med en tykkelse på 6-8 mm. Dette er en af ​​de billigste muligheder, men har ikke høj kvalitet indikatorer. Porøs og løs overflade, der ikke har nogen belægning, absorberer godt snavs, hvilket senere vil være meget svært at tørre af.

Tip: Denne belægning må ikke vaskes, men kan males med vandbaseret maling. Det er nødvendigt at erhverve denne flise med en vis margen på grund af sin store skrøbelighed og skrøbelighed, og under skæring er det meget vanskeligt at lave glatte kanter.

Når kanterne er tæt forbundet med denne flise, kan du oprette en "no seams" belægning på loftet.

Materialet har gode varme- og lydisoleringsegenskaber, modstandsdygtighed mod fugt, brænder ikke, miljøvenlig og holdbar. Fås kun i hvidt, men det kan males (se Hvordan male loftet fliser: muligheden for at male).

Manglen på indsprøjtningsfliser - prisen er højere end stemplet tre til fire gange.

Egenskaben af ​​flisen er fraværet af grist, hvilket gør overfladen helt glat. Det er den mest holdbare, mest pålidelige, men også dyre materiale. Fordele:

 • Høj hygiejniske egenskaber.
 • Den tætte og glatte overflade er beskyttet af en speciel film, der afviser støv og vand. Dette giver dig mulighed for at vaske produktet og perfekt genoprette det efter deformation.
 • Fliserne er perfekt skåret, hvilket giver glatte kanter, lidt buede ned. Dette danner et hulrum på bagsiden af ​​den del, som giver dig mulighed for at skjule små uregelmæssigheder i loftet.
 • Materialet kan være af forskellige farver, med eller uden mønstre.

Men du kan ikke male.

Tip: Når man vælger en loftplade til at klæde en lejlighed, skal man huske på, at den udsender styren, hvilket er skadeligt for mennesker. Det viser en god video.

Hvad er skadeligheden af ​​polystyren?

 • Under påvirkning af lys, høj temperatur, vand, ilt, polystyren begynder at frigive den frie styrenmonomer, som er toksisk. Med stigningen i virkningen af ​​disse faktorer på emner fremstillet af polystyren frigøres styren mere aktivt.
 • Forøgelse af koncentrationen forgifter luften, der indåndes af mennesket, hvilket kan være sundhedsskadeligt.
 • Hovedslaget påtager leveren. Dette fører til udvikling af toksisk hepatitis.
 • Lungerne lider af det kardiovaskulære system.
 • I tilfælde af brand bliver polystyren et dødbringende materiale - de kemiske elementer, der frigives under forbrændingen, er den stærkeste gift. Og det er ikke altid muligt at slukke brændende polystyren i tide.
 • For at give materialet yderligere egenskaber: elasticitet, styrke, tilsættes det ofte til sammensætningen af ​​polymere stoffer, der er farlige.

Tip: Koncentrationen af ​​toksisk styren er normalt meget lavt og har ikke mere negativ effekt på kroppen end atmosfæren forurenet med bilgasser, hvilket gør det muligt at bruge loftfliser i boligområder.

udvalg

Når du køber et loftflise, skal du holde det selv, så du skal undgå fejl:

 • Vær opmærksom på dens størrelse. De skal have en klar firkantet form med lige vinkler og glatte kanter.
 • Hjørnernes hjørner bør ikke afrundes eller fastgøres. Enhver afvigelse efter installation af sådanne dele kan danne store huller.
 • Tætheden af ​​materialet tages i betragtning. Dens korn skal have samme størrelse, mens jo mindre de er, jo bedre. Tætheden af ​​overfladen skal være den samme overalt.
 • Kanterne overvåges omhyggeligt - de bør ikke smuldre og smuldre.
 • Figur skal ikke være buler, relief og klar.

Tip: Når du vælger en flise, tag det ved hjørnet og ryste det lidt. Hvis kanten ikke knækkes under egen vægt - materialet er af høj kvalitet. Det kan købes. Men det skal sikkert passe ind i rummet.

Reduktion af negativ effekt

Hvis beslutningen blev truffet og loftet blev limet, vil dets skade over tid ikke være så farligt som følge af et fald i styrenfrigivelsen. Dette skyldes processen med permanent og uundgåelig nedbrydning af polystyrenskum.

Hvis den negative proces ikke kan forhindres, bør den laves minimal.

 • Det er nødvendigt at ventilere rummet regelmæssigt, hvor loftsfliserne limes.
 • Vi kan ikke tillade en kraftig stigning i temperatur og luftfugtighed inde i rummet.
 • Du bør ikke bruge ionisatorer og alle slags befugtere, ellers i stedet for ren luft styren vil akkumulere her.
 • I køkkenet er det nok at arrangere en god hætte.

Måling af skadelige emissioner

Laboratorietest af luftprøver taget fra et rum, hvor loftet er dækket med fliser, kan ikke afspejle det virkelige billede. I luften er det umuligt at påvise tilstedeværelsen af ​​styren, dets vigtigste toksiske egenskaber er forbundet med akkumulering i menneskekroppen.

Det er umuligt at fastsætte et farligt stof med hyppige målinger med instrumenter. Indikationer vil være betydeligt under normale. Men det samlede beløb, der kommer fra loftet om få dage, vil sandsynligvis overstige MPC.

Tip: Mængden af ​​udslip af skadelige stoffer måles uafhængigt meget. Hvis en loftplade sidder fast, gør ejerens foruroligende skade for hende det svært at sove om natten, du skal bare genfinde overfladen.

Loft fliser pleje

Enhver overflade i rummet kræver omhyggelig opmærksomhed og omhu.

For at holde loftet rent kan følgende instruktioner anvendes:

 • I mangel af rustfarvninger, der kan forekomme fra vand, der lækker fra et snavset tag på øverste etage, eller når naboer hælder i, lækker fra en vand- eller kloakrør, kan du støvsuge overfladen en gang om måneden som i billedet.
 • Det er godt at bekæmpe støvet i loftet med en blød, flerfarvet, fleecy børste.
 • Ved brug af fliser skal forskellige vaskemidler anvendes. Hertil kommer, at der anvendes ethvert materiale, der er egnet til opvaskemidler eller væske til vask af tøj (se Sådan vasker du loftpladerne: konventionelle metoder).
 • En blød klud eller svamp med sæbevand fylder mønstrene, og så vaskes alt sammen med rent vand.

Tip: Vand, der er forblevet i rillerne, skal gennemblødes med servietter eller blødt toiletpapir.

 • Tørret vedligeholdelse af loftet er mere foretrukket; det er nødvendigt, hvis det ikke er muligt, at bringe sagen til vask af belægningen.

Alle skal selv bestemme, om loftet er skadeligt eller ej. Selv i fremstillingen af ​​materialer til de højeste standarder og de sikreste teknologier er der ingen garanti for 100%.

Hvor skadeligt er loftet fliser?

I øjeblikket er polystyrenskumplader meget almindelige på byggematerialemarkedet. Dette materiale anvendes meget i reparationsarbejde. Efterspørgslen efter en sådan flise er meget stor, hovedsagelig på grund af dens billighed og gode udseende. Når du bruger dette materiale i udsmykningen, kan du hurtigt og nemt skjule mange af fejlene i rummet uden at bruge mange penge på samme tid. Men mange i dag undrer sig: "Hvor skadeligt er loftfliser?"

Materialet er desværre virkelig skadeligt, og hvis du sætter ind over dine lofter med det, skal du vide, at du vil blive udsat for det styren, den udsender.

Hvis flisen allerede sidder fast i dit hjem, hvad kan du gøre for at beskytte dig selv?
Ifølge eksperter frigives styren over tid i mindre mængder. Dette fænomen er muligt på grund af sammenbrud af polystyrenskum, som er grundlaget for denne flise. Det er umuligt at stoppe reaktionen helt, men du kan forsøge at reducere de skadelige virkninger til et minimum. Det er nødvendigt at regelmæssigt ventilere rummet med fliselofter. Sørg desuden for at sikre, at der ikke er nogen skarp temperaturforskel i værelserne, og overdreven fugtighed er også uacceptabel.

Hvis du allerede har indsat dine lofter, og denne artikel blev læst sent, så skal du ikke panikere. Følg ovenstående anbefalinger, stop med at bruge ionisatorer og befugtere, ellers vil den rene luft i rummet blive erstattet med styren. Hvis du har lagt fliser på loftet i køkkenet, så få en god hætte, det vil løse problemet med forurening.

Det må siges, at i tilfælde af laboratorieundersøgelser af luften i dit hjem, vil den sande tilstand ikke afsløres. Måske i luften vil det ikke engang opdage styren. Men det er ikke en grund til uforsigtighed. Giftige stoffer akkumuleres i kroppen. Stoffet akkumuleret i rummet i flere dage vil helt sikkert overstige MPC.

Hvis du selv beslutter at tage målinger, er det usandsynligt, at niveauet af farlige stoffer i luften skal bestemmes. Derfor, hvis bekymringer om farerne ved loftet fliser ikke forlader dig, er det bedre at lim loftet. Det er nemt og kræver ikke stor indsats, fordi lofterne efter dette materiale ikke behøver justering.

Relaterede nyheder:

I de senere år er det såkaldte "bløde" tag blevet meget populært. Et sådant tag har fået en enorm popularitet på grund af det høje niveau af lydisolering, vandmodstand og nem montering på taget af en helt anden form, hældningsvinkel mv. Moderne bløde materialer beregnet til taget er ideelle til de breddegrader, vi befinder os i. I øjeblikket er det opbyggede rullede tag meget populært. Sammensætningen af ​​disse materialer er opdelt i "bitumen" og "polymerbitumen". Ved hjælp af svejsning overlapper rulleloftet. Hængsler, eller som det normalt kaldes - blødt, er en direkte analog af naturlig flise, men prisen er 2-3 gange mindre end den naturlige flise, og vægten er 5-6 gange mindre. Grundlaget for denne type.

Før du taler om reparation af loftet på PVC, skal du gøre dig bekendt med de grundlæggende egenskaber ved dette materiale. Det må siges, at PVC er ubrændbart og ikke-giftigt. De er holdbare og kan modstå betydelige mekaniske belastninger. Desuden er de resistente over for korrosion og temperaturændringer. Derudover tjener materialet i lang tid, næsten uden at ændre dets udseende. PVC er let at passe på. Derudover er de ildfaste. Derfor er det beskrevne materiale egnet til en række lokaler: fra boliger og slutter med sport og børn. PVC er opdelt i flere typer. For eksempel: der er sømløse, sutur, matte og blank. Derudover har dette materiale et rigt farvespektrum. Derudover trykt PVC. Installation af produkter kan laves uden hjælp.

Hvis du startede en reparation i børnehaven, så vil denne proces kræve en særlig indsats. Enhver forælder ønsker deres baby kun det bedste, så når de implementerer deres venture, er de nedsænket i arbejde med stor entusiasme. Men glem ikke at du forbereder en stue til et barn. Her vil babyen ikke kun sove eller lege, men vokse, lære om verden. Derfor er det nødvendigt at fylde og diversificere situationen i børnehaven så korrekt som muligt, idet man overholder sikkerhedsreglerne. Når væggene og loftet er justeret, kan du fortsætte til deres dekoration. I de senere år, på markedet for byggematerialer, som et alternativ til tapet, kan du købe dekorative gips. Dette er ikke den mest økonomiske mulighed, men dens fordel ligger i forholdsvis enkel omhu. Barnet er ved at vokse op.

Interiøret i boligområder tilhørende forskellige mennesker har deres egen karakteristika. I nogle designs kan de karakteristiske træk ved en enkelt retning spores, i andre - en blanding af flere stilarter. Indretningens stil er en afspejling af den indre verden, karakter og vaner hos mennesker, der bor i et sådant rum. I moderne design er der et stort udvalg af forskellige trends og stilarter. Når man vælger indretningen, skal man tage højde for det faktum, at der ikke er nogen bestemt retning her, alt afhænger af fantasien og tegnebogen, og proportionalfølelsen vil være overflødig. Minimalisme De mest populære stilarter af moderne interiør: minimalisme, præget af alsidighed. Dekorationer og ornamenter anvendes ikke i minimalistisk stil. Hovedmaterialet er metalrør, suppleret.

I dag er det meget almindeligt: ​​vinyl sidespor. Hvad er det, og hvorfor det er ved at få vanvittige tal i salget. Svaret på dette spørgsmål er den oprindelige ide, et smukt udseende, let at bruge, holdbart og alt dette til en overkommelig pris. Hvis vi taler om gips eller maling til facader, så er det ikke nødvendigt at forberede væggene specielt. Hvad er vinyl sidespor? Dette panel med låselås og et stik til neglene, som let kan fastgøres mellem hinanden, er lavet af polyvinylchlorid. Sådant materiale falmer ikke, skrælmer ikke, forfalder ikke, skreller ikke osv. Vinyl sidespor er ligeglad med fugt, svampe, insekter. Velegnet til brug i alle vejrforhold. Denne form for sidespor er ikke brandfarlig. Selv med en stærk ild, vil vinyl sidespor ikke brænde, men kun lidt.

Hvad er polystyren loftfliser?

Flise i stuen

Loftet er for nylig blevet givet særlig opmærksomhed igen ved hjælp af forskellige materialer og teknologier. Et moderne byggemarked kan tilbyde en temmelig bred vifte af materialer til loftsbeklædning. Her kan du finde og budgetmuligheder og temmelig dyre - eksklusive. Blandt al denne mangfoldighed er der en separat loftflise, fordi den som tapet påføres overfladen med lim.

Eksperter mener, at dette er den nemmeste måde at afslutte loftet på. Derudover kræver den færdige overflade ikke alvorlig forberedelse, da flisen kan skjule små defekter og uregelmæssigheder.

Typer af loftfliser

I dag tilbyder producenterne tre typer af loftfliser:

 • Stemplet. Dette er den enkleste form, hvor polystyrengranulerne presses under lavt tryk. Materialets kvalitet er ikke den højeste, men prisen er lav. Normalt på forsiden er et tredimensionelt mønster eller mønster. Styrken af ​​en sådan flise efterlader meget at ønske, derfor anbefales det at arbejde forsigtigt med det.
 • Injektion. Dette er en mere holdbar model, mere tæt, fordi trykket under hvilket det er lavet er højere end med teknologien i den første mulighed. Denne flise kan males i enhver farve ved hjælp af vandbaseret maling.
 • Fremstillet af ekstruderet skum. Fremragende produkt - stærk, holdbar, godt vasket og rengjort. Fremstillingsprocessen er kompliceret - højteknologisk udstyr anvendes, og processen med støbning og tryk udføres samtidigt. Denne flise har normalt en lamineret belægning, der gør det muligt at bruge det i værelser med høj luftfugtighed.

Dimensionerne af loftfliserne er standard - 50x50 cm med en tykkelse på 1 cm. I dag produceres også rektangulære modstykker med dimensioner på 100x16,5 cm, samt alle former for bundplader og loftstik.

værdighed

Moderne fliser loft af polystyren har en række fordele, der markant skelner det fra andre efterbehandling materialer.

 • Den første er nem installation. Der er ingen grund til at bruge komplekse materialer, værktøjer og endda mere så stylingsteknologi. Det er simpelt. Derfor er denne proces på skulderen selv for en nybegynder, der forsøger at lave reparationer med egne hænder.
 • Den anden er den oprindelige loftsbelægning. Samtidig falder loftet kun 1 cm. Det er umuligt at bemærke faldet. Dette skelner og giver rentable loftfliser sammenlignet med hængende og nedhængte lofter.
 • For det tredje - dette færdiggørelsesmateriale er en fremragende lyd- og varmeisolator. Og disse to kriterier i dag er inkluderet i kategorien komfortabel levevis.
 • For det fjerde, hvis du vælger en dyr type flise til at afslutte loftet og rydde op på legeprocessen, kan du opnå en storslået lige loftdækning uden sømme og huller. Men samtidig er det nødvendigt at henvende sig rigtigt til flisens valg, for at tage hensyn til både dimensionerne og formen og densiteten af ​​selve materialet.

Sortiment af loftfliser

Først og fremmest være opmærksom på densiteten. Granulerne skal være små, kanten af ​​fliserne bør ikke smuldre, hjørnene bør ikke brydes. Med hensyn til størrelse og form er det vigtigt her, at panelerne har lige vinkler svarende til 90 grader. Og hvis der er uoverensstemmelser, så vil lægningen danne huller.
Og den sidste - dette er en tegning på forsiden. Det skal være klart, ingen chips eller bukser.

 • Den femte er laminering af fliser, hvilket gør det muligt at efterligne f.eks. Forskellige typer træ. Dette vil skabe illusionen om, at loftet er dækket med træpaneler. På nuværende tidspunkt anses woodgrain fliser som det mest populære efterbehandling materiale.
 • Sjette - polystyren loftfliser kan lægges på ethvert loftoverflade - beton, træ, gipsvæg, spånplade, gips, og så videre.

mangler

En lille del af indbyggerne, jaloux af deres helbred og sunde livsstil, undrer sig over, om dette færdiggørende materiale er skadeligt? Harm loftet fliser bringer ikke. Dette er et miljøvenligt materiale. Men det har en ulempe - det er den tæthed, der ikke giver luft igennem. Loftet, trimmet med dette materiale, "trækker ikke vejret". Selv om betonloftet er der ingen forskel.

Teknologi installation og montering

Først og fremmest skal du nøjagtigt beregne det krævede antal fliser. Det er ret nemt at gøre, fordi materialet selv er firkantet med standardstørrelser. Så beregne området er ikke svært.

Nu er det nødvendigt at måle rummets dimensioner, beregne sit område og opdele det ved et panels område. Dette er mængden af ​​flise, der er nødvendig. Tilføj 10% her.

Installation af loftfliser

Derefter skal du vælge lim. I dag tilbyder markedet et stort udvalg af dette bindemateriale. Der er indenlandske og udenlandske kolleger, men der bør altid gives fortrinsret til en, der har høj styrkeegenskaber, lavere forbrug pr. Kvadratmeter overflade og lav pris.

For eksempel lim "Titan", polsk produktion. Fremragende materiale, lav pris, men med hensyn til styrke er det ringere end det indenlandske "Moment", som er førende i sin kategori. Sandt nok er "Moment" dyrere, og forbruget er mere.

Advarsel! Polystyrenfliser kan kun lægges på en flad, uden store fejl, støvfri loftsoverflade. Loftets styrke skal være høj, fugtigheden så lav som muligt.

Nu bestemmes midten af ​​loftet, hvorfra det er nødvendigt at tegne to gensidigt vinkelrette linjer, der deler området i fire lige rektangler. Så kan du starte processen med at installere pladerne.

Hvor er det bedste sted at begynde at lægge? Der er to muligheder:

 • Fra ethvert hjørne af rummet.
 • Fra midten af ​​rummet. Denne mulighed bruges normalt, hvis rummet er suspenderet i den centrale lysekrone. I de rektangler, der er dannet på loftmarkeringene i hjørnerne nær centrum, er det nødvendigt at lægge en flise, men med betingelsen - skal hjørnerne af fliserne ved siden af ​​midten skære under lysekronen.

Hvordan man holder en loftsflise

Lim anvendes normalt rundt om panelets omkreds og langs diagonalerne. Selve flisen skal forsigtigt, langsomt, påføres loftet. Et lille skift - og hele processen gik ned i afløbet. Det fordrevne panel skal slids, men det er dobbelt ubehageligt: ​​materialet er forringet, tiden er spildt.

Stadig eksperter anbefaler at bruge forskellige former for lægning. For eksempel diagonalt eller i forskellige farver. Alt vil afhænge af dig eller rettere efter din smag.

Spørgsmål og svar

Kan jeg installere polystyrenplader på væggene?
Intet problem. Dette materiale vil se godt ud på enhver overflade. De trimmer selv møblerne.

Hvordan man bestemmer hvilke loftfliser er af god kvalitet?
Dette kan verificeres på en enkel måde. Tag det rundt om hjørnet og ryste det. Hvis vinklen ikke går i stykker under materialets vægt, er dette en værdig kopi.

Kan jeg rense fliserne med husholdningsopvaskemidler?
Det er muligt, men kun en ekstruderet form, der er dækket af en lamineret film.

Sådan trimmer du panelet til den ønskede størrelse?
Tætheden af ​​materialet er ikke høj nok, så en simpel, skarp kniv vil gøre for dette.

Bliver polystyrenfrigivelsesmidler skadelige for mennesker under forbrænding?
Selvfølgelig fremhæver. Men de er ikke mere end brændende træ.

Så loftet på loftet er idag en overkommelig mulighed for at dekorere loftet i henhold til de seneste tendenser inden for design kunst. Og vigtigst af alt kan denne proces gøres for hånd. Det er her de store besparelser.

Hvordan stræklofter er sundhedsskadelige?

For nylig er loftslofter blevet mere og mere populære. Denne vækst er forbundet med mange fordele ved materialet, såsom let installation, skabelse af en perfekt flad overflade, holdbarhed og evnen til visuelt at ændre rummets rum. Men alle, der vælger dette færdigmateriale som loftsbeklædning, spørger: Stræklofter er sundhedsskadelige eller ej?

For at finde ud af om strækloftet er skadeligt, bør du være opmærksom på nogle parametre, herunder lugt og udskillede stoffer. De er direkte afhængige af det materiale, hvorfra det er lavet. Spændbelægninger kan være lavet af følgende materialer:

 • polyester stof;
 • PVC film (blank, mat).

Stof stretchcoating

For at kunne svare på spørgsmålet: "Er stræklofterne skadelige for stoffet?", Bør man finde ud af, hvad der er inkluderet i materialet. Polyesterstof er et strikket lærred af polyester. Dette lærred er imprægneret med polyurethan. Dette stof bruges også til at gøre beskyttelses tøj. Det er på grund af den udbredt anvendelse af materialet, ikke kun som loftsbeklædning, men også i hverdagen, kan vi sikkert dømme om den fuldstændige sikkerhed for mennesker. Ingen komponent i stofloftet vil forårsage allergier og vil ikke udsende skadelige stoffer i rummets luftrum.

Med hensyn til lugt er den helt fraværende selv direkte under installationen og i flere timer efter det. Dette kan bedømmes af de mange positive anmeldelser af tilfredse kunder. I lyset af dette kan du klart give et negativt svar på spørgsmålet: "Er strækloftet lavet af stof skadeligt?"

PVC strækbelægning

Hvis stoffets strækloft er helt klart. Omfattende brug af materialet til andre formål angiver, at der ikke er nogen skade på stræklofterne for helbred. At afslutte rummet ved hjælp af PVC-film rejser nogle tvivl om de skadelige lofter.

Hvor skadeligt er filmloftbelægningen:

 • Eksperter siger, at materialet polyvinylchlorid ikke tilhører flygtige materialer, på trods af dets sammensætning. Derfor er spørgsmålet om skade på stræklofter for helbred helt tabt. Materialet er resistent over for alkalier, forskellige typer af syrer og opløsningsmidler. Selv luftens høje temperatur kan ikke deformere strækloftet lavet af PVC-film eller tvinge til at frigive skadelige stoffer i rummet.
 • Det antages, at spændingsstrukturen kan være sundhedsskadelig på grund af tilstedeværelsen af ​​skadelige stoffer i dets sammensætning. Dette bør dog ikke frygtes, da de tilstedeværende stoffer, såsom toluen og phenol, er en del af et så ringe beløb, at de ikke bør tages i betragtning. Deres nummer opfylder fuldt ud internationale standarder og er meget lavere end det maksimale tilladte beløb.
 • En anden faktor, der kan forårsage skade, lugter. Det kan kun mærkes i et par timer efter installationen af ​​loftet er kun gennemført, fordi installationen udføres ved høj temperatur over 65 ° C. Lugten forsvinder helt efter et par timer. Hvis skadelighed forveksler dig stadig med et strækloft, så husk det faktum, at ethvert nyt produkt, der vises i din lejlighed, har en lugt, nogle gange endda uden opvarmning.

Vær forsigtig, falsk!

Nu kan du uafhængigt dømme materialets skadelighed. Det er dog værd at overveje, at der kan være en falsk på markedet for efterbehandling materialer sammen med et certificeret produkt, for kvaliteten af ​​hvilken ingen kan svare. Ikke certificerede stræklofter er skadelige eller ej, kun du kan dømme. Alligevel bør du tænke meget omhyggeligt, før du køber et produkt af lav kvalitet, selvom du vil spare penge. Når du vælger en leverandør, skal du kontrollere tilgængeligheden af ​​et certifikat og en licens til aktiviteten, ellers skal du betale ekstra for installation af en anden dækning eller endnu værre behandling.

Væsentlige ulemper

Hvad er skadeligt for strækloftet, eller der er ingen fejl? Der er stadig ulemper. Den største ulempe er, at dette materiale praktisk talt ikke passerer luft. På grund af dette er der i dette rum en varme, og det er umuligt at blive i det i lang tid. Men hvis rummet udsendes periodisk, kan denne effekt let undgås.

Før du endelig vælger at bruge dette materiale eller ej, skal du ikke studere en anmeldelse, men flere. Men kun du kan bedømme, hvordan skadelige stræklofter.

Vi havde et problemloft. Pladerne ligger på en sådan måde, at der er forfærdelige uregelmæssigheder i stedet for leddene. Om det dyre loft drømte jeg ikke engang, for det gamle varmesystem af naboerne var altid lækker. Jeg ønskede ikke at bruge penge forgæves. Spørgsmålet var særlig akut: "Er stræklofter skadelige for helbredet?" Men efter at have hørt med eksperter var jeg overbevist om deres pålidelighed. Og dog besluttet. Tro mig, med god grund. Jeg blev præsenteret med et så stort udvalg af farver, tegninger, at jeg selv var forvirret i starten. Det var ikke nødvendigt at niveauere overfladen selv, spændingsmaterialet gemte alt. Jeg er meget tilfreds.

Da behovet kom for at bringe vores loft i orden, havde vi ingen tvivl om. Spørgsmålet var ikke engang et skadeligt loft eller ej, fordi min mand har arbejdet i mange år i et firma, der har specialiseret sig i at installere netop sådanne loftsbeklædning. Jeg ønskede at få noget ubehageligt smukt uden fejl, og den oprindelige indretning, så ingen havde det. Vi lavede et to-tier-design på lærredsfremkaldt fotoudskrivning i henhold til vores skitser. Det viste sig virkelig smuk.