Loftskæring til bad: Vi udfører skorstenen korrekt

Korrekt loftskæring til skorstenen - et løfte om sikkerhed og levetid for dit bad. I et sådant tilfælde som brandsikkerhed er det bedre at overdrive det med sikkerhedsforanstaltninger end at afslutte noget. Med dette vil næppe nogen argumentere. Derfor studerer vi brandvæsenets anbefalinger og gør skorstenens passage gennem badets loft i henhold til alle reglerne.

Om afstande til brændbare strukturer

Passagen af ​​røgglasset gennem badets loft skal ske i henhold til alle brandsikkerhedsbestemmelser.

For røret i badet skal du lave en speciel knude passage gennem loftet. Dette er en enhed, som giver sikre afstande fra rørets ydre overflade til loftmaterialerne. De er reguleret af SNiP 2.04.05-91. Anbefalingerne er som følger (punkt 3.83):

 • fra de ydre overflader af mursten og betonrør til brændbare bjælker og bjælker - mindst 130 mm;
 • fra keramiske rør uden isolering - ikke mindre end 250 mm, fra dem med termisk isolering - 130 mm.

Disse tal skal overvejes ved montering af gulvbjælker. Deres tonehøjde er normalt taget lille - ca. 60 cm. På denne tonehøjde vil de anbefalede afstande kun opretholdes, når der anvendes rør med isolering. For eksempel sandwich.

Ovnenes diameter er normalt 115-120 mm. Hvis du bruger en sandwich med en tykkelse på 100 mm, når du går gennem loftet, vil den ydre diameter være 315-320 mm. På alle sider skal der være en afstand på mindst 130 mm. Det viser sig, at afstanden mellem tilstødende bjælker i dette tilfælde skal være 130 mm * 2 + 315 mm = 575 mm. Bare kom ind i intervallet på 60 cm.

Brændbare materialer skal beskyttes

Der er mange sandwicher med isoleringstykkelser på 35, 40, 45 og 50 mm på markedet. Find et lag på 100 mm kan hovedsagelig være i butikker, der specialiserer sig i saunaovne. Kun i badeskorstene er der temperaturer, hvorfra det er nødvendigt at beskytte 100 mm med et lag mineralvand. Er det muligt at bruge et 50 mm lag? Du kan, men du vil bade godt, tage 100 mm - mere pålidelig.

Beregn min. Afstand for skorstene uden isolering. I dette tilfælde er den sikre afstand fra rørets yderkant til brændbare materialer 250 mm med en indre diameter på 115 mm. Afstanden mellem bjælkerne i dette tilfælde skal være 250 mm * 2 + 115 mm = 615 mm. Lad lidt, men passerer ikke. Men denne beregning er ikke for røgkanalens største diameter. Der er meget mere. I hvert fald, hvis loftet endnu ikke er lavet, beregne trin for installation af bjælkerne under hensyntagen til denne faktor.

Det er umuligt at gøre det - afstanden fra røret til loftet og væggen er meget lille, så også træet er ikke beskyttet.

Samtidig er der i obligatorisk bilag 16 henstillinger til afstanden (afstand fra rørets ydre overflade til brændbare materialer):

 • til brandsikker partition:
  • med en rørtykkelse på 120 mm - 200-260 mm;
  • med en rørtykkelse på 65 mm - 380 mm.
 • for ubeskyttet partition:
  • med en rørtykkelse på 120 mm - 260-320 mm;
  • med en rørtykkelse på 65 mm - 320-500 mm.

Denne ansøgning handler om tilbagetog fra væggene. Tværtimod passerer skorstene meget tæt på væggene. Og deres materiale skal også beskyttes: temperaturen af ​​røggasser ved udgangen fra ovnen kan nå 500 ° C. Hvis træets vægge ikke er beskyttet af noget, bliver de overskyet og blusser derefter op. Derfor placeres et lag af termisk isolering på væggene (et kort lavet af mineraluld vil passe), og et ark af poleret rustfrit stål er fyldt ovenpå.

Typer af adgangspunkter gennem loftet

Ved passage af loftet er det nødvendigt at beskytte kakens materialer fra varmen, og på en eller anden måde rette røret i en bestemt position. Denne opgave behandler loftskæring eller, som det også kaldes "node af passagen."

Adgangsknuder er industriel fremstilling. De er en kasse af metal eller minerit, som på den ene side er fastgjort en plade af rustfrit eller galvaniseret stål. I midten af ​​denne knude er der lavet et hul, som indsættes i sandwichen. Pladen på siden af ​​rummet dækker hullet i loftet og dekorerer det. Det tjener også som en understøtning til varmeisolatoren, som for bedre varmeisolering fylder afstanden mellem røret og gulvbjælkerne.

Dette er en penetration af minerintak. Udsigt fra loftet

Med hensyn til hvilket materiale der skal anvendes penetrationer i badet, er der ingen uenighed: kun rustfrit stål. Faktum er, at ved temperaturer, som er karakteristiske for damprum, producerer galvanisering langt fra de mest anvendelige stoffer. Fordi der er en mulighed: rustfrit stål.

Alt er monteret simpelthen. Hvis loftet blev lavet uden at tage hensyn til rørets passage, skæres et firkantet hul på det rigtige sted (mellem bjælkerne), hvilket er 1-2 cm mindre end dekorationspanelets dimensioner. Bjælker og brædder er dækket af et lag af varmeisolator. Hvis det er, kan du søm stripen af ​​minerit, basalt eller asbestcement karton (asbest er skadeligt, så brug det kun som en sidste udvej), bare en stribe stenuldisolering. I nogle tilfælde er det nødvendigt at tampe isoleringen med metalstriber (når det er nødvendigt, se nedenfor).

Så du kan ikke gøre - du skal skære et firkantet hul. Og så var vægpanelet på loftet tæt ved røret allerede charred...

Når du installerer røret på ovnen, bæres enheden på en lige sektion, der vil krydse overlapningen. Passagekoden stiger simpelthen til det nødvendige niveau. Under sine kanter, der berører loftpladerne, er en bånd af varmeisolator lukket, så er alt fastgjort med selvdrejende skruer. I mange knuder fremstiller fabrikanterne selv perforeringer til skruer, så selv dette er ikke et problem.

Konfigurationen af ​​disse produkter er anderledes. Nogle gange omkring hullet til røret gøres en cylinder af metal. Kanten af ​​den dekorative plade på samme tid stikker markant ud over denne cylinder. Ved installation af en knude af denne type skæres hullet ud af samme firkantede form. En cirkel er også mulig, men der skal være en afstand på mindst 130 mm fra røret til kanten, hvis røret er isoleret og 250 mm, hvis det er uden isolering. Med denne indstilling bemærkes: Pladens størrelse skal være tilstrækkelig til at maskere hullet. Derudover er det med denne form for passage gennem loftet vigtigt at beskytte loftets træ, ikke kun med varmeisolatorer, men også på polstring med metalstrimler.

Pass-through enheder gennem loftet har forskellige konfigurationer.

Der er passage knudepunkter, hvor der ikke er nogen cylinder rundt om røret, men ydersiderne er lavet omkring omkredsen. De kommer fra metal, men de kan også være fra minerit. Hvis siderne er lavet af metal, skal kantene i udskæringen i loftet være polstret med en varmeisolator (for eksempel basalt karton eller samme minerite). Hvis siderne er lavet af minerit, så er de selv en god varmeisolator. Så der er ikke behov for yderligere varmeisolering af skærets kanter (men du kan være sikker).

Loftsregler

Når du planlægger størrelsen af ​​skorstenen, overvej nogle regler:

 • Umiddelbart efter at have forladt ovnen til bad, kan du kun lægge et tykvægget metalrør uden isolering. Dens højde skal være mindst en meter: for høje temperaturer ved udløbet, så selv rustfrit stål og mineraluld kan ikke stå. Ovenfor kan du bruge en sandwich rør.
 • Gennem loftpladens ledningsrør i en beskyttende kappe. Dette kan være en fabrik sandwich, men du kan selv opvarme enkeltvæggen.

En anden måde at beskytte vægge og lofter mod varme

Hvilken varmeisolator at bruge

Når anordningen er fastgjort på loftet, stiger de op til loftet eller anden etage og fylder mellemrummet mellem rørets ydervæg og bjælkerne med en varmeisolator.

Basaltuld kan bruges som termisk isolering. Men sørg for at kontrollere, at driftstemperaturområdet skal være større end 600 ° C.

Mineraluld eller ler kan bruges til rørisolering.

Nogle mener ikke, at denne mulighed er den bedste. For det første anvendes i harpikser som bindemiddel, som udsender formaldehyd ved opvarmning. For det andet løber kondensat gennem røret fra tid til anden. Og mineraluld (og også basalt) mister deres varmeafskærmningsegenskaber, når de er våde. Og ved tørring bliver de kun delvis genoprettet. Så muligheden er virkelig ikke den bedste.

Stadig falder i søvn penetration keramzite medium og lille fraktion. Dette er et naturligt materiale med en relativt lille vægt. Selvom det bliver vådt, tørrer det ud og genopretter egenskaber. Når det bliver vådt, stiger varmeledningsevnen lidt, og det er værre for claydite end for mineraluld.

Tidligere brugte ofte sand. En god mulighed i alle henseender, bortset fra en detalje: Den vokser gradvist op gennem revnerne. Genopfyldning af sandkassen er ikke svært, men den konstante sand på ovnen er irriterende.

Hvis vi taler om naturlige isolatorer, kan du bruge ler. Det er fortyndet til en pastaagtig tilstand og dækket over hele spalten. Lejlighedsvis anvendes ler som fyldstof.

En og varmeisolatorer - udvidet ler

Her er en gennemgang af brugen af ​​ler i passagen af ​​badrøret:

"Clay styrer i skære! I hans bad afmonterede skorstenen. Han fjernede snarere det, der var tilbage: der var meget sne, og ved afstamningen blæste han hele toppen til mig. Når toppen er ændret, skal du se på bunden: 7 år er allerede et rør. Så her. Inde i ilden - nul, udbrændingsrør heller. Tilstand - så snart som angivet. Min indtrængning er polstret rundt om basaltuldens omkreds, og så er alt dækket af ler. Dette er absolut den bedste løsning. "

Ikke alle rådes til at bruge varmeisolatorer i passageknappen. Det antages, at det er bedre at forlade spaltet blankt: På denne måde kan du undgå overophedning og fastgørelse af denne sektion af røret - det vil være bedre at afkøle på grund af blæser luft. Det kan være sådan, men strålingen fra det opvarmede rør tørrer ud i nærliggende træ, og i dette tilfælde falder temperaturen i selvantændelsen betydeligt til + 50 ° C.

Som du kan se, brændte røret ud

Overophedning kan undgås på flere måder. Den første og mest rationelle er at bruge varme, som flyver ind i røret og opvarmer den til ekstreme temperaturer til egne behov. Der er tre muligheder:

En måde at undgå overophedning på er at lægge sten på røret.

 1. Lav en vandjakke på en metal skorsten og brug varmt vand til brusebad eller opvarmning. Systemet er ikke så simpelt, der kræves en anden bærbar tank samt rørforing, koldt vandforsyning mv. Men temperaturen over vandkappen vil ikke være så høj, røret vil ikke brænde igennem.
 2. Varm også vandet, men lettere: læg en samovar type tank. Også varmt vand er til rådighed, skorstenen ikke overophedes er beskyttet. Men der er nogle nuancer: ikke at tillade kogning, at hælde det opvarmede i tide, for at tilføje koldt. Og det er ikke særlig bekvemt at gøre dette, da tanken er placeret højt: over ovnen på røret.
 3. Juster masken til sten. Vand skal opvarmes på en anden måde, men plus her er følgende: Efter proceduren er badet tørret sten. Også her kan der opstå vanskeligheder: stenens vægt er betydelig, det er usandsynligt, at du kan undvære støtte, undtagen at bruge fabriksversionen (til højre i figuren). I den hjemmelavede version vil der være behov for en struktur til omfordeling af masse.

Ved anvendelse af en af ​​disse metoder reduceres rørtemperaturen i loftgangen gradvist. Sandsynligheden for udbrænding bliver meget ubetydelig. Dette er ikke alt. Der er en måde - bare cool det med luft. For at gøre dette anbringes en anden med større diameter på det varmeisolerede rør. En rist er lavet under og over, gennem hvilken luft går ind / ud. Til et dampbad er dette ikke en mulighed - det trækker al damp, men til vask kan den bruges. Især god vej på loftet og passagen af ​​taget.

Hjemmelavet loft trim

Det er muligt at føre en skorsten gennem loftet i badet uden brug af fabriksmonteringer. Du skal bruge:

 • Find eller skær et ark rustfrit stål, hvilket vil blokere hullet i den ønskede størrelse.
 • Midt i den, skære en cirkel, en eller to millimeter større end diameteren af ​​røret, der vil passere gennem loftet. Hvis det er en sandwich, så er det lidt større end sandwichens ydre diameter.
 • I loftet klippes et hul i den rigtige størrelse.
 • Kanten af ​​kanten langs omkredsen er dækket af et lag af basaltuld.
 • På toppen af ​​isolatorstoppede strimler af metal.
 • Begynd at samle skorstenen. Sæt det første enkeltvæggede stykke tuba fra ovnen, læg et rustfrit stålfirkant på det med et hul udskåret, monter en sandwich.

En af mulighederne for fastgørelse af røret i skåret hul

Som du kan se, er loftet trimning nemt gjort. Dette er den mest enkle, men ret pålidelige løsning. En anden mulighed er præsenteret i videoen. Arbejdet er mere kompliceret, men hvis du har de rette færdigheder, er denne mulighed for at passere røret gennem loftet også realiseret med hånden.

Tømmerhytte til et bad, 166 000 rubler.

_____________________________________________

SÅRE BAD 3x5,5 + 5 meter veranda

Grade nummer 1 - 166 tr.
Grade nummer 2 - 178 tr.
_____________________________________________

- PRIS MED LEVERING OG MØDE (!)
- FRA PRODUCENTEN (!)
_____________________________________________

Levering til andre regioner
(Pris i andre regioner kan variere (+/-)
spørg via telefon
_____________________________________________

- BEHANDLING UNDER RUBANOK - Som en gave
- 5TH WALL - Som en gave
- TRUNKING SYSTEM - Som en gave
- SEXY LAGS - AS A GIFT
- STØJTE LAGS - SOM EN GAVE
_____________________________________________

Fuldstændig №1:
- bjælkehytte "i en pote"
- diameter +/- fra 22 til 32 cm. (gran / fyr) (valgfrit) (afhænger af loghusets størrelse)
- inde i rammen er protesan (semi llafet) (muligvis runde log)
- Badekarets højde +/- 2,40 m. (ren +/- 2,20 m.)
- femvægsramme (5. væg deler rammen ind i 2 værelser (layout er gratis)
- Fældning behandlet under skraberen eller flyet (valgfrit)
- seksuelle lags
- loftslag
- trussystem
- pedimenter - foderplader. 20 mm.
- tag drejning - bord 25 mm.
- tag - ruberoid
- mezhventsovy varmelegeme (mos)
- kolonne fundament af blokke 20x20x40 cm.
- LEVERING
- LÆSNING
- SAMLING

Fuldstændig №2:
(Udover konfigurationsnummer 1)
- 2 døre (175x75 cm)
- 2 vinduer (50x50 cm)
- på gulvet - gulvbelægningstunge. 36 mm.
- på loftet - foderplader. 20 mm.
(finish er ønskeligt først efter krympningen af ​​loghuset (!)
_____________________________________________

PROMOTION
indtil slutningen af ​​måneden!
______________________________

- TRIM FRAME - Som en gave
(sædvanlige omkostninger er fra 8 til 20 TR) (!)
(i tilstedeværelsen af ​​bunkefundamentet)
- FLOOR BOARD OG VERANDA CEILING - Som en gave
(sædvanlige omkostninger er fra 2 til 25 tr.) (!)
(i nærvær af en veranda til pakkenummer 2)
_____________________________________________

Antallet af bjælkehytter til den nuværende pris er begrænset!
Kampagnen er kun gyldig indtil slutningen af ​​måneden!
RING NU
og modtage gaver, der sparer op til 45 tr.
_____________________________________________

Omkostningerne til størrelsen af ​​det loghus, du har brug for,
Tjek telefonisk
_____________________________________________

Lad dette bad bringe dig sundhed
Med venlig hilsen Srubpro

En hurtig måde at lave skorsten gennem loftet i et bad

Hilsen til dig, kære bloglæser Sam Samich, i dag vil vi tale om et retgående og vanskeligt emne - hvordan man laver et rør i badet gennem loftet med egne hænder. Denne artikel vil være meget nyttig for dem, der gør loftet i badet med egne hænder. I den tidligere artikel lærte vi allerede, hvordan man korrekt installerede styrestrålerne under loftet og sørgede for en særlig ovn til fremtidens ovn.

Klar installationsmulighed skorsten

Men hvis du allerede har installeret loftet og købt en komfur, men du ikke forudså nogen huller, så er det ligegyldigt, så vil jeg fortælle dig, hvordan du skal handle i en sådan situation korrekt.

Tag ansvaret for installationen af ​​ovnen og skorstenen. Jeg var et gentagende vidne til en modbydelig installation, hvor alle tilladelige sikkerhedsstandarder blev overtrådt. Og som et resultat - en ild i rummet. Den vigtigste betingelse er tilstedeværelsen af ​​god varmeisolering mellem skorstenen og badeloftet.

I denne artikel vil vi se på hvordan og i henhold til hvilke standarder røret er installeret, hvordan man laver en kanal i loftet og meget mere. Jeg vil starte med nyttige tips til begyndere.

Rør i badet - hvad du behøver at vide

For dig, kære badebeboere har jeg samlet et opdateret sæt regler og krav, der vil give dig en ide om installationen af ​​skorstenen. Så lad os starte:

 • Sørg for at installere ovnsloftboksen. Dette design springer varme fra røret og eliminerer muligheden for brandlofter. Da isoleringen af ​​ovne rør bruger udvidet ler, min. bomuldsuld, skumglas osv. I intet tilfælde bør du ikke fylde kassen med jord og endnu mere med sand. Sand har en stor varmekapacitet og kan holde sig varm i lang tid, hvilket vi slet ikke har brug for.
 • Den anbefalede højde på skorstenenheden - 4-5 meter. Anbefalet lofthøjde i badet på linket.
 • Oftest er skorstenen placeret tæt på væggen. Nærheden af ​​finishen, og i vores tilfælde eurolining, kan forårsage brand, så monteres der en speciel rustfri beskyttelsesskærm på dette sted.
 • Ifølge gæsten er afstanden fra skorstenen til styrestrålen mindst 13 centimeter. Røret med ekstra isolering i diameter har en størrelse på 320-330 mm. Det viser sig, at afstanden mellem styrestrålerne skal være mindst 60 centimeter. Denne afstand er faktisk aktuelt, når der anvendes specielle isolerende skorstene.
 • Følg anbefalingerne om opvarmning af badet.
 • Ved brug af konventionelle keramiske rør skal afstanden være mindst 25 centimeter på hver side af røret.
 • Efter ovnen er der kun brugt et tykt metalrør! Isolatorer, rustfrit stål kan ikke modstå sådanne høje temperaturer, fordi kun et metalrør. Rørets højde skal være mindst en meter. Tæt på loftet anbefaler jeg at bruge en rørsmør med isolering.
 • Ikke mere end 3 bøjninger (knæ) langs hele skorstenens længde.
 • Alle forbindelser skal være synlige.

Vi anbefaler at du bruger sandwichrøret, hvor det passerer gennem loftet. Markedet tilbyder i dag mange sorter af sandwichrør, hvor tykkelsen af ​​isoleringen er 30, 40, 60 millimeter. Jeg anbefaler dig at bruge specielle skorstene med isoleringstykkelse på 10 centimeter, så meget sikrere og sikrere.

Temperaturen af ​​varme gasser ved udgangen af ​​badeovnen er ca. 500 grader Celsius. Ved denne temperatur forkøles træet hurtigt og lyser derefter. Brug gode sandwich rør og brug rustfrit stål skærme til at beskytte træet fra høje temperaturer.

Skæring til skorstenen med egne hænder

For at rette skorstenen i lofthullet skal du lave en specialkasse, den såkaldte skæring. Denne genstand er til dem, der ønsker at gøre skorstenen skåret gennem loftet med egne hænder, og hvis du allerede har det, kan du springe over denne vejledning om, hvordan du laver en loftsmontering alene.

Et eksempel på, hvordan man ikke gør

Hvis du ikke vil forstyrre, så anbefaler jeg at du køber en færdigskåret industriel produktion, de er billige og meget god kvalitet. Der er mange muligheder for fremstilling af loftsenheder, men betydningen er altid den samme. I midten af ​​en firkantet plade er der et rundt hul, hvor der sættes et sandwichrør. Denne plade har rustfrit stål sidepaneler, der begrænser fordelingen af ​​varme.

Ceiling node eksempel

Hvis du beslutter dig for at skære dig selv, så bliver du måske konfronteret med spørgsmålet om, hvordan man laver loftmonteringen? Faktisk er der intet at vælge imellem - kun rustfrit stål. Nogle håndværkere er lavet af galvaniseret, men dette er en dårlig mulighed - galvanisering med stærk opvarmning giver mange skadelige stoffer. Og nu skal vi fortsætte med at skabe et loftloft med egne hænder:

 • Vi er fast besluttede på størrelsen af ​​loftsskærmen. Diameteren af ​​sandwichrøret er i gennemsnit 200 millimeter (vi anbefaler at tage et rør med 100 mm isolering). Derfor bør hullet i rustfrit stålplader være et par millimeter større, så røret kravler ind i hullet. Skær et firkant af rustfrit stål, som overlapper rørets størrelse med 10-20 centimeter på hver side.
 • På bagsiden af ​​(loftet) rustfrit stål monteres skærmen, firkantet eller rundt. Skærmen skal være bredere end sandwichrøret, men den skal være flere centimeter fra kanten af ​​det rustfrie stål.
 • Vi skærer et firkantet hul i badeloftet lidt mindre end skærmstørrelsen, hvis du sørger for hullet under loftinstallationsprocessen, så er du god. Hullet kan fremstilles med et elektrisk stiksav eller motorsav.
 • Kanten af ​​loftet bør isoleres med mineraluld eller lignende varmeisoleringsmateriale.
 • Skorstenen til razdatku behøver ikke at montere, den skal have et frit kursus, når det opvarmes - afkølet.
 • Fra siden af ​​badet, mellem skærmen og klappladen, lægges et lille lag varmeisolator. Selve arket rustfrit stål monteret på galvaniserede skruer til loftet.

Loft knude klar. Faktisk er intet kompliceret, hvis der er et ark rustfrit stål. Hvis det ikke er der, bliver det lettere at købe det færdige produkt. Men besætninger er ikke værd at købe, lære at lave din egen)

Sådan isoleres skorstenen

På det moderne byggemarked er der mange sandwichrør, der allerede er isolerede og behøver ikke isoleres. Hvis du beslutter dig for at bruge et konventionelt metalrør uden isolering, så tilbyder jeg dig isoleringsmaterialerne:

 1. Mineraluld. Ofte bruges, men ikke den bedste mulighed med åben isolering. Det menes at når man opvarmer min. Bomuld uld udsender tjære og formaldehyd i luften, hvilket ikke er meget nyttigt for mennesker. Også på min. Vata kan kondensat, så det vil reducere sine isolerende egenskaber flere gange. Brug tvivlsom.
 2. Udvidet ler. En god mulighed for varmeisolering, har en lille vægt og lav varmekapacitet. Det afkøles hurtigt og udsender ikke skadelige urenheder. Brug claydite-mediet og fin fraktion, hæld det i skæringen mellem skærmen og røret. Den bedste mulighed.

Et eksempel på udfyldning med udvidet ler

Nu kan du fortsætte med udvælgelsen af ​​sten til opvarmning af badet.

Sådan laver du en skorsten gennem loftet - video


Venner, hvis du kan lide vores artikel, skal du klikke på en af ​​nedenstående sociale netværksknapper, tak! Hvis du har spørgsmål, skriv dem i venligst kommentarer!

Loft knude til bad

Sådan installeres et loftknude til et bad med egne hænder

I moderne badeværker bliver ovnen ikke længere på en "sort måde", fordi en skorsten helt sikkert stiger over hvert dobbeltværelse, hvorved alt kulilte elimineres. Desuden hjælper skorstenen med at varme det indre af rummet meget hurtigere op og skaber også en hyggelig atmosfære til hvile og eliminerer røg og sod.

Selvopførelse af et bad, hjemmet håndværkere bør passe på at installere ikke kun skorstenen, men også yderligere komponenter, der vil forbedre egenskaberne for brandsikkerhed. Af særlig opmærksomhed, fra brandsyns synspunkt, loftloft. Den korrekte installation af loftpassagenheden til badet vil trods alt ikke tillade, at der opstår brand, hvilket betyder at hele ejendommen hos ejeren vil blive opbevaret sikkert. På hvilket grundlag er installationen af ​​den analyserede knude baseret, og i hvilken rækkefølge det udføres, vil vi overveje yderligere i artiklen.

Materiale til brandbeskyttelse af loftet

Først og fremmest bør du vælge et kvalitetsmateriale, som hjælper med til at forhindre overdreven opvarmning af alle elementer, der kommer i kontakt med loftetheden (PUF). Til denne begivenhed kan du bruge flere materialer:

 • ved hjælp af minerit, der er baseret på cement, kalksten, cellulose, glimmer;
 • ved hjælp af mineralsk konstruktion uld;
 • ved anvendelse af asbestbræt eller basaltanalog.

Ovennævnte materialer vil medvirke til pålideligt at beskytte træelementerne i dampbadet mod ild, som kan dannes ved stærkt forhøjede temperaturer. Hvilket materiale der skal vælges, har selvfølgelig ret til selv at bestemme hver. Men hvis vi overvejer miljømæssig renlighed og harmløshed, anbefaler eksperter at give dit valg til mineral- eller basaltpap. Men fra asbestbrættet er det bedre at nægte, da det analyserede produkt er i stand til at udlede skadelige dampe, især når de opvarmes.

Phased installation af loftet enhed

Efter at have valgt det mest egnede varmeisolerende materiale, kan du gå videre til den gradvise samling af dampskærmens loftskæring. Men i første omgang skal du vælge et sted i loftet, hvor du skal lave et hul til udgangen af ​​skorstenen og selvfølgelig bestemme dimensionerne af den fremtidige struktur.

Phased installation af skorstensudløbet

Udvælgelse og installation af et sted til fremtidig loftsskæring udføres i følgende rækkefølge:

 1. For nøjagtigt at vælge det sted, hvor skorstenen går udenfor, anbefales det at bruge en speciel plumb boom, som bruges af bygherrer.
 2. Når hullet i den rigtige størrelse er lavet, vil det være nyttigt at dekorere det fra alle sider, så loftet ikke mister sin æstetiske appel. Som indretning kan du vælge et galvaniseret plader af metal eller rustfrit stål.
 3. Afslutningsmateriale skæres med saks til metal i en sådan størrelse, at den bør overstige størrelsen af ​​det færdige hul med nogle få centimeter.
 4. Til loftet er et skåret metalplade fastgjort med almindelige søm eller rustfrit stålskruer.

Husk at huske at du skal begynde at markere vertikale huller fra badets tag og styre centret med en lodret linje.

Phased installation af loftet enhed

På det frie marked kan du finde forskellige muligheder for gennem knudepunkter - med både runde og rektangulære sektioner. Installation af enheder af forskellige konfigurationer vil ikke medføre særlige vanskeligheder, hvis husets håndværkere foretager installation i følgende rækkefølge:

 1. I første omgang skal enderne i loftåbningen være dækket med det tidligere valgte varmeisolerende materiale.
 2. Det er også nødvendigt at isolere den nedre del af passagekassen, samt hele overfladen, der berører loftet.
 3. I en node til passagen udføres omhyggeligt skorstenen. Til fastgørelse anvendes der højkvalitets skruer, som er skruet i færdige huller på overfladen af ​​knuden.
 4. Det er afgørende at kontrollere, at røret ikke klæber stærkt på overfladen af ​​passagenheden, idet afstanden mellem elementerne skal være ca. 5 millimeter.
 5. Dernæst skal du lave isolering fra indersiden af ​​loftet og fylde kassens hulrum med bulkisolerende materiale, for eksempel ekspanderet ler.

På dette stadium kan installeringsprocessen af ​​loftet til dampbadet betragtes som komplet. Begynderbyggerne skal kun færdiggøre indretningen af ​​den færdige enhed og om nødvendigt kontrollere skæreenhedens effektivitet. Som du kan se, er processen med at installere PUF ikke så kompliceret, og værktøjerne med materialer vil kræve et minimumsbeløb. Derfor er installationen af ​​knuden i stand til at klare hver husstands håndværker.

Passagen af ​​røret gennem badets loft

Passagen af ​​skorstenen gennem overlapningen mellem gulvene - loftet trimning er et af de vigtigste stadier i badets opbygning. Dette skyldes højfrekvensen af ​​brande på grund af tændingen af ​​trækonstruktioner nær skorstenen, nemlig der er overlapninger og lofter i badene.

Passagen af ​​røret gennem badets loft

Sikkerhedsregler dikterer behovet for at fjerne ubeskyttet kontakt mellem det varme rør og meget brandfarlige materialer. For at overholde dem, når du installerer skorstenen i badet, skal du bygge en speciel node passage af loftet i form af en kasse med brug af flammehæmmende materialer og udføre det i overensstemmelse med reglerne.

Du kan lave en passage gennem loftet med dine egne hænder.

Norms og regler for brandsikkerhed

Enhver udvikler kan gøre sig bekendt med, hvad skorstensudstyr betragtes som sikkert, ifølge SNiP 41-01-2003.

Konstruktionsnormer og regler for Den Russiske Føderation SNiP 41-01-2003

Vi er interesserede i punkt 6.6.22, der dikterer en margin på 130 mm i området for passage gennem gulve til et murstenrør konstrueret med træbeskyttelse. Det er kendt, at mursten og betonrør har en lavere varmeoverførsel end moderne metal, som oftest anvendes i bade. Det betyder, at når du indstiller opskæring af et enkeltvægs metalrør uden termisk beskyttelse, skal du styres af andre cifre cifre, som er angivet i bilag "K":

 • 500 mm til træ uden termisk beskyttelse;
 • 380 mm fra et opvarmet rør til brændbar bag et lag af varmeisolering.

Disse tal skal betragtes som afstanden fra røgen inde i røret til træet.

Installationsfejl på loftet gennemstrømning

Producenter af komfurer og skorstene giver dokumentation, som nødvendigvis angiver den mulige værdi af afstanden til gulve af forskellige materialer. De bør styres af den uafhængige konstruktion af badrørets passage gennem loftet.

Hvilke materialer kan der bruges til brandbeskyttelse, når du installerer PUF?

Både mursten og keramik samt metaldele af knudepunktsnoderne opvarmes til temperaturer, der medfører risiko for trætænding. For pålidelig isolering af brændbare elementer i loftet tærte, skal du udføre en foring af beskyttende materialer.

Disse er materialer, der kan beskytte trædele fra charring og tænding ved høje temperaturer i den stærke varmesone. Men det primære vendepunkt for overlapningens ender, hvis de nødvendige led er observeret, kan udføres ikke kun af dem. Til disse formål er brug af materialer med en klasse af brandbarhed G1 (lavbrændbar) tilladt.

Glas Magnesium Sheet (SML)

Valget af varmeisolator kan spille en afgørende rolle. Det skal huskes, at almindelig mineraluld, som nogle gange anbefales at bruges til pakning af passagenheden, når den opvarmes, sintres og hurtigt mister sine flammehæmmende egenskaber.

Stone uld fiber sintring temperatur er over 1000ºі

Høj temperatur fører til en ændring i dens struktur - mens den forbliver uændret i udseende, kan den opvarme betydeligt og kan ikke længere klare isoleringen. For tillid til pålidelig varmeisolering af skorstenen er det nødvendigt at anvende basaltuld, der er beregnet til drift ved temperaturer på 800-1000 ° C.

Et eksempel på isolering af loftskærende basaltuld

PPU æske fyldt med isolerende basalt fiber

Det er også sikkert at lægge en mineral, asbest eller basalt karton. Der er også en tidsprøvet budgetversion af termisk beskyttelse - sand blev brugt til det (de var dækket af en kasse) og ler. For eksempel opnås tilstrækkelig isolering af den del af loftet, som kanalen er fastgjort til, ved at påføre et jævnt lag af ler ca. 2 cm tykt på metalpladen med flanger.

Sammenligning af materialer til brandmodstand

Funktioner ved brugen af ​​skorstenen "sandwich" med passagen af ​​badets loft

Moderne metalbadovne suppleres ofte med stålrør fra jernholdigt eller ikke-ætsende metal. Ønsker at reducere hård infrarød stråling og gøre det mere sikkert at kontakte skorstenen og loftet over ovnen, bruger badernes ejere en "sandwich" - et dobbeltrør med en foring af det termiske isoleringslag.

Elementer af sandwich rør Foto skorstensrør

Det er vigtigt! Forbindelsen af ​​skorstenens elementer må under ingen omstændigheder falde på loftets overflade.

I modsætning til konventionelle visdom er den ydre beklædning af en rustfrit stål sandwich ikke meget koldere end hovedskorstenen. Denne konstruktion af røret tjener i princippet ikke til at beskytte badet mod ild - sandwichen giver de bedste betingelser for stabil trykkraft, dette er hovedopgaven. I betragtning af foranstaltningerne til brandbeskyttelse bør du ikke håbe, at brugen af ​​en sandwich på passagepunktet giver mulighed for at reducere afstanden for indrykkene.

Det vides at på grund af udbrænding af flygtige forbindelser i selve røret vokser temperaturen i den i nogen tid, da højden stiger. Hvis gassen har en temperatur på 800 ° C ved udgangen fra ovnen, er det på niveauet 1,5-2 m, at målinger allerede viser 850 ° C. Den ydre kappe under disse forhold opvarmes til 300 ° C, som det fremgår af farven på skær på overfladen.

Ønsker at opvarme badet hurtigt, overopvarmer ovnen, det er let at overskride den optimale form for passage af forbrændingsprodukterne gennem røret. Ifølge normerne fra ministeriet for nødsituationer bør temperaturen i skorstene i rustfrit stål ikke overstige 400 ° C, og test for certificering udføres på disse værdier. De fleste elskere af damp overstiger langt disse parametre. Fra overophedning brænder metallet hurtigt igennem, og du skal forstå, at en sandwich til enhver tid kan blive til en enkelt væg. Varmelegemet, der er hamret sandwich, tjener heller ikke som et brandkammer. Hvis du samler skorstenen "for røg" og ikke "for fugt", bliver varmeisolatoren varm under ilden, og efter afkøling er den mættet med kondensat - som følge heraf mister det sine nyttige egenskaber.

Alt det ovennævnte fører til en konkret konklusion - det er ikke nødvendigt at reducere de anbefalede indenter let, og håber på sandwichens beskyttelsesdæksel.

Tegning af loftet

Vigtigt: Når du bruger metalovne og skorstene lavet af rustfrit stål, er det optimale afstande fra røg til trækonstruktioner ved indretning af loftet 380 mm!

Faser af enhedens loftskæring

De vigtigste opgaver, der konfronterer bygherren med at arrangere skorstenens passage gennem badets loft - er at beskytte mod brandoverlapning og endog lodret installation af røret. Værker foregår i tre faser:

 • definition og placering af skæreenhedens placering
 • montering af færdig- eller selvfremstillet beskyttelsesdæksel;
 • efterbehandling af varmeafskærmning.

Disse er generelle regler, og specifikke arbejdsmetoder afhænger af mange faktorer - det tildelte budget, præferencer i valg af materialer, selv om teknologierne blev fulgt under badets opbygning.

Forbereder et sted for skorstenens knudepunkt gennem loftet

Forbereder et sted for skorstenens knudepunkt gennem loftet

Rørets gennemløbscentrum bestemmes ved hjælp af en rørledning. Klippet er lavet på markeringen, hvilket reducerer størrelsen på siderne lidt, så fremtidens dekorative panel helt dækker det.

En selvstændig passage er som regel dekoreret fra dampbadets side med et metalplade - galvaniseret eller rustfrit stål, som også tjener som varmeskærm. Arkdimensionerne skal overstige størrelsen på udskæringen til røret.

 1. En lodret skorsten vil passere gennem loftet og gennem taget. Udfør markeringen til skorstenen, du skal starte på det højeste punkt og bruge rørledningen.
 2. Ved hjælp af færdige PPU-designs er de orienteret om størrelsen af ​​huller anbefalet af producenten.
 3. Gennemførelsen af ​​skorstenen gennem overlapningen uafhængigt, uden en industrielt fremstillet enhed, foretager de en foreløbig beregning af passageboksen. Strengt over rørets passagepunkt i loftet, er det nødvendigt at lave et gennemgående hul, som i form af dimensioner gør det muligt at observere de krævede indrykk. De beregnes som følger: For eksempel vil en rørdiameter på 120 mm passere en sandwich med en isolering på 50 mm gennem overlapningen. Den resulterende ydre størrelse er 230 mm. Den tilladte afstand er fundet ved at tilføje to afstande af indsnit med en indre diameter for at ryge. Ifølge sikkerhedsstandarder er dette 2 * 380 + 120 = 880 mm.

Det er vigtigt! Nå, hvis den nøjagtige placering af brændeovnen og skorstenen er tænkt ud selv under udarbejdelsen af ​​projektet. I dette tilfælde er det nemt at beregne en sådan installation af lejebjælker for at tilvejebringe det nødvendige rum til sikker passage af røret mellem dem.

Skorstenåbningsanordning

Ellers er den første ting der begynder med ændringen i opførelsen af ​​loftet over ovnen. En del af strålen, for tæt på den varme skorsten, skærer og styrker installationen fast fastgjort til de resulterende ender af jumperne. Derefter overlapper loftet.

Montering af den færdige skæreenhed - gennemrør

Fordelene ved at bruge fabriksstrukturen i nem montering og det æstetisk behagelige udseende af loftet i dampbadet.

Det antages, at en sandwich vil blive brugt som skorsten, når den lægges i det færdige skum. Dimensionerne af standardindretninger er små for at sikre pålidelig isolering af en enkeltvægs skorsten.

Tilgængelige er knudepunkterne for passagen af ​​loftet i forskellige konfigurationer. Kernen i designet er en kasse med rektangulært eller cirkulært tværsnit, der er stift forbundet med arket, som både tjener til at beskytte mod varme fra neden og til dekorative efterbehandling. I midten er der en udskæring for røret, knuden vælges efter dens diameter. Færdigdesignede design er lavet af metal, oftest rustfrit stål og minerit, med og uden termisk isolatorforing. De bedste i deres egenskaber er kombineret med en indre metalboks og en ydre minerit med et lufthæmmende lag mellem dem.

Installer overlap-kanalgangen på denne måde.

 1. Enderne af hullet, der skæres i loftet, er dækket af et lag af varmeisolator, der stripper et træ langs omkredsen med det.
 2. Den nederste plade af anordningen og alle steder med mulig kontakt af metal med træ er lagt med et lag af ikke-brændbart plademateriale. Her er gode: minerit, asbest og folie basalt karton.
 3. På knæet, som kommer i knude på passagen, skal du lægge den færdige struktur og bringe den til hullet, der skæres i loftet. Fra stuen fra dampbadet fra bunden fastgøres den færdige enhed i loftet med selvdrejende skruer. Fabrikanten forudser normalt hullerne til dem på forhånd.
 4. Diameteren af ​​indløbets åbning er altid større end rørets diameter. Stiv fastgørelse er ikke tilladt på grund af termiske deformationer, der kræves et hul på mindst 5 mm. Baseret på hvilket materiale der vil blive brugt som brandbeskyttelse nær røret, er det besluttet, om der skal isoleres mellemrummet. Om nødvendigt er røret ved grænsefladen indpakket med asbestslange.
 5. Fra oven på loftet på loftet tilbringe ekstra isolering. Kassen er fyldt med ekspanderet ler eller ildfast mineraluld.
 6. På loftet er skæreenheden efterladt uden yderbeklædning. Hvis øverste etage er bolig, er bygningen af ​​passagen dekoreret med et metalark.

Udskæring af lofthullet i henhold til markeringen Hul til installation af passageknappen Lågen indsættes i åbningen og isoleres derfra med basaltuld

På billedet - fastgør kassen til loftet med selvdrejende skruer og indsat skorstensrør. Monter skorstensrøret gennem loftsbeklædningen. Fastgør det øverste stålplade.

Hjemmelavet rør passage gennem badets loft - trin for trin instruktioner med fotos

 • tin til fremstilling af skærekasser;
 • minearbejdere;
 • rustfrit stål plade;
 • ark GKLO eller basaltokarton;
 • Materialet til påfyldning af kassen er ekspanderet ler, men tør ler kan være egnet.

Rørets passage i dette eksempel udføres på scenen inden afslutningen af ​​loftet. Det betyder ikke noget, operativsekvensen ændres ikke.

Passagen af ​​røret gennem badets loft

Passagen af ​​skorstenen gennem overlapningen mellem gulvene - loftet trimning er et af de vigtigste stadier i badets opbygning. Dette skyldes højfrekvensen af ​​brande på grund af tændingen af ​​trækonstruktioner nær skorstenen, nemlig der er overlapninger og lofter i badene.

Passagen af ​​røret gennem badets loft

Sikkerhedsregler dikterer behovet for at fjerne ubeskyttet kontakt mellem det varme rør og meget brandfarlige materialer. For at overholde dem, når du installerer skorstenen i badet, skal du bygge en speciel node passage af loftet i form af en kasse med brug af flammehæmmende materialer og udføre det i overensstemmelse med reglerne.

Du kan lave en passage gennem loftet med dine egne hænder.

Norms og regler for brandsikkerhed

Enhver udvikler kan gøre sig bekendt med, hvad skorstensudstyr betragtes som sikkert, ifølge SNiP 41-01-2003.

Konstruktionsnormer og regler for Den Russiske Føderation SNiP 41-01-2003

Vi er interesserede i punkt 6.6.22, der dikterer en margin på 130 mm i området for passage gennem gulve til et murstenrør konstrueret med træbeskyttelse. Det er kendt, at mursten og betonrør har en lavere varmeoverførsel end moderne metal, som oftest anvendes i bade. Det betyder, at når du indstiller opskæring af et enkeltvægs metalrør uden termisk beskyttelse, skal du styres af andre cifre cifre, som er angivet i bilag "K":

 • 500 mm til træ uden termisk beskyttelse;
 • 380 mm fra et opvarmet rør til brændbar bag et lag af varmeisolering.

Disse tal skal betragtes som afstanden fra røgen inde i røret til træet.

Installationsfejl på loftet gennemstrømning

Producenter af komfurer og skorstene giver dokumentation, som nødvendigvis angiver den mulige værdi af afstanden til gulve af forskellige materialer. De bør styres af den uafhængige konstruktion af badrørets passage gennem loftet.

Hvilke materialer kan der bruges til brandbeskyttelse, når du installerer PUF?

Både mursten og keramik samt metaldele af knudepunktsnoderne opvarmes til temperaturer, der medfører risiko for trætænding. For pålidelig isolering af brændbare elementer i loftet tærte, skal du udføre en foring af beskyttende materialer.

Disse er materialer, der kan beskytte trædele fra charring og tænding ved høje temperaturer i den stærke varmesone. Men det primære vendepunkt for overlapningens ender, hvis de nødvendige led er observeret, kan udføres ikke kun af dem. Til disse formål er brug af materialer med en klasse af brandbarhed G1 (lavbrændbar) tilladt.

Glas Magnesium Sheet (SML)

Valget af varmeisolator kan spille en afgørende rolle. Det skal huskes, at almindelig mineraluld, som nogle gange anbefales at bruges til pakning af passagenheden, når den opvarmes, sintres og hurtigt mister sine flammehæmmende egenskaber.

Stone uld fiber sintring temperatur er over 1000ºі

Høj temperatur fører til en ændring i dens struktur - mens den forbliver uændret i udseende, kan den opvarme betydeligt og kan ikke længere klare isoleringen. For tillid til pålidelig varmeisolering af skorstenen er det nødvendigt at anvende basaltuld, der er beregnet til drift ved temperaturer på 800-1000 ° C.

Et eksempel på isolering af loftskærende basaltuld

PPU æske fyldt med isolerende basalt fiber

Det er også sikkert at lægge en mineral, asbest eller basalt karton. Der er også en tidsprøvet budgetversion af termisk beskyttelse - sand blev brugt til det (de var dækket af en kasse) og ler. For eksempel opnås tilstrækkelig isolering af den del af loftet, som kanalen er fastgjort til, ved at påføre et jævnt lag af ler ca. 2 cm tykt på metalpladen med flanger.

Sammenligning af materialer til brandmodstand

Video - Sådan installeres en skorsten selv. Beregninger og tegninger

Funktioner ved brugen af ​​skorstenen "sandwich" med passagen af ​​badets loft

Moderne metalbadovne suppleres ofte med stålrør fra jernholdigt eller ikke-ætsende metal. Ønsker at reducere hård infrarød stråling og gøre det mere sikkert at kontakte skorstenen og loftet over ovnen, bruger badernes ejere en "sandwich" - et dobbeltrør med en foring af det termiske isoleringslag.

Det er vigtigt! Forbindelsen af ​​skorstenens elementer må under ingen omstændigheder falde på loftets overflade.

I modsætning til konventionelle visdom er den ydre beklædning af en rustfrit stål sandwich ikke meget koldere end hovedskorstenen. Denne konstruktion af røret tjener i princippet ikke til at beskytte badet mod ild - sandwichen giver de bedste betingelser for stabil trykkraft, dette er hovedopgaven. I betragtning af foranstaltningerne til brandbeskyttelse bør du ikke håbe, at brugen af ​​en sandwich på passagepunktet giver mulighed for at reducere afstanden for indrykkene.

Det vides at på grund af udbrænding af flygtige forbindelser i selve røret vokser temperaturen i den i nogen tid, da højden stiger. Hvis gassen har en temperatur på 800 ° C ved udgangen fra ovnen, er det på niveauet 1,5-2 m, at målinger allerede viser 850 ° C. Den ydre kappe under disse forhold opvarmes til 300 ° C, som det fremgår af farven på skær på overfladen.

Ønsker at opvarme badet hurtigt, overopvarmer ovnen, det er let at overskride den optimale form for passage af forbrændingsprodukterne gennem røret. Ifølge normerne fra ministeriet for nødsituationer bør temperaturen i skorstene i rustfrit stål ikke overstige 400 ° C, og test for certificering udføres på disse værdier. De fleste elskere af damp overstiger langt disse parametre. Fra overophedning brænder metallet hurtigt igennem, og du skal forstå, at en sandwich til enhver tid kan blive til en enkelt væg. Varmelegemet, der er hamret sandwich, tjener heller ikke som et brandkammer. Hvis du samler skorstenen "for røg" og ikke "for fugt", bliver varmeisolatoren varm under ilden, og efter afkøling er den mættet med kondensat - som følge heraf mister det sine nyttige egenskaber.

Alt det ovennævnte fører til en konkret konklusion - det er ikke nødvendigt at reducere de anbefalede indenter let, og håber på sandwichens beskyttelsesdæksel.

Tegning af loftet

Vigtigt: Når du bruger metalovne og skorstene lavet af rustfrit stål, er det optimale afstande fra røg til trækonstruktioner ved indretning af loftet 380 mm!

Faser af enhedens loftskæring

De vigtigste opgaver, der konfronterer bygherren med at arrangere skorstenens passage gennem badets loft - er at beskytte mod brandoverlapning og endog lodret installation af røret. Værker foregår i tre faser:

 • definition og placering af skæreenhedens placering
 • montering af færdig- eller selvfremstillet beskyttelsesdæksel;
 • efterbehandling af varmeafskærmning.

Disse er generelle regler, og specifikke arbejdsmetoder afhænger af mange faktorer - det tildelte budget, præferencer i valg af materialer, selv om teknologierne blev fulgt under badets opbygning.

Forbereder et sted for skorstenens knudepunkt gennem loftet

Forbereder et sted for skorstenens knudepunkt gennem loftet

Rørets gennemløbscentrum bestemmes ved hjælp af en rørledning. Klippet er lavet på markeringen, hvilket reducerer størrelsen på siderne lidt, så fremtidens dekorative panel helt dækker det.

En selvstændig passage er som regel dekoreret fra dampbadets side med et metalplade - galvaniseret eller rustfrit stål, som også tjener som varmeskærm. Arkdimensionerne skal overstige størrelsen på udskæringen til røret.

 1. En lodret skorsten vil passere gennem loftet og gennem taget. Udfør markeringen til skorstenen, du skal starte på det højeste punkt og bruge rørledningen.
 2. Ved hjælp af færdige PPU-designs er de orienteret om størrelsen af ​​huller anbefalet af producenten.
 3. Gennemførelsen af ​​skorstenen gennem overlapningen uafhængigt, uden en industrielt fremstillet enhed, foretager de en foreløbig beregning af passageboksen. Strengt over rørets passagepunkt i loftet, er det nødvendigt at lave et gennemgående hul, som i form af dimensioner gør det muligt at observere de krævede indrykk. De beregnes som følger: For eksempel vil en rørdiameter på 120 mm passere en sandwich med en isolering på 50 mm gennem overlapningen. Den resulterende ydre størrelse er 230 mm. Den tilladte afstand er fundet ved at tilføje to afstande af indsnit med en indre diameter for at ryge. Ifølge sikkerhedsstandarder er dette 2 * 380 + 120 = 880 mm.

Det er vigtigt! Nå, hvis den nøjagtige placering af brændeovnen og skorstenen er tænkt ud selv under udarbejdelsen af ​​projektet. I dette tilfælde er det nemt at beregne en sådan installation af lejebjælker for at tilvejebringe det nødvendige rum til sikker passage af røret mellem dem.

Skorstenåbningsanordning

Ellers er den første ting der begynder med ændringen i opførelsen af ​​loftet over ovnen. En del af strålen, for tæt på den varme skorsten, skærer og styrker installationen fast fastgjort til de resulterende ender af jumperne. Derefter overlapper loftet.

Montering af den færdige skæreenhed - gennemrør

Fordelene ved at bruge fabriksstrukturen i nem montering og det æstetisk behagelige udseende af loftet i dampbadet.

Det antages, at en sandwich vil blive brugt som skorsten, når den lægges i det færdige skum. Dimensionerne af standardindretninger er små for at sikre pålidelig isolering af en enkeltvægs skorsten.

Tilgængelige er knudepunkterne for passagen af ​​loftet i forskellige konfigurationer. Kernen i designet er en kasse med rektangulært eller cirkulært tværsnit, der er stift forbundet med arket, som både tjener til at beskytte mod varme fra neden og til dekorative efterbehandling. I midten er der en udskæring for røret, knuden vælges efter dens diameter. Færdigdesignede design er lavet af metal, oftest rustfrit stål og minerit, med og uden termisk isolatorforing. De bedste i deres egenskaber er kombineret med en indre metalboks og en ydre minerit med et lufthæmmende lag mellem dem.

Installer overlap-kanalgangen på denne måde.

 1. Enderne af hullet, der skæres i loftet, er dækket af et lag af varmeisolator, der stripper et træ langs omkredsen med det.
 2. Den nederste plade af anordningen og alle steder med mulig kontakt af metal med træ er lagt med et lag af ikke-brændbart plademateriale. Her er gode: minerit, asbest og folie basalt karton.
 3. På knæet, som kommer i knude på passagen, skal du lægge den færdige struktur og bringe den til hullet, der skæres i loftet. Fra stuen fra dampbadet fra bunden fastgøres den færdige enhed i loftet med selvdrejende skruer. Fabrikanten forudser normalt hullerne til dem på forhånd.
 4. Diameteren af ​​indløbets åbning er altid større end rørets diameter. Stiv fastgørelse er ikke tilladt på grund af termiske deformationer, der kræves et hul på mindst 5 mm. Baseret på hvilket materiale der vil blive brugt som brandbeskyttelse nær røret, er det besluttet, om der skal isoleres mellemrummet. Om nødvendigt er røret ved grænsefladen indpakket med asbestslange.
 5. Fra oven på loftet på loftet tilbringe ekstra isolering. Kassen er fyldt med ekspanderet ler eller ildfast mineraluld.
 6. På loftet er skæreenheden efterladt uden yderbeklædning. Hvis øverste etage er bolig, er bygningen af ​​passagen dekoreret med et metalark.

Hjemmelavet rør passage gennem badets loft - trin for trin instruktioner med fotos

 • tin til fremstilling af skærekasser;
 • minearbejdere;
 • rustfrit stål plade;
 • ark GKLO eller basaltokarton;
 • Materialet til påfyldning af kassen er ekspanderet ler, men tør ler kan være egnet.

Rørets passage i dette eksempel udføres på scenen inden afslutningen af ​​loftet. Det betyder ikke noget, operativsekvensen ændres ikke.