Belysning i børnenes værelse

Vuggestuen er for barnet sin egen lille verden. På dette sted bruger han det meste af sin tid, udvikler og anerkender miljøet. Derfor er det så vigtigt at tænke over designen af ​​rummet til barnet så behageligt og korrekt som muligt, idet der lægges særlig vægt på belysningen.

Særlige egenskaber

Børneværelse i enhver lejlighed har en bred funktionalitet. For et barn er dette et kontor, et sted at sove, et kreativt værksted og et sted at lege. Belysning i børnehaven har en enorm indflydelse på den voksende organisations psyko-følelsesmæssige tilstand og barnets overordnede udvikling. På grund af det gode dagslys har rummet aktivitet, og den dæmpede og bløde aftenbelysning forbereder barnet til sengetid.

Således bidrager den korrekte lysfordeling til dannelsen og konsolideringen af ​​den naturlige biologiske rytme.

Korrekt fordeling af lys i rummet bidrager også til dannelsen af ​​et godt syn. Derfor er det meget vigtigt at overholde belysningsnormerne for børn og undgå overdrevent lyst eller svagt lys.

Der er to hovedtyper af belysning af enhver lokalitet - naturligt og kunstigt.

Naturligt lys

Naturligt lys er af naturlig oprindelse og passer mest til øjnene for ikke kun barnet, men også voksne. Jo mere naturligt lys trænger ind i rummet til barnet, desto bedre. Derfor bør tages i lejligheden under de mest solrige børneværelse. Den bedste løsning ville være den østlige eller sydøstlige side, i sådanne rum sker der meget sol om morgenen.

For at få så meget sollys som muligt ind i rummet, skal du vælge løse gardiner af beroligende nuancer. For en dreng kan du vælge de himmelblå nuancer, og gul eller grøn farve passer til børnene i begge køn. Særligt relevante gardiner i værelserne på sydsiden, hvor i løbet af dagen belysningen kan være for intens.

Vuggestuen med de nordlige vinduer er den mest berøvede af lyset, så du bør ikke forgøre vinduerne med tykke gardiner, og i børnehaveudformningen bør du bruge lys nuancer og lysreflekterende overflader. I værelset på vestsiden er det bedre ikke at arrangere en børnehaver, solen sker der kun efter frokost.

Men hvis du ikke skal vælge, hjælper kunstige lyskilder med at justere belysningsgraden.

Kunstig belysning

Kunstig belysning kommer fra menneskeskabte belysning. Den vigtigste opgave med kunstige lyskilder er at sikre ensartet fordeling af blød belysning uden mørke eller lyse områder. For børneværelset er anvendelsen af ​​lysstofrør ikke den bedste mulighed.

Belysningen af ​​sådanne anordninger er svært for barnets krop at tage, barnet bliver træt hurtigt og begynder at blive nervøs.

De bedste kilder til kunstigt lys til børn er halogen og LED-pærer med lav effekt.

Spekteret af halogenanordninger har den maksimale lighed med sollysets spektrum, og det betragtes derfor som det sikreste for øjnene. Lyset fra halogenlamperne er ikke trættende og øger effektiviteten på grund af lys og jævn stråling. Derudover vil disse pærer vare meget lang tid.

LED-lamper er kendetegnet ved maksimal energibesparelse med korrekt kvalitetsbelysning. Sådanne belysningsanordninger er optimale til et børns rum på grund af dets holdbarhed og et højt sikkerhedsniveau. Et bredt udvalg af farveopløsninger af LED-lamper giver dig mulighed for at bringe de mest usædvanlige ideer til design af et børnelokale til livs.

Regler for distribution af belysningsenheder efter niveau

Antallet af lamper i børnehaven og deres placering afhænger direkte af rummet. Hvis plads tillader det, skal der afsættes separate zoner afhængigt af barnets alder og behov.

For en studerende er det for eksempel nødvendigt at organisere steder til spil, aktiviteter og rekreation, hvor det er bedre at lave lys af varierende intensitet.

Den optimale løsning på dette problem er oprettelsen af ​​et multi-level belysningssystem:

 • Første niveau er designet til at belyse spilleområdet, som kræver mere lys end andre, og er også den vigtigste kilde til kunstigt lys i rummet. Lette enheder er placeret i loftet og i en afstand af en naturlig lyskilde.

Hovedbelysningen er karakteriseret ved blødhed og distraktion, så lysekronens loft skal være plast eller papir og have en mat overflade.

Belysninger med en reflekterende overflade er farlige på grund af forekomsten af ​​blænding. Moderne belysning i designfølelse indebærer en vellykket kombination af en lysekrone med LED-lys og jævn belysning, især hvis legepladsen ligger i hjørnet af børnehaven. På strækloftet er det bedst at installere indbyggede lamper rundt om rummets omkreds.

 • Det andet niveau er designet til fritid på computeren, læser bøger eller ser fjernsyn. Denne zone har traditionelt ensidet belysning, mens den anden side forbliver uden lys. Den bedste løsning ville være at installere vægsconces med dimmere - dimming controllere.
 • Belysning af tredje niveau er beregnet til arbejdsområdet. For at praktisere lektionerne, vil de bedste belysningsenheder være bordlamper og lamper, der kan justeres og fastgøres i forskellige stillinger, hvis det er nødvendigt. Tabel til træning i overensstemmelse med de etablerede standarder for belysning bør placeres på venstre side og foran vinduet.
 • Det fjerde og sidste niveau af belysning er nødvendig for et børns soveplads. Du bør ikke begå en fejl og fratage dette område af en separat kilde til lys. Særligt vigtigt er tilstedeværelsen af ​​en natlampe eller -lampe med justerbar belysningsstyrke over sengen i en teenager, som hjælper med at opretholde en intim atmosfære. Børn i førskolealderen sød natlys i form af et dyr vil give dig mulighed for at overvinde frygten for mørke og ensomhed, mens du falder i søvn.

Ofte køber forældre nightlights med bevægelsessensorer i stuen til en nyfødt baby, som giver dig mulighed for til enhver tid at kontrollere tilstanden af ​​krummerne. Et natlys er også nødvendigt, hvis to børn sover i et rum, og en af ​​dem kan komme på toilettet om natten. I dette tilfælde vil nattlysets dimmede lys ikke forstyrre søvn på den anden baby. Det varierede design og farverne på natbelysningsanordninger giver os mulighed for at udvise de mest dristige ideer til udsmykning af det indre af et børnelokale.

Afgrænsningen af ​​rummets rum i separate zoner er et vigtigt punkt i børnehaven for flere børn.

I dette tilfælde er det vigtigt at adskille arbejdsområdet og det sted, hvor man skal sove og hvile, så det ene barn sikkert kan studere, mens den anden bliver klar til seng.

Hvad skal man se efter?

Børneværelse har en grundlæggende forskel fra andre værelser i lejligheden, fordi barnet der ofte kan stå alene. Derfor er den første ting at sikre i børnehaven sikkerhed. Hvis et lille barn bor i rummet, er det nødvendigt at sikre, at alle belysningsenheder ikke er tilgængelige. Et nysgerrig barn kan være interesseret i lampen og blive brændt eller såret.

Det er værd at nægte fra overdrevent massive og skrøbelige lysekroner.

Plastkopier i ødelagt tilstand kan ikke forårsage skade på et barn, og blandt glasmodeller er det værd at vælge lamper med røde glasfarver.

Men selv valget af plastik skal behandles med forsigtighed. Nogle billige plastmodeller begynder at udsende skadelige kemiske forbindelser i luften.

I stedet for gulvlamper skal du vælge børns vægsconces. Under aktive spil er sandsynligheden for at tabe en lampe på gulvet meget højere end at ødelægge en væg enhed.

Det anbefales at arrangere stikkontakter og kontakter, så de ikke er tilgængelige for et lille barn.

For rumskrummer er det bedre at give foretrukne udtag med beskyttende stik eller specielle gardiner, der kun åbnes, når stikket sættes i. Det er bedre, hvis de er gemt bag møbler. Samtidig bærer for lange ledninger også en fare under udendørs spil.

For ældre børn er sådanne strenge krav ikke nødvendige, tværtimod skal de lære at håndtere elektriske apparater korrekt og omhyggeligt.

Tips til valg

Før du køber lamper til dit barns værelse, skal du gøre dig bekendt med nogle nyttige tips:

 • Lysekroner og sconces i rummet til babyen, som alle andre genstande, bør være uhøjtidelige i pleje og let at rengøre.
 • Den gennemsnitlige belysning i overensstemmelse med de etablerede standarder bør ligge i området fra 300 til 500 lux. Ved brug af glødelamper skal indekset være 150-250 lux. Det er nemmere at bruge en anden metode til beregning af effekten ved hvilken i et barns værelse pr. 1 kvadratmeter. m skal tegne sig for 10-15 watt, og i området for spil og aktiviteter - 50-60 watt.
 • Yderligere belysningsindretninger må ikke have for mange dekorative elementer. Det er bedre at vælge enkle modeller med en flad overflade til ensartet lysspredning.
 • I moderne design er installationen af ​​halogenlamper, der skaber blød og diffus belysning, omkring omkredsen af ​​rummet til barnet blevet et presserende problem. Denne mulighed er den perfekte løsning til et lille børnehave med et falsk loft og vil medvirke til visuelt at gøre rummet mere rummeligt.
 • Fantasy lamper til et hængende loft giver dig mulighed for at skabe i børnenes unikke fantastiske atmosfære. Arrangeret i grupper eller over hele overfladen af ​​loftet skaber lys i form af stjerner og hjerter originale effekter, og med en tilstrækkelig mængde kan de erstatte hovedbelysningsenheden i form af en lysekrone.
 • Hvis du vælger et natlys, skal du fokusere på rummets overordnede farvepalet og barnets præferencer. Moderne producenter af belysningsarmaturer præsenterer modeller af natlamper af mange forskellige former og farver i form af biler eller heste samt deres favorit tegneseriefigurer.

Hovedregelen er at købe sikre enheder i specialforretninger for ikke at true barnets liv og sundhed.

Belysning i børnehaven - dette er vigtigt: nyttige tips

Belysning er et vigtigt aspekt af børns rumdesign. Det afhænger af de unge familiemedlemmers fysiske og følelsesmæssige komfort og dermed deres harmoniske udvikling. Vi har forberedt dig 7 nyttige tips om børns belysningsdesign, som vil bidrage til at skabe et gunstigt miljø for barns liv og modning.

Generelle belysning design tips

1. Forlad ikke mørke hjørner i rummet. Trods alt dårligt oplyste områder af rummet "spiser op" rummet. Derudover bevæger børnene rundt i hele værelset processen: det er uønsket at strakke deres syn for dem.

2. Brug pletterne til hovedbelysningen, men installer dem kun omkring rummets omkreds: de vil lyse op i rummet jævnt og skabe et behageligt miljø til spil og rekreation.

3. Giv lokalt lys ved sengen. Dette kan f.eks. Være en bordlampe eller sconces. Hvis du installerer en lysdæmper, kan lampen i hovedets hoved spille rollen som både læselamper og natlys.

4. Pas på sikkerhed: Alle lys bør være vanskelige at få adgang til, pærer bør være uden for rækkevidde, og stikkontakter og kontakter skal være gemt under specielle plastikbokse.

5. Vælg modeller af lamper fra miljøvenlige materialer. Vær opmærksom på LED nightlights: de ramte bredden af ​​modellen og freakish former.

Sådan har du belysningsenheder: tip + infographics

1. Placer loftspletterne mindst 20 cm fra væggen og mindst 30 cm fra hjørnet af rummet, hvilket efterlader 100-150 cm mellem armaturerne.

2. Hvis du beslutter dig for at placere en loftslampe over sengen, skal du sørge for, at den ikke hænger for lavt og giver et blødt, diffust lys. Optimal højde: 215-230 cm fra gulvet.

3. Placer bordlampen på skrivebordet til venstre (til venstrehånds - til højre) og sørg for, at der ikke er hårde skygger på overfladen. Bedst af alt, sidder ved dit skrivebord, bruger både det fælles og det lokale lys på samme tid: På denne måde vil visionen ikke blive for meget belastet.

4. Spotlights eller en LED lineær armatur indbygget i en væghylde er en stor erstatning for en bordlampe. Så du får et blødt diffust lys over hele arbejdsfladen og samtidig sparer plads på bordet.

5. Væglampen i sofaområdet skal placeres i en højde på 150 cm fra gulvet. Så du får et blødt diffust lys.

6. En gulvlampe er en anden løsning til belysning af et rekreativt område i et ungt familiemedlems rum. Den optimale afstand fra gulvet til lyskilden skal være 125-135 cm.

Belysningstendenser: Udtalernes mening

Hvordan skaber man en atmosfære af komfort og hygge for et barn i et barn? Lysdesigner Polina Gubonina fortæller om aktuelle tendenser i belysning.

Børn - som kan blive overrasket over design og moderne belysning. Og LED-teknologi spiller en vigtig rolle i dette.

Farve dynamiske lamper, lyse gadgets, projektion natlamper og LED-kranser skaber et eventyr i børnehaven og fører til beundring af børnene. Spil med lys scenarier i rummet, men sørg for at overvåge sikkerhed og kvalitet af belysningen.

Det er bedst for børn at passe enheder med indbyggede batterier: de har ikke en ledning, og der er ikke små batterier, der er farlige for børn.

Belysning i børnenes værelse

Børneværelset er et multifunktionelt område til din baby. Det er også et soveværelse, et legerum og et kreativt værksted. Kompetent organisering af belysning i børnenes værelse påvirker barnets velvære, stemning og nervesystem. På dagtimerne målretter naturligt lys aktive spil og aktivt liv, og om aftenen skal det ro og tilskynde sund søvn.

Korrekt belysningsformer og sund syn på barnet. Derfor er det i barnehagen absolut umuligt at bruge svagt eller for stærkt lys.

Naturligt er naturligt lys optimalt for et barn. Derfor er det for børnehaven nødvendigt at allokere det lyseste rum i huset eller lejligheden.

Vær opmærksom på hvilken side rummets vinduer står overfor. Den bedste mulighed er, når de er rettet mod øst eller sydøst. Værelser orienteret mod vest er ikke egnet til et barn, fordi sollyset her kun vil være om eftermiddagen, og om morgenen vil det altid være dyster. Den værste mulighed er et børnerum på nordsiden af ​​huset eller lejligheden. Der er en katastrofal mangel på sollys hele dagen.

Designregler

Der er flere design tricks, der vil gøre rummet mere lysende. Hvis du tager dem i betragtning ved skabelsen af ​​interiøret, kan du opnå et vidunderligt niveau af belysning af børnenes værelse uanset placeringen af ​​vinduerne i forhold til kardinalpunkterne:

Brug lysmaling til vægge med varme farver med lys glans eller glitter, gulvet skal være mørkt eller mættet farve;

Lav et blankt strækloft, der perfekt afspejler ethvert lys;

obschte vinduer skråner med specielle spejle, og du vil blive meget overrasket, da du øger mængden af ​​lys i rummet med 30%;

"Play" med nuancer i interiøret: lysegrøn, let græsagtig, lys og rig gul, sand, sløv orange hjælper med at fremhæve lys accenter i rummet.

Kunstige kilder

Kunstig belysning bør planlægges ved beregningen af ​​tilstedeværelsen af ​​et konstant diffunderet blødt lys i hele rummet. I børnehaven bør der ikke være mørke hjørner og hårdt, for stærkt lys. Kun glatte overgange er tilladt. I moderne design anses det forældet og analfabeter at hænge kun en lysekrone blandt loftet, ignorerer skrivebordet, legepladsen og soveområdet. Ethvert værelse skal opdeles i hovedområder og oplyses hver for sig.

Generel belysning skal være varm, dim, diffunderet. En lysekrone er kun egnet til små værelser (op til 12 m²). Store områder er bedre belyst med spotlights eller speciel opdeling i funktionelle områder.

Værelse zoning

Først og fremmest skal du bestemme, hvad der er zoneinddeling. Forestil dig alle de processer, der vil opstå i børnehaven. I sit værelse spiller barnet - dette er legepladset, i søvn - dette er rekreativt område, gør lektionerne - dette er arbejdsområdet. Det er nødvendigt at vælge belysningen korrekt for hver zone.

Den ideelle løsning er skabelsen af ​​lofter på flere niveauer. Det højeste niveau vil belyse spilleområdet, andet niveau er belysningen af ​​det bløde hjørne eller sofaen. Også i rummet bør der være et arbejdslampe (bordlampe) og en natlampe ved sengen. Nogle gange tror forældre på, at det ikke er nødvendigt, og tænd en arbejdslampe i stedet, men det er forkert.

Nattlyset med justerbar lysstyrke skaber den nødvendige intime atmosfære og beroliger barnet inden sengetid.

Den lyseste af alle bør være barnets legeplads. Her kan du hænge en lys lampe eller lampe. Hvis rummet har en langstrakt form, så vil det være interessant at se på nogle lyse lamper placeret langs væggen.

I et værelse til to børn skal belysningen af ​​zoner klart afgrænses. Nogle gange fuldfører et barn lektierne, og den anden falder i søvn. Belysning over skrivebordet bør ikke forstyrre korrekt hvile.

Sikkerhed først

Når du opretter et børnelokale, skal du først og fremmest huske barnets sikkerhed. Alle forstår, at alle stikkontakter og ledninger skal være gemt i specialkasser. Design dem straks korrekt under reparation. Bulk lysekroner i børnenes værelse er slet ikke nødvendige og også farlige, for eksempel hvis et barn spiller en bold i et rum.

Gulvlamper er heller ikke tilrådeligt at købe til børnehaven. De vender let om og kan skade et barn. I stedet for bærbare lamper med snore vælges de, der er fastgjort til væggen:

lamper på beslagene;

arbejdslamper, der bevæger sig i et vandret plan.

Det rigtige valg af belysning

Køb lamper i børnehaven, være opmærksom på:

Strøm. Lyset skal ikke være lyst.

Tag ikke glasarmaturer. Det er bedre at vælge plast eller træ, i ekstreme tilfælde - hærdet glas.

Lampens overflade skal være mat. Glossy giver blænding, hvilket er meget skadeligt for babyens øjne. Den bedste løsning - tekstil eller papir lampeskærm.

Materialet, som lampen er lavet af, skal være af høj kvalitet og holdbar. Loftet skal være let at fjerne og ikke overophedes.

Vælg fladt loft. De danner et mere diffust og ensartet lys.

Oprettelse af et design selv, du kan helt sikkert ikke gå galt, hvis du vælger alle elementer af belysning fra en samling. Hvis du vælger en lampe til et barn, skal du først og fremmest styres af hans personlige præferencer. I børnenes værelse er både natlys og lysekroner en del af den magiske verden.

Et godt valg kan være modeller af lyse farver og usædvanlige former. De er meget populære hos børn. Det er værd at sige, at børns lamper præsenteres i dag i en bred vifte og i alle stilarter. De kan se ud som foretrukne tegneseriefigurer, vidunderlige slotte eller endda biler. Det er bedre at shoppe med din baby.

Før du køber en model, skal du huske, at den forkerte belysning kan påvirke barnets stemning og trivsel negativt. Børneværelset bør være godt oplyst, men lyset bør ikke være blændende. Eksperter anbefaler at være opmærksom på modellen med en lukket reflektor. De vil bidrage til at skabe diffust lys, men lyset forbliver ret lyst. Børns lamper bruger forskellige lamper - fra de enkleste glødelamper til lysstofrør og halogen.

Når du vælger dem, skal du være opmærksom på, at det er bedre at bruge varmt lys i legepladsen, men køligt hvidt er velegnet til arbejde. Det er denne slags belysning, der giver maksimal koncentration af opmærksomhed.

I børnenes værelse er omfangsrige lysekroner med store og små detaljer helt uhensigtsmæssige. Den bedste løsning ville være taklyset. For eksempel kan en lille sconce i form af en slags dyre eller fugl placeres over babyens seng. Disse modeller kan købes ganske billigt.

Men en gulvlampe - dette er ikke den bedste mulighed for et barns værelse. Årsagen er, at de tager meget plads og kan tabes eller omstilles ganske let.

Alderens karakteristika

Belysningsraten for børn i forskellige aldre er anderledes. Med alderen ændres barnet dramatisk, og de grundlæggende krav til belysningen af ​​et barns rum ændres proportionalt.

Et førskolebarn sover grundlæggende og spiller. I denne alder er det nødvendigt at sikre tilstrækkelig sikkerhed i børnehaven. Også på dette tidspunkt er det bedre at bruge minimalisme i interiøret. Dette er de vigtigste principper for at arrangere et værelse til et børnehavebarn. Hovedlyskilden skal placeres i midten af ​​loftet. Så han vil ensartet belyse hele rummet. Det er bedst at vælge et rundt og fladt dæksel. Lampen skal være mat og ikke for lys.

Førskolebørn kan blive for irritabel og dæk hurtigt, hvis du vælger en fluorescerende lampe. Disse konklusioner blev lavet af eksperter efter mange undersøgelser.

Ved sengens hoved skal være til stede natlys. Det bør placeres på et sådant niveau, at barnet nemt kan nå det. Hvis barnet er bange for mørket, bliver natlyset for ham en nødvendighed. Vælg det med minimumslyset, så det ikke forstyrrer barnets søvn eller med lysstyrkeniveaujustering.

Installer ikke en gulvlampe i en børnehave. Under spillet kan barnet let vælte og skade ham. Vælg belysningsenheder i form af dine yndlings eventyrkarakterer. Han vil lide sådanne lyse detaljer i interiøret.

Skolebarn. I denne periode af livet dominerer lærebøger, ikke legetøj. Nu bruger barnet det meste af sin tid på sit skrivebord, skriver og læser. Arbejdsområdet bør være godt oplyst. Bordlampen skal installeres i venstre hjørne af bordet. Således blinker direkte lyset fra belysningen ikke øjnene. Lampen skal helt sikkert have mindst en lille lampeskærm.

Om aftenen skal hovedlyset også være tændt ud over lampen på bordet. Denne teknik hjælper med at undgå ubelagte områder og lindrer overdreven træthed i øjnene.

Justerbar benbelysning til eleven giver dig mulighed for at vælge den ønskede vinkel. Hans udstilling med fokus på barnets vækst. Lyspærens hovedkraft skal være mindre end 60 watt. Ellers vil der være for lyst en strøm af lys, hvilket afspejles fra det glatte papir af hvid farve og vil påvirke synet og trætte øjne negativt. Det er ønskeligt at feste lampen på skrivebordet med specielle beslag. Det tager ikke meget tid, men på denne måde beskytter du din baby.

Hvis rummet er delt af børn i forskellige aldre, så er det bedre at opdele det i særlige zoner. Halogenpærer, der er installeret på et falsk loft, er perfekte til dette.

Korrekt belysning af børnenes værelse

Planteskolen er et af de mest multifunktionelle værelser i lejligheden. Her har du en seng, et kontor og et spillerum. Og alt skal harmonisk matche hinanden, samt sikre barnets normale følelsesmæssige og fysiske sundhed. Om morgenen vågner babyen let og spiller godt om aftenen, du skal nøje overveje den korrekte belysning af børnenes værelse.

De vigtigste krav til det indre af børnenes værelse er:

 • barn komfort;
 • Møbler ergonomi og layout;
 • Sikkerheden af ​​alle indvendige elementer;
 • skabe betingelser for babyens normale udvikling og vækst.

En af de vigtigste komponenter i det sidste emne er den korrekte belysning af børnenes værelse. Et tilstrækkeligt belysningsniveau og ergonomisk arrangement af belysningsanordninger gør det muligt for barnet at bevare syn selv under meget intense skolebelastninger. Til dette behøver du både naturlig belysning og kunstig.

Korrekt naturlig belysning i børnenes værelse

Hvis der er mulighed for at vælge den side, hvor børnehavevinduerne vil gå, er det bedre at vælge øst eller sydøst. I dette tilfælde vil sollyset være optimalt for babyens regime, hvilket også vil have en god effekt på hans psyko-følelsesmæssige tilstand. Men de vestlige og andre parter vil kræve justeringer ved hjælp af kunstig belysning. I et værelse mod nord er det bedre at "åbne" vinduerne så meget som muligt og opgive tykke gardiner til fordel for romerske gardiner eller gennemskinnelige gardiner. Derudover er det bedre i det oprindeligt mørke planteskole at ikke bruge det mørke farveområde. Naturlige gule, blå og grønne nuancer anses for at være optimale til babyen, men det er bedre at nægte lyse røde og orange toner selv før de når ungdomsårene.

Hvordan udvikler man et system med kunstig belysning til et barns værelse?

For at bestemme, hvor mange belysningsarmaturer du har brug for, skal du bestemme hvilke typer lamper du vil bruge. Du kan vælge glødelampe, halogen, LED, fluorescerende (energibesparende type). Deres antal afhænger af kraften, størrelsen af ​​rummet og antallet af funktionelle områder. På trods af børnenes område er det nødvendigt at tildele et soveværelse, legerum og arbejdsområde (i en teenager er der et soveværelse, et rum og et kommunikationssted). Hvert af disse funktionsområder har sine egne krav til belysning.

Normalt i børnenes værelse skaber de belysning på flere niveauer: generelt (loft med lysekroner, vedhæng eller spotlights), lokal (sconce over siddeområdet, i tv-området), speciel (en lampe på en fleksibel beslag eller en bordlampe, et natlys ved hovedgærden).

Generel belysning er yderst vigtig, ikke kun for legepladsen. Under lektier skal du tænde loftslampen (eller spotlights) ud over bordlampen. For babyen har du brug for et lyst men diffust lys, som kan give en lysekrone med et baldakin af frostet glas eller papir. Det er uønsket at bruge til lysekrystallysekronerne i rummet, herunder for at sikre barnets sikkerhed. Når alt kommer til alt, vil en stor og let slået lysarmatur hurtigt svigte i en drenges rum, der drømmer om en karriere som fodboldspiller eller basketballspiller.

Vær opmærksom på, at der for nylig i design af stuer, køkkener eller børneværelser er anvendt et kombineret loftlys: en lysekrone og en række spotlights (eller LED lyser rundt om omkredsen). Spotlights giver ensartet belysning i hele planteskolen. Halogenlamper skinner for eksempel lyst, men ikke skarpt, deres lys vil ikke blinde barnet. Det er bedre at afvise fluorescerende lamper, med sådan belysning bliver barnet træt hurtigere, mere uartigt og kan "lande" syn.

Væglamper giver et gennemsnitligt (lokalt) niveau af belysning og er om nødvendigt placeret i et rekreativt område eller læserhjørne. Nogle gange er lyset af loftlys nok til at læse uden at anspore dine øjne. I dette tilfælde kan du kun begrænse loftet og speciel belysning. Giv de nyeste lysarmaturer på toppen af ​​sengen og skrivebordet. I stuen til en nyfødt, til forældrenes bekvemmelighed, laves LED-baggrundsbelysning med bevægelsesføler nogle gange på gulvniveau. For et planteskole er det bedre at vælge et natlys med en lysdæmper, for at justere lampens lysstyrke (især hvis barnet er bange for at falde i søvn i mørket). Nogle natlys, fremstillet i form af dyr, planter mv. Kan blive selvstændige dekorative elementer i indretningen. Samtidig er de nemme at erstatte, når barnet modnes og ændrer deres hobbyer.

Af sikkerhedsmæssige grunde er det bedre ikke at bruge bordlamper og gulvlamper i førskolens værelse, idet de erstattes med væglamper med fleksible beslag. I dette tilfælde er det nødvendigt, at lyset falder til venstre for skrivebordet, hvis barnet er højrehåndet og til højre - hvis venstre hånd. Bemærk, at højpærepærer til arbejdsområdet ikke er egnede, de vil irritere barnets øjne og beskadige synet (60 W er nok).

Udseendet af belysningsarmaturerne afhænger direkte af den valgte indretningstilstand og barnets alder. Ungene kan virkelig lide lamperne i form af blomster eller sommerfugle, og teenagere vil vælge en lysekrone med en lakonisk baldakin. På trods af interiørets stil er flerniveaubelysning en forudsætning for designen af ​​børnenes værelse.

Glem ikke om barnets sikkerhed. Mens barnet er i stand til at slå ned en bordlampe på gulvet, brænde en pære eller bryde en lampe, skal du vælge henholdsvis væglamper med fleksible beslag, væglamper med lukkede nuancer og lysekroner med papir, stofskygger (eller hærdet glas). Afbrydere, stikkontakter og kabler bør forsigtigt skjules fra et lille barn, der har et særligt udviklet undersøgelsesinstinkt.

Hvis rummet er designet til flere børn, er det nødvendigt at tage hensyn til alle interesser, afgrænse funktionszonerne, således at f.eks. Et barn sidder ved skrivebordet, ikke forhindrer den anden i at sove.

Således udvikler den korrekte belysning til et barns rum, det er nødvendigt at kontrollere, om alle krav til niveauet af belysning af rummet, sikkerheden af ​​belysningsenheder til barnet, enkelheden ved at passe på lamperne og overholdelse af indretningstilstanden er opfyldt.

Korrekt belysning af børnenes værelse er en garanti for helbred og vellykket udvikling af barnet!

Et børnerum til et barn er også et soveværelse, et legerum, et kreativt værksted og en undersøgelse. Og barnets generelle tilstand, hans psykiske stemning og nervesystemet afhænger af den kompetente belysningsorganisation i en sådan multifunktionszone. Så om dagen er rummet fyldt med solen livlig og støjende, og om aftenen bidrager det bløde lys til en roligere og mere fredelig atmosfære.

Udover kroppens normale funktion og en vis vitalitet danner lyset visionen. Og et barns vision skal dannes under den mest optimale belysning, så det er yderst vigtigt ikke at tillade for svagt eller stærkt lys.

Konventionelt er lyskilder opdelt i naturlige og kunstige.

Vigtig funktion af naturlig belysning

Naturligvis er naturligt lys optimalt for barnet, så for børnehaven skal du vælge det lyseste rum i huset. Se omhyggeligt i hvilken retning rummet er rettet. Den mest gunstige beliggenhed er øst eller sydøst. I så fald har solens stråler en god effekt på dit barn, hvilket er meget vigtigt i form af vaner, følelsesmæssig tilstand og livsstil.

Den vestlige del af rummet er ikke egnet til et barn, da sollyset kun trænger ind her om eftermiddagen, og om morgenen vil derimod være svagt. Også den nordlige del af huset kræver yderligere belysning. Her vil babyen være meget mangel på solvarme og lys, hvorfra han bliver humør og spredt.

Hvis naturlig belysning ikke er nok, skal du udskifte gardinerne med mere luft og gennemsigtig. Blå, grønne og gule toner ved registrering vil være optimale for barnet, men røde og orange lampeskærme påvirker barnets psyke negativt.

Vi vælger kunstig belysning korrekt

Den grundlæggende regel, der skal følges ved valg af kunstig belysning, er den obligatoriske tilstedeværelse af ensartet diffunderet blødt lys i rummet. I børnehaven bør der ikke være nogen hård, for lys belysning, mørke hjørner - kun glatte lysovergange er tilladt.

Placeringen og antallet af inventar vil afhænge af størrelsen på værelset. Nu anbefaler designere betinget at opdele rummet i zoner. Barnets værelse er i overensstemmelse med alderen opdelt i 3 hovedområder - arbejde, lege og hvileområder, og hver af dem har separate krav til kunstig belysning.

Den ideelle løsning ville være at skabe lysniveauer: det øverste lys er fordelt over legepladsen, væk fra naturlige kilder; medium - i den centrale del af rummet eller i vinkelforskydning, dvs. hvor der er et blødt hjørne. Modsat ham har traditionelt et computerbord eller tv. I dette tilfælde projicerer i et almindeligt rum, har en væg et arbejdslampe, mens det andet forbliver uden lys. Det tredje niveau er belysningen af ​​arbejdsområdet. Normalt bruges bordlamper, lamper, lamper her.

Og det sidste niveau er lyset over børnenes seng. Ofte erstattes det af belysningen af ​​skrivebordet eller spilområdet, og det er ikke altid korrekt. En individuel natlys med den obligatoriske tilstedeværelse af justerbar kraft vil trods alt skabe en slags intim atmosfære over krybben, hvilket er særlig vigtigt i overgangsalderen.

Spilzonen skal fremhæves mest intensivt. Lige over det, læg en lys lampe, for her bruger barnet meget tid. Hvis legepladsen ligger i hjørnet af børnehaven, lav et loft på to planer, hæng en loftslampe over det og lys resten af ​​området ved hjælp af halogenindbyggede lamper. En god idé er at placere lamperne over loftet: over legepladsen og hele resten af ​​rummet. Denne mulighed er perfekt til lange værelser.

I et værelse til to eller tre børn skal belysningen arrangeres på en sådan måde, at opholdsområdet, legepladsen og arbejdsområdet er klart afgrænset. For eksempel, når et barn har travlt med lektioner, og det andet bliver klar til seng, bør lyset over skrivebordet ikke forstyrre den rette hvile.

Sikkerheden kommer først!

Udstille børnehaven, vær særlig opmærksom på sikkerheden. Det er vigtigt, at alle belysningsenheder er utilgængelige for børn, fordi et nysgerrigt barn kan begynde at udforske lampens indre struktur.

Bulk lysekroner i børnehaven kan føre til et kedeligt resultat, for eksempel når et barn spiller med en bold. Men plastlamper har en utvivlsom fordel: hvis en sådan lampe går i stykker, er barnet usandsynligt, at det bliver ondt. Men hvis præference stadig er givet til glasmodeller, er det helt egnede nuancer af hærdet glas.

Undgå lange ledninger - de vil give meget ulejligheden til den lille rastløse. Derfor skal placeringen af ​​afsætningsmulighederne være gennemtænkt i betragtning af placeringen af ​​møblerne. Gulvlamper er heller ikke ønskelige: børnene har brug for udendørs spil, hvor sådanne elementer ved et uheld kan vælte. Bærbare modeller af bordlamper erstattes bedst med dem, der kan fastgøres til en væg eller et bord. En glimrende løsning er børns lamper med beslag eller en hængende lampe, som nemt bevæger sig i vandret retning. Den lange ledning gør det muligt at bruge det både over arbejdsområdet, og ved sengen og på legepladsen.

Sørg for, at lampen selv er lukket. Så, når du er involveret i lektioner, vil barnet ikke røre ved det varme apparat og vil ikke blive brændt, og hvis lampen pludselig falder, vil fragmenterne ikke spredes overalt.

Stikkontakter i babyens værelse er nødvendige både til tilslutning af en bordlampe og en natlampe og til en støvsuger under rengøring. De, såvel som switche, skal være placeret på utilgængelige steder. Vælg stikkontakter beskyttet af plastdæksler, eller modeller med forbedret sikkerhed, hvor beskyttelsesgardinerne åbnes udelukkende, når to kontakter samtidigt sættes i. En sådan sikkerhed vil ikke tillade selv den mest nysgerrige lille forsker at skade sig selv.

Så for at opsummere vil jeg gerne bemærke de vigtigste punkter:

 1. Armaturer bør grundigt hærdes af sikkerhedsfolk.
 2. Foretrækker ubrydelige modeller.
 3. I rummet med opvækst af børn skal belysningsapparater være i området utilgængelige for dem: Hvad hvis en lille fidget vil se, hvordan denne lysende genstand virker.
 4. Alle ledninger skal være skjulte, og stikkontakter skal vælges med specielle låsemidler.

Belysning: gør det rigtige valg!

Når du køber en lampe til en børnehave, skal du først og fremmest være opmærksom på følgende indikatorer:

 • Energikapacitet - Lyset skal ikke være svagt, men samtidig ikke for lyst;
 • styrke - sconces bør let fjernes og ikke opvarmes
 • belysningskontrol;
 • let pleje
 • specifik lysfarve fra enheden.

Når du køber en glaslampe, giver du fortrinsvis frostede glasmodeller, da glatte loftslamper som regel giver blænding, der er skadeligt for et barns øjne. Den bedste mulighed er en stof eller papirskygge, disse modeller er den sikreste.

Vælg små lamper med et simpelt design uden dekorationer. Formen af ​​enheden skal være flad, hvilket bidrager til den ensartede dispersion af lys.

Når du har beregnet den nødvendige effekt, sikrer du den korrekte belysning i børnehaven: 10-15 watt pr. 1 kvadratmeter og 50-60 watt pr. 1 kvadratmeter til lege- og arbejdsområdet.

Organiser det nu fashionable såkaldte "perimeter" -lys i rummet ved hjælp af halogenlamper, når små pærer er monteret rundt om loftets omkreds, hvilket skaber et blødt, diffust og meget gunstigt lys til dit barn. Sådan belysning er ideel til et lille rum for visuelt at forstørre rummet. For en meget miniature børnehaver, brug væglamper og væglamper - de giver retningsbelyst belysning til et bestemt område.

En anden mulighed, der er specielt designet til børn, er en model til hævede lofter. Runde (glaserede), i form af stjerner, glasbolde, giver de en masse originale lyseffekter. Sådanne lamper skal placeres korrekt i grupper, fordeles langs vægge, i hjørner eller over hele overfladen af ​​loftet. Deres store overflod (1 enhed pr. 1 m²) kan godt erstatte hovedkilden til lys.

Hvad angår nightlights, så kan deres valg tages mere loyalt. Producenter producerer i dag mange interessante og sjove modeller i form af biler, blomster, sommerfugle eller et tegn fra en favorit tegneserie. Prøv at vælge lamper i en enkelt stil og farve sammensætning - dette vil give en original æstetisk effekt.

Belysning i børnenes værelse

indhold

Børneværelse er præcis det sted, hvor alle detaljer i interiøret bør omhyggeligt gennemtænkes, og komfortable møbler, komfortable farver og korrekt belysning bør sikre et sundt og behageligt ophold i det. Når man arrangerer et værelse til børn, er det nødvendigt at tage højde for mange faktorer: dets placering, hvor gammel og hvor mange børn der vil bo der, hvad de vil gøre der - lege, sove, lære osv. Derfor er belysningen i børnehaven et yderst vigtigt og afgørende element.

Hvis du vælger et værelse til din crumb, skal du ikke glemme, at udover den kunstige belysning i børnehaven, har han også brug for naturligt sollys, hvilket vil påvirke følelsesmæssig stemning positivt i løbet af dagen. For at opnå dette er det tilrådeligt at vælge et værelse til børn, der ligger i den østlige eller sydøstlige del af lejligheden.

Der er ikke altid en sådan mulighed, og det kan være i vest, i hvilket tilfælde lyset vil se ud i vinduet kun om aftenen, og det bliver sløvt og svagt hele dagen. Under alle omstændigheder bør du i høj grad arrangere belysningen i børnehave med egne hænder eller stole på fagfolkene i sådan en delikat sag.

Anbefalinger til forældre

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme, hvilke lys der skal være til stede. Når du vælger en lysekrone, bør du give præference til fladformede mat nuancer så tæt som muligt på loftet eller til spotlights, hvor lyspærer vil sikre fordelingen af ​​lys i hele rummet jævnt.

Det skal huskes, at forskellige spil er mulige i børnenes værelse, så det er bedre ikke at installere lysekroner med lampeskærme, krystal eller andre dekorative elementer. Hvis der er børn i skolen eller i alderen, kan du ikke lade være uden en bordlampe og en lampe over sengen eller en natlampe, f.eks. I form af forskellige sjove dyr, der kan fastgøres til en væg, et loft eller på hylder, et kommode eller et bord. For klarhed skal du se på billedet af belysningen i børnehaven, som vil hjælpe dig med at vælge den mest interessante mulighed.

I tilfælde af at der er et barn på skrivebordet, og det andet sover, skal lyset fra bordlampen ikke falde på den sovende baby.

Belysning af børnenes arbejdsområde

Der skal lægges særlig vægt på belysningen på arbejdspladsen i børnehaven, fordi det er meget vigtigt ikke at forkæle synet og skabe behagelige betingelser for at studere. Det har længe været kendt at et skrivebord skal placeres ved vinduet, så lyset falder til venstre og foran. Hvad angår kunstig belysning i børnehaven, bør lyset fra lampen ikke være for lyst eller svagt; i dette øjemed anbefales det at anvende lamper på højst 60 W og en lampeskærm, så de direkte stråler ikke falder i øjnene.

For ensartet fordeling af lys er det nødvendigt at bruge en takkroner sammen med en bordlampe. Alle anbefalinger til forældre til belysning i børnehaven vil sikre maksimal komfort og sundhed for barnets øjne.

Komfort og sikkerhed

Før du spørger: hvordan man laver belysning i børnehaven, tager sig af sikkerhed, dvs. Alle belysningsanordninger skal være vanskelige at få adgang til, pærerne skal være utilgængelige, og stikkontakter og kontakter er gemt under specielle plastikbokse. I dag tilbydes lamper med forskellige modifikationer, former, størrelser, farver og mønstre, som uden tvivl vil glæde barnet, og korrekt valgt belysning i børnenes værelse vil gøre barnets liv lige lyst, lyst og farverigt.

Belysning til børnenes værelse: tips om tilrettelæggelse

I førskole og ungdomsår bruger børn mest af fritiden i deres værelse. Derfor er det så vigtigt at skabe et design der afspejler barnets interesser og karakter. En integreret del af ethvert værelse er let zoneinddeling. Korrekt valgt belysning i børnehaven vil spare dig for mange problemer i fremtiden: det vil redde dit barn mod synsproblemer, give dig et godt humør og hjælpe dig med at genskabe en varm atmosfære i dit yndlingshjørne på dit barn.

Hvad er værd at huske, når du planlægger belysning?

Der er ingen korrekt elektrisk belysning i børnehaven. Ligesom i et andet rum afhænger belysningsenhedernes placering, deres form og størrelse af et stort antal kriterier. Således påvirker valget af lysekroner antallet af kvadratmeter, antallet af vinduer, indretning og meget mere.

Hvis du bare skal udføre reparationer i babyens værelse, skal du på forhånd bestemme på vægternes farvepalette og typen af ​​efterbehandling. Det bør også tage højde for barnets alder og karakter, hans interesser og præferencer.

Hvordan vælger man belysning?

Til dato har butikkerne et bredt udvalg af lysarmaturer med forskellige modifikationer og størrelser. Som den vigtigste kunstige lyskilde til et børnelokale vil en fladformet anordning af en neutral skygge uden yderligere dekorative elementer være egnet. Armaturets flade form bidrager til en mere ensartet fordeling af lys.

Eksperter bemærker, at den gennemsnitlige effekt af en lysekrone til en planteskole er 10-15 watt pr. Kvadratmeter. Denne indikator kan variere afhængigt af zonen (arbejds- eller hvilested).

Når du vælger lamper i børnehaven, skal du overveje følgende kriterier:

 • magt og lysstyrke
 • strukturel pålidelighed;
 • evnen til at kontrollere belysningsniveauet
 • lethed ved vedligeholdelse og drift
 • farvelægningen af ​​den valgte enhed.

Afhængigt af designet af børnenes værelse, skal du vælge lamper pastel eller lyse neon nuancer.

En god tilføjelse til naturlig belysning er lysekroner i form af tegneseriefigurer, helte fra eventyr og søde natlys med et dæmpet, blåt lys.

Hvor er omskifterne placeret?

Hvor mange stikkontakter og kontakter skal være i børnehaven? Hvordan placeres de omkring rummets omkreds? Det er nok de hyppigste spørgsmål, som forældre spørger sig selv, når de arrangerer en børnehaver, fordi dette rum ikke kun skal være behageligt, men også sikkert.

Eksperter identificerer tre obligatoriske steder for placeringen af ​​switche:

 • Ved siden af ​​døren. Det er umuligt at forestille sig et enkeltværelse uden en generel lysskifte. I overensstemmelse med de grundlæggende sikkerhedsregler skal kontakten være placeret ved indgangen til rummet i en højde på 70 til 90 centimeter fra gulvet. Glem ikke, at kontakten ikke overlapper alle møbler. Nedenfor ses et eksempel på den korrekte placering af kontakter og stikkontakter i babyens værelse.

Den rigtige placering af kontakten ved døren

 • I rekreativt område. I børnenes værelse er et særligt sted besat af et rekreativt område. Der kræves en ekstra lyskilde her. Derfor er det nødvendigt at sørge for en lampe og to stikkontakter i nærheden af ​​sengen (de kan være nødvendige ved brug af forskellige elektroniske enheder - en babyseng eller en radiofødder). Når du vælger stikkontakt, skal du foretrække modeller til børn.

Kombineret version - stikkontakt og switch

 • I arbejdsområdet. For børn i skolealderen skal arbejdspladsen være forsynet med yderligere stik. Deres antal afhænger af det anslåede antal apparater, som en teenager vil bruge regelmæssigt. Det minimale antal stikkontakter i arbejdsområdet er to (til belysningsenheden og computeren). Bemærk venligst, at stikkontakterne skal være 15 cm fra bordet.

Kræver mindst to stik i arbejdsområdet

Sikkerhed og funktionalitet

Ved tilrettelæggelse af belysning i børnehaven er der to hovedkriterier at overveje: sikkerhed og funktionalitet. Denne kategori omfatter pålideligheden af ​​armaturloftet, belysningsmaterialets materiale og dets dimensioner samt typen af ​​lampe.

Lysekroner med plast eller stof nuancer med en robust metalkonstruktion passer bedst til et børnerum. Hvad angår loftet, skal det først og fremmest have en lukket form - dette er nødvendigt for barnets sikkerhed, hvis en lampe falder.

Barnets alder spiller en vigtig rolle i valget af en pære til en lysekrone eller en ekstra lyskilde. Lad os give et simpelt eksempel: En baby op til to år bruger det meste af tiden i en krybbe, hvorfor der ikke er behov for arbejdsbelysning eller fuld belysning af rummet. Lyset skal ikke være for lyst, for ikke at blinde barnets øjne.

For børn i førskolealderen og ældre er tværtimod den korrekte zoneinddeling af arbejds- og rekreative områder nødvendig. Under udendørs spil, læsning og skrivning, bør et barn ikke behøve yderligere belysning. Derfor skal lysstyrken på bordlampen justeres afhængigt af de aktiviteter, som barnet udfører på et bestemt tidspunkt.

Trenden i de sidste par år er den omfattende introduktion af energibesparende lamper, men sådanne modeller er næppe egnet til et børns rum. Deres største ulempe er den kolde subtones lyse hvide udstråling, hvilket negativt påvirker barnets vision og trivsel.

Det er vigtigt! Når du vælger lamper i et værelse for børn, giv luminescerende muligheder - de har høj effektivitet og giver en varm glød.

I videoen: anbefalinger til valg af lysekrone i børnehaven.

Hvordan udvikler man en ordning med kunstig belysning?

Det er bedst at udarbejde belysningsplanen på planlægningsstadiet af reparation. Forlad ikke og valg af lamper til senere. Når man vælger kunstig belysning til en børnehaveværelse, skal der tages højde for to hovedfaktorer: ensartet lysspredning og mulighed for dimming. For at gøre det nemt for et barn at læse ved et skrivebord eller ligge i sengen, kan du ikke undvære yderligere kilder til kunstig belysning indendørs.

Hovedkriteriet er en rationel kombination af naturligt og kunstigt lys. Overdreven lysstyrke af lamperne kan påvirke barnets velvære negativt, føre til træthed og søvnproblemer. Tværtimod kan manglen på lys i rummet forårsage alvorlige øjenproblemer.

Det er vigtigt! Med korrekt lysinddeling i rummet bør der ikke være mørke hjørner og pludselige overgange fra lys til skygge.

Nuancer af belysning

Det er meget vigtigt at overveje den mest effektive lysinddeling i børnehaven, for i dette rum vil barnet tilbringe det meste af tiden. Vær opmærksom på korrekt og ensartet placering af lette enheder. Lyset skal være tilstrækkeligt, men ikke blindt barnet. Afhængig af alderen af ​​rummets ejer ændres lysstyrkenes intensitet, temperatur og funktionalitet.

Generelt lys

Central eller generel belysning i børnenes værelse antyder tilstedeværelsen af ​​en stor lysarmatur (lysekroner, flere loftslamper, en arbejdslampe). Det er ønskeligt at opnå diffust lys, og dets retning bør ikke være nede, men op. Dette skaber effekten af ​​refleksion fra loftet og øger rummets rum.

Ved brug af en lysekrone skal følgende faktorer overvejes:

 • lukket form og mat finish;
 • små dimensioner;
 • Sikkerhed ved konstruktion (træ- og plastmodeller).

Naturligt lys

Der er ikke noget bedre end naturligt lys, hvorfor vinduerne i børnehaven skal være så rummelige som muligt. Selv under planlægningen af ​​reparationer for barnet at bo, bør det oplyste rum fremhæves. Rør ikke op i vinduesåbningerne med overdrevne dekorative elementer, hæng døv gardiner.

Til udformningen af ​​børnehave passende lys, pastel nuancer. Alt dette som følge heraf vil have en positiv effekt på atmosfæren: Din baby bliver lettere at vågne op og nyde den nye dag. Præference bør gives til lokaler med vinduer mod syd eller øst. De nordlige og vestlige sider er ikke egnede til at arrangere et planteskole, men der er ikke altid et valg. I en sådan situation er det rimeligt at udvide vinduesåbningerne for at fjerne manglen på sollys.

På arbejdsområdet

Barnets arbejdssted skal være godt oplyst. For at gøre dette skal du bruge den optimale kombination af naturligt og kunstigt lys. Barnets bord skal placeres foran vinduet, og en lille lampe (arbejdslampe) skal installeres til venstre og foran. Effekten af ​​en retningslyskilde må ikke overstige 60 W, ellers vil den studerende opleve ubehag ved læsning og skrivning.

Det er ønskeligt, at arbejdslampen kan justeres afhængigt af barnets præferencer.

I legepladsen

Denne type lysinddeling anvendes som et sekundært element. En god mulighed ville være LED belysning skørt, det vil jævnt belyse gulvet og se på det de mindste detaljer, der vil sikre et behageligt ophold af barnet i legepladsen. Spændingen i sådanne lyskilder bør være lille og effektivt korreleret med naturligt lys.

Eksempler på belysning i børnehaven

Vælg en lampe i børnehaven bør gives sikkerhed og funktionalitet af moderne elektriske apparater. Dekorative lyskilder vil appellere til alle børn uden undtagelse. Stol på valget af forskellige belysningselementer til din baby, men glem ikke om pålideligheden af ​​installationsdesignet. En sådan kombination af intelligent kunstig belysning vil gøre et barns rum til en fantastisk verden fuld af eventyr, foretrukne eventyrkarakterer og samtidig rolige en alt for opmærksom forældre.

Lys indretning og sikkerhed - disse er de vigtigste kriterier for ikke-standard rumbelysning til børn i forskellige aldre.

For pige

Neutrale farver er perfekte til glideværelset, suppleret med jævnt spredt kunstigt lys af moderat intensitet. Den centrale belysning skal omfatte en hovedkomponent, det være sig en massiv lysekrone eller en række lysdioder omkring rummets omkreds. En fremragende løsning til at arrangere et værelse til en lille prinsesse vil være en kombination af pastellfarver på væggene og en kombination af varmt og koldt lys.

Som en ekstra belysning kan du bruge alle slags lysekroner og sconces af usædvanlige former. Som et eksempel kan disse være lamper i form af sommerfugle, skyer, blomster, feer og stjerner.

For dreng

Det er muligt at beskrive det indre af det drengelige rum på følgende måde: minimalistiske skitser, lyse farver, moderne, primitivisme og et rummeligt spil (sport) hjørne. I de fleste tilfælde er der i drengens børneværelse ingen dekorative elementer, den eneste kilde til kunstigt lys er en lysekrone. Det er nødvendigt at nærme sig valg af dette emne i et interiør særligt omhyggeligt. Lysekrone bør laves i et bestemt tema. Det kan være nautisk, sporty, kosmisk eller nogen anden.

Hvad angår bordlamperne og andre ekstraudstyr, er det nødvendigt at give fortrinsret til modeller af rektangulær form fra holdbare materialer. Tross alt er drenge så glad for poktivnichat og utilsigtet mobbe en fodbold.

Typer af belysning

Belysning i stuen til børn kræver omhyggeligt valg af lamper. Først og fremmest bør du være opmærksom på loftmodeller såvel som indbyggede væglamper. Dette beskytter barnet mod uforudsete elektriske skader og lysfejl.

Der er flere typer loftlamper:

 • Hook. Som navnet antyder, er lampen fastgjort med en krog til loftet, hvilket sikrer sikker brug og nem installation.
 • Loft. Monteret til loftet uden yderligere enheder. Sådanne lamper varierer afhængigt af typen af ​​loft (stræk, gipsplader) og er velegnet til de fleste værelser, herunder børns værelser.
 • Point. Særligt fordelagtige sådanne lamper ser i fjerntliggende hjørner af rummet eller i lokaler, hvor installation af centralbelysning er umulig. Et eksempel på en sådan lampe er vist på billedet nedenfor.

Baggrundslys i børnenes værelse

Hvad skal belysningsniveauet i børnehaven være? Først og fremmest bør det være tilstrækkeligt. Dette er imidlertid ikke altid muligt at opnå installation af central belysning. Det er derfor, forældre bliver mere og mere brugt i indretningen yderligere belysning.

Baggrundsbelysningen giver dig mulighed for at adskille rummet i flere tematiske zoner. Da denne type belysning kan anvendes en række elementer: pletter, LED strips, pærer, alle slags bord og gulv lamper. Ofte er baggrundslyset skabt ved hjælp af spotlights placeret på samme niveau.

Det er vigtigt! For at reducere belastningen på barnets vision er det nødvendigt at skifte mellem varmt og koldt elektrisk lys. Multilevelbelysning vil perfekt klare denne opgave, eksempler på hvilke du kan se nedenfor.

Zonering med lys

Antallet af belysningsenheder og deres placering afhænger direkte af rummet. Som tidligere nævnt, kan du med effektivitet zone et værelse effektivt ved hjælp af forskellige størrelser og lysstyrke af lamper. Designere anbefaler at dele rummet i tre lige dele: arbejdspladsen, legepladsen og rekreative området. Hver af disse zoner kræver en særlig tilgang til valget af belysning.

Flere zoning

Den bedste løsning ville være at skabe flere lysniveauer. Spilzonen, den fjerneste fra naturlys, har brug for mere intens belysning. Således er det såkaldte overliggende lys monteret omkring omkretsen af ​​denne zone.

Den centrale del af rummet, det vil sige resten, er adskilt fra det fælles rum ved "mellemlyset" med en blødere glød. Det er sædvanligt at installere et stort antal dekorative lamper og andre ekstra lyskilder. Den tredje, "det nedre lys", er beregnet til zonering på arbejdspladsen. Til dette formål bruges oftest indbyggede lamper, en bordlampe og små sidelamper.

Nogle designere identificerer det fjerde niveau af lysinddeling - en separat belysning i soveværelsesområdet. Det er dog kun egnet til store lokaler, eller i de fleste tilfælde er det erstattet af det kunstige lys i legepladsen eller arbejdshjørnet.

Det er vigtigt! Når zonerum til to eller flere børn er det nødvendigt at opbygge klare lysgrænser, der adskiller arbejde, leg og rekreative områder. Det er nødvendigt, at børnene i de separate klasser ikke blander hinanden og ikke distraheres af det alt for stærke lys i den modsatte del af rummet.

Afslutningsvis vil jeg gerne minde om, at et børnelokale kræver tilstrækkelig elektrisk belysning. Alle enheder skal opfylde internationale kvalitetsstandarder, være sikre og funktionelle. De bør ikke være let tilgængelige, som ledninger, stikkontakter, kontakter. Opret en central belysning må ikke spare på lamper - vælg modeller fra slidstærke materialer med mulighed for at justere lysets lysstyrke.