Hvordan man organiserer en god belysning i gangen? 70 billeder af færdige løsninger!

Kompetent valgt elektrisk belysning i korridoren giver maksimal komfort til interiøret.

Da sollyset praktisk talt ikke trænger ind i dette rum, er det umuligt at undvære at arrangere en kunstig lyskilde.

I områder, der er designet til opbevaring af tøj og påklædning, er det bedre at installere lyse belysningsenheder, så ejere og gæster føler sig komfortable, kommer ud af deres hjem.

Hall belysning er værd at vælge, givet nogle tips:

 • Lamper skal være i overensstemmelse med udformningen af ​​boligarealet.
 • Forlængelsen af ​​belysning i gangen skal være den samme, med vægt på bestemte områder af rummet.
 • Mængden af ​​kunstigt lys i korridoren skal svare til belysningen af ​​andre værelser i lejligheden.
 • Belysningsenheder skal være i overensstemmelse med fordelingen af ​​lyskilden og udførelsen af ​​design.
 • For et værelse med højt overflade overflade vil en lysekrone være et bedre valg, takket være, at gulvet med loftet vil blive visuelt afbalanceret.
 • I den lange gang med et højt loft overflade er det bedst at udstyre mindst to lysarmaturer.

Belysning af gulvfladen

For at gøre korridoren usædvanlig anbefaler vi at udstyre gulvbelysning. En sådan ide vil være en god dekorativ løsning og et praktisk element i belysning.

Når du sørger for en sådan baggrundsbelysning, så glem ikke at overveje følgende punkter:

 • Apparatet skal være vandtæt og støvtæt;
 • Udstyret skal være økonomisk;
 • Det er vigtigt, at baggrundsbelysningen er skabt af materialer, der er sikre for helbredet;
 • Baggrundsbelysningen må ikke være dæmpet eller for stærkt lys.

Det rigtige valg af sconces

Takket være sconces på væggen kan du ikke kun skabe god belysning i gangen, men også give trøst til atmosfæren og føje til dets usædvanlige.

 • For et smalt rum skal du vælge en lille enhed, fordi den overordnede enhed visuelt overtræder de indvendige proportioner og vil blive en hindring for bevægelse;
 • I tilstrækkeligt rummelige værelser er det nødvendigt at udstyre flere lamper, arrangere dem langs væggen eller i hjørnerne;
 • Når der monteres en væglampe ved siden af ​​hylderne eller et spejl, er det bedre at foretrække en lille enhed, da en stor lampe kan forårsage ulejlighed;
 • Lyset bør ikke være hårdt eller svagt.

En praktisk løsning kan være placeringen af ​​enheden med en integreret bevægelsesenhed, som sparer strøm og tid til at søge i mørke af dagsafbryderen.

Sconce højde

Vægmonterede belysningsanordninger er i perfekt harmoni med den indre korridor. For at sconce skal kunne sprede lys så korrekt som muligt, er det vigtigt at vide, i hvilken højde det er nødvendigt at hænge det.

Når du bestemmer højden, skal du overveje sikkerheden såvel som bekvemmeligheden ved at placere enheden.

En passende højde til belysning af gangen er omkring et par meter, hvilket afhænger af højden af ​​loftoverfladen.

For at belyse de indre elementer skal du udstyre væglamperne over det oplyste objekt for at forbedre den visuelle effekt.

Belysning i den lille korridor

Lad os tale om, hvilken slags belysning der bruges i en lille hall:

 • lokalt - at give lys til bestemte steder
 • fælles - som belysning af hele korridoren;
 • dekorative - som baggrundsbelysning til indvendige dekorative detaljer.

Den integrerede brug af de anførte lyskilder giver mulighed for at placere accenter på vigtige detaljer og korrekt distribution af belysningen i gangen.

Loftsbelysning

Blandt det store udvalg af belysningsartikler til loftet er det svært at vælge den mest optimale model, der passer ind i rummets design, korrekt distribution af lyskilden.

Typer af loftarmaturer:

 • Diffus såvel som retningsbestemt lyskilde;
 • Reflekteret såvel som direkte belysning;
 • Lokal eller generel belysning;
 • Dekorative eller husholdningsmæssige formål.

Beslutning om, hvilken slags belysning der skal laves i gangen, er vigtigt at nærme sig dette problem grundigt.

Glem ikke, at en velovervejet indvendig løsning gennem belysning gør det muligt for rummet at gnistre med unikke farver.

I dette tilfælde er det vigtigste ikke at glemme de valgte elektriske apparaters anvendelighed, sikkerhed og maksimal bekvemmelighed.

Belysning i gangen

Teatret starter med en bøjle, og huset starter med en gang. Og godt, hvis dit hjem begynder med en stor, naturligt oplyst hal. Og hvis det er den sædvanlige smalle korridor? Tilsæt her den rigtige belysning, så gæsterne kan sætte pris på skønheden og komforten i dit hjem uden at løbe i hjørner, et skab eller en bøjle. Ja, og du åbner døren fra gaden og tænder lyset foran (som de sagde i gamle dage) med fred vil kunne sige "Jeg er hjemme! ".

Belysningskrav

Belysningen af ​​det første værelse i dit hus eller lejlighed afhænger af dens størrelse og tilstedeværelsen (fravær) af den tilstødende korridor.

Der er generelle regler og retningslinjer for belysning:

 • Vælg et belysningsniveau, så du tydeligvis kan se din refleksion i spejlet uden en skygge, men samtidig blinke ikke for for stærkt lys.
 • I dette tilfælde bør belysningen skjule fejl eller manglende reparation. Diffuseret lys fra frostede lamper hjælper med at distrahere øjet fra et uønsket objekt.
 • Lysniveauet i de første og tilstødende rum skal være omtrent ens i intensitet. Dette vil gøre dit hjem en.
 • For nemheds skyld og energibesparelse i store haller, lav flere grupper af lyskilder med forskellige kontakter.
 • I lange korridorer skal du installere gennemgangsknapper, der kan tændes i begyndelsen af ​​korridoren og slukke i slutningen.
 • Hvis der er et separat omklædningsrum i gangen, så skal der være sin egen belysning.
 • Placer ikke sconces på korridorernes vægge, hvor du konstant vil gå, og du kan ved et uheld komme til at berøre og bryde væglamper. Du må ikke installere hængende lofter i værelser med lave lofter af samme grund.
 • Spejl fremhæv separat.
 • Når du vælger en pære, skal du være opmærksom på spektret. Glødelampe med et gult spektrum er mest glædeligt for øjet. Med et koldt blåt spektrum er det usandsynligt, at du kan skabe et hyggeligt indgangsparti.

Belysning i gangen

Hall - ansigtet af enhver lejlighed. Det er meget vigtigt at præsentere denne del af huset i et gunstigt lys, og det kan gøres ved korrekt belysning kombineret med interiøret. I butikkerne lysarmaturer er der et stort antal modeller af lysekroner og lamper, der passer til forsiden og korridoren, men det er svært at vælge de rigtige modeller blandt de forskellige produkter. Det er derfor, du bør fortælle dig på forhånd med varianterne af lamper og tage højde for, når du vælger funktionerne på din gang.

Særlige egenskaber

Mørk korridor bidrager ikke til et behageligt første indtryk af lejligheden. Derfor er belysningen en nødvendig del af gangen. På grund af manglen på vinduer i denne del af lejligheden er det nødvendigt at skabe mere lys ved hjælp af dets kunstige kilder.

Belysning i gangen har følgende funktioner:

 • Mængden af ​​lys bør ikke være mindre end i tilstødende værelser, uanset tidspunktet på dagen. Lys kontrast i overgangen fra andre dele af lejligheden i gangen er ikke nødvendig, fordi det har en negativ indvirkning på synet.
 • Det er bedre at vælge sådanne lamper i korridoren, hvis effekt er maksimal. Det er ikke nødvendigt at have belysningsarmaturer overalt, fordi der kan være lidt plads i korridoren. Stor kraft giver dig mulighed for at spare plads og til at lyse rummet perfekt.
 • For at skabe yderligere belysning i gangen, brug skillevægge med glasblokke. De tillader lys fra tilstødende rum at trænge ind i korridoren og skabe yderligere belysning.
 • I kombination med lette vægge og spejle bliver belysningsanordninger midler til visuel udvidelse af gangen. Med rigtige lysarmaturer vil du gøre rummet meget lettere og mere rummeligt. For at øge pladsen, brug væglamper, hvis lys falder på visse punkter i loftet og væggene.
 • For at udvide den smalle gang er det nødvendigt at rette belysningen til den øverste del af væggene. Et mislykket layout kan justeres ved hjælp af forskellige typer lyskilder, designet i samme stil. Hvis du vil visuelt lave lofterne lavere, så led lyset med en lille spredningsvinkel til gulv og vægge. For at øge loftets højde skal den arrangeres i hvid farve og sende lys til det.
 • I en stor hallway kan du lave zonal belysning, der lægger vægt på klædeskabet eller spejlfladerne. Du kan også kombinere loft- og vægbelysning.

arter

Den vigtigste lyskilde i gangen kan være en takkroner. Afhængig af layoutets egenskaber, størrelsen af ​​rummet og indretningens stil er den runde, aflange eller firkantede. I de fleste tilfælde er det ikke meget lavere end loftet.

Korridoren er ikke det mest velegnede sted til bulk vedhæng lysekroner, så det er bedre at forlade sådanne modeller til andre værelser.

Ud over hovedlampen er det tilladt at indlejre spotlights i loftet. De vil skabe en yderligere lyseffekt og blive en nødvendig detalje af interiøret, hvis gangen er stor. Sådanne lamper kan bruges som hovedkilden til lys, hvis dit loft har lave lofter.

Accentfunktionen udføres af LED-baggrundsbelysningen. Det er installeret. at understrege ethvert interiør i gangen eller endda opdele korridoren i zoner.

Store rum komplementerer ofte væglamper, der har en anden konfiguration og er ofte ikke kun en kilde til lys, men også et element af indretning.

Ofte er brugen af ​​en mekanisk omskifter i korridoren ubehagelig, så en afbryder med bevægelsesføler er blevet et nyt ord. Nu, hvis du er forsinket, behøver du ikke bekymre dig om at glemme at slukke lysene. Når du vender tilbage til de ting der er hjemme, vil du ikke snavse gulvene i korridoren, mens du går til kontakten.

Som natlyskilde kan du vælge LED-lamper ved at montere dem i nederste del af væggen eller soklen. De er bygget i enkeltvis, på lige afstand fra hinanden. Hele LED stripen bruges som gulvbelysning. Det behøver ikke at udlede almindeligt lys, undertiden er dets glød lavet i bestemte nuancer.

Hvad skal man vælge?

Valg af lamper i korridoren, det er vigtigt at overveje dets layout og funktioner. Disse omfatter faktorer som lofthøjde, korridorbredde, rumlayout og loftsdækning.

Du kan fremhæve de tegn, der bestemmer valget af specifikke modeller af lamper i korridoren.

At strække lofter

Stræklofter har længe været populære, men ikke alle modeller af belysningsstrukturer kan installeres på dem. Følgende lamper er de mest egnede til et lignende loft:

 • Overhead lamper er strukturer, hvor lyspæren ikke flushes med loftet, men ligger nedenunder. Det er adskilt fra niveauet af loftet ved platformen. En lille loftslampe er ofte monteret oven på lampen, og det køler derfor ret hurtigt. Sådanne modeller har en bred vinkel af lysspredning.
 • En anden slags løg - indbygget. Deres krop, sammen med selve pæren, er indbygget i loftets niveau, kun den dekorative ring af kroppen er synlig udefra. Nogle gange er lampen beskyttet af et specielt glasloft. Flere LED'er kan monteres i den for at skabe en yderligere lyseffekt. Sådanne modeller er værre afkølet, hvilket i sidste ende kan påvirke loftet selv.
 • For at skabe yderligere belysning bag lærredet stræk loft installeret LED strip. De er ikke kun et dekorativt element, men også et middel til zonal distribution.

Nøjagtigheder af tilrettelæggelsen af ​​belysning i korridoren

Det synes godt, hvilke vanskeligheder kan der opstå i udformningen af ​​et sådant rum som en korridor? Den sædvanlige flade plads, uden dikkedarer og planlægning vendinger. Dette er imidlertid problemet. Det er så ønskeligt, at alt her ser ikke mindre stilfuldt ud end i hallen. En stor rummelig korridor kan generelt omstruktureres, og fra et teknisk rum kan det laves meget bolig. Det eneste der stopper mange ejere i dette er dårlig kvalitet korridor belysning. Ja, det er næsten umuligt at løse problemet med naturligt lys, men det er værd at arbejde på kunstig belysning. Højkvalitetsarmaturer med en god beliggenhed kan helt ændre opfattelsen af ​​korridorrummet, fylde det med særlig charme og endda romantik.

Typer af korridorbelysning

Du kan tænde korridoren på forskellige måder. Eksperter identificerer den generelle og lokale type organisation af belysningsordningen. Lamper til hver af dem er valgt i overensstemmelse med rummets rum og dets layout. Korridorer kan være brede og smalle, aflange og firkantede. Korrekt oplyste områder ser altid attraktive ud, fordi de dækker alle fejl. Men tilbage til typer af belysning i korridoren og prøv at finde ud af, hvad slags belysningsarmaturer er beregnet til.

en stor lysekrone med lysestager i det indre af hallen, udført i klassisk stil

Lokal belysning opretter:

 1. Bra.
 1. Gulvlampe
 1. Lamper på tøj og andre retningsbelysningsarmaturer, hvis opgave er at henlede opmærksomheden på visse indre elementer.

Hoveddækningen er en prærogativ:

Den originale form af lysekronen gør det til en dekorativ genstand

Yderligere baggrundsbelysning vil blive organiseret ved hjælp af:

 1. Indbyggede lamper.
 1. Punktlyselementer.
 1. LED strips.

Armaturer, der er ansvarlige for hoveddelen af ​​belysningen i korridoren, bør ikke være klare og bløde. I stedet for lysekroner på ben og kæder er det bedre at installere de såkaldte lofttabletter, der er fastgjort direkte til loftoverfladen og ikke "stjæle" rumlige mængder uden det lejlighedsvis trange rum.

tre identiske lysekroner med indbygget belysning sikrer god belysning af en lang korridor

Korridorbelysning: højdepunkter

Vinduerne i korridoren er undtagelsen snarere end reglen, derfor opstår belysningen af ​​rummet døgnet udelukkende med lamper. De skal udsende lys af sådan intensitet og spektrum, så der ikke er mørke hjørner i rummet. I dette tilfælde bør der ikke være et skarpt fald mellem niveauet for belysning af tilstødende rum og en korridor. Dette kan medføre negative følelser.

Loftslamper i korridoren bør ikke fylde rummet med et skarpt lys, men også så lidt varmt, så før du køber dem, se på, hvor kraftige de er designet. Du skal finde designs, hvor de anvendte lamper giver et blødt lys, og lampeskærmen vil med held diffunde det.

kombination af antikke lysekroner med bordlamper i korridoren

Den nemmeste måde at få en sådan effekt på er at bruge frostede lamper, lysekrone modeller med tonede lampeskærme eller produkter, hvis loftslamper direkte lys strømmer til loftet i stedet for drastisk nedad.

I store korridorer, hvor der er behov for at installere flere loftlamper på én gang, kan du søge efter uventede løsninger i deres placering eller bruge dem i kombination. Interiøret, hvor loftet lyser i korridoren er gemt bag den ophængte gennemskinnelige loftsstruktur, vil se original. Hvis rummet er lavt og det nedhængte loft ikke kan organiseres i det, kan du simpelthen sætte en regelmæssig cornice rundt om korridorens omkreds og montere baglygten bagved den. Dette vil være en vidunderlig tilføjelse til de eksisterende loftlamper.

Nu vil vi overveje, hvordan belysningen er organiseret i korridorerne i forskellige layouter. På smalle og lange værelser er lamper indrettet således, at lyset fra dem afspejles fra loftet og væggene. Denne teknik hjælper med at korrigere rummet på det visuelle plan. Korridoren synes straks at være bredere og mere voluminøs.

Hovedlysekronen suppleres af flere små kugleformede vedhængslamper

Med højt til loftet er det bedre at bruge pletter end lysekroner, fordi de giver dig mulighed for at justere retningen af ​​strømmen af ​​lysstråler, hvilket er meget vigtigt for værelser, der ligner tunneller. Belysning i den velformede korridor skal organiseres, så loftet forbliver i skyggen og fokuserer ikke opmærksomheden på sig selv. Dette kan kun gøres ved at styre lyset på væggene.

Lokalisering af korridorbelysning

"For at spare, kan du installere bevægelses sensorer, så belysningen i korridoren vil kun blive inkluderet i nærvær af en person"

I indretningen af ​​en korridor er der helt sikkert et spejl. Det er muligt at værelset vil være til stede og omklædningsrum. Naturligvis har sådanne steder brug for yderligere belysning, så når de planlægger placeringen af ​​lamper i korridoren, skal de være særlig opmærksomme. Et godt sted at placere lampen vil være den øvre grænse for spejlerammen. Det er bedre at tænde et stort spejl med et par symmetrisk placerede lamper. Hvis spejlet er planlagt til udelukkende at bruges til dekorative formål, så er LED-båndet mere egnet til dets belysning.

sort lysekrone kombineret med mørke fotorammer, der pryder korridorens vægge

Hvad der også er vigtigt i denne sag er organiseringen af ​​belysningsstyringen. Det kan være standardkontakter eller noget mere moderne, som dimmere og andre elektroniske "ting". For at spare, kan du installere bevægelsessensorer, så lyset i korridoren vil kun tændes i nærvær af en person. Denne tilgang giver dig mulighed for at spare på elektricitet.

Belysning Design Idéer

Hvis du ved lidt om ledninger og er fortrolig med det grundlæggende design, kan du selv prøve at designe belysningen af ​​din korridor. At have sconces, gulvlamper og andre elementer glemmer ikke at:

 1. Lyset må under ingen omstændigheder skære øjne med lysstyrke, men skumringen, når den er tændt, bør ikke vises. En utilstrækkeligt oplyst korridor vises visuelt mindre.

Belysning i korridoren: stilfulde løsninger til store og små lejligheder (+62 fotos)

For at designe interiøret skal man henvende sig ansvarligt. Der skal lægges særlig vægt på belysningen af ​​korridoren i lejligheden. Ved hjælp af korrekt installerede belysningsenheder kan du visuelt forstørre dette rum og gøre det mere attraktivt. Kunstige lyskilder vil gøre det muligt at dekorere korridoren med høj kvalitet selv i en kompleks arkitektonisk form.

Korrekt belysning

Om ønsket kan alle skabe en funktionel og behagelig belysning i korridoren. Udførelse af denne opgave er det værd at overveje nogle råd fra fagfolk:

 • Lysene i gangen må ikke trætte dine øjne. Samtidig bør lyset ikke være svagt, hvilket visuelt reducerer rummet.
 • I en smal korridor anbefales det at installere flere belysningsenheder. I dette tilfælde skal lyset rettes mod den modsatte side. Armaturer placeret øverst skal skinne på væggene. Dette vil gøre det muligt visuelt at gøre korridoren bredere.
 • I rum med højt til loft er lamper indrettet således, at en del af væggen er tændt. Loftet vil ikke være synligt. Som følge heraf bliver højden af ​​rummet visuelt reduceret.
 • Brug LED-lys indbygget i væggene. Dette vil give det indre elegance og mysterium, som det fremgår af mange billeder.

Alle disse nuancer bør overvejes, når man organiserer belysningen i korridoren. Dette vil skabe en hyggelig og behagelig atmosfære på værelset.

Lyskilder

Der skal lægges særlig vægt på lokal belysning. Hvis installationen af ​​en lysarmatur er forudsat i korridoren, bør lyset fra det være tilstrækkeligt til højkvalitetsbelysning. Lampen med effekten af ​​spredning vil skabe en behagelig atmosfære.

En god løsning ville være en LED-enhed, med den hjælp, de skaber belysning af forskellig lysstyrke. Sådanne lamper udsender ikke stråling og skadelige stoffer, og bruger også en lille mængde elektricitet.

Ofte kombineres enheder med specielle bevægelsessensorer. Dette giver dig mulighed for at spare på belysning.

For at skabe en blød glød anbefaler eksperter at bruge instrumenter med frostede nuancer. Originale lyskilder, såsom væglamper, væglamper og andre, gør det muligt at zone et værelse. De er installeret over spejlet, i omklædningsrummet og over indretningens dekorative elementer.

Selvfølgelig skal du ikke glemme spotlights. De bruges meget på moderne stræk- og loftslofter. For at skabe belysning tæt på naturligt, vil det tillade halogenlamper.

Hvordan man vælger lamper

Når man vælger lamper i korridoren, er det værd at overveje størrelsen og formen af ​​rummet. Ved hjælp af ordentligt organiseret belysning kan du visuelt forstørre eller udvide rummet. Også vigtigt er indretningen.

Men før du begynder at vælge, er det værd at overveje mulighederne for belysning:

 • Indbyggede spotlights. Optimalt egnet til både smalle og rummelige korridorer. Nå, hvis enhederne har justerbar lysretning. De er installeret på loftet eller langs væggene.
 • Klassisk lysekrone. En sådan anordning anbefales ikke til brug i små korridorer. Loftkroner er installeret i rummelige værelser med den rigtige form. Ofte suppleres det med lokale belysningsenheder.
 • Vedhæng lys. Der er enkeltlampe og flerpære, ligner suspensioner med små nuancer, mere egnet til belysning i korridoren med højt loft.
 • Væglamper. Anvendes som en ekstra belysningsarmatur. De giver dig mulighed for at skabe en tilstrækkelig mængde diffust lys. Sådanne lamper bruges i vid udstrækning til at belyse indretningens dekorative elementer.
 • Overhead loftslamper. Der findes en bred vifte af sådanne anordninger på markedet, de er små i størrelse og er fastgjort direkte til loftet på en monteringsbjælke. Ideel til korridorer med lave lofter.

Almindelige fejl

Ved organisering af belysningskorridoren gøres ofte følgende fejl:

 • utilstrækkelig belysning
 • installation af et stort antal lamper;
 • ukorrekt udvalgte belysningsarmaturer;
 • installere armaturer på det forkerte sted.

Indrømmelsen af ​​sådanne fejl fører til, at rummet bliver visuelt mindre. Det påvirker også indretningen negativt. Derfor skal valget af lamper og deres installationssted henvises meget nøje.

Separate belysningsmuligheder

I dag er der flere typer korridorbelysning:

 • Generelt - designet til at belyse hele rummet i rummet
 • lokal (arbejde) - med det formål at fremhæve bestemte områder
 • dekorative - bruges til at understrege indvendige elementer.

Hver af disse muligheder har en funktionel belastning. Derfor er det vigtigt at overveje, om man skal bruge en bestemt belysningsenhed i gangen.

Loftsbelysning

Hovedlysene er monteret direkte på loftet. Den klassiske mulighed er en takkroner. Selvfølgelig er en sådan lampe ikke anbefalet til brug i små værelser med lavt loft, da dette visuelt vil gøre dem mindre. Det er bedre at installere kompakte loftslysekroner, som er placeret nær bundfladen.

Også til belysning i korridoren ved hjælp af spotlights. I dag byder markedet på en bred vifte af sådanne strukturer. Med deres hjælp forbedrer du de vigtigste belysninger og fordeler funktionelle områder i rummet.

Hvad angår dekorativ belysning, anses LED-strimler for at være den bedste løsning her. De er monteret rundt om loftet eller i dets strukturelle elementer.

Fremhæv gulv og vægge

I korridorbelysningen i lejligheden er et vigtigt sted beboet af belysningen af ​​væggene og gulvet. I det første tilfælde er sconces meget populære. Hvis korridoren er tilstrækkeligt langstrakt, installeres væglamperne flere steder, oftest på samme niveau og med samme afstand fra hinanden. I et firkantet rum er det bedre at installere en væglampe i nærheden af ​​et spejl eller klædeskab.

Med hensyn til gulvet bruger de LED-strimler, neon fleksible duralight ledninger og spotlights. Sidstnævnte kan være indlejret i baseboardrammen eller fastgjort til væggen tættere på gulvet.

"Light floor" -metoden er meget populær. Dens essens ligger i installationen af ​​LED moduler i bunden af ​​gulvet.

Fremhævning af enkelte emner

Til belysning af individuelle elementer i korridorens indre anvendes gulvlamper, væglamper, LED-bånd og andre belysningsanordninger. Lampens type afhænger af det dekorative elements egenskaber og ejerens præferencer. Så hvis vi taler om et spejl, så brug LED strips eller sconces til at belyse det. I en niche vil spotlights se godt ud.

Når du vælger en baggrundsbelysning, er det værd at overveje, at det kan have en anden nuance. Dette vil give det indre elegance og mysterium.

Funktioner i belysningsrum i forskellige former

Når man organiserer belysning i korridoren, er det værd at overveje dens form. Dette vil tillade accenter og visuelt forstørre rummet. Dette gælder især for små og smalle gange. Oftest i moderne lejligheder er korridoren lang, firkantet og L-formet. I hvert tilfælde kræver dets egne lys.

Lang korridor

En entré i en lejlighed er ofte et meget smalt og langt rum. Derfor er det nødvendigt at nærme sin belysning meget omhyggeligt. Korrekt valgt belysning udvider rummet og justerer dets geometriske parametre.

Den bedste mulighed her vil være spotlights, indbygget suspenderet eller hængende loft. Det vigtigste er at arrangere lamperne i et smalt rum. De installeres langs væggene. En yderligere lyskilde er belysningen af ​​spejlet og andre dekorative elementer.

Spotlights omkring perimeteren af ​​et langt rum i Khrusjtjov kan ikke kun udvide rummet, men også reducere lofternes højde.

Lille korridor

I en lille hall kan du organisere de vigtigste og lokale belysning. Hovedkilden til lys er en takkroner med en enkelt pære og en klassisk baldakin. I et moderne interiør med stræk eller ophængt loft rationel brug af spotlights.

Ved valg af vægmodeller skal strålerne rettes opad. Dette vil gøre det muligt visuelt at fjerne grænserne mellem loftet og væggene.

Firkantet og L-formet korridor

På den firkantede gang eller korridor af denne konfiguration anvendes klassiske centrale lysekroner ofte som hovedkilden til lys. Når du vælger, er det værd at overveje indretningens stil.

Hvad angår det L-formede rum, er tingene noget anderledes. At arrangere belysningen i en sådan gang er ret vanskelig. Den bedste løsning ville være at opdele rummet i funktionelle zoner.

Flere større lyskilder suppleres med lokale lys. LED belysning er meget udbredt som dekorative belysning.

Funktioner af belysning afhængigt af loftets materiale

Når man organiserer belysning i korridoren, er det værd at overveje loftmaterialet. Heraf afhænger af hvilken slags armaturer der kan bruges. Først og fremmest vedrører funktionerne ved installation af enheder og bestemmelse af steder til placering.

Strekak

Når man organiserer belysning i Khrusjtjov, er det værd at overveje materialet i strækloftet. Så tåler en matt PVC film ikke stærk varme. Derfor anbefales det ikke at bruge lamper med en kapacitet på mere end 35 watt til belysning i gangen med strækloft.

I korridoren med et strækloft bruger ofte punktlyskilder. De har forskellige størrelser, design og belysningsstyrke. Små lysdioder vil se originale på loftet, visuelt ser de ud som stjerner i himlen.

Udstyr ofte det såkaldte lysende (svævende) loft. Lyskilder er skjult bag lærredet, det viser sig, at loftet gløder indefra.

Gipsplankloft

Metoden til belysning af korridoren med et gipsplankloft bestemmes, selv ved installationen af ​​den ophængte struktur. Dette gælder også for spændingsfilmen. I hulrummet mellem bund- og finishloftet lægges alle ledninger. Der lægges særlig vægt på designfunktionerne. Til belysning af flere niveauer lofter er meget udbredt ikke kun de klassiske spotlights, men også diode eller neon tape.

Ofte i gipslofter monteret klassiske runde spotlights. Men om muligt erstattes de af mini-projektorer og andre multifaceted modeller. Dette vil give interiørets elegance og originalitet.

baggrundsbelysning

Korridorbelysningen udfører forskellige funktioner. Så med hjælp kan du vælge et element af interiøret eller forbedre belysningen af ​​en bestemt zone. Desuden kan baggrundslyset bruges som et natbelysningsrum.

Om natten

Alle stod overfor et sådant problem, da de måtte gå ned om gangen om natten, men de ønskede ikke at tænde lysene for ikke at vække andre husstandsmedlemmer. Hjælp i dette problem vil være i stand til natten belysning.

I dag er der flere metoder til at organisere natlys:

 • Montering af spotlights på væggen med svage lyspærer. Sådanne indretninger vil arbejde hele natten og udsende en svag glød, der er tilstrækkelig til sikker bevægelse rundt i lokalet.
 • Installation af LED-strimmel på loftets omkreds. Her er lysets vigtigste kraft i rummet. Lyst lys vil forstyrre andre husstande.
 • Installation af lamper med bevægelsesføler. Ved hjælp af sådanne anordninger kan du sikre, at lygter er inkluderet på det rigtige tidspunkt. Bevægelsessensoren er tilsluttet en eller flere lyskilder.
 • Installation af lysdioder i soklen. Gulvbelysning bruges ofte som natlys. Med det kan du nemt bevæge dig rundt i rummet, ikke med hovedlyset.

Organiseringen af ​​natbelysning bør næres meget nøje. På dette afhænger ikke kun sikkerhed, men også husstandens fred om natten.

På videoen: hvordan man gør gulvbelysningen med egne hænder.

Spejllys

Selvfølgelig er der et stort antal indlejrede produkter på markedet i dag. Under alle omstændigheder skal belysningen af ​​dette element af interiøret anbringes meget omhyggeligt. Men den nemmeste mulighed er at installere sconces i umiddelbar nærhed af spejlet. Især hvis det er stort.

Den bedste løsning her er kortfattede enheder, der giver et diffunderet blødt lys. De er monteret oven på rammen. Således skabes der et behageligt og funktionelt baggrundsbelysning.

En god mulighed ville være at dreje enheder og skjulte LED-lamper.

Interessante ideer til belysning

I dag er der et stort antal teknikker, der giver dig mulighed for at skabe originale og effektive belysning af gangen i lejligheden. Blandt folk er sådanne muligheder meget populære:

 • Niche enhed med baggrundsbelysning. Så du kan skabe lyse dråber i rummet, som kan forbedre sin belysning betydeligt. I dette tilfælde anbefales det at installere spotlights i nicheen. De vil blive brugt som ekstra belysning.
 • Lys boks. I dette tilfælde bruges nicher også til at forbedre belysningen. Men denne gang er de lukket med frostet glas, bag hvilke er kraftige lamper.
 • Eaves med lys. Den bedste løsning i Khrusjtsjov vil blive monteret omkring periferien af ​​taggafridskorridoren. LED strimmel gemmer sig bag den.
 • Gennemsigtigt suspenderet design. Det passer perfekt ind i det moderne interiør. At det vil give rummet originalitet.

At organisere den oprindelige og multifunktionelle belysning i korridoren i lejligheden og derhjemme er ret simpelt. Det vigtigste er at nærme sig valget af belysning. Der skal lægges særlig vægt på rummets størrelse og stil.

Lyser i gangen som lys i den mørke nat

Ja, der er ingen vinduer i gangene. Og ja, her kommer dagslyset fra de tilstødende værelser næsten ikke ind og tusinder regerer. Så hvad, fordi du kan udstyre et værelse med lysarmaturer! Ved du, hvilken slags lamper der er i dag? Nej? Så vil jeg fortælle om det.

Kompetent udstyret hallway belysning vil gøre det hyggeligt og behageligt.

Lysekroner og væglamper i det indre af korridoren ser koncise og fastholdte.

Da lyskilderne oftest brugte væg- eller spotlys samt loftslysekroner. Og for at belysningen skal være diffus og blød, er det bedst at bruge ikke en enhed, men flere.

Belysning regler

Når man overvejer hvilken lampe man vælger i gangen, skal man overveje følgende faktorer.

Hvad skal man overveje

Der bør ikke være en dramatisk forskel i lysstyrken af ​​belysningen mellem gangen og stuerne.

 1. Når du vælger strømmen af ​​lamper til belysning i gangen, skal du overveje intensiteten af ​​belysning i nærliggende rum. Dine øjne må ikke lide af pludselige lysdioder.

En blunder - rummet er for mørkt.

 1. Dim pærer bør straks udelukkes fra udvælgelsen.

Dette er nødvendigt, fordi:

 • det vil være svært at finde den nødvendige ting eller en detaljer i garderobeskabet;
 • i et dårligt oplyst rum er det svært at se i spejlet, gøre hår og makeup, vælg en kombination af farver;

Denne afslappet oplyste entré ser meget dystre ud.

 • mørke hallway deprimerende virkning på psyken og ser ugjestmild.

Unødigt lyse hallway belysning er lige så irrelevant som dim. Det vil irritere dine øjne eller permanent blinde dig overhovedet, når du begynder at komme hjem fra en mørk indgang.

Bedste af alt, hvis lyset sconces og loft apparater vil blive rettet opad.

 1. Den optimale løsning til entreen er at installere belysningsarmaturer, der giver diffust lys. For at gøre dette kan du bruge sconces eller lysekroner, udstyret med frostede nuancer. Armaturerne skal være tæt på loftet eller have loftet rettet opad.
  Lysstråler i dette tilfælde afspejles fra loftets lette overflade, hvilket gør belysningen mere kvalitativ. Så du vil genskabe et blødt lys. Desuden forhindre skader, der kan opnås, når lysekronen er installeret for lavt.

Lysekroner på lange vedhæng bør udelukkes fra udvælgelsen.

 1. Hængende loftlamper i gangen på lange vedhæng er bedre at vælge ikke. Apparater bør placeres tættere på loftet, så lejere og gæster ikke rører dem i gangen.
 2. Sidelys bør ikke bruges, når hovedfokus i rummets design er vægbeklædning. I dette tilfælde vil lamperne kaste for lange skygger. De vil forkæle indtryk af efterbehandling.

LED belysning vil fuldt oplyse rummet med et minimum af el omkostninger.

 1. Du behøver ikke bruge kraftige og lyse pærer, udgifter til store elregninger. Det er bedre at bruge energibesparende typer lamper og belysningsenheder. De med et minimumsforbrug af elektrisk energi vil give mulighed for at optimere belysningen optimalt.

Refleksion af lamper i spejlet giver en god effekt.

 1. En god modtagelse ville være placeringen af ​​lamper på overfladen af ​​spejlet eller i nærheden af ​​dem. Reflekterede lysstråler vil næsten fordoble lysstyrken, såvel som visuelt udvide rummet.

Nedenfor giver jeg et bord, der viser den samlede effekt af pærer, der er nødvendige for at genskabe lys eller blød belysning i rummet.

Bra ansøgning

Det er ikke tilrådeligt at bruge sconces på sådanne reliefvægge.

Hvis du vil installere væglamper (sconces), skal du overveje nogle vigtige punkter.

 1. Når væggen er færdig i gangen, har en voluminøs lettelse, afstå fra at bruge væglamper. De vil kaste for mange skygger, hvilket vil gøre lokalet ubehageligt og vil have negativ indflydelse på målets æstetiske kvaliteter.

Glat og mat vægbeklædning er ideel til væglamper.

 1. Under installationen af ​​sconces er de bedste matte og glatte typer af beklædning.
 2. Med hensyn til væglamper - de skal placeres med egne hænder i en højde på mindst to meter fra gulvplanet. I dette tilfælde vil lysemissionen diverge ensartet langs gangen og ikke strejke direkte ind i øjnene.

Hver form har sin egen størrelse.

Og en lille gang kan tændes, så visuelt vil det virke mere.

Problemet med at vælge lamper til gangen er tæt forbundet med dets størrelse og form.

Hvis gangen er meget, meget lille

Og i et lille "venteværelse" bør lyset være fælles og lokalt.

Selvom korridorrummet er ret lille, skal det stadig være udstyret med generelle og lokale lyskilder. Den bedste mulighed for et begrænset område - dette er et loft lysekrone til gangen. Bedst af alt, hvis det vil have et klassisk simpelt cover til en lyspære.

Spotlights indlejret i et ophængt loft.

En mere moderne løsning er at installere spotlights. De kan være indlejret i stræk eller gipsplader lofter.

Overfladerne på overfladerne er sløret - så værelset ser ud til at være større.

Når du vælger lysarmaturer til små gange, skal du overveje, at det er bedst for lyset at blive rettet opad. Således kan du genskabe effekten af ​​visuel sløring af grænsen mellem loftet og væggene.

Hvis værelset er langt og smalt

Smalle vægge kræver særlig opmærksomhed.

Meget gange er gange og korridorer i lejlighederne et langt og smalt rum. Valg af belysning til et sådant rum skal være så visuelt at udvide det.

På nogle områder bliver du nødt til at justere geometrien.

LED stripe hjælper med at løse problemet med at belysning et langt rum.

 1. Den bedste løsning, der hjælper dig med at løse problemet med at lette en lang korridor, er at bruge apparater monteret i et hængende loft. Ved sådanne belysning anvendes LED-strimler eller (og) spotlights.

Placering af spotlights langs væggene i en smal og lang korridor.

 1. Sted disse lamper skal være som følger: et par stykker (2-3) over indgangen til lejligheden. Næste - et apparat med samme stigning langs hele gangen. Yderligere lys vil give møbler lys og sconces på begge sider af spejlet.

Opdelingen af ​​belysning til funktionelle områder.

 1. Hvis rummet er smalt og har en høj loftbelysning, er det bedre at placere sig langs væggene. Så du nedsætter visuelt højden på rummet og gør interiøret mere harmonisk.
 2. For at kunne installere flere lamper korrekt skal du prøve at kombinere dem i zonefunktionelle grupper. Så du kan tænde lyset kun i den del af gangen, du har brug for, baseret på situationen.

Hvis korridoren er firkantet og ikke-standardformet

Plade lysekrone er ideel til et firkantet rum.

En gang eller en firkantet korridor er ideel til at bruge en traditionel lysekrone i midten. Det tjener som den vigtigste kilde til lys. Derfor bør du vælge denne enhed baseret på det overordnede design af lejligheden.

Belysning i L-formet gang inddelt i funktionelle områder.

Der skal lægges særlig vægt på arrangementet af belysning i gangen, hvis den har en ikke-standard geometri. For eksempel L-formet.

Den bedste løsning ville være at opdele rummet i funktionelle områder. For hver af disse zoner skal du vælge belysningen separat.

Prøv at tænde alle hjørnerne.

Prøv at reparere lamperne, så lysstrålerne trænger ind i alle hjørner og hjørner af ikke-standard plads. For at gøre dette kan du bruge flere fælles lette enheder, og de skal suppleres med lokale lyskilder.

Sidstnævnte bruges ofte til belysningsspejle, nicher, møbler, malerier mv.

World of fixtures

Til lejligheden gang og korridor kan du bruge følgende typer belysningsenheder:

Loft og spotlights - en fælles teknik.

 1. Spot- og loftlamper. Denne løsning er universel. Det er perfekt til en lille hall i Khrusjtjov-lejligheden og til en stor sal i dit eget hus.

Et eksempel på en lampe med en drejelig baldakin.

Praktisk, når den valgte lampe har mulighed for at justere loftet. Sådanne indretninger kan placeres både langs væggen og på loftet.

Lysekrone er god til et rummeligt værelse.

 1. Den traditionelle armatur i gangen er et loftlysekrone. En sådan løsning ville ikke være bedst, hvis værelset er meget lille. Den bedste måde at bruge takkronen på er i gangen, som har et stort område og den korrekte geometri.

Væglamper er optimale som lokale lyskilder.

I alle tilfælde kan loftlampen i form af en lysekrone suppleres med sconces som lokale lyskilder.

 1. Væg "lys" er ikke i stand til fuldt ud at genskabe belysning af høj kvalitet. Men de genererer det diffuserede lys, der er nødvendigt i gangen.

Fokus på maleri med sconces.

En anden sconces er optimal i de tilfælde, hvor du skal fokusere opmærksomhed ved hjælp af belysning på en slags dekorative element af interiøret.

LED lyser rundt om omkredsen.

 1. LED lamper i form af punkt enheder eller bånd i de seneste år er blevet meget populære. De er meget økonomiske hvad angår energikostnader, forskelligt i reproducerbare farver i lys og design.
  Selv om LED'erne er praktiske i drift, er deres spektrale luminescens ikke altid behagelig for vores øjne.

Oftest for lokal belysning anvendes spotlights.

Lokal belysning er oftest udstyret med forskellige modeller af forsænket spotlights. De er ikke kun funktionelle, men kan også være meget originale i design.

Praktiske anbefalinger

Originalbelysning omkring gulvet.

 1. Brug mere aktivt dekorative lys. Samtidig kan den installeres ikke kun på loftet eller på væggene, men også omkring omkredsen af ​​gulvet. Således kan du genskabe de originale dekorative effekter og fjerne følelsen af ​​begrænset plads.

Døre med ruder vil tillade naturligt lys at komme ind i gangen.

 1. Vejledningen anbefaler at vælge indvendige døre, der åbner ind i entreen med glaselementer på lærredene. Dette vil give mulighed for at mætte rummet med naturligt lys fra andre værelser.

Sådan arbejder en lampe med en bevægelsesføler.

 1. Se efter lysarmaturer udstyret med bevægelsesfølere. Sådanne lamper er praktiske og praktiske i drift. De gør det muligt at spare elektrisk energi betydeligt uden at kræve din personlige deltagelse.
  I øjeblikket er prisen på sådanne produkter blevet helt acceptabel for alle kategorier af brugere. Monter den samme lampe kan være alene.

Billeder - et interessant designbevægelse.

 1. For lange værelser, en fremragende teknik, der spredes monotoni af væggene vil være objekter af kunstnerisk eller anvendt kunst. De kan fremhæves med mejslede instrumenter.
  For eksempel kan du lave barre vægge som en udstilling til håndværk og produkter fremstillet af dine hænder og dine familiemedlemmer.
 1. Fremskrivninger eller nicher i rummet har også brug for belysning. For dens arrangement er det ret nok at installere en punktlampe over toppen af ​​strukturelementet.

Når du køber produkter for at belyse korridoren, skal du være opmærksom på deres farve. Den mest komfortable til opfattelse og behagelige lygter og LED'er med gul farve. Kold hvid belysning gør rummet ubeboeligt. Rød - Irriterer øjnene, og blå kan lægge pres på psyken.

Lys mit spejl...

God spejlbelysning er en smuk refleksion!

Spejlet, især når det er stort eller vækst, skal belyst så godt som muligt.

Og du får mulighed for at se et ryddeligt og smilende ansigt i refleksionen.

Makeup kræver også høj kvalitet belysning.

 1. Den bedste løsning har altid været at placere sconces på begge sider af spejlet på væggen.

Den traditionelle placering af væggen lyser ved spejlet.

Men teknologidesignet er ikke det værd. Nu producerer producenterne mange modeller af spejle, der har indbygget belysning i form af punktlys.

Men spejlet er bedre at belyse toppen.

 1. Spejlbelysning bør ikke kun være æstetisk tiltalende, men funktionel og praktisk. Den bedste løsning her er en lampe, der har en kortfattet form og et lyst matte loft. Det vil give plads med et diffust og blødt lys, der ikke spænder dine øjne.

Lampen på den fleksible beslag.

 1. Et fremragende valg ville være lamper med en roterende baldakin eller placeret på en fleksibel beslag.

Overvej - Lygter placeret ved spejlet er en lokal lyskilde. De kan ikke erstatte generel belysning.

konklusion

En korrekt oplyst entré vil blive kendetegnende for din lejlighed.

Som du allerede har forstået, er det muligt at arrangere bekvem, komfortabel og hyggelig belysning i gangen, uanset dens område og geometri. Det vigtigste her er at bruge til den maksimale moderne teknologi og alle resultaterne af design ideer.

Ved at anvende dem kan du kompetent oplyse rummet, fremhæve sine fordele og skjule ulemper. Videoen i denne artikel vil demonstrere denne erklæring med al åbenhed. Og jeg venter på spørgsmål i kommentarerne!

Tilrettelæggelse af loftbelysning i korridoren

Ved hjælp af korrekt valgt belysning kan du visuelt forstørre gangen. En gang er det rum, som ingen gæst kan passere. Det er for dette rum, at boligens første indtryk er dannet, og det er indgangshallen, der karakteriserer boligejere.

Derfor er det værd at nærme sig processen med at dekorere hallen med fuldt ansvar. Et af de vigtigste elementer i indretningen, som er i stand til radikalt at ændre udseendet af rummet er belysning. Hvilke funktioner har belysningen i gangen, hvordan man vælger og placerer belysningen i hallen - læs artiklen.

Indhold:

Loftbelysningen i gangen afhænger af mange faktorer, blandt hvilke der er rumparametre, typen af ​​loftindretning og hallenes stil.

Så i rummelige gange med højt til loftet kan du vælge lange dekorative lamper og til små korridorer - lamper, der er monteret så tæt som muligt på loftet (derfor vil rummet virke mere harmonisk, og du vil ikke ved et uheld slå krosen i skiftetøj).

Til lak og loftslofter er der passende lygter af enhver størrelse og vægt, men suspensionens belægninger har en række begrænsninger ved installation af belysning. Ofte vælger du for svingede strukturer et punktlys.

Belysning i gangen bør vælges afhængigt af den stil, den er lavet i

Med hensyn til stilen, for moderne stilarter, som loft, kan du vælge åbne, vedhængslamper til flere runder, spotlights, lamper i metalrammer i form af geometriske former, spor systemer og spotlights. For klassiske gange er lamper med smedet eller træelementer, blødt lys, krystalvedhæng de ideelle muligheder.

Derudover må vi ikke glemme, at belysning for det meste er et praktisk element.

Lys i gangen skal være nok, så du kan blive klædt uden problemer, se i spejlet alle detaljer i billedet. Derfor kan en enkelt hovedarmatur ikke være nok. Særligt vigtigt er det ekstra lys i store gange og uregelmæssigt formede værelser.

Funktioner af belysning i de lange gange

Hvis alt er logisk og forståeligt med valget af lamper afhængigt af rummets højde, rejser valg og arrangement af belysning i lange gange nogle gange mange spørgsmål.

For at korrigere den smalle form af gangen, for at gøre værelset hyggeligt og behageligt, bør du overholde følgende tips:

 1. Det er bedre at bruge et punktlys. Det mest optimale arrangement af armaturer er: flere enheder over indgangsdøren og en lampe i samme afstand langs hele loftet
 2. En spektakulær og praktisk løsning ville være placeringen af ​​spotlights over skabet eller spejlet i gangen.
 3. Visuelt korrekt den aflange form af rummet vil hjælpe indbygget i loftet firkantet design med et lukket lys.
 4. Du bør ikke bruge belysning omkring rummets omkreds: den vil kun understrege dens smalle form. I stedet kan de halvcirkulære elementer af to niveauer gipsplader lofter arrangeres ved hjælp af baggrundslyset.
 5. For lange ganger kan udstyres med uafhængige armaturgrupper, som vil blive inkluderet separat: dette vil medvirke til at spare energi og give dig mulighed for at dække hele rummet så meget som muligt. Samtidig er det bedre at placere kontakterne, mens du går, og ikke på ét sted.
 6. Du bør ikke placere store lamper i form af halvkugler langs hele loftet i samme afstand: På denne måde kan du nemt oprette et billede af en hospitalskorridor, især hvis væggene i gangen er hvide og lyset er koldt.

Hvis gangen er lang, skal belysningen installeres langs hele loftet.

Det vil være interessant at se på sfæriske lamper på ben eller kabler af forskellig længde placeret langs hele loftet i en smal gang: De bliver et centralt dekorativt element og afledes af rummets ikke-ideelle form.

Hvordan man vælger en lampe på loftet i korridoren

Valg af armatur i korridoren er en afgørende begivenhed, fordi et korrekt valgt lys kan skjule dårlige planlægningspunkter. Belysningsmuligheder er store: fra enkeltarmaturer til sofistikerede suspenderede strukturer.

Ved at vælge belysning i korridoren bør der tages højde for sådanne nuancer:

 1. Lampen skal have samme intensitet og matche lysets "temperatur" med belysningen af ​​tilstødende rum. Takket være dette vil overgangen fra et rum til et andet være behageligt for øjnene, for ofte er korridoren i lejligheden en gennemgang.
 2. Lyset bør ikke være svagt, fordi det ikke kun forhindrer gæsterne i at kigge rundt i korridoren, men bliver også et ubehageligt øjeblik, når man søger efter den rigtige garderobepost.
 3. Belysningen bør ikke være for aktiv og koncentreret på ét sted: Et klart lyspunkt kan let disorientere efter en mørk indgang eller skumring på gaden. Desuden vil hvidt lys lys fremhæve alle mangler i indretningen af ​​rummet, leddene i loftfliserne, ujævne vægge.
 4. Det er bedre at bruge diffust lys i korridoren. Denne effekt kan opnås ved hjælp af lukkede loftlamper.

Hvis skabet er placeret i gangen, er placeringen af ​​lamperne ved siden af ​​det en glimrende mulighed.

Således bør belysningen i korridoren være ensartet i intensiteten og fordelingen af ​​strålerne. Jævnt fordel lyset rundt om korridorens omkreds ved hjælp af loftlysene.

Loftet i korridoren med lys

Belyset loft er en stilfuld løsning, som visuelt kan gøre lofterne i hallen højere og selve rummet lettere og mere rummeligt. Derudover har et sådant belysningselement en praktisk løsning: takket være det ensartede lys vil det være meget lettere at finde ting overalt i gangen.

Der er flere muligheder for konstruktion af lofter ved hjælp af belysning:

 1. Diodelys ser fordelagtigt ud sammen med glatte hængende strukturer, der kan reflektere og diffusere lys, hvilket gør rummet lettere og mere visuelt. Du kan installere belysningen langs loftslisterne.
 2. Gipspladedesign giver dig mulighed for at bruge baggrundslyset mere kreativt. Således kan belysningen placeres omkring perimeteren af ​​formede fordybninger i loftet med hovedlyset, niveauer og podier med spotlights.
 3. Belysning kan ikke kun være omkring rummets omkreds og loftselementerne i gipspladen. Taklyset bag den hvide plastik ser meget usædvanligt ud. Ofte er dette design placeret midt i korridoren. Baggrundsbelysningen kan flush med loftet eller placeres på ophængte installationer.

Belyset loft ser godt ud i korridoren, lavet i stil med moderne eller hi-tech

Lysfarve kan være enhver: fra kold blå til varm gul. Den mest almindelige mulighed er en hvidkold glød, som er i perfekt harmoni med alle indvendige løsninger. De mest fordelagtige lofter med belysning vil se i gangene, designet i højteknologiske stilarter, minimalisme, futurisme.

Stilfuldt loftbelysning i gangen (video)

Belysningen i gangen er et vigtigt element, hvor opfattelsen af ​​rummet, dets komfortniveau helt afhænger. Bliv inspireret af belysningsideer i gangen og skab din egen unikke, komfortable og attraktive interiør!

Detaljer: Loftbelysning i korridoren (fotoeksempler)

Korridoren har i de fleste tilfælde ikke normalt naturligt lys.

Tilrettelæggelsen af ​​belysning i korridoren har altid været en af ​​de sværeste opgaver. Men hvis du ikke er opmærksom på mange funktioner, så prøv at vælge smukt og kompetent lampens type og placering, så kan du ikke kun bringe trøst ind i korridorbelysningen, men også understrege interiøret, gemme uoverensstemmelser og fremhæve, hvad der skal fremhæves.

Korridoren er den første ting, vi hver især ser når han går hjem, hvilket betyder at du skal vælge loftslysene i korridoren klogt.

Valg til belysningskorridorer i forskellige størrelser og former

For at du kan se, hvordan korridorbelysningen kan forandre udseendet, lavede vi et lille fotosalg til dig.

Grundlæggende regler for belysning af korridorplads

 • Da ikke alle korridorer har vinduer, bør kunstig belysning være meget lyse der, som mange kvinder ofte præen der, hvilket stiller visse krav til farvegengivelsen af ​​de anvendte lamper, men det er en anden historie;
 • Derudover er det ikke nødvendigt at skabe ubalance i belysningen af ​​lokalerne i korridoren og tilstødende lokaler;
 • Loftslamper i gangen bør ikke give for stærkt lys, men samtidig er lysdæmpning ikke tilladt. Alternativt kan du lave et kontrolleret baggrundsbelysning og opdele det i flere zoner.

Blødt diffunderet lys fylder korridoren

 • Den mest acceptable løsning kan være den, hvor loftslysene bruges til korridoren, hvilket giver et blødt og diffust lys. Denne effekt hjælper med at opnå brugen af ​​lamper, giver et diffust lys eller skabelsen af ​​en lysstrøm, der er rettet mod loftet;

Advarsel! Hvis du sikrer korrekt belysning af loftets overflade, kan du frem for alt opnå en visuel stigning i niveauet, hvilket igen er et stort plus for kompakte rum.

Spejlet kan belyses med individuelle sconces.

 • Det er muligt at installere loftlamper i korridoren i flere grupper: et par eller tre over spejlet, i området med hængeren samme nummer, en eller to rækker langs resten af ​​korridoren (afhængig af bredden).

En ret oprindelig løsning kan være en simpel cornice (omkring rummets omkreds), hvor lamperne er skjulte eller et ophængt loft af en gennemskinnelig struktur, bag hvilken der er monteret et baggrundsbelysning (se Sådan laver du et nedhængt loft med baggrundsbelysning: anbefalinger til en hjemmeproducent).

Overvej nogle funktioner i belysningen af ​​forskellige former for korridorer:

Lodrette stribe af lys på væggene øger visuelt højden

 1. I rum med en smal form skal loftlamperne til korridoren skinne på væggene og i loftet. Lys reflekteret fra dem vil visuelt øge rummets bredde.
 2. I tilfælde af højt nok rum er det bedst at installere lamper, som kan justere retningen af ​​lysstrømmen. Lyset fra dem kan fokusere på forskellige zoner, således at loftet, der er tilbage i skyggen, ikke tiltrækker opmærksomhed.

Vi lokaliserer korridorbelysningen

Belysning af korridoren af ​​uregelmæssig form

Næsten enhver korridor (eller hallway) har nødvendigvis et spejl og et påklædningsværelse med et frakkeholder. Disse steder kræver selvfølgelig yderligere belysning.

Derfor skal enhver loftslampe i korridoren udlægges, baseret på hvilket spejl der er placeret, hvor det er placeret.

Derudover producerer moderne industri mange forskellige elektroniske "ting", der hjælper med at styre baggrundslyset:

 • Der er specielle bevægelsessensorer ved at placere som, du kan opnå effekten af ​​fuldstændig automatisering: Lyset tændes automatisk, når sensoren udløses og går ud efter en vis tid efter korridoren er tilbage, men denne løsning er mere egnet til store hytter, men ikke til lejligheder.
 • I dette tilfælde kan du bruge andre lyskilder end fluorescerende, da de har en grænse for det maksimale antal indeslutninger, og sådanne driftsforhold vil i høj grad forkorte deres liv.
 • Men den mest populære i dag er muligheden med punkt LED-lys. Montering af LED-loftslampen i korridoren i korridoren, du skal tage højde for nogle af nuancerne. Det er nødvendigt, at lampen, hvis den er en, gav meget lys. I nærværelse af et spejl er det nødvendigt at placere lyskilden over den, og lamperne vælger en diffuserende type for at undgå overdreven belastning af øjnene.

Kunstige vinduer på loftet har indvendige lamper til belysning

 • Loft falske vinduer med lyskilder med en lys temperatur på 4000K (dagslys) ser meget flot ud. Denne løsning vil ikke kun "hæve loftet", men også fylde rummet med lyst diffust lys.
 • Det ville være rart at markere væggene med LED strips, som i billedet ovenfor. I dette tilfælde opnåede designeren effekten af ​​en flydende partition.

Falsk loft - lejlighedskort

I dag betragtes det som meget stilfuldt at bruge et gipsplankloft med belysning i gangen. Derfor afhænger korridoren af ​​en særlig originalitet, afhængigt af loftdesignets stil, geometriske lækkerier, typen og farven af ​​dens belysning.

På grund af det faktum, at gipsvæggen har sine egne egenskaber, kan hele strukturen let males, og fra den selv lavede nogle indviklede mønstre, der passer meget ind i rummet.

Ved at lave et gipsplankloft i korridoren med egne hænder skal du tage hensyn til følgende ønsker fra reparations- og designmastrene:

 • Med en smal korridor med højt til loftet er det ønskeligt at male sidstnævnte i en farve, der er lidt mørkere end væggene. Derudover kan du i dette tilfælde udføre lofter på flere niveauer.
 • På lave lofter ser blanke lofter meget godt ud. Deres farve bør være på tonen af ​​de lysere vægge. Dette vil hjælpe med at tilføje plads til rummet.
 • Installationen af ​​et trint loft er passende i næsten enhver korridor (denne mulighed giver et visuelt rum).

Interessant kombination af stretch stof med gips

 • Nogle gange udfører håndværkere en kombination af gipsvæg og lofter. I dette tilfælde kan du, når det bruges til belysning af LED-strimler, skabe et rigtigt mesterværk fra loftet.

Tip! Hvis du sætter et mål, så kan du i verdensomspændingen finde en masse materiale, som indeholder instruktioner til belysning af loftet i korridoren. Derudover er der på samme Internet et stort antal masterklasser udstyret med fotos.

Afslutningsvis vil jeg gerne bemærke, at prisen på materialer og arbejde på oprettelsen af ​​sådanne ting helt afhænger af, hvad der vælges som den oprindelige vare. Det er dog bedst at konsultere med specialister, hvem vil fortælle dig, hvad der er den bedste måde at gøre, inden du udfører et sådant arbejde.

Vælg de samme taklamper til korridoren vil enten hjælpe din smag eller rådgivning fra professionelle designere eller fotos og videoer på internettet. Vi gav til gengæld nogle indledende oplysninger for at gøre det klart, at selv en tilsyneladende simpel sag bør næres klogt.

korridorbelysning kan ikke kun gøres behageligt for øjet, men også understrege de fordelagtige sider af interiøret. Gipspladerloftet i korridoren: installationsfunktioner

Som du forstår, vil denne artikel diskutere, hvordan du vælger og placerer lys i korridoren, samt brug af andre belysningselementer for at skabe et harmonisk design i dette specifikke rum.

Regler for tilrettelæggelse af belysning i korridoren

Gipspladens loft i gangen: installationsfunktioner).

Som du forstår, vil denne artikel diskutere, hvordan du vælger og placerer lys i korridoren, samt brug af andre belysningselementer for at skabe et harmonisk design i dette specifikke rum.

Regler for tilrettelæggelse af belysning i korridoren

Loftet på gipsvæggen i gangen: Installationsfunktioner "href =" https://potolokspec.ru/widy/gipsokartonnye/potolok-iz-gipsokartona-v-koridore-132 "> Gipsloftets loft i korridoren: installationsfunktioner).

Som du forstår, vil denne artikel diskutere, hvordan du vælger og placerer lys i korridoren, samt brug af andre belysningselementer for at skabe et harmonisk design i dette specifikke rum.

Regler for tilrettelæggelse af belysning i korridoren

Reglerne for udformning af korridorbelysning er som følger:

 • Da der ikke altid er vinduer i typiske korridorer, bør belysningen være ganske omfattende.
 • Derudover bør der ikke være en skarp ubalance mellem belysningen af ​​korridoren og de tilstødende rum (se Belysning af loftet i soveværelset: designernes anbefalinger) Selvom du bruger lidt tid i gangen, kan en pludselig ændring af belysningen fortsætte fra et rum til et andet. øjne, lidt disorienting, handle noget deprimerende.
 • Loftslamper i dette tilfælde bør ikke være for stærke, men det svage lys er ikke tilladt her. Blød belysning i form af diffunderet lys er ofte den mest acceptable løsning. En lignende effekt kan opnås ved brug af armaturer med frostede nuancer eller lamper eller med en strøm af lys rettet mod loftet.

Tip! God belysning af loftets overflade vil blandt andet bidrage til dens visuelle højde, hvilket er et klart plus for lejligheder med lave lofter.

 • Værelset vil se endnu bedre ud, hvis lamperne i korridoren er installeret i form af flere grupper: 2-3 over spejlet, samme nummer på hængeren, en række eller to rækker langs det resterende loftområde afhængigt af korridorens bredde. Dette vil også give dig mulighed for at justere belysningen af ​​rummet i overensstemmelse med dit personlige humør på et eller andet tidspunkt.

Lyset i loftet i soveværelset: designernes anbefalinger) Selvom du bruger lidt tid i gangen, kan en pludselig ændring af belysningen, når du flytter fra et værelse til et andet, "trykke" på øjnene, disorientere lidt, handle noget deprimerende.

 • Loftslamper i dette tilfælde bør ikke være for stærke, men det svage lys er ikke tilladt her. Blød belysning i form af diffunderet lys er ofte den mest acceptable løsning. En lignende effekt kan opnås ved brug af armaturer med frostede nuancer eller lamper eller med en strøm af lys rettet mod loftet.

Tip! God belysning af loftets overflade vil blandt andet bidrage til dens visuelle højde, hvilket er et klart plus for lejligheder med lave lofter.

 • Værelset vil se endnu bedre ud, hvis lamperne i korridoren er installeret i form af flere grupper: 2-3 over spejlet, samme nummer på hængeren, en række eller to rækker langs det resterende loftområde afhængigt af korridorens bredde. Dette vil også give dig mulighed for at justere belysningen af ​​rummet i overensstemmelse med dit personlige humør på et eller andet tidspunkt.

Belysning loftet i soveværelset: Anbefalinger fra designere "href =" https://potolokspec.ru/svet/lampy-lyustry/osveshhenie-potolka-v-spalne-21 "> Belysning loftet i soveværelset: anbefalinger fra designere) Selvom du bruger på gangen lidt tid, en pludselig ændring af belysningen, når man flytter fra et rum til et andet, kan "trykke" på øjnene, disorientere lidt, handle noget deprimerende.

 • Loftslamper i dette tilfælde bør ikke være for stærke, men det svage lys er ikke tilladt her. Blød belysning i form af diffunderet lys er ofte den mest acceptable løsning. En lignende effekt kan opnås ved brug af armaturer med frostede nuancer eller lamper eller med en strøm af lys rettet mod loftet.

Tip! God belysning af loftets overflade vil blandt andet bidrage til dens visuelle højde, hvilket er et klart plus for lejligheder med lave lofter.

 • Værelset vil se endnu bedre ud, hvis lamperne i korridoren er installeret i form af flere grupper: 2-3 over spejlet, samme nummer på hængeren, en række eller to rækker langs det resterende loftområde afhængigt af korridorens bredde. Dette vil også give dig mulighed for at justere belysningen af ​​rummet i overensstemmelse med dit personlige humør på et eller andet tidspunkt.

Træ loftet cornices: brug, installation og brug), eller suspenderet gennemsigtigt loft, bag hvilke vil blive installeret LED lamper. Sidstnævnte mulighed ser meget attraktiv ud og bidrager til den visuelle stigning i rummet.

Nuancer af belysning i korridorerne med forskellige former

Overvej funktionerne i arrangementet af lyselementer i korridorerne af forskellige layouter:

 • Hvis gangen eller korridoren har en smal form, skal lyset i loftlysene vende mod væggene. Refleksion af lys fra væggene og delvis fra loftet vil visuelt "skubbe" væggene yderligere.
 • Til for store lokaler skal loftslysene justeres for retningen af ​​lyskilden. Deres lys skal fokusere på væggene, og loftet på samme tid, der forbliver i skyggen, vil ikke tiltrække opmærksomhed.

Træ loftet cornices: brug, installation og brug), eller suspenderet gennemsigtigt loft, bag hvilke vil blive installeret LED lamper. Sidstnævnte mulighed ser meget attraktiv ud og bidrager til den visuelle stigning i rummet.

Nuancer af belysning i korridorerne med forskellige former

Overvej funktionerne i arrangementet af lyselementer i korridorerne af forskellige layouter:

 • Hvis gangen eller korridoren har en smal form, skal lyset i loftlysene vende mod væggene. Refleksion af lys fra væggene og delvis fra loftet vil visuelt "skubbe" væggene yderligere.
 • Til for store lokaler skal loftslysene justeres for retningen af ​​lyskilden. Deres lys skal fokusere på væggene, og loftet på samme tid, der forbliver i skyggen, vil ikke tiltrække opmærksomhed.

Træloftkorn: Anvendelse, installation og brug "href =" https://potolokspec.ru/dopolnitelnye/karniz-gardina/derevyannye-potolochnye-karnizy-76 "> Træloftkorn: brug, installation og brug) eller suspenderet gennemsigtigt loft, bag hvilke vil blive installeret LED lys. Sidstnævnte mulighed ser meget attraktiv ud og bidrager til den visuelle stigning i rummet.

Nuancer af belysning i korridorerne med forskellige former

Overvej funktionerne i arrangementet af lyselementer i korridorerne af forskellige layouter:

 • Hvis gangen eller korridoren har en smal form, skal lyset i loftlysene vende mod væggene. Refleksion af lys fra væggene og delvis fra loftet vil visuelt "skubbe" væggene yderligere.
 • Til for store lokaler skal loftslysene justeres for retningen af ​​lyskilden. Deres lys skal fokusere på væggene, og loftet på samme tid, der forbliver i skyggen, vil ikke tiltrække opmærksomhed.

Lokalisering af lys i korridoren

I hver korridor eller gang er der et spejl og et påklædningsværelse med en frakkeholder. Naturligvis skal disse zoner blive yderligere belyst.

Så, hver loftslygte skal indsættes, baseret på spejlets størrelse i nærheden af ​​dens placering. Et højt spejl er som regel oplyst af to lamper, som er anbragt symmetrisk over det ca. to meter fra gulvet.

Når spejlet i korridoren ikke hænger separat på væggen, men f.eks. På skabsdøren, bør belysningen arrangeres ved brug af en cornice med armaturer, der er indlejret i det, som skal drejes ind.

Lokalisering af lys i korridoren

I hver korridor eller gang er der et spejl og et påklædningsværelse med en frakkeholder. Naturligvis skal disse zoner blive yderligere belyst.

Så, hver loftslygte skal indsættes, baseret på spejlets størrelse i nærheden af ​​dens placering. Et højt spejl er som regel oplyst af to lamper, som er anbragt symmetrisk over det ca. to meter fra gulvet.

Når spejlet i korridoren ikke hænger separat på væggen, men f.eks. På skabsdøren, bør belysningen arrangeres ved brug af en cornice med armaturer, der er indlejret i det, som skal drejes ind.

og du ønsker ikke at skjule de geometriske egenskaber i korridoren, men tværtimod vil du slå dem interessant, det er også ret realiserbart ved hjælp af lys: for eksempel vil en smal og lang hallway være i stand til at understrege og give det lidt ekstravagans en serie lamper af samme type loft linjer.

Lokalisering af lys i korridoren

I hver korridor eller gang er der et spejl og et påklædningsværelse med en frakkeholder. Naturligvis skal disse zoner blive yderligere belyst.

Så, hver loftslygte skal indsættes, baseret på spejlets størrelse i nærheden af ​​dens placering. Et højt spejl er som regel oplyst af to lamper, som er anbragt symmetrisk over det ca. to meter fra gulvet.

Når spejlet i korridoren ikke hænger separat på væggen, men f.eks. På skabsdøren, bør belysningen arrangeres ved brug af en cornice med armaturer, der er indlejret i det, som skal drejes ind.

Tip! Når du vælger en armatur til en spejlzone, skal du først og fremmest foretage en vurdering, styret af funktionelle og tekniske parametre, og først derefter en dekorativ komponent. Elementet af belysning af den uhøjtidelige form, der udstråler et spredt lys, vil nærme sig på den bedste måde.

Generelt bør valget og positioneringen af ​​loft og andre lamper til korridoren udnyttes ud fra den harmoniske kombination af deres praktiske og designideer. Derefter kommer hjem fra de første sekunder, du vil føle varme og trøst, hvilket sikkert vil påvirke dit humør bedst og få dig til at føle "width =" 640 "height =" 360 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

Tip! Når du vælger en armatur til en spejlzone, skal du først og fremmest foretage en vurdering, styret af funktionelle og tekniske parametre, og først derefter en dekorativ komponent. Elementet af belysning af den uhøjtidelige form, der udstråler et spredt lys, vil nærme sig på den bedste måde.

Generelt bør valget og positioneringen af ​​loft og andre lamper til korridoren udnyttes ud fra den harmoniske kombination af deres praktiske og designideer. Derefter kommer hjem, fra de første sekunder vil du føle den komfort og hygge, der sikkert vil have den bedste effekt på dit humør og trivsel.

 • www.potolokguru.com
 • homeli.ru
 • sdelaipotolok.ru
 • potolokspec.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.