Vandpaneler "Teplopanel"

Russiske loftsvandvarmepaneler "Tepopanel" - emitterende infrarøde opvarmningsanordninger. De bruges, når det er nødvendigt at opvarme værelser med højt til loftet og store mængder, såsom industrielle produktionsanlæg af virksomheder, værksteder, hangarer, varehuse, garager og autoservicekasser, passagerterminaler, jernbanestationer, indkøbscentre, bilforhandlere, udstillings komplekser, konferencehuse, sportsfaciliteter, indendørs tennisbaner, depot, dokker mv.

"Teplopanel" - opvarmning af industrielle lokaler, opvarmning af høje lokaler.

Den udstrålende overflade på "Heatpanel" er et galvaniseret metalplade 0,5 mm tykt i de langsgående udsparinger, hvoraf stålstålrørledninger på 18 mm presses. Den russiske fabrikants know-how ligger i en mere fuldstændig omkreds af de cirkulære riller af pladen af ​​disse rør (op til 75% -80% af rørets overflade). Denne faktor øger varmeoverførslen af ​​vandpladepanelet "Teplopanel" sammenlignet med importerede modparter. Den tværgående stivhed er tilvejebragt af stålfinner indsat fra indersiden af ​​kassen, termisk isolering af fyldt mineraluld 40 mm tykt.

Følgende typer infrarøde termopaneler produceres: Basismodellen - Varmepanel TP-1, og på basis heraf parallelle tilsluttede moduler - TP-2, TP-3 og TP-4 samt TP-mini (som en separat specialmodel). I modellerne TP-1 - TP-4 er der fire rækker rør med afstanden mellem rørets akser - 65 mm. Til model TP-mini - to rækker rør med samme centerafstand.

Længden af ​​standardboksen kan være - 2000 mm, 3000, 4000, 5000 eller 6000 mm. Under ordren er det muligt at fremstille den med en længde på 1000 mm eller en anden størrelse, herunder ikke et multiplum på 1000 mm. Det skal bemærkes, at panelet desuden udstikker 60 mm på hver side af røret, der er beregnet til at forbinde panelerne i moduler eller en linje.

Vigtigste egenskaber ved vandvarmepaneler

total højde - 55 mm (kanal - 36 mm + fremspring under røret - 19 mm)

Separate moduler (paneler) kan tilsluttes i serie i en linje op til 120 m lang. Ledningerne af rørene er lukket med specielle dekorative indlæg (stødplader) for at matche overfladens farve. Den rationelle konfiguration af hele systemet, længden af ​​linjerne, antallet af elementer, suspensionens højde bestemmes under designarbejdet og de foreløbige beregninger.

Sagen af ​​loftet Teplopanels er malet med pulverlakering (standard hvid RAL 9003). Under krav i ordren (projekt) er farvning i andre farver mulig.

Monteringssæt er udstyret til forskellige typer lofter og bærende elementer - betonlofter, I-profil bjælker og vinkler.

Arbejdet med strålevarmepaneler "Teplopanel" af russisk produktion er baseret på overførsel af varme (infrarød stråling) fra dem - direkte til genstande i rummet og til de strukturer, der beskytter det (vægge, gulv, glas). Luften fra dem opvarmer som om igen, og mere jævnt i hele højden. Det klassiske problem med opvarmning udmøntes væsentligt, udføres med konvektiv metode, når den opvarmede luft stiger op og den varmeste luft ophobes under loftet (den hvor den ikke er nødvendig) og er ubehageligt kølig nær gulvet. I nærværelse af et stort område af glaserede vægge er der ingen kondens, frost på grund af opvarmning af glasset indefra.

1 - et rør gennem hvilket varmt vand strømmer
2 - varmt vand;
3 - tæt kontakt af røret med strålingsskærmen (røret presses ind i udsparingerne i stålpladen);
4 - udstrålende skærm fra et metal tyndt ark;
5 - Termisk isolering, eliminering af strømmen af ​​varme op;
6 - varmeoverførsel fra strålingsskærmen i form af infrarød stråling (hovedstrøm);
7 - varmeoverførsel fra strålingsskærmen i form af konvektive strømme (en meget lille del);
8 - varmeoverførsel fra udstrålingsskærm til varmeisolering (en meget lille del).

Når det bruges i bygninger med en lofthøjde på 5 meter af det infrarøde varmesystem baseret på varmt vand, er det muligt at tale om besparelser på omkring 40% og mere energi. Således er brugen af ​​udstrålende vandpaneler under sådanne forhold den mest økonomiske måde at opvarme store rum på.

Kilden til varmt vand kan være både traditionelle leverandører - kedelrum, centralvarmeanlæg, termiske forsyningsnet osv. Og alternativ varmeproduktion - varmepumper, solsystemer.

Det skal bemærkes, at når koldt vand fodres ind i rørets rør, vil det arbejde for at afkøle rummet.

Panelets synlige overflade er glat og solid, men det giver også mulighed for at anvende perforeret ark til produktion, samt muligheden for at lave teknologiske huller til belysning, ventilation, brandalarmer mv.

Fordelene ved brugen af ​​udstrålende paneler "Teplopanel":

 • lavere pris sammenlignet med importanaloger ved den øgede termolyse;
 • signifikant sammenlignet med traditionelle varmesystemer (varmeluft, konvektiv, infrarød elektrisk) energibesparelser - afhængigt af rummets højde fra 40% og derover;
 • Anvendelsen af ​​et loft infrarødt vandvarmeanlæg baseret på radiatorer "Teplopanel" gør det muligt at reducere lufttemperaturen i området, hvor folk er placeret, med 2-4ºї. Personens opfattede temperatur forbliver i overensstemmelse med de krævede lovmæssige betingelser.
 • I princippet er stagnation af varm luft i rummets øvre zone udelukket, ingen forbedret varmestratifikation overholdes (overophedning af luft pr. Meter højde). Dette reducerer bygningens varmetab og den tilsvarende nødvendige installerede kapacitet af varmegeneratoren, reducerer energikostnaderne.
 • I tilstedeværelsen af ​​forsyning og udstødningsventilation af lokalet og organisationens krav i dette tilfælde af intensiv og betydelig luftudveksling er der en anden væsentlig del af energibesparelser - på grund af, at der ikke er behov for at overophede tilførselsluften med flere grader. Specifikke besparelser på sådan "underophedning" af luft kan sammenlignes eller endog overstige de absolutte værdier af besparelser på kompensation for varmetab.
 • muligheden for zonal opvarmning eller lokal opvarmning, hvilket giver yderligere energibesparelser;
 • panelerne kræver ikke vedligeholdelse, fordi designet har ingen bevægelige mekaniske dele (lejer, ventilatorer), filtre, elektriske forbindelser;
 • panelerne er tavse;
 • manglen på kilder til bevægelse af støv i rummet og aktiv luftbevægelse. Således opretholdes forbedrede hygiejniske og hygiejniske betingelser for ophold for mennesker eller personale;
 • høj brandsikkerhed (i sammenligning med høj-temperatur elektriske eller gas infrarøde varmeapparater);
 • muligheden for at arbejde ikke kun for opvarmning, men også til køling af lokalet (hvis der er en kilde til kølet vand, kølere). Køling kan betinges som 20-23% af den beregnede varmekapacitet;
 • arkitektonisk og designmulighed til at slå loftets loftszone, både af panelernes farve og deres placeringsgeometri;

Paneler af infrarød loftsvandsopvarmning "Teplopanel TP" (fremstillet i Rusland) er en uafhængig indenlandsk udvikling med en række egne tekniske løsninger fra producenten. Deres frigivelse udføres på programmerede automatiske linjer i den europæiske klasse. Produktionen anvender højkvalitets galvaniseret rør (model "NORMA").

Producentvirksomheden opretholder løbende et lager lager af færdige produkter, og ikke-standardbestillinger leverer til forbrugeren på kortere tid end leverandører af importsystemer.

Eksempler på arbejde udført ved brug af strålevarmevandspaneler "Teplopanel" til rumopvarmning:

- Motor Show, Serlitamak (Bashkortostan);

- Autocentre, Ufa;

- Hypermarkedet af byggematerialer, Murmansk;

- Atletik Arena, Murmansk;

- Produktion afdeling, Chaplygin (Lipetsk regionen);

- Handels- og udstillingscenter, Ufa;

- Shop kompleks. Ishambay (Bashkortostan);

- Produktionslager, Rostov-til-Don;

- Service center for lastbiler, Lipetsk;

- Produktionsværksted. Voronezh;

Du kan få yderligere oplysninger om brugen af ​​loftpaneler til opvarmning af de lokaler, du har brug for hos vores specialister.

Vi udfører også grundlæggende foreløbige beregninger, gennemførlighedsundersøgelser, genvalg og omberegning fra importerede analoger.

Vand infrarød opvarmning

Infrarød opvarmning dit eget hjem

At vælge et varmesystem til eget hjem er et vigtigt stadium i konstruktion og reparation. I dag kan du vælge både traditionel og infrarød opvarmning.

Funktioner infrarød opvarmning

IR-området er placeret i den røde del af spektret. Det er repræsenteret ved elektromagnetisk stråling, som absorberes ikke kun af overflader af genstande og tøj, men også af hud og subkutant væv. Denne type stråling trænger dybt ind i menneskekroppen og opvarmer den på den bedste måde. Infrarød loftvarme, der er umærkelig for det menneskelige øje. Det virker effektivt og behageligt. Det påvirker ikke fugtighedsniveauet og mængden af ​​ilt i rummet.

Loft infrarød opvarmning

Varmeelementerne i loftet er installeret i loftets isolerende og dekorative lag. Af denne grund bliver de uundværlige i nogle situationer. Stråling fra loftet vil frit passere gennem luften. Som et resultat opvarmes gulvet og væggene samt objekterne i rummet. Energien begynder at blive fordelt jævnt i volumen. Det vil ikke overophedes luften. Der er praktisk talt ingen temperaturforskel mellem gulvet og loftet. Infrarød opvarmning giver fremragende energi til opholdsrummet under drift.

Interessant vil vandinfrarød opvarmning i en varm periode fungere som et klimaanlæg, der fjerner overskydende varme. Systemet overophedes ikke. Som følge heraf kan temperaturniveauet i rummet være flere grader lavere end standardvarmesystemet.

Men samtidig sparer hver grad ca. 5% af omkostningerne ved energiforsyningen. I dette tilfælde kan du indstille temperaturen lokalt ved hjælp af termostaten.

Loftvarme kræver ikke, at du tilrettelægger et kedelrum enten i en separat bygning eller i kælderen af ​​et hus. Der er ikke behov for dyr og tidskrævende installation af damp- eller luftvarmesystem. Dit varme loft bryr ikke dit interiør op med sofistikerede systemer, såsom luftkanaler, ventilationssystemer eller radiatorer.

IR opvarmning

Infrarød opvarmning indebærer installation af loftpaneler. De er arrangeret nær indgangen og over vinduerne. Deres arbejdsdel er en rørformet varmemodstand, som kan repræsenteres af lukkede paneler, men forbliver også åbne. Hvis der anvendes højtemperaturpaneler, skal modstandene forblive åbne. Sådanne systemer anvendes ofte i specialiserede rum, såsom sports komplekser.

Termiske IR paneler, placeringer i rummet

Ceiling IR paneler af vandtype

Deres vigtigste design er repræsenteret af et system af isolatorer og reflektorer, der leder energi til bestemte områder af rummet. De er såkaldte fordi de omfatter udstrålende rør. Disse rør leverede flydende kølemiddel. I sommertiden strømmer kølevæske gennem dem.

Udseende af vand loft termopanels

Denne infrarøde opvarmning er repræsenteret af en sikker struktur, der skaleres perfekt. Af denne grund bruges loftvarme ofte i sports- og butikshaller samt i produktionsværksteder.

Filmvarmere

De er de bedste til boliger. I dette tilfælde anvendes varmeapparater, som udføres i filmens formfaktor. De overholder fuldt ud de internationale standarder for brand- og miljøsikkerhed. De er miljøvenlige, har en lang levetid og kræver ikke yderligere vedligeholdelse.

Modelprogrammet gør det muligt at vælge ikke kun versionen af ​​enheden, men også strømmen selv for de mest komplekse lokaler. Lokale termostater kan ikke kun være enkle, men også programmerbare. De sætter termisk regime for et bestemt rum. Centraliseret kontrol regulerer mikroklimaet i rummet og har feedback. Så i løbet af dagen kan stuen opvarmes godt, og soveværelset forbliver køligt.

På billedfilmvarmere

Montering af folieopvarmning i loftet

Installationen omfatter følgende trin:

 1. Beregning af systemet til loftvarme,
 2. Loftisolering,
 3. Installation af varmeelementer og temperaturføler,
 4. Tilslutning til netværk og termostat.

Filmelementer er fastgjort til loftet med en hæftemaskine

Hvis du planlægger at bruge infrarød opvarmning som hoved, skal den tage omkring 70% af området. Hvis den bruges som en ekstra varmekilde, vil området blive reduceret til 30-40%. Varmeisoleringsruller er fastgjort direkte til end-til-ende betonloft. Dowels bruges som fastgørelsesanordninger. Det er vigtigt, at hætten pålideligt fastgør isoleringen på loftet. Du kan også bruge specielle ildfaste plastpropper med brede hætter.

Under installationen i loftet er leddene af filmen lukket med foliebånd. Det er vigtigt at undgå dannelsen af ​​huller. Infrarød varmefilm sat til 15-20 cm fra væggens overflade. Det er godt, hvis der laves en tegning med placering af varmeapparater på forhånd. Samtidig er det nødvendigt at angive stedet for installation af termostaten.

Filmen er fastgjort oven på isoleringen til loftet. Mellem tilstødende striber efterlader en afstand på ca. 5 cm. Termofilm er forbundet i et parallelt kredsløb. Kobberterminaler bruges til dette, der forbinder med kobberdæk. Terminaler til opvarmning af klemme med tang. På steder hvor dækene skæres, isoleres det ved hjælp af en bitumenplade. Den samme isolering kan lukke terminalernes placering.

For at forbinde båndets varmeelementer med hinanden anvendes en strenget kobbertråd, hvis tværsnit er 2,5 kvadratmeter. mm. I stedet for termostatens forbindelse på væggen laver de en strobe til at lægge en ledning.

Således kan du arrangere loftvarme i dit eget hjem, hvilket vil give yderligere besparelser.

Relaterede artikler

Loft infrarød opvarmning. Traditionelle og luft systemer. Vand og film infrarøde varmeapparater. Installation og installation

Valget af et varmesystem til et hus kan kaldes det næstbedste problem efter problemet med at vælge materialer til vægge og tage. Disse emner er indbyrdes forbundne: Opsparing på væggene vil medføre omkostningsoverskridelser, når man arbejder i bygningen i den kolde årstid. Hvilket opvarmningssystem skal du vælge: traditionelt, tidstestet eller sæt et varmt loft på infrarøde paneler?

Er det værd at risikoen, pludselig nyheden vil være farlig at bruge, svært at installere, eller simpelthen vil ikke retfærdiggøre investeringen? Artiklen giver svar på nogle spørgsmål.

Varmesystemer til hjemmet kan kaldes det næstbedste problem efter problemet med at vælge materialer til vægge og tage. Disse emner er indbyrdes forbundne: Opsparing på væggene vil medføre omkostningsoverskridelser, når man arbejder i bygningen i den kolde årstid. Hvilket opvarmningssystem skal du vælge: traditionelt, tidstestet eller sæt et varmt loft på infrarøde paneler?

Er det værd at risikoen, pludselig nyheden vil være farlig at bruge, svært at installere, eller simpelthen vil ikke retfærdiggøre investeringen? Artiklen giver svar på nogle spørgsmål.

Traditionelt varmesystem

en stil = "text-decoration: underline;"> Hele mangfoldigheden af ​​varmesystemer kan reduceres til tre hovedtyper, hvis kølevæsken tages som grundlag for klassificeringen:

 • traditionel;
 • luft;
 • Direkte elektrisk.

Traditionelt varmesystem

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

Efter opvarmning cirkulerer en varm væske gennem rør, sædvanligvis vand. Varmekilden er en radiator, som effektivt overfører energi til luften. Konvektionsstråler fra varmeapparatet stiger til loftet, spredes over området og gradvist afkøles ned til gulvet.

Så i kontakt med luften, temperaturen på alle objekter, vægge, gulve. Selvfølgelig er i bunden af ​​rummet køligere end i toppen. Denne forskel når 5-10 ° С.

Varmekonvertering: varmelegeme - væske - luft - forbruger.

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

Nul-kalorieforløb i hvert trin reducerer derfor varmekonverteringskæden, det er en indlysende måde at spare på driften. Sådan virker infrarøde paneler.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

Loftvarme med IR paneler

Som regel placeres infrarøde paneler nær indgangen til rummet og over vinduerne. Arbejdselementet i IR-panelerne er rørformede varmemodstander, åbne eller lukkede af panelet. I panelerne af høj temperatur modstand er åben. Sådanne elementer er ofte ikke i boliger, men for eksempel i sportshaller.

Vand IR loftpaneler

Den vigtigste design funktion af sådanne loftvarmere, et system af reflektorer og isolatorer, der styrer energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

loftvarmere, et system af reflektorer og isolatorer, der leder energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

Loftvarmer: elvarme med minimale omkostninger "href =" http://potolokspec.ru/dopolnitelnye/obogrevatel/potolochnyj-obogrevatel-410 "> loftvarmere

, et system af reflektorer og isolatorer, der styrer energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

Film Loftvarmere

Varmekilden er varmeapparater lavet i filmformfaktoren. De opfylder europæiske standarder for brand og miljøsikkerhed, har lang levetid, er miljøvenlige, kræver ikke vedligeholdelse.

Med hensyn til rummets geometri, formålet med modellen, kan du vælge strøm og type enhed for hver enkelt sag. Lokale temperaturregulatorer (fra simpel til programmerbar) indstiller tilstanden til et bestemt rum.

Centraliserede kontrolsystemer med feedback gennem sensorer regulerer mikroklimaet i hjemmet. For eksempel opvarmes stuen mere om dagen, og i soveværelset i disse timer er det køligere.

Installation og installation af film infrarød opvarmning

Under loftvarmere går det fra ½ til ¾ af loftet. Det resterende rum er nok til at rumme belysning og kommunikation. Dekorative efterbehandling materialer, gipsplader, lofter lofter mv. ikke forstyrre operationen og ikke forkæle sig selv.

loft loftvarmere

Varmekilden er varmeapparater lavet i filmformfaktoren. De opfylder europæiske standarder for brand og miljøsikkerhed, har lang levetid, er miljøvenlige, kræver ikke vedligeholdelse.

Med hensyn til rummets geometri, formålet med modellen, kan du vælge strøm og type enhed for hver enkelt sag. Lokale temperaturregulatorer (fra simpel til programmerbar) indstiller tilstanden til et bestemt rum.

Centraliserede kontrolsystemer med feedback gennem sensorer regulerer mikroklimaet i hjemmet. For eksempel opvarmes stuen mere om dagen, og i soveværelset i disse timer er det køligere.

Installation og installation af film infrarød opvarmning

Under loftvarmere går det fra ½ til ¾ af loftet. Det resterende rum er nok til at rumme belysning og kommunikation. Dekorative efterbehandling materialer, gipsplader, lofter lofter mv. ikke forstyrre operationen og ikke forkæle sig selv.

Trin 1 Installation af varme reflekterende skærm

 • I første omgang installeres en folievarme-reflekterende skærm (folie-insol, penofol osv.) På hele loftets overflade. Dette opnår en næsten dobbelt stigning i varmestrømmen. Ved utilstrækkelig varmeisolering er det bedre at bruge isolering på 10 mm tykkelse, ellers er isolering på 5 mm tilstrækkelig.
 • Fastgørelsen er lavet på en træoverflade med metalklip, en sædvanlig møbelstifter.
 • Fastgørelsesanordninger med en hældning på 0,5 meter placeres på betonggulvet. Ofte er det en trækasse. Strimlerne er fastgjort med en overlapning på 2-3 cm med den efterfølgende limning af leddene med foliebånd.

  Tip: Det er lettere at bruge en rulle af varmeisolerende og filmmateriale med en bredde på 60 cm, der er lettere at holde og mindre fejl.

  • Trin 2 Installation af filmvarmere.
  • Det forudberegnede antal varmeelementer er fastgjort på samme måde som et varmereflekterende materiale. Det er kun nødvendigt at montere beslag eller andet fastgørelseselement på specielt udpegede steder, så den infrarøde film ikke er beskadiget på andre punkter.
  • Trin 3 Elektrisk installation.

 • Trin 1 Installation af varme reflekterende skærm
 • I første omgang installeres en folievarme-reflekterende skærm (folie-insol, penofol osv.) På hele loftets overflade. Dette opnår en næsten dobbelt stigning i varmestrømmen. Ved utilstrækkelig varmeisolering er det bedre at bruge isolering på 10 mm tykkelse, ellers er isolering på 5 mm tilstrækkelig.
 • Fastgørelsen er lavet på en træoverflade med metalklip, en sædvanlig møbelstifter.
 • Fastgørelsesanordninger med en hældning på 0,5 meter placeres på betonggulvet. Ofte er det en trækasse. Strimlerne er fastgjort med en overlapning på 2-3 cm med den efterfølgende limning af leddene med foliebånd.

  Tip: Det er lettere at bruge en rulle af varmeisolerende og filmmateriale med en bredde på 60 cm, der er lettere at holde og mindre fejl.

  • Trin 2 Installation af filmvarmere.
  • Det forudberegnede antal varmeelementer er fastgjort på samme måde som et varmereflekterende materiale. Det er kun nødvendigt at montere beslag eller andet fastgørelseselement på specielt udpegede steder, så den infrarøde film ikke er beskadiget på andre punkter.
  • Trin 3 Elektrisk installation.

  Montering af varmeelementer

  Beregningen af ​​den samlede effektbelastning, ledningerne er valgt, bokse. Herefter installeres et skjold med differentialautomatik. Differentialemaskiner i panelet er indstillet så meget som lokalerne er planlagt til at forbinde. Fra skærmen er der lagt ledninger.

  Infrarøde paneler kan indstilles uafhængigt. Installationen af ​​infrarøde loftvarmepaneler følger proceduren for installation af lysstofrør.

  Beregning af effekt infrarød opvarmning

  Uafhængigt udføre beregningen af ​​det nødvendige udstyr er let. Med et loft på 2,5-3 m, til et hus med god varmeisolering, kræves infrarøde varmeapparater med en effekt på 1 kW for 10 m2. Strengere tal kan opnås ved hjælp af data fra et specifikt instrument. Selvfølgelig taler vi ikke om det konstante forbrug af elektricitet: Under drift virker udstyret, vedligeholdelse af indstillet tilstand, i ca. 20 minutter ud af hver time. Effektivt strømforbrug til et hus med et areal på 55 m2 er ca. 2 kW, og det er ganske n "width =" 640 "height =" 480 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

  Montering af varmeelementer

  Beregningen af ​​den samlede effektbelastning, ledningerne er valgt, bokse. Herefter installeres et skjold med differentialautomatik. Differentialemaskiner i panelet er indstillet så meget som lokalerne er planlagt til at forbinde. Fra skærmen er der lagt ledninger.

  Infrarøde paneler kan indstilles uafhængigt. Installationen af ​​infrarøde loftvarmepaneler følger proceduren for installation af lysstofrør.

  Beregning af effekt infrarød opvarmning

  Uafhængigt udføre beregningen af ​​det nødvendige udstyr er let. Med et loft på 2,5-3 m, til et hus med god varmeisolering, kræves infrarøde varmeapparater med en effekt på 1 kW for 10 m2. Strengere tal kan opnås ved hjælp af data fra et specifikt instrument. Selvfølgelig taler vi ikke om det konstante forbrug af elektricitet: Under drift virker udstyret, vedligeholdelse af indstillet tilstand, i ca. 20 minutter ud af hver time. Effektivt strømforbrug til et hus med et areal på 55 m2 er ca. 2 kW, og det er lidt!

  Ceiling infrarød opvarmning: Foto og video instruktioner til installation af filmvarmere, vandpaneler

  Varmesystemet er et meget vigtigt problem, der kommer på andenpladsen efter at have valgt byggematerialer, der er nødvendige for at udstyre vægge og tagdækning.

  Der er en klar sammenhæng mellem disse to emner: Besparelser på vægdekorationer kan påvirke brugen af ​​rummet i vinterperioden. Spørgsmålet om, hvilket system af opvarmning der er bedst at bruge: traditionelt eller installere et loft med et moderne infrarødt system.

  Nogen tror måske, at installation af et sådant system er meget vanskeligt eller ikke meget pålideligt. Svar på alle dine spørgsmål kan findes i denne artikel.

  Hvis hovedkriteriet er kølevæsken, så kan alle varmesystemer opdeles i tre hovedtyper:

  • Traditionel.
  • Air.
  • Direkte elektrisk.

  Traditionelt varmesystem

  Dampvarme virker på basis af en varm vandstrøm, som konstant cirkulerer. Systemet har en radiator, som er det vigtigste udgangspunkt for spredning af varme i luften. Fra radiatoren stiger vandstrømmen og spredes derefter over hele området og går ned til gulvet, hvor den gradvist afkøles.

  Når der interagerer med varm luft, opvarmes alle genstande omkring, vægge og skillevægge. I den nedre del af rummet er temperaturen 5-10 grader lavere end på toppen.

  Varme er dannet efter en bestemt mekanisme: Vandetemperaturen stiger fra varmeren, så dannes varm væske i den opvarmede luft, og så spredes varmen i rummet.

  Luftvarmesystem

  Klimakontrol er den mest populære og fælles løsning. Med hvilken du kan opvarme rummet.

  Klimakontrol består af funktioner:

  1. Varmeanlæg med varmluft.
  2. Luftfiltrering og rensning.
  3. Ventilationssystem med temperaturregulering.
  4. Udstødning, som er naturlig eller tvunget, afhængigt af systemets kompleksitet.

  For at udstyre et hus med et sådant varmesystem er det nødvendigt at bruge meget tid, indsats og penge. Kun til læggekasser skal du betale et rundt beløb. Og når man designer og beregner materialer, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun mængden af ​​produceret varme, men også tilstedeværelsen af ​​støj og endog den fuldstændige fordeling af genstande i hele rummet.

  Selvom der er positive aspekter: samtidig er der ingen luftfiltreringsproblemer.

  Varme produceres ved hjælp af følgende mekanisme: fra varmeren stiger lufttemperaturen til et bestemt niveau og spredes derefter over territoriet.

  Ved hvert trin i konverteringen vil en vis mængde kalorier gå tabt. For at kunne bruge nogle besparelser, bør varmekonverteringskæden reduceres. Det er på dette princip, at infrarøde varmesystemer fungerer.

  En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

  Blandt alle naturlige varmelegemer er solen den mest effektive og effektive. Varme spredes gennem adskillige infrarøde stråler.

  Infrarøde stråler er strålingen af ​​elektromagnetiske bølger, som har visse parametre. Under visse parametre kan stråling virke på en person.

  Stråler absorberes af næsten alle objekter rundt, fra tøj til menneskelig hud. Tøj og andre ting opvarmes ved hjælp af luft, og varmen fra huden spredes gennem blodkarrene gennem hele kroppen.

  Disse stråler trænger meget dybt ind i kroppen og derved opretholder en stabil og optimal kropstemperatur.

  Infrarød loftvarme er en varmekilde, der ikke er synlig for menneskets øjne. Desuden påvirker strålerne ikke fugtigheden og mængden af ​​ubrugt ilt i rummet.

  Varme er jævnt fordelt overalt i lokalet. Luften overophedes ikke, og der er ikke for meget temperaturforskel mellem gulvet og loftet. Generelt kan man sige, at energiforsyningen er ret effektiv. Infrarødbaserede vandpaneler kan absorbere overskydende varme under varmt vejr og derved fungere som et klimaanlæg.

  For at systemet ikke bliver overophedet, kan temperaturniveauet reduceres med ca. 3 grader. Hvis man skal sammenligne med konventionelle radiatorvarmesystemer, er tre grader en ubetydelig figur.

  Med hvert fald i temperatur med en grad bliver ca. 5% af energien gemt. Du kan selvstændigt regulere det termiske regime ved hjælp af programmet eller direkte i selve systemet.

  Der er en gevinst i erhvervelsen af ​​udstyr. Infrarød varmeanlæg behøver ikke et kedelrum. Ingen grund til at installere dampvarme, hvilket er ret kompliceret. Det infrarøde system giver ikke mulighed for store ekstra installationer, der vil tage ekstra plads.

  Loftvarme med IR paneler

  De vigtigste sektorer af installationen er placeret nær indgangsdøren og direkte over vinduerne. Rørformet modstande er den vigtigste komponent, der er ansvarlig for udbredelsen af ​​varme. De kan, som lukkede paneler, og omvendt. Højtemperatur modstande anvendes meget sjældent i boligområder. Mest af alt er de installeret i sådanne rum som sportshaller.

  Vand IR loftpaneler

  Hovedelementet i sådanne varmelegemer til lofter er, at der er specielle reflektorer i systemet, der leder varme til en bestemt sektor. Vand, disse paneler kaldes fordi rørene, hvis diameter er fra 15 til 28 mm. Varmt vand fordeles gennem disse rør.

  Dette design udgør ingen fare og er meget let at installere, så det bruges meget ofte i fabrikker, workshops og andre industrielle faciliteter.

  Filmens formfaktorer er varmeapparater, som giver varmefordeling. De overholder alle europæiske standarder og brandsikkerhedsbestemmelser. De er også lavet af miljøvenlige materialer, har en tilstrækkelig lang levetid og kræver ikke svær vedligeholdelse.

  Der er forskellige modeller af varmesystemer. Takket være dette kan du vælge det system, der passer bedst til et bestemt værelse eller værelse. Modellen til et bestemt rum kan indstilles ved hjælp af lokale termostater.

  Du kan også overvåge klimaet i huset ved hjælp af feedbackfølere og systemets centrale punkt. For eksempel, hvis dagen skal varme stuen, så på dette tidspunkt i soveværelset, kan du indstille en lavere temperatur.

  Installation og installation af film infrarød opvarmning

  At installere infrarøde varmeapparater tager omkring halvdelen af ​​hele loftet. I det resterende område kan du installere lys- og kommunikationssystemer. Detaljer om indretningen, gipsvæggen og andre elementer forstyrrer ikke driften af ​​varmesystemet.

  • Det første skridt er at installere en varmereflekterende skærm.
  • Denne skærm skal installeres på alle dækninger. Ved hjælp af sådanne skærme øges strømmen af ​​varme i gulvet betydeligt. Hvis isoleringen ikke er tilstrækkelig, er det nødvendigt at bruge en varmelegeme, hvis tykkelse er 10 millimeter.
  • Systemet skal fastgøres på et trædæksel. Dette kan gøres ved hjælp af almindelige metal hæfteklammer og hæfteklammer.
  • Hvis belægningen er beton, skal du derefter installere hardwaren, hvis trin er 50 centimeter. Ofte er sådanne fastgørelsesdele lavet i form af trækasser. Bånd skal fastgøres med en overlapning på 2-3 centimeter, hvorefter du skal lime leddene.

  Tip: Uanset om arbejdet foregår alene eller med en persons hjælp, skal film og rulle af termisk isolering være omkring 60 cm bred. Denne bredde er optimal til behageligt arbejde.

  • I anden fase skal filmvarmere installeres.
  • Først skal du bestemme det nøjagtige antal elementer og kun derefter rette dem på de varmeledende skærme. Hvis hæfteklammer anvendes til fastsættelse, bør de kun fastsættes på særlige steder, ellers kan det infrarøde materiale blive beskadiget.
  • I tredje fase kan du starte ledninger.
  • Ved valg af tværsnit af ledninger skal styres af varmeovnenes kraft.
  • For sikkerheden skal alle ledninger være i kabelkanalen.
  • Temperaturregulatorer skal placeres i hvert rum i en højde på op til en og en halv meter.
  • Hvis du skal opvarme et større område, skal du bruge en mere kraftfuld varmeapparat, og du skal bruge en særlig kontaktor til at forbinde termostaten.
  • Linjerne, der fører til omstillingsbordet, skal tilsluttes magnetiske kontaktorer.
  • Når den generelle "Input" er tilsluttet, er det muligt at udføre den første test for funktionsdygtighed.

  Montering af varmeelementer

  Først skal du beregne kraften af ​​den maksimale belastning, og vælg derefter de relevante ledninger og andre dele. Dernæst er skærmen monteret, hvor der er differentialautomatik. Antallet af differentierede maskiner skal svare til antallet af rum, hvor opvarmning er planlagt. Fra skjoldet skal ledninger.

  Infrarøde paneler til loftet kan installeres manuelt. Med hensyn til kompleksitet er en sådan installation ikke anderledes end installation af dagslysbelysningssystem.

  Beregning af effekt IR-opvarmning

  At lave sådanne beregninger alene er slet ikke svært. Hvis lofthøjden er fra 2,5 til 3 meter, så skal du bruge varmeelementer med en effekt på 1 kW for hver 10 m2 for at kunne levere højkvalitets varmeisolering.

  En mere præcis værdi opnås ved brug af specielle enheder. Det er klart, at elektricitet ikke forbruges i kontinuerlig tilstand: en tyve minutters tilstand er normalt indstillet for hver time. Hvis arealet af huset er 55 kvadratmeter, så for fuld opvarmning skal du bruge kun 2 kW.

  Alternative muligheder for opvarmning af boligen: loftvarme

  Blandt de eksisterende varmeforsyningssystemer af særlig interesse er alternativer, som kan være et glimrende supplement til det traditionelle system eller helt erstatte det. Og en af ​​dem kan kaldes loftopvarmning.

  I dag er de mest populære og udbredte metoder:

  • luftvarme, hvor varmen fra forskellige kilder (kedler, komfurer, klimaanlæg osv.) er fordelt over hele lokalet gennem et kanalsystem;

  Figur 1 - Eksempel på luftopvarmning af et lille rum

  • opvarmning ved hjælp af infrarøde emittere af forskellige typer, arbejder på elektricitet (varmelegemer, lamper, filmstrukturer) eller gas (brændere).

  Figur 2 - Et eksempel på opvarmning af et kontorrum med et infrarødt loft

  Men der er en anden mulighed for loftopvarmning - et system med strålende vandbaseret opvarmning, som allerede er blevet populær i vestlige lande og stadig udvikler det russiske marked, som vil blive diskuteret nedenfor.

  Designfunktioner af vandstrålepaneler

  Først og fremmest må det siges, at det overvejede loftsystem kombinerer to typer opvarmning: traditionelt vand og infrarødt. Derfor er panelernes design, hovedelementerne i ordningen, ret kompleks, massiv og samlet.

  Hovedelementerne i sådanne produkter er:

  • rørsystem, - sædvanligvis brugte metalrør med en diameter på 18-28 mm; de bærer kølevæske (vand), der leveres fra et konventionelt opvarmningssystem eller opvarmes af autonome varmekilder (el-, fastbrændings- eller gaskedler, varmepumpe);
  • corpus infrarød emitter, fremstillet af profileret galvaniseret metal med en tykkelse på 0,5 mm (varmeelementer monteres i teknologiske hulrum); For at øge emissiviteten er overfladen overfor rummet pulverlakeret;
  • en beskyttende skærm (den øverste del af panelet, der ligger tæt på loftet), som er en struktur lavet af et isolerende folielag af mineraluld ca. 40 mm tykt og et profileret metalplade;
  • monteringstilbehør - fjedringselementer (kæder, kabler), fastgørelsesdele (karbiner, stænger).

  Figur 3 - Generel visning af vandstrålepanelet

  Paneler er som regel lavet i modulære dimensioner (normalt et multiplum på 1000 mm), men det afhænger af projektet, at det også er muligt at lave ikke-standardstørrelser. I dette tilfælde monteres stivere af stål med en tilstrækkelig stor længde af produkter til hærdning af konstruktionen på indersiden af ​​radiatoren.

  Det skal tages i betragtning, at dimensionerne angivet af fabrikanterne svarer til længden af ​​rørene under hensyntagen til de nødvendige teknologiske fremspring (60 mm) til forbindelse med kollektor, forsyningsrør eller andre paneler. For eksempel i en vare 3000 mm lang vil den samme størrelse på radiatoren være 2880 mm.

  Det skal bemærkes, at panelerne fremstilles med maksimal samling, dvs. helt klar til tilslutning til samleren gennem pressefittings.

  Hvis det er nødvendigt at oprette et system med flere produkter, placeres sidstnævnte parallelt i en afstand på 35 mm. De kan fastgøres med fælles fastgørelsesanordninger og forbindes gennem en fælles samler.

  Figur 4 - Skema for at skabe et loftsystem af flere paneler

  Figur 5 - Mulige layouter af vandstrålepaneler

  I dag er de mest kendte mærker af strålende vandpaneler til loftopvarmning:

  • Teplopanel (Rusland);
  • Zehnder (Tyskland);
  • MARK (Nederlandene);
  • Fraccaro Waterstrip (Italien);
  • "Duck Strip" (Italien).

  Funktioner ved driften af ​​radiant vandvarmepaneler

  Hovedprincippet for et sådant varmesystems funktion er overførslen af ​​varme til omgivende strukturer og genstande (og ikke til luft) ved stråling.

  Som nævnt ovenfor udføres opvarmningen af ​​panelerne, nemlig udstrålingselementet på grund af den varme varmebærerens energi, hvis temperatur kan variere i området +40 ° C... + 120 ° C, der tilføres fra hovedvarmekilden til produkternes rør. Efter at underpanelet på loftpanelet er varm, begynder det at udsende infrarøde bølger. Samtidig går varmen helt ned på grund af effektiv varmeisolering af panelets overdel.

  Figur 6 - Diagram over funktionen af ​​loftvarmepanelerne

  I fremtiden er processen med opvarmning af rummet ikke forskellig fra princippet om at bruge konventionelle infrarøde enheder: de underliggende og opvarmede genstande, vægge og gulvet begynder at udstråle varme igen og ved hjælp af konvektion til opvarmning af luften.

  Det skal bemærkes, at loftvarme ved hjælp af vandstrålepaneler giver dig mulighed for at opnå et behageligt og endda indendørs mikroklima, hvilket sparer op til 40% energi ved de samme temperaturbetingelser for traditionel opvarmning gennem radiatorer.

  Figur 7 - Sammenligningsparametre for temperaturreguleringen af ​​forskellige opvarmningsordninger a) traditionel radiatoropvarmning; b) opvarmning med loftpaneler

  Det må siges, at brugen af ​​sådanne produkter tillader ikke kun at opvarme huset i den kolde årstid, men også at afkøle det om sommeren. Selvfølgelig er effektiviteten af ​​denne proces ikke så stor, men omkostningerne ved vedligeholdelse og drift af udstyr til klimaanlæg reduceres betydeligt.

  Fordele og ulemper ved loftvarme

  Når man taler om fordelene ved den pågældende type opvarmning, anbefales det først at angive de ovenfor beskrevne, nemlig:

  • muligheden for ikke kun opvarmning, men også afkøling af lokalerne;
  • giver et behageligt mikroklima
  • hurtigt resultat
  • rentabilitet (herunder fravær af varmetab, reduktion af driftsomkostninger).

  Andre fordele er:

  • effektiv og hurtig opvarmning af store rum eller værelser med højt til loftet (over 4 m);
  • æstetik;
  • maksimal besparelse af nyttig plads
  • mangel på støj, støv, bevægelse af luft, udkast;
  • muligheden for lokal eller zonal rumopvarmning
  • brandsikkerhed;
  • installationens hastighed
  • Intet behov for vedligeholdelse.
  • Desuden garanterer producenterne pålidelig problemfri drift i mindst 5 år, men som erfaringen med brugen af ​​sådanne paneler viser, er levetiden ikke begrænset.

  Blandt ulemperne indgår:

  • begrænset omfang - designfunktioner tillader ikke deres anvendelse i værelser med lave lofter
  • særlige krav til bærende (herunder loft) strukturer
  • behovet for kvalitetskontrol af installationen.