Sådan vælges gardiner til gardiner

Forskellige typer af gardiner passer optimalt til værelser med lave lofter. Med deres hjælp kan du visuelt øge loftets højde, skjule fastgørelsesstedet for gardinerne. Tal om, hvordan man vælger loftgardiner.

Om udvælgelsen af ​​gardiner

Der er flere hemmeligheder, du skal vide for at træffe det rigtige valg.

 1. Det er nødvendigt at opnå en fuld kombination af design af gardiner med indretningen af ​​rummet. For værelser lavet i minimalistisk stil, egnet stram og kortfattet udsmykning af vinduer. Opsamle ikke farvede gardiner i sådanne rum. Klassiske lokaler antager fastgørelse af træaksler, tilsat forgyldning, med originale mønstre. Derfor er gardinerne valgt fra dyre fløjl, dekoreret med guldmønstre.
 2. Sort og hvid gardinmodeller ser godt ud i kontorlokaler, hvis de harmonisk matches med væggenes og loftets farve.
 3. Loftsgardiner skal fuldt ud overholde rummets overordnede koncept. Når du laver værelset "antik", er det ønskeligt at købe mørke træloftkonstruktioner, eksperimenter vil ikke føre til gode resultater.
 4. Ved udvælgelse af gardiner er installationsstedet også vigtigt. Ved fastgørelse til armeret betonbelægning kan du købe vægten struktur. Suspended lofter, samt plastpaneler, gipsvæg, foreslår montering kun lys gardiner.
 5. For rummelige værelser med store PVC-vinduer er sådanne gardinmodeller egnede, der er 50 til 60 cm længere end vinduesåbningen. Sådanne gardiner vil redde rummet fra rammen af ​​side solskin.

Gardin Gardiner

I øjeblikket på markedet kan du finde flere muligheder for tagbøger.

Klassiske loftmodeller, der fastgøres direkte til loftet. De antager afstanden fra gardinet til vindueskarmet i området 5-8 cm.

Vægkroner, der er fastgjort på væggene selv, med en minimumsafstand på 15-30 cm fra loftet.

Loftsindretninger tyder på en mere kompleks montering end tagene til væggene. Ved brug af suspenderede eller suspenderede konstruktioner af loftet, brug desuden specielle realkreditlån. Vægkanter har et mindre attraktivt udseende, men de er meget nemmere at klare. Selv en nybegynder kan nemt klare denne opgave. Tagplade tager udgangspunkt i brug af de ekstra dekorative niveauer, der giver mulighed for at maskere fastgørelseselementer, for at tilføje harmoni, en hygge til rummet.

Sådanne ekstra dekorative elementer kan spare på lambrequins, hvis fremstilling anses for at være en vanskelig og langvarig proces. Ikke alle husmødre kan lave smukke og højkvalitets lambrequins, og professionelle tjenester er dyre.

I panelet med flere etager er et loftsgardin ideel, fordi væggene her ikke er så stærke som i et monolitisk hus, men loftets styrke er uden tvivl. På kort tid kan du omdanne vinduesåbningen og bruge lidt penge.

Materialeklassifikation

Der er en underafdeling af cornice strukturer for det materiale, der anvendes til deres fremstilling, i:

 • aluminium;
 • profil;
 • plast;
 • profil;
 • træ;
 • strygere

Fastgørelsesanordninger kan være:

Hvad er nødvendigt for fastsættelse af gardiner

Fastgørende gardin er ikke så svært, som det første synes. Maksimale vanskeligheder opstår under installationen af ​​tagskægget og til hængende syede gardiner på den færdige struktur, du har brug for 20-30 minutter.

At gennemføre de planlagte planer vil have brug for et vist sæt værktøjer:

 • metal linjal;
 • bygning niveau;
 • en blyant
 • boremaskine, elektrisk boremaskine;
 • skruetrækker;
 • montering pistol;
 • perforator (til loft og vægge af armeret beton);
 • cornice med parentes, dekorative strimler

Gardinfiksering

For at hænge det valgte gardin skal du først afgøre taggene. Producenter tilbyder forskellige muligheder for fastgørelsesanordninger: ringe, øjenlåg, specielle kroge, klemmer til gardinbånd, magnetiske låse.

Om nødvendigt bliver det købte gardin først trimmet langs længden, så hæmmes syet på symaskinen med en hemmelig søm, og linjens sting forsigtigt stryges.

Ved siden af ​​stoffet på samme afstande (de skal mærkes med målebånd på forhånd), fastgøres et element af lukning (kroge, øjenlåg, ringe). Du kan lave smukke folder af samme størrelse på det færdige gardin, hvis alle fastgørelseselementer er fastgjort på lige afstande.

I videofragmentet findes en variant af gardiner til hallen.

Dernæst installation af de færdige gardiner på tagskægget, idet der tages højde for specifikationerne af fastgørelsesanordninger. Hvis kroge er fastgjort til stoffet, placeres de i specielle riller på tagskinnesystemet. Ved brug af ringe skal de føres gennem et metal- eller trærør.

Gardinfastgørelse til armeret betonloft

For at forstå hvilke gardiner at vælge, hvordan man vedhæfter dem til loftet, skal du tage højde for egenskaben af ​​denne loftoverflade. Hvis du har brug for at fastgøre på en armeret betonoverflade, skal du have en stans, plastikdyk.

 • Bevæbnet med et bygningsbånd, skal du først bestemme midten af ​​vinduet. Når du vælger muligheden for at fastgøre gardinerne i hele væggen, er midten markeret på loftet
 • trække sig tilbage 10 cm fra hver kant af gardinet, markér stederne til fastgørelse af gardinerne, lav mærker på loftets overflade. Sådanne handlinger er nødvendige for plastikfliser, og næsten alle metal- og træmodeller antager allerede tilstedeværelsen af ​​færdige steder til installation.
 • i 5-6 cm trin markerer de resterende fixeringspunkter.
 • i loftet og i gardinet bores i de markerede punkter i hullet.
 • Plastdykninger er hamret, det færdige gardin er monteret med skruer.

Fastgørelse af indbyggede gardiner i loftet

Hvis der er en strakt PVC film eller stof på loftet, vil du ikke være i stand til at skabe en solid loftsstruktur. I sådanne tilfælde kan du hente de sædvanlige vægmodeller af kronikker. Gardiner kan kun fastgøres til strækloftet, indtil det er monteret. Vi skal gøre for dette loft niche. Fastgør strækloftet til en stærk profil, som er monteret med en lille indrykning over vinduet fra væggen. Kronen er fastgjort til loftet, fra rummet er et sådant skjult system ikke synligt. Installationen af ​​tagskæggene selv udføres først, og derefter bliver gardinet tæmmet. I dette tilfælde bevarer den tynde film sin integritet. Gardinetyper til gardiner er præsenteret på billedet.

Det er også muligt at feste træet langs hele gardinens længde og placere det i et niveau med et strækloft. I stedet for et massivt tømmer passer små stykker krydsfiner fastgjort til bøjler. Træbjælken kan modstå selv de tungeste gardiner, men ved høj fugtighed deformeres og æstetik er tabt. Filmen strækkes ud på en træ eller krydsfiner ovenfra, så er et gardin monteret direkte på spændende lærred. Værelser med højt til loftet tillader brug af klassiske væglister. 15-30 cm tilbagelægges fra væggen, er det let at fastsætte strukturen.

Om problemet med valg

Hvilke gardiner er bedre at vælge for et bestemt interiør? Udover at gardinet skal passe ind i rummet, er det vigtigt at montere sikkert. Før du vedlægger gardiner, skal du købe dem. Der er mange modeller på markedet, hvordan man træffer det rigtige valg? Der er et par nøglepunkter at overveje, når man vælger gardiner til gardiner. Du behøver ikke at vælge for mange lyse farver. Professionelle er overbeviste om, at brugen af ​​mere end tre farver - en manifestation af fuldstændig dårlig smag. En undtagelse er kun tilladt i interiøret i sort / hvid.

Gardiner af sort farve er perfekt kombineret med hvide vægge, snehvid eller beige gardiner.

Valg af materiale

 • Udvælgelse af materiale udføres under hensyntagen til følgende principper:
 • Der er ingen begrænsninger for armeret betonloft, en cornice af stål, ethvert træ, plastik er egnet;
 • for hæftet loft er der restriktioner for vægten af ​​stoffet;
 • PVC og gipsplader lofter er designet til letvægts materiale, fløjls tunge gardiner virker ikke

Størrelsesvalg

Når man diskuterer hvordan man vælger gardinerne, bemærker vi, at i rummelige værelser kan du bruge gardiner, der er 50-60 cm bredere end selve vinduet. Dette beskytter værelset mod sollys. For smalle værelser er gardiner draperet, samtidig med at de udvider rummet visuelt.

Vi vælger moderne gardiner og gardinstænger til gardiner - billeder af dekorative elementer

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende. Nogle gange i en sådan sort er det svært at træffe et valg og finde præcis, hvad der passer bedst til din egen lejlighed.

Hvordan ikke at gå tabt blandt de mange muligheder og gøre det rigtige valg? Hvilke gardinstænger og gardiner (fotos) vil være populære i interiøret i 2017?

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende.

Hvilke kriterier skal være opmærksomme på, når man vælger gardinstænger og gardiner

For at de udvalgte cornices skal matche den overordnede stil i lejligheden, skal du være opmærksom på nogle punkter i deres korrekte valg:

 • generelt indre rum
 • elementer og farve på gardinerne;

For værelser med lave lofter ville den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, som ikke vil blive anvendt komplekse mønstre

 • Rummets funktionalitet, hvor det er nødvendigt at hænge tagskægget - et køkken, soveværelse eller stue
 • formen og størrelsen af ​​vinduesåbningen.

Gardiner og gardiner i interiøret vil se perfekt ud (som det fremgår af flere fotos), hvis vi overvejer følgende faktorer:

 • For værelser med lave lofter vil den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, der ikke medfører et komplekst mønster. Et eksempel på et mønster er lodrette striber.
 • For smalle rum med uregelmæssige former er det nødvendigt at tage bredere gardiner (ca. en og en halv gange bredden af ​​vinduesåbningen) med vandrette striber.

Korrekt udvalgte gardinstænger hjælper med at undgå en række mangler.

 • Lav et lille værelse mere rummelige gardiner med en lys skygge.
 • For værelser udstyret i minimalistisk stil er almindelig gardiner uden nogen tegninger bedst egnet. Klassisk stil tværtimod kræver luksus i form af tætte lærred med flæser og frill.

Korrekt udvalgte gardinstænger til gardiner (uanset om det er et soveværelse, køkken eller hall) hjælper med at undgå forskellige mangler (dette er ofte angivet på billedet). Først og fremmest påvirker valget af tagbøger deres visuelle overensstemmelse med gardiner eller gardiner og andre elementer af indretning, bekvemmelighed og praktisk gennemførlighed.

Det rigtige valg af taggrunde - en garanti for, at dine gardiner ikke vil sænke.

Fastgørelse moderne loft taggrunde

Forms og en række af tagger

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og stoffet.

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og typen stof

I dag afhænger af fastgørelsesmetode, at følgende typer gardinstænger findes på markedet:

 1. Loft. Deres fastgørelsesmetode taler for sig selv, det vil sige, sådanne taglæn er anbragt i loftet omkring fem centimeter fra sildens niveau.
 2. Vægmonteret installation af nogle få centimeter over vinduesrammen. Fastgørelsen af ​​dette design foregår på væggen.

Loftsstænger, som det ses på billedet, installeres ved hjælp af forskellige dekorative elementer for at skjule monteringsmekanismen selv og gøre rummet endnu mere attraktivt.

Eaves monteringsskema

Installation af denne type er lidt mere kompliceret end montering af konventionelle vægkonstruktioner.

Det rigtige valg af gardinstænger - en garanti for, at dine gardiner ikke kommer til at falde

Loftsstænger forhøjer visuelt loftets højde, hvilket er særligt vigtigt for værelser med lave vægge.

Træafskærmninger er oftest lavet af løvfældende eller nåletræer af træer

For at fastgøreren skal kunne betjene en lang periode og modstå belastningen (især hvis gardinetøjet har en tæt struktur), skal du være opmærksom på det materiale, hvorfra tagene er lavet.

De mest almindelige til dato taggrunde:

 • Plast - de er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå lette lærred.
 • Metal. Basis for en sådan cornice er som regel aluminium eller rustfrit stål. Sådanne taghuller er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, varierer i holdbarhed.
 • Træ er oftest lavet af hårdttræ eller nåletræer. Dette kan være en kirsebær eller valnød, cedertræ eller gran. Miljøvenligt materiale kan vare i mange år. Det vigtigste er at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​beskyttende behandling af en sådan træstruktur.

Plastaksler - er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå letvægts lærred.

 • Strings, selv om de ikke er meget populære blandt forbrugerne, er et universelt design. Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen. I stedet for de sædvanlige stænger blev der brugt tynde strenge, der passer ind i enhver stil. Den største ulempe ved sådanne mønstre er, at de er i stand til at modstå kun lette stoffer og tyll.

Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen

 • Profil er som regel lavet af fleksible aluminiumsplader, som giver dig mulighed for at give dem den ønskede form. Det er takket være de mange former, som gardinstænger kan fastgøres på et hvilket som helst ønsket sted.

Før du går til køb, kan du omhyggeligt undersøge alle typer gardinestænger til gardiner fra billedet, og spørg også, hvordan gardinestænger er installeret til gardiner under et loft.

Metal gardin stænger er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, er holdbare

Hvad er typerne af gardiner

Korrekt udvalgte gardiner - udsmykning af ethvert rum, det være sig et køkken, stue, børnehave eller soveværelse. De fremhæver indretningens individualitet og skønhed, skaber trøst i huset.

Målemønster for rullegardiner

Valget af gardiner er også bredt og varieret. De kan opdeles i følgende typer:

 1. Klassisk stil linned, som vil være en glimrende tilføjelse til soveværelser eller stuer. Som regel præsenteres i form af gardiner med lambrequins. Hvis værelset er udstyret i klassisk stil, vil franske gardiner med luksuriøse festoons være en glimrende løsning.
 2. Østrigsk-type lærred er gardiner med halvmåne festoons. Ofte er et af de dekorative elementer snore med store kvaster.
 3. Roll.
 4. Japanske gardiner, lavet i form af paneler.

En god løsning til elskere af streng og tilbageholden stil vil være gardiner-paneler.

Japanske gardiner ideel til elskere af streng og tilbageholden stil

Ifølge deres type kan gardiner præsenteres i følgende varianter:

 1. Silke eller linned lysgardiner. Godt sluk lyse sollys og fælde gade støv.
 2. Gardinerne er tykke gardiner, der er perfekte til lyse solrige værelser. Om vinteren er de godt beskyttet mod træk og kulde. Du kan også finde gardiner med ekstra tyndt og let bindemiddel ud over hovedklædet.
 3. Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser. Som regel bruges lette og tynde stoffer til deres skræddersyning.

Klare gardiner kan findes i enhver salonbutik.

Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser.

Duftene er præsenteret i en lang række forskellige stilarter, forskellige former og farver.

Sådan sikres tagene og hængedækkerne

Installer en gardinstang og hæng gardiner under enhver persons kraft.

Konstruktion niveau bruges til at installere taggrene

Det er vigtigt! Den vanskeligste fase af hele processen kan kun kaldes installation af en cornice.

For selvstændigt at rette strukturen på væggen eller loftet har du brug for følgende værktøjer:

 • konstruktion niveau og metal lineal;
 • bore og puncher (sidstnævnte er nødvendigt, hvis væggene i rummet er armeret beton);

Monteringspistol er et nødvendigt værktøj til fastgørelse af tagbøjlerne

 • montering pistol;
 • skruetrækker, skruer og dowels;

Hammeren bruges til fastgørelse af tagskæggene

 • en hammer;
 • simpel blyant og markør til markeringer.

Først og fremmest bør du udføre alle markeringsoperationer og lægge mærker på borepladserne. Det skal huske på, at gardinet skal flyde glat og lige gange, så ca. fem centimeter indent fra vinduets vinduesniveau er lavet.

Grommets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Gardiner kan hænges på alle mulige enheder. Til dato er de mest brugte ringe, øjenlåg, specielle små kroge eller klip. Eyelets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Tip! Fastgørelsesanordninger skal fastgøres til gardinet i samme afstand fra hinanden.

Dette sikrer glatte folder.

Der kræves en hammerboring, hvis væggene i rummet er armeret beton

Bemærk! Det er mere bekvemt at fastgøre gardinerne sammen for ikke at rynke stoffet og gøre alt så præcist og præcist som muligt.

Hvordan man vælger gardinerne til stuen

Det er i stuen, at vi hver især bruger mest tid, modtager gæster eller bare hviler efter en hård dags arbejde. Et sådant værelse skal være så behageligt og hyggeligt som muligt. Afhængigt af det samlede indre af stuen er dens område og størrelse af vinduesåbninger, gardiner og gardiner valgt.

Laconic gardiner fremstillet i romersk stil eller rulleskøjter er perfekte til små stuer.

For små stuer er perfekte koncise gardiner, lavet i romersk stil eller rulleskøjter. De vil ikke stjæle det allerede lille ledige rum, men give rummet udtryksevne. Med hensyn til farveopløsningen kan du bruge varme pastelfarver, der giver mere lys og ledig plads.

I store stuer kan du sikkert eksperimentere. Det hele afhænger af den overordnede stil i stuen. Farveskemaet er også velkommen den mest forskelligartede - fra lyse til dybe mørke nuancer.

Ceiling cornice - øger visuelt højden

Afhængigt af vinduesåbningens størrelse kan gardinerne vælges som følger:

 1. For visuelt at øge vinduets højde skal du vælge gulvlængde gardiner. Den ideelle løsning ville være loftet, der øger højden visuelt. God vil blive kombineret lette kolde farver - blå eller turkis.
 2. Til smalle vinduesåbninger er brede gardiner fastgjort på en lang cornice velegnet. Fremspringet bag vinduets konturer bør ikke være lille - ca. 20-30 centimeter.

Som en ekstra indretning kan du bruge lambrequins.

Udvælgelse af gardiner i kombination med indvendige vægge

Uanset hvordan indretningen af ​​væggene i rummet (maleri eller tapet) kan gardiner kombineres på følgende måder:

 • Vælg ens farvegardiner. Som en lys kontrast anvendes en farveordning med forskellige nuancer. For eksempel vil lyseblå vægge være perfekt kombineret med rige blå gardiner eller omvendt. Valget af stof stopper på lysere nuancer, hvis væggene er indrettet i mørkere farver. Sådan en rolig kontrast vil se godt ud i værelser med enhver stilistisk retning - fra klassisk til minimalisme.

Hvis væggene har samme farve og ikke er forsynet med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være en floral eller geometrisk udsmykning

 • Neutrale farver. Rolige lys nuancer vælges til lysere toner. En god mulighed ville være gardiner beige, lysegrå, gul. Som regel egnet til udtalt interiør, lavet i stil med neo-klassiske, moderne eller victorianske.
 • Du kan lave en skarp kontrast: at vælge neutrale gardiner til neutrale nuancer af vægge. Således kan du genoplive det overordnede indre af lejligheden og gøre det mere interessant og attraktivt.

Hvis væggene har samme farve og ikke er udstyret med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være et blomstret eller geometrisk mønster.

Hvad er kernen i den rigtige farve

Valget af farveskygge gardiner kan udføres baseret på paletten, som oftest anvendes i moderne stilarter:

 • Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver. Disse omfatter beige, lys og blød gul, blå, lys og rolige farver af grøn eller blå. Hvis indretningen af ​​rummet udføres i klassisk stil, bør du ikke spille på farvernes kontrast. Det er bedre at vælge gardiner i væggenes farve.

Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver.

 • Empire stil har en lysere og mere udtalt farvepalette. Under lyset passer beige nuancer af væggene perfekt til gardiner af mørkere farver: Bourgogne eller mørkeblå.

Hvis du skal hente hjørnet gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden farve.

 • Hvidgrå farveskema bruges i højteknologisk stil. Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.
 • Du kan spille på en kontrastfuld kombination af nuancer, hvis rummet er lavet i fusionstil. Lette beroligende nuancer af væggene kan gøres lysere, takket være de rige nuancer af gardiner. Almindelig, men lyse gardiner ser perfekt ud. Sortimentet kan være fra lys orange, rød til blå eller turkis.

Tip! Hvis du har brug for at hente hjørne gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden nuance.

Hvis man tilføjer en sådan kombination med snehvid tulle, bliver den elegant og usædvanlig smuk.

Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.

Loftet cornices

Interessante moderne ideer om lejlighedskonstruktion som en efterbehandling kræver konsekvent design af vinduesåbninger, for hvilke gardinerne anvendes, lavet i den passende stilbeslutning. Gardiner-ruller, der er populære i dag, japanske gardiner eller romerske gardiner har noget til fælles nederst - alle disse typer har brug for en særlig form for gardinstænger, der skal fastgøres, som skal installeres i loftet.

Særlige egenskaber

Loftet baghugger afviger først og fremmest i arrangementets placering. Allerede fra navnet bliver det klart, at de er monteret på loftet i modsætning til de traditionelle modeller, der er fastgjort på væggene. I dette arrangement skjult både æstetiske og funktionelle fordele. Ceiling cornices er ikke kun ikke-standard udsmykning af værelset: gardiner hængende fra loftet tilføjer aristokrati og skabe indtryk af en større højde af rummet. Derudover kan loftsgardiner hænges i tilfælde, hvor en bred vindueskarm forhindrer det sædvanlige layout, da sådanne gardinstænger kan monteres på en hvilken som helst afstand fra vinduet.

Da gardinerne kan både glide og løfte, har de brug for forskellige typer loftkorn. Til løfte gardiner valget af taggrunde er lille. Dette er normalt fastgjort til loftskinnen med en løftemekanisme, som er lavet af aluminium eller plast. En sådan struktur kan være lige eller fleksibel, egnet for eksempel til et karmvindue.

Glidende gardiner giver mulighed for et meget større udvalg af designs, der spænder fra plastprofiler og slutter med loftsmonterede sucker-rod modeller af forskellige metaller.

Typer og materialer

For at installere loftet cornice, er det værd at overveje så mange forskellige muligheder, der tilbydes i salonen som muligt. En overkommelig og mest budgetmæssig type er en plastikflise i form af et fladt dæk, hvilket er en PVC-profil, som har nedskæringer i det nederste hulrum, hvor kroge flyttes. Dette dæk er fastgjort til loftet med skruer. Hun er normalt udstyret med drejeelementer, der gør det muligt at tegne de afrundede ender af tagene.

Der er en enkelt række, dobbelt række og tre rækker profil cornices, som ikke er alt for forskellige i pris, men tillader dig at hænge ud over gardiner og tyl, desuden også en sådan dekoration som en pelmet. Plastskovlstiften varierer i følgende fordele:

 • Du kan opnå en ønsket længde, når du installerer produktet;
 • Tillad at modstå tunge gardinvægt;
 • Tillad at lave en baguette bar;
 • Let at rengøre uden at miste udseende;
 • Lette og enkelt monteret på loftet;
 • Kan dekoreres med dekorative strimler (bulwarks);
 • Kroge fra sådanne tagskinner kan vaskes i maskinen sammen med gardinet, da de ikke udsættes for deformation.

En anden sort er fleksible gardinstænger. De kan være lavet af PVC og af aluminium med en polymercoating. De er et tæt, men plastikbånd på overfladen, hvor der er løbere med kroge. Båndet kan fastgøres til loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​huller, fjederklammer eller på beslagene (aluminiumsprofiler). Sådanne indretninger er meget velegnede til udformningen af ​​karrevinduer eller balkonfremstillinger af kompleks konfiguration. De kan udstyres med et ledningsstyringssystem.

Anvendelsesområdet for deres brug er ikke begrænset til vinduesåbninger, de kan bruges til at fastsætte gardinet i badeværelset, hænge et baldakin over sengen eller adskille køkkenområdet fra spisestuen i en lille studielejlighed. Forskellen mellem aluminium og plastprodukter ligger i deres brandsikkerhed, større lagerevne og holdbarhed; ellers er egenskaberne næsten identiske. Omkostningerne til aluminiumsbånd er meget højere end plastik på grund af metalets kvalitet, kompleksiteten af ​​forarbejdning og yderligere funktioner, for eksempel kan du lave en sådan baggrundsbelysningstape.

En række fleksible hjørner er modeller af aluminiumsprofil, som kan være både lige og buede.

Fordele ved fleksible gardinstænger:

 • Tillad at dekorere med gardiner eventuelle vanskelige bøjninger og sving i rummet;
 • De er næsten usynlige og skaber effekten af ​​et helt åbent rum;
 • De kan bære dekorative baget eller LED tape på deres overflade;
 • Let at installere.

Træloftkorn har ikke kun funktionelle kvaliteter, men har også fremragende dekorative egenskaber, så de kaldes også baguette. For det meste er disse strimler af forskellige bredder. Deres indvendige del har riller, hvor krogen er placeret, og den ydre er dekoreret med ornamenter, overlejringer eller indlæg af glas. Enderne er ofte afrundede eller vinklede. De mest succesrige varianter af sådanne baguetter kan sammenlignes med kunstværker.

Til fremstilling af sådanne cornices kan der anvendes en række forskellige typer træ - fra billige barwood, fx fyr eller gran, til kirsebær, valnød, eg eller bøg. I luksus muligheder bruges wenge eller mahogni. For at give træet ekstra styrke, er overfladen overtrukket med antiseptika og vandbaserede lakker. Fordele ved træ taggrunde:

 • Opret en unik stil;
 • Bevar vægten af ​​tunge gardiner;
 • Dekorativ konsol skjuler eventuelle fejl i væggen over vinduet.

Metal gardin stænger i form af en stang eller stang er også meget populære. Normalt er de alsidige og egnede til både lofter og vægge. Fiksering sker på grund af beslagene, hvor stængerne selv er fastgjort. Forskellige typer af beslag bruges til vægge og lofter, men dette ændrer ikke det overordnede indtryk; sådanne modeller ser altid meget elegante ud og tiltrækker opmærksomhed.

Især effektivt ser de ud i høje åbninger i en ikke-standardplanlægning, f.eks. Som de franske vinduer. Det er muligt at dekorere på denne måde ikke kun vinduer, men også indvendige buer eller døråbninger. Flere sådanne tagskinner, installeret i serie, vil med succes udsmykke den indviklede vinduesåbning af karnappevinduet i en geometrisk stil. Materialet er normalt aluminium eller messing, i sjældne tilfælde smedet installation i loftet, smedede metalstrukturer af lille tykkelse anvendes. Særligt attraktive er gardiner med grommets på sådanne taggrunde. Normalt er der monteret et rør eller en stang, men samtidig er der to stænger på en konsol samtidig mulig. Der er sorter af metalgardin stænger, der er i stand til at transportere løfte- og glidende gardiner på samme tid, for eksempel et romersk gardin og en klassisk lambrequin.

Fordelen ved metal gardin stænger er:

 • Høj belastning kapacitet. Disse er de mest pålidelige designs til hængende volumen og tunge gardiner;
 • Metalstøbningens tiltrækningskraft, som i nogle tilfælde gøres manuelt;
 • Holdbarhed og slidstyrke, da metallet er belagt med en korrosionsbestandig belægning;
 • Evne til at oprette brugerdefinerede design muligheder
 • Let at hænge gardiner.

En anden slags cornice på parentes - streng - kan også monteres både på væggene og i loftet. Disse er skjulte kroge, lavet af slidstærkt metalfiskeri, næsten umærkeligt mod gardinens baggrund. Observatøren kan kun se to parenteser, som strengen er fastgjort til, og derved skabe følelsen af, at materien flyder i luften uden at have nogen synlig støtte. Kun meget lyse gardiner eller lufttyll kan hænge på en sådan streng. I dette tilfælde vil corniceen ikke være synlig, da snoren er meget tynd, går den tabt i gardinernes folder. Sådanne strenge kan enten hænge på to konsoller ved kanterne eller være sikret mod sagning med et tredje støttecenter.

De strenge tagskinner kan være både åbne og lukkede, i sidstnævnte tilfælde er alle fastgørelseselementer skjult for øjnene, kun gardinerne er synlige. Dette kan gøres ved at udforme det hængslede loftsplint med en bredde på mindst 8 cm.

Fordele ved taggrunde fiskeri linje:

 • Den hurtige og nemme installation, som med denne metode til hængende gardiner, behøver ikke at slå dybe huller;
 • Omkostningsbesparelser, da omkostningerne ved sådanne tagger er flere gange mindre;
 • Evnen til at anvende uventede designløsninger.

dimensioner

Plastdæk fremstillet af PVC skelnes af den største variation. Deres længde kan praktisk talt være noget på grund af muligheden for nemt at tilslutte eller forkorte plastprofilen. Du kan købe strimler fra 1 m 40 cm til en størrelse på 4 meter. Bredden afhænger af antallet af rækker - dobbeltsidet cornice har en standardbredde på 8 cm, tre rækker 12 cm. Til hængende romerske, engelske eller japanske gardiner kan du købe en cornice med kædenstyret kontrol, hvis standardlængde er 50 cm. De fleste producenter tilbyder ordre.

Fleksible modeller kan have en hvilken som helst ønsket længde. De sælges i form af et bånd på 5 m i størrelse, som kan sluttes til hinanden med adaptere eller forkortes efter kundens ønske. Hvis du vælger en metal sugestang, skal du være opmærksom på det teleskopiske design. Indledningsvis er deres længde fra 104 cm til 122 cm (afhængigt af modellen), efter foldning af corniceen er omdannet til 218 cm.

For glatte metal cornices begynder længden på 1,4 m. Den maksimale værdi er 4 meter. Der er flere andre muligheder mellem disse størrelser: 1,6 m, 2 m, 2,4 m, 2,8 m, 3 m, 3,2 m, 3,6 m. Det er vigtigt at huske, at disse dimensioner ikke omfatter længder tip, der kan være op til 20 cm hver. I tilfælde af at vægens bredde ikke er tilstrækkelig til at installere smukke tip, kan kanterne af stangskærerne lukkes med stik. Denne mulighed er gældende, hvis du vil hænge et gardin fra væg til væg.

For en rund cornice er en vigtig æstetisk værdi diameteren af ​​røret eller stangen. Til hule rør er standarddiametre 25-28 mm og 16 mm, mens tykkere gardinstangen, jo mere lagerevne har den. Til lysere væv er det almindeligt at vælge tyndere rør. Længden af ​​træplankerne begynder med 1,5 m, så følger størrelsen på 2,5 m, 3 m, 3, 5 og 4 m. Alt længere end 2,5 m er normalt sammensat.

Farve løsninger

Valget af kronenes farve afhænger for det meste af præferencer og design ideer til ejerne af rummet. Der er mange farve løsninger på markedet, blandt hvilke du kan vælge den der passer bedst til interiøret. Hvid farve hersker blandt plastikstrukturer, da det ser sådan ud som PVC, som er det vigtigste materiale til fleksible gardinstænger og loftdæk. I det tilfælde, hvor den fleksible cornice er lavet af aluminium, er det normalt også malet hvidt.

Farve løsninger til metal cornices-rør er meget forskellige:

 • kobber;
 • Guld, herunder hvidguld;
 • chokolade;
 • Hvid og sort glans;
 • antik;
 • satin;
 • nikkel;
 • Chrome.

Til træ modeller og en række baguette strimler er forskellige traditionelle nuancer af træ:

 • Naturligt lys træ;
 • Eg, herunder bleget og let;
 • Kirsebær og mørk kirsebær;
 • Mørk valnød;
 • Mahogni;
 • Mahogni;
 • Wenge.

tilbehør

Til montering og design af tagskinner er der brug for forskellige armaturer. Afhængigt af type og materiale kan disse være armlæn, snaps og tilbehør i form af tip, holdere eller pickups. Rotationselementer leveres til plastdæk, som også kan bruges til at designe enderne. Gardiner kan hænges på en sådan cornice ved hjælp af almindelige plastik kroge, til hvilke plastikpropper bruges til at forhindre glidning. Dekorativt taskebånd kan fastgøres på facaden.

Fleksible gardinskinner kræver kun kroge til gardiner og snaps til fastgørelse til loftet.

Metal gardin stænger er de mest krævende i installationen. For dem bør du vælge en beslag, dvs. en særlig støtte til hængning. Det skal huskes, at ikke hver af beslagene er egnet til montering i loftet, dette punkt bør diskuteres specifikt med sælgeren i kabinen. Også når man vælger en beslag, er det vigtigt at overveje gardinens vægt. Beslaget kan være enkelt eller dobbelt, i sidstnævnte tilfælde kan to hjørner placeres på dem samtidig, hvilket er praktisk at placere gardiner og tyl.

Enderne af metalafskærmningerne skal lukkes, for hvilke der anvendes enten almindelige plastikhætter eller dekorative spidser. Tipens form kan være helt som helst, lige fra beskedne blade og slutter med mousserende glasbolde. Du kan hænge gardiner på en sådan kant med hjælp af ring-eyelets eller bruge dekorative tøjnåle. Træafskærmninger går normalt sammen med et sæt ringe, i hvilke klæbebolte til fastsættelse af gardiner er indsat.

For at feste gardinet stof med smukke faldende folder, anvendes forskellige holdere, lavet i de fleste tilfælde fra metal.

Indstillinger for forskellige værelser

 • Ceiling cornice kan installeres i gangen. Dette er den mest almindelige brugssag, men det er ikke det eneste mulige.
 • En meget interessant designløsning vil være installationen af ​​et loftkornet lavet af runde eller rektangulære metalrør til køkkenet. I dette tilfælde skal metalet af cornice nødvendigvis overlappe med metalredskaber, husholdningsapparater eller håndtagene i køkkenenheden, i kombination vil dette muliggøre at skabe harmoniske designløsninger.
 • Det ser meget fordelagtige metalafskærmninger monteret på bøjler på badeværelset. Det er installeret i nøje overensstemmelse med badeværelset, et gardin er hængt på det og dækker således overfladen af ​​væggene og gulvet fra stænk.

Hvordan vælger man?

Ceiling cornices har fået en stærk popularitet, de købes normalt i gardinsaloner eller i kædeforretninger, såsom Ikea, uden at være opmærksom på producenten. De fleste købere ser primært på korrespondance af cornice til den generelle ide om design af vinduesrummet. Også ved køb er følgende kriterier taget i betragtning:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen;
 • Bredden af ​​væggen, der primært påvirker længden af ​​den købte cornice med tips;
 • For hvilke gardiner vil der blive brugt cornice: til glidning eller løftning;
 • Det faktum, at mange modeller kræver fastgørelse i midten, hvilket vil påvirke åbningen af ​​gardinerne og især tylen;
 • Antallet af gardiner på et vindue (tilstedeværelsen af ​​lambrequin);
 • Tilstedeværelsen af ​​klæbende tape Velcro;
 • Er det planlagt at installere strukturen i en niche, eller det vil være synligt;
 • Vil der være et tungt gardin, som vil kræve en kraftig taghuler;
 • Kronen i Italien, Tyskland eller Spanien vil koste omkring dobbelt så meget som den hjemlige modstykke.

Oversigt over populære producenter

Blandt alle de anmeldelser, der er tilbage om loftlisterne, er nogle af de populære producenter de mest omtalte. Gode ​​kendetegn ved købere har mærker som:

 • "Le Grand" - en indenlandsk producent, der producerer alle typer tagskærme, fra plastdæk til smedede produkter;
 • LLC HozPromProdukt, der producerer teleskopiske gardinstænger af metal til bad;
 • Verona, der producerer både metal loft lister og indramning strukturer;
 • Inspire - producent af metal taggrunde;
 • Virksomheden "Master".

Det er værd at overveje, at et stort antal virksomheder er involveret i produktion af taggrunde i Rusland, og langt fra alle kan du finde anmeldelser.

Sådan hænger du?

Korrekt hænge et loft cornice kan næsten enhver dygtig mand. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne vedhæftet produktet og tage hensyn til funktionerne i vinduekonfigurationen:

 • For at tage højde for afstanden fra væggen er det nødvendigt at måle, hvor meget silllinjen rager ud fra væggen og tilføje 5 cm til denne værdi. Dette vil være hængelinjen til corniceen;
 • For strukturer, hvor dockning er tilvejebragt, er det nødvendigt at beregne længden af ​​cornice og tip, for metal ones - for at bestemme placeringen af ​​parenteserne;
 • Du skal vælge installationsmetode: til loftet eller nicheen;
 • Ved montering af dækene bores hullerne i en afstand på 20-50 cm. For metalrør længere end 2 m, skal du fastgøre den tredje beslag i midten af ​​konstruktionen for at undgå at falde;
 • For at lave huller i loftet, brug en slag;
 • For at fikse plastdæk, sættes kurver i hullerne, som er inkluderet i sættet; beslag fastgjort på dowels;
 • På beslaget hænges tagrør med gardiner på f.eks. Kroge med gardin og stik indføres i plastskiven. Du kan også limke baguettebåndet.

Eksempler i interiøret

Ceiling cornice kan være både synlige indvendige detaljer og skjult. Sidstnævnte refererer til de tilfælde, hvor det hængslede loft er monteret i rummet eller til taggrænserne. I disse tilfælde skabes effekten af ​​gardiner, der flyder i luften, da skråningerne kan være helt skjulte. Skjul også designet vil hjælpe med at støbe gips. Synlig cornice er i stand til at dekorere rummet og understrege sin stil. Metal rør design er egnet til forskellige stilarter, i mange henseender afhænger det af det installerede tip. Sofistikeret smedet tips vil med succes passe ind i barok, imperium eller moderne stil. Rektangulær eller glas understreger retningen af ​​high tech eller techno, og træ passer til både det klassiske interiør og luksuriøse muligheder.

Det største muligheder for fantasi er tilvejebragt af fleksible loftlister, der pryder karnapperne.

Sådan vælger du en takkornet, se følgende video.

Loftsgardiner: valg og egenskaber ved fastgørelse til forskellige lofter

Forfatteren Elena Pavlova

Dato 21. juni 2016

Udtrykket "gardin" betegner et panel af løst letvægtsstof (tyll, gardinchiffon, slør og andre typer), der er designet til at fortynde og dekorere hele området af vinduesåbningen. Desuden bruges dette udtryk ofte som et synonym for udtrykket "loftkornet". I denne forstand har ordet indgået i leksikonet af ikke kun forbrugere, men også af sælgere af denne type produkt og er meget brugt til at henvise til forskellige typer lofter til gardiner (gardiner, gardiner samt deres elementer).


Originale loftsgardiner

Loftsgardiner til gardiner kaldes også baguetter eller konsoller. Uanset navnet hedder gardiner og gardinstænger i vedhæftningsmetoden til loftoverfladen, materialeproduktionen, størrelsen, farven og andre egenskaber.

Monteringsgardiner på loftet har flere fordele i forhold til vægmonteringsindstillingen:

Gardintyper

Ved valget af gardiner skal man tage hensyn til indretningen af ​​rummet, belægningen og metoden til afslutning af loftet (betongipsplader, gipsvæg, loft eller andre), gardinens vægt og udseende. Dimensionerne af loftsgardinerne vælges på samme måde som væggen eller stikker ud over vinduesåbningen med 40-50 cm på hver side afhængigt af deres egne præferencer og rummets størrelse.

Materialerne i tagskæggene må ikke kun modstå gardinens vægt, men også være i harmoni med rummets overordnede stil. Således vil en plast- eller aluminiumkonstruktion se ud som et fremmedelement i et værelse designet i stil med classicisme, ligesom en massiv træplade ikke passer ind i interiøret, lavet i minimalistisk eller hi-tech stil.

Valget af materialer, der anvendes til fremstilling af loftlister, er ret bredt og giver dig mulighed for at vælge de gardinetyper, der passer til det valgte design af rummet:

 1. Plastloftene er forskellige i rimelig pris og med høj driftsmæssige egenskaber. Perfekt harmonerer med hvide plastikvinduer, og et stort udvalg af farver og former gør det nemt at vælge en billig og attraktiv mulighed kombineret med gardiner, vægge og loft.
 2. Metal og smedet gardiner. Den mest almindelige type er aluminiumversionen. Sådanne gardinstænger er slidstærke, lette, slidstærke, velegnet til dekoration med selvklæbende film og plastik, som giver dig mulighed for at give dem den ønskede form (vinkel, radius). Også på markedet er smedet modeller af metal cornices med en belægning efterligner guld, bronze eller kobber.
 3. Trætyper af gardiner. De er en glimrende tilføjelse til ethvert interiør i udformningen af ​​hvilke møbler af naturligt træ, parket eller parketbræt, træpaneler og andre elementer af træindretning anvendes. Ulemperne omfatter modtagelighed af træ til slid og mekanisk skade.

Ofte anvendes flere materialer på samme tid i produktion, plast og metal kombineres, eller træ dekorative indsatser er lavet.

Træ gardin skinne til gardiner

Vejen til fastgørelse af tagskæggene varierer afhængigt af loftets overfladefinish og kan gøres med:

 1. plast eller metal dowel "butterfly" type MOLLY, når den er monteret på et gipsplader;
 2. dowels og skruer eller skruer på en pudset betonoverflade;
 3. specielle konstruktioner (indlejret stang, loftsprofil) til montering på strækloft. I dette tilfælde skal placeringen og størrelsen af ​​tagbøjlerne tages i betragtning i forvejen, når der installeres et strækloft.
 4. Fastgørelsesmetoden er ikke afhængig af materialet til fremstilling af strukturen og kan påføres enhver form for gardinstænger.

Design funktioner

Afhængig af metoden til fastgørelse af gardinerne og designet, er der følgende typer af loftkorn:

 • String. Den mest primitive type vedhæftning, der repræsenterer en eller flere trådstrenger, fiskelinje eller andet materiale, strækkes under loftet. Den er velegnet til midlertidig placering af lysgardiner, fordi der ud over det uhyggelige udseende er andre ulemper, herunder gardinens gardinering i vinduets centrale del.
 • Baguette. Den udvendige del af tagskæggene er en dekorativ strimmel, der normalt er lavet af træ, gemmer stedet for fastgørelsesgardiner. Forskellige i forskellige design og udvendige trim muligheder.
 • Profil. Universelle praktiske gardinstænger af metal eller plastikprofil. De kan have en bøjningsradius og er velegnede til montering i karrevinduer og andre rum med kompleks geometrisk form.

På anmodning fra kunden er profilskinnerne desuden udstyret med et elektrisk drev og en mekanisme til glidende eller løfte gardiner og gardiner. Nogle producenter kompletterer produkterne med selvklæbende tape, der tillader lambrequin at blive fastgjort uden brug af ekstra elementer.

 • Runde. Det klassiske enkle og samtidig elegante design, der består af en rund bar med stop i enderne. Baren kan være lavet af træ, metal eller plast, og grænserne udfører en praktisk funktion og tjener som dekoration til produktet.

Farveindstillinger

Uanset materialet til udførelse og udformningen af ​​tagskæggene er der et stort udvalg af produkters farver, mens anvendelsesmåder og efterbehandlingsmuligheder kan variere.

 • Metalaksler er normalt malet i bronze, kobber eller forgyldt. Pulverlakering bruges til at male aluminiumsprofiler, og farveområdet svarer til RAL-kataloget.
 • Plastgardiner er dækket af en dekorativ film, og en profil malet i en bestemt farve under produktionsprocessen anvendes også.
 • Træet er i de fleste tilfælde ikke udsat for farvning, den ønskede skygge gives ved hjælp af lak.

Normalt sker installationen af ​​et nyt gardin efter reparationen eller for på en eller anden måde at omdanne rummet. Variationer på markedet i dag er mange, nogle taghætter kan monteres på væggene, andre - på lofterne. Før du træffer et valg, skal du beslutte, hvilken type cornice der er bedst at købe.

Typer af loftsgardiner

De mest populære er de følgende gardiner, der passer til forskellige typer af interiør:

 • runde - præsenteret i form af en dekorativ tværstang, lavet af metal, træ eller plast. Diameteren på dette design er fra 1,5 til 4 cm, specielle ringe er hængt på det - fester til gardiner. Installering af et sådant gardin er lavet ved hjælp af den medfølgende profil, som er fastgjort til væggen eller loftet;
 • busbar - er et metal- eller plastsystem med riller til fastgørelsesgardiner. At skelne mellem enkelt-række og multi-rækkede dækskærer til fastgørelse af tyl og gardiner separat fra hinanden. Måske tilstedeværelsen af ​​dekorative indlæg, samt 2 installationsmuligheder gennem specielle profiler eller skruer.

Når en passende cornice er valgt, skal du sørge for, at det senere ikke vil forstyrre vinduet, og det forhæng, der er påhængt det, ikke berører håndtagene eller radiatorerne.

Processen med at installere loftsgardiner

Uafhængig installation af loftgardinet afhænger i vid udstrækning af de materialer, hvorfra den er lavet, og selve loftet. Under alle omstændigheder skal du bruge følgende værktøjer:

 • blyant, linjal eller målebånd
 • skruer, dowels;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • boremaskine, hammerbor, bulgarsk.

I dag er plastikgardiner i høj efterspørgsel på grund af deres lave omkostninger, men de har et begrænset farveskala og standardlængde.

Hvis den krævede størrelse er anderledes, er der ikke noget problem at forøge gardinet med et fragment af et lignende produkt eller omvendt at skære det. Plastik adskiller sig i lille vægt og er monteret i specielle nicher i loftet. Normalt har det allerede huller til montering, men der er tidspunkter, hvor alt skal gøres manuelt.

At starte på plastik blyant skal markere rummet under hullerne. Langs kanterne af produktet ligger de ikke længere end 10 cm, og hele længden af ​​trinet er ikke mere end 50 cm. På disse mærker på forsiden skal du arbejde lidt med en stor bor og derefter en mindre, så skruen er stabilt.

Endvidere er det nødvendigt at fastgøre det forberedte gardin til loftet og markere arbejdspladserne med en perforator gennem hullerne lavet med en blyant. Diameteren af ​​boret i den skal være i overensstemmelse med plastikdykkerne. Efter indføring er gardinet monteret i loftet igen, og skruerne skrues ind i loftet med en skruetrækker.

Så installation af gardiner er afsluttet, og for æstetisk udseende af hullerne skal limes til dem specielle møbelpropper. For at undgå problemer med gardiner skal de først fastgøres til kroge, som derefter hænger på gardinstyret.

Egenskaber ved installation på forskellige lofter

Hvis loftet er forstærket beton, så vil ovenstående installationsmulighed gøre. Ved hjælp af et målebånd måles midten af ​​vinduesåbningen og gardinerne, de nødvendige huller laves. Under arbejdet er det bedre at bruge briller eller bruge en partner og en støvsuger.

Montering af loftsgardiner på et loftsloft kan forekomme i to versioner. Hvis det er muligt at planlægge et gardin, inden det nedhængte loft er installeret, placeres rammen i en optimal afstand til vinduet, hvilket gør det muligt at hænge gardinerne med succes. Hvis loftet allerede er klar, bliver du nødt til at anvende flere fastgørere på gipsvæggen, fordi banen skal være ca. 20 cm.

En lignende situation er med hævede lofter.

Når det allerede er installeret, er gardinet bedre at vælge en væg. Hvis installationen af ​​loftet er i fuld gang, skal du forlade en lille niche til gardinerne. Det er også muligt at vedhæfte et tømmer på det påtænkte installationssted for tagskæggene, luk det med et lærred og vedhæft allerede tagene til det.

Installation af et loftsgardin kan være en besværlig opgave, men resultatet er et smukt design, der harmonerer harmonisk med det overordnede interiør.

Kan du lide det? Del i det sociale. netværk!

En meget interessant og konstruktivt rentabel variant af indrettede værelser med lave lofter - loftsgardiner. En bred vifte af farver, fastgørelsesdesigner og dekorative elementer giver dig mulighed for at vælge den rigtige designløsning til ethvert værelse. Holdbare og praktiske systemer kan vare i mange år uden at bekymre sig om problemerne.

Særligt elegante lookgardiner med et nøgleformet ornamental eller mønstret broderi

Regler for valg af materiale, farve, størrelse af tekstiler

Før du går i butikken, skal du beslutte dig for hvilken type materiale der skal bruges, dens farve, størrelsen af ​​det fremtidige produkt og tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer.

Der er visse anbefalinger, der skal følges i processen med at vælge stoffet.

 1. En kombination af flere lyse farver bør undgås. Eksperter mener, at tilstedeværelsen af ​​mere end tre primære farver ser usmageligt og for farverigt ud.
 2. Sort og hvid kombineres med et hvilket som helst ekstra farvetoneområde. Det skal bemærkes, at de hvide gardiner visuelt øger størrelsen på rummet og især vinduets åbning.
 3. Den mest korrekte metode ved hvilken gardiner skal vælges, er at matche stoffets farve med loftets eller vægernes farve.

Glem ikke, at et positivt resultat af designet kun er muligt, hvis konstruktionen af ​​fastgørelsessystemet til gardiner passer til den grundlæggende ide om indretningen af ​​rummet.

En vigtig rolle i udvælgelsen af ​​cornice, som er planlagt at blive fastgjort til loftet, afspilles af bundmaterialet på fikseringsoverfladen.

 • Forstærket beton har næsten ingen begrænsninger. I dette tilfælde kan du bruge plast, træ, stål, støbejern.
 • Suspenderede lofter giver dig mulighed for at montere kun de letteste typer af strukturer. Ofte er det plastik.

Hvad angår dimensioner, for rummelige værelser med store vinduer, ville den bedste mulighed være gardiner, som er omkring en halv meter bredere end bredden af ​​vinduet. Hvis vinduet er placeret på en smal væg, skal panelernes størrelse være lidt mindre end vægens bredde. Nogle typer af simple draperier giver dig mulighed for visuelt at udvide rummets grænser.

Den skjulte installation af tagskærme til et gardin i et loft niche

Har monteringssystemer afhængig af hvilken type loft der er

Installation af gardiner og monteringsteknikker afhænger direkte af den type loftsbeklædning.

 • Materialets styrke giver dig mulighed for at vedhæfte tagene af alle dimensioner fra alle mulige materialer.
 • For at udføre manipulationen kræves en punch og et par skruer med dowels.

Bestyrelsen

Hvis der anvendes metal- eller træpladebeslag, har de allerede alle de nødvendige huller, så de skal vælges præcist i størrelse.

 • Hvis det er nødvendigt, markere stedet for fremtidige armaturer.
 • Stans gennem hullet, fastgør mekanismen.

Gipspladerlofter

Mulighed 1 - Fastgør gardinerne med skruer til rammen gennem et ark med gipsvæg eller et holdbart plastpanel. Vedhæftning anbefales på flere punkter for større sikkerhed.

Mulighed 2 - installation ved hjælp af skruetrækkerankre. På denne måde kan du lave gardiner, hvis afstanden mellem udkast og dekorative lofter ikke er meget stor.

Mulighed 3 - Brug af specielle monteringer gennem et lille trin (højst 25 cm). Metoden bruges ved montering af strukturer på rammen, lavet efter en ukendt ordning (hvis loftet var monteret meget tidligere).

Inden du installerer strækloftet, anbefales det at installere specielle krydsfinerpuder til efterfølgende fastgørelse af cornice

Stræklofter

Hvis rummet allerede er strækket stofloft eller PVC-film, så bliver loftgardinerne ikke lykkedes, og du skal stoppe ved vægfixeringsmetoden.

Hvis installationen af ​​loftet lige er begyndt, kan du vælge en af ​​to hovedindstillinger.

 1. Loft niche. Med denne metode skal loftet fastgøres til en profil, der er fastgjort i en vis afstand fra væggen. Eaves selv er monteret direkte på bundloftet, så du kan skjule strukturen fra nysgerrige øjne.
 2. Realkreditlån. Da de nødvendige beslag kan bruges tømmer langs hele længden af ​​gardinet eller små krydsfiner på specielle bøjler. Hvis vi overvejer disse arter, så bliver der ofte præference for parallelle stænger. De er mere slidstærke og solide, men er underlagt den gradvise opsamling af fugt. Plywoodplader slides ikke så meget ud, men de er ikke egnede til fastgørelse af massive strukturer.

Efter det hårde arbejde er færdig, er loftfilmen fastgjort med specielle ringe eller meget stærk tape.

Lys gardiner i stuen i kombination med bomuldsgardiner

konklusion

De angivne typer fastgørelsesgardiner giver dig mulighed for at bruge den oprindelige type indretning i næsten ethvert rum. Systemerne lægger perfekt vægt på indretningens elegance, fordeler godt det ledige rum i rummet, de kan ikke kun visuelt forøge lofterne, men også at "skubbe" fra væggene.

At fastholde strukturen er slet ikke svært, du kan klare det selv. Det er kun nødvendigt at tage højde for alle funktionerne i loftbelægningerne, foretage de nødvendige beregninger, vælge materialer og fortsæt til installationsarbejdet. Komplekse systemer er bedre at betro til fagfolk, hvilket vil reducere risikoen for hurtigt slid på komponenter.

Hjem / Komponenter og tilbehør / Forskellige muligheder for gardiner og måder at montere

Gardiner spiller en vigtig rolle i hvordan rummet ser ud. De bør ikke skabe dissonans med resten af ​​designet, og samtidig være smukke og behagelige at bruge.

De mest populære loftsgardiner. De er komfortable, næsten usynlige og kan, hvis det ønskes, bære ikke kun gardiner, men også dekorative lambrequins eller konsoller.

arter

De er ikke så meget. Alle typer gardiner adskiller sig i grunden ved fastgørelsesmetode. Enten er de skruet direkte til loftet eller monteret på dekorative beslag.

Det er netop loftets hjørner i princippet ikke så meget. De mest almindelige loftsgardiner kan ses på billedet.

Den væsentligste forskel mellem disse to typer, i nærvær eller fravær af fastgørelse til lambrequin. Det kan laves i form af velcro, som er fastgjort til stoffet, eller giver dig mulighed for at lave den dekorative strimmel, der gemmer tagene selv.

Begge sorter kan have et eller flere spor til hængende kroge. Det vil sige, at du kan tage en model, hvor kun et lærred er hængt, og du kan vælge en mulighed for tre eller flere af dem.

Fordelene ved denne type fastgørelseselementer inkluderer en lav pris, og evnen til at vælge design af lambrequin til ethvert stof, der anvendes til gardiner.

Der er taghuler, der fastgøres på vægge, men af ​​en eller anden grund bærer navnet loftet. Her hovedsagelig vil modellen og konstruktionen af ​​beslaget, som hele konstruktionen er monteret på, blive vigtig.

Forskellen for sådanne gardinestænger vil være mere signifikant end for standardkonstruktioner, som for det meste repræsenterer en plastglide, langs hvilken krogfastgørelserne bevæger sig.

Der er meget dyre designer modeller, samt enkle, ikke-mousserende muligheder. Dyre beslutninger vil se meget elegant ud med nogen gardiner. Ulempen er en meget betydelig pris.

Et simpelt loftsgardin, som i dette billede, kan bruges i næsten ethvert interiør, og på samme tid ser det godt ud. Generelt passer runde gardinstænger altid med succes indvendigt.

Fordelen ved sådanne fastgørelser kan kaldes deres alsidighed. De findes overalt. Derfor er deres største ulempe ingen individualitet.

En separat historie - design med evnen til at åbne eller lukke gardinerne uden at flytte deres hænder og bruge mekanismen til åbning og lukning.

Funktionen er utvivlsomt meget praktisk, men omkostningerne ved sådanne enheder vil være ret høje sammenlignet med konventionelle gardinstænger.

Endnu dyrere vil være muligheden for at kontrollere gardinerne ved hjælp af fjernbetjeningen. Sådanne modeller er udstyret med en elektrisk motor, som bevæger gardinerne.

Installere sådanne produkter skal være en ekspert, alle med evnen til at montere sådanne enheder folk.

Fordelene ved denne løsning er indlysende - der er ingen grund til at stå op og nærme vinduet for at lukke eller åbne vinduet. Blandt manglerne er behovet for at forbinde en elektrisk motor og den tilhørende vanskelighed ved installationen.

Monteringsmetoder

Meget afhænger af det materiale, hvorfra loftet er lavet. Forskellige typer af loftbelægninger kan gøre det umuligt eller ekstremt svært at bruge visse typer gardiner.

Den nemmeste måde er at montere tagene direkte på betonggulvet. For at gøre dette skal du bore flere huller i loftet, indsætte dowels der og gennem hullerne i tagskægget, skru det fast med skruer.

Afstanden mellem hullerne må ikke overstige 60 centimeter. Ellers kan hele strukturen sænke med tiden.

Med loftslofter er ting ikke så enkle. Forberedelse af loftoverfladen er nødvendig, eller installation af specielle beklædninger, selv før installationen af ​​den ophængte belægning selv.

For gipspladekonstruktioner er der brug for en pantelanordning, som anvendes som grundlag for fastgørelse af gardinmonteringspladen.

Du kan bruge specielle armaturer til gipsvæg og fastgør tagene direkte til loftets overflade uden at bruge pantelån. Hvis en sådan mulighed benyttes, skal gardinstofene heller ikke være tunge. Men det er dog bedre at stille pantestænger til rådighed for at bygge loftet.

Stræklofter vil også kræve montering af realkreditlån. Og her er muligheder med montering direkte til loftet af loftdækslet væk.

Men i tilfælde af et spændingsdug, kan du lette opgaven lidt, og ikke arrangere realkreditlån. Det er kun nødvendigt at lave en særlig niche til fastgørelse af taggrene.

Denne løsning giver dig mulighed for ikke at bruge dekorative strimler eller lambrequins - fastgørelsesgardiner vil ikke være synlige.

størrelse

På trods af at mange vælger et gardin fra væg til væg, er der generelle regler for valg af dette element.

 • Bygningens længde skal være 40-50 centimeter længere end vinduesåbningen. Dette er den minimale afstand gardinerne skal overlappe væggene ved siden af ​​vinduet. Det er nødvendigt, at når gardinerne lukkes, falder de skråstrålende lysstråler fra gaden ikke ind i rummet.
 • For rum, hvor gardinen er placeret på en mindre længde af væggen, skal du bruge et gardin, hvis længde kun er få centimeter mindre end afstanden fra den ene væg til den anden. Denne størrelse vil give rummet mulighed for visuelt at blive større.

Naturligvis bør styrken af ​​de anvendte tagskinner svare til vægten af ​​de hængende gardiner. Eaves skal modstå ikke kun deres vægt, men også den kraft, der anvendes, når gardinerne flyttes fra hinanden eller lukkes.

konklusion

Vælg gardiner behøver ikke kun i udseende, men også ved fastgørelsesmetode. Nogle sorter af sådanne produkter er meget vanskelige at bruge med loftsystemer.

Korrekt udvalgt til resten af ​​curtain room design, vil uden tvivl supplere det, og en mulighed, der ikke passer til interiøret vil få øje og ødelægge det samlede indtryk. For at rette op på en fejl i valget, kan du altid bruge dekorative strimler eller lambrequins, som skjuler uden succes udvalgte armaturer til gardiner.

 • podborshtor.ru
 • remontcap.ru
 • gidshtor.ru
 • wikipotolok.com

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.