MDF-paneler til loftet: valgfrihed og installationens finesser

MDF-paneler er et af mulighederne for færdiggørelse af vægge og lofter, som kan laves med egne hænder, selv uden færdigheder. I Amerika viste dette materiale i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, i Rusland - i slutningen af ​​halvfemserne, og alligevel hurtigt besejrede byggemarkedet.

Særlige egenskaber

MDF paneler har mange gode kvaliteter. De har lydisolering, hvilket er vigtigt for flere etager. Også sådanne paneler skjuler alle lofter i lofterne. De er lavet af træ, men af ​​træfiberplade, godt presset og med en blank side.

Paneler kommer med eller uden billeder. Takket være dette er det muligt at vælge paneler til enhver smag og gøre designen af ​​værelserne meget forskelligartet. En fælles variant er paneler stiliseret som naturligt træ. De bruges ofte i interiører i stil med land, loft eller Provence.

Fordele og ulemper

Ligesom ethvert andet materiale har denne en fordel og ulemper. At kende dem, kan du nemt afgøre, hvilken type paneler der skal vælges for et bestemt rum.

MDF-paneler har meget positiv feedback, så de er meget efterspurgte:

 • De lofter, der er trimmet med MDF-paneler, er lydisolerede og holder også varme.
 • Vasket perfekt på nogen måde, er ikke bange for fugt. For at panelerne ser godt udplejede, er det nogle gange nok at tørre deres overflade.
 • De har en overkommelig pris, hvilket er meget lavere end prisen på træpaneler. Så denne mulighed er helt sikkert velegnet til dem, der ønsker at spare penge, men ønsker ikke at gøre det på bekostning af indretningens kvalitet eller tiltrækningskraft.
 • Nem at installere, så enhver vil klare deres installation. Selvom en af ​​lamellerne er beskadiget, kan den udskiftes, og det kræver ikke meget arbejde.
 • Efter installation kræver ingen yderligere behandling.
 • Denne proces er ren, og som følge heraf kan der kun dannes støv.
 • Paneler passer perfekt ind i det indre af ethvert rum.

Denne type hud har flere ulemper, der skal tages i betragtning ved arbejdet med dem:

 • Som ethvert træ kan MDF ikke lide fugt, undtagen vandtætte paneler. Skimmelsvamp og svamp kan forekomme som følge af fugteksponering for træ. Derfor anbefales de ikke til brug i badeværelser, saunaer. Faktisk kan de deformeres på grund af overskydende fugt. Hvis loftet er fyldt med vand, vil det være ubrugeligt og skal genoprette reparationen helt. For værelser med høj luftfugtighed faktisk brug af PVC paneler.
 • I modsætning til træ er MDF let beskadiget af genstande. Men for loftet er det ikke skræmmende.
 • Hurtig brandfarlig. Derfor er det under installationen vigtigt at bruge en korrugering til ledninger, der beskytter panelerne mod gnister.

arter

Loftpaneler har flere sorter. Hvide paneler, der ikke har nogen finish, er billige. Skinnende med en blank overflade vil være dyrere. Hver art har sine egne fordele.

med fineret

Sådanne paneler er ikke billige. I fremstillingsprocessen anvendes der naturligt træ, som anvendes til materialets forreste belægning. Udseendet af MDF paneler er ikke anderledes end træprodukter. Farvepaletten, såvel som teksturet efterligner træ. Men hvis du ser godt ud, er forskellen umiddelbart synlig.

Størrelserne på MDF ark vælges afhængigt af bredden og længden af ​​loftet. Sådanne paneler vil se godt ud og tjene i lang tid i stuen eller soveværelset. Men i badeværelset eller i køkkenet mister de hurtigt deres udseende.

Vandtæt

Ceiling vandtætte paneler har en lamineret overflade. De er dækket af en polymerfilm med vandtætte indikatorer. Teknologien i deres skabelse er på mange måder ligner fremstilling af laminat, så de betragtes som de mest holdbare. Sådanne paneler fremstilles i form af kunstig belægning under en sten eller træ. På grund af deres fugtighedsbestandighed bruger mange sådanne paneler i køkkener. Sammenlignet med finér er de meget mere praktiske og billigere.

malet

En af de billigste typer af MDF er malede paneler. De har i modsætning til laminerede paneler ikke en beskyttende film. Derfor bruges de ofte til udsmykning af stuer, hvor de vil være lette at passe på. Disse typer af paneler er både matte og blanke. Har et stort farveområde. Disse er gule, hvide, blå og andre. Paneler er perfekt kombineret med andre materialer.

Papircoated

Sådanne paneler har en papirbase på forsiden. De bruges i tørre rum, fordi de er meget bange for fugt. For eksempel på verandaerne, i stuen. De er meget nemme at installere, skræddersyet til alle loftparametre. Panelerne er meget populære på grund af den lave pris.

Hvordan vælger man?

Loft dekoration - et vigtigt stadium i design af rummet. Efterhånden fanger han straks øjet. Ofte kan loftet på MDF-paneler kaldes et designkunstværk. Derfor bør deres valg næres med al alvorlighed. Der er tre typer af dette materiale:

 • Rackpaneler. De er meget nemme at installere. Ofte bruges til loft i træhus.

Fuldt ark af MDF. De giver meget store muligheder for kreative ideer. Tykkelsen af ​​dette ark starter fra fem millimeter. De bruges hovedsagelig til installation af to-niveau-stræklofter.

 • Paneler i form af kvadrater og rektangler anvendes oftest til afslutning af lofter i kontorbygninger eller i butikker.
 • Paneler med 3D-effekt er de dyreste. Hvis du vælger dem, skal du være opmærksom på belægningen, som udføres af maskinen. Ved hjælp af sådanne paneler kan du endda lave et buet loft. Installationen er dog bedre at betro eksperter.

Uanset hvilket materiale der vælges, er der nogle enkle regler, som du bør overholde, før du endelig beslutter dig for et køb:

 • Overfladen på panelkortet skal være fladt, uden fejl, ellers vil huller i loftet være synlige.
 • Det er nødvendigt at omhyggeligt vælge en tegning, så den er klar og ikke sløret. Hvis du ikke gør det, kan du ødelægge loftets udseende.
 • Udvalgte almindelige paneler eller med mønster skal nødvendigvis kombineres med resten af ​​interiøret.

MDF paneler passer bedst til at afslutte loftet i et træhus. De er miljøvenlige, nemme at installere og fungerer også som et glimrende supplement til interiøret.

Installationstips

Når du har defineret typen af ​​paneler, kan du fortsætte til installationsarbejdet. Sørg for at lave en liste over alt, hvad du behøver for at afslutte loftet og lave de rigtige beregninger, så der ikke er meget affald i slutningen af ​​arbejdet. Forberedelse af loftet tager ikke meget tid. Det vil trods alt nok være nok til at kontrollere, at overfladen er så holdbar og at fjerne overskydende gips. Hvis loftet er malet og i god stand, kan du ikke engang røre ved det.

Næste trin er forberedelsen af ​​værktøjer. Den første ting du har brug for er markup materialer. Disse omfatter et niveau, en student lineal og en simpel blyant, samt et målebånd på mere end tre meter for at gøre det nemt at måle loftet.

Du skal også vælge værktøjer til at installere rammen under panelet. Sørg for at tage saks til metal, punch for at etablere rammen, skruetrækker til fastgørelsesdele, jernprofiler eller træstænger til rammen samt skruer af forskellig længde. Til opførelsen af ​​bunden af ​​loftet bliver der brug for MDF paneler, sokliste til dekoration samt alle former for stik og stik

Så kan du begynde at markere. For at gøre dette, omkring omkredsen af ​​rummet skal du lave en linje, der trækker sig fra loftet med 4-10 centimeter afhængigt af loftets ujævnheder. Det er nødvendigt at bestemme med en speciel enhed, hvor ledningerne er placeret. Efter det er nødvendigt at bemærke i blyant, hvor den går, så i færd med at arbejde for ikke at røre ved det.

Næste trin er boringen af ​​huller i væggen med et interval på 30-40 centimeter. For at gøre dette skal du bruge et slag. Derefter fastgør profiler med skruer i hele rummet. Derefter fastgøres en anden profil lige i midten af ​​loftet. For at gøre dette bliver dens ender omdannet til en sidestruktur.

Først da er de centrale profiler og perimeterprofiler med samme sekvens forbundet. Hvis der ikke er nok solide dele, bliver det resterende område fyldt med stumper med specielle stik. Alle faser af rammestrukturen skal kontrolleres ved hjælp af et niveau, så der ikke er nogen problemer ved afslutningen af ​​loftet. Alt der stikker ud af rammen, skal du skære ved hjælp af saks til metal.

Det næste skridt er at montere skinnerne på den allerede færdige ramme. For at gøre dette er de ekstreme lameller fastgjort til profilen med skruer med en afstand på ca. 30-40 centimeter - en skinne falder på et rammelement. Hvis rummet er opvarmet, er det på dette stadium, at isoleringslaget ligger.

Derefter kan du fortsætte med installationen af ​​MDF paneler, som fastgøres ved at indsætte pigge i sporene, der ligger på kanten af ​​panelet. Det første element er fastgjort med en skrue eller negle med en spids til hjørnet af væggen. Så lukker alle disse mangler loftloven.

Det næste panel er installeret i rillen foran og er fastgjort til klyaymeren på bagsiden. På denne måde er loftet dækket. Men glem ikke de steder, hvor der vil være lamper eller lamper. Så snart panelet er fastgjort på det rigtige sted, skal du bringe ledningerne ud. Det sidste trin er installationen af ​​loftsplinter. Fra alt dette kan vi konkludere, at installationen af ​​loftpaneler ikke er vanskeligere end vægpanelerne.

Smukke eksempler

MDF paneler kan bruges i forskellige rum. For at en sådan tilføjelse til interiøret ikke kan ødelægge det overordnede billede, er du nødt til at bruge som et eksempel ideerne til rigtige herrer i deres håndværk.

Moderne stue

En smuk stue i moderne stil er en fest af minimalisme og begrænsede toner. Baggrunden i dette værelse er kontrasterende - en del af rummet er mørkt, dels er det meget lyst. I den mørke zone er loft og væg dækket af MDF paneler af samme farve. Materialet er stiliseret som en parketgulve, som ser meget interessant ud. Denne baggrund føjer til komforten og sætter hele familien og gæsterne i ro.

Træets farve matchede og produkter fra tekstiler. Disse er ikke kun rutede gardiner, men også de samme stilfulde puder.

Klassisk interiør

Det andet eksempel er en smuk stue i klassisk stil. Den er lavet i lyse farver. Gulvet er det mørkeste, væggene er kaffe, og loftet lavet af MDF paneler er meget let. Smuk dekoration rundt om kanterne minder os om de gamle huse, hvor lofterne blev dekoreret med stuck. En baggrundslys giver dig mulighed for at føle sig godt tilpas i enhver del af rummet. I midten af ​​loftet er en luksuriøs lysekrone, der tjener som en ægte dekoration af dette rum.

På baggrund af et sådant let loft ser det godt ud, og møblerne har gjort nogle få toner mørkere. Denne sofa, og stole, og hylder, og alt hvad du behøver for et behageligt ophold i selskab med kære.

Bright siddeområde

Det sidste eksempel er et værelse indrettet i lyse farver, der tjener som et sted at slappe af eller arbejde. For lyse farver er kendt for at slappe af. Men skyggen af ​​yellowness, som er til stede her, lige modsat, vil oplade personen med energi. Og væggen og loftet og gulvet er designet i en farve, så værelset ser ikke ud til at være farvestrålende. Desuden blødgør de stiliserede træindsatser den hvide baggrund af væggen.

Manglen på brede vinduer ved siden af ​​aflæsnings hjørnet kompenseres af god belysning. Omkring loftets omkreds er pæne lysekroner, der giver et behageligt lys.

MDF paneler er en god mulighed for at afslutte et moderne værelse. Det er ligegyldigt, om det er et soveværelse, et badeværelse eller et køkken - med passende pleje vil de vare længe, ​​uanset hvor de bruges. Overvej producentens anbefalinger om pleje, designtips ved afslutning, og så vil dit interiør være unikt og beundringsværdigt for alle de gæster, der kom til dit hus.

Sådan monteres panelet i loftet, se nedenfor i videoen.

MDF-paneler til loftet: Materialegenskaber og installationsanvisninger

For nylig, når der udføres efterbehandling arbejde i hjem ved hjælp af MDF paneler til loftet. Dette materiale tiltrækker indenlandske brugere med en relativt lav pris og muligheden for selvmontering. Det er kun vigtigt at kende nogle regler for installation af MDF og fastgør en træ- eller metalramme.

Det moderne byggemarked tilbyder køberen 3 hovedtyper af paneler:

 1. Coated finer.
 2. Med lamineret lag.
 3. Ubestrøget (brug af maling efter installation).

I det første tilfælde er MDF-loftsplader dækket af naturligt træfiner af værdifulde arter, så de er de dyreste. Den anden type produkter er dækket af et polymerlag. På en sådan overflade kan du anvende et hvilket som helst mønster eller simpel belægning.

MDF finerpaneler, lamineret og til maling

Tip! Den laminerede version er modstandsdygtig over for forskellige kemiske påvirkninger, fineret - tåler helt chok og anden mekanisk belastning. MDF til loft uden frontbeklædning anvendes som startlag til maling, derfor er det ikke beskyttet af noget.

Panelerne kan produceres i forskellige former og størrelser, men dimensioner betragtes som standard - 3 meter ved 0,25 meter. Det er også muligt at bestille produktet i overensstemmelse med de enkelte parametre.

Fordele og ulemper

Hvis vi taler om de positive aspekter af dette materiale, fremhæver især følgende:

 • Nem installation. Selv en novice-mester uden professionelt udstyr kan installere disse produkter.
 • Rene arbejde. Efterbehandling af loftet på MDF paneler er 100% "tørt", under installationen kan støv dannes og ikke mere.
 • High zvuko og varmeisolerende indikatorer.
 • Nem pleje. Det er nok at tørre den færdige belægning med en fugtig klud.
 • Lang levetid.
 • Muligheden for lokal reparation.
 • Attraktivt udseende.
 • Bredt udvalg og prisklasse.

Fiberboard har også nogle ulemper:

 1. MDF har alle mangler af træ. Det er udsat for fugt, svampe, skimmel og insekter. Den forreste del er i stand til at beskytte materialet mod små stænk af vand, men hvis naboerne hældes ovenfra, bliver loftet ubrugeligt.
 2. Lav holdbarhed. Produkterne beskadiges let med skarpe genstande.
 3. Antændelighed af materialet. I den henseende skal der for gulvbelægning under loftet anvendes en korrugering, som i tilfælde af kortslutning vil slukke gnister og vil ikke tillade materialet at antænde.

Montering af paneler på loftet

Installation af MDF-paneler på loftet kræver næsten ingen forberedelse. Det er kun nødvendigt at kontrollere overfladen for styrke. Hvis gips eller hvidvask er strødt under hammerblæserne, er det bedre at fjerne det. Du kan ikke røre laget af maling eller tapet, hvis belægningen er i normal stand.

Før du installerer panelerne, fjernes gips, malingen eller hvidvaskningen fra loftet.

Før installationen skal du sørge for at behandle væggen med en antiseptisk sammensætning og lad den tørre.

Du skal også forberede følgende værktøjer og materialer:

 • Blyant, niveau, målebånd, linjal - til mærkning.
 • Perforator, skruetrækker og saks til metal - for at installere panelerne selv.
 • Metal eller træprofil, skruer og hængende elementer.
 • Fiberplade, bundplader og stik, stik.

Du har måske brug for en skjult postfinder.

Værktøjer kræves til montering af MDF paneler

Rammontering

Loftet på MDF-paneler installeres oftest på rammen af ​​metalprofiler med en zinkcoating.

 1. Først og fremmest skal du markere basen. For at gøre dette skal du trække sig tilbage 5 cm fra loftet på hver væg og tegne en linje omkring rummets omkreds. Brug konstruktionens niveau til at kontrollere linjens fladhed, hvorefter en speciel enhed skal kontrollere om skjulte ledninger. I tilfælde af detektion er det nødvendigt at markere disse steder for ikke at bore det.
 2. Skær startprofilen til den ønskede størrelse. Læn det mod linjen og bor huller ved hjælp af en perforator med et interval på 40 cm. Hvis fiberplader med høj densitet blev købt, er det bedre at tage et trin på 30 cm. Derefter skal du installere profilen omkring rummets perimeter på skruerne.

Ceiling markup og profil installation

 • Det næste skridt er at finde loftets centrum og tegne en langsgående linje. Ifølge denne markering er der installeret en anden profil, hvis ender fører til startstrukturen.
 • Monter de resterende dele mellem den centrale profil og omkredsen. Hvert næste niveau er taget fra det nyinstallerede element, så de går i en linje. Ved brug af mediumdensitetspaneler bliver profilhøjden lavet 40 cm, i det andet tilfælde 30 cm. Hvis profilen er færdig og rammen ikke er samlet endnu, kan de resterende elementer laves af trimning og specielle stik.

  Oprettelse af kasser og monteringsplader på klyymery

 • Tip! Hvert trin i etableringen af ​​rammen skal styres af byggeriets niveau. De udbulende dele af profilerne skal enten være trimmet med metal saks eller bøjet. På vanskelige steder kan en skruetrækker vedhæftning bruges til at skrue fast i fastgørelsesanordninger.

  MDF-paneler på loftet installeres ved hjælp af træpuder, der er fastgjort til rammen. Ekstreme stænger skal fastgøres på profilen ved hjælp af skruer i en afstand på mindst 5 cm fra væggene. Det er også vigtigt at tage højde for loftsplinten, som senere installeres. Den optimale afstand mellem stængerne skal være 30-40 cm. Det vil sige, at der skal være 1 bar pr. Rammeelement.

  Hvis du planlægger at lægge hjælpemidler eller installere isolering, så skal du gøre dette på dette tidspunkt.

  Montering MDF

  For at fremskynde og lette denne procedure kan du købe specielle indehavere i butikken. Lofter lavet af MDF installeres i henhold til følgende teknologi ved hjælp af tunge- og rillesystemet:

  1. Det første panel er monteret på skruen eller sømmen med en spids i hjørneretningen. Fastgørelsespunktet skal være mindst 20 cm. Ved førstnævnte kan fastgørelsen synes at ødelægge belægningens udseende, men så vil soklen skjule alle fejlene.
  2. Det næste element er monteret i sporet af den forrige. På bagsiden er den fastgjort til kleimer. Til disse formål er der en særlig tung på fastgøreren.
  3. Således får man hele loftet på MDF.
  4. I slutningen installeres stik og hjørner.
  Fased installation af MDF paneler i loftet

  Tip! Til behandling af produkter kan du bruge en manuel eller elektrisk stiksav. Med dette værktøj skæres også huller til belysningsarmaturer.

  Installation af paneler i loftet er en ret simpel proces, der ikke kræver specialundervisning, erfaring og professionelt udstyr. Det er kun vigtigt at følge ovenstående anbefalinger og huske om sikkerhedsforanstaltninger.

  MDF paneler til loftet: fordele og ulemper

  Afslutning af lofterne med MDF-paneler er en billig måde at finere loftoverfladen på. En sådan plating er "berømt" for sine fremragende lyd- og varmeisoleringsegenskaber såvel som for dens billighed. Gennem brugen af ​​MDF-paneler er det muligt at realisere forskellige designideer og skabe en original, men samtidig hyggelig stemning i dit hjem.

  Særlige egenskaber

  MDF-paneler er plader til fremstilling af hvilke specialiserede træfibre anvendes. Produkter skabes ved at trykke små træflis under påvirkning af høje temperaturer og tryk. For at forbedre ydeevnen tilsættes carbamidharpikser til råmaterialerne. På grund af et sådant additiv øges tætheden af ​​færdige produkter (indikatorerne varierer fra 600 til 800 kg / m2).

  Oprindeligt blev MDF-plader brugt til vægdekoration. Men snart begyndte producenterne at producere ikke kun vægpaneler, men også lofter. Materialet blev hurtigt populært hos forbrugerne på grund af evnen til at skjule fejlene i loftet og holde ejendommen oversvømmet af naboerne ovenfor. I dag er MDF boards det bedste alternativ til PVC paneler.

  Anvendelsesområde

  Loftsplader MDF - byggemateriale, som i vid udstrækning anvendes til at afslutte lofterne i lejligheden, sommerhuset, landstedet. De finer overfladen i ethvert rum: korridorer, soveværelser, stuer. Nogle typer af fremstillede produkter er "ikke bange" for fugt, hvilket betyder, at de kan bruges på steder med høj luftfugtighed: køkkener eller badeværelser.

  På grund af sin miljøvenlighed er det også muligt at trimme lofterne i børnenes værelse uden at være bange for barnets helbred.

  Dyre paneler dækket med naturligt træfiner anvendes ofte:

  • i kontorer
  • i biblioteker
  • i kultur- og fritidscentre
  • i medicinske institutioner;
  • i udstillingshallerne.

  Anvendelsesområdet for et sådant byggemateriale er bredt. Takket være et stort udvalg af paneler vil alle kunne vælge produkter baseret på deres krav til deres design og omkostninger.

  fordele

  Når du vælger et bestemt materiale til indretning, er det vigtigt at gøre sig bekendt med sine fordele og ulemper. For at afgøre, om der skal finér loftoverfladen med MDF-paneler, er det nødvendigt at studere sine positive egenskaber. Således omfatter fordelene ved produkter flere egenskaber.

  • Pålidelighed og lang levetid. Med forbehold af reglerne for installation og drift kan materialet vare i mindst 10 år.
  • Fremragende lydisoleringsegenskaber. Installerede paneler vil "stumme" støj fra naboerne ovenfor.
  • God varmisoleringsevne. Materialet er i stand til permanent at bevare varmen i rummet og forhindre indtrængning af kulde fra gaden. Denne ejendom er især værdifuld for ejere af private bygninger og ejere af lejligheder beliggende på de øverste etager.
  • Nem installation. For at installere panelerne kræver der ikke særlige færdigheder. Alt arbejde kan gøres ved hjælp af værktøjerne ved hånden. Installation er let at gøre for hånden, uden de hyrede håndværkers service.

  Loftsplader

  Venner i online-butikken Paneli-Shop.ru viste loftpaneler til indretning af sådanne lokaler som et badeværelse, toilet og balkon.

  Disse paneler er perfekte til både tekniske specifikationer og forskellige farveindstillinger og billeder.

  I vores katalog er der et stort udvalg af de nyeste dekorative paneler til loftet med et mønster og blot hvidt, og i produktkortene er der en detaljeret beskrivelse med et foto og en pris.

  Hvis du ikke kan finde paneler til loftet, eller noget ikke er klart, kan du ringe til vores telefonnummer 8 (499) 380 - 80 - 60 og vores konsulenter hjælper dig med at vælge forskellige muligheder.

  MDF loftspaneler - Detaljeret selvinstallationsvejledning

  Hvis loftet i dit hus "spørger" det i lang tid at blive repareret, men på en eller anden måde ikke ønskede at bære færdighederne hos professionelle plasterer, og du ikke ønsker at transportere snavs, vil MDF paneler komme til din hjælp. I denne artikel vil jeg fortælle dig i detaljer, hvad der ligger bag den outlandske forkortelse af MDF og hvordan man klæder loftet med MDF paneler uden at ty til de dyre tjenester af hyrede håndværkere.

  MDF to-niveau loft.

  Hvad du behøver at vide om MDF

  Næsten hver eneste af os havde hørt om dette materiale, men ikke alle ved, hvad MDF er lavet af, og hvordan disse paneler er bedre end deres konkurrenter. Forresten er hovedkonkurrenterne af denne overflade spånplader (spånplader) og fiberplader (fibreboard).

  Forsøg ikke at dechiffrere forkortelsen MDF i den russiske fortolkning. Det stammer fra den engelske "Medium Density Fiberboard" og bogstaveligt oversættes som medium density fiberboard. Men dette materiale er helt forskelligt fra det klassiske fiberboard.

  Flere almindelige byggematerialer til fiberplader, spånplader, OSB og MDF er fremstillet af affald fra træbearbejdningsindustrien. Men fra denne liste anses MDF for at være et absolut økologisk sikkert produkt, og årsagen ligger i den oprindelige produktionsteknologi.

  Udvalget og farverne på MDF's overflade.

  Til fremstilling af sådanne plader anvendes fint træstøv. Bemærk, ikke savsmuld og flis, nemlig støv. Jeg vil ikke bore dig med en dybtgående historie om teknologiske kompleksiteter, men du kom jo ikke til dette websted for dette.

  Kort sagt ser det generelle princip ud som dette: I starten tilføjes paraffin til godtørret træstøv til et bundt og den ønskede konfiguration af plader dannes af denne masse. Efter støbning falder produkterne under en kraftig tryk med samtidig opvarmning, og derfra kommer det færdige ark ud.

  Hemmeligheden om høj styrke og miljømæssig renlighed af materialet ligger i det faktum, at naturligt ligninklæbemiddel under højt tryk og ved høj temperatur frigives fra træstøv. Takket være denne lignin selv bliver pulp en solid monolitisk plade.

  Loft med indbygget belysning.

  Hvis du tror producenterne, i modsætning til konkurrenterne, i produktionen af ​​MDF, er moderne klæbemidler slet ikke brugt, er alt naturligt. Følgelig vil pladerne ikke fonitere det samme formaldehyd som for eksempel spånplader. Så du kan endda montere dem i børnehaven.

  Ud fra min egen erfaring kan jeg selvfølgelig sige, at denne udseende ser anstændigt, forholdsvis let at samle, det er holdbart og vil tjene i lang tid. Men husk, MDF er godt oplyst, så kontoret kan have problemer med brandinspektøren.

  Plus, jeg anbefaler ikke at bruge MDF paneler til loftet i badeværelset. Selvom mange modeller hævdes at være fugttætte af fabrikanter, kan de ikke modstå rigtig høj luftfugtighed og stratificere med tiden.

  Solid finish loft MDF paneler.

  Valg af det rigtige materiale

  Inden du installerer loftet på MDF-panelerne med dine egne hænder, skal disse paneler stadig vælge. Nu på markedet er forskellige muligheder for en sådan finish.

  Disse er primært paneler med struktureret eller blank laminering, finerede paneler, lamineret med PVC film og malede paneler.

  • Tekstureret laminering betragtes nu som den dyreste. Den mest almindelige er tekstur og indretning under naturligt træ. Sidste mode er den såkaldte 3D tekstur. Udvalget af forslag i denne niche er ret bredt, fra abstrakte mønstre til semantiske strukturerede paneler og lige portrætter. Sagen er smuk, men meget dyr og mere egnet til møbler eller vægge end til loftet;

  MDF loft på 3D paneler.

  • Glatte lamineringspaneler er billigere, men de har næsten samme produktionsteknologi som deres teksturerede modparter. Den eneste forskel er fraværet af tekstur. I resten er det færdige panel taget og indsat med papir eller malet med en særlig forbindelse. Hvorefter toppen er lamineret med holdbare melaminharpikser;
  • Paneler, fineret, fineret, værdsat ganske højt. Finer er en tynd del af naturligt træ 2 - 3 mm. Dette materiale a priori kan ikke være billigt, så når du bliver tilbudt et nyt fineret MDF panel til latterlige penge, nægter du det bedre. Der er en slags trick her, enten er finer ikke naturligt, eller limen er skadelig;
  • Lamination med PVC film kan kaldes en budget mulighed. Der er ikke meget at fortælle om teknologien, kun panelet er taget og limet over med en PVC-film. Det eneste, jeg vil advare dig om, er fakes. Smarte kinesiske venner og nogle af vores "tankevækkende" producenter tager ofte almindelig fiberboard og klæber den over med film.
   Prisen på sådanne paneler er billig, men filmen skrælner i løbet af året. Du kan skelne dem efter tæthed. Fiberboardmateriale er blødt og ret let punkteret med en kniv eller ale, med MDF et sådant tal vil ikke fungere;

  PVC folie laminering.

  • Med hensyn til farvning, nu i butikken kan du finde begge rene plader til farvning, og allerede malet præfabrikerede. Her er der også en nyansering. Fabriksmaleri kan bestå af 2 typer: Den første type er billig, fordi den bruger de sædvanlige, relativt billige sammensætninger. Den anden slags er værd at de fantastiske penge, på grund af at sådanne paneler er dækket af bilkvaliteten af ​​høj kvalitet og poleret i overensstemmelse med alle reglerne.

  MDF paneler dækket med bil emalje.

  Med hensyn til dimensioner er denne finish tilgængelig i 3 versioner: store, brede ark med stort dækningsområde, firkantede paneler og lange lameller. For loftet er bedre at tage lange lameller.

  Størrelsen af ​​MDF-paneler i hver niche varierer afhængigt af producentens specifikationer. Jeg bruger normalt paneler med dimensioner på 2600x238x6 mm. De er udstyret med forbundne riller og er fremragende til både vægge og loft.

  Standard MDF lamella 2600x238x6 mm til loft og vægge.

  Selv færdiggør loftet

  Loftet på MDF-paneler med egne hænder kan udstyres på to måder. Den mest praktiske og pålidelige måde er at installere beklædningen på rammen. Du kan stadig lim materialet til loftet, men der er begrænsninger. Det er nødvendigt at begynde med valg af værktøjet.

  Et par ord om instrumentet

  I de fleste tilfælde vælger folk nøjagtigt rammemetode til installation, derfor vælger vi værktøjet til denne metode:

  • Fra et relativt dyrt værktøj vil du helt sikkert have brug for et slag, uden det kan du ikke rette rammen;
  • Til skæring af dette materiale er det bedre at have en bærbar eller stationær miter sav. Men det er et dyrt værktøj, det vil være billigere at købe et stik. I ekstreme tilfælde kan du gøre med en hacksaw;

  Mitre så på sengen.

  • Med antallet af skruer, som vi skal skrue, anbefaler jeg at købe en skruetrækker. Fastgøring med en enkel skruetrækker vil tage tid og kræfter flere gange mere;
  • Ud over det sædvanlige byggeriiveau har vi også brug for et flydende niveau (to plastflasker med gradueringer forbundet med et langt fleksibelt rør). Den ideelle løsning ville være et laserniveau, men prisen er ublu;
  • Hvis du beslutter dig for at lave en ramme af metalprofiler, skal du have saks til metal;
  • Naturligvis bør alle selvstændige respektfulde håndværkere have et målebånd, en hammer, en farveledning, en kerne og andre lignende værktøjer.

  Hvis du ikke ønsker at krølle, så grind træ og materialer, der er lavet på grundlag af træ, er strengt forbudt. Og for dem, der tvivler, kan jeg råde dig til at se på billederne online, om emnet at skære træ med en mølle.

  Rammeindretning

  Af alle stadier af arbejdet er montage af rammen på loftet med egne hænder det mest ansvarlige erhverv. Loftrammen kan monteres af metalprofiler, analogt med rammen til gipsvæg og også fra træstænger.

  Metal drejning til drejning af loggia loftet.

  Du kan ikke sige, at en af ​​dem er bedre eller værre, du skal vælge, afhængigt af, hvad der er mere praktisk for dig at arbejde med. Da jeg lovede dig en detaljeret historie, vil jeg beskrive begge muligheder, og vi vil starte med en metalstruktur.

  Først skal du rydde op i loftet selv. Hvis det er malet med vandbaseret maling, så er der intet at bekymre sig om, forlad alt som det er.

  Baggrund er ønskeligt at fjerne. For at gøre dette, fugter dem med vand og åbner ventilationskanalerne, som regel falder tapet af sig selv. Ellers skrab dem med en metal spatel. Faren er, at hvis tapetet falder ud under rammen, så med kortslutning kan tørpapir straks fyre.

  Plastered loft skal tappes og blot skales af stucco. Plastering igen eller ej, din virksomhed. Jeg skal i dette tilfælde for at styrke fundamentet dække alt, hvad der stadig er grunden til dyb penetration og begynde installationen af ​​rammen.

  Efter min mening er metaldelen mere pålidelig. Profilerne selv er altid helt glatte, hvilket betyder, at hvis alt er korrekt markeret, er der ingen problemer med installationen. Plus, hvis naboerne oversvømmer dig, bliver metallet ikke blødt, vil ikke svulme og vil ikke føre. Du bør ikke bekymre dig om korrosion i dette tilfælde, alle profiler og tilbehør er dækket af zinkcoating.

  Profiler er tilgængelige i 2 typer: UD-strimler starter, og cd-profiler er designet direkte til fastgørelse af beklædning. Fra det nødvendige tilbehør skal du bruge flere direkte aluminiumsspændinger og specielle skruer. For ikke at være forkert, er alt dette bedre at tage på ét sted, og ofte tilbyder sælgere selv tilbehør.

  Typer og størrelser af profiler.

  Arbejdet begynder med at markere niveauet for det fremtidige loft, mere præcist rammens nederste plan. For at gøre dette skal du bestemme den mest fyldte op af loftets hjørner i rummet. Det bestemmes af væskeniveauet.

  Nu fra denne vinkel måler du ned 50 mm, dette er i overensstemmelse med reglerne. Hvis du planlægger at installere dybe indlejrede loftlamper, må du derefter måle armaturets dybde, plus 10 mm.

  Alle sådanne strukturer skal monteres i et strengt vandret plan. Tag derfor væskeniveauet og overfør dit mærke til alle hjørner i rummet. Efter det skal du strække blækledningen mellem mærkerne og "slå af" horisonten.

  Fastgør UD-profilen til væggen.

  MDF-paneler er altid monteret vinkelret på rammens stødstænger. Og uanset hvilken slags ramme, jern eller træ. Der er stadig muligheder for diagonal montering af paneler i loftet, men uden erfaring er det bedre at ikke tage det, plus der vil være mindst 30% affald.

  Nu på markeringen skal du rette UD UD-profilen. Denne profil er U-formet og er monteret, figurativt set i bunden med en hældning på ca. 700 mm. I de fleste tilfælde anvendes fastgørelser til fastgørelse af "Quick installation" dowels, men profilerne er fastgjort til betonvægge med specielle ankre.

  Metal kasse installeret langs tråden.

  Omkring rummets omkreds har vi sådan en ejendommelig rille. Vi vil indsætte kanterne af cd-profilerne i det senere. Nu skal vi sætte markering for disse cd-profiler på loftet.

  Den klassiske instruktion ordinerer at montere rammens stødstænger, i vores tilfælde CD-profilen i en afstand på ikke mere end en halv meter. Men på baggrund af min egen erfaring konkluderede jeg, at under MDF kan du sætte strimlerne i trin fra 70 cm til 1 meter. Alt vil holde godt, står overfor ikke så tungt.

  Vi har brug for denne mærkning i loftet for at installere en serie af lige aluminiumsophæng på den. De støtter støttestængerne, så loftet ikke sænker. Suspensioner er også monteret i en afstand på ca. 700 mm. Når du har fastgjort suspensionen til loftet, skal vingerne på det straks bøjes ned.

  Opvarmning af loftet med penofol.

  Dem, der vil varme loftet, nu er det tid til at installere isolering. Hvis du har et betongulv og en kold loftsovn over det, er det bedre at holde skummet fast. I højhuse, for at høre støj fra naboer ovenover, kan du simpelthen holde på loftfolien folie foldet (skummet polyethylen dækket med folie).

  Nu måler du bærebjælkeprofilen skiftevis, klipp dem og installer. Hvis profilens længde ikke er nok, kan stangen øges ved hjælp af specialbeslag.

  Princippet om indretning af rammen af ​​metalprofiler.

  Normalt forårsager denne proces ikke problemer selv for begyndere. Intet kompliceret, indsæt stangen i modsatte spor i UD profilen og fastgør den på siderne med skruer til vingerne på alle tidligere installerede bøjler og til kanterne på UD profilen.

  Princippet om at forbinde profiler og montere dem på suspensionen.

  Trærammen kan monteres af metalets analoge, på lige aluminiumsophæng med obligatorisk binding til væggene.

  Men når jeg kommer over behovet for at installere en træramme, handler jeg lidt anderledes:

  Tilpasning af et buet loft ved hjælp af foringer under guiderne.

  • Som sædvanlig skal du først "afstøde" horisonten;
  • I stedet for metalbøjler med samme afstand er en række korte stænger monteret i loftet med to selvskærende skruer eller ankre;
  • Derefter er der på dem med lange skruer på træet fast bærestang. I dette tilfælde styres krumningen af ​​loftets plan af tykkelsen af ​​træforingerne.

  Montering af træstænger på foringer.

  Der er en anden simpel måde at installere en træramme på, men det er kun egnet til de huse og bylejligheder, hvor loftet er lavet af fladt armeret betonbundsplader.

  I det overvældende flertal af sådanne rum er gulvpladerne fladt. Den lille skævhed i horisonten, der er der, er ikke visuelt synlig, hvilket betyder, at den også kan ignoreres.

  Jeg forstår, at mange erfarne håndværkere vil begynde at "smide sten på mig" for denne hemmelighed, men tro mig, de fleste af dem gør bare det. Lige strimler er simpelthen direkte knyttet til armeret betonplader med ankre, og efterbehandling belægningen er syet på dem. Ved erfaring, hvis en person ikke ved, at loftets plan ikke svinder lidt sammen med horisonten, så vil han ikke se denne krumning.

  Trækasse på loftet uden underlag.

  Vigtige ting

  • Når du vælger en sektion af træplader under styrene, skal du huske på, at tykkelsen og bredden af ​​stangen ikke skal være mindre end 25 mm. Dette er minimumet, ellers kan stangen revne, når du kører negle eller skruer i skruerne.
  • Når der monteres profiler på loftet, monteres de to yderste profiler først. Efter dem er fiskelinjen eller en kapron tråd trukket. Denne tråd tjener som vejledning til montering af de resterende guider. Uden det vil det være problematisk at udlede det ideelle plan
  • I tilfælde af installation af integreret belysning skal ledningerne foretages umiddelbart efter installationen af ​​rammen. Desuden skal alle ledninger strammes i metalslangen. Husk, at MDF-materiale er brændbart, og kortslutning kan forårsage brand.

  Ledninger på loftet under kassen.

  • Når du syer loftet med paneler og når installationsstedet for det indbyggede armatur, skal du straks klippe et hul under det og trække kablet ud. Ellers vil det være meget problematisk;
  • Til skæring af runde huller til indbyggede lys er det bedre at bruge specielle metalkroner. Et sådant sæt er ikke dyrt og vil ikke være overflødigt i huset;

  Et sæt kroner for at skære runde huller.

  • Inden du installerer UD-profilen på væggen, er det meget ønskeligt at sikre, at der ikke er skjulte ledninger på dette sted, og du vil ikke afbryde live-ledningen med en skrue. For at søge efter skjulte ledninger er der specielle enheder.

  I mangel af en sådan enhed kan du navigere i distributionskasserne. Normalt er skjulte ledninger placeret fra boksen i lige linjer, strengt lodret og vandret.

  Montering af MDF-paneler i loftet

  MDF-paneler til vægge og lofter er udstyret rundt omkretsen med specielle forbindelsesspor og højder. Dem, der står over for installationen af ​​foring, ved hvad jeg taler om. Disse forbindelser gør det muligt at montere flyet helt fladt.

  Fastgørelse af slat klyaymerom.

  På den ene side af standardstangen er der en spids, og på den anden side en rille. Den første stang påføres med en spids til væggen og fastgøres til styreskruerne. Desuden skal skruen køres ikke tættere end 10 mm fra kanten af ​​stangen. Du bør ikke bekymre sig om skønhed i dette tilfælde, så skrues disse skruer med en loftsplint.

  Nogle håndværkere forlader et ventilationsgab mellem beklædningen og væggen. Men jeg ser ikke meget på dette, fordi dette hul i hvert fald vil blive lukket af soklen. Og til ventilation er der åbninger til loftlamper.

  Efter at startbjælken er installeret, er den på bagsiden fastgjort til styreklemmerne. Kleimer er en lille metalplade med en fremspringende tunge.

  Indledningsvis indgriber tungen kanten af ​​sporet af den modstående plade, og så er pladen fastgjort med en selvdrejende skrue eller et søm til styrene. Så handler vi på en lignende måde. Spidsen af ​​det næste panel skal indsættes i sporet af den forrige og fastgøres på bagsiden med en kleimer.

  Ekstremt lining ligger sjældent i størrelse. Derfor skal det skæres langs hele længden med et elektrisk stiksav eller en mitsav. Da kleimer vil have ingen steder at indsætte, skal den langs med kanten fastgøres med skruer, ligesom du har fastgjort startstangen.

  Hvis længden af ​​lamellerne til hele loftet ikke er nok, så er de forbundet ved ender, som også har tilslutningsriller. Bare husk, at endeforbindelserne mellem tilstødende rækker ikke skal være de samme. Så forbindelsen bliver meget bedre, og denne installation ser meget bedre ud.

  Montering af lameller med forskellige længder.

  Når installationen af ​​beklædningen er færdig, skal vi fastsætte loftsplinten. Ifølge reglerne herfor er det sædvanligt at bruge en fleksibel hjørnesokkel - to strimler forbundet langs hele længden, som er bøjet i begge retninger og kan monteres både på ydersiden og på indersiden.

  Fleksibelt hjørne til loftbeklædning.

  Men ikke alle ejerne kan lide dette enkle design af hjørnerne. Meget bedre ser krøllet loftfilet af MDF, som er fastgjort til limen "Flydende negle." Jeg vil fortælle om, hvordan man arbejder med flydende negle senere, og nu kort om hvordan man trimmer loftet MDF sokkel.

  Klippe soklen ved hjælp af en tømrer mousse, som rådgivet af de fleste eksperter er muligt.

  Men forbindelsen er sjældent solid, uden et hul, så jeg gør det anderledes:

  • For det første sætter jeg soklen til den ene side af hjørnet og tegner to linjer langs loftet og væggen ved planens sammenføjning;
  • Jeg gør det samme på den tilstødende side af hjørnet. To skæringspunkter af disse linjer vil være en vejledning til trimning af soklen. For tydelighed er nedenstående et diagram.

  Layoutskema til trimning af loftsplinten.

  Hvis væggene er buede, så i stedet for en stiv loftfilet fra MDF, er det bedre at tage det samme, kun en fleksibel polymerfilet. Tekstur og farve er ikke et problem nu. Men kløften mellem loftlisterne og væggen vil være væk.

  Sådan limes MDF i loftet

  At udstyre loftet, så meget lettere og hurtigere end messing med konstruktionen af ​​rammen. Plus du vil ikke tabe i loftets højde, hvilket er vigtigt for de fleste bylejligheder. Det eneste problem er, at loftet skal være helt glat. Den tilladte maksimale forskel i flyet er 2 - 3 mm pr. 1 m².

  Sæt lim på det modstående panel.

  Hvis du er en glad ejer af sådanne lofter, og du ikke er interesseret i indbyggede loftlamper, så kan du sikkert komme i arbejde. For at klæbe godt skal du dække loftet med dyb penetrationsprimer og vente, indtil den tørrer.

  Vi vil lim på "flydende negle." Limen er god, men den har sine egne arbejdsbetingelser. I første omgang læser du røret med lim ind i bygningsgeværet og anvender sammensætningen på bagsiden af ​​panelet.

  Universal lim "Flydende negle".

  Næste skal du vedhæfte panelet til loftet og straks rive det af. Sammensætningen i loftet og på MDF-beklædningen skal tørre lidt, det tager 5-7 minutter. Nu kan du sikkert tage panelet, forbinde spidsen ind i rillen og anvende til loftet. Hvis limen er af høj kvalitet, vil foringen blive taget straks.

  Hvis ved forsømmelighed "flydende negle" faldt på forsiden af ​​loftet, må du ikke forsøge at tørre med det samme, kun smøre endnu mere. Vent på, at sammensætningen tørrer og forsigtigt pry eller skær den med en kniv.

  Figured loft sokkel.

  konklusion

  MDF paneler er et glimrende materiale, der passer til både lofter og vægge. På billedet og videoen i denne artikel kan du finde nyttige yderligere oplysninger. Hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, tal.

  MDF paneler til loftet

  MDF paneler som loftsbeklædning har mange positive kvaliteter, giver dig mulighed for at implementere forskellige design ideer og ser meget stilfuldt ud. Og lofterne på MDF paneler - dette er en god mulighed for lydisolering, hvilket er meget vigtigt i lejlighedsbygninger.

  MDF paneler til loftet

  Hvad er MDF panel?

  MDF paneler er produkter fra den såkaldte medium density density fiberboard. Den russiske forkortelse "MDF" er en transliteration fra den engelske MDF, som står for "Medium Density Fiberboard", hvilket betyder en plade af træfibre.

  Loftpaneler MDF

  Produktionsteknologien af ​​MDF boards kan kort beskrives: små træflis presses tæt, udsættes for højt tryk og temperatur. For at træpartiet ikke skal smuldre, anvendes carbamidharpikser til binding. Tætheden af ​​det endelige materiale varierer fra 600 til 800 kg pr. Kvadratmeter.

  På grund af MDF's særlige produktionsteknologi har panelerne erhvervet visse driftsegenskaber - det er relativ vandmodstand, lang levetid og biostabilitet.

  Tip! For første gang blev MDF-stålpaneler produceret i 60'erne af det 20. århundrede i Amerika, og derfor er de et relativt nyt efterbehandling på byggemarkedet. I Rusland begyndte den først at blive frigivet i 1997. Og på det globale marked for produktion af MDF-paneler er det ledende, da det ikke er svært at gætte, Kina.

  Afslutning af et loft på en balkon og loggia med MDF paneler

  På grund af høj ydeevne samt en relativt billig pris har MDF-komfuret fundet bred anvendelse på forskellige felter. Den er lavet af:

  • møbler facader og møbler selv;
  • paneler til indretning
  • gulve;
  • kabinetter til akustik;
  • forskellige tara;
  • økonomi paneler til detail rum.

  Afslutning af rummet mdf paneler

  Forgængeren af ​​MDF-plader er et spånplader, som sammenlignet med et nyt materiale har meget dårligere præstationsegenskaber. Det er mindre holdbart, det er mindre modstandsdygtigt mod fugt, det bevarer og absorberer lyden mindre godt og har færre muligheder for at implementere design ideer.

  MDF bord kan færdiggøres med forskellige materialer - finér, PVC film, maling. Meget godt, det har etableret sig i fremstilling af møbler.

  MDF-plader lærte hurtigt at lave finishpaneler, som ikke kun bruges til vægbeklædning, men også til loftindretning. Og i betragtning af det faktum, at dette materiale gør et fremragende arbejde med opgaverne til at skjule fejlene i loftoverfladen og gemme ejeren af ​​lejligheden fra naboens tramp ovenfra, er den fremragende til konstruktionen af ​​loftet.

  Ekstern tekstur af MDF vægpaneler

  Fordele og ulemper

  Som andre materialer har MDF-paneler til loftindretning deres fordele og ulemper. Og for at afgøre, om du har brug for disse lofter, skal du gøre dig bekendt med hvert af nedenstående punkter. Beskrivelse af ydeevneegenskaber vil bidrage til at træffe det rigtige valg.

  Plusser MDF-paneler som finish til dekoration af loftet.

  1. Holdbarhed og holdbarhed. Da MDF-paneler helt modstår forskellige miljøpåvirkninger, kan de vare i mange år uden at miste deres attraktive udseende. I den henseende er de ikke værre end naturligt træ.
  2. Modstand mod temperatur ekstremer. MDF paneler er ikke bange for kulde og varme. Men de kan ikke lide kritiske temperaturfald, især i "våde" regioner.
  3. Lydisolering. MDF-panelerne indeholder helt udenfor støj, og hvis lofterne af dem også lægger lydisolerede materialer, er trampen på toppen af ​​dig ikke ligefrem truet.
  4. Termisk isolering. MDF paneler holder koldt godt og opretholder varme. Dette gælder for dem, hvis lejligheder er placeret på de øverste etager i lejlighedskomplekser, næsten under taget.
  5. Lav pris Det giver dig mulighed for at købe MDF paneler og trimme dit loft til næsten alle, selv en dårlig person.
  6. Attraktivt udseende. Takket være de forskellige muligheder for udvendig trim, ser panelerne smukke, stilfulde og, vigtigst af alt, forskellige. Og det betyder, at du kan hente dem til næsten ethvert interiør.

  Størrelser af MDF paneler

  MDF vægpaneler

  Men MDF-paneler er ikke et ideelt materiale til loftindretning, da det har nogle ulemper.

  Cons MDF paneler som efterbehandling materiale.

  1. Loftet af MDF paneler, selvom de er helt vandtætte, kan stadig ikke lide vand. I tilfælde af oversvømmelse kan loftoverfladen miste sit udseende. Fugtighedsniveauet i et rum, hvor loftet er lavet af MDF, bør ikke være over 70%. Derfor er ikke alle paneler monteret i badeværelser, saunaer, badeværelser og værelser med tilsvarende formål. I tilfælde af langvarig udsættelse for fugtig luft begynder MDF-panelet at deformere og miste udseende. For badeværelser er der fugtisolerede paneler.
  2. MDF paneler er godt oplyste. Det skal huske på, at ikke kun træflis selv er let brændbare, men også harpikser, som de er imprægneret med. PVC og gips er meget mere ildfaste materialer. Så i badet vil ikke arbejde for at afslutte loftet på MDF paneler.

  Ark MDF paneler

  Tip! Ikke desto mindre kan MDF-paneler øge brandsikkerheden. For at gøre dette er de dækket af et særligt brandbekæmpelsesmateriale (flammehæmmende).

  1. Overfladebelægningen, som gør MDF panelet så attraktivt udseende, er let beskadiget og revet af ved mekanisk handling. Men for loftet vil denne faktor ikke spille en afgørende rolle.

  Typer af MDF paneler

  Under sætningen "finishpaneler MDF" betyder faktisk en gruppe af forskellige produkter. Faktum er, at der er flere former for udvendig dekoration af dette materiale.

  En række MDF paneler

  Tabel. Typer af MDF paneler.