Loftsrammer til gardiner, valgmuligheder

I moderne interiører anvendes loftlister ofte. De adskiller sig fra standardvægstænger ved fastgørelse og visuelle effekter (de gør rummet visuelt højere). Denne type tagskinner er installeret, hvis væggen ikke kan understøtte gardinens vægt, eller afstanden fra vinduet til loftet er for lille. Et stort udvalg af voluminøse loft baguetter er til salg, samt skjulte strukturer, der giver mulighed for at fokusere opmærksomheden på andre detaljer i det indre af rummet.

Funktioner af valget af loft taggrunde

Hvis du vælger loftet cornice til rummet, bør du overveje dens dimensioner. I et rummeligt værelse med højt loft er det tilrådeligt at installere en bred baguette, som vil favorisere at fremhæve dens proportioner. I et rum med en mere beskeden størrelse med lavt loft er der installeret tynde corbels, som ikke vil "knuse" af deres massivitet.

Tip: For visuelt at udvide vinduet cornice gør en bredere åbning med 30-50 cm.

Varianter af loft taggrunde

Ifølge produktionsteknologi er der to typer baguetter, der kan installeres i loftet:

 • Aluminiumprofil - stærk og holdbar cornice af monotont design
 • Plastdækket er en billig plastkonstruktion, der er kendetegnet ved en række modeller og farver.

Til noten: Sommetider er strengkonstruktioner installeret i loftet eller med en barbell, men de er mere overordnede og dårligere i profil- og busbarfunktionalitet.

Dæk cornice har følgende fordele:

 • Overkommelige omkostninger;
 • Nem installation;
 • Komfort i drift
 • Evne til at ændre konfigurationen.

Aluminiumskorn er kun sølvfarvede farver, plastik - for det meste hvide. For at give dem et mere præsentabelt udseende, kan du bruge et dekorativt foring.

Afhængigt af hvor mange gardiner der er planlagt at blive installeret, kan loftkonstruktionerne være:

 • Enkelt række (profil har et tværsnit på 48 * 17 mm);
 • Dobbelt række (profilstørrelse 79 * 17 mm);
 • Tre-rækker (profil tværsnit 88 * 112 mm).

Til noten: længden af ​​tagene er indstillet til vinduets mål, det kan være op til 6 m.

Afhængigt af hvilket materiale gardinerne syes fra, kan gardinstænger være:

 • Lyshule design til gardiner af lette stoffer;
 • Forstærket - har et specielt fyldstof, der gør det muligt at klare tunge gardiner.

I henhold til installationsmetoden er alle loftsplanker opdelt i:

 • Indramning - plaststænger installeret direkte på loftet;
 • Skjult - designet er maskeret under loftsplinten udenfor det er usynligt.

Til notatet: gardinerne med den skjulte installation af tagskæggene falder smukt ned, hvilket skaber effekten af ​​et højere loft. En sådan vinduesramme er velegnet til ethvert interiør, fordi det ikke har en klart defineret stil.

Funktioner montering af tagene på parenteserne

Inden du installerer loftet, skal du lave en markering. Ved hjælp af en linjal og en blyant på overfladen tegner de en flad linje på stavens planlagte placering, og prikker angiver monteringsbeslagene.

Hvis baren er lang, eller hvis det er planlagt at hænge tunge gardiner på det, skal du installere en anden beslag midt i corniceen. Derefter borer de huller i de planlagte punkter med en boremaskine, indsætter dowels i dem og fastgør beslagene i loftet med skruer. Takskæggene er hængt på de monterede beslag, derudover fastsættes det med låseskruer.

Tip: For at danne smukke ensomme folder på gardinerne, fastgøres ringe / kroge til dem på samme afstand (10-15 cm).

Dækskærme - design og installationsfunktioner

Dækkornet er en profilkonstruktion, hvori en intern skinne er monteret, langs hvilken rulleskinner med kroge til gardin gardiner og gardiner bevæger sig. Løbere kan arrangeres i en eller to rækker, afhængigt af hvor mange lag gardiner der forventes. Deres optimale arrangement er i hver 10 cm stof.

Løbere i bjergene kan være enten eksterne eller interne (skjulte). Ofte brugt skjult placering, når løberne er placeret i dækkets indvendige spor - dette gør det muligt at tilpasse designet ind i det indre af enhver stil. Udvendig placering af fastgørelsesanordninger til gardiner er mere passende i moderne interiør - højteknologisk eller loft.

Plastafskærmninger med ydre skinne og løbere

Fleksibel aluminiumskinne med skjult skinne

I de fleksible tagskinner anvendes specielle stik, som bidrager til glat sammenføjning af flere dæk uden at forstyrre løbernes bevægelse.

Til noten: Hvis du forsigtigt passer dækene til hinanden, så kan du undvære stikkene. Men kun erfarne herrer kan udføre denne handling.

Docking to dæk med et stik

For at forhindre, at plastløberne glider af tagskæggene, anvendes specielle propper. Denne type stik, der er installeret langs stangens kanter for at lukke stedet for indgangskroge.

I bugstrukturerne anvendes roterende mekanismer, hvilket gør det muligt at placere et eller flere afskårne segmenter i en vinkel på 45/90. Et alternativ til dem kan være stænger med specielle indskæringer, afskæring, som du kan skabe på det ønskede sted rotationsvinklen.

Langs kanterne af loftkonstruktionerne er der installeret vinkler og ender med åbninger til indføring af skydere.

Slutningen af ​​taggrænser med åbninger til indløb af løbere

For at lukke loftprofilens ende, anvendes en dekorativ hætte - den endelige. Det har fremspring, der passer godt ind i dækens riller, hvilket forhindrer gliderne i at glide og giver strukturen et mere tidligt udseende.

Dækkets tagskinner er monteret i loftet på negle eller på vægbeslag fastgjort til overfladen med skruer. Sidstnævnte installeres hver 1-1,4 m profil. Mulig fjernelse fra væggen kan være 10-30 cm.

Dæk baguette er universel og kan installeres både på væggen og i loftet. Det kræver ikke montering af beslag, men er monteret på dowels.

Denne type fastgørelse har flere fordele:

 • Afstanden mellem bjælken og loftets overflade er fuldstændig fraværende;
 • Gardinerne synes at starte fra loftet, visuelt gøre rummet visuelt højere;
 • Designet kan installeres med fjernelsen, hvilket gør det muligt at lukke radiatorerne eller en bred vindueskarm.
 • Tagpladerne er næppe mærkbare, hovedvægten i interiøret er gardinerne.

Bemærk: Dækskærme, takket være dens kompakte og funktionalitet, kan bruges til fastgørelse af en indvendig indvendig stof.

For at skjule grimme huller i væggen anvendes specielle stik. De skal medtages i fastgørelsessættet til montering af skinneafskærmninger.

Tæppe pelmet gardin gardin på cornice med tape tape Velcro. En del af den er limet på baguettes forside og den anden til den forkerte side af lambrequinens øverste del. For at forhindre bækkenet er det nok at forbinde de to dele af båndet. For at fjerne produktet til rengøring eller vask, skal du blot trække en af ​​kanterne af båndet.

Baguettebaren bruges til at give kronen et attraktivt udseende. Det er en hård træ / plast overlay. Stangen trækkes gennem den langsgående rille på forsiden af ​​profilen og fastgøres på den ved at snappe. Dens dimensioner kan være forskellige, oftest er det 50-75 mm brede, fodertykkelsen er 24 mm.

Du kan dekorere et fleksibelt loftkornet ved hjælp af en hætte. Dette er et dekorativt bånd, der er i stand til at gentage profilbøjninger. Den er fastgjort på samme måde som en baguetteplade og kan være 4,5-7,5 cm bred.

Fastgør cornice til loftet trin for trin

For at få fat i dækkene til lofterne skal du:

 • niveau;
 • albue;
 • Målebånd og blyant;
 • Puncheren med et sæt dyser, eller en boremaskine med en boremaskine på 6 mm;
 • hammer;
 • nedstryger;
 • Skruetrækker.

Først markeringen af ​​placeringen af ​​taggrene. For midten er taget midt i vinduet. Udførelse af tagskæggene i loftet kan være anderledes, så længe gardinerne dækker vindueskarmet og radiatorer.

Ved hjælp af et målebånd foretages de nødvendige målinger, og med en blyant markerer de de steder, hvor der vil være huller til fastgørelsen af ​​strukturen. For at gøre dette skal den sidste række for løberne stikke 4 cm ud over kanten af ​​karmen.

Bemærk: Den gennemsnitlige afstand mellem fastgørelsesanordninger er 60 cm, mere præcise data findes i instruktionerne for baguetten. Hvis denne afstand er signifikant forøget, kan designet over tid falde under en stor vægt af gardiner.

Hvis det er planlagt at installere cornice ikke på hele væggen, men kun hvor vinduet er installeret, bliver det oftest 60 cm længere end åbningens bredde. Så når gardinerne flyttes, kan vinduet åbnes helt.

Efter markering er cornice monteret (installer slutninger og låse). Hvis det er længere end nødvendigt, skæres produktet med en hacksav til den krævede størrelse. På samme måde skal du afkorte og installere trimmen, hvis den er inkluderet.

Derefter bor de markerede huller til fastgørelseselementer. Kronen er fastgjort i loftet ved hjælp af dowel-negle.

Overvej: Særlige dowels (molly, butterfly) bruges til suspenderede gipsplader lofter. Deres særegenhed er, at de er klemt fra indersiden af ​​gipspladen og dermed sikkert fastgjort i den. Sådanne fastgørelsesdele kan modstå gardiner på op til 5 kg.

Efter montering af cornice er kroge indsat gennem specielle huller. Når det krævede nummer er indtastet, er der installeret stik på begge. Dette forhindrer glidebryderne i at glide, mens gardinerne bevæger sig.

At hænge gardinen på dækkets tagskinner på to måder:

 • Skifte skiftebåndet af gardinbåndet på krogene på løberne, der er installeret på kanten.
 • Først løber løbernes kroge ind i gardinbåndets sløjfer, og før dem derefter ind i hulene på corniceen.

Montering af loftet cornice på stretch loftet

Da bunden af ​​strækloftet ikke er stiv, men tekstil, inden du installerer PVC-folien, er det nødvendigt at fastlægge grundlaget for fastgørelse af cornice-profilen - en træbjælke. I højde og længde skal det være det samme som dækket og i tykkelse - et par millimeter under filmens niveau. Strålen er fastgjort til betonloftet med dowels, og på overfladen af ​​stoffet er de mærker, der angiver dens placering. Herefter monteres det hængende loft. Hvor der skulle være fastgørelser til tagplankene, skal du installere ringe for at forhindre kludets mellemrum. Huller til skruer i PVC-folien dannes ved brænding. Derefter skal du installere dækkene på de sædvanlige måder.

Tip: da montering af dækskærme på strækloft er en mægtig øvelse, er det bedre at overlade det til erfarne håndværkere.

Den anden måde at installere dækkene på dækkets loft er skjult. Det giver ikke mulighed for oprettelse af huller til fastgørelsesanordninger. I dette tilfælde er klodserne fastgjort til betonpladen. Bag den etableres en træbjælke, som strækloftet er monteret på.

Hvis strækloftet blev installeret tidligere, er det kun muligt at fastgøre dækkets taggafler kun på væggen. Samtidig anvendes metalbeslag, der gør det muligt at placere strukturen praktisk taget under loftet selv.

Tip: For hurtigt og effektivt at rette tagskæggene, kan du plante det med flydende negle. Denne klæbemiddelsammensætning kan også bruges udover dowels til at styrke designet, hvis du planlægger at forhøje massive gardiner.

Eaves med egne hænder: En detaljeret beskrivelse af hvordan man designer og dekorerer et stilfuldt indvendigt element (80 billeder)

Eaves - en uundværlig enhed til sikring af gardiner. Du kan købe det i enhver hardware butik. Men der er et problem. Færdige modeller minder ikke altid ejerne. De passer ikke i størrelse eller farve. Og designet er sjældent originalt. Derfor er mange begyndt at være interesserede i, hvordan man laver en cornice med egne hænder.

Resume af artiklen:

Hvad skal du vide mesterne?

At lave en cornice alene er ikke en nem opgave, der kræver, at mesteren bliver grundigt forberedt, opmærksom og præcis. Det anbefales at forhåndsvise forskellige videooptagelser og masterklasser for at få en ide om det kommende arbejde.

Så skal du beslutte dig for valget af en passende tagskinne. De kommer i flere former. Overvej de mest populære muligheder:

 • Plast. Gode ​​og billige ting. Velegnet til tunge og massive gardiner;
 • Wood. Standard runde tagskærme af træ. Klassisk og alsidig mulighed. Den bruges i ethvert interiør og i kombination med alle typer gardiner;
 • Multi-rækken. En sådan cornice vil blive påkrævet, hvis ejerne planlægger at hænge flere gardiner (i 2-3 rækker);
 • Metal. Den tyngste type af taggrunde. Smedede produkter holder ikke kun gardinerne fast, men fungerer også som indretning.

Hver ejer selv bestemmer hvilken mulighed for at give præference. Bemærk at det er yderst vanskeligt at lave metalprodukter selv. Derfor er det bedre at skabe en cornice af plastrør eller træ.

Overvej eksemplerne på flere enkle modeller, der kan gøre næsten alle hjemmekunstnere.

Stribet cornice

Budget og let mulighed. Den eneste ulempe er, at det ikke altid er let at passe ind i det samlede indre af rummet. Hvis du ikke er tilfreds med udseendet af en sådan cornice, så kan den forbedres af dekorative strimler.

Designet er ekstremt enkelt. Hovedlagerdelen er en streng (en eller flere). Dens længde afhænger af størrelsen af ​​rummet og vinduesåbningen. Med installationen er der heller ingen problemer. For at lave strenge taggafler skal du i væggen feste nogle få holdere, hvorigennem strengen er spændt.

I stedet for de sædvanlige ringlets til gardiner anvendes kroge eller klip. Det er på dem og holder lærredet. Beslag kan bruges forskelligt. De skal matche indretningens farveskema.

Hvis rummet er færdigt i højteknologisk stil, vil metal skinnende holdere gøre. Til en klassisk interiør passer holdere lavet af naturligt træ. Det eneste problem er, at en sådan cornice ikke er egnet til fastsættelse af gardiner eller tunge gardiner.

String taggrunde - den enkleste løsning. Du kan klare det på bare 5-10 minutter uden alvorlige indsats og økonomiske omkostninger. Du kan gøre det uden for kassen - fastgør holderen til strengen i loftet. Taket cornice ser usædvanligt og attraktivt ud.

Hvis du dækker det med en dekorativ strimmel, kan du skjule både den strakte streng og forskellige fejl på væggen. For at lave lameller vil ethvert materiale være velegnet - plast, spånplade mv. Bredden er fra ti til femten centimeter, og længden vælges i overensstemmelse med kornets dimensioner.

Det anbefales at bruge materiale med en lille margen. Overskud kan fjernes med en almindelig hacksav. Dekorativ strimmel giver det ønskede udseende. Det gør en tråd. Det kan også simpelthen være malet og lakeret.

En anden simpel finish er selvklæbende film. Nu er det til salg i et stort udvalg. Det er ikke svært at vælge materialet til ethvert design. For eksempel vil efterligning af naturligt træ gøre taggrene meget originale og stilfulde.

Eaves fra plastrør

Cornice for dem, der ikke ønsker at bruge en masse tid og kræfter. Dens oprettelse tager kun et par minutter. En god mulighed for ejere, der har ekstra plastrør og fittings efter reparationer på badeværelset. For tagskæggene vil kræve:

 • Plast rør;
 • Indehavere.
 • Tag også en bor og skruer eller flydende negle (lim), hvis du ikke har planer om at lave huller i væggene.

For at hænge sådan en cornice, behøver du ikke at oprette, male eller trimme. Du skal blot fastsætte holderen over vinduesåbningen (skruer eller flydende negle) og indsæt plastrør i dem.

Demontering af et sådant design i sekunder. Se billeder af plastisk cornice med dine egne hænder og sørg for at nogen kan klare det.

Når designet er installeret, kan du tænke på det ekstra dekorative design. Egnet maleri, selvklæbende film og andre muligheder. Prøv forskellige muligheder og vær ikke bange for at eksperimentere.

Lav tagene med dine egne hænder i henhold til vejledningen (34 billeder)

Til design af vindues- og døråbninger med gardiner til salg er der mange typer gardinestænger, men mange boligejere vil have noget originalt i indretningen, der adskiller sig fra forbrugsgoder. Eller værelset stiller ikke særlige krav til indretningen, og der er ikke behov for at bruge penge på tilbehør til industriel produktion - du kan bygge noget fra det tilgængelige improviserede middel.

Eksempler på at placere gardiner på hjemmelavede enheder

Lad os overveje flere muligheder for at lave en cornice med egne hænder med henvisning til en bestemt situation.

Eaves krav

På trods af den få liste over funktioner udført og den tilsyneladende ubetydelige rolle i interiøret, er de grundlæggende krav til eaves enheder ret alvorlige:

 • styrke - ødelæggelse af enheden er fyldt med personskade eller (når den falder på en varmeanordning) ild fra forbrænding af gardiner;
 • sikkerhed - ingen skadelige emissioner
 • Æstetik - på grund af den visuelle tilgængelighed af tilbehørets placering.

Når man selv monterer et tilbehør, skal disse krav tages i betragtning, ligesom producenterne af gardinstænger, der fremstiller produkter på en industriel måde.

Hjemmelavede dekorative cornices

Disse produkter, der er lavet af professionelle træskærere eller smedere, det vil sige tilbehør af høj klasse kunstnerisk præstationer, men fremstillet for hånd, kan også kaldes selvfremstillede. Omkostningerne ved sådanne tagger er ofte flere gange højere end prisen på meget dekorative modeller af industriel produktion, men serielle. Vi vil overveje teknologier, der ikke kræver professionel dygtighed og dyre materialer, men giver dig mulighed for at samle et produkt med et tilstrækkeligt niveau af æstetik.

Eaves baguettes fra metal rør eller stænger

Det mest overkommelige metal i hjemmet til fremstilling af taggitter er vandrør med en diameter på ½ og tommer, både galvaniseret og sort. De fleste maling er endnu bedre på zinkbelægningen.

Først og fremmest vælges rørets diameter og antallet af beslag afhængigt af størrelsen af ​​spændingen. Et halvt tommer rør kan bruges til et smalt vindue eller en dør (mindre end 0,8 m). For en større spænding er det bedre at tage et materiale med en diameter på ¾. Hvis bredden af ​​vinduesåbningen er mere end 1,5 m, skal skovlenheden fastgøres på 3 beslag - langs kanterne og i midten.

Eaves fra et stål vand rør med forbinder tilbehør

Træd tilbage 15-20 cm fra vinduesåbningens sidehældninger, få den samlede længde af corniceen og afskær det ønskede rørstykke. Hvis der er 3 monteringer, skæres stykket i halve. Så, i alle ender af de to opnåede stykker skæres tråden med en måler (3-4 omdrejninger), fjerner kantdelen på deres ydre kanter og smør den med fedt.

Rørene med en længde på 10-15 cm skæres af samme rør i henhold til antallet af fastgørelsesdele, og tråde skæres også på hver side. Derefter skal du købe eller skære kværnet af plåtstål 3-5 mm tykt, der understøtter "patches" ved antallet af dyser og bor huller i dem med en forsænkning til selvlukkende skruer. Rørbeslagene er strengt vinkelrette på deres plan, dyserne er svejset med en ikke-gevindskåret ende, svejsesømmen er poleret med en mølle, og tagskæggene kan monteres fuldt ud på gevindforbindelser: 2 dyser er forbundet med stangen med rørgrener af den tilsvarende diameter, og den tredje med en tee.

Mulighed for hjemmelavet cornice af stålrør og bøjninger

Det er vigtigt! Hvis der anvendes et rør uden zinksprøjtning til fremstilling af tagskægget, er komponenterne klare (før montering) ved at anvende en af ​​metoderne til bluing (blacking), hvilket vil give overfladen en mørk skygge og beskytte mod korrosion.

Som finish kan du bruge maleri i en passende farve - nitro maleri fra en dåse eller auto emalje med pensel. Det er uønsket at bruge oliemaling - ringene på et sådant malings- og laklag glider dårligt.

Beskrivelsen hjælper med at se denne video:

Til fremstilling af en kronkage med en lille spændvidde (op til 1,5 m) kan du også bruge en stålbjælke med firkantede sektioner 12x12 mm, hvilket er helt egnet som en cornice rod. For at gøre barbell dekorative, er stangen skåret i størrelse lagt ud ad flere længder, hvorefter de på en drejebænk eller ved hjælp af manuelle mekaniske enheder snoet gennem et lige antal omdrejninger gennem en. Sekskantet stang kan også snoet omkring sin akse, som sektioner og hele længden.

Manuel mekaniske indretninger til drejning af metalstænger

Stangen til tagskæggene kan også være lavet af en stålstang med cirkulært tværsnit med en diameter på 15-20 mm. Hvis et sådant element udsættes for varm smedning langs hele længden med efterfølgende brænding, har tilbehøret form af et antik interiørelement. Hvis enderne af stangen spildes, bliver de grænserne for ringene, men de kan også dekoreres med træ dekorative hætter.

Feltmonterede tagskinner på træ og metalbeslag

For begge typer stænger er det let at lave parenteser - de kan enten være lavet af træ eller metal - smedet, bøjet og vendt. Til salg kan du finde færdige komponenter af de enkleste design.

Metalkonsoller

Der er ingen spørgsmål om fastgørelse af beslag - de er normalt monteret med skruer i huller, forseglet med nylonhuller, i samme højde fra gulvet.

Cornices lavet af polypropylen rør

PP rør kan også bruges til at lave hjemmelavede gardinskinner. Designet af den færdige baguette vil afvige fra et tilbehør fremstillet af metalrør kun ved samlemetoden, styrke og vægt.

Produktet er samlet fra de samme komponenter som i tilfælde af metalrør - et PP-rør med en diameter på 3/4 tommer, identiske udtag og en tee, der understøtter kappere.

Komponenter og komponenter af hjemmelavede tagg af PP-rør

Samlingen af ​​elementer udføres ved hjælp af en speciel enhed - et jern, færdighederne i arbejdet, som erhverves efter to eller tre testforbindelser.

Efter montering er cornice malet med maling fra en sprøjteflaske eller sprøjtebeholder.

Malet under røde kobber- og messingkroner lavet af PP-rør

Produkterne er holdbare, modstandsdygtige over for de fleste typer indenlandsk eksponering, men på grund af polypropylens fleksibilitet er de ikke egnede til at placere tunge gardiner, og for letvægten skal afstanden mellem beslagene ikke være mere end 1 m.

Træ tagskiver enheder

Eaves baguettes fra et træ, samt metal, udstedes forskellige typer.

Hvis vi overvejer de stangtypende enheder, adskiller deres design sig ikke fra metalene - samme stang med beslag, der kun er fremstillet af træ. Baren er bearbejdet på en drejebænk fra en bar af den krævede længde. Træ kan være af en hvilken som helst almindelig type, men uden knuder. Efter færdiggørelsen af ​​drejearbejdet, er tværstangen malet med løvpapir, lakeret og monteret på væg eller loft ved hjælp af beslag.

Forskellige udførelse træ shtangovy taggrunde til gardiner

Den anden type skovl af træ - med en dekorativ rem kan også laves med hånden, uden at beherske kunsten kunstnerisk udskæring. Du er nødt til at gøre dig fortrolig med udformningen af ​​sådanne tagplader og lave en kopi af tilbehøret, men for at dekorere dekorative strimler skal du bruge færdigudskåret udsmykning, som er tilgængelig i butikker i møbler.

Det er vigtigt! Til udsmykning af tagbøjleplanken, i stedet for træelementer i udskårne indretninger, kan du bruge et polystyrenloftsokkel, der er limet til bunden og dekoreret på en kunstnerisk måde - med vandbaserede maling.

Et bord med en tykkelse på 2-2,5 cm er taget, glat oskedannaya, med behandlede kanter, og beslagene er monteret på den. På plankens forside på PVA lim er der monteret elementer i udskårne indretninger, hvorefter de venter på, at klæbemiddelet tørrer og dekorerer dekorative strimler på en kunstnerisk måde - de belægter det med lak og lak.

Skærmerne med dekorative stropper kan have en skjult stang eller snor til fastgørelsesringe i designet.

Den anden version af dette tilbehør er design - installation af en kant med parenteser (eller uden dem) på bunden over erektoren af ​​den tidligere monterede strengtype.

Træplanker: til venstre - med guider i strukturen, til højre - lagt på placering uden stang

Bamboo Rod Eaves

Bambus vokser ikke i Rusland, men i øjeblikket importeres ikke kun møbler og kunsthåndværk fra Kina, men også bambus trunks og stænger selv, både friske og tørre. Den originale cornice kan også laves af en gammel bambushylde eller en væghylde, hvis stængernes længde og diameter tillader det.

Bambusstængler til cornice bar: frisk og tørglødet

Det er vigtigt! Styrken af ​​bambusbøjningsstangen kan øges ved at fjerne det øverste lag af bark, der indeholder kambium - en skal, som giver trunkens fleksibilitet fra stangen.

Hvis der er planlagt ringe til at placere gardinerne, bliver bølgestængerne forarbejdet på tværs af en fil, hvilket gør dem strømlinede, men det er vigtigt ikke at spilde for meget for ikke at svække stangen betydeligt på dette sted.

Hjemmelavede bambus gardin stænger: dobbelt række og enkelt række

Hvis der i stedet for ringe bruges løkke loops, der ikke bevæger sig langs stangen, så kan de tværgående ringformede fortykkelser på bambus forblive uændrede og endda mere fremtrædende med en bilkitt og derefter male stangen i levende stammefarve - saftigt grønt.

For at dekorere stangen af ​​bambus gardin stænger, kan du også forankre den med en blowtorch, og derefter dække det med lak.

Hjemmelavet stangafskærmning af tørglødet og farvet bambus

Valgmuligheder for ekstra dekoration af bambus taggrunde kan være mange, afhængigt af værelset og klassen af ​​dets dekoration.

Eaves fixtures fra en træ gren

For at imødekomme gardinerne kan du også bruge et naturligt fragment af en filial, som har den fornødne størrelse og originale form. Det er kun nødvendigt, at træet var dødt og ikke indeholder insektparasitter.

Den valgte gren er skåret i størrelse og fjern alt, der skal skrælle og påvirkes af det. Derefter tørres arbejdsstykket, fjerner stikkende knuder fra det, behandles med løvpapir og lakeret - helst halvglans, der bevarer produktets naturlighed.

Afhængigt af tilbehørets konfiguration hentes beslagene fast og fastgøres, hvorefter gardinerne placeres på grenen - på ringens ringe eller sløjfer.

Hjemmelavede gardinstænger fra naturlige trægrene

Det er vigtigt! I træhuse er det specielt vigtigt at behandle grenen med et antiseptisk middel mod insektslibere, for eksempel Antizhuk, som redder bygningen mod infektion.

Rope cornices-guy

Originale apparater til placering af gardiner kan være lavet af et højkvalitets reb, men det må ikke gennemblødes, såsom hamp, ellers vil du have lugt af olie i rummet.

Denne tagger har ingen universel design og kan dekoreres på en række måder, men i dens ender skal der naturligvis være beslag til fastgørelse til væg eller loft.

Gardin stænger til gardiner

Om ønsket kan du væve dekorative elementer i rebet eller male det i en lysere farve.

Sportsbeklædningskombinationer

Både padle og de gamle golf- eller hockeyklubber kan bruges til at rumme gardinerne, men de er blevet restaureret og dækket med et beskyttende lag af maling eller lak. Denne version af tagbøjlerne er særligt velegnet til design af værelser designet til unge børn.

Padle som en taggrunde

Padlen kan desuden være dekoreret med kunstige alger. Beslagene er lavet naturligt med henvisning til brugt tilbehør.

Eaves fra de koblede klubber: til en golf og hockey

En sådan anordning kendetegnes ikke kun af dets originalitet, men også af dens holdbarhed, og det kan desuden fastgøres på væggen uden at beskadige opgørelsen og senere - demonteres og anvendes til det tilsigtede formål.

konklusion

Hvis rummet er gjort dyrt dekoration, og interiøret er designet i en bestemt stil, så hvis du ikke er en mester i fremstilling af gardinstænger, er det usandsynligt at gøre noget værdigt. Men du kan trygt prøve dig selv i denne rolle, for eksempel i landet, fordi til et værelse uden dikkedarer gør det selv anstændig gardinstav gardin er ret ægte.

Sådan sy gardiner til loftet

Sy gardinerne hjemme alene

Gardiner er et symbol på komfort og dekoration af vinduet i ethvert hjem. Det moderne gardinmarked er repræsenteret af en række modeller og stoffer. Færdige husmødre kan nemt sy tulle af sig selv.

Gardiner hjælper med at færdiggøre stilretningen i rumdesignet og indstille det overordnede humør i interiøret.

Hvordan sy gardiner? For at komme ned til erhvervslivet skal du korrekt beregne mængden af ​​stof og gøre dig fortrolig med funktionerne ved udskæring. Syning af gardinerne selv er ikke svært, hvis du følger arbejdets rækkefølge og tager højde for stoffets egenskaber.

Beregning af stof til gardiner

Udvalget af stoffer til vinduesindretning er fyldt med mangfoldighed: fra gennemsigtig chiffon til majestætisk brocade og velveteen.

Når du vælger et stof, skal du styres af egenskaberne af dets styrke. Materialet skal være stærkt, tæt og brandfast. Stoffet bør tolereres godt i vask og varmebehandling med jern.

Da gardinerne ligger direkte ved vinduet, skal de være modstandsdygtige mod ultraviolette stråler. Rækken brændt på vinduet vil ikke give skønhed til interiøret.

Tabel af beregning stof til gardiner.

Gardinens bredde skal være 1,5-3 gange bredden af ​​corniceen, idet der tages højde for godtgørelsen for hæmning af kanterne. For organza tulle skal mængden af ​​stof være 2-3 gange mere, så der dannes bløde luftfoldninger; Til korte shorts er der nok materiale 1,5 gange bredden af ​​cornice.

For at begynde at skære, skal du udføre følgende trin:

 1. Installer tagbøjlerne i den ønskede afstand.
 2. For at beregne mængden af ​​stof er det nødvendigt at måle længden af ​​tagene og multiplicere det ved hjælp af monteringsfaktoren.
 3. For at bestemme gardins vertikale størrelse måles afstanden fra tagskægget til gulvet og tilføjes 2-2,5 cm for kvoterne. Dette er tilfældet, hvis gardinet vil blive fastgjort til den øverste række af loopløjfer. Hvis fastgørelsen vil blive lavet til den nederste række af løkker, vil godtgørelsen være mere end 2,5-10 cm. Hvis der til tæppet anvendes tieraps og strømpebånd, skal den lodrette længde være større end ved standardberegningen.

For et eksempel på beregning af organza gardiner skal du tage et vindue på 130 cm i bredden. Tagene til en sådan åbning vil være 150 cm i størrelse. Vi former denne størrelse med 2 og tilføjer 10 cm ved hjælp af kvoter. For dette vindue kræves der således en monteringsfaktor på ½, 310 cm stof og 350 cm gardinbånd. Denne beregning er også velegnet til gardiner af to dele, men i dette tilfælde skal tillægget tilføjes 15-20 cm.

Hvis gardinens stof har et mønster, er det nødvendigt at tage materialet med en margin, da det er nødvendigt at kombinere ornamentet. Stoffet er beregnet som følger: Bredden af ​​mønsterrapporten multipliceres med antallet af paneler, der skal kombineres.

Der er sådanne stoffer, hvor mønstret også har en retning, det vil sige rapporterne danner rækker: øvre, nedre, diagonale. Denne kendsgerning skal også tages i betragtning for at sy gardiner med egne hænder.

Forberedelse til arbejde og stofskæring

Mønstergardiner mønster.

Før materialet åbnes, skal det vaskes og strøges. Dette er nødvendigt for at undgå at strække og krympe gardinerne. Samtidig er det nødvendigt at stryge stoffet i en våd tilstand. Når materialet tørrer, skal du kontrollere det for struktur og integritet.

Stoffet skal skæres i henhold til følgende rækkefølge:

 1. Kayma på stof skal skæres på den forkerte side. For nøjagtigt arbejde vil det hjælpe rulleskærer og en gennemsigtig lineal.
 2. Pilen på grænsen angiver skæringsretningen.
 3. Shaggy, glans og stoffer med et ensidet mønster skal skæres i samme retning, så det indfaldende lys reflekterer på produktet på samme måde.
 4. Ved skæring af et stof som en organza skal vinklenes vinkelrethed omhyggeligt kontrolleres. Faktum er, at sådanne stoffer er vanskelige at skære jævnt, så de er lagt ud på en stor overflade, markerer de omhyggeligt skæringslinjen og kun derefter skærer. Med et stof, hvor der er et mønster, er det meget lettere at skære i gentagne elementer.
 5. For at forhindre, at kanterne afgives, bør kantene skæres med skulpteret saks og dækkes med speciel lim. Men samtidig skal bordet være dækket med papir for ikke at beskadige overfladen.

For at kunne skære og sy gardiner med dine egne hænder, har du brug for disse værktøjer:

 • symaskine;
 • konventionelle og skulpterede saks;
 • rulleskærer;
 • specialmåtte til skæring;
 • linjal og kridt til mærker på stoffet;
 • speciel lim til kanter.

Syning af gardiner med egne hænder er ikke kun den rette opskæring, men også en kompetent indstilling af symaskinen.

Organza, tyl og draperingsstoffer kræver en vis justering af trådens spænding og de tilsvarende nåle.

Veje til fastgørelsesgardiner.

For tynde organza skal du sætte den gennemsnitlige stinglængde, så sømmen ikke strammer stoffet. I dette tilfælde skal spændingen af ​​tråden og trykfoden være svag.

Nogle husmødre fortæller gardiner, trækker stoffet med egne hænder for at undgå uønskede folder. Dette er imidlertid en fejlagtig teknik, da det kan føre til nålbrud og overdreven strækning af stoffet.

Mange gardinstoffer kan ikke skribes to gange, da de efterlader spor af nålepunkturer.

For at undgå sådanne mulige konsekvenser bør du tage et stykke materiale og forsøge at sy det. Resultaterne af dette forsøg vil bede om de ønskede parametre i justeringsmaskinen.

Sådan sy gardiner

Når vi syr gardiner, er sådanne materialer nødvendige:

Når alle detaljer er skåret, købes symaterialerne, og maskinen er sat op, du kan begynde at sy dine egne gardiner. Til at begynde med bør stoffets kanter behandles for at forhindre, at den falder.

Lateral sektioner behandles i et hemogram eller ved hjælp af en skrå indlæg. Processeteknologien ser sådan ud:

 1. Kanterne kan behandles til en start med en zigzagsting eller på overlocken. Så det vil være bekvemt at arbejde med en klud, hvis tråder hurtigt trækkes ud.
 2. Derefter skal de foldede kanter stryges for at gøre det lettere at hugge.
 3. De foldede kanter af stoffet bør være børstet.
 4. Stik maskinen på linjens basting. På samme tid bør stoffet være lidt spændt for at forhindre krympning.
 5. Jernstikket kant med dampjern.

Fortsæt derefter til hæmmen. Gardinerne ser mere solide ud med en dobbelt bred hæm på 5 cm, hvilket i alt udgør 10 cm. Vi syr underkanten ved at bruge den samme teknik som sidesømmene, mens linjen er lavet på den forkerte side.

Øverste hule i 2 cm justeret og fejet. Gardinbåndet syes til den foldede kant.

På gardinerne lægges folderne manuelt, og båndet syes over folderne eller formes ved at stramme ledningen. Fletningen bør også være på lager.

At skære stoffet er nødvendigt, så mønsteret ikke bliver skævt. Derfor skal vi tage hensyn til stoffets bestand ved køb.

At sy gardiner med egne hænder, er det vigtigt ikke blot at gøre jobbet korrekt, men også at vælge det rigtige farveskema for materialet. Gardinet skal passe ind i rummet og harmonisk se med alle genstande i det.

Sådan sy gardiner med deres hænder derhjemme

I artiklen vil jeg fortælle dig, hvordan man syr gardiner med egne hænder. Jeg håber, at min erfaring med at sy gardiner, som jeg har sparet i mange år, vil være nyttig. Håndlavet strik vil nemt blive din stolthed. Fremad.

Det er svært at forestille sig et hus på vinduerne, som ikke hænger gardiner. De giver varme og komfort, og det indre af rummet får et færdigt udseende.

Butikker tilbyder et bredt udvalg af gardiner, som varierer i størrelse, farve og tekstur, vigtigst af alt, at vælge den rigtige. Dette betyder ikke, at du ikke kan sy dem selv. Hvis du syr i fabriksforhold, bliver det hjemme.

Trin plan

Skræddersyning vil kræve værktøjer og materialer. Listen over ting omfatter:

 • dekorative stof
 • sytråd
 • stifter,
 • klar neglelak,
 • saks,
 • en blyant
 • linje.
 1. Jeg er fast besluttet på størrelsen af ​​gardinerne. Jeg måler afstanden fra tagskægget til gulvet.
 2. Standardbredden af ​​gardinematerialet er 1,5 meter. Dette er nok til at sy to gardiner.
 3. Det halsede materiale er skåret rent. Jeg folder kanterne, fixer bøjningerne med stifter og laver maskinen.
 4. Ofte dekorerer jeg med en tandet frill. Jeg tager et stykke klud og arbejder på kanterne. Jeg trækker sig tilbage fra elementets ydre kant omkring 1,5 cm, og ved hjælp af en blyant og en linjal markerer foldelinjen. De samme linjer bruger på siderne af detaljerne.
 5. Jeg måler afstanden mellem stofdelen mellem sidelænderne. Det resulterende tal er opdelt i sektioner. Deres nummer skal være lige. Bredden af ​​tænderne afhænger direkte af bredden af ​​sektionen.
 6. Med en simpel blyant markerer afsnittene grænserne.
 7. Jeg lægger en ekstra linje på stofdelen parallelt med den ydre kantlinje. Afstanden mellem linjerne svarer til tændernes højde. Marker tænderne med en linjal og en blyant.
 8. Jeg lægger kanten på gardinet, kombinerer og fastgøres med stifter. Jeg skærer tænder med sakse og bevæger sig langs en linje, der minder om en zigzag.
 9. Hemming kanten af ​​frill. Jeg smækker det ind og hænger op i godtgørelserne, stram sømene. For at holde trådene spredt, børster jeg let den formede snit med farveløs lak og lad den tørre.
 10. Jeg friller frillet fra forsiden. Jeg sætter det igen på gardinet, foldes det sammen og hænger det op. Jeg syr de skurvede kanter med hånden. Gardiner er klar.

Ved første øjekast ser det ud til, at det er meget vanskeligt. Tro mig, det plejede jeg også at tænke på. Prøv at sy gardinerne selv og du vil forstå, hvor nemt det er. Sandt nok er tålmodighed og fantasi uundværlig.

Syning af gardiner til hallen

Gardiner ser godt ud i rummet og udfører vigtige funktioner, f.eks. Beskytter værelset mod solens stråler.

Når du vælger en mulighed, skal du være opmærksom på størrelsen, farven, tekstur af stof og indretningsstil på værelset. Butikker tilbyder et fint udvalg af farver, teksturer og typer i tekstiler.

Sy gardinerne med dine egne hænder, simpelthen ved at have en symaskine og præcise mønstre.

 • symaskine
 • stof og tråd
 • saks,
 • nåle og ben,
 • fletning,
 • linjal eller målebånd.
 1. Jeg måler gardinens højde. Efter målinger præcis afskæres stoffet. I dette tilfælde forsøger jeg ikke at skynde mig, for selv den mindste fejl vil føre til buede eller korte gardiner.
 2. Langs kanterne af materialet gør jeg bøjninger og fixer med stifter. Jeg forsøger at bestemme typen af ​​enderne af gardinerne. Ofte bruger jeg brede gardinbånd.
 3. Reguler symaskinen. Processer under skræddersyet gardiner på maskinen giver kendskab til symaskinen og symaskinens teknologiske egenskaber.
 4. Pick up en tråd, der er egnet i tykkelse. Jeg forsøger at justere trådens spænding korrekt og justere trykfoden. Der lægges særlig vægt på etablering af linjehøjde.
 5. Ofte supplerer jeg designet med lambrequins. Jeg bruger strimler af stof eller draperi. Disse elementer vil gøre typen af ​​produkter færdige, skjule monteringsbåndet og tagene.

Hvis første gang ikke fungerer et rigtigt mesterværk, så rolig. Med hvert efterfølgende forsøg på at øge niveauet af færdigheder.

Sy gardiner til soveværelset

Enhver husmor vil være i stand til at lave gardiner til soveværelset, alt hvad du behøver er et sæt værktøjer og en lille fantasi. Og efter et par timer bliver soveværelset omdannet til et hyggeligt og varmt sted.

Det vigtigste er at vælge materialet, vælge et par timer og arbejde. Følg instruktionerne, lav et rigtigt strikket mesterværk.

 1. Ved hjælp af en centimeter måler jeg længden fra klip til gulvet og skriver den resulterende værdi på et stykke papir. Optegnelsen vil danne grundlag for beregning af materialets længde.
 2. Til gardiner køber jeg i butikken et gardinmateriale på 1,5 meter bredt. Jeg tager stof med en bestand. For at gøre dette skal du tilføje ca. 0,5 meter til målingerne. Jeg anbefaler ikke at købe materiale tilbage til tilbage.
 3. Udskæring af stoffet. Med en centimeter måles længden. Dernæst tegner du en linie med en straight stick. Mærkerne påføres stoffet med sæbe eller kridt. Skær forsigtigt materialet på linjen.
 4. Jeg behandler kanterne. Jeg tænder for jern og giver varme. Jeg senker den øverste kant af lærredet med en meter og stryger det ordentligt. Tilsvarende stryger bunden.
 5. Det syder tid. På siderne laver jeg bøjninger og fixer med stifter. Skrab derefter på alle sider.
 6. Det er fortsat at hænge op nye gardiner, syet med dine egne hænder på tagskægget.

Syning af gardiner til køkkenet

Hvis du vil lære at sy gardiner til køkkenet, så vil du medbringe indersiden af ​​lejligheden en del af din egen vision om skønhed og et stykke individualitet. Hvis du kombinerer håndlavede gardiner med vasket tyll. windows vil se smukke ud.

Husk, hvis der er et bord i nærheden af ​​det vindue, hvor husholdningsapparater, en kedel eller en mikrobølgeovn er placeret, lav korte gardiner.

 1. Først måler jeg vinduet. Som følge heraf bliver det kendt, hvor meget materiale der kræves.
 2. I de fleste tilfælde er materialet ujævnt, så jeg lægger det på bordet og trimmer det omhyggeligt med det som en skabelon.
 3. Fra en flad vinkel måler jeg den ønskede længde og sætter et mærke. Til behandling af kanten foldes jeg to gange i modsat retning.
 4. Nederste kant nødvendigvis podgibayu. Bend gør lidt bredere. Sørg for at trimme og sidekanter. I dette tilfælde vil stoffet ikke udføre.
 5. Det resulterende emne forsigtigt stryges og blinker. Undersiden af ​​lærredet er lidt bredere. I dette tilfælde vil gardinerne hænge nøjagtigt.
 6. Hvis materialet er tyndt, i bunden foldes i plastik eller strimmel af mere tæt stof. Derefter sys jeg rundt om omkredsen for fuldstændigt at justere sømmen. Jeg behandler den øvre kant på samme princip.
 7. Det er stadig at sy båndet. Jeg lægger det på gardinen fra den forkerte side og fastgøres med stifter. Jeg trimmer fletningen og afskærer overskuddet med en saks.
 8. Jeg tager enderne af snørebåndene, forsigtigt stram og binde. Bundet knuder gemmer sig indefra. Jeg gør det samme på bagsiden. Draperi klar.
 9. Sy på fletningen til gardinet og fastgør løkken på krogen. Gardinet er helt klar.

Sådan foldes

Hvis du ønsker, tilføj tilbehør eller dekorationer for at skabe et unikt produkt, der bringer skønhed og hygge til køkkenet.

Vi syr gardinerne på grommen

Gardinerne på grommets har mange fordele - forsigtig fastgørelse, lydløs glidning og lige foldninger, og metalringe virker som en særlig dekoration og gør gardinerne mere luksuriøse.

Syning af gardiner på grommets er meget besværlig, og det tager meget tid. Resultatet vil dog tilbagebetale indsatsen.

For at få smukke folder, køber jeg brede gardiner. Ideelt set overstiger bredden af ​​enken gardiner vinduets bredde. Længden skal være lidt over taggrænserne.

Jeg bruger et lige antal ringe. I dette tilfælde vender kantfoldene væk fra væggen. Jeg bemærker, at jeg ændrer dybden af ​​folderne ved at øge eller mindske afstanden mellem grommets.

 1. Først og fremmest forbereder jeg manchetten. Jeg tager et stykke klud 30 cm bredt og mærker midten.
 2. Jeg vedhæfter et krydsende tape til den tilsigtede linje og lim den ved hjælp af et opvarmet jern.
 3. På siden hvor båndet er, stryger jeg sømmen. Jeg stryger det andet lager, som er på forsiden.
 4. Jeg skruer op i enden af ​​manchetten.
 5. Endesiden af ​​manchetten er slået ud og lagt i gardinet. Jeg ser at den tapede kant ligger udenfor. Læg linjen.
 6. Før jeg installerer øjenlågene på gardinet, skaler jeg mærker til ringene. Afstanden mellem grommen er ca. 8 cm.
 7. Skæring huller et par millimeter mere fra den markerede linje.
 8. Jeg vedhæfter grommets og lukker den øverste del til et lavt klik.
 9. Som et resultat får jeg smarte gardiner. Jeg hænger på kanten af ​​cirkulære sektion.

Gardiner til at give

Nogle mennesker tilbringer nytårsferie til søs, andre går på udlandsophold, og den tredje er en tur til landet. Hvis du er fan af sommerhuse, skal du sørge for, at det indre af et landhus er behageligt og hyggeligt.

Det betyder ikke, at det er nødvendigt at renovere og tvinge lokalerne med apparater og møbler. For at gøre hytten hyggeligt skal du være opmærksom på de små ting, herunder gardinerne.

 1. Jeg anvender stoffet i vinduet for at finde den optimale længde af gardinerne. Jeg tilføjer ca. 20 centimeter til den opnåede værdi, hvilket vil være nødvendigt for sømme og fastgørelsesdele.
 2. Jeg måler bredden af ​​vinduet. Jeg skærer stoffet, så det er dobbelt så bredt som vinduesåbningen.
 3. Jeg skærer materialet på gulvet eller bordet. Det resulterende emne foldes to gange i bredden og skæres forsigtigt i to dele. Resultatet er to landgardiner.
 4. Jeg fejer ikke stoffet. På tre sider, med undtagelse af toppen, laver jeg små bøjninger og fixer dem med stifter. Senere vil der være en maskine linje.
 5. I øverste del efterlade noget frit materiale. Jeg markerer dette område på emnet med stifter. Hun bliver nødt til at skjule flettet eller cornice.
 6. Jeg skriver alle noter på en skrivemaskine. Som følge heraf opnås sømme langs stoffets kant, og materialet får et færdigt og smukt udseende.
 7. Tilbage til det frie materiale øverst. Jeg folder stoffet i halvt for at lave et dobbelt lag af materiale. For lige sting fastgør jeg materialet med pinde, og først efter det bruger jeg en skrivemaskine.
 8. Det er fortsat at lave strenge. Gardinerne kan flyttes og skubbes op eller fastgøres ved hjælp af bånd. I sidstnævnte tilfælde er effekten mere interessant.
 9. Til strings bruger jeg materiale, hvorfra jeg sy gardiner. Du kan bruge et stof med en anden tekstur og farve.

Sommer gardiner klar. Det er fortsat at hænge på tagskægget og nyde deres skønhed.

Hjemme, sy gardiner til soveværelset, køkken eller hall er ikke svært. Håndlavede gardiner har mange fordele, det er bedre at varme det indre af et værelse end fabriksmodeller.

Held og lykke og se dig snart!

Eyelet Gardiner

På trods af den voksende popularitet af rulletter, de fleste mennesker, der ønsker at arrangere vinduer smukt foretrækker gardiner. Før de køber dem, er det nødvendigt at bestemme hvilken type af tagbøjler de skal tilsluttes, og tage højde for denne detalje, når man vælger gardiner i butikken.

Metoder til fastgørelse af gardiner er begrænset til to muligheder:

 1. det kan enten være et loft takhugger design;
 2. enten med en væg cornice.

Den første type bruges ofte i lave rum. Gardiner på en sådan kant hænger fra loftet selv og øger visuelt afstanden mellem loftet og gulvet. Den anden type af cornices er installeret hovedsagelig i værelser med højt til loftet.

Funktioner af loftet taggrunde

Hvis valget faldt på loftet, skal du tage højde for, at monteringer til gardiner i sådanne designs har deres egne specifikationer.

For eksempel vil det i dette tilfælde ikke være muligt at hænge gardiner med store ringe til fastgørelse, da det ikke er muligt at fastsætte runde hjørner på loftet.

Den såkaldte "snor" cornice kan kun modstå gardiner lavet af letvægtsmateriale. Det vil ikke være svært at besvare spørgsmålet om, hvordan man hænger gardinerne på en metalstang: det passer både gardiner af letvægtsstof og luksuriøse tunge gardiner.

Hvordan hænge gardiner på loftet cornice? Du kan først hænge en pelmet, så gardiner og tule - derfor vil gardinerne hænge smukt i tre lag. Før du læser artiklen, skal du hænge kronen på det hængende loft.

Forskellige typer fastgørelsesgardiner giver dig mulighed for at eksperimentere med design af vinduer. Udformningen af ​​et baguette-dækskærme kan for eksempel have et roterende element, med hvilket gardinerne hænger i flere lag i et vindue.

Valget af materiale til gardiner

Hovedspørgsmålet er ikke, hvordan man skal hænge gardinerne, men hvordan man syer dem. Det første skridt er at lave et valg af materiale til fremtidige gardiner. Typen af ​​stof afhænger af størrelsen af ​​rummet og vinduet. Du skal også tage højde for dens form og placering. Hvis du vælger det rigtige materiale, kan du gøre gardinerne til hovedindretningen af ​​rummet. Med en stor rumstørrelse skal du være opmærksom på sådanne stoffer som fløjl, silke, taft eller bomuld.

For et lille værelse er det bedre at købe gardiner lavet af naturlige materialer. Lysende vægge vil se smukke ud med bomuldsfarvede gardiner. Tulle bliver perfekt kombineret med træelementer i interiøret.

Når du vælger et stof, skal du huske på, at farve og mønster skal modstå udsættelse for sollys og ikke falme. Lyse farver vil gøre rummet mere voluminøst og mørkt - visuelt reducere det.

Almindeligvis er gardinerne enten købt færdige i butikker eller bestilt fra studiet. Imidlertid er processen med at sy gardiner ikke så vanskelig som det kan synes, så du kan selv klare denne opgave.

For at sy gardinerne behøver du kun at have en symaskine og internetadgang, hvor du kan finde alle de nødvendige mønstre og instruktioner.

Processen kan opdeles i fem faser, som beskrives nedenfor.

Trin 1. Mønsteranalyse

Det er ikke så svært at finde et mønster af gardiner på internettet, men en person, der aldrig har arbejdet med mønstre, vil i første omgang være svært at forstå det. Heldigvis kan dette problem let løses ved hjælp af video tutorials om at klippe og sy gardiner.

Før du begynder at sy, skal du forestille dig processen med at opnå det endelige resultat.

Hvis der er et billede og et mønster af en bestemt model af gardiner, skal de studeres og forsøge at forstå mekanismen for at opnå de ønskede gardiner fra mønsteret.

Kommentarer til mønsteret skal indeholde oplysninger om, hvordan man korrekt arrangerer materialet til skæring. Hvis stoffet vil indeholde et mønster, skal du købe det med en margen, så mønsteret kan smukt og korrekt kombineres. Bemærkningerne angiver også proceduren og reglerne for måling.

Den sidste ting at gøre i dette trin er et mønster i fuld størrelse. Mønsteret kan laves på bagsiden af ​​unødvendigt tapet. Det er nødvendigt at sætte alle detaljer ned, herunder dimensioner.

Trin 2. Køb af materialer

Efter mønsteret forbliver det at købe stof til fremtidige gardiner. Du kan gå til butikken med et billede af den valgte model og vise det til sælgeren, hvem vil vælge de bedste muligheder for materialer og hjælpe med at bestemme den nødvendige mængde stof til at sy gardiner. Under alle omstændigheder kan du medbringe et mønster til butikken for ikke at forveksle med beregningerne. Du skal forstå, at det er bedre at tage overskydende stof end at spare penge og finde sin mangel i slutningen af ​​processen med fremstilling af produktet.

Trin 3. Målinger

Måske den vigtigste del af arbejdet - klippe. Smukt og korrekt skåret til en solid flad overflade - for eksempel på et bord eller på gulvet. Det er tilrådeligt at skære stoffet på indersiden ud, men hvis det er mere bekvemt for en nybegynder at lave mærker på forsiden af ​​materialet - skal du ikke bekymre dig. De enkelte dele af mønsteret er fastgjort til stoffet ved hjælp af stifter, og derefter cirkuleret med kridt. Sørg for at forlade et par centimeter til sømagter. Efter tegning skal du kontrollere resultatet og sørge for at alle detaljer er trukket. Derefter kan du klippe dem ud af stoffet, men kun i et lag, så det viser sig korrekt og jævnt.

Trin 4. Sy gardiner

Du kan ikke begynde at sy uden først at markere detaljerne, hvis begynderen tager jobbet.

Det er nødvendigt at sy gardinerne på følgende måde: Først lav en omrids, så strejk delen, sy den på en skrivemaskine, træk de syede sømme og slag den igen. Det anbefales ikke at forlade de tilsigtede sømme i færdigvaren.

Det er bedre at krybe langsomt for ikke at gøre ujævne sømme. Dette er især vigtigt, hvis stoffet er følsomt - det er ofte umuligt at åbne og sy stoffet helt.

Det er bedst at samle gardiner i dele på et vægtæppe, hvis der er en. Du kan også fastgøre detaljerne på bagsiden af ​​sofaen. Et blik på et produkt fra aften vil gøre det klart, om resultatet er tilfredsstillende, eller om det er nødvendigt at sy gardinerne igen.