Sådan vælges en gardinstang til gardiner: loft eller væg

Ønsket om at gå på pension og beskytte sig mod andres synspunkter ligger i menneskets natur. Teknologiske fremskridt har ført til, at antallet af foreslåede muligheder for fastgørelse af en række gardiner er fantastisk. Og for at finde ud af, hvem der er bedre at vælge tagskægget, loftet eller væggen, er det meget svært. Det er nødvendigt at tage højde for mange nuancer, som ved første øjekast ikke er indlysende.

Typer af gardinstænger til gardiner

Alle modeller er opdelt i to kategorier:

 1. Wall cornices. De er lavet i form af en eller flere vandrette guider, fastgjort med vinkler til væggen. Gardiner er hængt på stængerne ved hjælp af ringe.
 2. Loftsdæk. De repræsenterer en plastikprofil, hvorigennem der er slidser til bevægelse af kroge, der holder gardiner. Tykkelsen af ​​cornice er ca. 1-2 cm, og den er fastgjort direkte til loftet.

Hver af disse typer kan laves i flere versioner:

 • Enkelt, med et enkelt gardin.
 • Dobbelt række, designet til tyll og gardiner, eller et par gardiner.
 • Tre-række, fastgørelse to gardiner og pelmet, eller tyl og gardiner mv.

Forskellige taggrunde og materialer:

træ

Dette er en rigtig klassiker kombineret med pålidelighed. Lignende design tjener lang tid og forener i sig høj æstetik og funktionalitet. Forskellige arter anvendes til deres produktion: fyr, bøg, kirsebær, ahorn, wenge og andre.

Træet er let forarbejdet, så tagene har en anden form med dekorative udskæringer og tip.

plast

De funktionelle egenskaber ved plastprodukter er ikke værre end træer. Men prisen er meget lavere, og farve sorten giver dig mulighed for at vælge en indstilling til ethvert interiør.

Prestige af plastikafskærmninger er ringere end træ eller metal, men produkter af høj kvalitet kan efterligne forskellige materialer ganske godt. Derfor vil de, der ønsker at gemme dette valg, være optimale. Loftdæk er som regel fremstillet af plastik.

metal

Prestigefyldte væglister er ofte lavet af aluminium, stål eller messing. Sådanne modeller er meget pålidelige, da de er i stand til at modstå vægten af ​​gardiner fremstillet af ethvert stof uden bøjning.

Ceiling cornices er mere hensigtsmæssige til at producere fra lette metaller. På trods af den lave vægt er aluminiumprodukter holdbare og modstår temmelig tunge gardiner. Materialets plasticitet gør det muligt at give tagene en række forskellige former, og at vælge en model til dit interiør er ikke svært.

String

En særskilt kategori omfatter snorskårer, som er en eller flere metaltråde, fastgjort med specielle beslag på væg eller loft. Sådanne modeller har en lav pris, men deres funktionalitet er lavere end konkurrenternes. Tunge gardiner sager på snorene og ser ikke æstetisk glædeligt ud. Men gardiner af lette materialer, for eksempel gardiner i køkkenet vil hænge i mange år uden problemer.

Over tid svækker strengenes spændinger, men konstruktionen af ​​beslagene giver dem mulighed for regelmæssigt at stramme.

dimensioner

Standard længden af ​​gardin stænger til gardiner er beregnet ud fra ergonomi typiske værelser, størrelsen af ​​vinduer og vægge, der afviger lidt. Valget af en bestemt model er derfor baseret på rørets materiale og tykkelse eller på loftskinnenes bredde.

Standarden for shtangovy-produkter betragtes som en linje med diametre:

Sådanne strukturer har en maksimal længde på 2-3 m, og for at overlappe brede åbninger er deres kombination med en ekstra beslag nødvendig.

For at undgå rørforbindelse kan du bruge stænger med større diameter:

De har en længde på op til 6 m, samtidig med at der opretholdes tunge gardiner.

Loftsplastdæk er tilgængelige i følgende bredder:

 • dobbelt række - 5,7-7,7 cm;
 • tre-rækken - 8,7-9,5 cm

Tykkelsen af ​​cornice er 1,3-1,7 cm, længde:

Baguettebjælkens bredde, der dækker loftet, kan være 5-9 cm i sædvanlige versioner op til 15-20 cm i nogle eksklusive eksemplarer.

Farve løsninger

Metal modeller har både en naturlig farve og er malet med resistente maling, der efterligner forskellige belægninger:

Træprodukter er også tilgængelige med naturlig farve til dyre træ eller med dens efterligning:

Plastmodeller er malet i enhver tone, herunder kombineret, ofte efterligning af metal eller træ.

tilbehør

Ved at købe cornice i butikken, kan du vælge yderligere komponenter til det:

 • Våben af ​​forskellige design og størrelser. Et nødvendigt element til montering af vægmodeller. Holdere bør vælges afhængigt af gardinens vægt.
 • Knopper. Særlige tips, der er fastgjort i enderne af baren, gør det ikke muligt for elementerne at glide af og give gardinerne et komplet udseende.
 • Gardinringe og kroge. Du kan købe et ekstra sæt, hvis nogle af delene er ude af drift eller ikke er inkluderet i fabrikssætet til gennemførelse af designideen.
 • Dekorativ strimmel. Baguette lavet af profilmateriale, der er monteret foran tagene for at skjule detaljerne i strukturen. Hverken styreskinnen eller krogen til gardinerne vil være synlige. Design bør vælges baseret på rummets overordnede design.

Til fastgørelse og bevægelse af rulle, romerske gardiner, plissede persienner designet specielle ekstra tilbehør. Avancerede moderne modeller er ofte udstyret med elektrisk, så du kan automatisere gardinens bevægelse. Kontrolen kan udføres enten ved hjælp af nøgler på væggen eller eksternt.

Hvornår er det bedre at montere loftet cornice

Loftsmodeller anbefales at installeres i følgende tilfælde:

 • når du skal lukke panoramavinduerne
 • visuelt forøge højden af ​​rummet ved hjælp af lange gulv til loft gardiner;
 • skjule små rumfejl;
 • når vinduesåbninger er placeret tæt på loftet og der ikke er plads til fastgørelse af vægkornet;
 • hvis det skrøbelige materiale på væggene ikke tillader fastgørelse af beslagene forsvarligt;
 • det er nødvendigt at isolere rummet så meget som muligt fra den kolde luft, der kommer ind fra vinduerne - fastsættelse til loftet vil ikke lade det igennem ovenfra og vil begrænse de buede spidser fra siderne;
 • når du er nødt til at fokusere på gardinerne og skjule bjergene til en dekorativ strimmel.

Når det er bedre at hænge en mur cornice

Valget af vægmodel skyldes følgende funktioner:

 • Udformningen af ​​sådanne gardiner er meget mere forskelligt end loftet. De passer til enhver indretningstilstand. Metalkonstruktioner kombineres med avantgarde-design eller high-tech træ passer godt ind i det klassiske interiør, og en bred vifte af plastprodukter gør det muligt at bruge dem næsten overalt.
 • Fastgørelsen af ​​gardiner til væggen kan visuelt reducere et overdrevent højt rum, hvor brugen af ​​loftgardiner er uønsket.
 • Vægkonstruktion lettere at installere selv.

Installationsfunktioner

Ved tilslutning af tagbøger tages der hensyn til generelle anbefalinger:

 • Gardin skal overlappe vinduet med 15-40 cm på hver side. Dette gør det muligt at åbne gardinerne for at åbne åbningen så meget som muligt og lade sollys ind i rummet.
 • Når du lægger taggen skal fremspring på begge sider af vinduet være det samme.
 • Afstanden fra væggen er valgt, så gardinerne ikke rører vindueskarmet og radiatoren.
 • Gardiner, der dækker hele overfladen af ​​væggen, skal være 1-2 cm mindre end længden.

Princippet om montering af vægmodeller

 1. Eaves er fastgjort over åbningen i en afstand fra loftet, som er 1/3 af bjælkens bredde over vinduet.
 2. Ved hjælp af et niveau og et målebånd bestemmes punkterne i overensstemmelse med de generelle anbefalinger.
 3. For at forhindre den lange stang i at bukke under tungt gardinernes vægt, monteres fastgørelsesanordninger hver 1.5-2 m.
 4. Beslagene skrues fast med skruer gennem forudfastsatte dowels.
 5. Ringene sættes på baren, og det er fastgjort på væggen.
 6. Tips er installeret.

Ceiling cornice montering regler

 1. For det første en foreløbig samling af alle dele af strukturen.
 2. Den monterede cornice anbringes på loftet, fastgørelsespunkterne er markeret med en blyant. Loftdæk monteres hver 30-50 cm efter generelle retningslinjer.
 3. Huller er boret i betonpladen og dowels indsættes.
 4. Ved installation af et gipspladloft er det nødvendigt at levere realkreditlån på installationsstederne på forhånd. GCR vil ikke opretholde vægten af ​​tagskægget med gardiner, så det er fastgjort til en træstang, der tjener som mellemliggende støtte. Realkreditlån er i sin tur skruet fast til betonbasen med skruer og dowels.
 5. Ved montering af tagbøjlerne på et strækloft anvendes en lignende fastgørelsesmetode - der findes også trægods, hvor hele strukturen er fast. Derudover er der monteret specielle ringe i spændingsdugen på de steder, hvor skruerne vil passere, som ikke tillader PVC-folien at rive fra lasten.
 6. Når du designer et strækloft, kan du tage højde for placeringen af ​​eave og efterlade en niche for den, og du ikke bringer lærredet til væggen med et vindue. Så er bjerget ret let, og gardinet vil blive gemt i det skabte rum.

Anslåede priser

Prisen på tagskægget afhænger i vid udstrækning af størrelsen og materialet, som det er lavet af. For modellerne 2,5-3 m lang er prisen på følgende priser:

 • Strenge - fra 300 rubler.
 • Loftplastik - fra 350 rubler.
 • Aluminium rørformet - fra 700 rubler.
 • Vægplastik - fra 700 rubler.
 • Træstang - fra 800 rubler.
 • Aluminiumsloft - fra 1200 rubler.
 • Stålstang - fra 1500 rubler.
 • Smedet - fra 3500 rubler.

Ved køb af tilbehør og tilbehør separat kan du spare et beløb.

Hvordan man vælger

Før du køber en bestemt model af cornice, overvejes alle vigtige punkter:

 • Type gardiner. Det er nødvendigt at vide på forhånd, hvilket gardinmateriale der vil blive brugt. Shaky produkter kan ikke modstå vægten af ​​tungt stof.
 • Antallet af gardiner. Afhængigt af det valgte design, købes en-, to- eller tre-rad modeller.
 • Let bevægelse. Hvis kroge eller ringe ikke glider langs tagene, vil gardinens bevægelse være svært, hvilket i sidste ende vil medføre brud på løkker eller stof.
 • Størrelse. Det er valgt under hensyntagen til rummets egenskaber. Til den visuelle udvidelse af vinduet anvendes brede gardiner, der dækker en del af væggen ved siden af ​​åbningen.
 • Type af cornice. Busstrukturer placeres i en niche eller lukkes af en smal bar og er designet til at være usynlig, idet der tages hensyn til skønhedens gardiner. Væg- og støbegods tværtimod understreger deres eksistens og skal være i overensstemmelse med rummets design.
 • Materialet af væggene i bygningen. Fastgørelsesanordninger skal fastgøres sikkert og ikke falde over tid. Ikke alle byggematerialer kan tjene som en stabil base for tunge gardiner.

Det er umuligt at give et entydigt svar på det spørgsmål, som gardiner er bedre, loft eller væg. Meget afhænger af rummets størrelse, dets design, personlige præferencer og økonomiske muligheder. Guidet af rådgivning er let at gøre det bedste valg og dekorere rummet med komfortable og funktionelle tagblade.

Eaves loft til tunge gardiner og med kontrol

Eaves loft ST-2500

Forstærket takkornet ST-2500 bruges som en linje til lyse, mellemstore og tunge gardiner.

Ceiling cornice CKS

Tynd, aluminium, profilaksler med ledningskontrol til mellemstore og tunge gardiner.

Eaves loft R-2880 til tunge gardiner

Loftsprofilen dækker R2880 til tunge gardiner.

Mange amatørindretningspartnere genkender kun gardinens vægt, når de købes og sørger for, hvor vigtigt det kan være, især med en høj rumhøjde. Fabrikanter af gardinprofiler ved dette, for at hænge tunge gardiner, leveres specielle aluminiumsprofiler.

Forskellige krav til gardinernes egenskaber i værelset kan tilfredsstilles med det korrekte valg af understøttende strukturer, sammensætning og materiale. Valget er ret stort - fra gennemskinnelig tyll til tykke stoffer, der giver mærkbar lydisolering og næsten fuldstændig blackout. Behovet for at levere højkvalitetsisolering gør at du køber tunge gardiner. Vægten af ​​sådanne gardiner kan være ret stor, hvis sammensætningen tilvejebringer rigelige folder, som forøger de isolerende egenskaber.

Manipulationer med store gardiner er i høj grad forenklet med en mekanisk eller elektrisk drev enhed, som kan være meget praktisk, hvis der er en fjernbetjening. Nogle hjemmehåndværkere gør gerne elektriske gardiner med egne hænder og søger en interessant individuel løsning.

Visse ekstra muligheder for kreativitet og isolerende kvaliteter af gardiner åbner op, hvis du køber en 3-rækken cornice. Dette design giver dig mulighed for at skabe interessante kombinationer af gardiner fra forskellige stoffer, hvis totale isoleringskapacitet vil være meget høj.


Aluminium gardinstænger til tunge styretæpper
Tunge gardiner er gardiner lavet af tykt stof med betydelig vægt. Amatørdesigneren skal forstå, at indretningens krav kan være, at et sådant gardin bevarer distinkte og udtryksfulde folder, selv i en fuldstændigt retret form. Dette betyder, at gardinens faktiske bredde vil være to gange, tre gange eller endda mere end længden af ​​cornice. Således vil taggen profilen holde en betydelig vægt tæt og tungt stof.


Den vigtigste form for deformation af tagskægget, som skyldes vægten af ​​det tunge gardin, er bøjning. For effektiv modstand mod bøjning er der kun to midler:
1. Hyppig placering af støttepunkter (suspension) af tagrørsprofil
2. Høj bøjningsstyrke af selve profilen.


Der er sådanne profiler med betydelig bøjningsmodstand. Disse er specielt designet til tunge gardiner af profil ST-2500, CKS, R-2880. Hovedelementet i sådanne profiler er en lidt større tykkelse af nogle sektionselementer og en mere udviklet lodret profil af selve sektionen, som omfatter yderligere kanter.


Den udviklede profil til sådanne tagriller har en anden fordel - dens øgede tværsnitsdimensioner gør det muligt at placere styrledninger, ledninger, hvor gardinerne manuelt eller automatisk styres. Kontrolsystemer kræver, at de færdige dæk er lineære og ikke har nogen sving. Det er muligt at styre gardinerne på tagskægget, der består af to lige dele, hvor hver del vil fungere som et normalt lineært element.


Nogle profiler til tunge gardiner kan bøjes under produktionsbetingelser. En sådan glat bøjning i et begrænset område, i modsætning til rotation, udgør ikke en hindring for enheden af ​​fjernbetjening (ledning). Et yderligere middel til at lette arbejdet med tunge gardiner, uanset brugen af ​​ledningsstyring, er rulleløber, hvor glidfriktion er erstattet af meget mindre mærkbar rullfriktion.


Tre hovedtyper af gardinprofiler til tunge gardiner tillader brug af gardiner af medium eller lav vægt (tyll) i stedet for dem uden særlige forhold. Forskellen mellem profilerne skyldes, at nogle modeller af cornices har mulighed for at bruge ekstra indretning, de har alle forskellige grader af modstand mod bøjning og opfattes forskelligt i interiøret. Disse tre hovedprofiler til tunge gardiner med kontroller giver forskellige gardindesignløsninger - fra sjældent brugte gardiner, der dækker døråbningen til faste gardiner, der bruges som skillevægge, der opdeler rummet og giver god lyd og visuel isolering.


Styrken af ​​gardinestængerne, der anvendes til montering af gardiner med ledningskontrol, er tilstrækkelig til at sikre driften af ​​en sådan mekanisme. Det betyder, at der ikke kun er mulighed for at placere en sådan ledning (ledning), men også indsatsen fra dens drift vil ikke påvirke profilgeometrien. Det er klart, at ledningen af ​​ledningen kan styres i begge retninger langs profilen.


Man bør huske på, at visse reserver for at øge stivheden og modstanden mod bøjning af sådanne profiler er indeholdt i afstanden mellem suspensionen. Hvis der for lysgardiner kan overstige 1,2 - 1, 5 m, så for meget tunge stoffer kan afstanden reduceres til 0,2 - 0,4 m og endnu mindre.
Med en sådan lille afstand imellem ophængspunkterne kan gardinens vægt være ret signifikant - op til 10 kg pr. Lineær meter af cornice. Det er nødvendigt at være opmærksom på vanskelighederne ved glidebryderes arbejde og deres accelererede slid, hvilket skyldes en forøgelse af gardinets vægt.
Det er også vigtigt at være sikker på bærestyrken i den struktur, som et så tungt gardin er fastgjort til - det skal være en pålidelig byggestruktur og ikke dens indretning.

Sådan vælges gardinestænger til tunge gardiner

Tunge gardiner i interiøret giver dig mulighed for at skabe en atmosfære af fastholdt luksus i lokalet, der viser besøgende den gode smag af ejeren. For at sikre sådanne gardiner kræver gardinstænger, der kan modstå deres vægt.

Eaves Elegant D 16 mm

Smedede hjørner Javiant D 19 mm

Cornices Cassa de Lux D 25/16 mm

Aluminium gardinstænger

Loftet cornices

Baguette Cornices

· Generel farveskala på værelset. Som regel bør tavlenes tone være i harmoni med resten af ​​interiørets farveskala samt de valgte gardiner.

· Materiale af hvilke gardiner er lavet. Hvis næsten alle hjørner passer til lysgardiner, så skal man for gardiner af tunge stoffer, fx fra fløjl, vælge den mest holdbare og pålidelige konstruktion, der kan modstå belastningen.

· Interiør stil. For at skabe et solidt udseende af rummet er det nødvendigt at opnå en harmonisk kombination af alle designelementer, og derfor bør alle detaljer nøje overvejes, når man vælger en cornice.

Til indretningen, indrettet i klassisk stil, der passer til en række cornices, lige fra strengedesign og slutter med baguetteprodukter. Men hvis du planlægger at bruge tunge og tykke gardiner i design af vinduer, er det bedre at vælge en solid og pålidelig struktur, der kan modstå vægten af ​​materialet i lang tid.

Hvilke kvaliteter skal gardinstænger have for tunge gardiner?

Tunge gardiner, der er lavet af tykt og tungt materiale, ser godt ud i klassisk stil og i en række interiører, der spænder fra den romantiske barokke stil og slutter med en spektakulær og luksuriøs Empire-stil. For at faste gardiner skal holde sikkert i lang tid, bør gardinstænger til tunge gardiner have følgende egenskaber:

· Øget slidstyrke. Jo højere dette tal er, desto længere er lyset af corniceen.

· Høj styrke. Da tunge gardiner skaber en øget belastning på tagskægget, skal dets design skelnes af høj styrke - fremragende ydeevne for metalaksler.

· Pålidelighed af fastgørelseselementer. Styrken af ​​fastgørelsen af ​​tagene til væg eller loft afhænger af denne indikator.

Til fastgørelse af tunge og lange gardiner til gulvet kan du bruge loftet cornice, som er fastgjort direkte til loftet over vinduesåbningen. Et sådant designbevægelse skaber ikke kun en atmosfære af fastholdt luksus i rummet, men også visuelt en smule forøgelse af rummets størrelse og højden af ​​lofterne.

Gardin stænger til tunge gardiner

Som tagskærme til tunge gardiner tilbyder vi produkter fra den russiske producent OLEXDECO. De er enkelt- og dobbeltradede strukturer med en rektangulær sektion 13x31 mm med beslag til montering på væggen. Produkterne er fremstillet af aluminiumsprofil, som giver en række yderligere fordele:

 • lille vægt;
 • korrosionsbestandighed;
 • uhøjtidelig pleje
 • holdbarhed.

Dette er en god mulighed for dem, der sætter pris på praktisk sammen med æstetisk appel.

Sortiment af gardinstænger til tunge gardiner

Designet af gardinskinner til tunge gardiner fra OLEXDECO kan beskrives som meget stilfuldt og relevant. Stænger har en nikkelbelægning af hvid eller sort. Den ydre bar er dekoreret med en metal tip, hvis design varierer afhængigt af samlingen - "Art", "Skin-Brown", "Techno" osv.

I kataloget er der design, hvor prisen afhænger af antallet af rækker og længden af ​​produktet. På hver modelside er der en detaljeret tabel, hvor du nemt kan vælge den bedste løsning.

For at købe den ønskede cornice til tunge gardiner, bestil online eller via telefon. Vi garanterer hurtig levering i Moskva og regionen.

Ønsker du at vælge et produkt i lang tid nu?
Vi ringer dig tilbage i åbningstiden!

Vores konsulent ringer til dig og henter dine varer personligt.
For at gøre dette skal du forlade dit telefonnummer.

Sådan vælges et loftkornet til gardiner - træk, plast og metalprodukter

I arrangementet af moderne interiører er hovedvægten lagt på praktiske, æstetiske appel og alsidighed i møblering.

Ovennævnte krav er perfekt matchede plastikstænger. Fastgørelsessystemer, der er lavet af letvægts- og slidstærk materiale, giver en glidende kludsklud, højkvalitetsfiksering af gardiner uden dannelse af klæbende områder og passer perfekt til de fleste stilarter. Der er flere typer tagduer af polyvinylchlorid, som har deres egne fordele og ulemper.

Typer af moderne plast gardin stænger

For at vælge den bedste mulighed for plastaksler skal du navigere i deres typer, egenskaber og funktioner.

 • I henhold til graden af ​​modstå belastning tildele design til lyse, mellemstore og tunge gardiner. I dette tilfælde skal du tage højde for antallet af dåser, vægten og densiteten af ​​materialet, tilstedeværelsen af ​​yderligere elementer.
 • Ifølge fastgørelsestypen kan tagpladen af ​​plast være loft, væg og universal. Plus loftet system i sin lethed, væggen - i æstetisk appel (især med baguette paneler). Universalprodukter kombinerer fordelene ved begge systemer.
 • Dækprofilens type kan være hul eller fyldt. I det første tilfælde spiller konstruktionens lyshed en vigtig rolle, men gardinerne her skal også være luftige og ikke tætte. Fyldte profiler bruges til at holde tyngre gardiner for at give billede stivhed og lindring.
 • Ifølge antallet af rækker skelnes der mellem enkelt- og flerrørskonstruktioner. De enkleste muligheder bruges ganske sjældent - til at dekorere køkkenet eller installere et baldakin omkring sengen.
 • Efter type kontrol er der produkter på manuel styring eller elektrisk drev. Den anden type systemer er for nylig blevet brugt mere og mere - produkter er ikke kendetegnet ved høje omkostninger, mens de har mange funktionelle fordele.

Bestyrelsen

På trods af styrken af ​​moderne plastik til hængende konstruktioner med betydelig vægt anbefales det at anvende et blandet type system - med en stålramme. Fabrikanter hævder, at disse modeller er i stand til at modstå gardinsamlinger, der vejer op til 50-70 kg.

Fordele og ulemper ved funktionelle strukturer

I løbet af flere års eksistens har plastprofiler gennemgået en række forbedringer for at optimere.
Moderne systemer har betydelige fordele i sammenligning med analoger fra andre materialer.

 1. Lavpris design og komponenter.
 2. Let at installere og reparere efter behov.
 3. Højkvalitets, innovativ plastik, der sikrer holdbarhed, pålidelighed og stabilitet af tagene til at bære.
 4. Produktets alsidighed i funktionelle termer. Produkter kan anvendes i lokaler af enhver art uanset mikroklimaet. Plast er ikke tilbøjelig til opsamling af fugt, hævelse, det er ikke dækket af rust og støbeform. Materialet brænder ikke og akkumulerer ikke elektricitet.
 5. Produkter passer harmonisk ind i enhver form for interiør.
 6. Moderne plastik er blevet et miljøvenligt produkt, produkter kan bruges selv i børnenes værelser, risikoen for allergiske reaktioner er minimal.
 7. Design er uhøjtidelig i omhu, de opsamler ikke støv og behøver kun regelmæssig renseri. Fra tid til anden skal overfladen behandles med en fugtig klud, om nødvendigt med et rengøringsmiddel.

På en plastikbase af traditionel hvid farve kan du hænge en dekorativ baguette, stiliseret som metal, læder, træ.

Af de negative aspekter af det faktum, at plastprodukterne selv er af højeste kvalitet, ser billigere ud end andre typer fastgørelsesdele. En anden ulempe ved materialet er lav styrke sammenlignet med træ og metal. Sandt nok spiller dette øjeblik kun en rolle, hvis det er nødvendigt at dekorere panoramavinduer med tunge eller flerlags gardiner.

Funktioner ved montering af plastikskinner

Du kan montere plastikstænger på egen hånd, især hvis du ikke behøver komplicerede torsioner og hjørner.
Processen består af flere trin.

 • Mærket påføres på loftet eller væggen. Det skal bemærkes, at længden af ​​systemet skal overstige længden af ​​vinduesåbningen med 30-50 cm (på begge sider). Afstanden fra gardinerne til væggen skal være mindst fem centimeter, ellers vil folderne af materiel skabe ubehag ved styring af gardinerne.
 • Uanset om konstruktionen er monteret på en væg eller et loft, anvendes der fjernbetjeninger, som installeres i trin på 1 meter. Til dette formål bores huller, huller sættes i dem, beslag monteres og fastgøres med specielle skruer.
 • På beslagene fastgøres profilen, om nødvendigt installere yderligere fastgørelsesdele.
 • Når alt er klar, hæng gardiner, tyl, pelmets og alt hvad du behøver. Som en slutrør er der installeret stik.

I tilfælde af at det er planlagt at bruge baguette-dyser, installeres de, selv inden skråningerne er fastgjort på beslagene, ellers kan der opstå problemer med installationen af ​​delen.

Plastgardin stænger er den bedste løsning, når du laver karvevinduer eller ikke-standardvinduer.

I denne sag er der udviklet specielle fleksible systemer, der kan tage form. Det er værd at overveje, at når det er nødvendigt at udføre komplekst ingeniørarbejde, er det bedre at kontakte specialister. Ellers kan der være en lille bias, som vil påvirke hele billedet negativt.

konklusion

På trods af forekomsten af ​​mindre fejl er plastikets tagplader meget populære. De har ikke noget imod at bruge i køkkenet eller balkonen, udvælgelsen af ​​produkter tilsvarende farver, de er velegnede til at dekorere soveværelset og stuen.

Hvis der forekommer sprækker på eaves kroppen, bør du ikke risikere det; det er bedre at udskifte enheden med en ny. Produktomkostningerne er lave, så du kan ændre klemmerne til gardiner regelmæssigt, især hvis du vil foretage ændringer i indretningens udseende uden at investere i dette betydelige beløb.

Plast loft lister er værdsat af købere. I øjeblikket er det en af ​​de mest bekvemme måder at hænge gardiner på.

Sådanne modeller har et æstetisk udseende, enkel konstruktion og vigtigere en acceptabel pris. De kan bruges i enhver design stil og kombineret med en række stof til gardiner. Denne praktiske løsning er ikke ringere i kvalitet og holdbarhed over for metal- eller træanaloger.

Eaves af de forskellige størrelser, fremragende på design og en farveskærm udstedes. Til lakonisk strenge stil kan du vælge en simpel indstilling uden afslutning.

Hvis designbeslutningen er planlagt til at skjule tagskægget, så er en sådan prøve perfekt til disse formål. Der er smukke eksemplarer med en dekorativ baguette plade. De kan afhentes af farve og registrering til enhver stil i rummet.

Loftsbelægninger til gardiner kan bruges i værelser med ikke-standard vægform. Praktisk materiale og præfabrikerede design giver dig mulighed for at lave prøver af forskellige konfigurationer. De bruges til vinduer i de udragende dele af rummet.

Fordelene ved plastikhorn og metode til fastgørelse af gardiner til loftet

Hvis du vil have en billig og praktisk måde at designe vinduer på, så vælg en plastikflise.
Angiv det positivt:

 • relativt lille pris;
 • lav vægt og simpelt design;
 • pålideligt holdbart materiale
 • nem installation
 • kan have forskellige længder;
 • Mulighed for brug for ikke-standard vægge
 • gardiner flytter let;
 • enkel pleje.

Plast loftet cornice er modstandsdygtigt over for temperaturudsving, høj luftfugtighed.

Det falder ikke i solen og er ikke modtagelig for oxidation, i modsætning til træ- og metalstrukturer. Det kan sikkert anvendes i alle lokaler udenfor. For eksempel i badeværelset eller loggia.

Hvorfor er det bedre at feste cornice til loftet? Det ser ganske stilfuldt ud og har en række positive punkter. Her er de vigtigste fordele ved denne monteringsmetode:

 • øger visuelt højden af ​​rummet
 • for høje vinduer er lukket
 • fejl er gemt på væggen;
 • mere effektiv beskyttelse mod indtrængning af kulde og lys.

Ceiling cornice - en uundværlig ting for værelser med et lavt loft.

Gardiner, der starter lige ved loftet og når gulvet, som om trækker væggene op. Loftet er visuelt følt højere, og rummet er mere rummeligt. Hvis du hænger gardinerne så tæt på væggen som muligt, vil gardinet beskytte rummet fra den kolde luft om vinteren og fra det lyse lys om sommeren.

Ceiling cornice kan laves hele længden af ​​hele væggen. Dette vinduesdesign ser meget smukt ud, især i små værelser med små vinduer.

Ved at øge gardinens højde og bredde synes værelset mere rummeligt. Denne teknik er blevet anvendt af designere i moderne interiør. Desuden er disse taghuller perfekte til at dele et værelse i zoner, for eksempel er en del af rummet designet til at sove, den anden til arbejde.

Typer af loft plast gardin stænger

Loftsplader af plastplader er forskellige i deres præstationer. Ved antallet af gardiner, som de er designet til, er der følgende typer:

 • enkelt række;
 • dobbelt række;
 • tre-rækken.
 • Eaves med en linje af kroge bruges hvor kun et gardin er nødvendigt, det være sig gennemsigtige lette stoffer eller tykke gardiner. Single row indstilling er billigere.

  Double-row kolleger er mere almindelige, er en klassisk mulighed. De er vedhæftet på samme tid dag og nat gardiner. Tre-bane mønstre vil tillade dig at placere ikke kun et standard sæt gardiner, men også lambrequins.

  I udseende kan tagskæggene opdeles i to grupper:

  • almindelige plastprøver uden efterbehandling;
  • indstillinger med indretning.

  Enkle tilfælde er designet til at udføre deres umiddelbare funktioner. De er ikke særlig skiller sig ud og næsten umærkelige.

  En anden ting er mønstrene med dekorative elementer. Sådanne modeller holder ikke kun gardinerne, men fungerer også som dekoration. Som materialer til efterbehandling skal du bruge plastisk fleksibelt tape (hætte) eller en stiv rack (baguette bar).

  Plast loft lister kommer i forskellige former:

  • direkte;
  • lige med afrundede eller rektangulære kanter;
  • forskellige vinkel og bølget design.

  Nogle mønstre kan bøjes i forskellige vinkler. Sådanne muligheder er uundværlige, hvis du skal hænge et gardin på vinduerne på tilstødende vægge.

  Det vil sige, at hjørnerne kan være L-formede eller U-formede. Individuelle dele kan tilsluttes i forskellige vinkler. Samtidig opretholdes god glidning af kroge.

  Den sammensatte konstruktion af plastikhornet giver dig mulighed for at samle prøver af forskellige længder. Der er standardstørrelser, de varierer i området 1,2-6 m. Hvis de ikke passer til dig, så kan du vælge hvilken længde der skal bestilles.

  Design og installation

  Plastloftlister har en ret simpel enhed.

  Hvert sådant produkt er en flad hule (eller fyldt) rektangulær kasse med langsgående linjer til kroge. Montering i loftet udføres ved hjælp af selvdrejende skruer. De er forsynet med kroge og stik.

  Det ligner grundlaget - et simpelt loftkornet. Dekorative mønstre er også udstyret med en ramme i form af en slat. Det kan have et anderledes udseende og dækker helt basen.

  Installere en plastik cornice kan være både på loftet og på væggen.

  Den er fastgjort hver halve meter. Dette giver tilstrækkelig styrke og eliminerer sagging. Til konventionelle lofter er monteringsprocessen åbenbar.

  Installation til gipsplader og stræklofter har sine egne egenskaber. En af de nemmeste valgmuligheder er at fastgøre tagene til væggen.

  For at installere skal du have særlige hjørner - beslag, der købes separat. De er fastgjort til væggen med skruer og fastgjort til profilen med en møtrik og skrue. Beslagene giver dig mulighed for at placere tagskæggene i en afstand på 5-25 cm fra væggen.

  Ved installation er det også nødvendigt at overveje, hvor meget karmen og batteriprojektet. Med dette i tankerne skal du bestemme den passende afstand fra væggen til gardiner. Gardiner skal hænge smukt, uden unødvendige udbulninger og kinks.

  Separat, kan du fremhæve den skjulte metode til fastgørelse af loftet cornice til gardiner.

  Denne type placering er meget populær. Kassen med kroge er ikke synlig, den er skjult af loftsplinten eller loftet. Det ser ud til, at gardinerne kommer ned lige fra loftet.

  Hvordan vælger man et loft cornice?

  Før du køber en cornice, skal du være opmærksom på følgende punkter:

  • generel stil i interiøret;
  • Rummets område og dets designfunktioner;
  • farveopløsning af vægge, gardiner, møbler;
  • Det krævede antal gardiner.

  Prøv at vælge en prøve, så den passer til den overordnede ide om interiøret. Hvis rummet har træelementer, så kan du tage tagene med samme tekstur. Vær opmærksom på den dekorative strips farve.

  Prøv at matche det med gardinstof og vægge. Hvis rummet har mange lyse accenter, skal du vælge en kortfattet kopi. En god mulighed - når finishen på tagene svarer til den stil, hvori de øvrige elementer i indretningen er lavet.

  Eaves kan næppe bemærkes og ikke skiller sig ud over den generelle baggrund. Eller blive et aktivt element, der tiltrækker opmærksomhed. Til disse formål skal du vælge modeller med dekorativt trim.

  Dette kan være en smuk indramning med et præget mønster eller bare en farvet stripe med eller uden tekstur. Hvis du kun vil hænge lys tule gardiner, skal du bruge en enkelt række cornice. Til tyngre gardiner vælges modeller med fyldstof.

  Du kan visuelt forstørre vinduesåbningen ved hjælp af en cornice og gardiner.

  Til disse formål skal du vælge en bred model med en længde større end vinduets bredde. I små værelser ser prøverne godt ud langs hele væggen. Foretrækker enklere design med klare, strenge former.

  Plast loftet cornice er en værdifuld mulighed for at dekorere vinduer i ethvert rum. Det kan sikkert bruges til boliger, kontorer, kontorer og offentlige steder. Ved at købe en sådan model kan du betydeligt spare penge, og det vil ikke påvirke kvaliteten.

  Lofter af plast er også brugt til at oprette forskellige skillevægge inden for et enkelt rum. Du kan fremhæve gardiner seng. Det er også vigtigt, at den kombinerede konstruktion af cornice gør det muligt at løse problemet med at placere gardiner i værelser med kompleks geometri.

  • Dato: 03-03-2015
  • Visninger: 629
  • kommentarer:
  • Rating: 18

  Indholdsfortegnelse: [skjul]

  • Funktioner af valget af cornice til gardiner
  • Typer af cornices til vinduesdekoration

  Vinduesdekoration hjælper med at dekorere udseendet af rummet.

  Til udsmykning af åbningen er der forskellige typer af inventar. Så den vigtigste funktionelle værdi har en cornice. Det kan være lavet af forskellige materialer.

  Før du køber et loftkornet, er det nødvendigt at bestemme, hvor mange lag stof der skal anbringes på, da dets praktiske anvendelse og dekorative egenskaber afhænger af det.

  Derudover er dette produkt en vigtig dekorativ del af rummet. Det kan trods alt gøres i forskellige farver med tilsætning af ornamenter og smukke mønstre. Derfor, ejerne, der har besluttet at omdanne vinduets udseende, bør omhyggeligt vælge sådanne strukturer.

  Træafskærmninger er ret holdbare og er ofte dekoreret med rige udskæringer. De er lavet af fyr, bøg, eg og røde sorter af træer.

  Design bruges af ejerne ikke kun for æstetisk fornøjelse.

  De hjælper med at gøre døråbningen funktionel. Moderne gardinstænger er i stand til at modstå store belastninger. Derfor kan forskellige tunge stoffer og flerlagssammensætninger anvendes.

  For at gøre dette skal du vælge et produkt med en passende mount. Det kan fastgøres til loft eller væg. Det er nødvendigt at overveje denne funktion, inden du får tag på taggen.

  For at gardinerne skal passe tæt på vinduet, anbefales det at bruge loftet cornice. Disse designs passer perfekt til designen af ​​rummet, hvor vinduerne er placeret højt. Produkter giver dig mulighed for at skjule fejlene på væggene eller indvendige skråninger.

  Trods alt kan profilloftets cornice tage nogen form. Gardinerne ser således oprindelige og usædvanlige ud. Du kan oprette flerlags- og zigzagsammensætninger.

  Vægdesign hjælper med at legemliggøre den klassiske stil i interiøret. Almindelige og traditionelle billeder er så karakteristiske for denne type design. Ved brug af lignende produkter ser gardinerne harmoniske og komplette ud.

  Derfor bruges disse attributter så ofte i moderne lejligheder. Men hvis lejligheden har en bred vindueskarm, så kan sådanne produkter se upassende ud. I sådanne tilfælde anbefales det at vælge loftkanten.

  Tilbage til indholdsfortegnelsen

  Ceiling cornices er: træ, metal, plast og inkjet.

  Design kan variere ikke kun i udseende. Deres karakteristiske træk er materialet til fremstilling.

  Eksperter identificerer metal-, plast-, træ- og snorprodukter. Elementer adskiller sig i fastgørelsesmetode, funktionalitet og kvalitetsegenskaber. Derfor skal du navigere i det præsenterede område, inden du køber en tilsvarende egenskab.

  En af de mest holdbare og pålidelige armaturer til fastgørelse af et gardin er en metalstruktur. Det er i stand til at modstå tunge belastninger og tunge kompositioner. Derfor, hvis ejerne besluttede at hænge gardin gardiner, tæpper gardiner eller trykte tekstilvarer, så sådanne konstruktioner vil blive en aktuel tilføjelse til interiøret.

  Metalkonstruktioner kan dekoreres med blonde mønstre eller dekorative indlæg.

  I specialbutikker kan du vælge specielt tilbehør til dem. Luksus design kan komplementere tagbøerne med udsmykkede tips. Og for minimalisme eller højteknologi er det nok at købe en konstruktion af strenge og lakoniske udseende.

  Træprodukter anses for at være en anden populær model til fastgørelse af gardiner. De passer ideelt til ethvert interiør. Særligt interessante sådanne design ser i klassiske værelser.

  Og træskovler af en elfenbenskygge kan dekorere interiøret i Provence-stil. Materialet vil understrege den naturlige omgivelser. En kombination af farven på cornice med tonen i møblerne giver dig mulighed for at skabe et originalt design på værelset.

  De tekniske egenskaber ved træprodukter er ikke ringere end metalarmaturer.

  De er pålidelige, holdbare og holdbare.

  Inkjet cornice er kun egnet til lette stoffer, da strengen kan strække sig og sænke af tunge stoffer.

  Det anbefales at vælge strengmodeller til fastgørelse af lette stoffer, tynde gardiner og tyll. De understreger det blide billede af materialer.

  Bygningen er monteret på væg eller loft. Styrken af ​​tagskæggene sikres ved at fastgøre de to fastgørelsesdele. Mellem dem er en strengmekanisme.

  Sådanne attributter bruges ofte til at designe børns værelser, køkken eller loggia. Vær dog opmærksom på, at produktet måske ikke modstår belastningen af ​​tunge materialer. I dette tilfælde kan strengene falde.

  Plast anses for at være et populært materiale til taggrene. Designene kendetegnes af et stort udvalg af farver og en række dekorative tilføjelser. Derudover er disse tagger tilgængelige for enhver person.

  Før du køber, skal du omhyggeligt overveje design af gardiner. Profilmodeller kan trods alt bestå af flere dele.

  Med deres hjælp er det let at sammensætte flere gardiner. Takket være adskillige rækker af mekanismen kan natten gardiner, tyll og et ekstra gardin fastgøres. Hvis der anvendes tunge stoffer i designet, kan plastdelene deformeres.

  Den forreste strimmel af plastisk cornice kan dekoreres med dekorative lister eller smukke tegninger.

  Moderne producenter tilbyder design dekoreret med polyurethan materiale. Sådanne produkter ser elegant og usædvanligt ud. Eaves, dekoreret med originale mønstre med guld, kobber eller sølv sprøjt, vil være et ideelt supplement til udsmykning af værelset i antik stil.

  For at vælge de rette taggange skal du omhyggeligt gennemgå det foreslåede område.

  Materialets valg er trods alt så omfattende, at det til tider er svært at vælge det rigtige produkt. Derfor bør du overveje det grundlæggende koncept for vinduesdesign og gardindesign inden du tager en tur til hardwareforretningen. Takket være sådanne enkle manipulationer kan du vælge ikke blot en pålidelig tagbøjle, men også en smuk tilføjelse til det overordnede interiør.

  Artiklens indhold:

  1. Typer af taggrænser og anbefalinger til deres valg 2. Valg af træaksler til loftet 3. Anbefalinger til valg af loftkornet af plastik 4. Fordele ved metalaksler til loftet

  Selvfølgelig er intet boligrum i dag næsten umuligt at forestille sig uden et så dekorativt element som gardiner på vinduerne. Derudover bruges gardiner ofte til at opdele rumplads i funktionelle områder.

  Det er vigtigt, at tagskæggene indbygget i loftet og beregnet til at fastgøre gardinerne, monteres sikkert og korrekt. Derfor vil den følgende diskussion omhandle mere detaljeret om, hvilke typer af taggrænser der er, samt hvordan man vælger et loftfelt.

  En sådan detalje som et dekorativt cornice til loftet er så navngivet på grund af dets armatur, det vil sige det tjener som en ejendommelig udsmykning af rummet.

  Produktion af tagskinner udføres som regel fra følgende materialer:

  På dette grundlag er det sædvanligt at skelne mellem tre kategorier af loftkanter:

  • til let væv;
  • til medium;
  • for tunge.

  Hvis stoffet er lys (tyll eller chintz), så ville det være bedre at vælge snorhorn, der kun modstår lav vægt.

  Og hvis gardinerne er tunge, så er det absolut nødvendigt at bruge metal- eller trægardinstænger, som er perfekte til både mellemstore og tunge stoffer. Eaves lavet af plast er kun egnet til stoffer af gennemsnitsvægt.

  Det er ligegyldigt, om tagskæggene er monteret til et hængende loft eller til en standard overflade, hver af dem kan have en, to eller tre rækker klemmer.

  Siderne er oftest udstyret med to rækker af fastgørelser, hvor man fungerer som indehaver af tyll og andengardiner. Hvis der er tre rækker fastgørelser på tagskægget, er de beregnet til tyl, gardin og lambrequin, og normalt er enten gardin eller tyl hængt på en række.

  Hvis vi taler om loftkantenes rolle i interiøret, skal det bemærkes, at det f.eks. Kan bruges til visuelt at øge højden i et værelse med et lavt loft, og brugen af ​​en vægkornice i dette tilfælde ville være meget mindre hensigtsmæssig.

  Også hvis væggen har nogen fejl, vil en gardinstang med et gardin hjælpe med til helt at skjule dem fra andre (læs også: "Skjult kant i et strækloft").

  Når man monterer taggafler til hængelofter samt til standardoverflader, bør man ikke glemme, at loftet i tagene i koldt klima er ekstra varmeisolering, da det bliver sværere at komme ind i rummet med gardinet til gulvet. Endnu mere varme vil medvirke til at bevare brugen af ​​tips i ideen om en lysbuen, der er i stand til fuldstændigt at isolere et rum fra kuldens indtrængning udefra.

  Hvis vi taler om årets varme periode, er der ved gardinerne en anden funktion at mørke rummet og forhindre solens direkte stråler at falde.

  Med hensyn til skønheden i dette dekorative element er det altid muligt at købe både en enkel og almindelig model, samt en prøve udstyret med nogle elementer af dekoration. Det er kun vigtigt, at hele strukturen er i harmoni med det indre af hele rummet som helhed.

  Under installationen må du selvfølgelig ikke glemme et så vigtigt element som loftsplinten til tagbøjlerne, hvis arrangement også skal kontaktes meget ansvarligt og om nødvendigt søge hjælp fra specialister, der er klar til at levere detaljerede foto- og videomaterialer på sin installation.

  1. Det er vigtigt at huske, at taghuller til loftet, der er lavet af træ, passer perfekt ind i absolut ethvert interiør, og derudover vil kunne klare vægten af ​​tunge stofgardiner. Derfor er denne mulighed perfekt til dem, der gerne ændrer rummets design regelmæssigt.
  2. Træets højtydende egenskaber vil helt sikkert have en positiv effekt på taglængdenes levetid.
  3. De mest almindeligt anvendte træarter til fremstilling af loftkorn er eg, ask, nåletræer og undertiden lærk, valnød eller kirsebær. Selvfølgelig er de dyreste prøver dem baseret på mahogny eller wenge.
  4. På grund af træets evne til nemt at give ind til enhver forarbejdning, kan tagskæggene fra dette naturmateriale have den mest varierede form og struktur, og det manuelle design af tagbøjlerne kan gøre dette dekorative element til et kunstværk (læs også: "Sådan skjuler tagene til loftplinten").

  Det er ligegyldigt, om træskovlen er monteret bag loftsplinten eller foran den, så en prøve vil tjene i lang tid og pålideligt.

  1. Den lave pris ved dette materiale gør det overkommeligt og udbredt for at skabe taggafler til lofter.
  2. Gode ​​indikatorer for styrke og æstetisk udseende giver dig også mulighed for at vælge disse modeller fra den samlede.
  3. Kun fokus på den lave pris på plastikskinner er ikke værd, da denne indikator ikke påvirker deres funktionalitet og levetid overhovedet. Så selv de mest billige prøver kan vare i lang tid og uden problemer med drift.
  4. Farveskemaet i loftet i loftet er rigeligt, så du kan altid vælge den indstilling, der passer bedst til farven på det samlede indre af rummet. Desuden er plastens evne til at efterligne naturlige prøver også den positive funktion.

  Ved at montere en loftsplint kan en plastisk cornice udstyres uden problemer, og hvis du har spørgsmål om enheden, kan du altid bede om hjælp fra fagfolk, der kan levere fotovarianter af gardinstænger og video på deres installation.

  Installation af loftet cornice, detaljeret video:

  1. Prøver af sådanne taggafler, fremstillet af messing eller rustfrit stål, har høj styrkeegenskaber, de er heller ikke udsatte for slid på grund af høje temperaturer eller ændringer i fugtighed.
  2. Disse modeller er i stand til at modstå stoffets maksimale vægt, så selv de mest tætte og tunge gardiner kan hænges på sådanne gardinstænger uden frygt. Tellingly er teatergardinet udelukkende udstyret med tagskærme af metal.
  3. Ved hjælp af en metal cornice kan rummet indrettes i den ønskede stil, f.eks. I højteknologisk, retro eller technostil.
  4. De positive egenskaber ved aluminiumsklodser kan tilskrives, at de ikke er mindre holdbare end andre metalelementer, men deres vægt er signifikant lavere. Derudover er de ikke udsat for korrosion. For at sikre, at materialet varer så længe som muligt, anbefales det kun at tørre det med en fugtig klud en gang om ugen. Se også: "Lofthænger til tørring af tøj".

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.