Funktioner ved montering af den sidste krone af rammen under spærrene

Den sidste krone af en tømmer eller logs log er en støtte til tagsystemet, så installationen skal tages særligt omhyggeligt. Trussystemet er en kompleks struktur med stor vægt, som vil hvile på mauerlat - den øvre krone, for hvilken du skal bruge det mest holdbare tømmer. Der er flere typer tagdækning, princippet om at installere spærre og belastningsfordelingen af ​​tagsystemet afhænger af deres valg.

Video: Bygning af et hus fra limet træ. Dag 14-33. Hus foldet. Vi laver tæpper og el. Alt i tankerne

Lægning af den sidste krone i huset og loftet

Kronen i trærammen under spærrene skal nødvendigvis behandles med antiseptiske opløsninger for at forhindre råtning. Pålidelig beskyttelse bør forhindre ødelæggende processer, der eventuelt kan føre til tagets sammenbrud.

Video: Sådan sættes badets vægge

Kronen af ​​loggen i den sidste række er grundlaget for loftet. I den specielle riller ind i hvilke bjælker er installeret er lavet. Huller kan være igennem, i dette tilfælde vil bjælkens ender strække sig ud over væggene og kun optage en del af loggen, i så fald vil væggen være døv.

Den første mulighed er mindre pålidelig, da enderne af loftbjælkerne vil lide af nedbør og udendørs luftfugtighed. Loftslamper kontrolleres af vandstanden, så alle er placeret i samme plan og loftet er glat.

Den efterfølgende fastsættelse af bjælker afhænger af placeringen af ​​loftbjælkerne. De kan placeres som følger:

 • Rafters er forbundet med den øverste krone af væggene. I dette tilfælde udfører logger eller tømmer rollen som en mauerlat: der foretages markering på dem, hvorefter spærrene vil blive fastgjort til dem med et trin, der afhænger af den forventede takbelastning.
 • Rafters kan fastgøres til loft bjælker fremspringende ud over væggene. For at installere loftet skal du vælge et bræt med en sektion på 5x15 centimeter, den skal strække mindst 50 cm ud over væggene. Spærrebenet fastgøres til kanten af ​​loftbjælken.
 • I rammebygger vil bjælkerne blive installeret på den øverste del af rammen, som tjener som omspænding.

Loftbjælker skal også gennemgå særlig behandling. Efterfølgende vil gulvbrædder blive lagt på dem, hvorefter det vil være muligt at udføre arbejde på isolering.

Rafter systemet kan monteres direkte på en bygningens tag, eller den kan laves på jorden i form af trusser, hvorefter de færdige strukturer stiger til toppen. Den første mulighed bruges med mange vægspærre og bjælker, da de vil være ubelejligt at løfte op i samlingen. Færdig gård kan hæves med inddragelse af specialudstyr, det vil i høj grad forenkle arbejdet.

Samling af truss hængende type

Alle rammekronerne er fastgjort sammen med træ- eller metalstifter, afstanden mellem dem er 1,5 meter. Dette sikrer lodretheden af ​​væggene og det lige arrangement af alle elementer i huset.

Til den sidste krone af rammen spiller vedhæftet fil en særlig vigtig rolle, da den skal modstå arkernes effekt. Desuden, hvis du ikke løser den øvre krone, som vil blive installeret spærre, så kan tagets tag simpelthen blæst væk af vinden.

Loftbjælker er stablet i den øvre krone i trin på højst 90 cm, hvilket gør loftet tilstrækkeligt pålideligt. Når den øvre krone er fast, kan du gå videre til installationen af ​​trussystemet. Der er et hængende og monteret spærre system.

Den første mulighed er sjældent brugt: Det er berettiget, hvis bygningen ikke har indvendige vægge, og hele lasten skal falde på bygningens øvre krone. Det andet system bruges til beboelsesejendomme, da hovedbelastningen falder på højderygens knude, og væggene vil ikke lide af tagets vægt. Til træbygninger bruges dobbelthældede tage oftest, da de giver mulighed for den hurtige nedstigning af sne.

Til fremstilling af spærre anvendes en kantet bræt, hvis tværsnit er 5 * 20 cm, de er fuldt forbehandlet. Sekvensen med indsamling af trussystem gør det selv:

 • Efterårsbrugene opsamles på jorden. Dette er den bedste mulighed for et stort område af bygninger, og sådanne strukturer vil desuden være så glatte som muligt. Færdige varer klatre op til taget.

De øverste ender af spærrene er forbundet med hinanden, for dette kan du bruge bolte eller metalplader. De nedre dele af spærrene skal også skæres i en vinkel, så de er nemme at installere.

 • I første omgang er de ekstreme gårde installeret, det er nødvendigt at kontrollere vertikaliteten af ​​deres installation. I første omgang kan de fastgøres med sømme, som derefter fjernes efter installationen.
 • Centrale trusser er installeret, hvorefter de alle er forbundet med hinanden ved hjælp af en batte. Den kan være lavet af kantede brædder; undertiden benyttes OSP-plader til dette. Den slags drejning afhænger af, hvilken slags tagmateriale der skal anbringes på taget.

Denne mulighed giver dig mulighed for at samle trussystemet uden brug af en højderyg. I dette tilfælde vil belastningen fordeles jævnt på bygningens vægge, 4 personer kan deltage i samlingen af ​​spærre.

Video: Badeværelser

Montering og montering af tagstænger udføres først efter en grundig foreløbig beregning. Designet vil afhænge af vind- og snebelastningen i regionen, den anslåede vægt af tagmaterialet, bygningsområdet og en række vigtige parametre.

Ved udformningen er det nødvendigt at henvende sig til faglige arkitekter, hvis beregningerne ikke er korrekte, vil huset snart blive beskadiget. Installationen af ​​tømmerhusets sidste krone og det efterfølgende arbejde på samlingen af ​​trussystemet skal udføres med erfaring.

Sådan installeres tømmer i huset med egne hænder: Funktioner ved montering af gulv og loft

Metoder og regler for montering af gulv- og loftsskov i loghuset

En robust konstruktion af enheden krønner i et træhus vil ikke være nok uden gevinsten af ​​deres lags. Hertil kommer, uden dem kan du ikke sætte gulvet eller loftet. Hvad det er, hvordan de er monteret, og bygningsfunktionerne beskrives nedenfor.

Hvad er loftet og gulvbelægningen

Det faktum at huset er lavet af træ, tyder på tilstedeværelsen af ​​alle dele af konstruktionen af ​​dette materiale. Således er tømmererne trægulve, der tjener til at forbedre stabiliteten af ​​loghusets struktur og bunden til gulv og loft. Logfiler i huset er vigtige elementer i opførelsen af ​​et boligbyggeri.

De er af flere typer:

Lad os undersøge fordelene og ulemperne for alle i mere detaljeret omfang. Hvad skal du vide om hver af dem, før du starter byggeri?

Massive logs

 • Hvis ejeren forstår værdien af ​​en solid log-in-house bygning, så er det ingen hemmelighed, at han vælger sådanne overlapninger til sit eget hus. De leveres med materialet i henhold til kontrakten. Hvad er de gode til? For det første er der ingen tvivl om deres stabilitet - arrayet har altid været kendt for denne kvalitet. For det andet ved at dreje loggen ind i loftet i træhuset eller på gulvet, ved materialeleverandørerne præcis, hvor meget sapwood skal fjernes, uden at det berører loggen.

 • Det vigtige faktum, at det indre af et træhus skal svare til udefra. Det vil sige, at hvis et loghus er en log, skal samme lag være - det er meget smukt.
 • Nu for ulemperne:

  • Vægt. Dette skyldes det faktum, at krympningen af ​​huset kan deformere hele strukturen. Og så bliver vægens vægt en trussel for lofter. Dette gælder især for multi-etagers konstruktion.
  • Pris. Ved køb af et nøglefærdigt hus er omkostningerne til savet tømmer ikke angivet særskilt i kontrakten, så skal du spørge selskabets repræsentant om dette. Det kan vise sig, at de vil blive opkrævet særskilt for et gebyr, og en solid pisk, uanset om det vil være logfældning logs eller loft dem, er ikke billigt.
  • Det vil ikke være nemt at montere sådanne strukturer. Det vil tage mere end én ting.

  Bar logs

  Desværre har denne mulighed flere ulemper:

  1. Stor krakningsevne. Det er bedst at bruge tømmer til gulvet. Eller tag tværsnittet til loftet ikke mindre end det, hvorfra kronerne blev rejst.
  2. Bruz forår. Efter at have slagtet i løbet af housewarming dagen risikerer udlejeren at springe først på trampolinen og derefter falde i kælderen på grund af brud på gulvet. Hvad afventer sådanne lags i loftet og tænker skræmmende.

 • Når man krymper hjemme, er der en chance for at de kan trækkes ud af rillerne. Og selv sammenhængen i loghuset med den efterfølgende konsolidering er et håb, der er lille for stabilitet. Selvfølgelig vil der ikke ske noget forfærdeligt før opstillingen af ​​trussystemet.
 • Men krympning er et fænomen, der sker hele tiden. Derfor, når lags er "spillet", er spørgsmålet åbent.

  Præfabrikerede strukturer

  De er tre plader med en sektion på 50 * 150 mm, fastgjort sammen af ​​segmenter af samme tømmer og ankerbolte og lagt på kanten. I dag betragtes et sådant design som den mest pålidelige.

 • Når de indsættes, fastholdes de ordentligt.
 • Behandling af dem udføres før installationen, hvilket er nemmere end at klatre i loftet, komme til tømmer eller træ.
 • De vil ikke ødelægge udseendet, for i dette tilfælde er det sædvanligt at sy loftet op.
 • Men ulemperne ved sådanne lag er de samme som for træ generelt. Det er modtagelighed for rotting, krympning og så videre.

  Uafhængig installation

  Desuden er det værd at detaljere processen - hvordan man installerer logfiler i et loghus. Dette er vigtig information for begyndere. Så lad os starte med sex, den faktiske installation af loftet adskiller sig ikke fra dette:

  • Efter at have valgt muligheden, er det nødvendigt at starte sammenbindingen med den anden krone af træhuset, der allerede er lagt og sikret af stifterne.
  • Inset lags udført med "svalehale" metode. Det vil sige, gash er et udskåret tomrum i kronen, og lag er en figur. Gennem indsættelsen af ​​den ene ind i den anden og fastgørelsen udføres. Vasket ned kronen bør ikke laves før de går ud. Det er nok, hvis "halen" er lig med halvdelen af ​​loggen eller linjen.
  • Det er nødvendigt at fastgøre elementer ved hjælp af pålideligt materiale - et snit vil ikke være nok. Først skal du først sætte langsgående lags, derefter tværgående. Pladsen fra den anden er beregnet ud fra materialet - loggen kan lægges i en afstand af 1300 mm, og plankerne kræver ikke mere end 700 mm.
  • Efter installationen springer spørgsmålet om, hvordan man hugger logger ind i et tømmerhus, ikke op til interesse, du skal give huset tid til at krympe og se på de nyfødte elementers adfærd. Det er muligt, at efter et stykke tid vil der være behov for at rette op på dem.

  Årsager og mulige løsninger på problemer forbundet med lags:

  1. Falder ud af steder af gash eller felling på grund af størrelse mismatch. Dette kan indikere en lav kvalifikation af cutteren.
  2. Afbøjning - indikerer en dårlig tørring af materialet. Dette er især tydeligt, når du installerer loglogfiler. Brækket ud - det samme.
  3. Overlapningen kan i almindelighed falde ud af rillerne, hvis deformationen af ​​loghuset er stærk. For at undgå dette er det derfor ikke nødvendigt at rette loftelementerne omgående og gøre dem nøjagtigt langs længden. Bedre derefter trimme.
  4. Når det kommer til fastgørelsesanordninger, er det vigtigt at huske at det skal passe tæt ind i skoven og endda være forsænket i det.
  5. Hvis der er sket skade på materialet efter tidspunktet er gået, så ignorerer det, at det er fyldt med hele huset. Det er bedre at erstatte denne forsinkelse eller forsøge at løse det ved hjælp af ridsemetoden. Men hvis der ikke er nogen effekt, skal du købe en ny.

  Det er alt sammen. Processen, der kræver opmærksomhed, er malet. Men hvis der stadig er spørgsmål, tøv ikke med at bede dem om at blive oplevet.

  anbefalinger

  Det er nødvendigt at vælge materialet til understøttende strukturer, som er logfiler, som er meget forsigtige. På dette afhænger stabiliteten af ​​strukturen som helhed. Det er ikke nødvendigt at forsømme og metoden for gash og logning - de blev opfundet af god grund og testet i århundreder.

  Hvordan man bruger bjælker af træ

  I opførelsen af ​​ethvert privat hus skal man altid lave forskellige gulve. Disse kan være interfloor eller loftet strukturer, men under alle omstændigheder skal deres installation kontaktes ansvarligt og vælge de mest egnede materialer til dette.

  Det kan siges, at disse strukturer er en integreret del af ethvert hus, som mure, fundamenter eller tagdækning.

  På billedet - overlappningen af ​​stængerne.

  Typer af gulve, der anvendes i privat byggeri

  Afhængig af bygningstypen og de planlagte omkostninger til deres fremstilling kan anvendes:

  • armeret beton;
  • skumbetonblokke og monolitiske armerede betonbjælker;
  • I-skinner og træ trægulve;
  • træ logs.

  Beregning af tværsnit af træbjælker

  I billed tegning interfloor overlappende samling.

  Under opførelsen af ​​de fleste private huse skaber udviklere overlapningen af ​​anden etage i et tømmer. Dette er et relativt billigt, men samtidig ret pålideligt materiale, der er blevet brugt til sådanne formål i flere århundreder. Den eneste forudsætning er korrekt beregning af tværsnittet af sådanne tværstænger installeret i spændingen som en logbog.

  For mere præcist at bestemme tværsnittet af træet til overlapning anvendes specielle formler, der blandt andet tager højde for træets modstandsdygtighed og dens fugtighed. Disse parametre er defineret i SNiP II-25-80, som enhver udvikler eller privat master skal være bekendt med uden fejl.

  Der kan man også finde de nødvendige formler og tabeller ved hjælp af hvilke parametrene for bjælkerne for specifikke interfloorstrukturer bestemmes.

  Ved beregning af trægulve er det også nødvendigt at tage højde for spændvidden, afstanden mellem bjælkerne og formen af ​​deres sektion. Ved beregning af hvert stablet tværsnit skal det huskes, at værdien af ​​dens afbøjning under belastning ikke må overstige 1/250 af spændvidden.

  Da det er ret vanskeligt for en teknisk uuddannet person at beregne lagparametrene korrekt ved hjælp af formler og tabeller, kan du bruge specielle regnemaskiner til selvvalg af bjælker. Det er nok at indtaste flere grundmængder i et sådant program, og som følge heraf kan du vælge de korrekte dimensioner af bærebølgeforsinkelsen.

  Beregning af tværsnit af træ

  På billedet - et bord til valg af bjælkens tværsnit.

  Som eksempel på en af ​​disse regnemaskiner vil vi forsøge at beregne hvilken stråle der skal bruges til at dække 5 meter.

  For at indtaste data skal vi vide:

  • det materiale, hvorfra krydsdelen er lavet (kun nåletræer anbefales);
  • span længde;
  • strålebredde;
  • bar højde;
  • type materiale (log eller bar).

  For at foretage korrekte beregninger erstatter vi bredden af ​​spændingen, der svarer til 5m til indgangsværdierne, og indstiller stråletype med bjælkens type. Vi vælger højden og bredden eksperimentelt i parametrene "bjælkens dimensioner til gulvbjælker". Sørg for at tage højde for sådanne værdier som belastningen pr kg / m, og skridtet mellem tværstængerne.

  For interfloor strukturer bør belastningsværdien ikke være mindre end 300 kg / m, da det er nødvendigt at tage ikke kun vægten af ​​møbler og mennesker i betragtning, men også vægten af ​​de materialer, selvom overlapningen er lavet. Disse omfatter gulvbjælker, ru og færdig gulv og selvfølgelig isolering og lydisolering.

  Rådet. For boliger uden for boliger ville en belastning på 200 kg / m være tilstrækkelig.

  Mulige muligheder

  Billeder af barer af forskellige sektioner.

  Næsten på alle baser, der sælger tømmer, sælges overlapningsstrålen hovedsagelig i flere størrelser. Disse er som regel bjælker fra 100x100 mm til 100x250 mm og fra 150x150 mm til 150x250 mm. For ikke at spilde for meget tid og penge på at finde et lag med ikke-standardstørrelser, hvis pris kan være meget højere end standarderne, erstatter vi i programmet de parametre, der er kommercielt tilgængelige.

  For at gøre dette skal du først vide ved bunden af ​​tømmer, hvilke størrelser de indser. Således finder vi, at for interfloor strukturer skal træets mindste størrelse være ca. 100x250 mm, og for garret 100x200 mm vil det være tilstrækkeligt, med et trin mellem dem, der svarer til 60 cm.

  Hvis du ikke stoler på software-regnemaskiner og selvstændigt skal beregne størrelsen af ​​strålen til at overlappe hinanden, skal du bruge formlerne og tabellerne i den relevante tekniske dokumentation. Eller du kan bruge den generelle regel, som angiver, at højden af ​​hvert lag skal være lig med 1/24 af længden af ​​åbningen, og dens bredde er 5/7 af tværsnittets højde.

  Montering af lofter og lofter på træbøger

  På billedet - interfloor overlapning.

  Interfloor overlapninger i huset fra en bar begynder at montere fra at lægge en log. For at gøre dette skal du sætte på vægge tilberedt tømmer, som er forindpakket med tagdækning. Dette vil beskytte træet mod fugtindtrængning og som følge heraf af råtning.

  Ekstra bjælker skal placeres tættere end 5 cm fra væggen, og afstanden mellem tilstødende tværstænger må ikke overstige de tidligere beregnede værdier, som i vores tilfælde er 60 cm.

  En vigtig betingelse er, at bjælkerne skal lægges på hele tykkelsen af ​​væggene og have maksimal støtte og stabilitet. Mellemrumene mellem lags på væggen er lagt med mursten eller byggesten, hvorefter et træk gulv med 150x25 mm kantede plader placeres på toppen.

  Træets loft er næsten helt identisk med gulvet med den eneste forskel, at bjælkens tykkelse kan være mindre, og trinet mellem dem er flere centimeter mere.

  Precast Beam

  På billedet - præfabrikeret træ.

  Ofte er der en situation, hvor der ikke er solgt tømmer til salg, især en bar af den krævede størrelse. I dette tilfælde er der flere måder, hvorpå det er muligt at løse dette problem. Den første metode er brugen i konstruktionen af ​​præfabrikerede bjælker. Du kan selv gøre det ved hjælp af en skruetrækker eller en boremaskine. (Se også artiklen Dockningsstråle efter længde - muligheder for tilslutninger)

  Antag at du har brug for logs på 150x250 mm i størrelse, men der er ikke sådan størrelse på salg, men der er altid masser af plader med dimensioner på 50x250 mm på en hvilken som helst tømmerbase. For at få strålen af ​​den rigtige størrelse er det nok at købe 3 sådanne plader og fastgør dem sammen.

  Som fiksering er det bedre at bruge ikke negle, men skruer på træ, for efterhånden tørrer træet ud, og neglene holder ikke tavlerne så tæt sammen.

  Som anbefalet af vejledningen til selvmontering af præfabrikerede lags, skal du behandle hvert bord med et antiseptisk middel, hvis du bruger dem til jord- eller kældergulve, før du strammer med skruer.

  Dette vil forhindre forekomst af træ skadedyr og markant forøge hele gulvets levetid. Hvis du bruger præfabrikeret tømmer til interfloor overlapninger, er der ikke behov for forudgående behandling af pladerne.

  Admissibiliteten af ​​brugen af ​​denne type forsinkelse er åbenlyst og er ikke sat spørgsmålstegn ved. Dette materiale er også miljøvenligt, som et almindeligt træ, da der ikke anvendes klæbemidler under montering.

  Advarsel!
  Tømmerets bæreevne er endog højere end for fast savet tømmer, og prisen er lidt lavere.
  Af det foregående bliver det klart, at brugen af ​​præfabrikerede elementer i nogle tilfælde er endnu mere foretrukket end solide.

  Limet lamineret træ

  Foto limet træ.

  Denne type savet tømmer er et acceptabelt alternativ, hvis de krævede faste lags ikke findes, eller deres pris er høj nok til dig, og der er ingen mulighed for selv at lave en sammensat struktur.

  Limede bjælker er lavet af flere brædder af forskellig længde, fastgjort sammen med hjælp af et to-komponent byggemateriale, der anvendes til fremstilling af trælagerkonstruktioner. (Se også artiklen Hvad er fordelene ved cedertrammet lamineret træ)

  Bjælker til overlapning i et træhus af limet lamineret træ har god styrke og modstandsdygtighed over for stress, men de har også nogle ulemper.

  1. I betragtning af at deres fremstilling bruger klæbemidler, kan sådant materiale ikke længere kaldes miljøvenligt.
  2. I deres fremstilling anvendes en temmelig stor procentdel af lav kvalitet tømmer. Væsentlig krympning er mulig efter flere års drift, og det betyder, at overlapningen af ​​lamineret finer timber kan med tiden "føre".
  3. Og den største ulempe ved limede bjælker er deres begrænsede levetid, som bestemmes af producenten om 20 år.

  For at beregne mængden af ​​tømmer, kan du bruge regnemaskinen:

  Overlap funktioner

  På fotoinstallationen af ​​gulve.

  Baseret på erfaringerne fra professionelle og uafhængige udviklere er det muligt at sige med sikkerhed, at det er trægulvekonstruktioner, der er de mest populære og ofte lavet i opførelsen af ​​private huse. (Se også artiklen Cottages fra en bar, fordele og ulemper ved materialet)

  Dette skyldes flere faktorer, hvorfra de vigtigste kan identificeres:

  • Enkel installation (2 personer er nok til deres produktion, og der er ikke behov for specialudstyr, som f.eks. ved fremstilling af armeret beton).
  • lav pris sammenlignet med alle andre typer af design;
  • tilstrækkelig styrke, pålidelighed og holdbarhed
  • enkelhed ved reparation og demontering.

  Mere detaljeret om overlapninger fra en bar ser du video i denne artikel.

  konklusion

  I mange tilfælde kan tømmerinteriørstrukturer være den eneste mulige løsning, især under konstruktionen af ​​rammer og tømmerhuse. De bruges også altid til opførelse af skum- og beluebetanker, da lagerets kendetegn ved dette byggemateriale ikke giver mulighed for overlapning af tungere strukturer, f.eks. Armeret beton.

  Desuden har trægulve et ret lang levetid, som kan være længere end 50 år, og om nødvendigt kan det repareres forholdsvis let. For at gøre dette er det nok at adskille et lille område af gulvet, fjerne de beskadigede elementer og erstatte dem med nye. Sådanne reparationer kan kun tage et par timer og vil ikke medføre store ulemper for beboere.

  Montering af loggen til bjælkehusets vægge

  Hej I det færdige tømmerhus skal du lave gulvet, men når du samler huset, var der ikke plads til en hylde til loggen. Som følge heraf har lagsne selv intet at stole på.

  Alexander, Novosibirsk.

  Hej Alexander fra Novosibirsk!

  Et andet hårdt spørgsmål. I de fleste tilfælde bliver der imidlertid ikke stillet simple spørgsmål. Det er klart, at jeg besvarer dem alle efter min kompetence.

  Den korrekte klassiske version af slipslagslagret er normalt følgende. I den anden krone (Ikke den første! Da den er den primære og ikke bør brydes), er der lavet delvise indsatser, sjældent igennem. I hvilke indsætter lagets ender. Desuden understøtter underlaget på deres længde fundament for at forhindre sagging. Deres (support) nummer afhænger af længden af ​​forsinkelsen. Og de er placeret på afstande på omkring en og en halv til to meter afhængigt af flere faktorer. Hovedmålet er at forhindre bøjninger og således at gulvene ikke "rystes". Vi havde et bygningsfirma, som blev ledet af en mand, der vejer per centner. Så han, inden han overgav huset til kunden, kom til stedet og begyndte at hoppe på gulvet. Hvis gulvet sagged, så tvunget til at omarbejde strukturen ved at øge understøtningerne, hvilket reducerer trinforsinkelsen, hvilket øger gulvets tykkelse. Op til demontering færdig.

  Hvis der blev lavet en bobble på scenen i begyndelsen af ​​konstruktionen, bliver der forsøgt at fjerne den forkerte udgave. Men det skyldes forskellige antagelser, godkendelser og andre metoder, der ikke altid kan betragtes som tilstrækkelige.

  Lags er værdsat som hele, og ikke fra dele sammen. Og det er umuligt at indsætte et solidt lag i reden af ​​de samme logs med at skære dem i midten til midten, det er bare umuligt at sætte det i dem.

  Og du skal gå til forskellige tricks. For eksempel, at lave en lag i to dele og i stedet for krydset under det monteres en søjlestøtte med en uddybning som regel til dybden af ​​jordfrysning i regionen. Med forøget fælles forskelligt foring på lagets sideflader. Pads er lavet af tykke kantede plader eller metalstrimler og er omkring en meter i længden eller deromkring. Dengang var der ikke noget blødt gulv.

  Nogle gange bruger de en sjælden variant, når de skærer i modsatte vægge (i logens anden krone) og indsætter lagningen på en sådan måde og i en sådan længde, at den senere skal flushes med de yderste overflader af bjælkerne med dens ender. Operationen kræver stort set de nøjagtige dimensioner af røntgens tværsnit og selve lagets ender.

  Muligheden for at fastgøre perforerede hjørner af lag og vægge anvendes, men ekstremt sjælden. Da det overvejes, ja det er, at alle de belastninger, som gulvet vil opleve, vil blive overført via fastgørelsesanordninger. Hvad er skruerne, trækornene eller endda bare negle, hæfteklammer. Og dette er ikke en klassisk mulighed. Og over tid, mulige deformation og løsnin- ger.

  Men i alle tilfælde kræver enheden stadig ekstra understøtninger til lags i ovennævnte variant.

  Så se for dig selv og vælg fra ovenstående.

  Andre spørgsmål om køn:

  Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

  Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

  Gulvbelægning i badet

  Dette er ikke at sige, at gulvlofter ofte findes i badehuse. Moderne byggeteknologier gør det muligt at lave lofter bedre og hurtigere. Sådanne lofter var typiske for gamle badbygninger med små størrelser.

  Gulvbelægning i badet

  Du kan også finde bade, hvor lofterne er lavet af ashlar, et sådant loft kræver ikke længere ekstra isolering. Det skal rigtigt bemærkes, at ingen i disse dage nogensinde kunne have troet, at det billigste byggemateriale til rådighed for alle klasser (naturligt træ) i vores tid vil blive en meget dyr fornøjelse, at det naturlige foder vil koste flere gange mere end plastik.

  Damprum med loft

  Hvad er lofter? Fra arkitektonisk synspunkt er disse alle typer lofter, under konstruktionen, hvor brædderne ligger ovenpå (lagt) på understøtningsstrukturer, og er ikke hæmmet til dem nedenunder.

  Billeder af loftet

  Lægning af vandløb kan ligge direkte på tømmerhusets vægge (til små værelser), på loftets bjælkebjælker (dimensionerne af værelserne kan stige) eller på bærebjælkerne omkring rummets omkreds (til små bade). Hver type loft har individuelle konstruktionsfunktioner, vi vil fortælle om dem nedenfor.

  Billeder af installerede bærende bjælker på hvilke loftsplader vil blive lagt

  Disse lofter har begge deres fordele og ulemper. Det vil være muligt at tale om dem, efter at du er bekendt med metoderne til konstruktion. Lad os begynde med graden af ​​kompleksitet - fra gulvtaket langs kronerne, så vil vi fortælle dig, hvordan gulvbelofterne er bygget i henhold til loftbjælkerne og afslut med de enkleste skinner.

  Flydende lofter på badets krone

  Bare sig, at sådanne lofter kræver meget fysisk arbejde, evnen til at arbejde med en økse og motorsav.

  Evnen til at arbejde med en økse er nyttig i loftets arrangement

  Anvendes til små værelser, må loftets længde ikke overstige 2,5 meter.

  Naturlige loftplader bruges til at dække loftet, tykkelsen afhænger af længden af ​​rummet. Vi anbefaler ikke at tage tykkantede plader på 50 mm, det er meget mere rentabelt at bruge kantede plader med en tykkelse på 25 mm.

  På grund af forbindelsen fordeles spids- / spærbelastningen til et øget antal brædder, idet lejens karakteristika for lofter øges. Og ved at reducere tykkelsen af ​​pladerne får du næsten dobbelt så mange besparelser af materialet uden at reducere lofternes bæreevne.

  Gulvbelægning tak omkring kronerne af et rillet plank

  Gulvbelægning på fælgerne af et tykt kanthus

  Der er originale designløsninger til gulvlofter - de er anbragt i to lag ubeskåret kantede brædder, mellemrummene mellem de spidsede kanter af brædderne i det første niveau af loftet er dækket af bræt af andet niveau. Designene ser ganske smukke ud, hvad angår deres operationelle egenskaber, er det svært at finde positive kvaliteter om dette.

  Uncut gulv loft

  Gulvloft på kronekronen - foto

  Overvej trin for trin muligheden for at opbygge loftet på loftet langs kronekronen.

  Bredden på den platform, som brædderne ligger på, skal ikke være mindre end fem centimeter. I modsat fald kan enderne forårsage revner under deres fiksering, hvilket reducerer deres bæreevne betydeligt. Denne regel vedrører for det meste flertallet af bestyrelsen. Vi tager højde for at højden af ​​lofterne i badet varierer inden for to meter. Ingen forbyder at gøre dem højere eller lavere, men en ændring i højden medfører forskellige konsekvenser, både positive (det er mere hensigtsmæssigt at acceptere procedurerne) og negativt (det tager mere tid og energi at opvarme badet).

  Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

  Valg af en rille i loggen

  Hvis du ikke har en masse øvelse - anbefaler vi stærkt mod savning på denne måde. Du ødelægger ikke kun loggen, men risikerer også dit helbred. Skæringen skal styres både langs den markerede linje og dybden af ​​savning "ved øjet". Det er meget svært.

  Sav til savning

  Hvis nedskæringerne er lavet, skal du sætte en mejsel eller en økse ind i dem og begynde at skære de savede sektioner af loggen. Arbejdet vil ikke gå så hurtigt som du vil, meget afhænger af, hvordan du præcist lavede to vinkelret stykker.

  Det er ønskeligt, at de alle er forbundet med samme linje i logens krop. Men det er svært, du har brug for en masse øvelse og erfaring med en benzinsave. Ujævnheden af ​​den vandrette platform skal trimmes med en økse. Ingen grund til at opnå perfekt renhed, små uregelmæssigheder fuldstændig beroliget intervenøs isolering.

  Hvis du er bange for at arbejde med en motorsav - hugge jorden med en økse. Og dette job kræver meget erfaring, dygtighed og fysisk styrke. Øksen skal være skarp og skærpet i den rigtige vinkel. I logs med stor diameter er det svært at vælge den udskårne del, du skal foretage flere yderligere nedskæringer i hver sektor.

  Nogle artikler på internettet om gulvlofter hævder, at arbejdet er "gjort meget let og tilgængeligt for alle", men man bør ikke acceptere disse ord bogstaveligt og ubetinget for at stole på dem.

  Meget lettere arbejde med forberedelse af sæder til loftplader i savne stænger. Til savning kan du bruge en elektrisk bærbar sav.

  At lave en rille motorsav

  Juster skæredybden og styr savbladet præcist langs den markerede linje. Vær særlig forsigtig, når du begynder at klippe, ikke dykk for hurtigt ind i træet.

  En anden meget vigtig at vide. Alle elværktøjer på det tekniske pas har maksimal effekt, denne effekt opnås ved de højeste belastninger. Aldrig arbejde i lang tid med sådanne belastninger, de forårsager alvorlig overophedning af stator- og rotorviklingene.

  Hvis du er heldig og der ikke er nogen kortslutning, så for instrumentet vil sådanne belastninger ikke passere uden spor. Overophedning af viklingen reducerer isolationsmodstanden, el-motorens levetid reduceres væsentligt. Det er bedre at gøre en sav flere passerer på samme sted med en lille dybde.

  Er vigtigt. Det er umuligt at fastgøre rafterbenene på de savne stænger, og du bliver nødt til at lægge en ekstra en eller to rækker af et træhus. Bør forsigtigt huller under neglene, de kan opdele gulvloftets plader, du skal ændre dem.

  Vi laver hak mezhventsovogo forbindelser

  Kontroller den korrekte installation af loggen

  På billedet ses isoleringen mellem kronerne - mos

  Kogeplader

  På billedet ses gulvbelægningens laid boards.

  Sav til skærebræt

  Opvarmning af alle gulvlofter produceret af samme algoritme. Overvej først faser af opførelsen af ​​andre typer gulvlofter, og så vil vi tale om metoderne til isolering.

  Video - Loft over kroner

  Flydende badelofter på gulvbjælker

  Denne type af strømmer har ikke længere strenge begrænsninger på lokalernes størrelse, universel brug, og om nødvendigt er det muligt hurtigt at omdanne et almindeligt loftsrum til en udnyttet. Nogle bygherrer bruger denne metode til at indrette lofter som et dekorativt element - udseendet af rummet er forbedret, saunaen ligner en gammel bygning.

  Dekorative gulv loft bjælker

  Trin 1. Klargør loftsbjælker.

  Valget af bjælker for overlapningen er direkte afhængig af den efterfølgende værdi af belastningen

  På billedet er et eksempel på bjælker til loft

  Det skal tages i betragtning, at disse strukturer vil være åbne, bør omhyggeligt behandles eksterne synlige overflader.

  Man bør huske på, at det eksisterende lakering ikke anbefales i badets høje temperatur og fugtighed. Vi råder over to måder at løse problemet på.

  1. Den første er, at bjælkens overflade kun skal slibes og ikke længere berøres. Lad dem ændre deres farvetone på en naturlig måde med tiden, nu er det på mode.

  Denne metode vil gøre det muligt for træet i lang tid at opretholde dets oprindelige udseende. Der er selvfølgelig andre metoder til indretning af bjælker, træffe beslutninger alene eller efter rådgivning med designere. For eksempel i eksklusive bade, er nogle indvendige elementer gennemblødt med naturlig bivoks - duften i værelserne er fantastisk. Bare forveksl ikke med paraffin.

  Trin 2. Hvis bjælkerne er runde, skal du lave et fladt område under loftpladerne.

  Log loft bjælker

  Der er to muligheder for udjævning af stedet: på savværket eller manuelt med en økse. Begge metoder har ret til livet, du skal vælge en, der vil skabe mindre besvær. Erfarne bygherrer kan forsigtigt afskære et rundkantsegment på en almindelig cirkelsav. For dette er linjen afskåret, materialet leveres kun med hånden. Et andet ubehageligt øjeblik - du skal fjerne beskyttelsesdækslet for sikkerheden, det begrænser signifikant synligheden af ​​snitlinjen. Og arbejde uden det anbefales ikke. For dine oplysninger arbejder alle træbearbejdningsværktøjer med høje hastigheder. Ifølge statistikker optager skaderne af tømrere et af de første steder i alvorligheden af ​​konsekvenserne af skader blandt andre arbejds specialiteter. Husk altid dette, ikke føl dig som et ess efter et par timers arbejde. Vi siger ikke, at værktøjer skal frygtes, vi opfordrer til at respektere dem.

  Eksempel på savet langs en log

  Trin 3. Monter loftbjælkerne på plads i træhuset. Kontroller forsigtigt højden af ​​hver i de øvre plan. Ikke langs de nederste planer, som det gøres under installation af bjælkerne til loftspladen nedenunder, nemlig langs de øvre. Afstanden mellem bjælkerne på mindst en meter, ellers vil de visuelt betydeligt reducere højden og så lave bade.

  Trin 4. Til gengæld lå loftsbjælker på bjælkerne. Til et dampbad er det ønskeligt at anvende tungematerialer, de har bedre tæthedsegenskaber. Selv efter en betydelig ændring af størrelsen tillader spids- / rilleleddet ikke, at de gennemgående huller i loftet vises.

  Plader kan anvendes forskelligt, tykkelsen vælges under hensyntagen til afstanden mellem bjælkerne.

  Video - Belagt loft

  Video - Installation (installation) af trægulvbjælker

  Flydende lofter på skinnerne

  Der er ekstremt sjældne, oftest under omdannelsen af ​​eksisterende små lokaler under badet. Betydende forenkle og accelerere arbejdet, kan loftrum ikke bruges. At lave sådanne lofter er simpelt. For det første skal du måle højden af ​​lofterne på væggene i rummet ved hjælp af et hydroniveau og slå de vandrette linjer ud af niveau.

  Det er bedre at lægge tavlerne på kortsiden af ​​rummet, og alt skæremateriale anvendes. Længden af ​​brædderne må ikke overstige 2 ÷ 2,5 meter, ekstra håndgribelige belastninger i loftet er forbudt. Gulvbrædderne er lagt på træplader, fastgjort med negle eller skruer på badets vægge. For at eliminere muligheden for sprængning af skinnerne før fiksering anbefales det at bore huller i dem, diameteren af ​​hullerne er lidt mindre end skruen eller negleens diameter. Afstanden mellem hullerne i intervallet 25 ÷ 30 centimeter.

  Flydende lofter på skinnerne

  For at forbedre udseendet af lamellerne kan du behandle figured cutter, men den resulterende profil skal ikke reducere materialets styrke væsentligt. Fastgørelsen af ​​pladerne udføres i sin tur fra siden af ​​rummet, og det er nødvendigt at sikre, at skruerne til fastgørelse af pladerne ikke falder ind i fastgørelsespunkterne af slangen til badets væg.

  Mulighed for et dekorativt gulvloft

  Opvarmning af loftet

  På grund af det faktum, at de fleste baderums badeværelser med gulvlofter ikke er planlagt at blive betjent, er isoleringsprocessen noget forenklet: isoleringslaget er ikke lukket med gulvbelægning. Til isolering kan du bruge følgende materialer:

  • Valset eller presset mineraluld.

  Mineraluld. Roller og plader

  Fremragende isolator, i alle henseender fuldt ud opfylder eksisterende krav. Den er udført med en tykkelse på 50 mm og 100 mm. For en effektiv termisk beskyttelse af saunarum er det nødvendigt at varme det op med et lag på mindst 100 mm. Specifikke værdier vælges under hensyntagen til den klimatiske zone af bygningens placering

 • polyfoam og dets "slægtninge".

  Prisen er meget billigere end mineraluld, hvad angår varmeledningsevne er den næsten lige så god som den er. Den største ulempe er frigivelsen i luften af ​​skadelige kemiske forbindelser. I tilfælde af isolering af lofterne spiller denne ulempe ikke en rolle, skadelige forbindelser stiger til taget ved hjælp af varme luftstrømme og vises på gaden. Men skummet har et andet ubehageligt problem - det er beskadiget af gnavere, og sandsynligheden for gnavere i badet er meget høj;

  Gnavere som skumplast

  For alle varmere bør der anvendes beskyttende dampbarrierer, varm damp bør ikke forsvinde i isolering. Som dampspærre kan du bruge både moderne dyre belægninger og billig polyethylenfilm.

  Isolering i loftlofterne lukker ikke, hvilket gør det muligt, selv om kondensatindgangen tørrer relativt hurtigt.

  Opvarmning af et loftloft

  Nogle praktiske tips om, hvordan man opbygger et loft

  Som du kan se, "hurtig og nem" kan du kun lave gulvbelægninger på skinner. Men deres kvalitet og pålidelighed er den laveste, hvis der er mulighed for at sætte mere pålidelige lofter - brug ikke denne metode. Under enhver konstruktion af badet skal du kigge efter et par år fremad. Ingen ved, hvordan forholdene kan ændre sig, hvordan ejeren vil rekonstruere bygningen, og denne metode reducerer mulighederne for genopbygning.

  For at gøre loftet udnyttet i fremtiden, tillader kun gulvbelægninger på gulvbjælkerne, dette er den mest praktiske måde at udføre arbejdet på. Alle andre metoder udelukker en stigning i gulvarealet, eller det vil kræve betydelige meromkostninger.

  Et eksempel på et loft med loftbjælker

  Gulvlofter har ikke høje bærende egenskaber, hvilket kan medføre vanskeligheder under isoleringsarbejdet. Det anbefales stærkt ikke at kontrollere deres styrke "eksperimentelt". Det er bedre at øge området og ensartetheden af ​​belastningen, fordel den fra et bord til flere. Det er nemt at gøre dette - læg stykker af plader om en meter lang under dine fødder, et stykke af brættet skal ligge på tværs af flere loftsplader. Denne enkle løsning fordeler jævnligt belastningen på flere lofter, hvilket garanterer deres integritet.

  Isoleret loft

  Husk på, at det er umuligt at lave et hul på loftet i gulvloftet, og loftet er altid helt fri. Dette er meget ubelejligt, men der er stadig mange redskaber, besætninger osv. Opbevaret i bade på badeværelserne. Derudover opstår der problemer, hvis det er nødvendigt at revidere trussystemets status eller opdage lækage af tagdæksler.

  Fortæl mig, eksperter, hvordan man indlejrer sexlag i loghuset?

  Ifølge reglerne bør de ikke gå ned i den laveste (radikale) krone, men ind i den næste for at kunne erstatte det rotte radikal uden at ændre gulve. Hvordan gøres det i praksis? Jeg har allerede et loghus, men uden log. Når alt kommer til alt, er normalt lags placeret oven på kronen. Sådan indlejrer du dem nu?

  Og hvorfor skal du skære dem generelt? Loghuset vil sætte sig ned - og bjælkerne vil trække, føre. Hvis kælderen ikke er - læg dem på søjlerne (stole).
  Over hele området placeres kolonnerne gennem en meter og en halv lags på dem.
  Hvis vi er meget utålmodige til at skære det ind, vil det ikke fungere som en "pandekage". Derfor - motorsaven - sporene mellem 2 og 3 kroner - strålen. Zapenit revner.
  Og hvorfor er du sikker på, at den lavere krone nødvendigvis vil rive. Gør handling - han vil rebel dine børn.
  (bla.. 21 århundrede. bygget som i Catherine.)

  Søjlerne vil ikke have, fordi når heaving kan føre gulve i forhold til væggene. Den nabo komfur, komfuret er på en separat begravelse-forår at synke næsten gennem et groft gulv.
  Jeg håber, at jeg ikke vil leve til den rotte rod på kronen, men hvis noget vil rådne, så bunden. Derfor vil jeg på en eller anden måde sørge for dette. På samme måde giver højden på loghuset dig mulighed for at hæve gulvet over jorden, det bliver varmere og producerer mere.
  Jeg vil forsøge at skære bjælkerne uden at gøre gennemskæringer i kronerne.

  Nå helt uden kolonnerne på 6 meter. Ja, og vil spille. Ja, det er din forretning.
  Og hvor meget er du bange for gennem nedskæringer? Og ikke i kronerne, men mellem dem (2. og 3.)?

  Hvorfor tværsnits, når du kan og døve? Der vil være flere problemer, men for dig selv kære!
  Faktisk var der under Katerina ingen metal hjørner og bjælker. Nå, hvem forhindrer dem i at bruge til at støtte lagets ender?

  det er det. 2BVA Weld-buy special poter "i form af en omvendt" P "+ hjørner på enden. Skru og leve fredeligt.

  Og hvorfor skulle der hive under huset? Under huset, i teorien skal der være en tør klods af jorden (ikke mindre end husets størrelse) - for dette bliver der lavet et blinde område og et dræning fra taget. For at tørre ohm alt det samme, frys det eller ej.
  Problemet kan kun være tilfældet, når grundvandet strømmer i en dybde på mindre end 1 meter.
  Luk taget over rammen, og om et år vil dit sted tørre ud under huset. Og det bliver ikke hævet.
  Og logs med gash vil hurtigt lide af tid.
  Jeg har logfiler på fundamentet (uden mellemliggende understøtninger), og på logger på tværs af logs og oftere, ikke sidde fast. 60 cm pitch
  Så det er lettere og det sorte gulv til at lave brædderne mellem lagene langs lagret på bjælkerne, og det er det sorte gulv.
  Paulus overlevede sommeren, om foråret bliver det klart, hvordan han overlevede vinteren.

  KonstaTim skrev:
  det er det. 2BVA Weld-buy special poter "i form af en omvendt" P "+ hjørner på enden. Skru og leve fredeligt.

  Jeg er enig som en mulighed. Jeg overvejede ikke denne metode. Og kør en udragende knap mellem kronerne og de stadig kraftige skruer for at fastgøre kronerne.

  Burrdozel skrev:
  Og hvorfor skulle der hive under huset? Under huset, i teorien skal der være en tør klods af jorden (ikke mindre end husets størrelse) - for dette bliver der lavet et blinde område og et dræning fra taget. For at tørre ohm alt det samme, frys det eller ej.

  Jorden i de indre og ydre søjler på forskellige måder (i størrelse og tid) vil optøde i foråret, de relative afstande mellem dem ændres nødvendigvis, der kan være gulvskævhed. Jeg er et vidne til denne nabo med en komfur, der lider. Hun er i et særskilt fundament. I foråret warps det med hensyn til gulvet, som er på det ydre bånd.

  svic2 skrev:
  Hvorfor tværsnits, når du kan og døve? Der vil være flere problemer, men for dig selv kære!
  Faktisk var der under Katerina ingen metal hjørner og bjælker. Nå, hvem forhindrer dem i at bruge til at støtte lagets ender?

  Ja, højst sandsynligt vil jeg lave døvhalvlogger i to kroner 2 og 3, men skæringerne skal gøres længere langs logfilerne siden ellers vil du ikke lægge det lag.
  Måske selv det smarteffektive-nyttige lærer.

  Hvad er størrelsen af ​​huset? Langs hvilken side (kort eller lang) tror du at sætte lags?
  Jo længere lag, jo sværere er det. Jo sværere det er, desto mere besvær med sin passende installation i rillerne. Som en mulighed kan du sammensætte dem, sætte dem uden problemer i rillerne (det er ikke nødvendigt at hamre overskydende og halvlagringen er nemmere) og endelig forbinde halvdelene på plads (godt, sørg for en form for støtte.

  bva skrev:
  Jorden i de indre og ydre søjler på forskellige måder (i størrelse og tid) vil optøde i foråret, de relative afstande mellem dem ændres nødvendigvis, der kan være gulvskævhed.

  Den tørre jord ohm er stadig frysende eller ej. Det ændrer ikke sin størrelse. Og gå ikke. Kæmp vand og ler, da puffing primært er ler. Sand, selv våde, svulmer ikke, når det er frosset. Huldybde på en og en halv til to meter (du kan bore en havebor) er allerede under dybden af ​​frostindtrængning.
  Hvis den er fyldt med sand og grus, forlader måleren til overfladen, så vil der ikke "gå". Du er bare ikke doven, arbejder med en skovl.
  Så problemet er ikke i stillingerne, men i bygherrerne.

  Der er også en nem måde at lave indlægsstøtter på.
  Du begraver et havehuller "godt". Borren kan øges for at begrave dybere.
  I "brønden" lægger du asbestcementrør (de er af forskellig diameter, længde 4m, kan nemt skæres med en mølle eller hammer og mejsel). Enden af ​​røret kan indpakkes med ruberoid (dæmpet). Rør er nemme at niveauere ved at hælde sand ind i det.
  Og hæld derefter indersiden af ​​røret med cementmørtel (beton). Det er tilrådeligt at skubbe beslagene.
  Dette design er meget stabilt, nemt udført af en person. Med tilstrækkelig indtrængning TRYKKES IKKE.
  Generelt er hele grunden til "hævningen" i vand og ler. Fjern vandet, fjern lejren, alt bliver fint.

  Styrkelse af trægulve - måder at styrke loftet og anden etage bjælker

  Hovedelementet i loftet og interfloorlofterne i mange private huse er en træbjælke. Trægulvernes levetid er begrænset på grund af træets egenskaber, især hvis det er dårligt behandlet eller udsat for stress og fugt.

  Som følge af sådanne faktorer ophører strålen med at klare den funktion, der er tildelt den (muligvis sagging, afbøjning, krumning) og forstærkning af trægulvbjælker vil være påkrævet.

  Ud over beskadigelse og tab af bæreevne af gulv- og loftbjælker (lag, bjælker) kan forstærkning dikteres af en forøgelse af belastningen på gulvet.

  Når du skal forstærke træbjælkerne

  • dårlig tilstand af stråle strukturen. Skader på træ. Øget fugtighed, temperaturfald, aktiviteten af ​​forskellige skadedyr (barkbille), revner - alt dette fører til deformation af gulvbjælken;
  • fald i lejeværdi. Under sin egen vægt kan konstante og variable overlappende bjælker sænke. Ifølge reglerne, hvis afbøjningen er inden for 1: 300, så er der intet at bekymre sig om. For eksempel, hvis strålen er 2500 mm lang. bøjet med 10 mm. dette svarer til den normale værdi af afbøjningen. Hvis afbøjningen er større, bør den styrkes;
  • behovet for at øge bjælkens bæreevne. Forbundet med for eksempel omstruktureringen af ​​loftet under loftet eller boligarealet. En sådan omstrukturering vil medføre en stigning i permanente og variable belastninger på gulvene på anden sal, hvilket automatisk kræver en ændring i sektionen af ​​installerede træbjælker.

  Inden for artiklen vil flere fælles måder at styrke loftet (reparation, rekonstruktion) blive givet. Men netop spørgsmålet om hvordan man forstærker træbjælkerne på gulvet kan kun være professionelt og først efter at have analyseret strukturens tilstand. Faktisk vil beslutningen i hvert tilfælde være individuel.

  Ved hjælp af bordet kan du få en ide om, hvilken sektion strålen skal have ved en bestemt belastning.

  Tilladt stråledetektion under belastning

  Materiale forberedt til webstedet moydomik.net

  Måder at styrke træbjælkerne

  Hovedtyperne og metoderne til forstærkning af trægulve er givet i forhold til stigende lønomkostninger og varighed af arbejdet.

  Type gevinst uden ændring af arbejdsforhold

  Forstærket træ overlays

  Metoden anvendes i tilfælde, hvor træet er beskadiget. Pladerne monteres på begge sider af bjælken fra bjælken (på siderne eller øverst og nederst), så tæt som muligt og fastgøres (spændt) med en bolt. Det er vigtigt at behandle det beskadigede område og beklædningen med en svampeopløsning. I det kritiske tilfælde, hvis webstedet er skadet dårligt - er det bedre at fjerne det. For at styrke strålen skal du fastgøre pladen langs hele længden.

  Forstærkende spændinger med metalplader (plader) eller barproteser

  Stålplader anvendes i stedet for træene beskrevet ovenfor. Metal skal også behandles med en anti-korrosionsopløsning. Enheden er vist i figuren.

  Styrkelse af bjælkens spænding med metalplader og barproteser

  Styrkelse af overlapningen med kulfiber (kulfiber)

  Moderne forstærkningsteknologi (kulfiberforstærkning). Kulfibre (bånd, plader, plader, tråde, klud) limes i flere lag, indtil den ønskede stivhed af strålen er opnået. Brugervenlighed og let materiale fører til, at kulfiber er ved at blive populær som et effektivt redskab til restaurering af bjælker og bygningskonstruktioner.

  Nedenfor er et diagram over forstærkningsstrålerne overlappende carbonfiber.

  Forstærkning af bjælker med kulfiber Forstærkning af bjælker med kulfiber-skema Forstærket bjælker med kulfiber

  Forstærkning i enden af ​​træ- eller metalproteser

  Teknologien giver dig mulighed for at styrke strålen ved krydset med lejemuren. Dette er præcis det sted, hvor træskader på grund af temperaturudsving forekommer hurtigere.

  Diagrammet nedenfor viser teknologien til at styrke proteserne fra kanal, rullende profil

  Forstærkning af proteser fra en kanal, den rullende profil Forstærkning af proteser fra en kanal, en rullende profil - 2

  Montering af barprotes

  Daidbekov-systemets stangprotese er fremstillet af to parrede trusser, der er fremstillet af stykker af forstærkende stål med en diameter (diameter) på 10-25 mm. Protesens længde skal være 10% mere end dobbelt længden af ​​strålens rottede ende, men ikke mere end 1,2 m.

  Bar protese enhed

  1. Installer midlertidige understøtninger under loftet i en afstand på 1-1,5 m fra støttemuren, der består af stativer og bjælker.
  2. Demonter loftet fra bunden til en bredde på 75 cm og ovenfra - 1,5 m fra væggen.
  3. Afskær den beskadigede del af strålen (0,5m)
  4. Bring protesen lodret ind i interflooroverlappningen og drej til vandret position, først skubbe på bjælken og skubbe derefter væggene ind i nicheen i modsat retning.
  5. Skift og søm glidestangen.

  Montering af stænger

  Stråleforstærkning med trussebosser

  Overlap forstærkning - installation af sprengler

  Type forstærkning med skiftende arbejdsvilkår

  Forstærkning af trægulve på sådanne måder giver mulighed for en betydelig omstrukturering af bjælkens spændingsstøtte.

  Ændringer i arbejdsvilkårene for strukturer

  Ændring af arbejdsplanen

  Hvis det ikke er muligt at forstærke træbjælkerne, kan du prøve at aflæse dem, det vil sige at fordele belastningen fra de eksisterende bjælker til de yderligere installerede elementer.

  Overlap forstærkning ved at installere understøtninger til bærende bjælker

  Støttene, der understøtter bjælkerne nedenunder, er en god måde at omfordele belastningen fra strålen til understøtningen.

  Overlap forstærkning - installation af understøtninger

  Overlap forstærkning ved at installere yderligere bjælker

  Hvis de eksisterende logs er intakte og sikre, kan deres bæreevne øges ved at øge deres antal. Installation af ekstra træbjælker øger belastningen på konstruktionen. Installation af nye lags er nødvendigt for at beskytte deres ender med ruberoid for at undgå skade.

  Overlap forstærkning - installation af yderligere bjælker

  Vi håber, at du vil vælge den, der vil løse dit problem på bedst mulig måde og til den lavest mulige pris ved hjælp af ovenstående metoder til at styrke træbjælker.