Bambus loftspaneler

BELYSNINGSPLADER FRA BAMBOO TESA (600 * 600 mm).

Vi kalder disse plader loft, fordi Vi oprindeligt udviklede dem som en integreret del af det udbredte "Armstrong" -ophængssystem til dem, der allerede er helt trætte af det allestedsnærværende hvide loft.

I dag leverer vi 12 typer af loftfliser, og vores designforskning har overbevisende vist, at disse plader er alsidige ved design af loft, vægge, udvendige paneler med møbler, vægskabe og forskellige indvendige detaljer.

Bambusloft: fordele og ulemper, typer af paneler, anbefalinger til installationsarbejde, anvendelsesmuligheder

Plade bambus paneler - en usædvanlig måde at designe indre af en bolig, som ikke alene vil give et smukt og unikt udseende, men også en usædvanlig følelse af at være tæt på naturen. Du kan stille glemme at du er i lejligheden.

Samtidig er bambus et miljøvenligt materiale.

Bambus i det indre af rummet

Fordele og ulemper ved bambusmaterialer

Alle kender til bambus unikke præstationsegenskaber, men det er ikke engang klar over nogle af de udbredte myter, der er relateret til det. Lad os se på de vigtigste af dem.

Bambusloft

Myte nummer 1 - Det antages, at bambus er et træ

Faktisk er bambus ikke et træ, men en stor plante af familien af ​​korn. Dens lange stamme er et hul stort halm.

Et særpræg ved bambusplanter er, at deres længde kan nå op til 30-40 meter, og diameteren - op til 30 centimeter.

Fordelene ved bambus

 1. Høj grad af styrke og hårdhed af materialet.
 2. Modstandsdygtighed over for UV-lys og høj luftfugtighed.
 3. Høj grad af materiale modstandsdygtighed over for dannelsen af ​​defekter, hvilket gør det muligt at anvende det under vanskelige driftsforhold.
 4. Bambus loftpaneler giver en simpel montering, der gør det muligt at udføre installationen selv.
 5. Oprindelige udseende.

Bambus i loftet

Bambus fejl

 1. I mangel af en speciel belægning på overfladen er materialet stadig bange for udsættelse for ultraviolet stråling og høj luftfugtighed.
  Dette gælder kun de tilfælde, hvor indflydelsen af ​​disse faktorer er betydelig og konstant. Derfor anbefales det ikke at bruge bambusmaterialer udendørs eller under høj luftfugtighed.
 2. Bambusplader fremstilles for hånden, hvilket fører til inhomogenitet af det skabte mønster, som måske ikke er geometrisk korrekt, og adskiller sig fra forskellige elementer. Denne type produktion og omkostningerne ved kildematerialet øger prisen for færdigvarer betydeligt.

På trods af disse negative punkter, som ikke er så meget, er materialet i stor efterspørgsel, især populære loftsplader lavet af bambusmateriale.

Typer af bambuspaneler

Typer af paneler

 1. Wall.
 2. Loft.

Størrelser af bambusplader og plader

 1. 100 x 190 cm
 2. 120 x 240 cm
 3. 60 x 60 cm

Loft bambus plade

Større materialer bruges oftest som vægpaneler, og små firkantede plader anvendes til loftkonstruktioner. Bemærk, at jo mindre lagene, jo lettere elementet og jo lettere det er at klæbe det.

Typer af paneler

Bambusloft kan bestå af følgende typer paneler:

 1. Enkelt lag.
 2. Dobbelt lag.
 3. Trelags.
 4. Fem-lag.
 5. Syv-lagede.

Tykkelsen af ​​panelerne ligger i intervallet 1 - 7 mm og afhænger af antallet af lag. Blandt de kendetegnende karakteristika ved bambus noterer vi høj styrke. Ved installation er det vigtigt at overveje, at tynde plader kan skæres med stor sakse, men for andre muligheder - brug en savsås eller en cirkelsav.

Anbefalinger til installationsarbejde

Installationsprocessen for installation af loftet på bambus er ret simpelt, og du kan nemt udføre det selv. For at gøre dette skal du læse omhyggeligt de fremlagte regler og anbefalinger. Overvej de grundlæggende trin i installation af bambuspaneler.

Forberedelse af bunden af ​​loftet til installationsarbejde

 1. Påfør primer til loftet, og vent på, at den tørrer helt.
 2. Vurder tilstanden af ​​overlapningsoverfladen. Hvis højdeforskellen er mindre end 2 cm, skal du bruge et kit til at niveauere det.
  For store værdier af uregelmæssigheder anbringes en gipsmørtel på det forstærkede maske, og efter det tørrer, gå på overfladen med en kitt.

Juster loftets overflade

Panelinstallation

 1. Tegn et diagram over montering af paneler i rummet på et stykke papir i kassen og bestemm det ønskede nummer. For at gøre dette skal du bestemme type og parametre for materialer (bredde, længde, tykkelse).
  Gå til hardwarebutikken, hvor købet er planlagt, og sørg for at se, hvordan hver af bambuspanelerne ser ud til at "leve".
 2. Anbring markeringer på loftet for fastgørelse af panelerne. For at gøre dette korrekt og så, uden at skære en stor mængde overskydende materiale, skal du være særlig opmærksom på dette problem, selv når du tegner en tegning på papir.
 3. Fastgør bambusplader til det forberedte loft med speciel lim eller "flydende negle". Installationsteknologi er ret simpel.
  Lige før du starter arbejdet, læs omhyggeligt metoden til at bruge klæbemidler og anbefalinger fra deres producenter.

Vær opmærksom! For at opnå en højklæbende vedhæftning af materialet med bunden af ​​loftet, skal panelets overflade og bunden behandles ved hjælp af fintkornet sandpapir.

 1. Påfør lim på panelets overflade, og tryk derefter på den i bunden af ​​loftet i henhold til den tidligere udførte markering. For nemheds skyld, tag dig selv nogle hjælpere. Når du anvender klæbemidlet, skal du huske at du ikke skal bruge det i for store mængder, men hvis overskuddet stadig stikker på forsiden af ​​materialet, skal du straks fjerne det uden at vente på, at de tørrer.
  Når du har trykket på panelet, skal du rette det i en fast position, indtil limen går i stykker. Det tager normalt et par minutter.

Det er vigtigt! Lim eller "flydende negle" vælges baseret på typen af ​​substrat og den anvendte type materiale.

Det sidste stadium af loftet

Bambusplader behandles med en speciel lak på produktionsstadiet. Men for at sikre høj miljøvenlighed minimeres mængden af ​​harpiksbaserede materialer.

Hvis det er nødvendigt, kan du anvende ekstra lakbelægning på bambus. Til dette arbejde anbefales det at bruge sprøjtepistolen, og i tilfælde af fravær - håndværktøj (specialrulle, børste).

I betragtning af teknologien for installationsarbejde skal det bemærkes, at det slet ikke er svært, og det kan gøre for næsten enhver person. Bambuspaneler kan installeres i loftet på en dag, når man arbejder med to eller tre personer. Selvfølgelig, hvis du ikke behøver at forudse overfladen med gips.

Vær opmærksom! Udover at lime bambusplader, kan du også bruge en simpel mekanisk fastgørelse til træoverflader.

Funktioner ved brugen af ​​bambusplader

Når du bruger denne type materiale, er der flere nuancer, der burde være kendt.

De er små og indlysende, men det vil ikke være overflødigt at minde dem om og fokusere opmærksomhed:

 1. Til efterbehandling i visse dele af rummet skal du bruge forskellige paneler af bambus: loft, væg og andre overflader.
 2. Hver af de to sider af materialet kan være ansigtsfuldt, og derfor skal man omhyggeligt inspicere alle elementer for tilstedeværelsen af ​​overfladefejl, inden arbejdet påbegyndes.

Forsigtig! Alt arbejde med at skære bambusplader skal udføres med handsker, og når du bruger en elektrisk sav, skal du være sikker på at bære sikkerhedsbriller.

Beregning af den omtrentlige pris for et bambusloft

Nu ved du de vigtigste fordele og teknologier ved montering af bambusmaterialer, men det ville ikke være overflødigt at gøre sig bekendt med den økonomiske komponent i en sådan reparation. Måske er det det eneste der kan stoppe de fleste af dem, der ønsker at vælge dette materiale.

Prisen for et dobbeltlags panel med dimensioner på 0,6 ved 0,6 meter starter i gennemsnit fra 160 rubler. til 1 stk., men hvis du køber mere end 50 stk. - kun 129 rubler.

Omkostningerne ved nogle typer bambus loftfliser

Den gennemsnitlige omkostninger ved installationsarbejde er også ret høj - fra $ 10 per kvadratmeter. Nøjagtige beregninger skal udføres under hensyntagen til tykkelsen af ​​lagene og materialetypen. Hvis du tilføjer prisen på en god lim her, så kan en kvadratmeter bambusdække koste dig mere end $ 22.

At kende størrelsen af ​​rummet, lav en konklusion om de omtrentlige omkostninger ved sådant arbejde. Dette er slet ikke billigt, så for at reducere prisen på bambus trim skal du selv installere panelerne.

Det er vigtigt! Ved omhu for bambusbelægninger skal du tørre dem med en let fugtet blød klud eller støvsuger med en børste.

Resumé af

Så lad os opsummere hvad bambus er:

 1. Miljøvenligt materiale, der passer til næsten ethvert interiør, og det kan bruges i udformningen af ​​væggene og loftet på et planteskole, soveværelse og andre værelser.
 2. Bambus anvendes til produktion af parket, tapet, persienner, paneler, plader. Nogle elementer bruges i dekorative originale lamper og møbler.
 3. Materialet har unikke præstationsegenskaber, har et originalt design, er ganske nemt at bruge, men det er ret dyrt.
 4. Gør installationen af ​​et bambusloft med egne hænder, i henhold til de anbefalede anbefalinger, kan du spare på dette.

Bambus loftplade 0,6 H0,6m

Bambuspladerne i dette afsnit omfatter 23 arter og har et format på 0,6x0,6 m.

Crocus (CT II) tolags bambusplade 0,6 x0,6m

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Kimono (XL) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Kimono (XL) to-lag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Plante bambus. Kolibri (K) 1-et lag 0,6H0,6m

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Plante bambus. Kolibri (K) 2-lags 0,6H0,6m

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Lotus (HTK) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Sakura (9H) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Sakura (9H) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Blomster (HD) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Blok (S) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Blok (S) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Perle (O) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Perle (O) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Lotus (HTK) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Origami (S1 / 2) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Origami (S1 / 2) dobbeltlags, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 2mm

Blomster (HD) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Stjerner (COX) enkeltlag, 600x600 mm, bambusplade

Prisen er for 1 stk.

Bredde: 600 mm
Længde: 600 mm
Tykkelse: 1 mm

Væg og loft bambus paneler - friskheden af ​​træet i dit værelse

Efter arbejde og bevægelse i en støjende by fuld af biler, vil jeg slappe af i stilhed og trække vejret i luften. Denne mulighed giver naturlige efterbehandling materialer. Ledende blandt dem er bambus paneler. Store rektangulære lærred designet til vægge. Loftsplader er firkantede. Denne division er betinget.

Bambus - græs af kornfamilien

Væg dekoration med bambus paneler

Vadik kom igen til mig med spørgsmål. Han var interesseret i materialet til væggene og loftet, hvilket vil skabe en atmosfære af komplet hvile til kropp og sjæl - afslapning. Jeg tøvede ikke med at ringe bambuspanelerne. Dette er det mest miljøvenlige og naturlige efterbehandling materiale. De er tilgængelige til vægge og lofter. Bruges til fragmentarisk udsmykning af møbler.

Bambus vokser op til 40 meter højt over mange sorter af træer. Faktisk er det et flerårigt græs, mere præcist en plante af familien af ​​korn. Det er svært at forestille sig, men bambuskammers struktur er det samme som hvede og rug, kun skalaerne er noget anderledes.

Interiøret anvender kun nogle få arter af 1200 sorter af fantastiske urter. Miniaturearter anvendes som indendørs planter. Gigantiske kufferter er omarbejdet til dekoration, der er lavet vægge i sydlige lande, og der laves tage. Gamle civilisationer lavede deres første akvedukt fra en hul bambusstamme, der er resistent over for vand.

Paneler naturlig bambus til vægge

Indvendig væg dekoration med bambus paneler

Af alle færdige materialer til vægge er bambusplader det reneste. De tillader væggene at trække vejret og rense luften i rummet. Der er paneler fremstillet på forskellige måder:

 • kurvepaneler til vægge og lofter;
 • fra ekstruderet bambusfiner;
 • 3D plader.

Et tyndt øverste lag fjernes fra bagagerummet med striber. Han går til fremstilling af de to første typer af materialer til væggene. Resten er knust eller dispergeret i fibre. Fra det får mange forskellige produkter, herunder 3D paneler, stoffer, tråde.

Bambuspaneler i køkkenets indre

Den mest populære blandt forbrugerne modtog bambuspaneler. De er lavet af håndvævede bånd og er meget udbredt i interiøret, facadebeklædning og møbelproduktion.

Grundlaget for bambus klud vævet med hånden. Forskellige mønstre er skabt af alternerende finérstrimler fra forsiden og indersiden, ved hjælp af nuancer af græs. Resultatet er en måtter med et dobbeltsidet mønster. Herefter tilsættes vegetabilsk lim, og arkene passerer gennem pressen. Flerlags tøj limes sammen. Efter lakering er bambusplader med unikke mønstre klar.

Dekorerer loftet med bambusplader

Bambus vægpaneler

Firkantede plader med en side på 60 cm er lavet til loftet. De limes direkte på loftet. Efterbehandlingstrinene er enkle, og reparationer er lette at gøre med dine egne hænder efter enkle regler:

 1. Overfladen af ​​loftet og væggene skal være fladt. Store dråber er justeret med gips. Endelig udjævning gjort kittet. Adhæsion og overfladestyrke vil blive forstærket af en primer.
 2. Revider bambuspanelerne og fastgør ansigtet. Tilbage lidt let sandpapir for at grove det.
 3. Påfør speciel lim eller flydende negle med tynde zigzags og tryk panelet mod loftet.

Vadik har allerede mestret tilpasningen af ​​overfladen med forskellige blandinger og forberedt loftet selv. Så besluttede vi at forenkle vores arbejde og flyttede markeringen fra den skitse, vi lavede til at beregne materialet til loftet. En af mine venner udviklede en sofistikeret kombination af bambusfliser.

Mellemplanet blev bestemt af skæringspunktet mellem diagonalerne. Startet med centralpanelet. Det skal være vinklet til væggene. Påvirkende flydende negle lagde de pressede matkanter præcist på linjen. Det er nødvendigt at trykke straks over hele overfladen. De bad om hjælp fra deres hustruer, da der var få fire hænder selv med udstrakte fingre.

Ekstreme paneler blev skåret med stor skræddersyende saks. Derefter limes et specielt reb af bambusfibre langs leddene. Du kan bruge dekorative strimler designet til dette. Til sidst anvendte jeg et lag vandbaseret lak fra sprøjtepistolen, hvilket gav loftet en gylden nuance.

Presset bambus og finer efterbehandling materiale

Klippede strimler fra bagagerummets overflade bruges også til at skabe paneler og tapet fra presset bambus. Fineer er skåret i lige planke og presset. Stol derefter på stoffet. Panelerne er firkantede med sider på 90 og 180 cm. Bredden af ​​lamellerne er hovedsagelig 50 mm.

Tapetet er tynd finer. Ved hjælp af forskellige nuancer af trunker, skaber du mønstrende mønstre. De skelnes af naturlig natur og originalitet.

Paneler, universelle til enhver stil i et interiør, 3D paneler fra en bambus

Bambuspaneler til køkkenet

3D bambus vægpaneler er lavet af jord bambus med tilsætning af cellulosefibre og rier. Homogen blanding presses i figurer. Resultatet er et tredimensionelt mønster på forsiden. Det er belagt med vandbaserede maling.

Ligesom alle bambus efterbehandling materialer, 3D paneler:

 • har høj dampgennemtrængelighed
 • fugt resistente;
 • miljøvenlige, kun naturlige ingredienser;
 • let at anvende
 • holdbar;
 • afstød støv og vask let
 • kombineret med moderne interiør stilarter.

3D-paneler kan males i enhver farve. Lav nuancer med en struktureret overflade. Dette sker ved en sprøjtestråle i en spids vinkel på overfladen, rullerne og en børste. I det indre af overfladen slippe helt og fragmentarisk ud. Bambuspaneler kan let kombineres med andre materialer.

En af mine venner lavede et værelse til afslapning.

Installation af bambuspaneler selv

At gøre Vadik til at gøre det selv betyder at involvere mig, en professionel bygherre, som konsulent og som hjælpearbejder.

Jeg beskrev loftet ovenfor. Vi lavede væggene os selv uden at tiltrække kvinder. Brugte ekstruderede plader til afslutning af bunden. Øverst på toppen indsatte tre lag paneler. Langs overgangslinjen installerede de en støbning fra et enkelt stykke bambus skåret langs bagagerummet.

Yderligere design min ven var engageret i sig selv. Da jeg gennem tiden kom til ham, blev jeg glædeligt overrasket. På vinduerne i de romerske gardiner af en tynd mat. Møbler med facader dekoreret med bambusplader. Kurvstoler. Værelset virkelig afslappet krop og sjæl.

Vadik på dette tidspunkt panelerede de ydre vægge på terrassen i 7 lag. Fugtbestandigt materiale virker perfekt som en facadebeklædning. Kun på sydsiden, hvor solen hele tiden skinner, er det tilrådeligt ikke at indstille - udbrænde

Dekorative bambusplader på loftet

En helt ny måde at dekorere interiøret på er at klippe loftet med dekorative paneler af bambus. Denne løsning gør det muligt ikke blot at dekorere loftrummet, men også at komme tættere på naturen. Samtidig er materialet miljøvenligt, hvilket er meget vigtigt i dag.

fordele

Alle kender udførelsen af ​​bambus, men få forstår hvor myterne og hvor de virkelige egenskaber.

For eksempel er der en opfattelse af, at dette er et træ. I virkeligheden er bambus en plante af kornfamilien. Dens stilk er et strå med tomhed indeni. En sådan plante kan have en diameter på flere tituscentimeter og en højde på flere tiere meter.

Materialet har en god indikator for hårdhed og styrke. Dette er en vigtig parameter, der sikrer sin popularitet i ansøgningen om arrangement af boligområder.

Bambus er også resistent over for forhøjede niveauer af fugt og ultraviolet stråling. Samtidig er det modstandsdygtig overfor dannelsen af ​​defekter, og kan derfor bruges under komplicerede forhold.

Installation af sådanne strukturer kan udføres uafhængigt, da det indebærer en simpel fastgørelse.

Lige så vigtigt, når man afslutter lokalerne - et unikt udseende.

mangler

Materialet er ikke særlig godt ved høj luftfugtighed og ultraviolet stråling, hvis den ikke er dækket af en speciel sammensætning. Det betyder noget, hvis sådanne faktorer virker konstant og i høj grad.

Da materialet er lavet for hånd, vil mønsteret under alle omstændigheder være uensartet. Samtidig koster råvaren meget. Som følge heraf er prisen på produktet ret høj.

Sådanne ulemper reducerer imidlertid ikke væsentligt fordelene ved dette materiale, hvilket sikrer en stor efterspørgsel efter det som et færdiggørelsesmateriale til lofter.

Bambusplader kan fremstilles i flere størrelser: 60x60 cm, 120x240 cm, 100x190 cm. De kan være:

De mindre bruges til lofter, resten er til vægge.

Materialet kan også have flere lag: fra en til syv.

Tykkelsen af ​​materialet - varierer fra 1 til 7 millimeter.

Ved installationen skal det bemærkes, at tyndt materiale kan skæres med saks, men i andre tilfælde anbefales en sav eller en hacksav.

Installationstips

Installationsstrin er relativt enkle. Derfor kan de gøres selvstændigt. Det er kun vigtigt at tage hensyn til alle anbefalingerne, se billedet. Derfor betragter vi en fasedeproces.

uddannelse

Først skal du forberede loftet selv. Det er nødvendigt at anvende en primer på den, vent på, at den tørrer. Hvis overfladen er tilstrækkelig glat, men den er defekt, vil spackling være tilstrækkelig. Ellers vil tilpasning med gips og forstærkningsnet være påkrævet (som et resultat vil der stadig være et lag af kittet).

montering

I første omgang anbefales det at lave en monteringsplan ved hjælp af grafpapir eller et rutet ark. På dette stadium skal materialet allerede defineres. Derefter skal du sætte et mærke på loftet for at fastgøre materialet. Og ordningen er kun nyttig til korrekt distribution af materialet: Der skal være et minimum af rester.

Hvis basen er forberedt, kan du begynde at fastsætte bambuspladerne. For at gøre dette har du brug for "flydende negle" eller lim. Men før du bruger dem, er det værd at rengøre overfladen af ​​loftet og paneler med sandpapir. Dette sikrer korrekt greb. Det skal tages i betragtning, hvis loftets hovedloft er træ, så kan materialet også fastgøres mekanisk.

Lim påføres først på panelet, som derefter presses til loftet. Gør det bedre alene. Hvis der efter påføring af panelet forekommer overskydende lim på forsiden, skal den straks fjernes. Derefter skal du trykke panelet på overfladen (tid - i henhold til vejledningen).

Sluttrin

I produktionen er materialet overtrukket med lak, men harpiksindholdet i det er minimalt for ikke at forstyrre panelernes høje økologiske kompatibilitet. Om nødvendigt kan du ansøge om og yderligere dækning. Dette kan gøres med en pensel, rulle eller sprøjtepistol.

Panelinstallation - enkel opgave

Næsten alle vil være i stand til at gøre denne installation med egne hænder. Hvis flere personer er forbundet med denne proces, vil deres installation kun tage en dag (uden hensyntagen til forberedelsen af ​​loftoverfladen). Således udføres opgaven hurtigt og nemt. Og i loftet vil der være et attraktivt og hyggeligt design.

Bambus paneler

Udviklingen i moderne efterbehandling og byggearbejde er brugen af ​​miljøvenlige materialer på alle stadier af byggeri og efterfølgende forbedring af hjemmet. Gruppen af ​​miljømaterialer er bambus, som har vist sig at være et meget praktisk og slidstærkt materiale. Bambuspaneler til vægge, lofter - et rigtigt fund for elskere af naturligt design eller bare elskere af helt naturligt.

Bambusvæg og loftspaneler

Egenskaber og specifikationer

Bambusplader er lavet af ung bambus, løs på fiberen. For soliditet af færdige produkter er fibre imprægneret med et akrylbaseret klæbemiddel, og så bliver de sammenvævet med hånden. Næste produktionsfase presser under en varm presse. I slutningen behandles emnerne med en vandbaseret lak og tørres. Ved fremstilling af flerlags prøver limes færdige enkeltlagsemner sammen. Produktionsteknologi eliminerer produktets farve, så panelets farve gengiver nøjagtigt den naturlige skygge af bambus.

Typer af paneler

Opdelingen af ​​bambuspaneler udføres på flere grunde:

 • antallet af lag;
 • destination.

Antallet af lag skelner mellem paneler:

 1. Enkelt lag. De anvendes udelukkende til dekoration af ideelle overflader (loft, møbler fronter) på grund af en lille tykkelse på ikke over 1 mm. De lineære dimensioner er 60 × 60 cm.
 2. To-lag med en tykkelse på 2 mm. Deres omfang er ikke begrænset til flade baser. Er efterspurgt som væg- og loftbeklædning til færdiggørelse af fly med små defekter. Parametre: 60 × 60, 190 × 100, samt 244 × 122 cm.
 3. Trelags med en tykkelse på 3 mm og dimensioner på 244 × 122 cm. Fandt deres anvendelse til udsmykning af vægge, møbler facader eller skillevægge.
 4. Fem-lags, hvis tykkelse varierer fra 4 til 5 mm, med en længde på 244 cm og en bredde på 122 cm. Bruges til at vende mod møbler facader, efterbehandling køkkenpladsen bag komfuret, vægindretning.
 5. Syv-lag med en tykkelse på 6-7 mm og geometriske parametre svarende til 244 × 122 cm. De er ret alsidige på grund af den store tykkelse, derfor kan de bruges til at klare loftet, vægge, skillevægge mv.

Med hensyn til brug er der:

 1. Bambusplader til vægge. De er store i størrelse, hvilket gør det muligt at afslutte overfladen hurtigt og med et minimum af ledd. Vægpladerne er ret fleksible, som et resultat af, at de kan dekorere ikke kun lige, men også strukturelt komplekse, afrundede eller konvekse typer af baser.
 2. Bambuspaneler til loftet. Fås i bekvem og ret kompakte størrelser, hvilket letter installationen i loftet. I dette tilfælde kan du selv klare installationen.

Imidlertid er udsmykningen af ​​bambuspaneler ikke begrænset til væg- og loftfly. De bruges:

 • til dekoration, restaurering eller fremstilling af møbler
 • til efterbehandling af saunaer, badeværelser eller badeværelser
 • til fremstilling / dekoration af indvendige eller designer skillevægge, paneler;
 • til opførelse af køkkenforklæder mv.

Bambuspaneler, hvis pris varierer mellem 250-4000 p. Enhver, de har en mere fortolkning - ЗD, som er blevet en fremragende erstatning for de populære ti-decay-tilbage polypropylen loftfliser. Navnet er afledt på grund af den konvekse volumenstruktur. Du kan trimme dem som loft og vægge. De er produceret i naturlig farve og kan males i enhver skygge i fremtiden. Installation af bambusplader af volumetrisk type udføres på lim. I dette tilfælde kan leddene desuden sættes i stykker. Efter maleri kan du få et monolitisk panel, der ligner en overflade, dekoreret med 3D-gipsplader.

3D bambus paneler fås i flere størrelser:

Pladens tykkelse overstiger ikke 2 mm, men selve tekstur kan nå en tykkelse på 2,5 cm.

Fordele og ulemper

Den væsentligste fordel ved bambusplader er holdbarhed. Operationsperioden, der beregnes med mere end 20 år, overstiger væsentligt tapetets levetid.

Den næste fordel er holdbarhed og pålidelighed. Processen med tørring af bambus forvandler den praktisk talt til et uskadeligt materiale, der bestemmer dets holdbarhed. Produkter er absolut ikke bange for mekaniske effekter.

Efterbehandling, lavet af bambuspaneler - en af ​​de mest varmebestandige. Hun er ikke bange for enten høje eller lave temperaturer. Det har den højeste klasse af brandmodstand, hvilket forklarer populariteten af ​​køkkenforklæde eller andre overflader i kontakt med høj temperaturelementer som en indretning.

De unikke bambusplader - i deres fugtighedsbestandighed, på trods af "woody" naturens oprindelse. Materialet er udstyret med fremragende vandafviselighed. Derfor kan installationen af ​​bambuspaneler udføres ikke kun indeni men også uden for rummet. De kan også bruges i alt for fugtige værelser.

Ikke mindre vigtig fordel - miljøvenlighed. Akryllim anvendt i produktionen er absolut sikker for mennesker. Det udsender ikke giftige eller irriterende stoffer. Derudover anerkendes materialet som et fremragende luft desinfektionsmiddel. Den bakteriedræbende virkning manifesteres ved at undertrykke væksten af ​​svampe og mikroorganismer.

Bambuspaneler i indretningen udfører ikke kun en dekorativ, men også en regulerende funktion, der består i at etablere behagelige mikroklimatiske forhold på grund af evnen til at absorbere overskydende våd damp, hvilket gør lufttørret. Med mangel på fugt i luften, "paneler" panelerne tilbage. Denne effekt opnås på grund af tørring af produkter til et minimum af fugtighed.

Uanset destinationen - det være sig et bambuspanel til vægge, der er tykkere eller loft med en mindre tykkelse - de kan varme og lydisolere rummet på et godt niveau.

Installation er mulig på enhver form for overflade (gipsvæg, mursten, gips, træ osv.). Anvendelsens alsidighed er også indikeret ved muligheden for at anvende plader med den største tykkelse, både som væg- og loftafslutninger. Til gengæld kan bambusplader til loftet, med en mindste tykkelse, bruges til dekoration af vægge, møbler mv. Skelnen mellem loft og vægpaneler er ret relativ.

Det skal bemærkes evnen til at niveauer mindre defekter. Denne fordel gælder dog for plader med en tykkelse på to millimeter. Fremragende fugtbestandighed giver mulighed for jævn vådrensning. Naturlig antistatisk forenkler opgaven endnu mere.

Processen med montering af bambuspaneler er ret simpel. Tyndere materialer kan let skæres med saks og tykkere prøver - med en hacksav. Skæring kan udføres i enhver retning, uden frygt for sandsynligheden for fiberspredning. Fastgøring udføres på flydende negle eller anden lim med stærk fiksering, selvdrejende skruer eller miniature negle. Du kan også bruge en møbler hæftemaskine. For maksimal beskyttelse af belægningen anbefales det at behandle det med en vandbaseret lak.

Nå og til sidst giver mange muligheder for sammenlægning og materialets originale udseende dig mulighed for at gøre et ekstraordinært interiør til en stilfuld og kreativ. Samtidig kan bambusplader kombineres med næsten enhver form for finish.

Den eneste ulempe, der er forbundet med bambuspaneler, er prisen. Omkostningerne ved nogle prøver kan nå 11.000 p. for et stykke.

Anbefalinger til udvælgelse

For ikke at forveksle med valget af bambuspaneler, bør du stole på bordet, hvilket angiver hvilken plade og med hvilken tykkelse det er bedre at bruge til bestemte formål.

Hvad er et bambusloft?

I lang tid blev træet påført dekorative efterbehandling af værelser. På grund af det faktum, at træet er meget nemt at behandle, begyndte det at blive brugt overalt og dekorere deres hjem. Næsten alle træarter blev brugt til dekoration. Ser meget flot ud i bambus design. Den blev brugt både i sin naturlige form og i form af paneler monteret fra små skud eller dele af kufferter. Der skal lægges særlig vægt på, hvad loftet på bambus ser ud.

Hvad er bambus

I modsætning til den ret almindelige overbevisning om, at denne plante er et træ, er det slet ikke bambus. For at være præcis er den repræsentativ for en enorm familie af korn. Simpelthen - højt græs. I højden kan individuelle skud nå 40 meter, og deres diameter når ofte 25-30 centimeter. Samtidig er styrken af ​​stilkene meget høj.

Stænglerne er runde og hule indeni. Dette komplicerer noget deres brug som dekorativt materiale. Derfor er det meste af indretningen ikke udført med hele kufferter og kurveskærme.

Lavet med brug af denne plante detaljer kan anvendes som en dekorativ belægning til alle overflader. Dybest set anvendes sætningselementer, som er sammenvævede bambusstrimler. Du kan arrangere værelset og naturlige trunker. Ofte kan denne indretning ses på offentlige steder - restauranter, barer og andre lignende steder.

Alle stængler har deres egen unikke form, hvilket gør det vanskeligt at opnå en homogen overflade, hvilket er vanskeligt at danne fra hele dele af kufferter med forskellige former. Det er derfor, de mest almindelige i udsmykningen af ​​huse modtog vævet stof.

Med hensyn til størrelse og tykkelse kan disse lærred være af flere typer. Bolle tykke og store dele bruges til at dekorere vægge, og lettere og tynde skjold går til designet af loftoverflader. Både vægge og lofter dækker hele dele af kufferten.

Fra de tyndere strimler, der opnås fra den ydre del af kufferten, laver man en dekorativ belægning til andre typer dekorative paneler. De mest almindelige gulve er dækket med laminat med det øverste dekorative lag samt køkkenplader, der har en tilsvarende finish.

Grundlæggende egenskaber

Den vigtigste egenskab af denne plante og alle mulige dele af den vil være høj miljøvenlighed af de resulterende overflader. Naturlige naturlige materialer trækker vejret, hvilket forbedrer atmosfæren i rummet.

Uheldigvis er ubehandlede stængler i sin naturlige form bange for fugt. De skal dækkes med specielle forbindelser, så fugt ikke beskadiger dem. I bygningsmarkederne har størstedelen af ​​bambusdele allerede en tilsvarende beskyttende belægning.

Vægskærme og pressede væv er ikke bange for fugt og er meget holdbare. Fugt vil ikke være bange og hele trunker af planten, hvis de er dækket af en særlig forbindelse.

Tegningen af ​​hver ny detaljer vil være unik. Og årsagen til dette er ikke kun det faktum, at hver plante er forskellig fra de andre. De samme vævede klæder kan ikke være, fordi de alle er lavet for hånd. Dette har meget påvirket den endelige pris på sådanne vævede paneler - de er ret dyre.

Et alternativ til stålpressede plader. Dette er en billigere mulighed for efterbehandling, da de fremstilles i mekaniserede fabrikker, hvilket reducerer de samlede omkostninger.

Alle bambusplader er flerlagede. De kan være enten syv-lag eller enkeltlag. Mere end syv lag gør det ikke, fordi både vægten og omkostningerne ved produkterne er ganske imponerende, og der er ingen mening at gøre mindre, da de bliver for skøre.

Fokus på tykkelsen og dimensionerne af pladerne, kan du finde dem passende anvendelse. Jo tykkere pladen er, jo stærkere og sværere er den. Et træk ved denne type dekorative belægninger er også det faktum, at pladerne kan monteres af enhver side. Specielt har for- eller bagsiden af ​​sådanne plader ikke.

ansøgning

Som en af ​​måderne at dekorere overflader er denne plante meget attraktiv. Du kan samle et plan af tynde hele stængler og anvende det som et loft eller vægbeklædning. Et eksempel på hvordan et bambusloft kan se ud er på billedet nedenfor.

Ser meget autentisk ud. Ikke slående i udseende design ser imidlertid meget dyrt og originalt ud.

Du kan bruge lærredet, rekrutterede hele stilke eller halvdele og have en mere velkendt form og udseende. De er nemme at montere, selv alene, på grund af den lille vægt af dele.

Wicker kan bruges til indretning i kolonistil. Det bedste materiale til denne indretning findes ikke. I kombination med malede vægge ser denne finish bare fantastisk ud.

Generelle indtryk

Bambus er meget slidstærk, smuk og original, som en måde at dekorere overflader på. Hvis du har brug for at arrangere et værelse i strand stil, så er det bedste materiale ikke fundet. Det ser godt ud i loftets udsmykning.

Fordelen ved denne udsmykningsmetode er nem montering, nem behandling af materialet og evnen til at give den den ønskede form. Imidlertid vil den betydelige pris af en sådan dækning være den væsentligste ulempe.

Bambus loftspaneler

Dekorative og efterbehandling paneler og plader af bambus trunks. Fremragende miljøvenligt efterbehandling materiale til indretning. De vigtigste fordele er en svag afhængighed af udvidelsen af ​​temperatur og fugtighed. Fleksibilitet af paneler gør det muligt at lave overflader af buetype. God naturlig farve. Tykkelsen af ​​panelerne er opdelt i enkeltlag og dobbeltlag. Paneler er forbehandlet og behøver ikke yderligere behandling. Hvis det ønskes, kan bambusplader få den ønskede farve med farvede lakker.

Bambus strimler og lameller bruges til at designe leddene og hjørnerne af bambusplader, plader og tapet. Kan bruges sammen med andre naturlige materialer.

Bambuspaneler, væg- og loftpaneler

BAMBOO PANELS

Bambuspaneler er lavet af naturlig bambus. Bambus blomstrer på fibrene, hvorfra panelerne væves manuelt. Ved forarbejdningsprocessen bliver fibrene yderligere bearbejdet og presset. Bambus er svagt påvirket af temperatur og fugt, så det kan bruges i næsten ethvert rum. Bambuspaneler er opdelt i to lag og enkeltlag.

Enkeltlags paneler af bambus har en tykkelse på 1 mm, ret fleksibel. De påføres på glatte og buede overflader af vægge og lofter. Tolags bambusplader har en tykkelse på 2 mm. Anvendes som dekorative paneler ARMSTRONG på loftet og utilstrækkelig overfladekvalitet.

Bambuspaneler behøver ikke yderligere behandling, men kan om ønsket behandles med farvende lakker for at give den ønskede farve. Udseendet af bambuspaneler understreger stilen på dit interiør.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Til dato, bambus paneler til loftet, er det meget, meget speciel type design af ethvert rum. Denne designløsning giver mulighed for at omdanne enhver facelesslejlighed til et rigtigt mesterværk, og det giver desuden fremragende miljøforhold.

Dette materiale har fremragende præstationsegenskaber. Imidlertid har bambuspaneler, ligesom ethvert materiale, sine egne egenskaber: fordele og ulemper.

Bambus loftpanel typer og størrelser

Bambus på loftet findes i form af plader og paneler af forskellig størrelse. Panelerne er hovedsagelig 100 (120) x 190 (240) cm og pladerne 60x60 cm.

 • Store bambuspaneler bruges oftest til vægfly, og små firkantede plader er perfekte til loftet. Et lille element vil lette loftinstallationsarbejdet.
 • Bambusloftet består af nogle typer paneler, lige fra enkeltlag, der slutter med syv lag. Tykkelsen af ​​loftpanelerne er opdelt fra 1 til 7 mm, alt afhænger af hvor mange lag i panelerne.
 • Når paneler er monteret, er det nødvendigt at overveje at de er holdbare og solide, så det er bedst at bruge en pålidelig hacksav eller en elektrisk sav med en disk. Tynde plader skæres med store saks.

Bambuspaneler: fordele og ulemper

Bambus har fremragende præstationsegenskaber, og den mest karakteristiske egenskab er, at længden af ​​planten når op til 40 m, med en diameter på 30 cm.

Det er umuligt ikke at værdsætte de præferentielle egenskaber ved materialet:

 • visuel appel;
 • loftsplader lavet af bambus giver en meget enkel montering enhed, der gør det muligt at lave installation selv;
 • øget grad af modstand mod fugt og ultraviolet (med en speciel belægning);
 • Materialet er holdbart og resistent;
 • modstandsdygtighed over for hurtige nedbrud og fejl, hvilket gør det muligt at anvende materialet selv under meget vanskelige driftsforhold.

På trods af en række visse fordele har bambuspanelerne stadig mindre ulemper:

 1. Materialet er monteret i loftet under hensyntagen til den beskyttende belægning, for uden den er bambusoverfladen bange for fugt og direkte UV-stråler fra det;
 2. I betragtning af at loftspladerne er manuelt monteret, mister de deres mønster ensartethed og geometrisk nøjagtighed. Derudover er manuel arbejde meget dyrere.

Hvad du skal overveje, når du installerer bambus i loftet

Installationsarbejde udføres ganske enkelt, du kan selv gøre det, hvis du følger visse regler. Der er nogle trin til at installere bambuspaneler på loftet.

I første omgang skal du grundigt forberede overfladen af ​​bundloftet:

 • Rengør loftplanet fra snavs og støv, fjern alle peeling dele;
 • Påfør en primer og vent indtil den er helt tør - denne behandling vil styrke basen og binde støvpartiklerne, og de vil ikke vågne op gennem belægningen på hovedet;
 • Vurder derefter tilstanden af ​​uregelmæssigheder, defekter, revner. Hvis dråberne er betydelige, mere end 2 centimeter, er det nødvendigt at bruge kittet. Derefter skal du udføre alt kittens arbejde på indretningen af ​​loftet, begyndende fra det forstærkede maske, der slutter med kittet (se Puttying loftet med dine egne hænder - valg af materiale, anbefalinger).

Efter alt arbejde på tilpasning, overvej hvordan man installerer bambus loftpaneler.

 • Det første skridt er en skematisk skitse på papir for at bestemme mængden af ​​materiale. Før en skematisk tegning er det allerede nødvendigt at kende typen af ​​materiale og dets parametre.
 • Så på loftplanet er mærket til loftpaneler lavet. På tegningen beregner du panelernes nøjagtige placering for at undgå store mængder affald.
 • Loftsplader lavet af bambus fastgøres hurtigt nok til bundfladen med en speciel klæbemiddelopløsning eller flydende negle. Teknologien er meget enkel, det eneste du bør være opmærksom på lim, metoder til anvendelse og kvalitet.

Tip: Ved højklæbende vedhæftning af bambuspaneler til bundloftet er det bedst at behandle begge baser med fint sandpapir.

 • Først limes på bambuspanelet, så på alle markeringer.
 • Dernæst skal du trykke panelet tæt på loftet. Selvom det er simpelt at installere, er det bedre at producere det med et lille team, hvilket vil fremskynde processen og forbedre kvaliteten af ​​arbejdet. Det anbefales ikke at anvende lim i store mængder. Alle overskud, der opstod under drift, elimineres straks.
 • Efter at bambus loftspaneler er tæt pressede, er de fikseret i flere minutter i stationær tilstand og venter på, hvornår man skal gribe limmørtelet.

Det er vigtigt at huske. Kvaliteten af ​​installationen afhænger ikke kun af materialetype, men især på klæbemiddelopløsningen. Før du køber, skal du overveje typen af ​​materiale og bundloftet.

 • Efter at bambus loftsplader er fuldt installeret, skal man sørge for yderligere beskyttelse af materialet, på trods af at de er lakeret på produktionsstadiet, anvendes lakbeklædningen desuden. Valget af lak afhænger af rummet.

For eksempel i soveværelset eller børnehaven (se Hvilket loft i børnehaven: vælg den oprindelige version) anbefales det kun at bruge løsningen til at give en skygge. Til disse typer arbejde ved hjælp af en rulle eller børste eller sprøjtepistol.

Ved at analysere ovenstående kan du forstå, at installationen ikke er svært, og vil være en kraft, selv for en nybegynder. I nærværelse af assistenter og videoinstruktioner tager hele processen bogstaveligt 24 timer, med gode lofter. Hvis installationen er lavet på et trægulv, kan du bruge mekaniske fastgørelsesdele.

Hvad skal du være opmærksom på, når du bruger bambusplader

Ved hjælp af bambusmateriale skal du kende nogle af funktionerne:

 1. For det første bruges forskellige typer paneler til hver type rum og i forskellige dele.
 2. For det andet kan hver side af materialet være ansigtsmæssigt, så før påføring er det nødvendigt at omhyggeligt inspicere overfladen for defekter.

Det er vigtigt at vide, at når der arbejdes med at afskære materialet, er der brug for en instruktionsbog til den elektriske sav, derudover er materialet klippet strengt med handsker og beskyttelsesbriller.

Omkostningerne ved installationen er ret høje. Baseret på de gennemsnitlige beregninger er prisen for 1 kvm. bambus dækning med en glutinous beregning er 22 dollars.

Men alt afhænger af tykkelsen og typen af ​​paneler. At kende de nøjagtige dimensioner, er det muligt at beregne omkostningerne ved installation af loftet på rummet. Det er derfor, mange tager selv færdiggørelsen.

Pas på materialet, så nemt som installationen. Til pleje skal du bruge en lidt fugtig klud eller en regelmæssig støvsuger.

Efter at have læst funktionerne og ser alle billederne, kan vi konkludere, at:

 • Materialet er miljøvenligt og passer til ethvert værelse og interiør;
 • nogen dekorative elementer vil passe bambus loftet;
 • besidder fremragende operationelle kvaliteter og er i sig selv unik;
 • mulig uafhængig simpel installation.

Se også hvordan man limer bambus tapet:

Bambus loftpaneler er meget sjældne, men meget smukt materiale, som uden tvivl vil dekorere dit hjem. Hvis du elsker naturlighed i alt, så anbefaler vi at prøve.