Sådan vælges et gulv og loft sok til et badeværelse

Ved hjælp af en sokkel til et gulv eller loft, kan du gøre den grundlæggende finish færdig og give den et pænt udseende. Sådan indretning er monteret i værelser til ethvert formål, herunder i badeværelset såvel som på toilettet.

Selvfølgelig pålægger disse lokalitets specificitet visse begrænsninger for valget af kantsten eller fileter. Plankerne skal primært være modstandsdygtige over for fugt.

Om hvilken slags bundplade til badeværelset og toilet passer mest, og vi snakker videre i artiklen.

Badeværelse bordplade design

Både filet og gulvkanten skal gentage farverne på enten gulvet / loftet eller væggene. Kun hvide bundplader kan bruges sammen med overfladen af ​​næsten enhver farve.

Bemærk: Hvis du vil have rummet til at se højere, skal du vælge en sokkel, der følger vægvæggen. For et toilet og et badeværelse med et meget lille område er muligheden for at matche gulvets farve mere egnet.

Formen af ​​kantsten afhænger normalt af størrelsen af ​​rummet. For store badeværelser og toiletter kan du vælge bulk-indstillingen, for mindre er den flade en bedre egnet. En bred sokkel til et badeværelse eller toilet passer kun godt, hvis lofterne i disse værelser er høje. Følg udvælgelsen af ​​disse grundlæggende regler, og dit badeværelse og toilet vil se meget stilfuldt og pænt ud. For eksempel, sådan:

Har jeg brug for et loftsplint på badeværelset?

Jeg spørger råd fra kyndige mennesker, der har samlet sig her. Hun kom for at tage arbejdet med bygherrer og fandt tilstedeværelsen af ​​loftsplint på badeværelset. Den samme sokkel i hele lejligheden. Men i stuerne er en ting. Og i badeværelset er det usædvanligt for mig, og jeg ved ikke engang, gør de det overhovedet? Jeg ser og forstår ikke, at forlade eller ej? Hvad synes du? Jeg ville være taknemmelig for hjælpen.

Bedste svar

Sådan ser det ud i det virkelige liv. Hvad synes du? Jeg har virkelig brug for rådgivning, fordi Jeg ved selv ikke, om de i princippet laver sokkler i en flise?

Jeg havde en sokkel i badeværelset, ingen foto, fordi Lejlighed sælges. Men jeg kunne godt lide den måde det ser ud, færdig med noget)

Pinligt - dette er ikke helt det rigtige ord, eller rettere for mig er det en usædvanlig art, fordi aldrig før konfronteret med sådanne designlofter. Hvis en åbenlyst afvisning, som plasthjørner, ikke giver disse sokler, så er alt rigtigt normalt. Tak for svaret.

Ja, vi har også en sokkel, det ser godt ud. Har du et malet loft? ikke spænding det samme? mesterne fortalte os, at når et hvidkalket malet loft er meget godt, ser baseboardet godt ud;

Interessante tilbud

Andre spørgsmål om dette emne

Hej alle :) Der er et gulvflise ala laminat, 60x20, i kasser er der en flise med et mønster på 4 typer.. fortæl mig, er der et eller andet sted færdige beregninger, hvordan kan jeg sætte det sådan, at billedet ikke optimalt gentager?

I rummet klistret ikke-vævet tapet med en lille tekstur, ikke beregnet til maleri. Slutresultatet er ikke, der er ingen mulighed for at indsætte baggrunden igen. I denne forbindelse var der et spørgsmål til fagfolk, er det muligt at male dem og hvilken slags maling?

Kære fagfolk, fortæl mig venligst, hvilke døre passer til Octavian Kerama Marazzi, købt af porcelæn stentøj? De ønskede at lægge en hal på 17 kvadratmeter. og en korridor på 6,5 kvadrat. Noget synes modley, jeg vil gerne have et interiør i en ny klassiker. Kan lide det

Hej alle sammen! Jeg kunne godt lide ideen om at færdiggøre muren bag hovedgærden. Og spørgsmålet opstod. Hvad er det i billedet? Vi har valg af laminat eller vægpaneler. Vi ønsker ikke hele væggen, men væggen bag hovedgavlen plus sengeborde. Hvis det er sagt, vil det være.

God dag! Hvad kan lave smukke hvide vægge i stuen til børn? Tapet til maling eller bare male? På en væg vil vi have baggrunde, og resten skal være hvid.

Tips om hvordan man vælger en sokkel i badeværelset og toilet

Når reparationen i lejligheden nærmer sig finalen, er det kun at installere soklen. Særlig opmærksomhed i denne henseende fortjener badeværelset og toilet, fordi at vælge rammen for disse værelser er det sværeste. Dette skyldes arten af ​​deres brug og udsmykning.

Hvordan man vælger en sokkel til et badeværelse og et toilet for at gøre disse værelser mere praktiske, hygiejniske, mens de harmonisk gennemfører indretningen, vil du lære af denne artikel.

Varianter af kant til badeværelset

Tidligere blev alle leddene i badeværelset forseglet med cementmørtel, men moderne materialer til reparation kan gøre det ikke kun smukt, men også funktionelt.

Inden du laver en sokkel i badeværelset, er det nødvendigt at bestemme de vigtigste funktioner, som denne del af dekorationen vil udføre. I designet af rummet bruges baguette gulv, loft og væg. Gulv- og loftsbeklædning på badeværelset anvendes hovedsagelig til dekorative formål. De beskytter også leddene af overflader mod fugt, skimmel og mugg.

Væggrænse - sokkel mellem badeværelset og fliser, væg og vask. Dens primære opgave er at beskytte samlingen af ​​belægninger fra vandlækage, udseendet af mug.

udvalg

Når du vælger en ramme til badeværelset, skal du være særlig opmærksom på materialet til fremstilling, overholdelse af rummets design samt høj kvalitet og pålidelig installation.

Husk: Materiale af høj kvalitet vil tjene dig i mange år.

overliggende

Skum eller polyurethan baguetter kan bruges som loftsplint på badeværelset. Mere fleksible og holdbare er produkter af polyurethan. Skumfileter er billigere, men kan ødelægges af opløsningsmidler.

Polyuretanloft brede nederdel til badeværelse og toilet skaber imiteret stuckatur

etage

Skirting gulv til badeværelset er bedre at foretrække keramik eller PVC. Disse produkter monteres let på gulvet, tolererer godt virkningerne af fugt og temperaturændringer.

Keramiske sokler til gulvkvalitet beskytter leddene i rummet, de er perfekte til fliser, har et andet design og farver.

PVC strimler er mere skrøbelige, kræver yderligere fastgørelsesdele. Men disse produkter har et omfattende farveskala, der giver dig mulighed for at kombinere dem med en hvilken som helst overflade.

Keramik og PVC - gulvstiften på badeværelset, foto

Vægmonteret

Fugen mellem badeværelset og væggen betragtes som den farligste, derfor kræver det pålidelig beskyttelse. Vægkanter er oftest lavet af plastik eller keramik. Keramik - den perfekte designløsning til badekantning. Det går godt med porcelæn sanitetsartikler.

En række keramiske kanter - fliselagt sok til badeværelset

Plastfriesen kombinerer tilgængelighed og pålidelighed. PVC-produkter er meget fleksible, hvilket gør det muligt at skjule overflade uregelmæssigheder.

Plastfries giver en god dekorativ effekt.

Hvis badekar og toilet er foret med monokromatiske fliser, vil brugen af ​​aluminiumskant være en god løsning.

Aluminiumsrør på badeværelset kan kombineres med tilbehør i metalliske farver, spejle

Hurtigt forklæde det lune led mellem overfladerne giver fleksible badebordsplanker. Dette er en tynd selvklæbende tape-curb, der anvendes i værelser med høj luftfugtighed. Det limes på en perfekt justeret overflade. Kun i dette tilfælde, en god vandtætning, maskerende sømme, der forhindrer udviklingen af ​​svampe.

Anbefaling: Hvis det ikke er muligt at rette væggen i badet, er det bedre at installere en plastfrit, der bøjer godt.

Badeværelset bundplade soklen vil give det et færdigt udseende.

Toilet Edging

Har jeg brug for en kantsten til et toilet? Hvis væggene er foret med fliser, behøver en sådan dekoration i rammen ikke. Men hvis væggene i toiletbordspladen eller PVC-panelerne er så er soklen nødvendig. Dette kan være en PVC ramme eller en flise grænse.

Plint til et toilet (rummet med frynser og uden det)

Plint - et vigtigt element i ethvert rum. Det er især svært at overvurdere sin rolle i badeværelset. Takket være denne rem er det muligt at beskytte overfladerne mod snavs og fugt og forlænge deres liv i lang tid. Og moderne produktionsteknologier gør det muligt at skabe en kant for ethvert interiør.

Badeværelse bordplade

Plinten er et vigtigt element i dekoration og udfører to funktioner på én gang - praktisk og æstetisk. Maskering af leddene omkring loftets og gulvets omkreds forhindrer samtidig støv, fugt og små snavs i at komme ind. Korrekt valgt sokliste giver interiøret et komplet udseende, det hjælper med at understrege omkostningerne ved færdigbehandling af materialer eller designfunktioner. Takket være det rige sortiment er det nemt at vælge en bundplade til badeværelset. Det vigtigste er at tage hensyn til stil og farveskema.

Badeværelse bordplade

Typer af badebænke

På grund af den høje fugtighed er der specielle krav til badeværelset efterbehandling materialer, og baseboards er ingen undtagelse. Under vandbehandlinger spildes der ofte vand på gulvet, stænk og skumfald, og loftbagetterne bliver konstant udsat for damp. Af denne grund bør badeplanker have følgende egenskaber:

 • vandtæt;
 • modstand mod råd og korrosion
 • modstand mod deformation under temperatur eksponering
 • resistent over for rengøringsmidler og slid.

Farve sokkel fra plastik

Produkter fra keramik og polymerer opfylder i høj grad disse krav, men under sådanne forhold bliver sokler fremstillet af træ, laminat og MDF hurtigt ubrugelige.

Keramiske baseboards

Aluminiums bundplade

Gulvstiften med lys

Sådan vælges den rigtige sokkel

Hvert element af dekoration skal harmonisk passe ind i det overordnede design, så badeværelset ser så harmonisk ud som muligt. Plinten skal vælges under hensyntagen til indretningens farveskema, rummets størrelse og materialer til væg- og gulvdekoration.

Loftslister

Folier og polyurethan baguetter bruges traditionelt til lofter. De produceres mest i hvidt, selvom der er farvevalg. De enkleste produkter er tynde, glatte lameller, og de dyreste er brede strimler med efterligning af støbning. Hvis midlerne til reparationer ikke er meget begrænsede, bør du vælge polyurethan bundplader, da skummet er mindre holdbart og taber et attraktivt udseende hurtigere.

Loftsskum

Det er meget vigtigt at vælge størrelsen af ​​baguetten. For et lille badeværelse er en smal bundplade med en glat overflade ideel, hvilket kun understreger adskillelsen af ​​fly og ikke tager plads. For et rummeligt badeværelse, tværtimod, er en bred relief bordplade mere hensigtsmæssig: det glatter visuelt ud hjørner og fremspring, giver interiøret et stilfuldt udseende. Store volumenfileter med efterligning af stuck er kun egnet til store badeværelser med klassisk stil.

Eaves med en glat profil

Til stræklofter anvendes specielle fleksible PVC-planker. De fås i en bred vifte af farver, herunder metall- og spejlfarver. På grund af det specielle design er de let indsat i kløften mellem lærredet og væggen, tæt på begge overflader. Standard polyurethan baguettes fix her vil ikke fungere.

Plint til strækloft

Varianter af kantning efter farve

Farven på soklen betyder også noget. Hvid er velegnet til alle indretninger, uden undtagelse, men farverne skal svare til klangens, vægernes eller indretningens farver. En bred baguette under vægternes farve reducerer visuelt loftet, men hvis det er af samme farve som loftet, forekommer væggene lavere end de virkelig er. Lysfarvede bundplader understreger den mindste ujævnhed af væggene, mens hvide og pastelle dem med succes maskerer sådanne defekter.

Billeder af farvet loft baguette

Et eksempel på loftet på badeværelset

Gulvstiften

Det ser mest harmoniske sokkel af samme materiale som gulvet. Da badeværelsesfladerne oftest er flisebelagt, er bordpladen bedst at vælge keramik. Dette er en dyr løsning, og installation kræver visse færdigheder, fordi nøjagtigheden af ​​passformen er vigtig her, men denne etage ser meget imponerende ud.

Keramisk baseboard til gulv

Den bedste løsning, når soklen og gulvfliserne fra samme samling - i dette tilfælde er alle elementerne perfekt kombineret med hinanden af ​​tekstur og farve.

Plint og flise fra samme samling

Hvis budgettet er begrænset, kan du bruge plastikplanker og vælge de rigtige farver. Et godt valg ville være efterligning af porcelæn eller natursten i gulvfliserens tone. Højkvalitets PVC-planker med efterligning af forskellige teksturer er visuelt umulige at skelne fra naturlige materialer, og de vil være meget billigere end keramiske.

Grundpladernes farve kan afvige fra gulvbelægningen og svare til skyggen af ​​væggene eller indretningen. Hvis badeværelset er lavet i en farve, er bordpladen bedre at tage lidt lysere eller mørkere i tone for at visuelt adskille rummet. Smalle elementer anvendes i små badeværelser, indvendige rummelige med højt til loftet.

Skygger af gulvstifter

Farve muligheder med træimitation

Sådan installeres en sokkel

Loft- og gulvstifter har visse forskelle i installationen, så installationen af ​​hver af dem skal betragtes separat. Men antallet af elementer beregnes med samme formel. For at finde ud af, hvor meget loft baguetter der er brug for, skal du måle omkredsen af ​​badeværelset, opdele det med baguettens længde og rulle det op. For eksempel er rummets bredde 2,5 m, længden er 3 m. Omkredsen er 11 m, og loftsplintens længde er sædvanligvis 2 m. Når vi deler, får vi 5,5 og runde det for at gøre et helt tal. Det vil sige, vi skal bruge 6 skinner, selv om det er bedre at tage en mere, så der er en margin for trimning.

Typer af loftsplinter, størrelser

Antallet af bundplader beregnes på samme måde, og forskellen er kun i længden af ​​elementerne. For eksempel produceres plast normalt 2,5 m lang, i keramik er det fra 30 til 90 cm. Jo flere nicher og fremspring i rummet, desto større forbrug af materiale til trimning. Det er nødvendigt at starte installationen efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsen.

Fastgørelsestag soklen

Til arbejde skal du:

 • loft baguetter;
 • akrylforseglingsmiddel;
 • konstruktion klæbemiddel;
 • markør og målebånd;
 • montering pistol;
 • haft hacksaw

Det er nødvendigt at forberede i forvejen alt, hvad der er nødvendigt for montering af sokkel

Trin 1. Tag den første baguette og prøv på linjen mellem loftet og væggen. Pres forsigtigt med en blyant, markér skæringspunkterne ved kanterne. Det er muligt ikke at anvende baguetten selv, men for at måle afstanden med et målebånd, er det vigtigste at tage målinger så præcist som muligt, så du ikke behøver at maske hullerne mellem baguetterne separat.

Trin 2. Placer baguetten i kassen og skær kanten i en vinkel nøjagtigt langs den påtænkte linje. Det er nødvendigt at skære i en vinkel på 45 grader, og siden af ​​soklen, som vil være ved siden af ​​loftet, skal være i bunden. Den venstre side indsættes fra venstre ind i værktøjet og skæres fra højre til venstre, højre side er omvendt. Til dockning af de ydre hjørner udføres sektioner til venstre dele fra venstre mod højre, de højre klippes fra højre til venstre. Det kan virke lidt forvirrende for en nybegynder, men det er ikke svært at finde ud af det i processen. Erfarne håndværkere anvender modersave til skæring, så du hurtigt og præcist kan klippe materialet i den rigtige vinkel.

Trimming af plintens ender

Trin 3. Den forberedte sokkel lægges med forsiden nedad på en flad overflade, og monteringslimen påføres forsigtigt fra pistolen. Lim påføres med en tynd, kontinuerlig strimmel langs baguettes sidevægge, næsten langs kanten. Du behøver ikke at lave et tykt lag, da du efter tryk på bundkortet har overskredet overskuddet.

Rådet. For bedre vedhæftning af materialer skal soklen selv og de områder, hvor den skal limes, tørres godt af støv. Selvom støvpartiklerne efter færdiggørelsen har gjort en grundig rengøring, har de tid til at slå sig ned på overfladen.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger et badeværelse sokkel

Den sædvanlige gulvsokkel synes ved første øjekast at være en så ubetydelig del af indretningen, at mange beboere, mens de udsmykker det indre af deres eget hjem, ikke lægger stor vægt på dets design og funktionelle kvaliteter.

De fleste mener, at hovedformålet med gulvplanker i boligområder er at lukke de teknologiske huller mellem væggene og det færdige gulv og dermed skabe en visuel skelnen mellem boligernes lodrette og vandrette overflader. Dette er helt sandt, men jeg vil gerne minde om, at installationen af ​​bundplader ud over æstetiske funktioner er af praktisk betydning, fordi de forhindrer indtrængen af ​​fugtig og kold luft fra undergulvet, og mange moderne modeller er udstyret med kabelkanaler eller lukkede hulrum for skjult installation af elektriske ledninger.

Flad sokler af keramiske fliser i det indre af badeværelset.

Oversigt over bundplader til badeværelset

I færd med at afslutte indretningen af ​​badeværelser og badeværelser, bruges der ofte tre typer bundplader på en gang. En af dem er installeret ved krydset af loftet og vægge, den anden henholdsvis ved krydset af væggene og gulvet, og den tredje type er monteret på vasken, badekar eller brusekabine og er designet til at beskytte mod indtrængen af ​​vand mellem væggen og disse VVS-inventar.

For at hver enkelt læser nemt kan finde ud af, hvilken indstilling der bedst anvendes i hvert enkelt tilfælde, vil denne artikel gennemgå gennemgangsanvisningen, hvor jeg vil tale om de vigtigste operationelle kvaliteter af de mest almindelige typer af færdige baseboards, der kan købes på ethvert byggemarked.

Skematisk repræsentation og installation af plastikplader med kabelkanal.

Typer af gulvstifter

Under hensyntagen til badeværelsesrummets detaljer og også at det vil være praktisk taget usynligt på badeværelset gulvet, vil jeg med det samme bemærke, at når man vælger en gulvplade, skal man først og fremmest være opmærksom på dens funktionelle kvaliteter, og først da - æstetiske.

Baseret på praktiske observationer kan jeg sige, at gulvstiften i badeværelset først og fremmest skal være stærk nok, så den ikke kan ødelægges eller revet af med en lejlighedsvis slag på en spand, skål, vaskemaskine mv.

For det andet er det fugtighedsbestandigt og fuldstændigt forseglet for at sikre beskyttelse mod vandstrømning i leddene mellem væggen og gulvet. For det tredje skal overfladen ikke bidrage til udviklingen af ​​skimmelsvampe og kan nemt rengøres dagligt med husholdningsvaskemidler.

Prøver af keramisk gulv sokkel.

 1. I de fleste tilfælde er badeværelset fuldt fineret med keramiske fliser, så det er den mest egnede mulighed for at beskytte krydset på væg og gulv. Jeg anbefaler at bruge færdige keramiske bundplader i badeværelset, som er monteret på byggemateriale. De er ret dyre, deres omkostninger varierer fra 480 til 720 rubler per meter, men de er ikke dårlige i styrke til keramiske fliser, fuldt ud opfylder hygiejniske og hygiejniske krav og kan have forskellige muligheder for formen af ​​tværprofilen og farverne;
 2. Som en mere budgetmæssig mulighed kan du overveje en plastikplade med kabelkanal, som gør det muligt for den skjulte installation af et elektrisk kabel at forbinde vandvarmeren, hårtørrer og vaskemaskine. Det vil koste næsten ti gange billigere, fra 40 til 80 rubler. For 1 m. s. For badeværelset er det imidlertid nødvendigt at vælge sådanne modeller, der i de øverste og nederste dele har en gummi- eller silikoneindsats, der sikrer en tæt og tæt pasform til væg og gulv;

Den bløde kant ved kanterne sikrer en tæt pasform til det vandrette og lodrette plan.

 1. I tilfælde af at væggene i badeværelset er foret med plastpaneler, komplet med beslag til dem, er der en færdigopstilling, som er en lille plastikplade med en U-formet hylde, i hvilken plastpaneler efter installation på gulvet er indsat. Det kan også være af forskellige farver, og prisen varierer fra 35 til 60 rubler per meter løb.

Plint med U-formet hylde til montering af plastpaneler.

For at spare penge på reparation af et badeværelse, kan der laves en simpel keramisk bundplade med hånden, og skar resterne af gulvfliser i strimler 60-80 mm brede og fastgør dem ved krydset mellem væg og gulv i en lille vinkel ved hjælp af byggematerialelim.

Valg af loftsplint

Loftsplanker, i modsætning til gulvet, har i højere grad en dekorativ værdi og er indstillet til visuelt at understrege linjen mellem loftet og væggene.

Desuden hjælper velvalgte proportioner af loftfrysningen visuelt for højden af ​​badeværelset, og i nogle tilfælde kan du endda korrigere væggens krumning og rummets geometriske ujævnhed.

 1. Efter min opfattelse er en universel teknisk løsning, der passer til næsten ethvert værelse, herunder et badeværelse, et loftafskærmning lavet af polyurethanskum, som er tilgængeligt i et meget stort sortiment af mange forskellige former og størrelser, så omkostningerne varierer meget fra 370, og slutter med 1500 rubler / smp. Der er grundlæggende hvide modeller til salg, men de kan males med indvendig akrylmaling i enhver passende farve. De skæres let med en byggekniv og monteres på væggen med en særlig lim, der følger med dem i kittet;

Loft dekoration med polyurethan taggrunde.

 1. I tilfælde, hvor vægfliser eller plastpaneler kommer tæt på loftet, og der ikke er behov for at installere en massiv takhugger, anbefaler jeg dig at bruge en smal PVC-profil med en lav grove 6 eller 8 mm bred, hvor fliser eller modstående paneler indsættes under installationen på væggen;

Plastprofiler til fliser.

 1. Ved installation af et ophængt eller ophængt loft skal loftsplinten i badeværelset installeres på en sådan måde, at det beskytter det lukkede loftrum rundt omkredsen af ​​rummet fra indtrængen af ​​vanddamp. I dette tilfælde anbefaler jeg at bruge en vinklet plastikprofil med en lille negativ sammenfaldsvinkel på sidehyllerne, der har silikone eller gummi fleksible indsatser ved kanterne.

Installationsskema af LED-baggrundsbelysning i polyuretanskum.

Hvis du bruger et bredt dekorativt tagfang af polyurethanskum som en loftsplint, kan du installere en lufttæt LED strimmel langs hele dens åbne indre hulrum, og dermed kan du udstyre den originale baggrundsbelysning på badeværelset.

Beskyttelsesbad sokkel

På trods af at badet, vasken eller bruseren normalt er installeret tæt på en af ​​væggene, er der stadig et lille hulrum mellem dem, i hvilket vand frit kan falde og danner gunstige betingelser for udvikling af skimmelsvampe der.

For at forhindre dette, anbefaler jeg dig at installere en beskyttende profil eller kant på den øvre kant af sanitære enheder, som er limet til væggen med sin lodrette hylde.

Billedet viser en keramisk kant og hjørneindsatser.

 1. Til hermetisk grænseflade med en mur af stål- eller støbejernsbade passer grænsen til keramiske fliser bedst, mens tilslutningen af ​​tilstødende fliser i hjørnerne gøres bekvemt ved hjælp af specielle skålformede hjørneindsatser;
 2. Ved krydset med væggen af ​​en metal eller keramisk skal anbefaler jeg at bruge en simpel og billig løsning i form af en plastisk hjørneprofil med silikoneindsatser, som kan fastgøres til vasken eller til væggen med lim eller dobbeltsidet tape.

Plastprofil til tætning af væggen og vasken.

 1. En alsidig løsning til både dræn og brusere samt metal- eller akrylbad, er en fleksibel plastplade på selvklæbende basis. Det er forholdsvis billigt, fra 80 til 200 rubler / m., Sælges i ruller og har en lav grove langs hele længden, så den kan bøje i alle vinkler langs midterlinjen. Efter at have fjernet beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet, skal den indstille den ønskede vinkel, og lim den lodrette hylde til væggen og den vandrette til den øverste kant af vvs-armaturet.

Montering af fleksibelt selvklæbende plastikbånd.

Til limning af en plastikprofil eller en keramisk kant til vægfliserne og på oversiden af ​​badet anbefaler jeg dig at bruge "flydende negle" eller et hvilket som helst andet polymerkonstruktionsklæbemiddel af passende konsistens, som skal indeholde antifungale additiver.

konklusion

Afslutningsvis, for dem, der planlægger at installere bundbordet i badeværelset på lim eller dobbeltsidet tape, anbefaler jeg kraftigt ikke at bruge silikonforseglingsmiddel til at forsegle hullerne. Faktum er, at det efter påføring efterlader en tynd silikonefilm på overfladen, som har meget dårlig vedhæftning til de fleste klæbemidler, derfor vil vedhæftningskvaliteten i dette tilfælde være meget lav.

Mere detaljerede oplysninger om hver af de typer af baseboards præsenteret kan hentes fra den præsenterede video i denne artikel, og hvis læseren har spørgsmål til forfatteren, kan de til enhver tid drøftes i formularen til kommentarer.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

At reparere på badeværelset skal behandles med særligt ansvar. Som du ved, vælger du byggematerialer, er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at de er fugtbestandige, holdbare, af høj kvalitet og nem at vedligeholde.

Loftplinten på badeværelset er ikke en undtagelse, det er dette produkt, der bliver genstand for en artikel i dag.

Typer af produkter

Ofte anvendte produkter som:

 • plast;
 • Skumplast;
 • polystyren;
 • Hvis vi taler om design reparation i et værelse med buede vægge og lofter, så kan du ikke klare uden polyurethan.

Lad os tage et kig på hver af indsendelserne i rækkefølge.

plast

Plastplader betragtes som ret sjældne og anvendes hovedsagelig i kombination med lofter og vægge af samme materiale. Men hvis du søger, kan du finde andre variationer i butikkerne, for eksempel som den i billedet ovenfor.

Her er en simpel version, der adskiller sig lidt fra andre lavet under støbning af cornices, men du kan finde modeller med komplekse mønstre, med trætekstur, malede og forgyldte. Alt dette skaber et ret stort udvalg i valg af muligheder for forskellige stilarter af interiør.

Det er værd at bemærke følgende egenskaber ved en sådan løsning - vi kalder både fordele og ulemper:

 • Kompleksiteten af ​​installationen - skørt kan ikke kaldes fleksibel, hvilket især kan forstyrre fiksering på limen. De samme muligheder, der kommer sammen med et PVC-loft, er vanskelige at installere i sidste etape.
 • Produktet kan ikke males, så de skal bruge en gang, selvom levetiden er ret lang.
 • Plast, som du ved, er ikke bange for vand.
 • Sådanne sokkler er meget nemme at rengøre, og de bliver ikke et hotbed af skimmel.
 • Uden tilbehør er det ret vanskeligt at passe sammenføjningsdelene til hinanden.

Tip! For at forenkle installationen har mange samlinger af sådanne sokler yderligere tilbehør (hjørner, stik).

Loftsprodukter fra polyfoam

Sokkelloftet til et badeværelse fra polyfoam har følgende funktioner:

 • Prisen for det er ekstremt lille, så det med rette bærer titlen på nationale varer;
 • Massen er lav, så det er ret nemt at arbejde med materialet;
 • Der er så mange former og størrelser, at du nemt kan vælge en mulighed for enhver ide;
 • Materialet er ikke bange for vand, og det kan gentages mange gange.
 • Ved hjælp af specielle teknikker til maleri kan man simpelthen simulere forskellige materialer.

Polyfoam materiale selv er uhøjtideligt og limet til lofterne og vægge er meget enkle.

Men det har flere ulemper:

 • Vi skal huske, at det er skrøbeligt, så du skal arbejde meget forsigtigt og forsigtigt med det.
 • Ikke alle lim kan bruges ved limning af skumplanker. Nogle typer lim indeholder kemiske elementer, der kan ødelægge dette materiale.
 • Materialet er brændbart og frigiver toksiner i luften.
 • Skummets overflade er heterogen, da der er en mærkbar kornighed, som mange måske ikke kan arrangere.

Polystyren loftlister

Hvad er forskellen mellem polystyren skørt og skum sokkel? Ja, faktisk, ikke meget, da det er baseret på en enkelt polymer (polystyren), men de metoder, hvormed de fremstilles, og en lille sammensætning.

Derfor er de eksterne, fysiske og kemiske forskelle. I almindelighed tilhører ifølge kemikerens håndbog noget skummet (cellulært) gasfyldt polymermateriale i kategorien skumplastik, så alle tegnene i vores gennemgang er faktisk alle skumplaster.

 • For det første fremstilles polystyrenplanker ved ekstrudering, dvs. ekstrudering, hvilket indikerer fraværet af mønstre og tilstedeværelsen af ​​lige konturer.
 • For det andet har materialet en mere tæt og ensartet struktur, hvilket betyder, at der ikke kan være grus, som i tilfælde af skumplast.
 • For det tredje bevarer materialet, men kun høj kvalitet, ikke forbrænding, men smelter.

Disse er kun de vigtigste forskelle, for resten:

 • Hvad angår farven, så er der absolut den samme situation som skummet;
 • Den samme modstand mod fugt, men meget større styrke og dermed forarbejdning og skæring;
 • Prisen for højkvalitets polystyren vil være lidt højere end for lignende produkter fra skum;
 • Tekstur er som et kast.

Polyurethan loft sokkel

Disse sokler er holdbare og fleksible. På grund af disse kvaliteter bruges de ofte, når det er nødvendigt at klæbe de afrundede elementer af væggene.

Polyurethan, som materiale, adskiller sig fra polystyren med resistens over for kemiske reagenser, og derfor vil det være meget lettere at samle klæbemidlet, når man arbejder med sådanne plader.

 • Den eneste ulempe ved sådanne bundplader er en meget høj pris. For mange familier med et gennemsnitligt budget vil dette bidrage til at virke meget dyrt. Den gennemsnitlige pris pr. Stk. Er 2000 rubler, med en længde på 2 meter.
 • Erfarne håndværkere siger, at limning af sokkel fremstillet af polyurethan uden erfaring alene vil ikke være let. Dette materiale adskiller sig fra skumplastens mærkbare vægt.
 • Hvis loftet i badeværelset blev besluttet at udføre spændingen, skal soklen kun limes på væggene.

Tip! Når du vælger et klæbemiddel, skal du kigge på emballagen for at være kompatibel med polyurethan.

Anbefalinger til udvælgelse af loftsplinter

Og lad os nu tænke lidt om, hvad dine lofter i badeværelset kan blive efter kantning.

 • Vælg soklens tekstur, så dens form passer tættest på indretningens stil. Her kræves naturligvis designkundskaber og viden, men du kan altid få et tip ved at se på et foto på internettet.
 • Badeværelse - Værelset er meget ofte lille og med lave lofter. I dette tilfælde anbefales det ikke at tage for brede muligheder, da de vil se ud på plads i et så stramt rum.
 • Og tværtimod køb ikke for smalle modeller, hvis badet i huset har anstændige dimensioner - de vil trods alt gå tabt i det fælles rum og ophøre med at udføre de krævede æstetiske funktioner.
 • Hvis dit loft har en struktur på flere niveauer, vælg derefter basispladerne, så deres form og dimensioner kombineres, og indtryk af integriteten af ​​hele entablaturen vises.
 • Det vil være meget smukt, hvis du bruger loft- og vægfries som en ekstra indretning, men kun i de tilsvarende klassiske designs.
 • I nogle stilarter, i stedet for de klassiske trekantede bundplader, vil det se godt ud fladt, med mønstre.

Dette kan opsummeres. Vi lavede ud af, hvilken slags loftsplint i badeværelset kan bruges, men om dem der ikke passer, nævntede ikke et ord.

Bare ved, at de materialer, der ikke er medtaget i anmeldelsen, vil være. Derudover siger vi, at hvis du har brug for instruktioner om, hvordan du monterer disse dekorative elementer med dine egne hænder, så se den foreslåede video.

Badeværelse bordplader

Tidligere blev arrangementet af badeværelset ganske enkelt udført. Værelset selv var et bad, en lille vask, samt en vaskemaskine. Ved reparation blev væggene malet eller fliselagt med fliser, og baseboards blev ikke brugt. Sømene placeret mellem finishmaterialerne blev gnidd med cementmørtel eller kitt.

For at forhindre strømmen af ​​fugt gennem sømene blev deres årlige farvning påført. For øjeblikket er cementbehandling af sømme blevet erstattet med plastik eller keramiske sokler. Til ydeevne og pris er dette materiale præsenteret i en bred vifte.

Det forhindrer fugt i at trænge ind i leddene mellem vægoverfladen og badeværelset selv. Dette sparer dyre materialer mod skader og øger badeværelsens æstetiske appel.

brug

Keramisk eller almindelig sokkel anvendes i design af gulv og loft på badeværelset. Det er ret nemt at installere og modstår hyppige temperaturændringer og høj luftfugtighed.

Ved krydset af badet med væggene bruges specielle lister eller kantsten til at forhindre indtræk af fugt og skimmel. Også med dette efterbehandlingsmateriale er gulvene indrammet med ujævne kanter, og linoleumbelægningen presses til gulvfladen.

I nogle typer bundplader kan du lægge og skjule elektriske ledninger eller gøre gulvplinten varm.

Dette tyder på, at den moderne sokkel er et forholdsvis funktionelt element i badeværelset. For øjeblikket er soklen også en dekorativ detaljer, som giver indretningen af ​​dette værelse et færdigt udseende.

Loft og gulvstifter

Soklen giver badeværelset et pænt udseende og sikrer pålideligt fugerne med vvs-armaturerne fra fugt og skimmel. Der findes forskellige typer gulvlister:

 • træ
 • plast
 • lamineret
 • finerede

Materialet er valgt afhængigt af den type overflade, der vil blive forbundet med dem. I dag anses plastikplint, som er overkommelig for mange købere, at være efterspurgt.

Materialet til fremstilling af loftlister er:

 • polyurethan
 • skumplast
 • træ base
 • plast

Det gipsede loft i badeværelset er ofte dekoreret med træplint, men det revner hurtigt fra høj luftfugtighed. Valget af loftsplinter skal baseres på hele projektet, da dette element skal harmonisk kombineres med resten af ​​de omgivende overflader.

Plastgrænse

Den plastikramme, der passer ind i badeværelset, er en letvægts vandtæt hjørneprofil. Dens længde kan være 250 centimeter.

Bøjlen er brugt til at dække samlingen mellem badeværelset og væggen og beskytte den mod fugt. Den kan installeres under en keramisk flise, dvs. inden den limes til væggen og kan også fastgøres til den. Derfor er dette materiale opdelt i intern og ekstern.

I øjeblikket producerer producenter kantsten, der har gummierede kanter for at beskytte mod fugt og hermetisk installation. De sælges sammen med tilbehør, der består af stubber og andre elementer beregnet til tilslutning af hjørner.

Keramiske bundplader og hjørner af keramik

Hjørnet af keramik, som er installeret i badeværelset, har en ikke-porøs struktur og slidstyrke, så den er holdbar og deformeres ikke over tid. Desværre er det keramiske hjørne udsat for mekanisk skade. Det bryder let selv fra et mindre slag. Derudover er hjørnet ganske vanskeligt at installere - med hjælp er det ret svært at gentage forskellige kurver og asymmetriske former. Det er svært at anvende på uregelmæssigt formede bade.

Ved hjælp af dekorative fliser kan du lave farveaccenter, fortyndes eller vedligeholde den overordnede stil af interiøret. Den kan installeres både på flisen og under den.

Marmor grænser

Grænserne af marmor har et smukt udseende og egenskaber. De er holdbare elementer, der pålideligt beskytter leddet mod fugt. Også grænser bruges som elite elementer af en indretning til udsmykning af rummet.

Ulempen er deres kombination med andre efterbehandling materialer, fordi marmor grænser sjældent er kombineret med en standard interiør, men de kan bringe ånden af ​​luksus og eksklusivitet til ethvert interiør, men normalt er denne type kant udvalgt til dyre efterbehandling materialer som: natursten, mosaik, agglomerat.

Når man vælger en marmorsten, når man vælger det, skal det installerede bad også være passende. Et lille, almindeligt badeværelse vil se mærkeligt ud i en marmorsten. Ud over sin skønhed skelnes marmorbuer af høj kvalitet, holdbarhed og den største ulempe er den høje pris for dette materiale.

Grænsebånd

Bremsebåndet betragtes for øjeblikket som det mest populære materiale, hvilket sikrer tætningen af ​​samlingerne mellem husholdningens VVS og forskellige overflader. Curb tape er let monteret, og lave omkostninger gør det tilgængeligt for enhver køber.

Polyethylenbåndstrimlen er ikke deformeret under forskellige belastninger, er stabil mod husholdningskemikalier og skader under brug.

På grund af brugen af ​​speciel lim passer båndet tæt til enhver blank, glat overflade. Dens største ulempe er intoleransen af ​​sure silikoner, hvorigennem båndet kryber og ligger bag overfladerne. Denne omstændighed er nødvendigvis taget i betragtning under installationen af ​​kantstenen. En anden mangel er også dens skrøbelighed. Båndet kræver udskiftning tre år efter installationen.

Fastgørelse af soklen

Stiften limes til leddet ved hjælp af et specielt lim eller fugtbestandigt silikoneforseglingsmiddel. Det kan også være "flydende negle". Almindeligvis limes plastikplanker til tætningsmidlet, tung keramik eller sten kræver brug af flydende negle.

Sekvensen af ​​handlinger ved fastsættelse af soklen:

 • grundig rengøring af leddet mod snavs og støv
 • tørring af de fælles og omgivende overflader
 • sætte lim eller fugemasse
 • klæber med øget tryk

Montering af bundplade omkring omkredsen af ​​badeværelset

Sekvensen af ​​handlinger ved montering af soklen på væskespåner:

 • Fastlæggelse af gulv og vægge, som ved fastgørelse af soklen med flydende negle kræver en perfekt flad overflade
 • Bestemmelse af vinklenes korrespondance i et rum til 90 grader ved hjælp af en firkant
 • Måling af badeværelset med et målebånd
 • Påføring af flydende negle på bundpladen og sætte det på væggen med et fælles knudepunkt
 • Tryk soklen ned med noget tungt til bedre fastsættelse
 • Fastgørelse af bordpladen omkring omkredsen af ​​rummet

Fastgørelse af loft og gulvstifter

For at klæbe et loft eller gulvstik skal du bruge lim til at klæbe en moderne loftsflise. En ret kompliceret handling er at skære plintens ender, så de passer korrekt under installationen.

Til skæring af nederdel bruges papirvarer kniv. Limen påføres på overfladen af ​​materialet i form af en tynd strimmel, hvorefter soklen limes til overfladen. Overskydende lim fjernes med en tør svamp eller ren klud. På tidspunktet for fastsættelse kræver den sidste sokkel omsorg og nøjagtighed. Denne sokkel monteres først langs længden og trimmet i en vinkel på 45 grader, hvilket sikrer god sammenføjning og forhindrer udseende af huller og huller. Hvis de vises, skal du anvende et let siliconeforseglingsmiddel for at slippe af med dem.

Montering af selvklæbende nederdel

Selvklæbende bundplader kræver mindre installationsindsats. En beskyttelsesstrimmel fjernes fra sin klæbende side, hvorefter soklen anbringes på installationsstedet. En spatel bruges til at angive den rigtige vinkel, når du monterer et selvklæbende tape. Ulempen ved selvklæbende baseboard er et kort levetid.

En vigtig betingelse for installationen er overfladen, som skal være korrekt forberedt, det vil sige udjævnet og tørret. Hvis du ikke gør det, kan du få fugt under bundpladen.

Badekar soklen - variationer og limning regler

Korrekt arrangement af lokalerne til vedtagelse af vandprocedurer tyder på, at alle huller i forbindelse med rørlægning af VVS til møbler og vægge forsigtigt forsegles. Behovet for dette skyldes den negative virkning af fugt på fodermaterialer.

For at minimere sandsynligheden for dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp gør det muligt for badestokken, også kaldet kantstenen. Det forhindrer vand i at sive gennem samlingerne mellem skrifttypen og de lodrette overflader og gør indretningen af ​​det hygiejniske rum fuldstændigt komplet.

Alle grænser, der anvendes i badeværelser, er opdelt i loft (fileter), gulv og væg. Produkter af den første og anden type udfører en dekorativ snarere end praktisk funktion. De maskerer hullerne tilbage efter installationen af ​​efterbehandling materialer. De vælges i henhold til farven på den eksisterende beklædning, hvorved der opnås et harmonisk interiør i hygiejnerummet.

Baseboards af den tredje type forsegle samlingerne mellem væggene og badeværelset. De er:

 • polyethylen (selvklæbende);
 • plastik, akryl (PVC);
 • keramik.

Den første er lavet i form af et bånd af en vis bredde af polyethylen. På deres sømfulde side er der et lag lim, der er dækket af en beskyttende film. Fordelene ved sådanne produkter:

 • rimelig pris;
 • nem installation

Manglen på selvklæbende grænser - en kort levetid. Den klæbrige sammensætning vaskes hurtigt ud med vand, hvilket fører til en overtrædelse af strammens stramhed. Det skal ændres regelmæssigt. Derfor er polyethylenprodukter altid fastgjort efter afslutning af væggene.

PVC-produkter betragtes som universelle. De fås i forskellige former, størrelser, teksturer og farver. De er monteret enten på flisen, som er flisebelagt badeværelse eller under den. Sådanne sokler sikrer tætningen af ​​leddene på grund af de smalle indstikninger af gummi, tæt ved de beskyttede overflader.

Fordele ved plastikrammer - minimumsprisen, et stort udvalg, nem montering med egne hænder. Deres ulemper omfatter en kort driftstid og problemer i plejen:

 • Akrylbaseboards er tilbøjelige til hurtig forurening. De rengøres med børster, der klæder overfladen af ​​materialet. Formet på grund af dette sprækker fornemmelsen af ​​badet med gummisider (indsatser).
 • PVC-strukturer mister deres tiltrækningskraft under virkningen af ​​detergentsammensætninger og vand. De skal udskiftes med nye hver 3-5 år.

Keramiske grænser, der ofte kaldes hjørner, er uden sådanne minuser. De er lavet af bagt ler. De er præget af ubegrænset levetid og udelukker helt sandsynligheden for vandlækage og kontakt med gulvet på hygiejneområdet.

Sådanne produkter har forskellige farver og geometriske parametre. Men deres installation udføres ved hjælp af specialværktøjer og kræver øget forsigtighed. En unøjagtig bevægelse ved skæring og keramik revner.

Sådan vælges og limes bundpladen til badeværelset på gulvet

Det vigtigste punkt i reparationen er sidste etape. De endelige arbejder udføres på dette segment, der er designet til at gøre brusebadet ikke kun attraktivt i udseende, men også fuldt klar til drift og forskellige belastninger. Badeplade er en af ​​de mest almindelige og pålidelige måder at få plads til at opfylde alle de nødvendige krav.

Den generelle opfattelse af værelset afhænger direkte af valget af soklen på gulvet til brusebadet. Til dato, når færdiggørelse badeværelset er meget almindelig minimalisme stil. Det omfatter installation af dræn, bade, samt en vaskemaskine af små dimensioner. Almindeligvis mure malerier, keramik er lagt, og sømmen er forseglet med en særlig løsning.

Sømmene skal derfor repareres flere gange om året, hvilket naturligvis kræver en vis tålmodighed. For øjeblikket er det ikke længere den mest teknologisk avancerede vej ud af denne situation, at forkanten af ​​cement eller almindelig maling. Badeværelse bord er blevet et glimrende alternativ til dem! Det overgår dem i pris, ydeevne, forhindrer fugt i at komme ind i leddene og forbedrer udseendet af rummet og gulvet.

Gulv og loft

Vaskerum til badeværelset kan opdeles i to typer. Første - væggen og anden etage. Plintens opgaver på væggen er at beskytte rummet mellem vasken og væggen mod fugtindtrængning, dannelsen af ​​mug, svampe og andre mikroorganismer. Vi skal også bemærke, at det er meget nemt at passe på ham. Til vask anvendes identiske midler, som ved rengøring af VVS. I dette tilfælde er det bedst at påføre et plastikborde i badeværelset.

Men du skal vide, at gulv eller loftfilet i badeværelset bruges mere som dekorative elementer, snarere end for ægte beskyttelse. Selvom dens egenskaber giver dig mulighed for at undgå fugt på overfladen af ​​væggen og derved forhindre dannelsen af ​​svampe og kvalitativt udfører sine direkte funktioner. Derudover bør plastikpladen opfylde det samlede design af brusebadet.

Karakteristika og typer

På hjemmemarkedet af byggematerialer er baseboard sokkel i høj efterspørgsel blandt materialer, der løser problemet med fugt mellem væggen og VVS. Blandt dem er plast, marmor, keramisk materiale, produkter i form af hjørner af PVC, samt specielle bånd. Til dato er en række forskellige modeller fantastisk. Det er dog værd at opholde sig på følgende muligheder:

 1. PVC grænser. Afsluttende materiale på gulvet i brusebadet skal være anderledes pålidelighed, holdbarhed og et præsentabelt udseende. Det er plastikgrænser, der pålideligt beskytter leddene, giver individualitet til designet og tjener i lang tid. Derudover er alt muligt at klæbe PVC-elementer på flisen og under den. Selvom du skal være opmærksom på, at plastik i forhold til andre materialer ikke er meget holdbart.

Hvordan lim?

Ved hjælp af visse tips kan du holde din egen sokkel på gulvet i brusebadet. For at gøre dette skal du forberede nogle værktøjer:

 • miter box;
 • en hacksaw;
 • saks;
 • en klud;
 • fugemasse;
 • lim eller flydende negle.

Sådan vælges og installeres badeværelset

Badeværelset er det vådeste rum i huset, og efterbehandling kræver brug af sådanne materialer og arbejdsteknologier, der er i stand til at modstå specifikke driftsforhold. Dette gælder også for sådanne tilsyneladende ubetydelige detaljer som soklen på badeværelset.

Ud over leddene mellem væggene og loftet og gulvet er der andre problemområder i dette rum, der kræver mere beskyttelse mod vandindtrængning. Dette er omkredsen af ​​badeværelset eller brusebadet. Hvis vand må løbe langs disse vægge ind i disse huller, kan udseendet af hurtigt ekspanderende støbeform ikke undgås.

Sokkel er ikke kun en dekorativ detaljer, men også fugthedsbeskyttelse

Hvilken sokkel at vælge på badeværelset

Væggene i badeværelserne er hovedsageligt trimmet med fliser, hvor leddene mellem dem gnides med en særlig fugtighedsbestandig sammensætning. På samme måde kan alle andre samlinger repareres på samme måde, idet de har løst problemet med deres fugtighedsbeskyttelse.

Men vi vil alle have, at badeværelset ikke kun er behageligt og praktisk, men også smukt. Du kan gøre det ved hjælp af dekorative baguetter, hjørner, kantsten og andre produkter, der dækker de stygge sprækker.

Krav til materialer til våde rum

Formålet med soklen i badeværelset er at dekorere leddene på de vinklede overflader og for at beskytte dem mod den konstante indflydelse af fugt.

I den forbindelse skal det opfylde følgende krav:

Det er især vigtigt at give vandtætning omkring badet.

 • At have modstand mod mekaniske og temperaturdeformationer;
 • Rør ikke og korroder under indflydelse af høj luftfugtighed;
 • Det er let at vaske og rengøre uden at blive ødelagt af de vaskemidler, der bruges til rengøring i badeværelserne.

Ikke obligatorisk, men ønskelige egenskaber er også nem montering med egne hænder og et varieret og interessant design.

Hvilke produkter svarer til alle disse betingelser?

Typer af badebænke

Hvis de mest populære for boliger er fileter af polyurethan, træ, polystyrenskum eller gips, så er de ikke egnede til badeværelset.

Materialer som plast og keramik er mere hensigtsmæssige her, og deres valg afhænger især af, hvad vægge, gulv og loft er trimmet med.

 • Keramisk kant ser bedst ud med fliser. Dens fordele omfatter holdbarhed og evnen til at skabe et solidt design, da næsten alle fliser producerer decors der svarer til det. Ulemper - høj pris og ustabilitet for at chokere belastninger.
 • PVC sokkel har en mere overkommelig pris og nem installation. Den er tilgængelig i et stort udvalg, varieret i farve og form af profilen.

Til reference. Den mest overkommelige løsning til selvmontering er et selvklæbende plastikbånd med en rille til bøjning langs aksen.
Til installationen er det tilstrækkeligt at fjerne beskyttelsesfilmen fra bagsiden og lim båndet til hjørnet af skærende overflader.

Sådan fastgøres soklen

Fastgørelsesmetoder afhænger af det materiale, hvorfra de dekorative beskyttelsesfileter fremstilles, såvel som på installationsstedet. Men uanset dette skal overfladen være forberedt - niveau, ren fra snavs eller gammel lim, affedt og tør.

Advarsel!
Instruktioner til efterbehandling af badeværelser kræver særlig opmærksomhed for spor af skimmel.
Hvis de er, er det nødvendigt at skrabe dem med en spatel eller en metalbørste og behandle overfladen med en speciel svampedrætsforbindelse.

Perimeter bad samling

Før du begynder at designe samlingen, skal afstanden mellem væggen og badeværelset være fyldt med silikone akvarietætningsmiddel, så fugt ikke kondenserer under bundpladen.

Rådet. Store huller kan først fyldes med skum.
Når det tørrer, overskydes overskuddet på fælgens niveau, og skæret smøres med fugemasse.

Princippet om installation er det samme for keramik og plast, men der er forskelle.

 • Keramiske baseboards er limet til fliseklæber og plast - til polymer (der gives fortrinsvis hurtigbindende farveløse forbindelser);
 • Plastplinten limes straks på hele badeværelset og keramikgipset - i segmenter svarende til bredden af ​​flisen, så sømmen mellem dem falder sammen;

Ved krydset er lukket med en kantlinje til flise

 • Plast kan skæres med en kniv eller en hacksav til metal og keramik - med en mølle, diamantbelagt skive.

For at komme i bunden i hjørnerne og faktisk, og i et andet tilfælde er det praktisk at bruge specielle hjørner. Hvis det ikke var muligt at finde egnede dem, skåres enderne af bundpladerne til 45 grader, og fugen mellem dem, som kantens kant, der grænser op til væggen og badeværelset, er fyldt med fugemasse (i tilfælde af keramik) eller silikoneforsegling.

Gulv- og loftinstallation

Keramisk loft eller gulvstativ i badeværelset er monteret på samme måde som på siden VVS: På flislim, med kombinationen af ​​sømme på fliserne og trimhjørnerne på 45 0. Dette arbejde er ikke anderledes end væg- eller gulvfliserne, og det er bedre at overlade det til specialister.

Men plastikbagetter kan fastgøres uafhængigt. Afhængigt af designet kan de limes eller skrues med skruer.

I det første tilfælde er teknologiske værker ikke forskellige fra at montere baseboard på badet. Og oplysninger om, hvordan du kan fastgøre gulvplastskørtet med kabelkanalen, finder du i andre materialer på webstedet.

Gulv plastik sokkel

Hvis væggene ikke er færdige med fliser, men med plastpaneler, vil den optimale løsning være en loftsplint i badeværelset, som har en speciel profil og er designet til montering af disse paneler.

Plastfileter leveres komplet med vægpaneler

konklusion

Denne artikel indeholder generelle oplysninger om typer og metoder til installation af bundplader i badeværelser eller andre værelser med lignende driftsforhold. I videoen i denne artikel, samt i andre artikler, der er indsendt på vores ressource, finder du yderligere oplysninger om dette emne.